Nem jön migráns, jön a kvóta
2015. november 11. írta: nénike

Nem jön migráns, jön a kvóta

migrans22.jpg

A héten megkezdődik az országos aláírásgyűjtési kampány, amely a migránsok európai szétosztásának Brüsszelben megfogalmazott kötelező kvótáit utasítaná el. A belső használatra szánt, pártpolitikai logika alapján meghúzott újabb frontvonal érthető, azonban a kérdés a kerítésépítés széleskörű támogatásánál sokkal kisebb érdeklődésre számíthat. Több okból is.

A legtriviálisabb megfejtés szerint a kerítés, mint fogalom, mindenki által ismert. Nem szükséges hosszan magyarázni: ha van kerítés, nem jön át a szomszéd macskája. Az analógia közérthető. Megépült a kerítés, nem jönnek a migránsok, probléma megoldva.

A magyar ember sosem volt a jövő mérnöke, az aktuális problémák megoldása épp elég neki. Ha nem látja a híradóban, hogy özönlenek az országba a szírek és afgánok, már biztonságban érzi magát. Józsi bácsik és Mari nénik hozzávetőleges megfogalmazásában: az EU bármennyi kvótát betelepíthet, csak azok a menekültek ne jöjjenek többé!

A bizonytalanság azonban a közügyek iránt érdeklődők körében is érzékelhető. Maga a miniszterelnök definiálta európai problémának a migránsválságot, amikor úgy fogalmazott, „Európát elárulták és ha nem állunk ki érte, ezt az Európát el fogják tőlünk venni”. A szóhasználat világos, a kialakult helyzet közösségi szintű megoldást igényel. A Fidesz-kompatibilis hilleri alapvetés, tudniillik, hogy „én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat” az akut helyzetre adott, védhető válasz.

Csakhogy épp ez az európai szintű kiállás nem látszik a magyar döntéshozók részéről. A nemzetállami kompetencia hangsúlyozása, a tagadásra épülő kommunikáció közben nem hogy közelebb vinne, inkább távolít a kooperatív megoldás kereséstől. „Senki sem szeretné, hogy az unióban a belső határokat helyreállítsák”. Ezzel valóban egyet lehet érteni, csakhogy a kvótás elosztás kivitelezhetetlenségét alátámasztani hivatott frakcióvezető-helyettesi óhaj és a kapu oldalsó szárnyakkal, még inkább a horvát magyar határon felépített kerítés között feszül némi ellentmondás.

„Azzal, hogy csatlakozott a petícióhoz, Ön is nemet mondott az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvótákra”. Az aláírásgyűjtő ív szövege egyértelműen érzelmi húrokat penget, miközben felrajzolja a legyőzendő, veszedelmes (valójában inkább béna kacsaként bukdácsoló) brüsszeli fantomot is. Közhely, hogy politika a kompromisszumok művészete, csakhogy Magyarországon Igazságos Izom Tibor mondja meg, hogy mi az a művészet.

Az árnyaltabb gondolkodásra képes emberek számára látható, hogy a ma még kikristályosodásra váró nagy menekült/bevándorló kezelési terv nem épülhet pusztán összeurópai szintű kerítések emelésére. A kötelező kvóta kierőszakolása ugyancsak részérdekeket szolgáló kezdeményezés, ám széles a tér a kötelezés és a tagadás között. Nem gondolom, hogy kulturális, demográfiai, munkaerő-piaci vagy épp szociális robbanáshoz vezetne akár csak 1300 migráns befogadására tett önkéntes magyar felajánlás. Ellátórendszereink ennyi jövevényt elbírnának, miközben konstruktív üzenetet jelentenének a többi tagállam felé. Bizalom és a belőle fakadó közös cselekvés igényének deklarálása nélkül még egy unió déli határaira álmodott kerítés sem húzható fel, hogy egy ennél szofisztikáltabb megoldási javaslat kidolgozásáról ne is beszéljünk.

A petíciós aláírásgyűjtés ebben a formájában legfeljebb a párt körül fellelhető személyi állomány hadrafoghatóságának tesztjeként értelmezhető. A kerítéssel megvédett emberek most nyugodtak, így újabb százmilliós veszély kampány szükséges aktivizálásukhoz. Ennek egyelőre nincs jele. Nélküle viszont még a legoptimistább becslés szerint sem jöhet össze 1 milliónál több aláírás karácsonyig. (Egy ügydöntő országos népszavazás eredményességéhez ez messze nem lenne elég.) Ez esetben nem lesz egyszerű feladat egy falugyűlésnél magasabb fórumon a gyűjtési eredményeket „a magyarok” véleményeként eladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr368067402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.11. 07:42:35

"Ez esetben nem lesz egyszerű feladat egy falugyűlésnél magasabb fórumon a gyűjtési eredményeket „a magyarok” véleményeként eladni."

Eddig hol élt a nagyrabecsült szerző?

Pelso.. 2015.11.11. 09:08:08

@Counter: Gond akkor is akad, ha a falugyűlésen a naiv nép eltérően a kívánatos témától, egyéb ügyekben bekérdez. Ilyenkor nincs mese, azonnal ki kell menekíteni az előadó-pártkomisszárokat.

TG69 2015.11.11. 10:08:54

Végre valaki a mandin aki egy kicsit tovább néz a "megnyugtató" mánál. Jól látható, hogyha mindenki megépíti a kerítését, akkor nem megoldottuk a helyzetet, hanem újat állítottunk elő, miközben a menekültek továbbra is útrakészek. És hogy lehet közös cselekvésről álmodozni, ha mi 0 fő menekültet akarunk befogadni, akkor az akkora képmutatás, hogy a fal adja a másikat. Ez a mi szokásos unortodox megoldásunk, ami látszólag működik, de középtávon már fejreáll tőle minden. Nem véletlen, hogy Merkel a szlovén kerítés építésénél nyilatkozza azt amit. Magasról leszarnak minket, mint szarkeverőket, akiknek olyan "igazságuk" van, aminek fiundamentuma gyűlölet, populizmus és inkompetencia. ebbe állt bele a mandiner. Gratulálok nektek.

rejtjel 2015.11.11. 10:41:40

Szerintem kivédhetetlen, hogy jöjjenek, és embertelen nem befogadni őket, vállalhatatlan visszautasítani a bombázások elől menekülő családokat, ha oda születtem volna, én is eljönnék, van aki ezt emelt fővel bevallja, van aki nem. Olyan jó lenne, ha végre azzal foglalkoznánk, HOGYAN fogadjuk be ezeket az embereket, mit tegyünk azért, hogy csökkenő népességű hazánk értékes polgárai legyenek. Hogyan javítsunk az oktatásunkon, egészségügyünkön az itt élő 9 millió és az érkező új állampolgárok számára, utóbbiba beleértve a születendő állampolgárokat is. Nyilván ez sokkal nehezebb út, mint kerítést építeni, és bedugni a homokba a fejünket. Vállalni kellene a kihívást.

Valaki2 2015.11.11. 10:51:06

@rejtjel: namost, jó részük török menekülttáborból jön, tehát közel sincs az életük közvetlen életveszélyben. Hogy szar az élet ott? Persze, bizonyára. De csak azért, mert valakinek rossz az élete, még nem jöhet, különben megindulhatna 500 millió kínai és indiai is, pont ugyanilyen alapon.

A csökkenő népesség önmagában nem gond, és vgy egy tucat módon meg lehet oldani a problémát, nem biztos, hogy egy kultúraidegen népcsoport betelepítése a megoldás.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.11.11. 12:22:35

@Valaki2: És egy kultúraidegen népcsoport kitelepítése? Pl. a KDNP-sleppre és szimpatizánsaira gondolok. Nem mintha a mélyen demokratikus meggyőződésem támogathatna ilyesmit, de mint ötlet, olyan érdekes…

apanna 2015.11.11. 13:41:23

"A magyar ember sosem volt. " Elmehetsz ahova gondolom...Demagóg pénisz.

Szindbad 2015.11.11. 13:42:29

@rejtjel: Rendben, de nekik kell alkalmazkodni:

- Ne gyakorolják a vallásukat.
- A legkisebb bűn esetén repülnek az unióból, családostól.
- Nincs többnejűség.

vizipipa 2015.11.11. 15:53:35

"a legoptimistább becslés szerint sem jöhet össze 1 milliónál több aláírás karácsonyig"

Ilyen hülyeséget az mond akinek fogalma sincs hogyan működik a dolog.
106 egyéni választókörzet van. A Fidesz mindegyikre elvárja (előírja) a 20 ezer aláírást. A teljesítés a helyiek dolga. Máris megvan > 2 millió aláírás.
És ez még csak nem is a spanyol viasz feltalálása. Így ment ez eddig is. A többség hozta a szintet, páran alul teljesítettek, páran meg túl.
Nem csak a Kubatov-listát frissítik, tesztelik a helyi képességek aktuális helyzetét is.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 17:06:21

@kesztió: Másnak meg a hozzád hasonló, halmozottan pederaszta a tájidegen elem. Szerintem ti kevesebben vagytok, ezért ússzatok át Szíriába, van ott telek, bőven.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 17:09:03

Nemtom, de az Alfanyilasjobbikkuruc ügydöntő népszavazási kezdeményezése nekem paraszimpatikusabb, mint a legújabb fidesznyomda.

murcielago 2015.11.11. 17:57:11

@Szindbad:

" Ne gyakorolják a vallásukat"

Hoppá, és az emberijogizmus? Az már semmi?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.11. 18:24:39

@murcielago:

A szabadság ára a rabság: de megéri --- a progresszívok jól tudják ezt ---, mert a végén rendre ott a pusztulás.

murcielago 2015.11.11. 19:49:26

@bbjnick:

a kikényszerített megváltásra gondol?
a szabadság ára – reálisan – a függés, pl. a hitelpénzrendszertől, vagy mástól. a rabszolga-létnek azonban még a végén sincs szabadság, csak esetleg menekülés, szökés. melyikben leszünk "x" nap után?

mi úgy látjuk, a progresszívek tévednek, mert figyelmünket leköti a pusztulás. az ő figyelmüket nem tudom mi köti le.
én csak azt látom nagyon elszántak. Orwell ma frissebbnek tűnik, mint 49-ben.
de az emberiség belülről kifelé épül, az embereken keresztül valósul meg a sátni és az isteni is. ez talán remény, de reménytelenség is.

Szindbad 2015.11.11. 20:55:24

@bbjnick: A pusztulást a konzervatívok szokták elhozni.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 21:09:53

Van az a mondás, hogy: a megváltás megtörtént, innen kezdve mindenki gondoskodjon a saját üdvözüléséről.

Ezzel szemben egyre sűrűbben egyre újabb megváltók jönnek, akik a kollektív megváltást hirdetik.

Ez az újratöltött Marx egyelőre jó nagy rakás szarnak tűnik, különösen a magyar hangja, született Schwarz.

Megugatjuk, mi mást is tehetnénk még? Rúghatnánk esetleg valagba, bolíviai módra, utánunk a vízözön.
Megtették a csehek, megtették a lengyelek, itt pedig nem akad egy tökös legény. Tarzan majma, az van nekünk.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 21:12:01

@Szindbad: Tirátok akár még igaz is lehet a megállapítás. Értem ezalatt Elek és hű bandáját.

Szindbad 2015.11.11. 21:38:31

@Bell & Sebastian: Az ember csak jót akar a konzervatívoknak, mert látja, hogyan rohannak a pusztulásba, sok-sok ártatlan szenvedése mellett.

murcielago 2015.11.11. 21:58:54

Egyébként a vincsenzón mostanában (vagy mindig?) téma volt a mandi szabadszájusága, láss csodát, a mandi nem blog részén már be kell jelentkezni.(Ezt a pusztítás "sajtószabadság" fejezetéhez…)

A "jóakaratú segítőkészség a konzervatívok irányába" viszont egv teljesen új fejezet lenne...

Bell & Sebastian 2015.11.11. 21:59:20

@Szindbad: Ez jó. És mit tippel, mennyi az esélye arra, hogy összeakad itt egy úgynevezett konzervatívval, vagy akit annak gondol?

Ami engem illet, mindenkit az oldalamon tudok, aki szerint dögöljön meg minden progresszív, de lehetőleg máma még. Vagy szelektálja ki a sors / darwinizmus / Gestapo / SMS-szavazás, nekem aztán tökmindegy, csak fejezzék be mások basztatását, az agyunkban vájkálást, folytonos szerelést.

Tarzan majmának vajmi kevés köze van az úgynevezett konzervekhez. Ezt azért leszögezném.

Szindbad 2015.11.11. 22:04:06

@Bell & Sebastian: Mi a baja a progresszívekkel?

Bell & Sebastian 2015.11.11. 22:07:11

@murcielago: A cigány is annak a nótáját húzza, aki a nagyobb bankót tűzi a vonyóba. Az igazi megmondás mindig marginális és érzelemgazdag. Hadd ne mondjam, nem az alkalmazott- kategória.

Sosem gondoltam, hogy az itt megjelent posztok a szerzők véleményét tükrözik, ezért maga se tegye.

murcielago 2015.11.11. 22:10:16

@Bell & Sebastian:

Ja, arra a befektetőre gondol, aki előmond Merkelnek? Hát a baloldal már régen a „harmadik világ” proletariátusa körül sertepertél…talán ott is összejön egy internacionálé…az már hányadik („i”, nem „é”!) is lenne…?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.11. 22:14:11

@murcielago:

Ha már így szóba került!

A mandiner, ezzel a lépésével, nálam azt érte el, hogy bojkottálni fogom a híroldalukat. Teljesen értelmetlen és használhatatlan lett a kommentfelületük.

Aki magyar, velem tart!

Bell & Sebastian 2015.11.11. 22:16:24

@Szindbad: Csak annyi, hogy nem fogott rajtuk a megváltás, ezért más elképzeléseik vannak -többek között- a felosztásról. Támogatnám, hogy alakítsanak maguknak külön társadalmat, oszt ott basszák át egymást rakásra, pontosan addig lennének életben, mint például Izrael - a bőséges segélyezés nélkül, azaz nagyjából semeddig.

Én a maga helyében megköpködném Herzl sírját, mert elhibázottnak bizonyult még az alapötlet is, annak ellenére, hogy azért volt pár jó meglátása, például a pimasz henyéknek szánt sorsot illetőleg.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 22:20:33

@murcielago: Bizonyára nagyon örül majd a harmadik világ, ha az európai bal- elviszi nekik az oly régen és hiába várt - antiszemitizmust.

Szindbad 2015.11.11. 22:22:02

@Bell & Sebastian: Érdekes, ezen én is szoktam fantáziálni, hogy a konzervatívok alakítsanak magukak saját országot, és szívassák egymást, ne engem.

A konzervatívokkal a minőség szokott a gond lenni, a minőséget meglátni sem képesek, nemhogy létrehozni. Aztán csodálkozik az ember, ha a polgári konzervatív kormányt a cselédek és disznópásztorok leszármazottai hatalomra emelik. Nekik ez megfelelő.

Bell & Sebastian 2015.11.11. 22:39:51

@Szindbad: Maga most az Übermensch-elméletet hirdeti, ugye tudja?

A kerti törpe is egyfajta minőség, a maga kulturális közegében.

Ezért maradt megváltatlan, mert nem látja bele a kerti törpépe a lehetséges multiverzumok összességét.

A minőség nem önkinevezéssel születik, de végső soron az autofellatio is tekinthető szexnek, bő nyállal elmegy.

Ne az én sorsomat szerelgesse, mint megszállott Mekk Elek, foglalkozzon a sajátjával. Hagyja a zsidó miszticizmust és Kabbalát a többi farizeusra, ha nekik az a hobbijuk, hogy égni akarnak, legyen meg a kívánságuk.

murcielago 2015.11.11. 22:50:32

@Bell & Sebastian:
Azért a felismerések fokozatosan jönnek. Még boldogok az Alapítvány eligazító kiskönyvével, amiben nemcsak jókis térképek, de hasznos határátkelési tanácsok is vannak. Tehát még nincs hitelről szó, a hitelfelvétel a befogadók dolga.

Vagy mégis? Ha kiutasítják őket és a szerelem nem múlik, újra elindulnak Angélához, vissza kell fizetniük az one way ticket árát. vagyis hitelbe utazgattak eddig…

(Persze ezt Merkelék még valamelyik múlthéten mondták, azóta Dublin realiese van inkább G. o. nélkül, így a jövevények megtanulják, mit hívnak errefelé konvertálható tudásnak, rugalmas üzleti gondolkodásnak)

Szindbad 2015.11.11. 23:17:03

@Bell & Sebastian: Nem érdekel engem a maga sorsa, sokkal inkább a sok ártatlan szenvedőé. És nem, a kerti törpe nem minőség, semmilyen kontextusban.

Bloodscalp 2015.11.11. 23:47:46

@bbjnick: adná az ég hogy többet ne látnák a hülyeségeid itt

gyalog.galopp 2015.11.12. 07:23:13

Zseniális ez a nénike, ennyi önellentmondást, csúsztatást összehozni ilyen kis felületen, az már mutat valamit.

"A magyar ember sosem volt a jövő mérnöke, az aktuális problémák megoldása épp elég neki. "

Ez igaz, de a világon egyetlen nép sem társadalommérnök, mert a stratégiai döntéseket soha nem a nép hozza, legjobb esetben is csak megszavaztatják velük, kellő előkészítés után. Ezt hívják politikának.

"Fidesz-kompatibilis hilleri alapvetés, tudniillik, hogy „én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat” az akut helyzetre adott, védhető válasz.

Csakhogy épp ez az európai szintű kiállás nem látszik a magyar döntéshozók részéről. A nemzetállami kompetencia hangsúlyozása, a tagadásra épülő kommunikáció közben nem hogy közelebb vinne, inkább távolít a kooperatív megoldás kereséstől. "

Akkor most a fideszkompatibilis hilleri alapvetés védhető , vagy nem védhető, hogyan távolodik a magyar kormány a korporatív megoldástól, ha egy szer erre még kísérlet sincs, amikor már a behívó tagországok is egyéni akcióznak?

Az igazi gyöngyszem pedig ez:

"A kerítéssel megvédett emberek most nyugodtak, így újabb százmilliós veszély kampány szükséges aktivizálásukhoz. "

A kerítés tehát nyugalmat hozott az országnak, halleluja, végre leírta ezt már valaki. Ami a veszélykampányt illeti, minden jel arra utal, hogy a veszély valós, tehát a kampány valójában tájékoztatás, ami egy működő államnak kötelessége .

Szóval összességében nem érte meg a fáradságot a cikk elolvasása , a hozzászólásoké sem, beleértve az enyémet is..
Máskor szívesebben tölteném az időmet valami értelmesebb szöveg olvasásával, mint valami zagyva funkcionális analfabétáknak szánt szó...halmazzal.

I_Isti 2015.11.12. 08:30:26

@Bell & Sebastian: A Biblia szerint Izrael nem csak államként fog helyreállni, hanem mindenki egy szuszra egy-az-egyben meg fog térni JK-hoz, méghozzá nemzeti szinten.
Viszont addig meg konkrétan Apu gyűjtögeti össze a nemzetek közé szétszóratott zsidókat.

Tehát a Bibliai analfabéták kedvéért:
- először megvalósul az összegyűjtés, a nemzeti lét, a nemzet egységének létrehozása,
- és _csak_ utána fognak megtérni, csak utána fognak helyreállni, csak amikor a messiás testben eljön fognak egyszerre megtérni.

Tehát akinek az antiszemitizmusa ma anticionizmusban manifesztálódik, az konkrétan Isten konkrét tervének a megvalósulását támadja/tagadja/akarja megakadályozni/ellenzi.

I_Isti 2015.11.12. 08:33:51

@Szindbad: "sok ártatlan szenvedőé"
A francokat! Ha Magyarországra tolnak egy rakat antiszemita, iszlám kulturális hátterű "menekültet", akkor azzal Magyarországra is begyömöszölik azokat a problémákat, amelyektől azok a nyugat-ajrópai államok szenvednek, ahol van jelentős muszlim kisebbség.
Beleértve:
- terrorizmus
- a maffia szintű bűnözés/fegyverkereskedelem új, eddig meg nem ismert szintje,
- satöbbi.

Szindbad 2015.11.12. 08:52:31

@I_Isti: A satöbbiért oda vagyok <3

I_Isti 2015.11.12. 09:18:08

@Szindbad: Ma, ha materialista nevelést kapott tini gyereked van Mo-n, akkor aggódhatsz azon, hogy elmegy egy buliba, és esetleg meghal valamilyen dizájnerdrog miatt - mondjuk ez aránylag ritka.
Fr-ban, a Benelux államokban, Olaszó-ban, Angliában, és sok más helyen meg amiatt aggódhatsz, hogy isises terroristák beszervezik közösségi oldalakon, és elmegy a hülye fejével terroristának/rabszolgának szíriába. Ez viszont aránylag nem ritka, szíriában több ezer nyugati állampolgár van, és harcol/rabszolgáskodik az isis-ben, a francia titkosszolgálat egyik kedvenc hobbija, hogy lehetőleg az utolsó pillanat előtt leszedje a törökországba tartó radikalizálódó hülyéket a repülőről.
lásd még: www.libri-kiado.hu/konyveink/konyv/638/A_dzsihad_jegyese

Bell & Sebastian 2015.11.12. 10:05:11

@I_Isti: Helyes, gyűljenek össze egy helyen, aztán térjenek meg, csak ezt ne a konyhámban tegyék. Utána számíthatnak tőlem öt kenyérre és kettő halra, de a maradékra igényt tartanék.

gyalog.galopp 2015.11.12. 11:33:52

@I_Isti:

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy ez a migráns áradat egy helycserés támadás kezdete, mármint a szíreknek azért kell idejönniük, hogy legyen hely a zsidóknak?
Hááát, ez elég meredek, de van benne annyi ráció, mint bármelyik összeesküvés elméletben.

murcielago 2015.11.12. 11:43:09

@gyalog.galopp:
Ez a migráncs-mizantéria úgy hat a nyugati civilizáció európai fertályában, mint az informatikában egy DOS-támadás. Az Unió se megoldani, sem kiköpni nem akarja/nem tudja.

Tulajdonképpen hihetetlen, hogy egy 500 milliós és gazdag „birodalom” nem védte a zöldhatárait és egy év után is csak az itt-ott felhúzott kerítések védik. (és félreértés ne essék, ahol kerítés van, ott is be lehet jönni egy migráncs úrnak, csak legálisan)

Csak miután N.o.-ba akarnak menni, és/vagy tikolják valódi személyazonosságukat, mindenáron a zöldhatárt kesik/keresnék. Ez a nagy probléma, ami túlterhel 500 millió intelligenciát…

murcielago 2015.11.12. 12:13:45

@I_Isti:

Az Egyház a II. vatikáni zsinaton lemondott a zsidók megtéréséről/megtérítéséről, viszont avatott Biblia-olvasók tudják, hogy már Pál apostol, akiről ma általában azt tartják, hogy ő csinált zsidó szektából egyetemes , nemzeteken alapuló vallást, így beszélt róluk:

„Övék az istenfiúság, a dicsőség, a szövetségek, a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek. Övéik az atyák és test szerint közülük származik Krisztus" (Róm 9,4--5)

Vagyis ezt a megtérés dolgot át kell gondolni.

annamanna 2015.11.13. 01:46:11

"Az árnyaltabb gondolkodásra képes emberek számára látható, hogy a ma még kikristályosodásra váró nagy menekült/bevándorló kezelési terv nem épülhet pusztán összeurópai szintű kerítések emelésére."

A pofonegyszerű megoldás a zárt táborok rendszere volna. Joe Arpaio szintjén olcsón ki lehet hozni. Aki Európába akar települni, azt szívesen várjuk egy ilyen táborban. Ott tanulhat nyelvet, szakmát országismeretet, és ha mindezekből levizsgázott, akkor elhagyhatja a tábort és kereshet magának munkát, mert segélyt természetesen nem kap.

@murcielago: Az askenázik nem izraeliták, nem Ábrahám fiai, még csak nem is sémiták. Askenáz Jáfet unokája, Gómer fia. (1. Móz 10,2-3) Askenáz országát a Biblia együtt említi Mennivel (Arméniával) és az Araráttal, tehát valahol ennek a közelében volt. (Jer 51,27) A Jelenések könyve kétszer is azt állítja, hogy akik azt hazudják magukról, hogy zsidók, de nem azok, azok a Sátán zsinagógája (Jel 2,9 és Jel 3,9)
Pál apostol szavai nem az askenáziakra vonatkoznak.

@I_Isti: Érdekes Bibliád van; Jézusról, mint Isten Fiáról és a szentháromságról nem tud semmit, csak az analfabéta Mohamedről és a cionisták brainstormingjáról. Nagyon fogtok csodálkozni, hogy Isten nem úgy ugrál, ahogyan ti fütyültök neki. Jól tennéd, ha a hiányzó olajodért még most elszaladnál a boltba, különben csak az egyleti gitt marad a szádban, és azt rághatod.

murcielago 2015.11.16. 15:36:58

@annamanna:

Az askenázi léviták 30 %-a nem rendelkezik a levita-génmarkellel, erre csak az lehet a magyarázat, hogy azért a kazároknál komolyabb áttérés folyt. Politikai okokból ritkán, de azért előfordult, hogy valahol felvették a zsidó vallást (pl. Adiabene, Moszul környéki szír királyság). N.o.-ból, ill Európa többi részéből viszont nem ismerünk ilyen áttérést. (A lévitáknál a papi hivatás apai ágon öröklődik, a bizonyítékok is Y-genetikai markerre vonatkoznak.)

Ebből az következik, hogy valószínűleg az askenázik 70 %-a viszont eredetében mégiscsak izraelita, őseik pl. N.o.-i üldöztetések elől menekültek keletre, vagy korábban Bizáncból, Perzsiából Kazáriába.

annamanna 2015.11.17. 01:20:45

@murcielago: Ebből nem következik semmi. A léviták egy másik törzshöz tartoznak, az egyik Júdától, a másik Lévitől származik. Tehát ha az askenázik zsidók, akkor nem léviták, akkor pedig nem lehet rájuk vonatkoztatni semmit abból, amit a lévitákról állítanak.
De ez csak az egyik része a dolognak, ennél sokkal fontosabb, hogy semmiféle genetikai leszármazást nem lehet bizonyítani, és aki ilyesmivel áll elő, az hazudik.
Kezdjük pl ott, hogy Izraelben "kegyeleti okokból" nem lehet feltárni a sírokat. Kegyeleti ok, naja. A világ népei c. antropológiai könyvben olvastam, hogy a Közel-Kelet országaiban az elmúlt 8 000 évben nem volt rasszcsere, egyetlen területet kivéve, Izraelt, ahová az ókori mediterrán hosszúfejű népesség helyére egy rövidfejű rassz települt. Ennyi!
Izrael lakosságának igen jelentős része volt szovjet területekről költözött oda, ez mind a genetikájukban, mind a mentalitásukban meglátszik.
Koestler írt arról, sok egyéb mellett, hogy a jelenlegi zsidónak nevezett népesség az egyes országokban sokkal jobban hasonlít az adott ország lakóira, mint egymásra.
De gyakorlatilag a legkezdetektől folyamatos a bekeveredés, a betelepülés és a tömeges betérés, erre a Bibliában számtalan példa van, az egyik legnagyobb betérési hullámról az Eszter könyve ír, ahol a babiloni fogságban, pontosabban már a perzsa birodalom fennhatósága alatt, a birodalom 120 tartományában tömegek tértek át, annyira féltek a zsidók bosszújától. Az apostolok cselekedetei újra és újra elismétli a sztorit, hogy Pál bemegy egy zsinagógába, és ott prédikál a héber és görög zsidóknak. Jézus maga is megemlítette a farizeusok térítő tevékenységét:
Mt 23,15 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

De a betérésről, a betelepülésről annyira sok igehely szól, hogy komoly tanulmányt lehetne írni róla. (Nyilván van is ilyen tanulmány). Például már rögtön Egyiptomban annyira sokan csatlakoztak a néphez, hogy összesen kétmillió ember menekült el a Vörös-tengeren keresztül. Aztán a honfoglaláskor egy egész kánaánita nép átállt, vándoroknak hazudták magukat, és befogadták őket, később derült ki, hogy helybeliek, csak féltették az életüket, nem volt kedvük kihalni, inkább alkalmazkodtak az új helyzethez. ("A gibeoniták beszinlik magukat a szövetségbe").
A jövevénnyel való bánásmód rengeteg igehely témája, az ószövetségnek nagyon pozitív és barátságos a hozzáállása a jövevényekhez, ez igen érdekesen változik meg az újszövetségben, ahol Jézus, mint idéztem fentebb, már durván nekimegy a farizeusoknak, amiért azok térítenek. És aztán mindezt megfejeli a Jelenések könyve, ami kétszer is a Sátán zsinagógájának hívja azokat, akik nem zsidók, csak hazudják magukról.
Ez a pálfordulás nagyon könnyen megérthető; ugyanis Jézus előtt Istent Izrael képviselte a földön, velük kötött szövetséget, ők voltak a választottak, övék voltak az ígéretek. Természetesen a Mindenható Istennek elemi vágya, hogy minél több ember alkossa a népét, így aztán Izraelbe minden betérőt szeretettel kellett fogadni.

Jézus vérével viszont új szövetség köttetett, azóta Istent az Egyház képviseli a földön, ők a választottak, övék az ígéretek.
Jézus Krisztus megjelenése után tovább folytatni a bezsidózást - mindez durva szembemenetel Isten akaratával, haragot és kárhozatot vált ki. Aki bezsidózik, az a gyehenna fiává lesz, a Sátán zsinagógájának tagja.

Jézus ahhoz képest, hogy az ószövetség milyen barátságos volt a jövevényekhez, durván kirekesztő, rasszista magatartást tanúsított ebben az esetben:

És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.
Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!
Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.
Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.
Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.

annamanna 2015.11.17. 01:21:48

@murcielago: Ez érdekes, nem? Itt pedig még durvább volt:

Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.
Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Ezeket az igéket természetesen a Vatikánban is ismerik, úgyhogy ennek fényében különösen érdekes az a hamis tanítás, eretnekség, amit a zsidókkal kapcsolatban a II. vatikáni zsinat óta produkálnak.

murcielago 2015.11.17. 13:53:46

@annamanna:

„a legkezdetektől folyamatos a bekeveredés”
- ez igaz, ezért veszik elő a genetikusok a lévitákat/kohenitákat, ugyanis oda elméletileg nem lehet betérni és véletlenül egy spec. génmarker jellemzi őket. Ezt a törzset zsidónak tekinti mindenki.

Igaz ez az össznépességnek csak k.b.10 %-a, tehát az össz-sokaságra vonatkozóan csak támpontot jelenthet.

Mégis történt a lévitáknál is valamilyen nagyobb betérés és ez Európában csak Kazária lehetett, és ez a jelenség a zsidók között csak askenáziknál (askenázi lévitáknál) fordul elő.

Nézzünk meg egy genetikai grafikont, amely az askenázikat és a bajuvárokat (bajorokat) hasonlítja össze:

www.google.hu/search?biw=1280&bih=913&q=Eran+Elhaik+Jewish+dna&tbm=isch&tbs=simg:CAQSJgmcAqltcWV73RoSCxCwjKcIGgAMCxCOrv4IGgAMIdy98rPG5Vkh&sa=X&ved=0CBsQwg4oAGoVChMImOXajbOXyQIVATIUCh3P8Q90#imgrc=nAKpbXFle90-1M%3A

Az „I” haplót (szürke) a genetikusok egyértelműen európai eredetűnek tartják. Ez a bajoroknál k.b. 25 %, az askenáziknál ennek nagyjából az ötöde.

Az „J1”, „J2” (zöld) hapló Közel-Kelet-i, a „E” (sárga) afrikai eredetű. Ezek együtt az askenáziknál k.b. 70%-ot, a bajoroknál 10-15 %-ot tesznek ki.

Összességében ez a gyors áttekintés nem zárna ki egy 70-30 %-os kevertséget.

„Én nem küldettem máshoz, csak Izráel (Jákób) házának (népének) elveszett juhaihoz.”

– mondja Jézus elsőre a kananeus asszonynak (aki történetesen görög, de mindegy), majd hitéről megbizonyosodván, elfogadja őt, tehát jelképesen elfogadja a kánaáni népeket, majd más történetekben a szamaritánusokat, és így tovább…

Erről mindig az volt a véleményem (jóllehet tudom, hogy általában máshogy magyarázzák), hogy az Istenfiúnál is voltak eszmélési szakaszok (mivel ember is, ez nagyon is lehetséges) és tevékenysége során magában mindig összevetette az Ószövetséget a valósággal. Ezért mondhatta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet”.

annamanna 2015.11.18. 05:58:50

@murcielago: Ehh. Ezek a Biblia ellenére akarják magukat a Biblia népének feltüntetni? Szánalmas.
Az a problémájuk, hogy sose elég nekik az, amijük van, amit kaptak - mindig az kell, ami a másé, mindig az kell, ami nincs.
Askenáznak is kijárna az elsőszülötti áldás (Jáfet ágán). Az miért nem elég? Miért hazudják magukat sémitának?
Ha megbecsülték volna magukat, most nem itt tartanának, és nem lennének az emberiség gyalázata, mindenki utálata.
Mennyire ócska már az az ember, akinek a legfőbb dicsekvése, hogy ő kiválasztott (és ráadásul még hazudik is a származásáról)?
Ez az ember nem született felsőbbrendűnek, az élettől semmilyen segítséget sem kapott: www.youtube.com/watch?v=bngX-uAsM-4 de aki ránéz, az azt mondja, van Isten.
Ha valaki Izrael Államra néz, azt mondja: ha Isten létezne, ezt nem engedné meg.

Szerintem az a dolgunk, hogy ha valaki ránk néz, azt mondja, van Isten, nem pedig az a dolgunk, hogy ha valaki ránk néz, azt mondja, ha Isten létezne, ezt nem engedné meg!

Nick Vujicic lehet, hogy úgy született, hogy aki ránézett, azt mondta, ha Isten létezne, ezt nem engedte volna meg; de úgy él, hogy aki most ránéz, azt mondja, van Isten!
Ez a nő hu.wikipedia.org/wiki/Joni_Eareckson_Tada olyan balesetet szenvedett, hogy aki ránézett, azt mondta: ha Isten létezne, ezt nem engedte volna meg. De olyan életet él, hogy aki ránéz, azt mondja, van Isten.
Jézus halálakor azt mondták a farizeusok: ha leszállna a keresztről, akkor hinnénk neki! Tehát a farizeusok nem ismerték fel Jézusban az epifániát (vagy teofániát). De Jézus úgy élt, hogy a farizeusokon kívül a legtöbb ember azt mondta: van Isten!

Ezek után fölösleges haplókban bízni, mert az ítéletnél az fog számítani, hogy testben élve ki mit tett, jót vagy rosszat. A haplókról való magyarázgatás nem számít.
zsido.com/milos-zeman-cseh-allamfo-zsido-vagyok/ ez nem érdem, ez nem üdvösségszerző. Aki hisz (Jézusban, a Megváltóban), az üdvözül, aki nem hisz, immár elkárhozott. Mivel a hit cselekedetek nélkül halott, ezért aki hisz, az cselekszik, így végül is mindenki a cselekedetei alapján lesz megítélve.
Nem a haplók alapján. Ráadásul az erre való hivatkozás számomra és talán számodra is csak tudományoskodó szócsavarás; vagy igaz, vagy sem, nem tudom átlátni, mivel nem vagyok genetikus, és felteszem, te sem vagy az.
Amire én hivatkoztam, az nagyon könnyen megérthető, nem kell hozzá genetikusnak lenni.
És legfőképpen - tényleg ez az üdvösség útja, a hapló viszont nem az.

Fölösleges ezen tovább rugózni, mert ez nem érvénytelenítheti Isten szavát. Nehogy már a nyúl vigye a puskát. Majd még ezek írják elő Istennek, hogy ki tartozik az Ő népéhez, akikkel szövetséget kötött. Hát persze. Lehet róla képzelődni, csak fölösleges.

Gyarmati Fanni azt mondta, hogy ők a férjével katolizáltak, és semmi közük a zsidókhoz. judaizmus.blogspot.hu/2009/10/radnoti-dosszie-egy-par-beszegett-feher.html
Zsákmánynak tartotta azt, hogy zsidónak született? Ebben bízott? Nem. Radnóti ebben bízott? Nem.
Akkor miben bíztak? Abban, hogy hisznek és jót cselekszenek. Megtartotta őket a hit és a jó cselekedet? Igen. Mert ami számít, az a hit és a jó cselekedet.

www.youtube.com/watch?v=NANqcKIrbV0 Ebben van hit és jó cselekedet? Nem, nincs. Akkor meg miről beszélünk?
A Sátán "emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
"maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen."

murcielago 2015.11.18. 10:55:14

@annamanna:

Szerintem érdekes dolgok, akár pszichológiailag is, az áttérések, és valahogy mostanában a köztudatban is sokkal intenzívebben jelenik meg a kérdés, mint korábban (tehát jó, hogy idézted, milyen átkokat kaptak néha az atyáktól ezek a más vallásba bujkálók…:)) Az ilyen áttérések egyik vallásban sem számítottak pozitívnak, mert volt fordítva is: nazarénusok, messiáshívő zsidók, stb.), sőt azt lehet mondani, nagyon haragudtak ezekre .)

A köztudatba viszont szvsz az iszlám robbantotta be újra ezt a problémát. Bárhogyis vélekedünk szerintem a fundamentális iszlámról és az iszlámra hivatkozó terrorizmusról (mármint, hogy mesteréges, tevezett volt-e az elindítása), a végkifejlet, hogy második-harmadik generációs „beilleszkedett”/”asszimilálódott” migránsok egy jelre elmennek öngyilkos terroristának, biztos hogy meglepte és megzavarta a háttér nagy stratégiáit. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy teljesen felesleges új (világ)vallás létrehozásával fáradozni, a régiek kipusztíthatatlanok, még sírjukból is visszatérnek.

murcielago 2015.11.18. 14:15:02

@annamanna:

Ja, nem vagyok genetikus, viszont a történelem és a magyar történelem érdekel, ezért a genetika és az archeogenetika egyes összefüggéseit nem árt tanulmányoznom...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.18. 17:49:37

@annamanna:

"A Sátán "emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság."

ellentétben az úristennel, aki a biblia szerint is emberek sokaságát gyilkolta meg, és hát igen, a szavatartás sem volt még az erőssége. kapásból izrael első két királyának igérgetett mindenfélét, aztán hát igen, baszott betartani.

nem, az nem pálya, hogy az úristen csalódott saulban és dávidban. az úristen ugyanis mindenttudó, vagyis már akkor kellett tudnia, hogy saulban és dávidban csalódni fog, amikor kijelölte őket királynak.

arról az úristenről beszélünk, aki a biblia szerint meggyilkolt minden egyiptomi elsőszülött gyermeket (nyilván az újszülötteket is, nesze neked abortuszellenesség), csak azért, hogy jó alaposan megmutassa. aki 40 évig kóboroltatta a saját kiválasztott népét, és aki random hülyeségek miatt gyilkolta őket.

elég elbaszott bibliád van neked, ha még ezt sem tudod.

annamanna 2015.11.19. 02:52:29

@murcielago: "a végkifejlet, hogy második-harmadik generációs „beilleszkedett”/”asszimilálódott” migránsok egy jelre elmennek öngyilkos terroristának, biztos hogy meglepte és megzavarta a háttér nagy stratégiáit. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy teljesen felesleges új (világ)vallás létrehozásával fáradozni, a régiek kipusztíthatatlanok, még sírjukból is visszatérnek."

Ismertem egy srácot, aki azt mondta, katona szeretne lenni, hogy embert ölhessen. Mit ne mondjak, volt egy bizonyos személyiségszerkezete. Szerintem ez nem vallástól függ. Rendkívül nyugtalan volt, szinte vibrált. Hentesnek tanult és azzal dicsekedett, hogy a gyakorlóhelyen literszámra isszák a vért. Egy alkalommal spontán letolta előttem a gatyáját. Nem kérdeztem meg, miért csinálta, egyszerűen elmentem onnan és kész. Feljelentett egy tanárt és az fegyelmit kapott miatta (mert ugye neki jogai vannak és nem kötelességei). Végül csak kirúgták.
Az ilyen személyiséget egy bizonyos családi, társadalmi környezet termeli ki. Ezt lehet talán gettómentalitásnak nevezni, ezzel valószínűleg közelebb kerülünk a jelenség megértéséhez, mintha a vallásra kennénk. Illetve nyilván sokféle megközelítése létezik a jelenségnek, spirituálisan lehetne démonizáltnak is nevezni, és akkor valóban összefügghet vallási környezettel, de akkor is csak áttételesen. www.youtube.com/watch?v=U0EzLr6fwCE

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 04:05:03

@murcielago:

"a végkifejlet, hogy második-harmadik generációs „beilleszkedett”/”asszimilálódott” migránsok egy jelre elmennek öngyilkos terroristának, biztos hogy meglepte és megzavarta a háttér nagy stratégiáit."

már a második generáció többsége is definíció szerint nem lehet migráns, hiszen beleszületik az adott országba, nem pedig odavándorol. vannak is ebből vicces sztorik, amikor apu és/vagy anyu nem állampolgár, a fiuk és/vagy lányuk, unokájuk viszont de.

plusz szerintem meg az lepte meg a leginkább "a háttér nagy stratégiáit", hogy fehér bőrű, eredetileg baromira nem muszlim fiúcskák és leányocskák ezrei döntöttek úgy, hogy akkor ők most egy kicsit belekóstolnak az iszlamizmusba, mert mekkora jóság lehet nőként iszlamistának lenni, vagy fiúként fejeket levagdalni. a többségük persze egy idő után rádöbbent, de ettől még igaz az, hogy ilyen alapon simán megbélygezhetjük a tiszta vérű fehér fajt is azzal, hogy egy jelre elmennek öngyilkos terroristának.

murcielago 2015.11.19. 12:02:07

@annamanna:

Szerintem a rettenthetetlen katona, és a militáns irányban deviáns valaki ”győzni” készül, nem meghalni. Ha valaki már bevonódik a harcba, akkor lehet, hogy elfogja a harci mámor és átmenetileg el is szakad attól a tudattól, hogy ő megsebesülhet, vagy meghalhat, akkor és ott ezek már neki nem számítanak (de előtte igen).

A kamikáze és az öngyilkos terrorista azonban már a felkészüléskor lemond mindenről, ezt nyilván pénzzel, vagy hasonlókkal nem lehet előidézni. Ilyen elhatározás csak az egyénen túlmutató, transzcendens jellegű nagyfokú azonosulás talaján jöhet létre.

Szerintem a gyűlölet, vagy a gettómentalitás még önmagában ehhez kevés, bár kétségtelen, hogy ez utóbbiak is tudnak produkálni szörnyűségeket.

És persze az is igaz, hogyha valaki ilyen merényleteket tervez, akkor a gyűlölködő/gettómentalitásúak között fogja megtalálni azokat, akiket hatásos manipulációkkal rá tud venni a dologra, de,ismétlem , az elkövetők (hamis) tudatában nem Juszuf bácsi eligazításai fognak élni, hanem az ideák.

@mavo:

Szóhasználatban igazad van, csak az első generációt nevezhetjük szabatosan migránsnak. Csak a rövidség miatt…Régi probléma ez, az átkosban pl. : anyám kazak, apám ukrán, akkor én mi vagyok, orosz, vagy szovjet?

A „a tiszta vérű fehér faj” nak is megvoltak pl. a keresztes hadjáratai, igaz, néhány évszázaddal korábban. De nem a bőrszínre akartam fokuszálni, hanem a hagyományos vallások olyan erejére, amire a racionális magyarázatokban én nem találtam kielégítő magyarázatot.

„a többségük persze egy idő után rádöbbent”

- így van, amiben persze segítette őket, hogy hajtóvadászatot indítottak ellenük, börönbe zárták őket, vagy „gondolatbűn” esetén enyhébb prevenciókat alkalmaztak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 19:26:27

@murcielago:

eleve tisztázzuk, hogy németországban például a 2000-ben egy felmérés során a "fiatal moszlimoknak" a 35 százaléka mondta, hogy havonta legalább egyszer elmegy istentiszteletre. a lányoknak alig felük, állítja, hogy több-kevesebb rendszerességgel imádkozik, a fiúknál ez már már el sem érte az 50 százalékot. a szüleikről viszont 73 százalékuk gondolta, hogy meglehetősen, esetleg nagyon vallásos. ez brutális különbség. még akkor is, ha igen magas százalékuk mondta azt, hogy a leendő gyermekeiknek akar majd a vallásáról oktatni.

"Bei der Frage nach religiösen Praktiken und Einstellungen gaben 14 Prozent der deutschen und 35 Prozent der türkischen Jugendlichen an, dass sie mindestens einmal im Monat den Gottesdienst besuchen. Die Anteile der türkischen Jugendlichen, die manchmal oder regelmäßig beten (männlich: 41%; weiblich: 52%), oft religiöse Bücher lesen, ihre Kinder religiös erziehen möchten (männlich: 64%; weiblich: 74%) oder an eine „höhere Gerechtigkeit“ glauben (männlich: 72%; weiblich: 78%), sind ungefähr doppelt so hoch wie bei den deutschen Befragten." in: Frank Gesemann. "Die Integration junger Muslime in Deutschland. Interkultureller Dialog - Islam und Gesellschaft Nr. 5 (year of 2006). Friedrich Ebert Stiftung" p. 9. library.fes.de/pdf-files/akademie/berlin/04705.pdf

egyelőre még nem történt meg a teljes beilleszkedés 50 év alatt ez elég nehéz ennyire külünböző kultúrájú emberek esetében (eleve a moszlimok kevesebb, mint a fele németállampolgár), és még mindig feltűnően magas a moszlimok körében az intolerancia, de a folyamat számomra elég egyértelműnek tűnik. langsam aber sicher.

és ahogy másutt is írtam, a játéknak nem csak egy szereplője van. a németek például eleinte nem túl jól bántak annak a "vendégmunkásokkal", sokszor emberszámba sem nagyon vették őket.

annamanna 2015.11.24. 04:47:19

@murcielago: Szerintem egyrészt a gyűlölet, tehetetlen harag, céltalan düh nagyon is fontos motiváció
www.youtube.com/watch?v=rST_oR-d64o

Másrészt fontos, hogy nem tudnak sikerélményhez jutni. Elképesztő nagy a különbség a két videó között:
www.youtube.com/watch?v=ZBCOMG2F2Zk

alfahir.hu/europa_remegni_fog_minden_idok_legbrutalisabb_videojaban_uzen_az_iszlam_allam

Elég nyilvánvaló szerintem, hogy akik az IÁ-s videóban ölnek, azok azért teszik ezt, mert nem jut semmi jobb az eszükbe. Akik az első videóban szerepelnek, azért nem gyilkolnak, mert eszükbe sem jut, mert mással van tele a fejük; tervekkel, célokkal, sikerélményekkel. Ők fejlődni akarnak, még többet elérni. Hülyék lennének elcserélni azt a sikerélményt, amit átélnek, valami értelmetlen, gonosz, rothadt tombolásra. Ami borzasztóan hiányzik az IÁ tagjainak, az a sikerélmény, olyan sikerélmény, amit saját munkával, valamilyen pozitív teljesítménnyel érnek el.

www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/kessel-szurta-hatba-8-eves-kislanyat-egy-anya-635779
Ilyen szempontból ez egy tanulságos cikk. Miért szúrta le a saját lányát az anyuka? Mert a kislány örült annak, amit saját maga képes megcsinálni. Volt saját sikerélménye; vele szemben az anyuka nem ment el a gyerekekért az iskolába, nem gyújtott be a kályhába, este tízig még nem etette meg a gyerekeket és nem fektette le őket; és így tovább; egy ilyen életben semmiféle sikerélmény sincs, hiszen a nő az égegyadta világon semmit sem csinált. Épp ezért semmi más nem jutott eszébe, mint megölni azt, aki örül annak, amit a saját erejéből elért. Még akkor is, ha az a saját gyereke, és az elért sikerélmény egy papírforgó elkészítése.

Vagy itt: www.youtube.com/watch?v=99WgR24jWcw a fenyegetőző embernek nincs munkahelye, nincs saját sikerélménye, csak azt lesi, hogy a külvilág mit nem ad meg neki, és emiatt ő majd kit fog megölni.

Vele szemben ez az ember (á, ez a link már nem fér bele, tehát: Boldogságos - Zsákai István portré) nem fenyegetőzik, eszébe sem jut szidni másokat; ehelyett arról beszél, hogy milyen tervei vannak, még mit szeretne elérni, és eddig mit ért el. A munkájáról, sikereiről beszél, nem a külvilágról.

A fentiekhez hasonló magatehetetlen, sikertelen emberek az IÁ gyilkosai is. Amire szükségük lenne, az a saját képességeik kibontakoztatása, felfedezése, tehát a "tehetséggondozás".
Ha belekóstolnának abba, milyen jó érzés valamit saját erőből elérni, rögtön nem ízlene nekik annyira a gyilkolás.
Tombolást nem lehet tombolással megfékezni.
Hiába bombázzák őket szarrá, ha az alapproblémát nem szüntetik meg (sikertelenséget), akkor a dühöngés, a terror mindig újra és újra fog termelődni.
süti beállítások módosítása