Szabadulás fogság nélkül – átverés a „Bora Borán fogva tartott” magyar nő sztorija
2015. június 25. írta: Redakció

Szabadulás fogság nélkül – átverés a „Bora Borán fogva tartott” magyar nő sztorija

nyiri_ivan_bora_bora_riport.png

A „Bora Borán rekedt magyar nő”, Nyíri-Kovács Patrícia „kálváriája” mára alighanem mindenki számára ismert: egy sor celeb is megszólalt az ügyben, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig a franciák lépését sürgette nemrég. A Mandiner a magyar sajtóból először felvette a kapcsolatot az apával, Soo Il Lee-vel. A Bora Bora-i és budapesti rendőrségi, bírósági jegyzőkönyvek, végzések, a történethez kapcsolódó egyéb dokumentumok és levelek, valamint az ügyre rálátó magyar külügyi szereplőkkel folytatott háttérbeszélgetések alapján kijelenthetjük: a fogva tartott nő sztorija a 2010-es évek egyik legnagyobb médiahackje. Sosem volt túsz (tavaly megjárta az Egyesült Államokat, Ausztráliát és Új-Zélandot), ahogy a gyerek sem. Hihetetlen történet következik, amelyben semmi és senki sem az, aminek látszik. Riportunk.

Kisfiával együtt végre Tahitire menekülhet az eddig Bora Borán fogva tartott magyar anya erőszakos férje elől – adta hírül a magyar sajtó egésze hétfőn. Nyíri-Kovács Patrícia „kálváriája” mára mindenki számára ismert az országban, Sarka Katától D. Tóth Krisztán át Rubint Rékáig egy sor jó szándékú celeb is megszólalt az ügyben, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig a franciák lépését sürgette nemrég. Példátlanul egységes a kiállás a „bántalmazott”, „fogva tartott” Nyíri-Kovács Patrícia mellett, akinek nevelőapja a francia követség előtt még éhségsztrájkot is folytatott (állítása szerint). 

Nyíriék sztoriját mindenki készpénznek vette és veszi: a „családon belüli erőszak” ellen harcolók végre konkrét és látványos ügyet találtak, a „nemzeti érzelmű” polgárok pedig egy szép magyar nőt, anyát, akit fiával együtt tart fogságban egy erőszakos külföldi. Akinek mindkét szempont fontos, még inkább az ügy mögé áll. 

Egyvalami nem történt meg eddig: soha senki nem ellenőrizte a tényeket. A Mandiner ezért a magyar sajtóban először felvette a kapcsolatot az apával. Noha a „hallgattassék meg a másik fél”-típusú hozzáállásnak önmagában is lett volna létjogosultsága akkor, amikor három éve kizárólag a Nyíri-család állításai hangzanak el a „pszichopatáról”, a „fogva tartóról”, mégsem elégedtünk meg ennyivel. Elkértük a Bora Bora-i és budapesti rendőrségi, bírósági jegyzőkönyveket, végzéseket is, valamint az összes olyan dokumentumot, levelet, amely a történet megértéséhez nélkülözhetetlen. Ezen túl háttérbeszélgetéseket folytattunk az ügyre rálátó magyar külügyi szereplőkkel. 

Nyomozásunk végén kijelenthetjük: a fogva tartott nő sztorija a 2010-es évek egyik legnagyobb médiahackje. Nyíri-Kovács Patrícia sosem volt fogságban Bora-Bora szigetén, ahogy kisfia sem. A nő nem volt fizikai erőszak áldozata. A történet sokkal inkább egy gazdag és befolyásos családról szól, amely a magyar közvéleményt és a legfelsőbb politikai köröket használja egy válóperben.

Stumpf András riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr637572064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.06.25. 13:24:58

El ne olvassák, inkább összefoglalom!
___

Hodály -módszer, avagy von Putrícia és a hímnős kistáskák

Japán-magyar kutyuskázás seggre pacsival, cunami-veszélyes, távoli helyeken. Szijjártó megneszeli, mire majdnem beszáll a TEK, felvont fegyverrel. Mindenki hazudik, csakis kizárólag a gyerek érdekében, aki ettől harmonikusan fejlődik. Szusi bankár búvárkodik, -származású sűrűn elhajózik (pacsi-pacsira), lóvé meg nyista.

Ezért kormányunk nem kiemelten támogatja a vegyes házasságokat, de stratégiai együtt beavatkozásra Skorzeny bármikor kapható. Van az a korpás..., ja nem, skinhead.

A japcsik megússzák az atomot, a troll levegőbe repül, ugyanott bálnahús ingyen.

Orbán Viktor felelőssége a másik végén kidomborodik.

Gyurcsánynak bejött, ennek meg nem.
Folytatás az RTL Klubon, két reklám közt egy harmadik. Szavazás emelt díjas gömbhallal.

Öt pontot adok erre a szarra. Alsó széle-közepe.

LHedvig 2015.06.25. 13:29:44

Celebszintű lájkvadászat.

Pelso.. 2015.06.25. 15:45:51

Ez Stumpf András riportja.
Ennyire sz@rnak nem tűnik a helyzet.

Virág et. 2015.06.26. 08:01:11

A történet már az elején sántított picit. A francia jogrendszer azért nem közép-afrikai, még Francia Polinéziában sem. A gyermekelhelyezésnél pedig szükségképpen sérül valamelyik, esetenként mindkét szülő érdeke: a gyerek egyszerre nem lehet két helyen és az apának pontosan úgy joga van a gyerekéhez, mint az anyának. Ebben igazságot ekkora távolságból senki nem fog tenni, aki meg a család részéről nyilatkozik az szükségképp elfogult, készpénzek azt elfogadni nem lehet.

A külügy erőforrásait meg nem a spanok privát ügyeire kéne fordítani, drága futsalminiszter úr! Tessék ezen szépen elgondolkodni, amikor anyuci ajándék medencéjében pihenget, vagy amikor az ajándék dunakeszi házból az ajándék balatoni villába utazik a szolgálati Audin.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.27. 08:01:22

"a „családon belüli erőszak” ellen harcolók"

érdekelne, kik lennének ezek.

mert ha sarka kata, akkor köszönjük szépen, hogy a mandiner egy ilyen ügyben sem bírta ki, hogy ne rúgjon bele a rohadék jogvédőkbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.27. 08:02:46

@Bell & Sebastian:

na, azt a drogot nem kéne szedni, aminek a hatására ezt leírtad. mondjuk egy bő két hétig. megdöbbennél utána, hogy megváltozott körülötted a világ.

Bell & Sebastian 2015.06.27. 10:16:47

@mavo: A meggyszedés és mértéktelen meggyes kalács fogyasztás hatása lehet. Meg húzott volna gumit, akkor most én ülnék a buszon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.27. 11:04:20

@Bell & Sebastian:

a második, erősen sehová sem tartó mondatod csak megerősít abban a véleményemben, hogy nem kéne veszélyes drogokat használnod.

Bell & Sebastian 2015.06.27. 15:24:00

@mavo: Pedig legendás humor: a bóher és a náci öregasszony esete a buszon.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.29. 03:57:24

Szóval megint kiderült, hogy egy nő hazudott a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, hogy valami előnyhöz jusson és kicsinálja a férjét. Milyen meglepő fejlemény és újdonság. Na jó, ez már tök átlagos...
süti beállítások módosítása