Nix Orbán Viktor, nix Fidesz – Vona Gábor Tapolca után a Mandinernek
2015. április 13. írta: Redakció

Nix Orbán Viktor, nix Fidesz – Vona Gábor Tapolca után a Mandinernek

vona_gabor.png

Vona Gábor – korábbi ígéret ide vagy oda – a győzelem után sem vetkőzik, viszont úgy látja, hogy Tapolcán a 20. századi pártokat legyőzte a 21. század. Pártja 2013 óta polgári modorban politizál, de nem gondolkodik Simicska Lajosban, és se Iránból, se Oroszországból nem jut tisztességtelen forrásokhoz. Telefonon, a győzelmi sajtótájékoztatója utáni percekben értük utol a Jobbik elnökét. Interjúnk.

„Országos jelentőséget tulajdonít az időközinek, miközben ettől még a Fidesz kormányoz, legfeljebb nem 65 százalékkal. »Nix ugribugri«  ahogy Orbán Viktor fogalmazott.

Mindenki országos jelentőséget tulajdonított ennek a választásnak, legfeljebb volt, aki próbálta ezt tagadni. A Fidesz persze a fenti módon igyekszik majd magyarázni az eredményt, ám ennek a voksolásnak önmagán jócskán túlmutató jelentősége volt. Sokak számára eddig nem volt hihető, hogy megverhető a Fidesz. Hogy megverhető egy párt által is, nem csak különféle pártok által támogatott civil jelölttel. Rig Lajos és a Jobbik azt bizonyította Tapolcán, hogy nem csak kormányváltó hangulat, de kormányváltó erő is van. Szóval: nix Orbán Viktor, nix Fidesz.

Tehát nem Rig Lajosról szólt tehát ez a választás, hanem önről? Úgy érzi, most már hivatalos kihívója lett Orbán Viktornak?

Dőreség lenne ilyet kijelenteni. Az vált ma biztossá, hogy a Jobbik képes legyőzni a Fideszt, s mivel én vagyok a Jobbik elnöke, nyilván tudnom kell az ezzel kapcsolatos felelősségemet és feladataimat.

Az egykori Fidesz-szavazók most már át is szavaztak önökre, vagy ismét csupán otthon maradtak, s ezért nyert a jelöltjük?

Balaton-felvidéki kistelepüléseken is nyertünk, olyan helyeken, amelyek eddig csontfideszesként voltak számon tartva. Kékkúton, Szigligeten, Badacsonytördemicen nem is tudom, mikor fordult elő utoljára, hogy nem fideszes nyert. Azok mellett tehát, akik otthonmaradásukkal büntették a kormánypártot, voltak már olyanok is, akik átpártoltak hozzánk.

Éppen három év van a következő országos választásig, addig a Fidesz bőven felkészülhet a Jobbik-veszélyre. Nem lehet, hogy rossz pillanatban, túl korán jött önöknek ez a győzelem?

A Fidesz 2009 óta tisztában van a veszéllyel, amelyet a Jobbik számára jelent és ennek megfelelően is politizál. Akár a kommunikációját, akár a törvényjavaslatait nézzük, azt látjuk, hogy megpróbálták a Jobbik szavazóit magukhoz édesgetni. Az biztos, hogy ezek után át kell gondolniuk a Jobbik-stratégiájukat, de ez legyen az ő problémájuk. Mi megyünk tovább a 2013 őszén megkezdett néppárti úton, amelynek lényege, hogy értékeink megőrzése mellett higgadt, szakmai, ha úgy tetszik, polgári hangnemben politizálunk, amely a legszélesebb társadalmi rétegek megszólítására is alkalmas.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr217364076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.04.13. 11:26:12

"Nem tudom, van-e olyan pletyka, amely ne terjedt volna már a Jobbikkal kapcsolatban. Minket ugye pénzeltek már Oroszországból, Iránból, a legújabb meg ez, hogy Simicska Lajos..."

Előre hitelteleníteni próbálja, ha valaki ki merné mondani, micsoda a Jobbik valójában. Nem hiszem, hogy félnie kellene ettől ebben az országban, előbb fogunk kilépni a NATO-ból, minthogy ez megtörténjen.

Pelso.. 2015.04.13. 18:02:15

@Doomhammer: Polgári körből jött, onnan a módszer. Jó üzletember lesz majd belőle.

Herr Schwarze Liste 2015.04.13. 19:26:25

@Pelso..: majd kap egy második továbbképzést a CAP/OSI-nél és minden pöpec lesz. Az előző insider oktatásunknak köszönhetően is már a vadhajtások lemetszéséről nyilatkozgat a Gabesz. Jó végrehajtója lesz a háttérhatalomnak és őt is megtapsolja majd a sok melák magyarka. Mi illuminátusok tökéletesen uraljuk a helyzetet. A kurucinfó cikkei átlósan visszafelé olvasva valójában szabadkőműves üzenetet hordoznak.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.04.13. 22:50:09

Figyu bagoj/ly mindenhová belinkeled a rögeszméid...? Már nincs szabad blog ahová nem passzintottad be kényszeres, paranoid cikkecskédet. Állj már le, kérlek, senki sem kiváncsi mégegy "mindentlátóra". Ha ennyire jól megy a jövőbelátás és a jósolás nézd már meg az 5ös lottó számait.... :) utána irány a kiválasztottak földje.

program készítő 2015.04.14. 06:01:23

A fidesznek 2 emberkét kell megvennie és már más is lesz a választójogi tőrvény.

Pelso.. 2015.04.14. 10:05:04

@Herr Schwarze Liste: Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán bedobja a lemetszést. Szegény hívek , gyorsan eljön az iő, amikor max. használt papírzsepi szerepbe kerülnek. Persze majd jön egy új csillogó szemű főnökjelölt, akit imádni lehet, utána a következő, lényeg folyamatosság.
Gabesz üzletember, nem hagyja, hogy hőbörgők veszélyeztessék a bizniszt.
süti beállítások módosítása