Brüsszelt, Orbánt és a multikat is ekézi a francia parasztvezér
2015. április 22. írta: Redakció

Brüsszelt, Orbánt és a multikat is ekézi a francia parasztvezér

jose_bove_2.jpg

A messzire bűzlő nagy dohány- és a GMO-cégek lobbistái mellett „Orbán haverjait” és a jobbikos Morvai Krisztinát is ostorozta José Bové francia parasztvezér és zöldmozgalmár. A világszerte ismert aktivista a Kossuth Klubban mutatta be Rablás Brüsszelben című, magyarul most megjelent könyvét. A meghívó a nagy cimbora, Jávor Benedek volt. Róla meg kiderült, hogy támogatta Deutsch Tamás egy javaslatát. Tudósításunk.

Az európai zöldmozgalmak sztárjaként talán Daniel Cohn-Bendit jut a legtöbbek eszébe, de van rajta kívül is legendás név a mozgalomban. José Bové francia zöldaktivista-világsztár 2009 óta EP-képviselő, ráadásul egészen korrekt feje van: külseje egy igazi francia paraszté, van nagy bajusz, kockás ing, sőt, éppen úgy pipázgat, mint dédapáink a kertkapuban. Tegnap este viszont a Kossuth Klub kapujában pöfékelt, amikor is könyvbemutatója előtt a Mandinernek nyilatkozott. Igaz ugyan, hogy Jávor Benedek meghívására érkezett, s az Együtt-PM által az EP-be delegált képviselő kezdeményezte azt is, hogy kiadják itthon Bové Rablás Brüsszelben című könyvét; ettől függetlenül a francia kérdésünkre elismerte: nagyon helyes és jó irány, hogy a magyar alaptörvénybe is bekerült a GMO-mentesség. Igaz, szerinte ez nem elég, mert a nagy cégek már mindenféle új beavatkozásokat végeznek repcén és napraforgón, s ezekre az eljárásokra nem tudjuk, vonatkozik-e bármilyen szabályozás. Ma tehát már szerinte nem úgy megy a módosítás, hogy kivesznek egy adott szakaszt egy élőlényből és átrakják egy másikba, ez ugyanis tilos, viszont ionizáló sugarakkal bombázzák a növények genetikáját.

S hogy örül-e Bové, amiért Magyarországon nem juthatnak földhöz nagy nemzetközi konszernek? Nos, még erre is ezt mondta, hogy igen, ez jó. Azzal viszont már volt baja, hogy „Orbán haverjainak” kezén van a föld a kis gazdálkodók helyett, s hogy ők teszik el az EU-s támogatásokat. Az sem nyugtatta meg, hogy a magyar kormány 1200 hektár felett leállította a kifizetéseket. Az Asterix becenévre hallgató Bové egyébként régi agrárharcos, már a nyolcvanas évek Franciaországában is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy sajtkészítő juhtenyésztőként összefogta sorstársait, a nagy áttörést viszont a McDonald's elleni 1999-es támadása hozta meg neki: szétbontottak egy épülő gyorséttermet, amolyan globalizáció-ellenes akcióként.

Stumpf András tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr647389306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 17:03:22

Egyszerűen nem ismeri a magyar helyzetet, ennyi a egész.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.04.22. 20:25:49

Jávor Benedek és az Együtt-PM globalista.
kár hogy nem Ángyánnal találkozott, ő elmondhatta volna

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.04.22. 22:00:33

" Ráadásul Jávor állítása szerint végre nem a sztereotípiákból építkezik. Az EU itt nem gyarmatosító hatalom, amely maga alá akarja gyűrni nemzetünket; de nem is jótékony nagybácsi, akitől minden gondunk megoldását várhatjuk. "

ez a teljesen hülye jávor tudja mit gondol bové az EU-ról? vagy ő se tudja, hogy az EU = Meki. globalista, persze a franciák a bot másik végén állnak, a gdp-jüket a mi aratattásunk gazdagítja, ott még a földtérvények is sokkal kulturáltabbak. korrupció se a politika szinonimája

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.04.22. 22:31:57

"További EU-s mutyikról is beszámolt aztán, de persze gondosan felhívta rá mindenki figyelmét: az EU önmagában nem gond, hanem megoldás, mivel a szélsőséges, populista, nacionalista politika nem jó válasz. "

ez elég "konkrét"... azon most átsiklunk hogy mi is pontosan a "szélsőséges, populista, nacionalista politika" vagy bové és jávor szerint mi is lehet az. ugorjunk... ebbe most ne folyjunk bele... de az a baj hogy még azt se tudjuk melyik válasza nem jó? van egy egyetemes válaszuk rá? (...) és hát a lényeg, nem tudjuk, mi nem jó, oké, de azt tudhatnánk: MIÉRT nem jó? könyörgöm, ez már a 21 század... gondolkodhatnánk végre értelmesen? köszi

(ezt a mutyi szót elfelejthetnénk végre?)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.04.22. 22:34:45

"az EU önmagában nem gond"

teljesen vak akkor az öreg, vagy jól jön a fizu onnan. jávorék amúgy se szeretnék hallgatni az eu hibáit, mivel az eu maga a "hiba", jávorék meg a hazaáruló, globalista helytartói. nem azért hívták meg, hogy kritizálja a gazda lényét, Ángyán megteszi:
youtu.be/UKCkW_eAbTg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.04.22. 22:56:09

"Az EU-nak nincs pénze saját tanulmányokat készíteni, így elfogadja azokat, amelyeket a nagy cégek rendeltek meg egy-egy élelmiszerbiztonsági kérdésben - magyarázta a francia hatalmas átéléssel. "

de amúgy: "az EU önmagában nem gond"

ez teljesen vak, vagy teljesen hülye?
persze h "nincspénz" olyanra, amire nem is akarnak költeni. olyan, mintha az adóellenőrzésre kijelölt cég írná a nav-nak a szabályokat áljogászokkal.

persze jávor és bové szerint ez csak aprócska hiba, az eu áldozat, szegények, gyűjtsünk pénzt az EU-nak!
bárcsak komcsi manuel baroso és a bankár rompuy elvtárs tudna róla!

poor 2015.04.23. 08:19:58

@tesz-vesz:
k komcsi manuel baroso és a bankár rompuy elvtárs
NA EZ TESZ TELJES HITELTELENNÉ !!!!!
HAJRÁ FIDESZ MÉG TÖBBET LOPNI!!!!!!!!

búvár kondér 2015.04.23. 12:36:36

@tesz-vesz: komcsi ...baroso és ...."
Ki a komcsi???? ...és ha valaki komcsi akkor az miért nem?
Néhány név: Orbán Viktor
Kövér László
Rogán Antal
........
.........

No tudod a választ?
süti beállítások módosítása