A kölni dóm mellett zavargó araboknak!
2016. január 05. írta: Redakció

A kölni dóm mellett zavargó araboknak!

szilveszter_kolnben.png

Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása.

*

Hogy kik vagytok, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. A német sajtó bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy homályban tartsa, hogy egykor a szüleitek, vagy az elmúlt év során ti magatok költöztetek egy szebb jövő reményében Németországba. De hála nektek, ez már mindegy is.

Az évek során számát sem tudom, hány cikket, publicisztikát írtam, próbálva elmagyarázni a nyugat-európai migráns közösségek társadalmi helyzetét. Mióta tavaly a menekültek első hullámai elérték Európa partjait, írások tucatjaiban igyekeztem kulturális és politikai magyarázatokat felsorakoztatva érvelni, miért alaptalanok, vagy legalábbis túlzóak az európaiak félelmei az újonnan érkezőkkel szemben. Próbáltam cáfolni a benneteket Európa vesztét okozó ork hordaként beállító, rossz szándékú összeesküvés-elméleteket. Mikor a kölni randalírozásotokról hallottam, éppen egy publicisztikát formáltam arról, milyen károkat okoznak a likevadász álhíroldalak, nemcsak az iszlám vagy migránsok megítélésében, hanem általában a józan észben is. Most kitörlöm a sorokat. Többet nem védelek meg titeket. A szilveszteri randalírozásotok után már nincs helye a magyarázkodásoknak. Tettetekkel minden eddigi rosszindulatot, hazug állítást igazoltatok.

Ott, a kölni dóm mellett ti voltatok a többség, melyet szociológusok, politikusok, imámok és egyszeri muszlimok is „békésként” szoktak jellemezni. Ti, a többség viselkedtetek megvadult állatokként. A többség dobált petárdát a békésen szilveszterezőkre és a többség zaklatott nőket. Ezerből egyikőtök sem próbálta megállítani a többieket. Amire korábban bevándorló arabok és muszlimok három generációja sem volt elég, azt ti most egyetlen éjszaka elintéztétek. Bűnötöket anyák, gyermekek, családapák és öregek fogják megszenvedni. A határokon a kitoloncoltak, a megfagyó, tengerbe fulladó arab és muszlim testvéreitek halála, a felgyújtott mecsetek sorsa nem a szélsőségesek, a „rasszista Európa”, hanem a ti lelketeken szárad majd.

Nem menekültek, nem migránsok, nem bevándorlók vagytok. Az ilyen eseteknek köszönhetően azok lesztek, aminek láttatjátok magatokat és aminek látnak titeket: agyatlan ork horda. Tettetekkel azokat igazoljátok, akik szerint nektek nem demokrácia és szabadság, hanem tálibok, Aszad, Husszein, Iszlam Állam kell. Akik azt mondják, hogy a bennetek élő állatot csakis a mukhabarat, a sivatagi börtönök és a rögtönítélő sharia bíróság tudja megfékezni. Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz.

*

Fotó: Express.de

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr448239566

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sayfo Omar: A kölni dóm mellett zavargó araboknak! 2016.01.05. 13:26:02

Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.01.06. 22:05:26

@fehérfarkas: kelet-europat nem nagyon ismerem, arrol nem tudok beszelni.
A muszlim vilagrol, kulonsen arab muszlim,linkeket nem miattad gyujtom es mar hosszu ido ota olvasom oket. Pontosan azert, hogy ha esetleg megorulnek es vissza akarnek menni, emlekezzek, hogy miert is nem jo otlet.egyik link sem veletlenszeru google talalat.
Ez nem ugy mukodik, hogy jeee, itt egy negativ muszlim cikk, gyorsan elteszem. Arrol,is van linkem, hogy autogyarakat telepitenek Algeriaba, nade nem ez a tema, hanem hogy miert is van egy rakas csurhe arab muszlim Nemetorszag foterein kufar moket fogdosni. Es Europaban a muszlimok miert nem tudnak ugy viselkedni, ahogy az europai norma megkivanna. Mert ugye nekunk, ha hozzajuk megyunk tisztelnunk kell az o kulturajukat.mcsak ez ugye mar visszafele a hazigazdaval nem mukodik. Es erdekes, hogy ez tomeges jelenseg.

A laguard-fele banda meg azert lett idezve, mert az o ex-mignonjai is bennulnek a testverintezetben. Ja, koszi, tudom mi a ketto kozott a kulonbseg.
Amiket, meg en ideztem, azok az egyik iszlam intezet kutatasa, amit nagyvonaluan semmibeveszel. Sajnos a gyakorlati elet is inkabb ezt tamasztja ala.

Talan a muszlim vilag is tehetne azert, hogy ne az legyen a megitelesuk, ami. Termeszetesen, minden csak a Nyugat muve!

fehérfarkas 2016.01.06. 22:30:44

@charlieharper:

Képzeld el tesz is a muszlim világ érte. Neked volt az egyik országban egy rossz élményed, de a dátumot látom direkt nem írod le. Tán csak nem a polgárháborús időszakról van szó?
Persze elhiszem, ha kellemetlen beismerni, hogy a polgárháború nem tört volna ki, ha a franciák nem avatkoznak be és nem támogatják a választásokon vesztes szekuláris baloldali kormányt a nyertes muszlim pártokkal szemben.
Egy polgárháború sehol sem leányálom. Itt Magyarország déli szomszédságában sem volt az, és most a keleti szomszédunknál sem az.
A magyar sajtó nem sokat mutat az egészből, de néhány külföldi TV csatorna és netes oldal komolyan foglalkozik ezzel.
Semmivel sem jobb és békésebb mint az algír polgárháború volt.
Naivság azt hinni, hogy mi európaiak békésebbek vagyunk, csak mert nem vagyunk muszlimok. Erről kérdezd meg azokat, akiknek nyugati vadászgépek meg drónok bombázták le a házát, iskoláját, kórházát vagy éppen valamelyik rokona volt ott, ahova egy bomba vagy drón becsapódott.
Erről jut eszembe, ez a sok szír, afgán, iraki és líbiai nem is menekülne a hazájából, ha az országaikat nem bombázzuk vissza a sötét kőkorszakba.
(persze lehet azzal védekezni, hogy mi magyarok csak műszaki meg logisztikai alakulatot küldtünk oda - de ezért te is érzed, hogy ez gyenge érv, ugye?)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.06. 22:31:43

@Lord_Valdez:

"Menjetek és öljétek meg őket, írmagjuk se maradjon, a csecsszopónak se kegyelmezzetek."

Meg tudod adni a bibliai helyet, ahol ez olvasható?

2016.01.06. 22:49:30

@fehérfarkas: ez eleg egyoldalu erveles. A szirek mondjuk pont reszben (!) szaudinak es bahreinnek koszonhetik az allapotokat, meg indirekt a torok szomszednak is, akik segitik penzelni az isist. Nem csak a nyugat felelos. Nem ugy mukodik, hogy van a nyugat es egy rakas uriemberol allo szerencsetlen artatlan masik csoport.
Ugye erzed, hogy ez a romantika korszakaba illo fekete-feher vilag, ahol a csunya myugat sanyargatja az aldozat muszlimokat.
Az egetes a tomegbe loves elott volt.

Mordechaj 2016.01.07. 00:10:49

@fehérfarkas: látom szorgalmasan nyomod az iszlám propagandát. Pedig nem kéne más, csak a saját szemednek hinni. Nézd meg mik az európai iszlám közösség eredményei: több tízezer isis harcos. És nem ám a friss bevándorlók, hanem az itt születettek közül kerültek ki. Csakúgy mint a becsületgyilkosságok a hitüket elhagyó fiatalok ellen. Nem mondom, h általános, de csak ezekre a közösségekre jellemző. Mik az iszlám országok eredményei? Terror, anarchia, viszályok. Nem kell mindent a nyugati hatalmakra kenni. A világ összes pénze az olajhatalmakhoz folyik be, viszonylagos nyugalom és közbiztonság viszont csak diktaturával tartható fenn. A legkulturáltabb Iránban is mindennapos a lakosok vegzálása, különösen a keresztényeké. Törökország Erdogan óta nagyon rossz irányba tart, a szekularizált állam leépítése folyik, a kritikusok kíméletlen elhallgattatásával.
Én tisztában vagyok a nyugati ultraliberális demokrácia nagyon sok hibájával is, de ez a cikk most nem erről szól.

fehérfarkas 2016.01.07. 00:28:31

@charlieharper:

Speciel az USA Katarban és a NATO tag Törökországban képzi ki a szír kormány elleni külföldi harcosokat. Az USA kongresszusa pedig évi 500 millióval támogatja a szír kormány ellen harcolókat, akiket FSA-nak nevez. Az EU tag Bulgáriáról meg az elmúlt hetekben derült, ki a szír kormány ellen harcolóknak az egyik legnagyobb fegyvereladója.
Katarról annyit, hogy az USA legnagyobb USÁ-n kívüli haditengerészeti bázisa ott van.
Szaúd Arábiáról meg annyit, hogy a szaúdi hadsereget az amerikai tengerészgyalogság (NAVY), a nemzeti gárdát pedig a Carlyle cégcsoport egyik leánycége, a Vinnell képezi ki.
(pontosabban a Carlyle a világ egyik legnagyobb befektetőcége, amely a B-2 lopakodó repülőt is gyártó Northrop Grumman Corporation fegyvergyár tulajdonosa, és a Northrop Grumman Corporation leánycége a Vinnell;
A Carlyle Group vezetői és tanácsadói között ott van a Bush család, a CIA volt igazgatója Frank C. Carlucci, Reagan és Bush elnökök kormányának államtitkára James Baker Ill, Bill Clinton kormányának egyik tagja Mack McLarty, az USA korábbi EU-s nagykövete William E. Kennard, a korábbi brit miniszterelnök John Major, egy korábbi mexikói államtitkár, 2 thaiföldi ex-elnök, a korábbi fülöp-szigeteki elnök, a Bombardier korábbi vezérigazgatója, a Lehman Brothers korábbi vezérigazgatója, a korábbi francia elnök testvére Oliver Sarkozy, a Bundesbank korábbi igazgatója, az IBM korábbi igazgatója, a Time magazin korábbi főszerkesztője, stb)
Ezek után vicces, amikor a nyugati mainstream média Szaúd Arábiát a Nyugatot ellenségnek tartó és elpusztítani akaró terrorista államnak nevezi.
(és akkor azt még meg sem említettem, hogy 1991-ben a Szaddam Husszein Irakja elleni Sivatagi vihar akciót teljes egészéében Szaúd Arábia finanszírozta, vagy a vietnámi háború idején az olajembargó időszaka alatt a szaúdi királyság a Vietnámban harcoló amerikai csapatoknak jóval piaci ár alatt szállította az olajat, hogy az amcsi csapatok a Vietkong ellen harcolhassanak)
Al-Khobar (a világ legnagyobb olajtársaságának, a Saudi Aramco-nak a székhelye, és a Szaúdban élő amerikaik többsége is ott lakik) pedig mintha az USA egyik legfontosabb városa lenne Washington, New York, Chicago, Los Angeles és Huston után.
Szaúd Arábia olyan mintha az USA 51. tagállama lenne, csak a déli államokkal ellentétben nem a keresztény fundamentalizmus (gyk. az USA több déli államában vannak olyan megyék, amelyekben csak a Biblia teremtéstörténetét tanítják, és a darwini evolúció be van tiltva, meg hasonló vallási fundamentalista dolgok), hanem az iszlám wahhabita irányzata az államvallás.

Gondolom ez a pár infó hidegvízként érte a muszlimgyűlölő világképedet, hogy milyen összefonódások vannak a Nyugat és bizonyos muszlim országok meg szervezetek között.
Szerinted még mindig én látom fekete-fehérben a világot?
Nem lehet, hogy te látod fekete-fehérben: muszlimok rosszak, nem muszlimok jók?

Gondolom nem nehéz rájönnöd, hogy Szíriával mi is a baja az USÁ-nak, és miért támogatja a szír kormány ellen harcolókat évi 500 millió dollárral, és miért képzi ki a Pantagon Törökországban és Katarban a szír kormány ellen harcolókat.

2002-től nemzetközi szankciók alá esett miután Bush elnök Iránt és Szíriát Észak-Koreával együtt a Gonosz Tengelyének (Axis of Evil) nevezte a kongresszusi beszédében. A nemzetközi szankciók alatt Szíria nem omlott össze, nem szegényedett el úgy mint Castro Kubája vagy Észak-Korea, hanem azért tudott fejlődni, a szíreknek ingyenes volt az oktatás és az egészségügyi ellátás, autópályák és vasútak épültek, és Szíria azon kevés országok közé tartozott, amelyek nem vettek fel kölcsönt sem az IMF-től, sem a Világbanktól.
Persze Szíriának volt 5 nagy geopolitikai hibája:
- az Izrael által megszállt Golán-fennsíkot a mai napig visszaköveteli (az ENSZ szerint is Izrael illegálisan tartja megszállva és vissza kellene adnia),
- az USA egyik legnagyobb szövetségesét a wahhabita Szaúd Arábiát és Katart a terrorizmus finanszírozóinak tartja (pontosabban Assad szerint az USA Szaúd Arábián és Kataron keresztül finanszírozza a piszkos dolgait)
- Iránnal szövetséges
- Oroszországgal szövetséges (Oroszország egyetlen Földközi-tengeri kikötője a szíriai Tartuszban van) és nem enged az országa területére sem NATO, sem amerikai katonai bázist
- 2009-ben Assad nemet mondott a Katar és Európa közt építendő földgázvezetékre, mivel az a szövetségese Oroszország gazdasági érdekeit sértené (Törökországgal is ezután romlik meg a viszonya, mert Törökország Németországhoz hasonlóan szintén a nyertese lenne a földgázvezetéknek, hogy az orosz gázfüggést csökkentse)
Erről szól a szír háború, nagyhatalmak üközőállama lett Szíriából.

A világ nem olyan fekete-fehér, hogy a muszlimok mindenhol csürheként viselkednek, és Európát ugyanúgy tönkreteszik mint a saját országaikat - és mi a Nyugat segítenénk nekik, de nem lehet mert túl csürhék a segítséghez.

arpika23 2016.01.07. 08:40:52

@fehérfarkas:
"A világ nem olyan fekete-fehér, hogy a muszlimok mindenhol csürheként viselkednek, és Európát ugyanúgy tönkreteszik mint a saját országaikat - és mi a Nyugat segítenénk nekik, de nem lehet mert túl csürhék a segítséghez. "

De bizony olyan fekete és fehér!!!!

Ha nem így lenne, akkor már jóval előrébb tartana mint a "nyugat"! Hiszen az adott területek történelmét tekintve sokkal korábban mint itt fejlett kultúrák alakultak ki. Csak éppen megjelent az iszlám, ami kőkorszaki világképével és az élet minden területére kiterjedő irányításmániájával csírájában elfojtott és a mai napig elfojt minden fejlődési lehetőséget. Mert csak a tudatlan tanulatlan tömeg az amit így uralni tud. Vagy szerinted a világ muszlim részének nem pont annyi ideje volt megteremteni a maga anyagi jólétét mint nekünk? De éppen annyi! Csak éppen jólétet a muszlimok csak és kizárólag mások kirablásából tudtak akárhol is megteremteni maguknak. (na meg az olajból de hát az ugye korlátozott helyen és mennyiségben van). Mivel állandóan példálózol, mutass egy muszlim országot , ami a SAJÁT EREJÉBŐL sikeres technikai civilizációt valósított meg. Ha pedig nincs ilyen akkor kussolj és ne példálózz az ezer évvel előtti dolgokról. Mutass egy pár olyan komoly vívmányt amit muszlim országok tettek le a tudomány asztalára mondjuk az elmúlt 200 évben! Persze a mi segítségünk nélkül azaz önállóan. Mivel ilyet úgysem tudsz mutatni, hát ideje lenne hogy befogd a pofád. Mivel számodra sajnálatos módon a tények azt mutatják és bizonyítják hogy az iszlám a fejlődés és haladás akadálya és legfőbb okozója az általa uralt területek szegénységének.
A sötét kor vallása nem lehet a világosság útja!

arpika23 2016.01.07. 08:45:49

@fehérfarkas:

Nana te feledékeny! Azért azt a PANAM gépet mégiscsak Kadhafi robbantatta fel! Legalábbis elismerte és jó nagy bánatpénzeket fizetett érte!
Vagy ez meg sem történt mert nem illik a mesédbe?

arpika23 2016.01.07. 08:54:50

@Ad Dio:
"Én ezt kicsit másképp fogalmaznám meg, de a lényeg ugyan az: fikarcnyit sem tartom kívánatosnak a mostani inváziót. Mindent meg kell tennünk hogy lassítsuk és lehetőség szerint megállítsuk. "

Hát akkor nosza vitézek! Mert más megoldás mint a határt fegyverrel erővel hermetikusan lezárni nincs. Ez a szerencsevadász horda csak addig hőzöng, míg az otthonról jól ismert eljárást meg nem kapja. Csak az elején kell keménynek lenni , azonnal elveszi majd a kedvüket a turistáskodástól. Ami bandák meg már idejöttek, azokat azonnali hatállyal ki kell ebrudalni éppen azon az úton ahogyan érkeztek. Ússzanak vissza!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.07. 09:11:13

@arpika23:

A történethez hozzátartozik, hogy az Iszlám birodalom (alapvetően bizánci keresztény alapokon) elég jól indított. Egy időben az iszlám világ kulturális-tudományos-technikai vonatkozásokban valóban az élen járt. Majd jöttek a mongol (tatár) hódítások és ezt a magaskultúrát durván letarolták. Majd az Oszmán birodalom, később az európai nagyhatalmak hátsóudvara, kiszolgálója lett az iszlám világ. Az iszlám világban valószínűleg nagyon sok kulturális potenciál van, ami történelmi okok miatt nem tudott kiteljesedni. (Irán például imponálóan kulturált ország.) Ugyanakkor az iszlám kultúrája gyakorlatilag semmilyen formában nem kompatibilis a Nyugat kultúrájával, mi nem értjük őket, ők nem értenek minket --- ahogy, még az 1980-as évek elején, Fekete Gyula megfogalmazta (a multikulturalizmus kapcsán): egymástól ilyen távol álló kultúrák egymás mellé kényszerítéséből nem ölelkezés, hanem fojtogatás lesz.

-JzK- 2016.01.07. 09:43:22

www.ferfihang.hu/2015/10/01/a-nok-es-a-menekultkerdes/

Meg pár idézet innen: jobbegyenes.blog.hu/2015/10/08/sajat_tarsai_beszeltek_le_a_feljelentesrol_a_megeroszakolt_migrans_segito_aktivistat

“Afrikában ez mindennapos, gyakorlatilag ott ez a gangbang csak egy kicsit hevesebb udvlásnak számít, most majd mindennapos lesz Európában is. Kíváncsi vagyok, hogy a szélbalos feministák ezt is habzó szájjal elítélik-e, mint azt, ha egy hímsoviniszta európai férfi előreengedi a nőt az ajtóban. Vagy mivel más kultúrából jön a néger, neki mindent szabad.

Amúgy meg olasz, francia, német, brit nők tömegei özönlenek a Karib-szigetekre (Jamaica), Afrikába, Egyiptomba, Marokkóba, Törökországba (kifejezetten erre specializált üdülővárosok vannak, ahol primitív törökök dugják a csoffadt brit öregasszonyokat), Indiába (jóga kurzusoknak álcázott szexturizmus), hogy egzotikus, mosdatlan, kemény kezű férfiak meghágják őket.

Erre izgul titokban a fehér nők jó része. Pont azok a nők, akik papucsot akarnak csinálni a fehér férfiból, aztán panaszkodnak, hogy “nincs már egy igazi férfi Európában, bezzeg a török-arab-néger csődörök!”. Főleg azok a nők, akik jó üzletet csináltak azzal, hogy egy munkamániás, güriző, jól kereső európai pasashoz mentek hozzá, majd okosan váltak el. Az elvált nők asszonytartásból elutaznak évente pár hétre “egzotikus” országokba kikormoltatni, kipókhálóztatni a lyukaikat.

Mostantól ez a szolgáltatás minden európai városban elérhető lesz. Ez aztán a fejlődés! Éljen a multikulti!

Japán nők is özönlenek Indiába, Egyiptomba, hogy valami izgalmat átéljenek, jól kifogdossák őket, meg is erőszakolják őket, de visszamennek még többért, hisz erre vágynak. Mert a japán férfi már le van szedálva, nem hajlandó dugni.

A nők mindig is az exogámia irányába voltak nyitottak. Szeretik az erős, durva idegeneket, akik mellett lealázott nők lehetnek. Pont a habzó szájú feministák rajonganak legjobban az arab meg a néger faszért. Csak a csúnya patriarchális fehér férfiból van elegük. Helyette a szociális állammal ápolnak belsőséges viszony (kvóták, segélyek, férfiellenes családjog, asszonytartás, férfi kifosztása váláskor, agymosó ingyenes közoktatás, büfészakok, férfiak démonizálása).

Akár igaznak bizonyul, akár hamisnak a vád, az tanulságos, hogy a mainstream média mennyire elhallgatja.”

“A szélbalos szervezet szerint a nő gyakorlatilag megérdemelte, kacér, provokatív, szabados, kihívó volt. LOL, mintha csak az ideáltipikus hímsovinisztát hallanánk.

Nincs könnyű helyzetben a szélbal, ha egy néger illegális erőszakol meg egy feministát. Kit ítéljenek el? Most a multikulti győzött, nőknek kuss van.”

“igen, a szélbalosok és ballibek komoly dilemmája, hogy miként nyilatkozzanak, ha egy cuki menekült (vagy egy csoportjuk) erőszakol meg egy nőt.

Ha fehér férfi lenne az elkövető, akkor jönne a femináci szöveg: patriarchy! Hímsovinizmus! Kötelet a nyakába!

Ha néger-muzulmán az elkövető, akkor zavar van. Össze kell rántani a párt okos embereit, a megmondóembereket. Ők úgy döntöttek, hogy az eszme, a forradalom, a multikulti fontosabb, mint az elvtársnő joga a szexuális önrendelkezéshez. Mit panaszkodik, inkább örülne, hogy elsőként lesz vemhes félvér kölyökkel. Egyébként is ledér, kacér, szabados, provokatív volt! Meg kihívóan öltözött. She was asking for it! – Ahogy a művelt francia mondaná…”

“The female brian did not realy changed since the cavewoman thats why she feels attracted to animalistic males”

fehérfarkas 2016.01.07. 09:51:33

@arpika23:

Az elmúlt 200 évből akarsz példát, amikor a Nyugat gyarmatként kezelte szinte az egész világot. És jól kifosztotta és kizsákmányolta. Miközben a gyarmatok központjai hihetetlen mértékben gazdagodtak, aközben ezt a gazdagságot megtermelő területek folyamatosan szegényedtek el.

Az Ottomán Birodalom (amely az utsó kalifátus volt, és 1922-ben szűnt meg) alatt a Közel-kelet politikailag és gazdaságilag egységes volt, és jött létre a Berlin-Bagdad vasút, amely a Fekete-tengert a Perzsa-öböllel kapcsolta (volna) össze (azért feltételes mód, mert az 1. világháborúig Nusaybin-Szamarra szakasz még nem készült el, mert a Szamarra-Bagdad-Baszra szakasz szintén kész volt). De így is egységes vasúti hálózat kapcsolata össze következő nagyvárosokat: Berlint (Németország), Bécset (Ausztria), Pozsonyt (ma Szlovákia), Budapestet (Magyarország), Belgrádot (Szerbia), Szófiát (ma Bulgária), Isztambult (Törökország), Aleppót.
Aleppónál (ma Szíria) pedig volt a déli elágazás Damaszkusz (ma Szíria), Bejrút (ma Libanon), Amman (ma Jordánia), Haifa (ma Izrael), Medina (ma Szaúd Arábia) irányába.
És volt vasút Jeruzsálem és a tengeri kikötő Jaffó (ma Izrael), meg a szintén kikötőváros Boszra és Bagdad (ma Irak) között is.
Illetve Egyiptom a 19. sz. végén kiszakadt a török birodalomból, de ettől függetlenül a Sinai-félszigeten keresztül volt vasúti összeköttés Kairóval és Alexandriával.
Az 1. világháborúban vasútvonal nagyrésze megsemmisült, és a régió feldarabolása és gyarmati felosztása után a mai napig nem épült újjá.
Sokak számára hihetetlen, mert nem ismerik a tényeket, de a Közel-kelet utoljára 100 évvelezelőtt az Ottomán kalifátus alatt gazdaságilag és politikailag egységes volt, és a ma különálló országok területét, akkoriban vasút kötötte össze nemcsak egymással, de az Osztrák-Magyar Monarchiával és a Német Császársággal is.

Ahogy Európában az 1920-as feldarabolás után új mesterséges államok jöttek létre, meg ennek következtében újabb háborúk: 2 világháború, hidegháború, délszláv háború, és a mostani ukrán konfliktusnak is oda vezethető vissza a gyökere. Illetve a mesterséges országok többsége felbomlott: Jogoszlávia, Csehszlovákia, Szovjetunió, és Ukrajna most esik szét.
Más időzítéssel, de Európában a közel-keleti konfliktus tükörképe megtrötént, vagy éppen most történik (Ukrajna).

Persze most már nem lehetne egy olyan kalifátust létrehozni, mint 1922 előtt. Nagyon sok minden megváltozott azóta. Az iszlám világ központja és lakosságtömege már nem a Közel-kelet, hanem Dél- és Délkelet-Ázsia. Ebben a régióban lakik a muszlimok több mint 60%-a.
A Közel-keleten és Észak-Afrikában (MENA régió) a muszlimoknak kb 20%-a lakik. A maradék kb. 20% pedig a világ többi részén (Közép-Ázsia, Közép-Afrika, Európa - beleértve a Kaukázust és Oroszország európai területét is, Amerikai-kontinens).
A legnépesebb muszlim országok is mind Dél- és Délkelet-Ázsiában vannak: Indonézia, Pakisztán, Banglades, sőt Indiában kisebbségként (az indiai lakosság 13%-a) él a 3. legnépesebb muszlim közösség (valamivel többen mint a 150 milliós Bangladesben). De Kínában is kb 60 millió muszlim él, ami számos arab ország együttes lakosságának felel meg. És az indo-kínai régió többi országában kisebbségként még több mint 100 millió muszlimot lehet összeszámolni.
Valószínűleg Dél- és Délkelet-Ázsia soha nem fogadna el egy arab országot, vagy Törökországot, vagy Iránt (most arról ne is beszéljünk, hogy Irán siíta) a kalifátus közpotjának, hogy onnan irányítsák őket.

Ráadásul a muszlim országok különböző nemzetközi szövetségekhez tartoznak.
Törökország NATO tag,
Szaúd Arábia, Katar, Egyesült Arab Emirátusok, Omán, Bahrain, Kuvait, Jordánia, Egyiptom, Azerbajdzsán, Koszovó az USA szövetségesei.
Tunézia, Algéria, Marokkó, Mauritánia, Libanon Franciaország szövetségesei.

Oroszország ugyan nem Nyugat, de Európa része, így Szíria, Irán, Kazakhsztán, Üzbekisztán pedig Oroszország szövetségesei.

Ez viszont már tényleg se nem Nyugat, se nem Európa, de Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasági tömörülése, amelyben 10 eltérő vallású ország alkot egy gazdasági és politikai szövetséget:
Indonézia, Malajzia, Brunei Szultanátus pedig az ASEAN tagjai - sőt, Indonézia és Malajzia az ASEAN alapítói közé tartoznak, és az ASEAN központja is Indonézia fővárosában Dzsakartában van.

Van olyan, hogy Iszlám Konferencia Országai (OIC), amely a muszlim országok legnagyobb nemzetközi szervezete. De a kalifátustól ez nagyon messze van. És pont a fenti megosztottság miatt gyenge hatékonyságú.
Habár a Nyugat ezt az "oszd meg és uralkodj" elvnek megfelelően jónak látja, de a valóságban ez a megosztottság csak rossz a világnak. Mert nincs egységes erő sem a szélsőségesekkel (amelyek egy részét pont a Nyugat támogatja a Kína- és oroszbarát országokat destabilizálni), sem a szegénységgel, sem a globális kihívásokkal szemben. Ezek pedig oda-vissza hatnak egymásra.

Iránról pedig külön itt olvashatsz: kkbk.blog.hu/2015/10/14/iran_az_iszlam_vilag_tudomanyos_fellegvara

Bobby Newmark 2016.01.07. 11:03:38

@Ballib Cenzúra: Erre nem az a megoldás, hogy megpróbálod lehazudni a csillagokat is az égről.

Ezzel csak pont besorolod magad azok közé, akiket úgy rühellsz.

fehérfarkas 2016.01.07. 11:08:20

@-JzK-:

Ez a tipikus összemosás. A valóságban egy fekete-afrikai muszlim és fekete-afrikai keresztény kulturálisan és szokásaiban közelebb áll egymáshoz mint egy arab muszlimhoz vagy arab keresztényhez és vica versa.

A multikulti sok helyen a világban jól működik. Kairó egy igazi multikulti város, Dzsidda is az, Dubaj is az. Indonéziában pedig több etnikai népcsoport él, mint Európában őslakos nemzetiség összesen. És több nyelv Indonéziában mint, ahány nyelvet az európaiak beszélnek (a hivatalos indonéz nyelv a 20. sz-ban lett létrehozva, hogy legyen egy egységes nyelv, amivel az államigazgatást működtetni lehet). Malajzia szintén több nemzetiségű, ráadásul oda a britek telepítették be a kínaiakat a gyarmati időszakban, és emiatt kezdetben voltak véres összetűzések is, de mára már évtizedek óta békében élnek egymással. Iránban pedig soha nem etnikailag értették azt, hogy ki a perzsa, hanem kulturálisan. Jelenleg is csupán a lakosság 60%-a perzsa etnikailag. Pakisztán szintén több nemzetiségű és a pastuk kivételével (akik ki akarnak szakadni az országból) a többi nemzetiség békében él egymással. Sőt, Pakisztánban az urdu a hivatalos nyelv, de gyarmati örökségnek a sok nemzetiségűségnek és többnyelvűségnek köszönhetően többen beszélnek anyanyelvi szinten angolul, mint ahányan a hivatalos urdu nyelvet (Indonéziával ellentétben Pakisztánban a hivatalos nyelvet nem tanítják második anyanyelvként az általános iskolákban, hanem csak az egyetemekre továbbtanulók sajátítják el - bár közülük sem mindenki, mert a legjobb színvonalú pakisztáni egyetemeken a tanítás angolul folyik).

Európában nem működik a multikulti. Azért nem mert a 18. sz-tól Európa a homogenizálás, a nacionalizmus felé ment el. Franciaországban a 19. sz. legelején még sok nyelvet beszéltek és egy brötájni egy marseillesivel alig értette meg egymást. A 19. sz. végére viszont mindenki ugyanazt a központi francia nyelvet beszélte, és a saját nemzetiségi nyelvét már nem is ismerte. Spanyolországban is hasonlót akartak, csak a katalánok és baszkok a mai napig nem adják be a derekukat és büszkén őrzik saját nyelvüket és kulturális identitásukat (a katalánok a gazdasági erejükkel, mert ők adják a spanyol GDP 30%-át, a baszkok pedig egészen a közelmultig az ETA terroristáival - vagy szabadságharcosaival, nézőpont kérdése ki hogyan nevezi őket).
A briteknél szintén nem sok kellett ahhoz, hogy a velszi és skót nyelvek eltűnjenek, és a 20. sz. legvégén jött csak vissza a velszi és skót nyelvek hivatalos használata (az írek pedig az IRA révén fegyveresen álltak ellen az angolok homogenizálási kísérleteinek).
Hollandia és Belgium Nyugat-Európában az őslakosságilag megmaradt többnyelvű társadalma, de ezekben egy kormány felállása a választások után évekig is eltarthat a flamand-vallon ellentét miatt. Svájc az üdítő kivétel, ahol az őslakos többnemzetiség teljesen normálisan megfér egymással. Mintha nem is az ultrasoviniszta Európában lenne, hanem egy másik kontinensen.
Kelet-Európában pedig a soknemzetiségű Jugoszlávia és Csehszlovákia annak ellenére bomlott fel, hogy túlnyomó többségében rokon népek lakták őket, és nyelvileg is közel álltak egymáshoz. Ukrajnában pedig most zajlik a felbomlás egy véres polgárháború keretében.
Vagyis Európa nem a multikuti kontinense, hanem a 19. sz. óta a nacionalista nemzetállamoké.

arpika23 2016.01.07. 11:41:33

@fehérfarkas:
Te faszfej!
Már megint nem arra a kérdésre válaszoltál, amit feltettem! Ontod itt a karaktereket ahogyan szoktad, de a lényeg hiányzik. Teljesen indifferens, a témához kicsit sem közeli dolgokat hordasz össze.Hány tudományos felfedezés köthető muszlim országokhoz az elmúlt 200 évben? Ha jól tudom 0 zéró nulla. És biztosan jól tudom. Tehát a lényeg az hogy ti muszlimok a világ haladásának legnagyobb kerékkötői vagytok. Mivel muszlimok vagytok.
Az hogy ez megváltozzon annyi eséllyel bír, mint az hogy az a (bizonyítottan szír és afgán " menekült") 15 fős Kölnben letartóztatott brigád az udvarlási szokásait a lovagi korból adaptálja a durva erőszakos fogdosás és nadrágletépés helyére!
Mocsok népség, az vagytok kőkorszaki elvekkel és szokásokkal. És ahogyan telik az idő ez a valódi arcotok mind jobban és gyakrabban meg fogja magát mutatni, akárhogyan is próbálja eltitkolni az a bizonyos sajtó. Mert szemtelenségetek, bunkóságotok határtalan. Mivel már azt hiszitek nyeregben vagytok, hát egyre jobban felbátorodtok.

Csúnya lesz az ébredésetek. Mert az agresszív mivoltotok egyre jobban fel fogja ébreszteni a most még csendes tömeg immunrendszerét és az olyan politikai erőket fog majd támogatni, ami megfelelő válszt ad majd az arcátlan pökhendi hordáitoknak. Rosszul teszitek, ha azt hiszitek hogy a nyugat népe elpuhult az eddig tartó nagy jólétben! Kiharcoljátok hamarosan hogy a Le Pen féle brigádok lesznek majd az ejrópai palettán a legliberálisabb képződmények. Mint ahogyan Trump bácsi is vszínűleg nem fog felpuhulni, ha győzni fog. Akkor aztán majd olyan nyelven fog a nyugati civilizáció választ adni barbár hordátoknak, amiből érteni fogtok. Baszogassátok csak a tunya Európát!
Hajrá!

arpika23 2016.01.07. 11:43:28

@bbjnick:
"Az iszlám világban valószínűleg nagyon sok kulturális potenciál van, ami történelmi okok miatt nem tudott kiteljesedni"

Hát persze. Ha zt a tényt hogy muszlimok, történelmi oknak tekintjük. Maga a vallás az ami a fejlődést akadályozza.

arpika23 2016.01.07. 11:49:12

@fehérfarkas:
"Európában nem működik a multikulti"

Milyen jó hogy belátod. Akkor meg mi a fenéért törekedtek ide? Maradjatok ott abban a törzsi világban ahol évezred óta egymást gyilkolásszátok kis megszakításokkal (mikor egy-egy erőskezű diktátor rövid időre rátok ült). Nem vagyunk kíváncsiak a rablóbandátokra.

arpika23 2016.01.07. 12:01:38

@fehérfarkas:
"Az elmúlt 200 évből akarsz példát, amikor a Nyugat gyarmatként kezelte szinte az egész világot. És jól kifosztotta és kizsákmányolta. Miközben a gyarmatok központjai hihetetlen mértékben gazdagodtak, aközben ezt a gazdagságot megtermelő területek folyamatosan szegényedtek el. "

Te nagyon ostoba! Kis hazánkat ugye szintúgy ebbe a körbe (gyarmat) sorolod, igaz? Akkor miért született itt több felfedezés és találmány abba az időszakban mint nálatok muszlimoknál (ami mondjuk nem volt olyan nehéz, mert a zérusnál még az egy is több lett volna,persze annál azért sokkal többet lehetne fölsorolni)?
Ugye mert mi nem vagyunk muszlimok?

2016.01.07. 12:25:58

@fehérfarkas: osszeeskuves elmelet, mar megint? A gonosz Nyugat, akit senki nem hivott a kozel-keletre mizsakmanyolja kulturalisan es elviekben magasztosabb artatlan helyeiekt? Akkor nezzuk egyenkent.
1. USA-szaudi vonal, kb 30 eve az arab vilagbol a fo szovetseges. Tul sok az olajuk es ok sem akarnak egy eros Irant (kozos erdek). Odzkodnak a shia felholdtol, nem orultek Iran ternyeresenke sem Afghanisztanban, sem a mostani szir konfliktusban, ahol Irannak kell a szir partnerseg. A regioban szaudi akar a hatalom lenni. Ennyi olajjal ez meg is veheto, ok az USA egyik fo fegyver vevojuk.. Termeszetesen az USA segit nekik az olajkutak vedelmeben, ami elynek egy resze shia teruleten van es neha az egyeb jihadi guerilla csoportok betamadjak.msenkinek nem lenne jo, ha azok az olajkutak radikalisok kezebe kerulne.
Azonban, a jemeni bombazas elott is mar hult a szaudi-usa viszony, a jemeni bombazas gyorsitani latszik a szovetseg huleset.
Nem titok, hogy a isis vezetoit szaudi penzelte, viszont az usa bortonbol jottek ki, nagy valoszinuseggel CIA kepzesben reszesultek.
Az isis fele haborut szaudi es bahrein finanszirozza, illetve torokorszag. Szaudi 2013 ota allami szinten nem, csak privat donorok altal

2016.01.07. 12:56:09

@fehérfarkas: a Carlyle private equitynek szerencsere hozzaerto emberei vannak, akiknek a Carlyle-on kivul mashol is vannak szerepuk, egyeb private equity cegekben es egyeb cegekben.
A tanacsadok, boRdon ulok jelkemzoen nem exclusive Carlyle tanacsadok. Foglamam nincs, hogy miert meglepo, hogy a tanacsokat olyanokrol veszik, akiknek megvan az osszekotteteseik es tudasuk. Meglepo modon, ez a legtobb orias cegnel, ezen a teruleten igy megy. Clinton es Blair is folyamatosan epitgeti a tanacsado birodalmat, Kissinger is szep tanacsado karriert futott be.
Persze, ukhetsz az irodasban es mondhatod, hogy a Carlyle a sok ex-hatalmi emberrel le akarja rombolni a kozel-keletet. Mar varom, hogy a Cheney cegerol is mond ezt. Meg az osszes olajcegrol. Pedig, sokkal egyszerubb a helyzet, profitot akarnak. De nem mindenaron es nem kezdenek bele egy oriasi rizikos befektetesbe, mint wgy szir haboru, amit mar az elejen tudtak, hogy nem lesz rovid (azt nem hiszem, hogy a mostani allapotokat barki latta 2011-ben).

Az orosz szir bazis egy 50 fos bazis volt. Az Assad junior nem volt Putinhoz kotve. Az apukajanak sokkal kozelebbi kapcsolata volt. Nem az elhanyagolhato 50fos minibazis miatt dontott ugy Putin, hogy beszall sziriaba, foleg miutan hangoztatja, hogy nem ragaszkodik Assadhoz. O a fundamentalista iszlamtol fel, ami atterjedhet az orosz erdekteruletekre, es miutan az isis nem titkoltan tomegpusztito fegyvereket szeretne, nyilvan nem orulne ennek Moszkva.
A torokok viszont be vannak rezelve egy szir szetesestol es egy esetleges kurd onallo allamtol.

Putinnak meg jol jon, hogy akkor terjeszkedik egyet a mediterranon es a bazist hirtelen fel tudja nagyitani mist 1700-ra,mde nem ez colt az elsodleges celja. hadiipari termeketet tud adni szirianak es irannak, akinek a harci repuloei kb 1980-1990-es technikaval vannak felszerelve. Ezzel nem fugg az ipara az olaj es gaztol,mmiutan az olaj ar lement annyira, hogy az arctic olajat mar nem tudja nyeresegesen kitermelni, $40 alatt mar nem nyerseges. Diverzifikaciot akar a gazdasagba hozni, miutan az orosz budgetet mar vagy haromszor atirtak az olajar ingadozasa miatt
Win-win

Iran, terjeszkedni akar, hatalmilag, katonai dominanciat akar. Assad tul fontos neki jelen pillanatban, annyira, hogy sajat katonakat es a proxyjat a Hezbollahot is kuldi Assad melle.
Nyilvan nem azert van Assad mellett Putin es Iran, mert olyan kedves ember, tisztaszivu, hogy csak azert is segiteni kell neki.

fehérfarkas 2016.01.07. 13:50:50

@charlieharper:

Ez nem összeesküvés elmélet. A tényeket nyugodtan leellenőrizheted. A tényekből való következtetés levonása pedig általános iskolai logikai szint.

De neked bármit írhat az ember, mert te mindenben a csúnya rossz iszlámot látod, amitől félni kell. És minden politikai eseményt a kommentjeid szerint ez motivál, hogy a csúnya iszlám el akarja pusztítani a nyugati civilizációt, amely egyébként demokratizálná és felfejlesztené őket, de a vallásuk miatt erre alkalmatlanok. Amíg a kommentjeidnek ez a lényege, addig csak elbeszélünk egymás mellett.

Ha a szekuláris diktátor Assadot azért támogatja, hogy az a muszlim szélsőségeseket féken tartsa, akkor nem logikai ellentmondás, hogy Putyin a teokratikus Iránnal is jóban van, viszont a szint szekuláris Azerbajdzsánnal meg rosszban? Úgy látszik Irán és Azerbajdzsán esetében már nem működik az a logika, amit szír-orosz kapcsolatra ráhúzol.
Sőt, Oroszország a mostani iraki vezetéssel is jóban van (egyébként az ISIS 2014-es nyári területfoglalásakor Oroszország küldte az első katonai segítséget Iraknak Irán mellett), pedig az iraki vezetés az előző ciklusban bevezette a sáriát (és a mostani vezetés sem szándékozik eltörölni).
Ezt a vallási alapú megközelítést az is cáfolja, hogy miközben Oroszország a teokratikus muszlim Iránnal jóban van, aközben a vele együtt szintén a keleti ortodox kereszténységbe tartozó Ukrajnával meg háborúzik.
(sőt, hogy a fekete-fehér világképedet tovább romboljam elárulom, hogy a siíta Irán és a siíta Azerbajdzsán egymással rosszban vannak, ugyanakkor a siíta Irán a keresztény Örményországgal jóban van, Azerbajdzsán meg rosszban van Örményországgal, viszont jóban van a keresztény/ateista EU-tag Magyarországgal, és a zsidó Izraellel;
vagyis a szövetségesi és ellenséges viszonyok egyáltalán nem a vallások mentén rendeződnek;
és akkor nem beszéltem Kínáról, amely az orosz szövetséges Iránnal és Szíriával ugyanúgy jóban van, mint az USA szövetséges Szaúd Arábiával, és most a szaúdi és iráni ellentétben közvetítő szerepet akar játszani - gondolom rájössz, hogy Kínát nem a vallás motiválja, hanem a gazdasági és geopolitikai érdek: a közel-keleti olaj és földgáz egyik legnagyobb importőre, és a régiós stabilitás érdekli az olaj és földgáz kitermelésében és szállításában)

Lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy az eddigi világnézetedet felülbíráld és elgondolkozz azon, hogy a konfliktusok és szövetségek mégsem a vallások mentén alakulnak, hanem a gazdasági és geopolitikai érdekek mentén.
A nagyhatalmak vezetői magasról x@rják le a vallást, amikor gazdasági és geopolitikai érdekekről van szó. És magasról röhögnek azokon a lúzereken, akiket vallási maszlaggal egymás ellen tudnak fordítani. A muszlim Irak és Afganisztán bombázásainak és megszállásának idején a mélykeresztény ultrakonzervatív Bush elnök a szaúdi királlyal kéz a kézben sétált (és erről fényképek is készültek) és üzleti és politikai dolgokról tárgyalt. Szerinted vallási alapon? Vagy gazdasági és geopolitikai alapon?

Ez a Nyugati civilizáció a világ jófiúja és békét fenntartani akaró csendőre mentalitás nagyon ciki? Te ezt nem érzed?
Elárulok valamit: Oroszország, Kína, India, Fülöp-szigetek (Ázsia legnagyobb keresztény országa) lakosságának többsége nem muszlim, és a többségi nem muszlim lakossága sem tartja a Nyugatot jófiúnak és a világ igazságos, békét fenntartó csendőrének. Ezt az arrogáns, magas lovon ülő, a világot fekete-fehérben látó dumát itt Európa közepén el tudod sütni, de azért Ázsiában még egy keresztény országban se próbáld meg, mert csak leégeted vele magad. Sokkal jobban jársz, ha magaddal egyenlőnek tartod őket, és a kultúrájuk iránt nem lenéző hanem nyitott vagy.

fehérfarkas 2016.01.07. 14:05:14

@arpika23:

Speciel mi nem voltunk gyarmat, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia része voltunk, amely az akkori Európai kontinens legnagyobb szárazföldi birodalma volt Oroszország után. És az OMM-nek volt néhány nagyon picike gyarmata, de persze nagyságban ez nemcsak a francia, brit vagy holland gyarmatokkal nem versenyezhetett, de még a Német Császárság gyarmataival sem. De azért jól mutatja, hogy nem minket gyarmatosítottak, hanem mi gyarmatosítottunk mégha csak nagyon. de nagyon minimálisan (akartunk jobban, csak nem jött össze - nagyon rövid ideig Mexikóban is volt egy OMM gyarmatterület, de az ottani helytartónkat a helyi mexikóiak egy idő után lemészárolták, Tiencsinben ezzel szemben hosszabb ideig tudtunk egy icike-picike területet gyarmatként megtartani)
És jól mutatja az OMM-nek az akkori világpolitikában betöltött szerepét, hogy ugyan a pár km2-es tengerentúli területekkel nem számítottunk gyarmatbirodalomnak, de az Afrika újrafelosztásáról szóló 1885-ös berlini konferenciára mégis meghívást kapott az OMM. Azért mert akkoriban az OMM-et még mint európai nagyhatalmat tartották számon.

fehérfarkas 2016.01.07. 14:27:58

@arpika23:

Az első nő, aki Fields-díjat nyert (ez a matematika Nobel-díja), az iráni Maryam Mirzakhani kapta 2014-ben.
2014 augusztusának női fizikusa díját (a világ 2. legnagyobb fizikus társasága adja oda) egy szaúdi részecskefizikus nő nyerte, a rijádi tudományegyetemről (National Center for Nanotechnology, King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) Riyadh).
Szintén 2014-ben Brazília nemcsak a Foci VB-nek adott helyet, hanem a nemzetközi RoboCup versenynek is (Joao Pessoa, 2014. július 19-25).
A Virtual Rescue League-ban az irániak lettek az 1. és 2. helyezettek (Amirkabir University of Technology és a Qazvin Islamic Azad University).
A Teen Size Humanoid Robot League-ban az iráni Baset Pajouh lett az 1. hely. És a Humanoid Robot League-ban pedig a 3. helyezést érte el a csapat.
A Rescue Robot League-ben az iráni YRA csapata (Yazd Islamic Azad University) lett az 1. hely.
A Soccer Small Size League-ben az iráni csapat (Tehran University, Kish International Campus) a 2. lett.
A Soccer Open Weight League-ben 1. és 2. helyezést értek el (Imam Javad high school és Kherad high school).
A SuperTeam section of Light Weight Soccer League-ben az iráni Farzanegan High School csapata lett az 1. hely.

Nézzünk néhányat, hogy a 20. sz-ban milyen híresebb muszlim tudósok vannak (a lista közel sem teljes):
Essam Heggy - NASA Mars Exploration Program tagja
Kerim Kerimov - a szovjet űrprogram alapítója, a Vostok 1 űrrepülő, és a Salyut és Mir űrállomások vezető tervezője
Ahmed Hassan Zewail - kémia, Nobel-díj
Abdus Salam elméleti fizikus és Nobel-díjas (1990-től a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja)
Mohammed Yunus, a szegények bankja (Grameen Bank) alapítója, aki ezért Nobel-díjat kapott
Mahbub ul Haq, a HDI (human developement index) és a HDR (human developement report) kidolgozója
dr. Mostafa Kamal Tolba - 17 évig az UNEP (ENSZ környzetevédelmi programja) vezetője
Sheikh Muszaphar Shukor, aki a biomedicai űrkutatások egyik kiemelkedő személye és egyben Malajázia első űrhajósa
prof. Elasayed Elsayed Wagih - biotechnológia
prof. Hamed Goher - óceánográfus
prof. Fahmy Ibrahim Mikhail - matematikus, relativitás elmélet egyik kutatója
Ali Moustafa Mosharafa pasha - matematikus, relativitás elmélet egyik kutatója
dr. Mamdooh Wanas - csillagász
Samir Amin - közgazdász
Rashad Khalifa - kémia
Mostafa A. el-Sayed - nanotechnológia
Faten Zahran Mohammed - biokémikus
Essam E. Khalil - HVAC rendszerek
Moustapha Kassem - fizikus, endrocrinológus
Ayub K. Ommaya idegsebészt, az Ommaya reservoir feltalálója
és még sokan mások... (pl. Tariq Mustafa, Ishfaq Ahmad, Ishrat Hussain Usman, Salim Mehmud, Bacharuddin Jusuf Habibie, Munir Nayfeh, Cumrun Vafa, Riazuddin, Sameera Moussa Faraouk el-Baz, stb...)
Ezek a 20. századi nevesebb muszlim tudósok, akik kémiával, fizikával, relativitás elmélettel, húrelmélettel, csillagászattal, nanotechnológiával, kvantumfizikával, űrprogramokkal vagy éppen a biotechnológiával foglalkoznak;
úgy látszik az ő muszlimságuk összefér a tudományokkal - nem mindenki lát ellentétet a tudomány és az Iszlám között. :)

A muszlim országok közül a nemzetközi szankciókkal sújtott Irán van benne a világ top-15 tudományos országában, de Törökország és Malajzia is nagyon gyorsan fejlődik, és az arabok közül Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emirátusok és Tunézia a vezetők (Egyiptomot az arab tavasz egy kicsit visszavetette a tudományos és oktatási és K+F fejlesztések terén)
kkbk.blog.hu/2015/10/14/iran_az_iszlam_vilag_tudomanyos_fellegvara

A Szaúd Arábiában a fővárosban levő Princess Nora bint Abdulrahman University a világ legnagyobb női egyeteme. 60.000 nő/lány tanul ott. 8 millió négyzetméter területen helyezkedik el, és 11,5 km hosszúságú teljesen automatizált vezető nélküli metróhálózat (4 metróvonal 14 állomással - valójában a metró alatt magasvasútat kell érteni náluk) köti össze az egyetem különböző kampuszait és kollégiumait. Az energiatakarékos Hi-Tech épületei a Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), ami a környezettudatos zöld épületeket díjazza, a második legmagasabb fokozatot, az Arany Fokozatot nyerték el. A fűtés 16%-át és a légkondi 18%-át a 4000 négyzetméternyi napelempark termeli meg.

És a Princess Nora egyetemnél sokkal modernebb a KAUST (King Abdullah University of Science and Technology ), ami jelenleg a világ legmodernebb egyeteme, és a világ több mint 60 országából járnak oda tanulni (de itt csak másoddiplomás képzés van!!!).

Ezzel még a muszlim világ nem lett a 21. sz. tudományos vezetője, de azt jól mutatja, hogy a gyarmati időszak óta nagyon sok változás és fejlődés történt. Főleg, ha megnézzük mennyi felsőoktatási intézmény épült a gyarmati felszabadulásuk óta: @fehérfarkas:

Messzi Vetek 2016.01.07. 14:38:59

@arpika23: az hogyan lehet, hogy vitapartnere tud emberi hangon magához szólni, de maga erre még csak kísérletet sem tesz?

2016.01.07. 14:51:35

@fehérfarkas: ertem, tehat levonsz egy kovetkeztetest abbol, hogy kik vannak/voltak a Carlyle-nal. Mondjuk, amennyiszer hallottam mar ezt az elmeletet, mar megszokhattam volna, hogy mindig van egy ugyeletes, aki nem ismeri a private equityk vilagat.
Tudnad, hogy a tobbi hedge fundnal es a nagyobb private equityknel kik ulnek, akkor leszedulned a magas lovadrol. Ugyanis, ami a Carlylenal van nem egyedi.

Sajnos nem erted, amit irtam, emellett folyamatosan elviszed a temat, es meg mindig nem erted, hogy nem 1 vagy ket erdek van a kozel-keleten, hanem sokkal tobb, amely nehany egymassal utkozik nehany pedig kozos. Tetszik vagy nem tetszik, szaudi es iran tovabbra is kuzd a regios dominanciaert, vallasi csomagban bujtatva, anit a sajat embereik, de biztos vagyok benne, hogy a sajat vezetoik egy resze is komolyan vesz. Ugy nezem nem nagyon kell,kulso segitseg az egymasnak eseshez.
Es persze irhatod, hogy a kozel-keletn a vallasi erdekek irrelevansak, sot tovabbra is irogasd.
Mikor fogom olvasni azt, hogy szaudiban sem erdekel senkit sem a vallas?

Leirtam vilagosan Oroszorszag erdekeit a tersegben. Sajnos folyamatosan nem akarod erteni a szemellenzo-effektus miatt. Aztan meg bele is adsz a szamban szavakat. Peldaul azt, hogy usat mennyire erdekli a vallas. Dehogy erdekli! Viszont a sziria helyi konfliktust, amit ugyan segit az usa, de kozvetlenul nem viv es nem is fog demokrata uralom alatt, haborut a vallas ismerete es a terseg ismerete nelkul megerteni nem lehet.

Usanak szerepe volt a szir konfliktus inditasaban, messze nem akkora mit neki tulajdonolsz

Hiszen, akkor a fsa mar reg rendesen fel lenne boven fegyverezve. A par amerikai fegyveruk mellett elsosorban AKjuk van.
Meg ugye a libiabol jott fegyver is a csunya nyugat muve. Meg a szaudi penzen vett horvath fegyver is.
Az FSa nem igazan jol kikepzett, se nem jol felfegyverzett, nagyjabol vsak guerilla hadviselesre alkalmas. Az usa ennel joval,tobbett tud. De, nem akar. Nem veletlen, hogy nem kuld oda szarazfoldi alakulatokat, amkor vagy mar 3 eve nyilvanvalo, hogy megnyereshez arra van szukseg.

Szaudi-usa vonalrol is irtam mar, termeszetesen nem a vallas koti az usat szaudihoz. Bar, amig ilyeneket irogatsz, hogy a deli allamokban jelenleg az iskolakban usaban mit tanitanak, addig az usa ugyekben nem hasznallak teged referencianak, ha nem haragszol.

Amennyi fulopszigeteki es indiai probal bejutni az usaba, azok alapjan kivsitellentmondasos, hogy mit is gondolnak az usarol az indiaiak es a fulopkek.
Veled ellentetben, nem beszeltem az osszes indiaival a vilagon, de miutan a bevandorlasnal a zold kartyaert kulon eveekig allo sor van az indiaiaknak, mert annyian akarnak bejonni, igy azt hiszem van nemi ellentmondas.
Tudom, olyan geleyn akarnak elni tomegben, amit utalnak. Es ide a szokasos indiai takarito, hazi cseled, sofor nem nagyon tud jonni. Ide elsosorban a tantultabb indiai tud jonni. Ha a sajat csoportomat nezem, az indiaiak, akik itt vannak, dubait hasznaltak ugrodeszkanak, hiszen ott vezeto gyakorlAtilag csak helyi lehet. Itt meg a csunya nyugaton, nem.
De, biztos azert vannak itt, mert utaljak az usat. Ugy, hogy van aki nagyon hosszu eveket var a zold kartyara.

Mint mar irtam, a vilagon semmi bajom nincs del-kelet aZsiaval. Persze irhatom, ugyis azt mondod, hogy van.

Majd ranezek a valaszodra, ahol megint leirod, hogy fekete-feher, blablabla, es szegeny muszlimokat mindenki csak csurhenek kezeli igazsagtalanul, pedig nemetorszagban is csak felreertettek oket.

arpika23 2016.01.07. 16:29:44

@fehérfarkas:
Szokásod szerint jössz itt a sokezer karaktarrel. de még mindíg nem tudtál 1 azz egy darab találmányt sem felmutatni. Hiszen nincs ...
A Nobel-díj pedig Carter óta nem tudományos vagy egyéb hanem egyszerűen politikai baromság.
Szóval a mellébeszéd helyett konkrét találmányokat mutass. Bár úgysem fog sikerülni.

arpika23 2016.01.07. 16:30:55

@arpika23: Kiegészítés.

Az hogy ellopják használják mások felfedezéseit találmányait még nem tudományos érdem!

arpika23 2016.01.07. 16:33:56

@Messzi Vetek:
Az hogy kibicként beleszólsz már téged minősít.
Azt pedig visszautasítom azt hogy fehérfarkas a vitapartnerem lenne. Egészen pontosan az ellenségem, mivel egy dzsihadista beszervező ügynök épelméjű embernek nem is lehet más. Az hogy téged még megvezet azért van, mert nem olvasod már fél éve itt-ott írogatott mocsok propagandáját.

arpika23 2016.01.07. 16:37:37

@fehérfarkas:
Ha te az OMM-ben betöltött státuszunkat egyenrangú partnerségként kezeled, az csak a szokásos történelemhamisító demagóg hazug faszságodat bizonyítja újfent. Úgyhogy eredj a francba te göbbelsivadék.
Hazudni azt tudsz, persze mivel magát európainak sőt magyarnak hazudó muszlim vagy, hát ez nem igazán meglepő.

arpika23 2016.01.07. 16:42:26

@fehérfarkas:
Ami pedig a megalomán, olajdollárokból finanszírozott, ostoba hivalkodó műveiket illeti, hát nem tudok meghatódni.
Mint ahogyan az általad multikulti paradicsomnak titulált Dubai-tól se. Szerintem az is csak egy Disneylandbe oltott kupleráj az unatkozó olajsejkeknek. 100 év múlva nyoma sem lesz a kis mesterséges szigetcsodáknak vagy éppen a sivatagba betolt sípályáknak. Mint ahogyan a szaúdi egyetemeknek sem.

fehérfarkas 2016.01.07. 16:52:43

@charlieharper:

Nemcsak a Carlyleről van szó. De, ha az iszlám tényleg a nyugati világ ellensége, akkor nem gyanús, hogy akkor a legkonzervatívabb, és legmerevebb muszlim országának nemzeti gárdáját egy olyan cég leánycége képzi ki, amelynek a tulajdonában van a nyugati világ egyik legnagyobb hadiipari cége, vezetői és tanácsadói között pedig amerika ex-elnökök, ex-CIA vezető, amerikai ex-kormánytagok, több amerikai multi ex-vezetői, és az egyik legnagyobb amerikai média ex-főszerkesztője.
A hadseregét pedig az amerikai haditengerészet (NAVY) képzi ki.
És a másik oldalról meg ugyanez az iszlám ország finanszírozta az USA sivatagi vihar hadműveletét Szaddam Husszein ellen, és a vietnámi háborúban az olajválság idején az amcsi hadseregnek olcsón adta az üzemanyagot a vietkong ellen.

Nem háttérhatalomról, meg konteoról van szó, hanem gazdasági és geopolitikai érdekekről.
Ezek után, ha nekem azt írja valaki, hogy a Nyugat és az iszlám egymás ellensége, azt körberöhögöm.

Szíriában nem vallási háború van.
Assad ugyan alevita, de Assad felesége szunnita, a szír kormány tagjainak többsége szunnita, a szír parlament képviselőinek többsége szunnita, a szír hadsereg tábornokainak többsége szunnita, a szír hadsereg sorkatonáinak többsége szunnita, a szír szunnita vallási vezetők Assad mellett vannak. Ahogyan a szír keresztény vezetők is.
Az ISIS és al-Nusra Front pedig terrorista szervezetek, amelyeket a világ összes muszlim országának politikai és vallási vezetője egyaránt elítél - még az Assad ellenes muszlim politikusok és vallási vezetők is.

arpika23 2016.01.07. 16:54:40

@fehérfarkas:
"Ezek a 20. századi nevesebb muszlim tudósok, akik kémiával, fizikával, relativitás elmélettel, húrelmélettel, csillagászattal, nanotechnológiával, kvantumfizikával, űrprogramokkal vagy éppen a biotechnológiával foglalkoznak"
Egy bizonyos apróságot ne feledj. A kérdés a muszlim országokról szólt, a felsorolásod pedig erős részben nem ezen országok polgárait taglalja. Félrevezetsz mint mindíg. Tehát ne vetíts, hanem olyan találmányt mutass (komolyat korszakalkotót !) amit muszlim országban alkottak meg. Mert ezen az alapon én meg feldobok neked egy csomó ilyet, amit a mi kis országunk szülöttei alkottak meg máshol. Persze attól azok még nem Mo találmányai lesznek.

Ja és kihagytad az ENSZ emberi jogi biztosát! Aki momentán szaudi. Biztosan egészen jó gyakorlati tapasztalatai vannak....

fehérfarkas 2016.01.07. 16:55:31

@arpika23: "A Nobel-díj pedig Carter óta nem tudományos vagy egyéb hanem egyszerűen politikai baromság."

Birom ezt az érvelést. Számon kéritek, hogy mutasson fel az ember legalább 1 Nobel-díjas muszlim tudóst, mert szerintetek úgysem tud az ember. És amikor meg felmutat többet is, akkor meg baromságnak nevezitek a Nobel-díjat, amit nem kell komolyan venni.
Nem veszitek észre, hogy az ilyen önmagatokat cáfoló kommentjeitekkel csak saját magatokat égetitek?

arpika23 2016.01.07. 17:02:51

@fehérfarkas:
Ó te hazug fasz!
"Számon kéritek, hogy mutasson fel az ember legalább 1 Nobel-díjas muszlim tudóst, mert szerintetek úgysem tud az ember"

Mutass nekem egy mondatot tőlem, ahol ezt kértem!

Én muszlim országban született korszakalkotó találmányt, felefedezést kértem tőled te hazug disznó!
Te meg szokásod szerint teleszemetelted a kommentedet mindenféle indifferens a válaszadást jó messzire elkerülő blablával!
Idézz tőlem ahol a Nobel-díjasokat kértem tőled te retek.

Én nem "bírom az érvelésedet". Rühellem az ilyen hazug disznókat, akik megpróbálják kiforgatni amit mondok, és olyan válszt adni amire a kérdés el sem hangzott, úgy téve mintha korrektül viselkednének.

2016.01.07. 17:18:01

@fehérfarkas: megegyszer. Lassan, szaudi-usa kapcsolat a penzrol szol. A kigyo fejet -nem az en szavaim, hanem az irani vezetese- kontrollalni igy lehet a legjobban, mellesleg rendkivul lukrativ is. Win-win.

kivancsisagbol raneztem a Doha Institut-re, akik veled ellentetben ugy tudjak, hogy a szir katonai elit es hirszerzes sziriaban shia. A katonak sunnik, mar csak a lakossag nagysagabol,kovetkezoen is, am nem a felsovezetes. A Sunnikat nem engednek szenszitiv katonai pozicioba, a kontrol marad shia kezben. A katonasagot neztem egyedul.

arpika23 2016.01.07. 17:18:15

@fehérfarkas:
Mivel érdekel a propagandád (mert veszélyes!), olvasgatom Itt szeretném felhívni a figyelmedet hogy a saját kommentjeid copypaste-zása ugyanabban a blogban nem kevéssé igénytelen dolog.

"Ezek után, ha nekem azt írja valaki, hogy a Nyugat és az iszlám egymás ellensége, azt körberöhögöm"

Jelentkezem a körberöhögésre!

Bár kissé módosítom az állítást hogy fedje a sajátomat.. Az iszlám tekinti a nyugatot ellenségének.

arpika23 2016.01.07. 17:22:33

@charlieharper:
Óvatosan fehérfarkassal, mert hazudik mint a vízfolyás. Másodosztályú hírszerzősulit végzett csak, így kontárkodik csúnyán. Kaleidoszkópot rak eléd sokezer karakterrel, mindenféle indiferens adattal hogy elrejtse benne a hazugságait. Jól megcáfolja az általa a szádba adott dolgokat, aztán büszkén bizonyítja hogy nincs igazad. Igazi muszlim! Minket gyaurokat csak hülye szarnak akar nézni.

fehérfarkas 2016.01.07. 17:31:21

@charlieharper:
Doha, Katar fővárosa? Katar az Assad rezsim egyik legnagyobb ellenfele, és amely a médiájában Assadot csak mint a saját népét irtó tömeggyilkost démonizálja, és amely az USA után közvetlenül még Törökországnál meg Szaúd Arábián is jobban támogatja az Assad ellen harcolókat. Sőt, az USA Törökország mellett Katarban képzi ki az Assad elleni külföldi harcosokat.
Szóval, amit Katar mond Szíriáról, azt ugyanolyan erős fenntartásokkal kezelem mint a hivatalos amerikai propagandát.

fehérfarkas 2016.01.07. 17:40:16

@arpika23:
Tessék, vannak találmányok, nem csak tudósok a muszlimok közül a modern korban:
islam.wikia.com/wiki/Inventions_in_the_modern_Islamic_world

Electronics and Computing

Electric double-layer supercapacitor and rapid battery charger: In 2013, the 18 year-old female scientist Eesha Khare inventor a batter charger that could fully charge a battery within twenty seconds, sparking the interest of technology companies such as Google. This was made possible with her invention of a new electric double-layer supercapacitor that could charge batteries significantly faster than conventional chargers.

PC virus: The Brain boot sector virus was released in January 1986. Brain was the first PC virus, and the program responsible for the first PC virus epidemic. The virus is also known as Lahore, Pakistani, Pakistani Brain, and Pakistani flu, as it was created in Lahore, Pakistan by 19 year-old Pakistani programmer, Basit Farooq Alvi, and his brother, Amjad Farooq Alvi. They included their names, phone number and address in the code.

Tablet phone: The Samsung Galaxy Tab, which combines a smartphone with a tablet computer, was developed by Samsung's chief technology officer Omar Khan and released in 2010.

Online computing

E-learning micro-lecture: The Khan Academy founded by Bangladeshi American educator Salman Khan in 2006. His online micro-lectures are used by millions of students and teachers around the world.

Real-time anti-fraud system: In 2000, many of the core components of PayPal, including its real-time anti-fraud system, was designed and implemented by Bangladeshi American software engineer Jawed Karim.

Video hosting service with web browser-embedded video player: In 2005, Bangladeshi American programmer Jawed Karim pioneered the idea of a video hosting service with a web browser-embedded video player, and co-founded YouTube as a result.

Web-based auction: The first Web-based auction sites appeared in 1995 with Onsale and eBay, founded by Iranian American computer programmer Pierre Omidyar. These were the first to take advantage of the technologies offered by the Web, including the use of automated bids entered through electronic forms, and search engines and clickable categories to allow bidders to locate their items of interest.

Real-time 3D graphics

Arcade quality GPU: VideoLogic (now Imagination Technologies), founded by Iranian computer engineer Hossein Yassaie, released the PowerVR graphics accelerator card in 1996. It was the first graphics accelerator card to introduce near arcade-quality 3D graphics to a home system, demonstrated by a port of arcade game Rave Racer (1995) in early 1996, though this port was later cancelled. Yassaie's VideoLogic later developed the PowerVR2 GPU (Graphics Processing Unit) chipset for Sega's Dreamcast console, released in 1998. It was the first GPU chipset that was capable of producing true arcade quality 3D graphics on a home system, with the Sega Naomi arcade system also using the same PowerVR2 graphics chipset.

Cel-shaded graphics: Fear Effect (2000), programmed by Mohammad Asaduzzaman, is often considered to be the first video game to feature real-time, cel-shaded 3D graphics.

Hidden surface removal: The PowerVR2 graphics chipset from VideoLogic (founded by Hossein Yassaie), for the Sega Dreamcast in 1998, introduced the 3D graphical technique of hidden surface removal.

Mobile GPU: In 2001, Imagination Technologies (formerly VideoLogic), led by Hossein Yassaie, introduced the mobile GPU (Graphics Processing Unit), PowerVR MBX. The PowerVR line of mobile GPU chipsets would later be used to provide the 3D graphics for most of the popular mobile phones, including the Apple iPhone and Samsung Galaxy brands, from the late 2000's through to the present day. In 2012, Hossein Yassaie received a knighthood for his services to technology and innovation.

Photorealistic 3D graphics: Crytek, founded by the Turkish Yerli brothers, broke new ground in terms of graphics, with the games Far Cry (2004) and Crysis (2007), with the latter in particular introducing photorealism to real-time 3D graphics. Crytek remain the world-leaders in photorealistic real-time 3D graphics.

és még néhányat becopyzok:

Infrared laser cane walking stick: In 2010, three Palestinian schoolgirls, 14 year-old Asil Abu Lil and her two classmates, invented a walking cane that utilizes infrared technology to alert blind people of obstacles and drop-offs. The girls were among the finalists in a prestigious science fair in California.

Quantum spacecraft propulsion: The 19 year-old Muslim female Egyptian physicist, Aisha Mustafa, invented a method to propel spacecraft using quantum mechanics, allowing greater efficiency and faster space travel than the ordinary rocket engines currently used for spacecraft.

És még vannak más találmányok, de most hirtelen ennyi is elég.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.07. 20:49:08

@bbjnick:
Sehol. Ez Mózes 5. könyvének egy pontatlan idézete, ami egyébként szélsőjobbos körökben népszerű, mint a zsidó kegyetlenség bizonyítéka.

Bell & Sebastian 2016.01.07. 21:56:33

@Lord_Valdez: Az meglehet, hogy pontatlan, de nem is nagyon szokták szemelvényezni a vérnőszést, amit Isten parancsára követett el a kiválasztott nép.
Itt van például egy, ahol a teljes lakosságot meggrillezik. De van még több is.

Azaz: pontatlan a szöveg, de a dallam stimmel. Nem tudom, mióta számít széljobbnak egy katkó gyalog, de a mi Ószövetségünkben ez mind benne van. Csak nem nagyon olvasgatjuk, ha van Új- is.

>>>
Szichon azonban, Hesbon királya megtagadta az átvonulást, mert az Úr, a te Istened konokká tette és megkeményítette a szívét, hogy hatalmadba adja, ahogy történt.
MTörv 2.31
Így szólt hozzám az Úr: "Nézd, mostantól kiszolgáltatom neked Szichont és országát. Fogj hozzá országa meghódításához!"
MTörv 2.32
Amikor tehát Szichon egész hadinépével kivonult Jahachoz, hogy harcba szálljon velünk,
MTörv 2.33
az Úr, a mi Istenünk kiszolgáltatta nekünk, úgyhogy őt is, fiait is, és egész hadinépét legyőztük.
MTörv 2.34
Aztán meghódítottuk mind a városait, s minden városon betöltöttük az átkot, férfiakon, nőkön, gyerekeken egyaránt, nem hagytunk életben egyetlen egyet sem.
MTörv 2.35
Csak a jószágot meg a városokban összeharácsolt javakat tartottuk meg zsákmányul.
<<<

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.07. 22:13:33

@Lord_Valdez:

Akkor miért "idézted"?

A fentebb "vitatott" Korán-idézetek mind beazonosíthatok voltak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.07. 22:19:11

@Bell & Sebastian:

A zsidók (az Ószövetség tanúsága szerint) egy rakás népet kiirtottak. Természetesen, szigorúan csak isteni parancsra.

Bell & Sebastian 2016.01.07. 23:31:28

@bbjnick: Az arany meg elkelt beszerzési áron - szerintük.

Bell & Sebastian 2016.01.07. 23:37:59

Apropó, Szent Steve Jobs volt már, mint szír homár?

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.01.08. 00:06:18

@Bell & Sebastian: @bbjnick: @fehérfarkas: @charlieharper: @-JzK-:

Arab fiúk, német lányok - sexepil X ribiseta X ficki-ficki klou.tt/a7d6bmkw5n8j

I_Isti 2016.01.08. 09:53:48

@fehérfarkas: "Szíriában két várost éheztet halálra az Aszad-rezsim. A blokádban tízezrek élnek macskákon és leveleken, egy kiló rizs ára 70 ezer forint. Sikerült elérnünk az egyik éhezőt a városban, aki elárulta, a rémhírekből mi az igaz. Minden."

index.hu/kulfold/2016/01/07/madaja_zabadani_ehezes_ehhalal_sziria_aszad/

I_Isti 2016.01.08. 09:57:43

@fehérfarkas: És hova lettek a muszlim Nobel-díjasok?
Hány olyan nobel-díjas tudós van, aki muszlim hátterű, és saját maga kapott tudományos nobel díjat, nem azért mert esetleg egy tudóscsoportban tagja volt, ami megkapta?

Segítek.

Egy sem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.08. 19:01:27

@bbjnick:
Abban a reményben, hogy felismered a két módszer hasonlóságát. De tévedtem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.08. 19:17:27

@Lord_Valdez:

Tévedtél, de abban, hogy a két módszer között hasonlóság volna.

Az általad vitatott Korán-idézeteket a kommentelő hivatkozásokkal közölte, visszakereshetőek, ellenőrizhetőek voltak (én megtettem és, légyegüket tekintve, stimmeltek), az állítólagos bibliai idézet, amit te "idéztél", mégpedig hivatkozás nélkül, nem létezik.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.09. 17:12:33

@bbjnick:
És a lustaságot is alábecsültem, de ha csak ez kell: Mózes V. könyve 7. rész. (Károli-féle változat)
1.
Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket;
2.
És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok.
3.
Sógorságot se szerezz ő velök, a leányodat se adjad az ő fioknak, és az ő leányukat se vegyed a te fiadnak;

A lényegét tekintve ez is stimmel. Kellően megengedően nézve, minden hasonlít mindenre.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.09. 17:17:02

@bbjnick:
Upsz, belebotlottam még egy érdekességbe. Igazából lehet, hogy az a kiragadott idézet ennek a változata, bár akik használni szokták az Mózes könyvének szokták tulajdonítani.

Sámuel első könyve 15. fejezet:
1.
És monda Sámuel Saulnak: Engem küldött el az Úr, hogy királylyá kenjelek fel téged az ő népe, az Izráel felett; most azért figyelj az Úr beszédének szavára.
2.
Így szól a Seregek Ura: Megemlékeztem arról, a mit cselekedett Amálek Izráellel, hogy útját állta néki, mikor feljöve Égyiptomból.
3.
Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat.

Bell & Sebastian 2016.01.09. 19:20:59

@Lord_Valdez: Ószövetséget úgy olvasunk, hogy egy lavór fölé tartjuk a Könyvet, az felfogja a belőle kicsepegő vért.

Még az a szerencse, hogy paripájuk nem volt a szerencsétlen parizereknek, mehettek volna gyalog a lovasrohamba, kardélre hányás után.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.09. 22:13:25

@Lord_Valdez:

Ne szánalmaskodj! Inkább tájékozódj a témában, mielőtt vitát nyitsz róla!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.10. 08:21:33

@bbjnick:
Előbb az volt a bajod, hogy nincs meg a hivatkozás és nem tudod ellenőrizni. Most megkaptad a hivatkozást és be is idéztem, ezért most az a baj.

Nem vitát nyitottam, hanem csak szóltam, hogy a kolléga kicsit torz forrásokból szerzi az ismereteit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.10. 11:13:37

@Lord_Valdez:

"Előbb az volt a bajod, hogy nincs meg a hivatkozás és nem tudod ellenőrizni. Most megkaptad a hivatkozást és be is idéztem, ezért most az a baj." --- írod.

Nem az a baj, hogy beidézted a hivatkozásokat, hanem az, hogy nem ismered a Bibliát: az Ószövetség tele van (isteni parancsra elkövetett) genocídiumokkal; ha ezekkel problémád van, fordulj bizalommal a zsidókhoz! Azonban a keresztény Biblia tartalmaz egy Újszövetséget is, amelyben az olvasható, hogy:

„(...)

Gal 3.28
Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian eggyé lettetek Krisztus Jézusban.
Gal 3.29
Ha azonban Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai is, s az ígéret szerint örökösök.

(...)”

"Nem vitát nyitottam, hanem csak szóltam, hogy a kolléga kicsit torz forrásokból szerzi az ismereteit." --- írod.

A "kolléga" valamennyi idézetét hivatkozásokkal közli, azaz ellenőrizhetően. Mint mondtam, én megtettem, ellenőriztem, összevetettem a magyar fordítással és "tartalomhamisító" eltéréseket nem találtam.

De ha már így belelendültél a egzegézisbe, akkor elmagyarázhatnád a kölni asszonyoknak, lányoknak, hogy hogyan értelmezzék helyesen a Korán azon sorait, hogy:

„(...) Az asszonyokat ugyanaz a jogszerinti bánásmód illeti meg férjük részéről, mint amivel ők tartoznak férjüknek. A férfiak azonban egy fokkal fölöttük állnak. Allah hatalmas és bölcs.” (Korán 2:228)

„A férfiak fölötte állnak a nőknek, mivel Allah előnyben részesített közülük egyeseket másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek. A jóravaló asszonyok engedelmesek és vigyáznak arra, ami a kívülállók számára rejtve van, mivel Allah vigyáz arra. Akiknek nyakaskodó természetét félitek, azokat intsétek meg, kerüljétek őket a házastársi ágyakban és lássátok el a bajukat! Ha már engedelmeskednek nektek, ne keressétek ellenük a kényszerítés más útját! Allah magasztos és nagy.” (Korán 4:34)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.10. 15:14:48

@bbjnick:
Tisztában vagyok azzal, hogy tele van vele, de ettől az még kiragadás és pontatlan idézet. Reméltem, hogy ha mutatok rá egy példát, akkor azon keresztül megérted, de tévedtem.

Az Újszövetségre való hivatkozás a te esetedben elég képmutató dolog. Ha most mondjuk buzikról lenne szó, akkor ezt a szövegrészt félretennéd és jönnél azzal, hogy mit írt róluk az Ószövetség és, hogy Jézus nem törölte azt el.
Na, az iszlamista terroristák is pontosan így működnek. Mindig azok a passzusok érvényesek, amik alátámasztják az aktuális agendát. A többi felejtős.
Olyankor nem számít, hogy az is le van írva, hogy 8:61. But if they incline to peace, you also incline to it, and (put your) trust in Allah. Verily, He is the All-Hearer, the All-Knower.

Nem célom vallási szövegeket értelmezni, mert egész vallást, mint témát nem szeretem. Egyszerűen csak védem a tényeket az önkénytől. Ha valahova le van írva valami, akkor oda az van írva és nem valami, ami távolról hasonlít rá. Pont ezt próbáltam meg bemutatni az eredeti Mózes V. idézettel és azzal, ami az interneten terjed.

Egyébként érdekes ez két Korán idézet is. Ha jobban belegondolsz, hogy milyen a KDNP-féle családideál, akkor teljesen kompatibilis vele.

Illetve ezek sem 100%-osak
2:228
And divorced women shall wait (as regards their marriage) for three menstrual periods, and it is not lawful for them to conceal what Allah has created in their wombs, if they believe in Allah and the Last Day. And their husbands have the better right to take them back in that period, if they wish for reconciliation. And they (women) have rights (over their husbands as regards living expenses, etc.) similar (to those of their husbands) over them (as regards obedience and respect, etc.) to what is reasonable, but men have a degree (of responsibility) over them. And Allah is All-Mighty, All-Wise.

4:34
34. Men are the protectors and maintainers of women, because Allah has made one of them to excel the other, and because they spend (to support them) from their means. Therefore the righteous women are devoutly obedient (to Allah and to their husbands), and guard in the husband's absence what Allah orders them to guard (e.g. their chastity, their husband's property, etc.). As to those women on whose part you see ill-conduct, admonish them (first), (next), refuse to share their beds, (and last) beat them (lightly, if it is useful), but if they return to obedience, seek not against them means (of annoyance). Surely, Allah is Ever Most High, Most Great.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.10. 23:19:28

@Lord_Valdez:

"Tisztában vagyok azzal, hogy tele van vele, de ettől az még kiragadás és pontatlan idézet. Reméltem, hogy ha mutatok rá egy példát, akkor azon keresztül megérted, de tévedtem." --- írod.

Ha hivatkozással közölsz egy "kiragadást" vagy "pontatlan idézetet", az ellenőrizhető (csak szerényen jegyezném meg, hogy szükségszerűen minden idézet "kiragadás" és minden fordítás "pontatlan"). Tehát, aki hivatkozást használ, az nem csalási szándékkal teszi (vagy nagyon béna csaló).

"Az Újszövetségre való hivatkozás a te esetedben elég képmutató dolog. Ha most mondjuk buzikról lenne szó, akkor ezt a szövegrészt félretennéd és jönnél azzal, hogy mit írt róluk az Ószövetség és, hogy Jézus nem törölte azt el." --- írod.

A buziságot az Újszövetség is elítéli:

"(...)

Róm 1.25
Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Amen.
Róm 1.26
Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel.
Róm 1.27
A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.
Róm 1.28
Nem méltatták az Istent arra, hogy megismerjék, az Isten is romlott eszükre hagyta hát őket, hogy alávaló tetteket vigyenek végbe.
Róm 1.29
Tele is vannak mindenféle gonoszsággal, hitványsággal, kapzsisággal, ravaszsággal, tele irigységgel, gyilkossággal, vetélkedéssel, ármánykodással, rosszindulattal.
Róm 1.30
Megszólók, rágalmazók, istengyűlölők, gyalázkodók, fennhéjázók, kérkedők, agyafúrtak, szüleik iránt engedetlenek,
Róm 1.31
értetlenek, hitszegők, lelketlenek, könyörtelenek.
Róm 1.32
Bár fölismerték Isten rendelkezését, hogy aki effélét művel, méltó a halálra, mégis ilyeneket tesznek, sőt a tetteseknek még helyeselnek is.

(...)"

"Na, az iszlamista terroristák is pontosan így működnek. Mindig azok a passzusok érvényesek, amik alátámasztják az aktuális agendát. A többi felejtős.
Olyankor nem számít, hogy az is le van írva, hogy 8:61. But if they incline to peace, you also incline to it, and (put your) trust in Allah. Verily, He is the All-Hearer, the All-Knower." --- írod.

Az Iszlám fegyveres terjesztése már Mohamed próféta életében elkezdődött; nem lehet kétséges, hogy mit jelent a muszlimok "békéje": lásd pld. Korán 3:61 (kölcsönös kiátkozás) és 9:29 (harc és dzsizjafizetési kötelezettség).

"Nem célom vallási szövegeket értelmezni, mert egész vallást, mint témát nem szeretem. Egyszerűen csak védem a tényeket az önkénytől." --- írod.

Úgy véded a tényeket az önkénytől, hogy nem ismered azokat?

"Egyébként érdekes ez két Korán idézet is (2:228; 4:34). Ha jobban belegondolsz, hogy milyen a KDNP-féle családideál, akkor teljesen kompatibilis vele." --- írod.

Nem kompatibilis vele. A kereszténynek nem lehet négy felesége (és nem használhatja szexuális igényei kielégítésére a szolgáit), a kereszténység nem ismeri a válást, a kereszténynek nincs isteni felhatalmazása felesége(i) verésére, a kereszténység szerint a férfi és a nő nem csak egyenlő (de egy is Jézus Krisztusban).

"(...)

Kol 3.18
Asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban.
Kol 3.19
Férfiak, szeressétek feleségeteket, s ne bánjatok durván velük.

(...)"

"(...)

Ef 5.21
Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből.
Ef 5.22
Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak,
Ef 5.23
mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója.
Ef 5.24
Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, az asszony is mindenben férjének.
Ef 5.25
Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte,
Ef 5.26
hogy a keresztségben szavával megtisztítva megszentelje.
Ef 5.27
Ragyogóvá akarta tenni az Egyházat, amelyen sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen.
Ef 5.28
Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti.
Ef 5.29
A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja, gondozza, akárcsak Krisztus az Egyházat.
Ef 5.30
Mert tagjai vagyunk testének.
Ef 5.31
"Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségével tart, és a kettő egy test lesz."
Ef 5.32
Nagy titok ez, én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom.
Ef 5.33
Szeresse hát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket.

(...)"

Hát ennyit a tényekről és a te tények iránti viszonyodról!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.10. 23:22:07

@bbjnick:

a te tények iránti viszonyodról=a te tényekhez való viszonyodról

fehérfarkas 2016.01.11. 18:22:11

@I_Isti:
Olvastam a cikket. A tipikus Assad ellenes nyugati mainstream média cikk. Egy a sok közül. Egyébként teli van ellentmondással a cikk.

A szír kormány, amely az ország területét vissza akarja hódítani a terroristáktól miért tartaná túszul a saját településeit, hogy azokat a terroristáknak adja cserébe másikért? Stratégiailag ez hogy illeszkedik abba, hogy minél több homogén kormány által ellenőrzött területet legyen az országban? És lépésről lépésre, területről területre szorítani ki őket. Ráadásul abba sem illeszkedik, hogy Assad a terroristák elleni védelmezőnek tünteti fel magát.
Assad nem egy szent ember, de a katonai hadműveleteit orosz katonai stratégák segítik, és abba ez nem illeszkedik, hanem teljesen ellentétes.
Ez a cikk olyan, mikor a nyugati média 2013 nyara és 2014 nyara között 1 éven keresztül folyton azt írta, hogy Assad vegyifegyvert vetett be a saját népe ellen. Aztán kiderült (ENSZ vizsgálat eredménye), hogy nem is Assad hadserege, hanem az ellene harcoló terroristák vetették be. Bár azért még tavaly is olvastam olyan cikket, amely az ENSZ vizsgálat eredményéről soha nem hallott és úgy írt mintha Assad vetette volna be.

Az ilyen cikkeket háborús propaganda cikkeknek nevezik. A céljuk, hogy a nyugati lakosság ne felejtse el, hogy nem az ISIS a legnagyobb ellensége, hanem Assad.
Mert amikor az ISIS Nyugaton robbantgat, meg nemi erőszakra szervez csoportokat, akkor a nyugati ember még azt hiheti, hogy az ISIS a nagy ellenség. És ezek a cikke azt szolgálják, nehogy a nyugati ember ebben a "tévhitben" éljen. Az ellenség az, akit a politikusok kijelöltek arra a célra, a média meg belesulykolja az emberek fejébe.

fehérfarkas 2016.01.11. 18:52:59

@bbjnick: "Nem az a baj, hogy beidézted a hivatkozásokat, hanem az, hogy nem ismered a Bibliát: az Ószövetség tele van (isteni parancsra elkövetett) genocídiumokkal; ha ezekkel problémád van, fordulj bizalommal a zsidókhoz! Azonban a keresztény Biblia tartalmaz egy Újszövetséget is, amelyben az olvasható, hogy:..."

Nem akarok teológiai vitákba bocsátkozni, de ha a magyar nyelvtan szabályai szerint értelmezem amit írtál, akkor a Kereszténység Istene nem azonos a zsidók Istenével. És Ádám, Ábrahám, Noé vagy Mózes Istene sem azonos a keresztényekével?
Mert az Ószövetség megtagadása, és az Újszövetséggel való szembeállítása ezt jelenti.

fehérfarkas 2016.01.11. 19:06:23

@I_Isti:

Manapság a természettudományos területeken a Nobel-díjasok többsége kutatócsoport tagjaként dolgozik, és éri el az eredményét. Ha emiatt leszólod a muszlim Nobel-díjasokat, a Nobel-díjasok közül azokat a nem muszlimokat is szóld le, akik nem 100%-ban teljesen egyedül érték el a sikerüket, hanem valakivel, vagy valakikkel együtt dolgozva.
Ma már azok a laboratóriumaik mélyén ülő magányos tudósok csupán a hálivúdi filmekben léteznek. A mai modern tudomány nem úgy működik mint 50 vagy 100 éve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.12. 01:37:10

@fehérfarkas:

"Nem akarok teológiai vitákba bocsátkozni, de ha a magyar nyelvtan szabályai szerint értelmezem amit írtál, akkor a Kereszténység Istene nem azonos a zsidók Istenével. És Ádám, Ábrahám, Noé vagy Mózes Istene sem azonos a keresztényekével?
Mert az Ószövetség megtagadása, és az Újszövetséggel való szembeállítása ezt jelenti." --- írod.

Nyilván, nem akarsz teológiai vitákba bocsátkozni, mert abban még velem szemben is alulmaradnál; szimplán provokálni akarsz. Jól sejtem, hogy akkor most jönne felétek egymás kölcsönös megátkozása?:-[

Ám azok épülésére, akik valóban nyitottak, álljon itt a válasz:

Nem a keresztények tagadják az Ószövetséget, hanem a zsidók az Újszövetséget. Jézus mondja:

Mt 5.17
Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.
Mt 5.18
Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik.
Mt 5.19
Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában.
Mt 5.20
Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába.

(...)

Mt 19.3
Akkor odamentek hozzá a farizeusok, hogy próbára tegyék. Ezt kérdezték: "El szabad a férfinek bármilyen okból bocsátania a feleségét?"
Mt 19.4
Így felelt: "Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket,
Mt 19.5
és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő?
Mt 19.6
Most már többé nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét."
Mt 19.7
De azok mondták: "Miért adta akkor Mózes azt a parancsot, hogy elbocsátáskor adjunk válólevelet?"
Mt 19.8
"Mózes szívetek keménységére való tekintettel engedte meg nektek, hogy elbocsássátok feleségeteket - felelte -, de kezdetben nem így volt.
Mt 19.9
Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét - hacsak nem paráznasága miatt -, és mást vesz el, házasságot tör. Aki elbocsátott nőt vesz el, szintén házasságot tör."

fehérfarkas 2016.01.12. 12:21:44

@bbjnick:

Nagyon jó, hogy ezt becopyztad, mert ezzel most a korábbi kommentedet cáfoltad. Ugyanis korábban azt állítottad, hogy a Kereszténységnek semmi köze az Ószövetséghez és azt nem kell betartaniuk, mert az Ószövetség a zsidóké, a keresztényeké meg az Újszövetség. Most meg beteszel olyan idézeteket, amelyek azt mutatják, hogy a keresztényeknek az Ószövetség törvényeit is be kellene tartaniuk, és az Ószövetségben szereplő prófétáknak küldött törvények az Újszövetségben is ugyanolyan érvényesek.

És ne zsidózzál! Nem a zsidókról volt szó a vitátokban, hanem arról, hogy a Bibliában is vannak olyan részek, amelyeket a szélsőségesek erőszakra buzdítónak tarthatnak ugyanúgy mint a Korán esetében. Ezt te úgy próbáltad kivédeni, hogy az Ószövetség a zsidóké, és a keresztényeké meg az Újszövetség, és így a kereszténységben nincsenek olyan parancsolatok. Pedig vannak. Most bizonyítottad a becopyzott részekkel. Szóval ne a zsidókra kend!

Az, hogy a zsidók mit és hogyan fogadnak el a Bibliából az egy másik kérdés. De a vita itt nem erről szólt. Hanem arról, hogy a szélsőségesek egyaránt ki tudják forgatni a Koránt és a Bibliát, és kontextusból kiragadott részletekkel mindegyiket fel lehet használni erőszakra buzdításra.
Viszont a történelmi tényeket figyelembe véve és a szövegkontextust is figyelve egyik sem az erőszakról szól.
A szélsőségesek pedig egy szakácskönyvet is fel tudnának használni erőszakra buzdításra, mert olyan dolgok vannak benne mint: vágó, szúró eszközök, kések, bárdok, klopfolók, jégcsákány, forró olaj, tűz, feldarabolás, nyárson megsütés, stb... :D :D :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.13. 02:11:21

@fehérfarkas:

"korábban azt állítottad, hogy a Kereszténységnek semmi köze az Ószövetséghez és azt nem kell betartaniuk, mert az Ószövetség a zsidóké, a keresztényeké meg az Újszövetség" --- írod.

Hol is állítottam én ilyeneket? Tudnád idézni? Ugye, hogy nem?!

"És ne zsidózzál!" --- írod.

Hol is zsidóztam én? Tudnád idézni? Ugye, hogy nem?!

"a történelmi tényeket figyelembe véve és a szövegkontextust is figyelve egyik sem az erőszakról szól" --- írod.

No, ha már a történelem így szóba került! Európa nagyjából 1500 év alatt vált kereszténnyé (a litvánok csak a XV. században vették fel a keresztséget), míg Mohamed fellépését követően 150 évvel már Mekkától Herátig, Córdobától Szamarkandig müezzinek hívták imára az igazhitűeket. Hogyan lehetséges ez? Hacsak úgy nem, hogy míg a kereszténységet apostolok, majd szerzetesek terjesztették hosszú századokig, addig az Iszlámnak tüzes arabs paripákon, deli vitézek, csillogó görbe szablyákkal vágták az utat.

I_Isti 2016.01.13. 11:21:14

@annamanna: A Menny tele van zsidókkal. Egy csomó nettó patriarchális társadalomban gondolkodó, szín zsidó van ott - mondjuk egy Dávid, vagy egy Jónás, vagy egy Aszáf, vagy Ábrahám, vagy Iszák, és a többiek.
Ráadásul ott van a zsidók Nagy Királya, Jézus Krisztus is, aki ugyancsak totál patriarchális társadalomban gondolkodik.
Azt nem értem, hogy az antiszemita keresztények miért akarnak oda kerülni? Hogy rosszul érezzék magukat?

I_Isti 2016.01.13. 11:39:39

@fehérfarkas: "Nem a zsidókról volt szó a vitátokban, hanem arról, hogy a Bibliában is vannak olyan részek, amelyeket a szélsőségesek erőszakra buzdítónak tarthatnak ugyanúgy mint a Korán esetében. "

Ez természetesen hazugság.

A Bibliában - a Koránnal ellentétben - nincsenek olyan részek, amelyeket ha szó szerint veszel, akkor az bárki (ember) ellen erőszakra buzdításként olvasható.
Az, hogy négyezer éve a zsidóknak - nem neked, nem nekem, nem a mai zsidóknak - ki kellett volna irtani olyan népeket, amely népek egyébként a gyerekeiket föláldozták különböző isteneiknek, valamint amely népek különböző angyali fajok és emberek keverékeinek a génjeit hordozták magukban, nem jelenti azt, hogy bárki ma bármilyen bibliaértelmezés okán feljogosíthatva érezheti magát arra, hogy embereket gyilkoljon.

Ellentétben a Koránnal, ami explicit tartalmaz ilyen szövegrészeket.

Ez a "törvény és az ő betartása" című játék érthetetlen és értelmezhetetlen azok számára, akik a Biblia szövegétől és szellemétől távol levő hamis vallásos kultuszok embertelen szabályrendszerével vannak megverve. A törvény - beleértve mind a 613 parancsolatot jó, és Isten előtt kedves, csak éppen betarthatatlan. Igazából a zsidóknak sem sikerült soha a teljes betartása, viszont pontosan ebből a tulajdonságából fakadóan lett "Krisztusra vezérlő mester" - vagyis aki komolyan veszi ezeket a parancsolatokat, az előbb-utóbb rájön, hogy szüksége van arra, hogy a törvény átkától valaki megszabadítsa. És ez a Messiás.
Egy keresztény nem attól lesz "jó keresztény", mert a vallásos parancsokat betartja, megtartja sőt, ha hit nélkül teszi, csak a büntetéstől való félelem által motiválva, akkor elkárhozik:
"A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.13. 11:55:02

"a zsidók Nagy Királya, Jézus Krisztus" --- írod.

Lehet, hogy nem ugyanazt a Bibliát olvassuk?

(...)

Jn 18.33
Pilátus visszament a helytartóságra, maga elé hívatta Jézust, és megkérdezte tőle: "Te vagy a zsidók királya?"
Jn 18.34
Jézus ezt felelte: "Magadtól mondod ezt vagy mások mondták neked rólam?"
Jn 18.35
"Hát zsidó vagyok én? - tört ki Pilátus. - Saját néped és a főpapok adtak kezemre. Mit tettél?"
Jn 18.36
Jézus így válaszolt: "Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna országom, harcra kelnének szolgáim, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innen való."
Jn 18.37
Pilátus közbeszólt: "Tehát király vagy?" "Te mondod, hogy király vagyok - mondta Jézus. - Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, hallgat szavamra."

(...)

Gal 3.28
Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian eggyé lettetek Krisztus Jézusban.
Gal 3.29
Ha azonban Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai is, s az ígéret szerint örökösök.

(...)

I_Isti 2016.01.13. 12:27:53

@bbjnick: És ebből TE momentán hol olvastad ki azt, hogy
1) Jézus nem király,
2) Jézus nem zsidó,
3) Jézus nem a zsidók királya?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.13. 14:17:09

@I_Isti:

1) nem állítottam, hogy Jézus nem király
2) Jézus Krisztus Istenember, aki egy személyben valóságos Isten és valóságos ember
3) Jézus mondja: "Az én országom nem ebből a világból való. "

fehérfarkas 2016.01.13. 17:40:37

@bbjnick:

A korabeli arab muszlim seregek sem létszámban, sem fegyverzetben fel sem vehették a versenyt a Bizánci Birodalom meg a Perzsa Birodalom seregeivel, és olyan följegyzésekről sem tudunk, ami olyan méretű csatákról és pusztításokról szólna, mint a keresztes hadjáratok, az európai gyarmatosításokkor az őslakosságal szemben elkövetettek, vagy a mongol és tatár hódításokkor történtek.
Akkor mégis hogyan terjedhetett el az iszlám az Ibériai-félszigettől a mai Pakisztánig kevesebb mint 100 év alatt.
(vajon a görögöknél hány évszázad tellett el, mire "kitermelték" a makedón Nagy Sándort a seregével? vagy a rómaiknál mennyi idő telt el, mire a városállamból az egész mediterrán térséget meghódító birodalom lett? vagy a perzsáknak hány évszázad kellett a nagy-perzsa birodalom létrehozásához?;
Ezekhez képest kevesebb mint 100 év (630-711) igencsak rekord időnek tűnik - mindezt úgy, hogy a legnagyobb muszlim sereg 40 ezres volt, szemben a bizánciak 250 ezres seregével a yarmouki csatában 636-ban.
A yarmouki csatához hozzátartozik 3 fontos dolog:
Khalid zseniális stratégiai érzéke, hogy a bizánciakat a saját csapdájukba csalta és a nehézpáncélos bizánciaknak a Yarmouk folyó végül nem a hátulról való védelmet, hanem a vesztüket okozta.
Khalid a saját seregével a perzsák elleni háborúból a sivatagon keresztül időben odaért a szíriai arab sereghez erősítésnek, amire a bizánciak egyáltalán nem számítottak.
A muszlim nők a csatatértől megfelelő távolságra maradtak sátortáborokban, hogy a sebesült muszlim harcosokat el tudják látni, és a pszichológiai hadviselést alkalmazták, hogy az ellátott sebesülteket küldték vissza a csatatérre harcolni. Az a muszlim férfi aki nem akart volna visszamenni, az a nők előtti megalázó szégyent kockáztatta meg. Ezzel szemben a bizánciak tábora a folyó túloldalán volt, és Khlaid stratégiája az volt, hogy gyors lovassággal, akiket hátulról a nyilasok fedeztek a nehézpáncélos bizánciakat a folyóba és a mocsár terültére szorítani. A bizánciak a stratégiájukat a korábbi perzsa háborúkhoz igazították, ahol nehézpáncélos reguláris csapatokkal kellett küzdeniük. És ez végzetes hiba volt. Khalid a természetet: a folyót és mocsárterületét használta fel a győzelemhez.)

Ennek megértéséhez tudni kell, hogy az arabokat inkább az elnyomó Kelet-Római/Bizánci Birodalom alóli felszabadítónak tartották (maguknak a kopt keresztényeknek is több összetűzése volt a katolikus bizánciakkal), amire az arabok még rá is játszottak azzal, hogy Mohammed próféta egyik felesége egyiptomi kopt rabszolga volt: Maira al-Qutbiyya, és így az arabok/muszlimok és egyiptomiak kapcsolatát propagálták, sőt az alexandriai pátriarcha Mikakus egyenesen Ábrahám próféta és Hágár (aki szintén egyiptomi volt) kapcsolatának megismétlődését látta Mohamed és Mária házasságában.

Amr seregét 4000 főre teszik, és a legjelentősebb csatában, a heliopolisi csatában volt 12 ezer fős a serege (Szíriából érkezett utonpótlás révén), ami eltörpült a bizánci seregekhez képest. Ami miatt Amr olyan gyorsan meg tudta hódítani Egyiptomot a bizánci seregek létszáma ellenére, annak az volt az oka, hogy az egyiptomi lakosság, és még a kopt keresztény vezetők is inkább a muszlim arabokat támogatták és segítették a bizánciákkal szemben.
És az arabok a koptok számára biztosították a szabad vallásgyakorlást, és az egészen az Omajjád dinasztia végéig Egyiptom a saját korábbi közigazgatási rendszerét alkalmazhatta (az arabok egyáltalán nem kényszerítették rá Egyiptomra a saját igazgatási rendszerüket).

Egyébként pedig csupán apró megjegyzés és érdekesség, hogy az Egyiptomot meghódító Amr ibn al-Asz és yarmouki csatát megnyerő Khalid ibn al-Walid (aki az Iszlám kardja becenevet kapta) nem sokkal korábban még a Mohamedet üldöző és ellene harcoló mekkaiak közé tartoztak, csak aztán az üldüzőkből csatlakoztak az üldözött Mohamedhez (még Mekka meghódítása előtt; Mekka elfoglalása pedig békésen, vérontás nélkül történt).
Továbbá az is érdekesség és elgondolkodtató, hogy 622-ben 70 muszlim hagyta el Mekkát 13 évnyi üldöztetés után, hogy Jathribba (ma: Medina) meneküljenek, azután még 8 éven keresztül háborúztak ellenük a mekkaiak, ennek ellenére folyamatosan csatlakoztak Mohamedhez az arabok, míg végül Mekka elfoglalása előtti zarándoklaton már 100 ezer muszlim vett részt (figyelem!!!: 622-ben csupán 70 muszlim volt), és Mekka 630-as elfoglalásakor már 10 ezer főből álló muszlim sereg vonult a város falaihoz, és Mekkát békésen vérontás nélkül foglalták el (Mekka mellett volt egy kisebb csata, amikor a pogány arabok egy kisebb sereggel ráronttak a muszlimokra, de ezt a sereget simán ártalmatlanná tették; de ezért a rájuk rontásért egyáltalán nem álltak bosszút).

folyt...

fehérfarkas 2016.01.13. 17:43:57

@bbjnick: folyt...

Hogy nem csupán katonailag magyarázható az arabok/muszlimok rendkívüli gyors terjeszkedése (hanem a társadalom maguk oldalára állításával, hogy az elnyomó arisztokráciával és uralkodó osztállyal szemben a muszlimok a szegények, a parasztok, a mezei nép védelmezőjeként, az ő oldalukon harcolóknak tüntették fel magukat), arról nemcsak külföldi történészek, hanem a témával foglalkozó magyarok is írtak.

Nézzük, hogy mit ír a protestán lelkész Németh Pál, aki az iszlám világ kutatója (és a könyve érdekessége, hogy egy 8. századbeli keresztény-iszlám vallási hitvitának (a bagdadi kalifa és a katholikosz közötti párbeszéd) a szó szerinti jegyzőkönyvét is tartalmazza; valamint ő fordította le magyarra an-Nawawíj 40 hagyomány c. munkáját (sajnos nem lehet belőle ctrl c/crtrl v-zni, itt a link hozzá: www.federatio.org/mi_bibl/Negyven_hagyomany.pdf )):

"Azok a mozgalmak, amelyek keleten újra meg újra fellángoltak s megpróbáltak a hellénizálódási folyamatnak gátat vetni, sorra elbuktak, s mint eretnekségek üldöztetésre voltak kárhoztatva. Mindaz a vallási elégedetlenség, mindaz a keserűség és ellenérzés, ami a keleti emberben a nyugativá vált kereszténységgel szemben felhalmozódott, a fiatal iszlámhoz való lelkes csatlakozásban mutatkozott meg. A Közel-Kelet keresztényei szinte „az iszlám karjaiba vetették magukat”; az iszlám terjedését a „felszabadulás érzése” kísérte. A hódítókat mint „felszabadítókat” üdvözölték, mert az iszlámot jobban megértették, mint a kereszténységet, hisz az iszlám keleti volt; lelkiségüknek, gondolkodásuknak, az ősi sémi monoteista prófétizmusnak jobban megfelelt, mint a hellénizmus gondolati formáiba gondosan beillesztett, filozófiai formulákba kényszerített keresztény tanítás.

KELET FORRADALMA

Hegel „Kelet forradalmának” nevezi az iszlámot, s úgy ábrázolja, mint ami „kiegészítése annak, amit Nyugaton találunk”. Aztán így folytatja:
„A keleti kereszténység a különösség undorító képét nyújtja dogmatikus spekulációkban. Ekkor keletkezik a Keleten egy vallás, amely
erőteljes és tiszta, s egyszerű szellemről tanúskodik, amely a judaizmushoz hasonlóan megszabadul minden különösségtől..."

Németh Pál: AZ ISZLÁM
Forrás: Iskolakultúra-könyvek 10., Pécs, 2001.
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
www.terebess.hu/keletkultinfo/nemethp.html

Vagy nézzük mit ír a koránt és az iszlám történelmet tanulmányzó katolikus Adorján Imre a tanulányában:

"...A történelem során az iszlám mindig és mindenütt toleráns volt mind a zsidó, mind a keresztény hívőkkel, „a könyv népeivel” szemben. A hagyomány (hadisz) is ezt írta elő: „Omár kalifa halála előtt szívére kötötte utódjának, hogy vegye védelme alá azokat, akiknek Allah és a Próféta törvénye szerint védelem biztosítandó – ezek a könyv népei -, hogy tartsa meg a velük kötött szövetséget, és hogy akár fegyverrel is oltalmazza azok ellen, kik őket bántanák; kötelességet pedig ne rójon rájuk többet, mint amennyit elbírnak.”21 Ezért az iszlám országokban sohasem volt zsidó, vagy keresztényüldözés. Az Ibér félszigeten, Egyiptomban, Iránban, Szíriában, Kis-Ázsiában háborítatlanul máig megmaradtak a kora-keresztény és zsidó gyülekezetek, közösségek. Sajnos a kereszténység nem tanúsított hasonló türelmet sem a zsidók, sem a muzulmánok iránt, ezért a keresztények által „felszabadított” területekről tömegesen kellett menekülniük iszlám országokba. Ezért költözött, többek között, az Ibér félsziget zsidó és muzulmán lakossága is az Oszmán Birodalomba."
Adorján Imre: Credo (VÁR irodalmi, közéleti folyóirat 2006/1 56-81.)
terebess.hu/keletkultinfo/CREDO.doc

A korai muszlim terjeszkedést a Bizánci Birodalom és Szaszanida Perzsa Birodalom alattvalói felszabadításként élték meg, és ezért csatlakoztak a muszlimokhoz a saját uraik, a saját uralkodóik, a saját arisztokráciájuk ellen.

Először a rabszolgák és a szegények tértek át tömegesen az új vallásra, amely nem ismert származásbeli, faji, etnikai, bőrzsinbeli különbséget, majd a város arisztokratái is.
Nemcsoda, hogy gyorsan talált új hívekre, hiszen a korábbi törzsi arábiai beduin szokások helyett a nőknek jogokat adott, bevezette a testvériség és a nagyobb közösséghez (az umma) tartozás intézményét, az egyenlőséget, hogy minden ember egyenlő, hogy a szegények semmivel sem érnek kevesebbet, mint a gazdagok. Bevezette a szolidaritás intézményét (zakát), hogy mindenkinek adakoznia kell, amiből a szegényeket támogatta, az áttért rabszolgákat felszabadította, stb...
Meg még szoktak egyéb dolgokat is mondani, aminek hatása volt arra, hogy rövid idő alatt tömegek tértek meg az iszlámra, de a mai ateista és materiális nyugati társadalom azokat a spirituális dolgokat sajnos úgysem értené meg (nem úgy mint pl. Indiában, ahol az emberek többsége még ma is fontosabbnak tartja a spiritualitást a materiális dolgoknál), ezért csak a nem spirituális dolgok közül soroltam fel néhányat, hogy miért volt vonzó tömegesen a nőknek, szegényenek, rabszolgáknak, elnyomottaknak, stb...

folyt...

fehérfarkas 2016.01.13. 17:50:53

@bbjnick: folyt...

Magyaroszágon a 150 éves török hódoltság alatt sem lett az iszlám erőszakkal terjesztve, sőt pont a török hódoltsági területen virágzott a reformáció (Debrecen is ekkor vált a "Kálvinista Rómává").
Vagy az őskeresztény és keleti-keresztény irányzatok is a Közel-keleten találhatóak meg a mai napig, míg a római katolikus Közép- és Nyugat-Európában egyik sem tudott elterjedni (voltak próbálkozások, de azok rövid időn belül fel lettek számolva).
Vagy a világ legnépesebb iszlám országában (Indonézia) az iszlám a kereskedőkön keresztül jutott el és terjedt el.
De fekete Afrikában számos olyan ország van, amely soha nem volt muszlim birodalom része, mégis elterjedt az iszlám - és szintén a kereskedőknek a révén, illetve azon "ideológia" miatt, hogy az iszlám szerint minden ember fajtól, bőrszintől, származástól, anyagi helyzettől függetlenül egyforma (és Isten szemében csak a benne való hitben van különbség az emberek között, hogy ki mennyire hisz az egyetlen istenben).
Vagy ott van India, amelynek alakossága a Nagy Mogul Birodalom idején nem muszlim többségű volt, vagyis a muszlimok kisebbségben voltak és nem kényszerítették rá a birodalom lakosságára az iszlám hitet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 05:53:13

@fehérfarkas:

Látom, te propagandára vagy hitelesítve és nem vitára; floodolni azt tudsz, de egyetlen állításomat sem cáfoltad meg:-)

annamanna 2016.01.14. 06:43:49

@I_Isti: "Jézus Krisztus is, aki ugyancsak totál patriarchális társadalomban gondolkodik."

Mikor és hol "gondolkodik" Jézus Krisztus "totál patriarchális társadalomban"?
Idézzed léccike!

"Eredetileg (a római jogban) a patriarcha az a férfi volt, aki a nagycsalád vezetőjeként korlátlan hatalommal rendelkezett az adott család fölött (pater familias). Az ilyen – a rangidős férfi vezette – rendszert hívják patriarchátusnak."
Ez egy latin kifejezés, a római jogból ered, és a római társadalom viszonyait tükrözi.
Hol van ilyen a Bibliában?

"A pátriárka az Ószövetségben: Ábrahám, Izsák és Jákob a zsidóság három pátriárkája és így a kor, amelyben éltek: a patriarchális kor másképpen a pátriárkák kora (1Móz. 11:27-12:4)."

Most eltekintve attól, hogy Ábrahám, Izsák és Jákób nem voltak zsidók, mivel Júda még meg sem született, nézzük meg a pátriárkák életét:
- Amikor Sára azt mondta Ábrahámnak, hogy küldje el Hágárt és Izmaelt, Ábrahám nem akarta ezt tenni, de Isten azt mondta, csinálja azt, amit Sára mond. Hol volt itt Ábrahámnak korlátlan joga a családja fölött?
- Isten nem Izsáknak, hanem Rebekának jelentette ki az akaratát az ikrekkel kapcsolatban, és Rebeka volt az, aki nemcsak tudta, hanem ragaszkodott is Isten tervéhez, és Izsák kijátszásával is elérte, hogy megvalósuljon. Hol volt itt Izsáknak korlátlan joga a családja fölött?
- Jákób életébe, terveibe jócskán beleszóltak az anyja, az apósa, a feleségei, a gyerekei. Hol volt neki korlátlan teljhatalma a családja fölött?
- Júda ostoba geciségével szemben Támár csalással is véghezvitte Isten akaratát. Hol támogatta Isten Júda korlátlan teljhatalmát?
- Mózes nem metélte körül a gyerekeit, Cippóra körülmetélte őket. Kért hozzá engedélyt Mózestől? Azt mondta talán, hogy "bocsika, angyal, de ezt beszéld meg a zurammal, mer' ő a családfő, ebben én vagyok kompetens dönteni, mer' én csak egy alárendelt buta liba vagyok, tudod..." Ezt mondta? Fogott egy követ, és körülmetélte a srácokat.
- Na és például Abigail történetén hadd ne röhögjek már nagyokat. Abigail, a patriarchális mintafeleség!
- De te nyilván a derék asszony dicséretét se olvastad el soha. Hol látsz arra utaló nyomot, hogy a derék asszony a férje korlátlan uralma alatt áll? Földet vesz, szőlőt ültet - a saját pénzéből!! - parancsba kapja ezt a zurától? Nem! Kér hozzá engedélyt a zurától? Nem!
- És akkor így jutunk el szépen Jézusig, aki azt mondja: "kiheréli magát a mennyek országáért". Íme, így valósítható meg a totális patriarchális társadalom, amiben Jézus Krisztus gondolkodik!!

"az antiszemita keresztények miért akarnak oda kerülni? Hogy rosszul érezzék magukat?"

Ezt nyilván sohasem olvastad:

Jel 2:9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
Jel 3:9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Mint ahogy ezt sem: 1Móz 10:1-3 Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.

És ezt sem: Jer 51,27 Tűzzétek ki a zászlót az országban, fújjátok meg a trombitát a nemzetek között, avassátok fel ellene a nemzeteket, gyűjtsétek össze ellene az Ararátnak, Menninek és Askenáznak országait, válaszszatok ő ellene hadvezért, hozzátok ki a lovakat mint rettenetes sáskasereget.

Tehát aki askenázi, az nem lehet zsidó, csak hazudja magáról az identitást; aki pedig zsidónak hazudja magát, az a Sátán zsinagógája a Biblia szerint.
Van még kérdésed?

"A Menny tele van zsidókkal. Egy csomó nettó patriarchális társadalomban gondolkodó, szín zsidó van ott - mondjuk egy Dávid, vagy egy Jónás, vagy egy Aszáf, vagy Ábrahám, vagy Iszák, és a többiek."

Jónás: "Ő szerezte vissza az Izráel határát Emáthtól fogva a pusztasági tengerig, az Úrnak, Izráel Istenének beszéde szerint, a melyet szólott volt az ő szolgája, Jónás próféta, az Amittai fia által, a ki Gáth-Kéferből való volt." (2. Kir. 14:25)
Izraelben lakott, nem Júdában, tehát nem volt "szín zsidó", azaz nem volt Júdabeli.
És mikor gondolkodott Jónás "nettó patriarchális társadalomban"?

Asáfnál nem tudom, melyikre gondolsz, több is volt a Bibliában, pl: 2Krón 20,14 "Akkor Jaházielre, a Zakariás fiára (ki Benája fia, ki Jéhiel fia, ki Mattániás fia vala, és az Asáf fia közül való Lévita vala) az Úrnak lelke szálla, a gyülekezet közepette"
Ő tehát lévita volt, azaz nem "szín zsidó", nem Júda törzsbeli.
És mikor gondolkodott Asáf "nettó patriarchális társadalomban"?

Ábrahám és Izsák pedig nyilvánvalóan nem voltak "szín zsidók", mivel Júda az ő utóduk volt és nem az elődjük.
És mikor gondolkodott Ábrahám és Izsák "nettó patriarchális társadalomban"?

I_Isti 2016.01.14. 09:47:15

@annamanna:
Nálam a patriarchális kb ezt jelenti:
dictzone.com/latin-magyar-szotar/patriarchalis,%20e%202%20gr

Amikor imádkozol, akkor (elvileg) azt modod, hogy "Mi Atyánk, ki vagy a Mennyekben", nem azt, hogy "mi anyánk", nem is azt, hogy "mi anya-apánk", nem is azt, hogy "mi semlegesnemű feljebbvaló, satöbbi lényünk".

A világmindenség alapja és forrása az apaság.
Az élet forrása a földön az apaság.
Nem az anyaság, nem a nőneműség, hanem az Atya, és az Atyaság.

Ha ez neked nem teszik, akkor kérd meg az Atyát, hogy szabadítson meg a feminizmus démonaitól... :)

I_Isti 2016.01.14. 09:50:23

@fehérfarkas: "Vagy a világ legnépesebb iszlám országában (Indonézia) az iszlám a kereskedőkön keresztül jutott el és terjedt el."

Örülnek is neki biztos, hogy a "béke vallása" dúl ott:

index.hu/kulfold/2016/01/14/bombatamadas_az_indonez_fovaros_kozpontjaban/

I_Isti 2016.01.14. 09:52:11

@bbjnick: Mit jelent az, hogy "Jöjjön el a TE országod (=királyságod)"?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 10:33:57

@I_Isti:

"(...)

2816 Az Újszövetségben a "baszileia" szót lehet fordítani "királyság" (elvont fogalom), "ország" (konkrét fogalom) vagy "uralkodás" (cselekvés fogalma) értelemben. Számunkra elsősorban Isten országát jelenti/Isten országa előbb van, mint mi. A megtestesült Igében elközelgett, az egész evangélium hirdette, Krisztus halálában és föltámadásában eljött. Az utolsó vacsora óta Isten országa az Eucharisztiában is eljön, jelen van közöttünk. El fog jönni dicsőségben, amikor Krisztus visszaadja azt Atyjának.

"De lehet maga Krisztus is Isten országa, akinek eljövetelére naponta vágyódunk, és óhajtjuk, hogy gyorsan mutatkozzék meg. Mivel Ő a mi föltámadásunk, hiszen föltámadunk Őbenne, Őt magát is tekinthetjük Isten országának, mivel uralkodni fogunk Őbenne." [76]

2817 Ez a "Marana tha" kérés a Lélek és a Menyasszony kiáltása: "Jöjj el, Úr Jézus!"

"Ha nem is állna ott az imádság elején az ország eljövetelének kérése, a későbbiek során kimondanánk, mert reményünk tárgya felé sietünk. Az oltár alatt türelmetlenül kiáltják a vértanú lelkek az Úrnak: 'Meddig nem állsz bosszút vérünkért, Urunk, a föld lakóin?' (Jel 6,10). A világ végén ugyanis megtörténik a bosszúállás értük. Sőt, amilyen gyorsan lehet, Urunk, jöjjön el a te országod!" [77]

2818 Az Úr imájában elsősorban Isten országának végső, Krisztus visszatérésével történő eljöveteléről van szó. [78] De ez a vágy az Egyházat nem téríti el küldetésétől e világban, sőt még inkább kötelezi. Pünkösd óta ugyanis az ország eljövetele az Úr Lelkének a műve, "aki Krisztus művét folytatja a világban és minden megszentelést teljessé" tesz. [79]

2819 "Isten országa (...) igazságosság, béke és öröm a Szentlélekben" (Róm 14,17). A végső idők, melyekben élünk, a Szentlélek kiáradásának ideje. Ezért folyik a végső harc a "test" és a Lélek között. [80]

"A tiszta lélek mondhatja bizalommal: 'Jöjjön el a te országod'. Aki ugyanis meghallotta Pált, aki mondta: 'Ne uralkodjék tehát a bűn halandó testetekben!' (Róm 6,12), és cselekedetben, gondolatban és beszédben megtisztult, az mondhatja Istennek: 'Jöjjön el a te országod!' " [81]

2820 A Lélek szerint ítélve meg a dolgokat a keresztényeknek különbséget kell tenniük Isten országa növekedése valamint a kultúra és a társadalom -- melyben élnek -- haladása között. E különbségtétel nem szétválasztás. Az ember örök életre szóló meghívása nem elnyomja, hanem megerősíti kötelességét, hogy a Teremtőtől kapott erővel és eszközökkel az igazságosságért és a békéért [82] éljen ebben a világban.

2821 E kérést támogatja Jézus imádsága -- mely az Eucharisztiában jelen van és hatékony --, és benne nyer meghallgatást; [83] gyümölcsét a boldogságok szerinti új életben termi meg. [84]

(...)"

www.katolikus.hu/kek/kek02759.html

I_Isti 2016.01.14. 10:49:20

@bbjnick: "2818 Az Úr imájában elsősorban Isten országának végső, Krisztus visszatérésével történő eljöveteléről van szó. [78] "

Mit jelent Isten országának végső, Krisztus visszatérésével történő eljövetele?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 11:29:46

@I_Isti:

"(...)

1042 Az idők végén Isten Országa el fogja érni a maga teljességét. Az egyetemes ítélet után a testben és lélekben megdicsőült igazak örökké uralkodni fognak Krisztussal, és a világmindenség is megújul:

Akkor az Egyház "a mennyei dicsőségben be fog teljesedni, amikor (...) az emberi nemmel együtt az egész világ is, mely bensőségesen kapcsolódik az emberhez és általa halad a célja felé, tökéletesen helyreáll Krisztusban". [639]

1043 A Szentírás ezt a titokzatos megújulást, mely átalakítja az emberiséget és a világot, nevezi "új égnek és új földnek" (2Pt 3,13). [640] Ez lesz Isten tervének végső megvalósulása: "összefoglalni mindeneket Krisztusban, ami a mennyben és a földön van" (Ef 1,10).

1044 Ebben az új mindenségben, [641] a mennyei Jeruzsálemben Istennek lakása lesz az emberek között. "És letöröl a szemükről minden könnyet, és nem lesz többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem fájdalom nem lesz többé, mert a korábbiak elmúltak" (Jel 21,4). [642]

1045 Az ember számára e beteljesedés lesz az emberi nem egységének végső megvalósulása, melyet Isten a teremtéstől fogva akart, s melynek a zarándok Egyház "mintegy szakramentuma" [643] volt. Akik Krisztussal egyesültek, a megváltottak közösségét fogják alkotni, Isten "szent Városát" (Jel 21,2), "a Bárány eljegyzett menyasszonyát" (Jel 21,9). E közösséget többé nem sebzi meg bűn, szenny, [644] önszeretet, melyek az emberek földi közösségét rombolják vagy megsebzik. A boldogító látás, melyben Isten a választottak számára kimeríthetetlenül föltárul, a boldogság, a béke és közösség örök forrása lesz.

(...)"

www.katolikus.hu/kek/kek00946.html#K1038

Bell & Sebastian 2016.01.14. 11:44:56

@bbjnick: És vasárnap nyitva lesz a teszkó.

I_Isti 2016.01.14. 11:53:43

@Bell & Sebastian: Szombaton viszont nem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 11:54:59

@Bell & Sebastian:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

I_Isti 2016.01.14. 11:56:40

@bbjnick: Miért kell Jézusnak eljönnie, ha az "idők végén" egyébként mindent újjáteremt Isten?

"Apcsel 1:10 Amint merőn nézték, hogyan emelkedik az égbe, egyszerre két férfi termett mellettük fehér ruhába öltözve. 11Ezt mondták nekik: „Galileai férfiak! Mit álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki tőletek az égbe vétetett, úgy jön el ismét, amint szemetek láttára a mennybe ment.” "

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 12:00:16

@I_Isti:

Igen? Folytasd! Figyelek!

fehérfarkas 2016.01.14. 12:21:04

@bbjnick:

Ha végig olvastad, akkor láthatod, hogy elég sok mindenben cáfoltam az állításodat.
Egyébként ugyanolyan állításokat ugyanazon tényadatokkal és információkkal tudok cáfolni, amikkel már mások tévinformációit is megcáfoltam. Sajnálom, de a történelem és a valóság nálam nem változik kommentről kommentre.
Ha ugyanazt a hülyeséget írod le mint X meg Y, akkor a válasz is ugyanaz lesz rá.

Bell & Sebastian 2016.01.14. 12:40:37

@fehérfarkas: Azt érezned kellene, hol a határ, meddig vagy kompetens. Ha okos lennél, tudnád is.

I_Isti 2016.01.14. 12:46:34

@bbjnick:
1) Jelenések 20:4 Ezután trónokat láttam, azok ültek rajtuk, akikre az ítélkezést bízták. És (láttam) a lelkeket, akiket Jézus melletti tanúságtételükért és az Isten szaváért lefejeztek, akik nem borultak le sem a vadállat, sem képmása előtt, sem bélyegét nem viselték homlokukon vagy karjukon. Életre keltek, és ezer évig uralkodtak Krisztussal. 5 A többi halott csak akkor kelt életre, amikor eltelt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. 6 Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. A második halálnak ezeken nincs hatalma, hanem Istennek és Krisztusnak lesznek papjai, és ezer évig uralkodnak vele. "

Tehát nem egy, hanem (legalább) kettő feltámadás van:
-- az első a Krisztus ezer éves királyságát megelőzően, amikor azok a halott keresztények (szentek) támadnak föl, akiket a "nagy nyomorúságban" lefejeztek - a hitük miatt, kb. úgy, ahogy most az isis fejezgeti le a keresztényeket, akik nem hajlandók áttérni muszlim hitre.
-- a második feltámadás pedig a Krisztus ezer éves királysága után fog megtörténni, amikor _mindenki_ aki valaha élt a földön emberként fel fog támadni, és meg fog ítéltetni Isten ítélőszéke előtt, (a "nagy fehér trón" előtt)

Ez után a második feltámadás _után_ fog következni a föld teljesen újjáteremtése, és a Mennyei Jeruzsálem földközelbe történő "alászállása". De ez már nem az időben lesz, hanem az örökkévalóságban.

lásd még:
szentiras.hu/SZIT/Jel20
szentiras.hu/SZIT/Jel21

I_Isti 2016.01.14. 12:52:04

@fehérfarkas: "Magyaroszágon a 150 éves török hódoltság alatt sem lett az iszlám erőszakkal terjesztve, ". Pl. amikor a gaz török elfoglalta ármánnyal Buda várát, utána a Budavári Nagyboldogasszony-templom is maradt katolikus kézben, és folytatódott tovább benne az keresztény istentisztelet, ugye?

Vagy mohamedánul az nem számít erőszaknak, hogy egy templomot elvesznek a tulajdonosaiktól és átalakítják dzsámivá?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 13:52:51

@fehérfarkas:

Már megbocsáss, de szerinted az, hogy "Amr seregét 4000 főre teszik, és a legjelentősebb csatában, a heliopolisi csatában volt 12 ezer fős a serege" cáfolata annak, hogy "míg a kereszténységet apostolok, majd szerzetesek terjesztették hosszú századokig, addig az Iszlámnak tüzes arabs paripákon, deli vitézek, csillogó görbe szablyákkal vágták az utat"? :-]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.14. 13:58:39

@I_Isti:

És hogyan következik ebből, hogy Jézus Krisztus egy zsidó ember volt és "a zsidók Nagy Királya"?

fehérfarkas 2016.01.14. 23:40:21

@bbjnick:

Olvasd el mit írtam. De ha tudsz 632-750 között olyan méretű brutalitást és pusztítást, mint amit a mongol horda, vagy a keresztes lovagok, vagy az amerikai kontinens meghódító spanyolok és portugálok meg britek csináltak, akkor légyszi pontos forrással megadva közöljed :D
Nem azt mondtam, hogy nem voltak harcok, hanem azt, hogy a fentiekhez hasonlóak nem voltak az arabok részéről. Sőt, az esetek többségében túlerővel szemben harcoltak. Az akkori világ 2 legnagyobb és katonailag legerősebb birodalmát győzték le: a Bizánci Birodalmat és a Szaszanida Perzsa Birodalmat.
És a győzelmük azért volt lehetséges, mert a 2 nagy birodalom kizsákmányolt lakossága az uraikkal, arisztokratáikkal szemben a muszlim arabok oldalára állt, és őket segítette.
Európában is az Ibériai-félsziget monofizita vizigót lakossága és a zsidó lakossága egyaránt a római pápának elköteleződött és a katolicizmusra áttért vizigót arisztokráciával szemben inkább a muszlim arabokat támogatta.

Ne a 20-21. sz-i muszlim terroristákból indulj ki. Azoknak csak annyi közük van az iszlám valláshoz, mint a Lord Resistance Armynak vagy a KKK-nak a kereszténységhez.

fehérfarkas 2016.01.15. 00:16:31

@Bell & Sebastian:

Meddig vagyok kompetens? Addig, amíg a hazugságokat tényekkel cáfolom meg.
Tudom, könnyű dolog beállni az iszlamofóbok közé és terjeszteni a hazugságokat, és több mint 1,6 milliárd embert, a Föld lakosságának közel 1/4-ét leterroristázni, és a gyűlöletet és a háborús uszítást folytatni ellenük.
Ezt nagyon könnyű - de akkor miben vagytok különbek az ISIS-nél? Ja, csupán abban, hogy a ti kezetekbe még egyik nagyhatalom sem adott fegyvert? Erkölcsileg ez nem mentség. Ennyi.

Persze nem ártana eldöntened, hogy a muszlimok vagy a libsik a fő ellenség. Csak nehogy úgy járj mint Breivik, aki iszlamofóbiájából kiindulva a saját nemzettársait kezdte lemészárolni, mondván először a belső ellenséggel kell végezni (gyk: Breivik szerint a balosok segítik a muszlimokat Európába jönni és jogokat szerezni, ezért először a balosokkal mint belső ellenséggel kell végezni, hogy a külső ellenséggel, a muszlimokkal eredményesen vehessük fel a harcot).

fehérfarkas 2016.01.15. 00:38:11

@I_Isti:

Ugye nem zavar téged, hogy a terroristák robbantottak?
Ha Indonézia mind a 210 millió muszlimja terrorista lenne, akkor már rég nem élne ott 40 millió hindu, buddhista és keresztény (de egyes szigeteken a mai napig élnek még animista törzsi vallásúak is). Sőt, egész Délkelet-Ázsia igencsak nagy bajban lenne, mert 210 millió terroristával még a kínai hadsereg sem bírna el. Csupán a józan észt kellene használni, mielőtt valamit beleböfögsz a net világába.

Egyébként amikor ilyen cikkeket linkelsz be, akkor csak a korábbi állításaimat igazolod, hogy a muszlim terroristák az akcióik 99%-át muszlim országokban követik el, és áldozataik 99%-a muszlim.
Sajnos az ISIS megszaporodtak a muszlim országokban a terrorcselekmények: Tunézia, Egyiptom, Törökország, Indonézia.
Vagyis nemcsak az elfoglalt szíriai, iraki és líbiai területen gyilkolásznak, hanem a sejtjeik révén más muszlim országokban. Persze a muszlim áldozataikat nem gyászolja a világ, és nincsen napokon keresztül a címlapokon. Ellenben az európai merényleteikkor kötelező az egész világnak gyászolni az áldozatokat, és az iszlám vallást felelőssé tenni, és mind az 1,6 milliárd muszlimot leterroristázni.

Ahelyett, hogy a józan észt használnák az emberek, és rájönnének, hogy Párizsban ugyanazok csinálták a tavalyi merényleteket, akik szilveszterkor több német városban pár ezer embert kivittek az utcára erőszakoskodni és nőket megerőszakolni, és akik Irak, Szíria és Líbia egyes területeit fegyveresen megszállták, és más muszlim országokban pedig a sejtjeik révén csinálnak merényleteket. Egy nemzetközivé vált terrorista szervezetet nem lehet egymástól elszeparálva, egymásnak nem segítve legyőzni. Nem lehet úgy legyőzni egy nemzetközivé vált terrorista szervezetet, hogy az európai sejtjeikkel szemben elvárjuk az egész világtól, hogy segítsen nekünk, de a muszlim országokban levő sejteinek a felszámolásához mi európaiak megtagadjuk a segítséget.
Persze nehéz úgy harcolni az ISIS ellen, hogy a nyugati politikusok még mindig nem az ISIS-t tartják a legfőbb ellenségnek, hanem Oroszországot, Iránt, a szír elnököt meg Kubát, illetve Kínát is valahogy vissza akarnák fogni.
süti beállítások módosítása