Lesz-e német szélsőjobb?
2015. július 13. írta: Redakció

Lesz-e német szélsőjobb?

afd.jpg

Pártszakadással végződő tisztújító kongresszust tartott a német Alternative für Deutschland a múlt hétvégén. 

Eredetileg az AfD gyakorlatilag egy olyan mixként született, amiben van egy kevéske republikánus, Tea Party-féle ideológia (ennek egyik, főleg a családvédelemben megnyilvánuló képviselője a Mandiner által tavaly meginterjúvolt Beatrix von Storch), egy kevéske német patriotizmus és büszkeség, egy kevéske gazdasági liberalizmus, egy kevéske klasszikus konzervativizmus és egy jó adag populizmus, hogy ez a mix szélesebb tömegeknek is eladható legyen.

Most viszont a pártot elhagyta eddigi vezetője, Bernd Lucke, a porosz mentalitású közgazdászprofesszor; hogy a helyére egy a német sajtóban csak professzionálisan demagógként emlegetett keletnémet politikusnő, Frauke Petry üljön. A kérdés az, hogy vajon létrejöhet-e egy hosszútávon is életképes párt a CDU-tól jobbra, és hogy ez a „jobbra” vajon mennyire helyezkedik el jobbra.

Bukovics Martin elemzését híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr567622802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása