Átmentek rajtam a megindult migránsok
2015. szeptember 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Átmentek rajtam a megindult migránsok

migrans_duna.jpg

Türkizkék ég, szikrázó napsütés, üde friss szél és − ezúttal tényleg kék Duna: Budapest panorámája mindig gyönyörű, de ebben a kora szeptemberi délutánban fővárosunk tízezerszer látott látványa újra lenyűgözi az embert. Ebbe a tökéletes pillanatba robban bele a világ legaktuálisabb drámája, az Európa szíve felé tartó migránsok hulláma. Az Erzsébet híd járdáján állva, a korláthoz szorulva nézem, ahogy max másfél méter távolságban elvonul előttem végig a Keleti elől útnak indult migránstömeg.

Nagyjából ezer ember, akik napok vagy hetek óta a Keleti pályaudvar egyre nyomasztóbb aluljáróiban tengődtek, péntek délben úgy döntött, hogy elindul az állandósulni látszó átmeneti állapotukból és a hiábavaló várakozásból. Elindultak a Rákóczi úton a pesti belváros − és az áhított Nyugat felé. Gyalog.

Alig hogy olvassuk a híreket és tesszük ki a fejleményeket a Mandiner főoldalára, már azt az értesülést kaptuk, hogy nemsokára a szerkesztőségünk alatt, az Astorián vonul keresztül az embertömeg. Kirohanunk a térre és elindulunk az Erzsébet híd felé − természetesen arra vonult tovább a tömeg. Rendkívüli tempóban. Erőltetett menet sebességével vonulnak végig Budapest ütőerén, az újságírók, fotósok alig bírják a lépést tartani. A rendőrök, ahogy eddig oly sokszor a mostani válságban, a legkorrektebb módon biztosítják a rendet: a menetet engedik, de keretek közé irányítják, hogy a város működése, forgalma se lehetetlenüljön el; a migránsok pedig zokszó nélkül fogadják el az iránymutatást. Nem érnek rá balhézni.

A migránsok nem néznek se balra, se jobbra, nem állnak le nézelődni, nem kanyarodnak be a mellékutcákba, nem érdeklik őket sem a kirakatok, sem a látnivalók, sem a bámészkodó budapestiek vagy a külföldi turisták.

Még Budapest dunai panorámája sem állítja meg őket − pedig valószínűleg most látják ezt először. És a legtöbbjük nyilván azt reméli, hogy utoljára. A Dunához érve azért előkerülnek az okostelefonjaik, sokan elkezdik felvenni az átkelés élményét, a látványt.

Kolléganőmmel az Erzsébet híd közepén állunk meg a híd korlátjához tapadva, hogy elvonuljon előttünk a tömeg. Az itt a járdára terelt migránsok olyan közel vannak hozzánk, hogy minden egyes arcba bele tudok nézni. Azt is mondhatom: átmennek rajtam a megindult migránsok.

Arab, valószínűleg szíriai fiatalemberek tömege jön először, gyors léptekkel szelik át a hidat. Ahogy eddig is, most is megfigyelhetjük, hogy alapvetően jól öltözöttek, jó erőben vannak, a helyzethez képest ápoltak és teljesen civilizáltan viselkednek. Nincs skandálás, nincs balhézás. Jókedvűen, felszabadultan, nyilvánvalóan az adrenalintól is hajtva mennek keresztül az Erzsébet hídon. Egyikük felpattan a híd láncára, háttérben a Szabadság szoborral, hogy mobiljával fotót csináljon a többiekről.

Az élcsapattal szeli át a hidat egy fél lábát elvesztett fiatalember is, két mankójával rohan Nyugat felé. De vannak tolószékes emberek is a menetben. A mellettünk elvonuló migránsok néha ránk mosolyognak, néha győzelem-jelet mutatnak. Egyik-másik hozzáér kolléganőm bringájához is utólag vesszük észre, hogy a lakat közben eltűnt róla.

A fiatal férfiak élcsapata után idősebb férfiak és nők, fiatal párok, kisebb gyerekek, valamint néhány család is próbálja tartani a lépést. Utóbbiak már nehezebben. A pesti hídfőnél egy tradicionálisabb ruhába öltözött családnak ki kell fújnia magát, de egy pár perc múlva indulnak tovább, egy középkorú nő próbálja siettetni egy talpig feketébe öltözött, kendőt viselő öregasszony lépteit. Egy fiatalember két kézzel fogva kísér egy láthatóan összeomlott fiatal nőt (feleségét? nővérét?), aki lassuló léptekkel, sírva mutogat körbe-körbe, például a mellettük elhaladó hetes buszra és az onnan bámuló emberekre. Ki tudja, meddig jutnak el.

migrans_duna_2.png

migrans_duna_3.JPG

migrans_duna_4.JPG

migrans_duna_5.jpg

Fotók: Kiss Brigitta

Lassan elvonul a tömeg nagyja, elindulok visszafelé az Astoriára. Itt-ott lemaradozva újabb kisebb csoportok jönnek, ők talán tovább tanakodtak azon, érdemes-e nekivágni a gyalogútnak. A Váci utcánál keresztezik a bámuló turisták hadát. Nincs keveredés. Egyik részről sem.

Később, a ferences templom árnyékában sötétebb bőrű emberek jönnek, ők talán a bangladeshiek, egy másik kaszt a Keleti spontán kialakult migráns társadalmában.

Amikor visszaérek a szerkesztőségbe, az Astoria aluljárójában néhány magyar kopasz próbál egyszerre keménynek mutatkozni és kitalálni, mégis mit akarnak csinálni. Sokra nem mennek a gondolkodással, addigra a tömeg már Buda hegyei között járhat.

A szerkesztőség ablakából még egyszer kinézve egy sokgyerekes migráns családot pillantok meg. Apa, anya, gyerekek - akik már visszafelé jönnek a Duna felől. Talán csak addig bírták a szuflával. Vagy az idegekkel. Újra a Keleti aluljárója és a további bizonytalanság várhat rájuk.

Ahogy a bizonytalanságba indultak el azok is, akik még most is ott gyalogolnak, valahol Budapesten, nyugati irányba. Egy elképzelt, megálmodott Európa felé; egy Európába, ami a valóságban nem tud mit kezdeni velük, és ezt sem magának, sem a migránsoknak nem meri bevallani senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr587760586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 09:25:53

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:39:29

@♔bаtyu♔: nyilván ha észlelem ezt a problémát, akkor legelőször is magyar nyelvű plakátokat csinálnék, jó sokat, olyan témákról, amik a menekülteket nem érdeklik, csak a magyar lakosságot és olyan helyre is raknám őket ahol menekült még véletlenül sem látja.

Aztán csinálnék egy kerítést, ami épp csak arra nem jó, hogy kívül tartsa akiket kint akarok tartani, viszont pengés drótból csinálnám, hogy aki átjön az sérüljön meg, szakadjon a ruhája és ezzel megkedveltessem magam.

Aztán akik átjöttek, azoknak adnék egy vaktérképet, amin nincs semmi (az se, hogy ő hol áll), és ráböknék egy pontra jó messze, hogy oda jusson el, úgy ahogy akar, de nem mondanám meg neki, hogy miért, hogy mi van ott, csak hogy ez muszáj.

Ha lenne olyan hülye aki tényleg odamegy, azt meg ott tartanám jó sokáig, de persze szabad ki-be járással és megintcsak úgy, hogy lehetőleg minél kevesebbet értsen abból ami történik, viszont igyekezném minél szűkebb helyekre összezsúfolni őket, persze más vallásúakkal egybe, jó szorosan.

Közben minden partneremet, aki segíthetne a megoldásban, biztosítanék arról, hogy én fasza gyerek vagyok és majd én megoldok mindent, még az ő problémáikat is, mert ők hülyék és különben is.

Aztán elkezdenék sírni, hogy nekem nem segít senki és mindenki hülye. Főleg a lakosságnak, és mutogatnék, hogy a káoszért, a bolyongó menekültekért mindenki más a felelős, hisz mi mindent megteszünk mert szeretjük őket (a lakosságot).

Aztán olyanokat is mondanék (persze csak finoman), hogy mindenki rohadt köztörvényes bűnöző aki segít szerencsétlen menekülteknek.

Aztán elfogadtatnék gyorsan egy új törvényt, hogy bármit megtehetek ha úgy ítélem meg, hogy sok menekült van.

Mindeközben időnként csinálnék pár trükkös akciót ahol átbaszom a menekülteket, érezzék a törődést. Lehetőleg szétszakítanék pár családot, ha már 6000 kilométeren keresztül együtt maradtak ne legyen nekik annyira jó.

És végül egyszer csak fognám magam és állami segítséggel átpasszolnám az egész bagázst az EU-ba, ahol nyilván köpni nyelni nem tudnának és ezért válsághelyzetet kihirdetve be is fogadnák őket. Persze közben elfelejteném, hogy papíron mi is EU vagyunk és akit ott majd kiutasítanak az rajtunk keresztül fog elmenni innen és nem biztos, hogy kellemes emlékei lesznek rólunk. De hát ez sem az én problémám, engem majd megvéd a TEK vagy elutazom valahová, talán majd megkérem a kedves ultrákat, játsszák le helyettem a meccsnek ezt a részét.

Szerintem ez megoldaná a problémát.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 13:41:44

@Jean Sol Partre:
Kurva anyád kisfiam. Mit képzelsz, gyökér?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:42:37

@Krisz11: meg se mondták nekik, hogy mi van a táborban. Kaptak egy vaktérképet, hogy menjenek isten hírével.

Ha a tábor ott lenne ahol ők jönnek, és ha értelmesen elmagyáráznák, miért jó ez nekik, talán mentek volna. De így maradt a választás, pontosan ugyanannyira volt az osztrák határ vagy a Keleti, mint egy tábor. Igazán okos megoldás.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:43:50

@Ad Dio: ebben nagyon egyetértünk. Pont ezért kéne megoldani a helyzetet ahelyett hogy minden erőnkkel rontunk rajta.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:47:06

@tibita: "A táborokban azért volt zsúfoltság, mert amig az Unió megkövetelte a hivatalos eljárást a tovább induláshoz, addig nem nagyon kapkodott az elbírálásokkal.
Magyarul úgygondolta elvannak itt a szerencsétlenek amíg a bürokrata vízfej valamit megálmodik, vagy kimazsolázza akik kellenek nekik, a többi behülyített, szerencsétlennel kezdjünk amit tuduk.
Persze az Unió töketlenkedése is a zorbán hibája"

Nekünk kellett volna elbírálni, nem az uniónak. Erre van a Bevándorlási Hivatal, ami már akkor is kevés volt amikor a menekülteknek híre hamva sem volt. És mi nem fejlesztettük és mi nem bíráltuk el és mi várakoztattunk.

Kicsit ovisnak tűnik ez a hozzáállás, hogy mindíg mindenért más a hibás.

tibita 2015.09.05. 13:57:45

@Ad Dio:

Ebben most maximàlisan egyetèrtünk...
Az európai fõkènt liberàlis "elit" most vizsgàzik (le) valòs problèmàk kezelèsèből.
Kàr, hogy ezeknek a gondoknak a nagyrèszèt a sajàt dogmàik ès az azok miatti tehetetlensègük szüli.

A következő pàr év parlamenti vàlasztàsai a megfelelő helyre fogjàk tenni őket Európa szerte, csak addig meg kell fizetnünk az àràt, hogy egy szimpla ön ès rendvèdelmi kèrdèst, levisznek "kutyàba" a piti, napi politika szintjère, amiben ők ugyan lubickolnak, csak sajnos az kèptelen a gyors, pontos megoldàsokra.

Tehàt mi marad nekik??
Mindennel amivel csak lehet, bîràlni azt aki tenni akar valamit a kènyszerhelyzetben ès igy elmondhatjàk, hogy làm ők is tettek valamit.....ügyes, csak ebben az esetben roppant àtlàtszó.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 14:13:31

@Jean Sol Partre: Fontos államcél h a migránsok rosszul érezzék itt magukat, ez világos és helyes.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 14:23:26

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Német megszállás elől menekülő afgánnak is jelentkezhetnek.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 14:27:36

@Ad Dio:
"Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban.

Angela Merkel a Berliner Morgenpost című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy Németországban az alaptörvényből következő „világos jogi alapokra" épül fel a menekültügyi szabályozás. A politikai menedékjog alapvető emberi jog, és ez a jog „nem ismeri a menedékkérők számának korlátozását" – mondta Angela Merkel a pénteken készült interjúban."

Forrás: Origo.

Nem vagyok biztos benne, hogy egy részük nem lesz visszaküldve. A német bevándorlási Beamter előtt ott vannak a világos szabályok, mi alapján kell intézkedjen. Ő nem azt fogja nézni, hogy ja, ezek a hétvégi osztrák határnyitással jöttek, akkor ők maradnak és kész.

tibita 2015.09.05. 14:34:55

@Jean Sol Partre:

Persze mert a frontexnek az Unionak nem is kell elfogadnia a kèrelmet?!

A magyar bevàndorlàsi hivatal csak arról dönthet Mo. kit fogad be ès a jelen esetben az èrkezők regisztràciója a feladata. Vagy szerinted Röszkèn döntenek arról hànyan mehetnek No.-baj???
Arról nem is beszèlve, lehet, hogy gyorsabb lenne a regisztràciò is, ha a tisztaszîvvel asszimilàlodni vàgyò jogkövető migràns, nem azzal kezdenè,pàlyafutàsàt, 6000 km-ről!!! vàlasztott megmentőjènek földjèn, hogy az összes okmànyàt elégíti, hogy ne lehessen azonosítani.
De ez is a zorbànhibàja mint az aszàly, utàna meg a vihar is......ki a naiv óvodàs??

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:14:19

Érdekes Orbán facebook oldala. Csekkoljátok, tök jó olvasni.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:17:32

@Jean Sol Partre: Te most mit kínlódsz? Te ennyire nem látod, hogy az osztrákok még kevésbé képesek megoldani azt, amit te Orbánéktól követelsz?

Regisztráció nélkül nyomják át a tőlünk jövő tömeget a nagy testvérhez.

A bevándorlás ellen pedig egyértelmű, hogy a lehetőleg veszélyes kerítések és határvédelem véd. Ezen te mit problémázol? Nézd már meg Gyurcsány házikójának kerítését. Mit gondolsz, miért olyan, amilyen?

Mert szeretné, ha a vendégek a kapun érkeznének. Ez neked ennyire nem logikus?

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:26:16

"Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban."

Most akkor szépen mindenkit odaküldünk, ha már a nevünkben beszélsz, te pedig eldöntöd ki marad a saját országodba és kiket fogsz a hazájába visszaküldeni, de nem rajtunk keresztül. (Majd megoldod)

IP címmel leégett pecás 2015.09.05. 16:29:57

@Tudományos libsizmus: Pedig még szépen is szólított meg téged. Az ostoba fasz nem fejezi kellőképpen mekkora állat vagy.

IP címmel leégett pecás 2015.09.05. 16:30:59

@♔bаtyu♔: Pedig igaza van. Téged már a jobbosok is megvetnek, te geciputtony.

IP címmel leégett pecás 2015.09.05. 16:34:19

@Tudományos libsizmus: "Kerítés, fal, tűzparancs."
Mekkora állat vagy te KISZ titkár!

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:34:30

@Csatos náci: Most végeztél az MSZP liftjében kisbuzi? Lassan kereshetsz másik liftet magadnak szarzsák.

Fidesz = nácigеcik 2015.09.05. 16:36:30

@Csatos náci: Tudod, hogy szeretem a szád? Hétfőn remélem vagy.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:38:13

@Csatos náci: Látom, már megint randid van gyurcsánycsicska. Aztán húzz bele geciláda.:))

tоpоrtyánzsóti 2015.09.05. 16:42:41

@Fidesz = nácigеcik: Ma reggel volt, biztosan lesz hétfőn is.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:13:33

@tibita: ezek szerint mégiscsak a plakátkampány a megoldás. Orbán _mindent_ jól csinált, az EU _semmit_, Orbán egy zseni csak hát a rohadék unió. Értem, ez is egy vélemény, elég egyszerű de legalább stabil.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:22:22

@♔bаtyu♔: tehát ha az osztrákok nemcinálják jól, akkor ők hülyék (hiszen EU), ha Orbán nem csinálja jól akkor ő zseni, mert ugyan neki sem sikerült de hát másnak sem.

Szerintem használj ilyen kerítést a telkeden meg a házad körül. Én inkább olyat használok, amin nem lehet könnyen átmenni.

Amúgy csak a tények cáfolnak téged, hisz az adatok mutatják, szart se ért a kerítés.

A plakátkampány volt az egyetlen hatásos tevékenység, ez látszik rajtatok.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:23:27

@Tudományos libsizmus: nézd, ha tőled csak ez a libsizés telik, ne várj többet.

gyalog.galopp 2015.09.05. 18:01:15

@Jean Sol Partre:
Akkor mért áll 30 km-es sor az osztrák határ előtt, napi 3-4000 -s tömeget hová teszik ?

Virág et. 2015.09.05. 18:23:13

@♔bаtyu♔: "Felejtsd már el b+, szerinted Gyurcsány vagy bárki más hogy oldotta volna meg? "

Most felejtsem el vagy ne? Ezt kérdezed, vagy kijelented.

Himnusz megy? :)

"Az a baj a magadfajtával, hogy mindent politikai szemüvegen keresztül néz "

Épp most dicsértem meg az idoljaidat. Már ez is baj?

"Több tízezer nyugatra törekvő bevándorló békés eszközökkel egyszerűen befolyásolhatatlan."

Bingo. Nem akarom a saját vállam veregetni, de mintha a kerítés első gondolata óta ezt szajkózom. Akkor még én voltam a hülye.

Ha sokan megindulnak, sz.rt sem érnek a szabályok, a kerítések, a falak.

"Gyurcsány vagy bárki más hogy oldotta volna meg?"

Te szerelmes vagy a Feribe, hogy mindenről ő jut eszedbe? Fogalmam sincs, hogyan oldotta volna meg, nem is érdekel nagyon. Az se, hogy mások hogyan oldották volna meg. Lehet jobban, lehet rosszabbul, lehet villamos. A jelenlegi kormányzatnak kell ezt a helyzetet megoldania: erre kértek és kaptak felhatalmazást. Ha nem megy, séta. Kifelé menet a lopott Rolexet és Audi-kulcsokat le lehet adni.

@midnight coder: Az élet felülírja a szabályokat. Az osztrákok és főleg a németek tudják, hogy uniós szabályok ide vagy oda, amikor minden világcsatornán az látszik, hogy a kisgyermekes családok skandálják, hogy Germany, akkor az emberek, akik rendelkeznek még ún. empatikus képességekkel (nem pszichopaták), azok nyomást fognak gyakorolni a kormányaikra. Egészsége társadalmakban. Ez történt most Németországban.

Hogy mi lesz ezután, azt nem tudom. Azt tudom, hogy erőszakkal nem lehet tömegeket visszatartani úgy, hogy közben ne változzunk át emberből sétáló szarrá.

gyalog.galopp 2015.09.05. 18:30:41

@Virág et.:

"kisgyermekes családok skandálják, hogy Germany, akkor az emberek, akik rendelkeznek még ún. empatikus képességekkel (nem pszichopaták), azok nyomást fognak gyakorolni a kormányaikra."

az biztos, például elzavarják a h.f.-ra

Jean Sol Partre 2015.09.05. 19:24:43

@gyalog.galopp: neked tulajdonképp mi a bajod?
Akiket most fogadnak azokat épp mi szabadítottuk rájuk egy kupacban. Én nem tudom, hova teszik őket, és ha sokkal több érkezik, lehet, hogy az már nekik is sok lesz.
De azt látom, hogy most egy éjszaka alatt többet csináltak mint a kormányunk hónapok alatt.

tibita 2015.09.05. 19:53:28

@Jean Sol Partre:

Hát ahogy átpattintotta,a lagnagyobb pofájú osztrákok térfelére a bizonyítás lehetőségét, akik most épp korábbi álláspontjukat hirtelen feladva, egyszeriben valahogy szintén nem regisztrálják a migránsokat, hanem egy vacsora és éjszaka után már viszik is a német határhoz őket, bizony minimum helyesel az akinek van egy maréknyi sütnivalója.

Mutogatsz itt valami "látvány" menekült központot......mekkora is???
2-300 fős, nagyon szép, csak amikor majd tőlük is elkezdik számonkérni a regisztrálást, meg az elbírálás kivárását és a mostani precedens hatására már naponta 10-15-ször annyian érkeznek, sőt a németek is elkezdik majd visszaküldeni a nem háborús menekülteket és a nem szíreket, ami ennek a tömegnek kb. 75-80%-a akkor mire lesz ez elég?!

Tudod te is....semmire, de jó PR fogás a nyájnak....abban nagyon jók, csak van az a kis alapprobléma, ugye, amiben ők is teljesen tehetetlenek.
A tetejében nekik volt rá pár hónapjuk, látva hogy jártunk, azzal a hordával, amit addig sehol, senki nem próbált megállítani.

Köszönjük az "óriási" segítséget, a nagy semmit, meg a nagyképű bírálatokat, de ettől kezdve érdeklődve figyeljük az erőfeszítéseiket és a humánus megoldásaikat az irányithatatlan, behergelt, a hivatalos eljárással teljesen szembeszegülő menekültekkel.

Micsoda szimpátia tüntetések lesznek.... a tényleges, teljes, szögesdrótos határzárért Bécsben 2-3 hónap múlva!

De semmi gáz, neked akkor is lesz mantrád....miért nem készült el a zorbán másfél óra alatt a 170 km határzárral.
Ami különben, ha elkészül, az egyetlen megoldás a mindenféle kontrol nélküli beözönlésre.(lásd; 40 évig elég jól müködött, amikor még szocialisták voltatok, nem ballibek)
Kórusod megvan hozzá, hisz a Szakasits unkoka, meg a selát
-sehall Tóbiás, még augusztusban is azt mondta, nincs is migráns válság.

Hja kérem, nagy áldás az aranyhal memória........bár a lényeget azért sikerült bevésned: a zooorbááán!!!!

gyalog.galopp 2015.09.05. 20:14:20

@Jean Sol Partre:

Az a bajom, hogy a büdöstalpú sógoréknak naponta 4-5 ilyet kellene felhúzniuk, egyébként meg, ha kell nekik a migráns, jöjjenek el értük.
Holnap egy ilyen migráns lesz a HR főnök nálad, akkor versenyezzél.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:23:01

@tibita: jól érzem, hogy téged a káröröm megvígasztal?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:31:30

@tibita: ráadásul ezzel elismerted, hogy Orbán intézkedései szart sem érnek, csak örömködsz, hogy biztos másnak is rossz lesz, vagy rosszabb.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:32:15

@gyalog.galopp: hát hózzanak, ha akarnak. Ők legalább ennyit tudnak. Hol vannak a mi eredményeink?

gyalog.galopp 2015.09.05. 20:38:59

@Jean Sol Partre:

elég botorság az ilyen babérokra vágyni, inkább egy stadion

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:44:58

@gyalog.galopp: bármilyen eredményre gondoltam a menekültkérdésben. Csükkent a számuk? Megállítottuk őket? Regisztráltuk őket? Elláttuk őket?

Bárhonnan nézem, a nagy büdös semmi.

Ez a nagy véderőmű, nézd meg te is: img.444.hu/D_KZG20150905016-1.jpg

tibita 2015.09.05. 21:00:55

@Jean Sol Partre:

A gyenge kóstolgatási kisérleteiden kívűl az érdemi részekre is reflektálhatnál már...

Mondjuk arra, hogy ezekből a sógoroknál ugye, "hegyekben" álló mobil táborokból mennyit kaptunk, amikor szabályosan lerohantak minket, a mindenféle azonosító okmányaikat megsemmisítő, kezelhetetlen és követelőző tömeg.....na mennyit???

Pedig ugye itt az Unió határa a Magyar déli szakasz, amit tetszik-nem tetszik támadás ért.

Te minek neveznéd, hogy az osztrákok részéről nem segítség jött,hanem diplomáciai jegyzékek meg, beszólások.
Az nem kárörvendés ugye, hogy páholyból nézték ahogy az úníós tagtársukat lerohanják......
(Ja, elnézést, küldtek három rendőrt akik annyit segítettek a keletinél, mint három molylepke!)

Kezdenek fogyni az érveid.......előre szólok, tudom a menetrendet, mindjárt jössz a náci, rasszista, homofób vádakkal, kössz neee!
A témában, ha halhatnánk valamit !

gyalog.galopp 2015.09.05. 21:01:59

@Jean Sol Partre:

A büdös, az a hullaszállító kamion, az büdös, szerencsére idáig csak egyet találtak. Találhatnának naponta egy tucatot is, kerítés határ ellenőrzés, csempészelfogás nélkül.
Neked ez semmi?

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:32:12

@tibita: Azért a csiki-csukiban (malom) mi is partnerei vagyunk a Gest apónak és -anyónak.

És tényleg nem jól áll a szénánk, mert nem túl fifikásan mentünk neki a feladványnak, hanem úgy, ahogy szoktunk, bátran, de vakon.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 21:55:53

@tibita: "Mondjuk arra, hogy ezekből a sógoroknál ugye, "hegyekben" álló mobil táborokból mennyit kaptunk, amikor szabályosan lerohantak minket, a mindenféle azonosító okmányaikat megsemmisítő, kezelhetetlen és követelőző tömeg.....na mennyit???"

Talán őppen annyit amennyit kértünk?

nem pont a miniszterelnök úr maga mondta, hogy nem kérünk segítséget? nem pont ő hiányzott az összes nemzetközi egyeztetésről? nem pont ő mondta, hogy megoldjuk egyedül?

És nem pont arról beszéltél eddig, milyen zseniális és mennyi eredményünk van? Ebből mostanra annyi maradt, hogy nem kaptunk segítséget. És az én érveimet kevesled :)

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:07:48

@Jean Sol Partre: Ne örülj koma, ha Gyurcsány megúszta, Orbán is meg fogja, bármi történjen is, ebből neked pénzed nem lesz, ha a bikának szurkolsz.

Hogy pontosan mi a feladata Orbánnak? Az is lehet, hogy kirúgják az egész gombfoci-csapatot a Púnijóból és másik, jelentősebb szerepet kap.

Mivel egyikünk se jár olyan helyekre, ahol ezeket a fontos kérdéseket eldöntik, ezért ne is reménykedj a szerencsédben.

Nézd a showt és tanulj, hogy legközelebb ne tudjanak csőbe húzni.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 22:25:24

@Bell & Sebastian: örül a fene. Sajnos igazad van.

Remélem, legalább egy nappal a kirúgás előtt megtudom, hogy a határ jó oldalán legyek.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:33:06

@Jean Sol Partre: Máshol se jobb, legföljebb könnyebb. Egy magyarnak nem sok fogalma van lehet a diktatúráról, mert még nem tapasztalta, másrészt észre se venné, ha megadnék neki 3 évente a betevő béemwéjét.

Ezeket se érdekli más, mint a nyugdíjuk és az utolsó kakijuk állaga.

Dániel Galsai 2015.09.05. 22:41:29

@wolves84lb: Vicces vagy! Ez egy szép, klasszikus kelet-európai betegség: nyugaton minden jó, minden szép, ott mindenki kulturáltabb, ott mindenki okosabb...
Ez még a szocializmus idején érthető volt, de azóta eltelt 25 év és az EU tagság óta is 11! Ideje lenne kigyógyulni az álom-betegségből!
Hogy konkrétan válaszoljak a kérdésedre (ha már Te egy hosszabb "helyzetelemzésre" egyetlen ellenérvet sem hozol...): aki egy kicsit is figyeli az EU vergődését, az látja, hogy szinte semmi sem stimmel!
A különféle mezőgazdasági kvóták igazságtalanok, az EP bukott politikusok menhelye, a döntések jobban pártpolitikai alapúak, mint a mi sokak által átkozott parlamentünkben, egységes külpolitika nincs (talán nem is lehet...), a "nagyok" lenézik és kizsigerelik a "kicsiket", és közben mindenféle álszent álliberális közhelyeket pufogtatnak... A végletekig cinikus Amerika röhög rajtunk és kényelmesen hátradől...
Az hogy Merkel "tánti" először kijelenti, hogy befogad minden szírt (miközben Törökországban nagyüzemi módon gyártják a hamis szír papírokat...!), aztán másnap megpróbálja letagadni, az tökéletesen illeszkedik a zenélő tyúk ketrec és az uborka görbülete "EU szellemiség" témakörébe...
Ne nézz nagyképűnek, de ebbe a "kettős mércés" bagázsba akkor sem vállalnék szerepet, ha kérnének... Pedig hidd el, csak kelet-Európában sok tízmillió ember van aki átlátja, hogy mekkora csődtömeg ez az egész, Merkelestül együtt!
Remélem a válaszom kielégítő volt!

Jean Sol Partre 2015.09.05. 22:50:10

@Bell & Sebastian: Bő 20 évig benne éltem, igaz az a vége volt, de azért vannak fogalmaim. Elég sokat dolgoztam külföldön, szóval arról is. Leginkább családi okokból maradtam, de létezik olyan ami felülírja ezeket.

Afelől meg nincs kétség, hogy mi lenne itt, ha már nem lennénk eu.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:59:32

@Dániel Galsai: Az ok-okozat valóban az, hogy a Merkel-félék felragasztanak 51. csillagnak az amerikai lobogóra minket, az amerikai életszínvonal és túlélésűk érdekében.

A saját túlélésükhöz pedig a fogyatkozó szavazóbázist kell megerősíteniük, erre valók a bevándoroltatottak.

Magyarán: az uniós libsik és Amerika közös projektjének levesében vagyunk a döglött légy, legalábbis Magyarországon így adják elő.

De eközben napi 3.000 újdonsült hívő sétál be a nyitott ajtón, valahol mi is bűnrészesek vagyunk.

Másik csapatba pedig lehetetlen átigazolni, erre való az ukrán korridor.

És itt ér össze az egész kutyaszar rövidtávon, hosszútávon pedig ki tudja, mi jön? Háború, csak mikor, ez a kérdés.

tibita 2015.09.05. 23:00:41

@Bell & Sebastian:

Ebben egyetértünk!

Ez igy egy nagy ki nevet a végén játék kezd lenni, vagy az oviban, max alsó tagozatig játszott, leülős, kinek marad szék "derbi".
Erre képes ma az Uniós elit.....
Olyan szabályokat kérnek számon egymástól, (schengen, dublini szerződés) a "sz@r"emelkedésének, terjeszkedésének és szeretem-nem szeretem szempontok függvényében, mikor-kitől, amelyeket évi pár ezer emberre, nem milliós tömegekre terveztek.

Amig nem jönnek rá, hogy villámgyors új szabályokra, törvényekre, eljárásokra és közös fellépésekre van szükség, nem is lesz változás.

Amig például nem teszik egyértélművé, hogy aki nem háborús menekült, az ne is induljon el mert nincs értelme, addig a tömeg csak özönleni fog, föleg ha azt látják, hogy egy kis hőzöngéstől összeszarják magukat a politikusok, a széplelkek meg még támogatják is őket.
Miért ne indulnának, hiszen ezzel szinte hívják őket.
Ennek hullámnak a 70-80%-a nem háborús menekült, nem is szír. Tehát jelen állapotok szerint semmi helye itt.
(bár ezt sem értem, ha már, miért csak a szírék, az afgánoknál lassan 40-éve van olyan háborús helyzet mint a szíreknél 3 éve)

Igenám, csakhogy a dolgok tisztába tételéhez el kellene kezdeni hazaküldeni a jogosulatlan próbálkozókat.
De persze amig a világsajtó fotósai összeverekednek, hogy lefotózhassák amint a sinekre fekszik a feleségével a migráns és mint az élve nyúzott malac sivalkodik amikor regisztrálni akarják vinni, ami úgye a szabályok szerint alapvető kötelessége lenne a befogadásért, addig senki nem mer lépni, reszketve a PR visszhangtól és a következő választásoktól.
Pedig sokkal nagyobb politikai földrengést fog okozni amikor kiderül, hogy ez az "egyet megyek-egyet lesek" bénázás milyen veszélyeket generál.
Az únió "nagyjai" egyenlőre ezekben %-os kvótákban gondolkoznak.
Röpködnek a %-ok alapján kiszámított "csak" számok, miközben senkinek fogalma sincs, hogy 2 vagy 15 millió %-airól beszélünk.
Mialatt egy béna, másnap visszaszívott politikusi nyilatkozatra 3 millióan indulnak azonnal útra Damaszkusztól Röszkéig, bocs, most már Nickelsdorfig
Kb ez a helyzet most.......éppen a sógoroknál pattog a labda, de ez akár holnap változhat, csak sajnos ez olyan meccs, aminek így nem lehet győztese és a végén mindenkinek keserű lesz a szájíze, még azoknak is akik végül maradhatnak.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:04:54

@Jean Sol Partre: Ez is csak attól függ, ki lenne a szponzorunk? Ez az ország kisebb népességű, mint egy világváros, nem automatikusan tragédia a kilépés.

Szerintem ők jobban sírnának, mint mi.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:11:00

@tibita: Meg kellene érteni, hogy az Uniót pillanatnyilag a Goldman Sachs irányítja az emberein keresztül. Úgy kerültünk a hálójukba, hogy miután bebuktatták, olcsón felvásárolták az egészet és azóta ők dirigálnak.

Mint ahogyan az övék az Arab Tavasz, Ukrajna, Szíria és minden hely, ahol csak buli van, aki csak visszakérte a lóvéját tőlük, mind meghalt.

Ujjmozdulatra átmegy 10 millió ember onnan ide.

Ennyi a történet.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:14:59

@Bell & Sebastian: hát az a 24 év a másik csapatban elég volt, ott én már nem szeretnék mégegyszer.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:16:32

@tibita: "Amig például nem teszik egyértélművé, hogy aki nem háborús menekült, az ne is induljon el mert nincs értelme, addig a tömeg csak özönleni fog, föleg ha azt látják, hogy egy kis hőzöngéstől összeszarják magukat a politikusok, a széplelkek meg még támogatják is őket.
Miért ne indulnának, hiszen ezzel szinte hívják őket."
"Igenám, csakhogy a dolgok tisztába tételéhez el kellene kezdeni hazaküldeni a jogosulatlan próbálkozókat."

Na ebben például egyetértünk.

Ad Dio 2015.09.05. 23:27:02

@Tudományos libsizmus:

Ha komolyan veszik a szabályaikat, akkor a nem menekült vagy menedék státusú emberek már ma is százezres tömeg.

Ekkora tömeget nem LEHET kitoloncolni. Még évek alatt sem.

Ráadásul nincs is hová...

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:32:13

@Ad Dio: Ezért nem botorság a gondolat, hogy ágyútölteléknek jó lesz -alapon maradhatnak.

A libsik nem harcolnak, azok már régen bugyira váltottak.

Ad Dio 2015.09.05. 23:41:03

@Bell & Sebastian:

Nem feltételezek itt sem tudatosságot. Egyszerűen csak ekkora tömeggel csak nagyon durva kényszerintézkedésekkel lehetne egy kitoloncolást végbevinni (leginkább is úgy sem). Az meg jelenleg nem fér bele az európai viselkedési kódexbe.

Aki belép az EU-ba, az szerintem zömében maradni is fog.

A megoldást csak a távoltartás, illetve a menekülteljárás határon kívüli lefolytatása jelentheti.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 23:43:54

@Bell & Sebastian:
Hát igen. Ha azt vesszük, hogy 200 ezer fő a teljes német hadsereg, akkor akár jól is jöhetnek nekik a kemény kötésű fiatal férfi bevándorlók. Aki szépen elgyalogol Budapestről Bécsbe, vagy legalábbis úgy indul neki, hogy most Bécsig gyalogol, az már majdnem egy alapkiképzés. Az amerikai hadseregben sem sok fehér legénység van.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 23:45:48

@Ad Dio:
"... illetve a menekülteljárás határon kívüli lefolytatása jelentheti."

Jó, kösz. Most esett le, mi az értelme, a határon kívüli eljárásnak.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:48:21

@Ad Dio: De addigra már százezrek fognak kódorogni, többségük papírok nélkül.

Ilyen méretekben hiba lenne az értelmetlenségre kenni a folyamatot, mert igenis pontosan megtervezett minden lépése, ezért vannak látszólagos szünetek a fázisok közt, amikor nem történik semmi, pedig csak arra várunk, hogy beteljen a fokozat és elérjük a következő fázist.

Ez egyáltalán nem összevisszaság, amit látunk, hanem jól megtervezett kompozíció, amiben mindenki eljátssza a saját szerepét, így mi is.

Csak mi -egyelőre- nem látjuk az értelmét, de sejtjük.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:53:36

@Tudományos libsizmus: Sokkal egyszerúbb lenne, ha a helyszínen toboroznának. De motiváltság nélkül szart se érne az egész.

Azért előre szólok, mielőtt még bárki beleszeretne ebbe az elméletbe, nem biztos, hogy igaz.

De azért én kinézem a vén kecskékből, hogy nem adják könnyen a lopott holmit és bármire hajlandók azért, hogy megtarthassák.

tibita 2015.09.06. 00:04:22

@Jean Sol Partre:

Melyik nagyformátumú, körültekintő egyeztetésre gondolsz, ami előtt a magyar flottát kérték a földközi-tengeri ellenörzésekhez???

Vagy amelyiken cserébe egy talán esetleges segítségért a %-os kvótát akarták lenyomni egész kelet-európa torkán mikor senki nem tudja 2 vagy 15 millióról beszélünk estleg többről, mivel a világban most is van vagy 20-30 háborús, polgárháborús helyzet.

Ez az volt ugye, ami után jött az "átgondolt", exhas, senkivel nem egyeztetett Merkel nyilatkozat, amit másnap helyesbített ugyan, de hatására, napi 1000-ről 3000 fölé is emelkedett a zöldhatáron átlépők száma, ami ugye nem számottevő, gyökeres változás a helyzetben?
Ami után naponta kértük a német követséget, hogy tisztázzák a menekültek előtt is a valós álláspontjukat? Valahogy nem sikerült, cserébe kaptunk nezetközi média segítséget, hogy "aljas" módon, egyedüliként az Unióban betarjuk a szabályokat, a "jogkövető" békés, türelmes migránsokkal szemben.

Csak,hogy ezeket se felejtsük már ki a képletből..... a nagy megazorbánozás közben!

Jean Sol Partre 2015.09.06. 00:36:11

@tibita: "Melyik nagyformátumú, körültekintő egyeztetésre gondolsz"

Nem pont attól lett volna nagyformátumú, hogy megjelenik rajta a mi zsenink és kiokosítja a megjelenteket?

Abban megegyezünk, hogy az eu vezetés úgy ahogy van csődöt mondott, az egyetlen különbség ez ügyben az, hogy szerintetek Orbán viszont mindent kurva jól csinált. Tehát nem én Orbánozok, ti mondjátok, mekkora ász. Én az eredményekre lennék kíváncsi, te meg most már sokadjára csak a kifogásokat sorolod.

tibita 2015.09.06. 00:43:09

@Jean Sol Partre:

Szerintem ez pont egyolyan téma, amiben el kellene felejteni a politikát, mert ez egy szimpla ön és rendvédelmi kérdés.

A zorbánt és gittegyletét annyi mindenért lehet b-sztatni, de szerintem, ez egy olyan ügy amiben az fogja a legkisebbet szívni, (mert mindenki szívni fog) aki utoljára "pislog".

Ezért idegesítő számomra, hogy sokan nem látják, itt a politikai harcnak nincs helye.
Ebben az országban ezzel a történelemmel, nem lehet szavazatokat szerezni a szinte korlátlan bevándorlás támogatásával.
Akkor, mire is játszik a komplett ballib ellenzék ? Megint elszámolták magukat? Vagy már minden mindegy (nekik)?
Minél nagyobb a baj annál jobb? Vagy már megint, (még mindig) a külföldi érdek fizet jobban? (Mint töbszáz éve a magyar történelemben)

Jean Sol Partre 2015.09.06. 01:01:01

@tibita: még mindig nem érted. Engem az zavar, hogy rosszul csinálja. Bárhonnan nézem, ha liberális szemmel akkor is, meg ha jobboldali szemmel akkor is. Se értelmesen kezelni nem tudja akik itt vannak, se távol tartani az érkezőket.
Ehhez képest óvodás hisztivel olyan jól elszórakoztatja a rajongóit, hogy öröm nézni, csakhogy a menekültkérdésben a rajongók le vannak szarva, ez itt egy olyan probléma, amit meg kellene oldania valakinek.

Jean Sol Partre 2015.09.06. 01:02:36

@tibita: a ballib ellenzéket meg felejtsd el, olyan nem létezik. Nincs, szublimált, nem ellenfél, nem velük küzdesz.

tibita 2015.09.06. 02:50:46

@Jean Sol Partre:

Nyugi nézz már körül egy kicsit....

Tehát akkor megegyezünk, hogy az Uniós vizfej megbukott az ügy kezelésében, mert :
1; nem hoz új törvényeket a rég megbukott schengeni és dublini szerződések helyett, amit képtelen betartatni a menekültekkel
2; nem erősíti meg a határait.
3 nem küldi haza a kamu menekülteket.

Na most nézzük a zorbánt:

1; új, szigorított idegen és határrendészeti törvények és bár a sereg bevetését rend és határ védélemre, megfúrta az ellenzék, de sajnos meglesz az.
(újabb öngól az ellenzéktől, mert még pár randalírozás oda, vagy később visszafelé és máris ők a hunyók)

2 ;építik a teljes határzárat ami az egyetlén valós megoldás és müködni is fog ha elkészül. Amit mostanában mutogatnak az még csak a "kisöccse", a véglegesnek
Bár lesz ajvékolás a jogvédőktöl, de novemberre szerintem ez már a kutyát sem fogja érdekelni.
3;ezzel nem kell egyenesben foglalkoznia mert nem célország vagyunk. Nálunk napi 10 órát kell dolgoznia a fél országnak annyi pénzért, amenyit No. ban segélyként kapnak, de pl, a dán segély még ennek is a duplája....ez már a nagyon kiszolgáltatot, életükért küzdőknek nem olyan tetszetős.
Sose gondoltam, hogy ebből lesz egyszer még előnyünk.
Nekünk a visszafelé forditott, csalódott frusztrált tömeggel lesz gondunk, ahogy arra már az 1; pontban kitértem.

Na, igy összevetve mi is a gondod?

Arról most ne is beszéljünk, hogy összegründolta a V4-ek egységes kiállását a kvóta renszer ellen, amihez rohamosan fognak csatlakozni a románok, görögök, a balti állámok de spanyolország és olaszország is ahol már megvolt az első migráns rablógyilkosság, csak ezen valahogy nem rugózik annyit a média.

Szerintem nincs ez még lefutva, és a zorbán sincs annyira egyedül ahogy ezt szeretné ábrázolni az "objektív" ballib agytröszt.

Nem látok mást aki bármilyen érdemi lépéssel vagy csak elképzeléssel is előállt volna, az idióta és teljesen bizonytalan kvótarenszeren kívül ami nemhogy visszafogná, de bíztatja a próbálkozókat.

Nekünk lehet,hogy ez van megírva, megint a magyarok fogják megállítani a muszlim áradatot európa ajtajában, cserébe a "sok jóért" amit kaptunk.

Jaaaj, és micsoda párhuzamok is.....

Tudtad, hogy esett el Nándorfehérvár tulajdonképp harc nélkül?
A roppant kiélezett politikai harcban, a Magyar Koronáért, nem jutott hónapokig pénz a lényegre, a védők zsoldjára, akik megunták és haza mentek, védtelenül hagyva a várat a törököknek

Budát meg úgy, hogy bekéretkeztek baráti városnézésre párszázan, majd kitüzték a félholdas lobogót és közölték,hogy "einstand" persze akkor is volt aki boldogan beengedte őket.

Ad Dio 2015.09.06. 07:56:49

@Bell & Sebastian:

Legyen igazad. De én nagyon erősen kétlem hogy a folyamatok kontroll alatt zajlanak. Európa vezetői rongybábok akiket a történések rángatnak.

Bell & Sebastian 2015.09.06. 08:40:41

Ma reggelre kijózanodtak a dájcsok, fordul a szél. Lekerültünk a főcímlapról, a CSU (csu-csu) kritizál és Strauß amcsi ügynök volt Adolf alatt, Cameronnak max. 15 e. menekült kell.

Cirkusznak vége. Kérdés az, mennyit nyomnak le a mi torkunkon?

Bell & Sebastian 2015.09.06. 10:20:44

„Áldott az Úr, az én kősziklám, aki harcolni tanítja kezemet, hadakozni ujjaimat.” / Zsol.: 144:1 /

www.welt.de/politik/ausland/article146066717/Eine-Waffen-Inschrift-soll-Islamisten-fernhalten.html

Transzatlanti kooperáció: Heckler & Koch - Kereszteslovag

Ami egy baromi jó fegyver, volt szerencsém.

Jean Sol Partre 2015.09.06. 11:59:19

@tibita: az a gond, hogy már mióta beszél ő is arról, hogy menekültveszély van és ti si milyen büszkék vagytok rá, hogy milyen korán felismerte, és amiket te sorolsz, azokat vagy 1-2 napja tette meg, vagy majd csak fogja. Mostanáig csak pofázott, plakátozott és lukas kerítést épített, rontotta az ország hírnevét, hangulatát, kapcsolatait. Mindezt rengeteg pénz elköltésével folyton kapkodva és iszonyat hiszti keretében tette ez a géniusz.

Ígéretekkel és reménnyel tele a padlás, én úgy hiszem hogy a felsorolt pontjaid ugyanúgy beváltatlan ígéretek maradnak mint az összes eddigiek, vagy még nagyobb katasztrófát fognak okozni. A hadsereg bevetése röhejesnek tűnik, a most elfogadott törvény meg majd a civil szervezeteknek meg a fidesz gazdasági konkurrenciájának fog inkább gondot okozni, nem a menekülteknek.

Ne legyen igazam, de a tapasztalat ezt mutatja.

tibita 2015.09.06. 16:51:21

@Jean Sol Partre:

Aha.....szóval már akkor is beszélt a problémákról amikor (még augusztusban is!!!) a ballib ott tartott, hogy nincs is migráns válság.

A napokban, amire tovább eszkalálódott a probléma már át is vitték az új törvényeket és gőzerőkkel építik a határzárat.......hol is tart ez alatt a csodálatos európa????
Fejükkel a seggükben totyorognak egyhelyben és tétlenül nézik, ahogy lerohanják őket....
A legsunyibb osztrákok, akik két hónapig kritizáltak, szapultak minket, regisztráció, elbírálás nélkül tolják át a német határra a migránsokat, tehát Mo-val ellentétben, megsem próbálják lassítani az áradatot, vagyis Szerbiávál, Macedóniával kerültek egy ligába, de még ma is Magyarországra ugat....

A kerítés miatt ne aggódj, oktober, novemberre teljesen elkészül, tehát kb. mire az uniós faszfejek kihúzzák a fejüket a seggükből, hogy elkéne kezdeni legalább a mutogatás helyett beszélni a "lehetségesteendökütemezéséneksorrendjéről", addigra kész, müködő megoldása lesz Magyarországnak, megint csak lekörözve a vízfejet.
A sereg bevetéséről majd november december környékén hallgatnám meg a véleményed, amikor ennek a békés, türelmes, jogkövető tömegnek a 70-80%-át, kezdik kib@szkodni a németek és jönnek Mo felé, Bécs meg mondjuk már ég!

Gigantikus baklövést csinál az ellenzék, beleesik a saját vermébe, a bármiteszazorbánnekünkazellenkezőjaajó politikával,
olyan oldalra sodródott, amivel csak szavazatokat veszíthet....a Parlamentből is ki fognak szorulni!

Jean Sol Partre 2015.09.06. 17:04:21

@tibita: még mindig a ballibeken rúgózol és mások töketlenségéről beszélsz. De a kibaszott eredményeket nem sorolod. Majd, október, november, ...

"megint csak lekörözve a vízfejet"

mikor körözte már le???

Jean Sol Partre 2015.09.06. 17:05:32

@tibita: "Gigantikus baklövést csinál az ellenzék, beleesik a saját vermébe, a bármiteszazorbánnekünkazellenkezőjaajó politikával,
olyan oldalra sodródott, amivel csak szavazatokat veszíthet....a Parlamentből is ki fognak szorulni! "

Szuper, és? Ennyi a cél?

tibita 2015.09.06. 21:04:48

@Jean Sol Partre:

"Super, és ? Ennyi a cél?"

Ja, parlamenti demokráciában nem a parlamentben maradás a célja a ballib pártoknak??? Hát nem mondom jól csinálják......
Nocsak, fejtsd már ezt ki egy kicsit bővebben!
Radikalizálóduk, radikalizálodunk, esetleg vissza a gyökerekhez.....a mesés földalatti mozgalomhoz? Jó kis zavarkeltés, bomlasztás, amig eljő a szent világforradalom?
Akkor, vehetjük ezt a kamumigráns-csókolgatást az utolsó kisérletnek?!
Ha már így is a szélső pótszékekre ültettek benneteket a parlamentben ezek a hálátlan magyarok akiket sajnos nem lehet lecserélni ebben az országban, most megpróbáljátok legalább egy kicsit higítan jóféle békés muszlim vérrel?

Csak kérdezem......

Bell & Sebastian 2015.09.06. 21:25:34

@Jean Sol Partre: Szerintem rosszul gondolkodsz. Amerika létrehozott egy fekete lyukat, vagy örvényt, ami már berántotta az oroszokat és majd megy utána szépen sorban a többi is, például Európa.

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a jó oldalon vagyunk, sem arról, hogy ezt így, ebben a formában bárki is túlélheti ezen a kontinensen.

A vergődés jogát attól, aki ezt előre látja, ki vitatná el?
Szépen felsorokazunk annak biztos tudatában, hogy elbukjuk?

Lehet persze itt pocskondiázni Putyint, csak semmi értelme, mert nem ő idézte meg a Sátánt.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 09:00:53

@tibita: most komolyan nem létező dolgokról akarsz eszmét cserélni? Leszarom a ballib ellenzéket, már mondtam. Ha téged kielégít, hogy belőlük megmaradt kis kupacokon ugrálsz, ám tedd, de másokat ne fárassz vele, nem is ez a téma.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 09:06:36

@Bell & Sebastian: azt hiszem, Putyinról nem egyezik a véleményünk, én nem hiszem, hogy kibújt a KGB-s bőréből. Nyilván Amerika sok bajt okozott és okoz, de Putyin korántsem ártatlan bárány, sőt.

Én ideológiailag nem vagyok elég képzett, megelégednék azzal, hogy a családom viszonylag normális országban és rendszerben élhetne. Oroszország nem az, és ha az ő vonzásterébe kerülünk Magyarország se válhat azzá soha.

Bell & Sebastian 2015.09.07. 10:28:27

@Jean Sol Partre: A moszkvai vállalkozó családja Svájcban él (vagy Spanyolországban / Olaszországban) és apuci velük tölti a hétvégét, szabadságát, az ünnepeket és üresjáratokat.

Természetesen ez nem általános és csak addig volt így, amíg be nem verték a... kirakatot, de nem is álom csupán.

Ott se mindenki a tajgában csapkodja a szúnyogokat, vagy a kerti budin ülve a legyeket, mint nálunk, most.

tibita 2015.09.07. 10:52:03

@Jean Sol Partre:

Értem, tehát, neked semmi közöd hozzájuk, csak betűről betűre fújod itt a hülyeségeiket......ha te mondod, akkor biztos így van.

Eredményeket kéred számon???
Ha neked az nem erdmény, hogy Mo-n oktoberre már kész a teljes határzárhoz szükséges műszaki háttér és már ma megvannak ahhoz az új törvények, hogy hatásosan el lehessen járni az illegális bevándorlókkal szemben, mialatt a nagy uniós agytröszt az idóta tötymörgésükkel, meg az agyrém kvótavergődésükkel, jóformán milliókat, külön hivogat, akkor a hiba nem az én készülékemben van.

A nyugati (persze ballib) sirámokat ne szívd mellre, mert nem olyan egységesek még a németek sem.....ott is csak addig hisztizik a média, amig oda nem érkeznek tömegesen a békés kempingezők és akkor jönnek csak a gondok...
Se kezelni, se a jogosulatlanokat megfordítani, se aszimilálni nem fogják tudni őket.

Az egész kamumédia balhé azért van, hogy lenyomják a nyugati emberek torkán a menekülteket fenyegető kamuveszélyel és a zorbánozással amit ők sem akarnak!
Eddig működött, csak most már odaértek!
(Ja eddig sem, bocs, már 200 !!!! tervezett bevándorló tábort próbáltak meg felgyújtani No-ban)

Lesz itt még fordulat, barátom!!!!

Lesz itt még szépen, illedelmesen felkérve Mo. hogy mégis csak legyen szives megállítani bármi áron az "acélhordát" (tudod, Daszkuszi) és fogja azt a kerítés vállvetve védeni német határvadász, osztrák zsandár és magyar katona....

Szóval, ezt nevezem én a vízfej lekörözésének.....

De szertnék hallani tőled is valami megoldás "csírácskát", mert eddig a zorbánozáson kívül csak a jogosulatlanok hazaküldésében értettünk egyet

tibita 2015.09.07. 11:03:12

Bocs, csak rohantam.....
Tehát, a zorbánozáson kívül semmi, csak a jogosulatlanok hazaküldésében értettünk egyet.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:27:31

@Bell & Sebastian: Oroszországot személyes érintettség miatt elég jól ismerem.
Ha már a családomat Svájcban tudom, hát inkább én is élnék ott velük. Oroszországban semmiképp.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:39:42

@tibita: szerintem én nem akarok veled egyetérteni :)

"Eredményeket kéred számon???
Ha neked az nem erdmény, hogy Mo-n oktoberre már kész a teljes határzárhoz szükséges műszaki háttér és már ma megvannak ahhoz az új törvények, hogy hatásosan el lehessen járni az illegális bevándorlókkal szemben"

Kész lesz, hatásos lesz, jó lesz, lesz, lesz, lesz...
Mióta tudjuk, hogy jönnek a menekültek? Hány "intézkedés" történt azóta? Azoknak bármi eredménye?
Mert amiket sorolsz, azok csak remények, majd meglátjuk, mi lesz. Egyelőre annyit értünk el, hogy a nagy melldöngetés után a nálunk kialakult válsághelyzet miatt másoknak kellett segíteniük rajtunk. Közben hazudtunk egy kicsit, meg mutogattunk mindenkire, és közben totális impotenciáról tettünk tanubizonyságot, mármint államilag. Hiába mondja Szíjjártó, hogy Orbán farka a legnagyobb, ha egyszer petyhüdt. Ez az, ami kézzelfogható.

Kivétel a valódi civil társadalom, akiknek maximum respect, végre az állam csöcsén csüngők helyett megjelent a valódi is és tökéletesen helytállt. Számomra ez a nagy eredmény, de ez azért nem dicséri Orbánt.

Bell & Sebastian 2015.09.07. 11:42:19

@Jean Sol Partre: Nem szeretkezni akarunk, békében kereskedni.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:54:29

@Bell & Sebastian: hát pedig akkor már inkább az orosz nők :)

Bell & Sebastian 2015.09.07. 12:55:26

@Jean Sol Partre: Szűkítsük Szt.Pétervárra és megegyeztünk.

tibita 2015.09.07. 23:33:34

@Jean Sol Partre:

Rajtunk segített valaki is ??? Magukkal csesztek ki!
Ettől b@lfasz lépésüktől indultak meg Damaszkusztól Röszkéig, pardon már Münchenig újabb százezrek. Ettől kezdve állítsa meg őket valaki.....már tudják a forgatókönyvet, hisztizünk egy kicsit, továbbra sem tartunk be semmi előírást, a "veréb" ballibek meg a sajtó úgyis mindent elintéz.
Eddig is erről szólt az egész kamuhisztéria.
Elhitetni a nyugati lakossággal, hogy veszélyben vannak a migránsok, tehát be kell fogadni őket, amit a többség ott sem akar.

Nem kellett volna az egyetlen országot basztatni, aki megakarta állítani és regisztrálni a migránsokat.

De ma már ott vannak és jönnek is az első hírek, a továbbra is maximálisan "békés" megmozdulásaikról...Dánia megvan?! Pár száz jogkövetőt kellet elhessegetni a Svéd átjáróról, mert ők úgy gondolták átmennének, majd mikor regisztrálni akarták őket, kitört a verekedés!
Szép volt......
Fogalmad sincs, hogy minek tapsikolsz most!

Tante Merkel is már visszakozik....ma már közölte, hogy sokaknak haza kell menniük mert esélytelenek, de ez már legyen az ő dolga.

Jön ő még ide Herr Orbánhoz megbeszélni annak a gyönyörű, európai eszméket védő, humanitárius kerítésnek a közös védelmét.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 08:52:08

@tibita: apád fasza tapsikol, már bocsánat. Hisztizz még kicsit, hogy nem segített nekünk senki aztán örülj hogy a ballibeknek még rosszabb lesz, nyald ki párszor Orbán seggét, aztán olvasd vissza mi volt a kérdés, én nem teszem fel mégegyszer.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 12:14:27

Katolikusok, légyszíves világosítsatok fel, hogy van pontosan ez a dolog a Pápa tévedhetetlenségével és irányító szerepével? Mit jelent ez igazából, mihez van hatalma neki, miben van önállósága a többieknek?
Nyilván nem baromi részletes szabályzatot kérek tőletek, csak szeretném érteni a lényeget, ki mit tehet és mit nem, ha a pápa mond valamit. Utasíthat-e, vagy csak véleménye van, meg ilyenek.

Köszönöm előre is.

Bell & Sebastian 2015.09.08. 12:59:12

@Jean Sol Partre: Véleménye bármiről lehet és van is. Azonban a dogmába csak stáb nyúlhat bele, minél jelentősebb kérdésről van szó, annál többen ülnek az asztalnál.

Ha a legutóbbi kijelentéseire gondol, amit a libsik felkaptak, mindig úgy van a végén, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

A befogadás teljesen rendben van, mert legelőször is életet óvunk. A hogyan továbbról meg a Púnijónak kellene _jól_ döntenie.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:15:19

@Bell & Sebastian: és a tévedhetetlensége vonatkozik a véleményére is? Vagy totál félreértés ez az egész fogalom így?

Az nyilvánvaló, hogy mindenki a saját íze szerint szemezget, kevesen tudnak olaszul (én sem), nehéz utánanézni mit is mondott igazán.
De engem úgy általában is érdekel már, nem csak a mostani dolgok miatt.

Egyelőre csak a káosz nő...

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:16:30

@Jean Sol Partre: "De engem úgy általában is érdekel már" mármint a pápa kérdés.

Bell & Sebastian 2015.09.08. 13:49:06

@Jean Sol Partre: Feltételesen igaz, bizonyos iratokon, ha rajta van a pecsétje, de szakértők szerkesztették, az megegyezik az Egyház hivatalos véleményével, úgy igaz, ahogyan van, nincsen apelláta. Ezt nevezik a hobbikeresztények tévedhetetlenségnek.

Ha csak úgy, kijelenti az erkélyről, hogy csikar a hasa, azt is ő mondja, igaz is, csak ettől még nem rohan el az egész Egyház a kert végébe.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:52:31

@Bell & Sebastian: :)
Értem, ilyesmire tippeltem én is. Köszi.

annamanna 2015.09.08. 22:39:38

@Jean Sol Partre: Nem vagyok katolikus, de ha arra vagy kíváncsi, hogy az egyház feje tévedhetetlen-e, akkor azt mondom: igen, tévedhetetlen.
Csakhogy az egyház feje nem Róma püspöke, nem a római pápa, hanem a Megváltó Jézus Krisztus.

Ef 1,22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé

Ef 5,23 Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.

Kol 1,18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első

Éppen emiatt nem az számít, hogy a pápa mit szövegel, hanem hogy Jézus mit parancsolt.
Ez pedig annyira egyértelmű, hogy nem lehet eltéveszteni: (Máté 25. fejezet)

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."

Ez egyértelmű kijelentés, semmiféle kétséget sem hagy afelől, hogy mi lesz számon kérve.

A befogadás kapcsán azt mondom, ekkora tömeget legbiztonságosabb zárt táborokban befogadni.
Legyünk szelídek, mint a galambok, de ne olyan hülyék, mint egy darab sülttök, hanem használjuk az eszünket, azért van. Nem kell olyan módon segíteni, hogy az a kárunkra legyen.
Ha emlékszel a Nyomorultakra, Jean Valjean azonnal kirabolta a püspököt, ahogy az befogadta. Az a sztori persze jól végződött, mert regény; de a valóságot nem Victor Hugo rendezi.

Gondolj bele, ha van egy kutyád, és mellé még egyet hazaviszel, mi fog történni? Igen jó esély van arra, hogy a két kutya elharapja egymás torkát. Nagyon óvatosnak kell lenni az összeszoktatással.

Az embereknek olyan biológiai szükségleteik vannak, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt legalább a Maslow-piramis miatt mindenki tudja. Az emberi lények alapvető biológiai szükségeit ki kell elégíteni, különben elpusztulnak. Aki ezt nem teszi meg, az kitesz embereket a pusztulás veszélyének, esetleg annak, hogy lopni kényszerüljenek, tehát bűnözzenek, az pedig akármilyen erőszakos cselekményig is fajulhat.
Államnak, egyházi szervezeteknek, segélyszervezeteknek, civileknek az a feladata, hogy az alapvető dolgokat biztosítsák, ezen nem kell túlmenni. Mindez elkülönített táborokban is biztosítható, mert csak így lehet fenntartani a rendet, biztonságot.
Jézus nem parancsolt káoszt vagy öngyilkos mutatványokat.
Ha az egyház ennek nem engedelmeskedik és ezt nem veszi figyelembe, akkor ennek megfelelően lesz megítélve. Nem a pápa miatt lesz ez az ítélet alapja, hanem Jézus Krisztus parancsa, a Szentírás, az evangélium szövege miatt. Ezek az Új szövetség szavai, amik alapján Isten szövetséget kötött az emberiséggel. Az tagja ennek a szövetségnek, aki engedelmeskedik az igének, aláveti magát Jézus parancsainak. Aki nem, az nem. Maga választotta a sorsát.
Erdő, Kiss-Rigó, Balog, Semjén, Németh Sanya stb nem a pápának engedetlenek, hanem Jézusnak. Az ő dolguk. Jézus dolga pedig az ítélet.
Isten ítéleténél nem lehet majd magyarázgatni a bizonyítványt, és nem lesz lehetőség visszapofázásra. Mindenki azt kapja, ami neki jár, amit kiérdemelt a tetteivel.

annamanna 2015.09.08. 22:49:10

@Jean Sol Partre: a segítségnek is vannak határai: mandiner.hu/cikk/20150908_we_go_denmark_nemetorszagbol_is_elvagyodnak_a_migransok
lehetsz jótékony, szelíd, de nem kell, hogy palimadár legyél. Aki szemtelenkedik, az nem éhes.
Péld 27,7 A jóllakott ember még a lépesmézet is megtapodja; de az éhes embernek minden keserű édes.
süti beállítások módosítása