Közmédia a tömeghergelés szolgálatában
2015. október 30. írta: pinter.bence

Közmédia a tömeghergelés szolgálatában

m1_migrans.jpg

Önmagában is elég komoly gond a migrációs krízis. Kormányunk kerítéses megoldását leszámítva Európa országai egyelőre teljesen tanácstalanul állnak, az EU tehetetlenkedik; az emberek pedig jogosan tartanak az Európa déli határain át érkező migránsoktól. Már a kormány is ezekre a félelmekre alapozta kampányát a témában; a túlbuzgó magyar közmédia pedig a szakmai szabályokat teljesen félretéve igyekszik ehhez folyamatosan szállítani a muníciót.

Remek példa erre a „migránstelefon/ok” állítólagos ügye. A kormányzati narratíva egyik eleme a Charlie Hebdo-ügy óta migránskérdésben, hogy a migráció és a terrorizmus el nem választható fogalmak. Persze teljesen legitim dolog a − most már horvát-szlovén határokon mindenféle kontroll nélkül átlépő, az egy főre jutó terroristák számát tekintve mindenképpen világelső Közel-Keletről érkező szerencsétlenek miatt fokozottan ügyelni a terrorfenyegetettségre − még akkor is, ha az idei hírhedt terrortámadásokat zömében helyi” terroristák követték el. Ez nem is kérdés: ez a szakszolgálatok dolga. Ez lenne az egyik értelme a menekültügyi eljárásnak is, ha nem válsághelyzetben lennénk.

A közmédia híradója viszont kötelességének érzi, hogy az ügynek ez az aspektusa semmiképpen ne merüljön feledésbe: egy rendkívül megbízható forrásból, a Betyársereg egyik tagjától „szereztek” pár hete egy telefont, amit a férfi állítólag a kukoricásban talált a déli határ környékén. Ezt követően az ezeken talált képekből és videókból több napon át tartó, hosszadalmas oknyomozó” anyagot kerekítettek, drámai zenével, szakértőkkel és mindennel, ami ehhez dukál − implikálva, hogy az ide érkezők bizony terroristák. Nesze, itt a bizonyíték. A hiba ott csúszott be, hogy az izgalom közepette elfelejtették rendesen megnézni, hogy mire is alapozzák állításaikat.

Széky János az ÉS-ben és a Paraméteren, Tamás Bence Gáspár a 444-en, Tompos Ádám pedig a Magyar Nemzetnél vette sorra, hogy mi is hibádzik a félelemkeltésre alkalmas anyagokban − amik valószínűleg keresztül mehettek Németh Zsolt, az MTVA belső berkekben hírhedt hírigazgatójának láttamozásán is.

Nézzük csak: két Google-kereséssel kideríthető, több esetben nem is az van a felvételen, amit az M1 állít. Nem egy halott csecsemő, akivel iszlamista eszméket propagálnak; hanem egy mexikói drogbárót kifigurázó, rendkívül ízléstelen fénykép. A videókon nem gyerekkatonákat képeznek ki vagy az Iszlám Államhoz csatlakozásra buzdítanak, hanem éppen az Iszlám Állam szörnyű tetteit mutatják be, vagy az egyik esetben katonai napot” tartanak egy szaúdi iskolában.

Az MTVA, a telefonokat elvileg vizsgáló TEK és a felvételeket állítólag megtaláló betyársereges arc azóta nem nyilatkozik a kérdésben. Az MTVA azt kéri, nézzük tovább a műsorait, hátha kiderül majd valami – elég gyenge stratégia ez a nézettség növelésére. Nem tudjuk például, hogy egyáltalán hány telefonról van szó. Azt is csak a betyársereges embernek kellene elhinnünk, hogy az eldobott telefont/telefonokat migránsok hagyták ott, ahol ő találta, ha egyáltalán találta. Ezzel együtt már csak Széky János fent linkelt felületes utánakeresései alapján is nyilvánvaló, hogy a közölt, vagy nem is közölt, csak ismertetett felvételeket egyáltalán nem vizsgálták meg alaposan a riportanyag készítői.

Nagyon könnyű a nézőknek idegen nyelven, számukra ismeretlen környezetben készült videókat mutatni, aztán odahívni egy-egy, kormányzati narratívával mindig feltűnően egyetértő, gyakran kétes szakértelmű szakértőt”, hogy szörnyülködjenek egy kicsit, meg hogy legitimálják már az anyagot a tekintélyükkel”, ha máshogy nem sikerül. Ami sokkal nehezebb és tényleges nyelvtudást, felkészültséget utánajárást, szakmai munkát igényel, az az, hogy rendesen utánanézzenek, hogy mit is tesznek az őket néző emberek elé, mire próbálják felhúzni a sztorijukat; ami egyébként akár tényleg fontos is lehetne, ha mondjuk tényleg egy terrorista hagyta volna el véletlenül a telefonját. De hát nem is ez a cél.

Érdemes megnézni, hogy egy évvel ezelőtt, a netadós tüntetések csúcspontján mit csinált az akkor még nagyon kormányközeli lapként működő Magyar Nemzet. Az elmúlt évek legnagyobb tüntetéséről kis anyagban, azzal a címmel számoltak be, hogy „Internetadó: lenyúlta az MSZP a tiltakozást”; mellette a nagy anyag címe: „Emelkedik a nyugdíj, a családokat is segítik”. Azóta kirobbant a Simicska-Orbán-hidegháború, és hopp, a Magyar Nemzetnél egyre elfogulatlanabbul megy az újságírás. A szintén Simicska-birodalomhoz tartozó Hír TV vezérigazgató-helyettese ezt eléggé nyersen írta le:

„A főnökeimnek, illetve áttételesen valamelyik kormányzati kommunikációs embernek ezután nem kellett engedélyt adni ahhoz, hogy kit hívok be, milyen témát dolgozok fel és milyen módon, hanem szabadon dönthettünk mindenben. Méghozzá régimódi, úgynevezett BBC-s elvek, azaz kizárólag a szakma szabályai szerint. (...) Az értekezleteken elmondtam mindenkinek, hogy felejtsék el az öncenzúrát, a régi reflexeket, és próbáljanak meg szabad, független újságíróként viselkedni.”

A szakma szabályai szerint, független újságíróként.

Ezek azok az elvek, amelyek jelenleg kicsit sem működnek ott, ahol talán a legfontosabb lenne: az évente 80 milliárd forint közpénzből, a mi adóforintjainkból működtetett országos, állami médiánál, még pontosabban az idén márciusban kreált egész napos hírcsatornánál. Az M1-nél dolgozó emberek látszólag szakmai munkát végeznek: tudósítanak, híreket írnak és olvasnak be kamerákba, szakértőket kérdezgetnek különféle témákról – valójában azonban a kormányzat által sugallt narratívát szolgálják ki reggeltől estig, teljes fordulatszámon, kérdés és kételkedés nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr748033818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states1 2015.10.30. 08:57:19

Hagyjuk már ezt a rinyálást. A rendszerváltás utáni 25 évből 20 évig volt balliberális kézben a média, legfeljebb törekvés van némi törlesztésre, de ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, ha jól számolom, még 20 év kell. És akkor nem számoltam az előző 45-öt.

GNDL 2015.10.30. 09:03:05

@states1: Na ez a legprimitívebb hozzáállás: ha az egyik posztkomcsi bűnszervezet a saját politikai céljaira használta lopott közpénzekből, akkor a másik posztkomcsi bűnszervezetnek is joga van ehhez?! A magadfajta szellemi mélypontok miatt rohad az ország...

Urfang 2015.10.30. 09:26:24

Ez igaz csak fura, hogy pont az a Mandiner teszi szóvá ami maga is a tömeghergelés aktív élharcosa. Módszeresen szelektálják a hergelésre alkalmas anyagokat migráns ügyben és ez meg is látszik az olvasóik hisztérikus kommentjeiben. Szóval jó hogy ezt elmondod Bence, de azért nézz már szét a saját portádon is, mert ott se jobb a helyzet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.10.30. 09:28:50

Mi ez a nyifogás? Már azt hittem, egy '68-as polkorrekt balliberális szennymédium oldalára tévedtem, amikor valaki azt veti a közmédia szemére, hogy teszi a dolgát és létrehozza a nemzeti egységet a nemzetstratégia mentén. Ez a dolga.

A szerző figyelmébe ajánlanám a Professzor szárnyas szavait a média feladatairól.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/11/evfordulok.html
"Ne gondoljuk ugyanis, hogy az internetes kommunikátor képes a nemzetstratégiába illeszkedő gondolatok megfogalmazására. Mindenekelőtt azért nem, mert ezt a nemzetstratégiát el se mondjuk neki, hiszen nem is tartozik rá. Ő csak vezesse a targoncáját, nyesegesse a virágait, foglalja el magát kamuvitákkal a roncstársadalmistákról, a helyes döntéseket majd mi meghozzuk helyette. Éppen ezért helytelen, ha a kezébe olyan veszélyes játékszerek kerülnek, mint a twitter, a facebook vagy a legpusztítóbb csúcsfegyver, a blog. Amikor ugyanis azt hiszi, hogy ezeken keresztül a saját gondolatait osztja meg, akkor bizony könnyen lehet, hogy idegen, sötét hatalmak pusztító gondolatfegyvereit veti be saját nemzettársai ellen, tudatlanul."

Ne vicceljünk, egy hajdúhadházi fóliás honnan tudná megérteni, hogy a bevándorlók azért nem kellenek nekünk, mert valami más ország éppen bevándorlóellenes kampányt folytat és kell neki a pártszövetségi támogatás? Ez túl magas az ő szellemi színvonalának, nem is tartozik rá. Terroristák, betegség, meg bűnöznek is és kész. Nem kell túlkombinálni.

Kandeláber 2015.10.30. 11:26:41

"A szakma szabályai szerint, független újságíróként."
Mi az a független újságíró?
Olyan, mint a yeti vagy a bigfoot: egyesek már látták, de a többség nem hisz a létezésében.
Talán azért, mert nincs is.

I_Isti 2015.10.30. 11:48:22

Magyar agynak magyar mosás.

Veder1 2015.10.30. 11:53:44

@states1: ennél ostobább kommentet régen olvastam itt...

states1 2015.10.30. 14:31:19

65 évig birtokolta a magyar nyilvánosságot a komcsi-posztkomcsi-balliberális véleményterror. Nehogy már infarktust kapjunk, mert most csak a felét-kétharmadát. Ha 100 évig kussolniuk kellene, akár sem lenne kiegyenlítve a számlájuk.

vizipipa 2015.10.30. 15:23:04

Az index (így, kicsivel) a legolvasottabb magyar portál. Időnként bődületes irányított cikkekkel. Nem emlékszem, hogy Pintér odaszúrt volna neki ilyenkor. A nyilvánvaló titokszolgai tálalású anyagok lehozásakor. By Dezső András.

Akkor a Pintér most független vagy csak a szokásos: ő olvassa a névsort, nehogy feltűnjön, hogy ő nincs rajta?

GNDL 2015.10.30. 16:09:15

@states1: „komcsi-posztkomcsi-balliberális véleményterror”

A jelenlegi „komcsi-posztkomcsi-radikálbalos” jobban tetszik?!

Majd akkor tessék komcsizni, elvtársak, ha a Fidesz-KDNP megszavazza a) a Jobbik eddig kétszer benyújtott lusztrációs törvényjavaslatát; b) a Jobbik eddig több mint hetven alkalommal benyújtott javaslatát a kommunista nyugdíj-privilégiumok eltörlésére; c) az LMP eddig hatszor benyújtott javaslatát az állambiztonsági múlt feltárása érdekében.

Amíg ez nem történik meg, addig a legnagyobb komcsi mindig az, aki éppen szabotálja a rendszerváltást... tehát ötödik éve a Fidesz-KDNP.

@vizipipa: Az Index közpénzből működik? Pintér elvtárs évtizedekre titkosított olajos aktáit nyilvánosságra hozták már? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.10.30. 17:35:00

@pinter.bence:

Az m1-gyel nem az a probléma, hogy manipulál, hanem az, hogy überbénán csinálja. Ugyanis, akik az m1 műsorát készítik, fogalmuk sincs arról, hogy hogyan működik ez a "műfaj". A m1 intendánsa egy művészettörténész, a vezetők, szerkesztők, többnyire kulturális újságírók vagy közéleti-szolgáltató műsorokat készítettek, esetleg regionális vagy helyi tévékben dolgoztak, nyilván, olyan arcokat foglalkoztatnak, akik hozzájuk hasonló szemléletűek, szót tudnak velük érteni, ki tudják őket ismerni, irányítani tudják őket. Ezen még az sem segít, hogy kommunikációs és marketing szakemberekkel próbálják a műsort felturbóztatni, amitől az egész még cikibbé válik.

Pelso.. 2015.10.30. 17:53:45

@bbjnick: Értelmezhetem úgy, ha profin manipulál, az OK szerinted? Amennyiben észrevétlenül, de hatékonyan csúsztat, tematizál, néphülyít, ott a közszolgálati morális mérce?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.10.30. 18:19:05

@bbjnick:
"Az m1-gyel nem az a probléma, hogy manipulál, hanem az, hogy überbénán csinálja."

Ne vicceljen, az egész ország utálja a menekülteket. Azon aztán lehetne vitatkozni, hogy mi volt ennek a célnak eléréséhez a legjobb eszköz, a közmédia állandó témázása a terrorista, járványterjesztő migránsokról, a plakátkampány vagy a szájról szájra terjesztett gyűlöletkampány, amelyet leginkább vallásos szervezeteken keresztül adtak be. Ezt majd a kommunikációs szakemberek kimérik, hiszen tudniuk kell a jövőre nézve, mi működik és mi nem.

A lényeg, hogy ami primitív, az még jól működhet. Tudja ezt mindenki Göbbels óta, de oka van annak, hogy ezek a csodafegyverek miért okozzák az őket használó politikusok kigolyózását a civilizált emberek közül.

Egyébként a Mandínernek valóban nincs joga a közmédia állapotain sápítozni, mivel a "bloggerei" ugyanazt, amit itt lenyomtak, lenyomták a közmédiában is. Pl. a Kossuth rádióból dőlt állandóan Megadja meg a többiek szövege. A Mandíneren elolvasták 5000-en, a rádióban hallották 200 ezren. Mondhatják, hogy az online médiát használták fel arra, hogy hangolják az üzenetet, az egyirányú "broadcast" médiát pedig, hogy tömegbombázzák vele a lakosságot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.10.30. 18:56:01

@Pelso..:

Minden tömegkommunikáció "csúsztat, tematizál, néphülyít".

maroz 2015.10.30. 19:32:57

@Pelso..: A magán az megteheti ugyanezt?

maroz 2015.10.30. 19:49:27

@Pelso..: Nézd meg hogy csinálja ezt a magán:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/10/30/progresszio_es_kozjo

Az Index Tudomány rovatát az RWE píárosa írja, szakszerűen, elfogulatlanul, ahogyan ebben a cikknek álcázott valamiben is felszopja a munkaadóját:

index.hu/tudomany/2015/10/01/napelem_napenergia_naperomu/

A német zöld precizitás, az. Kurvajó írás amúgy, szerintem még Sztálin elvtárs is csettintene, hogy da!

maroz 2015.10.30. 19:51:02

@Pelso..: Tehát ha a pénzed zöméért a magán hazudja szét a fejedet az oké, de ha a pénzed egy töredékéért az állam teszi ugyanezt az már baj. Kezdem érteni a sajtószabadságot! ;)

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.30. 20:09:03

@maroz: javítok: "Tehát ha a pénzed töredékéért a magán hazudja szét a fejedet az oké, de ha a pénzed egy zöméért az állam teszi ugyanezt az már baj."

Így már valóságos.

maroz 2015.10.30. 20:17:27

@fidesz maszop dk egykutya: Az Index Tudomány rovatát az RWE píárosa írja. Neki hiszel? ;)

Netuddki. 2015.10.30. 20:27:15

Mi ebben a megrázó? A képen falafeles munkaeszközök láthatóak.

A 230V, na az lenne megrázó...

Netuddki. 2015.10.30. 20:29:32

Mellesleg, eljön még az az idő amikor a fideszes tolvaj bandát közpénzen kiszolgálók maximum teszkó árufeltöltői állásban tudnak majd elhelyezkedni. Imádkozzanak, hogy addigra legyen még teszkó! Ez nem fenyegetés, ígéret...

vajdasagi 2015.10.30. 20:35:49

@maroz: Neki sem hiszek, de ő legalább nem az adóforintjaimból írja ezt.

maroz 2015.10.30. 20:45:29

@vajdasagi: Nem, hanem abbol a penzbol, amit az aramert fizetsz. Jobb? ;))

Az Origo 19,2%-ban a nemet allame. Amikor telefonalsz akkor lenyegeben veve a nemet allamnak fizeted az adot, ha a Telekom a szolgaltatod. O pedig azt fogja iratni az Origoval, hogy ez igy a legjobb.

Brix 2015.10.30. 20:55:56

Nincsen szó semmiféle " tömeghergelésről" , egyszerűen csak a közmédia a magyar emberek érzéseire reflektál nagyon helyesen, amikor drámai képet fest a migránsválság kapcsán. Ezzel szemben a velejéig aljas, globális " világmédia " elhallgatja elferdíti az igazságot, és durván manipulatív eszközeivel a nemzetállamok szétzüllesztésén munkálkodik. Elég volt az elmúlt 2 hónapban megnézni, hogy milyen sajtóanyagok jelentek meg Magyarországról a gyomorforgató nyugati, liberális médiában , hogy összezárjon a nemzet, és kiálljon Orbán mellett még az is , akinek nem tetszik minden a Fidesz politikájában.
Nem Orbánról , hanem a magyarok becsületéről van szó, amelyet a magyargyalázó férgek megpróbáltak tönkretenni a migránsválság kapcsán. Pl.: párhuzamot vontak 56 és a mostani népvándorlás között..Szerencsére az nyugati emberek sem vevők már a való világ realitásait tagadó ballib média manipulációira...

Lajos Csánó 2015.10.30. 21:01:15

@states1: Te tényleg ennyire hülye vagy,vagy fizetnek érte?

Pelso.. 2015.10.30. 21:11:56

@maroz: Nem baj, csak kissé hányingeres, mind.
Egyébként:
- legritkább esetben fogyasztom bármelyiket.
- régóta adót optimalizálok.

maroz 2015.10.30. 21:24:05

@Pelso..: Hirtelen eszembe jutott az a régi vicc a bajról, a katasztrófáról, Rákosi elvtársról és a megdöglött nyulakról. ;))

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.10.30. 21:26:55

a szélsőlibsik ugyanúgy tömeget hergelnek, csak épp ellentétes (de szintén rossz) előjellel

hajrá magyar diplomás értelmiség

alfacharlybravo 2015.10.30. 21:32:18

@Brix: A kommentárok meg dicsőítették Orbánt és Magyarországot. És számon kérték a szerkesztő urakon a hazugságaikat, végül is elismerték hogy politikai nyomásra hazudoznak összehangoltan. Teljesen elvesztették a hitelességük. A német kommer megkérdezi, hogy a szerkesztő úr talán a terroristáknak drukkol?

alfacharlybravo 2015.10.30. 21:35:57

@Jean Sol Partre: Ha véletlenül tudsz németül nézz már bele a német online lapok kommentárjaiba kevés ilyen van mint te.

Jean Sol Partre 2015.10.30. 21:49:48

@alfacharlybravo: nem tudok elég jól németül sajnos.
Szidsz vagy dicsérsz?

♔bаtyu♔ 2015.10.30. 22:06:45

Hazudhatna is mint a német vagy a svéd.

Libsik "szólásszabadsága":

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív lapnak készített vizsgálatában az Allensbach közvélemény-kutató intézet kimutatta, hogy a német lakosság jelentős része az utóbbi hetekben csak a családi, baráti körben folytatott beszélgetéseken merte őszintén kifejteni a menekültválságról alkotott véleményét. A felnőtt lakosság 43 százaléka most is úgy gondolja, hogy Németországban az emberek nem mondhatják el szabadon a véleményüket a menekülthelyzetről.

Szerintetek mit csinálna Coleen Bell, ha nálunk lenne ilyen "eredmény"? Semmit, mert akkor az azt jelenti, hogy ballibsi kormány van.

alfacharlybravo 2015.10.30. 22:07:04

@Jean Sol Partre: Már tömény unalom ez Petrázás, ha így megindul egy ekkora csürhe és még majdnem fel is löknek bizony én agyon rúgtam volna a Szír terroristát a rohadt kölykével együtt, mi rohadt francot keresnek itt ilyen formában? Szét rombolják az országukat valami hülye baromság miatt és utána itt randalíroznak, húzzanak haza és csináljanak rendet. Az egész kócerájuk porig rombolva, elsivatagosodva és Allah Akbároznak a rohadékok, nekem is megvan a hitem,de nem viselkedem így.

♔bаtyu♔ 2015.10.30. 22:09:40

@alfacharlybravo: Addig lesz Petrázás, amíg egy muszlim meg nem késel egy kóser családot.

GNDL 2015.10.30. 22:21:56

@alfacharlybravo: „nekem is megvan a hitem,de nem viselkedem így”

Dehogynem... te durvább vagy, hidd el... :)

Egyébként egy másik kislányt meg hasba rúgott a gyökér náci barátnőd. Gondolom az is rendben volt, mert „hited” szerint a szittya népnemzeti kurucionfós MAGYAR-okon (direkt így) kívül mindenki pokolra való, ráadásul az is aki nem ismeri a kedvenc „utcára nyílik a kocsma ajtó” kezdetű nótádat... eltaláltam?! :)

GNDL 2015.10.30. 22:23:18

@Brix: Most így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ez egy ilyen ironikus írás volt az 50-es évek hangulatát idézve, vagy tényleg így gondolod?! Utóbbi esetben nem lőnéd magad fejbe, kérlek?! :)

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.30. 22:31:04

@maroz: amikor meg a magyar államnak fizetek adót, azzal még telefonálni sem tudok. A kapott szolgáltatás egy nagy semmi :)

szamaritánus 2015.10.30. 22:49:18

mi a f.szom az hogy "helyi" terroristák? azok hogy kerültek oda? az apjukat ki engedte be?

alfacharlybravo 2015.10.31. 05:21:24

@GNDL: Eltévesztetted, téged kellett volna, de nem hasba rúgni, hanem a palesztinokat meghívni egy kicsit megkéselni. A náczy meg egy pozitív jelző szerintem mi bajod vele. Mi fáj gyere mesélj, bántják az unoka tesóidat? Nem tudom, mi fog történni, ezek a muzulmánok melyik csoporttal fogják kezdeni a gyilkolászást, a régebbi szintén integrálhatatlan migránsainkkal, vagy a magyarokkal, ez egy jó kérdés?
Eörsi Matyi bácsi megmondta frankót, amikor megkérdezték tőle, hogy magyar parlamenti képviselő létére miért vesz részt cionista összejöveteleken. Bocs, de én elsősorban cionista aktivista vagyok és csak másodsorban itt lakó magyar állampolgársággal bíró parlamenti képviselő. Na ennyit az integrációról. hála a jó égnek már nem lakik itt és nincs a parlamentben sem, ez a mai nap jó híre. Van egy jó ötletem csináljuk cserét uniós állampolgárságú nem napon barnultjainkat cseréljük el a 40 000 visszatoloncolni kívántra azokat meg toljuk át a görögöknek vagy a törököknek, de ha nem tudnak nyugatnak menni lehet, hogy maguktól haza mennek. Amúgy csalódtak a migráns utazási iroda prospektusai nem ezt ígérték nekik, bakker?

alfacharlybravo 2015.10.31. 05:33:19

@♔bаtyu♔: Ez furcsa mert ami nem lett kicenzúrázva az is elég őszinte és meredek, kőkemény, szinte alig van prolibsi bejegyzés.

Flüchtlinge: Bis der Bus kommt

Muttis Schatz
#6.1 — vor 7 Stunden 15

"Mal sehen wie lange ich noch Lust habe, in D zu bleiben "

Ich hab schon jetzt keine Lust mehr!

Aber ich bin zu alt, ich kann nicht mehr fliehen! Oder gibt es noch ein Land, wo 61 jährige Ingenieure mit "Engineers Welcome" Fähnchen am Bahnhof begrüßt werden?

Már menekülni akarnak a németek, de hova? Talán Orbán landba?

alfacharlybravo 2015.10.31. 05:37:48

Megy keményen a cenzúra:
" Dieter.P
#6.3 — vor 6 Stunden

Entfernt. Bitte verzichten Sie auf überzogene Polemik. Die Redaktion/ch
"
Eltávolítva ....

maroz 2015.10.31. 08:52:04

@fidesz maszop dk egykutya: Tehát nem az a megoldás, hogy a mi pénzünkből azt fejlesszük, hanem a németekét, mert ők emberileg is jobbak mint mi, vagy mit is akartál mondani? :)

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.31. 12:01:35

@maroz: mit fejlesszünk? Azt akartam mondani amit írtam.
Ha a telefonért fizetek, kapok egy szolgáltatást. Amikor adót fizetek, nem kapok semmit, egyenlő azzal, mintha felgyújtanám a pénzem.

További jó csűrés csavarást, kiforgatni próbálást, kedves fideszgeci :D

maroz 2015.10.31. 12:15:45

@fidesz maszop dk egykutya: A telefonszolgáltatást fejlesztjük.

Azért nem kapsz semmit, mert a fogyasztásod haszna a német államé lesz. Amikor telefonálsz akkor profitot termelsz a Magyar Telekomnak. Ez tavaly 32 millárd forint volt. A Magyar Telekomban a magyar állam részesedése 0,01%, míg a német államé 19,2%. Tehát a magyar polgárok telefonálgatásainak a profitjából a magyar állam kap 3,2 milliót míg a német állam 6,14 milliárdot.

Ez a pénz ma annyival egyenlő, amennyi fedezné tíz, Izsák méretű, kb. 6000 lakosú kisváros egész évi költségvetését. Meg lehetne ennyi településen csak annyi pénzből, amennyit a német állam elvisz duplázni a költségvetést, és akkor jutna óvodára, iskolára, kórházra, közigazgatásra, tömegközlekedésre, etc.

alfacharlybravo 2015.10.31. 16:14:55

@maroz: Probléma nincs, csak éppen nincs kedve a németeknek a Merkel féle multikulti társadalomban élni.

maroz 2015.10.31. 18:04:25

@alfacharlybravo: viszont ezt nem szabad kimondani, mert akkor összedől az, amit itt nekünk a végeken védenünk kéne. :)

alfacharlybravo 2015.10.31. 18:54:19

@maroz: Érdekes manapság a háborúkat, lehet pénzügyi fegyverekkel, propagandával vagy migráns áradattal meg fegyverekkel vívni. A németek úgy érzik hogy egy puska lövés nélkül vesztettek most háborút. Érdekes lesz megtudni, hogy mi fog történni. A hazaáruló defetista Merkel segítségével.

vajdasagi 2015.10.31. 19:46:42

@maroz: Annál minden jobb, mint amikor közvetlenül az adóforintjaimból etetik azt, aki azért kapja a pénzét, hogy nekem hazudjon.

maroz 2015.10.31. 21:20:06

@alfacharlybravo: Az az infografika amit linkeltem döbbenetes.

maroz 2015.10.31. 21:27:19

@vajdasagi: Az Origora gondolsz? 19,2%-ban a német államé, és szükség esetén úgy hazudik, mint a vízfolyás. A magyar állam töketlen fecske hozzá képest.

De ez mindegy is, mert az emberek úgysem az igazságot akarják hallani, hanem csak a szívüknek kedves prolagandát. És persze szórakoztatást. Ma sajtó leginkább ebből a kettőből tevődik össze, és ne feledjük, hogy a média ma már nem a tájékoztatásról szól, hanem az üzletről. A nagy üzletről. Most például az Index felületén írogatunk, a portál meghatlrozó tulajdonosa Spéder Zoltán, az ország 26. leggazdagabb embere. Még hogy sajtó...

alfacharlybravo 2015.11.01. 07:58:52

@maroz: Ami nagyon durva a németek is rájöttek, hogy Obama minden nemzetközi jogot felrúgva 50 elit katonát küld élő pajzsként a terroristák védelmébe.
www.rt.com/op-edge/320356-syria-us-troops-shields/
Úgy látszik ők nem olyan buták, mint egyesek képzelik.
Remélem az utolsó utáni pillanatban csak fellázad Európa a globális háttérhatalom ellen, vagy a nagytőke tévedése folytán totális apokaliptikus pusztulás lesz itt, a nagy játékosok nak nem hiányzik a konkurencia. Oroszország az EU val együtt egy globális nagyhatalom lehetett volna egy játékos a világpolitikában ami most le lett vadászva az Ukrajnai proxy-war ral. Kína most van benne a csávában jól bevásárolt USA államkötvényekből, meg kell neki a piac, hogy a vackait eladhassa, meg ők gyátanak mindent, Amerikában nem gyártanak csak fegyvereket meg pár stratégiai dolgot, ezért Kína csak bagyon óvatosan mer szembeszállni az agresszív imperialista USA val. De már beszóltak, hogy hol a határ, ha még egyszer provokálnak az casus belli lehet.

maroz 2015.11.01. 08:06:20

@alfacharlybravo: Nézd meg ezt:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/07/30/orban_revizionizmusa

Egy amerikai erős háttérember Romániában gyakorlatilag a magyarok ellen uszít és arra biztatja Romániát, mint az USA töretlen szövetségesét, hogy fegyverkezzen, legyen lokális középhatalom, és védje meg a nyugati érdekeket a diktátoroktól, úgyismint Putyintól és Orbántól.

Ez azért már valahol konkrét háborús uszítás, de Colleen Belltől senki nem kérdezte meg, hogy és ez így hogy???

alfacharlybravo 2015.11.01. 08:40:43

@maroz: Magyarország mindig szálka volt a cionisták szemében, kiirtandó, de legalább is kicsinyítendő. Herzfeld szerint ide kellene Izraelt átköltöztetni vagy egy újabb államot a Közép Európai Zs. köztársaságot alapítani.USA kazár inváziójáról a ZDF német televízió készített egy dokumentum filmet, a német közmédia sok jó dokumentum filmet készített, amelyek objektívek és nem cionista propaganda jellegűek. Putyinról, Moszkváról, az amerikai szegénységről csak pár ami eszembe jut. Nekem nem probléma a német nyelv, így nagyon érdekes volt. Például a filmben Putyin részben veretes német nyelven válaszolt a kérdésekre, a németül feltettre oroszul válaszolt. Iszonyat jó fej az ürge, most néztem a Szocsiban tartott Valdaj klub ülését, Vaclav Klaus és Putyin is formában volt Putyint átkapcsoltam orosz nyelvre, Klaus angolul nyomta azt is eredetiben hallgattam végig.

búvár kondér 2015.11.01. 09:37:53

@alfacharlybravo: "Magyarország mindig szálka volt a cionisták szemében, kiirtandó, de legalább is kicsinyítendő." ...lásd Hitler tervét a magyarság áttelepítéséről az Urálon túlra. .... vagy pl az oroszoknak a Kárpátaljai magyarok áttelepítését más vidékekre.

Ezek a rohadt cionista németek meg oroszok ... és persze az am,erikaiak no és a tamilok meg a hututuk ezek a Soros pénzéből mindenre képesek. ....még szerencse hogy a szingli szingalézek most ép nem érnek rá .

alfacharlybravo 2015.11.01. 10:15:26

@búvár kondér: akkor ismered Sztálin elvtárs mondását, magyar kérdés nincs csak vagonkérdés, ha nincs elegendő mehetnek mezítláb is az őshazában. A Róth Manóék panaszkodtak, hogy nem bírnak ezzel náczy magyarokkal, ezt a válasz kapták. Sztálin elvtársnak az volt a véleménye, hogy a lágy szívű emberei nem lennének elégé kemények ezért a kiválasztott népre bízta a bosszúállást. Pető apukára Demszki apukára, Komlós Jani bácsira, a faterom is belekeveredett ebbe a dologba, de később ő is kilépett mint Komlós.
A cári Oroszország legnagyobb gondja ugyan az volt mint most Európának, meg az egész világ történelemnek. Csak ezt az Egyiptomi kivonulást nem értem, bolond volt ez a fáraó, ahelyett, hogy hála imát mondott volna, hogy végre elhúznak még vissza is tartotta volna őket, tiszta hűje volt?

alfacharlybravo 2015.11.01. 10:25:38

@búvár kondér: Apám az államügyészkedés után nem humorista lett, hanem segédszínész a Madács színházban ő alakította a Naszredin Hodzsás darabban a szamár hátulját, amikor megnéztem darabot kérdeztem, miért nem láttam, mert huzat volt a szamár jelmezen a másik felvonásban meg néger ajtónálló volt, ami azért valjuk be nem egy feltűnő főszerep.

Azt hiszem a darab címe a Bagdadi tolvaj volt, mint mostanában Bush meg a tolvaj Dick Channey meg a többi cionista terrorista jenki.

búvár kondér 2015.11.01. 11:24:45

@alfacharlybravo: Pető apukázol??? ...de ne feledkezz el Kún Miklós nagypapijáról, Orbán faterjáról, Kövér apjáról és nagyapjáról, Tutsek vérbíróról aki Toroczkai őse .... stb, stb.

...... jössz ilyen böszmeségekkel! Mi vagy Te - talán valami Gyurcsány rokon? Az egész XX. század a magyar nemzet elárulásáról szól Tiszától Horthy-n és Rákosin át Orbánig!
Szerinted van különbség Horthy és Orbán hazaárulása közt??? ... KgBéla és Kiss Szilárd között vagy KgBéla és Orbán Viktor között?

maroz 2015.11.01. 12:02:46

@búvár kondér: Mondd azt a cionista helyett, hogy nagytőkések és máris tudsz vele te is érdemben foglalkozni.

maroz 2015.11.01. 12:11:50

@alfacharlybravo: @búvár kondér:

Olvassátok el ezt a kommentet, hosszú, de megéri:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/10/22/az_index_hirportalnak_19_-ban_az_orosz_allam_a_tulajdonosa?full_commentlist=1#c28421669

Nem kell itt olyan nagyon visszamenni, hiszen érdemben a lófasz sem változott itt. :))

alfacharlybravo 2015.11.01. 12:16:22

@maroz:

Nem tudom mit mondjak neki, ez nem eszmecsere ez inkább rögeszme csere. Ezek mind ilyenek köcsögök, támogatják a nagy nemzetközi kasszát a hülye liberális (cionista) propagandával. Vannak alternatív alias szok rájuk. Horthy egy haza áruló volt magyar katonák életét áldozta fel ezekért, hogy mentse magát. Állítólag megegyeztek ebben, megkérdezték, hogy kövessék a Varsói példát, de inkább az üzletetelést ajánlották nekik, az mégis testhezálló . Egy lengyel történész szerint egy lengyel faluban legyilkoltak 300 db, a fenébe szar munka volt, de reméljük hálás lesz majd utókor. Nem tudom igaz-e ez vagy csak jó poén?
Érdemes viccelődni velük röhej ahogy habzik a szájuk és tök hülyeséget írogatnak.

2015.11.01. 13:40:11

@maroz:

mit tett veled az az ember, hogy újra és újra előhozod?

2015.11.01. 13:51:23

a fidesz és a jobbik szélsőjobboldali pártok, a mandineresek egy része veszélyes szélsőjobboldali ember.

maroz 2015.11.01. 15:28:14

@WiteNoir: www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=d%C3%B6m%C3%A9ny%20site%3Aorulunkvincent.blog.hu

Kérdezd már meg az Örülünk, Vincenten?, hogy mi is a véleményük a hatalmukat generációsan is átmentő állampárti pribékekről!

Hihetetlen, hogy eddig még senki nem kérdezte meg, hogy srácok, tényleg igaz mindaz, amit netszerte írnak erről az alapítótokról, erről a dr. Dömény Péterről. Mi lehet ennek az oka?

Arra gondoltam, hogy felajánlok egy rekesz sört annak, aki a 'dömény site:orulunkvincent.blog.hu' guglikeresésre ki tud hozni egynél több találatot. :)))

vajdasagi 2015.11.01. 15:45:02

@maroz: Nem egy malomban őrlünk Te meg én. Az Index egy privát vállalkozás. És másokkal versenyezve eléri, hogy mi ott legyünk. Csináljon valaki jobbat, és átmegyek majd oda.

Egészen más dolog, hogy a magyar állam minden állampolgárától fejenként évi 80.000 forintot von el anélkül, hogy engem erről megkérdezne (a csecsemőktől is, meg az éhezőktől is elvonják) az MTVA miatt, és ezek után van képük ebből a pénzből megpróbálni agymosni minket. Nem értem, hogy ez a számodra miért nem vérlázító?

Mindjárt azt fogom hinni, hogy Te is ebből a pénzből vagy eltartva. Mert az megmagyarázná ezt a relativizálást a részedről.

maroz 2015.11.01. 16:06:07

@vajdasagi: Szogezzuk le:

1. Az allami media a toke zsoldosainak, azaz a politikusoknak es a velemenybefolyasolo ertelmisegi arisztokrataknak a propagandaeszkoze, amelyiket abbol a celbol hasznal, hogy a kozvelemenyt a toke erdekeinek megfelelo hangulatra hozza. A zsoldosok hatalmukat a toketol kapjak, ezert ha nem jol vegzik ezt a propagandamunkat a toke levaltja oket. A propagandamunka akkor van jol vegezve, ha a kozvelemeny-kutatasi adatok alapjan a toke aktualis zsoldosa a legnepszerubb. Ha ez nem all meg, akkor elhajtjak oket, ahogyan a ballibet is elhajtottak.

2. A maganmedia a toke kozvetlen propagandaeszkoze, ezt uzleti alapon mukodteti, tehat a megdolgozottakkal fizetteti meg a propaganda koltsegeit. A propaganda celja ugyanaz, eredmenyessege abban merheto, hogy lehet-e az adott tarsadalomban a toke erdekeivel ellentetes tartalmat szeles tomegekhez eljuttatni. Ma ilyent nem lehet, hiszen a mar meglevo kommunikacios csatornakba nem engedik be, es olyan uj kommunikacios halozatot kiepiteni, amelyiken keresztul sok emberhez is eljuttathato lenne a toke erdekeivel ellentetes uzenet rengeteg penzbe kerul, milliardokba, es ennyi penzzel ma csak a tokesek rendelkeznek meg az allam.

A polgar a tokesek altal mukodtetett mediarol azt hiszi, hogy az jobb, de aki megprobalt mar olyan uzenetet eljuttatni a letezo magancsatornakon keresztul tobb emberhez is az tudja, hogy a maganmediaban sokkal durvabb cenzura mukodik, sokkal diktatorikusabb, mint az allami, es akar mint a kadari sajto.

maroz 2015.11.01. 16:12:44

@vajdasagi: Mindjárt azt fogom hinni, hogy Te is ebből a pénzből vagy eltartva. Mert az megmagyarázná ezt a relativizálást a részedről. "

Azért gondolhatod ezt, mert régebben még az Örülünk, Vincent? blogon posztolgattam, és ők zömmel tényleg abból a pénzből vannak eltartva. :))

A blogot az alapította, aki Gyurcsány alatt az ORTT Műsorszolgáltatási Alapjának a politikai kinevezettjeként osztogatta a tízmilliárdokat a csókos médiamunkásoknak.

Ha te azt hiszed, hogy én védem az állami médiát akkor nagyon durván félreismertél. :)

2015.11.01. 16:24:37

@maroz:

milyen hatalma volt konkrétan a dr. dömény péternek?
az elszámoltatást meg lehetett volna csinálni a kilencvenes-kétezres években, nem történt meg, tömegigény sincs rá, szóval ez már idejétmúlt.

a rendszerváltáskor viszonylag fiatal emberek meg nem fognak eltűnni csak úgy, aki akkor az ötvenes éveit taposta, most már igen öreg, ámde az akkori mondjuk huszonévesek még nincsenek abban a korban hogy csak úgy "eltakarodjanak" mert valakinek nem tetszik.
jó vagy sem, ez van.

2015.11.01. 16:26:20

@maroz:

én úgy tudom, egy egymást különböző mértékig ismerő, részben volt indexes társaság összeállt közösen blogolni, mára már egy-két aktív blogger maradt.
te permanensen azt sugallod, hogy egy, azaz egyetlenegy konkrét személy alapította a blogot. miért???

maroz 2015.11.01. 17:09:53

@WiteNoir: A háromperhármas szt-tiszt apja, aki még 2006 ban is a külügyben semmisítgette meg a titkosszolgálati dokumentumokat külügyes volt. Őrnagyi fokozata volt a pribékeknél, diplomata is volt, elég nagykutya ahhoz, hogy a fiacskája az egyetem elvégzése után a kormányokon átnyúló korrupció egyik szimbólumánál, a CD Hungary Kft.-nél kezdje meg a karrierjét, mint kereskedelmi igazgató.

Mi is volt a kérdésed, mit nem értettél egészen pontosan a hatalomátmentésből?

Nekem amúgy van tömegigényem arra, hogy ez az ember eltakarodjon a hatalom közeléből. De nem fog, mert tudhat valamit. Ilyen felmenővel szerintem ez teljesen hihető.

Te miért véded ezt a vállalhatatlanul aljas bandát?

maroz 2015.11.01. 17:24:28

@WiteNoir: Ezt már a Kakkukfészken is cáfoltam neked, ott a kommentfolyam, olvasd vissza.

Felismertem és megértem a szándékodat.

Világossá vált már korábban is előttem, hogy neked lehet a Vincenttel valami személyes ügyed, de nem mered őket direktben provokálni. Hogy miért, nem tudhatom, hisz nem ismerlek. Hogy a többi Vincentes miért nem meri lelökni magáról a spiclifit arra lennének ötleteim, hiszen lássuk be, fiatalon oly sok mindenbe belemegy az ember, lám, Orbánról is elterjedt, hogy beszervezték, szóval számomra mindenki gyanús, aki a rendszerváltás közvetlen környékén ment ki nyugatra tanulni, de mondom, ezt csak a Vincentesekről sejtem, de rólad nem.

Szóval megértettem, hogy te engem azért kérdezgetsz és bosszantasz mindenféle megjegyzésekkel, mert abban bízol, hogy haragomban újabb és újabb aljasságokat tárok fel, és reménykedsz, hogy így hátha egyszer csak éri őket valami retorzió, és te ezzel bosszút tudtál állni úgy is, hogy látszatra ártatlan maradtál.

Szóval értem én a játékod, és partner is vagyok benne, de próbálj már meg egy kicsit ügyesebben végszavazni, mert nem értem, hogy milyen irányba terelsz, mit szeretnél tőlem.

Másoljam be ide azt a kommentem, amelyikből kiderül, hogy még mindig ír vagy öt szerző, és olvastam a viszonylag friss, idei posztok között olyant is, amit a Népszava szerkesztőségéből gépeltek be? Ezt szeretnéd, ez szerinted árthatna nekik?

2015.11.01. 17:25:55

@maroz:

nem tudom mit értesz bandán és mit értesz védésen.

ha a banda

-a múlt rendszerből hatalmukat átmentett személyek:
egyre öregebbek lesznek, szép fokozatosan eltűnnek, bizonyos pozíciókba már nem szabad engedni őket, de elszámoltatás és egyéb dolgok már idejétmúltak velük szemben, megbocsátani meg nem kell nekik
ez nem védés, hanem a realitás

-a fentebbiek utódai: ezt nem tudom értelmezni, semmilyen tisztességes módon nem lehet az utódokra áthárítani

-a vincenten blogolók: az a banda már nem aktív vagy egyelőre nem aktív, csak egy-két blogger van, sem befolyásuk nincs, sem "vállalhatatlanul aljasaknak" nem látom őket, sőt szerintem nem is azok.
pl. a mandineresek "aljasabbak", ha már...

-vagy másra gondolsz, de akkor nem tudom mire

2015.11.01. 17:27:53

@maroz:

te beteg vagy.
én azt szeretném, ha nem foglalkoznál a vincenttel sem pro sem kontra, de ha mégis, akkor ne ennyire látványosan gyűlölködj, mert ennek sem alapja, sem értelme, csak rólad szól, semmi másról

maroz 2015.11.01. 18:04:21

@WiteNoir: "pl. a mandineresek "aljasabbak", ha már..."

Ezt a blogot nem a szegény megboldogult Szalai Annamária alapította álnéven, tudtommal. Azt a másikat pedig a ballib Szalai Annamáriája.

maroz 2015.11.01. 18:06:30

@WiteNoir: De hát te kérdezel, te állítasz, ezzel te magad hozatod elő velem azokat az információkat, amelyekről azt mondod, hogy inkább elleplezni szeretnéd.

Átlátszóan manipulálsz, csak szólok. ;)

2015.11.01. 18:15:56

@maroz:

mondom, orvoshoz kell fordulnod.
most sem hoztam volna elő, ha te nem teszed be megint, szóval nagyon súlyos eset vagy.
valóban hibát követtem el hogy szóbaálltam veled.

maroz 2015.11.01. 18:35:23

@WiteNoir: Amikor érvelés helyett a másik személyét támadják a lehető legaljasabb módon az tipikusan a fasiszta ideológia kommunikációs eszközkészletére utal.

Beteg, bolond, nem ember, tehát szabad kirekeszteni, szabad ignorálni, szabad így, ilyen ocsmány fasiszta módon elérni azt, hogy már ne is kelljen az állításaival és az azokat alátámasztó érveivel foglalkozni.

A Vincent egy fasiszta blog, hagyd ott őket, mert rosszra tanítanak.

(Na, de most már tényleg kíváncsivá tettél: melyikükre haragszol ennyire? Magánban is megírhatod, aztán majd egyeztetünk stratégiát, kibaszunk vele jól, melesz neked is a bosszúd, és le se lepleződsz, hm?)

búvár kondér 2015.11.01. 19:14:20

@maroz: @WiteNoir: olvasva benneteket az rémlik föl mintha egy előre megírt darabot adnátok elő. ...de mi a fszért nem a jelen hatalmon lévő III/ akárhányas olajszőkítő, védelmi pénzt szedő, a rendszer-gengszter váltást megpuccsozó illiberátorszochazás Soros bérenc népnemzeti pénzmosodákat üzemeltető offshore lovagokkal foglalkoztok..... ki a fszt érdekek mi volt 8-101 éve....

maroz 2015.11.01. 21:08:43

@búvár kondér: dr. Dömény Péter egyike azoknak, akik csúnyán elbaszták. Ő személyesen osztogatta a pénzt azoknak a médiamunkásoknak, akik falaztak a baloldali oligarcháknak. Amikor Gyurcsány és Kapolyi együtt adott közpénz-százmillókat a Népszavának akkor a baloldali média ebben semmi kivetnivalót nem talált. Naná, hiszen a döménypéter felügyelte a húsosfazekukat, még szép, hogy nem találták akkor súlyosan támadottnak a szent sajtószabdságot.

Amugy dr. Dömény Péter még mindig hatalmon van, a Zuglói Civil Házat igazgatja, havi félmillió közpénzt kap, és az ingatlanos bétéje még ma is ugyanarra a címre van bejegyezve, ami az apja hárperhármas kartonján lakcímként szerepel.

De a legfontosabb ok amiért nagyon sokan nem foglalkoznak Orbán disznóságaival az az alternatíva hiánya, egyrészt, másrészt pedig a jogos félelem attól, hogy a doktordöménypéterek visszajönnek. Mert ezek visszajönnek, lásd a konkrét szereplő példáját is. Ezeket nem kicsit kell elzavarni, hanem nagyon. Addig a baloldalon semmi nem fog teremni, amíg ezek elfoglalják OTT a helyeket. És amint láthatod: ma még elfoglalják. Lehet ezek után komolyan venni a zuglói polgármestert?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.11.01. 23:14:55

@maroz: maroz, csak így nagyon érintőlegesen, és futtában. Komolyan azt gondolod, hogy ennek az akciódnak van értelme, vagy csupán a háborgó lelkiismeret egyfajta megnyilvánulását olvashatjuk tőled? A drdöményt nem így kell eltakarítani, ezt Te is tudod. Ha felveszed az ő fegyverét, megküzdhetsz vele, győzhetsz is, de nincs tovább. Ezt akarod?
(az ajánlott könyvet olvastam, idővel arról is kéne beszélni, addig is Kéthly Anna :-))

maroz 2015.11.02. 07:20:51

@Mihint: Nekem egy ilyen kommentet megírni kb. három perc. Nem okosság miatt, ne érts félre, csak rutin.

Más ennyi idő alatt elszív 0,7 cigarettát, _annak_ mi értelme? ;)

A lelkiismeret nem háborog, miért is háborogna? Mert bedőltem én is egy olyan intellektusnak, mint amilyen az egyik csúcstudósunké, a dr. Gábor Eleké? Állítólag van valami olyan amerikai mondás, hogy ha egyszer átbasz valaki az az ő szégyene, ha viszont kétszer az már a tied.

Én most csak határtalanul élvezem azt, hogy ezekről az emberekről olyasmiket is elmondhatok, leírhatok nyilvánosan, amiknek a századrészéért már szarrá perelne egy tisztességes ember.

Amúgy a doktordöménypétert tényleg nem így kell eltakarítani, hanem egy jó fogású, másfélcolos vasrúddal. Sajnos most nincs forradalmi helyzet, pedig lenne rá igényem. Szóval vedd észre, hogy én csak szórakozok.

Annak, amit az ember a bloghura ír pont nulla a hatása. Gondolj bele: egy Spéder-szerű milliárdos odatesz egy dudásgergelyt főszerkesztőnek, aki élet-halál ura, ő pedig odatesz egy sixx-et és ő az intelligenciája, széles látóköre, emberi tisztessége, szakmai tudása alapján eldönti, hogy melyik poszt kerüljön ki trollmadzagra, és akkor az jó esetben kap ezer megkattintást.

Nem tudom, hogy mennyire ismered virtuálisan sixx-et, körülbelül az a fazon, aki a kopipésztet még talán megérti és az a kenyere, hogy mások hányásából a szebb répákat reciklálja, jó, rendben, ma alapból is ez az újságírás, de sixx azt a változatát űzi, ahol a háromszor megevett és kihányt okádékokból szemezgeti a répát, szóval még ez az egészen pici nyilvánosság-szelet is zárva van mindenki elől, aki nem üti meg sixx hányásrépavizsgáló mércéjét.

Ha tényleg ki akarnék baszni ezekkel a fasisztákkal, akkor fognám a tényeket, az információkat és a fellelt összefüggéseket és elvinném valami jobber közíróemberhez, hirtelen nem jut eszembe név, olyanra gondoltam, mint a ballibnél a Debreczeni József, kizárt dolog, hogy a motsani hatalomtól ne kerülne a projektre egy pimf kis ötvenmillió, na, abból már egész jó könyvet lehet írni, lehetne egy csomót nyomozni, utánanézni dr. Dömény CD-Hungaryban eltöltött idejének, kicsit alaposabban körbejárni azt, hogy volt ő az MTV jogásza is, no meg elbeszélgetni egy csomó emberrel, mert azért vannak még itt vidékre nyúló szálak is, és ott konkrétan felmerült, hogy az illető akkor is beszédes volt, amikor hallgatnia illett volna, szóval ha ki akarnék baszni velük, akkor ez lenne az útja-módja, nem az, hogy ezer ember által átfutott blogposztban és tíz ember által követett kommentfolyamban írom le mindezt.

Megtehetném azt is, hogy felrakok az academia.edu-ra egy rövid és jól megszerkesztett írást, amelyikben rámutatok, hogy dr. Gábor Elek, az MTA doktora, világszerte ismert kutató miket mond public intellectualként, nagyon könnyedén be tudnám mutatni, hogy a narratívái nettó módon is fasiszták, és miután publikáltam ezt a dokumentumot szépen elkezdeném elküldözgetni a lehető legtöbb akadémiai helyre, rákérdezve a többi tudósra, kutatóra, oktatóra, bárkire, hogy nekik mi a véleményük erről.

Na, szóval legalább te értsd már meg, hogy csak szórakozok. Azon röhögök, hogy ezek mára annyira szar emberekké változtatták saját magukat, hogy lassan egy többszörösen elítélt rablógyilkosról is kevesebb rosszat lehet állítani, mit róluk, mert AZ beperelne. ezek meg csak ülnek, mint a szar a fűben, már kis se mernek jönni a Vincentről, és azért legalább azt az elégtételt hagyd már meg nekem, hogy szórakozzak velük és élvezzem. Lásd annak, ami: káröröm, szórakozás, élvezkedés a más baja fölött, amit saját magának okozott. Oké, ez sem túl tisztességes, de van még ezen felül vagy negyven másik, ennél sokkal súlyosabb jellemhibám is, és az erőforrásaim, amivel kijavíthatom őket roppant korlátosak.

Na, ennyi volt a lényegtelen mondanivalóm, mindjárt mondom a fontosat is. ;))

maroz 2015.11.02. 07:32:51

@Mihint: "az ajánlott könyvet olvastam, idővel arról is kéne beszélni, addig is Kéthly Anna"

Most ezt a beszélési folyamatot szeretném felgyorsulva látni, át kéne beszélni Mannheim-et is és Merton is, mert attól tartok, hogy valami nagyon lényeges elkerülte a figyelmünket. A téma úgy nagyon zsírkrétával körülrajzolva a technológiai rezsim lenne, annak a társadalmi hatása, írod, hogy "veritas omnia vincit", de ezt Bourdieu árnyalja egy picit:

"A tudományos felfedezéseknek azért van mindig kritikai hatásuk is, mert ami az első pillantásra nem látható, ami rejtett, az egyben titkos is, még ha nem is őrzi senki. Ez a titkosság segíti elő annak a társadalmi rendnek a fennmaradását, amelyet reprodukciós mechanizmusának elrejtésére alapoztak; és így ez a rejtettség azokat szolgálja, akiknek érdekük a rendszer fennmaradása.
Azok, akik az »etikai semlegesség« etikai ideálja nevében tartózkodnak attól, hogy olyan kérdéseket tegyenek fel a társadalomnak, amelyek kétségbe vonnák a rend létjogosultságát, elárulják a tudományt, mert elkerülik, hogy a társadalom önmagát árulja el."

Ha érdekel a dolog keress meg és akkor mondok bővebbet is róla, ha van kedved és időd és eszközöd (kényelmes fotel vagy fürdőkád), akkor te is beszállhatsz a közös gondolkodásba. :)

A baloldal megújíthatóságáról is folynak szócséplések, például itt egy kifejezetten érdekes írás a Kettős Mércéről:

kettosmerce.blog.hu/2015/10/25/mi_legyen_velunk_emberekkel_wtf_baloldal

amire nem álltam meg, hogy ne reagáljak valamit:

kakukkfeszek.blog.hu/2015/10/26/apro_megjegyzes_a_wtf_baloldal_tematikahoz

és ponnleszarom, hogy egy stixx nevű kopipészt-robot nem rakta ki blogketrecbe, pedig szerintem van olyan érdekes az írás, mint azok, amelyek már tízezredjére írják le ugyanazokkal a szavakkal, hogy orbán diktátor és ezen túl még megvett három kisded sünmalacot is, mutatjuk az áldozatok fényképét! :))

Géza Fispán 2015.12.26. 18:19:21

@states1: Matekból nem voltál csillagos 5-ös..Antall idején már ha nem a kiságyból nézted a TV-t....olvagattad az újságot, hallgattad a vasárnapi Újságot...levonhatod. Ami a mostani FIDESZ médiát illeti a középső Kádár rendszertől kicsit még rosszabb, de viharos gyorsasággal halad a 60-as évek felé.. :) Aki pusztán sajtótörténeti érdekességként megnézi a Magyar Televízió helyén sugárzó m1-et...az vagy röhögő görcsöt kap, vagy elgondolkodik, hogy lehet 80 + x milliárdot erre elkölteni ? A menekültek elleni gyűlöletfélóra _ amelynek semmi aktualitása már hónapok óta nincs_ napi rendszerességgel behányatik, bár hónpok óta semmi aktualitása nincs, de terel a kivándorló magyar fiatalok sokkal égetőbb problémájáról, vagy a lassan kiürülő kórházakról, az összedőlő I. István beázó tetőszerkezetéről...

Géza Fispán 2015.12.26. 18:22:03

@GNDL: Az elmútnyócévezés 6-7 éve aktualitását vesztette nincs jobb. A komcsizás meg ugye roppant kínos, max a moderátor törli a nickemet nagy élvezettel...ha bekopizom a FIDESZ kommunista és Ifjú Kommunista frakcióját... :)
süti beállítások módosítása