Nincs is magyar holokauszt-emléknap
2015. június 08. írta: Redakció

Nincs is magyar holokauszt-emléknap

holokauszt_1.jpg

Bayer Zsolt téved, de nem az ő hibája. Vele téved a teljes magyar sajtó és a közvélemény, ráadásul hosszú évek óta. Magyarországon ugyanis nincs holokauszt-emléknap. Úgy nincs, ahogy a kommunizmus áldozatainak vagy az aradi vértanúknak van emléknapja. A közkeletű tévedéssel ellentétben nem határozott ilyenről az Országgyűlés az első Orbán-kormány alatt. De mi is történt akkor pontosan?

Stumpf András írását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr997526396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2015.06.08. 13:22:24

Na és? A célközönséget ez nem zavarja. A Bayer-írások igazságtartalma amúgy sem szokott túl magas lenni, a lényeg soha nem a tények, hanem a hörgés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 13:28:07

@Virág et.:

no igen, báyerzsótinak nem ez az első tárgyi tévedése, sőt, ez még a lájtosabbak közé tartozik.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 18:11:43

Magyar emlékév van és nemzetközi emléknap, ezek most ütik vagy nem?

Ha társadalmi igény van rá túlmozgásos Stumpf részéről, akkor vezessék be, vagy őt ki, hadd emlékezzen.

Bicepsz Elek77 2015.06.11. 21:19:19

Dehogyninccs! Minden heten, csak nem hivatalos!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.04.16. 15:08:32

A jövő elkezdődött, a hazudozás újabb fokozatra kapcsolt.

444.hu/2018/04/16/a-miniszterelnokseg-az-aggasztoan-erosodo-antiszemitizmusrol-adott-ki-kozlemenyt
" Hangsúlyozták: Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné. "

Ezt itt nyilván elfelejtették a nagy izgalomban.
index.hu/belfold/2018/04/08/a_rendorseg_megtalalta_az_arkadban_bantalmazott_rabbi_tamadojat/
"Mint arról csütörtökön beszámoltunk, egy ismeretlen személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A támadó minden előjel nélkül megütötte a rabbit, a fejéről leverte a kipát, majd sebtében próbált távozni az üzletből. A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrség másnapra elfogta az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a Bíróságra. A BTK szerint az ilyen cselekmények maximális büntetési tétele 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet."
süti beállítások módosítása