Mi értelme a menekültkvótáknak?
2015. szeptember 03. írta: kiss.brigi

Mi értelme a menekültkvótáknak?

migraciooo.jpg

Fogadjunk be mindenkit, aki menedékre szorul, majd osszuk szét „igazságosan” őket a tagállamok között – nagyjából ez az az álláspont, amit egyre több uniós, főleg nyugat-európai ország vezetője kezd magáévá tenni. Ez az úgynevezett kvótarendszer, mely mellett leginkább a legtöbb menedékkérőt ténylegesen befogadó Németország kardoskodik, de napról napra egyre többen támogatják a kezdetben még igen népszerűtlen ötletet. 

Miközben abszolút érthető álláspont, hogy az évente több százezer embernek új otthont biztosító Németország a terhek egyenlőbb elosztását szorgalmazza, addig valahogy elfelejtkezünk azokról, akiket a nagyhatalmi sakkjátszmákban megedzett európai vezetők ide-oda szeretnének pakolgatni a térképen: a migránsokról. 

A menekültkvótával ugyanis nem az a baj, hogy olyan országokba is juttatna néhány ezer menedékkérőt, amelyekek amúgy nem célországai ezeknek az embereknek. Ennyi szolidaritás ugyanis minden EU-s tagállamtól elvárható, ráadásul különösebb terhet nem is jelentene egyik országnak sem.

Csakhogy.

A migránsok nem általánosságban az EU-ba vágynak, hanem konkrétan Németországba vagy mondjuk Svédországba. Oda szeretnének eljutni, ott tervezik a jövőjüket. Nem Görögországban. Nem Magyarországon. Nem más, kelet-közép-európai országban. De többségében még csak nem is Ausztriában, hanem még nyugatabbra. 

Egyre jobban úgy néz ki, hogy előbb-utóbb lesz valamiféle kvótarendszer. De a menedékkérők közül sokan már azt sem értik, hogy miért kell Magyarországon rostokolniuk, miért nem mehetnek tovább Nyugatra. Kérdés: hogyan fogják majd elmagyarázni azoknak a Németországba vágyó, „Germany, Germany” rigmust skandáló embereknek, akiknek mást dob a gép, hogy őket Magyarországra, Szlovákiába, Észtországba, stb. osztották be? Mit fognak ehhez szólni? Milyen reakciót fog ez belőlük kiváltani? Egyáltalán: nem nehezíti-e az integrációjukat az, hogy egy olyan országba „telepítik” őket, ahol nem akarnak élni? 

És persze az is kérdés: a nyitott határokkal rendelkező EU-ban mégis hogyan képzelik el, hogy a már valamilyen státuszt kapott emberek ne induljanak el immáron legális papírok birtokában a valódi célországaik felé?

Mi értelme lesz így a kvótáknak?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr937758546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2015.09.03. 20:31:23

Befogadni és szétosztani - ez azt jelenti, hogy hülyék akarunk lenni, és elvárjuk, hogy más is az legyen.
A fritzek meg a franciák menjenek a picsába!

Bell & Sebastian 2015.09.03. 21:13:25

Cohan Grimm - A csodálatos migráncs-szaporítás
___

Hibás levezetés.
A magállamok bőséges juttatásokkal beetették a halakat, mire annyit fogtak, hogy a fölösleget felajánlják a végeknek.

Legyen úgy, mint az uniós támogatásokkal, kétharmada élből vissza a feladónak, a maradék java ciprusra és budai villákba és ha eddig jól számoltunk, pont el is fogytak, nem marad egy se.

Zb74 2015.09.03. 21:17:00

A kérdések jogosak, mind emberi jogi, mind gyakorlati szempontból. Ezzel együtt Magyarország mint menekültügyi frontország részéről a kvótarendszer ellenzése a saját érdekeink elárulása. A bevándorlási kvóták alternatívája jó eséllyel a schengeni rendszer megszüntetése, aminek többek között az lenne a következménye, hogy csaknem mindenki nálunk ragad, aki a határainkat egyszer átlépte. Eme riasztó kilátásokhoz képest a nagyságot, népességet, gazdasági fejlettséget is figyelembe vevő kvóta alapján általunk befogadandó ezervalahány menekült kifejezetten előnyös perspektíva. A szerző által feszegetett kérdések ettől függetlenül érvényesek, de a jelenlegi magyar álláspont mindenképp saját érdekeink ellen való.

access denied 2015.09.03. 22:31:16

Ha nincs saját gyerek akkor örökbe fogadunk. A házat kire hagynánk, a földecskét is gondoznia kell valakinek, a mama sem maradhat támasz nélkül.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 23:00:13

@Az Igazmondó Juhász: Meg aztán nem kéne annyit lopni és fölösleges vackok vásárlására buzdítani, libsiket laposra kalapálni és papírcsákót hajtogatni belőlük, akkor talán jutna gyerekre.

Ahol sok van, ugyanezt fordítva.

Venni egy félbarnát a boltban - tüneti kezelés, mert a bajt meg nem szünteti.

P.Guszti 2015.09.03. 23:21:47

A kvóta német erőltetésének egyik oka, hogy így akarják megnyugtatni azon polgáraikat, akik ódzkodnak a nagymértékű bevándolástól, hogy lám, más is vállal menekülteket, természetes, hogy nekünk németeknek is vállalni kell.
Eddig sikerült elérnie a német politikának, hogy a bevándorlás ellen felszólalókat náciknak minősítik és kiközösítik a "rendes emberek" köréből. Ezt az állapotot szeretnék a jövőben is fenntartani, és ehhez nyújtana segíytséget a kvóta.

P.Guszti 2015.09.03. 23:24:10

A kvóta másik értelme, hogy Németország ígykimazsolázhatja a használható mingránsokat, és a selejtet a kvóta alapján szétszórja a kommunizmus alól felszabadult új tagországokban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.03. 23:36:57

Én egészen eddig EU-szkeptikus voltam, de az, amit az EU az elmúlt néhány hétben bemutatott, olyan kemény EU-ellenessé tett, hogy akár a gyémántot is el lehetne metszeni az EU-ellenességemmel.

picur3ka 2015.09.04. 00:04:20

A menekült kvótáknak csak akkor lehet értelme, ha megszüntetjük/változtatjuk Schengent.

S az lehetséges, hogy ez a terv.

vizipipa 2015.09.04. 00:27:30

Itt van egy eu kvótarendszer 160 ezer főre (ennyi jött csak hozzánk idén, eddig).

A mi kvótánk 1,79%.
- Ami 160 ezernél: 2864.
- Félmilliónál: 8950
- 1 milliónál: 17 900.

Tudja valaki, hogy mekkora az a szám amiről beszélünk? Netán garanciát is vállal rá? (a többletet ő hazaviszi)

@picur3ka: lehet hogy ez a cél, csak nem fog bejönni. Az osztrákok már 200-300 embert továbbengednek a pályaudvarról, mert nincs kapacitásuk az ellenőrzésre (vagy csak ezt hazudják). Mennyi idő alatt építenének fel egy a TELJES határt (nem csak az M1 / A4 kapcsolódást) ellenőrző rendszert? És mibe kerül a fenntartása? És ettől megszűnne az embercsempészet?

A gazdaságnak viszont jól beakaszthatnak. Itt is, ott is. Mit gondolsz, mit fog szólni a Mercedes/Audi/stb., hogy hazavágják a raktárminimum (ütemezett beszállítás) rendszerüket? És pár példát te is nyugodtan hozzátehetsz.

picur3ka 2015.09.04. 00:34:47

@vizipipa:

Igen. Azt remélem, aduász nálunk van. Táborban.

Gerilgfx 2015.09.04. 02:26:53

a migránsok hamarosan elkezdik megunni a dolgot, és elkezdik átvagdosni a köztisztviselők, rendőrök torkát tömegesen.

a kiutat a válságból az euból való kilépés, és a fidesz lemondása jelenti együttesen.

pervie but hot (törölt) 2015.09.04. 04:56:38

@bbjnick: bennem is hasonló változások zajlottak le az elmúlt pár nap alatt.
A zsigeri magyargyűlölet, a tényekkel honlokegyenest szembemenő következtetések, ami a zsindexen hömpölyög a "mi a oka a migránsbotránynak? Elmagyarázzuk!" jellegű cikkekben, lassan kiöli belőlem a maradék EU-szkepticizmust is és átlök az EU-ellenességbe.

---
Más:

A németeknek továbbra is ömlik a fosch szájából. A Merkel barnaingesei, a náci karhatalom pribékjei lerángatták a vonatról Azizt, az életmentő afgán srácot! Hát mégis hazudott Merkel? Nem fogadnak be szegény menekülteket?

Pedig Aziznak volt Koppenhágáig vonatjegye, de rasszjegyei alapján felfigyeltek rá és beindult a németek náci ösztöne! Elhurcolták szegényt a gestaposok.

index.hu/kulfold/2015/09/03/az_eletmento_aziz_alma_hogy_svedorszagba_jusson/

Már a migránsnyaló magyar ballib is nekiesett a németeknek. Öröm és boldogság! Dúl az ordas eszme a nagy multikulti Tante Angela háza táján is.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.04. 05:45:14

Mo. csak magára számíthat ebben. Le kell állítani a további beáramlást, erre kellene koncentrálnia Orbánnak. A nyugat csak jelképesen hajlandó segíteni.

A menekültkvóta e jelképes segítség eleme, semmi értelmes valójában.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 05:51:39

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: A megoldás kézenfekvő: Hasonlóan a bolgár-török határhoz nehezen járható hegyvidéket kell telepíteni Magyarország déli határára.

TG69 2015.09.04. 10:29:36

@poszt:

"A menekültkvótával ugyanis nem az a baj, hogy olyan országokba is juttatna néhány ezer menedékkérőt, amelyekek amúgy nem célországai ezeknek az embereknek."

ill.

"Csakhogy.

A migránsok nem általánosságban az EU-ba vágynak, hanem konkrétan Németországba vagy mondjuk Svédországba. "

Az a baj, hogy nem az a baj ? :)

Zb74 2015.09.04. 10:56:33

@vizipipa: Azt a pontos szám ismerete nélkül is felfoghatod, hogy jobb nekünk, ha néhány ezret kell csak befogadnunk, mint ha az összes a nyakunkon marad. Ceterum censeo: frontországként elemi érdekünk a kvótarendszer bevezetése, és egy 1,79%-os kvótával mi nagyon jól járnánk. Azt megértem, ha Csehország, Szlovákia, FInnország stb. ellenzi/ellenezné a kvótákat, de mi csak nyerhetünk velük.

vizipipa 2015.09.04. 12:12:56

@vizipipa: a kvótajavaslat linkjét kihagytam, itt van:
index.hu/kulfold/eurologus/2015/09/03/ezzel_allhat_elo_juncker_menekultugyben/

@Zb74: köszönöm, a felfogásom jól van, olyan amilyen.
Viszont kifejthetnéd ezt a: "néhány ezret KELL".

Honnan jött a parancs? A te főnöködtől? Ő az én főnököm is?

I_Isti 2015.09.04. 12:57:26

@Zb74: Ezervalahány menekült már fog annyi támogatást kapni irántól, és/vagy szaud-arábiától/és vagy a törököktől, hogy építhessenek maguknak mecsetet. Amilyen hülye a mai magyar kormány, még meg is fogja nekik engedni.
Utána lesz nagy csodálkozás, hogy ezer muszlimnak miért építettek akkora bazi nagy mecsetet, amiben elférnek akár tízezren is. Aztán még nagyobb csodálkozás, hogy egyszer csak megtelik a mecset.
És tíz év múlva már nem az lesz a gáz, hogy toroczkaiék handabandáznak tar fejjel, és kevéssé barázdált agyvelővel, hanem az, hogy a nogo övezetbe (mondjuk a másodikjánospálp..... Köztársaság térre) nem lehet bemenni fehér embernek.
Ha nem akarja, hogy darabokban hozzák ki, esetleg néhány jól értékesíthető testrésze - mondjuk a veséje, meg mája - nélkül.
Meg nem a budapesti gey prájd lesz a nagy só az újságban, hanem az hogy a Hősök terén a teljes teret betakarják szőnyegecskékkel, és a teljes téren jóerőben levő iszlámista fiatalok kopogtatják a homlokukkal a földet naponta ötször...

Bobby Newmark 2015.09.04. 14:31:07

Aki olyan nagyon ért hozzá, az elmagyarázná nekem röviden és érthetően, hogy miért tekintünk menekültnek, és érezzük kötelességnek befogadni egy olyan embert, aki MÁR KIJUTOTT a veszélyzónából?

Szal értem, szegényeket otthon az fenyegeti, hogy megölik őket. Eddig rendben. De amint onnan kijutottak, meg sem állnak a világ egyik legfejlettebb, legnagyobb jóléttel rendelkező országáig? Ez úgy mégis, WTF?
Amíg Szíriából ki nem jut, menekült. Onnantól gazdasági migráns, a több ezer kilométeres útjuk során lófasz sem fenyegette őket.

Csak mert körülbelül eddig tart a liberalizmusom, én itt húzom meg a határt, itt érték el azt, hogy ők a saját szabadságuk gyakorlásával nincsenek hatással másra. Én kurvára nem érzem kötelességemnek, hogy a saját jólétemből és kényelmemből egy hajszálnyival is alább adjak azért, mert ők úgy döntöttek, hogy nekik is kell belőle.

Bobby Newmark 2015.09.04. 14:36:51

@I_Isti: Ugyan már, ha erre egy pici esély is mutatkozik, akkor a Jobbik hétharmaddal megnyeri a választást, és bevezeti a törvényt, hogy akinek RAL 1001-nél sötétebb a bőre, annak nincsenek jogai, és készen is vagyunk.

alfacharlybravo 2015.09.04. 15:23:50

A jobbikot hatalomra segítik a libsik, majd megdöntik és jön a szakértő libsi kormány. Állítólag most ez van kitalálva. Ez a népvándorlás talán jól jön, mert az idetelepült gyárak nagy káosz esetén bezárhatnak. Fura, de tényleg nem akarnak itt maradni akkor ez kvóta rendszer nem működik, mert az első alkalommal megszöknek.

Arcade Macho 2015.09.04. 15:30:57

a poszt mar rosszul kezdodik...
a nyugati allaspont az az hogy vannak itt nalunk a muszlim szavazok, megse lehet mar nyiltan fellepni a a magukfajtajuakkal, de hat akkor eddig penzeltuk a keleti barmokat, igy majd ok jol elvallajak a rossz zsaru szerepet

semmi gond, csak ne hitegessek mar humanista idiotizmussal, szoval ha kitornek a taborbol akkor lehessen mar a szep szo helyett kardlappal es loval menni, ahogy 2006ban...

5perc 2015.09.04. 15:33:52

@Bobby Newmark:
"De amint onnan kijutottak, meg sem állnak a világ egyik legfejlettebb, legnagyobb jóléttel rendelkező országáig? Ez úgy mégis, WTF?"
Egy lehetséges indok:
A pontos számokat most ne kérd számon tőlem, pl Libanonban van vagy 2 millió menekült 4 millió őslakos mellett. A menekültek mondjuk fele gyerek. Oktatás, lehetőségek és kilátások nélkül.
A helyükben én is továbbállnék olyan országba, ahol a gyereknek még lehet jövője.

Semper Fidelis 2015.09.04. 15:38:23

Jó lesz, kvóta alapján betelepítenek pl romániába 2000 embert. Oszt hogy érik el hogy ott is maradjanak? Sehogy.

Mr. Rustical 2015.09.04. 15:48:49

Na most, ebben az a döbbenetes, hogy a kvóta nyilvánvalóan hülyeség, amit komplett idióta szavazók hülyítésére találtak ki.

Teljesen nyilvánvaló már első blikkre, hogy egyetlen Magyarországra, Romániába, Bulgáriába, stb. "kvótázott" menekült sem fog az adott országban maradni egy napig sem.

Természetesen a szavazók értelmi képességeit alulbecsülni nem lehet. Eddig azt gondoltam, hogy Merkel pro és Orbán kontra 5% teljesen idióta embert tud megszólítani ezzel az üzenettel, akik egyetlen bitet sem tudnak/képesek szánni a projekt átgondolására. De a kommentek tanulsága szerint írni-olvasni tudó emberek is simán beszopják, hogy migránsokat csak úgy szét lehet "kvótázni" az EUban.

Le vagyok döbbenve. Talán ezért OV a miniszterelnök, s nem én.

access denied 2015.09.04. 15:51:19

@alfacharlybravo:

A gyárak csak átállítják a termelést. Az állami rendelés megugrik problémás időkben az amortizáció megugrásával.

Ha lelép az már nem a mi hibánk.

Ugatom hogy befogadni őket,

MINDET,

letelepíteni, beiskolázni, segélyezni, állampolgárság, egyéb. 2 éven belül nagyrészük lelép. Aki meg ilyen körülmények között itt marad, arra senkinek nem lehet egy rossz szava.

De mi lennénk a jófiúk, dőlne az eu pénz, megugrana a fogyasztás és termelés, a cégek fejlesztési hajlandósága növekedne, építenénk gyönyörű mecseteket, bazárokat....

De ti, mintha az ellenség ügynökei lennétek, blokkoljátok az ügy előnyre felhasználását. Megérdemlitek a lidl-aldi akciós lista böngészését.

Bobby Newmark 2015.09.04. 15:57:06

@5perc: Az ő szemszögüket nyilván értem, azt nem, hogy tőlük miért kapnak teljesen más bánásmódot mint bármilyen más külföldi, aki be akar települni az EUba?

Közben azért kezdek rájönni, így, hogy megfogalmazom a hülye kérdéseimet... Mert ha egy bármi más külföldit kibaszunk, mint macskát szarni, akkor azt _haza_ küldjük, nem csak áttesszük a legközelebbi határon, aztán integetünk neki, de egy menekültnél a hazaküldés kb halálos ítélet is lehet?

Ez lenne a fő különbség, hogy nem lehet hová kibaszni?

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:09:18

Ez a kvóta önmaguk megnyugtatása.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:11:14

@Zb74: Mi az, hogy általunk befogadandó? Mo. nem túl gazdag ország, amennyit kap a befogadott, szerintem a saját országában jobban élt. Ráadásul azt is csak 3 évig kapja.

Mit gondolsz, miért akar mindegyik a németekhez, svédekhez menni? Nem ostobák ezek és egyébként legfőképp nem menekültek.

kacsapuszi 2015.09.04. 16:15:28

Jönnek Európába az afgánok, szírek, kurdok, egy-egy afrikai is - ki tudja, mit remélnek, azon kívül, hogy legalább éjszakánként nem törik rájuk az ajtót bozótvágó késekkel felszerelkezett gyilkos hordák, és a következő gyermekük babakocsiját már nem szétlőtt házak romjai között kell majd tologatniuk.

Európa jól-rosszul tűri őket, több-kevesebb sikerrel próbálja őket valamiféle rendben fogadni, vagy, ha a menekült nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani rászorultságát, visszatoloncolni valahova, ahonnan aztán - várhatóan - újra elindul Európa felé.

Az európaiak láthatólag nem örülnek az új népvándorlásnak, ettől függetlenül emberiesség szempontokra figyelemmel sokan a menekültek segítségére sietnek, én pedig még a menekültek létezését is sérelmező honfitársaimnak ajánlanék a figyelmében egy új szempontot.

A menekültek érkezése mégiscsak egyfajta elismerése az európaiak sok évtizedes teljesítményének: sokkal jobb, ha onnan menekülnek ide, mintha nekünk kellene menekülnünk - oda.

Európa - különösen annak a Lajtától nyugatra eső része - vonzó célpont, ez pedig azt is jelenti, hogy ott valamit évtizedek óta jól csinálnak, mi pedig szomorúak lehetünk - egy kicsit -, mert nem vagyunk vonzó célpont.

Ahogyan több menekült is kifejtette, mi egy szegény ország vagyunk, és nekik a szegény országokból elegük van.

Nem tudom, hogy az orbáni illiberális állameszme gyakorlati megvalósítása valaha is vonzó célponttá teszi-e hazánkat: egyelőre úgy tűnik, hogy a legelszántabb, versenyképes szakmával, tudással rendelkező magyarok jelentős része szintén inkább tőlünk nyugatabbra véli megtalálni a jólétet.

Miért nem idehaza, kérdezhetnénk, de ez legalább annyira értelmetlen kérdés lenne, mint egy szír menekültön számon kérni, hogy miért nem vet véget annak a borzalmas pusztításnak, öldöklésnek, amit a hazájában kormány, ellenzék, és egy sor fél-reguláris (vagy kifejezetten illegális, nb. illiberális) alakulat folytat.

Persze, nekünk nem kellenek menekültek ahhoz, hogy némi rendetlenség keletkezzen csodálatos fővárosunk legszebb kerületeiben; elég hozzá egy labdarúgó mérkőzés, és a hagyományosnak mondható magyar-román "sportbarátság" - tősgyökeres nemzeti fiataljaink máris szállítják az aktuális botrányt:

"... mindenki szerint magyarok balhéznak. A Kettős Mérce blog szerint a fociultrák nekirohantak a rendőrök sorfalának a Madách téren, és közben petárdákat is dobáltak".

Azon gondolkodtam el, vajon mire volt jó, hogy Orbán Viktor kormánya az utóbbi években elképesztő összegeket ölt a kulturált stadionok építésébe.

Ha az oda leginkább járók ilyen randalírozással, a saját rendőreink elleni támadással, vaskos kártétellel hálálják meg a közfigyelmet, ugyan mennyivel jobbak, mint azok a menekültek, akiknek Orbán kormánya semmit sem adott?

Valóban bosszantó, ha mindenféle idegenek töltik meg a fővárost, de azért állapítsuk meg tisztességgel: ha csürhére van szükség, azzal mi magunk is rendelkezünk.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:23:14

@kacsapuszi: Elmondanám, hogy nem az Orbáni "illiberálizmus" teszi hazánkat számunkra utálatossá, ő soha nem volt sem SZDSZ, sem MSZP tag, hanem a havi 3 ávig járó 23.000 Ft segély.

Ami pld asvédekbél 250.000 Ft-nak megfelelő és a kísérő körülmények is egy kicsit mások.

Érdekes látni, ahogy valaki beleszövi a történetbe saját politikai nézeteit, de ezek kb. olyan opportunisták mint a cigányok.

Megnézheted, ha lesz öngyilkosság, azokat nem ffiak, hanem nők és gyerekek fogják elkövetni. Azok ugyanis feláldozhatók, ahogy a cigányoknál is.

Bobby Newmark 2015.09.04. 16:31:38

@♔bаtyu♔: Mi is lehettünk volna vonzó ország egyébként, ha a politikusaink nem fosztanák ki az országot a picsába, hanem azt az irdatlan sok, külföldi számlákon meg ingatlanokban álló pénzt az ország fejlesztésére fordították volna az elmúlt 25 évben.

Milyen jó, hogy ellopták, most nem ide akarnak jönni az arab gecik, mi?

alfacharlybravo 2015.09.04. 16:33:47

@Az Igazmondó Juhász: De hát nem tudjuk visszatartani őket a szaros madzagot is elrágják és mennek gyalog Bécsbe, udvariasan elengedjük őket és jót röhögünk Angélán? Rohadt jó reklám a féllábú szír Angéla fotójával.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:35:35

@Bobby Newmark: Igen, na és legfőképpen nem lett volna 40 év kommunizmus.

Mindegy, így jártunk, nálunk elég minimális a segély, most ez nagy szerencse.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:37:40

@alfacharlybravo:

"Jean Asselborn, az EU soros elnöki feladatait ellátó Luxemburg külügyminiszere élesen bírálta Orbán Viktor magyar kormányfőt, amiért arról beszélt csütörtökön Brüsszelben, hogy a menekültek rosszul döntenek, amikor Európába indulnak, illetve hogy a muzulmánok nem szívesen látott vendégek Magyarországon."

Most ez a faszfej bebizonyíthatja, hogy a menekültek jól döntöttek amikor Európába indultak és a muzulmánok szívesen látott vendégek.

különvélemény2 2015.09.04. 16:58:04

"Mi értelme lesz így a kvótáknak?"

Annyi, hogy tovább lehet pofázni meg vitatkozni a semmiről ahelyett, hogy lépnének valamit.

alfacharlybravo 2015.09.04. 17:23:26

@♔bаtyu♔: Ez így nagyon kaotikus, sokkal egyszerűbb lett volna összeterelni a csapatot vonatra rakni és az osztrák határra vinni és majd ott eldöntik az okosok, hogy akkor mi legyen, de ez a kergetőzés ez nem vezet sehova és rohadt veszélyes magunkra haragítani a békés muzulmánokat. Itt tartani lehetetlen őket, a határt nem lehet megvédeni, nincs hadseregünk és ha volna is többen vannak és fegyver iszonyat menyiségben van az arab világban.

kacsapuszi 2015.09.04. 17:38:12

Erkölcs, erő, egyetértés

Közszolgálatilag korrekt fideszes "bérrettegők" szörnyülködnek egy elfogulatlan főcivil, az egyelőre még ki nem maxolt ifjabbik Lomniczi nyomán, mi szörnyűség, impertinencia, a menekültek - a magyar hatóságok tiszteletteljes kérése ellenére - nem akarnak ujjlenyomatot adni.

Na, bassza meg a Pintár Sándor, há' hiszen a mi nemzeti fradistáink meg vénaszkennert nem akarnak, pedig ők csak egy futballstadionba igyekeznek befelé, ráadásul a saját hazájukban, sőtpláne, a saját stadionjukba, arra a futballmérkőzésre, aminek az egyetlen értelme ők maguk, mármint a leghűségesebb nézők, akik valami csodálatos véletlen folytán valamennyien kopaszra vannak nyírva, és fekete pólót hordanak, nemzeti ünnepen pedig vagy Kocsis Mátét, vagy Kubatov Gábort védik meg a "liberális csürhe" okvetetlenkedésétől.

Ha a Fradi törzsszurkolói annyira bizalmatlanok a saját országuk (nb. Magyarország, szeretlek!) rendészeti szerveivel szemben, hogy még a vénájukat sem engedik lefényképezni, mit várunk a barbároktól, akik azt se' tudják, ki az az Emir Dilaver, akinek a nemzetisége (a Fradi.hu szíves közlése szerint) osztrák ...

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 17:50:17

@alfacharlybravo: Én is ezt csináltam volna. Az osztrák határ mellett egy kurvanagy befogadó állomás.

Aztán meghívni a médiát, osztrák, német vezetőket, meg ezeket az EU-s seggfejeket, nézzék milyen liberálisak vagyunk, nálunk se őrség nincs, sem kerítés.

Azok pedig krokodílmosollyal nézhetik, ahogy a bevándorlók csoportokban tűnnek el az osztrák határ felé.

A hazai libsik pedig kórusban követelnék, hogy Orbán zárja el a bevándorlókat.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 17:52:01

@kacsapuszi: Na most nem mindegy, hogy egy focimeccsre akarsz bemenni, vagy évi több százezer eurót, akarsz magadra költettni és felvenni, amire nem is biztos, hogy jogosult vagy.

alfacharlybravo 2015.09.04. 18:19:41

@♔bаtyu♔: Ez most némi huzavona után megvalósul, csak egy kicsit gyalogolni kell a csapatnak, építettünk pár fölösleges dolgot, de ez még mindig kisebb veszteség mintha itt akartak volna iszlám államot alapítani.

Szemita Anti 2015.09.04. 19:27:09

"Fogadjunk be mindenkit, aki menedékre szorul, majd osszuk szét „igazságosan” őket a tagállamok között – nagyjából ez az az álláspont, amit egyre több uniós, főleg nyugat-európai ország vezetője kezd magáévá tenni."

A racionális gondolkodás sose volt az erőssége annak a csinovnyik bagázsnak. Persze nem is azért tartják őket, hogy gondolkodjanak.

Szemita Anti 2015.09.04. 19:37:52

"Ennyi szolidaritás ugyanis minden EU-s tagállamtól elvárható"

NEM elvárható.

Miért lenne elvárható?

Az lenne elvárható, hogy ha egy rászoruló HOZZÁ kopogtat be azzal, hogy NÁLA akarja meghúzni magát, akkor befogadja, HA akarja.

Semmi más nem elvárható.

Szemita Anti 2015.09.04. 19:44:44

@Az Igazmondó Juhász:

"Ha nincs saját gyerek akkor örökbe fogadunk. A házat kire hagynánk, a földecskét is gondoznia kell valakinek, a mama sem maradhat támasz nélkül."

Marha.

Normális ember nem hagyja a vagyonát IDEGENEKRE, ha a saját közösségébe tartozóra is hagyhatja.

access denied 2015.09.04. 19:54:00

@Szemita Anti:

>>Marha.
Én meg a gulyáslegény. Örvendek.

Az örökbefogadott gyerek a mi gyerekünkké válik, a befogadott idegen a közösségünk része lesz.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.09. 21:57:14

@bbjnick: Németországból jelentik:
"Van itt is sok menekült, de legalább nem csavaroghatnak az utcán szabadon. Csinálnak botrányokat táborokon belől, németek meg felgyújtogatják őket rendszeresen.
Németország kétszínűen viselkedik. Jó hangosan hogy mindenki meghallja kijelenti hogy befogadó, aztán csendben hogy senki ne hallja kiegészíti, hogy csak azokat fogadja be, akikről úgy ítéli meg hogy majd a hasznukat veheti. Orvos, mérnök.... a többi kb 90% meg szépen vissza fogja küldeni és bánja is hogy hová.
Voltak belpolitikai viharok, a bajor miniszterelnök szó szerint ököllel verte az asztalt hogy le kell zárni a határokat, aztán elcsitult az egész. Mondjuk le van zárva Ausztria felől olyan módon hogy nincs a határon vizsgálat, de kiemelik és leterelik a gyanús kocsikat és átvizsgálják. Papírok nélkül senki nem jöhet be, akinek nincs azokat a vonatokról is leszedik.
Magyarországot meg bírálják, hoyg őrizni merészeli a határt.
Az emberek közül viszont sokan mondják, hogy szívesen becserélnék a császárnőt az Orbánra. Nem nagyon hatásos már az agymosás. CDU párton belül is repedés van már, a CSU keményen bírál, a bajorok meg őröngenek a szövetségi kormány ellen.

(...)
www.origo.hu/nagyvilag/20150908-menekultek-nemetorszag-lubeck-tuntetes.html

Na, ez az. Mert úgylátszik nem ilyen Németországra számítottak. Meg megneszelhették hogy hosszú távon nem maradhatnak itt. Sok ilyen tüntetés van ám. Múltkorjában Heidenauban volt komoly cirkusz. Na meg naponta nem csak egy alkalommal gyújtogatják is a obboldaliak a beözönlők szállásait.
Ma meg még csoda is történt a ZDF mai ötórás híradójában.
Eddig folyton azt sulykolták, hogy Magyarország nem akarja regisztrálni a beözönlőket és nem látja el a szükségleteiket sem.
Most meg arról számoltak be, hogy maguk a beözönlők azok, akik nem hajlnadók regisztráltatni magukat és elmenekülnek előle. Nem akarnak bemenni a táborokba, ahol ellátásban is részesülhetnének és így maguknak köszönhetik ha hiányt szenvednek.
A politikusok meg üvöltöznek egymással hogy mi legyen a költségvetéssel, az EU külső és belső határaival."

Jean Sol Partre 2015.09.10. 09:55:11

@Disznóvári: "Az emberek közül viszont sokan mondják, hogy szívesen becserélnék a császárnőt az Orbánra."

Ezt itt is sokan mondják.
süti beállítások módosítása