Na, ugye
2015. november 25. írta: Stumpf András

Na, ugye

merkel_hollande.jpg

1. Na, ugye.

2. A francia kormányfő közölte: le kell zárni Európa határait. Több migráns nem jöhet. S mire is hivatkozott Manuel Valls? Többek között azokra az értesülésekre, amelyek szerint legalább két párizsi merénylő Görögországon és Szerbián át, menekültként jutott Nyugat-Európába. 

3. Mára tehát Orbánnak megint lett egy naugyéja. Ennek azonban – ellentétben a magyar válogatott sikerére vonatkozóval – senki sem örülhet. Azok hozzátartozói a legkevésbé, akik azon a szerencsétlen péntek 13-án meghaltak. Mi sem örülünk, amiért a franciák betapasztott füllel alukáltak kora nyártól mostanáig. Amiért hiába mondtuk, hogy ebből baj lesz. A Bataclan bárban leadott géppisztolysorozatok fülsüketítő dörrenéseit már nem lehetett nem meghallani. A francia kormány is felébredt rájuk, kinyitotta a szemét és meglátta a nyilvánvalót. 

Ez most mégsem az öröm, s főleg nem a káröröm ideje. 

Jobb lett volna, ha ehhez nem kell meghalnia 130 embernek.

4. Ami most kérdés és fontos: a német reakció. Amint Valls is kiemelte: nem ők hívták a migránsokat. Igaza van. Angela Merkel felelőssége felmérhetetlen. Igen, áttételesen annak a 130-nak a haláláért is visel részfelelősséget. Ha ezek után továbbra sem, még francia nyomásra, még a hónapokkal ezelőtt önnön humanitásával nagyképűsködő, mostsírva-ríva szigorító Svédország példáját látva sem mondja ki, hogy vége a Willkommenskulturnak, ha inkább kényezteti magát őt éltető migránsok videóival, akkor megint csak igaza lesz Valls-nak. „Ha ezt nem tesszük meg, a népek azt fogják mondani: elég Európából!”

5. Európából persze sosem lesz elegem, amíg lesz, az Unió viszont más tészta. Helyzet van. Európai helyzet. S miközben fenntartjuk azt a gittegyletet, megoldás nincs. Pedig nem az uborka görbületének meg a csirkeketrec méretének pontos szabályozását várjon el Brüsszeltől, hanem például azt, hogy a menekültügyi eljárásokat egységesítse. Rossz vicc, hogy más a menekültség kritériuma a németeknél mint nálunk, hogy az embercsempészet van, ahol humanitárius tettnek számít, más tagországban meg bűncselekmény. Ha Schengent még meg lehet menteni – és nekünk érdekünk, hogy Schengen megmaradjon –, az csak úgy fog menni, ha bizonyos szint fölött egyetlen ország sem dönthet a többi beleegyezése nélkül bevándorlók fogadásáról. Mégis, hogyan lehet joga ehhez mondjuk Merkelnek? Nyílt belső határok esetén mégis milyen alapon? Ja, hogy további szuverenitás-feladással járna, ha nem dönthetne mindenki maga arról: mondjuk országa lakosságának egy százalékánál nagyobb tömeget befogad-e? Igen. És? Hagyjuk már ezt a kétbites, „Több Európa vagy kevesebb Európa?”-megközelítést. Ami közös érdek, abban legyen több, ott lépjünk egységesen (európai menekültügy, közös határőrség), ami meg nem közös érdek, ott hagyjuk békén egymást (nochmal: uborka).

6. Na, ugye.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr208107554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.25. 12:03:01

Mertkell kancellár Hitler nyomdaikaiban halad, a különbség csak az, hogy míg Hitler az idegeneket akarta irtani, addig Mertkell a németeket.

I_Isti 2015.11.25. 12:08:42

Amikor majd a bilétát rányomják a homlokodra, akkor majd nem gitt-egy-let lesz Unió, ne aggódj!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.25. 12:27:10

"amelyek szerint legalább két párizsi merénylő Görögországon és Szerbián át, menekültként jutott Nyugat-Európába. "

Azt a két terroristát minden valószínűség szerint a magyar hatóságok buszoztatták a horvát határtól az osztrákig. Regisztráció nélkül. Ezt azért tudjuk, mert szemben azzal, amit a fideszes megmondók puffogtak, a görögök korrekten regisztrálták őket, ujjlenyomattal.

Tehát a görögök megvédték a schengeni határt, a magyarok nem. Innen kell kiindulni a naugyézésnél.

Robinzon Kurzor 2015.11.25. 12:30:18

"két párizsi merénylő Görögországon és Szerbián át, menekültként jutott Nyugat-Európába"

És ez vajon hogyan történhetett?

Szerbia közvetlenül határos Nyugat-Európával?
Ha esetleg nem, akkor lehet, hogy a merénylők teleportáltak?

Mert az tényleg durva lenne, ha ezeket a magyar kormány buszoztatta volna. Az bűnrészesség!

Orbán pedig most éppen pont hogy nem EU-s, hanem nemzeti megoldást sürget. (Persze mondta már ennek az ellenkezőjét is.)

Bell & Sebastian 2015.11.25. 13:17:08

Ezek után majd mindet visszatuszkolják az anyjába és meg nem történtté nyilvánítják a létezését? Aligha.

GNDL 2015.11.25. 13:50:33

Ha a magyar kormányzat beleáll a menekültek ellenőrzésébe, regisztrációjába, mint a régióban az egyetlen olyan uniós tagállam amelynek mind anyagi, mind technikai lehetőségei meghaladták az összes többi régiós tagállamét (mínusz Ausztria), és nem adja fel a schengeni határőrizetet már az első nehézségek után, rátolva a problémát olyan tagállamokra mint a nem is uniós tagállam Szerbia, vagy a frissen csatlakozott 5 milliós Horvátország, vagy a 2 milliós Szlovénia, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a terroristagyanús személyek nem hogy Párizst, de a hegyeshalmi határátkelőt sem érték volna el... főleg nem államilag szervezett buszosztatással... ugye...

„Angela Merkel felelőssége felmérhetetlen.”

Pontosan miért is?! Mert az ultrarövidtávú politikai haszonszerzés és a választópolgárok legzsigeribb ösztönszerű érzéseire alapozott populista gyűlöletkampányok helyett inkább a kereszténydemokrata értékekhez maradt hű?!

Mondhatnám, hogy inkább beszéljétek meg KDNP-s bizniszkeresztény elvtársaitokkal, miért viselkedtek xenofób pöcsökként valódi kereszténydemokraták helyett, pont amikor szükség lett volna rájuk, de ehhez ti ott a fideszes posztkommunista korrupt mocsaraitokban túl hülyék vagytok...

Robinzon Kurzor 2015.11.25. 14:21:37

@GNDL:

Elképzelem, hogy mi ömlene a fideszes médiából és mi menne itt a Mandineren is, ha mondjuk Fletó kormányfősége alatt buszoztattunk volna utóbb terroristának bizonyuló migránsokat mindenféle ellenőrzés nélkül.

Fletó minimum kriptodzsihadista lenne, turbános karikatúrák jelennének meg róla és a Fidesz hivatalos közleményben követelné, hogy Brüsszel adjon ki ellene elfogatóparancsot terrorszervezet támogatása miatt.

Stumpf-bértollnok is írna egy posztot, amiben Fletónak nem naugyéja lenne, hanem felmérhetetlen felelőssége.

Tündér_Lala 2015.11.25. 14:29:23

Természetesen provokálnak.
Magyarország és az összes többi tranzit ország annyit tudott megtenni, hogy regisztrált. Eze egészen pontosan annyit jelent, hogy rögzítik amit mond magáról (ellenőrzés nélkül) és rögzítik a biometriai adatait a migránsnak. Sokan még ezt sem tették meg.
Tegyük hozzá, hogy az Obama által befogadandó 10 ezer szíriai esetében az USA szervei közölték, hogy képtelenek az adott határidőre felelősséggel lenyomozni a befogadandókat. Akkor ezek az országok, hogyan lettek volna képesek napi 10 ezer embet érdemben vizsgálni. Az is külön erőfeszítést igényelt, hogy a nemzetközi körözési listán szereplőket kiszűrje és feltartóztassa.

A felelősség pedig ilyenformán azokat terheli, akik a határok lezárását elfogadhatatlannak állították be, az ilyen kisérleteket elítélték, az emelletti érveléssel együtt.

GNDL 2015.11.25. 14:32:00

@Robinzon Kurzor: „mi ömlene a fideszes médiából”

Őrjöngtek a fideszes elvtársak Gyurcsány 500 milliárdos megszorítása miatt is, majd kormányra kerülve évi 1000 milliárdos megszorítást vágtak a lakosság nyakába (nem közvetlenül, hanem közvetve, a pénzügyi-, kiskereskedelmi és telekom szektort hülyére adóztatva).

Más a kampány és más a kormányzás... ugye. :)

Erkölcstelen szarok ezek mind egy szálig... Komolyan már ott tartok, hogy visszasírom az SZDSZ-t, azok sem voltak ennyire gecik. :)

TG69 2015.11.25. 14:42:20

Ejnye kis Stumpf megint lemész kutyába (olyan hülyegyerekes GFG stílusba), pedig a riportjaid nem is olyan rosszak. Igaz ott nem kell saját gondolatokkal bíbelődni. Ez az Orbán vs nyugat olyan "kicsit sárga kicsit savanyú, de a mienk" szinten mozog. Van valami hasonlóság Orbán gyülöletkampánya és a reális helyzetelemzés és tettek közt, de az egyik 0 menekültről ábrándozik a másik meg működő menekültügyről. Nincs is közös alap...

TG69 2015.11.25. 15:03:30

@Tündér_Lala: Csakhogy akkor így mise várhatjuk el a görögöktől, hogy mért nem védik az EU-t, pedig ezt terítjük most és rájuk mutogatunk. Nyílván itt egy olyan áradattal állunk szembe, amire senki nem volt felkészülve. A mi magatartásunk pedig jó okot adott az egyébként sáros és így rossz lelkiismeretű eu-s politikusoknak, hogy bűnbakká tegyenek. Orbánnak ez a belpolitikai nyereség miatt megérte, de hogy semmiben nincs úgy igaza, ahogyan az ő szemszögéből látszik a dolog, az bizonyos. Az is látszik, hogy mi meg Merkelre fogjuk (a "meghívójához"), holott nem ez váltotta ki a beáramlást és itt nagyságrendi gondok voltak már az elejétől fogva. Azaz mindenkinek megvan a saját felelőssége az ügyben, de mi ezt szépen lefedjük egyelőre :).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.11.25. 15:26:55

erre a na ugyére nem lennék ennyire büszke, inkább szégyellném és próbálnám minél előbb elfelejteni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.25. 15:43:44

@doggfather:
De elhangzott, így aztán nem maradt más választás, át kell alakítani. Ennek vagyunk szemtanúi.

kilincs ami nincs 2015.11.25. 16:25:38

@maxval bircaman BircaHang Média: De a nyugati liberális demokrácia (akinek az egyik vezetője Mertkell) bukásra van ítélve, nem? Szóval már csak párat kell aludni és a nép leszavazza az ilyen rendszert (ahogy ez már Magyarországon és Ororszországban bekövetkezett).

Zb74 2015.11.25. 16:30:50

Orbánnak ebben az ügyben nincsen oka naugyézni; nem véletlen, hogy Stumpffal ellentétben nem is teszi. Tudniilik minden rendelkezésre álló információ szerint épp az ő rendőrei buszoztatták a horvát határtól az osztrákig a későbbi terroristá(ka)t; ráadásul még a regisztrálásukkal sem bajlódtak (noha a horvát-magyar határ egyben schengeni külső határ is). Minden fogadkozással ellentétben éppen Orbán volt az, aki nem törődött a schengeni övezet határőrizetével, és még logisztikai segítséget is nyújtott az ismeretlen személyazonosságú egyéneknek az átutazáshoz - noha az EU-s pénzekből akár befogadóállomásokat is létesíthetett volna, és a regisztráció gyorsítására is módja nyílott volna.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.11.25. 16:34:42

Kedves Stumpf András,

ez az „emberarcú Fidesz-nyalonc” szerep baromira nem áll jól neked, főleg, miután te is ezzel az érvnek szánt idétlenséggel jössz elő, hogy a két, migránsok közé keveredett terrorista épeszű indok lehet a bevándorlás korlátozásához.
A merénylők több, mint 80%-a ugye EU-ban született, EU-s állampolgárok voltak. Akkor most ugyanezzel a logikával biztonsági kockázatnak tekinthetjük magukat az EU polgárait is?

De félre a tréfával, mondok neked egy jobbat. A főnökötök, akármekkora seggfejnek is ismerjük, zseniálisan látta előre, hogy a migránsprobléma nem egy felfújt luftballon, ahogy a ballib oldal próbálta beállítani, hanem hogy kurva nagy balhé lesz belőle.

És erre fel mit csinál? Ahelyett, hogy idejében csapkodni kezdje az asztalt, hogy itt baj lesz, és jó nagy, kéne sok-sok pénz decens, emberhez méltó körülményeket nyújtó menekülttáborokra és megfelelő rendészeti állomány arra, hogy a regisztrálni akaró és szabályokat be nem tartó migránsokat egyenként begyűjtsék és megfelelően szankcionálják – VALAMINT ERRŐL EURÓPA MÁSIK FELÉT IS MEGGYŐZZE –, nekiáll a gyűlöletkampánynak illetve a baromi drága kerítésnek, és elégedetten dörzsöli a kezét, hogy addig se a vejének a ledesközvilágítás-bizniszére figyel a világ.

Itt a káosz, cuncimókuskáim, és az Európa megmentőjének szerepében tetszelgő Főnökötök keze is vastagon benne van a dologban!

GNDL 2015.11.25. 18:25:25

@TG69: „mi meg Merkelre fogjuk (a "meghívójához") ...”

Ezt a populista kampányt is nagyrészt árnyalja, hogy egyáltalán nem így szólt a történet. :) Merkel hivatala kiadott egy közleményt, hogy mivel a szíriai menekültek háborús övezetből jönnek, Németország felfüggeszti velük szemben a dublini egyezmény végrehajtását. Na ez jelent meg úgy a sajtóban, hogy „Merkel befogadja az összes szíriait”.

Tehát még ebben sem Merkel a ludas, hanem Stumpf félkegyelmű firkász kollégái... :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.11.25. 19:18:27

@Doomhammer: és van aki beveszi ezt?!

mmint, hogy megpróbálják átalakítani?!

Bell & Sebastian 2015.11.25. 19:24:29

GNDL!

Hazudsz, geci! Mert rákereshető, pontosan mit is mondott a kancellár asszony? Ma például ölre mentek a Bundestagban azon (megint), legyen-e felső korlátja a migrálásnak?

Most úgy néz ki, egyedül az usraeli főmegbízott (Merkel) köti ez ebet a karóhoz azzal, hogy nem kötné ki a kóbor kutyák számát, fegyvernemét, vallását, hadd áramoljanak szét, mint friss vérben a zoxigén.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 19:41:46

a naugye verseny győztese több évtizedes hosszal bizonyos Enoch Powell

just sayin'

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 19:52:42

@kesztió: a willkommenskulturnak nyilván semmi köze ahhoz, hogy káosz van az eu közepén. gyaníthatóan a kgb-mandiner tengely pisztolyt szegezett a merkli fejéhez, hogy hívja be no limit a migránsokat. ammeg hogy a schengeni határbástya görögök nagy tételben első perctől átintik az áradatot, végképp szóra sem érdemes.

GNDL 2015.11.25. 20:00:00

@Bell & Sebastian: Keress rá, ha van kedved, ez ha jól emlékszem egy augusztusi történet volt... ennyit segítek. :)

Merkelt pedig csak akkor fogod megérteni, ha tisztában vagy azzal, hogy az értékeket nem írhatja felül rövidtávú politikai, populista haszonszerzés. Gondolom Merkel szeretne hónapok, évek múltán is tiszta lelkiismerettel tükörbe nézni... nem úgy mint egyes posztkommunista korrupt balkáni szemetek. :) Maximum respect jár neki ezért, nem elmeháborodott ökölrázás..

Egyébként "usrael"??? Too much Kuruc.info, bro... :D

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 20:13:54

@GNDL:

ha nincs nyelvi akadálya, mélyülj el ebben egy kis megértés kedvéért:

www.nachdenkseiten.de/?p=27444

eredetileg épphogy a drága jó kancellár asszony volt a legnagyobb kvótaellenző, amikor még nem lett volna késő a dublini eljárással valamit kezdeni, na sowas

GNDL 2015.11.25. 20:19:42

@Herr Stacheldraht Leger: Nem erről volt szó, töki... Merkel mondta, hogy "befogadunk minden szíriait" vagy csak néhány félnótás sajtós-segédmunkás adta a szájába?!

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 20:24:54

@GNDL: óhajod parancs:

www.rp-online.de/politik/deutschland/angela-merkel-das-grundrecht-auf-asyl-kennt-keine-obergrenze-aid-1.5383275

biza kerek perec no limit bármilyen polgárháborús zónából jövőnek a szlogen, nemhogy csak szíriainak

GNDL 2015.11.25. 20:36:57

@Herr Stacheldraht Leger: Csak nem találom a „befogadunk mindenkit” fideszes szlogent... :) Nézd, kétszer próbálkoztál, elvileg maradt még egy... de felőlem próbálkozz amennyit akarsz, ez úgysem fog összejönni. :)

Egyébként korrekt a Merkel interjú, sőt, nagyon korrekt.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 20:40:33

@GNDL: szóval ha szerinted a "keine obergrenze" az valami szűrőt jelent... (vállvonás)

GNDL 2015.11.25. 20:43:24

@Herr Stacheldraht Leger: A menedékkérelemnek, töki... a menedékkérelemnek...

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 20:49:08

@GNDL: akkor most írjuk át a szótárban a menedékkérelmet (Antrag auf Asyl) menedékhez való alapjoggá (Grundrecht auf Asyl)?

hovatovább ha mutti szerinted ugye mégse akar állítólag minden politikai menekültet willkommenozni, akkor igazán megmondhatnád azt is, hogy mi a fészkes fenén vitatkozik a csu-s bácsikkal?

GNDL 2015.11.25. 20:53:27

@Herr Stacheldraht Leger: Te értelmi fogyatékos vagy? Ha nem, akkor idézd azt a részt, ahol "befogadásról" van szó, ugyanis még mindig ez a vita tárgya...

GNDL 2015.11.25. 20:59:32

@Herr Stacheldraht Leger: „mi a fészkes fenén vitatkozik a csu-s bácsikkal?”

Egy szóval nem állítottam, hogy nincsenek megélhetési politikusok Németországban... bizony vannak, ők nem vezetők, ők inkább mennek a közhangulat után... az Orbán-féle szarok, kicsit frusztráltak lesznek ha esik a támogatottságuk... :)

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.25. 21:00:38

@GNDL:

a) az értelmi fogyatékos az egy ffffffasisztaaaaa kifejezés. csak fogyatékkal élők vannak egy trúdemokrata számára :)

b) az Asyl szó az bezony befogadás tartalommal bír: www.duden.de/suchen/dudenonline/asyl

noch eine runde bier? sonst streike ich hier!

GNDL 2015.11.25. 21:15:17

@Herr Stacheldraht Leger: „befogadás tartalommal bír”

Konkrétan az asyl szó, vagy azok a szavak, amelyekben szerepel az asyl minta?! :) Mert bár a németem elég gyatra, de szerintem náluk sem mindegy, hogy „idd ki a bilit” vagy „vidd ki a bilit”... pedig csak egy betű... :)

GNDL 2015.11.25. 21:16:44

@Herr Stacheldraht Leger: „csak fogyatékkal élők vannak”

Próbáltam konkretizálni, mert ez sem mindegy, hogy béna a lábad, vagy diónyi az agyad... :)

marko11 2015.11.25. 21:27:12

@kesztió: Sőt! Akár kerítést is építhetett volna - gyűlöletkampány nélkül. (A migránsokat és a terrorizmus már a tavaszi "konzultációs" kérdőívben is igyekezett összemosni.)
Megérte vajon neki az a néhány százaléknyi szavazó elcsábítása a Jobbiktól?
Arról nem is beszélve, hogy sok szavazót is veszthetett. Mert ugyan a a xenofóbia termő talajra hullott (szégyen!), de nem gondolnám, hogy minden fideszes eleve idegengyűlölő volt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.25. 21:56:17

Az "egységes európai fellépés" elvárása kamu. Európa
nem egységes. (Még.) Az egyik oldalon ott a liberális elit, amelynek a gazdagabb országokban bizony (még...) van támogatottsága, míg a másik oldalon ott az ébredő új európai jobboldal, és egyre inkább a többség. Először Európán belül kell a dolgot lejátszani, aztán lesz kifelé egység. Vagyis akkor, amikor végre mindenhol megbukik a (bal)liberalizmus. Hajrá Európa, hajrá európaiak. :)

Bell & Sebastian 2015.11.25. 22:05:34

GNDL, sokadszorra kérdem, neked tulajdonképpen mi a fasz bajod van? Idézték eleget 83 millió német verébnek, mikor mit mondott a nagyasszony? Ha nem rólad lenne szó, kikereshetném a híradós archívumból, hogy ne fűrészeld tovább a fingot.

Csakhogy semmi értelme, mert azonnal rákezdenél a következő eresztésedre.

GNDL 2015.11.25. 23:17:21

@Holger Hartland: „ébredő új európai jobboldal”

Most megint az egyébként radikális baloldali Fideszről van szó, vagy az európai szélsőjobboldali (és cionista) gittegyletekről, vagy a 100% putyinista (és antiszemita) magyarországi szélsőjobboldalról, vagy melyik „jobboldalról” is?! :)

GNDL 2015.11.25. 23:19:42

@Bell & Sebastian: „neked tulajdonképpen mi a fasz bajod van?”

Soroljam?! :)

„kikereshetném a híradós archívumból”

Ja, ez a szokásos kocsmai szöveg, hogy egyébként egy csapással leütnélek, de reggel meghúztam a hátam?! :)

Bell & Sebastian 2015.11.25. 23:42:46

Degeneralissimus koma, ha én valamit kikeresek, az ki van keresve. Máma is rossz voltál, ezért nincsen medvecuki. Degyere máskor is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.25. 23:49:55

@GNDL: Nem mindegy? Arról, amelyik zárójelbe teszi pl. az olyanokat, mint te. Magyarországon ez éppen folyamatban van, máshol még csak most kezdődik. Először legyen kész a zárójel, a többit majd utána. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.11.26. 01:00:36

" Mára tehát Orbánnak megint lett egy naugyéja. Ennek azonban – ellentétben a magyar válogatott sikerére vonatkozóval – senki sem örülhet. Azok hozzátartozói a legkevésbé, akik azon a szerencsétlen péntek 13-án meghaltak."

Ez annyira hazug, aljas, mocskos, szánalmas, gusztustalan:((((

STUMPF, TE GECI, hogy bírsz tükörbe nézni?

:(((((

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.26. 01:17:35

Minden egyes hazugozó, aljasozó, mocskolódó, geciző kommentre jut legalább egy támogató. Hajrá Mandiner, hajrá Stumpf.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.11.26. 01:32:09

@Holger Hartland:
ha te egy ilyen szánalmas, aljas mandinert támogatsz, lelked rajta

áldozatok vérében fürdeti magát hazug kéjjel

(ha lenne gusztusom érdemben reagálni... de nincs, bazd meg te is...)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.11.26. 01:41:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Így megy ez. Azon gondolkodom, szerinted vajon velőnkig romlottak vagyunk, vagy inkább "velejünkig"? Az előbbire tippelnék, de az is hülyén hangzik. Vagy váltsunk nemzetközire és legyen "rotten to the core"? Az olyan liberálisos.

TG69 2015.11.26. 10:50:42

Na ugye?????????

"Hollande arról is beszélt, hogy nem szabad összemosni a menekülteket és a terroristákat. Szerinte Európa kötelessége fogadni a menekülteket, akik közül nagyon sokan éppen a szíriai mészárlások, a rezsim bombázásai és az Iszlám Állam elől menekültek el."

Bell & Sebastian 2015.11.26. 11:02:27

Hápersze, van az a libsi verzió (találtak 1 db embert, aki ezt mondta), nem is az IÁ elől télakolnak tömegesen, iáá dehogy, hanem Asszad a feketébb seggű, mert pont olyan, mint Hitler.

Hitlert meg mindenki látott már itt, a többségnek még képe is van róla.

Hogy van képük hozzá! Ez a szemét banda addig úgysem nyughatik, amíg levegőt bír venni a száján.

Jean Sol Partre 2015.11.26. 11:12:27

Ha a kibaszott plakátok helyett a regisztrációra és az ellenőrzésre fordítja azt a pénzt, akkor talán nem jutott volna át a terrorista Magyarországon.

Bell & Sebastian 2015.11.26. 16:52:13

@Jean Sol Partre: Három évig etetjük, mire kiderítik: ál a szakáll és gerjedt a csüggedelem.

Kandeláber 2015.11.26. 19:08:49

Nem tudom, hogy az ide firkálgatók többsége hol lakik, mert én Budapesten, és nagyon örülök, hogy jóval kevesebb mocskos arabot meg niggert kell elviselnem a villamoson, mint nyáron. Ha Fletó lenne a min. eln., talán még arra is kötelezett volna, hogy nyáron mindenki vigyen haza öt-tíz teveszarrágót, és adjon nekik szőnyeget meg biztosítson halal étkezést.
Hiába vinnyog az a maroknyi degenerált libsi mint a fába szorult féreg, ők és a bálványaik taccsvonalon kívülre kerültek.
Ja, az írás pedig jó.
süti beállítások módosítása