Orbán Viktor: Eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország
2015. február 27. írta: Redakció

Orbán Viktor: Eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország

orban_evertekelo_2.jpg

Zászlónk magasan lobog, eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország, ebben nem lesz változás száz évig – mondta Orbán Viktor pénteki évértékelőjében. A miniszterelnök szerint 2010 óta a nemzeti politika van a középpontban, miközben Magyarország példa lett a nemzetközi világban. Orbán hangsúlyozta: a mértéktartás fontos, tudnunk kell, hol vannak a korlátaink. Tudósításunk.

A kormányfő kitért a veszprémi időközi választásra, amit elveszített a Fidesz jelöltje. „Veszprémben simán vesztettünk.” A dolog előnye szerinte: ha egy „független szoci” jelölt győzhet a kétharmad felett, akkor a választási rendszer jó és a demokráciával nincs gond, ahogy a sajtószabadsággal sincs. „A kétharmad is elesett: megnyugodhatnak külföldön, jó demokraták lettünk, mert ott az a jó, aki gyenge.” Veszprém kapcsán Orbán úgy vélekedett: „híveink egy része nem állt ki mellettünk, bizonyára elégedetlenek”. Több konzultációra, egyeztetésre lesz szükség. Talán nem harcolunk eléggé. A nyugodt kormányzás „álom, álom, édes álom”. Orbán szerint folyamatosan kíméletlen támadások, negatív kampány alatt fogunk állni. „Így járt pórul az Antall-kormány és így jöttek vissza a szocik.”

Orbán Viktor szerint „a végén még azok vádolnak korrupcióval és arroganciával, akik szétlopták az országot, akik az évszázad felelőtlenségét követték el”. A miniszterelnök zárszavában arról beszélt: akkor lesz itt polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek fontos. „Ha valami mást szeretnénk, mondjuk meg egymásnak egyenesen. Aki azt hiszi, hogy a demokráciában van végső győzelem, téved. Minden nap újra és újra meg kell küzdeni a polgári Magyarországért.”

Tudósításunkat híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr497225685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2015.02.27. 16:57:31

Mókás amikor hitvány korrupt férgek beszélnek valamiféle „polgári Magyarországról”... :)

Baloldali polulista szlogenek és szociális demagógia, választás előtt osztogatott zsák krumplik, csomag száraztészták és kommunista rezsiharc nélkül meg sem választották volna őket félkegyelmű rajongóik... ennyit röviden a posztkommunista Fidesz-KDNP „polgári” Magyarországáról. Eddig sem a régió ékköve voltunk, de mára egy leszakadt balkáni cigány szemétdombot csináltak az országból a fideszes elvtársak.

Bell & Sebastian 2015.02.27. 17:55:23

Röviden értékelném az elmúlt évet:

Rosszabb volt, mint az eggyel előtti, de jobb, mint az idei lesz. Ami jó volt benne, ahhoz a magyar viszonyoknak semmi köze. Ezzel a fejlődési sebességgel haladva - nem érem meg, mire visszakapaszkodunk a válság előtti pillanatba.

Most mondanék pár, keresetlen szót az építőiparról, mint lehetséges kitörési pontról és elszalasztott lehetőségről.

Először is: a morva anyikátokat!
Másodszor: másodszor is.
Harmadszor: Lajos!

Így, miféle polgári Magyarország? Beszívtál, bazmeg?

Toportyán Zsóti 2015.02.27. 18:00:48

Ez teljesen hülye,nemzetet leszűkítette pár száz trafikosra és narancsoffshorkkra,hogy van pofája emberek közé menni?

toportyánzsóti 2015.02.27. 18:05:31

Azután hogy gfg a bircák pofájába tolta hogy csak lózung a polgári értékrend már hiába próbálják menteni a menthetőt csatorna vár az összes narancs g e c i re.Félművelt félnótások beszélték be maguknak hogy velük kezdődik a történelem annyira egyedülállóan okosak.

Urfang 2015.02.27. 18:17:26

Aki lemaradt róla annak röviden:

- A párt kiváló munkát végzett, minden jobb lett
- Fokoztuk a termelést, nőtt a termékenység
- Két lépéssel az egész világ előtt járunk
- Európa hanyatlik de mi nem
- A libsik még mindig gecik
- Nem mi loptuk szét az országot hanem ők

A Polgári© Nemzeti© Keresztény© brand nem olyan egyszer használatos politikai termék mint a Rezsicsökkentés©, de tényleg, komolyan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.02.27. 18:27:13

Európa követni fog minket.

www.newsweek.com/2015/02/27/kremlins-campaign-make-friends-307158.html
"Despite the annexation of Crimea, a bloody six-month separatist war in eastern Ukraine and crackdowns on gays, journalists and opponents at home, Russia can still boast some powerful European friends. Czech President Milos Zeman has condemned EU sanctions against Russia and called the conflict in Ukraine a “civil war;” French ex-president Nicolas Sarkozy, who still heads the powerful center-right UMP party, said earlier this month that Europe should formally approve ceding Crimea to Russia. Hungary’s nationalist Prime Minister Viktor Orban believes Europe’s “prevailing ideological winds” are "blowing from the East" and sees in Russia an ideal political model for an “illiberal state,” which he admires. Orban welcomed Putin to Budapest this month, despite thousands of pro-European demonstrators who marched, symbolically, from Budapest’s Eastern train station to its Western one.
...
Russia’s new friends come from a wide—and bewildering—variety of backgrounds. But they all have two things in common: a disdain for the European Union, and a dislike of U.S. hegemony. Most are also social conservatives.
...
Most Kremlin supporters, though, are on the other side ideological spectrum. Gabor Vona, for instance, the head of Hungary’s extreme-right Jobbik party, says his mission is “to liberate Hungary from the Euro-Atlantic slavery…and to expel liberal cultural policy and influence from the state sector.” He has praised Putin for defending and fighting for “traditional family values, Christian morality and our common Eurasian heritage,” and claims that the EU is supporting “ethnic cleansing among the Russian-speaking people in Ukraine.”

“The strengthening of Jobbik is useful for Moscow,” says Peter Morvay, a political analyst at Hungary’s ATV television channel. “It is a win-win situation.” Prime Minister Orban’s Fidesz party is already pro-Russian, Jobbik even more so. “Putin is eyeing Vona as a possible future partner who could possibly lead Hungary out of the EU,” says Morvay. That’s unlikely—the party scores around 20 percent in polls. And in May 2014, the party suffered a blow when the Hungarian government sought to revoke parliamentary immunity for Béla Kovács, a Member of the European Parliament (MEP) for Jobbik, in order to charge him with spying for Russia and accepting illegal Russian campaign contributions (Kovács, who worked as a businessman in Russia for 15 years and has a Russian wife, denied the charges and his immunity was not lifted)."

Robinzon Kurzor 2015.02.27. 18:46:31

@Urfang: "- Két lépéssel az egész világ előtt járunk
- Európa hanyatlik de mi nem"

Európa és a nyugati világ a szakadék szélén, de mi két lépéssel előttük!

Robinzon Kurzor 2015.02.27. 18:50:29

Amúgy azzal, hogy Orbán ebben a helyzetben, ebben a beszédben előkapta ezt a "polgári Magyarország" dumát, pontosan alátámasztja GFG-t.

Hogy ez (mára már) csak egy lózung.

Szóval az elégedetlen szavazók megnyugodhatnak, egyben be is kussolhatnak, hiszen most meg lett mondva: ami ebben az országban zajlik, az a "polgári Magyarország", mégpedig pont úgy, ahogy ők szeretnék.
Tessék jobban harcolni, NER-társak!

búvár kondér 2015.02.27. 19:07:14

A párttal a Viktorral egy az utunk, a jelszavunk munka és béke. Mi kommu ...akarom írni polgári ifjak indulunk mert (sok még a hamis eurónk) bennünk a vezérünk reménye!
kb. ezt mondta Orbán. ...amúgy egy semmit mondó lózungokkal teli böszmeség volt az egész!
Talán csak a jó reggelt Magyarország vitt szint de helyette az ébresztő Magyarország jobb lett volna. ...igaz Veszprém már úgy néz ki mintha fölébredt volna!

Herr Schwarze Liste 2015.02.28. 01:09:29

@Bell & Sebastian: a nap 20 forintos kérdése: hány éve leszel a föld alatt, amikorra nyilvános lesz annak a paksi építkezésnek a szerződése, amiből úgyis kihagynak?

a nagy hohoohooo 2015.02.28. 09:32:30

Milyen hosszan mondta, és milyen keveset!/ Hofi./Mit mondok majd a népemnek kedves szépet nekik..... De hát itt csak öndicséret tárulkodott ki.Évértékelő?
Ez nem értékelés volt, hanem vágyai, téveseszméi igénytelen , kissé közönséges tolmácsolása.
Annyira nem lehetett szórakoztató, ahol még az Andy Vajna is elaludt.Pedig Orbán olyan mint a harci ló,mindig puskapor szagot érez,már éreznie kellene valamit, nem? Vagy csak ő nem érzi?
Tök mindegy mit érez. Szalmabáb, lehet, hogy néhány madár még rémülten elhessen tőle.
Ég is mint a rongy, ahányszor csak megnyilvánul.
Számára is unalmas ez a nagyzoló, minden alap nélküli süket duma. Már sokszor hallott Orbán Viktortól hasonlót.Orbán beszél, Lázár ásít ....
Ha neki unalmas volt Orbán süketelése, akkor mi mit szóljunk
És miről beszélt? : Arról, hogy ennél élhetetlenebb nulla jövőképűbb
nyomor ország nincs még egy az EU-ban? Vagy arról, hogy nálunk a
legmagasabb az áfa, a legtöbb az adó, az árak ez egekbe EU szinten, a fizetések meg a béka segge alatt ami az éhen haláshoz is kevés! Vagy arról, hogy 4 millió ember
nyomorog, a létminimum alatt él, több százezer gyerek éhezik, a kórházak csődbe, az egészségügy csődbe, amihez nyúlnak ott kő kövön nem marad? Hiszen Orbánia a rabszolgaság országa, aki tud menekül innen!Ez az évértékelő nem más, mint szellemi környezetszennyezés. A Várkert Bazár illusztris szimbóluma a FideSS kormányzásának: sokszor felújították, háromszor átadták, és mégis össze akar omlani.
mindegy, a hívők zabálni fogják Jól nem laknak vele!

István Tamasi 2015.02.28. 11:08:40

Eszménk vezércsillaga a politikai/kampány/ termék.

hederg 2015.02.28. 12:07:04

@freehckr: egyetértek! Az illiberális=félfasiszta rendszer hogy lesz polgári demokrácia!Egy eszelős szélhámos hanta-bandázása! A minden nagyon szép és hasonló Dél-Amerikában, Afrikában használatosak. A régi szép idők Rákosi személyi kultusza még ami igen hasonló már csak azért is mert náluk is mindig ott voltak az ellenségek, az álladó harc és a bünbakok! De Orbánék ezt megtanulták anno Kisz mozgalmárként!!!

Apukák ami nem semmi, nem akármilyen szinten szolgálták a szocialista rendszert, igaz ők vitték haza legelőször amit lehetett

H.Sandor 2015.02.28. 13:01:56

Az én vezércsillagom Orbán Viktor Mihály -de már nagyon szeretnék egy igazi csillaghullást látni.
Az sem zavarna,ha esés közben megütné magát,vagy
netán a guta ütné meg.

cziczoma 2015.02.28. 13:02:07

A Fidesz nem politikai formáció, hanem a MLM elvek alapján szervezett pilótajáték

2015.02.28. 13:49:47

Én is imádnám "az eszménk vezércsillagát " ha hozzám is hozzám vágna vagy 3 milliárd forintot, mint tette ezt a sok sok seggnyalójával.

Örültem neki hogy a kemény munkát emlegetted, de ezzel csak az a bajom hogy te életedben a lopáson, a hazugságokon, a pofázáson és a szabad rabláson kivül semmit nem tettél.

Mert olyan lusta vagy, hogy ha a lustaság fájna, akkor orditva kóbolrolnál egész életedben !

istvankah 2015.02.28. 14:16:47

@freehckrAmit írtál az szóról szóra fedi a nemzetes seggek eddigi "munkáját"!Szóval ilyen amikor a segg írányít!Folyik a száján a szar!

Bell & Sebastian 2015.02.28. 18:29:05

@Herr Schwarze Liste: Honnan tudjam, ha előtte sem érdekel, utána meg pláne.

Mivel a vízlépcső már történelem, más út nincs. A lapokat osztók tudtommal most is ugyanazok, mint régen, majd megoldják valahogy - nélkülem.

Jakab.gipsz 2016.12.30. 22:37:01

A neoliberalizmusnak vége tessenek tudomásul venni, téves és alapjaiban elhibázott tudomány-filozófiai narratíva.
Ennyi.
A polgári Magyarország megteremtéséhez egy más fejlettebb kultúra-filozófiát is fel kell mutatni, nem elég a vágy és nem elegendőek az olyan homályos fogalmak, mint az illiberális demokrácia vagy az un-ortodox gazdaság fejlesztési modell.
Sokkal átfogóbb és mélyebb ismeret elméleti modellt kell felmutatni.
Ez az új modell rendelkezésünkre áll, hazai tudósaink dolgozták ki, és még sokan mások.

Pelso.. 2016.12.31. 07:14:34

@Jakab.gipsz: A polgári Magyarország megteremtése már a 98-as fő célok egyike volt, sokan fáradoztak létrehozásán, az eredmény ismert, az első nagy lépést megtettük, hurrá.
Legyen a következő kampány hívószava: Még polgáribb Magyarországot! Ha még ezt se értené a nép, hát: legeslegpolgáribbat, + Fedák Sári.

maroz 2016.12.31. 07:55:33

@Jakab.gipsz: Erről a bizonyos már kidolgozott modellről tudnál mondani pár szót?

maroz 2016.12.31. 08:11:11

@Pelso..: A probléma, amit a kolléga felvetett az a neoliberalizmus. Nem tudom, emlékszel-e, hogy kb. egy évvel ezelőtt még milyen kevesen használták itthon ezt a fogalmat, és az is mennyire félrecsúszott, hiszen nagyon sokan Orbánon keresztül értelmezték: ha Orbán azt mondja, hogy illiberális akármit szeretne akkor ugye aki Orbánt nem szereti az az illiberalizmus is nemszeretni fogja, így a liberalizmus kortárs megjelenése, a neoliberalizmus zsigeri támogatójává válik.

Holott a neoliberalizmus mint fogalom egyre elfogadottabb, egyre többen használják és egyre többen magyarázzák vele a problémáinkat, ráadásul globálisan:

ujegyenlito.hu/essze/alacsony-fizetes-bizonytalan-munka-a-letbiztonsag-hianya/

A probléma az, hogy a globalizálódott neoliberális világban nem lehet polgárságot, polgári akármit építeni, mint ahogyan munkásosztályt sem lehet, hiszen a neoliberális berendezkedés csak azt teszi lehetővé, hogy a tőke gyarapodjon és azok a kevesek, akik a tőke gyarapodásához elengedhetetlenül szükséges munkát végeznek. A neoliberális rendszer ezen túl a prekariátust "építi", kérdés, mennyire lehet ennek örülni.

S=klogW 2016.12.31. 18:11:19

Ez a címben idézett mondat sajnos csak annyit árul el arról, aki mondta, hogy egy képmutató hazug tetű.
süti beállítások módosítása