„Nem egy gond van. Sok.” Pokorni Zoltán a Mandinernek
2015. május 06. írta: Redakció

„Nem egy gond van. Sok.” Pokorni Zoltán a Mandinernek

pokorni_zoltan_interju.jpg

A „mindent azonnal”-elv eredménye a semmi – mondja Pokorni Zoltán a kormányzati reformdüh buktatóiról a Mandinernek. A Fidesz alelnökét és a budapesti XII. kerület polgármesterét a jobboldal válságáról, a Jobbik veszélyeiről és a kerületi Normafa-ügyről is kérdeztük. Pokornitól azt is megtudtuk: még nem rendezte Lázár Jánossal a leveteránozását. Szerinte a fontosságtudat komoly függőséget tud okozni: „nehéz lejönni róla, de le kell”. Interjúnk.

„Őszintén: nem hiányzik a parlament és a nagypolitika?

Szándékosan próbálom és igyekszem ezt eltolni magamtól. A fontosságtudat komoly függőséget tud okozni. Nehéz lejönni róla. Majdnem olyan nehéz, mint a nikotinról. De le kell. Kevés politikust ismerek, aki időben tudta otthagyni az országos politikát és nem megbukott. Én már kezdő politikusként szembesültem a dilemmával, hogy akarom-e ezt. 2002-ben megint, néhány éve pedig újra. Van választás. A kisebb közösségekkel kapcsolatos politikai munka, mint például egy kerület vezetése is bőven ad munkát és kihívást egyaránt.

Kényszer volt az, nem választás. A törvény már nem engedte, hogy polgármester és képviselő is legyen egyszerre.

Parlamenti képviselőségem utolsó négy évében is igyekeztem már kihúzni magam az aktuálpolitikai adok-kapokból. Ha egy adott téma nagyon fontos volt, akkor megszólaltam, s ezt továbbra sem adnám föl; de a mindennapi kényszert, hogy részt kell venni a politikai hírgyártás folyamatában, évekkel ezelőtt eltoltam már magamtól.

Azért teljesen nem tolta el. Mégiscsak Fidesz-alelnök. Ősszel újra tisztújítás. Maradna még?

Erre a kérdésre egyelőre nem szeretnék választ adni. Még nem döntöttem el, hogy újra indulok-e az alelnöki pozícióért. Egyelőre maradjunk ennyiben.

Minthogy addig még alelnök, mégiscsak érdekes, minek tulajdonítja a tapolcai eredményt, pártja népszerűségvesztését. Bayer Zsolt hülye intézkedésekről írt, Bencsik András szerint békemenetet sem lehetne összehozni, G. Fodor Gábor szerint nem kellene az emberek életébe avatkozni...

Nyilván nem örömteli ezeket a híreket hallgatni, de ennél csak az elhallgatás lenne rosszabb. Azoknak is van némi igazuk, akik szerint megfelelő formában, megfelelő helyen érdemes ezeket a kérdéseket felvetni, s nem feltétlenül a nyilvánosság előtt folytatni az élve boncolást, de ez egy hatalmas párt, s nem tud intim módon foglalkozni a gondokkal.

Mi a gond?

Nem egy gond van. Sok. Van egyfajta méltánytalan közhangulat a Fidesz rovására ebben a ciklusban. Ahogyan tavalyig élvezői voltunk annak, hogy a választópolgárok nem tettek minket felelőssé azért, ma már más a helyzet. Ennek a ciklusnak viszont gyökeresen más a lelki szerkezete. Hogy így lesz, azt senki sem látta ennyire világosan tavaly ilyenkor. Hogy mindenért mi leszünk a felelősök. »Kormányoztál négy évet, miért nem oldottad meg?«”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr227433900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.05.06. 11:59:21

Analfabéta tákmatyik vagytok az a gond elszórakáztatok 1 egyszeri lehetőséget hogy normális gyarapodó országot teremtsetek.Szégyen hogy magyaroknak hiszitek magatok tolvaj gecik.

I_Isti 2015.05.06. 14:52:39

Szegény. Azóta sajnálom, amióta kiderült az apja ügynökmúltja, ő meg lemondott gyorsan. Azon kevés fideszes politikusok egyike, akiben van még némi tisztesség - bár a tisztességnél némileg több naivitás...
www.origo.hu/itthon/20020703pokorni.html

2015.05.06. 15:33:32

Sajnos a fityesz , felfalja és kicsinálja önmagát. Az ok pedig a generációk közötti érdekkülönbségekben rejlik.Valamikor Simicska, Viktor és tsai előtt egy közös cél lebegett. Azt elérték, teljesitették.

De nem számoltak azokkal fiatal és radikálisan gondolkozó ifjú titánok érdekeivel, akik lassan, de biztosan ledózerolják a fideszes őskövületeket.

Aztán nem kell elfelejteni hogy megjelentek azok, akik eddig eltartották és fenntartották a fideszt és a látszatot hogy a fidesz "önellátó ".Pedig nem az volt.

Jött a pénz "Ámerikából " a Sorostól, és különböző alapitványoktól, innen onnan.. Ha kevés volt akkor adakoztak a haverok, barátok és azok akik ma benyújtották a számlát és Viktornak fizetni kell.

Simicska is ennek a generációs harcnak és eltérő jövőképnek az áldozata. Sok lett az üres zseb -- kevés a pénz- amit a fidesznek meg kell tölteni. De már Viktor is tudja hogy ez a vég kezdete vagy a kezdet vége--de ebből jól nem fognak tudni kijönni !

Robinzon Kurzor 2015.05.07. 15:02:24

Jaj, ez a szegény, XII. kerület élére száműzött Pokorni... hát meg kell a szívnek szakadni, de tényleg.

Bell & Sebastian 2015.05.07. 20:58:25

Ez egy defetista.
________________________________________

Élan

www.youtube.com/watch?v=zPonioDYnoY

Nem az új csajt skubizni, hanem to listen, mit mond?

>>>
Riding hard every shooting star
Come to life, open mind, have a laugh at the orthodox
<<<
süti beállítások módosítása