Ismerje meg Ön is az Iszlám Állam elleni összefogást!
2015. november 30. írta: Zsigmond és Péterfy

Ismerje meg Ön is az Iszlám Állam elleni összefogást!

isis.jpg

Íme, az anti-ISIS-koalíció. És ez csak néhány nagyobb fiú a közel-keleti játszótérről. Amikor egy kép többet mond ezer diplomáciai hátbadöfésnél. (Via.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr578128752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.30. 22:08:59

életkép a nagygyűlés előtti finessz frakcióról?

Bell & Sebastian 2015.11.30. 22:35:53

@Herr Stacheldraht Leger: (Van erre a helyzetre egy filmes kifejezés, nem tudja véletlenül?)

Mindig az vége: vagy mind meghal, vagy mind megússza.

Engem inkább az érdekelne, mi történik majd a kalifa álmával, miután kinyírták teremtményüket az usraeliták, összes hívével együtt?

Átírják vagy betiltják a Koránt, vagy mi? Mert a kereszténységet aligha tudják eltörölni, Kínában végtelen az utánpótlása és csak egyre terjed.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.30. 22:41:34

@Bell & Sebastian: a teremtmény kap egy új címkét és megy tovább a műsor

godzilla vs king kong
godzilla vs mechagodzilla
godzilla vs megalon

stb.

mókás dolog a franchise

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.30. 22:52:15

@Bell & Sebastian: A Koránt nem átírni kell, hanem elolvasni. Ha ez megtörténik, máris megszűnnek azok a szűkagyú megnyilvánulások, amik összemossák az erőszakot az arabok vallásával. Az intézményesített vallás (egyház) csak kereszténynek hazutott alapon irtotta az embereket a történelem folyamán. Azok a Bibliát nem olvasták. Most a terroristák meg a Koránt nem olvassák. Annyival talán jobbak, hogy ezek legalább nem intézményi szinten, nemzetközi támogatással teszik, amit tesznek.

Tőlünk, elvileg művelt európaiaktól, műveltségünk jeleként elvárható lenne, hogy mielőtt véleményt alkotunk valamiről, legalább nagyvonalakban meg is ismerjük azt.
A Korán elolvasása még nem emelne bennünket a muszlim hit mély ismerőjévé, de legalább nagyvonalakban általános ismeretekhez juttatna, hogy ne fröcsögjünk hülyeségeket a Korán tanításaival kapcsolatban.
Pontosabban ez már rám nem vonatkozik, Én már olvastam, és egészen biztosan tudom, hogy abban semmi olyan nincs, amit manapság sokan belemagyarázni igyekeznek.

pitcairn2 2015.11.30. 22:59:17

@vizipipa:

mondjuk a honlapcím már kevésbé tetszik (csak utólag tűnt fel, hogy mire mutat a gugli-keresővel elővarázsolt kép)

mindegy, a kép az jó!!!

Bell & Sebastian 2015.11.30. 23:00:16

@F.M.J.: Látod, ezért vagy szektás katolikus, mert nem fagadod el a Szent Tanítóhivatal dogmáit és még a Crédót sem. Ha egyáltalán megkereszteltek.

Hogy pontosan melyik fattya lehetsz, azt derítse ki a Nagy Brehm.

Bell & Sebastian 2015.11.30. 23:05:12

@F.M.J.: Elnézést, ezt csúnyán benéztem, mert Istit sejtettem valamiért a beszólás szerzőjeként. De veled szemben természetesen alacsonyabbak a követelményeim, megelégednék azzal is, ha meg tudnád különböztetni Jézust Mohamedtől.

Robinzon Kurzor 2015.11.30. 23:08:01

Az egyszerű emberek mindig rácsodálkoznak, ha a Szomszédoknál bonyolultabb viszonyrendszerrel találkoznak a valóságban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.30. 23:08:28

@Bell & Sebastian: Na igen, pont erre a szintre utaltam, de látom nem vetted magad észre. Nem is értem, miből gondoltam ,hogy esetleg sikerülhet?

Bell & Sebastian 2015.11.30. 23:09:38

@F.M.J.: Régi nóta ez, mert nagy hagyománya van.

Bell & Sebastian 2015.11.30. 23:15:10

@F.M.J.: Ha elolvastad, sokkal beljebb nem vagyol. Úgy 3% -a a muzulmánoknak tartja egyedüli, hiteles forrásnak. A többi még a hóhmecolást is igényli mellé.

Tegyük föl, az is megvolt, nyelvvizsga oké, tudol koránul.

És? Én is tudok jól-rosszul nyelveket, de hol van még ez az identitástól? He?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.30. 23:25:37

@Bell & Sebastian: A lényegről beszéljünk! A nyugat úgy tartja, hogy muszlim terroristák. Ahhoz, hogy muszlim legyen, ismernie kellene a saját hitének alapjait, tehát a Koránt. Ha ismerné, és értelem szerűen annak előírásai szerint élne, akkor nem lehetne terrorista. Ezt onnan tudom, hogy érdekelt, és elolvastam.
Innen a következő lépés az lenne, hogy ha már a terrorista van akkora barom, hogy az eszement elképzeléseit merényletekkel próbálja kierőszakolni, akkor legalább mi ne legyünk ugyan akkora barmok, hogy csak úgy mások beszólásai alapján elhiggyük, hogy azt valóban a Korán tanításai szerint teszi. Nem csak azért, mert nem igaz, hanem azért is, mert mi azáltal feltételezhetünk magunkról magasabb műveltséget, meg fejlettebb kultúrát, ha úgy is viselkedünk. Jelen esetben nem hisszük el néhány eszement agresszornak, vagy sunyi politikusnak, hogy a Korán szerint cselekszenek, hanem utánajárunk, és láss csodát, kiderül, hogy megint hülyére akartak venni, pontosabban sokakat sikerült is.

pitcairn2 2015.11.30. 23:32:34

@F.M.J.:

ezek inkább médiaripaccsal keresztezett elmebetegek

a fene se tudja, hogy pontosan kik állnak mögöttük és miről szól ez a sekélyes show-műsor

pitcairn2 2015.11.30. 23:36:34

@F.M.J.:

az "iszlám" mumus már kb. 100 éve bent van az imperialista nagyhatalmak repertoárjában

Germany's grand First World War jihad experiment
www.telegraph.co.uk/culture/museums/11022199/Germanys-Grand-WW1-Jihad-Experiment.html

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.30. 23:38:37

@pitcairn2: Ebben egyetértünk. De igazából a médiaripacsot is fizeti valaki. Nem a konkrét hangzásra utaltam, hanem annak forrására.
Régen az volt a szabály, hogy keresd a pénzt, vagy a nőt! Ma úgy helyes, hogy kinek jó ez? Nagyjából sejthető a motiváció, csak a szálak még nem mindenütt láthatóak. Még!

pitcairn2 2015.11.30. 23:46:02

@F.M.J.:

a katariakat, a szaúdiakat és a törököket szokták általában közvetlen támogatóként megjelölni + a vérmesebbek a CIA-t is hozzáadják ehhez a díszes kompániához

az igazságot persze a fene tudja

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 00:02:10

@pitcairn2: Világos, így diplomatikus, bár én a sorrendet épp fordítva állítanám fel.

Noname Watanabe 2015.12.01. 08:39:57

@F.M.J.: Várjá'... Akkor ugye a terroristáknak fogalmuk sincs az iszlám lényegéről. Mert erőszakosak. Akkor viszont - gondolom -, a szaúdiaknak sincs lövésük se az iszlámról, mert náluk nőket köveznek halálra és embereket korbácsolnak. Az afgán droggyártóknak meg a táliboknak sincs halvány lila gőzük sem az iszlámról. Az egymásra acsarkodó síitáknak, szunnitáknak, az Asszád-kormányzatnak, a líbiai párhuzamos kormányoknak, az algériai fanatikusoknak, a bali robbantgatóknak, az iráni forradalmi gárda tagjainak, a saría tövénykezést követelő bevándorlóknak, az iszlám állammal szimpatizáló angliai muszlimoknak mind-mind nincs fogalmuk a Koránról meg Mohamed vallásáról.

Már csak azt szeretném megkérdezni: mégis, akkor ki a fene érti az iszlám lényegét?

Leszámítva persze a belvárosi bölcsészeket.

Bell & Sebastian 2015.12.01. 09:12:19

@F.M.J.: Mondom, hogy nem éred fel ésszel. A hit forrása nemcsak az írott malaszt, hanem a Szent Hagyomány is, amely legalább akkora erővel bír.

Mindezek összessége (leegyszerűsítve) a kollektív tudat, mint identitásképző. Egy kívülálló ebből annyit lát, mint amennyit Józsi bácsi képes megérteni a televízió működési elvéből, miután lecsavarozta a hátulját.

Még jó, hogy nem nyaltad meg a képcsövet.

pitcairn2 2015.12.01. 09:59:16

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

a szaúdi vahabitáknak meglehetősen "sajátos" vallásfelfogásuk van, pl. __ledózerolták__ az összes szent helyet Mekkában és Medinában, mivel ez szerintük "bálványimádáshoz" vezetne és a szent műemlékek helyett lényegében egy új "vallásos"„Las Vegast” építettek a sivatagban…

Saudis "turning Mecca into Las Vegas"
www.youtube.com/watch?v=TGHDwXm6YEU

a muzulmánok többsége szemében felettébb kérdéses ez a vallásértelmezés...

pitcairn2 2015.12.01. 10:03:10

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

és azért arról se feledkezzünk el, hogy hogyan jött létre a vahabita "vallási" paradicsom…

JP Morgan Chase & The Saudi Oil Colony
hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/30/jp-morgan-chase-the-saudi-oil-colony/

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 10:04:37

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Bármennyire is abszurdan hangzik, a jelek szerint nem sok.

Hogy érthetőbb legyen, vissza kell menni az európai középkorba. Azért oda, mert csak Európában volt sötét, az akkori közel-kelet az akkori világ szellemi középpontja volt. Miközben nálunk dühöngött az inkvizíció, tűzzel-vassal irtották a dogmatikus vallási előirányzatoktól kicsit is eltérő ismereteket, addig a közelkeleten virágzott a műveltség. Oldalakat tudnék írni róla, ha érdekel, a blogomon találsz róla írásokat.

Nos ebben a középkorban állítólag a Biblia volt mindennek az alapja. Aki olvasta, az tudja, hogy az Új-szövetség a szeretet tanítása. Azért új, mert ez az érvényben lévő szövetség Isten és ember között. Persze tele van embertelen cselekedetekkel, de azok a szorikban vannak, a tanítás a szeretet fontosságáról szól.
Adott tehát a Biblia, és arra hivatkozva, az Isten "nevében", írtották a tudományos ismereteket, az újvilág benszülötteit, szent háborúkat hírdettek, pusztították az eretnekséggel vádolható módos családok egyes tagjait (bevételek!), sőt, a szeretet vallására alapított egyház már szinte csak a világi gyönyöröket hajhászta (Borgiak, búcsúcédulák, stb.). Amikor itt-ott már felvetődött, hogy volna ezzel némi gond a hitelesség mezején, és egyházszakadások alakultak ki, akkor már egyazon istenre hivatkozva irtották egymást egyazon isten követői kölönböző felekezetekhez tartozva Isten nagyobb dicsőségére.

Visszatérve a nyilvánvalóan gúnyosnak szánt cinikus bejegyzésedre feltennék egy-két kérdést.
- Mennyi köze volt a keresztény tanításoknak az egyház tevékenységéhez a középkorban?
- Istenre hivatkozó vérgőzös analfabéta katonák, hadurak, konkvisztádorok mennyit ismertek Jézus tanaiból?
- Ha egy egész egyház tudott alapulni a Bibliai tanokra úgy, hogy annak központjából dőzsölő bordélyt csináltak, és a legaljasabb hatalmi harcokat koordinálták a falai közül szerte Európában, és közvetve az akkor ismert világban, akkor annak melyik cselekedete volt összhangban pontosan melyik bibliai útmutatással?

A Korán egy értelmezés. A Biblia újraértelmezése abból a korból, amikor az azt "követők" messze elkanyarodtak a benne foglaltaktól. Nincs Allah, csak al-illah, lefordítva magasztos. Ugyan azt az istent tiszteli, csak másképp magyarázza. Ennek az az oka, hogy az eredeti útmutatástól eltért a Biblia népe, ezért Muhammad átfogalmazta a tanokat úgy, hogy az akkori, maihoz hasonlóan romlott világ dekadens tagjai is felfogják, és megértsék. Konkrét útmutatásokat tartalmaz az élet szinte minden területére vonatkozólag, hozzátéve, hogy aki nem követi a tanokat azt Isten pontosan milyen rettenetes dolgokkal is fogja büntetni. De a lényeg, hogy Isten maga, és nem a hívei!!! Ezek után újabb kérdéseim lennének.
- Ha a kereszténység dühöngése idején uralkodóházak érdekében és támogatásával irtották isten teremtményeit (öslakosok) az újvilágban a Bibliára hivatkozva katolikus zászlók alatt, akkor most mi olyan furcsa abban, hogy Koránra hivatkozva robbantják fel magukat félőrült állatok amúgy védtelen közintézményekben, szintén szervezet támogatással a hátuk mögött?
- Ha nyilvánvaló, hogy nem olvasta a Bibliát egyetlen vérgőzös Istenre hivatkozó zsoldos sem (abban benne van, hogy ne ölj), akkor mennyire valószínű, hogy arab terroristák olvasták a Koránt, amelyik amúgy megtiltja, hogy más ember életét kioltsák, mert ahhoz csakis Istennek van joga?
- Az hogy valaki felismeri a betűket, ne adj Isten át is rágja magát a jelentősebb tanításokon, már biztosítja is, hogy meg is értette aszt? Hallottál már a funkcionális analfabétákról?

Összegezve: Én is tudok frappánsan hangzó ostoba replikákat böfögni mások hozzászólásaira, és ha lenne hozzá gyomrom, még tetszeleghetnék is más igénytelen emberromok nagyobb gyönyörűségére a saját butaságomban, de nem lenne emberhez méltó, ezért meghagyom a stílust azoknak, akinek más gyönyörűség nem jotott az életben.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 10:09:59

@Bell & Sebastian: És te természetesen birtokában vagy a szent hagyománynak, mely előírja többekközött számodra is, hogy fikázz másokat, akik nincsenek a te véleményeden!
Igazán nívós hagyomány. Gratulálok hozzá!

pitcairn2 2015.12.01. 10:11:56

azért annyit pontosítanék a témában, hogy a protestáns államegyházak voltak a legintoleránsabbak

+ a katolikus államokban is az államszervezethez kapcsolódó vallási szervezetek voltak a legneccesebbek

pl. a spanyol inkvizíció a spanyol király fennhatósága alatt működött, az üldözött spanyol zsidók jó része pedig egyenesen Rómába menekült:)

pitcairn2 2015.12.01. 10:14:55

@F.M.J.:

az előző kommentem persze neked ment

a fentieket még az alábbival egészíteném ki a pápához menekülő spanyol zsidók kapcsán:

" After the 1492 expulsion of Jews from Spain, some 9,000 impoverished Spanish Jews arrived at the borders of the Papal States. Alexander VI welcomed them into Rome, declaring that they were "permitted to lead their life, free from interference from Christians, to continue in their own rites, to gain wealth, and to enjoy many other privileges." He similarly allowed the immigration of Jews expelled from Portugal in 1497 and from Provence in 1498"

Refugees from Spain
en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Italy#Refugees_from_Spain

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 10:16:03

@pitcairn2: Ez valóban érdekes, és sok mindent meg is magyaráz, bár én nem szándékoztam a részletekkel foglalkozni. Csak úgy nagyvonalakban vázoltam aktuális vallás-hatalmak saját tanaival szemben tanúsított lojalitását.

Bell & Sebastian 2015.12.01. 10:20:57

@F.M.J.: Térj a tárgyra, mielőtt még ostoba libának is neveznélek. :)

pitcairn2 2015.12.01. 10:24:42

@F.M.J.:

pedig az ördög a részletekben lakik:)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 10:32:36

@pitcairn2: Ez vitathatatlan, de amikor túl sok részlet alapján lehet ugyan arra következtetni, akkor felmerül a gyanú, hogy a részletek csupán ugyan annak a dolognak a megnyilvánulásai, és nem valamiféle erősítő kivételekről van szó.

Sajnos nekem is hibám, hogy elkalandozok az eredeti tárgytól, ezért megpróbálom ezt csak olyan mértékben tenni, amennyire feltétlenül szükséges az álláspontom kifejtéséhez. Ha nem haragszol, most is így tennék, mert végülis a közel-kelet aktuális problémáiról szólt a poszt. Persze nem szaladok el a téma elől. A blogomon találhatsz olyan írást, amit történetesen különféle vallások keresztmetszetéről írtam. Ez a társalgás inkább oda illene.

Veder1 2015.12.01. 10:42:07

@F.M.J.: stilszeruen: Jesus! Te nem vagy hajlando tudomasul venni a valosagot es mindenaron valami hagymazas liberalis szemuvegen keresztul nezed. Megsugom hogy tok mindegy mi van a koranban ha a hivok tobbsege elfogadja az eroszakos ertelmezeset vagy legalabb is nem tesz ellene semmit. A masik, meg jossz itt a kozepkorral, megis ez kit erdekel?!? Ez kb olyan mint azzal torodni a masodik vh kozepen hogy milyen szerencsetlen volt Hitler gyermekkora amitol ilyen lett. Irrelevans.

pitcairn2 2015.12.01. 10:52:48

@Vödör:

az un. "jóléti" állam és a demokratikus rendszer alapjáraton összeegyeztethetetlen a szabad bevándorlással

miért nem elég ennyi neked?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 10:57:47

@Vödör: Nem a középkorral jöttem, hanem rámutattam egy analógiára, aminek az egyik szegmense épp a középkorban játszódott. Nem a korokat hasonlítottam össze, hanem vallással kapcsolt jelenségeket. Sajnálom, ha nem volt egyértelmű, remélem így már világosabb!

Nem nézek semmit sem liberális szemüvegen keresztül, csak nem fanatizálódtam a tömegekkel együtt. Így lehet, hogy elítélendő, de a véleményemet nem mások megállapításaira, hanem ismeretekre alapítom. Tehát, ha azt írják a médiába, hogy az iszlám egy fanatikus vallás, amelyik a híveit gyilkolásra buzdítja, akkor nem utánnamondom, hogy az iszlám egy fanatikus vallás, amelyik a híveit gyilkolásra buzdítja, hanem elolvasom a vonatkozó szent írást, jelen esetben a Koránt, és máris tudom, hogy ez egy netto baromság. Persze ha a tályékozottság bizonyos nézőpontból egyenlő a liberalizmussal, akkor át kell értékelni néhány dolgot. Vagy nem is olyan rossz dolog a liberalizmus (amit erősen megkérdőjeleznék), vagy a megmondóemberek véleményét nem kellene axiómának tekinteni, merthogy nem az.

Abban igazat adok, hogy a történések tekintetében teljesen mindegy, hogy a Koránt, vagy valamiféle degenerált félreértelmezését követi-e valaki, aki magát robbantgatja a békés lakosság körében (merthogy a nyomorukért felelősőknek a közelébe sem érhetnek) de az már kevéssé sem mindegy, hogy a média ugyan ilyen ostoba véleményvezéreit követjük elvtelenül, vagy különbséget teszünk vallás és fanatizmus között, ahogyan az művelt embertől vita nélkül elvárható lenne.

pitcairn2 2015.12.01. 10:58:58

@Vödör:

a félreértések elkerülése végett újra ezzel kezdem:

"az un. "jóléti" állam és a demokratikus rendszer alapjáraton összeegyeztethetetlen a szabad bevándorlással

miért nem elég ennyi neked? "

és utána HOZZÁTESZEM ezt:

mi a fenének kell mindenféle segghülye bullshitet összehordani a muzulmán vallás kapcsán?

Veder1 2015.12.01. 11:24:31

@pitcairn2 @F.M.J.: nekem csak az furcsa, hogy csak toletek olvashato az iszlamot vedelmezo, tisztazo hozzaszolas. Valahogy mindig az europai liberalis ateistak azok akik kulon akarjak valasztani az iszlamot a radikalisaitol. En ezt megertem de jobban orulnek annak ha az igazi hivok tennek ezt es hatarozott tettekben, ha mar az iszlam az uj szeretetvallas szerintetek. Addig nekem ez ilyen wishfulthinkingnek tunik a reszetekrol.

pitcairn2 2015.12.01. 11:33:46

@Vödör:

speciel engem szimplán csak a sekélyes propaganda bánt

pl. ha már a "kalifátusnál" tartunk, anno a szultán-kalifa székhelyen - azaz 1914 előtti Oszmán Birodalomban - többségben voltak a keresztények, akik egyébként meghatározótó szerepet játszottak a gazdasági életben

oszt jöttek a __"szekuláris"__ ifjútörökök és kemalisták és de facto szín muzulmán államot csináltak a modern Törökországból...

és újra kihangsúlyozom:

TOLONCOLJÁK VISSZA AZ ÖSSZES ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPŐT!

pitcairn2 2015.12.01. 11:35:48

@Vödör:

ihol lenne a "szekularizáció" és a "demokrácia" diadala...

1955 - Istanbul Pogrom
www.youtube.com/watch?v=lhpvNmQuB04

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 11:51:43

@Vödör: Nos az iszlám-hívők Mo-on nem túl népes tábort alkotnak, és lehet, hogy ezek közül is kevesen ismerik az általad látogatott blogokat, azok közül még kevesebb foglalkozik aktuálisan az iszlámmal, tehát nem hallasz tőlük ellenvéleményt. Ha eredendően vérengző vallásokat akarsz, akkor tanulmányozd az asztékokat!

Egyáltalán nem védem az iszlám vallást, de ha nem tényszerű alapokon folyik egy diskurzus, akkor az csak fanatikus fröcsögés, és nem párbeszéd. Először meg kell ismerni azt, amiről véleményt alkotunk, és hangoztatni is csak akkor ildomos, ha az ismereteink hiteles forrásból származnak. Ezen túl rengeteg nagyon jó szerzőről tudok, akikhez képest csak álmélkodó tanonc vagyok a témában. Még az is lehet, hogy egyik-másik előkerül ebben a kommentfolyamban. Az egyiket felkértem vendégposzt-írásra, el is fogadta. Hamarosan feltöltöm az utolsó részt is, de az első három már egy hónapja folyamatosan jelent meg. Ha többet akarsz tudni az iszlámról, meg azokról az adatokról, amik bizonyítják, hogy arányaiban alig vannak fanatizált muszlimok az arab világban, akkor olvasd őket. Itt van az első rész: magan-galaxis.blog.hu/2015/11/06/megerteni_a_kozel-keletet

Az európai liberális ateisták úgy beszélnek, ahogyan a tartóik érdeke diktálja, én meg úgy, ahogyan a tényeken alapuló ismereteim szerint gondolom. Akkor is a saját véleményemen vagyok, ha az épp nem szolgálja az érdekeimet. Ez különbözteti meg az elborult liberálist az embertől. Arról nem tehetek, ha néha véletlenül átfedés van a kettő között. Csak azért, mert nem vagyok sem liberális, sem ateista, még nem fogom a nézeteim ellenkezőjét hangoztatni.

Természetesen a véleményemet bármikor megváltoztatom, ha hiteles tényekkel támasztod alá az ellenkezőjét annak, amit tudok a témáról. Ez ugyan fog némi kihívást okozni, mert akkor kezdek megalkotni egy véleményt, ha eléggé széleskörű ismereteket szereztem a dologról, így megcáfolni azt elég nehéz médialózungokkal. A tudást viszont mindig is nagyra becsültem, és nem gondolom, hogy nekem feltétlenül igazam van, csak elvárom a nívós érveket.

Noname Watanabe 2015.12.01. 12:13:39

@F.M.J.:
"Az hogy valaki felismeri a betűket, ne adj Isten át is rágja magát a jelentősebb tanításokon, már biztosítja is, hogy meg is értette aszt? Hallottál már a funkcionális analfabétákról?" - mondom én, hogy csak az ELTE BTK hallgatói értik az iszlám lényegét...

Imádom a Pistike-féle "de hát ő is betört egy ablakot!" érvelést a témában. Európában hosszú évszázadok társadalmi fejlődése során elértünk odáig, hogy az egyház kivonult az igazságszolgáltatásból, törvényhozásból, oktatásból etc. Az iszlám rohadtul nem tart a szekularizáció ezen fokán, sőt, sehol, és ebből a szempontból irreleváns, hogy értő olvasás szintjén hogy állnak a kedves hívők, akik saríát szeretnének - esetleg a dániai muzulmánok, akik szerint a dán alkotmányban illene megjelennie a Koránnak is. Ők is az iszlámot reprezentálják.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.01. 12:48:24

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Pont erről van szó. Van az arab világ, amelyik történetesen muszlim. Ennek egy elenyésző jelentéktelen hányadú kisebbsége alkotja azt a réteget, amelyik tevékenységével Európában szembesülünk. Ebből azután mi itt Európalakók levonjuk a messzemenő következtetést, hogy milyenek a muzulmánok. És még mi vagyunk a toleránsak, a befogadók, a magasan műveltek ,meg a fene tudja még milyen magasra felkent fantasztikusan emelkedettek.

Csakhogy értsd. Az összes migránst elküldeném innen az édesanyja keservébe, mert már régen nem lő rájuk senki, tehát akik a határainknál balhéztak, meg az országba akárhogyan beszökdösnek, egyik sem menekült. Aki a bőrét félti, az tisztelettel kopogtat ott, ahonnan a segítséget kéri, és fülét-farkát behúzva köszöni meg, hogy végre nyugodtan alhat, meg kap enni. Nem támaszt elvárásokat, nem követelőzik, nem tüntet, nem erőszakoskodik, tehát nem úgy viselkedik, mint az ideöntött horda.
DE! Csak azért, mert ez a mocsadék tömeg, akik amúgy százalékosan kifejezve említésre méltatlan részét képezik az arab világnak, magát vallásos mohamedánnak vallja, még nem alkothatunk véleményt az iszlámról általában. Ennek két oka van. Egyrészt, mert magunkat műveltnek tartjuk, ezért nem gondolkodhatunk vadember módjára, másrészt épp a műveltségünk alapján józan logikával kikövetkeztetjük, hogy akik itt balhéznak, az valószínűleg nem az arab világ elesett békeszerető hányadából került ki, hanem épp az agrasszív csürhéből.
Amúgy ilyen féle gondolkodás bárhol van a világon. Hogy messze ne menjünk, csak itt nálunk is előfordul olykor, hogy agyonvernek valakit párszáz forintért, poitikai ellenvéleményért, másik szurlkolótáborba-tartozásért, akármiért. A különbség sokkal kevésbé az indíttatáson, mint az állati "gondolkodás", és az emberhez méltó hozzáállásban van.

pitcairn2 2015.12.01. 14:03:29

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

egy pillanatig se zavarjon az, hogy a sária mindig is csak a muzulmánokra vonatkozott, a keresztények és a zsidók a saját vallási törvényeik hatálya alatt álltak a "régi-vágású" muzulmán államokban

Ui.: a fene se akar illegális bevándorlókat

Bell & Sebastian 2015.12.01. 15:15:21

@F.M.J.: Érdekes eszmefuttatás, olyan... közepesen libsi. Hogyne alkotnánk véleményt, sőt! Általánosítunk, integrálunk, deriválunk, magyarán: saját híján mások tapasztalataira hagyatkozunk.

Bóbó (= tanárnak ment komcsikölök) után szabadon: nem lehet két hazád.

Nem kötelező sem magyarnak lenni, sem európainak, sem kereszténynek. Aki pedig mindez egyszerre, azt békén hagyjuk hitében, nem térítjük és győzködjük arról, mennyire buta.

Nálam nagyjából eddig tart a tudományos libsizmus (és tolerálása), ezen az állásponton túl már kardot vonok.

A libsizmus az öngyilkosság szinonimája, ami addig magánügy (ez nem igaz, mert le kellene erről beszélni), míg nem akar magával rántani másokat is.

Így és ezért lettél közellenség. _Egyetlen_ rendezőelv van, nem pedig sok, mert akkor egy sincs.

Bell & Sebastian 2015.12.01. 15:16:53

@pitcairn2: A többi csak szabadon kirabolható, megerőszakolható és megölhető. Micsoda különbség, mi?

pitcairn2 2015.12.01. 16:39:08

@Bell & Sebastian:

Ok, akkor mit szólsz ahhoz, hogy Egyiptomban a nemzeti vagyon cirka 40-50%-a a max. 10%-ra becsült kopt kisebbség kezében van

ill. a leggazdagabb kopt család vagyonát úgy cirka 36 milliárd dollárra saccolta 2008-ban a Forbes magazin

Sawiris family
en.wikipedia.org/wiki/Sawiris_family

pitcairn2 2015.12.01. 16:42:05

@Bell & Sebastian:

meg merem saccolni azt, hogy 1914-ben az Oszmán Birodalomban lévő "nemzeti" vagyon __többsége__ keresztények és zsidók kezében volt

meglepően profitábilis volt a teokratikus uralom a keresztények és a zsidók számára

és végül a mindent elsöprő __szekuláris nacionalizmus__ nevében rabolták ki őket...

pitcairn2 2015.12.01. 16:46:13

@Bell & Sebastian:

a jelek szerint a kalifa-szultán egész jó kapcsolatokat ápolt a keresztény alattvalóival...

" (Armenians) involved in almost all economic sectors and held the ___highest levels___ of responsibility. In the 19th century, various Armenian families became the Sultan's goldsmiths, Sultan's architects and took over the ___currency reserves___ and the ___reserves of gold and silver__, including __customs duty__. Sixteen of the eighteen ___most important bankers___ in the Ottoman Empire were Armenian"

Armenians in the Ottoman Empire
en.wikipedia.org/wiki/Armenians_in_the_Ottoman_Empire

Bell & Sebastian 2015.12.01. 19:36:34

pitkairn2

Vannak arról sejtéseim, hogy mi vezetett az örmény népirtáshoz.

Az iszlám akkor lép a gázra, ha a beüt a túlnépesedés.

@F.M.J.: Egyetlen farkincából nem / sem sarjad egyetemes igazság.

valasz.hu/itthon/a-nap-sztorija-magyar-szir-boldogsag-leszboszon-116342

pitcairn2 2015.12.01. 20:37:53

@Bell & Sebastian:

a túlnépesedés mindig relatív dolog és a török sztoriban nem az iszlám lépett a gázra, hanem a __szekuláris__ török nemzetállam

a __szekuláris__ török nacionalista mozgalmaknak mindig is nagy szívfájdalma volt a keresztények és a zsidók hivalkodó gazdagsága

ezért több hullámban rabolták ki őket

a legutolsó jelentősebb hullám a második világháború idején volt

furcsamód még akkor is igen jelentős szerepet játszottak keresztények és köztük az örmények a török gazdagságban

1942 - Varlık Vergisi ("wealth tax" or "capital tax")

" It was imposed on the fixed assets, such as landed estates, building owners, real estate brokers, businesses, and industrial enterprises of all citizens, but especially targeted the minorities. Those who suffered most severely were non-Muslims like the Jews, Greeks, Armenians, and Levantines,[12] ___who controlled a large portion of the economy___,[13] though it was the Armenians who were most heavily taxed.[14"

en.wikipedia.org/wiki/Varl%C4%B1k_Vergisi

pitcairn2 2015.12.01. 21:07:49

@Bell & Sebastian:

a jóvátételi igények tükrében nem igazán értem, hogy miért akarnak a törökök belépni az unióba

pl. csak az örmények vmi 100 milliárd USD kártérítési igényt nyújtottak be eddig

www.armeniangenocidereparations.info/

gyanítom a görögök is gond nélkül összeállítanának egy hasonló jegyzéket

az EU joggyakorlatot tekintve rövid időn belül csődbe menne a török állam

Bell & Sebastian 2015.12.01. 22:25:28

@pitcairn2: Igazából annyi az értelme, hogy Izraelig nyújtsák valahogy az EU -t. A török import osztrák találmány, eredetileg népesedéspolitikai oka volt (amellett, hogy a belterjességet javították volna fel az elképzelt vegyes házasságokkal), csakhogy nem vált be a számításuk.

Az ökör németje ment utánuk egy darabig, de manapság már 1.000.000, kicsi Steve Jobs lebeg a szemük előtt, szírben a friss erő.

Alapvetően embertenyésztési folyik a betelepítéseknek, vagy ha így jobban tetszik, újrarakják társadalmi piramisuk alapjait.

Denegenerálódott a Nyugat, nincsen ezen mit tagadni.
Ezért Keletről várják a jó szelet ők is, csak minket átugorva.

Van egy olyan sejtésem, hogy a törököket meghagyják magnak, medvét ijesztgetni, mert akárhogyan is nézzük 80 millió illiberális alaposan megkavarná az erőviszonyokat és elásná egy időre, de jó mélyre a libsizmust.
süti beállítások módosítása