„Dehogy akarok én kormányt buktatni!” – a fekete ruhás nővér a Mandinernek
2015. május 21. írta: Redakció

„Dehogy akarok én kormányt buktatni!” – a fekete ruhás nővér a Mandinernek

sandor_maria_1.jpg

Dehogy akarok én kormányt buktatni, én ettől a kormánytól várok azonnali segítséget – mondja Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként híressé vált ápolónő a Mandinernek. Lapunknak elmeséli, hogyan vált elkeseredett kórházi dolgozóból tízezres tüntetések arcává. Cáfolja, hogy az LMP állna az akciói mögött. Lesújtó képet fest az egészségügyről, amely szerinte mára nem összeomlóban van, hanem összeomlott. Interjúnk.

„Ha általános a probléma, miért épp ön lett az arca a mozgalomnak?

A többiek eleinte féltek. Hiába mondtam, hogy szóljanak ők is, amikor kijött az RTL forgatni. Mellettem állnak – mondták, de legfeljebb a tévé mellett, otthon ácsorogtak és nem nyilatkoztak. A folyosón is lesnek rám, ahogy megyek végig. Szánalmas volt, ahogy például a tüntetés szórólapját dugták el a zsebükbe. Félelemmel, suttyomban. Mintha bármi rossz lenne abban, hogy követelem a ledolgozott munka után járó pénzt. Egy állami kórházban. Abban, hogy szólok: nincs nővér. Az osztályon nálunk hat betöltetlen állás van. Az országból 24 ezer nővér hiányzik.

Volt okuk félni a többieknek, nem?

Végül is igen. Amikor lement lement a riport, bejött az osztályra a főnővérhelyettes, hogy most azonnal tegyem le a gyereket, beszédük van velem. Az ápolási igazgató és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg-ellátás alelnöke várt. Ő is ápolási igazgató volt korábban, aztán átült oda a nyugdíj után.

Mit mondott?

Ajánlatot tett egy jobb csapatban való munkára.

Mit kért cserébe?

Csak annyit, hogy legyek megalkuvó.

Így? Szó szerint?

Így. Fültanú is van.

Erre ön?

Megköszöntem, hogy gondolt rám és igyekeztem megőrizni a hidegvéremet, úgy mondtam nemet. Kötelező kamarai tagságom van, fizetek nekik, miközben nulla a munkájuk! Eltelt egy-két hét ezután, bennem meg dolgozott ez a kiábrándító történet. (…)

Kirúgni nem fogják?

Már nem mernek. Június 31-én viszont lejár a szerződésem. Vagy meghosszabbítják, vagy nem. De már nem érdekel.

Hogyhogy lejár a szerződése?

Fölvesznek egy nővért 3 hónap próbaidővel. Ha az letelt, ha megfeleltél, régen véglegesítettek. Ma már nem. Elkezdik hosszabbítgatni a szerződést. Háromhavonta. Minden ok nélkül el tudnak küldeni. Egyik pillanatról a másikra. Ha valami bajod lenne, nehogy fizetni kelljen utánad. Nekem is van például négy gerincsérvem. A jogászok szerint persze az első hosszabbítás után határozatlan idejűnek minősül a munkaviszony, lenne aduász a kezemben, de nem játszom ki. Nem érdekel már. Egyet sajnálok akkor, ha elküldenek. Azt, hogy a kolléganőimre ráterhelődik majd ez a munkamennyiség.

Ön meg, ha nem hosszabbítják meg a szerződését, főállásban takarít majd?

Nem. Átmegyyek másik kórházba. Nővérhiány van, úgyhogy lehet menni. Csöbörből vödörbe.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr597478468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2015.05.21. 12:39:54

„Hogyhogy akkor még takarítani is el kell mennie a szabadnapjain? A férje nem dolgozik?”

Stumpf te akasztófáravaló orbánista szardarab... így akarjátok megállítani az elvándorlást??? Kevésnek érzed a havi 140 ezret napi 12 óra munkáért?! Házasodj össze gazdag pasival. Fideszes értékrend, bazmeg...

Legutóbb kihúztad a gyufát a betyárseregnél, most kihúztad a gyufát a kórházi dolgozóknál... remélem emlékezni fognak rád az ápolók, és a magadfajta elvtelen fideszes cselédeknek „kijáró” figyelemmel és szakértelemmel fognak ellátni majd, amikor a betyársereg elintézi veled a dolgait. :)

Robinzon Kurzor 2015.05.21. 12:43:39

Jó, hát vannak még kisebb hiányosságok a Patyolatnál, de miért nem a rengeteg sikerrel foglalkozik a Mandiner?

Virág et. 2015.05.21. 12:52:57

@Robinzon Kurzor: Elhallgatják a sikereket. Gyurcsány kottája már csak így működik.

I_Isti 2015.05.21. 15:32:20

@Virág et.: Elmúttnyóccév. Minden amiatt van! Sőt, ha viktortól és mr? Finkelsteintől függ, akkor akár még a következő százötven év alatt is minden csak és kizárólag az elmúttnyóccév miatt lesz...

"Ha bejön az osztályunkra, a hatvanas évekbe csöppen. Csak mára lerohadt az akkor új berendezés. Ahová a vért, vizeletet, anyatejet letesszük, ott eszünk. Jön az anyuka, eszem, mutatja a pelenkát a véres széklettel. Nincs ebédszünet, nincs rá mód, hogy elhagyjam az osztályt, hiszen nincs senki, aki ottmaradna a gyerekekkel. Nem iszunk, hogy ne kelljen vécére menni. Ennél, ami ma van, nincs már lejjebb. Már nem az van, hogy az orvosok kilopják a kórházi felszerelést a magánpraxisukba. Ma már ők hozzák be, amit máshol leselejteztek. A betegek hozzák a vécépapírt, a ruhát, az ágyneműt, az ételt, mindent. Az egészségügy nem összeomlóban van. Az egészségügy összeomlott. Ember sincs. Nem véletlenül keletkeznek a túlórák, amelyeket aztán vagy kifizetnek aztán, vagy nem."

Éljen a csúti focistadion!

Éljen és virágozzék hazánk a magyar felcsúti banánköztársaság!

Éljen Orbán Viktor!

Éljen a Párt!

Éljen Mészáros Lőrinc, és az ő osztaléka!

...
stb.

Bell & Sebastian 2015.05.21. 16:17:52

Hát ja, szépen bejön a kuruzslás, öngyógyítás és hamis gyógyszer. A költségcsökkentési paranoia odáig fajult, hogy recept nélkül nem kapni még hatékony fájdalomcsillapítót sem - fájdalom, de sok pénzért se.

Van egy olyan sanda gyanúm: nem is cél, hogy a nyugdíjasok sokáig húzzák. Olcsó fogás fölháborodni a barátoknak osztogatott hitbizományokon, állami közbeszerzéseken. És még: kilóg a segge a gatyából, de motoron száguldozik a főutcán! -hogy klasszikust idézzek.

Egyáltalán! Mi működik itt kielégítően? Na jó, mondhatnánk példát, csak azok valamiért mind magáncégek.
_Ez_ az állam rossz gazda, hogy félig igaza legyen a vandáloknak.

freehckr 2015.05.21. 16:37:56

@Bell & Sebastian: „Mi működik itt kielégítően?”

Amire a rendszerváltás híján nyakunkon maradt posztkommunista, korrupt és dilettáns politikai elitnek befolyása van, ide értve Fidesz-MSZP-t tokkal vonóval és utánfutó gittegyleteikkel együtt, az nem csak hogy nem működik, nem csak hogy folyamatosan rohad le, de iszonyatos mértékben emészti fel a közpénzeket is. Kezdve ugye a magyar focitól, egészségügyön, oktatáson, igazságszolgáltatáson át a gittegyletként működő állami vállalatokig...

A legújabb közpénznyelő ez a kommunista közműszolgáltató lesz, aminek éves költségeiből (ide értve a kommunista rezsiharc miatti százmilliárdos állami kompenzációkat is) legalább két kormányzati ciklusra lehetne rendezni az egészségügyi dolgozók bérét, a kórházak adósságát, és maradna még eü. fejlesztésre is.

Vagy lásd a most 100 milliárdosra belőtt új stadion őrületet: www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/puskas_stadion_100_milliardot_dobunk_ki_az_ablakon.214375.html

„100 milliárdból lesz egy régi-új stadionunk,
- amit felépíteni kb. másfél-kétszer annyiba kerül, mint egy új stadiont,
- amiben olimpiát nem rendezhetünk,
- amit fogalmunk sincs, hogy fognak megtöltetni
- ami nehezen elképzelhető, hogy megtermeli az építés költségét
- mindez teljes egészében a központi költségvetés terhére,
- de legalább időben elkészül a 2018-ban esedékes országgyűlési választásokra.”

Igazság szerint már ma estefelé el kellene tiltani a Fidesz-KDNP-t a közpénzek közeléből, mielőtt még további százmilliárdos károkat okoznak az adófizetőknek...

Bell & Sebastian 2015.05.21. 17:33:36

@freehckr: Az egészségügyre azt tudom mondani, hogy nem volt szerencsém egy csuklótöréssel az osztrák ellátáshoz, helyszínen fizettem az oda-vissza mentőt, ami megvárt, kihalt előcsarnok (behívták az orvosovicsot) és mozgóképes, mobil röntgen volt, két dokival (kicsi és nagy), plusz a gipszjakab asszisztencia, amiért 2 milka tehenet számláztak át az én baleset-piszkosítómnak.

Itthon meg úgy tett a (sváb) ügyeletes Böske, hogy nem tud külföldiül zárójelentést értelmezni (ami javarészt orvosi-latinul íródott). Ahogyan azt el, el is fuserálták, műtét lett belőle, maradandó károsodással.

Innen gondolom, hogy a rendszer még önmegjavításra is képtelen, málészájúságból kifolyólag.

Némi közöm a létesítmény-rekonstrukciókhoz volt valamikor, tudom, hogyan szerzik rá a pénzt, osztogatják a munkát és miként számolnak el egymással a magas, de legfőképpen korrupt felek.

Úgyhogy. ez a ló már úgy megvan dögölve, hogy sose fog derbin indulni. Kár belé a paraszolvencia.

A focihoz meg értek, szotyizni sem szeretek és nem hiszek a paternalista államban. De a rejtett erőforrásokban sem. ~nak.

freehckr 2015.05.21. 19:26:40

@Belpo: Ha már sajtószemle, akkor: index.hu/gazdasag/2015/05/21/eu_regiok_legszegenyebb

A 7 régiónkból 4 a legszegényebb uniós csórólistán.

„a legszegényebb 15-be viszont csak bolgár, magyar és román régiók jutottak”

Ez már nem is „félázsia” hanem „fullbalkán”... Még pár év korrupt fideszes ámokfutás, és elfelejthetjük, hogy valaha is a visegrádi négyek közé tartoztunk, a mi helyünk már évek óta a balkáni féltucat. Aztán ha minden így megy tovább, elkezdünk leszakadni a leszakadtaktól is... persze mindezt szigorúan milliárdos lopott közpénzekből finanszírozott „jobban teljesít” kampányok keretein belül.

Bell & Sebastian 2015.05.21. 19:34:30

@Belpo:

A közpénzek szorosan „ellenőrzött” elköltésének legjobb módja az autópálya nyövesztés, majd üzemeltetés. Sápszedés és bérlés, oda-vissza, külföldi szponzorok jóllakatása, résztulajdon szerzés ebben-abban, nyomvonal einstandolása és kapcsolódó létesítmények kapcsolódó létesítése. Olasz példa és nem utolsósorban az uniós finanszírozásból következő, komoly rendszerhuba.
______________________________________

Ezt a bent alvásos módszert egyszer kipróbáltuk, amikor föltalálták. Ne ér semmit, mert ez is csak az emberjogizmus túlhajtása.

A Bp. - Varsó kofavonaton láttam utoljára ilyet, de az már régen volt.

Bell & Sebastian 2015.05.21. 19:40:38

@freehckr: A pénz olyan a társadalomnak, mint szervezetnek a vér. Lehet irányítgatni fejre-lábra(-szélvédőre), de egy biztos, ahová nem jut, az elsorvad, ahová meg sok megy, ott nem tudnak mit kezdeni a fölösleggel, csak elverik mozira és vattacukorra.

Ezt eddig még nem sikerült megérteniük, pedig pofonegyszerű.

freehckr 2015.05.21. 20:13:32

@Belpo: Koktélcseresznyék a habra: egyrészt ha csak futballstadion, akkor nem nagyon lesz nagyobb nemzetközi atlétikai versenyek rendezésére alkalmas stadion Budapesten; másrészt az új stadion-komplexum köré szőtték az olimpiai álmaikat (ami egyébként is muhahaha:) is a fideszes elvtársak... Szóval tényleg elképesztő ami itt megy.

S=klogW 2015.05.21. 21:58:59

ne aggódjanak, szegénytemetést még kaphatnak - csak ügyeljenek rá, hogy megfelelően forgalmas helyen forduljanak fel, ahol hamar zavaró lesz a szagukat, ha már oszlani kezdenek.

Silcon 2015.05.21. 22:26:33

@Bell & Sebastian: "Van egy olyan sanda gyanúm: nem is cél, hogy a nyugdíjasok sokáig húzzák."

Susan George: Lugánói tanulmány. www.euroastra.hu/node/248

Bell & Sebastian 2015.05.21. 23:42:30

@Silcon: Ez pont olyan, mint a Sion bölcseinek jegyzőkönyvei, ezerszer bebizonyították, hogy sztereotípiák gyűjteménye, amin szinte mindenki reszelt egy kicsit érdekeinek megfelelően, míg az Ohrana sajtó alá nem rendezte az egész mondakört. Keletkezése helyén, Svájcban két fontos pert is vesztettek a zászlaja alá összegyűltek.

Csakhogy ez mind kevés, semmit nem számít, mert a lényegről nem szól, hogy tudni illik: (metafizikusan) igazak-e / a bennük található folyamatábrát hajtja-e végre a cionizmus?

Legalább három, bizonyított példa van arra, hogy a bestseller futurológusok se váteszek nem voltak, se kinyilatkoztatást nem kaptak, szimplán csak egy pillanatra beleshettek a szabadkőművesség szoknyája alá, attól okosodtak ki.

A liberális doktrína kidolgozására (a háború óta) műhelyeket tartanak fenn (elsősorban az Egyesült Királyságban, Németországban és az Egyesült Államokban), ahol tízezrek dolgoznak (főállásban és önkéntesen), ahová százmilliárdok áramlanak jövőkutatási céllal.

Ezen erők a közelmúltban valamiért megvesztek, mert turbóüzemmódba kapcsolták a humán formálást.
Versenyt futnak az életükért.

Hogy aztán ezen a csatatéren hol áll Magyarország és az ő vezetése, azt nehéz megmondani, mert a front is hullámzik és a hozzáállás is változik kérdésenként, az aktív ellenállástól a feltétlen támogatásig.

(Egyébként a könyvből, így a recenzióból is, kimaradt a Három Nővér egyike, a Fejlesztési Bank, ami szarvashiba.)

Egyébként

Maga a liberalizmus sem a vírus, maga, hanem a hordozója. Nem minden patkány terjeszti, de amelyik igen, az patkány.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.22. 05:19:00

mi illuminátusok úgy oldjuk meg az egészségügyi és egyéb szakember-hiányt nyugaton, hogy szabadon engedjük tombolni a full retard elitet (sőt, tanácsadónak álcázott ügynökeinkkel erre bátorítjuk őket), egészen amíg az összes értékes munkaerő nyomott bérért is önmagától határon túlra menekül inkább. utána majd szépen kizárjuk a megmaradt roncsországot a zunijóból, nehogy szabadon mozogjon a hasznavehetetlen resztli.

nektek annyi, ismét nem sikerült túljárni az imperialisták eszén :DDD

Herr Sion Liebhaber 2015.05.22. 05:26:11

@Bell & Sebastian: a műtét során nyomkövető chipet építettünk be és egy receptort a haarp-kommunikálta rejtett utasítások vételére. elég elszunyókálnod a tv előtt, amikor adás után jön a fehér zaj. jó zombink leszel. azaz már az vagy most is, csak még nem tudod.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.22. 07:34:52

@Herr Sion Liebhaber: Maga egy sheenard epigon, tud róla? Remélem, nem gondolkozik sokat közben :)

Bell & Sebastian 2015.05.22. 09:23:56

@Herr Sion Liebhaber: Azt én értem, hogy hárommilliós kvótát szabtak ki ránk valahol Amerikában, azaz: még mindig hétmillióval többen vagyunk a kelleténél, de azt már nem, hogy kit fog majd baszogatni azért, ha Mo. helyén létrejött az európai cigány rezervátum, hogy preventív jelleggel innen nyomják az összes live showt a fehéreknek, de magát küldik be az új fővárosba, No Doxa állj -ba (megtanulnak helyesen írni, tételezzük fel), ingyen kotont osztogatni?

hacsaturján 2015.05.22. 10:56:00

@Bell & Sebastian:

maga ölég nagy marha, a maga móggyán. örüjjön annak, hogy minden egyes megélt holnapi naptya egy újabb koporsószög a rezsicsökkentés zajló tengerén!

Bell & Sebastian 2015.05.22. 14:06:46

@hacsaturján: A _bérnövelésben_ (egy szabadabb, egyenlőbb és testvériesebb elosztásban) hiszek, valamint a passzívházban, de mindenek előtt az Egy Istenben, nem a rezsócsökkentésben és az ő prófétáiban.

Azért azt elismerem, hogy nem kár azokért az energiavámpírokért, akik végre kitakarodtak, mert elszívni önállóan is tudunk, nem kell hozzá Szentpiaci Befektető von Rosengarten.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.22. 17:32:43

@Mihint: majd ha a hasadból robban ki egy intergalaktikus bevándorló, elmegy a kedved a rötyögéstől (és autodoc se lesz, hogy összevarrjon). temetésed cserébe a yachtkikötőbe is szervezhető, pompás kivilágítás mellett, emlékmeccsel egybekötve. ez már valami, nem?

Herr Sion Liebhaber 2015.05.22. 17:34:32

@Bell & Sebastian: maga szerint addigra nem point pleasant beachen magyarázom a cigánypecsenyesütés fortélyait az annual illuminati barbecue partin?

Pelso.. 2015.05.22. 20:19:36

@Herr Sion Liebhaber: ne rugózz már annyit ezen a bevándorlás műcsonton. Ismerőseim mondják sokan: úgyis lesz majd balhé bróker ügyben:)

2015.05.22. 22:54:21

Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!

És addig? addig nincs megnyugvás,
Addig folyvást küszködni kell. –
Talán az élet, munkáinkért,
Nem fog fizetni semmivel,
De a halál majd szemeinket
Szelíd, lágy csókkal zárja be,
S virágkötéllel, selyempárnán
Bocsát le a föld mélyibe.

Hááááát, addíg még sok víz fog lefolyni a Dunán.........

Herr Sion Liebhaber 2015.05.22. 23:30:43

@Pelso..: pssssssszt! ne szóld el magad idejének előtte, a konspiráció végső fázisában az időzítésen múlik minden.

annamanna 2015.05.23. 00:31:37

" Nekem is van például négy gerincsérvem."

:(

Az jutott eszembe róla, hogy elmegy a cigány a munkaügyi hivatalba, azt mondják neki, lenne egy állás, árokásás.
A cigány azt mondja - az női munka.
- Női munka?
- Hát persze. Ásson anyád.

Na és ki ez a vicces cigány a valóságban?
Balog Zoltán.
És a "bajtársai".

Komondor nick ezt írta az interjú alatti első kommentben: "Ilyen nőkből kellene több."

Ez a nővér egy nő. De vajon minek látja a kormány, ahol a jövendő kabinetfőnököt "Dundika" várja otthon, miközben a kurváját épp most földelték el?
Meg ahol a másik erőcsávó azzal vicceskedik, hogy Szél Bernadettet nem tekinti nőnek, miközben közpénzekből finanszírozza a dugásait?
Vagy ahol a miniszter lazán azt állíthatja, hogy a tanárok (akiknek nagy része szintén nő) nem is akarnak tanítani?
Nem vagyok feminista, de akárhogy is szeretném másképp látni, ha ez a nővér már a negyedik gerincsérvénél tart, akkor megint oda lyukadunk ki, hogy miért nőiesedtek el ennyire ezek a szakmák? Persze lehet, hogy nem az a baj, hogy nők emelgetnek nagy súlyokat, csupán a létszámhiány a gond, mert egyszerre több nővér már gond nélkül elbírná azt, amibe egynek beleroppan a dereka.

Akárhogy is, a kormányzat nőképe (vagy emberképe) sajnos elkeserítően jancsós: index.indavideo.hu/video/jancso_miklos_cannes_2015_jancso_david_szegenylegenyek

annamanna 2015.05.23. 01:43:44

@freehckr: "Házasodj össze gazdag pasival. Fideszes értékrend, bazmeg..."

Nem gondoltam, hogy egyszer még egyetértek veled.
De néha úgy tűnik, a fidesz (és benne Balog bajtárs, emberi erőforrás miniszter lelkész úr) tanácsa a nők számára ennyi: www.youtube.com/watch?v=pt8VYOfr8To

annamanna 2015.05.23. 03:39:52

Nem szoktam ilyen szemét lenni, de most azért egy kicsit eleresztem magam, sz'al Orbán nőideálja, az általa elképzelt ideális női viselkedés kétség kívül ez:
coub.com/view/1vkpd6d6

www.youtube.com/watch?v=hiP14ED28CA

'Cause you know what to do with that big fat butt

Damn, baby, you got a bright future behind you

Az ilyen nő megáll a maga lábán!
A többi szerencsétlen lúzercsicska számára nemsokára akkora karrierlehetőségek nyílnak, hogy akár Blájen életéig repülhetünk az időben.

Kunhalmi Ágnes már tudhat valamit, ha a legjobb férfi díjra pályázik: www.hir24.hu/belfold/2015/05/20/kunhalmi-agnes-szerint-is-duro-dora-a-legjobb-no/

Nők ilyen bonyolult dolgokkal ne foglalkozzanak:
coub.com/view/3iww7

Mert ez mégis milyen magatartás egy nőtől????
coub.com/view/ml2e

2015.05.24. 10:28:04

Borzalmasan szégyellném magam most Stumpf helyében. Ahelyett hogy kérdezne, ahelyett pont neki illene és kéne tudnia hogy mi van ebben az országban , úgy az eü-ben, mint az oktatásban, a közbiztonsággal, a GDP növekedésével--stb, stb--kapcsolatban.

Jó pofizni azt lehet. De amikor egy kórházigazgató a legkisebbek egyikébe rúg bele, az hányingert keltő. Az az ember aljas, vagy ahogy a jobboldal egyik "neves" és "jellemes " ujságirója mondaná--egy mocsadék .

Mert a nővér az, aki mindig találkozik a beteggel, ő az aki ápolja , aki a beteget --ha sz@ros, ha pelenkába pisilt, ha magatehetetlen-- az ápolja , teszi tisztába, fürdeti és eteti.

Lehet itt sok oldalról és sokféleképpen bemutatni a jelenlegi helyzetet, de a tényeket nem szabad sem félremagyarázni sem pedig félrekommentálni. Ezek az
egyszerü--de nagyszerű--emberek, ezek akik miatt a magyar egészségügy még lélegzik. Mert ezek azok akik megszállottként, akik"jó bolond " módjára, az esküjükhöz hiven--még itt vannak még ápolnak és ők vannak ott akkor amikor a beteg haldoklik is.

Ugathat itt a szerencsétlen segédmunkásból , OKJ-s pappá lett és miniszternek kinevezett Balogh , hazug pojáca--attól még nem lesz jobb az eü-ben.

Tetszeleghet itt dakota Viktor, Rogán Antilop, de attól hogy ők mernek és tudnak nagyokat mondani attól még nem lesz sem jobb sem pedig hatékonyabb az ellátás.Mert amig egy nővérre, egy osztályon 60 beteg ellátása jut--mert spórolni kell--addig a másik oldalon a sok patkány politikus a semmiért veszi fel a milliókat.
Amig az eü-re nyugaton költenek, mert tudják hogy legfőbb érték az ember, addig itt Viktor "vezénylő tábornok"--stadiont épittet mert ott lehet lopni, ott lehet a népnek cirkuszt biztositani és megtömni a haverok és a család zsebét is.
Amig tőlünk nyugatra igyekeznek jól megfizetni a nővéreket, orvosokat, ápolókt, adddig a Balogh féle hazug, pojácák, még azt is ellopják szeretett vezérükkel és haverjaikkal egyetemben amit az eü-re kellene forditani.

Végül csak egy példa. Balogh , segédpap, dakota Viktor, Rogán Antilop, a szarosvég, a cöf, a szófosók és seggnyalók havonta mennyi pénzt kapnak fizetésként és juttatásként ? Mert hizelegnek , csokis papirt gyűjtenek és kólás dobozt örizgetnek, mert abba büfögött bele Viktor . Ezért jutalom gyanánt milliókat kapnak !! A semmiért , hogy dögöljön meg mind egytől egyig.

És vajon az eü-ben dolgozók, akik ténylegesen dolgoznak, nem hazudnak, nem lopnak és nem korruptak mint a politikusok nagyon nagy része--azok vajon mennyit is keresnek ?

Rengeteget keresnek , a szegények, csak nem találnak semmit, mert a magyar politikai elit , ellopja amit tud.Mert nekik ez jelenti a demokráciát, a keresztény értékrendet és az igazságos jövőt !

Mert a cél, hogy a keményen dolgozó kisember minél többet dolgozzon, minél kevesebb pénzért, minél hosszabb ideig, hogy az elitnek nevezett rablók jobban éljenek ebben a szerencsétlen országban.

Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok !

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 10:48:36

@Bell & Sebastian:

valójában 60 főről van szó, és te nem vagy egy kibaszott pszichopata geci.

Bell & Sebastian 2015.05.24. 12:27:51

@mavo: Hazudol, csak hatvanan egyetlen intézmény egyetlen kirendeltségén keverik a kakaót - főállásban. És mennyi van?

Miért pont és, Nagy Vörös Sárkány?

Lazíccs rózsám, világbéke!

www.youtube.com/watch?v=t1NH36gujd0

www.youtube.com/watch?v=uNUkXxajw6k

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 20:20:08

@Bell & Sebastian:

még mindig nem tanultál meg olvasni te szerencsétlen fasszopókurva?

Bell & Sebastian 2015.05.24. 20:28:59

@mavo: Ne sírj, rád a dér jön. Vagy John.

pitcairn (törölt) 2015.05.24. 20:40:00

@janos551:

az "egészségügy" tőlünk nyugatra is leginkább a gyógyszer és az egyéb beszállító lobbikról szól

ő rájuk pedig sok minden jellemző csak az altruizmus nem:)

állítólag még a jó öreg Rockefeller találta ki a modern egészségügyi fasizmust:)

Rockefeller Medicine
www.youtube.com/watch?v=X6J_7PvWoMw

elvégre ez a milliárdos biznisz akkor megy a legjobban, ha a "közellátás" fedőnéven fut:)

Bell & Sebastian 2015.05.25. 01:29:16

@pitcairn: Ezen a helyen kellene megemlékeznünk Carnegie -ről (aki hall) és Rothschildékról (miben nincsenek benne?), mint lelkes hálózatépítőkről, akik -nem mellékesen- annyira szeretnek nyerni, hogy a konkurrencia hidegre tétele is belefér az Arsch poétikályukba.

Ezek a jóságos, szakállas bácsik tőlünk távol állnak, én például egyiküket sem ismerem.

De az ettől jobban aggaszt, hogy a horgon tekergőző kukacokra (háziorvos, házi patikus, akit külön írunk, mint a zsíroskenyeret, továbbá a szakorvos) időnként sajnos kénytelen vagyok ráharapni, jobb esetben takonykór, rosszabb estben végmegdöglés okán.

Hogy aztán ők mit adnak, arról csak sejtéseim lehetnek, például a szóróajándékként osztogatott falióra és a pult alatt rejtegetett sillabusz alapján.

Érdemes berúgatni egy ilyet, különösen azóta, mióta már mindenki Doktordoktor, lebilincselően érdekes történeteket tudnak mesemondani az egészségügyi horror műfajából. Ennél csak egy fokkal jobb (mondjuk) a szikeujjú szülész, aki nem kérdez, csak vág.

Ne is ragozzuk tovább, mert a többi szakma se sokkal különb, az elkurvulás általános. Cserélők autószerelők helyett, jutalékos tervezők, saját tárgyát korrepetáló tanár, futóbolondok, kóklerek, vajákosok, amatőrök, laikusok dilettánsok.

Egy bennük a közös: jó pénzért bármit. Nincs etika - nincs sírás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.25. 02:03:39

@Bell & Sebastian:

a rócsild meg a karnegi ezek szerint fideszes.

S=klogW 2015.05.25. 06:51:19

@mavo: hogyne, hát még a napkeleti nyárfás, aki kivágatta a fenyőt, mert kezdte beárnyékolni a négy éves, hajtani akaró szegfűágyást - mind emlékszünk ahogy napkeltekor még a képernyőkről is csak úgy sugárzott fidimádat

no, de te mindig is színre mentél, nem szagra, az sosem zavart

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.25. 08:48:06

@S=klogW:

remélem faszarc, legalább te tudod, miről delirálsz

Bell & Sebastian 2015.05.25. 11:58:00

@mavo: A hatékonytalan antidepresszáns is júdók műve, ami Frájd óta köztudott. Nyalósóval próbálkoztál már?

pitcairn (törölt) 2015.05.25. 12:05:50

@Bell & Sebastian:

mit tagadás ők is hasonló bizniszben utaznak:)

mondhatni: szeretnek biztosra menni:)

2015.05.25. 12:38:36

@pitcairn: Bocs, de magasról teszek rá hogy miről szól, milyen lobbiról . Én azt érzékelem, tudom és tapasztalom, hogy boldog lennék --miként több millióan ebben a korrupt országban, ha olyan ellátásban részesülnénk mint a Rockefeller--féle modern "fasizmusban ".

Amúgy pedig valóban leszarom hogy ki mit mond és ki mit hisz vagy tart "állítólag "valóságnak. Mesélni én is tudnék és szidni a másikat, közben az eü helyzete egyre szarabb és légy nyugodt még szarabb lesz !

Lehet itt zsidózni, lehet itt köpködni mindent és mindenkit, csak egy dolgot nem kellene elfelejteni. Először a saját dolgainkat tegyük rendbe, és utána szidjuk és példálózzunk a másikkal.

Közben pedig sikerekről, fejlődésről és megoldásról beszélnek a politikusok, ám leszarnak mindent, mert nekik csak egy a lényeg. Hogy jól éljenek a lopott pénzből és a keményen dolgozó kisember pedig dögöljön meg, dolgozzon éhbérért, mert a politikai elit ezt várja tőle. És ez minden politikai párt bűne !

És ezt ami itt ebben az országban van , ezt nem a Rockefellerek a Rothschildék csinálják, hanem a magyar politikai elit ! Ők lopnak csalnak hazudnak, és mi tapsolunk hozzá és éljenezzük őket !!

pitcairn (törölt) 2015.05.25. 12:46:17

@janos551:

az un. USA rendszerben inged gatyád rámegy arra ha normális ellátást akarsz

és a nyugati rendszerek is __méregdrágán__ működnek:)

különösen akkor ha nem vagy hajlandó sok esetben hosszú éveket várni egy műtétre...

az un. fejlett világban kialakult "egészségügy" kapcsán csak két dolgot lehet tenni:

1. sírni lehet rajta
2. röhögni lehet rajta:)

az emberi __hülyeség__ emlékműve ez:)

pitcairn (törölt) 2015.05.25. 12:47:48

@janos551:

a magyar politikai elit lényegében ugyanabban utazik mint a nyugati oligarchák:

piackorlátozásban és járadékvadászatban

2015.05.25. 14:58:49

@pitcairn: Én ha jól emlékszem akkor a nyugat az nem Amerika. Nekem a nyugat az itt van, osztrák, német, belga, holland, francia, stb, stb és nem a tengeren túl.

Volt szerencsém a "rothadó nyugaton " dolgozni. Még a gengszterváltás évében és utána is. Hát mit mondjak, én inkább itt fakadok sírva ahol egy térdprotézis műtétre 5 évet kell várni, ahol egy MRI vagy egy CT -re netán fél évet vagy évet is várhat a beteg. Itt ahol egy munkaalkalmassági mellkasátvilágitás után 2 hónappal rákot diagnosztizálnak a páciensnek. Tüdőrákot !!!

Én itt kapok hányingert ahol a csúti dakota , mert nem a pártja lett a vezető a városban, bezárja a kórházat. Mert egy patkány ! Abból is az aljasabb fajtából. Mert akinek fontosabb a stadion, mint az emberek egészsége , az --mint ahogy Simicska mondta--geci !!!

Hogy kint drága minden , az lehet. De nem 70 ezer ft-ot keresnek a "keményen dolgozó kisemberek " hanem többet ! Nem egy szelet kenyér és egy 2dkg -os vaj, egy kocka sajt a vacsora.

Nem 60 emberre jut egy nővér, nem lenézik hanem tisztelik a nővéreket, ápolókat, ott nincs hálapénz, nincs zsebbe dugott boriték és nincs előre kért műtéti pénz. Ott rend van és tisztességes fizetés mindenkinek.

Itt pedig a sok okos ugat hogy mennyit keresnek az ápolók, a nővérek. Hát aki nem tudná ez szar, nem fizetés. Az alapbérük alacsony, különböző pótlékok mennek rá. Ilyen pl az éjszakás, a folyamatos, a veszélyességi és a vezetői, helyettesitési , stb stb pótlékok.
Erre mondja a barom kormány hogy milyen jól meg vannak fizetve . Ők igen a patkány politikusok . Azok megvannak.Ők még lopnak is, mert megtehetik . És a nővér mit csinál ? Beviszi a saját pénzén vett törölközőt, WC papirt, szappant--mert erre nem jut.

De a Viktor csokispapir gyüjtő és a kólásdobozt szorongató és szagolgató majomnak , a seggnyalásért , a semmittevésért jutalom jár !

Na ezek a mi országunk dicső és becsületes , keresztényi elveket valló vezetői ! Ezek árulják a a magyar állampolgárságot !

Ja és hogy sok okostojás el ne tévedjen, itt most nem béremelést igért az eü-ért felelős államtitkár, hanem bérkiegészitést ! Ami azt jelenti hogy arra semmiféle pótlék, emelés nem jár ! Az csak kiegészités ! Azaz, adható, de nem jár !

Bell & Sebastian 2015.05.25. 18:42:51

@janos551: Mérges? Irgum-burgum, megértem. Nézze csak meg a Bilux címlapját, cicavíziós buzifeszt s legeslegújabb holofilm a láger.

Tobzódnak a Reich kuncsaftjai, ez a jövő. Valamiért és valahogyan csak a degeneráltak szaporodnak, mint a nyulak. Egészségügy? Jól teszi a dolgát, mert a normálisakat irtja. Vördpísz és mék láv, tesó.

2015.05.26. 06:06:58

@Bell & Sebastian: Bocs, kissé felhúztam magam. Elnézést kérek mindenkitől , ha kissé nyers voltam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 07:52:32

@pitcairn:

" az un. USA rendszerben inged gatyád rámegy arra ha normális ellátást akarsz"

az un. usa rendszerben, ha van biztosításod, amit természetesen te fizetsz, akkor ez mind nem gond. igen, van olyan, hogy a biztosításod nem fedez mindent, de ez itt is így van. csak éppen itt a kínosabb, hiszen valójában itt nem biztosítást fizetsz, hanem picit is balszerencsésebb esetben mások olyan gyógyítását, amit neked már majd nem biztos, hogy fedeznek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 07:53:28

@Bell & Sebastian:

a "legújabb holofilm" főszereplője magyar ...

gyalog.galopp 2015.05.26. 09:06:11

@janos551:
Kubában a "nyugati"-hoz hasonló egészségügyi ellátás nem létezik, igazából a miénkhez hasonló patikák se nagyon vannak, ami van, ott gyógyfüveket árulnak.
A kubaiak ennek ellenére mentálisan , fizikálisan sokszorta egészségesebbek, mint az északamcsik, vagy mi.

Az nem fejlett egészségügy, ahol a mentális mérgezést kilószámra szedetett gyógyszerekkel, majd ezek mellékhatásai okán kialakult fizikai tüneteket további gyógyszerekkel és várólistákkal akarják gyógyítani.

Nézd , soha nem szerettem a focit , de ha egy stadionban tömegek sportolnának, valószínűleg kevesebb orvosra , meg gyógyszerre lenne szükség.

gyalog.galopp 2015.05.26. 09:13:55

@mavo:
Az USA-ban több tízmillió embernek semmilyen biztosítása sincs, és ebben nincsenek benne a bevándorlók.
Egy állításra nem válaszolunk fikcióval.

A magyar egészségügy reformját sorra maga az egészségügy fúrta meg, na nem az ápolók, nem is a rezidensek, hanem általában osztályvezetőtől fölfelé, a gyógyszergyári lobbistákról nem is beszélve.

pitcairn (törölt) 2015.05.26. 10:54:01

@mavo:

az USA rendszerben mesterségesen robbantották fel az árakat...

100 Years of US Medical Fascism
mises.org/library/100-years-us-medical-fascism

pitcairn (törölt) 2015.05.26. 10:56:38

@gyalog.galopp:

a kubai egészségügyi rendszer még jobbára Castro-ék előtt épült ki...

"By the 1950s, the island had some of the most positive health indices in the Americas, not far behind the United States and Canada"

Health care in Cuba
en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Cuba#History

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 12:38:55

@pitcairn:

minennapi összeesküvéselméletünket add meg nékünk ma. :)

gyalog.galopp 2015.05.26. 12:42:10

@pitcairn:
Egy 10 perces reklám blokk több mint fele herpesz, fejfájás, hüvelygomba, körömgomba, emésztés, puffadás, vizelt, prosztata....

A hölgy akciója szimpatikus, a hölgy is az, remélem nem lesz politikus, de volt egy megjegyzése:

" Már nem az van, hogy az orvosok kilopják a kórházi felszerelést a magánpraxisukba. Ma már ők hozzák be, amit máshol leselejteztek. "

Ebben a két mondatban benne van az egész rendszerváltásunk, mondjuk a riporter helyébe ezen lovagoltam volna, nem a kormánybuktatáson.
A magánszektor erősítése címén csak a pénzt vontuk ki az állami szektorból a nem jövedelmező munkát és a felelősséget benthagytuk(-ták)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 12:51:25

@gyalog.galopp:

vagyis a tolvajok a rablott holmi helyett legalább valamit visszahordanak (mert kénytelenek)?

a szívem elszorult ennyi jóságtól.

a durva egyébként az, hogy egy normális privatizáció nagy eséllyel éppen ezt akadályozhatta volna meg azzal, hogy tiszta viszonyokat teremt. így meg maradt a jaj, dehogy privatizálunk mögött zajló mezei rablás.

és azt sem mondhatom, nem értem meg ezeket az orvosokat: az eszközök ott voltak, az állam meg szar gazda volt, ha ők nem lopják el, haszon nélkül rohad el az egész, így legalább nekik volt belőle hasznuk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 13:08:09

@pitcairn:

mondjuk ha már "összeesküvés", akkor én a diákhitel és az azzal párhuzamosan durván megnövekedő oktatási költségek (ha a diákhitel miatt mesterségesen növekszik a kereslet, mi is történik, ugye) környékén kapirgálnék. egy orvos, akinek nem gazdagok a szülei, iszonyatos adóságállománnyal vág neki a karrierjének, és ha legalább nagyságrendileg nem keres annyit, hogy ezt fedezze, akkor nem fog orvosként dolgozni, és ha az orvos sokat keres, akkor az egészségügy drága. nem egy bonyolult folyamat ez.

gyalog.galopp 2015.05.26. 13:20:21

@mavo:
ugyanmá, olyan, hogy normális privatizáció nincs, nem is volt, nem is lesz, sehol a világon, értelmezhetetlen fogalom.
A kettősség, ami morálisan szétzüllesztette az egészségügyet, az orvos egyszerre vállalkozó és alkalmazott, na ez egy baromság. Lefölözi a hasznot, a szart meg visszalapátolja az államiba.

pitcairn (törölt) 2015.05.26. 13:21:07

@mavo:

közgazdasági Nobel-díjat is adtak efféle "összeesküvés" elméletekért:)

Public choice
en.wikipedia.org/wiki/Public_choice

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 14:15:30

@pitcairn:

teljesen meglepő módon ez már első látásra is jóval összetettebb a "mocskos árdrágítók" elméletnél. ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 14:24:52

@gyalog.galopp:

cicamókus, amit fel kellene fognod, az az, hogy magyarország nagyjából az első világháború vége óta szisztematikusan rabolja ki a polgárait (hamarosan centenárium, juhhé!), ergó magyarországon egy normális privatizáció nagyon, de nagyon kellene.

az egyszerre alkalmazott és vállalkozó nonszensz pedig éppen amiatt létező jelenség, mert az egészségügyben privatizálni az valami ősbűn. nem lehetett privatizálni, hát hazahordták apránként, ahogyan a szocialista nagyüzemet is. ismétlem: vosaig keres többet mint a takarítónő, akkor ez elég természetes viselkedés.

ha az orvos valódi vállalkozó és nem kényszervállalkozó, akkor ellenőrizhető lesz, hiszen egyértelműek a tulajdonviszonyok. így meg a "válallkozó" orvos simán közli, hogy kizárólag tb-s finanszírozású kezelést válallal, számlára nem dolgozik, mert CSAK. ha szerinted ez vállalkozás, akkor erősen gondolkodom, melyik irányba röhögjelek körbe.

gyalog.galopp 2015.05.26. 15:02:15

@mavo:
Figyelj cunci, én elhiszem, hogy neked kötelezően kiadták, hogy napi X mennyiségű marhaságot kell összehordanod, mert különben nem engednek a géphez.

Vagy az értelmező olvasást is, az ok-okozati összefüggések elemzését is megtiltották?

Szólhatnál az ápolódnak, hogy keresse meg az elgurult gyógyszered.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.26. 15:12:48

@gyalog.galopp:

mi a faszt nem értesz, cuncimókus? láthatóan már megint semmit. :(
süti beállítások módosítása