Menekültügyben ekézi Magyarországot hazánk főfeljelentője
2015. augusztus 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Menekültügyben ekézi Magyarországot hazánk főfeljelentője

migrans_1.jpg

Újra aktivizálta magát Kim Lane Scheppele, az elmúlt fél évtized legaktívabb külföldi magyarügyi szakírója. Scheppele mostanában egyre inkább az egyszerűbb és hatásosabb orbánozásra cseréli korábbi alkotmányügyi fejtegetéseit. 2014 tavaszán például úgy nyilatkozott a nemzetközi sajtónak, hogy a Jobbik körül  „miriádnyi rasszista milícia” működik (alig pár évvel maradt le a gárdaügyi fejleményekről); a magyar kormány és a bankok közötti vitákról pedig ezt fantáziálta: „Orbán a bankokat hibáztatta. És ezt azzal a kódolt »mind tudjátok, kik a bankok, ők a zsidók« retorikával teszi”. Csakhogy Scheppele munkássága ellenére a magyar kormány nem méltóztatott megbukni, a gazdaság is reménytelibb adatokat produkál, mint bármikor az elmúlt hét szűk esztendőben, és az amerikai baloldali és liberális körök eszmei, sajtóbeli és dollárban mérhető segílyezése ellenére sem sikerült épkézláb ballib ellenzéket (nem hogy ballib kormányzatot) létrehozni Magyarországon.

Scheppele azonban nem merül alá és nem bekkel ki: az egyre forróbb menekültügy kapcsán talál alkalmat arra, hogy belerúgjon az országba.

A Politicóban megjelent cikkében Magyarország szorult helyzetére, a szituáció összetettségére tekintet nélkül, csúsztatásokkal és tévedésekkel megspékelve mazsolázta ki mindazokat a híreket és részinformációkat, amivel újra le lehet leplezni a magyar rémállamot a nemzetközi nagyközönség előtt. És nem, nem akarja észrevenni, hogy mi vagyunk az első ország a menekültek útjában, amely valami rendet akar vinni a teljes káoszba, és ezért éppen hogy elismerést vagy legalábbis türelmet érdemelnénk, nem pedig újabb pellengérre állítást.

Scheppele szerint Magyarország kifejezetten azért építi a határzárat, hogy Horvátország és Románia felé terelje a menekülteket. A cél ezzel szerinte az, hogy Magyarország kihúzza magát a dublini rendszer kötelezettségei (vagyis a bevándorlók regisztrálása és ellátása) alól. Arról, hogy egyébként ez a határszakasz a schengeni határ része, amit jogunk és kötelességünk megvédeni, már csak az EU miatt is, Scheppele nem ír. És arról sem ír, hogy kevés természetesebb dolog van annál, hogy egy ország őrizni és kontroll alatt akarja tartani saját határait. És arról sem ír egy mondatot sem Scheppele, hogy a szárazföldön, a Balkán felől Magyarországra érkező illegális menekültek szinte bizonyosan beléptek már az EU területére Bulgáriában vagy a schengeni zónához is tartozó Görögországban, csak hát a balkáni országok menekültpolitikája jobbára csak a migránsok minél gyorsabb keresztülutaztatásának megszervezésében merül ki.

Arról viszont írt Scheppele, hogy Orbán idei, tusnádfürdői beszéde a „Magyarország a magyaroké” (Európa meg az európaiaké) kitétellel a szélsőjobb szimpátiájára játszott rá. Nos, egy országnak, egy nemzetnek, egy kontinensnek magától értetődő joga van arra, hogy úgy gondolja, érdemes megőriznie saját identitását, ebben nincsen semmi szélsőjobboldaliság. És nekünk kellene egy amerikai alkotmányjogászt arra emlékeztetnünk, hogy élt két évszázada egy amerikai elnök, bizonyos James Monroe, aki meghirdette az „Amerika az amerikaiaké” elvet, megalapozva ezzel az akkor még ifjú Egyesült Államok aktív nemzetközi szerepvállalását (melynek egyik folyománya, hogy például egy Scheppele is oktathatja a magyarokat demokráciára)? Talán a Monroe-doktrína is a szélsőjobbos szimpátiákra játszik rá?

A szerző előveszi azt is, hogy a magyar börtönökben egy strasbourgi bírósági döntés szerint embertelenek a magyar börtönállapotok. Ez rossz fejlemény, a magyar börtönök állapotán nyilvánvalóan javítani kell; csak ironikus, hogy ezt egy olyan nemzet állampolgára hánytorgatja fel, amely világverő a százezer főre jutó börtöntöltelékek számában, és ahol a tagállamok jelentős részében régóta túlzsúfoltak a börtönök. A téma egyébként úgy kerül Scheppele cikkébe, hogy a szerző felemlegeti, elítéltek is részt vesznek a kerítés építésében (a börtönlakók dolgoztatása széles körben elterjedt az Egyesült Államokban is). Scheppele beleszövi a közmunkások ügyét is a cikkbe, hogy akár nekik is dolgozniuk kell a kerítésen, és ha visszautasítják a munkát, akkor elveszíthetik csekély járandóságukat. Ez is nagyon szomorú, de hát így működik a közmunka rendszere. Scheppele a migránsokat érő „kegyetlenségnek” írja le azt, hogy a kerítés szögesdrótból épül. De ez miért kegyetlenség? Nem a szögesdrót mászik rá a migránsra, hanem a migráns a szögesdrótra, bár erre senki nem kényszeríti, és továbbra is beléphetnének az országba a létező határállomásokon is, rendezett és legális formában folyamodva a menekültkérelme elbírálásáért.

S ha már kerítés: Scheppele egész egyszerűen nem tér ki arra, hogy egy országnak joga van akár kerítéssel vagy szögesdróttal is megvédeni a saját határait, nem ütközik sem hazai, sem nemzetközi jogba, és még Brüsszel sem szól ebbe bele. A szerző arra sem tér ki, hogy a magyar határzár egyáltalán nem példátlan: mint már talán mindenki tudja itthon, Görögország és Bulgária is alkalmaz kerítéseket, Spanyolország pedig régóta high-tech kerítést és őrző-védő rendszert üzemeltet afrikai külbirtokai körül, amiket évtizedek óta rohamoznak az illegális menekültek. És még egyszer: nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy Kim Lane Scheppele amerikai: felemelte már valaha a szavát az ellen, hogy saját hazája, az Egyesült Államok végtelenbe futó kerítésekkel és szintén high-tech ellenőrző rendszerekkel zárja le Mexikóval szomszédos határát, pontosan a folyamatos illegális migráció miatt? Vagy hogy ha Amerikába érkezel, még érvényes vízummal is visszafordíthat a határőr, ha nem tetszik neki az arcod? Vagy hogy a szintén angolszász Ausztrália az illegális migránsoknak régóta annyit üzen: „ha illegálisan érkeznél Ausztráliába, nem fogsz menedéket kapni az országban”; az illegális menekültek csónakjait pedig szépen visszafordítja a nyílt vizekre a parti őrség?

Nem, nem, csak Magyarországba kell belerúgni, ami az EU és a schengeni zóna belső tömbjének határországaként elsőként próbálja egyrészt megvédeni saját és a közösség határait, elsőként próbálja regisztrálni a végeláthatatlanul érkező illegális migráns tömegeket, elsőként próbál emberhez méltó ellátást biztosítani (vagy legalábbis valami minimumot tényleg adni) nekik arra a pár napra, amíg az országban tartózkodnak. 

Már csak arra lennék kíváncsi, mit írna Kim Lane Scheppele, ha a magyar állam a déli szomszédokhoz hasonlóan egyszer csak feltartaná a kezét, felnyitná a sorompókat és azt mondaná a migránsoknak: „feladjuk a próbálkozást, menjetek, ahová akartok, oldjátok meg az ellátásotokat, ahogy tudjátok”?

Nyilván akkor is Magyarország lenne az elrettentő szörnyállam, ami semmibe veszi az uniós szolidaritást, a menekültek emberi jogait, a nemzetközi jogi és európai uniós kötelezettségeket. Ennyit tudnak a hivatásos aggódók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr27732798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.26. 23:31:45

@Bell & Sebastian: What's the Theme?"

A theme jelentése iromány, dolgozat, tehát a válasz, az a cikk, amit ergé írt.
Ha arra gondolsz, hogy én miről beszélek, akkor inkább subject, méginkább matter.

2015.08.26. 23:34:39

@picur3ka: Ne bohóckodjék ennyit, mer még bolondnak nézik!

Mikor határozzuk mi meg az usraeléknek, hogy mit csináljanak? Hm? Miket hasonlít össze? "

Erre azt írtam, hogy ez a csaj sem mondja meg, mit csináljunk. Tényként sorolja fel, aztán levon egy következtetést.
Önnek üldözési mániája van?

2015.08.26. 23:37:36

@Bell & Sebastian: Nézd, azt nyitottam meg, amit te belinkeltél. A cikkekből egyetlen volt releváns a fenti ergé cikkel kapcsolatban. Azt elolvastam. Semmi köze az ergé féle kirohanáshoz. Az, hogy korábbi cikkeiben mennyire volt elfogult az Orbán kormánnyal szemben ,it nem releváns.
Nem védem a spinét, és nem támadom a kerítést, legkevésbé a menekültügy megoldására tett kísérleteket.
De ergé cikkje félrement....

2015.08.26. 23:39:18

@picur3ka: ja, és a legkevésbé sem hasonlítottam össze.

2015.08.26. 23:40:01

@picur3ka: Nem válasz, kérdés.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:40:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: A dallama számít, nem a szövege. Mehetünk aludni?

2015.08.26. 23:41:47

@picur3ka: Ja, és én értem. Maga el sem olvasta. De azért véleménye az van.

2015.08.26. 23:42:23

@Bell & Sebastian: Legyen líra?

2015.08.26. 23:42:59

@Bell & Sebastian: Én még megnézem az uefa összefoglalót.

picur3ka 2015.08.26. 23:44:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:

(Maga nincs tisztában a jelenlegi politikai helyzettel, annak működési mexhanizmusaival, meg azzal, hogy ki a spiné. Valamint azzal, hogy mit is ír.

Egyébként király vagyol.)

Felejtse el! Egyen kekszet!

2015.08.26. 23:44:36

@Bell & Sebastian:" Mehetünk aludni?"
Velem ugyan nem.
Ahogy egy magyar barátom szok fogalmazni: buzi-e vagy?

picur3ka 2015.08.26. 23:48:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Magának magyar barátai vannak? Ne csinálja!

2015.08.26. 23:51:12

@picur3ka: is. szokatlan, ugye? Mert magának nincs....

2015.08.26. 23:59:57

@picur3ka: uram, maga kivetít. Én az adott ergé cikkre valamint a hozzászólások szélsőséges voltára reagáltam. Nem áll szándékomban sem a spiné, sem a faszkalap szakmai és lelki elemzését elvégezni. Továbbra is állítom, ergé olyan dolgokat lát bele a cikkbe, amikre az nem is utal.
A kerítést pedig a dublini egyezmény fényében vizsgálja, nem csak úgy, amerikai szempontból kritizálja.
Amúgy mindenben igaza van. Kerítés épült, azzal a céllal, hogy ....új törvény lép életbe,.....

Erre maga belém köt, hogy nem kéne párhuzamot vonni a kerítések körött. Nem tettem....
Csak Rejtőt tudnám idézni....

apro_marosan_petergabor 2015.08.27. 00:00:51

A Scheppele szerü figuráknál (bértollnokok) mindig feltesziaz ember a kérdést, van enné lejjebb?
A kérdés költői, nincs.

2015.08.27. 00:01:58

@picur3ka:" jelenlegi politikai helyzettel, annak működési mexhanizmusaival"

Ó! működnek a mechanizmusok? Sose voltam vele tisztában! Azt hittem, a politika naponta változik.

picur3ka 2015.08.27. 00:03:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Höhö. Most mán rosszabb helyen van, mint Kun Béla.

picur3ka 2015.08.27. 00:05:03

@apro_marosan_petergabor:

Ez így igaz. A téglánál patkányabb féreg nincs. Az is megveti, aki használja.

picur3ka 2015.08.27. 00:07:07

@picur3ka:

Elnézést kérek, rossz helyen kerestem.

2015.08.27. 00:12:04

@picur3ka: Magának ugyanúgy prekoncepciói vannak, mint a Sebastian Bell haverjának.

2015.08.27. 00:14:25

@Bell & Sebastian: Mondjuk elolvastam más cikkeit, is. Semmi támadót nem találtam benne, ha valamit levon következtetésként, akkor feltételes módban teszi. Az is lehetséges, hogy....
Egyébként a csokibabád fehér és szőke....nem kevered Obamával?

2015.08.27. 00:15:51

@picur3ka: Ja, tényleg rosszabb helyen vagyok, egy pártnak semvagyok a híve. Így aztán se húsosfazék, se alamizsna....

picur3ka 2015.08.27. 00:18:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Egyen kekszet, mondtam, mér nem nézi a futit inkább mégis?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.27. 01:17:27

@Herr Schnitzel Lutscher: Nincs neki. A csecseneket az oroszok már leápolták a nem éppen Európa-kompatibilis, de kétségkívül hatásos módszereikkel. A többiek pedig ronda, de (számukra) tűrhető, az olaj és a földgáz révén gazdasági fejlődést is felmutató Pusztaságisztánokban élnek mindenféle Nazarbalijevek uralma alatt. Tudja, mint amikor a Mediterráneumban és a Közel-Keleten is megvolt még Asszad, Kadhafi, Szaddam. Akiket a rendszereiket elnézve jó ötletnek tűnt eltüntetni, a következményeket látva már nem.

Ami Magyarországot illeti, persze, hogy Európához kellene tartoznia, de ha Európa kinyírja magát, akkor hogy is mondta Kövér László? El kell gondolkodni, hogy szép óvatosan kihátrálunk?

picur3ka 2015.08.27. 01:28:16

@Holger Hartland:

Téved, itt élnek, Európában.

ózdi cigány 2015.08.27. 05:18:50

@picur3ka: Mi van te egymondatos fasz? Sokat ittál az este? Ezek a semmitmondó okádásaid mire jók?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 06:14:41

@Holger Hartland: egyáltalán nem vennék mérget a keleti pacifikáció (tartós) sikerére, a demográfiai görbe eurázsisztánban sem éppen a szlavizáció irányába mutat. ha maga meg tolatni akarna kifelé nyugatról, összeütközik a keletről kifaroló ukrajnába, földrajzi kapcsolat nélkül meg nagy bravúr lenne istállót váltani. arról az apróságról nem is beszélve, hogy roppant naiv azt hinni, hogy a paci maga mondja meg kinek a szekerét húzhatja, ezt leboltolják a jaltai vásáron a gazdik egymás közt.

Pelso.. 2015.08.27. 06:59:51

@Holger Hartland: Amíg az EU-s források jönnek, teljesen mindegy, mit mondott e témában KL. Egyébként is, de így meg főleg. Az eltartó rendszer sehol nem tűri, hogy az egyik muszájból eltartott veszélyeztesse az üzletet.

Bell & Sebastian 2015.08.27. 07:42:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Rendben, akkor nézzük a Mádám végkövetkeztetését:

>>>
The Hungarian government’s strategy shows other EU governments how to evade their Dublin responsibilities. It also demonstrates to conservative governments nervous about far-right challengers how to make the most of the migrant crisis for political gain. If the EU says nothing about the Hungarian approach to asylum-seekers, its silence will look like a green light.
<<<

Miért kerülné el a kerítéssel a dublini felelősséget?
Mitől provokátorok a konzervatív kormányok?
Politikai haszonszerzésre használják a migránsokat?
Miért szólna Merkel, ha ő az értelmi szerző?
Majd vérszemet kap a többi is?

Ez a nő egy hülye picsa!

Bell & Sebastian 2015.08.27. 07:53:12

@picur3ka: Doom idejében figyelmeztetett mindenkit, hogy a bábszínházban rókán és nyúúlon túl bármi előfordulhat, ózdi cigányig bezárólag.

Bell & Sebastian 2015.08.27. 09:02:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azon kívül persze, hogy a political hasbara tirade speech -et míveli és oktatja, mímelve a észszerű (<- új hejesírás!) gondolkodást.

2015.08.27. 09:18:17

@Bell & Sebastian:
A kerítéssel azért kerülné el, mert akkor nem itt regisztrálna, hanem Horvátországban, vagy Romániában.
Nem állítja, hogy a konzervatív kormányok provokátorok. Azt mondja, hogy idegesek a szélsőjobb kihívóik miatt.
Politikai haszonszerzésről sem beszél, persze a válasz a kérdésedre az lehet, hogy ezzel Orbán jó pontokat szerz belföldön, és a szélsőjobb vitorlájából vonja ki a szelet, valamint külföldön is szimpatikus a nacionalista körökben.
Merkelről nem volt szó.
Egyébként szólt, befogadnak menekülteket, ellátják őket.
Természetesen, ha Magyarországnak sikerül a dublini megegyezés aalól kihúznia magát, akkor más országok is követhetik a példáját. Miért elfogadhatatlan ez számodra?
Nézd, ez a hülye picsa, aki nem fekete, szépen levezeti, hogy a Jobbik melyik ötletét hogyan valósította meg a fidesz. Ez mondjuk nem csak neki tűnt föl. A Jobbik is bírálta már ilyenért a fideszt, de nyilván mind hülye picsa. Csak te vagy villamos.
megjegyzés: a kérdéseidre adott válaszok nem feltétlen tükrözik az én véleményemet.

2015.08.27. 09:21:43

@picur3ka: Inkább kekszet, mit lószart. Bár tízmilliárd légy nem tévedhet.

2015.08.27. 09:26:01

@Holger Hartland: El kell gondolkodni, hogy szép óvatosan kihátrálunk? "
De hova? majd orosz piacra gyártunk, orosz gyárak betelepülésével leszünk versenyképesek?
Tisztán kell látni, Kína, Oroszország, az arab országok mind a nyugat piacából élnek. Lásd kínai összeomlás. Épp most zajlik. Csak tessen figyelni!

Bell & Sebastian 2015.08.27. 10:03:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egy jobboldali kormány legelőször és utoljára is rendpárti. Semmiképpen sem rendetlenség-párti.

RG tolla hegyére tűzte a spinét, mert nagyon érett már neki egy farba rúgás, ha nem ezért, az előzményekért.

De maradjunk a summa subájánál. Ebben a konkrét ügyben az lenne az üdvös (S. szerint), ha mozgó buszokkal szednénk össze a jó népet, amin felvennénk a hamis adataikat, megetetnénk-itatnánk őket, gyerekeknek Tibi csoki és 6 óra műltán átadnánk őket hiánytalanul az osztrák csendőrségnek, ami már nincs, mert beleolvadt a rendőrségbe.

Ezzel szemben szűrnünk kellene, kiutasítani, elszállítani és bilincselni, oszlatni és fefújni gázzal, ha más Sch. akármennyi, amit ugyebár csak rajtunk, nem demokratákon kér számon.

Orbánnak van egy szűk játéktere arra, hogy teljesítse az elvárásokat (aminek az elsődleges forrása a Goldman-ügynök Merkel) úgy, hogy tükörbe bírjoj nézni és / vagy ne lógassák fel elsőként, ha elszabadulnak az indulatok.

Teljesen rosszul értelmezi a szituációt a nőt, tévesek a következtetései és hamis a jövőképe.

Az egy kurva nagy tévedés, hogy a Jobbik vagy ennek megfelői az összfegyvernemi mumus. Eljutottunk oda, hogy ezek a centrum-közép, akikhez képest a többi _mind_ balra áll, látástól Mikulásig.

Ennyi minden egy amerikai hamburger sütödésnek már bőven sok, ezt belátom. Senki sem az eszéért szereti őket, ez tény.

Úgyhogy, nem tudtad te sem megvédeni a nőt, de Holger még ennyire se.

RG győzött, így mehecc vissza az égig érő uborkafádra, nagyképű májomkutyá.

ogli dzsí 2015.08.27. 10:05:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: A megállapodást fel kell rúgni.

A megállapodás egy helyzetben szüleztett, ma meg más helyzet van.

Legalábbis gondolom nekem még mindig az az érdekem h ne legyenek itt tömegével arabok, nem az, hogy betartsam amit seppele szerint be kéne.

ogli dzsí 2015.08.27. 10:09:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Kihátrálni? Hahaha. A szlovákok is a német piacra gyártanak ugyanoda ahova mi leszarják a menekülteket.

Lenácizta a szlovákokat az ET elnök ők meg elküldték a sajtóban a picsába, ahova való.

Igy megy ez.

Imrebá 2015.08.27. 10:17:18

Hàténezt nemértem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.27. 12:02:18

@Herr Schnitzel Lutscher: @Pelso..: @Könnyen elkaptuk, uram!: Nyilván nem most azonnal, és nyilván csak végszükség esetén. Nyilván a nyugathoz kéne tartozni, és nem a bizonyos szempontból elég ocsmány orosz rendszerhez, de ha a nyugat a mostanában divatos módon lefejezi magát, akkor a nyugathoz tartozás azt jelentené, hogy mi is lefejezett hullák vagyunk, az meg nem olyan jó. :)

Persze lehet, hogy egy liberális elit még ezt is túlélné az elit lakónegyedeiben és őrzött lakóparkokban ("gated community", azaz kerítés mögött, ééérted, kerítés, hahaha!), és ha ti már tudjátok, hogy ehhez az elithez fogtok tartozni, és nem a lapátra kerülő középosztályhoz (aka mucsai, szarszagú, taktaharkányi senkik :)), akkor nem nektek szólt, amit írtam.

murcielago 2015.08.27. 12:25:18

@Herr Schnitzel Lutscher:
No, ne hagyja magát teljesen megtéveszteni az orosz stratégiától, attól, hogy hátrálnak ezerrel, ők ezt egyáltalán nem így látják/gondolják…(még katonai zsenik is beették ezt).

Moszkvában több a muzulmán, mint a keresztény, ott is hanyatlik a fehér rassz. Csak ott nem dobtak kézigránátot a latrinába…

Azt is kell mondanom, hogy sajnos Ukrajna se tartozik az EU dicsőség-tablójára feltehető anyagok közé, tudom, hogy ez nem szép, de ez van.

Persze abban egyet kell értenem, hogy semmilyen alapon nem válthatunk szövetséget (tényleg új-, vagy Ó-?…:))

picur3ka 2015.08.27. 12:33:49

@Imrebá:

Ha egy mondatot ír, még azt is lehet tudni, hogy miért.

murcielago 2015.08.27. 13:36:09

Érdekes ez a félreértés a kerítés lényegét illetően. A kerítés csak annyira képes, hogy hivatalos átkelőhelyen jöjjenek át, ugyanis jogi értelemben a kerítés túloldalát simogatók, közelről nézegetők, vagy vagdosók már uniós területen vannak, tehát az Uniónak/tagállamnak hivatalosan kell foglalkozni az ügyükkel (Dublin értelmében ezeket az átkelőhelyeken mindenképpen be kell engedni).

Ha a magyarok „csibészes/ügyeskedő” attitűdjéből indulunk ki (Scheppele), tulajdonképpen nem érdekünk a kerítés, mert ha nincs, akkor sokukat „nem tudjuk” regisztrálni, így azokat kénytelenek az osztrák/német kollegák regisztrálni. Tény viszont, hogy a kerítésnek lehet lélektani hatása (inkább másfelé kerülnek, úgyis fizetik őket..), valamint a terroristák csak akkor kiszűrhetők, ha valahol kapcsolatba kerülnek a hivatalos szervekkel. (bár lehet, hogy akkor is csak figyelni fogják őket, nem lekapcsolni – több ilyen esetről tudunk a közelmúltból..)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.27. 13:38:19

@murcielago: 'jogi értelemben a kerítés túloldalát simogatók, közelről nézegetők, vagy vagdosók már uniós területen vannak, tehát az Uniónak/tagállamnak hivatalosan kell foglalkozni az ügyükkel (Dublin értelmében ezeket az átkelőhelyeken mindenképpen be kell engedni). '

- valóban magyar területen van a kerítés (2 oldala)
- a tehát utáni rész hülyeség, nem kell őket beengedni se, és foglalkozni se velük (ezt egyelőre megtesszük)

murcielago 2015.08.27. 14:07:37

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Dehogynem, azt a szót kell mondaniuk, hogy "azil".
Ez nem az USA, ott a bevándorlási tiszt nem köteles indokolni: miért vettél repülőjegyet...

murcielago 2015.08.27. 14:12:48

@murcielago:
persza az új, mostanában piszkozatolt szabályozásunkat nem ismerem...

murcielago 2015.08.27. 14:20:43

@picur3ka:
Ne haragudjon a zaklatásért, de időnként volt olyan érzésem, hogy maga jogász.
Maga szerint be kell engedni a menedékjogért folyamodókat Schengenbe, vagy hova, vagy nem?
(nyugodtan lehülyézhet, ha megadja a választ...)

picur3ka 2015.08.27. 14:41:16

Már mért hülyézném le? Nem vagyok jogász.

Laikus értelmezésem szerint ennek Schengenhez semmi köze. A Dublini Szerződés megerősíti Schengenen belül a korábban is létező nemzetközi álláspontot.

1. Genfi Szerződés. Aláírói (összes európai ország Schengentől függetlenül) vállalják menekültek fogadását.

- életük veszélyben van hazájukban

2. Előbbi 67-es kiterjesztése: földrajzi korlátok nélkül (az eredeti csak II. VH-s övezetekre vonatkozott)

A kulcs a harmadik ország fogalma. Menekültnek számít valaki az első biztonságos országban. Ezt erősíti meg Dublin.

Tehát szerintem a magyar kormány álláspontja a helyes jogi értelmezés: ezek az emberek már legalább 4 biztonságos országon átjöttek, mire hozzánk érnek. Nem a mi kötelezettségünk fogadni őket.

murcielago 2015.08.27. 14:54:25

@picur3ka: @Tiszteltetem Brüsszelet:

Köszönöm, csak abból gondoltam, hogy néha körültekintően és lényegretörően is szokott fogalmazni.

Az általános jogfelfogás a menedéket kérő védelmének feltételének látja, hogybeléphessen a védelmet szolgáló ország területére. Ez nyilván teljesül akkor, ha valaki egy nemzetközi repülőtéren áll, vagy egy határállomás épületében.

De magát az elbírálási eljárást le kell bonyolítani. Ha a magyar kormány (Brüsszel tehetetlesége miatt) ezt felgyorsítja és a határállomáson lesz egy tiszt, aki a helyszínen dönt az elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag nem, mert jogilag aggályos.

Meg kell ugyanis állapítani a személyazonosságát (nincs papírja), tehát az azonnali döntés aggályos.

Szerintem, de én sem vagyok jogász…

picur3ka 2015.08.27. 15:06:12

@murcielago:

Na de maga feltételez egy olyan helyzetet, ami nálunk nem áll fenn. Ezek az emberek jogilag menekült kérelmet adhatnak be Spanyol-, Olasz-, Törökországban, Máltán, Cipruson, Libanonban, attól függően, hogy honnan menekülnek.

murcielago 2015.08.27. 15:10:40

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Ha megvalósulna mondjuk a Merkel-Orbán féle „biztonságos és egyéb országok”- lista, akkor sem tudna dönteni a helyszínen azonnal mondjuk egy nyelvésszekkel kiegészított bevándorlási bizottság sem, mivel legtöbbjük szíriainak fogja vallani magát, de ott élnek asszírokon kívül kurdok, arabok, stb. sőt ezek a népek könnyen ismerhetik is egymás nyelvét valamennyire…

murcielago 2015.08.27. 15:15:50

@picur3ka:
Na, de ez a korábbi szabályozásunkban nem volt benne, hogy indok lehet az elutasításra az, ha biztonságosnak nyilvánított országon (legalább egyen) keresztülhaladt (ez csak mostanában merült fel).

(úgyhogy számunkra Szerbia biztonságossága a kulcskérdés)

picur3ka 2015.08.27. 15:57:26

@murcielago:

A törvény ugyanez volt eddig is. Szerbia, stb. státusza a kérdés. Már rég vége a Balkán-háborúnak. Egyébként ez csak a Koszovóból indulókat érinti, akiket Németország, mindet, ki fog zsuppolni. Ez nem miattunk, hanem a németek miatt merült föl.

Egyébként:

www.hirado.hu/2015/08/27/szigorubb-osztrak-menekultpolitika-johet/

"Sebastian Kurz szerint, ha egyes államok, mint Görögország, továbbküldik és átengedik a migránsokat, annak logikus következménye lesz a határellenőrzés."

"A tárcavezető szerint, amennyiben nem születik közös európai megoldás, egyre több ország fogja a kérdést önállóan kezelni, akárcsak Magyarország a határ menti kerítés építésével."

"Nem zárta ki a menekülteknek adott szociális juttatások megkurtítását sem, hiszen Ausztria még mindig nagyon vonzó ország a migránsok szemében."

"Nem zárta ki a hadsereg határ menti feladatokra vonatkozó bevetését az osztrák védelmi miniszter, aki szerint, ha a belügyminiszter úgy látja, hogy a rendőrség már nem győzi a feladatok ellátását, segítséget kérhet a védelmi tárcától."

murcielago 2015.08.27. 16:09:21

@picur3ka:
Csak, hogy jól értsük egymást:

határzár: nem jöhet be senki, csak, akinek vannak papirjai + én azt mondom, hogy bejöhet

ellenőrzütt határ: a fentieken kívül bejöhet az is, aki elvesztette a papírjait és menekültnek mondja magát, de csak ideiglenesen, mert egy egy idő után meg fogom neki mondani, hogy bejöhet-e tartósan

Ha tud valami harmadik variációt, akkor feltétlenül mondja.

picur3ka 2015.08.27. 16:21:05

@murcielago:

Tudok, Kanada a 2011-es invázió kapcsán törvényt hozott a menekültjoggal való visszaélésről.

Ilyesmire hajaz az új magyar törvénykezés és narratíva is: dutyi, tolonc, visszafordít a határon. Már számszerűt is mondtak: 59000-nél többet nem tudunk foglalkoztatni. Valamilyen számnál le fogják zárni a határt mindenütt. Ez az ésszerű, csak nehogy későn legyen, mert milliók vannak még ott, ahonnan ezek jönnek.

Pelso.. 2015.08.27. 19:43:21

@Holger Hartland: Kinek, (ugye véletlenül sem a polgári elit) számára végszükség?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 19:56:43

@Holger Hartland: gated community? ez olyasmi, mint a pasa park?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 20:10:01

@Pelso..: jó hogy mondod, az Élcsapat színe-java már a menekültinvázió előtt is lakóparkokban meg lezárt utcákban dekkolt, minő szélsőlibbant magatartás ez már, pfeeej

murcielago 2015.08.27. 20:29:54

@picur3ka:
Nem hiszen, hogy mostanában hoz az Unió olyan döntést, hogy menedékjog iráni kérelmet benyújtani szándékozók be sem léphetnek az Unió területére.

Valahol fentebb írtam, az Uniónak joghatóságán kívüli területen kellene létrehoznia azt a tábor-rendszert, amiben az állítólagos menekültek tartózkodhatnának kérelmük elbírálásáig. Ez szerintem csak pénz és politikai akarat kérdése (az utóbbi kérdéses szerintem).

Pelso.. 2015.08.27. 20:42:00

@Herr Schnitzel Lutscher: Úgy vettem észre, hogy arrafele nincs mindenféle szél, meg bármi közép, netán mégizébb. Számok vannak, meg telefonszámok, gúnyosan néznek lefele.

picur3ka 2015.08.27. 20:56:45

@murcielago:

Le van maradva. Erre a megoldásra mind Marokkó, mind Tunézia keményen beintett. Azóta próbálnak igen tehetségtelenül improvizálni.

murcielago 2015.08.27. 21:01:26

@picur3ka:
Van az az ár...
-biztos ismeri ezt a fordulatot..
és más szegény ország nincs? Albánia? Koszovó?
Milyen római polgár az, aki biztonságáért nemhogy harcolni, fizetni sem hajlandó?
:)

picur3ka 2015.08.27. 21:19:18

@murcielago:

"Albánia? Koszovó?"

Onnan jött eddig vagy harmada. Visszatolonc.

Senki nem akar egyet se. Ha a saját halálodért kell fizetni, nincs az az ár.

Olaszok: visszatolonc,
spanyolok: lőnek kerítésen,
bolgárok: negatív propaganda a bánásmódról, plusz hadsereg kerítésnél,
máltaiak: lőnek a vízen,
szerbek: csendes csempész etnikai tisztogatásra használják,
görögök: a sajájaikat mentik a genoszíd Ukrajnából.

murcielago 2015.08.27. 21:34:01

@picur3ka:
de épp azért kellene fizetned, hogy ne jöjjenek ide
fizetsz, szép tábor valahol messze (persze nem skandináv styl), és a lakók szorgalmasan figyelik a postát: van azil-nincs azil
közben azért lehet ingyenes nyelvtanfolyam, időszakos vizsgákkal
csak azért mert ezt "védelmi pénz"-nek kellene nevezni, még elnevezhetjük szebben...

picur3ka 2015.08.27. 21:53:17

@murcielago:

nem érted, hogy nem kellenek senkinek?

picur3ka 2015.08.27. 21:56:26

@murcielago:

Figyelj!

Ez egy hadsereg.

"a BÁH főigazgató-helyettese tájékoztatta a főváros vezetését arról: a január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépő 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer ember férfi, ebből a fiatal, 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer ember. További 11 százalékuk, 15 ezren pedig 34 évnél idősebb férfiak.

Az is elég érdekes, hogy a liberrált fotósok valahogy mindig a fennmaradó 16%-ból találnak maguknak témát."

híradó

murcielago 2015.08.27. 21:58:30

@picur3ka:
nem érted, hogy ár kérdése minden?
(az oroszok pl vállalnak bérbe fegyenc őrzést, pedig nyilván nem kell nekik az a fegyenc)

picur3ka 2015.08.27. 22:00:28

@picur3ka:

Rossz helyre tettem az idézőjelet. A BAH igazgató nem mondta, hogy liberrált fotósok.

picur3ka 2015.08.27. 22:01:24

@murcielago:

Add el őket te akkor, ha jobban érted!

murcielago 2015.08.27. 22:04:45

@picur3ka:
Én is szervezettnek tartom ezt a migrációs hullámot. De a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis vannak közöttük valódi menekültek. Hogyan döntöd el , ha két hasonló ember áll előtted, és egyiknek sincs papírja, hogy melyiket bérelték fel, és melyik az igazán oltalomra szoruló?

murcielago 2015.08.27. 22:11:22

@picur3ka:
Jaj kérlek, Európa nem tudja eladni azt, amire nincs kereslet, neki kell fizetnie, hogy mások tárolják helyette a számára veszélyes tömeget, amíg kitalál valamit.
Tehát zsebébe kell nyúlnia és finanszíroznia az egészet.

De az egész egy gondolati konstrukció, semmi jel nem mutat arra, hogy ezen komolyan gondolkoznának a döntéshozók.

picur3ka 2015.08.27. 22:26:48

@murcielago:

Körben járunk. Erre nincs szükség. Nem menekültek. Nálunk. Egy se. Próbáld meg ezt átvenni.

Másodszor: nincs nekik hely, fogadó készség. Sőt, ellenség.

picur3ka 2015.08.27. 22:28:01

@murcielago:

Megint körben járunk. Senki nem akarja őket. Nem Európa. Sőt, Szaúd éppen most csöszte ki az összes illegális munkavállalót is.

murcielago 2015.08.27. 22:43:48

@picur3ka:
Merkel minden szíriainak meg akarja adni a menekültjogot. Talán már hazafelé is működnek ott a titkosszolgálatok.

picur3ka 2015.08.27. 22:50:19

@murcielago:

Hol? Hol hazafelé?

Azt mondta, a rendkívül megbízható magyar sajtó szerint (hiszem, ha látom mondani), hogy minden szíriait, afgánt és irakit befogad Németország.

Na, ha tényleg ezt mondta és még mindig él, akkor:

1. kaput

2. mér nem viszi őket haza repcsivel törökből? Hm?

picur3ka 2015.08.27. 22:54:04

Semmi menekültség, jó pénzen túráznak. Belgrád:

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/5/3/4/THM_0013161534.jpg

murcielago 2015.08.27. 23:06:43

@picur3ka:
"Hol? Hol hazafelé?"

Célzás a korábbi titkosszolgálati balhéra, amikor kiderült, aszimetrikus kapcsolatot tartottak az amerikaiakkal. Valószínűleg volt azóta egy kis rendrakás és már jobban szolgálják a német érdekeket.

Vagy nem...

picur3ka 2015.08.27. 23:16:49

@murcielago:

Asszimetrikus kapcsolat, agyam. CIA van a titkosszolgálatokban, meg amerikai hadsereg a terepen. Európát a II.Vh. után a Szovjet és az USA felosztotta egymás közt.

Minden más, csak látszat.

murcielago 2015.08.27. 23:34:13

@picur3ka:
De azt tetszett észlelni, hogy azóta újraosztották a paklit, tehát változik a látszat, csak az a baj, hogy egyre rosszabb lesz.

picur3ka 2015.08.27. 23:45:01

@murcielago:

Ne ökörködjünk.

Szóval, menekültileg. Senki nem akarja őket, kivéve állítólag Merkel boszorkányt. Vegye át őket, akkor én amondó vagyok, ha akarja. Ha meg nem viszi őket törökből németbe repcsivel, akkor hazudik. Én eztet gondolom.

murcielago 2015.08.28. 00:09:04

@picur3ka:
Szerintem ne így vegye, hogy akarja valaki őket, vagy nem, hanem, hogyha titkosszolgálati szervezés, akkor mit lehet tenni. Mert ha szervezett, akkor el kell gondolkozni, hogy mi a cél. A cél kb. feszültség, a káosz fokozatos növelése lehet, tegyük fel. Ezt pedig csak fokozná, gyorsítaná a határok lezárása.

Másrészt valószínűleg nem az egész világ esküdött össze ellenünk, hanem egyes érdekkörök. A világ nagy része , akik esetleg elfogulatlanok, nem értenék, hogy a gazdag Nyugat miért zárkózik el. A genfi és dublini konvenciókat ezért sem szabad felmondani. Viszont az áradatot meg kell állítani. Ezért mondom, hogy ezt pénzzel lehet megoldani, sok pénzzel.

picur3ka 2015.08.28. 00:35:19

@murcielago:

Van vagy 3-4 teljesen világos cél(nyilván a Marsra helyezésük kényelmes lenne a nyugatnak, csak meg kéne találja a Marsot, hiába rázza a dollárját, ha senkit nem érdekel a businessje), amely szerint a nyugat egyáltalán nem akarja őket sehol máshol elhelyezni, hanem behozni.

1. TTIP-ről figyelem elterelés

2. bele kényszerítése Európának egy közel-keleti rendtevésbe

3. liberális szavazó importáció - ezt kézen-közön bevallják

4. népesség/munkaerő növelés - ezt hirdetik is

5. a jövő legfontosabb forrása: a víz - hallgatnak, arrafelé nincs, Líbériában pl, pár évtized múlva egy csepp se

6. az USA háborút akar, s olyan konteós fogalmatlan marhát idézhetek, mint Putyin, káosszá akarhatják tenni Európa jó részét. ukránok, cigányok nem működtek, most jönnek a vadak

Na én azt mondanám, ha nem zárjuk le a határokat nagyon sürgősen, iszonyú káosz lesz egész Európában.

murcielago 2015.08.28. 01:04:11

@picur3ka:
A nagy kérdés, hogy Európa meddig odázhatja el a háborút, ami sok szempontból elkerülhetetlennek tűnik a klíma (és az olaj) miatt is.
Én ebből a szempontból nézem az eseményeket.

picur3ka 2015.08.28. 01:36:42

@murcielago:

Mér nem ezzel kezdte akkor?

Időpontot akar rá tenni? Nem tudom, ki tudna.

A klíma és az olaj lényegtelen ebből a szempontból szerintem, a lényeges az, hogy Európa nincs döntési pozícióban.

S a helyzet most már sakk-matt. Ha nem lép be a K-K-en, ő lesz háborús zóna, ha belép, mégtöbb menekültet kreál. Jól ki van ez találva.

annamanna 2015.08.28. 02:23:51

@murcielago: nem kell hozzá sok pénz, minden készen van egy hatékony megoldásra.

Igazad van, a káoszt csak fokozná a határok lezárása. Annak csak az lenne az eredménye, amit Vágó leírt, a vége lövöldözés, aminek a halottai leginkább a civilek, MAGYAR civilek lennének.

Amit lehet tenni: az áradatot elnyelni ZÁRT TÁBOROKBAN.
Ehhez készen van minden infrastruktúra, rengeteg üres laktanya, gyárépület, na és az auschwitzi tábor is kitűnő állapotban van! Ezeken a helyeken ki van építve a víz, villany, nem most kellene megásni hozzá a csatornákat (mint ugyebár a baranyai pici falvakba tervezett táboroknál). A laktanyák és Auschwitz eleve katonai őrzésre vannak tervezve, figyelőtornyokkal, még azt sem kell külön építeni. Vannak dögivel katonák is, akik alkalmasak az őrzési feladatra (éles tűzharcra sokkal kevésbé).

Az áradat azonnal leállna, amint elterjedne, hogy zárt táborba viszik a migránsokat, és mindezt roppant egyszerűen lehetne megindokolni: a járványveszély miatti egészségügyi karanténnel.

A további áradat azonnal leállna, napokon belül megszűnne a nyomás.

Akik már itt vannak, szem előtt lennének, így rengeteg terroristát ki lehetne vonni a forgalomból, és az IÁ előtt el lenne vágva a további beszivárgás lehetősége.

Ha a beszivárgás helyett hadsereggel akarnák az EU-t támadni, akkor útközben lazán szét lehetne bombázni őket.

Ez egyáltalán nem kerül sok pénzbe, roppant egyszerűen megoldható.

És szinte biztos vagyok benne, hogy ha az EU mostani vezetésének derogál, akkor majd megcsinálja más!
Világpolitikai problémát talán még soha nem lehetett olyan könnyen megoldani, mint most. És ha egy helyzet megoldása pofonegyszerű, akkor biztosan lesz valaki, aki meg is csinálja!

annamanna 2015.08.28. 03:21:54

@picur3ka: "6. az USA háborút akar, s olyan konteós fogalmatlan marhát idézhetek, mint Putyin, káosszá akarhatják tenni Európa jó részét. ukránok, cigányok nem működtek, most jönnek a vadak"

Tévedés, az ukránok is jöhetnek, mert kicsi a rakás, nagyobbat kíván: index.hu/kulfold/eurologus/2015/08/27/vizummentesseget_kaphat_ukrajna_az_eu-tol/

"Az Európai Bizottság vízummentességet ígér Ukrajnának. A testület elnöke előre figyelmeztet, hogy ezt senki ne kösse össze a bevándorlási vitával."

"A tervre a tagállamoknak is rá kellene bólintania, de borítékolható, hogy a bevándorlás miatt tiltakozó országokon nem lesz egyszerű keresztül vinni az ötletet, különösen a 45 milliós országban dúló háború és a gyengélkedő gazdaság miatt. Jean-Claude Juncker azzal próbálta elütni az ezt firtató kérdést, hogy ha Ukrajna teljesíti a technikai feltételeket, senki nem fog keresztbe feküdni a tervnek. „Nincs kapcsolat a vízumkérdés és a migránsügy között” – próbálta elejét venni a vitának.
Az ukrán külügyminiszter már a júliusi munkácsi tűzharc után arra figyelmeztetett , hogy a vízummentesség megadásánál az EU-n belül vannak, akik hiányosságokat fognak keresni Ukrajna felkészültségét illetően. Külön kiemelte Magyarországot."

Az ukránok mentalitásához ez fontos háttérinfó: www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk

(Ugyanez a fickó a kárpátaljai magyarokkal szemben is fenyegetőzött).

Szóval Juncker szerint már csak ők hiányoznak az EU-ból, és keresztülviszi a vízummentességüket.

picur3ka 2015.08.28. 03:31:48

@annamanna:

Na jó, de maga gyakorló bolond.

Pelso.. 2015.08.28. 08:20:31

@Holger Hartland: Saját meglátásom szerint pontosítanék: a több tényező, ok-okozat miatt létrejövő végszükség szituáció ugye az, amely az elit immár több évtizedes tevékenységének köszönhető s az azt követő közvetlen döntések is az ő érdekét szolgálják.

murcielago 2015.08.28. 09:54:23

@picur3ka:
„S a helyzet most már sakk-matt. Ha nem lép be a K-K-en, ő lesz háborús zóna, ha belép, mégtöbb menekültet kreál. Jól ki van ez találva.”
Hát igen, bzerzinszkij alapötletét valami 20 év agymunkával csak sikerült egy ütősebb csomaggá formálni…

Lehet, hogy hiba volt, Törökországot nem felvenni az EU-ba. Európa most már ígyis-úgyis muszlim lesz, néhány évtized kérdése (esetleg a sariát elkerülhetjük, de már csak aktív ellenállással)…

Ha T.o. szövetséges lenne, örömmel harcolna helyettünk a K.K.-en, nembeszélve arról, hogy milyen szép táborokat lehetne ott felépíteni…:)

@annamanna:

„Amit lehet tenni: az áradatot elnyelni ZÁRT TÁBOROKBAN.” – pontosan ezt mondom én is, annyival kiegészítve, hogy a táborokat az EU-n kívül kellene létrehozni (aki már belépett az EU területére, annak reálisan nézve elhanyagolható az esélye, hogy innen valaha is kiutasítják, ha pedig gyereke születik, tudomásom szerint nincs törvénykönyv, vagy erkölcs, ami szerint a gyerek ne számítana európainak)

(még az sem mindegy, hogyha egy nő repülőn szül, akkor melyik ország felett repülnek éppen)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.28. 13:15:21

@Pelso..: Nem, a végszükség az, amikor máskor egyébként elfogadhatatlan lépéseket (pl. oroszokkal való barátkozást) is meg kell tenni azért, hogy Magyarország megmaradjon és magyar maradjon. Ahogy egy politikus (akit mindannyian ismerünk, és akit egyébként nem kedvelek, de a jelen helyzetben felértékelődik) fogalmazott: Magyarország magyar ország legyen.

annamanna 2015.08.28. 13:30:06

@picur3ka: Erre milyen érveid vannak?
Írd le! Rendkívül kíváncsi vagyok az érveidre! Érveljél, drágám, az igazad mellett!

@murcielago: zárt táborokból önként is haza fognak menni. A legbiztonságosabb, ha itt vannak a táborok.
Bárhol máshol vannak, onnan ide akarnának jönni.
És ha nincsenek ellenőrzött körülmények között, akkor könnyen a martalékává válnak olyan bűnözőknek, amilyen a HYZA-teherautós.

picur3ka 2015.08.28. 15:04:12

@murcielago:

To. szövetséges és harcol az USA-val együtt Szíriában és kb 2 millió menekült van táborokban a területén.

Halotta, hogy Lavrov nem ellenzi a földközi-tengeri hadműveletet? Ha valaki vétózik a BT-ben, nem ő lesz az.

murcielago 2015.08.28. 15:45:25

@picur3ka:
Erdogán Asszad és a kurdok ellen harcol, nem az IÁ ellen. Esetleg imitálja az IÁ elleni harcot. Amerika szövetségesei nem az EU szövetségesei.

Mondtam én, hogy ez már BT téma lesz...

picur3ka 2015.08.28. 19:03:56

@murcielago:

Mert Aszadon és az oroszokon kívül ki harcol még az IS ellen?

murcielago 2015.08.28. 19:56:05

@picur3ka:
Hát Hende Csaba regimentje!

Biztos nem hiszi el, de az IA elleni koalíciónak 62 tagja van, közöttük a Föld legnagyobb katonai hatalmai, iszonyatos katonai arzenállal.

Ennek ellenére az IA köszöni szépen, jól van, most éppen az asszír keresztények és jezidik (keresztény szekta) kiírtásával foglalatoskodik, akiknek képviselői hiába könyörögteg a Nyugathoz, hogy mentsék meg népüket…

Ilyen világban élünk.

picur3ka 2015.08.28. 23:36:55

@murcielago:

Azért figyelje meg, hogy minden ellenkező propaganda ellenére, nem a másik semitákat irtja.

Persze, hogy azt se hiszem el. Hát meg akarják dönteni Assad diktátort, nem? Ezzel a nemes feladattal van elfoglalva a nyugat.

annamanna 2015.08.29. 03:47:00

@picur3ka: Nos, még nem sikerült érveket összeszedned?
Akkor mondok neked valamit. A nagymamám egyik mondását idézem: Nem őriztünk együtt disznót!

A te családodban, kultúrkörödben nyilván megengedheted magadnak ezt a stílust, de én nem tartozom se a családodhoz, se a kultúrkörödhöz, itt pedig elvárom, hogy velem szemben alkalmazkodj a társasági viselkedés szabályaihoz, egyrészt, mert ez egy normális közeg és nem egy kocsmafórum, másrészt, mert nő vagyok, harmadrészt, mert sosem beszéltem ilyen hangon sem veled, sem mással, negyedrészt, mert ezzel végképp bebizonyítottad, hogy nemhogy bolond nem vagyok, de okosabb vagyok nálad. Aki oda jut, ahová te, az az agresszió szintje, akár verbálisan, akár tettlegesen; és ugyebár tudjuk, hogy a buták fegyvere az ököl.
Azt nem várom el, hogy bocsánatot kérj, mert úgyse fogsz, de azt előre is köszönöm, hogy ez még egyszer nem ismétlődik meg!
Ha nem vagy hajlandó normális hangon kommunikálni velem, kerülj ki!
Bolondozd le a haverjaidat, én nem vagyok a haverod!
Köszike!
süti beállítások módosítása