Magyarországon nincs is menekültprobléma − Ilyen ország pedig nincs CDVII.
2015. június 18. írta: pinter.bence

Magyarországon nincs is menekültprobléma − Ilyen ország pedig nincs CDVII.

asotthalom_menekultek.png

Az egy dolog, hogy Semjén Zsolt még nem látott buddhista „hátterű” terroristát, vagy hogy a kormány szerint biztonságos az a Szerbia, ahol ha éppen nem felgyújtják a befogadó-állomásokat, akkor csak megverik a menekülőket. Mondom ez egy dolog. A másik oldal szerint viszont Magyarországon nincs is menekült-/bevándorló-probléma.

„Orbán ne tetszelegjen a magyarok megmentőjeként, ne hazudjon a kormány, mintha tömegek ostromolnák déli határainkat”írta kérdéseimre a DK pár napja, kiegészítve azzal, hogy „alig pár hónap alatt százezer menekült érkezett Görögországba és Olaszországba. Magyarországot a probléma ehhez képest töredékesen sem érinti ilyen súlyosan”. „Magyarország koránt sincs hasonló nyomásnak kitéve (mint Görögország, vagy Olaszroszág - a szerk.), valószínű, hogy az Orbán-kormány is a radikális megoldásokat részesíti előnyben”  írja a Népszabadság. „Európai országok, ahol tényleg komoly gond a migráció” – áll a 444 cikkének címében.

Csak röviden: itt egy statisztika arról, hogy az elmúlt harminc napban hány, határokon papírok nélkül átlépő embert tartóztatott fel a rendőrség. A leglazább napon 275, a legdurvább napon 613 embert. 40-50 ezer ember érkezett Görögországba és Olaszországba, ami tényleg sok, de tény, ami tény: Magyarországra ugyanennyi ember érkezett májusig – igaz, nem a tengeren, így senki nem fulladt meg, hát ebből aztán nehéz szenzációt csinálni. Igaz az is, hogy Magyarországon legalább működik a menekültügyi rendszer, nem úgy, mint Görögországban.

A 444 cikkében Olaszországban készült fotók vannak pályaudvarokon, tengerpartokon tengődő menedékkérőkről, ezzel bizonyítva (?) hogy ott tényleg gond a migráció. Javaslom a cikket jegyző Botos Tamásnak – aki kiváló fotós – hogy járjon egyet a Nyugatinál, a Népszínház utcában, vagy a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő füves területen, illetve a Duna partján: nagyon hasonló képeket tudna készíteni. Sajnos a Nehru-parton tengődő 30-40 afgánról már lemaradt, őket azóta elvitték a rendőrök.

Persze nehéz a bevándorlás- és menekültügyről normális párbeszédet folytatni ott, ahol az alaphangot a kormány szabja meg egy olyan kérdőívnek álcázott propagandaanyaggal, ami minden menekültet és bevándorlót terroristának bélyegez; majd tetézi mindezt egy kampánnyal, amiről maga sem tudja megmondani, kinek szól, illetve olyan, témában megszólaló nehézsúlyú politikai nagyágyúkkal, mint Rogán Antal, Semjén Zsolt vagy Kósa Lajos. Ettől még nem kell átesni a ló túloldalára.

Nem is mindenki esett: a fent linkelt cikkben például a DK-n kívül mindegyik párt elismerte, hogy van nyomás a déli határon. Sőt, volt aki odáig ment, hogy megállapította: elég kellemetlen, hogy valamilyen oknál fogva Magyarországon nem, csak Görögországon és Olaszországon kíván segíteni az EB kvótás javaslata. Szerintünk is elég kellemetlen, ahogy az is, hogy a kormány élből elutasította a javaslatot, nem pedig az után érdeklődött, hogy tőlünk ugyan már miért nem osztják szét a menedékkérőket?

Végül pedig itt a kerítés kérdése. Nem a leghumánusabb megoldás. Szinte biztos, hogy nagyon kellemetlen esetek következnek majd, ha felépítjük – meg fogják próbálni majd megmászni sokan, vagy egyenesen rohamozni, mint Ceutában, vagy Melillában, azt pedig csak erővel lehet megállítani. Az is igaz, hogy rengeteg valóban bajban lévő embert zárunk így a nem létező szerb menekültügyi rendszerbe. Várható is, hogy EU-szerte felszólalnak majd a magyar kormány ellen.

Valamit azonban tenni kell, mert a jelenlegi helyzet nem maradhat. Én tudomásul tudom venni a kerítést, mint megoldást, de csak egy esetben: ha mellé a szigorú határőrzéséről híres Ausztrália és USA mintájára Magyarország önként vállalná bizonyos számú, ENSZ-mandátum alá tartozó menekült befogadását. Ezzel gyakorlatilag mindenkinek a száját be lehetne fogni a kormány szándékait illetően; másrészről pedig igazolhatnák a fideszes politikusok, amit nagyon hangoztattak: miszerint a valóban bajbajutott embereken segíteni kell. 

*

Illusztráció: Alfahír

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr87551036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalog.galopp 2015.06.19. 05:04:16

@annamanna:

A gondolatmeneted nem világos.

A Fekete Lovag a határőr, Artúr a bevándorló, ez tökéletes analógia a jelenlegi határőrizetünk állapotára.
Folytatva az analógiát képzeld el a trónon az afrikai menekülteket..., brrr.

Ezek a békés menekültek, ha nem találják meg a számításukat agresszívvé válnak és nem Orbán vagy akármelyik politikusseggét kezdik elrugdosni, hanem a tiédet, meg az enyémet, meg akiét könnyebben, kisebb kockázattal eltalálják.

Van értelme az olaj tűzre locsolásának.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.19. 07:28:38

@Virág et.: Merkel, mint jobboldali példakép... LOL
A németek mindenkit oda fognak visszazsuppolni, ahol schengeni területre lépett. Ez az igazság. Németország célország, igen, de szerencséjére nem schengeni határország délről, így mindenkit visszadobhat az olaszokhoz, magyarokhoz, spanyolokhoz, akiket először ott regisztráltak. Nagy összegben mernék fogadni, hogy a nyugati kormányokkal megegyezett a magyar kormány, hogy azok állják a szerb határ megerősítésének költségeit, cserébe Orbán elviszi a rossz zsaru szerepét. Neki mindegy, Cameron, Merkel, Hollande meg megőrizheti a liberális mázat a pofáján.
Ha a görögök kilépnek az euro övezetből, kiteszik őket, akkor bizony megnyitják a határaikat észak felé. Akkor jön majd a sok illegális.
A határzár politikai oldaltól függetlenül támogatandó ötlet.

Robinzon Kurzor 2015.06.19. 09:09:38

@Bell & Sebastian:

Szóval akkor lövünk vagy nem lövünk?

Robinzon Kurzor 2015.06.19. 09:10:36

@Disznóvári:

Ezt fogja nekik a rendőr felolvasni, amíg átmásznak a kerítésen?

annamanna 2015.06.19. 13:15:20

@gyalog.galopp: "tökéletes analógia a jelenlegi határőrizetünk állapotára."

Nem a jelenlegi határőrizet analógiája a Fekete Lovag, hanem a kerítést felhúzató, mindenkit Szerbiába visszarúgó, pökhendi és bárkivel "háborúzó", vagyis összevesző, terroristázó, plakátoló és "konzultáló" államvezetés analógiája.

A határőrizet perpill így néz ki: comment.blog.hu/2015/06/19/irenke_az_elkepesztoen_hasznos_hatarvadasz_lehetne_a_tv2_uj_kabalaja

A jelenetben nem Artúr volt agresszív, hanem a Fekete Lovag. Artúr válasza már csak reakció volt.
Annyiban igazad van, ha beindul az agresszió, nem Orbán seggét kezdik el rugdosni, hanem azoké, akikét könnyebben eltalálják.
Az agresszió lehet passzív is, attól még agresszió:

"Agresszív moralizálás

A moralizálás is lehet agresszív, ha soha nem voltál még olyan helyzetben, mint amilyenről nyilatkozgatsz. Ítélkezni valaki felett – aki amúgy nem vétett az általánosan elfogadott erkölcsi szabályok ellen – agresszív viselkedés.

Szabotálás

A szabotálás azt jelenti, hogy alattomban akadályozol valakit egy cél elérésében. Jó példa erre, ha egy munkatársad rád bízza, hogy adj postára egy fontos iratot, de te direkt „elfelejted”. Ilyen az is, ha szisztematikusan késlelteted és akadályozod valakinek a munkáját, vagy szándékosan megsemmisíted azt – mondjuk kávét öntesz a rajzára –, és azt mondod, hogy véletlen volt. Ugyancsak szabotálásnak minősül, ha valaki meg akar ismerkedni valakivel a társaságban, de te inkább saját magadra vonod a figyelmét vagy kellemetlen dolgokat mondasz az illetőről – akár igazak azok, akár nem."

"A másik semmibe sem vétele

Ha szándékosan semmibe veszel vagy feltűnően kerülsz valakit, szintén passzív agressziót követsz el. Még ha meg is sértett az illető, helyesebb lehetőséget adni neki arra, hogy megmagyarázhassa a történteket vagy akár bocsánatot kérjen. Ha azonban levegőnek nézed, a helyzet soha nem fog javulni.

Pletyka

A pletykálkodás rosszindulatra vall, különösen ha a pletyka nem is igaz"

"Passzív agresszió

A passzív agresszió azt jelenti, hogy kerülöd a nyílt konfrontációt, tehát nem szemből szembe támadod a másikat, hanem hátulról vagy olyan módon, ami ellen reményeid szerint nem fog tudni védekezni. Az is előfordulhat, hogy a másik fél nem is sejti az ellene folyó „hadjáratot”.

Bigottság

A bigottság azt jelenti, hogy rögeszmésen ragaszkodsz a véleményedhez, intoleráns vagy, és akkor is mániákusan kitartasz az elképzelésed igaza mellett, ha világosan bebizonyosodott, hogy tévedtél. Megváltoztatni egy ilyen megrögzött véleményt sokszor szinte lehetetlen. Mások kontrollálása – amennyiben semmi más okod nincs rá, mint a saját szeszélyeid kielégítése – szintén a passzív agresszió egyik megnyilvánulási formája. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha hatalmad van valaki felett, nem élsz-e vissza vele?

Tapintatlanság

Ha rendszeresen tapintatlan vagy, akkor az annak a jele, hogy egyáltalán nem törődsz azzal – vagy nem veszed észre –, hogy kit, milyen gyakran bántasz meg. Mielőtt tehát kommentálsz egy helyzetet, mérlegeld, hogy nem hibáztál-e már egy hasonló szituációban, és először hallgasd meg, hogy mások mit mondanak. Gondold végig, hogy állsz-e annyira közeli viszonyban a beszélgetőpartnereddel, hogy megengedhesd magadnak a kommentárt.

Manipulálás

A manipulálás azt jelenti, hogy megpróbálsz valakit olyan irányban befolyásolni, hogy a neked tetsző módon cselekedjen. Manipulálni lehet valakit például úgy, hogy szimpátiát színlelsz, holott csak azt akarod elérni, hogy megtegyen neked egy szívességet, például elvigyen valahová a kocsijával, de nem akarod erre egyenesen megkérni."

www.lelkititkaink.hu/asszertivitas_agresszio_passzivitas.html

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.19. 16:33:59

pirézbűnözés sincs
korrupció sincs
pártállam sincs
kivándorlás sincs

ez egy problémamentes ország, örvendjünk

Pelso.. 2015.06.19. 19:33:32

@Herr Schnitzel Lutscher: Nem is oly rég azt írtad, elkúrták.
Mit is....?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.06.19. 20:07:40

Ismerjük meg Ermias Ghermay-t és az iparágát, ami évente 7 milliárd dollárt termel.

Az emberkereskedelemről van szó, annak összefonódásáról a szervezett bűnözéssel és a politikával.

www.newsweek.com/2015/06/19/migrants-and-new-mediterranean-mafia-341468.html
"Ferrara began investigating people smugglers the morning of the Lampedusa shipwreck. He directed his officers to ask survivors for the phone numbers of the men who sent them on the boat. By tapping those lines and tracing calls to other numbers, he built a phone tree of thousands of numbers with branches stretching from Africa to Europe, the Middle East, Asia and the U.S.

In 18 months, he and his team recorded more than 30,000 calls. Those transcripts, some of which Ferrara made available to Newsweek, point to several new multinational organized crime syndicates together worth around $7 billion a year. They also identify the man who is allegedly among the busiest and most sophisticated of the traffickers: an Ethiopian based in Libya named Ermias Ghermay. “He is a merciless criminal that for money has created a business based on human goods,” Ferrara says. Ghermay’s network offers “a complete service to migrants, running from the center of Africa to Libya to Italy to another country from there. It includes all accommodation, transport and food.” It is, the prosecutor adds, a criminal operation like no other. No name, no fixed base, a fluid membership and, most remarkably, “totally without risk.” “With drugs, if you lose the drugs, you lose your money,” says Ferrara. “But in this case, you pay in advance. Even if the migrants drown, Ermias has already been paid.”"

Nagyobb biznisz, mint a kábítószer.

pitcairn (törölt) 2015.06.19. 21:30:56

@Doomhammer:

jóval kisebb biznisz

a profit forrása azonban ugyanaz

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.06.19. 21:51:32

@pitcairn:
Maga nem hisz Salvatore Buzzinak? Jól teszi, az illető ugyanis maffiózó és elítélt bűnöző. Ő mondta egy lehallgatott beszélgetésben, hogy az embercsempészet olasz oldala (a menekültek fogadása) nagyobb üzlet, mint a kábítószer.

Ugyanabból a cikkből.
"Mafia Capitale was not smuggling people, but once refugees arrived, it muscled in on the construction and management of the reception centers where the migrants were forced to live. According to the indictment, Carminati’s right-hand man, a convicted murderer named Salvatore Buzzi, ran a social cooperative that provided services such as food and language classes for migrants, a business he claimed was worth $45 million. The indictment even accused Buzzi of fomenting anti-immigrant riots in Rome to encourage the state to build more migrant centers, where the foreigners would be safe. Lawyers for Buzzi and Carminati, who were not available to speak to Newsweek, have reportedly denied the allegations. But the prosecutors recorded Buzzi saying to an associate: “Do you have any idea how much I make from the immigrants? Even drugs aren’t as profitable!”"

Láss csudát, még menekültellenes zavargásokat is szított ez az üzletember, hogy a kormány több menekültközpontot építsen.

Mert kétféle ember húz hasznot a menekültbizniszből: az embercsempész és a politikus.

"The scale of the scam, and the manner in which its participants were exploiting one of Europe’s gravest crises, shocked even those resigned to pervasive Italian corruption. Politicians were arrested. A former mayor of Rome resigned from his party position. But no amount of arrests, convictions or suspensions can resolve the daunting question the affair raises: If Europe’s migration handlers are making money off the newcomers, and more migrants mean more cash for the Mafia and its corrupt political allies, is Europe actually fueling the crisis?"

Bell & Sebastian 2015.06.20. 01:15:11

@Robinzon Kurzor: Nem óvoda ez. Ott a pisi-kaki a csúnya szó, később a náci komisszár, ami komment-főhuszár pucernek a lövünk / nem lövünk.

A kettő közt az átmenet széles skálája található, ha csak a fegyverhasználat szabályait tekintjük, már az is három-négylépcsős eljárás. Orbánék biztosan megtalálják a módját annak, hogy valamiféle rendet vigyenek a káoszba. Elvégre ezért tartjuk őket és fizetik meg busásan enmagukat.

annamanna 2015.06.20. 01:37:01

@Bell & Sebastian: @Robinzon Kurzor: ma egy nő azt mondta, hogy ő az összes bevándorlót lelőné. Minek jönnek ide ezek a primitívek, a felük terrorista.
Egy nő mondta.
Persze lehet, hogy csak lövetné őket, nem vállalná a piszkos munkát.
Baloldali szavazó, utálja a fideszt. Íme, a keményen dolgozó kisember hangja. Akit nem fertőzött meg a klerikális métely. :(

gyalog.galopp 2015.06.20. 05:50:45

@Robinzon Kurzor:

Ész érvek hiányában nem muszáj poénkodni.
A 80-as évektől már biztosan nem lövöldözték a határsértőket az osztrák határnál sem. Én két esetről tudok, egyiknél egy busszal akarták áttörni fiatalok a határátkelő sorompóját - természetesen kifelé - a buszt rendesen kilyuggatták, a másik eset, mikor néhány órával a határnyitás előtt egy NDK-s családfő el akarta venni a határőr fegyverét, nem járt sikerrel.

Conchobar 2015.06.20. 08:47:37

@annamanna: "a terrorállam létrehozóinak, fenntartóinak is elemi érdeke a nyugatra való szabad elslisszolás lehetősége, ennek a lehetőségnek az AGRESSZÍV elzárása DÜHÖT vált ki, és ennek megfelelő reakciókat generálhat.
Konkrétan eszméletlen mértékben megnövelné a ránk irányuló TERRORVESZÉLYT" - Ez hülyeség. Az még soha nem váltott ki dühöt, az nem tud dühöt kiváltani, hogy valakit nem engedek be a (az én) saját lakásomba. Dühöt az vált ki, ha nem engedem be őt (az ő) saját lakásába, vagy ha az engedélye nélkül pofátlankodok a lakásába. Eddig se azért robbantottak Nyugat-európában, mert nem engedték őket oda, és ezután se fognak amiatt robbantani

Bell & Sebastian 2015.06.20. 20:35:10

Nesze neked osztrák multikuki és elözönlés!

www.heute.at/news/oesterreich/art23655,1174408

Természetesen ez nem terrorizmus! Annak ellenére sem, hogy fajok háborújáról hablatyolt előtte a cimboráinak.

Öt percig vadászott gyalogosokra egy Infiniti terepjáróval és nem akadt rendőr, aki lepuffantsa.

Vagy ötven áldozat, három halott, tíz életveszélyben. Nem terrorista, mert nem volt bomba a kocsijában! Meg az anyátok picsája, büdös libsik!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.21. 08:11:47

@Pelso..:

lássuk jobbról: se perc alatt kikerülhető kerítés határőrség nélkül, túlárazva, belföldön kirakott magyar nyelvű plakátokkal kiegészítve

lássuk balról: az állítólag nem létező menekültproblémát összajrópai módon kell megoldani úgy, hogy brüsszelben sem tudják még, mi is lenne ez az összajrópai megoldás

elkúrás? ez gruppen bukakke

Pelso.. 2015.06.21. 09:16:31

@Herr Schnitzel Lutscher: ez utóbbiban valaki jól jár, más nem a takarítónő, aki munkaszerződése határozatlan s időben végtelen.

Bell & Sebastian 2015.06.21. 10:10:28

@Herr Schnitzel Lutscher: Snicli, ennyire hülye még sok pénzért sem lehetsz. Ha azt akarom, hogy a kapun jöjjön be a tehenem, kell hozzá kerítés is, mert különben a rövidebb utat választja, mint a bugris, pesti panellakó, amelyik átgázol a füvesített parkon a lamosmegállóból, ha elment a vil.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.21. 11:39:18

@Bell & Sebastian: schnukiputz, nem is oly túl rég az átkosban a saccperkábé 2 méteres kerítés, vagy a pukkantóval felszerelt és azt használni nem habozó határőrség (plusz aknák etc) volt az illegális átlépőket visszatartó erő? na ugye. így csak se perc alatt szétcsapják, mint kulturált fiatal a frissen átadott máv megállót.

Silcon 2015.06.21. 15:57:42

Van nálunk hely, csak foglalt. Fenntartjuk a Garçon-ok, Smith-ek és Hansok részére, akik majd úgy 10..15 év múlva fognak menekülni ide.

Pelso.. 2015.06.21. 17:23:53

@Bell & Sebastian: Ok, valamennyit egy ideig visszafog, átmemeti és ugyancsak részmegoldásnak tekintem, csekélyebb operatív, bővebb egyéb hozammal.
S példádnál maradva, ha a kapud zárva, a tehenek simán legázolják a kerítésed, akkor mit értél vele. - amennyiben hihetők az előrejelzések, s valóban nagy tömegek indulnak meg.

Silcon 2015.06.21. 17:55:25

@Pelso..: a kerítés hatékony, ha nem lenne az, máshol sem építenék. Persze ember is kell hozzá. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a "Magyarország nem fog segítséget kérni határai megvédéséhez" burkoltan nem tartalmazza azt, hogy önként és dalolva adnak rá pénzt.

Görög bukta esetén merre indulnak az ott élő menekültek?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.21. 18:48:45

@Silcon: falat szokás építeni tuti határzárnak. nem vágható és nem vezethetsz át rajta lendületből az építkezésről elkötött teherautóval. és a falat is lehetőleg egy kétsávos védelem részeként, puskával és lőparanccsal felvértezett őrtornyokkal megspékelve. a csirkedrót önmagában lópikulát se ér, persze kirakhatsz mögé frankó plakátot "tiszteletben kell tartanod a magyarok kerítését" szöveggel. biztos azonnal kiesik a kezükből a tesco gazdaságos drótvágó és visszafutva meg se állnak timbuktuig.

Pelso.. 2015.06.21. 20:00:46

@Silcon: Kellő mennyiségű és képzett határőrizeti erők valamint egyéb technológiák nélkül nagy tömegből vajon mennyit fog meg önmagában a drót, felére tippelek.
Görög irány nyilván felénk is, de miért akarnának nálunk maradni?

Silcon 2015.06.21. 21:24:17

@Herr Schnitzel Lutscher: a dupla kerítés megvan, a két kerítés között a "figyelmeztető lövés" után megkérdezték (oroszul) állj, ki voltál? Olyan helyen laktam, ahol ideiglenesen állomásoztak, elég sokan.

@Pelso..: nem akarás, hanem kényszer kérdése lesz, mert ide fogják visszazsuppolni őket a vágyott célországból. Ezt elég világosan megfogalmazták.

Épp most néztem Nógrádit, annyit mondott, hogy minél humánusabban járunk el a menekültekkel szemben, annál többen fognak jönni.

annamanna 2015.06.22. 00:12:41

@Conchobar: Aki idejön, az eleve tele van indulattal, keserűséggel, fájdalommal, talán halálfélelemmel is. Olyasmiket látott, olyasmin ment keresztül, amiről én legrosszabb rémálmomban sem álmodok.
És akkor itt pofátlankodnak vele.
Hát..... én a helyükben nagyon dühös lennék.
Az erőszak erőszakot szül (nekik ebben már van tapasztalatuk!!); és az ostor azokon csattan, akik nem tudnak védekezni ellene.
Szerintem jobb NEM ARROGÁNSNAK LENNI, jobb nem pökhendi módon viselkedni, jobb nem feldühíteni másokat.

@Silcon: "Épp most néztem Nógrádit, annyit mondott, hogy minél humánusabban járunk el a menekültekkel szemben, annál többen fognak jönni."

És ha sokan jönnek, akkor mi van?
Ha nem tudnak nekik nyugaton munkát biztosítani, és ide visszazsuppolják őket, akkor mi van?
Ebből a 30 milliárdból mekkora sátorvárost lehetne építeni valahol a pusztában? Vagy barakkokat. Amit a menekültek építenek fel, persze kerítéssel, kemény őrséggel, kvázi lágernek. Hiszen ha elvileg csak az életüket mentik, akkor ennyi is elég nekik. A konyhán ők dolgoznak, a pöcegödröket ők ássák és pucolják stb, tehát klasszikus láger, van orvosi ellátás, kaja, ágy és fűtés, valamennyi munka is, a tábor önfenntartása miatt, de az alapvető cél az, hogy kihúzzák az időt, amíg biztonságosan hazamehetnek.
A táborban nincs nő, az idő unalmasan telik, egymástól is tartaniuk kell. És ha elég jól őrzik, akkor a környéket sem fenyegetik a lopásokkal.
Ilyen módon lazán bejönne az, amit Gyurcsány mondott: "Lehet tüntetni, lehet. Majd megunják, hazamennek."
De így eleget tennénk annak a kérésüknek, hogy menedéket szeretnének; ha ide engedjük őket, és maguktól megtapasztalják, hogy itt sincs kolbászból a kerítés és nincs gazdagság, akkor az álmaikból is leszállhatnak a valóságba.
De ha keményen elzárkózunk, akkor azt gondolhatják, tele vagyunk olyan értékekkel, amiket irigyen őrzünk tőlük. Miközben a NATO tevékenyen közreműködött abban, hogy az országaik rommá váljanak, mi, NATO-tagként semmiféle menedéket és segítséget nem adunk nekik.
H elzárkózunk, az dühöt vált ki; de ha látják, hogy itt sincs jólét, és nem sok dolgot tudunk nekik biztosítani, akkor a legtöbbjük megunja a nagy magyar pusztai semmit.
Gyurcsánynak ez a mondata maximálisan bejött a tüntetések idején; ha akkor nem kellett forradalomtól tartani, akkor szerintem most sem kell a migránsoktól félni.
Itt egy tipikus magyar kivándorló emlékezik arra, hogy kábé sírva jött haza Angliából: www.facebook.com/bihari.viktoria.3/posts/10207163629791169

Miért ne mennének haza ugyanolyan szívesen a háborús menekültek is, ha lehet?
Nem félni kell tőlük, csak kiábrándítani a valósággal.
Persze a kerítés is kiábrándító, csak azt nem lehet MEGENNI.
Ennek a fentebbi csajnak is meg kellett tapasztalnia Angliát, hogy belássa, keserves dolog kivándorlónak lenni. Az angolok beengedték, segítették, mégis hazapucolt, és nyilván nagyon sokan ugyanígy hazafutnak.
Legalább táborokat kellene biztosítani, szerintem, nem durváskodni velük.

Miközben Orbán legutóbbi FB-bejegyzése ez:

Orbán Viktor
június 4., 17:07 · szerkesztve ·
A nemzeti összetartozás napja -
Nélküled
www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E

Ide bemásolom a szövegét:

Annyi mindent kéne még elmondanom
S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom
Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk
S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk

MINT A VILLÁM TÉPTE MAGÁNYOS FENYŐ
MINT A VÍZÉT VESZTETT PATAK, MINT AZ ODÉBB RÚGOTT KŐ
MINT A FÁRADT VÁNDOR, KI NÉMÁN ENNI KÉR
OTTHONT, HÁZAT, HAZÁT, NYUGALMAT MÁR TÖBBÉ NEM REMÉL

S BÁR A LÉNYEGET MÉG NEM ÉRTHETED
AMÍG NEM ÉLTÉL NEHÉZ ÉVEKET
HOGY TÖRTÉNJEN BÁRMI, AMÍG ÉLÜNK S MEGHALUNK
MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK

Mint a leszakított haldokló virág
Mint az öt millió magyar, akit nem hall a nagyvilág
Mint porba hullott mag, mi többé nem ered
Ha nem vigyázol ránk olyanok leszünk mi is, nélküled.

S bár a lényeget még nem érthetted
Amíg nem éltél nehéz éveket
Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérből valók vagyunk!

Ezek a képek pedig Hoffmann Rózsa FB-oldaláról valók:

www.facebook.com/photo.php?fbid=1011332232234983&set=a.1011330858901787.1073742343.100000746470275&type=1&theater

www.facebook.com/photo.php?fbid=1009507562413685&set=a.648221998542245.1073741831.100000633515461&type=1&theater

Ezt minek neveznéd, ha nem ordas képmutatásnak?
Ilyen erővel Rózsika azt is kiírhatná: az egyik szemem sír, a másik meg üveg.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.22. 05:16:00

@Silcon: na erről van szó... azaz köllene komolyabb kerítés/fal rendszer (ez sok pénz), meg hozzá rengeteg őr (szintén sok pénz és további gond az állomány feltöltése, honvéd is alig akad), végül pedig kell olyan politikus/kormány, aki nevét adja a tűzparancshoz. Mert figyelmeztető lövéssel a háborús zónákhoz szokott délieket nem tántorítod el, max előre küldik a gyerekeket/asszonyokat pajzsnak.

szóval ez így cumi. vagy hatástalan vízgereblyézés, vagy mészárlás a dolog vége.

Helyes Írás 2015.06.22. 05:34:24

@freehckr:

Látom már, hogy a politikai Móricka, Béndek PártPéter egyik klónjával hozott össze a mandineres villanydrót.

Hát, kedves Nyugalom Szobra, köszönöm, hogy ily buzgó Orbánördög-űzés közepette felvilágosította a magamfajta "tájékozatlan, suttyó, megvezethető prolit", hogy merre hány méter a semmi.

További jó "gazdasági tevékenységet" kívánok ezen a "koszos balkáni szemétdombon" túl!

gyalog.galopp 2015.06.22. 07:00:14

@Herr Schnitzel Lutscher:

Arra nem gondoltál, hogy a kerítés funkciója elsősorban az elterelés? A menekült sem feltétlenül hülye, a legkisebb ellenállás felé törekszik ő is.

Ha a kerítés technikailag jól sikerülés és betölti a funkcióját máris fölöslegessé válik, akkor kidobott pénzkén funkcionál , további hálás témául szolgálva sok idiótának.
Kerítés nélkül napi 5-600 menekült, napi 4000 Ft-al számolva napi több mint 2 millió Ft plusz költségnövekedés a már meglévőkhöz.
Lehet tovább számolgatni egy több tízezres tömeg napi költségeit, az ellátásukhoz épülő infrastruktúrát, a közbiztonsági kiadásokat.

A kerítés annál olcsóbb minél előbb fölöslegessé válik.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.22. 17:56:05

@gyalog.galopp: ha egyáltalán elolvastad volna a commentjeimet, akkor nem kopipésztelt agitproppal etetnél.

ugyanis többször felvetettem, hogy egy semennyire, vagy gyengén őrzött kerítés önmagában lópikulát se ér, hiszen sok száz kilométeres kerülő helyett egyszerűen átnyisszantják percek alatt egy drótvágóval, nem atomfizika.

a kerítés kellő körítés nélkül sehogy nem sikerülhet technikailag jól és nem is tölti be funkcióját. megnézheted a demokratikus usa/mexikó, a diktatórikus észak/délkoreai stb kerítéseket, vagy akár tanulmányozhatod az összefüggést a lendületből megdézsmált veteményes bácsik példáján is okulva, ráadásul most nem egy-két csirketolvaj, hanem százezernyi ember jön szervezetten. a kerítés önmagában nem akadály, max jelzés, hogy innen nem érdemes tovább menni, különben bajod lesz. ha ez csak szájkarate, visszatartó hatás = nulla. majd legfeljebb kezdheted szépíteni a statisztikát, hogy illegális bevándorlók helyett csupán kalandvágyók tévedtek be megint.

na erre tessék gombot varrni.

ui.: a fölöslegessé válást is maga a kiváltó jelenség megszűnése időzíti, itt pedig kéretik felidézni a végvári rendszert, volt az pár évszázad...

Silcon 2015.06.22. 19:53:36

@Herr Schnitzel Lutscher: a sógorok már küldenek hozzánk rendőröket segíteni, mi meg a szerbekhez. Alakulgat az EU határőrség :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.22. 20:16:41

@Silcon: ez meg a móka másik része, a néhai vasfüggöny országa manapság az állítólag összeomló nyugat imperialisták segítsége nélkül határainak nemhogy egészét, de részeit se tudja megvédeni :D

szóval a gyanúsan drágára taksált kerítéspénzből első lépésben valami életképes határőrség félét kéne ráncba szedni, aztán jöhetnek az egyéb kellékek. legénység nélkül a titanic a kikötőből se tud kifutni, nemhogy jéghegynek menni :D

gyalog.galopp 2015.06.22. 20:17:57

@Herr Schnitzel Lutscher:

A kerítés NATO szabvány szerint fog épülni, ezt előre beharangozták.
Mennyire ismered a NATO szabvány szerint épülő kerítések paramétereit?
Én se ismerem, de feltételezem nem csirkedrót lesz.
Tele lesz elektronikával, ami vágás, átmászás, hőkamerás érzékelést jelent, feltételezem ezért kell a 4 m magasság.

Ezt elfelejtettem linkelni:
mandiner.hu/cikk/20150621_gyorgy_laszlo_nem_vagyunk_annyira_gazdagok_hogy_ne_kuzdjunk_egy_igazsagosabb_unios_menekultugyi_rendszerert

Elnézést a szerzőtől.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.22. 20:29:16

@gyalog.galopp: még mindig nem sikerült választ adnod arra, hol van a kerítéshez a körítés, azaz a kellő számú határőr. biztos csuda dolgokra képes a nato-kerítés, talán még fészbuk bejegyzést is posztol minden átmászóról, csak mindez szart sem ér, ha nincs elég kellően felszerelt és felhatalmazott katona bácsi, aki aztán az átmászókat lefogja, megfogja, visszazsuppolja. nem egy-két potenciális ügyfél várható, tecciktunni.

de ne hagyd abba, a maga módján szórakoztató a mantra

ui.: a határsáv megfelelő kivilágításának megoldását esetleg nem véletlenül a Tiborcz & Tábornok családi vállalkozás nyeri majd ? :DDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 20:34:16

@gyalog.galopp:

marokkóban konkrétan pengék vannak a szögesdrót kerítés tetején, oszt mégis átmásznak rajta a fajgyalázó gyerekbaszó álkeresztény niggerek.

mi lesz a magyar fal tetején? annihilátor? vagy mi a geci, ami visszatartja majd a fajgyalázó gyerekbaszó álkeresztény niggereket? elmeséled?

és azt is ugye elmeséled, hogy mennyivel jobb, ha ugyanazok a fajgyalázó gyerekbaszó álkeresztény niggerek 200 kilométerről lépnek az árjamagyar földre? mennyivel lesz az jobb?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 20:37:20

@gyalog.galopp:

"Tele lesz elektronikával, ami vágás, átmászás, hőkamerás érzékelést jelent, feltételezem ezért kell a 4 m magasság."

wow, tehát az elektroniktartalom magasságfüggő. kérlek, mesélj a magamfajta tudatlan hülyéknek, hogy van ez? 3 métertől felfelé pentódák, 4 méter felett viszont már integrált áramkörök, vagy mi a geci?

Silcon 2015.06.22. 21:23:08

@annamanna:
Nógrádit bővebben: "A morál és a politika ütközik. Egy kormánynak a politikát kell választania, hogy végrehajtsa, ami az ország érdeke. ... A menekülteknek azt mondták, hogy ház, autó és munka várja őket."

Szóval pár száz millió potenciális jövevény érkezése valószínűsíthető. Nem vagyok biztos benne, hogy szabad-e zárt tábort működtetni, a nyílt táborokat részben az EU fizeti. A másik probléma, hogy ehhez be kell engedni az illetőt. Futólag említeném, hogy kb. két hete folyamatosan zsuppolják vissza a németek és az osztrákok a feles mennyiséget.

"én a helyükben nagyon dühös lennék"
Persze, zárt táborban meg minden este örömünnep a tábortűznél.

Ismeri a tl;dr-t? (too long didn't read) Tömörebben.
Ritkán írok, de olvasgatni azért szoktam errefelé.

gyalog.galopp 2015.06.22. 21:26:10

@Herr Schnitzel Lutscher: @mavo:

www.hirado.hu/2015/06/22/afganisztanban-mar-bevalt-ilyen-kerites-lesz-a-deli-hataron/

Megártott a kannásbor, mit deliráltok itt ?
Egy NATO kerítés az egy rendszer, kerítéssel, körítéssel.

Egyébként mavo okostojás, a szögesdrót az már régen nem szöges, hanem pengés.

Silcon 2015.06.22. 21:40:02

@Herr Schnitzel Lutscher: nem bírnak szabadulni a pc megoldásoktól, az EU táborokat akar Észak Afrikában. Hol? Tunézián kívül szinte mindenhol lőnek.

Kerítés, meg határőrség? Áhhh. A bíróságon úgy mondják, hogy "az eredeti állapot visszaállítása". Fel kell fegyverezni egy közepesen értelmes hadurat, hogy rendet tegyen. II. Kadhafi, a zöld könyv növessze hosszúra a szakállát. Sokkal költséghatékonyabb, és újra jön tőle az olaj. Esetleg az is kiderülhet, hogy ezzel kinek a levesébe köpünk bele, mert esetleg csapkodni fogja az asztalt a cipőjével.

Ahogy a rabszolgatartó társadalomból nem lehet egyből ipari társadalmat létrehozni, úgy a törzsi szerveződésekből sem demokráciát. Az USA 2x is belebukott. (Nem vagyok meggyőzve, hogy komolyan akarta-e. Ez inkább fedősztori.)

Aki a kereszténységre hivatkozik, keresse ki a példabeszédet a halról és a hálóról.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 21:45:39

@gyalog.galopp:

"Egyébként mavo okostojás, a szögesdrót az már régen nem szöges, hanem pengés."

mint azt iszonyatosa vadul cáfoltam, ugyebár:

"marokkóban konkrétan pengék vannak a szögesdrót kerítés tetején"

legközelebb mi lesz a bűnöm, szerintem 5+5 az január, vagy mi a faszom?

Silcon 2015.06.22. 22:02:58

A net két jó példát hoz, Darius Rezai és Melissa (az afgán és a gyönyörű lány) személyében. Átfutva azt találtam, hogy mindkettő gyerekkorában érkezett ide és sikeresen szocializálódott.

A prezis fazon felhozta, hogy a szilíciumvölgyben a menő cégek 60%-át bevándorlók vagy azok leszármazottai alapították. Izé. Menekülthullám != brain drain.

annamanna 2015.06.22. 23:03:33

@Silcon: "A menekülteknek azt mondták, hogy ház, autó és munka várja őket."

Ki mondta? Nógrádi honnan veszi ezt?

" Nem vagyok biztos benne, hogy szabad-e zárt tábort működtetni"

Ki tiltja?

"A másik probléma, hogy ehhez be kell engedni az illetőt."

Ez miért probléma?

"Persze, zárt táborban meg minden este örömünnep a tábortűznél."

Van ennivaló és élnek.

"Aki a kereszténységre hivatkozik, keresse ki a példabeszédet a halról és a hálóról."

NINCS ILYEN PÉLDABESZÉD - NEKED NYILVÁN A BIBLIA IS TL;DR VOLT eddig és lesz eztán is; de biztosíthatlak, hogy a te nyavalygásod is tl;dr lesz, amikor megpróbálod kimagyarázni magadat, miért nem azt csináltad, amit a Megváltó parancsolt.

Kiket akarsz te halászni megtanítani?
Uruk városában már rég írtak-olvastak, öntözőcsatornákat ástak, öt emeletes agyagházakat építettek, földrajzot tanultak a gyerekek az iskolában, amikor a te őseid még a fákon makogtak!
Ember, a CIVILIZÁCIÓ BÖLCSŐJÉBŐL menekülnek most az emberek, a legrégibb államok területéről, nem tűnik fel?
Őket akarod megtanítani "halászni"?

Amikor még a Bibliáról is csak annyit tudsz, hogy van benne egy (nemlétező) példázat a halról és hálóról?

Pontosabban van benne szó a halról és hálóról, ez:

"Szintén hasonlatos a mennyeknek országa a tengerbe vetett gyalomhoz, a mely mindenféle fajtát összefogott;
Melyet, minekutána megtelt, a partra vontak a halászok, és leülvén, a jókat edényekbe gyűjtötték, a hitványakat pedig kihányták.
Így lesz a világ végén is: Eljőnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül.
És a tüzes kemenczébe vetik őket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
Monda nékik Jézus: Megértettétek-é mindezeket? Mondának néki: Megértettük Uram." (Máté 13:47-51)

"Mikor pedig Galilea tengere mellett járt, látá Simont és Andrást, annak testvérét, a mint a tengerbe hálót vetének; mert halászok valának.
És monda nékik Jézus: Kövessetek engem, és én azt mívelem, hogy embereket halászszatok.
És azonnal elhagyván az ő hálóikat, követék őt.
És onnan egy kevéssé elébb menve, látá Jakabot, a Zebedeus fiát és annak testvérét, Jánost, a mint a hajóban azok is a hálókat kötözgetik vala.
És azonnal hívá őket. És ők atyjukat, Zebedeust a napszámosokkal a hajóban hagyva, utána menének." (Márk 1:16-20)

Darius Rezai nem gyerekkorában érkezett.
12 évesen lelőtték az apját, ő elmenekült Iránba, ott élt három évig és cipőgyárban dolgozott, az Index videójában mutatta a cipőt, ő csinálta, vagy legalábbis pontosan olyan cipőket csinált ő is. Aztán továbbállt, mert ott sem érzete magát biztonságban, az irániak nem szerették az olyan mongoloid arcokat, mint amilyen az övé.
Amikor ide érkezett, már rég nem lehetett gyereknek nevezni, addigra három éve önmagát eltartó tinédzser volt.

Silcon 2015.06.22. 23:32:10

@annamanna:
> Nógrádi honnan veszi ezt?
Ez a dolga, tájékozódik.

"zárt tábort működtetni"
> Ki tiltja?
EU szabály. Még a jelenlegi népvándorlás előtt hozták.

"A másik probléma, hogy ehhez be kell engedni az illetőt."
>Ez miért probléma?
Mert nehezebb hazazavarni őket, mint be sem engedni.

>Van ennivaló és élnek.
Nem ezért jöttek. Ezt fentebb írtad:
"És akkor itt pofátlankodnak vele.
Hát..... én a helyükben nagyon dühös lennék."

>Uruk városában már rég írtak-olvastak, öntözőcsatornákat ástak,
Aztán el is tűnt az egész, mint dél amerikai civilizációk.

Akkor a probléma: a bevándorlás egyirányú döntés, nem visszavonható. Ha itt is autófáklyák világítják meg a külvárosokat, akkor már késő.

Másodgenerációs probléma: aki idejön, még tudja mi elől menekült, a gyerekei már nem. Ők a reklámokat látják, de arra, amit reklámoznak nem futja. A többség képzetlen csóró lesz, jön a frusztráció. Persze ezen lehet segíteni oktatással miegyébbel - szól a mantra. Aha, értem. Mintaszerűen módon megoldottuk a cigányság hasonló problémáját. Ők kb. 6..700 ezren vannak és a költségvetési tanács szerint '90 óta pár száz mrd Ft-ot toltunk a problémába eredménytelenül.

annamanna 2015.06.23. 00:24:30

@Silcon: "Ez a dolga, tájékozódik."

Ez a dolga, manipulál.

"EU szabály. Még a jelenlegi népvándorlás előtt hozták."

Csakhogy közben megváltozott a helyzet. Ha összeomlik a ház, nem rakosgathatom a nippeket a könyvespolcon úgy, mint tegnap, hanem mást kell kitalálni.
Olyan helyzet előtt áll a kontinens, amivel eddig nem szembesült, ez most nem annyi bevándorló, mint eddig, és ha nem tudják felszívni, akkor is kell őket valahová tenni.

"Mert nehezebb hazazavarni őket, mint be sem engedni."

Nehezebb megetetni és ellátni, ha nem engeded be.

"Nem ezért jöttek. Ezt fentebb írtad:"

Akkor miért jöttek? Amit írtam, annak mi köze van ahhoz, miért jönnek a migránsok éppen most?

"Aztán el is tűnt az egész, mint dél amerikai civilizációk."

Sehová sem tűnt el, a terület végig lakott volt, legfeljebb lemaradt a gyorsabban fejlődőkhöz képest.
Ahogyan most Európa is meggyengül, lemorzsolódik a gyorsabban fejlődő Kínához képest.

"a bevándorlás egyirányú döntés, nem visszavonható."

Maguk a bevándorlók vonják vissza, amikor már biztonságban hazamehetnek. A legtöbb nem tud beilleszkedni itt, tehát hazamegy, oda, ahol otthon van.

"Másodgenerációs probléma: aki idejön, még tudja mi elől menekült, a gyerekei már nem."

És ugyan honnan lenne felesége? Egyáltalán nem könnyű erős kulturális, civilizációs különbségeket áthidalni egy tartós párkapcsolatban. Ahhoz sok dologban hasonlóan kell gondolkozni, különben nem lesz belőle család. Az eddigi bevándorlók nőkkel jöttek, nem európai nőkkel párosodtak; most viszont szinte csak férfiak jönnek. Az európai nők nem fognak összeházasodni a bevándorló férfiakkal, efelől egészen nyugodt lehetsz. A férfiak nagy részének haza kell mennie, ha nőhöz akar jutni, pláne, hogy otthon most épp férfihiány van.

"Mintaszerűen módon megoldottuk a cigányság hasonló problémáját."

Cigányok blablabla.... azokkal is épp ugyanez a probléma, na meg az ufókkal is pont! Mossunk mindent össze, a lényeg, hogy semmit se kelljen csinálni!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 04:34:06

@gyalog.galopp: még mindig arra várom a válaszod agitprop efftárs, hogy hol van a kellő létszámú é s felszereltségű határőrség a kerítéshez? az a körítés, nem a karácsonyi dísz. az általad felhozott afgán példánál a kerítés katonai objektumokat védett, azaz állig felfegyverzett és tűzparanccsal ellátott bácsikkal zsúfolt helyeket.

de javadra szóljon, valóban nem egyszerű dolog a Vajákos Vezér korszakalkotó ötletsziporkáit bevédeni :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 04:52:59

@Silcon: na látod a jó öreg Kissinger anno helyesen látta és kezelte az ilyesmit.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 05:00:26

@mavo: nyugi. a kerítés tetején lévő kés nyilván megakadályozza, hogy az alján kapják szét drótvágóval. ez ilyen forradalmi dolog, no.

Pelso.. 2015.06.23. 05:17:11

Fentebb próbálkoztam:
Érkezik 100 bevándorolni szándékozó a kerítéshez, megtorpan, visszafordul. Másnap jönnek vágó eszközökkel, kétszázan. - light heti 2x.
Tényleg mondja már meg valaki, mi fog történni ekkor.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 05:31:45

@Pelso..: majd kiretusálják a hírhamisító híradósok. vagy kizavarják a békemenetet határőrjáratra. bástya efftárs sosem téved és mindent jól csinál. ideje lenne felfogni végre.

Pelso.. 2015.06.23. 06:08:16

@Herr Schnitzel Lutscher: Arra most nem érnek rá, jelenleg a MET szerződést retusálják.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 06:13:20

@Pelso..: milyen szerződés? bulvárkacsaaa!!!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 06:36:30

@gyalog.galopp: még mindig nem látom ebben a megfelelő létszámra emelt, felszerelt és felhatalmazott határőrséget, de beszélj csak mellé továbbra is :DDD

Pelso.. 2015.06.23. 06:43:45

@gyalog.galopp: ha már a híre ilyen hatékony, meg sem kell építeni.. Legfeljebb havonta bedobni, hogy mégis lesz.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 06:56:32

@Pelso..: magam részéről azokat a sajtófotókat várom, ahol az egyik sarkon épül a kerítés, a másokon meg már bontják is a bevándorlók az őrizetlen mesterművet. persze erre jó megoldás lesz, hogy minden épkézláb rendőrt gyorsan átvezényelnek (cserébe másutt belföldön ugyanilyen gyorsan megugrik a bűnözés a szavazók örömére), vagy megbíznak egy hirtelenjében felfuttatott sintér security céget (ami aztán nappal bkv trollos túlkapásokkal, éjszaka mellékállásban gyakorolt embercsempészettel kerül hírekbe), vagy egyszerűen kiszervezik közmunkába a határvédelmet :DDD

fogalmilag kizárt, hogy közröhejjé váljon a projekt ilyen átgondolt és hatékony megvalósítás mellett

gyalog.galopp 2015.06.23. 07:51:17

@Herr Schnitzel Lutscher:

Az a baj , hogy te leginkább az összefüggéseket nem látod.

Idézet a linkelt cikkből:

"Kiemelte, hogy pénteken még valamivel több mint 28 ezer migránsról tudtak, számuk csak az elmúlt hétvége alatt 3 ezerrel nőtt, és "ez a hullám a jövőben növekedni fog". Hozzátette: a szír-török határon több millióan várnak arra, hogy elindulhassanak az Európai Unió tagországai felé. "

Magyarországra több mint 50 ezer menekült érkezett lényegében Szerbia felől, a nyilvántartás szerint. Tehát itt több tízezer ember hiányzik, ennek csak egy oka lehet, a szerbek számolatlanul hajtják tovább a menekülteket a magyar határ felé.

Alapvetően kevered - nem csak te - a bevándorlás és illegális határátlépés fogalmakat.
Magyarországot a nemzetközi szerződések kötik, hogy a menekülteket be kell fogadnia, akármilyen úton érkeztek.
Ennélfogva soha, semmilyen alakulat nem fog tűzparancsot kapni a határsértők ellen sem.
A kerítésnek az a feladata, hogy a migránsokat a legális határátkelő felé terelje, lehetőséget teremtve a valóban menekültek kiszűrését, státuszuk gyorsabb elbírálását.

Neked mi a véleményed, ha egy menekült legálisan is átlépheti a határt, mért választja az illegálist?
A másik tanulmányozd légy szíves a "biztonságos ország" fogalmát.
Csak azért kérem hátha neked sikerül megfejtened, hogy pl. az euró zóna tag görögök mért nem biztonságosak, mi pedig mitől igen.

Pelso.. 2015.06.23. 08:26:46

@Herr Schnitzel Lutscher: security cég macerás, kell egy félóra, amíg törvényt eszkabálnak rá, jobb a közmunka.

@gyalog.galopp: súgni kell nekik, hogy ötméteres lesz a drót. Persze, célorientáltan: a kiindló országokba kiutazik egy-egy habonyista agitprop csapat, s hinti az infót.

gyalog.galopp 2015.06.23. 08:38:53

@Pelso..:
Így van nem szöveges plakátok kellenek, hanek képek 4m magas, 6 m széles szögedrót, pardon pengésdrót kerítés , távirányítású automata fegyverekkel, közelítésre robbanó aknákkal, néhány testrész a drótokon, a szöveg meg csak ennyi

Welcome to Hungary

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 17:26:49

@gyalog.galopp:

az a baj, hogy te leginkább az összefüggéseket nem látod.

a kerítés körítés, azaz megfelelő létszámú, felhatalmazású és felszerelésű őrző személyzet nélkül ugyanis senkit sem fog kikerülésre ösztönözni, mert se perc alatt átvágják, átmásszák, hisz nincs aki megakadályozza őket ebben. ráadásul tűzparancs nélkül (és biza ebbe a kategóriába tartoznak az automata halálos védelmi berendezések is), még több határőr kéne.

persze játszhatod továbbra is a hülyét, érdemi válasz helyett a mantrát x-ed szerre is felböfögve, de a szitu attól még nem változik. házat is az alapoknál kezdik építeni, nem a tetőnél. és persze beollózhatod diadalmasan a lézerdzsonni aktuális agymenését is, mely szerint kizárásos jelleggel vagy kurva sok őr, vagy kerítés kell, noha valójában a kettő metszete adja egyedül a stabil megoldást, ha már határzárósdit játszunk.

de, ismétlem, ne hagyd abba, jó móka ez

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 17:44:30

@Herr Schnitzel Lutscher:

jönnek a menekültek, meglátják, megijednek és elszaladnak. így szokott ez menni, mindenütt a világon, nem?

egyébként én inkább közmunkás megoldást tartom a vallószínűnek már ha lesz egyáltalán őrzés. ahhoz nem kell képzés, és a fizetés is sokkal kevesebb. bé verzió, hogy ezek a faszarcok tényleg otthagyják őrizetlenül. megvan hozzá az eszük, az biztos.

Silcon 2015.06.23. 17:54:12

@annamanna:

> Ez a dolga, manipulál.
A sajtó is pont ezt teszi. Hű de meglepő. Vannak hírek, amelyek meg sem jelennek és vannak amelyek súlyukhoz képest túlhangsúlyozottak. FT cikk az "Orbanomics"-ról nem jelent meg az Indexen, de a nyakon szúrt izraeli rendőr igen.

> Csakhogy közben megváltozott a helyzet.
Ja, csak az EU a szokásos 5 éves késéssel reagál. Az USA már a kamatemelésen gondolkodik, EKB még a QE-nél tart.

> Nehezebb megetetni és ellátni, ha nem engeded be.
Akkor nem is a mi dolgunk. A kerítés nevű varázslat hallatán a szerbek rögtön azon kezdtek pörögni, hogy lezárják a határaikat.

>Maguk a bevándorlók vonják vissza, amikor már biztonságban hazamehetnek. A legtöbb nem tud beilleszkedni itt, tehát hazamegy, oda, ahol otthon van.
A statisztika szerint nem ez a jellemző.

>Cigányok blablabla...
Nem összemosás, hasonlítás. Tehát egy olyan népcsoport integrációja tökéletes kudarc, amellyel cirka 500 éve együtt élünk. A ki a hibás boncolgatását most hagyjuk, perpill. nem vezet sehova. A konklúzió az érdekes és az ebből levonható tanulság: ne tetézd a problémát!

Egyébként is, már *mindegyik* jóléti állam kijelentette, hogy nem óhajt több menekültet befogadni. Akkor majd pont mi?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 17:56:37

@gyalog.galopp:

"Neked mi a véleményed, ha egy menekült legálisan is átlépheti a határt, mért választja az illegálist?"

édes istenem, te már ilyen ostobának születtél, vagy még rá is gyúrtál?

eleve az esetek elég jelentős hányadában a menekültek semmiféle okmánnyal nem rendelkeznek, márpedig tetszőleges európai állam határát okmányok nélkül átlépni ilegális. és nem fogok utána nézni, de le merem fogadni, hogy a forrás országok többségével szemben még vízumkényszer is fennáll, vagyis még ha van is bármiféle okmánya a menekültnek, akkor sem tud legálisan átlépni a határon.

és már csak azért sem fogok utána nézni, mert pl. ukrajna esetében is csak annyi a könnyítés, hogy az ukrán állampolgárok nem kötelesek reptéri tranzit vízumot kiváltani, ami ugye összesen annyira jó, hogy azzal legálisan lehet a reptéri tranzit területén tartózkodni. és ukrajna egy szomszéd állam, amellyel relatív jó a kapcsolatunk, ellentéten mondjuk szíriával vagy afganisztánal.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 18:48:10

@mavo: per pillanat - galoppropper meg a fejesek maszatolásából ítélve - határőrökre szemlátomást nincs extra pénz, plakátokra bezzeg dögivel: index.hu/gazdasag/2015/06/23/kihirdettek_az_idegengyulolo_plakatkampany_kozbeszerzesenek_gyozteset/

amondó vagyok, ilyen éles elméjű prioritások mellett újabb páratlan forradalmi siker lesz a határzár projekt

gyalog.galopp 2015.06.23. 18:58:33

@mavo: @Herr Schnitzel Lutscher:

Melyikőtök kezében van a fehér bot?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 19:02:27

@Herr Schnitzel Lutscher:

ezzel együtt akkor erre a gyűlöletkampányra idén eddig elment magyarország menekültekre fordított éves költségeinek olyan 4-5-szöröse. remek.

nemrég sírta el kósa, hogy menekültekre idén eddig 1,5 milliárd ment el. ami nekem így az év felénél gyanúsan alacsony szám az erre évente szánt 3,5 milliárdhoz képest, amiből úgy mellesleg 3 milliárdot az eu állt (épp kósa hazudta nemrég azt, hogy az eu semmit sem ad). az eu-s pénzzel együtt már egy falusi stadion ára, tehát ha minden így megy tovább, magyarország a menkültek miatt fog csődbe menni.

a vasfüggöny becsült költsége ugye olyan 10-20 milliárd alsó hangon, ha a ránk eső éves fél milliárdnyi menekültekre fordított pénzből indulok ki, akkor nem egyhamar fog megtérülni az ára. és ha csak kilométerenként egy határőr kell majd hozzá, az is alapból több lesz fél milliárdnál. egyre pírmább.

szóval igen-igen költséghatékony lesz az a fal. de legalább elmondhatjuk, hogy miattunk is meg fog dögleni évente pár keresztény, akik akár életben is maradhattak volna.

de úgy is kell nekik, minek provokálják a békés moszlimokat?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 19:13:02

@mavo:

ja, és ugye éppen most szavaztak meg 2 (kettő) darab 4-es metrónyi pénzt olimpiára. amiről kábé előre lehet tudni, hogy minimum a háromszorosába fog kerülni, és pár infrastrukturális fejlesztést leszámítva teljesen nyugodtan lehetne akár a vécén is lehúzni a teljes összeget, ugyanis egyszerű presztizsberuházásról van szó, aminek a végén majd jól a nyakunkon marad egy komplett ún. olimpiai falu.

de legalább orbán arab szállodatulajdonos haverjainak jó lesz.

mondjuk így belegondolva, budapest jelen állapotában tökéletesen alkalmatlan olimpia rendezésére, tehát azt hiszem, az infrastrukturális beruházásoknak pont, hogy kurva magasaknak kellene lennie. csak hát akkor mi maradna rogán tóni szomszédainak és persze a királyi vőnek és a királyi gázszerelőnek?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 19:16:20

@mavo: részemről nem tartom ördögtől valónak a szigorúbb határvédelmet, van az úgy, hogy megtelik a mutyisztán nevű mentőcsónak, no de ha a fene nagy népvándorlás ellenére is mintha mi sem történt volna, változatlanul stadionra meg szájtépésre tolnak több csilliárdot, az olyan... ellentmondásos?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 19:19:01

@gyalog.galopp: na mesélj pirinyom. hol vannak a vitézek a végvári rendszerhez? az üres várat lendületből beveszi a jumurdzsák.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 19:22:46

@mavo: nem kell pánikolni, olimpia itt max az olympus citromlé lesz a cba polcán. kicsi-savanyú-deamiénk. skicc plaginak nincs annyi lobbiereje, hogy kibulizzon egy bp-i helyszínnek kedvező döntést.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 19:32:46

@Herr Schnitzel Lutscher:

te ezt nem értheted meglátja a szír keresztény a vasfüggönyt, és sírva rohan haza.

az előbbire: persze, hogy nem ördögtől való, sőt igazából amíg itt van a schengeni határ, addig még logikus is, hogy ha egy kicsit jobban szűrjük a nem schengeni irányt. aki nem teljesen ostoba, az nyilván a az illegáis határátlépőket is megszűri, és nem ad puszira oltalmazotti státuszt. ez nem lampedusa, hogy aki ide jön az 100% biztonsággal valóban üldözött.

a poén még az, hogy szerbia már nincs is olyan messze az uniós tagságtól, amiből előbb-utóbb schengeni tagság is lehet, és akkor fog végleg igen királyul kinézni a vasfüggöny. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 19:40:55

@Herr Schnitzel Lutscher:

ja, ugyan már, 10%-ot sem adok, hogy meglesz. egy nyamvadt futball eb-t nem sikerült idehozni, még úgy sem, hogy nem egyedül rendeztük volna. egy szaros úszó vébétől van orgazmusunk, ami mellesleg gecidrága. HA mégis összejön az olimpia, na akkor nagy szarban vagyunk. a görög államcsőd sem egészen független az olimpiától.

a baj egyébként az, hogy már a kandidáláshoz is annyi pénz kell, hogy abból pár évig vígan tudnánk fizetni a menekültügyek intézését, és még maradna is rogán anti összes szomszédjának egy kis segílyke. és akkor még bele sem számoltam a kis kenőpénzecskét, amit azért illik elhelyezni a megfelelő zsebikékbe.

Silcon 2015.06.23. 19:41:52

@Herr Schnitzel Lutscher: ifjúsági olimpia Győr, 2017. Épül egy új uszoda a meglévők mellé, hurrá! Lesz olyan pontja a városnak, ahonnan 400m-en belül lesz három uszoda meg egy élményfürdő. A kissé sűrűbben lakott két lakótelep 25 éve kéri. Gratula Borkai, MOB elnök úr.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 19:57:56

@mavo: nyilván előnyös lenne, ha egy házzal odébb a balkánon húznák fel az antinépvándorlási függönyt és nincs kizárva, hogy egy gyorsabb eu/schengen tagságért cserébe ezt a katonásabb szerbek stb össze is rakják kóóókeményen, akár hirtelen megvilágosult nyugati finanszírozással. de addig is zajlik az élet és nem igazán látszik, mégis honnan van (ha van) extra személyzet az extra ügyfélkörre emitt, a hazai határsávon. az árvíznél a szinte nem létező honvédséget jól kipótolták a lelkes önkéntesek (riszpekt és önvállveregetés), a határvédelem ennél kissé összetettebb feladat. helyette csak a wunderwaffe csirkedrótról hallani, merthogy az önmagában is tuti ellenszer. öööö... mondjuk a kínai nagyfal nem drótból volt, őrizték is, mégis áttörték a mongolok (mert többen voltak a védőknél), de ezt az ünneprontó információt inkább nem kéne terjeszteni. ha bástya efftárs szerint a kerítés elég, akkor elég, a realitások meg menjenek a pitttsába, hörr-hörr!

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 20:02:35

@Silcon: ifjúsági meg a fullos limpijja más dimenzió. aztán valahogy el kéne intézni azt is, hogy pár verseny a csuti stadionba kerüljön, nehogy ne már ne :DDD

gyalog.galopp 2015.06.23. 20:06:44

@Herr Schnitzel Lutscher:

Jéé, kezd-e má derengeni? Az első ötlet, amit olvasok tőled. :)

Silcon 2015.06.23. 20:51:32

@Herr Schnitzel Lutscher: ok, de ha már egy kicsit se tudunk ésszel összerakni? Szépen omladozó olimpiai létesítményekkel van tele a világ.

Puskás akadémia - Budai vár, Miniszterelnöki hivatal kb. 42km. Egyéb kérdés?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 21:03:01

@Herr Schnitzel Lutscher:

a szörnyű nagy probléma ezzel az, hogy a menekültek ugye 3 irányból jönek leginkább.

a bell- és bébézsuzsika-féle melldöngető mélykeresztények vízionálta fajgyalázó, magyarnőerőszakoló, moszlim niggerek javarésze eleve nemigen kerül ide, ugyanis mi a fasznak kerüljön törökország felé, ha mehet líbián keresztül lampedusa felé, vagy marokkón keresztül spanyolországba. igen, ezek igen kockázatos útvonalak, de mondjuk afrikából a is.en keresztül menni sem egy életbiztosítás. :) ez az irány például szíriából és afganisztánból adja magát igen remekül, ahol pont meglehetősen alacsony a fajgyalázó, magyarnőerőszakoló, niggerek aránya a lakosságban, de például szíriában pont keresztényből elég sok van, és őket pont nagyon szeretik ölni a derék moszlimok. nos, a bell- és bébézsuzsika-féle melldöngető mélykeresztények (miközben úgy alapvetően természetesen borzasztóan fel vannak háborodva, hogy ircsákakeresztényeket, és hogy a libsisajt ezt szerintük elhalgatja) többek közt éppen ezeket az üldözött, sokszor a puszta életüket mentő keresztényket gyűlölik és niggerezik le igen, igen hatékonyan. :)

magyarország, ha valóban csutkára kizárja a menekülteket, azzal legelsősorban is nem csak az európai szabályokat rúgja fel páros lábbal, hanem hát bizony, az ensszel is szembe megy igen csúnyán. ráadásul, ha tényleg megteszi, akkor tuti borulni fog a dominó és más érintett országok is így fognak cselekedni, és akkor végre tényleg lesz egy príma kis humanitárius katasztrófaállapot. és igen, ez tűzparancs, és évi több milliárdból működő gecierős határőrség nélkül kurvára nem fog menni. lehet sírni, hogy a menekültek kezelése de geci sokba kerül (valójában a költségvetési hibahatár töredékéről beszélünk), csakhogy a be nem engedésük kurvára a többszörösébe fog. már ha komyolan gondoljuk, és tényleg 0 darab menekültet óhajtunk beengedni.

persze, ha csak ijesztgetésnek teszik ki a vasfüggönyt, akkor megússzuk egyszer 10-20 milliárdocska ablakon történő kibaszásával.

csak jelzem, berlusconi egyszer már félig-meddig megpróbálta azt, amit most a mi kedves vezetőnk akar. akkor még nem volt ekkora menekültáradat, mégis pár éven belül remek humanitárius katasztrófahelyzet lett belőle ezrével megdöglő menekültekkel. csodálatos megoldás volt, na. :)

egyelőre még csak az osztrákok kérették be a magyar nagykövetet a príma kis szerződésszegés (dublin iii egyoldalú "ideiglenes" felrúgása) miatt. :) azok az osztrákok (vagyis egy a miénknél kisebb méretű és népességű állam), akik évente annyi menekültet fogadnak be, mint amennyit mi eddig még összesen sem. ami nem csoda, hiszen európában messze a legkevesbb menekültet fogadjuk be mi. :)

és persze nálunk van tele a hajó. :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 21:04:14

@gyalog.galopp: még mindig várom a forradalmilag jóváhagyott magyarázatot a kerítés mellől hiányzó határőrségre.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 21:06:00

@Silcon: ha beázik megint valamelyik gányolt m4 metrómegálló, oda is szervezhetünk úszóversenyt. unorthodox olimpia, ilyen a csavaros magyar észjárás, dikmááá :DDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 21:10:03

@Silcon:

puskás akadémia a legszebb példa a magyar unorthodoxiára. :)

van egy falu, aminek 0 darab köze van puskás ferenchez, csak hát viktorunk magához édesgette az özvegyet (akit mellesleg az mlsz elég rútul magára hagyott anno), majd felhúztak egy kibaszott akadémiát, meg egy kibaszott stadiont egy faluban. amely akadémia messze, de nagyon messze a legtöbb közpénzt nyeli el a hasonló intézmények közül, és amely éppen nemrég ment át egy átvilágításon, amiből kiderült, hogy nagyjából egy kalap szart ér, mint akadémia. :)

remélem, ha tényleg lesz olimpiánk, akkor a csúti stadionban lesz az ünnepélyes megnyitó 3500 őrjöngő néző előtt. :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 21:11:45

@mavo: rossz hír, labancz szomszédaink történetesen alig bírják a kéretlen bevándorlókat. persze, hogy akár szívesen fizetnének is azért, hogy inkább hozzánk visszatolva dekkoljanak a barakkban. csak éppen nekünk sem tartós opció itt tutujgatni a tömegeket, amikor hazánk fiai is lajtán túl találnak hamarább állást.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 21:17:21

@Herr Schnitzel Lutscher:

nono, uszodában pont nem lesz hiány, mert nyilván az úszóvébére is kell gecisok pénzért. eleve ugye tudtommal a komjáti brutálisan leharcolt állapotban van már, tehát azt is meg kell csinálni majd ehhez.

az úszóvébé nekem amúgy is a szívem csücske. ha egy ügy miatt egymás kebelére borul az ex napkelte főnök és az oda egy idő után soha be sem néző kedves vezető, akkor az csakis valami nagyon príma ügy lehet. :)

előre izgulok, ki fog rajta többet kaszálni: a kedves vezető saját lábán álló veje, esetleg a nemzet gázszerelője, rogán szomszédjai, vagy netán a most már jónapkeltés gyárfás. szerintem fasza kis deathmatch lesz ebből, mert bár az előbbiek mégiscsak hátszéllel indulnak, azért gyárfás sem kezdő a műfajban.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 21:22:04

@mavo: csak nehogy 4 hónap alatt leperegjen a vakolat, mint a várbazárról...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 21:33:35

@Herr Schnitzel Lutscher:

elég egyértelmű, hogy a visszatoloncoltak az első adódó alkalommal ismét meg fognak indulni a hanyatló nyugat felé. ha nem ausztria felé, akkor máshová, ahogy eddig is. egyszerűen nincs kapacitásunk ennyi ember itt tartására.

ja, persze, lehet olyat is, hogy átdobjuk őket szerbiába, hogy majd onnan jöjjenek vissza. vagy a szerbek is tobább toloncolják őket, és így tovább, a forrásországban pedig várja őket az endlösung, amitől eredetileg elmenekültek. :) az itteni mélykeresztények meg végre kiverhetik örömükben, hiszen minden egyes döglött szíriai keresztény eggyel kevesebb gond a hazának, és eggyel több ok arra, hogy a biztos távolból ajvékolhassunk keresztényirtásról. :)

mint azt már más is említette (meg régebben én is írtam), a mostanság ide induló menekültek az eu lakosságának maximum pár százalékát teszik ki, tehát némi ésszel el lehetne őket osztani. persze nyilván ez nehéz, ugyanis magyarország eleve nem vonzó célpont (és miért is lenne az), de még rádásul már eddig is a legkevésbé befogadó ország volt. fogalmazhatnék úgy is, hogy egy valódi gazdasági bevándorló hólye lenne ide jönni.

holott 2013-tól kezdve ebből a szempontból nézve a helyzet még javult is - most így hirtelen nem ugrik be, hogy akkor a gyurcsótány vagy a libás volt-e a miniszterelnök. például a menekültek zártköri elhelyezése már csak egy kicsivel rosszabb, mint teszem azt a rablógyilkosoké. azért az haladás, nem? :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 21:54:37

@mavo: a jótékonyságról papolásnál van egy visszatérő hiba: valahogy a személyes példával elöl járás mindig kimarad a baloldal cocciális érzékenységéből. pedig mennyi menekültet (mélyszegényt stb) is lehetne etetni a zuglói ballerfrakció luxusverdáinak árából :DDD

igérem, majd ha nekem is összejött egy BMW terepjáró, nekem is qrva fontos lesz az empátia :)))))))))))

trolllalaaaa

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 22:44:00

@Herr Schnitzel Lutscher:

akkor megint kezdjük elölről.

egy, a menekült ügyek kezelése magyarországon évente nem is kicsivel kevesebbe kerül, mint a puskás akadémiába szintén évente beleöntött pénz, ami kábé szart sem ér azt leszámítva, hogy a kedves vezető kiélheti a hobbiját. a jelenlegi 500 millió egyszerűen nem tétel a költségvetésnek. a hibahatár töredéke. a kibaszott plakátjaikra elverték már ennek a többszörösét.

kettő, ez a "példamutatás" rizsa tömény, ráadásul igen aljas és hazug demagógia. ezt te is tudod.

eleve ugye nem úgy megy, hogy egy még be nem fogadott menekültet majd én befogadok. nem tehetem meg, mert a menekültek sorsának kezelése az állam feladata, egy menekültet egyelőre az állam fogadhat csak be, és ez jól is lenne így, ha az állam normálisan kezelné az ügyet. ergo, ha az öszes maszop-savazó pánikszerűen elkezdene igyekezni menekülteket befogadni, akkor sem fogadnáénk be egy darabbal több menekültet sem. a ful illegálisan bejövők meg emigen maradnak itt, szóval ismétlem, ha az összes maszop savazó beleállna az ügybe, akkor sem lenne semmi változás. nulla. zéró. semmi. ergo a "példamutatásukról" értekezni veretesen aljas és hazug demagógia. erősen hánytató, ha már itt tartunk, és általában semmi másra nem jó, mint hogy xenofób barátaink elhárítsák magukról a felelősséget: jaj, hát AZOK sem fogadnak be két tucat niggert, tehát én joggal gyűlölöm őket.

három, a nulltolerancia kontraproduktív. a másik véglet is, de itt most nem az a téma.

négy, ahogy a történelemben mindig és mindenhol, a falak hasonló célú állítgatása totálisan kontraproduktív volt, ezt te magad is kifejtetted, ha jól emlékszem. szintén, ahogy ezt te már emlékeim szerint kifejetted: mindaddig, amíg nem lesz tűzparancs, tehát amíg a határőrség nem fog szakmányban menekülteket lelövöldözni, mint az áldott emlékű komcsi korszakban, addig ide a menekültek szépen be fognak jönni. igazából még utána is, de persze akkor talán kevesebben. valamennyi menekültet biztosan el lehet terelni, de hacsak nem csirkehálózzuk körbe az ukrán, román, szerb, és horvát határt végig, akkor itt bizony valahol be fognak jönni, legfeljebb 150 kilométerrel odébb, de legalább elbasztunk geci sok pénzt arra, hogy ne. ha teljesen körbe csirkehlózzuk magunkat, akkor is legfeljebb kevesebben jönnek be, és mint említettem már, valami hasonló dologgal már berlusconi is belecsapott a tutiba, világsiker volt. :)

öt, magyarországon valójában már kurva sok bevándorló él, ám ezeknek csak a töredéke menekült, maximum pár százalékuk. a javarésze innen-onnan érkezett magyar felmenőkkel rendelkező bevándorló, és igen, jókora hányaduk pusztán megélhetési. érdekes módon, ezek a százezrek senkinek sem veszik el a munkáját, de pár ezer "nigger", az egyből munkaügyi katasztrófát fog okozni.

mindeközben ukrajnában és oroszorszákban tízezerszám veszik a magyar állampolgárságot többnyire nem éppen feddhetetlen múltú emberek (ha szerencsénk van, akkor csak szimpla maffiózók és nem pedig kémek, vagy kémek ÉS maffiózók), és szintén mindeközben boldog-boldogtalannak adunk letelepedési engedélyt állampapírért, amit persze majd kamatosan vissza kell neki adni, tehát az államnak hosszú távon nem bevétel, hanem kiadás, valódi hasznot kizárólag a "rogán antal szomszédai" kifejezéssel leírható halmaz tagjainak hoz, akik offshore (természetesen nem baller, tehát rosszoffshore, hanem jobber, tehát jóoffshore) cég segítségével kerülik az adózást a befolyó tízmilliárdok után. :) remek üzlet, nagyon remek. :) most arról ne beszéljünk, hogy természetesen ezek sem ide jönnek, hanem azonnal hasítanak a hanyatló nyugatra.

vagyis magyarország a rászorulók számára bezárja a kapuit, a rá nem szorulóknak pedig sarkig kitárja. fantasztikus. :)

annamanna 2015.06.23. 22:52:47

@Silcon: na, neked egyszerűen bemásolom, amit az előbb írtam:

ennél több probléma is van velük, nem csak félelmet keltenek, hanem lopnak is: www.napigazdasag.hu/cikk/47285/

"Az emberek azt kérik, hogy a tábor legyen zárt, noha a jelenlegi jogszabályok ezt nem engedik meg."

"A Jobbik továbbra is az önálló határőrség visszaállítását, valamint a magyarországi menekülttáborok zárttá tételét, lakott területen kívülre helyezését szorgalmazza."

A megoldás szerintem is a zárt táborok létrehozása, kvázi lágerek, ahol az életük biztonságban van, kapnak enni, inni, van orvosi ellátás, lehet fürödni, van fűtés is, ha kell, tehát az elemi szükségek ki vannak elégítve. Persze átmenetileg, amíg haza nem mehetnek. Ha százezer emberre kellene megcsinálni, akkor százezer emberre, a lényeg, hogy biztonságban legyenek ők is, meg tőlük is biztonságban legyenek a helybéliek.

Ha kerítést csinálnak, attól még nem kapnak ENNI, és senki sincs tőlük biztonságban.
De a pénz ugyanúgy elfolyik a semmibe.

A kerítés csak az erőszakra jó, másra nem.
Zárt táborokat kéne építeni, mármint építtetni velük, addig is elfoglalják magukat.

www.napigazdasag.hu/cikk/47403/
Itt arról van szó, mindez mennyibe kerülne, és elég álszent szemforgató módon hirtelen az eü. szakdolgozók bérére akarná valaki költeni az összeget, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz, az EU ráadásul menekültügyi célra óriási összegeket folyósít.

A lényeg, hogy ezek emberek, ezért esznek, és muszáj etetni őket addig, amíg haza nem mennek.
Ha nem kapnak enni, akkor rabolnak és erőszakoskodnak.
Ha az állam nem hajlandó etetni őket, akkor kvázi rászabadítja a megélhetési bűnözők tízezreit a civil lakosságra, tehát maximálisan megszünteti a közbiztonságot, és ez olyan bűn az állam részéről, amiért el kell számolnia.

Ezt remélem, felfogod.
ENNI, INNI, ALUDNI, ÜRÍTENI MUSZÁJ, enélkül senki nem bír életben maradni, ezek olyan biológiai kényszerek, amiket semmi nem ír felül. Muszáj, hogy enni kapjanak, mert ha nem kapnak, rabolnak.
Nem tudom, ezen mi olyan bonyolult, de ha nem megy, akkor próbálj evés, ivás, alvási lehetőség nélkül kontinenseken keresztül menekülni.

"A statisztika szerint nem ez a jellemző."

Miféle statisztika, jóember?
Most jöttek, ezek nem sokadik generációs bevándorlók, és nem is maradnak azok, mert elvétve jön nő.

A nők, gyerekek, öregek a környéken maradtak menekülttáborokban, mint itt is látható: kettosmerce.blog.hu/2015/06/10/mit_kivan_a_magyar_nemzet_a_nemzeti_konzultacio_a_bevandorlasrol_es_terrorizmusrol (a cikkben lejjebb van egy rövid videó).

A cigányokat meg hagyjuk már, mert azoknak a kultúrájában nincs benne a munka, és soha nem alkottak önálló államot. Akik menekülnek, azok viszont olyan helyről jöttek, ahol az emberek egészen eddig dolgoztak és fenntartottak egy civilizációt. A fehérek élősködőbbek náluk, ha már itt tartunk. Például Franciaország a mai napig 14 afrikai ország zsírján élősködik. www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.23. 23:41:02

@mavo: az aristósan hosszú litániát fülem mellett eleresztve mindössze egy részletre reagálnék:

"kettő, ez a "példamutatás" rizsa tömény, ráadásul igen aljas és hazug demagógia. ezt te is tudod"

hát szerintem meg egy hitelesség nevű bigyulához van köze, bármilyen eszme v. párt esetében. emberiességről és segélyezésről fullban pampogóknál pláne, ennyi. practice what you preach, ya know. és holt komolyan esküszöm, hogy minden nap elmorzsolok majd egy könnyet a világ szegényeiért egy ilyen fasza bömiben (hisz egy trú baller nem vegyül a plebsszel a bkv-n), dühödten rázva öklömet a (nyilván fasiszta csőcselék) többségi társadalom felé, hogy bazzeg nem eléggé adakozóak a nettó százhuszas fizujukból. pfeeeeej

Silcon 2015.06.24. 00:32:31

@annamanna:
> ENNI, INNI, ALUDNI, ÜRÍTENI MUSZÁJ,
Viszont idejönni nem. Nem mi raboltuk le Afrikát, nem mi vertük szét az úgy ahogy működő államokat. Kényelmes a nyugati álláspont, fogjuk fel mi a bevándorlókat, aki meg mégis továbbment hozzájuk, azt visszazsuppolják. Mindegy, Orbán most rúgta fel a bilit (Dublin III.) és ahogy eddig is történt, rövidesen követőkre talál.

Milliók készülnek idejönni. Ez a kérdés már nem a morálról szól, hanem a túlélésről, a nemzet megmaradásáról.

annamanna 2015.06.24. 01:00:14

@Silcon: de öregem, már itt vannak. és nem levegőből vannak, ezek nem fantomok, hanem emberek.
nem tudom, ezt hogyhogy nem vagy képes felfogni.
biológiailag létező lények.
tök mindegy, miért jöttek, itt vannak.
és éhesek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.24. 01:34:12

@Herr Schnitzel Lutscher:

"practice what you preach, ya know"

gyönyörű elv, egyszerűen meseszép. :) és most én azt fogom játszani, hogy komlyan is veszem, oké? :)

abból ugyanis sajna az következne, hogy a derék, mélyen hívő keresztényeknek be kellene fogadniuk a menekülteket az ő kis házikójukba, ott enni adniuk nekik, meg effélék, különben irány a gyehenna és az örök gyötrelem. ezt ugyanis maga jézus mondta, akinek állítólag ezek a derék, mélyen hívő emberek a követői. hát tessék kérem, akkor hic rhodus, hic salta. "practice what you preach, ya know".

és akkor ez az egész probléma, hogy a ballibsik milyen példával járjanak hol, fel sem merült volna, "ya know", hiszen ugye nem lenne menekültprobléma, "ya know", és persze akkor nem lett volna ez az egész keresztényiesen cuki gyűlöletkampány sem, "ya know", amin ezek az álságos, bömiből faszistázó ballibek itt verik a nyálukat. :) "ya know". :)

hangsúlyozom, az események ebben az imént vázolt formában csak akkor történhettek volna, ha tényleg komolyan vesszük, hogy "practice what you preach, ya know".

ha nem vesszük komolyan, akkor meg mi a fasz is van, ugye.

már azon túl, hogy a demagógia sajnos kétélű fegyver, és hogy az előítéletek túl gyakran hazugok ahhoz, hogy hihessünk nekik.

zárójelben hozzáteszem, én mindig is bírtam azokat, akik mélyen megsértődve lenéznek másokat, akik szerintük lenézik őket. van neki valami finom bája. :) már az egésznek a brilliáns "én azért nézlek le téged, mert te biztosan lenézel engem" logikáján túl. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.24. 02:16:39

@Silcon:

"Viszont idejönni nem."

hát persze, hogy nem. de még mennyire, hogy nem. teljesen nyilvánvaló, hogy akit jó esetben rabszolgának tartanak, kicsit rosszabb esetben pedig bármikor megölheti valaki, akinek éppen úgy támad kedve, az maradjon csak szépen a seggén, mi meg széttárjuk a kezünket, hogy jaj, hát mi nem tehetünk róla.

lehet napestig vitatkozni, azon, hogy a jelen helyzet kinek a hibája, és kinek nem (maradjunk annyiban, hogy a nagy szu is sáros benne némiképp, nem csak a szemét gyarmattartók). ettől még ezek az emberek elmenekülnek onnan, ahol nem tudnak emberhez méltó életet élni. és mivel errefelé van a jólét és a demokrácia, hát hova a picsába mennének máshová. talán észak-koreába?

"Kényelmes a nyugati álláspont, fogjuk fel mi a bevándorlókat, aki meg mégis továbbment hozzájuk, azt visszazsuppolják."

ez egy úgynevezett kényelmes hazugság. az úgynevezett valóságban ugyanis egész európában magyarországon a legnehezebb megkapni a menekült státuszt, mivel a kérelmek több, mint 90 százalékát visszautasítják. ezzel szemben a szemét nyugat tavaly is százezres nagyságrendben fogadott be menekülteket. átlagosan a kérelmek 45%-át fogadták el. akiét nem, azok jönnek vissza, ha innen jöttek. nahát, óriási meglepetés. mi nyilván romániába meg ukrajnába zsuppoljuk vissza a szerbiából érkezőket, hiszen az a logikus, nem? konkrétan magyarország egy faszt fogott fel eddig is. németországban az elmúlt években több ember kapott menekült státuszt évente, mint amennyi magyarországon eddig összesen megfordult. nem évente, hanem összesen. valamelyik fifeszes díszfasz éppen most kottyintotta el, hogy pár éve még csak 2000 menekült érkezett egy évben. mi a faszról beszélünk akkor, mit fogott fel magyarország?

szimplán annyi a sztori, hogy magyarország mindeddig a lehető legmaximálisabban kihúzta magát a menekültek befogadásából. cca. 4500 menekültet fogadtunk be eddig összesen, tehát nem egy év alatt, nem két év alatt, hanem összesen. ennyit egy közepes francia vagy német város fogadott be alsó hangon. és most eljött az idő, hogy egy többet kelene bevállalni, mire azonnal felrúgjuk a szabályokat. ennyi a történet, és kész. amíg megtehettük, hogy a szemét nyugat pénzéből ne csináljunk semmit, addig jó volt a rendszer, most hogy kéne is valamit kezdeni, egyből rossz a rendszer. 1500 fő a megemelt kvóta. a nálunk kisebb ausztria tavaly havonta fogadott be ennyit, mint a mi megemelt kvótánk. mi a faszról beszélünk, akkor, mit fogott fel magyarország?

"Milliók készülnek idejönni. Ez a kérdés már nem a morálról szól, hanem a túlélésről, a nemzet megmaradásáról."

milliók? ide? magyarországra? nem hülyék ezek, baszod, hanem menekültek.

ha meg az ide alatt európát érted: még 5 millió menekült is csak az eu népességének 1 (egy) százaléka. és egyelőre szó sincs 5 millióról. törökországban, ami azért mégsem egy eu méretű valami, 2 (kettő) millió szír menekült tartózkodik, és a fene se tudja, nemigen van szó a török nemzet mostanában esedékes elpusztulásáról.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.06.24. 20:17:41

@mavo: persze persze, egy csapat luxusverdás trendballer nyomorfétisiszta hitelességét megkérdőjelezni demagógia, hisz teljesen rendben van és hihető, mint amikor egy csapat szkin tart előadást az antiszemitizmus szépségéről, világos, megadom magam, nyertél.

Silcon 2015.06.24. 23:00:51

@annamanna: @mavo:
Nem kívánok a magyar városokban olyan gettókat látni, mint amilyenek a nagyobb nyugati városokban vannak. Aki nem kap menekültstátuszt el kell hagynia az országot. 90% elutasított? - ideális a 100%. Aki papír nélkül jön, mégis mit vár? Egyértelmű jele annak, hogy nem egyenes úton jár. Háborús menekült? Hány olyan országon jött keresztül, ahol nincs háború? Pár ország izmozását a világban nehogy már mi fizessük meg.

Az EU, mint mindig, most is tökéletes bizonyítványt állít ki a tehetetlenségéről. Lassan mindenki lezárja a határait, nehogy már mi szívjuk meg, csak mert a szélén vagyunk. Görögország nem számít biztonságos országnak az mert nincs menekültügyi szervezete. Nos, akkor ezt kell csinálni.
www.unhcr.org/54cb698d9.html

Silcon 2015.06.24. 23:57:43

Na még ez a CEU-s hülye is: "Nagy Boldizsár reagált Nógrádi azon kijelentésére is, miszerint Európa nem tud mit kezdeni a képzetlen szubszaharai bevándorlókkal. Ismét a gazdasági bevándorlók és a menekültek közötti különbséget hangsúlyozta: előbbiek között sokan éppen azért jönnek, mert versenyképes képzettséggel rendelkeznek. Nagy elmondta, az itt tartózkodó fekete-afrikai bevándorlók körében kétszer akkora a felsőfokú végzettség aránya, mint a magyar lakosság körében."

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/afrika/afrika-europa-wenn-die-flucht-zum-geschaeft-wird-13617403.html

Itt mintha azt mondaná a delikvens, hogy nincs oktatás: "In Gambia haben wir keine Ausbildung, keine Jobs, kein Geld - aber in Deutschland kriegt jeder ein Haus, sagt Modu Barri."

Ja és annamanna, azt is említi, hogy Németországban mindenki kap egy házat. Persze FAZ is meg a Nógrádi is nyilván hazudott.

Norvégiában mindennapossá vált az addig szinte ismeretlen erőszakos bűnözés. Randalírozásokról, iskolák felgyújtásáról szólnak a hírek, melyek főszereplői a legritkábban norvég nemzetiségű fiatalok. Svédország pedig az ENSZ statisztikája szerint az erőszakos nemi bűncselekmények terén – a dél-afrikai Lesotho után – a százezer lakosra számított 53,2 bejelentett esettel világviszonylatban a második helyen áll. valasz.hu/vilag/elhallgatott-tenyek-a-bevandorlasrol-itt-a-skandinav-pelda-113674

annamanna 2015.06.25. 03:29:44

@Silcon: Nem is erről írtam, hanem arról hogy szerintem zárt, tehát komolyan őrzött táborokra lenne szükség a pusztában. (Nem városokon belül). Ez az egyetlen lehetőség szerintem, ami nem vezet káoszhoz. Bármi egyéb csak zűrzavarhoz, fájdalomhoz, erőszakos zavargásokhoz vezet.
Ez az egyetlen lehetőség, hogy a menekültek is biztonságban legyenek, és a helyi lakosság is biztonságban legyen tőlük. Amire valóban szükségük van (élelem, orvosi ellátás, ruha, fűtés, alvóhely, fürdési lehetőség, valamennyi munkalehetőség, fegyveres védelem) az zárt táborokban elérhető, azon kívül viszont roppant bizonytalan és kaotikus. Akár bent maradhatnak az EU-ban, akár kizavarják őket.
Ami Svédországot illeti: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei ezt a cikket és képet nem lehet elfelejteni. Úgyhogy tudom, miről van szó, például emiatt is írtam a zárt táborokat.

És csak addig tartani fent ezeket, amíg az ISIS-t szarrá nem bombázzák. Akkor pedig haza lehet menni, és újjáépíteni az országot. Minél hamarabb, annál jobb.

Sajnálom, minden történelmi párhuzam NÉLKÜL, de ilyesmi most szerintem nagyon jól jönne:
rewrite.origos.hu/s/img/i/0803/20080313recskemle4.jpg
hu.wikipedia.org/wiki/Auschwitzi_koncentr%C3%A1ci%C3%B3s_t%C3%A1bor#/media/File:Auschwitz_I.jpg

Mert ha ezt megvonják a menekülőktől, akkor csak ez marad: www.origo.hu/nagyvilag/20150624-beteges-kegyetlenseggel-vegzi-ki-a-kemeket-az-iszlam-allam.html

Mellesleg az egyházakat nem hallom sem sürgölődni, sem jajveszékelni.
A pápán kívül talán csak Böjte Csabától láttam azt a mondatot, hogy legyen kerítés, de jó nagy ajtóval.
valasz.hu/itthon/bojte-csaba-cimlaprol-uzen-bevandorlasugyben-legyen-kerites-de-113649
Az egyházi vezetők lapulnak, mint ..... a fűben.

annamanna 2015.06.25. 03:53:11

@Silcon: Ehhez megjegyzésként még hozzáírom a következőt: a neten elterjedt egy logikai feladvány www.w6.hu/erdekes/japan-iq-teszt.php amit állítólag a japán munkaerőfelvételnél alkalmaznak: aki 15 percen belül nem tudja megoldani, azt nem veszik fel. Na, gondoltam, én elég logikus vagyok, biztos, hogy én is megoldom azt, amit a japánok. Órákig gyötrődtem vele, csorgott a víz a hátamon, és nem ment. Egy ponton folyton elakadtam, és képtelen voltam befejezni. Hosszú kínlódás kellett hozzá, hogy rájöjjek, az volt a baj, hogy volt az elmémben egy vakfolt, egy tabu, ami miatt egy bizonyos lépést nem léptem meg (az anyát nem választottam el a gyerekeitől). Ez volt az a pont, ahol újra és újra elakadtam - egyszerűen nem jutott eszembe, hogy az anya külön is lehet, a gyerekei nélkül. Erre a lehetőségre teljesen vak voltam, mert ez valahogy tabu volt a számomra.
Namost, a fentebb belinkelt képeken is ilyen mélyre égett tabuk vannak. De szerintem most van az a helyzet, amikor csak úgy lehet megoldani egy logikai feladatot, hogy ezen a tabun átlépünk. Mert enélkül (mármint zárt táborok nélkül) lehetetlen mindenkit "átvinni a folyón". Legalábbis szerintem.

Silcon 2015.06.25. 20:24:28

@annamanna: a zárt tábort tiltják a szerződéseink, a menekülteket kötelesek vagyunk beengedni, aki átmegy rajtunk, azt visszaküldhetik hozzánk, de mi már nem küldhetjük vissza sehová (nincs papírja nem tudjuk honnan jött). Tökéletes csapdahelyzet. Ezért érzi úgy az ember, hogy ezt valakik nagyon jól kitalálták. Amikor aláírtuk a szerződést, nem gondoltunk bele, hogy évente 100 ember helyett jöhet félmillió is. Altattak. Az egyetlen járható út, hogy próbáljuk minimalizálni az érkezők számát.

Nigériában épp most bontakozik ki egy szép kis népességrobbanás, ha nem változik a tendencia 2050-re a mai 170 millió 300 millióra növekszik. Ennyit nem tud eltartani az ország, el fognak indulni. Nem szeretnék csábító célpont lenni.

A feladványt kannibálokkal és hittérítőkkel ismertem. mialmanach.mit.bme.hu/fogalomtar/hitteritok_es_kannibalok_problemaja

isis: a bombázás és az iraki-kurd támadások pusztán szemfényvesztés, nem okoznak számottevő veszteséget. Valamilyen okból az igazán hatékony lépést nem teszik meg ellene: nem zárják el a pénzcsapot. Még várnak valamire. Kellő médiahátszéllel, bármi megoldható, ld. iraki tömegpusztító fegyver, színes forradalmak. Székről majd leesve, szívből nevettem, amikor azt számolgatták, hogy meddig elég az oroszok valuta- és aranytartaléka az embargó miatt. Valami másfél évet hoztak ki, de abba nem gondolt bele senki, hogy a másik hadviselő fél, az ukránok meddig húzzák? Pár hónapig? Amit odaadnak pénz, az eltűnik, a korrupciós listán Ukrajna mögött csak fekete-afrikai országok állnak. Ez a gond, leszoktatják az embert a gondolkodásról. Ma már a felsőoktatás is csak okos robotokat gyárt.

Na, most én is sokat írtam.

annamanna 2015.06.26. 01:22:26

@Silcon: "két komoly bajt is látok. Az egyik, a "majd megoldják mások" - mentalitás, és a másik, ami a jóistenre bízza a dolgot. Hogy ő majd elrendezi a dolgokat helyettünk is. Nem fogja.""
"édesapja kiskorától kezdve, tudatosan arra nevelte, hogy megoldásokban gondolkodjon. "Amikor úgy nevelnek, hogy nem baj, ha valamit nem tudsz, de tudd, hogy melyik könyvben találod a választ, vagy - visszafordítva a való életre -, melyik embertársadnál van a megoldás, kitől kérhetsz segítséget, egyáltalán, merj segítséget kérni"
www.hir24.hu/elet-stilus/2015/06/24/joszivu-idegenek-segitettek-sajat-otthonhoz-a-negygyermekes-not/
süti beállítások módosítása