De mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?
2015. június 08. írta: pinter.bence

De mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?

nemzeti_konzultacio_plakat.jpg

Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről.

Azt már pontosan tudja mindenki, hogy a kormány mit gondol a bevándorlásról, és az is világos, hogy mit akar elérni a konzultációval és a plaktákampánnyal. A valóság és a kommunikációs panelek között húzódó szakadék is látható. A Fidesz szokás szerint teljes erejével beleáll az ügybe, ütnek ott is, ahol nem kéne; szajkózzák azt is, ami nem igaz.

Az azonban tagadhatatlan, hogy bevándorlás és a menekültügy a legforróbb téma jelenleg Európa-szerte. Az Európai Bizottság javaslatával mindenki elégedetlen, a déli határokon pedig egyre csak jönnek, naponta ezresével, a menedékkérők. A kormány ebben a helyzetben világosan kifejtette az álláspontját: Magyarországra ne jöjjön senki. Zárjuk le a határt, oldjuk meg az ide visszaküldöttek helyzetét minél gyorsabban és csak akkor adjunk menedékjogot, ha nagyon muszáj. A sok terelés ellenére ez világos, ízléstől függően megítélhető beszéd.

Jogos a plakátok nyomán fellángoló felháborodás is. A legfontosabb kérdés: kinek készültek ezek a plakátok? A menedékkérőknek/bevándorlóknak? Akkor miért magyarul vannak? A magyaroknak/magyarul tudóknak pedig minek ilyen módon üzengetni? A plakátkampány egyértelműen egy komoly ügyre rárepülő, azt elfedő belpolitikai haszonszerzési próbálkozás a nemzeti konzultációval egyetemben. Szóval letépni, lefesteni ugyanúgy igazolható polgári engedetlenség, mint a kordonbontás volt 2007-ben.

De, mint mondtuk, komoly problémával van dolgunk, a kétbites kormánykommunikációtól függetlenül. Nem tartható állapot, hogy a déli határon számolatlanul érkeznek a menedékkérők, akik valószínűleg tényleg áthaladtak egy-egy EU-tagállamon (Görögország, Bulgária), ahol a gyakorlatilag nem létező menekültügyi rendszer miatt nem kerültek nyilvántartásba. Szinte senki sem ide akar jönni, de itt  mivel van működő rendszer  bekerülnek a szisztémába. Tehát ha továbbmennek, akkor esély van rá, hogy visszazsuppolják őket ide  múlt heti hír, hogy Ausztria már készül is felgyorsítani ezt a folyamatot.

Magyarország tehát gyakorlatilag két tűz közé kerül, csak azért, mert itt botlik a menekülő az első működő menekültügyi rendszerbe.

Eközben az EB javaslata minket nem, csak az olaszokat és a görögöket segítené meg. A hangos és azonnali elutasításban a kormánynak nem jutott eszébe megkérdezni  hír legalábbis nem volt róla  hogy ugyan már miért. Görögországban kb. tízezer menedékkérelmet adtak le tavaly, nálunk 42 ezret. Azt egy állam sem tűrheti el, hogy csak azért járjon rosszul, mert nagyjából tisztességesen áll hozzá a kérdéshez  miközben tényleg nem célország. Az sem érv, hogy mi csúnya módon továbbengedjük ezeket az embereket: bezárni ugyanis nem zárhatjuk be őket tömegével és indok nélkül, éppen egy EU-s döntés miatt.

Ezekre a nyitott kérdésekre a kormány adott egy világos választ, ami talán kevéssé a problémának, mint a publikumnak szól. Sokan emlegetik az ausztrál példát, ahol szintén erélyesen áll a kormány az illegális határátlépéshez. Azt azonban muszáj mindig hozzátenni, hogy Ausztrália hasonlóan az EB áttelepítési javaslatához  évente húszezer menekültet fogad be.

Azt azonban hiába vártam, hogy az orbánmonnyonle és a morálisanvállalhatatlanozás mellett az ellenzéki pártok bármelyike érdemi választ adjon a fenti kérdésekre. A fenti helyzet megállapításáig  miszerint egy hangulatkeltő kampányról van szó  mindenki eljutott. Szigetvári Viktor látványosan örül a megrongált plakátoknak, de Facebookon csak annyit tesz hozzá, hogy az európai országoknak közösen kell megoldást találnia. Gyurcsány is az európai megoldásban bízik. Az LMP pedig kirakott egy viccesen módosított plakátot  tehát végső soron megint mindenki elfogadta a kormánypárt narratíváját.

De mit tenne a helyzettel bármelyik párt? Értjük, hogy nem azt, amit a Fidesz, vagy amit a kormány meg a zorbánviktor, de akkor mit? Bízunk az európai megoldásban, bármi legyen is az?

Lehetne ellenplakátolni, akár a bevándorlással kapcsolatos pozitív üzenetekkel. Vagy meg lehetne találni az EU-s megoldások teljes elutasítása és a teljes elfogadása között azt az álláspontot, ahol ésszerűen ki lehet állni az ország érdekeiért, miközben mégis egységes választ szorgalmazunk. Ennyi év után világos lehetne, hogy a közös ütemre bólogatás a brüsszeli döntéshozókkal nem fordítható le kellő mennyiségű szavazatra itthon.

Sem értékelvű, sem haszonelvű válasz nem született az ellenzéki pártoknál. Szomorúan kell tehát megállapítanunk, hogy a megoldandó helyzetről magáról, a felmerülő jogos kérdésekről Brüsszel felé ismét senki sem beszél – csak a Fidesz, de ők is csak a politikai haszonszerzés oldalvizén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr637525930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan segítünk a szerencsétleneken? 2015.06.09. 00:41:10

Sok szó esik manapság a menekültekről és a "gazdasági bevándorlókról", de általában is örökös kérdés, hogy mit kezdjen a társadalom a hátrányos helyzetű, szerencsétlen életű emberekkel, akár máshonnan jönnek ide, akár eleve itt élnek. Összegyűjtöttem, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jean Sol Partre 2015.06.08. 14:12:31

Szomorúan látjuk, hogy a jobboldali értelmiség, újságírók, megmondóemberek, senki nem beszél a lehetséges megoldásról.
Kritizálja ugyan a kormány ebbéli tevékenységét, de mindjárt fel is menti azt azzal az indokkal, hogy az ellenzéknek nincs megoldási javaslata.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2015.06.08. 14:41:05

Először is, gondolom kellene egy komoly határsáv meg határőrizet és akkor egyből be sem tudnának jönni.

The fool 2015.06.08. 14:53:28

Az ellenzék mit gondol?..:-))
Izraelből bárki jöhet..
Más azonban nem, de semmit nem mondunk, mert abból nem lehet bajunk..:-))
Inkább tépkedünk pár plakátot.., no meg forrósítjuk a levegőt..:-))
Magyarországnak a rendszerváltás óta az a baja, hogy ellenzék és kormányzó erő, nem képes együtt tenni az ország sorsáért!!..:-8
Inkább némely célszemély "lövöldözése" a cél..
nem tudni, nem találja e valamelyik lövés, valamelyiket halálos ponton...:-((

Toportyán Zsóti 2015.06.08. 15:13:17

Gödörlakó lehetsz és analfabetico ha nem tudod,már sajátjaitok szerint is kretének vagytok narancsprosti ifjúkonzik.Sok sok milliárdba kerülő finkensteinbirmbaumhabony megint birkaintelligenciaszint alattit alkotott,ez azért már nem kicsit kínos a trafikoslány meggyilkolása után?!

freehckr 2015.06.08. 15:16:56

„kinek készültek ezek a plakátok?”

Mivel a Fidesz-KDNP legkésőbb 2012 óta már csak primitív, suttyó és ostoba, egyszerű mondatos szlogenekkel működik folyamatos kampányüzemmódban, kizárásos alapon a primitív, suttyó és ostoba, csak ezeket az egyszerű mondatos szlogeneket felfogni képes szavazóiknak készültek ezek a plakátok.

Nincs mit... :)

Robinzon Kurzor 2015.06.08. 15:17:49

Jó kérdés, hogy az ellenzék mit gondol.

Hogy a Mandiner mit gondol, azt szerencsére tudhatjuk: jó pénzért részt vesz a gyűlöletkampányban, a hirdetés most is itt fut a főoldalon a felvezető alatt.

Virág et. 2015.06.08. 15:18:27

Az "európai megoldás" az nem azt jelenti, hogy Brüsszel mondja meg, hanem hogy ez egy globális probléma és nemzetállami szinten nem lehet kezelni. És ez így is van. Akármilyen jogszabályt hozhatnak, az illegális határátlépők jönni fognak, ha kidobjuk őket, akkor meg visszajönnek. Ahogy jöttek a koszovóiak is és csak a német szabályok változása állította meg a nagy vándoltást - még egy példa a nem helyi szintű megoldásra.

Orbánéknak halvány lila gőzük sincs, hogy mihez kezdjenek a menekültekkel (nem bevándorlók, menekült kérelmezők). Megy a szájkarate, de határzárat (akármit is jelentsen az) nem tudnak csinálni, mivel a határok már most sem nyíltak, hőkamerával és egy rakás rendőrrel figyeljük: ezért kapunk el naponta vagy ezer határsértőt. Falat meg nem lehet az ország köré húzni, ha meg mégis, hát majd átmásszák azt is. Látni kell, hogy ezt helyi szabályozással nem lehet megoldani. Az okot kell megszüntetni, ahogy a koszovóiaknál is volt és akkor megszűnik az áramlás is.

Az, hogy ki a menekült és ki nem, az nem dönthető el úgy, hogy milyen országok érintésével jött az országba. Könnyű belátni, hogy egy szíriai menekült nem tud a nem létező damaszkuszi követségen vízumot kérni és aztán repülőre szállni és úgy beutazni. Aki valódi háborús zónából érkezik, annak sosem lesz vízuma. Vízum nélkül meg nem lehet repülni sem és repülő nélkül meg érinteni fog más országokat is, ahol nincs háború. Ennek ellenére sem Líbia, sem Szerbia nem biztonságos országok - egyikben sincs menekültügyi ellátás, sem rendszer. Az úgy-ahogy megtűrt állapot az nem biztonságos állapot: csecsemőkről és terhes nőkről is szó van, orvosi ellátásra szoruló emberekről. A szerb módi, hogy kutyákkal üldöztetjük őket meg megverjük és megrugdossuk a szerencsétleneket, az csak Orbánnak elfogadható magatartás.

A "megélhetésiző" idiótáknak a figyelmébe ajánlanám a BÁH korábbi, háború előtti statisztikáit a szíriai menekült kérelmezők számáról. Lényegében nulla volt. Ezek az emberek nem akartak idejönni a háború előtt, jó volt nekik otthon. Akik mégis jöttek, azok vízumal, legálisan.

The fool 2015.06.08. 15:25:13

@Toportyán Zsóti: Zsóti fiJJam!!:-)))
Fhinkelstein professzor letett valamit az asztalra..
Őt nem véletlenül tiltották ki egyik beszólása , megállapítása miatt még Izraelből is..:-)
És,hogy ki még az a pár ember,akit említesz ?!Nos senki nem ismeri őket..:-)
Még Ovi sem..Nem megmondta?!..:-))

Virág et. 2015.06.08. 15:32:10

Egyébként az egész magyar menekült-mizériának véget vetne, ha a schengeni határok kitolódnának. Románia, Bulgária, Horvátország felvétele pl. levenne rólunk egy rakás gondot. Pechünk, hogy legnagyobb déli szomszédunk, Szerbia soha nem lesz még a közelében sem Schengennek, de Bulgária és Románia felvétele nyitna keleten egy csatornát, ami elszívná a kérelmezők egy jó részét.

A globális problémát nem oldaná meg, de a miénket igen.

Yorik 2015.06.08. 15:36:17

A kormánypárt narratívája, hogy ez Magyarország egyik legfontosabb problémája, majd elfoglalja a legszélsőségesebb nacionalista pozíciót, ahonnan bármilyen ellenzéki hozzászólást idegenszívűnek/hazaárulónak bélyegezhet.
Az ellenzék narratívája, hogy jobb lenne a magyarok számára valóban létező, és nem a Habony-bullshitgenerátor által kreált problémákkal foglalkozni, mint az oktatás szétverése, a fiatalok elvándorlása, az egészségügy szétrohadása, a kormányzati korrupció, Quaestor, Lázár kéjutazásai közpénzből, stb.

A posztoló előre elfogadja a kormánypárt narratíváját, majd az ellenzéket ekézi, amiért nem mennek bele a számukra semmiféle politikai haszonnal nem kecsegtető játszmába. Értékelven vagy haszonelven ilyen elfogulatlan vajon?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.06.08. 15:37:32

"Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről."

Ha így tesszük fel a kérdést, akkor biztos nem fogunk megoldást találni, ugyanis az ország nem csak "kormánypártiakból" és "ellenzékiekből" áll (lásd még hamis dilemma és hamis dichotómia érvelési hibák).

"Az azonban tagadhatatlan, hogy bevándorlás és a menekültügy a legforróbb téma jelenleg Európa-szerte."

Vagy nem. Ha kiszemezgeted az összes olyan hírt, ami erről szól, akkor értelemszerűen egy olyan hírhalmazt fogsz kapni, ahol ez a kérdés felülreprezentált. Másképp: ha nem foglalkozol más európai témákkal, akkor ez a téma többször elő fog fordulni.

Egyébként meg: szabadsagfilozofiaja.blog.hu/2015/01/14/bevandorlo_944

IdomitottFoka 2015.06.08. 17:04:33

@The fool: Izraelből bárki jöhet a Jobbik szerint?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 17:11:09

"Görögországban kb. tízezer menedékkérelmet adtak le tavaly, nálunk 42 ezret."

mekkora kár, hogy ez egy veretes hazugság.

a görög adatnak nem fogok utána nézni, de tavaly magyarországon összesen 5445 kérelem érkezett be, ebből 510-et fogadtak el, vagyis az unióban elfogadott 185 ezer kérelem mindössze 2,7 ezrelékét.

nem százalék, ezrelék. valójában még ennél is kevesebb az arányuk, mert ausztria ezek szerint 20 ezre ebben a 185 ezerben nincs is benne, de legyünk nagyvonalúak.

1000 véglegesen maradó menekültből 3-at fogadunk be, miközben minden 1000 uniós polgárból 20 magyar. tehát már most is mélyen a lehetőségeink és a befogadóképességünk, és a többi tagország teljesítménye alatt teljesítünk.

az eu-ban átlagosan 45% a befogadottak aránya, nálunk 9%, amivel a miénk a leg be nem fogadóbb állam dicsőséges címe. nálunk egyedül kevesebb ez az arány 10%-nál, a dicsőséges második és harmadik helyet elfoglaló, még nálunk is tranzitabb horvátországban és görögországban is 10% feletti. ismáétlem, az eu-s átlag 45%. vagyis az 5-szöröse a magyarnak.

összefoglava: az egész eu-ban már most is magyarország fogadja be a legkevesebb menekültet és magyarországon utasítják el százalékosan a legtöbbet. ehhez képest a magyar vezetés pofája a legnagyobb, hogy jaj, elárasztanak bennünket a menekültek.

mi a faszról beszélünk? a budi előtt kanyargó kisvasútra kihazudott pénz, meg a többi milliárdok, azok jöjjenek csak szépen, az kell, mert nekünk jár, de bezzeg az eu egyik legnagyobb problémájából köszke, mi nem kérünk, edig se nagyon tettünk hozzá, de ezentúl ennyit se akarunk, oldják meg a többiek maguk?

pofátlan, gennyes, hazug szarházik.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 17:35:59

"014 -ben az EU 185.000 embert fogadott be, a görögök 3.850 -et.

www.topontiki.gr/article/128546/ellada-asylo-se-3850-prosfyges-2014

Hogy mennyiből, azt bizonyára tudja az Eurostat.

Érdekes, hogy senki sem látja a fától az erdőt. Vagy ha mégis, kussol (génturmixolás). Ezek a plakátok arra valók, hogy virítsanak a nemzetközi sajtóban, lefordítva angolra, németre, dánra, spanyolra. Orbán külön játszmája a Herceg ellen.

Mindennapi R. Capa térlatunkat nyisd meg nekünk ma és küldj három kosár néger fütyit, lankadt állapotban!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 18:04:26

@Bell & Sebastian:

zsír. vagyis még a nem túl befogadó görögök is több, mint 7-szer annyi menekültet fogadtak be, mint mi. a tizenvalahány százalékos arányból következően olyan 35-40 ezerből. és ez ott náluk csak a kérelmek száma kell, hogy legyen. tehát náluk nagyjából annyian kérelmeztek, amennyien hozzánk összesen érkeztek, ám a majdnem 90%-uk természetesen máshová ment.

szegény magyarország, feltartja a keresztény európa felé áradó menekülteket. hősök vagyunk!

és természetesen ilyenkor is akad tetves náci, aki reflexből niggerezni kezd. :)

Bell & Sebastian 2015.06.08. 18:14:55

@mavo: Mert a cigányozást unom, az izraeli menekültek számáról (a magyar parlamentben) pedig nem szól az Erostat.

Hívasd meg magad Friderikusszal, nem lógnál ki a sorból.

Pelso.. 2015.06.08. 18:19:43

@Di622: Vajon ki látja el a határőrizeti feladatokat?
Sorállomány, az itt nem lesz. Hivatásos, szép tétel lesz a költségvetésben.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 18:19:53

@mavo: Az már fel sem tűnik, hogy az érdemi reakciód ezúttal is elmaradt. Az ellenzék véleményét, Orbánkan pányát és fajgyalázást illetően. Jó sok cihópatás kéne még, mi? És kilopott gyerek, Dél-Szudán Középsőre.
Azt meghiszem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.08. 18:31:29

@Bell & Sebastian:

Vicces! Már mindenről szó van és az ellenkezőjéről, de egy betű nem esik arról, hogy mi a megoldás bevándorlóügyben:-)

Félmillió ember topog csak Észak-Afrika partjainál, hogy valami lélekvesztőn átjusson a tengeren, de bevándorlási probléma nincs! És ebből a csapból addig zúdulni fog a víz, amíg el nem zárják, ez a forrás nem tud kiürülni. És egyszer mindenképpen el kell zárni; ki mondja meg, hogy mikor és miért éppen akkor?

Bell & Sebastian 2015.06.08. 18:42:32

@bbjnick: Ennyi év után (százas ikúval, ha már divatba jött a Zollstock) már át kellene látni a politikán. Mavonak vagy nincsen, vagy hülyének tetteti magát. Mindkettő nyomós ok arra, hogy ne szóljon hozzá.

Mert ez így csak csak végtelen ciklus, finomabban: enmagát leszopó libsiség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 18:44:58

@Bell & Sebastian:

a) náciknak nem adunk "érdemi választ". márpedig aki fajgyalázásról vartyog, az tőrölmetszett, tetves náci.

b) pintér bencikének meg azért nem megy válasz, mert egyrészt a probléma jóval bonyolultabb annál, hogy itt megoldást találjunk rá, másrészt jól láthatóan nem is vár választ. ő már megadta magának.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.06.08. 19:06:58

És ki a mocskos kurva istent érdekli, hogy az ellenzék mit gondol bármiről is?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 19:27:05

@bbjnick:

igen, a történelemben ezer példa van arra, hogy ha "elzárjuk" a forrást, az jót tesz mindenkinek.

oh, wait ...

eleve a nulladik tudnivaló az, hogy ezek az észak-afrikai menekültek a csónakjaikban elég nehezen fognak kikötni magyarország partjain, és ugyan minek jönnének egy olyan helyre, ahol kormányzati szinten gyűlölik az idegeneket, ellenben az életszínvonal az egyik legalacsonyabb az eu-ban. tehát magyarországot az észak-afrikai niggerinvázió jelenleg nemigen fenyegeti. hacsak az eu tényleg nem a kvótát, akkor ugyanis megeshet az a borzalom, hogy akár 1000, horribile dictu 1500 büdös, anyabaszó niggert is be kell fogadnunk, márpedig akkor köztudomásúlag két héten belül fajgyalázás miatt kihalik magyarország. ez a félmillió gyereklányerőszakoló, fajgyalázó nigger ugyanis az eu népeségének egy ezreléke. micsoda rettegésre okot adó szám. :)

plusz látom, ilyenkor a keresztényüldözés nem játszik, holott ezeknek a kislánybaszó, drogoktól félőrült niggereknek egy részét a kereszténységük miatt üldözés, sok esetben halál fenyegeti például nigériában. igen, ezek azok, akikről a rohadéklibsi sajtó szándékosan hallgat. :) de csak hadd dögöljön a keresztény, ha nem hófehér a bőrikéje, nektek addig is marad időtök azzal foglakozni, ami fontos: vagyis megvédeni a liberálisterror üldözése alatt álló hófehér bőrikéjű keresztényeket.

The fool 2015.06.08. 19:39:09

@IdomitottFoka: Nem csak a Jobbik szerint..:-(
A lakóparkok igenis léteznek, ha nem hiszed járj utána..
Szerintem semmi kifogása nincs a Jobbiknak az Izraelikkel kapcsolatosan..Onnét kapják a pénzt, onnét kapják az "ukázt", és ha lebuknak(?!)..majd úgy tesznek mint a Szegedi Csanád..elmennek a Köves Slomóhoz és megtérnek őseik vallásához..(ha egyáltalán meg kell térniük)

Huszadi kán 2015.06.08. 20:25:56

Az ellenzék a XIX. század utolsó harmadában vándorolt be Magyarországra, tehát szerintük elfogadható, ha idegen hordák telepednek rá egy gazdanépre.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 21:25:54

@mavo: Van nektek egy nagy, közös hibátok a másik partizánnal. Arra nem gondoltok, hogy rútul fogtok megdögleni, ezeken a hozzászólásokon kívül semmi sem marad belőletek.

A fajgyalázás mióta tiltott szó? Mert megtiltotta a Vízenjárt Központ Csörgős Kommandója? Ugyanmá...

Szindbad 2015.06.08. 21:29:14

Ez a probléma nem létezik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 23:14:35

@Bell & Sebastian:

nem nácikám, betiltott dolgok jellemzően abban a világban vannnak, ami után a buta kis náci buksiddal vágyakozol.

sőt, kifejezetten remek is, hogy szabad fajgyalázásról okádni nyilvánosan, mert az ember könnyebben azonosíthatja be a magadfajta náci tetveket, akiknek a fajgyalázás jut eszébe azokról a keresztény hittársairól is, akiket a radi moszlimok üldöznek, kiirtás céljából.

tudod a rohadék libsiknek pont az az egyik céljuk, hogy ezek a keresztények épségben túléljék azt, ami ott van, és kultúrkörnyezetben élhessenek, ti meg fajgyalázásról böfögtök amikor szóba kerülnek, mert csak addig terjed a ti híres kereszténységetek.

kibaszott kurva nagy szégyen. jó, persze a hozzádhasonló mocsadék nácikat sosem az eszükért, a keresztény erényeikért vagy tisztességükért szerettük.

ja, és te neem ne vartyogj ilyen meg olyan tút megdöglésről. a hozzád hasonló fasszop nácikról éppen a drága messiásotok mondta meg, hogy az örök gyötrelem vár rátok.

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.
42
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

na jó, persze mit naivkodok. kibaszott magasról szartok ti jézusra.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 00:06:49

- Therefore, my dear friends, as you have always obeyed -not only in my presence, but now much more in my absence- continue to work out your salvation with fear and trembling. / Phil. 2:12 /

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.09. 00:21:36

@Bell & Sebastian:

ja, egyébként kurvára elkéstél az aggódással nácikám. a világon orrba-szájba megy az, amit te fajgyalázásnak titulálsz. a te drága tisztavérű fehér fajod képviselői úgy szaporodnak és sokasodnak niggerekkel, latinókkal, ingyánokkal, arabokkal, indusokkal, meg ferdeszeműekkel évzázadok óta, mint a pinty. és igen, nem mindig a férfi a tisztavérű, fehér faj képviselője. és jó ideje a te egyházad össze is adja őket.

és ne erőlködj, hogy mit szólok ÉN akkor, ha a lányom egy méteres faszú niggerrel jön össze. az ő választása. ha azzal boldog, akkor azzal boldog. ha nem boldog, akkor meg nagy lyány, szóljon.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 00:57:33

@mavo: Oldd meg úgy, hogy a jobb érzésűek kimaradhassanak belőle, aztán idővel meglátjuk, ki mire ment?

A vadszamárral, mint vejeddel, még nagyobbat villanthatnál. Fontos, hogy vad legyen, mert annak a csomagja is nagyobb, ha már méret centrikus a hagyomány.

Csak meg ne szökjön egy csinos kancával. Mármint a vő.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 01:13:23

Gyengék, unalmasak és enerváltan finomkodók ezek a magyar kormányplakátok a Schweizerische Volkspartei plakátjaihoz képest:
www.google.hu/search?q=svp+plakate&biw=1366&bih=657&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sx52VdD3HovlUa3BgegO&ved=0CB4QsAQ

Vagy akár az amerikai megmondászat Bayer Zsolt-i elkötelezettségű, Selmeczi Gabriella-i szőkeségű (csak náluk jóval okosabb és szebb) nőstényördögéhez képest:
www.anncoulter.com/columns/2015-06-03.html
www.anncoulter.com/columns/2015-05-27.html
"The Left's Plan to Turn Our Country Into a Third World Hellhole" :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.09. 01:59:44

@Bell & Sebastian:

jé, egy idióta náci úgy reagál, mint egy idióta náci.

meglepetés! meglpetés!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.09. 02:04:07

@Holger Hartland:

nem szoktam szidni a dolgaidat, de ez most szar lett.

de legalább nem követted el azt a hibát, mint a post szerzője, aki így en bloc követel egy darab választ a szanaszét tagozódott ellenzéktől. közte a jobbikkal, amelyik ha tehetné, még radikálisabban kezelné az ügyet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 02:48:49

@mavo: Lehet szidni nyugodtan. Mosom kezeimet, nem tehetek róla, tényleg ezeket a válaszokat adják. Az ellenzék hallgató része pedig azért hallgat, mert ez az egyetlen módja, hogy bölcs maradjon. Az emberek többsége nem akar tömeges és válogatatlan bevándorlást Afrikából és a Közel-Keletről, és bizonyos nyugati tapasztalatok alapján teljes joggal. A gambiai matematikai közgazdász meg a szír fogorvos a tanárnő feleségével, akikről a balliberális blogok fantáziálnak, eddig is jöhettek.

Orbánék nagyon taktikusan választottak témát ezúttal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.09. 03:11:09

@Holger Hartland:

"nem tehetek róla, tényleg ezeket a válaszokat adják"

marhaság, te azt képzled, hogy ezeket a válaszokat adnák, ennyi.

és csak hogy esetleg neked is leessen, mert láthatóan basztál elolvasni a számokat, amiket beírtam: nem bevándorlók, hanem menekültek, nem 42 ezren kérelmeztek tavaly, európában kiemelkedően a legkevesebb kérelmet fogadják el nálunk, és már most is nálunk a legszigorúbbak a feltételek. a gambiai matematikai közgazdászt nagy eséllyel visszatoloncolják, pláne, ha megszületik az a zseniális törvény, hogy nem a kiiinduló ország viszonyait veszik figyelembe, hanem a közvetlen érkezésit.

vagyis ha onnan kezdve szerbián keresztül érkezik az is-ből a szír keresztény, akkor vissza fogják toloncolni, ki a szart érdekel egy kibaszott szír kresztény halála a kibaszott keresztényüldöző libsiken kívül?

miért kell a xenpofób geciládák hazugságait ismételned neked is? rólad azért nem gondoltam, hogy ekkora kibaszott seggfej tudsz lenni. .s igazán msélhetnél azokról a bizonyos nyugati tapasztalatokról, hogy is vannak konkrétan nálunk. ja, hogy sehogy, az is csak riogatás. kibaszott jó.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 03:54:04

@mavo: Írtál számokat? :) A fideszességgel nehezen gyanúsítható Ténytár blogon szerepelnek olyan számok, hogy 2012-ig évi 2-5 ezer menedékkérő érkezett Magyarországra, 2013-ban 19 ezer, 2014-ben pedig 43 ezer. Nem különösebben érdekel a "menekült" és a "bevándorló" közötti technikai különbség. Elsősorban a Magyarországra gyakorolt hatásuk érdekel, másodsorban az Európára gyakorolt hatásuk.

Te mindig is azt gondoltad, hogy seggfej vagyok, csak folyton elfelejted. Néha emlékeztetni kell rá. A nyugati tapasztalatok közt bizonyára vannak szépek is, de olyanok is, mint a külvárosi lázadások és gyújtogatások, bűnözés a rablástól és a késeléstől a nemi erőszakig és a "becsületgyilkosságokig", saría és önkéntes "vallási rendőrség", iszlám fanatizmus és terrorizmus. Antiszemitizmus is, de nem ám úgy, mint nálunk, hírhedten szarszagú fasiszta magyaroknál, hogy egy Novák Előd-szerű cingár figura mond valami kétértelműt, hanem úgy, hogy megy a Molotov-koktél a zsinagógára, durva beszólások az utcán, folyamatos hétköznapi terror (Malmö városából a zsidók nagy részét már elüldözték).

Persze, hogy vannak normális bevándorlók is. Párizsban utaztam olyan buszon, ahol én voltam az egyetlen fehér ember, és meg sem fordult a fejemben, hogy ebből bármi bajom lehetne. Londonban viszont szálltam meg olyan helyen, ahol egy bizonyos időpont után akkor sem volt tanácsos kimenni a házból, amikor idehaza rég szóltam volna, hogy halkítsák már le azt a kurva zenét. Arra a rövid időre kibírtam, különben is, London a londoniaké. De az itthoni lakóhelyemből, ha rajtam múlik, senki nem fog antiszociális gettót csinálni. Az ilyet pedig az elején kell megakadályozni, és nem akkor, amikor már késő.

A kvalifikált és beilleszkedni képes bevándorlónak pedig mindig is volt és lesz is helye.

annamanna 2015.06.09. 06:21:33

@mavo: "igazán msélhetnél azokról a bizonyos nyugati tapasztalatokról, hogy is vannak konkrétan nálunk. ja, hogy sehogy, az is csak riogatás. kibaszott jó."

Még nincsenek, de azért ezt a képet égesd be a retinádba: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

Ami pedig a HH által említett Londont illeti - egy rokonom kiment oda dolgozni, és az angol rendőrség szerint öngyilkos lett. A családja ezt a magyarázatot nem hiszi el.

Ez pedig a vastagbőr blog egyik cikkének vastagbor.atlatszo.hu/2015/06/08/ellenplakatokra-gyujtunk-adakozz/ egyik kommentje:

• Válasz•Megosztás ›
Avatár
Fogash73 nyau • 15 órája
amikor a szomszédod vezette a kombájnt, aki elmesélte, hogy a hulla novemberben is derékig meztelenre volt vetkőztetve, körülötte 3 személy idegenrendészeti papírjai voltak szétszórva, és az arca a háta felé nézett, akkor nehezebben hiszed el a "hivatalos" változatot, mely szerint szívroham okozta a halálát...
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/afrikai_menekult_a_vamosszabadinal_talalt_halott_ferfi__-_ujabb_foto_a_helyszinrol/2405782/

Ugyanakkor van szír orvos rokonom, akinek a lánya már a második diplomáját szerzi. És van egy rakás olyan rokonom is, akik már rég kihúztak nyugatra. Tehát a dolognak minden oldala elég egyszerűen megérthető, és egy biztos - ezt a problémát semmilyen módszerrel nem lehet megoldani, mert a macska nem fog egyszerre kint és bent egeret.

Egyébként pedig, ebből a videóból: index.indavideo.hu/video/menekult_bevandorlo_kampany_debrecen_plakat és más videókból, cikkekből is az az különös, hogy szinte kizárólag fiatal, egyedülálló férfiak szerepelnek benne, család nélkül. A háborúból a gyerekek, nők, öregek nem menekülnek el?
Sokuk nagyon jól beszél angolul. Ilyen jó a nyelvoktatás a háború sújtotta, éhező Afrikában/Ázsiában?
Konkrétan olyan kongói menekültről tudok, aki viszonylag jólöltözött, jól tud angolul, okostelefonja van és FB felhasználó. Mert az éhhalál elől menekül?

Tehát akármennyire is a szívem szakad meg a háborús áldozatok miatt, a kormány nem mond teljes hülyeséget.

Ez a probléma túl összetett, és valóban nem itt, nem mi tudjuk megoldani, ott kellene kezelni, ahol kialakult.

Virág et. 2015.06.09. 07:26:02

@Szindbad: Ez az egész lényege. Ez itt az idei nagy terelés. Minden évre jut valami. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy

1. Kósa mondja meg a tutit (édes Istenem, a Kósa ..., ennél még Németh Szilárd is intellektuális előrelépést jelentene)
2. a javaslatuk alapján egyetlen ország sem fogadna be soha semmilyen menekültet, csak a környezők: pl. Líbia meg Irán. Szerbia sem határos Szíriával meg Afganisztánnal ugyanis. Svédország és Németország meg még kevésbé. Ezzel Mo. nyíltan kivonná magát az 1951-es genfi egyezmény alól, amit nem tehet meg. Ezek meglépik, aztán indul a szokásos eljárás, addig is lehet szabadon lopni.
Aztán meg visszacsinálják, mint eddig mindent és jön az újabb terelés.

Jegyzetelsz, Bence fiam? Na ezért nincs ellenzéki vélemény ... Ehhez minek? A fingfaragáshoz?

@mavo: Bibliát idézni ezeknek óriási vicc. Egyik sem olvasta, Semjénnel az élen. Vagy ha olvasta is, hát azóta is röhög rajta. Minden lépésükkel szembeköpik a Szentírást, de azért nagy kereszténynek gondolják magukat. A politikusok úgy, mint a választóik. :)

Viccország, vicckeresztényekkel... Az egyetlen őszinte megmozdulások ebben a témában az ikonikus "csuhások, térdre" volt.

@Holger Hartland: "Nem különösebben érdekel a "menekült" és a "bevándorló" közötti technikai különbség."

Pedig ez a lényeg. Miután a bevándorló minden külföldit jelent: azt a koszovóit is, aki tavaly érkezet tízezerszámra és NEM adott be menekült kérelmet, hanem ki lett toloncolva (aztán meg újra jött, amíg célba nem ért Németországban). Meg az államkötvényest is, meg a perzsa diákot, aki 20 000 eurót fizet az orvosi egyetemnek és aki nélkül már nem lenne felsőoktatás az országban. Meg a nincstelen menekültet is.

"A gambiai matematikai közgazdász meg a szír fogorvos a tanárnő feleségével, akikről a balliberális blogok fantáziálnak, eddig is jöhettek."

Konkrétan egy szíriai fogorvos nyilatkozik az indexnek a debreceni menekültes videóban. :) Ez nagy mellé lett. Azt azért áruld már el nekem, hogy a szíriai fogorvos, az mégis hogyan tud jönni? Tartózkodási engedély iránti kérelmet ad be a nem létező damaszkuszi követségen? Vagy Líbiában egy menekülttáborból? Hogyan fog alátámasztó okiratokat csatolni, ha a gyerekével a kezében, mindent hátrahagyva menekült? Hogyan csatolja be a 114/2007. Korm. r-ben leírt kötelező mellékleteket? Hat havi bankszámlakivonatot, egészségbiztosítást, ha dolgozni akar fogorvosként, akkor a magyar munkáltató által megkért munkavállalási engedélyt (vagy legalább a munkaerő igényt, ha összevont eljárásról van szó), a kinti diplomája magyar honosítását (a különbözeti vizsgákat majd Rakkában leteszi, miközben repül lefelé az épületről, ahonnan az IS fanatikusai lelökték),a családjára vonatkozó, nem létező külképviselet által felülhitelesített születési és házassági anyakönyvi kivonatokat OFFI fordítással ellátva stb?

Gondolkozz már, ember.

maroz 2015.06.09. 09:06:14

Nem világos, hogy mit gondol?

"Én ennyit tudok tenni. Nagyon keveset. Aprót adni, cigivel megkínálni, váltani velük pár szót, de legalább — virtuálisan — nem beléjük rúgni. Megtanulták, elfogadták: az apjuk ilyen. Ezt a példát akarom továbbadni nekik, és nem azt, hogy a szüleik káromkodva féltik őket a büdös, alkoholszagú, levet eresztő számkivetettől, akiben nincs annyi jó érzés, hogy ne a szemük előtt kukázzon, vagy legalább vonszolná el magát máshová megfagyni...
Mert az, hogyan viselkedünk az elesetteinkkel, nem politikai kérdés, hanem az emberségé.
A három gyerekből kettő 2014-re betölti a tizennyolcat.
Mikorra lesznek ők többségben?"

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/21/nehany_szo_a_hajlektalanokrol

Ennyit tudnak, számukra a szociális érzékenység eddig tart: megmutatni a világnak, a gyerekeiknek, hogy ők jó emberek, dobnak egy bélást a csóringernek. Illetve ezen túl még azt is tudják, hogy gyorsan elszaladnak keríteni maguknak egy legalább havi félmilliót hozó politikai szinekúrácskát, ahonnan hirdethetik bátran tovább a balliberális tanokat, okádhatják az epét azokra, akik nem esnek hasra előttük, ahogyan ezt a - meglepetéssel látom - Vincent Vendégszerzővé átkeresztelődött Szempontpuska is teszi. Egyéb kérdés? :))

lavór 2015.06.09. 09:27:45

Nincs ellenzék. Érdekszövetség áll pártok közt fenn. Csak forgatjuk a szaros lepedőt.

Trackers 2015.06.09. 09:29:21

@Jean Sol Partre:

A kiutasítás,m és határátlépési tilalom, a bevándorló problémára megfelelő eszköz.

Jobb nincs még felvetés szinten se, egyik EU-s országban sem.

De ha leírod mi az, akkor kíváncsian meghaéégatlak.

Virág et. 2015.06.09. 09:29:34

@maroz: Látom a háború nem csitul.

Trackers 2015.06.09. 09:32:28

@mavo:

Hazudsz !

A ténytár is megírta, hogy 42 ezer bevándorló érkezett tavaly.
50 ezer érkezett májusig.
És ettől jóval több várható a jövőben.

Plussz bónusz, hogy Ausztria és Németország mostanában toloncol vissza 15.000 hozzájuk továbbállt Magyarország irányából érkező bevándorlót.

Trackers 2015.06.09. 09:35:33

@mavo:
www.napigazdasag.hu/cikk/45825/
Az elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma ijesztő mértékben növekszik: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti. További aggasztó jelenség, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

Virág et. 2015.06.09. 09:36:08

@Trackers: Tavaly öszesen 500 ember kapott menekült vagy oltalmazotti státuszt. A 42 000-ből. A többivel szemben idegenrendészeti eljárás során meghozták a kiutasító határozatot, bár többségük ezt nem várta be, de ezrek igen. Tehát ez, amit leírsz, ez a mostani gyakorlat.

Ez mit oldott meg? Idén még többen jönnek. A kiutasítás csak egy papír. A többség ugyanis csak át akar menni az országon. Ha elkapják és kiutasítják, akkor a határról fordul vissza és újrapróbálkozik. Amíg nem sikerül a célországba eljutni. Ha az egyik utat lezárják, hát keresnek másikat, nem lesz rendőr minden négyzetméteren. Annyi rendőr a világon nincs.

Ez egy olyan probléma, amit
1. nem lehet nemzeti szinten megoldani, mert globális okai vannak,
2. nem lehet íróasztalnál megoldani, mert akiknek muszáj jönni, azok akkor is jönnek, ha tuti fehérpapíros kiutasításokat adunk nekik már a határon,
3. a fidesz a legkevésbé sem akarja megoldani, csak terel és tematizál.

Trackers 2015.06.09. 09:42:01

@Virág et.:

Ha ezokat, akiket az osztrákok és németek szó nékül ide toloncolnak vissza, Magyarországra, csak mert innen jöttek, azonnal és kérdés nélkül átszállítanánk mondjuk Szerbiába, akkor igazad lenne.

Csakhogy ez nincs így.
Jelenlegi állapot szerint mi vagyunk az EU hulladékgyűjtője a bevándorlók tekintetében, és be kell őket fogadnunk.

Ha nem tesszük az ET eljárást indít ellenünk.
Az EU leszarja a több százezer bevándorló okozta problémáinkat magasról.

Még többet küldenek majd !

Nekünk kell lépni, méghozzá időben !

Ki a bevándorlókkal, amíg lehet !

2015.06.09. 09:42:50

@mavo:

Az 5445 nem a kérelmek száma, hanem az elsőfokú döntéseké. A kérelmek száma 42000 volt. Persze könnyebb pofátlan gennyes hazug szarházizni, mint megtanulni olvasni, de ha két okos komment között van egy kis időd, talán megpróbálhatnád.

Virág et. 2015.06.09. 09:51:07

@Trackers: Szerbia nem schengeni tagállam, nem is EU tagállam és nem részes a Dublini egyezményben sem. Szerbiába visszatoloncolhatunk (ma is ezt tesszük egyébként) egy rakás embert, azok viszont fordulnak is vissza azonnal... ahogy az a 15 000 is vissza fog menni Németországban azonnal Magyarországról, ne legyenek illúzióid. Mi az egész történetbe csak úgy kerültünk, hogy földrajzi-politikai okokból határon vagyunk. A cseheknél, lengyeleknél, szlovákoknál lényegében nincsenek is menekültek.
Az a fideszes javaslat, hogy aki Szerbiából jön, az eleve kiutasításra és btt-re kerül az nemcsak jogszabály-ellenes (mármint nemzetközi egyezmény-ellenes, ezt nem lehet kétharmaddal sem átírni, bár kiléphetünk a genfi egyezményből :), ezektől a hülyéktől ki is telik...), hanem értelmetlen is, mert úgyis visszajönnek, akármilyen fecnit kapnak.

"Jelenlegi állapot szerint mi vagyunk az EU hulladékgyűjtője a bevándorlók tekintetében, és be kell őket fogadnunk."

Kell a fenét. Szezon-fazon, osztogatnak-fosztogatnak. A Dublini egyezmény nem beszél befogadásról, arról beszél, hogy a menedékkerelmet hol kell lefolytatni. Azt ugye el is lehet utasítani, ahogy nekünk is sikerült: 42 000-ből 500-at elfogadni tavaly. A 15 000 emberrel szemben is el lehet járni, aztán meg kiutasítani őket. Pénzt inkább a gyors eljárásokra kéne fordítani, hogy ne hónapokig tartson az első, előzetes vizsgálat, hanem mondjuk egy-két hétig.

"Ki a bevándorlókkal, amíg lehet ! "

Megint kevered a bevándorlót a menekült kérelmezővel. Magyarországon a "bevándorlók", azaz engedéllyel itt tartózkodó külföldiek (akik ide szerettek volna jönni eleve nyilván, ez tartalmazza a menekülteket és oltalmazottakat is) aránya tavaly 4%-kal CSÖKKENT az előző évhez képest. Nem tévedés, csökkent.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.06.09. 10:00:38

Kiscicákok.

Látom, hogy a mandineren kiemelt helyre került a Fidesz-kampány reklámja.

Innen tovább minden egyes írásjel, melyet a témában elkövettek, hiteltelen: vagy jellemtelen senkik vagytok, akik pénzért mindent, vagy ha tényleg meggyőződésből nyomatjátok, akkor lécci ne játsszátok meg a bölcs, távolságtartó, mérsékelt jobboldalit.

Ennyi.

Trackers 2015.06.09. 10:05:37

@Virág et.:

Legeyne már eszed.

Te azzal mentegeted a helyzetet, hogy a menekültügyi ping-pong-ban mi nem veszíthetünk, mert innen el akarnak menni.

Ez az alapvetésed óriási tévedés.
Mi csak veszíthetünk minden bevándorló esetén.

Egyrészt azért mert mikor már 3-4-szer visszahozták Ausztriából, Németországból aki odament, akkor már nem fog menni. És neki itt is sokkal jobb lesz, mint otthon, azaz ittmarad.

Másrészt pedig az EU fog pénzt adni, és hoz törvényt arról, hogy mi legyünk a befogadó ország, mert innen jöttek be.
Lenyomnak minket, mint a bélyeget.
Leszarják magasról hogy mi lesz a magyarokkal.

Márpedig évi 100.000 bevánrorló 4-5 éven belül gallyra vágja Magyarország társadalmi struktúráját, és a bevándorlók olyan fasza gettókat fognak létrehozni hogy öröm lesz nézni.

Nem kellenek, ez nem járható út !

Ki velük, amíg lehet !

Trackers 2015.06.09. 10:06:54

@kesztió:

Igazad van.

Felháborító, hogy egy blogban nem a ballibek álláspontját löketik, mint a másik 20 címlaposban !

Tisztára diktatúra..

Virág et. 2015.06.09. 10:26:23

@Trackers: "Te azzal mentegeted a helyzetet, hogy a menekültügyi ping-pong-ban mi nem veszíthetünk, mert innen el akarnak menni."

Nem akarlak bántani, de ennyi a kormány hivatalos álláspontja is. Dobjuk őket tovább Szerbiába.
Visszajönnek onnan. Csak annyi a különbség, hogy Szerbia soha nem lesz olyan ország, ahol inkább maradnak.

Én nem mentegetek semmilyen helyzetet. Azt mondom, hogy fődbuta, kétbites xenofóbiával, amit a kormány folytat nem jutunk előre. Ők mondjuk nem is akarnak, csak terelnek, de nem kéne ennek bedőlni. Van ennek az országnak elég baja, idehozni az eddig nagyjából ismeretlen idegengyűlöletet, bevándorló-ellenességet, az nagyon nem hiányzik.

Megoldást meg nem nekem kelll találnom, nem én kapom érte a milliókat, a Rolex-órát és az Audit a seggem alá. Talán két lopás között lehetne dolgozni is.

"Másrészt pedig az EU fog pénzt adni, és hoz törvényt arról, hogy mi legyünk a befogadó ország, mert innen jöttek be.
Lenyomnak minket, mint a bélyeget."

Erről egyelőre szó sincs. Ha majd ez lesz az asztalon, akkor majd tiltakozni fogok.
Egyébként értelme sem lenne, mivel az EU alapvetése a szabad mozgás, tehát akit elismernek (befogadnak) menekültként itt, az mehet az EU-ba máshova is. Aki itt tartózkodási engedélyt kap, az szabadon utazhat az egész schengeni régióban. Ellenőrizhetetlen és végrehajthatatlan lenne és nyilvánvaló, hogy mindegyikük a magasabb életszínvonal felé fog vándorolni, mi magyarok is ezt tesszük (lásd London). Ha kizárják nekik a legális utat, akkor majd illegálisan.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.06.09. 10:27:18

@Trackers:
Látom. Nem érted. (© Vodafone)
TERMÉSZETESEN nem azzal van a baj, hogy nem „ballib álláspontot löketnek”. Ugye, szólás- és véleményszabadság.

Hanem azzal, hogy megjátsszák a mérsékelt álláspontot képviselő, józan jobboldalit a cikkben, közben pedig a reklámokban a kormány álláspontját nyomatják ezerrel.

Ha ez szerinted még szemernyi helyet ad a hitelesség látszatának, te tényleg reménytelen bevándorló, valami kenyai szemianalfabéta lehetsz, és valóban jobb lenne neked, ha visszamennél oda, ahonnan jöttél, mert még Magyarország sem neked való hely.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 10:37:58

@Trackers: Napi Gazdaságból tájékozódni nem sok jót jelent az álmoskönyv szerint

Jean Sol Partre 2015.06.09. 10:42:41

@Trackers: nézd, én nem vagyok se az ellenzék, se szakértő, fogalmam sincs, mi lenne a megoldás. Igazából még keresztény sem vagyok, de a menekülteket nézve valahogy humánusabb eljárásra vágynék, mint amit önnön kereszténységét fennen hirdető kormányunk hirdet. Azt meg végképp nem gondolom, hogy uszító és gyűlöletkeltő plakátokkal meg lehetne oldani a helyzetet.

És csodálkozom, hogy az "újságíró" megelégszik a dolognak azzal a vetületével foglalkozni, hogy az ellenzéknek nincs javaslata.

Trackers 2015.06.09. 10:51:06

@Virág et.:

Tudtommal senki nem tud jobb megoldást a kiutasításnál.
Legalábbis egész Nyugat-Európa ezt teszi jelenleg.

Ha kitalálnánk mást, azonnal belénk kötne az ET. meg EU, meg mindenki.

Csináljuk azt, amit mindenki az EU-ban.

Kitesszük őket, és bízunk abban, hogy neked van igazad, és nem ide akarnak jönni mindenáron.

De ha lesz jobb ötlet tegyük azt.
Eddig nincs.

Trackers 2015.06.09. 10:54:22

@kesztió:
"Ugye, szólás- és véleményszabadság."

Persze-persze..
Egész addig, amíg ez megeggyezik a ballibek egybites plakáttépkedő kampányával.

Ismerjük a magadfajta véleménynácik hozzáállását.
Épp a TASZ-os haverod ontja az észt Tarlós kapcsán, a véleményének a szabadságáról a szomszéd blogban.

A személyeskedésed meg leszarható.
A neveden kívül más úgyse nagyon tanultál.

Trackers 2015.06.09. 10:55:31

@Jean Sol Partre:
Tudtommal a ténytár számaival igen szoros egybeesést mutatnak ezek a számok.
Te mást hallottál ?
Van más "hiteles" forrásod, amit kiadtak a pártszákházban pl ?

Trackers 2015.06.09. 11:00:44

@Jean Sol Partre:
A probléma meglehetősen aktuális.
Évi 1000.000 bevándorló érkezik, és Nyugat-Európából is ide toloncolják őket vissza.

A semmittevés a legrosszabb.

Ismétlem.

A kitoloncolástól jobb módszert a problémára nem ismer jelenleg egyik EU-s tagállam sem.
Nekünk is megfelel ez a módszer.

Amíg nem késő.
És teszem hozzá éppenhogy a módszer kritizálása álságos, hisz minden késlekedés végzetes lehet.

A kritikához pedig ildomos alternatív javaslatot csatolni.

Enélkül minden kritika csak politikai hisztinek tűnik. Megjegyzem jól szervezett hiszti, hisz napi 20 blogon sír a párszáz aktivista hetek óta.

nu pagagyí 2015.06.09. 11:08:29

A Fideszt kormányzással bízták meg, nem azzal, hogy antihumánus tevékenységének felelősségét a "népre" kenje. Csináljon, amit akar és vállalja a felelősséget a tetteiért. Majd belebukik, ha nem tetszik az embereknek.

Nekem természetesen nem tetszik, hogy a kormány semmibe veszi pártja képviselői által összetákolt alkotmányába is belefoglalt emberi jogokat, még akkor is, ha az illiberális módszerek elkötelezettje csak azért szuszakolta bele, hogy szalonképesnek tűnjön Európában.

De ha már haszonlesésből benne van az alkotmányban, akkor tartsa is be azt a kormány. A menekülteknek is vannak emberi jogai, tisztelni kell emberi méltóságukat. A családokét is, mert családos menekültek is vannak. A családdal aztán meg pláne foglalkoznia kéne, mert ez a kormány azzal kel és fekszik, hogy irányt mutasson a hálószobánkban. Alkotmányellenes az uszítás, amit közpénzből végez a Fidesz és kormánya, álljon le vele!

Minden menekült egyedi sorssal és indokkal rendelkezik, egyedileg is kell vizsgálni. Van akiket nem küldhetünk el, mert embertelen lenne visszazsuppolni a bizonytalanba, netán halálba. Lehet köztük olyan, aki Magyarországon szeretne maradni és ez nekünk is jó, lehet köztük terrorista, akiket ki kell szűrni és lehet olyan aki más EU országba igyekszik és ott fogadják. Biztosan van olyan, akiket haza lehet küldeni és lesz olyan, aki átmenetileg nálunk lesz, mert schengeni határország vagyunk. Az utóbbiak sem tarthatók börtönben, a kormány köteles emberséges módon elhelyezni őket. Ha meg nem elég a pénz, nyugodtan lehet tárgyalni az EU-val, nem kell hepciáskodni és útszéli zaroláshoz folyamodni.

Ha kérhetném, a Fidesz ne járassa le az országot, ne kelljen szégyellnem, hogy magyar vagyok, aki ilyen ostoba, sunyi vezetőknek ad bizalmat.

nu pagagyí 2015.06.09. 11:11:16

@Trackers: Az EU-nak van javaslata, a kvóta rendszer.

Virág et. 2015.06.09. 11:13:17

@Trackers: Hogy' a fenébe ne lenne?

Nem véletlen, hogy nem volt ekkora dömping az arab helyzet fokozódása előtt. Rendbe kell rakni azt, amit a nyugat (USA és szövetségesei) elrontottak. Ez a hosszútávú megoldás. Ki kell egyezni Asszádékkal Szíriában és helyreállítani a régi szíriai államot, ami biztosítja a stabilitást. Akármit is akarnak a szaudiak, azt kell csinálni. Ki kell p.csázni az IS-t Irakból és rendes kormányt ott hagyni. Aztán Líbiát stabilizálni. Végül Afganisztánba visszamenni és addig ott maradni, amíg az utolsó tálib vissza nem megy Pakisztánba, ahonnan jöttek eleve. Ez nagyon sok idő, tudom, de ez az egyetlen hosszútávú megoldás.

Rövid távon pedig gyorsítani a menekült-kérelmeket. Nem sajnálni pénzt, fegyvert, paripát a hatóságoktól, hogy sok új embert vegyenek fel, magasabb bérezésért is akár és gyorsan bírálják el a kérelmeket. Hatékonyabbá tenni az SIS-t, hogy aki egyszer fennakadt, az ne tudjon többet próbálkozni: akár retinaszkennerrel, működik az USA-ban, működik az Emirátusokban is. Jobb és gyorsabb, mint az ujjnyomat. Aki valóban menekült, annak - ideiglenesen - menedéket adni. Aki nem, azt visszaküldeni.

Ez megoldás lenne, minden más csak elodázása meg áttologatása a porblémának. Ez pénzbe kerül, a többi "megoldás" csak szájkarate.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 11:17:43

@Virág et.: "Ki kell egyezni Asszádékkal Szíriában és helyreállítani a régi szíriai államot, ami biztosítja a stabilitást. Akármit is akarnak a szaudiak, azt kell csinálni. Ki kell p.csázni az IS-t Irakból"

Amennyire én értem, ez a három lépés kizárja egymást. A szaúdiak meg akarják buktatni Asszadot és nincs semmi bajuk az Irakot fojtogató ISIS-szel. Tehát ha Asszaddal a Nyugat kiegyezik, illetve ha az ISIS-t kinyírja, azzal üti az "azt kell csinálni, amit a szaúdiak akarnak" részt.

nu pagagyí 2015.06.09. 11:22:02

@Jean Sol Partre: Például a kormány a nekünk címzett uszítás helyett, saját szintjén, a szövetségeseinkkel tárgyalhatna a megoldásról. Az EU-ra gondolok természetesen, nem az oroszokra.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 11:45:12

@mavo: Hátrányosné, idösanyád! Azt szeretem, ha hörögve pörögtök a hátatokon, mint a chemotoxos légy.

Hányd fel az obamakinak, aki kibombázta ezeket, vagy a púnijónak, ami minket. Menjenek az álmok földjére, itt nincsen gyapot.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 11:53:00

@Counter: Ha jól veszem le az amcsi külpolitikát, pontosan ez a lényeg: üssék agyon egymást! Akinek ez nem tetszik, azt tartsa el az EU.

Nem túl körmönfont terv, mert ha nem (fogadjuk be ezeket), úgy is jó.

Szépen kihúzták a belüket az általuk kavart kakaóból. Kíváncsi lennék arra, miről beszélgetett G1 és G2 Garmischban, háttérben hegyek?

- Brünhilda, figyumán, adjatok nekik fehér csokit, hogy össze tudják maszatolni magukat!

Virág et. 2015.06.09. 11:56:11

@Counter: Erről beszélek én is, de tényleg félreérthetően fogalmaztam. Ezt kell odaérteni: "Akármit is akarnak a szaudiak, akkor is ezt kell csinálni."

Tehát szembe menni velük, mert ez tarthatatlan.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 11:58:53

@Trackers: nem ismerek pártszékházas forrásokat, kivéve a Napi Gazdaságot. Ha épp stimmel az adata valami mással, akkor talán ok, de rájuk hivatkozni legalábbis kétkedésre ad okot.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 12:03:42

@Trackers: "A kritikához pedig ildomos alternatív javaslatot csatolni. "

Nézd, én a posztolót kritizáltam, nem hinném, hogy ahhoz átfogó idegenrendészeti javaslatot kellene mellékelnem.
Amúgy is marhaság amit mondasz, a kritikához nem szükséges (még csak nem is ildomos) alternatív javaslatot csatolni. Egy kritika úgy is lehet értelmes és értékes, hogy csak a problémára hívja fel a figyelmet, és nincs rá megoldása.

"éppenhogy a módszer kritizálása álságos, hisz minden késlekedés végzetes lehet."

Tehát késedelem nélkül még több plakátot???

Bell & Sebastian 2015.06.09. 12:04:35

@Virág et.: A maga tippje nem sokat ér! Leverik a szaúdi emírt és odaviszik a szabadság lángját? Ez már többszörösen nem jött be.

Ennek, a mostani megoldásnak sokkal több az előnye, mint a hátránya. Csak nem gondolták rendesen végig, gondolom én. Vagy nagyon is, gondolja Stirlitz.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 12:08:29

@Trackers: "Másrészt pedig az EU fog pénzt adni, és hoz törvényt arról, hogy mi legyünk a befogadó ország, mert innen jöttek be."

Azt ugye tudod, hogy az EU-n belül szabad vándorlás van, tehát ha befogadunk valakit, azután akkor megy tovább, amikor akar.
És az ugye nem kérdéses, hogy innen el akar.

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:09:25

Még szerencse, hogy a vén szaros zsidó, amelyik hobbiból "terjeszti a demokráciát" az ostoba csicskáival abból a pénzből, amit a feltörekvő országok valutája elleni spekulációkon összeharácsol, ez a zsidó most jól megtámogatja 9 millió (!) forinttal a libsik kormányellenes plakát-ellenkampányát.

A Vastagbőr blog egyik nap meghirdette a pénzgyűjtést az ellenkampányra, a másik nap már a számlájukon is volt 9 millió forint:

vastagbor.atlatszo.hu/2015/06/09/eddig-9-millio-forint-adomanyt-kaptunk-koszonjuk/

Persze lehet, hogy tévedek, és a 9 millát a liberális érzelmű magyar emberek dobták össze EGYETLEN nap alatt 1000 forintjával.

bekerült 2015.06.09. 12:13:24

Az ellenzéknek nem KELL gondolni semmit se erről a kérdésről !

Ezt csak azok szorgalmazzák, akik erről vitázni szeretnének.

Arról ugyanis nincs vita, hogy bármilyen határrendészeti megoldás csak az EU-al egyetértésben történhet !

Az ellenzék tehát helyesen cselekszik, amikor nem a vitát gerjeszti, hanem megvárja az EU szintű döntést és a szerint teszi a dolgát !

Ezt vállaltuk, vagy nem ?

Azt, hogy Orbán ezt látszólag, hogy kezeli és minek tekinti, az az ellenzéket ne befolyásolja, ne menjen bele az Orbán zsákutcájába !

Végül is Orbán se fog mást tenni,csak a figyelmet akarja elterelni !

maroz 2015.06.09. 12:16:22

@Virág et.: Milyen háború? :))

Lehet háborúzni olyan talpig becsületes, tisztességes, szociálisan hűdeérzékeny entitással, mint Szempontpuska, aki mára átíratta a szerző nevét "Vincent vendégszerzőre" a hajléktalanokról szóló űberérzékeny posztaj alatt?:

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/21/nehany_szo_a_hajlektalanokrol

Kivel háborúzhatnék én, amikor a főállású baloldali háttérember kirohant a Vincentből megtömni a zsebeit némi maradék arannyal? :))))

Aki arra kíváncsi, hogy mit szól mindezekhez a problémáinkhoz az ellenzék Vincent-konform része az kövesse Szempontpuskát, ha nem teljesen ballib zombi, akkor mindent meg fog érteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 12:21:07

Végre egy normális hangvételű és tárgyilagos poszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 12:29:51

@Jean Sol Partre:

"És csodálkozom, hogy az "újságíró" megelégszik a dolognak azzal a vetületével foglalkozni, hogy az ellenzéknek nincs javaslata."

Én csodálkozom azon, hogy az ellenzék megelégszik azzal, hogy tiltakozik a kormány intézkedései ellen. Nem lenne konstruktívabb dolog egy jobb megoldási javaslattal előállni? Ja, hogy ilyenjük nincs?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 12:35:19

vicces fiúk ezek a mandineresek.
a fidesz közpénzen idegenellenes plakátkampányt indít, tematizálva ezzel a közbeszédet és erre felteszik azt az álságos kérdést, hogy mit gondol az ellenzék a bevándorlásról? ez most komoly?
dobjuk be a köztudatba, hogy utáld a bevándorlókat, mert elveszik a munkádat, leszarják a törvényeidet és tönkre b.sszák a kultúrádat (és a szerző szerint ez egy világos válasz a problémára. wtf? ) aztán kérjük számon az ellenzéken, hogy nincs megoldása. ügyes.

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 12:36:19

Egyáltalán nem "kétbites" a kormánypropaganda, ebben szerintem téved a kedves szerző.

A Fidesz jól átgondoltan a Jobbik szavazóira utazik. A "demokratikus ellenzék" pedig hozza a megszokott formáját: rögeszmésen orbánozik, anélkül, hogy lenne valami értelmes gondolata is a témáról.

A libsik megint Orbán forgatókönyve szerint játszanak, a Jobbik úgy tűnik, nem tud mit reagálni a szélnek a vitorlájukból kifogására.

A megélhetési bevándorlók meg elmehetnek a faszba, ez tiszta sor.

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:45:41

@Nelson.:

"a fidesz közpénzen idegenellenes plakátkampányt indít"

1. NEM idegenellenes, hanem bevándorlásellenes kampány

2. NEM a Fidesz, hanem a kormány

-

Egyébként mitől van nektek ez a hülye becsípődésetek, hogy a KORMÁNY nem KOMMUNIKÁLHAT az állampolgárokkal? Vagy ha mégis, akkor NEM közpénzen.

Eszeteknél vagytok?

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:47:29

@Nelson.:

"és erre felteszik azt az álságos kérdést, hogy mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?"

Miért lenne ÁLSÁGOS a kérdés?

Csak gondol valamit róla az ellenzék, azon kívül, hogy "Patásorbán monnyonle"???

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:50:58

@Nelson.:

"dobjuk be a köztudatba, hogy utáld a bevándorlókat, mert elveszik a munkádat, leszarják a törvényeidet és tönkre b.sszák a kultúrádat "

Miért, nem ez történik az első generációs "szerencsétlenek" második-harmadik generációs szaporulatjánál?

Te mit látsz Nyugaton? Nem ezt látod?

Etniez 2015.06.09. 12:52:54

Kedves Mandíner!

Elolvastam a címet, a cikkre most sajnos nincs időm. Biztos le van benne írva, hogy a szar ellenzék ide akarja hozni a muszlim hordákat, hogy nemzetrontson, stb.
Majd elolvasom munka után.

Most annyit fűznék hozzá a "De mit gondol az ellenzék a bevándorlásról?" címhez, hogy én is ellenzéki vagyok. Na nem tetszik egyik párt sem, de attól még a Fideszt is szarnak tartom.

Kérdésedre a válasz? A normális ember azt gondolja, hogy ilyen kérdésben semmi szükség nincs ilyen plakátokra, ezek arra valók, hogy indulatot szítsanak az egyszerű állampolgárokban.

Az ellenzék is azt gondolja, hogy túl sokan jönnek ide és nem szabad őket beengedni vagy ha igen, kis mértékben.

Az ellenzék is azt gondolja, hogy kell normális határőrség, és mindenkit vissza kell toloncolni a határnak arra az oldalára, ahonnan jött. Kivétel, ha valaki megkapja a menekült státuszt (életét veszélyeztetik).

Az ellenzék azt gondolja, hogy ezt szépen csendben, törvényekkel, emberek kiképzésével meg lehet csinálni, semmi szükség nincs erre a fasiszta propagandára, főleg nem úgy, hogy mi is gazdasági menekült kibocsájtó ország vagyunk.

Semmi szükség nincs ennyi pénzt kidobni ilyen kérdésre. Tetszettek volna kérdőívezni a vasárnapi zárva tartásról vagy a trafikról.

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:53:33

@Nelson.:

"aztán kérjük számon az ellenzéken, hogy nincs megoldása. ügyes."

Az ellenzék akkor szájaljon, ha VAN olyan megoldása, ami rövid távon IS és hosszú távon IS jó az országnak.

Ha nincs OLYAN megoldása, ami JÓ a magyaroknak, nem pedig rossz, akkor meg fogja be a szaros pofáját és hallgasson.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 12:54:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért, ellenzék van?
Akkor miért próbál számonkérni rajtuk bárki bármit? Főleg, hogy nem az ő dolguk, hogy megoldják a problémákat.

Az, hogy nincs tökös ellenzék, az ne a jobboldali újságíró gondja legyen, hanem a kormánnyal elégedetlen választóké. Az újságíró meg foglalkozzon fontosabb dolgokkal.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 12:56:47

@Nicktolvaj: a kormánynak nem az a dolga, hogy plakátokon üzengesse az állampolgároknak, hogy mi a jó és mi a rossz. (a rezsicsökkentés jó, ééértem? a bevándorlás rossz, ééértem?)
ha megmondod, hogy a fideszen kívül kinek (és mire) jó ez a 300 milliós üzengetés akkor hajlandó vagyok elismerni, hogy nem pártérdekek szerint herdálják a közpénzt.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 12:57:29

@Nicktolvaj: szerinted kivel kommunikál most a kormány? és pontosan mit és mi ezzel a célja?

neeskens 2015.06.09. 12:57:53

A probléma valós. (Ha már itt tartunk Orbánék a cukimuki dánoktól vették az ötletet.
vs.hu/kozelet/osszes/dan-koppintas-lehet-a-magyar-bevandorlasellenes-plakat-0603

Közben Cameron éppen kihátrálna az Emberi Jogok Európai Egyezményéből.
www.theguardian.com/law/2015/jun/03/cameron-refuses-to-rule-out-leaving-european-convention-on-human-rights

Megjegyzem csendben, hogy a demokrácia mintaállamának tekintett USA olyan módszerekkel védi meg déli határait, amelyekről Orbánék még csak nem is álmodhatnak.

Ezzel együtt szerintem a mindenféle kvóták, aktuálpolitikai acsarkodások, technikai-idegenrendészeti megoldások csak eltakarják a lényeget. Azt, hogy nagyon úgy tűnik, hogy Európa ezt a csatát elvesztette, nincs olyan hadihajó arzenál, annyi fegyver, szögesdrót ami megállíthatná őket.

Jobb lenne a helyzet, ha lenne valamilyen világos identitás, kultúra, amihez tudnának alkalmazkodni és 2-3 generáció alatt integrálni lehetne őket. Ahogy az USA-ban W.A.S.P. magkultúráját szépen lassan minden bevándorló eddig (a latinókig) elfogadta.
Vagy ahogy a középkori Európa a kereszténységgel integrálta a vikingeket és a magyarokat.

Momentán van egy technokrata jogszabályhalmaz, amire az EU épül, ezzel képtelenség azonosulni, sőt a multikulti nevében még külön örülni is kéne, ha az ide érkezők megtartják nyelvüket, vallásukat, hagyományukat.

Szóval történelmi analógiával élve ez inkább tűnik a Kr.u. 3-4 századnak, amikor a népvándorlás bedöntötte a hanyatló, eszméit vesztő Római Birodalmat.

Nicktolvaj 2015.06.09. 12:57:57

@Tudományos libsizmus:

"A Fidesz jól átgondoltan a Jobbik szavazóira utazik."

Könnyű dolga van. A Jobbik látványosan kussol a témában, amiből jó okkal következtethetünk arra, hogy Vona Gábor már megkötötte a maga kis alkuját a cionistákkal.

Orbán meg hülye lenne, ha nem szólítaná meg minél hamarabb azokat, akik Vona paktuma miatt már kezdenek elfordulni a Jobbiktól. Orbánnak az a jó, ha ezek az elfordulók nem tartózkodnak, hanem elmennek szavazni és a Fideszre szavaznak.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 12:59:18

@Nicktolvaj: ugyanezt elmondhatjuk a kormányról is, nem? mert a plakátolás aztán kurva nagy megoldás igaz? :D

Jean Sol Partre 2015.06.09. 12:59:29

@Tudományos libsizmus: az is egy probléma, hogy a fidesz a közpénzt (kormány kommunikáció) használja arra, hogy egy politikai ellenfelével küzdjön.
Te most ennek tapsikolsz, de gondolom ha Gyurcsány tett volna ilyet, mentél volna tüntetni te is (és jogosan).

Etniez 2015.06.09. 13:00:07

@Nicktolvaj: Te egy kicsit fasisztoid vagy barátom. A Fidesz évekig kibickedett ellenzékben, 14. havi nyugdíjakat ígért, stb.

Az is gondolom ennyire zavart.

Meg amikor kordont bontottak az nem volt baj, a plakátok lefirkálása meg az.. Hagyjuk már....

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:00:58

@Nicktolvaj: de ugye egy ember, aki nem az ellenzék, de mégse tetszik neki valami, az még mondhat valamit? Vagy mindenkiek kuss?

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:02:13

@neeskens:

"Szóval történelmi analógiával élve ez inkább tűnik a Kr.u. 3-4 századnak, amikor a népvándorlás bedöntötte a hanyatló, eszméit vesztő Római Birodalmat."

Azzal a különbséggel, hogy a népvándorlás idején nem volt olyan nagyhatalom, ami tudatosan KIPROVOKÁLTA volna, hogy a népek vándorolni kezdjenek - arra számítva, hogy azzal meg tudja gyengíteni és az irányítása alá tudja vonni a vándorlók útjába eső letelepedett népeket.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:04:32

@Jean Sol Partre:

Nézd, a politika az a pártok és az egyéb szervezetek vitája.

Magánember nem tudja hallatni a hangját, a magánember legfeljebb besorolhat valamelyik szervezet mögé, ha politizálni akar.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:06:15

@Nicktolvaj: nem akar politizálni, csak véleménye van.

Alick 2015.06.09. 13:07:21

Ez a bevándorlás-ellenesség régi téma...

www.youtube.com/watch?v=EEKk4HQLwjE

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:07:31

@Etniez:

" Te egy kicsit fasisztoid vagy barátom."

Te zsidó vagy? Vagy csak ügyesen tanulsz tőlük?

A zsidók jönnek mindig azzal, hogy aki bírálja Izrael politikáját, az egy mocskos antiszemita nácifasiszta :)))

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 13:09:28

@Nicktolvaj: Hát az ős-globalóma, amit nevezhetünk az egyszerűség kedvéért proto-SZDSZ-nek is, a saját létét fondorul tagadó Háttérhatalom jogelődje, az talán smafu?

Semmi sem történik ok nélkül, és nincs ok Titkos Terv nélkül.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 13:10:04

Egyszerű a probléma lelövése, mint a három hurkapálcás kacsingatós bukszáé a búcsúban.

Az osztrákok még a hetvenes években rájöttek arra, hogy genetikusan korcsak, ezért törököket importáltak. Ez csak részlegesen jött be, mert nem keverednek, mostanában a magyar cigány lány jött divatba.

Az irigy németek indiai informatikusokban látták a megoldást, hiába no, a pángermán elmélet utóhatása.

A többiek vagy a gyarmatokról, vagy ki honnan tudja, szerzik be a donorokat.

Nekünk ilyesmire nincsen szükségünk. Egyrészt eleve kevertek és életrevalóbbak vagyunk, másrészt dugig a spermabank.

Ezúttal nem viccelek, ha nem lenne egyértelmű.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:11:07

@Jean Sol Partre:

A magánember véleménye NEM tényező a politikában, semelyik oldalon, mert ha nem sorol be valamelyik szervezetbe, akkor egyáltalán nem tudja hallatni a hangját.

A magánember legfeljebb négyévenként nyilváníthatja ki, hogy az ELMÚLT ciklus eseményeiről és döntéseiről mit gondol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 13:11:28

@Jean Sol Partre:

"miért, ellenzék van?"

Miért, nincs ellenzék? Állítólag a nép túlnyomó hányada rájuk szavazaott. :D

"Főleg, hogy nem az ő dolguk, hogy megoldják a problémákat. "

Való igaz, ez a kormány dolga, épp ezt teszi. Kifogásod van ellene?

"Az, hogy nincs tökös ellenzék, az ne a jobboldali újságíró gondja legyen, hanem a kormánnyal elégedetlen választóké."

Tévedsz. Az újságíró azzal foglalkozik, arról ír, amiről akar. Te meg eldöntheted, hogy eloolvasod-e az írását vagy nem.

"Az újságíró meg foglalkozzon fontosabb dolgokkal."

Bízd az újságíróra, mivel foglalkozik, ne üsd az orrod a dolgába. Aztán ha nem tetszik, amit ír, akkor írj ellenvéleményt, ahogy most is teszed.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:13:18

@Holger Hartland: "Az emberek többsége nem akar tömeges és válogatatlan bevándorlást Afrikából és a Közel-Keletről"

A tömeges és válogatatlan bevándorlóknak (Afrikából és a Közel-Keletről) pedig eszük ágában sincs Magyarországra jönni.

Ez egy igazi win-win szituáció.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:18:24

@Mr Falafel: "És ki a mocskos kurva istent érdekli, hogy az ellenzék mit gondol bármiről is?"

Ritka alkalom: egyetértünk.

Etniez 2015.06.09. 13:18:59

@Nicktolvaj: Nem, én arra utaltam, hogy azt mondtad, az ellenzék kussoljon...

Ez nem túl demokrata felfogás, inkább fasisztoid.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 13:19:38

@Robinzon Kurzor: Az európai kultúra és vezető szerep alapja a kereszténység, a reformágaival együtt. Ha ennek vége, nagyjából nekünk is. Így tehát jogos az aggodalom, arról nem is beszélve, hogy a franc se akar több robbantgatást, ha elég annyi, amennyi van.

Rövidebben: kereszténység (amiből a többség az etikája vetületeivel találkozik) vagy halál.

Etniez 2015.06.09. 13:20:56

@Nicktolvaj: Egyébként fura, hogy már sokadjára látom azt, írni tudsz, de olvasni nem. Vagy nem tudod értelmezni amit olvasol-

Neked külön oktatták ezt?

neeskens 2015.06.09. 13:21:47

@Robinzon Kurzor: Ha ide toloncolják vissza őket, mert a fejlett Nyugaton nem kívánnak velük foglalkozni, akkor valamit mégis gondolni kéne az ügyben.

Ha meg maradhatnak Londonban meg Németországban és még olcsóbban dolgoznak, mint kelet-európai kollégáik, akkor annak érdekes hatásai lesznek.

Etniez 2015.06.09. 13:22:45

@neeskens: Itt nagyon komoly büntetések mennek a fekete munkáért, börtönben is lehet kerülni miatta.

Otthon is azt kéne....

KUHULIN 2015.06.09. 13:23:34

"A tömeges és válogatatlan bevándorlóknak (Afrikából és a Közel-Keletről) pedig eszük ágában sincs Magyarországra jönni."
Beszéltél az összessel, vagy ezt így hogy? (Hogy egy nagy klasszikust idézzek).

Etniez 2015.06.09. 13:25:20

@KUHULIN: Nem az összessel, de én pl. elég sokkal. Nem Magyarországra tartanak, azt se tudják mi az....

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:26:47

@kesztió: "Látom, hogy a mandineren kiemelt helyre került a Fidesz-kampány reklámja.
Innen tovább minden egyes írásjel, melyet a témában elkövettek, hiteltelen"

Érdekes, hogy ez eddig csak kettőnknek tűnt fel.

KUHULIN 2015.06.09. 13:28:13

@Etniez: Ha majd ott nem fogadják be őket, akkor sem akarnak majd ide jönni, hanem szépen haza mennek, ugye?

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:28:51

@Bell & Sebastian:

Te úgy értesültél, hogy Magyarországon nemkeresztény bevándorlók robbantgatnak?

m1 híradóban már ezt nyomják, te meg bekajálod?

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:29:47

@Etniez:

"Nem, én arra utaltam, hogy azt mondtad, az ellenzék kussoljon."

Ha semmi érdemit, semmi építő jellegűt nem tud hozzátenni a témához, akkor inkább kussoljon.

Igazam van?

Annak semi értelme, hogy például egy ilyen, nem csak a következő pár évben, de a TELJES jövőben az ország sorsát radikálisan meghatározó kérdést arra használjon fel, hogy SZÉTTROLLKODJA azoknak a párbeszédét, akik értelmes ember módján beszélgetnek egymással.

Ha meg a trollkodást ráadásul KÜLSŐ érdekek, érdekcsoportok megbízásából csinálja, akkor ne csak hogy kussoljon, de varrja is be a szégyenében a pofáját.

És ha lehet, ne vegye fel az izzó szemű, lelkes forradalmár pózt.

Ugye, a kijevi főterére összecsődített lelkes kis liberálisoknak se kötötték az orrára, hogy kinek kaparják a gesztenyét aforradalmárkodással, meg azt se tudta a szerencsétlen csürhe, hogy ŐK LESZNEK az előidézői a véres polgárháborúnak, az ukrán széljobb megerősödésének, meg annak is, hogy idegen állampolgárságú, zsidó származású emberek ülhettek be az ukrán kormányba, hogy zsebre tegyék azt, ami Ukrajna gazdaságából megmaradt.

KUHULIN 2015.06.09. 13:30:39

@Robinzon Kurzor: A franciáknál is a keresztények lőtték a karikaturistákat. Ja, nem is... Okos ember a más kárán tanul.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:30:47

@KUHULIN:

Mivel konkrétan nem maradnak itt, hanem konkrétan mennek tovább (Ausztria, Németország), ezért beszélgetés nélkül felismerhető a szándék.

Etniez 2015.06.09. 13:30:53

@KUHULIN: Nem, de talán máshol próbálkoznak legközelebb. A víz is mindig a könnyebb ellenállás fél folyik.

Etniez 2015.06.09. 13:31:37

@Nicktolvaj: Mindenkinek joga van hülyeséget beszélni.
Tudod, demokrácia, emberi jogok, stb.

Fasisztákat nem érdeklik az ilyen úri huncutságok.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:32:17

@Etniez:

"Egyébként fura, hogy már sokadjára látom azt, írni tudsz, de olvasni nem. "

Milyen jó, hogy te meg csak személyeskedni tudsz, de az észérvek sorakoztatásához hülye vagy.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:33:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"ez a kormány dolga, épp ezt teszi."

A plakátozás megoldás? Meg tudnád indokolni?

". Az újságíró azzal foglalkozik, arról ír, amiről akar. Te meg eldöntheted, hogy eloolvasod-e az írását vagy nem."

És elmondhatom róla a véleményemet.
Persze neked is lehet az a véleményed, hogy jelen helyzetben a legnagyobb gondunk az, hogy az ellenzéknek van-e megoldási javaslata, ez egy fontos téma és nem csak terelés. Ez esetben rólad is van véleményem :)

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:33:38

@Etniez:

" Mindenkinek joga van hülyeséget beszélni."

HOL írtam, hogy nincs joga?

Azt írtam, hogy hatása nincs, ha nem áll be valamelyik párt mögé.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 13:35:03

@Nicktolvaj: "Ha semmi érdemit, semmi építő jellegűt nem tud hozzátenni a témához, akkor inkább kussoljon.
Igazam van?
Annak semi értelme, hogy például egy ilyen, nem csak a következő pár évben, de a TELJES jövőben az ország sorsát radikálisan meghatározó kérdést arra használjon fel, hogy SZÉTTROLLKODJA azoknak a párbeszédét, akik értelmes ember módján beszélgetnek egymással."

felhívnám a figyelmedet, hogy épp a kormány trollkodik a plakátkampánnyal. vagy mondd már el mi konstruktívat látsz benne.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:35:19

@Robinzon Kurzor:

"Mivel konkrétan nem maradnak itt, hanem konkrétan mennek tovább"

Majd konkrétan vissza is toloncolják őket ide, hozzánk.

Ez az apróság nyilván kimaradt a libsi brosurából.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:35:44

@Bell & Sebastian: "Az európai kultúra és vezető szerep"

A micsoda?

Etniez 2015.06.09. 13:36:27

@Nicktolvaj: Az embereknek van joguk hülyeséget beszélni, gondolni.

Van joguk csoportokat alkotni, tehát van joguk csoportosan hülyeségeket beszélni.

Az, hogy ki beszél hülyeséget, mindig nézőpont kérdése.
Szerintem a Fidesz és a Jobbik is hülyeségeket beszél nagyrészt, még is azt gondolom, hogy joguk van hozzá.

Ez a demokrata hozzáállás.

A tiéd meg fasiszta. Utolsó hozzászólásom hozzád ma, te tényleg nem tudsz gondolkodni.

KUHULIN 2015.06.09. 13:37:23

@Nicktolvaj: Az a fixa ideájuk, hogy majd addig szökdösnek vissza "nyugatra", amíg majd ottmaradhatnak. Itt semmi esetre sem akarnának maradni, mert fasiszta diktatúra van...

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:39:39

@KUHULIN:

" A franciáknál is a keresztények lőtték a karikaturistákat. Ja, nem is... Okos ember a más kárán tanul."

Én arra se tenném fel az életemet, hogy arabok lőtték a karikaturistákat.

Arra meg végképp nem tenném fel az életemet, hogy az a két szerencsétlen kölyök volt, akit végül bátran agyonlövettek a franciák, NEHOGY véletlenül bíróság előtt tudják tisztázni magukat.

Hiszen a harmadik kölyköt is csak azért nem kapták puskavégre, mert amikor megjelent a médiában a neve meg a fényképe, egy EGÉSZ KÖZÉPISKOLA bizonyította, hogy a gyilkosság idején 130 kilométerrel arrébb egy másik városban ült az egyik osztályban.

Szóval így mennek ezek a dolgok.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:39:43

@Nicktolvaj: "hatása nincs, ha nem áll be valamelyik párt mögé"

Mert ha beáll, akkor van?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 13:42:24

@Jean Sol Partre:

"Ez esetben rólad is van véleményem :) "

Ugye nem baj, ha szarok a véleményedre? (Ahogy vsz. te is az enyémre.)

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:43:39

@neeskens: "Ha ide toloncolják vissza őket, mert a fejlett Nyugaton nem kívánnak velük foglalkozni, akkor valamit mégis gondolni kéne az ügyben."

A kormány szerencsére gondol is: kiírják nekik magyarul, hogy tarcsák tiszteletbe!

Orbán EU-ellenes izgatási stratégiája most visszafelé sül el, és nem kicsit.

Ha van európai szintű probléma, amit nem lehet tagállami szinten kezelni, akkor a bevándorlás/menekült kérdés pont az -- csak hát közben a Fidesznek azt kell eljátszania, hogy az EU miatt nem tudja megoldani a kérdést.

A vége meg az lesz, hogy kibasznak minket a Schengen-övezetből: vasfüggöny az osztrák határon, százméterenként szlovák járőrhajó a Dunán ... Orbánbasi meg oldja meg nemzetállamilag azt a néhány százezer nálunk dekkolót, aki idáig eljutott, de az EU-határzáron már nem tud átkelni.

Kampfer 2015.06.09. 13:46:14

Üdv!

Anno befogadtuk:
- a gyepün pásztorkodó morvákat (szlovákok)
- a rácokat (szerbek)
- a horvátok is átszivárogtak, miután egy királyságba kerültünk
- a cigányokat (cigány-roma)
- a románok is szépen beszivárogtak a Partiumba is
- a németeket (betelepített svábok)
- a zsidókat
Mindenki maga eldöntheti, hogy jól tettük-e...!? A svábokkal, horvátokkal mindenképp.

Miért ne kommunikálhatna a kormány a polgárokkal? Persze most balfasz módon teszi, de miért ne tehetné? Közpénzből! A csótányfletó 4MdFt közpénzt tolt a tomlantos alapítványba egy 'veled vagyunk tom'-mal kísért hajlongás közepette...!

Külföldi (francia, brit, német, holland) tapasztalatok mit mutatnak a bevándorlók tömegeinek és azok leszármazottainak integrálódásával kapcsolatban? Kell-e mindaz nekünk?
Ma ez jelentős probléma? Nem. Még...! Ezért kell ezen most agyalni és dönteni! De qrvagyorsan!
Mindezen érdemes gondolkodni...!
Üdv!
Kamp.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 13:47:37

@Nicktolvaj: "Majd konkrétan vissza is toloncolják őket ide, hozzánk."

És 5 perc múlva ismét indulnak vissza, nyugatra.
Mert az a végcél számukra és nincs ami visszatartsa őket.
Ez annyira egyszerű, hogy még egy magadfajta idióta is meg tudja érteni.

neeskens 2015.06.09. 13:47:43

@Robinzon Kurzor: Nem a kormány kampányát kommentáltam, hanem a bevándorlás kérdését.

Ez a dolog adminisztratív, idegenrendészeti megoldásokkal, kvóta szabályokkal nem oldható meg.

Ez egy civilizációs probléma.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:48:07

@Nelson.:

"felhívnám a figyelmedet, hogy épp a kormány trollkodik a plakátkampánnyal. "

Nem.

A Szigetvári-féle 1%-os támogatottságú párt trollkodik a plakátrongálással.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 13:50:30

@Nicktolvaj: még egyszer megkérdezem, szerinted mi a célja, várható eredménye, haszna a plakátkampánynak?

Etniez 2015.06.09. 13:51:56

@Robinzon Kurzor: Nem érti, mert nincs kiplakátolva :)

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:53:12

@Robinzon Kurzor:

"És 5 perc múlva ismét indulnak vissza, nyugatra."

Mivel az illegális határátlépés előtt gondosan megszabadulnak MINDEN személyazonosságot igazoló papírjuktól, és NEM hajlandók elárulni, hogy honnan jöttek, és milyen múlttal jöttek, EGYIK feltételezett forrásországba se lehet visszaküldeni őket.

Szerinted be kellene fogadni az olyan bűnözőket, akik már az ORSZÁG TERÜLETÉRE is tudatosan, szándékosan TÖRVÉNYSÉRTŐ módon jöttek?

Sőt, még az ujjlenyomat levételét is igyekeznek MINDEN lehetséges módon meghiúsítani, nehogy be lehessen azonosítani őket.

Ezeket akarod befogadni? Letelepíteni?

Hát hülye vagy te?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 13:53:13

@Nicktolvaj: én is azt kérdezem, hogy mi konstruktívat látsz a plakátkampányban.

lékek és ellensúlyok 2015.06.09. 13:58:45

Nem csak a menekültüggyel van így az ellenzék, már 2010 óta csak ennyit tudnak mondani, "ez így szar" de hogy hogyan lehetne jobb, arról már kussolnak. Most az oktatáson, meg az egészségügyön rugóznak, de azt, hogy mi a f.szomból támogatnák, azt nem tolják, hacsak nem ezzel a differenciált adóztatásos genyasággal.
Hogy miért genyaság ? Mert megint az cumizná be, akinek követhető bevételei, ill. jövedelme van. Az Offshore lovagok szarnának az egészbe, a kisvállalkozók meg szívnának ezerrel.

A ballibsi nagy váteszek már 2010-ben meg 11-ben azt tolták, itt akkora gazdasági összeomlás lesz, hogy 2013-ra úgyis előrehozott választásokat kell tartani. Merthogy a Fidesz nem hajlandó szóba állni az IMF-el. (Joggal, az IMF nevéhez megszorítások, adóemelések, gazdasági depresszió köthetők.)
Hát nem lett összeomlás, sőt, beindult a növekedés.

Nicktolvaj 2015.06.09. 13:59:58

@Jean Sol Partre:

" még egyszer megkérdezem, szerinted mi a célja, várható eredménye, haszna a plakátkampánynak?"

A célja az, hogy megszólítsa és állásfoglalásra bírja a témával addig nem foglalkozó átlagembereket.

A várható eredménye pedig az lehet, hogy nagyobb lesz a támogatottsága azoknak a döntéseknek, amiket a kormány mindenképpen meg akar hozni az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében.

Ti tényleg nem értitek, vagy csak játsszátok a hülyét?

A politika úgy működik, hogy a politikus kitűzi a célját, amit el akar érni, majd TÁMOGATÓKAT gyűjt maga köré.

Ezért nincs értelme annak, hogy az ellenzék semmi értelmeset nem tesz hozzá a kérdésben folyó párbeszédhez.

Óvodás szintű dac- és hisztirohamokkal nem igazán lehet támogatókat gyűjteni.

Etniez 2015.06.09. 14:00:14

@lékek és ellensúlyok: Az ugye megvan, hogy csinált az IMF Írországból gazdag országot? Mert előtte egy pöcegödör volt.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 14:01:19

@Jean Sol Partre:

Bocs, ha nem vettem észre.
Akkor már hárman vagyunk?

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 14:03:12

@Nicktolvaj: "Ezeket akarod befogadni? Letelepíteni?
Hát hülye vagy te?"

Írtam én olyat, hogy kit (nem) kell befogadni, letelepíteni?

Hogy te hülye vagy-e, az innentől nem kérdés.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 14:04:59

@neeskens: "Ez a dolog adminisztratív, idegenrendészeti megoldásokkal, kvóta szabályokkal nem oldható meg.
Ez egy civilizációs probléma."

Akkor ebben egyetértünk.

A kormány szerint pedig az a megoldás, hogy adják nemzetállami hatáskörbe a kérdést.
És akkor majd valami lesz.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:10:55

@lékek és ellensúlyok: a jobbos váteszek szerint meg 2010-ben elrugaszkodtunk, egy évvel később kilőttünk, aztán megemelkedtünk, nem emlékszem pontosan melyik évben melyik, de éveken át ez ment. Közben meg volt jókora visszaesés, és tavalyra megérkezett az aprócska növekedés, idén kezd talán jobban.
Akkor szerinted valakinek igaza volt, vagy mindenki hülyeségeket beszélt?

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:12:21

@Jean Sol Partre:

Kommunikációs szakmai szempontból ez az EGYIK lehetséges, célravezető módja.

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:15:52

@lékek és ellensúlyok:

"de azt, hogy mi a f.szomból támogatnák, azt nem tolják"

Miből támogatnák? Abból, amiből szokták, amikor éppen kormányon vannak.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:17:57

@Nicktolvaj: jobb direkt gyűlöletet szítani, mint elmagyarázni valamit?

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:23:03

@Jean Sol Partre:

A plakátok nem szítanak gyűlöletet.

Aki ezt állítja, az hazudik.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:25:02

@Nicktolvaj: hanem mit csinálnak? Kit gondolkodtatnak el és miről?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 14:28:15

@Nicktolvaj: ha szerinted félelem és gyűlöletkeltéssel kell erről a kérdésről elkezdeni kommunikálni, akkor nem nagyon van miről beszélni.

pont az a probléma, hogy a fidesz nemzeti trollkodásba kezdett azzal, hogy a plakátok azt sugallják, utáld a bevándorlót, mert a javaidra pályázik és leszarja a törvényeidet. ez szimpla gyűlöletkeltés. ez az egybites állampolgároknak szóló üzenet 300 millióért. mire jó ez? megoldja a problémát?
másrészt nem az állampolgároknak kell gondolkodni ezen a kérdésen, mert ez nem az ő dolguk. a bevándorlás annál sokkal összetettebb ügy, minthogy arról Mari néni és Pista bácsi véleményét kelljen kikérni. tetszettek volna őket kérdezni pl a vasárnapi boltbezárásokról.
Jó lenne, ha megértenéd lassan: ez nem magyar probléma, hanem európai. magyarország ezt a kérdést nem tudja és nem is fogja egyedül megoldani.

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:28:16

@Jean Sol Partre:

Hallotatd már azt a mondást, hogy "Rómában tégy úgy, mint a rómaiak" ?

Szerinted ez egy gyűlöletkeltő mondás?

És azok a rómaiak, akik ELVÁRTÁK, hogy az idegenek tiszteletben tartsák a római jogot és a római szokásokat, azok idegengyűlölők voltak?

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:31:53

@Jean Sol Partre:

"hanem mit csinálnak? Kit gondolkodtatnak el és miről?"

Hallottad már azt a mondást, hogy "Oszd meg és uralkodj" ?

Belegondoltál már abba, hogy akik a keresztény értékeket VISZONYLAG egyöntetűen valló Európát meg akarják osztani azzal, hogy beilleszkedni nem szándékozó idegen kultúrákat telepítettek le, és telepítenének le a továbbiakban, azok AZÉRT teszik ezt, hogy uralkodhassanak a megosztott Európán?

lékek és ellensúlyok 2015.06.09. 14:32:13

@Jean Sol Partre:

Ha jól emlékszem, 2012 volt az utolsó év, amikor nem volt növekedés.

Egyébként meg, ez is jobb eredmény, mint végzetes módon eladósodni, akkor, amikor még javában konjunktúra volt a világgazdaságban. 2006-ra már elég szar volt a helyzet, Gyurcsányéknak azért kellett össze vissza (kifelé, és befelé is) hazudozni.
A ballib ellenzék éppen a Szlovákokat szokta emlegetni, hogy mennyivel előttünk járnak. Gazdasági növekedésben a Szlovákoknak pont az a nyolc év forjuk van, amit a szocik kormányoztak, vagy ami a káros tevékenységük utóhatásának tudható be.

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:36:05

@Jean Sol Partre:

És azt a mondást hallottad már, hogy "Amit nem ismerünk, az után nem vágyakozunk" ?

Tisztában vagy azzal, hogy az az úgynevezett "negyedik generációs hadviselés" (4G Warfare) egyik hadviselési eszköze, hogy a lepukkant népekben a média segítségével felkelted a vágyakozást a csillogó és gazdag "nyugati" élet után?

Majd megerősíted a SAJÁT határőrizetedet, hogy a szerencsétlenek azokba az országokba csődüljenek a jobb élet reményében, amelyiket TE AKAROD a befolyásod alá vonni?

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:38:44

@lékek és ellensúlyok: szerintem rosszul emlékszel, de mindegy is. Mert miközben csökkenés volt, fennhangon hirdették a növekedést és a gazdasági csodát (azaz hazudoztak). Ebből a szempontból mindegy, kinek mekkora fórja volt, nem az történt amit ígértek. Az, hogy mostanra lett növekedés, az a mostani külső feltételek mellett gyakorlatilag elkerülhetetlen volt, nem tűnik a kormány érdemének.
Azt meg leszarom, hogy eközben a ballibek vagy akárkik miről sápítoztak, az nem érv a kormány mellett, hogy vannak hülyébbek is.

konrada 2015.06.09. 14:43:11

@Nelson.:
Igy igaz.
...de az is igaz, hogy EU nyugati része ezt nem is akarja megoldani addig, míg a problémát át tudják terelni azokra, akik elfogadják a játékszabályaikat, és nem próbálnak a megváltozó feltételekre maguktól reagálni...

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:43:23

@Nicktolvaj: kezdjük előlről. Azt mondod, a plakátok a magyaroknak szólnak, hogy támogassák a kormány intézkedéseit.
Most meg azt mondod, a külföldieknek szól, hogy viselkedjenek rendesen.

Akkor most melyik?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 14:45:07

@Nicktolvaj: "Mivel az illegális határátlépés előtt gondosan megszabadulnak MINDEN személyazonosságot igazoló papírjuktól, és NEM hajlandók elárulni, hogy honnan jöttek, és milyen múlttal jöttek, EGYIK feltételezett forrásországba se lehet visszaküldeni őket."

Van adatod arról, hogy a menedékkérők hány százalékának van azonosító okmánya, vagy csak a levegőbe beszélsz?

"Szerinted be kellene fogadni az olyan bűnözőket, akik már az ORSZÁG TERÜLETÉRE is tudatosan, szándékosan TÖRVÉNYSÉRTŐ módon jöttek?"

A szabálysértés elkövetője nem bűnöző.

"Sőt, még az ujjlenyomat levételét is igyekeznek MINDEN lehetséges módon meghiúsítani, nehogy be lehessen azonosítani őket."

Minden lehetséges módon? Levágják egymás ujját? Vagy hogy? És honnan vannak ilyen váratlanul konkrét állításaid?

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:45:19

@Nicktolvaj: és ha az ember látja a plakátokat, ezen fog elgondolkodni? Pontosan melyik szöveg lesz ilyen hatással? Vagy a színek?

Jean Sol Partre 2015.06.09. 14:46:15

@Nicktolvaj: ezt melyik plakáton olvastad?

lékek és ellensúlyok 2015.06.09. 14:55:38

@Jean Sol Partre:

"Az, hogy mostanra lett növekedés, az a mostani külső feltételek mellett gyakorlatilag elkerülhetetlen volt, nem tűnik a kormány érdemének."

Így van, de ez még mindig jobb, mintha egy kedvező nemzetközi gazdasági húzóerő ellenére, gallyra vágnák az országot, ahogy azt a szocik tették.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 15:10:05

@lékek és ellensúlyok: nem ezt tették? Ígértek főt fát, ehelyett csökkenés volt. Növekedés csak akkor lett, amikor már képtelenség volt nem nőni. Mindeközben a szomszédok évekkel előbb visszakapaszkodtak már.

Máshogyan vágták ugyan gajra, de nekem semmivel sem tűnik jobbnak, sőt, már a családi ezüst is az ócskásnál van, és nemhogy a tartalékokat, de már a jövőnket éljük fel.

Centurio Q 2015.06.09. 15:17:43

@Nicktolvaj:
Azt a fajta kommunikációt ismerem.
Honnan is? Ja, a szoci-szdsz nyomta orrba szájba 2006 és 2010 között.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 15:35:47

@Virág et.: Mondtam, hogy nem érdekel a jogi, technikai vagy szemantikai különbség. Magyarként, magyar szempontból nekem mindegy, hogy menekült vagy bevándorló, az országra gyakorolt hatása számít. Használhatjuk egységesen a "jövevény" szót, és akkor nem futunk fölös köröket. Értem, hogy van egy "humanitárius" szempont is, de abban van egy nagy adag álságosság, és őszintébbnek tartom, ha ezt a szempontot nyíltan hátrébb tesszük a listán.

Ami a szír fogorvost illeti, ott bizony te lősz mellé, neked kellene gondolkodnod. Az említett fogorvos a riport idején már megkapta a menekültstátuszt, és munkát is ajánlottak neki. Vagyis ő pont arra példa, hogy a kvalifikált jövevény megtalálja a helyét. A fogorvosi szakmát azért emlegettem, mert pont "szír fogorvost" emlegettek valahol, és ez nagyon jellemző. Mármint az emlegetés. A ballibeknek a menekültről és a bevándorlóról kb. olyan kép él a fejükben, mint egy, a harmincas években a nácik elől még időben elmenekülő decens polgári zsidó családról. Pedig sokuk nem olyan, sőt, ha a decens polgári zsidó családokhoz való viszonyukat nézzük... na szóval gondolkodj.

@maroz: A háborúnak vége. Te meg csak robbantgatsz? :)

@neeskens: Tyűha, ebből rejtvényt kellene csinálni: "...itt vannak nekünk ezek a külföldi bűnözők, akik bűncselekményt bűncselekményre halmoznak, és nem tudjuk őket hazaküldeni, mert joguk van a családi élethez - ennek változnia kell. És egyáltalán nem zárok ki semmit annak érdekében, hogy ezt elérjük."

1) Ki mondta?
a) David Cameron
b) Nigel Farage
c) Marine Le Pen
d) Kövér László

2) Mit kapna Magyarország, ha a d) lenne a helyes válasz? (Kívülről-belülről. Fejtse ki szabadon.)

@Robinzon Kurzor: El kéne dönteni, hogy akkor ők most a földi pokolból menekülő szerencsétlenek, akik a puszta életüket mentik, vagy igényes emberek, akiknek eszük ágában sincs Ugarmucsán letelepedni.

Továbbá, nem neked szól, de azt is el kellene dönteni: azért vesszen a stadionos felcsúti törpefáraó, mert egy provinciális, lábszagú, a Kárpátokon túlra látni képtelen primitív suttyó, vagy azért, mert a minek foglalkozik a bevándorlással, az úgysem a mi problémánk, hanem Európáé, arra meg szarunk.

maroz 2015.06.09. 15:46:47

@Holger Hartland: Á, ezek visszajönnek, kisportolt hullák. :)))

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 15:48:38

@Jean Sol Partre:
Figyelj rám egy pillanatra, Einstein. A "demokratikus ellenzék" az egy magánvállalkozás? Az nem közpénzen kampányol? Ha már Gyurcsányozol, hát a libsibolsi kormány nem közpénzen fényezte magát, te fasz? Az MSZP nem közpénzen tolta a huszonhárommilliórománozást? Hogy a picsába lehettek ilyen hülyék, bazdmeg?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 15:50:32

@Nicktolvaj:

"Belegondoltál már abba, hogy akik a keresztény értékeket VISZONYLAG egyöntetűen valló Európát meg akarják osztani azzal, hogy beilleszkedni nem szándékozó idegen kultúrákat telepítettek le, és telepítenének le a továbbiakban, azok AZÉRT teszik ezt, hogy uralkodhassanak a megosztott Európán?"

Persze, hogy belegondolt, sőt e terv végrehajtásának aktív részvevője.

lékek és ellensúlyok 2015.06.09. 15:50:54

@Jean Sol Partre:

"már a családi ezüst is az ócskásnál van, és nemhogy a tartalékokat, de már a jövőnket éljük fel."

Ez igaz. Ezért mondom én, hogy nekünk is a szlovák modellt kellene követni. (Talán még nem késő) A szociális kiadások megnyirbálásával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 15:52:32

@Nicktolvaj:

"Ezeket akarod befogadni? Letelepíteni? Hát hülye vagy te?"

Nem hülye, csak hazaáruló.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 15:55:40

@konrada: lehetséges. de ezen a plakátkampány nem befolyásol semmit. a kormánynak ehelyett az lenne a dolga, hogy pl összefogva az érintett országokkal, nyomást gyakoroljon az eu-ra. ez volna a politika, ezért fizetjük őket és nem azért, hogy egymás ellen hergeljék az embereket. az ilyesmi elmegy egy kocsmában, de ott sem kívánatos és ott is max egy kiadós verekedés lesz belőle, megoldás semmiképpen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 15:56:39

@Nelson.:

"másrészt nem az állampolgároknak kell gondolkodni ezen a kérdésen, mert ez nem az ő dolguk."

Már hogyne lenne az állampolgárok dolga (is), hiszen az ő bőrükre megy a játék. Sorost bizonyára nem fenyegeti az a veszély, hogy egy agresszív, fanatikus muszlim család költözik a szomszédságába, sőt a nyugdíja sem lesz kevesebb attól, hogy az állam eltartja ezeket.

Ismered a demokrácia szót?

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 16:04:44

@Nelson.:
"...nem az állampolgároknak kell gondolkodni ezen a kérdésen, mert ez nem az ő dolguk"

Azért csak lehullik az álarc a "humanista demokrata" arcról.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 16:05:05

@Holger Hartland: "mert egy provinciális, lábszagú, a Kárpátokon túlra látni képtelen primitív suttyó"

ezért.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 16:07:50

@lékek és ellensúlyok: ahhoz sajnos nem értek, hogy kéne csinálni, csak azt látom, eddig egyik se csinálta jól.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 16:12:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: vicces vagy. Tehát azzal, hogy megkérdőjelezem, hogy a menekült probléma legjobb megoldása egy gyűlöletet szító plakátháború, máris idegen hatalmakat szolgálok.

Valami nagyon súlyos összefüggésnek kell itt lenni, ha az idegen hatalmakkal csak egy xenofób nép és Rogán Antal szomszédja tud eredményesen szembeszállni.

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 16:21:30

Ha a párizsi, londoni, stockholmi, stb. tapasztalatok után ilyen megátalkodottan tolják a libsik a bevándorlást, az csak egyet jelenthet: tudatosan fel akarják forgatni Európa összes országát. A liberalizmus korunk pestise.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 16:43:30

@Tudományos libsizmus: képviseleti demokrácia van, nem vetted még észre? segítek: küldünk magunk helyett egy képviselőt a parlamentbe, akit felhatalmazunk azzal, hogy helyettünk döntsön. a parlament meg kijelöli a kormányt, aki az ügyeket viszi. tiszta?
nekik kell gondolkodni, dönteni az országot érintő kérdésekről nem nekünk. ezért fizetjük őket. szólj nyugodtan, ha nem tiszta!

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 16:55:10

@Holger Hartland: "El kéne dönteni, hogy akkor ők most a földi pokolból menekülő szerencsétlenek, akik a puszta életüket mentik, vagy igényes emberek, akiknek eszük ágában sincs Ugarmucsán letelepedni."

a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma

Amúgy meg csodálkozom, ez egyáltalán nem jellemző rád.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 16:59:47

@Holger Hartland: "Továbbá, nem neked szól, de azt is el kellene dönteni: azért vesszen a stadionos felcsúti törpefáraó, mert egy provinciális, lábszagú, a Kárpátokon túlra látni képtelen primitív suttyó, vagy azért, mert a minek foglalkozik a bevándorlással, az úgysem a mi problémánk, hanem Európáé, arra meg szarunk."

Attól még, hogy nem nekem szól: a Kedves Vezetővel nem az a baj, hogy "foglalkozik" a bevándorlással.

Hanem az a baj, hogy _így_ foglalkozik vele.

De szerintem ezt te is pontosan tudod.

(Megbuknia pedig ettől kellene, és igen, valóban egy " provinciális, lábszagú, a Kárpátokon túlra látni képtelen primitív suttyó".)

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 17:00:37

mármint, hogy ettől függetlenül (kéne megbuknia)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 17:10:59

@Robinzon Kurzor: Nincs itten dilemmám, sem igazi, sem hamis. Éppenséggel két ellenzéki érvelés ellentmondására hívtam fel a figyelmet. Sőt, kétszer kettőére. Orbán pedig bukjon meg inkább valami másért.

gyalog.galopp 2015.06.09. 17:20:14

@Nelson.:

"a kormánynak ehelyett az lenne a dolga, hogy pl összefogva az érintett országokkal, nyomást gyakoroljon az eu-ra. ez volna a politika, ezért fizetjük őket és nem azért, hogy egymás ellen hergeljék az embereket."

Ez egy óriási gondolat, de ezzel kapcsolatban felmerül bennem néhány kérdés.

- Szerinted, mi a túrót csinál most a kormány, mint összefogást keres?
- Ki gyakoroljon kire nyomást? Az összefogók ugyanúgy az "eu", mint akik ellen összefognak, sőtt egy ugyanazon országból jöttek.
- Hogyan lehet úgy nyomást gyakorolni, hogy nem osztom meg az embereket?
- Mi búbánatos franccal igazolja a kormány a nyomásgyakorlás jogosságát, ha te a saját , egyébként egyező véleményedet is képtelen vagy kinyilvánítani?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 17:27:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és te ismered a képviseleti demokráciát? csak mert abban élünk. és még egyszer: vannak kérdések, amikről ki lehet és ki is kell kérni az állampolgárok véleményét. a bevándorlási kérdés pont nem ilyen, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy az egy-két bites állampolgár átlássa. elég itt vagy más blogokon olvasni a szűklátókörű hozzászólásokat. (a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatban kompetens lett volna a polgár, de akkor ugye le volt szarva)
nekem nincsenek olyan illúzióim, hogy a kormány célja az lett volna ezzel az egésszel, hogy megismerje a véleményünket. ha te ezt hiszed, az a te bajod.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.09. 17:47:25

A kommenteket átfutva én már azzal is megelégednék, ha az ellenzék álláspontját képviselők azt meg tudnák fogalmazni, hogy egyáltalán mi a probléma a plakátok szövegével(?):-)

gyalog.galopp 2015.06.09. 17:54:40

@bbjnick:

Nekem meg az a meglátásom, hogy az ellenzék egyetlen problémája , hogy nem ő ragasztatja a a plakátokat.:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 18:02:33

@Nelson.:

"a bevándorlási kérdés pont nem ilyen, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy az egy-két bites állampolgár átlássa"

Aha, ugye abszolút demokratikus úton téged hatalmazott fel a nép annak eldöntésére, miről ne dönthessen a nép. ... Ja dehogyis, a jelenlegi kormányt hatalmazta fel.

"a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatban kompetens lett volna a polgár, de akkor ugye le volt szarva"

Aha, a vasárnapi boltbezárás igen összetett gazdasági, munkaerőpiaci és társadalmi hatásait szerinted képes áttekinteni az "egy-kétbites állampolgár", de azt már nem, mi történik, ha néger és muzulmán városrészek jönnek létre nagyobb városainkban, ahol az utcákon saria-rendőrség oktatja ki a magyar nőket a helyes ruhaviseletről.

Nicktolvaj 2015.06.09. 18:07:28

@Robinzon Kurzor:

"A vége meg az lesz, hogy kibasznak minket a Schengen-övezetből: vasfüggöny az osztrák határon, százméterenként szlovák járőrhajó a Dunán ... Orbánbasi meg oldja meg nemzetállamilag azt a néhány százezer nálunk dekkolót, aki idáig eljutott, de az EU-határzáron már nem tud átkelni."

Ha jól értem, te úgy gondolod, hogy ha az osztrákoknál lenne a schengeni határ, az teljesen normális lenne, ha az osztrákok akár VASFÜGGÖNNYEL is, de kívül tartanák az illegális bevándorlókat?

Míg most, hogy nem az osztrákoknál, hanem a magyaroknál van a schengeni határ, úgy gondolod, hogy a magyaroknak KUTYA KÖTELESSÉGÜK beengedni és pátyolgatni minden papírok nélkül, a zöld határon érkező illegális bevándorlót?

Szögesdrót kerítésről meg a magyarok ne is álmodjanak, mert még a végén azok a drága jó bűnözők még felsebeznék vele a seggüket?

Így gondolod?

Jean Sol Partre 2015.06.09. 18:08:15

@bbjnick: kinek szól és mit akar mondani?

Nicktolvaj 2015.06.09. 18:10:44

@Robinzon Kurzor:

"És 5 perc múlva ismét indulnak vissza, nyugatra."

Na persze. És a kitoloncoláskor kapott papírokkal állnak majd munkáért meg segélyért sorba ott, ahonann kirakták őket.

Így gondolod?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 18:12:23

@Nicktolvaj:

Ezzel most nagyon lebukott Kurzorka. :D

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 18:12:36

@Nelson.:
Ja, így van. Tehát ha a parlamenti többség most úgy dönt, hogy berlini falat húznak a szerb határra, akkor kussolj bezdmeg és termeld a dzsídípít haver.

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 18:14:03

@Nicktolvaj:
Ne égesd már ennyire szegényt:)

Nicktolvaj 2015.06.09. 18:15:46

@Jean Sol Partre:

"Most meg azt mondod, a külföldieknek szól, hogy viselkedjenek rendesen."

Arra próbáltalak rávezetni, hogy a libsi logikád szerint

1. ha a "rómaiak" = rómaiak, akkor NEM idegengyűlölet, ha elvárják, hogy az idegenek tartsák tiszteletben a szokásaikat és tartsák be a törvényeíket

ELLENBEN

2. ha a "rómaiak" = magyarok, akkor NAGYON IS idegengyűlölet, ha elvárják, hogy az idegenek tartsák tiszteletben a szokásaikat és tartsák be a törvényeíket

gyalog.galopp 2015.06.09. 18:16:15

@Jean Sol Partre:

nocsak, nocsak, tán csak nem érintettnek tetszik lenni?

Nicktolvaj 2015.06.09. 18:17:26

@Counter:

"Van adatod arról, hogy a menedékkérők hány százalékának van azonosító okmánya, vagy csak a levegőbe beszélsz?"

Neked van?

Mert ha nincs, akkor a levegőbe beszélsz, amikor véded őket.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 18:40:59

@Nicktolvaj: A bizonyítási teher rajtad van – te állítottál egy csomó elég konkrét dolgot. Biztos nem az ujjadból szoptad...

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 18:44:01

@Counter:
Bizonyítási kényszerben az ügyészség van, ha mérgedben megkéselted a csapost a kocsmában, mert be van zárva vasárnap a Spar.

Itt nem egészen ez a helyzet.

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 18:50:54

Ha Erdélyből és a Felvidékről vándorolnának be magyarok, vajon akkor is anyatigrisként védenék a libsik a bevándorlókat?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 19:09:19

@gyalog.galopp: na akkor másképp, hogy megértsd: nem az a kormány dolga, hogy az országon belül ellentéteket szítson, mert az nem oldja meg a problémát. ezt egy agyatlan kocsmatöltelék ingyen is megcsinálja, minek ehhez kormány? ha neked és sokaknak ez az elvárásuk kormánytól, az viszont nem csak a te problémád, hanem sajnos mindannyiunké. ezért is tartunk ott, ahol.

egyébként teljes félreértésben vagy: a kormánynak nem kell igazolnia a felhatalmazását, legális választások voltak, vagy nem? vagy minden eu-t is érintő ügyben népszavazást kell tartani?
mellesleg a plakátkampány mit igazol a felhatalmazásukból? a nemzeti konzultációtól meg aztán összeszarja magát az EU, hogy ez aztán a felhatalmazás. jézusom...

és igen, pillanatnyilag azt látom, hogy a kormány milliókat, milliárdokat költ az uszításra, ahelyett, hogy az ország érdekeit képviselné ott ahol kell.
biztos marha nehéz megérteni, hogy ez európai probléma, nem csak magyar. erről az eu-ban gondolkodnak, vitáznak és fognak döntést hozni. és sokkal célravezetőbb lenne, ha a kormány ebben próbálna részt venni ahelyett, hogy itthon hergeli népet, mert a bevándorlási problémát - tetszik, nem tetszik - nem a magyar állampolgárok fogják eldönteni.
persze ezt ők pontosan tudják. a hülyékkel meg megetetik a maszlagot. hát egészségetekre!

Virág et. 2015.06.09. 19:11:50

@Holger Hartland: Egy jogi kérdésnél, amire a kormány jogi választ ad (menekült törvény módosítása), ott téged nem érdekelnek a jogi szempontok. Értem. Akkor mi érdekel?

"Ami a szír fogorvost illeti, ott bizony te lősz mellé, neked kellene gondolkodnod. Az említett fogorvos a riport idején már megkapta a menekültstátuszt, és munkát is ajánlottak neki. "

??? Egy videóról beszélünk? A fickó nem is mondja, csak a riport végén, hogy ő fogorvos. A szakállasra gondolok, nem a líbiaira, aki 5000 eurót keresett otthon és itt talán 500-at ha kaphat, mert ez már a mesés nyugat az meg ugye a poros Közel-Kelet, ahogy a Jobbik emlőin nevelkedett retardojobberek képzelik a világot Csepel-alsóból kitekintve.

Egyébként a mondandóm vonatkozásában teljesen tökmindegy, hogy a fickó dolgozik-e már és hogy elismerték-e már a menekült kérelmét. Mert ő még a RÉGI szabályok szerint jöhet, az ÚJ szabályok szerint, amiről most a kormányzati hiszti szól, azok szerint már ő sem jöhetne és mások sem jöhetnek. A többi szíriai fogorvos sem.
Inkább arra kéne reagálnod, amit írtál: hogy ezek után is jöhetnek majd a szíriai fogorvosok. Áruld már el hogyan, ha vízumot nem kap és menekültként nem fogadjuk be, mert olyan szerencsétlen, hogy nem tudta átugorni a fél Balkánt...

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 19:13:33

Magyarországi magyar: EU, Schengen, de nem eurózóna.
Felvidéki magyar: EU, Schengen, eurozóna.
Erdélyi magyar: EU, de nem Schengen és nem eurozóna.
Kárpátaljai és délvidéki magyar: se nem EU, se nem Schengen, se nem eurozóna.

Inkább azon agyalnának a libsik, miképpen lehetne ebből a bolondokházából a magyar nemzetnek valahogy kijönnie. Ahelyett, hogy mindenféle négereket babusgatnának, mintha az édes gyermekeik lennének.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 19:15:57

@Tudományos libsizmus: nem biztos, hogy kussolok, de elfogadom a játékszabályokat. viszont akkor beszélek és élek egyéb állampolgári jogaimmal amikor akarok. bocs :)

@Kovacs Nocraft Jozsefne: már ne haragudj, de miről dönthet most a nép? arról, hogy akarja-e utálni a bevándorlókat vagy nem? hú nagy döntés bazmeg :D

Tudományos libsizmus 2015.06.09. 19:17:56

@Nelson.:
Helyes. Akárcsak mindenki más.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.09. 19:31:01

@Virág et.: "Akkor mi érdekel?"

The impact that the recent surge of migrants from cultures fundamentally different from our own would have on Hungary - my country, you know :) -, and the future of the Hungarian nation.

I made this explicit in two comments in plain Hungarian, but you didn't understand. Now I have realised that switching to English may be a more effective way to interact with your kind. :)

But now, leave me alone, asshole.

gyalog.galopp 2015.06.09. 19:53:31

@Nelson.:

Na idefigyelj, olvastam a plakát szövegét előről, hátulról, de sehogy nem jött le nekem a megosztás, az uszítás meg pláne nem, ugyanis a szöveg nem rólam szól.
Te találva érzed magad, azt azért kétlem, akkor meg mi a fenétől uszulsz?
De körülöttem se uszul senki, a kocsmát nem ismerem, manapság fehér ember nem megy kocsmába, otthon iszik.

"... ha a kormány ebben próbálna részt venni ahelyett, hogy itthon hergeli népet, mert a bevándorlási problémát - tetszik, nem tetszik - nem a magyar állampolgárok fogják eldönteni.
persze ezt ők pontosan tudják. a hülyékkel meg megetetik a maszlagot. hát egészségetekre! "

Hát ezt a mondatot sem értem, most ki a hülye, vagy mégse,,? Én nem eszek meg semmit, egyszerűen nem akarom a bevándorlókat és kész, se plakáttal, se plakát nélkül.
Egyébként igazad van, valóban nem lenne szükség a plakátokra, mert a többség a saját önvédelme érdekében alapból elutasítja ezt a fajta migrációt, nem érti , hogy ez egyáltalán mért kérdés.
De valahogy a tudomásukra kell hozni, hogy az eu határain belül van egy rakás döntési jogkörrel felruházott idióta, akik a kiszelektált menekülteket szét akarják teríteni azokra az országokra is, akiknek lényegesen nagyobb saját problémáik vannak, meg aztán ehhez a migrációhoz semmi közük, nem ők gerjesztették.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 20:06:47

@Nicktolvaj: namégegyszer.

1. "A célja az, hogy megszólítsa és állásfoglalásra bírja a témával addig nem foglalkozó átlagembereket."

ergo a magyaroknak szól, már csak azért is, mert magyarul írták, gondolkodjunk el, támogassuk a kormány álláspontját.

2. "Rómában tégy úgy, mint a rómaiak"

tehát a külföldieknek szól, akik ide jönnek és tartsák tiszteletben a szokásainkat.

Döntsd már el, melyik érvet használod, mert a kettő ellentmond egymásnak. Szóval kiknek és mit akar mondani a plakát?

Jean Sol Partre 2015.06.09. 20:07:35

@gyalog.galopp: miben? én csak kíváncsi vagyok.

Nicktolvaj 2015.06.09. 20:13:07

@Nelson.:

"vannak kérdések, amikről ki lehet és ki is kell kérni az állampolgárok véleményét. a bevándorlási kérdés pont nem ilyen, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy az egy-két bites állampolgár átlássa"

Bezzeg a Paks2 szerződésekről még Mari néni Basznádfalván is kompetens polgárként tudna népszavazni - míg, ha arról van szó, hogy akarjunk-e betelepíteni alulszocializált és aluliskolázott afrikaiakat az országba, akkor Mari néninél megáll a tudomány :)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 20:18:35

@Tudományos libsizmus:

"Ha Erdélyből és a Felvidékről vándorolnának be magyarok, vajon akkor is anyatigrisként védenék a libsik a bevándorlókat? "

Ugyan már! Akkor a 23 millió románnal riogatnának.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 20:22:53

@Holger Hartland: The impending and in certain regions increasingly tangible Syrianization of the precious but declining ethnic Hungarian population must be averted at all costs. Radical political, administrative and even military measures are to be taken immediately, as Syrians have already overwhelmed minor border villages in force. We have to admit that our previous assumption were proved utterly wrong: neither the linguistic or the religious differences provide an identity barrier strong enough to avoid aged Hungarian pensioners coughing up the jizya or younglings willfully reciting the Shahadah and joining the Caliphate or donning the hijab.

We must resist and repel this silent but fatal invasion or be inevitably swallowed up by the colossal tide.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.09. 20:23:51

@Nicktolvaj: Mari néne még arról se tud dönteni, hogy legyen-e bolt vasárnap, legyen-e pék hajnali 5-kor, vagy se.

Nicktolvaj 2015.06.09. 20:26:31

@Jean Sol Partre:

Na mégegyszer:

Arra próbáltalak rávezetni, hogy a libsi logikád szerint

1. ha a "rómaiak" = rómaiak, akkor NEM idegengyűlölet, ha elvárják, hogy az idegenek tartsák tiszteletben a szokásaikat és tartsák be a törvényeíket

ELLENBEN

2. ha a "rómaiak" = magyarok, akkor NAGYON IS idegengyűlölet, ha elvárják, hogy az idegenek tartsák tiszteletben a szokásaikat és tartsák be a törvényeíket

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 20:49:29

@Nicktolvaj: nagyon fárasztó vagy ám. nem arról van szó, hogy nem várjuk el, hogy tiszteljék a kultúránkat és betartsák a törvényeket. ez természetes akkor is, ha valahová csak turistáskodni megy valaki. alap.
azzal van a baj, ami nem megy a fejedbe, hogy azt kommunikálják a plakátokkal, nekünk, hogy nem fogják betartani, nem fogják tiszteletben tartani. hogy ettől félni kell ergo utálni kell őket.
és erre a hangulatkeltésre semmi épeszű érv nem létezik. neked sem sikerült még ilyet mondanod, meg a kormánynak sem.

Jean Sol Partre 2015.06.09. 21:05:19

@Nicktolvaj: a faszt jössz megint a rómaiakkal! Értem én, mit akarsz elmagyarázni, csak épp a te húgyagyad nem érti a kérdést.
Azt áruld már el, szerinted kinek készült a plakát, mert erre próbálsz több egymásnak ellentmondó magyarázatot adni, aztán meg csak trollkodsz, ha ez kiderül.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 21:13:49

@Nicktolvaj: ki mondott ilyet? paks2-el nem az a baj, hogy nem lett róla népszavazás, hanem hogy nem tudunk róla semmit. (de ez nem tartozik ide)

@gyalog.galopp: hányszor kell elmondani ugyanazt?
a bevándorlók nem tudnak magyarul és nincsenek is pillanatnyilag annyian, hogy óriásposzterekkel kéne bombázni őket. kinek szól akkor? nyilván nekünk.
és mit mondanak?
nem veheted el a munkát
tiszteletben kell tartanod a kultúrát
be kell tartanod a törvényt

ezzel azt sugallják, hogy ezek a gonosz bevándorlók erre pályáznak: elveszik a munkádat, leszarják a törvényeinket és nem tisztelik a kultúránkat. ez köznyelvi értelemben kimeríti az uszítást, még ha büntetőjogilag nem is áll meg.
és az egybites állampolgár be is nyalja.

a bevándorlásról lehetett volna értelmes vitát is folytatni, csak nem ezzel a felütéssel. de persze nem is az érdemi vita volt a cél. a kormány ezt a kifejezést nem ismeri és ezt bizonyította is jó néhányszor.

gyalog.galopp 2015.06.09. 21:41:52

@Nelson.:

Szedd már össze magad, amennyiben a plakát szövegnek nincs értelme, akkor mért várod el a kormánytól, idézlek:

"a kormánynak ehelyett az lenne a dolga, hogy pl összefogva az érintett országokkal, nyomást gyakoroljon az eu-ra."

Ha szerinted a plakát nem valós veszélyre figyelmeztet, akkor meg mit aggódsz miről akarsz vitát nyitni?

A másik, döntsd már el szükség van vitára, vagy úgyis az eu dönt , akkor meg minek?

A capuai fiúk mond neked valamit?

maroz 2015.06.09. 21:50:21

@Holger Hartland: And now for something completely different:

coub.com/view/6swui

;))

Szindbad 2015.06.09. 21:53:30

A voodoo szertartást büntetik magyarországon? Mintha Pityingert ezért ítélnék el mostanában.

Én azt gondolom, hogy ha valaki nagyon gyűlöl valakit, és elképzeli, hogy milyen s zörnyűségeket tenne vele, és ezt egy babán fejezi ki, az tud működni.

Ez tilos jelenleg Magyarországon?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.09. 22:14:04

@gyalog.galopp:
ki mondta, hogy a plakát szövegének nincs értelme? azt mondtam, hogy az uszításnak és a hergelésnek nincs értelme, amit a szövegek sugallnak.
ki mondta, hogy a menekültkérdés nem lehet valós probléma?
ki mondta, hogy vitát akarok nyitni? azt mondtam, ha erre igény van, lehetett volna róla értelmesen is beszélgetni.
minimális szövegértés sincs, vagy szándékosan forgatsz ki mindent?

mi ebben az érthetetlen neked?

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 23:38:49

@Nicktolvaj: "Így gondolod?"

Ha azt gondolnám, azt írtam volna.
Ha nem írtam azt, akkor nem azt gondolom.

Mondjuk nem vagy itt egyedül a nyomoroddal: szívesen megmondanád, hogy mit gondoljak; csak azért, hogy azzal vitatkozhass.
Mert amivel kellene, ahhoz kevés vagy.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 23:41:04

@Holger Hartland:

Jó, de hát nem lehet minden ellenzéki ellentmondás mellé rendőr állítani.
Különösen így, hogy a plakátokat őrzik mind.

Ellenben híres lettél: Kard posztolta a posztodat "az egyik népszerű közösségi portálon".
Gratulálok!

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 23:52:02

@bbjnick:

Szemmel láthatóan lubickolsz az ilyen helyzetekben.
Amikor igazán önfeledten játszhatod a hülyét.

Robinzon Kurzor 2015.06.09. 23:54:53

@Nicktolvaj: "És a kitoloncoláskor kapott papírokkal állnak majd munkáért meg segélyért sorba ott, ahonann kirakták őket"

Milyen papírokkal, kicsi huszár?

Amelyekről pont te állítottad, hogy gondosan megsemmisítik őket az illegális határátlépés előtt?

Próbálja meg legalább látszólag konzisztensnek tűnő hazugságot összerakni, mert ez így nagyon szánalmas.

annamanna 2015.06.10. 05:35:42

www.youtube.com/watch?v=jwZB8bXXZcA

People die for the petrol, the gas and the whip,
In London, you can get shanked in the heart,
Still the government put more tax in Iraq,

annamanna 2015.06.10. 06:36:43

www.youtube.com/watch?v=ZE8rGXEP73s

A témával kapcsolatos egyetlen kérdésem: honnan tudták 2009-ben ennek a videónak a készítői, hogy 2029-ben Magyarországon és Lengyelországban olyan nacionalista kormányok lesznek uralmon, akik nem engedik meg a muzulmánok bevándorlását.

www.hir24.hu/kulfold/2015/06/09/ha-magyarorszagra-jossz-ezert-menekulsz-el-otthonrol/
Ennek a cikknek a zárása elég korrekt: "Az egész menekültválságnak csak az vethet véget, ha rendet lehet teremteni a forrásországokban, azaz ahonnan kiindulnak a menekülthullámok."

"Tehát ha valaki térugrással terem Magyarország területén, annak tudunk menedéket nyújtani, mindenki mást megélhetésiként tart számon a kormány." www.hir24.hu/belfold/2015/06/09/ismerje-meg-rogan-antal-es-kosa-lajos-csavaros-eszjarasat-a-menekultekrol/

A fentebbi cikkből kiderül, hogy Szerbia maga is a top 5 ország egyike, ahonnan a legtöbb ember menekül el. Máshonnan érkező menekültáradatot tehát nem tud befogadni.
Görögország gazdasága sem tudja felszívni a bevándorlókat.
Törökország pedig nincs jó viszonyban Szíriával, ennek ellenére nyilván a menekültek túlnyomó része a környező államokban rekedt (például pont Törökországban). Ilyen szempontból végletesen túlterhelt, nem csoda, ha onnan is igyekszik továbbállni az, aki tud.

Legalább János pap országát, Nekeresdországot vagy az elsüllyedt Atlantiszt kéne a térképen felfedeznie Rogánéknak Szíria és Magyarország közt, ami biztonságosan fel tudja szívni a menekültáradatot. Mert a fent említett három ország nem tudja, Szerbia főleg nem képes rá.
Mondjuk mi se, pláne ilyen hozzáállással.

Azért a felmerülő problémákhoz egy apró link: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/pasztor-anna-fel-sem-fogtam-hogy-veszelyben-az-eletem-2367253
"ugyanis Berlinben hétfőn éjjel alig hat órán belül három hasonló támadás is történt, amiben többen meg is sérültek."

Lehet találgatni, kik rabolják a berlini boltokat nagyüzemi szinten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 06:37:20

@Nelson.:

"paks2-el nem az a baj, hogy nem lett róla népszavazás, hanem hogy nem tudunk róla semmit."

Érdekes vagy. Hadd idézzelek:

"vannak kérdések, amikről ki lehet és ki is kell kérni az állampolgárok véleményét. a bevándorlási kérdés pont nem ilyen, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy az egy-két bites állampolgár átlássa"

Nos, akkor vannak kérdések, amikről ki lehet és ki is kell kérni az állampolgárok véleményét. Paks 2 pont nem ilyen, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, hogy az egy-két bites állampolgár átlássa.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 06:44:07

@annamanna:

"A fentebbi cikkből kiderül, hogy Szerbia maga is a top 5 ország egyike, ahonnan a legtöbb ember menekül el. Máshonnan érkező menekültáradatot tehát nem tud befogadni."

Ebben nem értek egyet veled. Szerbiából a szegénység miatt vándorolnak ki (és nem menekülnek) az emberek, nem azért, mert (polgár)háború vagy az IS fenyegeti az életüket. Egy háborús övezetből menekülő embernek Szerbia biztonságos ország. Ezen még a gyenge közbiztonság sem változtat, hiszen akkor Nyugat-Európa idegenek lakta gettóiból ugyan miért nem menekülnek a muszlimok és a négerek pl. Magyarországra?

gyalog.galopp 2015.06.10. 08:43:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Biztos vagy benne, hogy az etnikai összetételnek nincs köze ehhez a hirtelen kivándorlási hullámhoz?
/ tudom ez egy hülye kérdés, amit nem is tanácsos megválaszolni.../

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 08:57:21

@gyalog.galopp:

Akkor nem válaszolok, úgyis sejthető. :)

Virág et. 2015.06.10. 10:06:30

@Holger Hartland: If I write in English and make an ad hominem attack then I look less ignorant and more intelligent.

Összefoglaltam a modoros mondandódat. Szívesen. Ez még rövidebb is annál, amit te írtál, az értelme meg ugyanaz.

(amúgy meg melléduma, állítottál valamit, amit aztán nem tudsz megvédeni és helyette maszatolsz.)

gyalog.galopp 2015.06.10. 10:30:40

@Nelson.:

Az Európába irányuló afrikai menekült áradatról, már legalább 10 éve írogatnak előrejelzéseket, ennek ellenére az EU ahelyett, hogy felkészült volna, még jól belepiszkált a darázsfészekbe.
Ezek után te még megkérdezed kinek szól a plakát, hát neked bazdmeg, hogy ébredjé má föl, meg a "menekülteknek", hogy rossz irányt vettek, meg az EU-nak, hogy egye meg ő amit főzött, meg mindenkinek , aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy ez nem menekült probléma, hanem migrációs probléma, amire sem mi, sem a migránsok nincsenek felkészülve, sem anyagilag, sem morálisan, sem kulturálisan.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.10. 11:38:20

@gyalog.galopp: A kialakult helyzetért nem csak az EU, az ENSZ felelőssége is elvitathatatlan. Egy 1951-ben (ekkor lényegében még nem volt ismert a tömeges migráció problémája) született határozatra hivatkozva kényszerítették a nemzeteket, hogy legyenek "befogadóak".

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 11:55:22

@Counter: That's what we Hungarians informally call 'pushing the bycicle too far', young padavan. :) Your patriotic zeal will hopefully soften a lot (but stay with you in a milder form without any excess) as you mature. (Irony is appreciated.)

@Virág et.: Te nyomorult szerencsétlen, két nyelven háromszor magyaráztam el neked, hogy nekünk, magyaroknak a magyar érdek az első, a vele szorosan összefonódó európai érdek a következő, utána jöhetnek - ésszel! - az emberbaráti megfontolások, és ehhez képest a jogi-technikai finomságaidat feldughatod magadnak. Sosem szerettem az idegenszívűzést meg a hazátlanozást, de most már kurvára át kell gondolnom, hogy nincs-e benne mégis valami.

Azt hiszem, ha valami, akkor ez lehetett az értelme az egyébként első látszatra valóban ostoba és bigott plakátkampánynak. Szándékosan feladni egy magas labdát a bal/ballib/lib ellenzéknek, csakhogy a labda tojáshéjból készült és szarral van töltve, így aki nagy igyekezettel csapja le, az jól összekenődik. És pontosan ez történt.

gyalog.galopp 2015.06.10. 12:08:19

@Disznóvári:

Egyetlen jogszabályról tudok, amit több évszázada hatályban van, legalábbis nálunk, a Könyves Kálmánhoz fűződő " boszorkányok márpedig nincsenek" című. Az összes többit 5- 10 - 20 , de legalább 50 évenként frissíteni kell, aminek elmulasztása súlyos következményekkel jár.
( mielőtt még szólna valaki, az ember alkotta jogszabályokra gondolok, a 10 parancsolat nem ebbe a körbe tartozik)

Egy dologról nem beszél senki, de már illene kimondani, a migrációs hullám etnikai alapú, etnikai alapon gerjesztett, legyen az Afrika, Koszovó, Afganisztán.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 12:22:01

@Holger Hartland: The first and foremost advice to be taken and thoroughly understood from this rather sorry mess is to accept and keep in mind that purported matters of national security and interest shall not be phrased by spin doctors, however precious and useful their other services might be. We must agree that although extreme short-sightedness and bias are very important and beneficial tools of their trade, they also pose a destructive influence in proportion to their professional capabilities. However obsolete this sounds, yet there might still be issues best left to statesmen, whom, sadly, we are critically lacking. But even this shortcoming shall be not used as an excuse for haphazard and wanton actions deliberately furthering contradictory and banal goals best served with means of a much more fleeting and shallow nature then hate-mongering.

Also, padawan it is. You a student to the language still are?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 12:22:43

@gyalog.galopp: Nézz utána a kereskedelmi utalványozás szabályainak :-D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 12:49:05

@Counter: No, the moral of the story is that the Liberals and the Left should finally stop taking all the opprtunities to make fools of themselves, especially when these opportunities are offered to them by an otherwise woefully corrupt and incompetent Right.

Padawan it is? Unfortunately, I have never been proficient in Jedi matters, and yes, a student of not just the language but of many more things I am and will always be. Actually, from you guys I expected more évanéniing than this.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 13:25:31

@gyalog.galopp: nézd, ha én kiplakátolnám a várost, hogy "gyalog.galopp, ha a városomba jössz, nem ölheted meg az anyámat", "nem veheted el a gyerekemet", akkor az emberekben óhatatlanul kialakulna az a kép rólad, hogy gyerekeket veszel el és anyákat ölsz. Szerintem jogosn hinnéd azt, hogy ellened uszítom az embereket. Így sem esik le?

Jean Sol Partre 2015.06.10. 13:41:26

@Holger Hartland: "nekünk, magyaroknak a magyar érdek az első"

Egyrészt ez is vitatható, lehetnek olyan magyarok, akik tágabban értelmezik a világot.
Másrészt, és ez a fontosabb, pont az a kérdés, hogy mi az érdekünk nekünk magyaroknak. És ez az, amiről az értelmes vitát lehetetlenné teszi a kérdőív és a plakátok (amúgy gyakorlatilag minden másban is ugyanez a helyzet, ez a kormány nagyjából minden témában kizárja az értelmes vita minden lehetőségét).

annamanna 2015.06.10. 13:41:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: oké, rendben, onnan kivándorolnak és nem menekülnek.
Mellesleg az EU-tagországok ugyebár ilyen statisztikába eleve nem kerülnek be; ha azt is beleszámolnánk, akkor megdöbbentő különbség lenne a szerbek évi 32 ezer kivándorlója (amivel már be lehet kerülni a top 5-be) és az uniós tagállamok között, pláne a keleti blokk országaiban.
De ha már itt vagyunk, igen különös, hogy semmiféle statisztikába nem került be az az egymillió orosz, akik tavaly elmenekültek Ukrajnából. Az is több kicsit, mint a 32 ezer.
Ráadásul ugyebár az sem látszik a statisztikában, hogy Magyarországon ipari méretekben adományoznak hamis kettős állampolgárságot ukránoknak, oroszoknak (stb), akik aztán ennek birtokában uniós állampolgárként oda mennek, ahová csak akarnak.
Tehát ez megint egy olyan statisztika, amire igaz a mondás: csak akkor hiszem el, ha én magam hamisítottam.

De visszatérve Szerbiára: egyáltalán nem tudják kezelni a helyzetet, nincs kiépített szervezeti háló, a menekülteket sokszor megverik, a rendőrök elveszik a pénzüket, ilyesmi.
Nem tudom, Orbánék mit képzelnek, ha valaki nincs otthon, attól még ennie és innia kell, ennek megfelelően szarni is fog valahová; mosakodnia, fürödnie kell, hogy ne betegedjen meg, ne terjesszen fertőzést vagy tetveket; fűtött helyiségben aludnia, öltöznie, a ruháit kimosnia; orvosnak kell ellenőriznie, hogy nincs-e betegsége stb.
Ehhez jól kiépített szervezeti hálóra lenne szükség, amire Szerbiában halvány remény sincs.
Ráadásul szemmel látható, hogy zömmel a fiatal férfiak jutnak el idáig, tehát a MUNKAVÁLLALÓ réteg jönne az EU-ba. Nekik MUNKA kell, mert ők tényleg dolgozni akarnak, nem családostul érkeznek.
Mit kezdene Szerbia ennyi munkavállalóval?

vs.hu/kozelet/osszes/szerbia-felett-keszulnek-osszecsapni-a-menekultaradat-hullamai-0610

"A szerb miniszterelnök hivatalosan is beismerte, országa nem tud mit kezdeni ezekkel az emberekkel, se pénz, se lehetőség nincs az elhelyezésükre."
"A közeli városban ugyan van egy menekülttábor, de az megtelt, nem engedik be őket"
"A szerb Vöröskereszt ugyan kijár az erőbe és ott ennivalót oszt nekik, de aludni csak a földön tudnak."
"Szerbia nem tud mit kezdeni a naponta érkező menekültekkel. A szerb miniszterelnök azt mondja, nem készültek menekültek befogadására, és menekültközpontok létesítésére sincs pénzünk. Szerbia a modern világ része, nem egy rasszista állam, helyet kell találnunk nekik és sürgősen rendezni a státusukat - fogalmazott Ivica Dacsics."
(2013. dec.) www.hirado.hu/2013/12/01/menekultek-ezrei-szerbia-magyar-hataran/

"A Schengeni Egyezmény-tag magyar határőrség hőkamerákkal, lovas határőrökkel, helikopterekkel gyűjti be a menekülteket és a hatályos nemzetközi egyezmények alapján toloncolja őket vissza Szerbiába. Bizonyos szempontból nem fair, hogy ismét a szerb államnak és a polgárainak a nyakába varrják ezeket az embereket, hiszen Szerbián aztán nem múlna, ők minden további nélkül továbbengednék a menekülteket Nyugatra. Nyújt valamilyen segítséget az EU Szerbiának a menekültkérdés rendezéséhez?

Jelena Marić: Az EU nem, viszont az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) anyagi támogatásban részesíti Szerbiát e feladatainak ellátása érdekében, azonban pont az idén jelentősen csökkentették Szerbiának az erre a célra juttatott támogatást.

Serbia Insajd: Szabadkán a Baptista Szeretetszolgálat és a Kelet-Európai Misszió önkéntesei osztanak a menekülteknek élelmiszert. Emellett van lehetőségük például tisztálkodásra? Olyan hely a városban, ahol senki sem firtatja, hogy honnan jöttek, de legalább heti egyszer-kétszer le tudnak zuhanyozni? Mert az gondolom senkinek sem hiányozna, hogy fertőzéseket kezdjenek terjeszteni. És főképp, most, hogy jön a tél, melegedőket igénybe vehetnek?

Jelena Marić: Nem tartozik a hatáskörünkbe, érdemi választ nem tudunk adni."
srbija.blog.hu/2011/12/16/menkulthelyzet_szerbiaban

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 13:52:29

@Holger Hartland: Who exactly is this évanéni and how has she managed to hurt your feelings this bad?

Maga most tényleg azon fanyalog, hogy mialatt a kormány kommunikációjára a legnagyobb hatást lassacskán 5 liter kannásbor látszik gyakorolni, a kimutathatatlan szociálliberálisok és újbaloldaliak esetleg marhaságokat mondanak?
Önnek igen kiváló érzéke van a lényegtelen megtalálására, ha ez így van.

gyalog.galopp 2015.06.10. 14:21:20

@Jean Sol Partre:
Azért ennyire ne galoppírozzuk el magunkat még gyalog se.
A plakátok munkahelyről, kultúráról , törvényről szólnak, ha a kedvenc városodban ilyen, nekem címzett plakátok fogadnak, akkor az számomra egyértelmű rendben, vagy pedig hátra arc.

gyalog.galopp 2015.06.10. 14:25:59

@annamanna:

Már azért is Orbán a hibás, hogy a szerbek nem tudnak mit kezdeni a migránsokkal?

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:32:08

@gyalog.galopp: pontosan azt sugallják, hogy a bevándorlók nem akarják betartani a törvényeinket, nem fogadják el a kultúránkat és főleg el akarják venni a munkánkat.
Szerintem ha ilyen plakátokat címeznék neked, elég ferde szemmel néznének rád az emberek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 14:34:04

@Jean Sol Partre: Természetesen elfogadható, hogy létezzenek olyan magyarok, akik vitatják, hogy a magyar érdek legyen-e az első, de akkor ők se csodálkozzanak, ha mások meg azt fogják vitatni, hogy mennyire tekintsük őket magyarnak. Szarhatsz a nemzetre, de akkor ne csodálkozz, ha a nemzet is szarik rád. Így fair. A párbeszédet nem a teljesen fölösleges, buta és manipulatív kérdőív, és nem is a meglehetősen színtelen, unalmas (csak az ellenoldal által túlhájpolt) plakátkampány teszi lehetetlenné, hanem a liberálisok megszokottan és megjósolhatóan bolsevik szellemiségű hisztériája. Bayer Zsolt mai blogposztja így végződik: "ezekkel a gazemberekkel nincs miről beszélni". Sajnálni fogom, ha igaznak bizonyul.

@Counter: What, you haven't heard about Eva S. Balogh of Hungarian Spectrum? A well-known phenomenon among Hungarian internet users interested in politics, she's the typical omniscient Hungarian liberal, correcting not only the inappropriate opinions but also the bad English of those Mucsaians who venture to question The One and Only Acceptable Point of View. This is not a personal experience, though - I don't think that getting banned from a liberal blog would be worth the registration :) -, so I have no strong feelings, just the usual dislike.

Ami a szoclibeket illeti, Európa-szerte még mindig erősek (a szellemi életben még Magyarországon is), így egyáltalán nem lényegtelen, hogy mit mondanak és hogyan.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 14:35:33

@Jean Sol Partre:

többségi elv mentén működő kvázi kollektivista ("demokratikus") rendszerekben ez bizony reális veszély...

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:35:34

@gyalog.galopp: tényleg nem esik le nektek, hogy itt emberekről beszélünk? Igen, más országból, más nemzet, más kultúra, de emberek, akik bajban vannak.

Nem az az első gondolat, hogy segítsünk nekik?
És persze, mindjárt a második az az, hogy hogyan lehet úgy segíteni, hogy se most, se később ne legyen belőle konfliktus.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 14:36:36

@Jean Sol Partre:

segíts nekik magad:)

a saját pénzedből:)

alapíts egyesületet a cimbikkel:)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 14:36:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te nem tudsz olvasni? azt írtam, hogy paks2-vel _nem_ az a baj, hogy nem volt róla népszavazás.
ha azt mondom, hogy nem az a baj vele, akkor miből gondolod, hogy szerintem népszavazást kellett volna tartani róla?

@gyalog.galopp: vicces vagy. nekem szól a plakát? mert mi lesz, én fogom egyenként kitenni a menekülteket az országból vagy Mari néni? vagy Pista bácsi? :D ne legyél már ennyire egyszerű.
a plakát neked szól, mert a te érzelmeidre lehet hatni vele és most pártunk és kormányunk által is feljogosítva érzed magad, hogy alapból utáld a menekülteket.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 14:37:52

@Jean Sol Partre:

különben nem értem, hogy min rugóztok, Schengen óta ezek a kérdések már de facto EU szinten vannak...

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:45:33

@Holger Hartland: "A párbeszédet nem a teljesen fölösleges, buta és manipulatív kérdőív, és nem is a meglehetősen színtelen, unalmas (csak az ellenoldal által túlhájpolt) plakátkampány teszi lehetetlenné, hanem a liberálisok megszokottan és megjósolhatóan bolsevik szellemiségű hisztériája"

Szerinted velük kéne a vitát lefolytatni? Szerintem az emberekkel kéne beszélni, nem manipulálni őket, hanem értelmesen érvelve meggyőzni őket, illetve kikérni a véleményüket. Meghallgatni a szakértőket, gondolkodni, ahogy normális országokban szoktak.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:47:54

@pitcairn: kurva rendes ember vagy :) Segítsen rajtad a rossznyavalya, ha esetleg egyszer rászorulsz. Ha ott leszek és felismerlek, még le is köplek majd, remélem, meg fogod érteni.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:48:46

@pitcairn: gondolom, jó kereszténynek tartod magad :)

Jean Sol Partre 2015.06.10. 14:49:39

@pitcairn: az a kérdés, a kormány mit rugózik ezen, költi feleslegesen a sok pénzt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:06:39

@annamanna:

"semmiféle statisztikába nem került be az az egymillió orosz, akik tavaly elmenekültek Ukrajnából"

Talán azért, mert azok nagyrészt nem az EU-ba jöttek. De az ok lehet az is, hogy az EU nem szívesen szembesül az ukrajnai felforgató tevékenységének szomorú eredményével. Egyszerűbb, ha a homokba dugják a fejüket.

"De visszatérve Szerbiára: egyáltalán nem tudják kezelni a helyzetet, nincs kiépített szervezeti háló, a menekülteket sokszor megverik, a rendőrök elveszik a pénzüket, ilyesmi. "

A háborús övezetnél azért csak sokkal jobb.

Nézd, ahogy talán itt, talán máshol Ad Dio írta (ugye tudod, ki ő?), a menekültügyben csak rossz és még rosszabb megoldások vannak. A menekültek tömeges beengedése Magyarországra a még rosszabb megoldás, mert pár évtized alatt a saját hazánkban fogunk kisebbségbe kerülni.

"Mit kezdene Szerbia ennyi munkavállalóval? "

És Magyarország? Vagy a többi EU-ország? Sehol nincs sok munkahely szakképzetlen embereknek.

"pont az idén jelentősen csökkentették Szerbiának az erre a célra juttatott támogatást."

Ez az EU cinizmusát és álszentségét bizonyítja. Ne hidd, hogy velünk másként bánnának, ha befogadjuk a menekültek tömegeit - vagy hozzánk visszatoloncolják őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:11:45

@Nelson.:

"te nem tudsz olvasni?"

Te nem tudsz ÉRTŐN olvasni? Ha eddig nem értetted meg, mi volt a párhuzam lényege, eztán sem fogod, így nem kezdek bele a magyarázatba.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 15:12:28

@Holger Hartland: Értem, tehát ez a Balogh Éva a szociálliberális Skoff Elza. A kérdést sajnos csak Yoda mester fura szórendjének elsütése végett tettem fel.

És mit kell enni ahhoz, hogy a szociálliberálisoknak mindig pont azt tudjuk tulajdonítani, amivel a bumfordi, de jó szándékú – ámde azt rosszul kommunikáló – magyar nemzeti kormányt aktuálisan bárki megkritizálja?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 15:13:00

@Counter: Errata: tenni, természetesen :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 15:15:36

@Jean Sol Partre: Tessék, teljesüljön a vágyad, itt van két értelmesen érvelő, hisztéria helyett meggyőzésre törekvő cikk, amiket akár egy normális országban is írhattak volna:

tutiblog.com/viragozzek-a-magyar-es-az-illegalis-hataratlepo-koszovoi-nep-megbonthatatlan-baratsaga/

mozgasterblog.hu/blog/liberalis_hiszti_6

Nézd meg, hogy kifélék írták, milyen blogokon jelentek meg. A Tutiblogon és a közmédiás blogon a kormány csókos, túlfizetett, haveri bérbloggerei szoktak írni. És most sikerült eljutni oda, hogy ők a normálisak, ők érvelnek, amíg a ballibek hisztiznek, és még jól is érvelnek, igazuk is van. Simán leérvelik a ballibeket - ezek! :) -, pedig állítólag a ballibeknél van az ész, a szakértelem, a szürkeállomány. Beszarás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:15:38

@Nelson.:

"pártunk és kormányunk által is feljogosítva érzed magad, hogy alapból utáld a menekülteket."

Csak a te előítéleteidet minősíti, amiért rögtön a menekültek utálatára gondolsz.

Senki nem utálja őket. Nem kell utálni valakiket ahhoz, hogy eldöntsük, nem akarjuk a tömeges megjelenésüket az országban.

Te utálod a "szabadságharcukat" vívó palesztin vagy dzsihádista harcosokat? Jó liberálisként biztos nem utálod őket. Ebből az következik, hogy szeretnél százezer dzsihádistát betelepíteni az országba?

Ha igen, akkor fordulj elmeorvoshoz. Ha nem, akkor meg minek vádaskodsz?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 15:21:50

@Counter: Freudi elírás? Varázsgombán jár az esze, mi? :) A bumfordi, de rosszindulatú és kleptomán, ráadásul még rosszul is kommunikáló jobboldal, valamint a vele szemben álló kifinomult, de legalább aljas és a magyar középosztályt halálos ellenségnek tekintő balliberális oldal között az embernek semmiféle varázsgombára nincsen szüksége, hogy őrült helyzetben érezze magát. Csak nézzen körül és élvezze a tripet! Az élet szép és izgalmas!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:26:11

@Holger Hartland:

Elolvastam mindkét cikket. Valóban értelmes, visszafogot és tárgyeszű érveket tartalmlaznak, szemben a balliba köpködéssel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:27:06

@Holger Hartland:

Elolvastam mindkét cikket. Valóban értelmes, visszafogott és tárgyszerű érveket tartalmaznak, szemben a balliba köpködéssel.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 15:30:14

@Holger Hartland: mondjuk hamisan érvelnek, de legalább.

Figyi, ismerek én is pár embert, akivel remekül lehet vitázni bármiről.
De most nem róluk van szó, hanem pártunkról és kormányunkról, és arról, hogy ők viszont érvelés és meggyőzés helyett manipulatív módon félelmet (és ezáltal gyűlöletet) keltenek az emberekben.

Neked meg talán valami fóbiád van, úgy beakadtak a ballibek. Hogy jönnek ők most ide?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 15:31:07

@Holger Hartland: Ó, igen, a magyar középosztályt a balliberálisok kinyírják, de gonoszok! Még szerencse, hogy a jobboldal is, csak ők egész jól haladnak is vele, nem csak _mondják róluk_.

Egyik cikk sem érvel, megtévesztheti, hogy hörgés helyett artikulált szavakra, sőt esetenként szókapcsolatokra emlékeztetnek leírtak. Felüdülés ez a kormányzat által uralt kommunikációs térben, bizonyos értelemben, de...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 15:52:07

@Jean Sol Partre: "Félelmet keltenek", ez megint beszarás. Ha azt mondom, ne lépj a villamos elé, mert elgázol, félelmet keltek benned? Kérlek, akkor parancsolj, oda lépsz, ahová akarsz, ne is törődj azzal a csilingelő szarral.

@Counter: Persze, hogy a ballibek nem nyírják ki a magyar középosztályt - tudja, volt egy választás 2010-ben, aztán 2014-ben is egy, és a ballibek, fogalmazzunk úgy, egyiket sem nyerték meg. A jobboldal sem nyírja ki a magyar középosztályt. Az alsó részét nyírja, de nem ki-. A felső még jól is járt. A középosztály közepe meg elvan, a hazai lehetőségekhez képest nem rosszul. A cikkek pedig meglepően értelmesek, főleg ahhoz képest, hogy hol jelentek meg.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 16:01:41

@Holger Hartland: nézd, ha a bevándorlóknak szólnának a plakátok, akkor nem plakáton lennének, hanem szórolapokon osztogatnák a határon meg a menekülttáborokban, és nem magyarul írták volna őket. Ergo nekünk szólnak, akik nem vagyunk bevándorlók, és nem "jöttönk" ide, hanem itt születtünk. Következésképp értelmetlen felszólítani minket, hogy tartsuk tiszteletben a saját kultúránkat és ne vegyük el a saját munkánkat.
Innen már csak egy lépés kitalálni, hogy az egész arról szól, hogy azt sugallja számunkra, hogy a bevándorlók bizony nem tartják be, nem tartják tiszteletben, és legfőképp el akarják venni (a rohadékok).
Igen, ez félelmet kelt, bennem nem, mert ha itt elveszik a munkámat akkor azonnal indulok másik országba és elveszem valaki másét, meg mert tudom, hogy hazudnak, de a cél az ez. És sokakban, akik nem képzettek, akik most is rosszul élnek, akik féltik a munkájukat, akik nem ismernek más kultúrákat, sikerül is.
Mert ha az emberek félnek, akkor szükségük lesz egy erős kezű vezetőre, aki jól megvédi őket. Ennyi, és ha ezt nem veszed észre akkor jól beszoptad, sajnálom.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 16:02:58

@Holger Hartland: "A felső még jól is járt. A középosztály közepe meg elvan, a hazai lehetőségekhez képest nem rosszu"

Szerinted hány emberről beszélsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 16:06:37

@Holger Hartland:

'"Félelmet keltenek", ez megint beszarás.'

Ez ugyanaz a cinikus és rosszindulatú balliba félremagyarázás, mint amikor a rendőrség nemierőszak-ellenes felvilágosító videójába belemagyarázták, hogy a rendőrség szerint a nő a hibás a nemi erőszakért.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 16:06:46

@Holger Hartland: De nem a zebrán közlekedőknek szólnak a plakátok. Rossz analógia.
Ha a bevándorlóknak szólnának, akkor azt tenné a kormány, amit a kanadaiak: Miskolcon, magyarul tettek ki óriásplakátokat, hogy ne utazzanak Kanadába, mert vissza lesznek küldve.

És nem Torontóban, angolul, meg Québecben, québecois-ul.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 16:08:19

@Holger Hartland: A felső nem járt túl jól – bármikor megjelenhet az üzlet előtt egy szűk nadrágos, divatosan öltöző sikeres fiatalember, s tehet egy ellenállhatatlan ajánlatot.

Ez stresszes helyzet, s elég tartósnak tűnik.

gyalog.galopp 2015.06.10. 16:12:13

@Disznóvári:

Hát el, nekem már két boszorkához is volt szerencsém..

@Counter:
Ááááá, ez nem az igazi, gyengülni látom az erőteret.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 16:22:48

@gyalog.galopp: Mindig opció felrúgni a táblát, különösen, ha két másik ember játszott rajta.

Igazán köszönöm.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 16:27:06

@Jean Sol Partre: Te is még mindig a plakátokon hisztizel? Ezeken a száraz, unalmas, hirdetmény-szerű vacakokon? Bocs, de nem érdekelnek sem ezek az ócska plakátok, sem a még ócskább hisztijeitek. :) Nézd meg a svájci plakátokat, amiket pár nappal ezelőtt linkeltem, vagy olvass Ann Coultert (akit szintén linkeltem). Ez a plakátkampány elcseszett és ártalmatlan, de az általa felvetett problémák léteznek.

@Counter: Az analógia arról szól, hogy a ballibek a rájuk jellemzően aljas módon manipulálnak. "Félelemkeltés", mondják, mintha a félelem valami egészségtelen dolog lenne. Bűnösnek és "félelemkeltőnek" tekintik, aki felhívja a figyelmet egy költségekkel és kockázatokkal járó jelenségre. Szerintük emberbaráti kötelességünk bevállalni minden költséget és kockázatot, na nem nekik, hanem csakis nekünk. Amíg ez így lesz, addig mi csak "mi" leszünk, ők pedig csak "ők". Philippinél találkozunk. ;)

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 16:29:21

@Jean Sol Partre:

szolidáris csak __önként__ lehetsz...

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 16:31:05

@Jean Sol Partre:

a keresztényi jó cselekedet __egyéni__ döntésen alapuló __önkéntes__ elhatározásról szól...

nem vmi "humanistának" álcázott kollektivista diktatúráról...

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 16:31:48

@Jean Sol Partre:

ugyanolyan lelkesen rugóztok vele...

Jean Sol Partre 2015.06.10. 16:40:27

@pitcairn: mert a mi pénzünkből és a mi bőrünkre csinálja.

@Holger Hartland: a plakátok nem vetnek fel semmiféle problémát azon kívül, hogy tahó kormányunk van. De látom, téged nem kell uszítani. Ennél én értelmesebbnek gondoltalak eddig, de hát ez van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 16:51:55

@Jean Sol Partre: Neked már csak idézek egy korábbi kommentemből: "A fideszességgel nehezen gyanúsítható Ténytár blogon szerepelnek olyan számok, hogy 2012-ig évi 2-5 ezer menedékkérő érkezett Magyarországra, 2013-ban 19 ezer, 2014-ben pedig 43 ezer." Ha ez neked nem probléma, akkor nem tudom, hogy mi igen. Uszítani legfeljebb a magadfajták tudnak, de csak saját maguk ellen. De nem értek ti ennyit. Ha nincs hatalmatok, akkor nem. Ha van, akkor meg neked is viszlát Philippinél. :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.10. 17:02:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az egy kifejezetten feministák által generált hiszti volt, amire a liberálisok azonnal lecsaptak, az együgyű széplelkek meg beszopták.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 17:02:29

@Holger Hartland: igen, ez probléma. Szerinted a kormány eddigi lépései közelebb vittek egy jottányival a megoldáshoz? A kérdőív, a plakátok, bármi?

Tényleg megelégszel azzal, hogy ők is problémának hívják azt amit te annak tartasz? Ezzel meg van oldva? Ez csak a kocsmai hőbörgés szintje.

Ezzel a magadfajtázással meg max anyáddal randizhatsz Philippinél, a faszom se kíváncsi rád közelebbről.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 17:12:10

@Jean Sol Partre: Na nézd ezt akkor és takarodj tüntetni az ausztrál követség elé:

www.youtube.com/watch?v=rT12WH4a92w

Bayer Zsoltnak sajnos igaza volt:
veletek, gazemberekkel nincs miről beszélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 17:32:29

@Jean Sol Partre:

"Szerinted a kormány eddigi lépései közelebb vittek egy jottányival a megoldáshoz?"

És a ti balliba hisztitek? Ezzel meg van oldva? Ez csak a kocsmai hőbörgés szintje.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 17:41:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: álljon meg a menet.
Adott egy probléma, amit kezelni kell. Nyilván a kormánynak, hiszen neki vannak eszközei. A kormány a maga tahó módján belebassza a bugylit a kocsmaasztal közepébe. Ha ez nekem nem tetszik, az hiszti? Akkor már oldjam is én meg a problémát, különben egy hülye balliba leszek? Meg vagy te hülyülve?
Én csak annyit szeretnék, hogy gondolkodjunk is, és titeket* kérdezlek, mert nektek tetszik amit a kormány csinál, hogy szerintetek mitől jó amit tesz. Ti meg érvek helyett csak azt mondjátok, hogy mert a ballibek hülyék és hisztiznek, mintha ennek köze lenne bármihez is.

*a "ti" ez esetben nem a jobboldal vagy bármi elképzelt ellenfél, hanem itt a mandi azon kommentelői, akik támogatják vagy legalábbis nem ellenzik a plakátos módszert.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 17:47:12

@Holger Hartland: Gondolom, ezt a spotot Ausztrálián belül sugározzák, ahogy mi is a magunk hasonló plakátjait.

Hiszen a kettő pont ugyanaz e tekintetben is.

gyalog.galopp 2015.06.10. 17:58:58

@Counter:

Jó akkor mondd meg a tutit, milyen nyelven hova raknád ki a koszovói cigánynak, a szíriai, afganisztáni , meg a jó ég tudja milyen náció, milyen nyelvjárását beszélő , de olvasni nem tudó migránsának a plakátot?
Gondolom azokat is magyar rendőrökkel őriztetnéd, nehogy lekaparják tűzgyújtáshoz.

Kit akarsz fárasztani?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:05:15

@gyalog.galopp: Amikor Kanada megunta a borsodi romákat visszatoloncolgatni, Miskolcon helyeztettek ki magyar nyelvű plakátokat.

Ez alapján a fontosabb szerbiai közutak mentén kihelyezett, albán, arab és angol nyelvű plakátok, esetleg az ottani rádióban, tv-ben vett reklámok valószínűleg célhoz érnének. Már ha a menekültek többségét akarnánk megszólítani, és nem a magyar választókat akarnánk heccelni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 18:06:37

@Counter: Én a youtube-on láttam. Nem tudom, az Ausztráliában van-e. ;) :P
Maga megy tüntetni a követségük elé? Ne feledje, cinkos, aki néma!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:07:21

@gyalog.galopp: Egyébként úgy hiszem, hogy a közel-keleti arabok és a koszovói albánok is tudnak olvasni és felteszem, hogy az esetleges analfabéták is hamar rájönnek a vándorlásuk során, hogy olvasni tudni csak hasznos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:08:00

@Holger Hartland: Maga határozottan átment write-onlyba, megvárom, hogy lecsillapodjék kicsit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 18:12:30

@Counter: Szóval nem megy tüntetni. Azért, mert ausztrál követség már csak Bécsben van? Ennyi áldozatot sem vállal a tengeren hánykolódó szerencsétlenekért? Pedig nézze, ha cukrászdát lehet magyarként nyitni Bécsben (legalábbis ezt ígérték), akkor tüntetni is lehet. Maga egy önző fasiszta, _lássuk_be_. Mára maradjunk ennyiben.

gyalog.galopp 2015.06.10. 18:12:51

@Disznóvári:

Igen, és mi van akkor, amikor egy fékezett habzású világháború zajlik, amikor migránsok milliói mennek egyik háborúból a másik nemszeretem országba, amikor a világon bármelyik országban ki lehet robbantani etnikai ellentétet, polgárháborút, amikor a befogadó ország is bármelyik pillanatban háborús övezet lehet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 18:14:28

@Jean Sol Partre:

"Ha ez nekem nem tetszik, az hiszti?"

Igen, hiszti. Ne a kommunikáció formájával törődj, ha megoldást akarsz, hanem magával a problémával. Te leragadsz a plakátoknál, mert nem mered világosan leírni a megoldási javaslatodat.

A kormány tevékenysége sem merül ki a plakátok kirakásával, az csak egy apróság. Olvashattad a terveket, pl. határzár.

"Akkor már oldjam is én meg a problémát, különben egy hülye balliba leszek?"

Ki akadályoz meg abban, hogy éredemi javaslatot tégy a megoldásra? Akár itt, akár a parlamenti képviselődnél. Te azonban negatív "kampányt" folytatsz, mert leragadsz egy részletnél, ami a megoldás szempontjából lényegtelen.

"Meg vagy te hülyülve?"

Ha még mindig a plakátok a problémád, akkor te vagy meghülyülve.

gyalog.galopp 2015.06.10. 18:14:32

@Counter:
Jó, tudnak és , mi a megoldás?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 18:16:26

@gyalog.galopp:

"Kit akarsz fárasztani? "

Igen, ez a taktikája. Elvárná, hogy a magyar kormány állapodjon meg az embercsempészekkel, hogy kitehessen helyi nyelvű plakátokat a csempészhajókra, vagy még inkább a csempészek "irodáiba".

gyalog.galopp 2015.06.10. 18:20:52

@Counter:
Tehát abban egyetértünk, hogy nem kellenek bevándorlók, mint ahogy Kanadának se kell akárki.
De a mi bevándorlóink, földrajzilag, etnikailag meg minden szempontból különbözőek, mért nekünk magyaroknak kellene megoldani egy kontinenseken átívelő plakátragasztást annak minden anyagi és logisztikai nyűgjével az eu helyett?
Vagy úgy látod nálunk már itt a kánaán, mi finanszírozzuk az EU-t?

gyalog.galopp 2015.06.10. 18:22:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ismerem a fajtáját, olyan mint a macska, de most ráérek.:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:26:22

@gyalog.galopp: Ha ezekkel az üzenetekkel az illegális bevándorlókat célozzuk, akkor a megoldás: kiplakátolni ugyanezt arab, albán, angol (esetleg francia?) nyelven Szerbiában a főutak, csomópontok mentén.

Nem ez történik, tehát a plakátkampány nem nekik szól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:27:28

@gyalog.galopp: Dehogy kell kontinenseken átívelni. A határsértők döntő többsége Szerbia felől érkezik és döntő többségük a felsorolt nyelvek valamelyikét érti.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:28:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A határzárat eddig csak egy hazafias alapon beszervezett ügynök-idegenvezető dobta be; vagy már ő is a kormány tagja lenne?

gyalog.galopp 2015.06.10. 18:49:57

@Counter:

Nem lehet igaz, de csak azé se adom fel.
Ezek az emberek nem hozzánk akarnak jönni, ez ugye eddig még így van, tehát tökmindegy milyen bikfanyelven írod ki nekik, hogy nálunk mihez tartsák magukat , leszarják.
No de , az ő célországuk visszapaterolja őket nekünk, aztán ... a többit tudod.
Tehát, miután visszapaterolták őket olvashatják a plakátokról - biztos lesz aki lefordítja nekik - , hogy amíg itt vannak, mihez tartsák magukat.

Kezded már érteni?
Egyébként a szerbeknél felrakott plakátokra ki vigyázna, a szerbek, tudod mikor?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 18:53:56

@gyalog.galopp:
1. Tehát akkor most se nekik írjuk ki?

2. Komolyan úgy gondolod, hogy ha nem őrzik a magyar állam képzelt plakátjait Szerbiában, akkor mi lesz, partizán veteránok fogják ágyúval szétlőni őket?

Legalább lenne ürügyünk bevonulni :-D

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 19:20:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: magadra vetted? pedig nem neked írtam és többesszámot sem alkalmaztam, de te tudod. (akinek írtam, tudom miért írtam)

de ha már, akkor nem ártana végre megérteni, hogy nem arról van szó, hogy bárki arra vágyna, hogy menekültek százezrei árasszák el az országot, hanem a kormány hangulatkeltő kampányáról. ha valakinek ez nem tetszik, károsnak és/vagy értelmetlennek találja, az nem azt jelenti, hogy az illető azt szeretné, hogy minél több menekült jöjjön. tetszenek ezt érteni?
persze, aki szélsőségesen gondolkodik, nem lát árnyalatokat, csak azt, hogy akinek nem tetszik a kampány, az idehozná az összes bevándorlót. tipikus egybites gondolkodás.

valamint nem árt figyelembe venni esetleg, hogy emberekről beszélünk. és előfordul sajnos - magyarokkal is előfordult már - , hogy valakik tömegesen, önhibájukon kívül kénytelenek elhagyni a hazájukat, csak mert életben szeretnének maradni. a fejlett(ebb) világnak meg nem hinném, hogy az lenne a dolga ilyenkor, hogy szögesdrótot feszítsen ki vagy aknamezőt telepítsen a határaihoz, és nem is az, hogy hangulatot keltsen ezek ellen az emberek ellen. pláne, ha közben keresztény magyarországról, európáról beszél.
ha embernek tartjuk magunkat nem lehet csak annak alapján dönteni, hogy ez nekünk jó-e vagy sem.

gyalog.galopp 2015.06.10. 19:33:28

@Counter:

nekik írjuk ki, meg annak , aki nem érti.

Nem lövik szét ágyúval, csak miután felvették a felület bérleti díját átragasztják valami reklámmal.

Bell & Sebastian 2015.06.10. 19:41:51

@Counter: Azért az vicces, hogy a magyarokat / szerbeket megállítják (hozzá sorállás), időnként egyik vagy másik oficír elvesz ezt-azt a csomagtartóból, onnan 150 méterre, szabad szemmel jól láthatóan, a zöldhatáron menetelnek befelé a hívatlan turisták.

Nem lesz határzár, mert a bolsevikok így döntöttek. Ez a legújabb fejlemény. De besegít 40 osztrák csendőr-rendőr-vasutas, hogy tisztességes útbaigazítást kapjanak a kéretlen látogatók.

És ez így teljesen rendben van?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 19:42:12

@gyalog.galopp: Ekkora hülyék nem lehetünk, hogy magyarul akarjunk kommunikálni albánokkal meg afgánokkal és az ország területén belül szólítjuk fel őket MAGYARUL arra, hogy ne jöjjenek ide.

gyalog.galopp 2015.06.10. 19:47:13

@Counter:

A plakát nem arról szól, hogy ne jöjjenek ide, hanem arról, hogyan viselkedjenek, ha már itt vannak.
Az első lépés, hogy elkezdenek tanulni magyarul és amit megtanulnak az pont a plakát szövege.
Mi ezen olyan bonyolult? Egyszerű ez mint a faék.

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 20:22:34

@gyalog.galopp:

Mikor pattant ki ez a botrány?
Egy hete?

És egy hét alatt ennyit tudtál önigazolásként összehozni magadnak?

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 20:23:40

@Jean Sol Partre:

ez az erőszakkal megvalósított szolidaritás izébizé általában az állami transzferekből élő nettó adófogyasztók vesszőparipája szokott lenni

még az sem zavarja őket, hogy mivel a nettó egyenleget tekintve állami forrásokból élnek, pl. a nettó adófizető szegények nyakán, lényegében senkivel sem szolidárisak...

bár ez többek között annak tudható be, hogy a többségük még valóban el is hiszi az imamalom-szerűen mormolt hülyeségeit...

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 20:34:31

@Nelson.:

jó néhányszor leírtam már:

a bevándorlás elsősorban az un. "jóléti rendszerek" miatt vált problematikussá

amíg ilyenek nem voltak addig - állami szinten - jóformán a kutya sem foglalkozott azzal, hogy ki merre ment

persze helyi szinten már nem volt ilyen idilli a helyzet ott elég könnyen össze lehetett akadni meglehetősen bevándorlás ellenes helyi tulajdonosokkal...

mindenesetre 1914 előtt minden tovább nélkül eljuthattál __útlevél nélkül__ akár __álnéven is__ jóformán bárhová...

1914 előtt Európában mindössze az Orosz és az Oszmán Birodalom szórakozott útlevelekkel...

máshol nem bíbelődtek efféle __felesleges dolgokkal__

summa summarum

ma sem a bevándorlás a valódi probléma, hanem az un. jóléti állam, ami tetszik nem tetszik __véges erőforrásokkal__ gazdálkodik

ill. az egyre inkább transznacionális szinten konszolidálódó demokratikus jogrendszer is számos problémát vethet fel pl. az etnikai arányok eltolódása miatt...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 20:37:24

@gyalog.galopp: Ó, szóval ezek a befogadott menekültek nyelvtanulásához adott tansegédletek?

Add elő trapézon vagy hasbeszélve és őrületes sikered lesz.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 20:40:13

@Nelson.:

és a valóban szegények ma sem fognak idejutni...

különösen a távolabbi országokból nem...

azok otthon fognak túlélni vagy meghalni...

az igazán szegények nem mennek el még olyan kaotikus helyekről sem mint pl. Szíria

ma is millió szám vannak ott..

onnan is a viszonylag __tehetősek__ lépnek le, akik adott esetben igen szép összegeket fizetnek azért, hogy illegálisan átcsempésszék őket a zöldhatáron...

szóval a humanitárius szócséplés is számos sebből vérzik...

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 20:41:14

@Holger Hartland:

Enber, neked egy kicsit elgurult mostanában a gyógyszered.
Vagy átadtad a nickedet valaki másnak.

Nem gondoltam volna, hogy ez az egész hecckampány pont téged talál így telibe ...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 20:45:59

@Robinzon Kurzor: www.imdb.com/title/tt0106856/?ref_=nm_knf_i3

Egyébként én se néztem volna ki Holger úrból ezt a tajtékzást.

gyalog.galopp 2015.06.10. 20:49:13

@Robinzon Kurzor:

Hol van itt Botrány?
Mi az, hogy magamnak? Magammal nem szoktam diskurálni, ezt nektek szántam, elég ez, úgyis mindegy , mit mondok, falrahányt kecskeszar.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 21:07:52

@Holger Hartland:

ezek azonban nem "Magyarországra" érkeztek, hanem az EU-ba...

az USá-ban sem a kies Mississippi a fől bevándorlási célpont...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 21:14:31

@Robinzon Kurzor: Jellemző reakció: amint valaki deviál a liberális kánontól, az a minimum, hogy "elgurult a gyógyszere", netán "szövegértési problémái" vannak, esetleg "becsípődése". És ezek csak a legenyhébb fokozatok. :) Semmi baj, sőt, lehet alkalmazni a magasabbakat is, csak nem érdemes.

Nem tudom, hányszor fejtsem ki: leszarom az ostoba és emellett ráadásul fantáziátlan és unalmas plakátkampányt. A ballib reakciók szerintem rosszabbak, mint a kampányt maga. Egyébként sem szeretem a ballibeket, ez van. Akinek ez fáj, hát sajnálom. :)

Jean Sol Partre 2015.06.10. 21:34:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ne a kommunikáció formájával törődj, ha megoldást akarsz"

Mivel 300 millió forint megy el rá, igenis törődöm a formájával is. Már csak azért is, mert megoldást akarok, és pont a plakátokból azt látom, a kormány pedig nem.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 21:38:03

@gyalog.galopp: szerinted mikor visszapaterolják őket, Rákospalotán fognak sétafikálni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.10. 21:39:34

Olvasom, hogy a Vastagbőr-Kétfarkú We love immigrants szivárványos kampányára 18 millió forintot adakoztak eddig. Érdekes, hogy arról viszont sehol nem találok adatot, hogy hány személy adománya ez?! (Annál is inkább érdekelne, mivel a gyűjtők újabban kifejezetten kérik, hogy csak magánszemélyek és csak 150000 Ft alatti összeget utaljanak át. Pikáns!)

Ha valaki tudja, hogy hány személy utalt át eddig a kampányra, köszönettel veszem az infót!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 21:41:12

@pitcairn: nem szegényekről beszéltem, hanem olyanokról, akiknek veszélyben van az életük, és innentől kezdve egy elképzelt kommentre válaszolsz. csak szólok, hogy nem csak a szegénység jelent életveszélyt, hanem pl a háború, faji-, vallási-, politikai üldöztetés is.
(mondjuk nem te vagy az első, aki mindent kiforgat és azt kéri számon, amit ő beleképzelt a kommentembe)
nem én vagyok nagy humanista, hanem te és mindazok végtelenül önzők, akik szerint ez a kérdés leredukálható arra, hogy nekünk jó-e vagy sem.
ha szerinted emberséges, ne adj isten keresztényi hozzáállás a menekültügyben csak aszerint dönteni, hogy nekünk mi a jó, akkor érdekes elképzeléseid lehetnek az emberségről és a kereszténységről. no comment.
ja és kifelejtetted, hogy a gazdagok megveszik Rogán haverjától az állampolgárságot. ez nem problémás, gondolom... ők jöhetnek, mert egy haver jól jár vele.

amit az előző kommentedben írsz, hogy a jóléti államok véges erőforrásokkal gazdálkodnak, az igaz. és akkor még a migrációs okokról nem is beszéltünk. ezért is mondom, hogy ez sokkal differenciáltabb kérdés annál, mintsem egy hangulatkeltő plakátkampánnyal meg lehetne magyarország határain belül oldani.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 21:43:01

@bbjnick: Nem kereste eléggé, pedig nincs elrejtve.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 21:43:15

@Nelson.:

ok, mondjuk Szíriában veszélyben volt az élete...

de átment Törökországba és ott már nem volt veszélyben az élete...

ezen a ponton sajnos újra megbukott a mondókát:)

Jean Sol Partre 2015.06.10. 21:44:09

@pitcairn: én a 3 gyerekkel járó kedvezmény mellett is elég rendes adót fizetek, nem hinném, hogy bárki nyakán lógnék. És adni is szoktam olyanoknak, akik rászorulnak.

Amúgy lehet, hogy igazad van, és a mások nyakán lógók szeretnek a közösből jótékonykodni. Valószínűleg mert tudják, milyen az, amikor segítségre szorul az ember.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 21:44:44

@Nelson.:

bocsi én inkább azt emeltem ki a debil vitátokból, hogy kollektivista terminológiában gondolkodtok:)

mondjuk persze ez bocsánatos bűn a mai euroszocializmusban:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 21:45:49

@Nelson.: A gazdagok nem megveszik és nem az állampolgárságot, hanem – egyszerűsítve – kölcsönt adnak letelepedési engedélyért (aminek a sápja Rogán Antal, vagyis izé, az általa megjelölt offshore cégek számlájára érkezik).

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 21:46:28

@Holger Hartland: " amint valaki deviál a liberális kánontól, az a minimum, hogy "elgurult a gyógyszere""

A magam nevében tudok nyilatkozni: nem azt tettem szóvá, hogy "deviálsz" a liberális kánontól. (Bármi legyen is az.)

Hanem azt, hogy minden, a tiéddel nem egyező véleményt ballib hisztinek és a "magyar érdek" elárulásának nevezel.

Vagyis mindenki, aki deviál a te kánonodtól, az minimum vitaképtelen.

Egyébként konkrétan ki nem szarja le a nem létező "ballib" alig létező reakcióját?
Ha te leszarhatod a kormány "ostoba és emellett ráadásul fantáziátlan és unalmas" plakátkampányát és ettől még lehetsz rendes magyar ember, akkor ha én meg leszarom a ballib (bárkit is értsünk alatta) reakcióját, akkor én még lehetek rendes magyar ember?
Még akkor is, ha szerintem a kormány plakátkampánya sokkal károsabb, mint annak a "ballibnek" a bármilyen reakciója, akik belátható időn belül amúgy sem fognak hatalomra jutni?

Aztán nem-e lehet-e-é-e az, hogy ennek az egész plakátkampánynak esetleg pont az volna a célja, hogy az ellene fellépők kovácsolják össze a szétszéledt, csalódott Fidesz-tábort.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 21:47:16

@bbjnick: Ön elől sincs. Ne legyen ilyen élhetetlen, ne élősködjön: dolgozzon meg az információjáért, amit úgyis valami sátáni célra használna.

Ezért se fogom a segge alá tolni.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 21:47:49

@bbjnick: nem újabban kérik, a legelső felhívásban is benne volt., hogy max 150 ezer Ft és csak magánszemélyektől. nincs benne semmi pikáns.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 21:48:27

@Nelson.:

számomra a __befogadó társadalom__netovábbja az 1840-es évekbeli New York

New York, A Documentary Film: Order And Disorder
youtu.be/IfukWWTS3VU?t=1605

nem volt ott semmilyen korlátozás és semmilyen ellátórendszer sem

az jött aki jött...

és ha nem dolgozott, ill. nem illeszkedett be akkor kb. éhen halt...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 21:49:19

@Counter: igen, jogos. így már egész más :)

Jean Sol Partre 2015.06.10. 21:51:00

@bbjnick: ha sietsz, még benne lehetsz az első ezerben

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 21:51:27

@Jean Sol Partre:

az egyenleget tekintve is?

a "szolidaritás-hívők" általában jóval többet kapnak nyílt vagy burkolt formában a közösből mint amit befizetnek oda

ergo

közük nincs a valódi szolidaritáshoz...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.10. 21:54:16

@Jean Sol Partre:

Szóval, hányan dobták össze az a 18 milliót?

Jean Sol Partre 2015.06.10. 21:54:33

@Holger Hartland: "Egyébként sem szeretem a ballibeket, ez van"

nagyjából ennyit sikerült ma kommunikálnod

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.10. 21:55:44

@pitcairn: az többé-kevésbé természetes jelenség, hogy ha valaki elhagyni kényszerül a hazáját, akkor olyan helyre szeretne menni, ahol jobban is élhet. kevés kivételtől eltekintve, az 56-ban és azután disszidált magyarok sem kelet vagy dél felé vették az irányt. ez már csak ilyen.

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 21:57:02

@gyalog.galopp:

Ha egy kicsit megpróbálod kívülről szemlélni magad, akkor magad is megdöbbensz.

Azt állítod, hogy a magyar nyelvű plakátok azoknak a magyarul nem tudó be(/át)vándorlóknak szólnak, akik ugyan nem tudnak magyarul, de legalább nincs is olyan szándékuk, hogy magyarul megtanuljanak, lévén átutazóban vannak.
Szerinted azért nem egy általuk is ismert nyelven kommunikál feléjük a kormány, hogy így motiválja őket, hogy megtanuljanak magyarul ... amely tudásnak egyébként semmilyen hasznát nem vennék, hiszen a kormány sem akarja őket itt tudni.

A dolog úgy áll, hogy ez az egész magyarázat egy több sebből vérző hatalmas baromság.

A kérdés pedig hasonló, mint a plakátoknál: ki ennek a baromságnak a célközönsége?
A külvilág, akikről pontosan tudod te is, hogy egyből átlátják, hogy ez mekkora baromság?
Vagy te saját magad, akit meg kell győznöd valahogy arról, hogy ez a plakátkampány rendben van.

Istenem, így sikerült.
De valójában azért te sem hiszed el, ebben biztos vagyok.

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 22:00:40

@Robinzon Kurzor:

az célközönség az az "ellenzék" amely érdemi mondanivaló híján már hosszú évek óta efféle gumicsontok fölött vonaglik:)

és bizony kitűnően működik ez:)

olcsó és hatékony:)

Jean Sol Partre 2015.06.10. 22:01:51

@pitcairn: szerintem az egyenleget (bármit is értesz ez alatt) illetően is.

De innentől vicces a helyzet, tehát az nem elég, hogy a sajátomból (mármint az adózott jövedelmemből) is adok viszonylag rendszeresen rászorultaknak, nekem ellenőriznem kéne, a különböző csatornákon mennyit csorgat vissza nekem az állam, hogy azt mondhassam, szükség lenne némi szolidaritásra?

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 22:02:28

@Nelson.:

persze, hogy az, de ezen a ponton megbukott a "menekült" mondóka:)

egyébként nekem alapjáraton semmi bajom sincsen a bevándorlással, maximum annyi, hogy ez nehezen egyeztethető össze a mai lájtos szocializmussal:)

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 22:02:54

@bbjnick:

Egy ilyen listát bárki tud hamisítani, semmi garancia nincs a hitelességére.

Ha azt szeretnéd hinni, hogy Soros [Gyurcsány, Izrael, stb.] adta a pénzt, akkor ugyan mi fog ebben meggátolni?

Te bármekkora baromságot képes vagy teljes meggyőződéssel hinni és teljes átéléssel képviselni ... akkor mit számít egy ilyen lista?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 22:03:28

@bbjnick: Az első 4.600.000 forintot ezren.

@Jean Sol Partre: Az a táblázat csak 4.637.925 forintról szól, a maradék 13 milliót még nem tudni, hányan. Bbjnick mindjárt hörögni fog, hogy nem valósidejűek az adatok, nem eléggé transzparens, bezzeg a cöfcökát keresztre feszítették, amikor az éves beszámolója is szánalmas fércelmény volt :-D

@Nelson.: Na látod!

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 22:04:43

@pitcairn:

Úgy véled, hogy @gyalog.galopp az "ellenzéknek" címzi a kommentjeit?

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 22:04:43

@Jean Sol Partre:

bakker mi nem egyértelmű ezen?

aki többet kap a közösből mint amit befizet oda az a nettó egyenleget tekintve semmit sem fizet be oda...

és ezen a ponton persze az un. "közteherviselés" is hiú ábránddá válik:)

pitcairn (törölt) 2015.06.10. 22:05:37

@Robinzon Kurzor:

én inkább úgy vélem, hogy az egész politikai akciót az "ellenzéknek" címezték:)

és lássuk be:

remekül működik:)

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 22:07:30

@pitcairn:

Oké, akkor nem értetted, hogy mihez szóltál hozzá.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 22:08:50

@pitcairn: hát, viccnek elég szar, de legalább drága. És szánalmas, ha te ezen röhögsz.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 22:12:23

@Counter: tényleg, én nem számolgattam. De mindegy, úgyis mindegyik monogram mögött S. GY. van.

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 22:13:24

@pitcairn:

A célközönség egyébként -- szerintem -- a szétszéledő Fidesz-szavazótábor.
Amelynek egy akolba terelését azzal próbálta a Kedves Vezető elérni, hogy a plakátkampányra válaszul az ellenzék, élén Gyurcsánnyal majd pattog mint a nikkelbolha és ettől majd az egykori Fidesz-szavazók egyből ismét a Fideszhez szaladnak ijedtükben.

De ez egyelőre nem látszik működőképesnek.
Egyrészt az "ellenzék" nemigen látható ebben a kérdésben, inkább civil ellenkezés van szem előtt (netadó?!).
Másrészt a Fidesztől elpártolt egykori szavazókat már nem lehet a fogatlan Gyurcsánnyal ijesztgetni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 22:17:15

@Robinzon Kurzor: Meg a sajátok egy részét is sikerült jó alaposan megdöbbenteni, jobban, mint amennyire a kifejezetten döglöttnek tűnő gyurcsánybajnaival szembe akarnak szállni az elmúltnyolcév után öt évvel.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 22:17:54

@pitcairn: ezt értem. De ezzel kvázi el is veszíti a jogát, hogy szolidaritást kérjen valakikkel?

Jean Sol Partre 2015.06.10. 22:24:10

@Robinzon Kurzor: azért itt látunk pár embert, akik még fogékonyak :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.10. 22:25:41

@Jean Sol Partre:

Kíváncsi vagyok hány embert és mennyivel lehet lenyúlni egy ilyen blöffel.

Robinzon Kurzor 2015.06.10. 22:26:22

@gyalog.galopp:

Egyébként van jó hírem is: nem te vagy a legszánalmasabb.

Hoffmann Rózsa például úgy tudja, hogy sokan értik majd a plakátokat, mert hiszen egy plakát "nem csak a feliratból, hanem a képből is érthető"...

coub.com/view/6t6fs

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 22:38:36

@Robinzon Kurzor: Bocs, hogy nem olvasom vissza, de szerintem annyi történt, hogy beolvastam konkrétan 2, azaz kettő darab szarházi ballib kötekedőnek (Virág + Partre), akik meg is dolgoztak ezért. Aki nem, annak meg nem olvasok be, ilyen egyszerű. Természetesen ki lehet fejteni tisztességesen akár azt a véleményt is, hogy fogadjunk be minden rászorulót, sőt, hideg téli estén kettévágva osszuk meg velük a köpönyegünket is. Kétezer éve élnek a kultúránkban ilyen vélemények is, megszoktuk. Csak nem ebben a stílusban és nem úgy, hogy a szentjelölt a mi köpönyegünket osztaná meg és nem a sajátjai közül bármelyiket.

A plakátkampány célja természetesen az, amit írtál. Szerintem valahol följebb már én is pont ezt írtam. És ilyen szempontból ez bizony sikeres kampány.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 22:51:48

@Holger Hartland: Elég útszéli módon viselkedik saját magához képest.

Egyébként számomra úgy tűnik, hogy minden ilyen akcióval tartósan elvadít magától egy csomó ősszavazót a Párt. Egy kicsit pervertált Pénelopé ők: amit nappal szívós munkával felfejtenek a hímzésből, azt éjjelre berakják a savanyúkáposztás hordó alá, hogy összeálljon – az se baj, ha kicsit ráfolyik a leve.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.10. 23:02:20

@Counter: Maga elég sunyi lett ma estére saját magához képest. A Fidesz ebben az ügyben a rendőrös baromkodással meg a szokásos buta nyilatkozatokkal veszti el azt, amit a másik oldal hisztijével megnyer, de hát sok éve mondom már, hogy ezen a meccsen szinte csak öngólok vannak.

Jean Sol Partre 2015.06.10. 23:22:44

@Holger Hartland: "A plakátkampány célja természetesen az, amit írtál"

És ez természetesen rendjén is van így.

"beolvastam konkrétan 2, azaz kettő darab szarházi ballib kötekedőnek"

ROTFLMAO

Bell & Sebastian 2015.06.10. 23:37:36

@bbjnick: Tegnap azt írta valahol valaki, hogy Soros -gyorssegély az egész, amit le is vezetett. Kár, hogy nem jelöltem, mert most az van a köztudatban, hogy fém kétszázasból dobta össze dolgozó népünk, tiltakozásul a mocskosfidesz kampánya ellen.

Bell & Sebastian 2015.06.10. 23:40:32

@Jean Sol Partre: Ha szeletet vett, nem kaphatta meg az egészet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.10. 23:49:54

@Bell & Sebastian:

Azért kérdeztem, mert érdekel(t). Fém kétszázasokból össze lehet gyűjteni 1-2 milliót a heimpálgyermekkórháznak lélegeztetőgépre, de a szivárványos weloveimmigrants-kampánynak valószínűleg más a célközönsége. Kíváncsi voltam (és maradtam), hogy az efféle mulatságoknak mekkora a felvevőpiaca.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.10. 23:51:18

@bbjnick: Ez egy "röhögjük ki a tahókormányt"-tiltakozás.
Van rá igény. Persze elb*szhatják még ezt is, de ez váltotta ki.

Bell & Sebastian 2015.06.10. 23:55:44

@bbjnick: Szerintem nulla.
A vastagbeleseket az RTL Klubhoz sorolom, mert nem őszinte a vicsorgásuk. Viszont jól fizet a kurválkodás.

Bell & Sebastian 2015.06.10. 23:58:31

@Counter: A minimum-követelmény az, hogy legalább saját magunknak nem hazudunk. Jó szívvel javasolnám magának is.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2015.06.11. 00:24:18

@pitcairn: bizonyos szempontból talán megbukott. mondjuk én a magam részéről akceptálom, hogy mindenki éljen ott, ahol szeretne és ahol befogadják.
ne én, te, vagy egy harmadik döntse el, hogy hol lenne jobb neki.
a befogadás persze már egy bonyolultabb kérdés, de a diskurzus nem erről szól, hanem az értelmetlen gyűlölködésről, ahová a kormány a konzultációval és a plakátkampánnyal silányította.

@Bell & Sebastian: @bbjnick: ennyire kellemetlenül érint titeket, hogy sokan önként adnak pénzt ilyesmire? maradt a rezsicsökkentésből. de ne higgyétek ám el. ez lehetetlen. nem fordulhat elő egy ilyen derék országban.
Én is Soros György néven utaltam nekik, csak azért, hogy ha a konteósok megtalálják a listát, ne okozzon csalódást.
mellesleg ez a pénz jobb helyen van, mint a kormánynál. az legalább tuti, hogy nem stadionokra megy. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.11. 00:27:29

@Bell & Sebastian: A "jól fizet" a flekkenként egy használt autóért blogoló kormányzati bloggerek – hogy a Fontos Emberek Feleségeit és Metreszeit Illető Pozíciók döbbenetes burjánzását ne is emlegessem – korszakában mit jelent?
Lakás/poszt?
Aranyrudak?

Jean Sol Partre 2015.06.11. 00:31:28

@Bell & Sebastian: avagy vihartot aratt

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.11. 01:17:10

@neeskens:

"Megjegyzem csendben, hogy a demokrácia mintaállamának tekintett USA olyan módszerekkel védi meg déli határait, amelyekről Orbánék még csak nem is álmodhatnak."

szerintem mesélj ezekről valamit. iszom a szavaidat! mindenesetre igen izgalmas módszerek lehetnek, mert valahogy csak odakerült egy elég erős 11 millió bevándorló mexikóból. :) tavaly talán ha 120 ezren érkeztek. mondjuk ajvékolnak is az amerikai fajvédők rendesen. :D

fogadjunk, nekik is plakátokat raktak ki, hogy köcsög mehikói ne vedd el a munkánkat. persze szigorúan csak angolul, nehogy megértse. :)

ráadásul mára több kínai emigrál az államokba egy évben, mint mexikói. :D durva lehet az a vasfüggöny az amerikai-kínai határon. :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.11. 01:21:21

@Bell & Sebastian:

"Tegnap azt írta valahol valaki, hogy Soros -gyorssegély az egész, amit le is vezetett."

amiből azonnal következik is, hogy igaz. :D

tegnap "azt írta valahol valaki", hogy apád minden nap próbálja szopással felállítani a kókadt fütyidet, hogy meg tudd baszni anyádat, de sajna neked úgy sem áll fel. le is vezette, tehát igaz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.11. 01:25:13

@Robinzon Kurzor:

te ezt nem értheted. holgika kibaszott gecifüggetlen, csak valahogy pont mindig véletlenül az általa elképzelt ballibek felett ünnepel győzelmeket. :)

annamanna 2015.06.11. 05:16:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nézd, ahogy talán itt, talán máshol Ad Dio írta (ugye tudod, ki ő?), a menekültügyben csak rossz és még rosszabb megoldások vannak. A menekültek tömeges beengedése Magyarországra a még rosszabb megoldás, mert pár évtized alatt a saját hazánkban fogunk kisebbségbe kerülni."

Persze hogy emlékszem Al Diora, neki elemeztem mondattanilag egy mondatot, mert nem akarózott értenie. Soha életemben nem szerettem a nyűgös mondattani elemzéseket, de Al Dio értetlensége értelmet adott neki, szóval örökre szívembe zártam emiatt :)

A menekültügyben milyen megoldások vannak... lehet azt mondani, hogy mivel a probléma kialakulásában nincs részünk, ezért megoldani sem tudjuk. Meg mondhatjuk azt (én is írtam), hogy a problémát ott kell megoldani, ahol keletkezett. Nyilván így is van.

Csakhogy a helyzet az, hogy mégiscsak nekünk kell szembenézni a menekülő emberekkel, és nekünk kell erre valamilyen választ adnunk.

De egyáltalán MI A PROBLÉMA?

Az Orbán-kommunikáció szerint (amit te is átveszel, meg Al Dio és még sokan) a probléma az, hogy Magyarországra zúdul "huszonhárommillió román" helyett megélhetési bevándorló alias terrorista, akik "elveszik a magyarok munkáját".

EZ A PROBLÉMA?

Nem ez. A helyzet az, hogy Orbánék alapvetően hazudnak magáról a megoldandó feladatról, mert nem ez a kihívás áll előttünk!

(Mivel téged és Al Diot is okosabbnak tartalak, mintsem bedőljetek a primkó kormányzati kommunikációnak, ebből sajnos az következik, hogy szerintem nem teljesen naivan szajkózzátok ti is ezt.)

Ki kéri Magyarországot arra, hogy a területén letelepítsen "huszonhárommilió románt", vagyis megélhetési bevándorlót, alias terroristát?

Talán a "huszonhárommilió" megélhetési bevándorló, alias terrorista?

NEM, ők ezt NEM kérik!

Ők csak azt szeretnék, hogy Magyarország átengedje őket azokba az országokban, ahová igyekeznek.

Akkor talán Brüsszel kéri erre a magyarokat?

NEM, ők sem kérik ezt, csupán annyit, hogy 307, azaz háromszázhét darab menekültet telepítsünk le, a többieket a nyugati államok magukra vállalják.

Tehát vállalják, a nyugati államok vállalják a menekültekkel való foglalkozást, a foglalkoztatásukat, a lakhatási és egyéb problémáik kezelését.

Ha Brüsszel egyetértene Orbánnal, akkor nem állna hadban vele a menekültügy kérdésében.

Tehát: az egyik oldalon vannak a menekültek, akik NEM akarnak itt maradni, csupán át akarnak utazni az országon.

A másik oldalon áll az EU, ami elkötelezett arra, hogy befogadja a menekülteket, és megoldja a foglalkoztatásukat.

Ezt a kérdést NEM Orbánnak, meg "a magyaroknak" kell megoldania, mert erre SENKI SEM KÉRTE ŐKET.

Orbán tehát egy hamis problémát fújt fel, olyan problémát rág, ami nem létezik.

És erre hivatkozva akadályozza, hogy a menekültek eljuthassanak oda, ahová igyekeznek, és ahol valóban vállalják a problémáik kezelését.

Ez olyan, mint aki megakadályozza, hogy a beteg eljusson a kórházba, ahová igyekszik, arra hivatkozva, hogy ő maga nem tudja meggyógyítani a beteget.
Csakhogy erre senki sem kérte! Maximum arra, hogy segítsen eljutni a kórházba. De ha azért nem veszi fel a beteget a kocsijába, mert ő maga nem tudja meggyógyítani, ráadásul még össze is vérezné/hányná a kocsit, akkor a haláláért felelős, mert hazugsággal akadályozta a beteg eljutását a kórházba.

Ha a nyugati államok túlvállalták magukat a menekültügyi kérdésben, az legyen az ő problémájuk, Orbán ne akarja már helyettük megoldani, mert nem kérték erre.

A mi dolgunk annyi lenne, hogy biztosítsuk a menekültek eljutását oda, ahol vállalják a terhüket, foglalkoztatásukat.
És fogadjunk be évi 307 darab menekültet.

Erőn felüli teher ez?
Olyan, amivel nem bírunk el?
Olyan, amit lehetetlen megoldani?

Nem, nem olyan!

Ez egyszerű és világos feladat.

Orbán viszont olyan szarcunamit kavar belőle, ami törvényszerű, hogy őt magát is el fogja nyelni.
Mert nem lehet büntetlenül folyton csak problémákat gerjeszteni, ott, ahol azelőtt nem léteztek problémák (ld. pl. oktatásügy, trafikok, drogprobléma kezelése, kivándorlás, stadionépítés, királyi tévé stb).

"Sehol nincs sok munkahely szakképzetlen embereknek."

Magyarországon a szakképzetteknek sincs. A magyarok munkahelyét ki veszi el jelenleg? Hol vannak a tömeges bevándorlók, akik elhappolják a magyarok elől a munkát? Ha nincsenek, akkor kik miatt nincs elég munkahely?

És mi van azzal a diplomás tömeggel, akik jelenleg vécépucolók, takarítónők, szobaasszonyok, bébiszitterek, mosogatók, pizzafutárok, baristák, pultosok, pincérek, házvezetők nyugaton?

Ezeknek a diplomásoknak hogyhogy van olyan munkájuk, amihez nem kell szakképzettség?

Ha tömegesen áramlanak be szakképzetlen emberek, ők lazán át tudják vállalni azokat a feladatokat, amiket most diplomás emberek tömegei látnak el, és addigra a diplomásoknak talán akad a szakképzettségükhöz illő munka. De ez hirtelen még nem a mi gondunk, a mi feladatunk az a tömeg, ami nyugatra igyekszik dolgozni.

Virág et. 2015.06.11. 07:02:02

@Holger Hartland: "Te nyomorult szerencsétlen"

:) Látom ennyire telik. A kettes alá angol helyett lehet, hogy inkább a jó modort kellett volna inkább elsajátítani.
Ha meg nyilvánvalóan nem megy, akkor meg inkább kussolni. Azzal nem lehet hiba.

"két nyelven háromszor magyaráztam el neked, hogy nekünk, magyaroknak a magyar érdek az első, a vele szorosan összefonódó európai érdek a következő, utána jöhetnek - ésszel! - az emberbaráti megfontolások, és ehhez képest a jogi-technikai finomságaidat feldughatod magadnak"

Nem, te két nyelven maszatoltál, miután képtelen voltál a saját érveidet megvédeni. Neked jogi finomság meg szemantikai különbség Gizike és a gőzeke közötti különbség is. Te nem vagy észnél. Gondolom azt sem vágod, hogy a kérdést a kormány is jogi eszközzel oldja meg. De neked ez is mellékes, ez technikai finomság. Édes Istenem ...

Jössz az ilyen k...a nagy lózungokkal, hogy "magyar érdek", mintha 1. halvány fingod lenne a magyar érdekről (nincs, erről sem, másról sem, nem is lesz ennyi ésszel és ilyen kommunikációs képességekkel), 2. egyáltalán leírnád, hogy neked az mit jelent (inkább ne tedd, ezek után), 3. bárki felhatalmazott volna téged arra, hogy megfogalmazd a Magyar Érdekeket (c), te nemzeti zsebprókátor. :)

Árvai Péter, aki perpill 674933657-szer többet tett le az asztalra és többet tett a magyar nemzet nemzetközi híréért, mint te, a nyomorul mandiner és a s.gghülye mandiner.hu kommentelői gárda (aki az interjú alá büfizik) bevándorló volt Svédországban és az USA-ban is az a mai napig. Nagyon pontosan mondta, hogy a google-t, az apple-t és a többi nagy tech és egyéb sikercég 60%-át bevándorlók csinálták. Steve Jobs szíriai származású volt. Hú, kemény, mi? Ugyan nem fogorvos, de te már b.sznád ki az országból, mert "ez a magyar érdek" és mindenki más "idegenszívű".

Húzzál vissza a p..-ba a kurucra, te nyomorult. Ott a helyed, takarodj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:12:03

@Jean Sol Partre:

"mert megoldást akarok, és pont a plakátokból azt látom, a kormány pedig nem."

Rosszul látod. Na de neked nem is azzal van bajod, amit a kormány tesz, hanem azzal, hogy EZ a kormány teszi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:16:18

@Nelson.:

"de a diskurzus nem erről szól, hanem az értelmetlen gyűlölködésről"

Senki nem gyűlöli a migránsokat. Csak épp ne hozzánk jöjjenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:22:08

@annamanna:

"Ők csak azt szeretnék, hogy Magyarország átengedje őket azokba az országokban, ahová igyekeznek. "

Na de ezzel egyúttal pont azt kérik, hogy fogadjuk be őket, mert Ausztria, Németország és a többiek hozzánk fogják őket visszatoloncolni az EU-s egyezmények alapján.

Éppen ezért már Magyarországra sem engedhetjük be őket.

Tudod, ha Németország, Ausztria stb. államközi szerződésben vállalná, hogy a tőlünk hozzájuk érkező migránsokat mind befogadja, akkor senkinek nem lenne ezzel gondja, nekem sem. De éppen arról van szó, hogy ők is lezárják a határaikat, és hozzánk toloncolják vissza azokat, akik Magyarországon át érkeztek hozzájuk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 08:24:02

@Virág et.: Ugyan már, nincs miről beszélnünk. Ne fáradj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:26:50

@annamanna:

"Az Orbán-kommunikáció szerint..."

Engem nem érdekel a kormány kommunikációja, nem a lózungok alapján alakítom ki a véleményemet.

"NEM, ők sem kérik ezt, csupán annyit, hogy 307, azaz háromszázhét darab menekültet telepítsünk le, a többieket a nyugati államok magukra vállalják. "

Dehogy vállalják, visszatoloncolják őket gozzánk, mert Magyarországon léptek először EU-területre.

Évente 307 menekült befogadása nem lenne nagy teher, ezt én is elfogadnám.

De először is csak kvótákról van szó, vagyis százalékos arányokról. Ha több menekültet fogad be az EU, akkor automatikusan a mi kvótánk is emelkedik.

Másodszor ott van a visszatoloncolandók sok tízezres száma, amit már említettem. Ez az igazi gond, ezért kell lezárni a magyar határokat. Nem az évi 307 miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:28:33

@annamanna:

"A másik oldalon áll az EU, ami elkötelezett arra, hogy befogadja a menekülteket, és megoldja a foglalkoztatásukat. Ezt a kérdést NEM Orbánnak, meg "a magyaroknak" kell megoldania, mert erre SENKI SEM KÉRTE ŐKET."

Mi is az EU tagja vagyunk, a menekültek befogadása és foglalkoztatás a MI feladatunk is. Tévedsz, amikor azt írod, hogy ez nem Orbán feladata, mert az övé IS.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:38:40

@annamanna:

"És mi van azzal a diplomás tömeggel, akik jelenleg vécépucolók, takarítónők, szobaasszonyok, bébiszitterek, mosogatók, pizzafutárok, baristák, pultosok, pincérek, házvezetők nyugaton? "

Az alacsony magyar bérszínvonallal ne keverjük a bevándorlás kétdését.

"Ha tömegesen áramlanak be szakképzetlen emberek, ők lazán át tudják vállalni azokat a feladatokat, amiket most diplomás emberek tömegei látnak el"

Valóban igazad van abban, hogy ma Magyarországon sok olyan munkakört is diplomások töltenek be, amelyekhez nem kell diplom, mert nincs elég munkahely diplomások számára, kivéve pár hiányszakmává vált munkát, pl. orvos.

Ha erre bejönnek a kevésbé képzett bevándorlók, akkor ennek az lesz az eredménye, hogy ezek a magyar diplomások még a mostani pocsék munkájukat is elveszítik, mert e munkaköröket a bevándorlók fogják betölteni. Nem hinném, hogy ez jó lenne.

"Ez olyan, mint aki megakadályozza, hogy a beteg eljusson a kórházba, ahová igyekszik, arra hivatkozva, hogy ő maga nem tudja meggyógyítani a beteget."

Sajnos nem igazán erről van szó, hanem arról, hogy a kórház nem tud vagy akar ennyi beteget ellátni, ezért a tőlünk hozzájuk érkezők túlnyomó részét visszaküldi hozzánk. Ráadásul cinikus módon minket ekéz, ha netán nem tudjuk a hozzánk visszaküldötteket az általuk (vagyis a Nyugat által) elvárt színvonalon ellátni.

Te is igen értelmes ember vagy, biztos belátod, amit írok.

gyalog.galopp 2015.06.11. 08:49:45

@Robinzon Kurzor:

Te rosszabb vagy mint a Fekete Lovag.
Ő, mikor levágtam kezét lábát kiegyezett volna egy döntetlenben, te meg még itt tovább vigéckedsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:51:18

@Virág et.:

"Jössz az ilyen k...a nagy lózungokkal, hogy "magyar érdek", mintha 1. halvány fingod lenne a magyar érdekről (nincs, erről sem, másról sem, nem is lesz ennyi ésszel és ilyen kommunikációs képességekkel)"

Mert ugye te vagy az, aki jogosult megmondani, mi a magyar érdek. ROTFL.

Elhiszem, hogy a magyar érdek neked csak lózung. Másnak attól még fontos lehet, hogy te szarsz rá.

"bárki felhatalmazott volna téged arra, hogy megfogalmazd a Magyar Érdekeket"

TÉGED ki hatalmazott fel erre?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:52:19

@gyalog.galopp:

Énm már rég szűröm Kurzorka kommentjeit.

Jean Sol Partre 2015.06.11. 08:53:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1. ha csak 1 nyomorult érvet tudnátok mondani ez ügyben azon kívül, hogy mi ballibák vagyunk (ami ráadásul faszság), akkor elgondolkoznék ezen a lehetőségen is

2. nyilván, gondolom neked könnyebb ilyen előre gyártott képzeletbeli hadsereggel harcolnod, gondolkodás helyett

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:25:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a Schengen-i övezet esetében meglehetősen debil tevékenység "toloncolgatni"...

elvégre a delikvens néhány órán belül újra Ausztriában lehet...

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:27:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

semmilyen határt sem fognak itt lezárni...

sőt a Schengeni övezet terjedésével párhuzamosan már klasszikus értelemben vett határ sem lesz kis hazánk körül...

ezért mondom, hogy ez a hatalmas "ügy" mindössze egy huszadrangú gumicsont annak a néhány embernek aki foglalkozik ezzel...

gyalog.galopp 2015.06.11. 09:35:16

@pitcairn:

igen, a helyes megoldás az lesz, ha a célországokból hozzánk visszaküldött migránsokat hagyjuk újból a célba visszatérni, aztán majd meglátjuk ki unja meg előbb.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:38:16

@gyalog.galopp:

nem ide készültek

ergo

nem is fognak itt maradni:)

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 09:46:53

@Nelson.:

én is ezen a véleményen vagyok ezért tekintem az 1914 előtti állapotokat mérvadónak a topic-ban

akkor lényegében ___a tulajdonos döntött__ arról, hogy kit akar a birtokán látni...

pl. kitűnő példa ebben a tekintetben Ralph L. Spencer földbirtokos magyar kolóniája Georgiá-ban

a helyiek utálták a magyarokat és a utálták a jenki földbirtokost is, de úgy direktbe semmit sem tehettek az ellen, hogy Spencer egy magyar borász közösséget hozott létre Georgia szívében...

így végül az alkoholtilalom eszközével rúgták ki őket:)

"A környékbelieknek nem tetszett a magyar közösség életmódja, valamint hogy nem beszélték az angol nyelvet. Rengeteg előítélet volt a magyarokkal szemben, sőt, a helyiek le is nézték a messziről jött borászokat. 1908-ban Georgia Államban szesztilalmi törvényt hoztak (Prohibition Act in Georgia), és ennek következtében hanyatlásnak indult a bortermelés. A magyarok, akik elveszítették a megélhetésüket, visszaköltöztek északra, ahol ismét csak bányákban tudtak dolgozni."

Budapest (Georgia)
hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_%28Georgia%29#A_telep.C3.BCl.C3.A9s_hanyatl.C3.A1sa

PS.: a prohibíció egy gennyes húzás volt:(

gyalog.galopp 2015.06.11. 10:00:12

@pitcairn:

olcsóbb egy busz, vagy vonatjegy , mint a napi ellátásuk

Mondjuk én egy migráns mentes övezetben élek, itt az egész probléma kurvára nem érinti, nem érdekli az embereket, lényegében nem is tudnak róla.
Ami most bosszantja őket, a helyi pék - aki nem albán pékség, hanem hagyományos kovászolt kenyeret készít - karbantartás miatt csökkentett kapacitással dolgozik.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 10:05:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugyan, szerintem elég egyszerű, hogy mi a magyar érdek. Aki beilleszkedik és hozzátesz ehhez az országhoz, az jöjjön, várjuk. Aki csak elvesz belőle és nem illeszkedik be, az meg ne jöjjön. Mutathatnék pl. "bevándorló" orvosokat, akik jó, hogy idejöttek, és jóérzésű embernek eszébe nem jutna, hogy elüldözze őket, vagy akár csak beszóljon nekik, vagy éreztesse velük, hogy ők nem magyarok (de, magyarok, most már azok, megdolgoztak érte, sőt, köszönjük nekik a jó munkát). Sőt, eljöhet a nap, amikor a magyar orvosok elvándorlása odáig fajul, hogy már nemhogy "kegyesen" befogadjuk a szír, libanoni és nigériai orvosokat, hanem még mi fogunk udvarolni nekik, hogy minket válasszanak.

Szóval nem az a kérdés, hogy befogadjuk-e "a" jövevényeket, hanem hogy hányat, kiket és hogyan.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.11. 10:11:14

Egyébként meg tuti, hogy volt már, de tessék még egyszer:

www.tarki.hu/hu/news/2015/kitekint/20150505_idegen.html

Sőt:

hvg.hu/itthon/201524_median_erosodik_a_jobboldal

Ebben a helyzetben a ballibeknek jobban meg kellene gondolniuk a kommunikációjukat. A jelen állás szerint _nekik_ van szükségük arra, hogy párbeszéd legyen, és ne hideg polgárháború, mert az utóbbiban úgy hét éve szopóágon vannak. A hiszti nem segít.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 10:11:36

@gyalog.galopp:

csak akkor tudják itt tartani őket, ha uniós pénzből biztosítják az ellátásukat

egyébként reménytelen ügy ez

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 10:13:26

@Holger Hartland:

az a "magyar" érdek, kismillió __helyi__ érdekből tevődik össze...

ezeknek kéne szabad teret biztosítani...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.11. 10:14:43

@gyalog.galopp:

Nono! Láttam a HírTV-ben egy beszélgetést: a nemzetközijogász kifejtette benne, hogy Magyarország akkor is EU-s jogot sért, ha átengedi a bevándorlókat az országon és akkor is ha nem engedi be őket. Ha túl sok bevándorló jut át regisztrálatlanul az országon, azért szankcionálhatnak minket (pld. kizárnak a schengeni övezetből), de ez még nem mentesítene minket az alól az EU-s kötelezettség alól, hogy fogadjuk a menekülteket. Hát, így.

gyalog.galopp 2015.06.11. 10:34:25

@bbjnick:
Jó, de ha így haladunk végül senki nem marad a schengeni övezetben.
Kezdhetjük elölről, vagy pedig dönteni kell.

gyalog.galopp 2015.06.11. 11:14:21

@bbjnick:
Nézd, egyfolytában kapjuk az áldást fékekről, ellensúlyokról - egyébként próbálta már valaki értelmezni ezt a képzavart? - , demokráciáról, miegyébről, csak egy dolgot nem látunk, azt hogy az EU valóban egy európai unióként kezdene gondolkozni.

Silcon 2015.06.11. 11:25:18

@Bell & Sebastian: az a működési elv, hogy létrehozunk egy fészbúk oldalt (egy számlát), automatákkal felpumpáljuk a lájkolók számát pár ezerre (betolunk 2mFt-ot), majd ha ráharap a nép, hogy ez milyen buli, mennyien vannak, akkor akár önjáróvá is válhat a dolog. Több tünti szervezésénél megfogható volt a jelenség, de épp ez volt az oka a kevés résztvevőnek is. A több 10e lájkoló 2/3-a valószínűleg robot volt :) Azért érdekelne a hatékonyság, hogy hány próbálkozásnak lesz valamilyen eredménye.
Van itt egy kis agymosoda is, ha kellően hangosan tolják az egyik változatot, akkor a stabil világkép nélküli ember ezt előbb-utóbb a "többség véleménye"-ként kezdi kezelni és lassacskán idomul hozzá. Végül is társas lény vagy mifene. A sajtó két dolgot tud nagyon: bolhából elefántot csinálni, meg kussolni.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.11. 11:36:35

@bbjnick: A kétfarkú kutyásokat összezárnám néhány hónapra koszovói és arab menekültekkel.
Csak úgy próbaképpen.

Virág et. 2015.06.11. 11:45:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te ennyire nem érted az írott szót, nem beszéled a nyelvet vagy csak szeretsz egy vita 125. fordulóján bekibicelni anélkül, hogy vennéd a fáradságot az előzményekre?

Áruld már el nekem, abból, hogy valaki szerintem nem jogosult a magyar érdekek szószólója lenni, abból mégis honnan a búbánatos fenéből következik az, hogy akkor erre én jogosult vagyok? Ezt én hol írtam? Hol hivatkoztam én egyáltalán a "magyar érdekre"? (Ellentétben a vitapartneremmel)

És igen, a "magyar érdek", meg minden buzzword, nagy szó, kifejezés egészen addig csak lózung marad, amíg tartalommal meg nem töltik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 15:47:23

@Virág et.:

Elárulom neked, ha magadtól nem jöttél volna rá. Csak a te szerény szellemi képességeiddel nehéz erre rájönni, ezért aztán a másikban (bennem) keresed a hibát, de ez már legyen a te bajod.

Nos: Akinek joga van meghatározni, ki jogosult egy érdeket képviselni, az vagy saját jogon, vagy felhatalmazás (pl. választás) alapján önmagában is jogosult az adott érdek képviseletére. Ezen az elven alapul pl. az egész képviseleti demokrácia.

Ha tehát te meg merészeled mondani, ki NEM jogosult egy érdek képviseletére, akkor ezzel vindikálod magadnak azt a jogot is, hogy megmondd, ki az, aki jogosult. Ha viszont erre jogot formálsz, akkor egyben arra is jogot formálsz, hogy önmagad képviseld ezen érdekeket.

Jean Sol Partre 2015.06.11. 16:38:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Neked jogod van _valamennyire_befolyásolni_, kik képviseljék az érdekeket.

Emellett te képviselheted a _saját_ érdekeidet és a _saját_nevedben_ mindenféle érdekeket, és elmondhatod, _szerinted_ mik a magyarság érdekei. De nem vagy jogosult egymagadban _meghatározni_ semmiféle közösség érdekeit és kicsi vagy ahhoz, hogy mindenki nevében képviseld ezeket addig, amíg nem téged választanak meg erre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 18:04:25

@gyalog.galopp:

"Kezdhetjük elölről, vagy pedig dönteni kell. "

A mag-EU már döntött, ránk lőcsölik az egész tömeget.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 19:09:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ha ez így is lesz akkor forrást is ad hozzá:)

egyébként életképtelen lenne az egész:)

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 19:11:04

@Jean Sol Partre:

ez az "együgyű" megközelítés a kollektivista gondolkodás bája:)

elvégre a mogyoróknak csak egy véleményük lehet:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:29:38

@pitcairn:

"ha ez így is lesz akkor forrást is ad hozzá:)"

Erre ne végy mérget.

De ha ad is, azzal nem vagyunk kisegítve, mert attól még szembesülnünk kell mindazzal a csúnya problémákkal, amelyektől egyelőre mentesek vagyunk, ám a nyugat-európai nagyvárosok naponta szenvednek tőle.

Kicsit nyersen, de az igazságnak megfelelően fogalmazva: Ha az EU pénzt ad nekünk több százezer menekült letelepítésére, akkor lényegében bagóért megveszi az országunkat és menekülttábort csinál belőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:30:48

@pitcairn:

"elvégre a mogyoróknak csak egy véleményük lehet:) "

Te nem mogyoró vagy, hanem a hozzá tartozó egész fasz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:40:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Bocsánat, ez Jean Sol Partre-nak szólt, csak őt szűröm, így a te válaszodból következtettem arra, mit írhatott.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 20:37:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

vhogy nem hiszek ebben

az USÁ-ban is a leggazdagabb nagyvárosi agglomerációkban tobzódnak a bevándorlók

egyszerűen oda mennek ahol pénz és lehetőség van

Magyarországon különben leginkább Budapest lehet - már amennyire - vonzó számukra

kötve hiszem, hogy önszántukból vidékre mennének ezek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:44:19

@pitcairn:

Ebben igazad van, egy nagyvárosban könnyebb névtelennek maradni, könnyebb gettósodni és saját negyedeket létrehozni. És könnyebb a befogadó ország nyelvének megtanulása, kultúrájának elfogadása nélkül is ellébecolni. Ez nemcsak az USA-ban van így, hanem Nyugat-Európában is.

(Persze vannak tisztességes kivételek, de ők az infinitezimális kisebbség.)

Ugye Magyarország eddig is fogadott be menekülteket, nem is volt ezzel semmi baj. Ezután sem lenne, ha maradna a korábbi létszám, de nem fog maradni, mindenféle kvóta-ígérgetés ellenére sem.

Az meg külön cinikus az EU-tól, hogy ekéz bennünket a cigányság "elnyomása" miatt (ők szerencsések, alig van nekik), ennek ellenére még ránk akar lőcsölni több tízezer menekültet. Mert nem az évi 307 lenne a gond.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:46:34

A Nyugat kétszínűségét is cinizmusát mi sem mutatja jobban, mint ahogy visszaküldték hozzánk a miskolci(?) cigányokat, akik pedig az "elnyomásuk" miatt politikai menedékjogot kértek.

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 22:11:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

azt nem küldik vissza aki eltartja magát, pl állítólag az utcai prostituáltak java is nyugatra ment a futtatóival együtt elvégre ott több a lé és mivel EU-s állampolgárok kirúgni sem lehet őket

pitcairn (törölt) 2015.06.11. 22:13:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

és ez szerintem még csak a szerény kezdet, idővel a cigányok jobbik része is le fog innen lépni, csak némi európai konjunktúra kell ehhez

annamanna 2015.06.12. 03:29:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de ezzel egyúttal pont azt kérik, hogy fogadjuk be őket, mert Ausztria, Németország és a többiek hozzánk fogják őket visszatoloncolni az EU-s egyezmények alapján."

Oké, akkor valahogy tisztázni kéne, hogy pontosan mi is az EU terve, akarata a bevándorlókkal kapcsolatban.
Mert egyszer van egy olyan üzenet, miszerint kvóták szerint elosztják a bevándorlókat az EU tagállamai között.
Másrészt van egy olyan üzenet, hogy oda toloncolják vissza őket, ahol először átlépték az EU-t, és az az ország csináljon velük, amit akar (mondjuk dobja vissza őket a határon).
Ez a kettő ugyebár egymásnak homlokegyenest ellentmondó üzenet.
Ha így van, tehát ha az EU ezt is, meg azt is üzeni, akkor Orbánnak az EU-t kellene megkérdeznie arról, hogy akkor most tulajdonképpen mit akarnak.
És NEM MINKET, mert ez NEM RÁNK tartozik.
Ez NEM A MI HARCUNK.

Ha az első verzió érvényes, akkor a dolog mérnöki pontossággal működhetne: a határon összeszedik az embereket, gyűjtőtáborokba viszik, orvosilag kivizsgálják, ellátják, és megkérdik, melyik országba szeretnének menni. Az egyéni kérések és a kvótarendszer alapján szétosztják őket az országok között, és biztosítják a továbbutazásukat. (Valahogy így működtek 56/57-ben is az osztrák gyűjtőtáborok).
A célországokban elszállásolják őket, nyelvtanfolyam és munkaügyi betanítás után máris megpróbálhatnak boldogulni.
Ha az előirányzott létszám betelik, akkor az EU még mindig gondolkozhat azon, a fennmaradó tömeget még befogadja-e, vagy kiírja a "megtelt" táblát.

Ez volna az EU által kommunikált egyik verzió, amit elég gördülékenyen meg lehet szervezni, és akkor nincs semmi káosz, legalábbis csakis kezelhető problémák merülnek fel.

A másik verzió, hogy az EU senkit sem fogad be, hanem mind a "23 millió román" a mi nyakunkba szakad. Akkor viszont miért kommunikálnak mást?

Ez nem olyan probléma, amit velünk kellene megosztani, mert nekünk ehhez az egész cirkuszhoz semmi közünk, ez EU balhé, oldják meg Brüsszelben.

Továbbra sem értem, Orbán miért kavarja a szart.
Állítólag "harcos" kinézetben óhajt tündökölni.
Nyilván Don Quijote is harcos lett attól, hogy felült egy rozzant gebére, felvett egy rozsdás páncélt, kinevezte kövér szolgáját fegyverhordozónak, a csaposlányt előkelő hölgynek, akinek a kegyeiért rohamot indított a birkanyáj és a szélmalmok ellen.
Tehát, ha Don Quijote magát harcosnak tartotta, abból egyenesen és egyértelműen az következik, hogy TUDOTT HARCOLNI. Ez olyan világos, mint amilyen világos van a bezárt OPNI szétrohadt budijaiban éjfélkor.

Úgy mellesleg: "MINDEN ARAB TERRORISTA"! Mármár feledésbe merül ez a pár évvel ezelőtti Fletó-klasszikus, amiért még háromszor kellett bocsánatot kérni.

Bónuszként egy klasszikus sztori az USA-ból: articles.philly.com/2012-11-21/news/35258996_1_illegal-immigrants-jobs-from-american-citizens-american-dream

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:32:06

@pitcairn:

"és mivel EU-s állampolgárok kirúgni sem lehet őket "

Ezért nem, viszont a prostitúció miatt igen. Más kérdés, hogy ha az adott országban eltűrik, akkor ezt sem lehet megtenni.

Én ismerek olyan cigány szakiparost, aki már vagy 10 éve Németországban dolgozik, és megbecsülik a munkáját. Persze ő a fehér hollók közé tartozik, de van ilyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:48:34

@annamanna:

Olvasd el ezt a kommentet:

@bbjnick:

Ha igaza van a nemzetközi jogásznak - és gyanítom, hogy igen -, akkor az EU Magyarországot olyan csapdába csalja, amiből csak rosszul jöhetünk ki.

Ez viszont igazolja Orbán azon törekvését, hogy ne az EU dodonai válaszait lessük, hanem éljünk szuverenitásunk maradékával.

Az EU fejlettebb államai elsősorban a saját érdekeiket fogják nézni, ránk magasról tesznek - és abban sem lehet bízni, hogy a saját érdekeiket jól látják és képviselik.

És hogy világosan lásd a problémát: Egyfelől valóban ott van a segítségnyújtás keresztényi kötelessége, másrészt azonban ott van saját identitásunk, saaját népünk és kultúránk megőrzésének kötelessége is. A keresztényi szeretet is a családot állítja a középpontba, és az egyre táguló köröknek egyre alacsonyabb prioritást ad. Vagyis a családommal szemben erősebb a kötelességem, mint a szomszédokkal szemben, de velük szemben erősebb, mint a szomszéd faluban lakókkal szemben stb.

Ezen felül ott van még a kereszténység, Krisztus egyháza megőrzésének kötelezettsége is. A muzulmánok nem éppen a vallási toleranciájukról híresek. A kereszténységet, Krisztus egyházát pusztítjuk el azzal, hogy egy erőszakos, intoleráns vallás híveit tömegesen beengedjük. Éppen Nyugat-Európában, pl. Németországban már ma is vannak olyan törekvések, hogy a más vallásúak vallási érzékenységére való tekintettel ne legyen karácsony vagy húsvét, mert ugye ezek megünneplése sérti szegény muzulmánokat. Ezzel az európai kultúra keresztény gyökereinek teljes kiirtása kezdődött meg. Ugye ezt te sem akarhatod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 05:59:37

@annamanna:

"Orbánnak az EU-t kellene megkérdeznie arról, hogy akkor most tulajdonképpen mit akarnak.
És NEM MINKET, mert ez NEM RÁNK tartozik. "

Már hogyne tartozna ránk IS. Mi is az EU teljes jogú tagja vagyunk, és még nem vesztettük el teljesen szuverenitásunkat. Amikor aztr írod, hogy Orbán kérdezze meg az EU-t, akkor abban az is benne van, hogy kérdezze meg a magyarokat.

A magyar kormány is alakítója az EU véleményének. És egyelőre máég nem tartunk ott, hogy az EU mondja meg, kiket és hányat vagyunk _kötelesek_ befogadni az országba abból a maradékból, amit ők már szépen kiszelektáltak.

És ahogy az EU nem kérdezett meg bennünket akkor, amikor menekültek tömegeit fogadta be az elmúlt években (már a mi tagságunk idejében), nekünk is jogunk van nem megkérdezni az EU-t. Egyelőre még szuverén ország vagyunk.

"Ha az előirányzott létszám betelik, akkor az EU még mindig gondolkozhat azon, a fennmaradó tömeget még befogadja-e, vagy kiírja a "megtelt" táblát. "

Ezt nem fogja kitennia "megtelt" táblát, mert a később érkezettek is lehetnek épp annyira rászorultak, mint a korábban érkezettek. Na meg azért sem, mert a liberális nemzetárulók (ne hidd, hogy a németeknél, franciáknál stb. nincsenek ilyenek) is habzó szájjal fogják követelni a minél több integrálhatatlan menekült befogadását.

"A másik verzió, hogy az EU senkit sem fogad be, hanem mind a "23 millió román" a mi nyakunkba szakad. Akkor viszont miért kommunikálnak mást? "

Azért, mert egyelőre még nem merik kimondani, hogy a saját nemzetük érdekei a legfontosabbak, nem merik elismerni, hogy ez a menekültáradat már a saját nemzetük létét fenyegeti.

"Ez nem olyan probléma, amit velünk kellene megosztani, mert nekünk ehhez az egész cirkuszhoz semmi közünk, ez EU balhé, oldják meg Brüsszelben. "

Egyrészt a mi problémánk is, hiszen EU-tag vagyunk. Másrészt ha engedjük, hogy Brüsszel a fejünk fölött döntsön, akkor baromira rosszul fogunk járni, mert Európa menekülttáborává fogunk válni. Ez ma még elképzelhetetlennek tűnik, de amikor már a széplelkek is belátják, hogy valósággá vált - nos, akkor már túl késő lesz.

Virág et. 2015.06.12. 07:22:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez komoly? Mondd, hogy te csak viccelsz vagy trollkodsz és ezt nem komolyan írtad ide.
Azt hiszem elnézést kell kérnem tőled, eddig azt hittem egy felnőtt emberrel beszélek, de most inkább úgy tűnik, hogy anyuka elment dolgozni, neked meg hamarabb kezdődött a nyári szünet.

Akkor menjünk le dedósba.

A te logikád alapján, ha én azt mondom, hogy a magyar érdekek képviseletére mittudomén nem Kim Kardashian jogosult, hanem mondjuk azok, akiket erre választottunk (akármilyen szomorú egy balf.sz brigád is ez, de ezt magatoknak köszönhetitek), abból neked az jön le, hogy ezt a jogot én magamnak vindikálom.

Ez olyan mintha azt mondanám, hogy neked nincs jogod eldönteni, hogy pl. Szilvásy György valóban bűnös hűtlen kezelésben, mert erre te nem vagy felhatalmazva, az szerinted azt jelenti,hogy erre én vagyok felhatalmazva és nem mondjuk a nyomorult bíróság.

Az eszem megáll... Ekkora logikai bakugrást én még életemben nem láttam. Erre nem tudok mit mondani, esetleg annyit, hogy gondolkozzál már el, mert ebben a formában egyáltalán nem vagy vitaképes. De tényleg.

Wolff 2015.06.12. 09:50:55

@Holger Hartland: Hát csak elolvastam Bunford Gerdát, bár nincs erre időm és szándékomban sem állt. Ez komolyan érvelésnek tartja?Jó, nincs benne baszdmegelés meg faszozás, de ettől még ezek nem érvek, hanem érvelési hibák és szándékos csúsztatások. Az első pontban mindjért összemos három dolgot úgy, hogy még önmagának is ellentmond. Rengetegen jönnek, igaz el is mennek. De ez nem segít mert visszatoloncolják őket. És ráadásul (!) még a kvóta alapján is ránk sóznak majd menekülteket. Amikor a kvóta alapján éppenséggel mi adhatnánk át menekülteket másoknak. Azt meg elhallgatja a kiváló érvelő, hogy Mo-t a német bjróságok pl. nem tekintik olyan biztonságos államnak, ahova vissza lehetne toloncolni menedékkérőket.

A 2. ponttal az a baj, hogy a kormány plakátjai akkor is idegenellenesek, ha úgymond magától értetődő dolgokat állítanak. Sőt, éppen ezért azok. Milyen alapon is feltételezi a kormány, hogy a menekült/bevándorló számára a törvények betartása nem elfogadott norma? Hogy aki bevándorolna az nem azzal a szándékkal jön, hogy betartsa a törvényeket? A kultúra tisztelete meg vagy értelmetlen (Hogyan tisztelje a kultúránkat? Minden nap imádja a Kossuth téri szobrokat?) vagy igenis arról szól, hogy a bevándorlót azonnal idegenként, méghozzá a kultúránkat aláásó idegenként megbélyegezze. Egy bevándorló azért nagyon kevés olyat tehet, ami a kultúránk nemtiszteletét jelentené, kétségtelen, ha templomokat kezdene meggyalázni, szobrokat robbantgatni akkor felmerülne a kérdés. De úgy egyébként ha otthon nem magyraul beszél, iraki irodalmat olvas és közben nem tetszik neki Molnár Frakas és a Bauhaus, akkor mi van? Vagy nem szereti Bartók zenéjét, amiben osztozna a magyarok jelentős részével. Egy ilyen plakátnak csak félelemkeltésként van értelme a mai magyar világban, És milyen érdekes Bunford Gerda megfeledkezik a harmadik plakátról a nem veheted el a magyarok munkájátról. ami már csak azért is kellemetlen, mert a 3. pontban, jgy nem kell megindokolnia, hogy miért is lenne azonos a dán "ha ide jössz dolgoznod kell" és a magyar "ha ide jössz nem kaphatsz munkát" plakát? (És igen, ettől még a dán plakát persze lehet példa, hiszen az eleve szociális juttatásokra utazóként bélyegzi meg a bevándorlót.) Az ausztrál példa csak azért vicces, mert a 3. pont szerint Európáról lenne szó, de ettől még itt is vannak, hmmm, érvelési problémák. És a 4. pont, na jó itt már én is lekezelő ballib hisztiző leszek, ugye nem kell komolyan vennem, hogy a plakátkampány tájkoztatás, és ha Bunford Gerda ezt állítja, akkor az igazi, megalapozott érv, amivel leérvel mindenkit...

És akkor tényleg azt várja, hogy az ember azzal töltse az idejét, hogy ilyen színvonalú szövegeket komolyan vegyen, helyett hogy annak tekintené őket, amik: fizettet propaganda, kb, az orosz trollhadsereg magyar kiadása? Attól, hogy elaborált, még nem érvelés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 10:14:10

@Wolff: A plakátát-átrajzoláshoz és az "uszító gyűlöletkampány" és hasonló minősítésekhez képest ez bizony érvelés. :)

1. pont: Jönnek a magyar határon át? Jönnek. Idén várhatóan 100 ezren, a korábbi 2-5 ezerhez képest. Akkor pedig ez Magyarország számára probléma. Akkor is, ha továbbmennek. Az EU tagjai vagyunk. Ha Berlinben, Londonban, Párizsban vagy Stockholmban gondok lesznek, az a mi gondunk is. Ha ránk osztják a marcona határőr, a "rossz zsaru" szerepét, az a mi dolgunk is. Nem lehet megúszni, hogy foglalkozzunk a kérdéssel, és nem lehet azt mondani, "ez nem is a mi problémánk". BG lehet, hogy rosszul érvel, de a tézise igaz.

2-3. pontok: a plakátok szövege tartalmaz burkolt idegenellenességet, kb. az állítólag a rendszerváltás környékén Ausztriában kirakott "magyar, ne lopj"-feliratokhoz hasonlíthatnám őket, bár annál puhábbak. Legfeljebb "szoft", nagyon "szoft" idegenellenességről van itt szó, ami messze van az uszítástól meg a gyűlöletkeltésről. Nem fogom kifejteni, hogy szerintem is elég hülye kampányról van szó, de ekkora hisztit nem ér meg. A helyzet az, hogy itt az nyer, aki veszít. Ha a ballibek nem hisztiznének, hanem egészen finoman reagálnának, ők nyerhetnének. Ha a Fidesz-kormány nem ökörködtetné a rendőrséget, hanem hagyná a plakátrongálást, ő nyerne.

4. pont: a plakátkampány tényleg felhívta a figyelmet egy problémára. Valószínű, hogy ez csak egy másodlagos funkciója, de azt betöltötte: a közbeszédben topik lett a bevándorlás/menekülthullám.

Szóval igen, BG leérvelte a ballibeket. Nem biztos, hogy ez az ő érdeme. Van olyan meccs, ahol mindkét fél csapnivaló, és a végén a kevésbé csapnivaló nyer. És ha ő egy fizetett kormánypropagandista, az ebben az esetben elsősorban nem neki ciki.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 11:22:21

@Wolff: Korrekt ballib cikk:

nol.hu/velemeny/plakatszaggatas-kikenyszeritett-hiba-1539339

Nem azt mondom, hogy egyetértek, de azt igen, hogy korrekt. Mennyit is kellett várni rá? A szürkeállomány-birtokos oldalhoz ez illene már az elején.

annamanna 2015.06.12. 11:52:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lárifári.
Már ne haragudj, de ez ostoba károgás.

A döntéshozatalnak különböző szintjei vannak.
Ha Brüsszel EU-s szinten eldöntött valamit, akkor azt Magyarország is eldöntötte Brüsszel EU-s szintjén.

Ha az EU-s szabályok brüsszeli szinten ellentmondásosak, azzal nem Kovács Nocraft Józsefnét meg annamannát kell NYAGGATNI! Mucsalyröcsögén, mert ez NYAGGATÁS.

Ha mondjuk az EMMI hoz valamilyen szabályt, és egy tanár arról a diákoknak panaszkodik, attól a diákok még nem írhatják felül a minisztérium rendelkezését, mert erre semmilyen módjuk nincs, és a tanár ne csináljon már úgy, mintha ilyen kérdésekben a diákok lennének döntéshozatali helyzetben, mert nincsenek.

Hisztérikus károgás az, amit láthatóan óriási lendülettel csinálsz (nyilvánvalóan maximálisan ÖNZETLENÜL), sok szerencsét hozzá.
Mindenkinek magának kell elszámolni a lelkiismeretével, mert senki sem menekül meg az ítélettől.

És csak a színvonalhoz való igazodás érdekében egy ajándék videó: www.youtube.com/watch?v=klhtb6Yi6T8

Vajon ez a fickó miért jött ide, hogy mindezt közölje? Miért képzeli azt, hogy Tel Avivba bárkinek is kedve lenne kivándorolni, hogy elvegye a zsidók munkáját? Egyetlen magyar kivándorló sem fenyegeti a tel-avivi munkahelyeket. Igazán kár volt idefáradnia, hogy ezt közölje, nyugodtan maradhatott volna otthon is.
Képtelen magában tartani az aggodalmát, hogy megélhetési kivándorló magyarok tömegei lepik el Tel Avivot, és kiveszik a zsidók kezéből a munkát. Nyilván emiatti rémületében képes volt idejönni, hogy fenyegetőzzön.
Ez az a színvonal, ami felé a kormány kommunikációja tart.
Itt már semmiféle szó nincs intelligenciáról, kompetenciáról, itt már lemegyünk kutyába és csaholunk, vicsorgunk, hörgünk, ész nélkül. Csaholjon, aki akar.
Ha Orbán ezt képtelen megbeszélni Brüsszellel, és engem vegzál a megoldatlan problémáival, akkor valakikből nagyon hiányzik az ész.
És a helyzet kísértetiesen hasonlít arra, amikor a március 15-i beszédét megzavarta pár fiatalember ordítozása (akiket kamerával felvettek, youtube-on közzétettek, a helyszínen is rengetegen láttak), majd utána jöttek a fidelitaszosok, hogy nekik fogalmuk sincs, kik voltak a provokátorok, de mi (állampolgárok) legyünk olyan jók, és jelentsük már fel az Orbánt (helyesebben a magyar családok tízezreit!) vegzáló provokátorokat.
Tehát adott egy icipici megoldandó helyzet, amit minden további nélkül simán meg lehet oldani - és NEM OLDJÁK MEG, hanem NEKEM kommunikálják az Ő PROBLÉMÁJUKAT, HOGY AZT ÉN OLDJAM MEG, és mindezt iszonyatos ricsajjal, balhéval, hisztérikus fenyegetőzéssel teszik.
Egy óvodában ez még elmegy. Egy óvodástól még elnézhető, hogy folyton a felnőtthöz rohangál, hogy az oldja meg helyette a felmerülő konfliktusokat.
De azért hihetetlenül nevetséges, hogy Orbánék úgy csinálnak, hogy mi vagyunk a felnőttek, a politikusok meg az egymás haját cibáló óvodások. És mindezt sokezer eurós fizetésért. Jujj, védjük meg őt a pofozkodó Junckertől meg Merkeltől, aki nem érti, mi az, hogy illiberális.

annamanna 2015.06.12. 13:28:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 444.hu/2015/06/10/ez-a-kormany-egyik-legnagyobb-hazugsaga-a-menekultekrol/

mandiner.hu/cikk/20150609_menekultugy_ujra_biztonsagos_orszagga_minositene_a_kormany_szerbiat

"„…a magyar emberek azt szeretnék, ha a politika végre békén hagyná őket, nem menne az idegeikre az állandó csatározásaival, átlátszó hazudozásaival, korrumpáltságával és sikertelenségével. Az emberek békére vágynak. A Fidesz és az MSZP viszont ennek ellenkezőjét jelenti: állandó háborút. Évek óta egy hideg polgárháborúra kényszerítették a társadalmat. (…) A Fideszt és az MSZP-t nem az ország problémái, hanem egymás legyőzése érdekli. (…) Ezek a valódi kérdések, de eközben a Fidesz és az MSZP meg érzelmi hergeléssel, manipulálással próbál – már elnézést, de – hülyíteni bennünket, miközben valójában egy platformon állnak.” Ezt Vona Gábor mondja"
nol.hu/velemeny/plakatszaggatas-kikenyszeritett-hiba-1539339

Jean Sol Partre 2015.06.12. 14:00:12

@annamanna: Vona sem jobb a Deákné vásznánál (sőt), de ebben tökéletesne igaza van.

Robinzon Kurzor 2015.06.12. 14:17:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Énm már rég szűröm Kurzorka kommentjeit."

Beláttad, hogy vitatképtelen vagy; ez is valami.

annamanna 2015.06.14. 02:16:31

@Jean Sol Partre: Az eddigi évek alapján úgy tűnik számomra, hogy Orbánék aligha akarnak kormányozni, mert nem látom, hogy volnának ötleteik és elképzeléseik Magyarország jövőjével kapcsolatban. Sokkal inkább harcolni akarnak. A harchoz ellenfelek kellenek, és az ellenfelek az elmúlt években gombamód nőttek ki a földből.
Most itt van a bevándorlók kérdése, amiben Orbánék szokásukhoz híven nem akarnak csinálni semmit; ez is csak egy jó ürügy a harchoz. Lehet harcolni Brüsszellel, és a legjobb, ha a harcba belevonják a közönyös jónépet is. Hogy lehet belevonni valakit olyan küzdelembe, amiben nem akar résztvenni? Irritálni kell.
Úgyhogy megy az irritálás ezerrel. Ha nagyon rosszmájú vagyok, akkor azt mondhatom, az Együtt plakáttépkedői és a Kétfarkú Kutyapárt ellenplakátjai is Orbánék érdekeit szolgálják, hiszen növelik a harci kedvet.
Amíg valaki harcos kedvében van, az ellenfelére figyel; és ha valaki arra figyel, könnyű manipulálni, irányítani.
Ha az országban a kutyát se érdekelnék Orbánék plakátjai és kérdőívei, akkor Orbánnak cselekednie kellene, a bevándorlókkal kellene foglalkoznia.
Így viszont kommunikálhatja azt, hogy borzasztóan el van foglalva a harccal, a valódi bevándorlókkal pedig nem kell törődni.
Ha Don Quijote felvette a páncélját, akkor ott még a birkanyáj is ellenség.

gyalog.galopp 2015.06.14. 14:32:45

@annamanna:

Az egy dolog, hogy utálod a zorbánt, de legalább azt próbáld meg értelmezni, amit írtál.
Mert ugye " az élet célja a küzdés maga" ennélfogva a céltalan harc az egy fából vaskarika.:)

annamanna 2015.06.14. 15:12:28

@gyalog.galopp: az ellenzékiek se csinálnak egyebet.

Még odáig is eljutnak, hogy Jézust idézik az ellenplakáton, amire pillanatok alatt sok milliót adtak össze. "Éheztem és ennem adtatok" stb... de ha valakinek az a célja, hogy a menekült ne éhezzen, miért nem vesz neki inkább ennivalót? Ki ad nekik enni? A baptista szeretetszolgálat, ofkorsz. Az aktivisták meg közben buzgón szórják egymásra a homokot a játszótéren, és még a közönség is jót szórakozik.
Csakhogy ez valódi probléma, amiben valódi segítségre volna szükség. De a valódi cselekvésig nem tud eljutni az, akinek legfőbb célja az ellenfél legyűrése.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.14. 20:48:05

@annamanna:

"de ha valakinek az a célja, hogy a menekült ne éhezzen, miért nem vesz neki inkább ennivalót? Ki ad nekik enni? A baptista szeretetszolgálat, ofkorsz"

már megint olyasmiről delirálsz, amiről fingod nincs. a menekültek "kezelése" a hatóság dolga. az elhelyezésük, étkeztetésük, stb. a hatóság DOLGA. erre el van különítve egy adott összeg a költségvetésben, amit az eu jelenleg 7× akkora összeggel ki is egészít. szóval ha már, akkor inkább mondhatjuk azt, hogy az ide érkező menekülteket javarészt az eu eteti. ha már.

és akkor még nem is tárgyaltunk arról, mennyire aljas demagógia az, hogy ha szerinted ne húzzanak vissza megdögleni, akkor etesd te őket.

gyalog.galopp 2015.06.14. 22:10:35

@mavo:

Két lehetőség közül a harmadik , etesse őket az égi manna .
Nagyon okos.:(

annamanna 2015.06.15. 01:46:49

@mavo: Szerbiára gondoltam. A Szerbiában levő 15 ezer menekültről magyar részről max. a baptista szeretetszolgálat gondoskodik.
És ugyebár áldott jó kormányunk mindenkit oda akar visszarúgni.

De különben azok közül, akik átjöttek a magyar határon, csak egy rész kerül a határőrök látókörébe. Lehet, hogy az utóbbi napokban megszigorították a határőrizetet, de kábé két hetes sztori: egy ismerősöm munkahelyére becsellengett két afrikáner, az egyik kongói, a másik nem emlékszem. Hogy ők most átjöttek a határon, és valami útbaigazítást, vagy segítséget kérnek. Ismerősöm azt mondta, felhívja a rendőrséget, majd azok intézkednek. Az jó lesz, mondták, és leültek. Ismerősöm azt gondolta, 10 perc alatt kiérnek a zsernyákok, de csak teltek az órák. A "terroristák" megunták a dolgot és beverték a szunyát, egész nap húzták a lóbőrt, miközben vártak a zsarukra. Este megmosakodtak a közeli vízcsapnál, és elpályáztak a vasúton Budapest irányában.
Nyilván nem ők voltak az egyetlenek, akikről a rendőrség elegánsan elfelejtkezett, noha azonnal értesítve lettek, és meg is ígérték, hogy kiszállnak.

Ismerősöm munkatársa kicsit balhézott, hogy a két bögrét, amiből ittak a négerek, azonnal ki kell dobni, mert megmondták, hogy az afrikaiak 80%-a HIV-fertőzött! (Vagy ebolás is lehet, teszem hozzá).
A rendőrség talán nincs tisztában a járványveszéllyel???
Ha igen, miért nem csinálnak semmit?
A két szerencsétlen "terrorista" egész nap várta őket, és mondom, ez cirka két hete volt, nem évekkel ezelőtt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.15. 09:58:58

@annamanna:

"Szerbiára gondoltam."

én hibám. mindig elfelejtem bekapcsolni a gondolatolvasó üzemmódot.

"Ismerősöm munkatársa kicsit balhézott, hogy a két bögrét, amiből ittak a négerek, azonnal ki kell dobni, mert megmondták, hogy az afrikaiak 80%-a HIV-fertőzött! (Vagy ebolás is lehet, teszem hozzá)."

mi van?????????????????????????????????????????

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.15. 14:05:22

hvg.hu/itthon/20150612_Ellenplakatot_posztolt_a_Maltai_Szeretszo

ezek rohadt magyarellenes máltai gyűlöletszolgálatosok fajgyalázást és iszlám terrorizmust szeretnének magyarországon. libsik!!!!!!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.15. 17:00:21

"144. §
(1)330 Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)331 A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején,
d)332 külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével
követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Jean Sol Partre 2015.06.15. 17:05:06

@Disznóvári: nem lennék most Szíjjártó helyében

annamanna 2015.06.16. 02:07:42

@mavo: bocs, tényleg elfelejtettem hozzátenni.

A 80% nem az én véleményem, csak idéztem valakit, aki ezt hallotta, tehát nyilván a köztudat egy részébe így ragadt bele.
Egyébként a járványveszély egészen biztosan valós, és pont az afrikai menekültek esetében a leginkább valós veszély.
Épp miattuk zárták most le a francia, osztrák és svájci határt, őket toloncolják vissza Olaszországba, és az olaszok miattuk vannak magukra hagyva, az EU ebben nagyon nem akar segítő kezet nyújtani, az afrikaiakat úgy tűnik, nagyon nem óhajtják befogadni.

"ezek rohadt magyarellenes máltai gyűlöletszolgálatosok fajgyalázást és iszlám terrorizmust szeretnének magyarországon. libsik!!!!!!"

Azért gond tényleg van: "Olmütz északmorva város egyik terén a közelmúltban egy nagyobb létszámú arab migráns délelőtt rátámadt az egyik civil szervezet aktivistáira, akik a bevándorlás ellen gyűjtöttek aláírásokat. A bevándorlók azt kiabálták: “...hogyan mertek ti innét minket kitiltani, tizenöt éven belül a rabszolgáink lesztek...“

A rendőrség erélyes fellépésére szétszéledtek, majd másnap visszajöttek és összetörték, szétzúzták az aktivisták sátrait. Csak négy rendőrautó számos legénysége tudott rendet teremteni."

"Talán egy héttel később, miután posztoltam a cikket, Milánóban a migránsok egy macsetével (cukornádvágó kard) levágták egy vonatkalauz fél karját, mert nem engedte őket jegy nélkül felszállni a vonatra."
www.szenc.sk/hu/Agardy-Gabor-blogja/Modernkori-nepvandorlas.alej

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.16. 06:32:24

@annamanna:

És akkor pár napja még te is a bevándorlás mellett érveltél. :(

Lásd be végre, hogy az EU és még maga a pápa is a kereszténység sírját ássa éppen.

annamanna 2015.06.17. 03:34:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezt nem is adtam fel. Mert egyrészt vannak a menekülő tízezrek-százezrek, a környező országok menekülttáboraiban leragadt milliókról nem is beszélve, akiknek legnagyobb része gyerek, nő és öreg lehet, legalábbis az ebben a cikkben levő videó alapján: kettosmerce.blog.hu/2015/06/10/mit_kivan_a_magyar_nemzet_a_nemzeti_konzultacio_a_bevandorlasrol_es_terrorizmusrol
Ebből a videóból a férfiak feltűnően hiányoznak. Gondolom, ők (különösen a fiatalok) nem akarják ölbe tett kézzel várni, hogy a szájukba repüljön a sült galamb, hanem nyakukba vették a világot, hogy dolgozhassanak. Ez a részükről nagyon is ésszerű döntés. Nyilván úgy vannak vele, hogy a családok nőtagjai, az öregek, gyerekek, rokkantak valahogy kihúzzák a menekülttáborokban, eltengődnek a segélyekből, de a férfiaknak a passzivitás megalázó lenne, nekik munka kell, elmennek nyugatra, amíg otthon véget nem ér a háború, és ha végre haza lehet majd menni, és újjáépíteni a városokat, falvakat, újrakezdeni az életet, akkor ők is hazamennek a családjukhoz. Addig pedig kihasználják az időt, világot is látnak, pénzt is keresnek, újat is tanulnak.
Szerintem ez jó gondolat.
Már csak azért is támogatom, mert az arab világ szokásaira bőven ráfér a változás. Ha a férfiak nyugatra jönnek dolgozni, és belekóstolnak az európai, jóval szabadabb, lazább világba, azt viszik magukkal haza, és otthon is fellazíthatják a meggyökeresedett patriarchális elnyomást.
Ez nem lenne rossz, ezért tartom jó ötletnek, ha körülnéznek nyugaton. Nagy részük úgyis hazamegy.
Egy pici példa, mire gondolok: www.youtube.com/watch?v=2EBmiLigpI4
A gázaiak nyilván sokkal erősebb nyugati befolyásnak vannak kitéve, mint pl. a szír sivatagban élők.
És ennek hatására a lányok és fiúk együtt táncolnak (ami egyébként a hagyományos muzulmán kultúrában elképzelhetetlen); a lányokon nadrág van, és a nők jó részén kendő sincs.
Körülbelül ilyesmikre gondolok - vannak dolgok, amiken nem ártana túllépni, és ebben segíthetne, ha egy darabig nyugaton élnének a "véleményformáló" férfiak.

De visszatérve az elejére - tehát egyrészt vannak a tízezrével ideérkező munkavállalók.

Másrészt vannak a tényleges bajkeverők, randalírozók, dühöngők, bűnözők, akik miatt mindenki potenciális bajkeverőnek minősül.

Az ilyenkor persze el van felejtve, hogy a biztonságos és tisztességes nyugaton, konkrétan Magyarországon is minden napra jut valami gyilkosság, betörés stb. Ez például a borsonline legfrissebb cikke, nem is keresek tovább: borsonline.hu/20150616_megeroszakolta_es_megkinozta_sajat_anyjat

Persze az is túl sok, ami nálunk van, nem kell tetézni a bajt újabb ügyekkel. De akkor sem árt észben tartani, hogy a mi "felsőbbrendű" nációink is tele vannak bűnözővel.

Harmadrészt van a járványveszély, ami valós és fontos kockázat: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/toth_peter_nepegeszsegugyi_kockazatot_jelentenek_az_illegalis_hataratlepok/2434129/

Negyedrészt van a hányingerkeltő képmutatás: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1604842299797572&id=100008154514621
"Ma este 8-kor gyertyagyújtás a Kålvin térről induló menetben: a KERESZTÉNY ÅLDOZATOKÉRT.
Előtte még kb 7-kor INTERJÚ a Hīr TV-en."

Végigfutottam a kommenteket is, kettőt emelek ki közülük:
"Szerintem Mo.-nak be kellett már régen fogadnia szíriai keresztény családokat!"
"Hír Tv-t nem nézek! Bojkottáltam."

Ja igen, még arról, hogy az EU és a pápa a kereszténység sírásója: nekem személy szerint ez nem jelent gondot (tehát én nem fogom elveszíteni a vallásomat az EU meg a pápa miatt); másrészt mások részére sem gondolom, hogy ez különösebb gondot jelenthetne. Senkinek sem árt a bamba bégetés helyett figyelni, gondolkozni, felelősséget vállalni. Aki az EU meg a pápa miatt megy a pokolba, annak jó utat.

Miért nem gondolsz arra, hogy az EU-ba való bevándorlás inkább az iszlámra jelenthet súlyos csapást, mármint pont az iszlám omlik össze amiatt, mert egyszerűen beleunnak az emberek.
Miért nem gondolsz inkább arra, hogy mi gyakorolhatunk az ide érkezőkre jó hatást?
Miért nem gondolod, hogy a mi hatásunk fontosabb és erősebb, mint az ő hatásuk ránk?
Miért nem gondolod, hogy a keresztényég hatásosabb, mint az iszlám?
Hogy a jó erősebb, mint a rossz, az igazság erősebb, mint a hazugság?

Én nem gondolom, hogy félni kellene a menekültektől (persze az ésszerű óvatosság nem árt, sőt muszáj).
De sokkal inkább úgy vélem, hogy mi hathatunk rájuk, és még helybe is jönnek a hatásért, nem nekünk kell közéjük költözni. Ezt a lehetőséget kár volna elpotyázni.
Én pont a kereszténység diadalát és nem az összeomlását várom és remélem.
Az IÁ tömeggyilkosságai, amik kimaxolták az őrületet, az iszlámban rejlő ellentmondásokat, erőszakot, az is csak a nyugat és a keresztény világra teszi nyitottá a muzulmánokat.
Miért jönnek ide?
Mert a keresztény Európában látják a megoldást, bennünket látnak olyan mentsvárnak, akik képesek segíteni rajtuk és biztonságot nyújtani a számukra.
Ennek örülni kell.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.17. 12:06:31

@annamanna:

no, akkor lássuk, hogyan is terjed az aids bögrén keresztül.

mellesleg, ha az afrikaiak 80%-a tényleg aidses lenne, akkor afrika max. egy évtizeden belül lakatlan lenne, de nem kell törődni a fránya tényekkel, fő, hogy lehessen valamitől kibaszottul rettegni.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 14:49:48

@annamanna:

ha már az AIDS-el példálózol...

az AIDS:

1. rendkívül nehezen terjed
2. leginkább olyanok kapják el akik leromlott fizikai állapotban vannak (éhezők, egyéb okból betegek, drogfüggők)

de ezt már körbejártuk egyszer...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 15:05:57

@pitcairn:

"rendkívül nehezen terjed"

Ezt azért magyarázd el a homokosoknak és az intravénás droghasználóknak, esetleg azoknak, akik régebben szűretlen vérrel fertőződtek meg.

"leginkább olyanok kapják el akik leromlott fizikai állapotban vannak"

A leromlott fizikai állapotú ember szervezetébe mitől jut be könnyebben a fertőzött ember testváladéka? Mert ha egyszer bejutott, akkor tökmindegy a fizikai állapot, a vírus szaporodni kezd.

"de ezt már körbejártuk egyszer"

Járd még körbe párszor. :)

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:18:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

vérnek kell vérrel érintkeznie, nemde?

ez azért egy icipicit problematikusabb mint a cseppfertőzés...

ráadásul annamanna a közös bögrehasználattal példálózott...

a leromlott fizikai állapot pedig empirikus tapasztalat, az AIDS leginkább efféle embercsoportokon belül tarol, pl. éhezők, drogfogyasztók és más nemi-betegségben szenvedők között

a döbbenetesen magas afrikai fertőzöttségi aránynak leginkább ez az oka, nem pedig a promiszkuitás

elvégre ebben a tekintetben már a fejlett nyugat is felzárkózott hozzájuk...

PS.: 1987 és 2014 között 100-szor több magyar halt meg közúti balesetben mint AIDS-ben

350 AIDS halott versus 35000 halálos kimenetelű közúti baleset...

hát ez lenne a magyar helyzet...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 15:27:33

@pitcairn:

"vérnek kell vérrel érintkeznie, nemde?"

Hát nem. Tájékozódj előbb, csak aztán írd meg a tutit.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:50:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

tájékozódtam, döbbenetes kavarás van az AIDS-topic-ban

a téma súlyát leginkább a 100-szor több halálos áldozatot produkáló közúti közlekedéssel lehet kontextusba helyezni...

ma egyébként, kis hazánkban, már inkább 150-szer több ember hal meg közúti balesetben mint AIDS-ben...pedig a közlekedési statisztikák is nagyon szépen javulnak... az AIDS gyógyszerek azonban még ennél is gyorsabban fejlődnek...

pedig finoman fogalmazva meglehetősen szabados manapság a magyar társadalom, külföldiek is vannak szép számmal és a prostitúció is virágzik...

ehhez képest alig vannak AIDS áldozatok és azok is leginkább néhány szűk csoportból kerülnek ki (homoszexuálisok, ill. intravénás kábszer használók)

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 15:57:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

és az évi 8-10 magyar AIDS halott is leginkább amiatt hal meg mert már végstádiumban kerül orvoshoz

különben úgy 6-7 ezerre teszik a magyar fertőzöttek számát

hu.wikipedia.org/wiki/AIDS#Statisztika

25 évvel ezelőtt még vmi "pestissel" riogattak...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 16:15:53

@pitcairn:

"a téma súlyát leginkább a 100-szor több halálos áldozatot produkáló közúti közlekedéssel lehet kontextusba helyezni..."

Ne terelj.

"és az évi 8-10 magyar AIDS halott is leginkább amiatt hal meg mert már végstádiumban kerül orvoshoz"

Ez is terelés. A fertőzés módjáról vannak téves infóid.

"tájékozódtam, döbbenetes kavarás van az AIDS-topic-ban"

:))) Ne fórumtopicból tájékozódj, inkább orvosi kiadványokból. Az orvosok tanultak erről, nem a fórumos kommentelők.

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 16:28:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

az un. "AIDS információk" minimum 90%-a nemhogy a terelés, hanem a pánikkeltés kategóriába tartozik

a jelek szerint te is effélékben hiszel

a statisztika pedig nem terelés volt, hanem inkább kijózanítás...

pitcairn (törölt) 2015.06.17. 16:30:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a "fórumtopic-ok" általában olyan "szakértőkkel" vannak tele mint te vagy annamanna:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 17:47:12

@pitcairn:

Ez rossz válasz. A fórumtopicok "szakértői" maguk akarják megmondani a tutit. Én meg az orvosi kiadványok tanulmányozására buzdítalak.

"a "fórumtopic-ok" általában olyan "szakértőkkel" vannak tele mint te"

Na de mivel személyeskedni kezdtél, itt befejezzük a beszélgetést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 17:50:55

A befejezésben segítségünkre lesz az a körülmény, hogy mostantól szűrlek, így nem látom a kommentjeidet és válaszolni sem tudok rájuk.

annamanna 2015.06.18. 00:10:29

@mavo: Drága, olvass vissza. Én elmeséltem egy sztorit, amit egy ismerősöm mesélt el, akit a munkatársa riogatott az AIDS-veszéllyel.
És csakhogy megnyugtassalak - az ismerősöm AIDS-től

RETTEGŐ MUNKATÁRSA Z S I D Ó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt érted, vagy esetleg bővebben is kifejtsem???

@pitcairn: "ráadásul annamanna a közös bögrehasználattal példálózott..."

Drága, olvass vissza. Én elmeséltem egy sztorit, amit egy ismerősöm mesélt el, akit a munkatársa riogatott az AIDS-veszéllyel.
És csakhogy megnyugtassalak - az ismerősöm AIDS-től

RETTEGŐ MUNKATÁRSA Z S I D Ó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt érted, vagy esetleg bővebben is kifejtsem???

annamanna 2015.06.18. 04:44:33

@mavo: ez egy 2 perces videó a hivatalos szervek eddigi hozzáállásáról. A rendőrség is pont ilyen nemtörődöm, flegma volt eddig, legalábbis a fent leírt sztori szerint a fülük botját sem mozgatták. Ez a videó pedig már a vicc határát súrolja: www.youtube.com/watch?v=kT2xMJRh2g4

Persze az egész téma kezelése egyelőre röhögésbe fulladt.
"nem baj, majd a fémgyűjtő kisiparosok elintézik"
"És az áram alatt lévö kerítés ugyanugy néz ki, mint az árammentes, csak más a fogása!"
"Pedig de frankó lenne tényleg egy több kilométeres kerités kolbászból.Bekerülnénk a rekordok könyvébe....."
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy drótvágót!"
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy négy méteres létrát!"
"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal egy ásót!"
www.facebook.com/photo.php?fbid=433471916832140&set=p.433471916832140&type=1&theater

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:30:43

@annamanna:

mi a kurva anyádra érv az, hogy valaki zsidó, te ostoba kurva?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:31:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

te ostoba kurva, ha az aids bögre útján is terjedne, már kábé nem létezne emberiség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 07:39:23

@pitcairn:

most már azért igen jól kezelik az ügyet, de ha mondjuk a 80-as évek végén tényleg bögreileg terjedt volna az aids, akkor asszem most nem beszélgetnénk így virtuálban. és már ne haragudj de hülyeség, hogy csak leromlott állapotúak kapják meg. szegény vézna freddy.

annamanna 2015.06.22. 13:40:02

@mavo: Hogy mire érv? Hát a felsőbbrendű okosságára, drágám. Buta zsidóval még nem találkoztam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.22. 20:21:27

@annamanna:

ismételten kérdezem, mi a kurva anyádról beszélsz? ha egy zsidó szerint az embereknek 40 lába van, akkor az embereknek 40 lába van, vagy mi a kurva anyád?

Otisz75 2015.06.23. 10:37:01

Az AIDS-es zsidók 80%-a bögre útján fertőződött, mely bögréből ártatlan keresztény lánykák AIDS-es vérit kortyolták...

O75:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 11:32:35

@annamanna:

ja, és természetesen én találkoztam buta zsidóval, pedig én spec nem sok zsidóval találkoztam (illetve többnyire le is szartam, és csak akkor tudtam, hogy zsidó, ha ő maga mondta, és hát ugye az nem olyan gyakori). valami egészen megdöbentő módon ugyanis a zsidók is csak emberek. nahát, hogy mik vannak. nahát, nahát.

Otisz75 2015.06.23. 11:55:48

@mavo:

Csaknem hiányoztam is, mi?:)

Ja, megvallom én is azért jöttem be, mert valahonnan ismerős volt a nicked:)... meg egy jó kis zsidózás reményében!!

O75:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.23. 12:31:56

@Otisz75:

:) rég volt, igaz sem volt. :)
süti beállítások módosítása