„Megrendült az önbizalmunk” – Balog Zoltán a Mandinernek
2015. március 24. írta: Redakció

„Megrendült az önbizalmunk” – Balog Zoltán a Mandinernek

balog_zoltan_1.jpg

Elkényelmesedett és önbizalmát vesztette a jobboldali tábor, pedig van ok az önbizalomra – derül ki Balog Zoltánnal készített beszélgetésünkből. Az emberi erőforrások minisztere szerint Simicska Lajos ellen fel kell venni a kesztyűt, a reklámadó nemzeti érdek, az új közhírtévének viszont egyetlen adását sem látta még. Balog beszél arról is, hogy Tapolcának még a választás előtt visszaadhatják a kórházát, s a hetekben kifizetik a kórházak 60 milliárdos adósságállományát. A miniszter megköveti Schilling Árpádot, Karácsony Gergely zuglói szociális intézkedéseit viszont blöffnek nevezi. Nagyinterjúnk.

„Önbizalom-hiányosnak érzi magát?

Sokaknak megrendült az önbizalma az elmúlt hónapokban, ez tény. Úgy is értelmezhetjük: elnehezedett, elkényelmesedett a tábor. Erre mondta a miniszterelnök: ha valakinek fontosak az értékei, nosza, tessék harcolni értük!

Miért is? A belengetett és visszavont netadóért, drogtesztért, a vasárnapi zárva tartásért?

Ha pillanatfelvételeket készítünk, bemutathatunk olyan sorozatot, amelyen nem a nagy sikerek látszanak. Csakhogy eközben a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség az elmúlt negyed század legsikeresebb politikai formációja. Ez az a politikai közösség, amely az Alaptörvényt megalkotta. A nemzeti, polgári és keresztény értékek alkotmányát, amelyet szét akartak lőni Brüsszelből, a tengeren túlról és itthonról is, de megvédtük, majd újra kétharmaddal választottak meg minket. Ez elég önbizalmat adhat.

Amikor a Jobbik három százalékra közelíti a Fideszt, akkor érthetőbb lenne, ha inkább tényleg fogyna az önbizalom.

Szerintem sok európai párt cserélne velünk. Ráadásul föltéve, de meg nem engedve, hogy a Jobbik jobboldali párt...

Tehát nem az?

Szélsőséges pártnak tartom a Jobbikot. Legalább annyira szélsőbal, mint amennyire szélsőjobb. A kettő összeér. A választók percepciójában viszont jobboldali. Ha tehát összeadjuk a Jobbik eredményeit és a miénket, azt pedig összehasonlítjuk azzal, ami tíz évvel ezelőtt volt Magyarországon, hatalmas változást látunk. Valódi jobboldali fordulatot. 

Ez lenne a siker?

Tekinthetnénk annak is – már azt a részét, ami a baloldalt illeti. Egy-egy időközi sikert leszámítva nem létezik. Kormányképes erőként biztosan nem. A Jobbik megerősödése persze nem siker. Az a mi bírálatunk.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr737299747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2015.03.24. 12:46:28

"Jó, ez lehet, hogy áthallásosnak tűnt, de legyen akkor esztergályos. Én is az voltam a Diósgyőri Gépgyárban."

Én azér' ha újságíró lennék, megkérdeztem volna, hogy mennyit is keresett kb '77-ben betanított esztergályosként, és mit esztergált?

annamanna 2015.03.24. 15:44:26

Ejnye, pedig
itt a tavasz,
dagad a
önbizalom.

Pelso.. 2015.03.24. 18:56:03

Fenti interjú célja BZ népszerűségi indexe javítása, vagy csupán az új komisszár szárnypróbálgatása?

legeslegujabbkor 2015.03.24. 19:27:16

Nagyon örülök, hogy összegyűlt annyi adóbefizetés, hogy ki tudjuk fizetni a kórházak 60 milliárdos adósságállományát. Nem költöttük el az egyének és a társadalom szempontjából teljesen felesleges dolgokra.

Toportyán Zsóti 2015.03.24. 20:05:13

Guiness rekord lesz ez a narancslejtnemet,az irány jóóóóóóóóóó.Lajos nélkül lórépát ér az egész analfabéta tákmatyik siserehada.

Bloodscalp 2015.03.25. 00:16:32

@Pelso..: is-is,meghát hova sírják el a fizess-ek a bánatukat? obersovszkynak nem lehet minden áldott nap, más média meg egyelőre még nem nagyon van, így azt használják ami kéznél van.

Pelso.. 2015.03.25. 06:45:00

@legeslegujabbkor: örvendetes, ugyanakkor az elmúlt majd 15 évben mindig volt kisebb-nagyobb konszolidáció, persze a beígért összegek feleződtek. Továbbá jó néhány intézmény nem adósságrendezésre fordította, amolyan hallgatólagos beleegyezéssel.

Sir Galád (már foglalt) 2015.03.25. 10:29:22

A legsikeresebb politikai formáció. Tök jó. Nekik. Mo. fejlődése szempontjából viszont lényegtelen.

Bell & Sebastian 2015.03.25. 19:08:33

Elég plasztikusan átüt a r9porton, hogy komoly gondok vannak a Fidesz valóságérzékelésével.

Hogy csak kettőt emeljek ki: közbeszerzési élet Simicska után és a cima -kérdés (vagy rogány).

Mindkettőben elég szar a helyzet és csak rom... lik.

Ki tudnám fejteni bővebben, hogy mire alapozom ezt a megállapítást, csak minek? Nem önbizalom kell(ene) ide, hanem szembenézés a realitással. Nem kötcsei vicceskedés, hanem bivalybakháti kultúra-túra, mi ójság a végeken? (barnulunk, jelentem)

Csak nehogy megint az legyen, hogy degeszre zabálva magukat jól lelépnek, mint az előző garnitúra. Pedig az lesz. :(

annamanna 2015.03.25. 19:58:58

@Bell & Sebastian: "Egy gondviselésben hívő embertől ne várja, hogy valamit a véletlen művének nevez."

Bell & Sebastian 2015.03.25. 22:24:44

@annamanna: A gondviselés (providencia) a Negyedik Parancsolaton alapul, azaz a családon és hierarchián.

Tiszteld apádat és anyádat..., ha másért nem, az életedért.

Balog Zoltán, mint református, ha tisztában is van ezzel, nem követi, legalábbis a hitében, egy katolikushoz képest.

Természetesen Isten nem sakkbábokként mozgatja figuráit, aki szabad akaratából kivonja magát a Rendből, az egyben a Gondviselés hatálya alól is.

Prédikátori mellékállása mellett például sokat tehetne a cigányok háziasításáért vagy a prolik létszámának növekedése _ellen_.

Nem őgy van az, hogy csak Svájcban mondjuk el a tutit, ahol vissza is kérdeznek, itthon meg hintjük a csattanós maszlagot.

Ez a baj a protkókkal, hogy menthetetlenül filoszemiták.

annamanna 2015.03.26. 00:27:14

@Bell & Sebastian: "A gondviselés (providencia) a Negyedik Parancsolaton alapul, azaz a családon és hierarchián."

"Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. "

"Prédikátori mellékállása mellett például sokat tehetne a cigányok háziasításáért vagy a prolik létszámának növekedése _ellen_."

"De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni."

"itthon meg hintjük a csattanós maszlagot."

"Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát."
"Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."

"Ez a baj a protkókkal, hogy menthetetlenül filoszemiták."

"megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért."
"Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot"
"megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika."

Bell & Sebastian 2015.03.26. 19:58:07

@annamanna: Párhuzamos életek. (ami szintén olyan filoszemita izé, majdhogynem kabbala, de van benne valami) Fapados luxusautóval járunk, speciálisan a magyar piacra lekopasztott változat, ilyenünk csak nekünk van és senki másnak.

Az ő nagy szerencséjükre.

annamanna 2015.03.27. 02:17:36

@Bell & Sebastian: azért elképesztő, hogy most már egészségügyi meg oktatási miniszterünk sincs, csak ez az újrahasznosított refi lelkész. Miközben ilyen cikkekkel van tele az internet:
index.hu/belfold/2015/03/20/barkacsfuroval_es_horgaszdamillal_is_dolgoznak_a_mutoben/
index.hu/belfold/2015/03/26/inggombot_varrtak_a_hasara_a_csaszarmetszes_utan/
index.hu/belfold/2015/01/27/igy_alakitja_at_a_korhazi_rendszert_a_kormany/
nol.hu/belfold/vagnak-faragnak-elbocsatanak-1511843

Megyénként egy kórház?
Miközben pl a stroke népbetegség, és annál szűk időkapu van, ameddig még sikerülhet visszafordítani az agyterület károsodását. Mire egy kis faluba a megyeközpontból kizötyög a mentő és visszaér, addigra a beteg végképp lerokkan.
Már az megdöbbentő volt, hogy Kaszás Attila azért halt meg, mert összevissza szállították a kórházak között.

Vagy pl. népbetegség a szürkehályog. Állítólag a beültetendő műanyag lencse több mint 70 ezer forintba kerül, azért kerül maga a műtét több mint 100 ezerbe. Miközben Afrikában Hardi Richard pont a szürkehályog műtétekre van ráállva, és ezt olvastam egy róla szóló cikkben: "10-15 éve vak embereknek adja vissza a látását egy 20 percig tartó, párezer forintba kerülő műtéttel" "mindössze egy 20 perces rutinműtéttel és pár ezer forintért emberek százai nyerhetik vissza a látásukat sok év után" www.origo.hu/nagyvilag/20140225-richard-testver-szemorvos-szerzetes-misszioja-a-kongoi-demokratikus-koztarsasagban.html
És ez sokkal valóságosabb árnak tűnik egy kis műanyag lencséért, mint a 70 ezer.

Egy rokonomat úgy műtötték meg szürkehályoggal ( ő fizette meg, hogy ne kelljen kivárni a listát); hogy műtét közben elment az áram, aztán a víz (vagy fordítva, először a víz, aztán az áram). Az orvosnő hihetetlenül ügyes volt, mert a műtét remekül sikerült. Csak hát hajmeresztő, hogy hol tartunk.

És még egy egészségügyi miniszterre se telik.

Legalább imádkozna éjjel-nappal. Legalább annyit elmondhatna a végén, a maga őszödi beszédeként, hogy "imádkoztunk éjjel-nappal".
süti beállítások módosítása