Orbán-Simicska háború – orientációs email a Fidesztől
2015. március 15. írta: Stumpf András

Orbán-Simicska háború – orientációs email a Fidesztől

kover_laszlo_magyar_hirlap.png

Emailben küldte szét a Fidesz Kövér László szombati, a Magyar Hírlapban megjelent interjúját, amelyben a parlament fideszes elnöke Simicska Lajost ekézi, a Magyar Nemzetet és a Hír Tv-t ellenzéki orgánumoknak titulálja és kiáll a polgári Magyarország eszméje mellett. Nem csak párttagok kapták meg.

Az Orbán-Simicska háború legújabb csatáját email-fronton vívja a Fidesz: szombaton a párt központi email-címéről küldték szét Kövér László interjúját, amelyben a parlament fideszes elnöke a magyar közélet betegségének titulálja Simicska Lajost, egyúttal hitet tesz a polgári Magyarország eszméje mellett. A levelet vélhetőleg nem csak az aktív párttagok kapták meg – a Mandinernek olyasvalaki küldte tovább, aki a kilencvenes évek végén kilépett a pártból, de olyan címzettről is tudunk, aki soha nem volt tag, csupán aláírt valamely konzultáción.

A levél a „Kedves Barátom!” megszólítással indít, majd a „Szeretnénk figyelmedbe ajánlani Kövér László mai Magyar Hírlapban megjelent interjúját!” mondattal folytatódik. Hogy a két fő üzenet el ne sikkadjon, rögtön két link következik – ám mindkettő a Magyar Hírlapnak ugyanarra a Kövér-interjújára mutat. Így:

„A polgári Magyarország marad a programunk”

Kövér László: Simicska Lajos a magyar közélet betegségének egyik tünete

A feladó azokra is gondolt, akik nem szeretnek kattintgatni. A két link után az interjú teljes szövege is olvasható, rögtön a leadben pedig Kövér László mondata, amely szerint a „Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánum, ahonnan támogatást nem, ellenben támadást, indokolatlan bírálatot bármikor kaphatunk”.

A levelet rendelkezésünkre bocsátó forrásunk szerint nem jellemző, hogy a párttól e-mail érkezzen, interjúkat pedig emlékei szerint egyáltalán nem szoktak ilyen módon megosztani. Hogy most mégis így tettek, az alighanem arra utal, hogy komoly fenyegetésnek érzik a tábor elbizonytalanodását és Simicska Lajost, s a csata közte és a miniszterelnök között mégis több egy legyintéssel elintézhető politikai csinn-bumm cirkusznál.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr577270801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.15. 23:49:58

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Trackback: Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.15. 23:48:14

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a m...

Trackback: Stumpf András: Orbán-Simicska háború – orientációs email a Fidesztől 2015.03.15. 11:13:02

Az Orbán-Simicska háború legújabb csatáját email-fronton vívja a Fidesz: szombaton a párt központi email-címéről küldték szét Kövér László interjúját, amelyben a magyar közélet betegségének titulálja Simicska Lajost.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2015.03.15. 10:57:49

„hitet tesz a polgári Magyarország eszméje mellett”

Ez egyébként óriási tévedés... a radikális baloldali populista Fidesz-KDNP, dilettáns posztkommunista politikusaik és korrupt bűnszervezetként működő közpénztolvaj holdudvaruk egészen pontosan mitől is lennének „polgáriak”?! A három per akárhányas egykori besúgóikról, a kádárista rezsiharcos prolijaikról és a végletekig sarcolt adófizetőkön élősködő rejtett erőforrásaikról nem is beszélve... :)

Nem lenne túl szerencsétlen dolog, ha egy fideszes megszállott végre a saját szavaival definiálná, szerinte mit jelent a „polgári” ebben a kontextusban, majd ezt összevetné a posztkommunista utódpártjának elmúlt öt éves propagandáival és intézkedéseivel. A Fidesz-KDNP rekord adóemelései; a szocialista osztogatásaik és szavazatvásárlásaik; a nyugat-, Európa-, multi-, bank- és vállalkozásellenes radikális/szélsőbaloldali kirohanásaik; esetleg az erősen kommunista államosításaik, központosításaik; vagy netán az adófizetőknek évi ezer milliárdos károkat okozó korrupciós ügyeik és áfacsalásaik lennének a „polgáriak”? :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.03.15. 11:23:51

@freehckr: Rájöttem, hogy te egy troll vagy. Miért van az, hogy igazából semmi értelmeset nem mondasz?

freehckr 2015.03.15. 11:30:53

@Mihint: „igazából semmi értelmeset nem mondasz”

Ennek megítélése teljesen szubjektív... leírnám párszor hogy „rezsicsökkentés” és „mocskos multik”, az a fideszes proli tahóknak a legfőbb szellemi táplálékuk lenne, pedig végeredményben csak ostoba szlogeneket szajkóznék mint a korrupt és idióta politikusaik... de szerintem meg ennek nem lenne semmi értelme.

Szóval hála a magasságosnak nem vagyunk egyformák... :)

Mark Bolt 2015.03.15. 11:34:02

Drasztikusan csökkenő népszerűségvesztés, folyamatos külpolitikai, illetve korrupciós botrányok, eközben elvesztik a médiájuk 80%-át...aki egy ilyen helyzetben nem kongatja a vészharangot, az hülye. Egyetlen pozitívum van a nézőpontjukból, hogy van még 3 évük.

Mindenesetre hogy az elveszett médiájukat közpénzből kívánják felépíteni az egészen elképesztő dolog. Az összes párt éves költségvetése valami 4 milliárd forint közpénz, ezek meg saját médiára elköltenek a lakosság pénzéből 80-100 milliárdot.

AZ NEM A TI PÉNZETEK, BASSZÁTOK MEG!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.03.15. 11:41:43

@Mark Bolt: Na EZ legalább étrelmes hozzászólás volt. Korábban, barátom, hogyan volt?

freehckr 2015.03.15. 11:42:46

@Mark Bolt: „az elveszett médiájukat közpénzből kívánják felépíteni az egészen elképesztő dolog”

Most mit vagy úgy oda 80 milliárd miatt... az adófizetőknek évi ezer milliárdos károkat okozó fideszes áfacsalások és korrupciós ügyek sem érik el az agyonművelt magyar választópolgárok ingerküszöbét. :)

Legyen rezsicsökkentés, krumpliosztás, nyugdíjemelés meg közmunka-segíly, oszt jó napot... össze is foglaltam nagyjából a Fidesz-KDNP programját, hosszabb is mint amit tavaly nyilvánosságra hoztak. :)

freehckr 2015.03.15. 11:47:01

@Mihint: A további félreértések elkerülése végett ismertethetnéd a módszertant is, amely alapján önszorgalomból értékeled itt a hozzászólásokat „értelmük” szerint... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.03.15. 11:49:52

@freehckr: Ha komolyan végiggondolom a mondókádat, még igazuk is lehet. Végre mindenki lakjon jól!
Üdv. egy kádárkorban szocializálódott.

freehckr 2015.03.15. 11:51:26

@Mihint: „komolyan végiggondolom”

Miattam ne erőltesd meg magad, kárt ne tegyél magadban, annyira azért nem fontos... :)

vizipipa 2015.03.15. 12:11:39

Orientációs emil az MSZP-től, mert ilyen is van, évek óta:

1. rész i.imgur.com/3THJVYX.jpg
2. rész i.imgur.com/30t4uZa.jpg

Doberdo 2015.03.15. 12:17:40

Orbán most pozicionálja magát újra. Kiírták előtte, hogy
"Tisztelet a bátraknak". Ha a TEK nem biztosította volna, akkor is elmondta volna az ünnepit ?

Pelso.. 2015.03.15. 12:26:38

@Mihint: Szintén trollként, csatlakozom Freehckr gondolatához: a polgári Mo. mítoszának ( ugye tudod, ki mondta, hogy csak termék volt a szlogen?), felmelegítése - főleg KL által direktben!!:)-, számomra komoly szegénységről tesz tanúságot, valamint az emberek totális hülyének nézésének korhű indikátora.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.03.15. 12:33:09

@Pelso..: Ez így van most. Vajon mi a teendő?

Pelso.. 2015.03.15. 12:47:47

@Mihint: Semmi, megmondóemberek mutatják az irányt.

freehckr 2015.03.15. 13:12:36

@Mihint: „Vajon mi a teendő?”

Amíg a kádári nosztalgiában szenvedő posztkommunista „kisember” is az urnákhoz járulhat, addig fogják állandóan visszaszavazni kedvenc Kádár-reinkarnációjukat és kedvenc szocialista utódpártjukat. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy akik leválthatnák ezt a két évtizede az adófizetők nyakán élősködő korrupt MSZP-Fidesz söpredéket, azok nagy része már külföldön dolgozik, és eszük ágában sincs visszaköltözni erre a balkáni koszfészekre.

Szóval a teendő mindösszesen annyi, hogy ki kell várni amíg az épp kormányon regnáló korrupt söpredék és szerencsétlen szavazóik nyakába szakad a szocialista rendszerük, ami egyébként nagyjából nyolc-tíz évente menetrendszerűen megtörténik. Majd reménykedni kell, hogy az újabb szocialista válság végre észhez téríti a kádári nosztalgiában szenvedőket is... bár eddig nem volt szerencsénk ezzel, de legközelebb, talán... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.03.15. 14:08:57

@Pelso..: Igen, elég régen így akarják előadni,

@freehckr: :-DD

@Herr Schwarze Liste: Maga majd akkor sörözik, amikor szólok. :)

Herr Schwarze Liste 2015.03.15. 14:44:57

@Mihint: még az első sörömet se hoztad ki

Herr Schwarze Liste 2015.03.15. 14:57:27

@Mihint: akkor mi lesz máááááááá, micsoda ungarise vircsaft ez itten?!

Munchausen 2015.03.15. 17:13:13

Ezek egymast fogjak kicsinalni, csak a szegeny lofejeket sajnalom.

freehckr 2015.03.15. 17:28:02

@freehckr: „ a kádári nosztalgiában szenvedő posztkommunista "kisember" is az urnákhoz járulhat”

Sajnos meg is tudom mutatni ezt a szedált elmebeteg típust: www.youtube.com/watch?v=1C7DmHdpXa4

A kurvauristenit... :D Kikérem magamnak, hogy ennek a fajta csőcseléknek ugyan annyit ér a szavazata mint az enyém. :)

Pelso.. 2015.03.15. 17:33:16

@Herr Schwarze Liste: sör, ropi, - elért a fogyasztói társadalom mételye? Nem biztos, hogy így beállhatsz a polgárok (várakozó) sorába. Egyáltalán, keményen dolgozó ember vagy-e?:)

Bell & Sebastian 2015.03.15. 18:15:29

Akkor innentől minden másként volt?

Igazából nem a Lajos itt a lényeg, hanem amit művelt. Nem mondom hogy haszontalan volt vagy káros, inkább tarthatatlan. Hajdanában (-danában) úgy támadták meg a "reformerek" cégem -nem kicsit- komcsi vezérigazgatóját (politikailag), hogy szamizdat köröztek róla egy rajzocskát, amin -mit finomkodjak- éppen leszopta magát, amely virgoncsághoz -valljuk be- hajlékony derék szükségeltetik.

Ha ezen ment el az első ciklusuk és már kellő hírverést kapott a 30 százalékozás, továbbá a Gőzgép alkalmazott titánjai már a legutóbbi választások előtt az álláshirdetéseket böngészték, mi tartotta vissza Orbánt -még két évig- a vircsaft felszámolásától és miért kellett megvárni az amcsik beavatkozását?

Lenne itt annyi munka, hogy jutna mindenkinek (eddig is volt), mellette a nyomott béreket is emelhették volna. Ha kicsit belegondolnak.

De nem, az autofelláció jobb ötletnek tűnt. Mármint az uniós visszaosztások totális fosztogatása.

Az a helyzet, hogy itt már régen nem a választók kegyeiért megy a harc, hanem most tudatosult bennük, hogy képesek bedönteni még azt a keveset is, ami eddig jó volt, és visszajöhetnek páncélvonaton a bőrkabátosok.

Kötcse nagyon nem jött be a Nemzet Jobbszélsőjének, gyorsan utolérték, mint a sánta kutyát.

Ha komolyan gondolják a gyónást, a feloldozás adóamnesztia lesz, ami lóvé megvan, csak nem nálunk, hanem náluk és most hiányzik.

Igazából vissza kellene adni, de ilyesmi nem várható, ezért mondom az amnesztiát.

Már nincsen jó megoldás, csak kevésbé rossz, amit majd elhiszek, ha látom.

Laci bácsitól amúgy sem idegenek a mozdony kezelőszervei. -jegyezhetném meg, ha végletesen rosszindulatú lennék.

Csakhogy itt nem neki ment esze. Randán átbaszta a Nagyvezír a benne hívőket, ez sajna ténykérdés.

Herr Schwarze Liste 2015.03.15. 18:27:56

@Pelso..: sörfogyasztói társadalom szorgalmas híve vagyok. kijózanodás után ma délelőtt is vagy két mázsa kábelt dugdostam össze a köztévénél. nem biztos, hogy jó sorrendben, de úgyis okosba és nem okosan ment. meg eleve aszondták, hogy az a lényeg, hogy legyen összerakva, oszt jónapot. hát ki vagyok én, hogy vitatkozzak?

Pelso.. 2015.03.15. 18:31:42

@Bell & Sebastian: Nagyon lesarkítva, kiegészíthetem, hogy: kizárólag a lóvé a lényeg, szinte kezdettől fogva..?
Újat mondok, vagy mégse?
(ilyesmit írva 3,8, meg x éve, naná, hazaáruló lettem pár perc alatt..)

Bell & Sebastian 2015.03.15. 18:42:50

@Pelso..: A politikai szárnyat elsőbbség illette volna a gazdasági terhére. Ha jól emlékszem, a Sinn Féin is megoldotta a problémát, amikor kibaszták az összes szalonból.

Szeretnek elmenni a falig, csak nem mindenki várta meg a koppanást.

Herr Schwarze Liste 2015.03.15. 18:48:08

@Bell & Sebastian:

"Randán átbaszta a Nagyvezír a benne hívőket, ez sajna ténykérdés."

mondja a Ballibsi & Szocialnyik. magyar ember nem kételkedik ily rútul ártunk és ormányunk fényes munkásságában. csak a tudjukkik! de minél jobban visítozol, annál biztosabb, hogy jó úton jár a Kedves Vezető (elmorzsoltam egy könnyet).

Pelso.. 2015.03.15. 19:02:36

@Bell & Sebastian: Akadnak olyan feltevések, hogy először meg kell teremteni a gazdasági alapokat, hogy utána zavartalanul építhető legyen a politika. Csakhogy, az előbbi már bőven megtörtént, itt már egy körkörös hülyének nézés valósult meg?
Minden megvolt-van, még a fal közelébe sem kellett volna menni. Komolyan, ez valami fétis.

@Herr Schwarze Liste: Jó régről, tudod, kitől: lemerül, kibekkel:)
De meddig s hányszor s mindet?

Bell & Sebastian 2015.03.15. 19:03:29

@Herr Schwarze Liste: Öö, mondjuk a néphülyítés terén magácskáék nagyobb macherek, mint 12db Orbán.

Úgy őszintén, mire büszke? Hogy már majdnem győztek? Obamaki és a Trampel nélkül süthetik az igazukat, ettől még egy buzifészek marad a csatahajója.

Bell & Sebastian 2015.03.15. 19:06:23

@Pelso..: Már az új alkotmánynál el lett cseszve, onnantól tudható, hogy ez csak játszódás.

2015.03.15. 19:21:25

Vajon mennyi pénz lenne elég egy embernek ahhoz, hogy tovább ne lopjon ?

Pelso.. 2015.03.15. 20:09:07

@Bell & Sebastian:
"Róma emlékében nem lesz halál" (Dobai P.)
Itt csak az lesz.

Bell & Sebastian 2015.03.15. 20:44:19

@Pelso..: Hozzászólás a Ki kapja be a micsodámat? -fenti témában, Gazdag István nicknéven

>>>
Bármennyire meglepő ugyanis, pillanatnyilag még Magyarországon (és a többi exszocialista országban) teljesebb a véleménynyilvánítás szabadsága, mint például a parlamenti demokrácia bölcsőjének számító Angliában, az idült jakobinus beidegződésekkel rendelkező Franciaországról vagy az erősen autokrata hajlamú Németországról nem is beszélve. Ez még akkor is így van, ha idejekorán igazodva a „fejlett Nyugat” elvárásaihoz, szoci-áldemokrata kormányunk igazság(?)-ügyésze, ez a lárvaképű (Ponem est omen!) Visinszkij-ivadék az ún. gyűlöletbeszéd-törvény formájában már javában tervezteti a szellemi kalodát a másként gondolkodók számára. Az EU tagjává válva és az „európai” normákhoz igazodva így lesz Magyarországon a mostani „lopakodó diktatúrából” csörtető diktatúra – a szólásszabadság korlátozása tekintetében legalábbis mindenképpen.
Alain de Benoist Zarathustra nyomában című esszékötetében mélyrehatóan analizálja a nonkonformista gondolat elfojtására szakosodott új inkvizíció gépezetét, mozgatórugóit és eszköztárát. Elemzésének lényege az, hogy az Európai Unió jelenlegi hatalmi apparátusát megszállva tartó, zömében renegát kommunistákból, kriptomarxistákból és „bűnbánó” ‘68-asokból álló Új Osztály csupán a korszak egyenlősítő szentírásával szembeni eretnek gondolat (az „Abszolút Rossz”) erényes leleplezéséből nyeri identitását, „amelynek az árnyéka eltakarja eszmei ürességét, referenciahiányát, intellektuális szegénységét, röviden azt a tényt, hogy egész egyszerűen nincs már több mondanivalója, eredeti analízise, sem megoldási javaslata”, ennélfogva „számára élet-halál kérdése megtiltani minden vizsgálódást a legitimációs alapját alkotó alapelvek vonatkozásában”. Akik mégis ilyesmire vetemednek, azokat egy átlátszó, ám még mindig igen hatásos lejárató művelet keretében a vazallusmédia „fasisztáknak” és „rasszistáknak” bélyegez.
Ez a fajta „neoantifasiszta” attitűd, amelyet nem is annyira a fasizmus ellentétének, mint inkább ellenirányú fasizmusnak lehet minősíteni, valójában önigazolási alibiként szolgál azoknak az egykori maoistáknak és trockistáknak, akik engedtek a burzsoá társadalom csábításainak, és a nemzetközi proletariátus élharcosaiból mára a nemzetek fölötti fináncoligarchia lakájaivá váltak, operett-forradalmár múltjukból csak bizonyos retorikai elemeket és főként tisztogató hajlamukat őrizve meg.
<<<

Herr Schwarze Liste 2015.03.15. 23:24:36

@Bell & Sebastian: a globalizációnak hála mi illuminátusok a győzelemre vagyunk predesztinálva. amit verbális agymosással és fogyasztói médiával nem sikerült eddig elérni, azt bevégzi a chemtrail konspirációnk. csak pár kőrrel kellett többet tekernie a város fölött az el-al járatnak és lám, rohamosan hülyül a bűnös klerikális fasiszta magyar elit. védőoltás csak a szabadkőműves páholyokon keresztül érhető el a kiválasztott és beavatott keveseknek. nem véletlenül halasztotta el nuland néni a vizitjét, itt már ellenőrizni se kell a dolgok megfelelő alakulását. ordo ad chao!

csabakirályfi 2015.03.16. 08:13:05

Kedves Stumpf Úr!
2014 tavasza (3/20/14), soha semmi közöm a Fidesz nevü formációhoz nem volt:
küldö: Varga Mihály <varga.mihaly@fidesz.hu>

Kedves Barátunk!

2010 tavaszára Magyarország a gazdasági összeomlás szélére került, Görögországgal említettek minket egy lapon. Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a gazdaság azóta ismét emelkedő pályára állt. Tudatosan más megoldásokat választottunk, mint a válság előidézéséért is felelős külföldi bürokraták. A döntéseink minket igazoltak.

Határidő előtt visszafizettük a Gyurcsány-kormány által felvett hatalmas mértékű IMF-hitelt. Megállítottuk az államadósság növekedését, tartósan 3% alatt tartjuk az államháztartási hiányt, és növekszik a gazdaság.

Magyarország jobban teljesít, és ez már a hétköznapokban is érezhető. 40 éve nem volt ilyen alacsony az infláció. Több mint 4 millióan dolgoznak, és folyamatosan nő az átlagbér. A gazdaság jobb teljesítménye teszi lehetővé az olyan kulcsfontosságú intézkedéseket, mint a rezsicsökkentés.

Sok még a teendőnk, de a magyar gazdaság végre felfelé ívelő pályára állt. Ez minden magyar ember sikere. Magyarországnak van jövője.

Üdvözlettel:

Varga Mihály

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.16. 08:45:09

Azért küldték szét, mert félnek, hogy az agyatlan birkasereg egy része véletlenül lecsatlakozik az interfészről, és így tisztul a szemük előtt a narancsköd. Akinek egy csepp esze is van, az már nem fideszhívő, az 1 millió birkával meg az a gond, hogy nincs agyuk, így könnyen "összekeverednek".

Netuddki. 2015.03.16. 11:04:20

Hadd tudják csak az alattvalók mihez tartsák magukat...

búvár kondér 2015.03.16. 11:07:30

Ennél a Kövérnél azért ma már nincs nagyobb kommunista ebben az országban! Le sem tagadhatná ma már ,hogy a Lendvai Ildi néni szoknyája mellett szívta magába a democsokrácia édes-savanyú illatát.
süti beállítások módosítása