„Hihetetlen, elfogadhatatlan!” – Német zöld az orbáni politikáról
2015. július 14. írta: Redakció

„Hihetetlen, elfogadhatatlan!” – Német zöld az orbáni politikáról

reinhard_butikofer.jpg

Hihetetlen, elfogadhatatlan és felháborító Reinhard Bütikofer szerint az, amikor az Orbán-kormány terroristának állítja be a menekülteket.Az Európai Zöld Párt társelnöke viszont arra nem tud válaszolni, mi lenne a megfelelő összeurópai megoldás és mennyi menekültet engedne be a kontinensre. A német zöldek európai parlamenti delegációvezetője szerint a görög válságban nem azt kell keresni, ki a hibás; az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény pedig még bőven elbukhat, így ne pezsgőzzenek a TTIP támogatói. Interjúnk.

„Ha jövőre százezrek érkeznek, mosolyogva kellene fogadni őket?

A kilencvenes évek elején Milosevics elől több mint 700 ezer bosnyák menekült Németországba. Az ajtókat kinyitottuk, befogadtuk őket. A háború végén aztán a többségük hazatért. Azért volt ez lehetséges, mert rengeteg ember hajlandó volt belehelyezkedni a menekülők helyzetébe. Nem néhány balos, akik mindenféle multikulti-hülyeséget beszéltek, hanem világlátástól függetlenül rengetegen. Épp azért, mert azt gondoltuk: az európai egység a háborúk végét jelenti. Mégis kitört egy háború. Éreztük a felelősségünket. Az elit felelőssége most is óriási.

A cseh politikai elit azt mondja, 1500 menekültet fogadnának be.

A szlovákok meg azt, hogy senkit. De nem akarok kipécézni egyetlen nemzetet sem. Németország többet fogad be, mint a legtöbb ország, de szerintem még nálunk is lehet emelni a számot. Kelet-Németországban például nincs is sok külföldi, viszont sokkal több az idegenellenes. Valószínűleg azért, mert még egy menekültet sem láttak élőben. De nemzeti megoldása ennek az ügynek nincs. Ha minden ország kerítést épít, mint most Magyarország, meghal a közös Európa álma.

Bocsánat, Magyarország a schengeni határra épít kerítést, nem EU-tagállamok közé. Azt nem csak lehetőségünk, kötelességünk is védeni. 

Hadd lássam ezt másként. Az én véleményem az, hogy nem egyoldalú magánakciókkal, hanem együtt kell megoldani ezt a problémát. 

Ehhez mondjuk nem ártana egy épkézláb európai megoldási javaslat. Az hol van?

Jean-Claude Juncker és Timmermans biztos, valamint az Európai Parlament is a közös, európai megoldásért küzd. Az sem ártana, ha eközben Budapestről nem úgy festené le a kormány Brüsszelt, mint a magyarok ellenségét, hanem úgy, mint partnert. 

Rendben, de mégis: összeurópailag hány menekültet kellene befogadni? Kétmilliót? Hármat?

Nem vagyok hajlandó elméleti számokról vitatkozni, amíg a nincs meg a hajlandóság a befogadásra! Hétszázezer bosnyákot, mint mondtam, be tudtunk fogadni annak idején, mert megvolt a hajlandóság. Ha nem lett volna meg, ennek a tizede is sok lett volna. Most az EU-ban negyvenezer emberre sem volt fogadókészség. A szolidaritásnak kell megjelennie először: a menekültek felé és a határországok felé is.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr357627998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2015.07.14. 16:40:10

Pár dologban nem értek egyet vele, de felkészült ember, világosan fogalmaz és nagyon pontosan érzi és látja, hogy mi folyik Magyarországon.

Nagyon messze van ettől az átlagos, riporter elől szaladgáló huszadik senki parlamenti fidesznyik, akinek saját véleménye, akarata soha nem volt.

gyalog.galopp 2015.07.14. 17:06:35

@Virág et.:
Nézem ezt a faszit, csak nem szesztestvérek vagytok?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.07.14. 17:53:20

Egy kizárólag politikusi életpályát befutó ex maoista-kommunista, egy gimnáziumi érettségivel, három házasságon kívüli gyerekkel és az American Jewish Committee berlini Ramer Intézetének kuratóriumi tagságával. Valószínűleg ő volna az egyik utolsó ember, akinek a véleményére bármiről is kíváncsi volnék...:-(

picur3ka 2015.07.14. 18:02:38

Berlinben meg alig van német, szakmai tudás, pfff...

gyalog.galopp 2015.07.14. 18:21:09

@bbjnick:

jaj, ne má! Próbálom itten elhessegetni magamtól a mindenféle asszociációs gondolatokat a náci párt tömegbázisával, "szakmai elitjével " , kádereivel kapcsolatban....
Segítsen má valaki , ugye ez nem az, meg annak a Sulcnak is meg van má az érettségije.

Virág et. 2015.07.14. 18:51:03

@gyalog.galopp: Már miért lennénk? Sok dologban nem értek egyet vele, ezért nem vagyok zöld nyilván, ennek ellenére nehéz tagadni, hogy nagyon pontosan és részletesen érzi, mi folyik Magyarországon és milyen a magyar kormány viszonya az EU-val.
Olyan jól érzi ezt, hogy sok magyar politikus nem látja ennyire tisztán a képet.

Abba meg bele se kezdek, hogy egy átlagos magyar politikus mit is tud mondjuk a német belpolitikai helyzetről.

gyalog.galopp 2015.07.14. 19:08:14

@Virág et.:

rendben, az a lényeg, hogy te mindkét oldalon toppon vagy.
Remélem indulsz a következő választásokon, 1 szavazót már már megnyertél magadnak.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.14. 19:42:21

következő mélyinterjú: jani meg az infotörvény (szigorúan polgári és patrióta szemszögből)

picur3ka 2015.07.14. 19:45:51

mélyinterjú, lol

ha eccer semmit nem tud...

@gyalog.galopp:

Ez eccerűen ÉRZI a politikát.

Veridicus76 2015.07.14. 21:09:41

Európa sírásói ezek a kretén, rögeszmés seggfejek, akik a világ összes idegenjét a nyakunkba zúdítanák. De persze egyikük sem költöztet dzsihádistákat a rohadt házába, mert ezt csak a jó hülye etnomazochista európai rabszolgáktól várják el. Az ilyen ótvaros idiótákat a beözönlő idegenekkel együtt kellene kivágni Európából. Nyomorult faszkalap.

freehckr 2015.07.14. 21:45:02

@Virág et.: „egy átlagos magyar politikus”

Pálinkázás, kolbásztöltés, focimeccs...

kalhana 2015.07.14. 22:57:03

Hihetelen szarházi. Ez kell Európának!

annamanna 2015.07.15. 03:06:00

Németország: www.nlcafe.hu/foto/20150713/menekultek-otthon-nemetorszag/

Magyarország: szebbjovo.hu/tobb-fertozo-majbeteg-van-a-debreceni-menekulttaborban-mint-az-egesz-megyeben-osszesen/

"És a válasz talán még riasztóbb, mint maga a tény: mire megjöttek az eredmények, már eltűntek, tovább mentek, „már másnak jelentettek gondot” – mondta a tisztifőorvos asszony."

Ennyike4!

picur3ka 2015.07.15. 09:38:11

@Hepci:

Muhaha.

Tudja maga mennyi buzinak van gyereke?

IdomitottFoka 2015.07.15. 13:36:10

@bbjnick: "Egy kizárólag politikusi életpályát befutó"

Ez most dicséret vagy kritika?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.15. 14:41:33

@IdomitottFoka: Gondolom, @bbjnick: -nek a szintén "kizárólag politikusi életpályát befutó" Lázár Jánosról, Rogán Antalról, Szíjjártó Péterről, vagy akkor már akár Orbán Viktorról is hasonlóan határozott véleménye van. :) (Néha azt gondolom, jó lenne bevezetni, hogy 40, vagy esetleg 35 éves koráig a politikának senki még csak a közelébe se mehessen.)

picur3ka 2015.07.15. 16:48:58

@Holger Hartland:

Ne cukkolja! Kellett nekünk, hogy elkezdjen fideszezni, itt van frekchrkr nick.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.16. 10:57:27

@picur3ka: Van egy rossz hírem: teljesen jogos dolog a fideszezés. A Fidesz vezetésének és a hozzá közel álló csókosoknak egy normális országban rács mögött, vagy minimum bíróság előtt lenne a helyük. Hogy a balliberális oldal ugyancsak megéri a pénzét, az mit sem változtat ezen.

Én 2010-ben egy olyan Fideszre szavaztam, amelyiknek az egyik vezetője akkor azt mondta, hogy aki elsőnek belenyúl a kasszába, annak le fogják vágni a kezét. A kasszában azóta már annyi kéz matat, hogy ha belenézünk, szinte már csak a kezek látszanak, a pénz eltűnik. Most pedig Áder János bűnrészes közreműködésével függönyt állítanak a kassza elé, hogy ne láthassuk, kiknek a kezei tüntetik el a pénzünket.

Én úgy tudom, hogy a világban többnyire nincs igazság. A fideszesek ebben reménykedhetnek. Mert ha mégis van, akkor jaj nekik.

picur3ka 2015.07.16. 12:31:39

@Holger Hartland:

Azért írtam, mert Bbj utálja a Fideszt, mintha nem tudná ezt, úgy hangzott a kommentje.

Soha senkit nem vonnak felelősségre. A kommunistáktól kezdhetjük a morális csődöt. A Jobbiknak ebben az alapvetésben teljesen igaza van: két kiváltságos bűnözői osztály létezik, a politikusi elit és a kisebbségi.

Bell & Sebastian 2015.07.16. 12:56:56

Érdemes lett volna tőle elsőre mekkérdezni, el tudná-e magyarázni a német hulladékkezelési rendszert? Nem tartom valószínűnek. Utána meg a hozzáállását a dohányzáshoz, mert abban Orbán farizeusabb, mint egy ógermán cakompakkfejű.de

Nem tudom, hogy ezek eltartására elegendő-e a minden autóra kivetett 5 eurós extra adó, amely környezetvédelmi matricával oda is be lehet hajtani, ahová nélküle nem, például az éppen aktuális lakóhelyre.

Mert -szerintem- ügyködésük egyetlen értelme: az értelmetlenség. Ezekhez képest a Fidesz egy fárosz.

picur3ka 2015.07.17. 00:20:02

@Holger Hartland:

Megtanáltam magának a történelmi krónikák egyikét:

www.youtube.com/watch?v=goU5QvhdftM

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.17. 01:30:28

@picur3ka: Nem tűnt úgy, hogy Bbjnick utálná a Fideszt, vagyis hát olyan kommenteket szokott írni, amelyek tényleg úgy kezdődnek, hogy fúj, Fidesz, de a komment vége mindig az, hogy mégis csak a Fidesznek van igaza, és aki szerint nem, az egy belterjes belpesti aspergeres buzi. :)

Nekem politikailag mindenkiből elegem van, illetve most, hogy Simicskának a zsebére mért ütéstől kinyílt a szeme, a Heti Válasz és a Magyar Nemzet kezd egész olvasható lenni. Szeretném, ha Simicska megvenné a Mandinert. (És rúgja ki Stumpfot, aki meg átmehetne a Mozgástér blogra. :))

Nem tudom, ki ez a fekete-fehér sasjózsi, akit linkelt. :) A politikához most ez a '80-as évekbeli Front 242-klasszikus az aktuális:

www.youtube.com/watch?v=CEWBsnraGzM

picur3ka 2015.07.17. 20:51:58

@Holger Hartland: Abban bbj-nek igaza is van.

Micsinált Stumpf má megin?

Az mindegy, hogy ki, történelmileg ez van, azért küldtem, véletlen pont felmerült.

Robinzon Kurzor 2015.07.17. 22:12:43

@Holger Hartland: "A politikához most ez a '80-as évekbeli Front 242-klasszikus az aktuális:"

TestDept?
Einstürzende Neubauten?

Arra az esetre, ha a politikai helyzet tovább fokozódna...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.07.18. 05:51:06

@Holger Hartland:

Nézze, én csak azt tudom mondani magának, amit Zsótér Sándor Friderikusz Sándornak egy minapi tévébeszélgetésben: "Aki hatalmon vannak, azok nagyon hasonlóak egymáshoz, Sándor!"

:-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.18. 23:41:23

@Robinzon Kurzor: Azokat nem ismerem, de fokozódás esetére a Front Line Assemblytől a Die Kruppsig így is elég nagy a választék. :)

@bbjnick: Na EBBEN kiegyezhetünk. :)

2015.09.15. 03:45:24

Gyönyörű példánya ez az emberi fajnak. És milyen okosakat mond... Ajvé. Jó nagy szarban vannak a németek, ha ilyenek a politikusaik. A magyar politikusok se kispályások persze, de ez a disznó mindenen túltesz.
süti beállítások módosítása