Cigányügy: most vagy soha! − Levél a kormányzathoz
2015. október 12. írta: ForgacsIstvan

Cigányügy: most vagy soha! − Levél a kormányzathoz

hegedus_istvan.jpg

Ketyeg az óra az ORÖ-nél

Kedves Kormány!

Hihetetlenül értékes ajándékot, soha vissza nem térő lehetőséget kínál a Sors − azaz, cigányügyben egyszer és utoljára még van lehetőség egy bátrat, merészet és szükségeset lépni; kérem, fontolják meg és döntsenek úgy, ahogyan azt már nagyon régóta elkerülhetetlen lenne.

Ha ez most is elmarad, komoly nehézségeket hozhat már a következő télvíz is, miközben minden egyes ellenzéki párt politikai tőkét kovácsol az Önök gyávaságából, hezitálásából, mellénézéséből.

Ha viszont élnek a semmiből az ölükbe hullott lehetőséggel, akkor a rendszerváltás óta az első olyan kormány lehetnek, amely valóban szembe mer nézni a cigányügyhöz kapcsolódó és az ország jövőjét befolyásoló problémahalmazzal. Nem csak más pártok vitorlájából foghatják ki a szelet, de olyasmit tehetnek, amit egy felelős kormánynak tennie kell: megpróbálják megmenteni az országot attól a katasztrófától, amit a cigányügy meg nem oldása, elodázása, felületi kezelése eredményezhet akár néhány éven belül is. És ez nem radikalizmus, nem pusztító jóslatok hangzatos felvetése. Ez a realitás. És kevés ennél reálisabb dolog van ma Magyarországon. A cigányügy elsősorban gazdasági kérdés. Egyértelműen a magyar gazdaság teljesítményét, pénzügyi lehetőségeit, teljesítőképességét és ezáltal az ország működését meghatározó kérdésről beszélünk.

Felesleges bárkit is azzal untatni, hogy részletesen elemezzük most itt hosszan: a cigányok felzárkózását előmozdítani szándékozó folyamatokat miért és milyen botrányok kísérik immár az elmúlt hónapokban is. Korábban is volt ilyen, de most minden korábbinál nagyobb a vihar és a botrány. A tények (amik viszont megkerülhetetlenek, muszáj őket ismerni) egyszerűen csak a következők.

*

Az Országos Roma Önkormányzat a kabinet mindenkori hivatalos partnere abban, hogy a cigányok társadalmi felzárkózása eredményes legyen.

Az ORÖ-t a törvény betűi szerint maguk a cigányok szavazzák meg, elméletben nem lehet kérdéses a legitimitása.

Az Orbán-kormány egy fontos, részletes és szakmai alapú keretmegállapodást kötött a Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő vezette Országos Roma Önkormányzattal még 2011 májusában.

A keretmegállapodás szakmai alapú, az abban foglalt célok, elvárt eredmények jók, szükségesek és teljesülésük komoly siker lenne, illetve utat nyitna a valódi felzárkózás irányába.

A kormány az elmúlt időszakban uniós forrásokat is biztosít, hogy a keretmegállapodásban foglaltak teljesülhessenek.

Ugyanakkor az Országos Roma Önkormányzatban és az azt kiszolgálni, szakmai alapú döntések előkészítésére és megvalósítására létrehozott hivatalában többségében szinte csakis kontárok, hozzá nem értők, ellenérdekeltek kaptak tisztséget és feladatot. Nyelvtudás, végzettség, szakmai tapasztalatok hiánya érezhető.

Az elmúlt hetekben, hónapokban több százmillió forint elköltését találták szabálytalannak az arra hivatott szervek az Országos Roma Önkormányzatnál, miközben a fejlesztési forrásokból több milliárdnyit egész egyszerűen elvett a kormány a szervezettől és a Türr István Képző és Kutató Intézethez csoportosított át. Ez nem csak presztízsveszteség az ORÖ részéről, hanem annak beismerése, hogy rossz helyre adtak pénzt a kormányzat részéről.

Ez utóbbi lépésre úgy reagált az ORÖ mostani elnöke, Hegedüs István, hogy megfenyegeti a kormányt, illetve mindenki azt várja a szervezeten belül, hogy majd a kabinet a hónuk alá nyúl és megmenti őket (talán pont a zsarolás hatására), ahogyan azt a korábbi kormányok is megtették már néhányszor.

Ha mindezt a szakmai és politikai hozzá nem értést végre a kormányzat is látja, felfogja, elismeri, akkor okkal hihetném azt, hogy erre reagálni is képes lesz.

Ha a miniszerelnök bizalma nem is rendült meg Farkas Flóriánban (bár ezt azért kétlem), a rendőrségé biztosan. Az a gond, hogy szóbeli elhatárolódás az egyik miniszter részéről még nem elég ahhoz, hogy a jelen helyzet megoldható legyen.

*

Éppen ezért, Kedves Kormányzat (és egyszersmind Kedves Kormányzópárt!), engedjék meg, hogy újfent felhívjam a figyelmet arra, mit kellene tenniük a következő hetekben.

Engedjék, hogy az Országos Roma Önkormányzatban felfalják egymást a sokszor tényleg tanulatlan, egymást egy kanál vízben megfojtani és 3 forintért elárulni képes cigány képviselők. Valami majd lesz, a mostani elnök, Hegedüs István talán vissza tudja szerezni a bizalmat, talán nem − ez az ORÖ belügye, majd jutnak valamire. Ha leváltják, lesz másik elnök, de nyilván őt is meg lehet puccsolni.

Bontsák fel a keretmegállapodást. Tényleg. Ne féljenek attól, hogy az ORÖ szembefordul a kormányzattal vagy a kormány ellen fordítja a hazai cigányságot sokuk annak is örül ma már, ha megtarthatja a képviselői mandátumát a ciklus végéig, és nehezen lesznek arra rávehetők, hogy a kormány ellen forduljanak vagy ellene fordítsák a cigányokat, ez mind munkával, feladatokkal járna.

Jelöljenek ki végre egy valódi hozzáértő embert a hazai cigányügy szakmai koordinálására. Olyat, aki nem csak politikai, nem csak szakmai aktor, de egyben képes a többségi társadalom bizalmát is megszerezni, képes végre a többségi társadalom morális támogatását megteremteni a rendrakáshoz. És ez az utóbbi a legfontosabb. A többségi társadalom nagyon várja már, hogy jöjjön valaki, akire a cigányügy rábízható. Aki meggyőzi őket arról, hogy megmenthető még itt valami a jövőből. Nem a titulusa lesz a lényeg ennek a személynek, vagy hogy kap-e és mekkora apparátust a feladathoz. Az egyértelműsége és hozzáértése legyen megkérdőjelezhetetlen.

Majd pedig kössék újra a keretmegállapodást 2016 elején. Immár a 2020-ig felhasználható uniós forrásokkal tervezve, megelőlegezett jogszabályváltozások előkészítésével, valamint olyan egyértelmű vállalásokkal az ORÖ oldalán, amelyek a többségi társadalom számára jelenthetnek garanciát arra, hogy változhat a helyzet cigányok és nem cigányok együttélésében a jövőben.

A kormánypárt pedig, úgy vélem, most már tényleg eljuthatna oda, hogy elkezdi a saját cigány kádereinek a megtalálását és képzését. Nevetséges dolog, hogy Járóka Lívia korábbi EP-képviselő óta senki, megismétlem, senki nincsen, akire a cigány politikusai közül büszke lehetne egy ekkora méretű párt; ellenben 3 osztályt végzett, lila zakós uzsorások még mindig könnyedén elhihetik magukról azt, hogy politikusok. És a legszomorúbb a Fidesz szempontjából az: sokuk még büszkén hivatkozik is arra, hogy a kormánypárt munkáját segítik.

*

A mostani botrány, a mostani vihar akár el is hozhatja azt a változást, amit régóta várunk. Egyetlen szóba kerülne, és örömmel segítenénk végre, nem csak én, de nagyon sokan mások is ezt az igazi változást, akár pártideológiáktól függetlenül is.

Ha ez elmarad, és a kormány megint nem lép bátran, határozottan és újító módon, akkor minden marad a régiben. Illetve mégsem. Az ellenzék okkal fogja ezeket a heteket, hónapokat a cigányokkal kapcsolatos rossz kormányzati döntések példájaként felhozni majd a jövőben.

Sőt. Lehet, hogy őket sarkallja majd igazi szakmai háttér megteremtésére, alternatívák kidolgozására, gyakornoki programok elindítására, önálló cigány stratégia kidolgozására, tanult, felkészült és hiteles cigány szóvivő kijelölésére, helyi programok elindítására.

Nekik csak egy dolgot kell majd szem előtt tartaniuk − hogyan ne foglalkozzanak a cigányüggyel. És ha Önök nem váltanak, akkor ez folyamatosan inspirálja majd őket, hiszen Önök mutatnak arra rá indirekt módon is arra, hogy miként csinálhatnák ők másképpen. Jobban. Hitelesebben.

Én azt javaslom, csinálják Önök igazán jól!

Döntsenek, cselekedjenek és mentsék meg az országot! Nagyon sokan segítenék ezt a folyamatot, ha végre lehetőséget kapnának.

Csúnya telünk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr47960066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Forgács István: Cigányügy: most vagy soha! − Levél a kormányzathoz 2015.10.12. 13:26:02

Engedjék, hogy az Országos Roma Önkormányzatban felfalják egymást a tanulatlan képviselők. Bontsák fel a keretmegállapodást. Jelöljenek ki végre egy valódi hozzáértő embert a hazai cigányügy szakmai koordinálására.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2015.10.12. 15:51:22

Ez a poszt csak egy lila ábránd.
Ha Farkas Flórián és bandája nem forgatott volna vissza a lenyúlt milliárdokból - csak úgy, mint bárki más, aki a fidesz közelébe kerül - a pártkasszába, már rég a váci börtön asztalosműhelyében gályázna. A többi jómadárral együtt.
Persze, amilyen primitív barom, még kiugatná.
Na, ezért nem kell a Flórinak semmilyen számonkéréstől félnie.

vizipipa 2015.10.12. 16:35:36

Álom, álom...

Kedves Forgács István!

Jóindulatát nem vitatom, csak a realitásérzékét.

"Jelöljenek ki végre egy valódi hozzáértő embert a hazai cigányügy szakmai koordinálására. Olyat, aki nem csak politikai, nem csak szakmai aktor, de egyben képes a többségi társadalom bizalmát is megszerezni, képes végre a többségi társadalom morális támogatását megteremteni a rendrakáshoz."

Hol van az a cigány vezető, akiben meg lehetne bízni, akiről el lehetne hinni, hogy képes a feladatra?
Aki cigány, hisz különben "kívülről" mondják meg mi kell. Ami a PC-ben automatikusan diktatúra, rasszizmus, hozzá nem értés, stb.
Aki már bizonyított, rá lehet bízni.
Akit a többiek (a cigányok, legalább is egy részük) elfogad, még ha nem is örömmel. Hisz nem egy emberes feladatról van szó.

Miért nem választódott ki eddig? Hol van? Lehet, hogy nincs is? Ön miért nem nevezi meg? Még ön sem látja? Akkor kívülről láthatja egyáltalán valaki?

Orbán Viktor (de egyébként bármely kormányfő) azokat az embereket kedveli, válassza ki, bízza meg, akik - legalább valamilyen szinten - bizonyították, hogy megoldják az elvállalt feladatot. Nem mindig jön be.

Kedves Forgács István!

Elsősorban a kormány tehet arról, hogy nincs ilyen cigány vezető?
Miért nem a cigánysághoz fordul, hogy válasszanak már épkézláb vezetőket? (Vannak sejtéseim miért nem.)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.12. 17:11:15

A nyílt levél szándékával egyet lehet érteni, még ha hiú ábránd is. Ez így rendben van.

Viszont van itten valami, kicsit eltérő dolog. Offtopic, de mégis inkább ideillik.

Forgács István nemrégen beszélgetett az N1 TV-ben Ander Balázzsal.

youtu.be/St9H_Ez7nb8?t=26m30s

Odatekertem a lényeghez, a beszélgetés utolsó négy percéhez. Ezt megelőzően arról beszél, hogy a pénz mennyire fontos (nyilván így van), az idézett részben pedig többek között arról, hogy:

"Gyakran olvasok olyan kommenteket, amelyek egyébként a Jobbik-holdudvar környékén megjelennek (...). Azt kéne a többségi társadalomnak megértenie (...), hogy A GENETIKÁN SEMMI NEM MÚLIK. (...)
A cigány fiatalembernek sokkal kisebb esélye van arra,
hogy amit a normális társadalom sztenderd életnek vél, ugyanolyan mértékben sajátítsa el, mint mondjuk egy nemcigány fiatalember (...).

Ugyanannyi tehetséges mérnöknek tanulható fiatal cigánylány jár most óvodába e pillanatban Taktaközben mint mondjuk a Rózsadombon, csak az a gond, hogy őbelőle nem lesz mérnök.

Az a tehetséges kis cigánylány aki a Taktaközben jár most óvodába(...), lehet hogy 16 évesen anya lesz. Ki az aki a ez a eljövendő 12 évben gondot fordít ara hogy hídépítő mérnök (!!) legyen ha valóban arra van tehetsége(...)."

1) A valóság ezzel szemben , hogy az intelligencia és az emberi képességek , személyiségvonások rendkívül nagymértékben öröklöttek.

A mandineren jelent meg mostanában egy ezzel foglalkozó 2010-es filmecske (5 évbe kerül mire ide eljutott, jellemző), amely pontosan ezzel foglalkozik:

mandiner.hu/cikk/20151006_lehet_e_hatassal_a_neveles_az_intelligenciara

A film egyértelmű tanúsága-tanulsága, hogy az intelligencia és az alapvető személyiségvonások döntő mértében ÖRÖKLŐDNEK, az idegen családokba örökbeadott gyerek a vérszerinti szüleire hasonlít inkább és nem az örökbefogadókhoz, vagyis: Az intelligencia, vérmérséklet (temperamentum), emlékezőtehetség, alapvető személyiségvonások mind-mind öröklődnek.

Érdekes hogy e tanulságok levonása útjában a filmben is a szociológusok állnak, ami nem csoda, a szociológust világéletében arra tanították hogy társadalommérnökösködéssel mindent el lehet érni, az ember egy "tabula rasa" (üres lap), azt írunk rá, amit akarunk. Hát nagyon nem az. Forgács István a maga módján így fogalmazza ezt meg:

"minden megszülető gyermek az ugyanúgy két kar két láb, agy amit meg lehetne tömni tudással, szív amit meg lehetne tömni érzésekkel"

Óriási tévedés. Bizonyos agyakat nem lehet megtömni, illetve hiába tömi meg az ember, kihullanak belőle. Más agyak meg csak úgy szívják magukba a tudást, elolvasnak egy könyvet és kívülről tudják a tartalmát, önszorgalomból idegen nyelveket tanulnak, stb.

Vannak eleve kezelhetetlennek született, pszichopata emberek is, akik a börtönön kívül sehová sem valók. Persze a pszichopaták nagyrésze elég okos hogy ne kerüljön börtönbe, ez amiről a lakosság szinte semmit nem tud (hollywood ábrázolása folytán mindenki az hiszi hogy pszichopata egy valami folyton dühöngő állat, vagy piti bűnöző, ez nagyon messze áll a valóságtól), lényeg hogy vannak elve cinkesen született emberek, egy bizonyos határon túl az alacsony IQ is idetartozik.

2) A nők agya máshogy van fölépítve mint a férfiaké, a matematikában és mérnöki tudományban ezért van sokkal kevesebb nő, aki azt hiszi hogy a nőknek valami beépített hajlama vagy esélye van rá hogy jó mérnökök legyenek, az teljesen elrugaszkodott a világtól, vagy szociológus. :) Ez annyira alapvető, hogy magyarázni is szükségtelen.

J. Philippe Rushton szerbcigányokon végzett kutatásai szerint az ő IQ-juk 70 körül van.

Ha egy népnek az átlag IQ-ja 70 a befogadó népesség 100-as IQ-jához képest, az egy óriási különbség, amit ostobaság és káros szűklátókörűség figyelmen kívül hagyni.

Vagyis, Forgács István megállapításával szöges ellentétben, a genetikán nagyon is sok múlik. Szinte minden.

A szülő feladata annyi, hogy rendesen megtanítsa a gyereket az alapvető szociális kötelességekre, és ne bántsa (verje, éheztesse, szekrénybe tartsa stb). Ennyi.

Ha valakit jól fejbevernek egy vascsővel és egy életre fogyatékos lesz tőle, az környezeti hatás. Ha a terhesség során jól megrugdossák az anyát és a gyerek emiatt fogyatékos lesz, az környezeti hatás. A negatív hatások környezeti hatások.

De senkiből sem lehet zsenit vagy tehetséget nevelni, ahhoz született adottság kell. Bárki aki az ellenkezőjét állítja, hazudik vagy téved.

Ha lesz valaha egy olyan jövőbeli társadalom, ahol a józan ész is szóhoz jut végre, akkor a családtervezés végre elfoglalhatja megillető helyét, és végre sor kerülhet majd rá, hogy legjobbak a legjobbakkal házasodva neveljék föl a jövő generációját.

Eddig több tucat gént azonosították, amelyek az intelligenciát kódolják. A folyamat elején tartunk, de a jövő nagyon Ígéretes.

www.youtube.com/watch?v=6lsa_97KIlc&list=PLMNj_r5bccUwJUkxlqA47ji_-qyZAosGX

Ezt is majd le kel fordítanom egyszer...:)

Bell & Sebastian 2015.10.12. 17:49:36

@Nemzetstratégia: Forgács esze sem emeletes, beszélt és kommentelt már itt, onnan gondolom.

Legutóbb is addig jutottunk, hogy Grabanciás Viktor, aki csak odasújt a vesszejével, mire virágba borulnak a komlóindák - ilyen nincs.

A cigányok csak és kizárólag a saját értelmiségük segítségével húzkatják ki magugat (hajuknál fogva) a dágványból (mi is kerültünk bele :)) - sehogyan másképpen.

Második a korszerűtlen vallásetika, hadd ne mondjam: kereszténység.

Harmadik a... , nem a Ferencváros, hanem sürgős önvizsgálat a Fidesz részéről > kötél > padlás. Ebből már nem lesz énekes halott - se.

Bell & Sebastian 2015.10.12. 17:52:51

Javítás:

A cigányok csak és kizárólag a saját értelmiségük segítségével húzhatják ki magukat (hajuknál fogva) a dágványból (mi is így kerültünk bele :)) - sehogyan másképpen.

(kínai vackot soha ne végy, mert lehetnek rajta vándor-karakterek)

KUHULIN 2015.10.12. 18:00:01

"Én azt javaslom, csinálják Önök igazán jól!"
Ez egy nagyon szép, általános javaslat lehet mindenkinek, az élet minden területére! :)

Szalay Miklós 2015.10.12. 18:24:12

Apropó, egy tömör és módszeres összefoglaló a sztereotípiák és az előítéletek működéséről:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid067

(A legfelső sor a kép tetején, "Attitűd, sztereotípia, előítélet". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja alaposan, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.12. 18:28:56

@Nemzetstratégia:

"J. Philippe Rushton szerbcigányokon végzett kutatásai szerint az ő IQ-juk 70 körül van."

Nem vonom kétségbe, hogy a cigányok átlagos IQ-ja szignifikánsan alacsonyabb a magyarok vagy a szerbek átlagánál, hiszen évszázadokon, évezredeken keresztül NEM intelligencia alapján szelektálódtak. A 70-et azonban kissé túl alacsonynak érzem. Biztos, hogy módszertanilag kifogástalan voltak Rushton mérései? A tanulatlanság nem játszott túl erősen bele?

pamut 2015.10.12. 18:33:11

Itt oldalt a cikkajánlóban az elmúlt években összesen hány Hír tv-s meg Nemzetes cikket tettetek ki?

Csak azért kérdem mert ugyebár most már hivatalos tény, beismert galádság (amit eddig is tudott persze mindenki), hogy a Hírtv/Nemzet vegytiszta fideszes propaganda volt, amiben eltussolták a fidesz lopásait, és bemocskolták, lekaraktergyilkolták hazugságokkal a fidesz ellenfeleit, meg úgy általában is fidesz-propagandára használták.

Szóval az évek alatt a mandiner hány propaganda-cikket vett a fidesz pravdáiból?

Most az hogy ti mennyire vagytok beosztva a fideszhez meg milyen átfedések vannak, azt hagyjuk, úgyse válaszoltok arra se....

ami szabad 2015.10.12. 18:47:06

Mikor a 2,5M szavazójából 1,5M roma, ezt a lépést nem teszik meg, noha jó lenne nem csak arról beszélni, hogy menniy pénz ment a felzárkóztatásra, hanem arról is, mennyi is ért célba. Talán, esetleg elérheti az 5%-ot is, a maradék 95% eltűnt kézen- közön. :( Utána meg pampog mindenki, hogy "ezeket" nem lehet integrálni. Holott az oktatás okosan, igenis csodákra képes, ha a szülőkkel is sikerül megértetni a miérteket és a hogyanokat, megy ez. Több olyan kezdeményezés is van, ahol hozzáértők, terepen, és nem valami minisztériumban okoskodva, igenis komoly eredményeket produkálnak. Na ne félj, ők nem kapnak állami pénzt, mert éppen arra bizonyíték, hogy igenis működik, ha van akarat, meg tisztesség!

Bell & Sebastian 2015.10.12. 19:19:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Méghogy a tanulatlanság? Ááá, dehogy! Hiába fújják harmóniában a rezet, ha nem azt kérdezik.

Az IQ mérések kizárólag Megőrült Vincékre vannak szabva, azon belül is ávóshajlamú blogvezérekre.

Mindenki más méreten aluli.

Gazz 2015.10.12. 19:22:14

Flórit a börtönbe!

2015.10.12. 19:31:16

"felfalják egymást a sokszor tényleg tanulatlan, egymást egy kanál vízben megfojtani és 3 forintért elárulni képes cigány képviselők"

Igazi magyarok, mit akartok?

2015.10.12. 19:34:58

@vizipipa: "Orbán Viktor (de egyébként bármely kormányfő) azokat az embereket kedveli, válassza ki, bízza meg, akik - legalább valamilyen szinten - bizonyították, hogy megoldják az elvállalt feladatot. Nem mindig jön be."

Aham, értem én: "de egyébként bármely kormányfő"... Mosdatjuk a szerecsent, elvtárs?

2015.10.12. 19:39:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem vonom kétségbe, hogy a cigányok átlagos IQ-ja szignifikánsan alacsonyabb a magyarok vagy a szerbek átlagánál"

Lehet, hogy igazad van, troll: tömegesen szavaztak a vezíredre, ahol meg krumplit kaptak, ott még a jobbikos csürhére is behúzták az ikszet. Nem mintha te egy fokkal is különb lennél...

midnight coder 2015.10.12. 19:49:04

A cigányok problémáját nem a cigány politikusok fogják megoldani. Ha ugyanis egy cigány beilleszkedett és eljutott odáig, hogy politikus legyen, az már nem cigány, legfeljebb roma származású magyar. És mint ilyen, semmivel sem áll közelebb a putrilakókhoz mint bárki más.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.12. 19:53:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

dienekes.blogspot.hu/2006/10/iq-of-serbian-gypsies.html

"To examine whether the Roma (Gypsy) population of Serbia, like other South Asian population groups, average lower than Europeans on g, the general factor of intelligence, we tested 323 16- to 66-year-olds (111 males; 212 females) in three different communities over a two-year-period on the Raven's Colored and/or Standard Progressive Matrices and four measures of executive function. Out of the total of 60 Matrices, the Roma solved an average of 29, placing them at the 3rd percentile on 1993 U.S. norms, yielding an IQ equivalent of 70."

@Bell & Sebastian:

"Legutóbb is addig jutottunk, hogy Garabanciás Viktor, aki csak odasújt a vesszejével, mire virágba borulnak a komlóindák - ilyen nincs."

Nem, garabonciás, hanem vajda. Forgács a saját törzsi tudatalattiból dolgozik itt, és még azt se mondhatom hogy nincs legalább részben igaza.

A probléma ott van hogy vannak a Viktor rokonai, barátai és üzletfelei, Forgács pedig egyik részhalmaznak sem eleme. Nem tagja a brancsnak, na.

A vajda megteheti hogy egy kézmozdulattal jó mederbe tereli a dolgokat, de csak akkor ha te is teszel neki valamit, tejelsz, ajándékot adsz, meghívod disznót vágni stb. Vagy úgy intézed hogy mellette ülhess a focimeccsen.

Wikus Van De Merwe 2015.10.12. 20:01:13

@Bell & Sebastian:

Azt hiszem ezen megjegyzések után a "gazda" , aki magánhasználatba vette az említett blogot, kimatekozza majd, hogy Ön most itt egyszerre volt antiszemita, rasszista és náci.
Ha szerencséje van, akkor az egyenlet végeredményeként egy feljelentés, de minimum egy "kurvaanyázós" poszt tulajdonosa és címzettje lesz.
Ha nincs szerencséje, akkor is ez a valószínűsíthető forgatókönyv.
Döntse el maga...

Bell & Sebastian 2015.10.12. 20:02:57

@kopasz barmok országa: Pont ez az: kiválasztja és nem válassza, legkisebb érménk pedig az ötforintos.

Bell & Sebastian 2015.10.12. 20:09:31

@Nemzetstratégia: Nos, a kereszténységet pont domesztikálásra találták föl.

@Wikus Van De Merwe: Én rám nem lő, alacsony az IQ -m.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.12. 20:12:34

@kopasz barmok országa:

"Lehet, hogy igazad van, troll: tömegesen szavaztak a vezíredre, ahol meg krumplit kaptak, ott még a jobbikos csürhére is behúzták az ikszet. Nem mintha te egy fokkal is különb lennél... "

:)

Wikus Van De Merwe 2015.10.12. 20:19:06

@Bell & Sebastian:

Az már rég nem számít.
Szőnyegbombázós üzemmódba kapcsoltak Vincéék.
Kemény munkával eljutottak oda, hogy úgy vélik, oly sok az ellen, hogy már az ártatlanok sem számítanak.
Járulékos veszteség.
Leírható...hát még ha kicsi az IQ-ja.

Krisz11 2015.10.12. 20:38:17

Szerintem ideje lemondani a cigányokról. Amelyik elég értelmes ahhoz, hogy tanuljon, dolgozzon az csinálja, a többi meg majd kiszelektálódik. Törölni kell a segélyeket, aztán menjenek külföldre dajdajozni, oszt jónapot. Svédországban lehet mindegyikből bulibáró.

Bell & Sebastian 2015.10.12. 20:53:19

@Wikus Van De Merwe: Ha pont az én előbőrömre ácsingóznak, legyenek gyorsabbak egy macskánál.

lawabidingcitizen 2015.10.12. 21:00:27

Mi az hogy nem cigány?

MAGYAR van és CIGÁNY!!!!

A MAGYAROK nem "nem cigányok"...

A cigány az CIGÁNY, abban nincs kérdés.

Flórikát meg a Csillagba, a többi mellé. 95%+1 nem számít

Krisz11 2015.10.12. 22:01:40

@lawabidingcitizen:
Megpróbálják letagadni a létezésünket is.
Pl: Kazahsztánban élnek kazahok meg oroszok. Vietnámban élnek vietnámiak meg kínaiak.
Romániában élnek magyarok, románok, németek (szászok).
Magyarországon? Cigányok meg "Nem cigányok" Lóf@szt. Itt élünk mi, magyarok. Ha romániában vagy szulovákiában élnek magyarok, akkor Magyarországon is. És azok nem cigányok.

2015.10.12. 22:58:52

@pamut: ha a jobboldali sajtó szerinted elfogult, mit mondasz a baloldalira? Talán elfelejted, hogy a sajtó legnagyobb része a világban még mindig markánsan baloldali, és pont a nagy médiaszervezetek (BBC, WP, Huffpost stb) a leginkább vérlázító hírhamisítók. Nálunk a két nagy hírportál szintén a ultraballib vonalat képviseli, és a marginalizálódott társadalmi csoportok érdekképviselete és értékként feltüntetése még mindig sokkal fontosabb nekik, mint a tárgyilagos tájékoztatás.

pamut 2015.10.12. 23:21:10

@retrovírus: Hahahaha, barátocskám, hahaha :)

Először is: Nem "szerintem" (meg minden normális, nem agymosott ember szerint), hanem saját bevallásuk szerint.
Ezek szerint te nem hallottál a Nagy Beismerésről? :) Miért nem lepődök meg? :)
És szerinted az alul-informáltságodnak mi az oka? Mit mond el ez a sajtó azon részéről amiből te tájékozódsz, hogy ezt az infót elhallgatták előled? Csak nem azt jelenti hogy azok is pártkontroll alatt működő hazug propagandakiadványok? Csak nem azt jelenti hogy sikeresen manipulálnak téged?

Másodszor: Nem "elfogult", hanem konkrétan teljesen pártirányítás alatt működő, szétcenzúrázott, a Párt iránymutatásait szolgaian kiszolgáló.

Harmadszor: Nem "sajtó" hanem propaganda. Pártpropaganda. Tudod, az amit évek óta nézel, hallgatsz, olvasol. Amivel mossák az agyad régóta. Amiben elhallgatták Orbán és a fidesz bűneit, és szétrágalmaztak mindenkit akit Orbán ki akart nyírni.

Negyedszer, de ezt már tényleg csak a túlzott igényesség kedvéért: Nem "jobboldali", egy, a sajtószabadságot lábbal tipró politikai maffiának semmi köze a jobboldali értékekhez (de még csak bármilyen politikai vagy nemzeti értékekhez sem), ezt a blőd kamu dumát is csak azokkal tudták elhitetni akiknek kimosták az agyát a közvetlen irányításuk alatt álló propagandamédiájukkal.

És végezetül: a dedó "balosozás" pont az a hamis, torz logika, amit a fidesz évek óta sulykol többek közt a most lebukott propagandamédiájukban is, azaz azzal hogy az ő beteges logikájukat követed, azzal azt ismered be hogy neked is sikerrel mosták át az agyad. Te is minden szart és mocskot elnézel a téged sikerrel manipulálóknak mert betömték a pofádat ezzel a hazug gumicsonttal, te meg rágod boldogan és elérték nálad hogy semmi más ne érdekeljen, elérték hogy elhidd hogy ez felmentést ad mindenre.

pamut 2015.10.12. 23:25:18

Azért ne feledkezzünk el a lényegről:
Azt kérdeztem ettől a blogtól, hogy a mandiner összesen hány száz (vagy ezer?) "cikket", azaz propaganda-hazugságot vett át az évek alatt a most lebukott fideszes propaganda-kiadványoktól?

Azaz milyen mértékben vett részt a mandiner a párt-propaganda terjesztésében, az olvasói megvezetésében, manipulálásában, az olvasói agymosásában?

(Már nem úgy általában - mert az is jogos kérdés lenne -, hanem a múlt héten kibukott konkrét ügy kapcsán.)

átlátó 2015.10.13. 00:31:02

Nyalom a kenyeredet nem Brian Setzer a sukár, hanem a Kis Grofó. Abból kéne annyi, hogy árvízkor mederben tartsák a Dunát dikk.

2015.10.13. 00:33:08

@pamut: én konkrétan leszarom az elmebeteg fröcsögésed. Nem voltam fidesz-szavazó soha, és tőlem azt gondolsz a sajtóról, amit akarsz. Teljesen másról beszélsz, mint amit írtam. A kommentem lényege az volt, hogy amit az általad jobbosnak tartott média művel, az a kanyarban sincs ahhoz a tébolyult és gyalázatos propagandához képest, amit a ti szennyadóitok és szennyblogjaitok művelnek.

Jössz itt a nagy leleplező, konteós, megmondójancsi dumáddal, ami egyrészt a balos sajtó fáradt és adatok nélküli érveit ismételgeti papagáj módjára, másrészt pedig, ami a fájóbb tény számotokra, hogy még ezzel a nagy tényfeltárós éleslátással se vagytok képesek egy szemmel látható politikai formáció létrehozására, ami vállalható a szavazóknak. Hol voltál, amikor a ballibek (bocs, demokraták) a szemétdombra kerültek? Várjátok már 2018-at? Most majd megint megmutathatod, írj még sokat, vagy szervezz valami tüntit és hozd ki a romkocsmákból a haverjaidat.

Engem nem agymosott senki, elég sokféle és főleg nem magyar forrásból tájékozódom, te viszont rendesen benyaltad a liberó propagandát.

Imrebá 2015.10.13. 05:45:55

" Eddig több tucat gént azonosították,
amelyek az intelligenciát kódolják."

Letagadhatatlan a genetika, az öröklődés szerepe.
De ezek nem abszolút dolgok.
Az csak egy elmélet, hogy a gének nem változhatnak az élet során.
@Nemzetstratégia:

Rudi Kató 2015.10.13. 06:25:17

Cigány ügyben az egyetlen lehetséges jó megoldás ha vissza telepítik az összeset származási helyükre Indiába! Minden más megoldás csak ront a helyzeten!

Rudi Kató 2015.10.13. 06:27:20

@Imrebá:

Több száz év állt rendelkezésükre az itt élősködő cigányoknak és zsidóknak mégse vált egyetlen egyből sem ember!

lawabidingcitizen 2015.10.13. 06:45:56

Nem minden bűnöző cigány, de minden cigány bűnöző!

ami szabad 2015.10.13. 06:52:02

@Rudi Kató: Hát, úgy látom a kommentjeidből, hogy belőled sem vált ember. De azért ne add fel! Az empátia, a tolerancia azért tanulható, igaz, jó nagy SAJÁT kapott pofonok kellenek hozzá, hogy átérezd, másnak is bír szar lenni. Persze, a magad fajta soha de soha nem fog magába nézni, hogy mit is kell tenni ahhoz, hogy jobb legyen, csak a a mindenki más hibás érte kottából tud énekelni. Ezért is vagytok tökéletes alanyai a fasizmusnak, melynek egész propagandája erre épül. Tudom, tudom, kényelmesebb,mint tenni azért, hogy boldogulj, és boldog légy! Menniyvel egyszerűbb a gyűlölködés! Rossz hír viszont, hogy betregít. Így amikor a pacskert egy hosszan tartó betegség után feldobod, majd azt is megállapíthatod, hogy erről is "azok " tehetnek, és nem pedig te, aki pedig oly keresztyény meg miegymás volt:)

midnight coder 2015.10.13. 07:28:27

@pamut: Nálad agymosottabb ember elég kevés van. Már persze ha tényleg nem egy fórumrobot vagy, amit az MSZP megbízásából írt egy szorgos kezű hekker.

Ma mindenkinek megvan a saját sajtója. Itt a vörösnáci index, ATV, Népszabó, stb. Megvan a jobboldalnak is a sajtója a HírTV, Lánchíd rádió, Magyar Nemzet, stb. És van a közszolgálati média, ami mindig az aktuális kormány kiszolgálója. Így van ez most is, de így volt az MSZP idején is. És vannak a kereskedelmi csatornák, amik semlegesek, ez alól az RTL volt egy ideig kivétel a kormányellenes támadásaival - most nem tudom hol tartanak, őszintén szólva elég ritkán nézek TV-t mostanság.
És persze van millió blog a Kettős Mércétől a Kurucinfóig, hogy csak a két szélsőséget említsem.

Amikor tényleg nem volt sajtószabadság, az első két kormányzati ciklus idején, akkor bezzeg senki sem sírt emiatt a baloldalon. Pedig akkor tényleg egypólusú volt a média. Csak az az egy pólus az ő oldalukon volt.

Nzoltan 2015.10.13. 07:31:44

@ami szabad: Az 'empátia' és 'tolerancia' az, ami elhomályosítja az egyén természetes védekező képességét.

Azt hiszem manapság nem kell messzire menni a példáért.

midnight coder 2015.10.13. 07:32:13

@ami szabad: Én pont azt látom, hogy a leginkább gyűlölködők, a legnagyobb gonoszok élnek a legtovább. Hacsak ki nem irtják őket, lásd Hitler, Lenin, Sztálin.
Ami miatt pedig nem fogsz sokáig élni, az az, hogy abból a TB-ből fedezik a te gyógyításodat is, mint azért a polgárét aki egész életében egy árva buznyákot sem fizetett ebbe a kasszába.

Nzoltan 2015.10.13. 07:38:12

@ami szabad: Oktatáss ugyanúgy elérhető volt számukra, mint bárki másnak. És végül a konklúzió az lett, hogy 95 százalékban totál hülyék.

Nem mindenkiből lesz Mozart. Legfeljebb Mozart egyik golyója.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.13. 08:35:34

@retrovírus:

"még ezzel a nagy tényfeltárós éleslátással se vagytok képesek egy szemmel látható politikai formáció létrehozására, ami vállalható a szavazóknak."

Hát tehetnek szegénykék arról, hogy a magyar lakosság 95%-a - vagyis mindenki, aki nem őket támogatja - náci, fasiszta és gyűlölködő?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.13. 08:36:57

@Nzoltan:

"Nem mindenkiből lesz Mozart. Legfeljebb Mozart egyik golyója."

Mozart golyójának lenni is már mérhetetlen megtiszteltetés számukra. :D

Imrebá 2015.10.13. 09:05:22

@lawabidingcitizen: @Rudi Kató: mégis folyton rájuk szavaz.
hol itt a következetesség?

♔bаtyu♔ 2015.10.13. 09:08:28

A cigányok és zsidók házatáján senki nem akar körbenézni, de nem is nagyon mer. Olyanok mint a darazsak, rablók, de senki nem meri a kast bolygatni.

Sajnos.

Mellesleg a vádlottak padján ott kellene lennie Hegedűs Zsuzsának is.

Egyébként azért érdekes, hogy ez most tűnik fel, mert 2010 előtt jóval több díszcigány és díszzsidó volt.

♔bаtyu♔ 2015.10.13. 09:13:53

@retrovírus: Egyetértek, jól összefoglaltad.

Ostoba szolgalelkűségükre jellemző, hogy egyik "legütősebb" érvük a bevándorlás kapcsán az volt, hogy a kerítés az vasfüggöny.

Nem volt ott egy ember aki azt mondta volna, hogy emberek, azért ezt az érvet ne vegyük már át a nyugati médiától, egyrészt a magyarok nagyon is tudják mi a különbség, másrészt a vasfüggönyt anno mi csináltuk. Simán érvelt ezzel az Index, az ostoba ballibsi cselédek pedig érveltek ezzel a blogokban, hiszen az Index is írta.

annamanna 2015.10.13. 09:39:17

Forgácsról egy zsidó anekdota jut eszembe. Valamelyik hitközségben megjelenik egy fiatalember. Szorgosan olvassa a Tórát, mindenkivel tisztelettudóan, szerényen viselkedik, a zsinagógában a hátsó padba ül. A hitközség tagjai áradozva mesélnek róla a rabbinak, úgyhogy a rabbi istentisztelet közben rátereli a szót: mondták, hogy van itt egy nagyon szerény fiatalember, de nem látom. A hátsó padból felemelkedik valaki és elkiáltja magát: Hát itt van az a nagyon szerény fiatalember, Rebelébn! Én vagyok az!!

Az a baj Forgáccsal, hogy nem tudja, mit nem tud.
Az utóbbi években sikerült valahol előrelépni cigány ügyben? De még mennyire hogy sikerült! Cserdiben.
Kellett hozzá cigányügyekre átcsoportosított pénzforrás? Nem kellett.
Kellett hozzá országosan koordinált cigánypolitika? Nem kellett.
Bogdán azzal kezdte a munkát Cserdiben, hogy nyílt levelet írt a kormánynak?
Azzal kezdte, hogy elment dolgozni, udvarsöprögetőnek egy pécsi céghez.
De lefogadom, hogy ez az ember is sokkal nagyobbat tud dobni a cigány ügyön, mint Forgács: www.youtube.com/watch?v=0Ggv5xOekMI
Mit csinál? Pénzt kér az államtól? Levelet ír a kormánynak? Nem, hanem kreatívan kitalálja magát.
Rengeteg hasonló példát lehetne sorolni, például cigány közmunkás tanítónőt: romasajtokozpont.hu/a-celom-hogy-elultessem-a-gyerekben-a-szerelmet-hir24/
Vagy roma gyülekezeteket stb. A lényeg, hogy magukat találják ki, és nem lógnak az állam csecsén.
Az államtól kapott lóvé ugyanis csak a probléma örökkévalóságig való tartósítására jó, a megoldásra biztos, hogy nem. Aki az államtól vár megoldást, az biztosan nem fogja megoldani a romakérdést. Legfeljebb a saját egzisztenciáját, státuszát képes biztosítani, mást nem tehet.

Aki rájön, hogy képes saját magától is változtatni a sorsán, tehát nem kell külső segítségre várnia, mert magától is halad előre, azt a lopás is egyre kevésbé fogja vonzani, mert izgalmasabb és boldogítóbb valamit saját erőből előteremteni, mint másoktól elcsórni.
Addig, amíg az állami csecs táplálja, és attól nem mer elszakadni, amíg nem jön rá arra, milyen klassz dolog a saját erőből való boldogulás; addig tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzi magát és sokkal nagyobb hajlama marad a bűnözésre.

Nagyon nem véletlen, hogy pont az állam által finanszírozott elöljáróságokban van a legnagyobb sikkasztás, csalás, korrupció. Ez csak arányaiban más, mintha valaki tusfürdőt lop a teszkóból, de ugyanúgy a tehetetlenségérzet vezérli.

Itt nem az IQ számít. Hanem a személyi autonómia lassú megtanulása. Arra pedig pont nem jó a központi vezérlés.

Persze próbálkozni mindig lehet, és az állami karrier épp az olyan különösen szerény fiatalembereknek áll jól, mint amilyen Forgács István.

♔bаtyu♔ 2015.10.13. 09:42:42

@midnight coder: Igen, amikor Orbánék megjegyezték, hogy nincs lehetőség a ballib uralta médiában a jobboldal számára, a ballibsik gőgösen megjegyezték, hogy tessék csinálni egy jobboldali médiát. Aztán újból kiosztották cselédeiknek a Pulitzer díjat, egy sem problémázott, hogy a jobboldalnak nincs tere. Az állítólag független közszolgálati TV-ben három szélsőséges zsidónő értett egyet azzal, hogy a jobboldal látens antiszemita. Aki ezeket hallgatta, az amúgy tényleg antiszemita lett.

dîszkorzo 2015.10.13. 09:45:55

@vizipipa: Lakatos Béla,Ács volt polgarmestere Pl.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.13. 11:48:18

@Imrebá: A gének szerepe lehet döntően meghatározó, pl. egy pszichopata esetén.

A pszichopátia kóros antiszociális viselkedés (a másik emberben egy tárgyat lát és azt nézi, hogyan tudja az illetőt fölhasználni saját céljaira) valamint az együttérzés (empátia) nagyfokú ill. teljes hiánya. A pszichopata ha kell szemrebbenés nélkül hazudik, ez önmagában rendkívül sikeressé teszi, hiszen az emberek többsége abból indul ki, ha valakit rajtakapnak az elszégyelli magát, vagy belső radarja jelez hogy "valamit elszúrtam" és legalább zavarba jön.

Tévedés. A pszichopata másodperc törtrésze alatt alkalmazkodik a megváltozott helyzethez és minden erejével arra törekszik hogy kivágja magát belőle.

Pl. az orbán és a gyurcsán ilyenek a magyar politikában, orbán ezért sikeres még mindig. A gyurcsány baja hogy az őszödi beszéd egyértelmű helyzet, a lakosság átlát a szitán, orbánnak ilyen problémaja nincs.

Ez csak egy példa volt hogy gének bizony nagyon erősen meghatározzák, az illető hogyan látja a világot.

Az emberek többsége nyilván szabálykövető, empátiával rendelkező ember. Azért ilyen, mert génjei ezt kódolják. Maga a cselekvési szabadság is genetikai kód következménye.

Ha valakinek a természet zseniális intelligenciát kódolt, akkor megvan a szabadsága hogy halálra/hülyére igya magát, vagy pedig szakmájában sikeres szakember legyen, pl. Nobel-díjas fizikus.

Akinek a természet 70-es IQ-t kódolt, abban e szabadság NINCS MEG. Az nem választhat olyan pályát, ahol intelligencia szükségeltetik. Egész életében segéd-betanított- stb munkás lesz. Lehet egészen szakmunkás szintig viszi.

Egyetértek hogy génjeink nem abszolút meghatározók, de a HATÁROKAT ők jelölik ki.

Mindenkinek írom:

Amikor Forgács István arról beszélt az Ander Balázzsal beszélgetésében hogy a cigánylány 16 évesen anya lesz, akkor valós dolgot érint.

A problémának egy valós megoldása az lehetne, ha mondjuk a kormány vagy akár törvényes keretek között valamely civil szervezet százezer forintot ajánlana fel az illető, cigány vagy magyar sterilizálására. Aki ezt elfogadja az átesik a műtéten, majd megkapja a százezer forintot, készpénzben.

Ha rajtam múlna, választható opcióvá tenném hogy kapjon pluszba egy karton cigit meg egy rekesz sört, ha az illető igényli.

Az akciónak hatalmas sikere lenne, higgyétek meg.

Egy öntisztító folyamat indulna el.

prfact 2015.10.13. 12:00:21

Az un. cigány vezetők és ez egész un. civil képviseletük egy rájuk erőltetett színjáték. Nincs mit képviselni, hiszen olyan, hogy cigány kultúra nincs, mivel írásbeliség, egységes nyelv, szokásrend sincs. Az ilyen szervezetekre elköltött adóforint nettó pénzkidobás, maximum a lilazakós helyi uzsorásokat segítik, hogy formális címet szerezzenek a meglévő informális mellé és fórumot teremt a jogvédőknek akik elhitetik a cigányokkal, hogy azért nem vitték semmire eddig mert a társadalom rasszista és nem költ eleget az integrációjukra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.13. 12:09:01

@Nemzetstratégia:

"a kormány vagy akár törvényes keretek között valamely civil szervezet százezer forintot ajánlana fel az illető, cigány vagy magyar sterilizálására. Aki ezt elfogadja az átesik a műtéten, majd megkapja a százezer forintot, készpénzben."

Ezt én is kiváló ötletnek tartom. Az egy karton cigarettát és egy rekesz sört kissé kevésnek érzem, lehetne az 3-4 karton és rekesz is. Ennek erősebb motiváló hatása lenne.

Ily módon valóban csak azok szülnének, akiktől remélhető, hogy rendesen fel is nevelik a gyerekeket.

♔bаtyu♔ 2015.10.13. 12:09:10

@Nemzetstratégia: Na most a politikusnak erre ugyanolyan szüksége van erre mint a hadvezérnek, aki pontosan tudja, hogy ez bekövetkezik, de nyilván nem moralizálhat azon, hogy ezt a több ezer huszonévest a jövő vasárnap meg fogja öletni.

A jó GDP-t, a szó szoros értelemben ki kell verni az emberekből. Félig rokkantakat munkára kényszeríteni, szarért-húgyért dolgoztatni, a prosperitás hiánya miatti segédmunkások munkaképes hadát közmunkával elfoglalni, persze még a piaci árnál is jóval kevesebb pénzért, hogy a lehető legtöbbjük folyamatosan munkát keressen, vagy felmerüljön benne a továbbképzés lehetősége.

Na most jó GDP nélkül semmi nincs, sem olcsó hitel, sem szociálpolitika, sem fejlesztések.

Korrupció viszont rossz GDP mellett is van.

vizipipa 2015.10.13. 13:42:37

@dîszkorzo:

Lakatos egy sértődött ember, aki többre tartja magát, mint ami most. Szadeszes minisztériumi főmuftiből "csúszott" le polgármesternek. A meg nem értett tehetség.

Lehet, hogy a mostani ORÖ-höz képest patyolatfehér, de ez csak egy szükséges feltétel, nem elégséges.

Olvass róla egy kicsit többet. Ajánlom a guglit.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.13. 16:00:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 4 karton az 800 szál, az dobozra vetítve (19 szál) kb 42 doboz, azt 750 ft-tal beszorozva (ennyibe kerül manapság vagy többe) = 31500 forint.

Ez már túl sok. Fölborítja az egyensúlyt, és rá lehet fogni később, hogy a "cigi miatt tettem".

MAXIMUM 2 karton, a legjobb az egy.

egy üveg sör 300 Ft körül van, 1 rekesz (24 db) az 7200 forint, 4 rekesz az már 28800. Ismét ugyanaz.

2 rekesz legföljebb.

Mindenképpen alacsonyan kell kezdeni, meg kel várni amíg az 1-karton-1 rekesz konstrukció kifutja magát (ez akár évekig is tarthat) , azután mondjuk évelején megemelni két karton két rekesz és 150 ezer forintra.

Ha túl erős az ösztönző, az baj, mert akkor az illető elhiteti magával hogy mindig is gyereket akart, csupán a jutalom szédítette meg. Ezesetben a cigányvajdák és jogvédők is elkezdenének népirtást meg mittudomén micsodát emlegetni. Kell ez a fenének.

"Ily módon valóban csak azok szülnének, akiktől remélhető, hogy rendesen fel is nevelik a gyerekeket. "

IQ-növelő hatása is lenne. Az ostobák és idióták egy része kiesne a továbbörökítésből.

vizipipa 2015.10.14. 16:33:22

@annamanna:

Ő úgy tűnik nem az állami csöcsre koncentrál, mert akkor az ORÖ-ben tüsténkedne. Saját lábán áll, vállalkozó, már amennyire tudom.

Sok társánál nyilván értelmesebb, de ott van jó helyen, ahol van. Cserdi polgármesteréről se lehet tudni mire lenne képes magasabb szinten. Most nagyon jó helyen van. Feljebb? Tiszta lutri.

Bloodscalp 2015.10.14. 20:14:59

Juhé!

Kedves Kormány! Kedves Kormányzópárt!!
Kérem kormányozzanak Jól! Azért mert itt az esély, találják meg rá a megfelelő embert!

Köszönöm!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.10.14. 22:47:48

aki kesztyűbábnak jelentkezik, legalább saját maga is írhatna cikket

annamanna 2015.10.15. 02:59:44

@vizipipa: "Feljebb? Tiszta lutri."
Mit is mondhatnék erre - a magyaroknál pontosan ugyanígy van. :)
Egyetlen felső segítség tuti - Istené.

@Nemzetstratégia: Erről már beszélgettünk, tudod, hogy nagyon nem értek egyet veled. Az IQ-szinthez azért annyi megjegyzés, egy elkapott mondat valahonnan: ha egy kisvállalkozó árufeltöltőnek megy el a teszkóba, szignifikánsan esik az IQ szintje.
Egy évfolyamtársam mondta még annó, hogy egy évet kihagyott, közben elment takarítani, és észrevette magán, mennyit butul. Én is észrevettem magamon, amikor huzamosabb ideig nem végeztem szellemi munkát, hogy rohamosan épülök lefelé. Az egyik saját tesztem magamon az volt, amikor nem jutott eszembe Sigourney Weaver neve, gondoltam, nem nézek utána, hanem megvárom, amíg magamtól is rájövök. Három hét kellett hozzá, hogy eszembe jusson.
A butaság nem születési adottság, az agyat is pont úgy kell edzeni, mint az izmokat. Persze így is maradnak különbségek, de akkor is roppant nagy jelentősége van a rendszeres szellemi tevékenységnek. Pont azoknak van rá hatalmas szükségük, akikbe látszólag értelmetlen tölteni a tudást.
Azt pedig már írtam, hogy azoknak a legkönnyebb beilleszkedniük, azokat a legkönnyebb fejleszteni, akiknek az anyja dolgozik.
A cigány lányokat nem sterilizálni kell, hanem dolgoztatni. A probléma gyökere nem a cigány genetika, hanem a patriarchális családmodell. Ez minden cigánykodásnak a gyökere, pontosan úgy, mint a közel-keleti migránsoknál is. Ugyanaz a probléma, és ugyanaz a megoldása: a nők tanítása, munkába állása, önállósodása. Aki kimozdul a négy fal közül, annak máris többet kell használnia az eszét, még akkor is, ha csak takarít vagy mosogat. Minél többet használja az eszét, annál inkább felzárkózik.

Szovjet képek a kommunizmus sötét évtizedeiből: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/10/14/szovjet_szocio
Walmart vásárlók az USA-ban: www.youtube.com/watch?v=ghrDIQ-K8mg

Semmiféle genetikai különbség nincs a két csoport között. Sem ideológia, sem vallás, sem IQ nem számít.
Ami számít, az az oktatás és a munka. Minden egyéb ebből következik.
A szovjet képeken levő emberek dolgoztak (próbáltak volna kibújni alóla); az amcsi képeken levők nyilván valamiféle állami segélyből élnek, az amerikai iskola (é tömegmédia) pedig eleve butít. Persze az 1950-80-as években az amerikaiak is még fegyelmezettebb, kulturáltabb népek voltak, több saját munkából és kevesebb munkanélküli segélyből tartották fenn magukat. A bukás receptje Róma óta ismert: a munkalehetőségek megszüntetése és átállás a segélyezésre.

Mutatok mást: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/10/09/a_collyer_testverek_vegzete
Ezek az emberek diplomások voltak és gazdagok, az amerikai elit tagjai. De felhagytak a szellemi tevékenységgel és a munkával, egy idő után cigánykodtak, lomiztak, mások kihajigált cuccait gyűjtögették, amíg csak kretén balfaszként meg nem haltak a saját szemétdombjukon.
Hol van itt az IQ szerepe? Sehol.
Itt nem az IQ meg a bőrszín meg a származás számít, de még csak nem is az anyagi helyzet, a vagyon. Ami egyedül számít, az a rendszeres szellemi tevékenység és munka. Aki ezekkel felhagy, az menthetetlenül lepusztul.

Még egy érvem van rá: www.youtube.com/watch?v=B1xEofioogU
Nem a genetika dönt az elcigányosodásban, hanem a szellemi restség és munkátlanság.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.15. 09:35:07

@annamanna: A hozott példád Sigourney Weaver nevéről lényegtelen, irreleváns. Specifikus tények megjegyzése nem része az IQ-nak.

A genetika öles léptekkel halad előre az intelligenciáért felelős gének meghatározásában. Ezt akármennyi józan paraszti ésszel előadni kívánt 'bölcsesség' sem fogja fölülírni.

Ott van pl. a Good Will Hunting főhőse a fotografikus memóriával. A fotografikus memória 100% genetikailag meghatározott. A sztori nyilván arra koncentrál hogy pszichomókus hogyan gyógyítja meg, de ha nem lennének ott a zseniális képességei ( a másik tehetsége, a matematikai képesség is genetikai eredetű), akkor senki le se szarná.

A mindennapi élet és az abban szükséges problémamegoldás általában eléggé edzi az agyat. Van aki hajlamos a szenilitásra ill. az agyi érelmeszesedésre, de ez is genetikai eredetű.

"A cigány lányokat nem sterilizálni kell, hanem dolgoztatni."

A cigány lányoknak föl kell ajánlani az esélyt hogy sterilizálva legyenek. Senki sem írta hogy "kell" (->kötelezően) velük bármit is csinálni, ez kicsavarása szavaimnak.

A Collyer testvéreknél a gyűjtögető hajlam elfajzásáról lehet szó, ami szintén genetikai eredetű.

"A bukás receptje Róma óta ismert: a munkalehetőségek megszüntetése és átállás a segélyezésre."

Ennek zéró köze ahhoz amiről írtam. Ha képes vagy gondolkodni, belátod miért.

H gondolkodtál egy kicsit és magadtól nem írtál rájönni:

NEM a cigányság fölemeléséről írtam, hanem az intelligencia növeléséről, de legalábbis a világban tapasztalható elbutulás megállításáról.

Az általam ismertettet program alkalmas lenne hogy nem csak a cigányoknál, de a magyaroknál lévő legbutább elemet is kiiktatása a jövendő generációk génkészletéből.

Az intelligencia genetikai meghatározottsága mellett számos és egyre több az érv. Konkrét géneket találnak, amelyek ezért felelősek.
Innentől hogy ezt figyelembe vesszük vagy letagadjuk, csak rajtunk múlik.

annamanna 2015.10.15. 10:32:55

@Nemzetstratégia: és ezt mivel magyarázod? hirado.top/kezd-megbukni-a-nemet-integracios-terv-a-bevandorlok-90-szazaleka-nem-hajlando-nemetul-tanulni/

hirado.top/migransok-prostituciora-kenyszeritik-a-taborokban-levo-noket-10-euro-a-tarifa-video/

Ugyanaz megy, mint dzsipsziéknék. Mindent nem lehet az IQ-ra fogni.

Megismétlem: A probléma gyökere nem a cigány genetika, hanem a patriarchális családmodell. Ez minden cigánykodásnak a gyökere, pontosan úgy, mint a közel-keleti migránsoknál is. Ugyanaz a probléma, és ugyanaz a megoldása: a nők tanítása, munkába állása, önállósodása.

Ahol a nő hajt, ott a férfi is kénytelen. Mert milyen ciki már, hogy a nő elhagyja (a fejlődésben). Ahol a nő csak néz ki a fejéből, ott a férfi is tunyulhat, nem lehet noszogatni se, hogy kezdjen magával valamit.

A cigányoknál is, a migránsoknál is a nőkre kell koncentrálni, szerintem. Velük kell kezdeni valamit, majd ők húzzák magukkal a férfiakat. Fordítva reménytelen, mert amíg a nő nem változik, a férfit atombombával se lehet kirobbantani az életmódjából.

Most gondolj bele - ha te két állást vállalnál, közben még nyelvet is tanulnál, és majd kilógna a beled, a feleséged azt mondaná: nagyon helyes, hogy így törekedsz, ő majd főz finom teát, mire hazaérsz, és megmasszírozza a hátad (lehet, hogy a feleséged nem pont ezt mondaná, de egy Átlag Gizi igen. Az átlag nőnek eszébe sem jutna, hogy azzal tromfoljon, hogy ha te ennyire felturbózod a teljesítményt, akkor ő is plusz állásokat vállal, meg majd esti egyetemre jár).

De ha ez fordítva van, és Gizi kezdi el felcsavarni a szőnyeget, akkor Gézának cikissé válik, hogy ő csak sörözget a haverokkal. Lehet, hogy lelép Gizitől, de az is lehet, hogy rákapcsol.

A háború előtt, amikor a feleségek otthon főzték a szilvalekvárt, sok férfi hazament ebédelni, és utána beverte a szunyát.
Amióta a nők helyzete megváltozott, és Rákosi elhajtotta őket otthonról, elképzelhetetlenné vált az ebéd utáni alvás.

Kínában a nők is dolgoznak - a férfiak szorgalmasak, mint a hangyák. A muszlimoknál a nők nem dolgoznak - az eredményét lásd fent.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy a nőket kell megcélozni, ha a férfiaknál változást akarsz elérni. És olyan irányba kell őket hajtani (az érzelmeiken keresztül), amilyen irányt a férfiaknál kívánatosnak látsz (tettekben).
Ha pl. a filmek azt sugallják, hogy a nőnek joga van megpofozni a férfit, akkor ott el lehet képzelni, mi következik.
Ha a seggrázós szexiség irányába terelik őket, akkor is el lehet képzelni, mi következik.
Ha a teljesítményt, tanulást állítják eléjük, mint elérendő célt, akkor az is ugyanúgy a férfiaknál fog nagyot szólni, mint az előző kettő irány.

Szerintem mindig a nő indul el előbb, de a férfi fog sokkal többet menni (abba az irányba, amerre a nő indította el). Ez leginkább az anya hatásán mérhető le; ezért írom le újra, hogy azok a cigányok fognak könnyen beilleszkedni, és elfogadni a társadalmi játékszabályokat, akiknek az anyja dolgozik.

Olvasd el Kőszívű ember fiait. Az számított, hogy az anya milyen irányba indul, a fiai vakon követték. Nyilván Jókai saját magából indult ki, tehát ő is tudta a saját életéből, hogy neki is az volt a legfontosabb, amire az anyja tanította. És belőle kiindulva az anyja elég szorgalmas nő lehetett, mert őrület, mennyit írt.
Petőfi és József Attila anyja biztos, hogy szorgalmas volt, és ezek a fiúk 26 és 32 éves korukra egy komplett életművet tettek le az asztalra. (Jolán és Etus hatása más tészta, de most nem J. A. élete a téma).

A léha, semmirekellő férfiaknak az anyja olyan helyzetben volt, hogy nem kellett összetörnie magát a munkában - és pontosan ez a helyzet a romáknál és a muszlimoknál.
Ha a cigánykérdés megoldását keresed, akkor tanítsd és dolgoztasd a cigány lányokat, nőket. Ennél nincs tutibb recept.

annamanna 2015.10.15. 11:22:27

@Nemzetstratégia: vagy legyen egy másik, nagyon egyszerű példa: hirado.top/elindultak-csehorszagbol-a-katonak-akik-a-magyar-horvat-hatart-fogjak-vedeni/
Vajon másképp hat-e rád ez a kép, mintha marcona férfiakat fotóztak volna le? Egészen biztosan másképp hat. Vajon van szándékosság a kép kiválasztása mögött? Nem lesz tudatos a hatása, de a tudatalattiba elraktározódik a csini szőke csajszi, aki jön, hogy megvédje a magyar határt a gaz muszlimoktól.

Egy másik példa: kettosmerce.blog.hu/2015/10/15/elolanccal_akadalyozzak_meg_az_agytumoros_no_es_sulyosan_beteg_ferje_kilakoltatasat
Ha a nő problémáját hangsúlyozzák, az a férfiakra is jobban fog hatni, mintha csak egy bajba jutott férfiról lenne szó. Beláthatod, hogy ez biztosan így van. Ha csak a férfi volna beteg, senki nem menne oda élőláncolni, de a nő miatt odamennek.

A lehető legnagyobb közhely, hogy ha el akarsz adni valamit, akkor nővel add el. "Uram, ne a nőt nézze!" - mondta Klapka György, mert ezt a trükköt persze ő maga is bevetette.

Tíz Teréz papa se robbantott volna akkorát, mint Teréz anya, és az angol dinasztia megmentéséhez is Diana bájos mosolya kellett.
Angela Merkel hatása felmérhetetlen. Mert nő, és ha nő mond valamit, arra a férfiak jobban odafigyelnek.

Nem véletlenül tiltotta meg Pál apostol a nőknek a tanítást. Mert nem Éva követte Ádámot a bűnbe, hanem Ádám követte Évát. Ez még akkor is így van, ha a nő pont annyi vonzerővel bír, mint Teréz anya.

Ha a cigány férfiaknak mondani akarsz valamit, akkor arra vagy nőket használj, de még jobb, ha először a cigány nőknek mondod el, majd ők tovább adják.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.15. 16:08:41

@annamanna: Teljesen másról beszélünk.

Amit mondtam, leellenőrizhető, utánanézhető, objektív tudományos tény. A személyiségvonásaink és az intelligencia döntő mértékben örökletes.

Sok kutatás kell hozzá hogy ez örökletesség mértékét pontosan meghatározzák és a tudományban nincsenek kőbe vésett dogmák, de minden amit e téren találtak, különösen hogy most már komputerek szekvenciálják a génállományt, az örökletesség szerepe felé mutat.

Minden az igazsággal kezdődik. Az igazságot le kel szögezni.

Az intelligencia, személyiségvonások stb döntő mértékben öröklődnek.

Valaha egyszer ^^e mondat tartalmát^^ esetleg majd föl bírod ésszel fogni.

annamanna 2015.10.17. 08:11:17

@Nemzetstratégia: "Minden az igazsággal kezdődik. Az igazságot le kel szögezni."

Azzal egyetértek, hogy minden az igazsággal kezdődött. De az igazságot nem le, hanem felszögezték - a keresztre.

"Az intelligencia, személyiségvonások stb döntő mértékben öröklődnek."

A személyiségtípusokhoz ajánlom ezt az oldalt, nagyon érdekes: lelektanitipusok.net/node/1
Az emberi társadalom valóban sokféle személyiségtípusból tevődik össze. Mindenféle közösségben sokféle személyiségtípus van. Egy családban is sokféle személyiségtípus van. Viszont minden közösségben van mindenféle típus, és ennek megfelelően mindenhol vannak olyanok, akik inkább az értelmükre, és vannak, akik inkább az érzelmeikre támaszkodnak, és az alapján hoznak döntéseket. Minden egyes társadalomban van ilyen is és olyan is. Egyik típus sem jobb vagy rosszabb a többinél, mert mindegyikre szükség van.
A racionalisták (akiket leginkább intelligensnek nevezhetsz) vannak a legkevesebben a társadalomban. ("A racionális típus nagyon ritka, a lakosság kb. 5-10 %-át teszi ki.") Lehetséges, hogy a romák közt még ennél is kisebb az arányuk - de minden népcsoportban viszonylag kevesen vannak. És akkor mi van? A többieket akasszuk fel? Mi van, ha te is inkább idealista vagy, mint racionalista? Akkor máris csökkent értékű vagy, mert az emberiség kasztokra tagozódik, mondjuk meritokrácia alapján? (Ez a véleménye a másik cikkben Kömlődi Ferencnek, szerintem elképesztő nagy baromság).
Azt, hogy az ember hasznosan vagy haszontalanul tölti-e az életét, az észnél sokkal inkább befolyásolja a jelleme. A "buták" pedig lehetnek jók, sőt sokkal jobbak, mint az okosok. "Isten hat nap alatt teremtette a világot. A hetediken megpihent, körülnézett, majd a nyolcadikon megteremtette a downosokat, hogy több szeretet jusson a földre." (Garas Dezső). Emlékezz Forrest Gumpra: rendkívül hasznosan telt az élete, nem azért, mert okos volt, hanem azért, mert jó. Nevem Sam, Esőember, Gilbert Grape, Száll a kakukk fészkére, A párizsi Notre Dame stb.... az értelmi fogyatékosok nem gonoszok. A cigánybűnözésnek nem az IQ-hoz van köze, hanem a jellemtelenséghez. Te pedig ezt értsd meg.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.17. 12:50:34

@annamanna: Az igazság a 2+2=4 igazsága. Amiről te beszélsz, az talán lehetne az Igazság nagy i-vel, a vallást kevered a tudománnyal.

A személyiségtípusokat kevered az intelligenciával. egy érző ember is lehet okos. Az IQ karakterfüggetlen.

"A "buták" pedig lehetnek jók, sőt sokkal jobbak, mint az okosok."

Ez a lehető legnagyobb tévedés/hazugság amit leírtál. A forrest gump meg esőember mind hollywoodi fölhabzásai , dicsőítései az ostobának. Az összes példád a hollywoodi álomgyár/tudatipar hamisítványa.

Minél okosabb valaki, annál kevésbé valószínű hogy valaha is börtönbe kerül, annál valószínűbb hogy több pénzt fog keresni, stb stb ez statisztika megint. Minél butább az ember, annál valószínűbb hogy összeütközésbe kerül a törvénnyel.
www.cog-genomics.org/static/pdf/ggoogle.pdf

11. oldal: life outcomes.

A 2+2 igazsága mindenkire vonatkozik. A vérző szívű hozzáállás értelmetlen és rendkívül káros hosszútávon.

Ha van egy pszichopata aki ha van lehetősége meglop, megcsal vagy megöl téged, akkor akármennyi keresztényi szeretet is teljesen fölösleges és káros, egyszerűen csak újabb alkalmat ad neki hogy parazitaként élősködjön.

Íme egy példa ahol a "szeressük egymást gyerekek" meg a "fogadjuk el egymást olyannak amilyen" vigyorgós csorgó nyálú idiotizmusa feltétlenül megbukik.
Nyilván nem minden cigó pszichopata, de ahol az agresszió ostobasággal párosul, ott a végkimenetel csakis rossz lehet.

Ahogy valakit behatárol hogy agresszív és ostoba, hasonlóan behatárol ha az illető nő, és alapvető információkat képtelen fölfogni.

Szüljél sok fehér gyereket és azokkal foglalkozzál, ne ilyen hülyeségekkel.

annamanna 2015.10.19. 04:20:57

@Nemzetstratégia: 1. Nézd meg azt a kis videót, és aztán elmélkedj el a saját IQ szinteden. www.facebook.com/radio1be/videos/10152642716521101/
Amúgy tényleg, mennyi az IQ-d? Bizonyára kapásból tudod, gondolom, nem vagyok indiszkrét, ha rákérdezek.

2. a filmes példák miért zavarnak? Talán ennél behatóbb, saját tapasztalataid vannak értelmi fogyatékosokkal? Én már beszéltem pár valódi fogyatékossal, biztosíthatlak, nem a szemközti kisábécé kirablása foglalkoztatta őket. Hanem pl. hogy hogy lehet becsukni az ajtót. A saját tapasztalataim nem mondanak ellent a filmes ábrázolásnak. Az Üvegtigrisben sem Sanyi volt a hamiskártyás szarkavaró.

3. "A személyiségtípusokat kevered az intelligenciával. egy érző ember is lehet okos. Az IQ karakterfüggetlen."

Te pedig kevered a jellemet az IQ-val.

Ezt máshová írtam, de a kedvedért megismétlem:
"A lényeg az, hogy bárki bárhogyan dönt, befolyásolni fogja a döntését a maga sajátos hitrendszere, az eddigi tapasztalatai és a belé sulykolt világkép, amikből összeáll a sajátos előítélete. Befolyásolni fogja a döntését a saját jelleme vagy görénysége is, egy bűnügyi döntésnél pláne.
Senki nem tud kibújni a bőréből, és senki nem képes igazabb döntéseket hozni, mint amennyire igaz ő maga.

Az sem számít, hogy demokratikus alapon hoznak döntéseket vagy az erősebb kutya baszik elv érvényesül; semmi sem számít, mert minden esetben érvényesül a saját hiedelemrendszer szerinti döntéshozás.
Mivel egymilliárd légy nem tévedhet, ebből következően teljesen lényegtelen azt gondolni, hogy sok ember hiedelemrendszerei kiegyenlítik és ellensúlyozzák egymást.

Nem egy ügyet kell úgy általában a legapróbb részletekig ismerni ahhoz, hogy helyes döntést lehessen hozni felőle, mert valaki bármennyit is tud egy ügyről, akkor is a hiedelmei és az előítéletei fogják vezetni (még abban is, ahogyan egy ügy részleteit tanulmányozza).
Ami elsősorban számít, az az erényesség és igazságosság gyakorlása, a saját jellem nemesítése és megtisztítása, az erkölcsi igazság gyakorlása.

Például, amikor Jézus elé vitték a házasságtörő nőt, nem azon kezdett agyalni, hogy bebizonyítsa, a nő tényleg, csakugyan házasságot tört-e vagy sem, hanem aszerint döntött, amivel a saját igazságérzetéhez a leginkább hű tudott maradni: eredj el és többé ne vétkezz. Illetve: az vesse rá az első követ, aki maga nem bűnös.

Persze ez Jézus volt; a mai emberi világban egészen konkrétan épp egy keresztény orvos döbbentett meg (tehát értelmes férfi és még vallásos is, vagyis minden feltétel adott ahhoz, hogy a dolgokat helyesen lássa); szóval a leginkább ő döbbentett meg azzal, hogy minden ökörséget azonnal elhitt, és minden igazságnak konokul ellenállt. Például szerinte van egy új evangélium, Pál evangéliuma, és mindenki üdvözül; hiába bizonygatták neki sokan, hogy ilyen a Bibliában egyáltalán nincs, akkor is tovább hajtogatta. És még sok egyéb baromságot is elhitt, és sok egyéb igazságnak is ellenállt. Pedig elvileg okos; de mégis olyan hiedelmek és előítéletek foglya, amik miatt elképesztően torzan látja a világot.

És ha egy keresztény orvos világképe torz, akkor milyen egy "átlagszavazóé"?
Teljesen lényegtelen a szavazás módszerein agyalni, mert lényegtelen, hány süket áll össze énekelni, nem az énekkar összeállítása vagy száma számít, hanem az énekkar tagjainak süketsége.

Összefoglalva: ha helyes erkölcsi döntést akarsz hozni, akkor légy erkölcsös!

Ha a fenti ügyre vetítem ezt, akkor ahhoz, hogy kívülállóként megítélhessem, melyik bíró véleménye áll(hat) legközelebb az igazsághoz, tudnom kellene, melyikük mennyire erkölcsös vagy galád. De mivel ezt nagyon nehéz megítélni, mert könnyű képmutatónak lenni, ráadásul ahhoz először engem is meg kellene ítélni erkölcsileg, így nem marad más, mint elfogadni, hogy minden döntésünk a hiedelmeinken alapul, és ebből csak úgy szabadulhatunk, ha megpróbáljuk gyakorolni a jóságot.

Például Az ötödik pecsét-beli asztaltársaság minden tagja elbukott a különböző erkölcsi ítéletekben, rendre rossz döntéseket hoztak. Kivéve az órást, aki gyakorolta magát a jóságban; így aztán a bonyolultabb erkölcsi próbát is helyesen teljesítette.
Ebben az esetben sem segítette volna a helyes ítéletalkotást sem a demokrácia, sem a diktatúra, mert mindegyik rossz eredményhez vezetett volna. A helyes döntés meghozatalát csakis a jóság gyakorlása segítette."
namitgondolsz.blog.hu/2015/10/17/demokratikus_dontes_hogyan_is

Neked is csak ezt tudom javasolni: ha helyes erkölcsi döntést akarsz hozni, akkor légy erkölcsös!

4. "Minél okosabb valaki, annál kevésbé valószínű hogy valaha is börtönbe kerül, annál valószínűbb hogy több pénzt fog keresni, stb stb ez statisztika megint. Minél butább az ember, annál valószínűbb hogy összeütközésbe kerül a törvénnyel."

Csakhogy ebből egyáltalán nem az következik, amit bizonyítani igyekszel, hanem az, hogy aki okosabb és gazdagabb, az egyrészt rafináltabb, másrészt közelebb áll a hatalom forrásához, tehát nehezebben fogják lecsukni.

annamanna 2015.10.19. 05:29:13

@Nemzetstratégia: például az újságok tele vannak a politikusok köztörvényes ügyeivel, tehát még csak nem is olyan okosok, hogy el tudják titkolni a dolgaikat, mégsem kerülnek börtönbe érte. Legyen például Orbán vejének ügye, aki közönséges fatolvaj, mégsem került miatta börtönbe, nem úgy, mint ez az asszonyka, aki ráadásul nem is lopott semmiféle fát: abcug.hu/a-gyerekek-sirtak-hogy-hova-viszik-anyat/

Tiborcz István bűnöző, de nem fog börtönbe kerülni, ahogyan Rogán Antal sem, és így tovább. A különbség oka a hatalomhoz való viszony, nem pedig az, hogy Tiborcz és Rogán jobban viselkedik, mint ez a szerencsétlen asszonyka.

5. "a vallást kevered a tudománnyal."

Milyen vallást keverek milyen tudománnyal és hol? Idézd kérlek, hol keverem a vallást a tudománnyal. Pontos idézetet kérek, a vallás és tudomány fajtájának megnevezésével.

6. "A vérző szívű hozzáállás értelmetlen és rendkívül káros hosszútávon."

Hol írtam vérző szívről? Idézd, kérlek.

7. "Ha van egy pszichopata aki ha van lehetősége meglop, megcsal vagy megöl téged, akkor akármennyi keresztényi szeretet is teljesen fölösleges és káros, egyszerűen csak újabb alkalmat ad neki hogy parazitaként élősködjön."

Gyurcsányról, Orbánról és más politikusokról sokan állították már azt, hogy pszichopaták (Gyurcsányról például Hankiss Ágnes állította ezt. Ő konkrétan pszichológus, sőt doktor, sőt egyetemi tanár: "Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett klinikai pszichológia diplomát. Később a társadalomlélektan területén bölcsészdoktori címet szerzett. 1974-1985 között az ELTE Jogtudományi Karán volt megbízott előadó a társadalomlélektan területén." wikipédia).
Te talán tettél róla, hogy ne lophassanak meg?

8. "Íme egy példa ahol a "szeressük egymást gyerekek" meg a "fogadjuk el egymást olyannak amilyen" vigyorgós csorgó nyálú idiotizmusa feltétlenül megbukik."

Hol a példád? Nem látom. Írd le!
Hol írtam azt, hogy "szeressük egymást gyerekek" meg a "fogadjuk el egymást olyannak amilyen"? Idézd!

"vigyorgós csorgó nyálú idiotizmusa" - a "Szeressük egymást gyerekek" egy régi Seress-nóta. www.youtube.com/watch?v=-mrmg7Pke48 - itt éppen a nemzet színészei és vezető énekesei adják elő, az ország minisztereinek és vezető politikusainak, tehát ők már biztosan vigyorgós csorgó nyálú idióták, így egy rakásra mind! Ha ez vigyorgós csorgó nyálú idiotizmus, akkor idézz egy másik nótát, példaként az okosságra!

9. "Nyilván nem minden cigó pszichopata, de ahol az agresszió ostobasággal párosul, ott a végkimenetel csakis rossz lehet."

Tehát, ha az agresszió okossággal párosul, annak a végkimenetele csakis jó lehet! Sorolj példákat!

10. "Ahogy valakit behatárol hogy agresszív és ostoba, hasonlóan behatárol ha az illető nő, és alapvető információkat képtelen fölfogni.

Szüljél sok fehér gyereket és azokkal foglalkozzál, ne ilyen hülyeségekkel."

De ha a nők buták, akkor csakis bűnözőket szülhetnek, nem?
Szüljél te gyereket!
A férfiak nem olyan korlátoltak, mint a nők, tehát a te általad szült gyerekek jók lesznek!
Ráadásul a nagy pocak is jobban állhat neked, mint nekem. És szoptatni is jobban tudsz, mint én, ezt is lefogadom!
Tehát ne engedd, hogy az ostoba nők bűnözőkkel szüljék tele a földet!
Szüljél jókat, szüljél magadhoz hasonló jó férfiakat!
Azé az ország, aki teleszüli, szóval hajrá, ne engedd, hogy a buta nők bűnözőkkel potyogtassák tele a világot, fordítsd meg ezt a trendet, és légy messiása a jóságos férfiak világának! Szaporodj és sokasodj, szorítsd ki a földről a nők ostoba porontyait!

Amúgy üdvözlöm anyádat, a nejedet meg a lányodat! Gratulálok nekik hozzád! Remélem, velük is közölted már (nem is egyszer) a véleményedet az ostoba, épp emiatt gonosz nőkről és az okos, épp emiatt jóságos férfiakról! Biztosan örültek neki, hiszen ostobák, épp emiatt föl se fogták, mit mondasz éppen.

11. Ezt a videót ajánlom www.facebook.com/mircea.geoana/videos/932186826799045/ a gonosz és buta nők és cigányok miatt.
A román tehetségkutató zsűrije már így néz ki. Vajon miért engedtek a zsűribe és a versenyzők közé nőket a rendezők? Mert gonoszok és ostobák? És romákat? Vagy talán Romániában már csakis gonosz és ostoba nő és gonosz és ostoba cigány lakik? Nincs egy darab FEHÉR férfi sem, aki képviselné a világ jóságát? Hogy nem állítja meg ezt a fertőt egy intelligens és jóságos FEHÉR férfi sem?

Na, itt jössz a képbe te! Szüld tele Romániát (is), mentsd meg a világot!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.10.19. 12:32:11

1) az IQ és az alapvető karaktervonások nagymértékben öröklődnek.

2) Az IQ nagysága és az alapvető karaktervonások nagymértékben meghatározzák az életben elért siker mértékét.

3) Ergo minél több az IQ és minél több jó karektervonása van az embernek ( lelkiismeretesség, tűrnitudás, becsületesség, stb) annál jobb.

Ennyi.
süti beállítások módosítása