Simicska, a totális médiaháború és a magyar sajtó: miért önsorsrontás a reklámadó?
2015. február 07. írta: TuRuL_2k2

Simicska, a totális médiaháború és a magyar sajtó: miért önsorsrontás a reklámadó?

simicska_lajos_liszkay_gabor_nemeth_laszlone.png

Simicska Lajos totális médiaháborút emlegetett csütörtökön, másnap aztán fel is pörögtek az események, aligha úgy, ahogy ő képzelte: a tulajdonos és a szerkesztőségek számára egyaránt váratlanul lemondott a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió majdnem teljes vezetősége. A gyorsan eszkalálódó konfliktus – elsősorban Simicska egymást követő, keményebbnél keményebb nyilatkozatainak köszönhetően – a jobboldalon korábban szokatlan módon a széles nyilvánosság előtt játszódott, és február 6. hosszú időre emlékezetes marad mindenki számára, akit egy kicsit is érdekel a magyar politika.

Ami a történések keretét illeti, Kóczián Péter nagyon jól leírja az Orbán Viktor és Simicska közti konfliktus lényegét. A miniszterelnök saját szuverenitása, politikai mozgástere mind erőteljesebb korlátjaként élhette meg Simicska hatalmát. Bármilyen régi, mindkét fél számára előnyös szövetségről van is szó, a két dudás egy csárdában helyzetekben előbb-utóbb napirendre kerül, hogy kié is a primátus valójában. Hogy a kérdés rendezése a pénteken látottakhoz hasonló földindulással történjen, az nem szükségszerű, de – hogy is mondjam – messzemenően emberi. Hogy egy barátom háztáji bölcsességét idézzem: ő látott már embereket pénzről, akár nagyon sok pénzről is önként lemondani, de hatalomról még soha.

Hogy mit jelent mindez a magyar sajtó számára? Sokan most azért szurkolnak, hogy dőljenek be Simicska médiaérdekeltségei. Messzemenően nem értek egyet velük: egyrészt az ott dolgozó újságírókra, másrészt úgy általában a magyar nyilvánosságra tekintettel sem. A magyar sajtó sokszínűsége és címgazdagsága alapvető nemzeti érdek, a Magyar Nemzet épp úgy nagy hagyományú, fontos örökségünk, mint a Népszava – gondoljunk bármit is a pillanatnyi tartalmukról. Az élet rendje, hogy lapok, csatornák és híroldalak születnek és tűnnek el. Természetes, hogy a különféle szerkesztőségek mindenféle dolgokban vitában vagy akár haragban állnak más szerkesztőségekkel, azt azonban sosem tudtam megérteni, amikor ez odáig fajul, hogy valaki kifejezetten egy másik orgánum megszűnését kívánja, illetve azt ünnepelje, azon gúnyolódjon. Szerintem jó, hogy van Klubrádió, jó, hogy van Tilos Rádió, függetlenül attól, hogy a legtöbb esetben mennyire nem értek egyet azzal, amit képviselnek. 

A magyar sajtó a nemzeti kultúra része, nemzeti szuverenitásunk egyik fontos pillére, és sajnos egyáltalán nincs jó bőrben. A médiaipar a valós gazdasági súlyánál sokkal nagyobbnak látszik, és sokan azt gondolják, hogy rendkívül jövedelmező is. Erről szó sincs: a médiapiacot jelentős részben meghatározó reklámpiac a mai napig meg sem közelíti a válság előtti méretét, nemhogy reál-, de még nominálértéken sem. Míg 2008-ban még 200 milliárdosra becsülték a hirdetési piac méretét, 2013-ban már csak 175 milliárd forintos volt a teljes reklámtorta. A teljes televíziós és rádiós reklámbevétel együtt sem éri el az 55 milliárdot, ami messze elmarad attól, amit a közmédiára fordít a magyar állam, egészen lesújtó eredménnyel.

Ez egy szűkülő piac, amiből ráadásul mind nagyobb szeleteket harap ki a Facebook és a Google, amik olyan globális szereplők, amik szinte semmit, vagy pontosan semmit nem tesznek hozzá a magyar gazdasághoz: nem adóznak és nem adnak munkát. Mivel a nemzeti piacokon egyáltalán nem működnek transzparensen (jellemzően semmire sem válaszolnak), ezért csak becsléseink vannak arról, mekkorák a bevételeik: alighanem a legnagyobb kiadókéhoz és televíziótársaságokéhoz mérhetőek. 

És itt érkezünk el a reklámadó kérdéséhez. A reklámadó már az eddigi konstrukcióban is indokolatlan és káros adónem volt. Hogy saját tapasztalatainkat hozam példának: a Mandinert csak az adminisztrációs terhek érintették (nagyon messze járunk a félmilliárdos hirdetési bevételtől, ami az alsó sávhatárt jelenti jelenleg), de már ez is megbonyolította egy hozzánk hasonló magyar média-kisvállalkozás életét, ráadásul teljesen feleslegesen. Az új, általános ötszázalékos reklámadó a teljes magyar média számára jelentene újabb tetemes (sokak számára talán végzetes) versenyhátrányt a Facebookkal és a Google-lel szemben.

Tudom, hogy sokan rossz véleménnyel vannak a magyar sajtó minőségéről és morális állapotáról, nem is minden ok nélkül. De a hazai média minden hibájával együtt is kulcsfontosságú a magyar kultúra jövőjét tekintve Vegyük például a kereskedelmi televíziókat! Az RTL Klubnak és a TV2-nek – ahogy általában a popkultúrának – nagyon fontos szerepe van a magyarlakta területeken élők magyar identitásának megőrzésében. Ha elérhetőek és jól a műsoraik, akkor ezzel fogják szórakoztatni magukat a szomszédos országokban élő magyarok, ha nem, akkor a Pro TV-vel meg a Markízával. És arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a vajdasági Ruzsa Magdolna vagy az erdélyi Baricz Gergő is ezeken a csatornákon futott be.

Még egyszer, összefoglalva, hogy miért lenne a legjobb, ha a reklámadó megszűnne, és nem átalakulna:

  • mert a magyar gazdaságot, a magyar kultúrát hozza versenyhátrányba;
  • mert költségvetési szempontból marginális bevételt hoz;
  • mert az állam szempontjából azért is rossz adó, mert – hasonlóan az efféle kisadókhoz – ellenőrzése nehézkes és költséges;
  • mert komoly adminisztrációs terhet ró a gazdaság szereplőire (nem csak a médiacégekre, de a hirdetőkre is, azaz nagyjából mindenkire), különösen a KKV-szektorra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr427148495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szori 2015.02.07. 11:26:47

Magyar kultúra és RTL meg TV2 emlegetése együtt elég vicces

freehckr 2015.02.07. 11:27:20

Ez az MNO-Magyar Nemzet-HírTV szervilis baloldali populista/radikális baloldali állampárti cselédsajtó lenne a „jobboldali média”?! A médiát értem velük kapcsolatban, a jobboldali viszont sehogy nem jön le... :)

„Facebook és a Google, amik olyan globális szereplők, amik szinte semmit, vagy pontosan semmit nem tesznek hozzá a magyar gazdasághoz: nem adóznak és nem adnak munkát”

Nem adóznak, az világos, mint ahogy például az Audi és a Mercedes sem sokat, pedig gyáraik vannak Magyarországon. :) Ellenben hogy nem adnának munkát? Közvetlenül, bejelentve tényleg nem, de közvetetten... lásd a hazai informatikai cégek ezreit, amelyek a Facebook és Google szolgáltatásait „adják el” hazai vállalkozásoknak, online népszerűsítik ezekkel a lehetőségekkel a hazai kkv-k termékeit, szolgáltatásait, egyebeit...

A Facebook és a Google is egyenként nagyságrendekkel többet tesznek hozzá a magyar gazdasághoz mint Orbán közmunkásai... csak összehasonlításképpen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.02.07. 11:29:30

"mert a magyar gazdaságot, a magyar kultúrát hozza versenyhátrányba;"

Azért disztingváljunk itt. Ki a magyar? Aki a Google, a Facebook és más multik szekerét tolja, az lehet magyar állampolgárságilag, de nem lehet magyar lelkületileg. Ha egy ilyen személy a médiában nyilvánul meg, az nem vezet közelebb ahhoz, hogy a szavak szintjén a nemzeti gondolat győzzön kétmillió globálisan agymosott ember fejében. Csak a nemzetstratégiai témákat átadni képes média számít magyarnak, a többit felőlem agyon is adóztathatják.

Simicskának is el kell döntenie, melyik oldalra áll. Nagyon nem tetszett, amikor a magyar történelmi hagyományhoz illeszkedő szakrális vezéri rendszert diktatúrának, a globálbirodalom elleni szabadságharcunk legerősebb szövetségesét, Oroszországot pedig ellenségnek nevezte. Simicskának nagyon el kell döntenie, hogy a nemzetstratégia mellett vagy ellene száll hadba. Ha az utóbbit választja, akkor a médiabirodalma nem számít magyarnak nemzeti szempontból.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 11:34:29

Über ötletem van! Csináltassuk közmunkásokkal a magyar médiát: színes, izgalmas, változatos volna --- és olcsó, még reklámbevételekre sem szorulna...

toportyánzsóti 2015.02.07. 11:59:01

Csintalan Sándor kijelentette: a mostani konfliktus kitörése a választások utánra tehető, amikor Orbán Viktor előállt azzal, hogy be kell darálni a médiát, mert ő úgy gondolja, hogy nem kell Index, meg RTL Klub sem. Hozzátette: a másik dolog pedig Paks volt. Simicska Lajos azt gondolja, hogy ez rossz projekt politikailag, energetikailag és környezetvédelmi szempontból is – vélekedett.

toportyánzsóti 2015.02.07. 12:01:54

Sajna csak az egyik épelme simicska és a csuti pocakmutyi közül,hiába nyaltok a csutinak csak mélyebbre húzzátok a jobboldalt szimpla nácikká süllyesztve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 12:10:08

@Herr Schwarze Liste:

Üres fölényeskedő szellemeskedés, amit tolsz. Te még nemhogy nem dolgoztál közmunkásként/közmunkásokkal, de a szisztémáról sincs fogalmad. Különben nem írnál ilyet.

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 12:14:37

@toportyánzsóti: valóban nem kell index. a fiatalos szoftkritikára itt a mandi. aki nincs vasmarokkal rákapcsolva a ner-netwörkre, az pusztuljon, mert potenciális rizikófaktor, a simlicska a legfrissebb bizonyíték.

ideje egy átfogó tisztogatásnak, mielőtt egyéb területeken is beindulna a biliborogatás. a forradalom szekere nem állhat meg, még nem üres a kassza.

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 12:15:34

@bbjnick: MUHAHAHAAAAAAA... tökéletesen tudom mi a "szisztéma"

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 12:17:46

@toportyánzsóti: nem kell aggódni, náculás ellen mint tudjuk a megemlékezés és az elhatárolódás a csodafegyver. meg a kretén, izé, karantén, no.

toportyánzsóti 2015.02.07. 12:18:18

@Doomhammer: Oroszország gyakorlatilag zéró értékű,csak az ásványi kincsiből élő parazita,a férfilakosság majd fele alkoholista aki a nyugdíjkorhatárt sem éri el.

búvár kondér 2015.02.07. 12:18:37

Elkezdődött!
Valami igenis elkezdődött. Egyrészt a Fideszen belüli hatalmi - forrás harcok kikezdték a Fidesz felső vezetését. Bár eddig úgy tűnt , hogy a "Vének" megjuhászodva farkukat behúzva átadják a terepet a fiatal - pénz éhesebb és gátlástalanabb újgenerációnak, de Simicska a Fidesz létre hozója nem hátrál. Talán nincs is neki hová.
Ezt a háborút már nem lehet visszacsinálni ....már pedig elég sokan szeretnék.
Rogán legutóbbi nyilatkozata, hogy még nem biztos a reklám adó kiterjesztése ebben az írányba mutat.
Ugyan akkor ha Simicska leáll akkor lassú halálra - kivéreztetésre számíthat. ....sőt esetleg a békeidő kezdetén egy munkahelyi baleset is érhet. Számára ez a harc a végső ... ez biztosíthatja életben maradását.....amig harcol nem merik kinyírni.
....viszont ha harc lesz Orbán veszt, Simicska túl sokat tud s ahogy pl a HÍR Tv-nél egy egy új ellenzéki politikus felbukkanásakor már nyitották is ki a megfelelő lejárató aktát, úgy az ugyan ilyen akták meg vannak - meg lehetnek Orbánról, Kósáról és a többi vezetőről is.
Ráadásul pl. eléggé jelzés értékű Schlecht Csaba felbukkanása Simicska mellett pl. Kövérnek és azoknak akik anno hasznot húztak a Kaya Ibrahim ügyből.
..... a szellem kiszabadult. Ezt Orbán vagy Rogán vagy Lázár már nem tudja visszanyomni a palackba.
Az RTL mintegy 900ezer szavazót vett el Orbántól ....Simicska hangulatától függően le is nullázhatja Orbánt.
....s ma úgy néz ki ,hogy le is nullázza mert ez az Ő életben maradásának feltétele. Egy Orbán nélküli Fidesz talán kiegyezhet Simicskával.
...hogy is mondotta Demján? Ha nem lennénk az EU-ban lövöldöznénk egymásra. Úgy tűnik ideiglenesen kiléptünk az EU-ból.

Pelso.. 2015.02.07. 12:24:20

Turul, ez a cécó nem médiaháborúról, nem sajtóról, nem a reklámadóról, s legkevésbé sem önsorsrontásról szól, -ahogy te ezt láttatni szeretnéd.

toportyánzsóti 2015.02.07. 12:24:25

@Herr Schwarze Liste: Pár éve megbomlott a csuti elméje pedig előtte sem volt 100-as,visszatekintve valszeg simicska volt az ész a bagázsban.

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 12:39:07

@toportyánzsóti: ennek fényesen ellentmond a lalipárti németh lászlóné kinevezése :)

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 12:41:42

@Pelso..: a szerkesztőség udvarán már égetik az aktákat, patkómágnessel csapkodják a backup vinyókat.

búvár kondér 2015.02.07. 12:46:19

@Herr Schwarze Liste: a lalipárti Némethné ma már csak egy huszadrangú állam titkár helyét az offshore lovag S. vette át.

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 13:04:06

@búvár kondér: persze, de anno mégis ezt a khm, érdekes intellektusú hölgyet rakta oda lali (úgy hírlik nála volt a póráza). ugyan nagy divat a hülye főnöknek még hülyébb beosztott kell elv, de ebben az esetben a szál visszafejtése nem egy richelieu formátumú szürke eminenciás imázsát indukálja.

Sir Galád 2015.02.07. 13:06:18

Nincs szó, amivel nem értenék egyet és sajnálom, hogy így alakult, de minden káröröm nélkül megjegyezném, hogy a magyar (és benne a jobboldali) médiát is elérte a Fidesz gazdasági ars poetica-ja. Kb. pont ennyire hasznos és értelmes minden gazdasági döntésük. Pont leszarják a kkv-t, ahogy a földterületeknél is tették, mivel nekik kell a pénz és nekik kell a felület.

búvár kondér 2015.02.07. 13:18:13

@Herr Schwarze Liste: Simicska tudja - tudta miért teszi oda akár Némethnét akár Vida Ildikót!!! Neki nem okos emberekre van szüksége hanem szorgalmas hűséges "hülyékre" S szerintem mindegyik hölgy tette amit Simicska érdeke szerint tenniük kellett! S pont ezért van és volt Simicska nyeregben. Akkora és olyan adatbázisa lehet az összes kényes témáról amivel kézben tarthatja még mindig a pártot.
S érdemes a legutóbbi nyilatkozatát is figyelni a családról! A család szent. .....tehát tud mindent az Orbán famíliáról s a Simicskának nem hinném ,hogy erkölcsi megfontolásai lennének ha harctéren! (Simicskára fokozottabban érvényes Orbán mondata: Ne azt nézzék mint mondok hanem ,hogy mit csinálok.)

Veridicus76 2015.02.07. 13:18:26

"Szerintem jó, hogy van Klubrádió, jó, hogy van Tilos Rádió, függetlenül attól, hogy a legtöbb esetben mennyire nem értek egyet azzal, amit képviselnek. "

Az efféle nyálas széplelkek persze azt nem írják le jól felfogott igazodásból, hogy "jó, hogy van kuruc.info."
És innentől kibaszottul hiteltelen ez a nyáladzás.

búvár kondér 2015.02.07. 13:23:34

@Veridicus76: miért jó hogy van a kuruc.info?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 13:30:42

@Veridicus76: @búvár kondér:

Nincs kuruc.info. A kuruc.info nem a magyar média része: egy amerikai szerverről érhető el, mivel a hatályos magyar törvények nem teszik lehetővé, hogy ma valaki ilyen jellegű médiumot üzemeltessen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.02.07. 14:22:43

a sajtó a magyar kultúra része? megafaszomaz

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.02.07. 14:30:24

egyébként meg jól mondja feljebb valamelyik komcsi alember, nem a sajtóról meg egyebekről szól a háború. a fidesz, mint minden politikai alakulat, maffia szerű. simicska ennek a szervezetnek az egyik feje. mostan ezt a fejet levágják. túl nagy lett.
a háborúra az usa igényt jelentett be, merkel a minap leokézta.
a háborúban orbánnak szurkolunk, hiszen ő michael coleone és őt szeretjük. simicska egy tattaglia. őtet nem szeretjük.
hajrá magyarország, hajrá magyarok!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 14:30:38

@búvár kondér:

Szerinted helyes, mások szerint pedig nem helyes. Ha a kuruc.infonak a hangnemével volna probléma, akkor rajta kívül a magyar média harmadát be lehetne/kellene tiltani. De nem tiltják be. Ahol pedig vélemények miatt indul el a hajsza sajtótermékek után, ott vége nemcsak a szabadsajtónak, de a szabad szólás- és gondolatszabadságnak is. Amikor már szakemberek nem mernek szakvéleményeket megfogalmazni, mert meghurcolják érte őket, ott lófasz folyik, nem demokratikus közélet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.07. 14:46:57

A magyar Nemzet, Hírtv és a fideszes cselédsajtó többi része ( tehát nemcsak a simicska-érdekeltségek) már régen a fidesz és csakis a fidesz érdekeit szolgálják.

Ez még 2010 előtt sem volt így, azóta viszont a "jobboldali sajtó" a fidesz cselédmédiájává züllött.

Az egyedüli pozitív megoldás az lenne ha a simicska-birodalom elkezdene jobbikosokat foglalkoztatni. Ez nyilván a simicska liberális elkötelezettsége miatt eleve kudarcra van ítélve.

Már leírtam, az orvbán-simicska háború lényege hogy az Echo meg a Magyar Hírlap olcsóbban elvégzik ugyanazt, ráadásul kellemetlen kérdéseket még álmukban sem tesznek fel a kormánynak. Hogy ez a minőség rovására megy? Hát, ez van.

Egy ilyen környezetben az egyedüli kiút amiben a nemzeti érdekű és értékű ember reménykedhet, hogy a simicska-birodalom érdekeltségei tönkremennek, de előtte még egy jó nagyot ütnek a fideszen.

Egyébként Simicska látlelete az egész magyar rendszerváltásnak. Önmagán uralkodni képtelen, bunkó, erőszakos, ostobán viselkedő és multiszázmilliárdos. Nyilván a szerencse miatt került oda ahova, és tudott a zavarosban halászni, nem a tehetsége miatt. (A lopni-csalni tudás nem tehetség, mivel mások kihasználására és meglopására, nem pedig alkotó munkára épül.)

Ez a magyar uralkodó osztály.

búvár kondér 2015.02.07. 14:46:59

@bbjnick: Szerintem helyes! ...szerinted talán nem. Ennyi . ....van 2 vélemény és kész. Fehér emberként kuruc. infot nem olvasok, s szarok rá hogy benne milyen vélemények jelennek meg. S a kuruc. info esetében még a sajtó , s gondolat és véleményszabadság sem érdekel.

vizipipa 2015.02.07. 14:47:48

A gugli meg a fa..book nem adózik. Oszt miért nem? Nem inkább ezen kéne dolgozni?
Persze ehhez nem pléhvágó olló kell, hanem manikűr olló. Meg olyan, aki tudja azt kezelni.

Habony Árpi ehhez nem ért? Akkor kell valaki helyette aki ért hozzá. Bocsánat, nem helyette, mellé. Elvégre a néphülyítés továbbra is fontos dolog.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 14:59:46

@búvár kondér:

"a kuruc. info esetében még a sajtó , s gondolat és véleményszabadság sem érdekel" --- írod.

Ezzel lemondasz saját gondolat- és véleményszabadságodról.

búvár kondér 2015.02.07. 15:06:58

@bbjnick: Miért mondanék? Sohasem akartam a kuruc.infoban publikálni. Fehér ember nem publikál , nem ír a kuruc. infoban sőt szerintem nem is olvassa (de ez teljesen magán vélemény a vélemény- és gondolat szabadság jegyében)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.07. 15:17:47

Ja és ha már a magyar sajtóról mint "magyar nemzeti termékről" tirádákat zengünk, akkor vizsgáljuk meg hogy a Dualizmus Magyarországán (1867-1918) a "nemzeti sajtó" (haha) milyen szerepet játszott.

betiltva.com/2006-2009/200708-szekfu-gyula-harom-nemzedek/

"A főváros ekkor már a magyar kapitalizmus székhelye, benne tehát a zsidóság, mint a kapitalizmus mozgatója és előnyeinek élvezője úgyis otthon van már a második korszak óta. De Budapest egyúttal politikai központja is az országnak, a parlament és parlamenti pártok székhelye, honnan a nemzetnek szinte kizárólag politikaira redukált lelki szükségletei is kielégítést nyernek. Budapestet az állami és nemzeti illúziók éppúgy táplálják, mint a kapitalizmus. A zsidó értelmiség most, illúziók és kapitalizmus szolgálatában s mindkettőt saját érdekei szerint hasznosítva, ráteszi kezét Budapestre mint szellemi központra is. Mintha csak óriási nagyvállalat volna, magára veszi az ország ezen központi üzemének, politikai és kulturális fókuszának irányítását és munkában tartását.

Hatalma a magyar lelkeken Budapest közvetítése nélkül soha uralkodóvá nem vált volna: az ország szíve volt a közeg, melyen át az új zsidó értelmiség kultúrája egyenletes nyomással áramlott szét az országban. Viszont Budapest sem foglalhatta volna el domináló helyzetét, ha szellemi és anyagi termelését a zsidóság energiája és munkaereje nem irányítja. (...)

Józan történetszemlélet megtanít rá, hogy a hírlapirodalom a kapitalizmus korában nem Juniusok és Swiftek foglalkozása, hanem egyszerűen üzlet, melyhez jellem és műveltség helyett üzleti szellem kívántatik. Olyan üzleti szellem, mely a közönség érdeklődését kihasználva, a termelt áruból a lehető legnagyobb példányszámot tudja piacra dobni és a kapitalista tulajdonosok profitját lehető nagyra növelni. Kapitalizmus és modern hírlapirodalom egymástól szét nem választhatók és ha a kapitalizmus zsidók kezén van, természetes következés, hogy a sajtó is zsidó lesz és zsidó ideológiát fog szolgálni. És az utóbbi korszak tapasztalatai csakugyan bebizonyíták, hogy a nagytőke profitsóvárgását zsidó újságírók jobban ki tudják elégíteni, mint keresztények – nemcsak nálunk, az egész európai világban.

Azt nem merném állítani, mintha a keresztény magyarok örökölt erkölcsi felfogásuknál fogva botorkáltak volna nehézkesebben az újságírás sikamlós pályáján és a lelki és nemzeti érdekeket nem áldozták volna fel éppoly szívesen az üzleti szempontnak, mint zsidó kollégáik, – sokkal fontosabb az, hogy bennük az üzleti szellem és találékonyság kisebb volt és ősmagyar korlátlankodó, gyűlölködő természetüknél fogva a tisztesség elveiről nemcsak üzleti szempontból, amint a kapitalizmus kívánta, hanem személyi érdekeikből is megfeledkeztek, ami viszont már fegyelmezetlenség volt és esetleg ártott az üzemnek. A zsidó értelmiségnek főként friss galíciai része ilyen nehézségekbe ritkábban ütközött. Minél több bevándorolt került a hírlapcsináláshoz, annál jobban működött az üzem, annál boszorkányosabban forgott a rotációs gép, nagyobbodott a vállalkozó profitja s a jámbor magyar, ki a hírlap nyomtatott betűinek is bibliaként hitt, annál inkább alája gyűretett a budapesti zsidómagyar kultúrának.

A budapesti sajtó – ezt be kell vallanunk – a hanyatló korban valódi nemzeti irodalomszámba ment; igyekezett is a nemzet minden szükségletét üzleti kulantériával kielégíteni. A magyar szükségletek ekkor állami és nemzeti illúziókból, pártpolitikai és személyes gyűlölködésből állottak. Mindezt a budapesti lapok jutányosan és élvezhető formában szállították. A nagy magyarosító akció most hozta meg gyümölcseit: a megmagyarosított nevű hírlapíró üzleti géniusza segélyével tökéletesen átidomult a nemzeti illúziókhoz és soha még álmában sem szalaszt ki tollából egyetlen szócskát sem, mely a magyart illúzióiból felébresztette volna. Jellemző, hogy a magyar imperializmusnak konzervativizmussal kacérkodó lapját túlnyomóan zsidó tehetségek szerkesztették, sőt az antiszemita hírlapok körül is találkoztunk fölös számmal zsidó eredetű egyénekkel. A magyar dicsőséget senki oly meggyőződéssel nem hirdette, a magyar hiúságot senki oly édésbizsergően nem simítgatta, mint ez “asszimiláltak”. Ők emelték dogmává állameszménk nagyságát és mindenható voltát, mely a lelkieket háttérbe szorítá s melyet hozzájuk hasonló szépséggel még közjogprofesszorok sem tudtak ecsetelni. Ők becsülték le a nemzetiségek erejét, ők támadták válogatás nélkül szövetségeseinket és ellenségeinket, Ausztriát, németeket, románokat stb., mindenkit és mindenütt, ahol a felelőtlen lelkesedéstől és önbizalomtól a józan magyar érdeknek kellett volna a vezetést átvennie. A parlamenti pártok önös törekvéseinek még oly lapok is szolgálatába szegődtek, melyek egyébként anyagi helyzetük miatt, apróhirdetési üzleteik folytán, nem voltak ráutalva erre. De ahol népszerű izgatás forgott szóban, ott egyik sem maradhatott el, lévén a cél a kapitalisztikus profit növelése. "

Bell & Sebastian 2015.02.07. 15:19:24

Fehér ember a white powerben hisz, ha félti a rongyos életét. Aki elégő áldozat szeretne lenni, az csatlakozzon a demokratatatákhoz.

Lajos olyan, mint az ukrán törzsfőnökök, eddig bárkit legyakott, aki az útjában volt. Csoda, hogy eddig húzta.

Bell & Sebastian 2015.02.07. 15:23:35

@Nemzetstratégia: Az kurvára nem mindegy, hogy nyugati zsidó vagy galíciáner geci! Az előbbivel lehet bótolni, az utóbbi nettó létszámfölösleg, elsősorban a sajtóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.07. 15:42:50

@búvár kondér:

A szólás-, vélemény- és gondolatszabadság nevében korlátoznád mások szólás-, vélemény- és gondolatszabadságát? Nem ezt hívják felétek kognitív disszonanciának?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.07. 15:51:06

@bbjnick: Kurvára örülhettek az ilyen über ötleteidnek a munkatársaid, amíg a médiában dolgoztál és nem leszázalékolt alkesz voltál Bivalybasznádon.

búvár kondér 2015.02.07. 15:55:42

@bbjnick: Annak hívod aminek akarod. Felőlem hívhatod akár TULIPÁN-nak is! Engem a fehér embert nem érdekel (magyarul: szarok a kuruc.infóra).

Bell & Sebastian 2015.02.07. 16:16:15

Höhö, a Kuruc, cikkenként átlagosnak mondható, 30-35 ezres letöltésszámán túl a Simicska portré kétszer ennyi és még emelkedik.

Nem ezt mondják média túlsúlynak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.02.07. 16:24:13

ki mit tippel, mikor kerül elő az antiszemita kártya? mármint, hogy igazából miért üldözi ez az ördögi miniputyin az ő hodorkovszkíjukat :)

Herr Schwarze Liste 2015.02.07. 17:02:42

@búvár kondér: látom a második mondat fölött elsiklott a figyelmed, sebaj.

Bell & Sebastian 2015.02.07. 17:25:55

@jose maria padilla: Inkább úgy vetődött fel a kérdés, hogy vagy véget vet Orbán a vircsaftnak, amiből eddig ő is hasznot húzott, vagy megy a levesbe. Merkel azt okézta le, hogyha át tud lapátolni mindent a gonosz Lajosra és bandájára, akkor maradhat.

Így fogják perbe Rajk elvtársat, izé... Nagy elvtársat, nem is, Simicska elvtársat.

Visinszkij (aki nem bíboros, hanem szovjet főügyész volt) azt tartotta, hogy a koncepciós per az osztályharc _eszköze_ és szart sem ér _beismerő vallomás_ nélkül. Várhatóan újratemetik.

>>> ...
Boldog időt soha nem feledem.
Hallani vélem a hangodat még,
Volt egyszer rég, egyszer rég.
<<<

búvár kondér 2015.02.07. 17:28:48

@Herr Schwarze Liste: bennem a hiba! Mi az a második mondat?

De azért megemlíteném, Simicska eddig tűrt! Orbán már úgy jó féléve vagy egy éve is belerúgott amikor a terület alapú támogatásokat az 1200 hektár fölötti területeknél drasztikusan csökkentette. Tekintve ,hogy Simicska érdekeltségei messze meghaladják a több tízezer hektárt eléggé érzékenyen érintette.
Ezek után jött a kitiltási affér ahol szerintem mentek a háttér üzenetek s Orbán meghátrálni kényszerült Vida Ildikó esetében. Vida Simicska embere maradt a NAV élén.
Ez a média adó egy újabb csapás lenne Orbán részéről ....de szerintem Orbán nagyon elszámította magát s Simicska szándékosan vagy tudatlanul de nyilvánossá tette a harcot s a nyilvánosság előtti harchoz Simicskának sokkal több muníciója van. Simicskát nem zavarja a sárdobálás (nem érdekli minek látszik - minek láttatják) - Orbán meg egyenesen retteg tőle hogy folt esik "tisztességén?".
Már pedig a Simicska féle geciség könnyen rásül Orbánra pedig ez csak holmi lepkefingnyi zaj ahhoz képest amit Simicska tud kelteni.

Bell & Sebastian 2015.02.07. 17:41:39

@Herr Schwarze Liste: Jut eszembe, nemrég láttam a német RTL -en egy kissé cianid összefoglalót a magyar valóságról, ahol is bevágták egy röpke állókép erejéig a kitiltottakat. Mindet. Hogy is van ez?

Fellazítunk, éket verünk? Szivárog a Nachttopf?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.07. 18:16:41

@Bell & Sebastian:

"A nemzeti érzésű magyarság ezen felfogását ismerve, nagyfokú méltatlanság volna, ha a már bennlakó, honos zsidóságnak rónánk fel vétkéül, hogy a galíciai bevándorlást meg nem akadályozta. A magyar közhangulat liberalizmusában a magyar zsidó Eötvös József óta szívvel-lélekkel liberális volt és semmi oka nem lehetett éppen a zsidó bevándorlással szemben akasztani szögre liberális elveit, mikor még hozzá a keresztény magyarság minden módon megkönnyíté e bevándorlást. Az újabb fejlemények világánál felismerhető, hogy a zsidóság e magatartása hibás és önmagára káros volt: előrelátó, a zsidó faji szempontoktól függetlenebb, magyarabb zsidó politika észrevehette volna a veszedelmet, mely a dunántúli, generációk óta jó magyar zsidóság és a galíciai jövevények egy kalap alá vételéből származhatik. A honos magyar zsidó azonban testvéri érzéssel nyújtá kezét fajrokonai felé – kik némelykor ugyancsak távoli rokonai voltak, amennyiben a dunántúli zsidóság egy része nyugati bevándorlás – s fajszeretetét szabadjára eresztve, a betóduló idegeneknek önmagát és magasabb kultúráját is kiszolgáltatta.

Így állott elő a bevándorlásnak példátlan megkönnyítése folytán a helyzet, hogy e szegény és Németországhoz képest elmaradt országban minden tíz magyarra egy zsidó esett, míg a diasporának szintén alávetett németek közt csak 100-120-ra egy. Ez a milliónyi zsidóság, a magyar állam és közvélemény illuzionárius intézkedéséhez alkalmazkodva, magyarnak vallá magát és egyetlen magyar zsidó réteget képezett, melyben régi honosok és ma érkezettek közt senki sem tett különbséget. A galíciai menekült ebben a rétegben egyszerre részesévé lőn mindazon előnynek, melyet a honos zsidóság a magyar faj antikereskedelmi és antikapitalista talentuma folytán élvezett. A kapitalizmus hirtelen fellendüléséhez, az indusztrializmus és pénzüzlet szédületes kifejlődéséhez a zsidóság szolgáltatta az agyvelőt és embert, míg testi munka nélkül lehetett működni. Így a nyereség is az övé volt, azaz a galíciai menekültek a zsidó kapitalizmus segélyével már az első és második generációban felemelkedtek a középosztályba, a magyar középosztályba. Közrejátszott itt a zsidó fajszeretet, a családi érzés is, mely nem nyugszik addig, míg az utódokat kényelmesebb életmódba, szellemi foglalkozások körébe nem emeli."

Bell & Sebastian 2015.02.07. 18:29:04

@Nemzetstratégia: Hát ja, addig tartott a rokonszenv, míg jól meg nem sütkérezték őket. Nem is csoda, hogy ezért utólag kissé neheztelnek reájuk.
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, / A sors olykor nem tudja, mit akar? / Az egyiknek kiderül, s a nap fénylik fenn, / a másiknak nem jut, csak zivatar.

Christopher Adam 2015.02.07. 20:55:57

Ha a piacról finanszírozná magát a Magyar Nemzet, akkor egyetértenék Balogh Gergely Ákossal. De mivel egy etatista lapról van szó, mely közpénzből jut előnyhöz és ezzel torzítja a magyar sajtópiacot, miközben a "közjó" helyett egy szűk csoport érdekeit szolgálja valamennyi adófizető pénzéből, nem lenne tragédia, ha eltűnne. Úgy mint, ahogy az sem lenne katasztrófa, ha az MTVA - teljes egészében - megszűnne létezni, legalábbis jelenlegi formájában. Akkor talán egyszer születhetne egy BBC, CBC, vagy akár PBS minőségű magyar non-profit közszolgálati csatorna.

Virág et. 2015.02.07. 20:57:55

@vizipipa: Már miért ne adózna? A saját országában. Az internet már csak ilyen dolog, egyik országból is elérhetőek a másik ország szolgáltatásai.

Egyébként izmozni is felesleges ezen, mert ha valami csoda folytán hirtelen kidobnánk az ablakon az összes kettős adóztatás elkerüléséről kötött nemzetközi egyezményünket (kb akkor menne tönkre a MOL mondjuk, hogy magyar startupokról meg mindenki másról, aki itt dolgozik és külföldön ad el (khm... autóipar) ne is beszéljek) és valahogy át is vernénk rajtuk ezt az adót, azzal csak annyit érnénk el, hogy Magyarországról minden szolgáltatás a mindenhol máshol kínált ár + az adó lenne, aminek az eredménye az lenne, hogy a hirdetési szolgáltatást igénybe vevő magyar vállalkozások még jobban lemaradnának a nemzetközi versenytársaiktól, mivel azok ugye egy adónyival kevesebbet fizetnek ugyanazért a reklámért. Kb. mint a regisztrációs adó az autóknál.

Egy 200 milliárdos piac 5%-a is csak 10 milliárd forint. Annyit egy jobb hónapban elcsesz az MNB "alapítványra", meg tuti kis palotákra az országban. Talán ott kéne inkább megfogni azt a pénzt.
Lehet, hogy kevesebbszer fordulna meg Simicska Nemezise Svájcban ezek után, de azt hiszem, azt 10 milliónyian (na jó 8 milliónyian, a 2 millió birka ezen is sírna biztosan) kihevernénk.

vizipipa 2015.02.07. 21:26:05

@Virág et.:

Igazad van! Várom is megfogalmazott javaslatodat arra, hogyan támogassuk az említett helyeken hirdető magyarokat, versenyképességük növelésére.

Ha megcsinálod az összehasonlítást az eu földalapú támogatásokkal és a magyar kocatartási támogatással is, akkor az már doktorit is ér.

igazi hős 2015.02.07. 22:45:04

@Virág et.: "Már miért ne adózna? A saját országában." Hát nem ez jellemző rájuk, lásd: index.hu/tech/2012/12/11/430_milliardnyi_adot_trukkozott_el_a_google/ (Mondjuk ezzel még a cipőjét sem köthetik meg az Apple-nek, de azért ez már elég nagy összeg, hogy az USA adóhivatala is számon tartsa.)

osze 2015.02.07. 23:36:38

"Ez a legfontosabb Orbán számára és minden őt korlátozó körülmény kiiktatására törekszik. Nem csak most, hanem hosszú ideje."
Ez a Kóczián-féle mondat többféle módon értelmezhető.
Az egyik értelmezés a a valóban önálló, szuverén politikus képe. A másik az, ahogy a görögök határozták meg a türannoszt, a törvények fölött álló egyeduralkodót: "megtehet mindent, amit csak akar".
Döntse el mindenki, hogy saját esze szerint mit lát ezekben a folyamatokban...

Herr Schwarze Liste 2015.02.08. 02:24:05

@búvár kondér: nem erre vonatkozott. nohájnmál bitte.

Herr Schwarze Liste 2015.02.08. 02:44:44

@Bell & Sebastian: nos, csak a nagyon-nagyon naív (mandi)pubik hiszik, hogy mutti nem egyeztet mutyisztán vonatkozásában a mekkéjnista pentagonnal, pláne miután geraszim egy angélának adott ígéretét megszegte (értsd: mutti nem kis meglepetésére szembesült azzal, hogy hiába hever lábai előtt fél (kelet) európa, de geraszimnak számára kár játszania a sodrófás matrónát, ezt az k(g)b fullba lesz*rja, mert megteheti). this iz begininning of njú diszkáverd frendshipp.

no innen kerül képbe a csuti rosszcsont. rajta - geraszimmal ellentétben - el tudja és el fogja verni a port az a porosz-pentagon tengely, aminek valódi természetét és puszta létezését az önnön (kamu) zsenialitásának narkófelhőjét sniffelő kurzus nem igazán hitte lehetségesnek, noha - ha utána olvasott volna a német egyesítés hátterének - nagyon is ott van. már nem de gaulle a makrancos menyasszony, dirndlben ropja az új mátka, úgy kábé két évtizede.

nem lennék szegény gulyásgeri helyében... méghogy mutti majd bevédi a kurzust... LOL... durván benézte... ezt is... és még... de nem spoilerezek :DDD

2015.02.08. 07:05:36

Lajos-lajos, te ténlyeg egy ostoba gyökér faszfej vagy.

Ki akarod nyírni Ovit? Akkor egy halott ember vagy.

Idióta

Virág et. 2015.02.08. 08:41:11

@vizipipa: Nincs itt semmi összehasonlítás, nem lehet támogatni őket úgy, hogy az ne ütközzön uniós jogba. Ha kivetsz egy szektorra 5% adót, de a magyar vállalkozókat mondjuk 4,9%-ban dotálod, akkor lényegében 4,9%-os adót vetettél ki a külföldi vállalkozásokra. Ezt az EU-ban nem lehet, érthető okokból (ha lehetne, akkor nem lenne értelme az uniónak, mivel az nem lenne unió).

Az EU földalapú támogatásaiból arányosan kapnak a magyarok is (épp ezzel büszkélkedett a Vezér, hogy milyen rekordmennyiségűt sikerült kiharcolniuk a népnek), az már legkevésbé az unió hibája, hogy ezek a pénzek az igazi gazdák helyett politikusok és pereputtyaik zsebében landol. Ezért a választó a felelős, amikor az EU megpróbált a törvénytelenségek miatt szólni, akkor ti kivonultatok békemenetelni, hogy nem leszünk gyarmat. Tessék már rendbe tenni a dolgokat a fejekben!

@igazi hős: Emiatt egyrészt aggódjanak abban az országban, amelyik a történet legnagyobb vesztese és amelyik jogi kiskapuval ezt a lehetőséget létrehozta: ez az USA. Aztán meg másrészt aggódjon miatta az EU és ott is főleg az angolok, ahol az ilyen bevételek legnagyobb része realizálódik. Valahol a lista végén kullog Magyarország a forint húsz bevételével és a ténnyel, hogy ebben tagállami szinten úgysem lehet döntést, csak az EU szintjén.

búvár kondér 2015.02.08. 08:41:31

@Lion K: pedig Ovi már csak egy élő halott. ..... no meg geci.

Laikus Érdeklődő 2015.02.08. 11:50:58

Egyrészt, a reklámok hazudnak. Ez persze erős túlzás, de a legelvakultabb marketingesek is egyetértenek abban, hogy a reklámok célja nem a vásárlók objektív tájékoztatása.
Namármostkéremszépen, hogyan várható el az objektív tájékoztatás a reklámozókból élő kereskedelmi médiától?

Másrészt, még egyszer, összefoglalva, hogy miért lenne a legjobb, ha a reklámadó megszűnne, és nem átalakulna:
mert a reklámadó a jelen helyzetben öntökönszúrás (de nem feltétlenül önsorsrontás)

coog 2015.02.08. 15:26:57

speciel a reklamadonak nem sok koze van az orban simicska haboruhoz, bar lehet, h ez volt az utolso csepp

procontra.tk/

Balt 2015.02.08. 16:19:22

@toportyánzsóti: "Simicska Lajos azt gondolja, hogy ez rossz projekt politikailag, energetikailag és környezetvédelmi szempontból is – vélekedett."

Itt jegyezzük meg, hogy Simicska cégei a mai napig dolgoznak Pakson...

Balt 2015.02.08. 16:25:20

@Herr Schwarze Liste: Aki (ti. Lászlóné) a mai napig a paksi bővítés kormánybiztosa. Lol, ennyit Simicska Paksellenességéről.

Bell & Sebastian 2015.02.08. 16:59:20

@Herr Schwarze Liste: Mintha éppen nem egy húron pendülne Amerika Kapitány és és minden Krautok Knédlije. Így hát ebben téved. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy a Nemzetközi Köcsögfészek Retekklub villanyozza meg a sokkolóval Nagy Jó Urunkat. Az Ötödik Hadoszloppal nem számolt.

Ezek után duplán furcsa is lenne akárcsak a demokrácia látszatát emlegetni. Úgy értem, egyik oldal sem máriás lány mirtuszkoszorúval.

Nem leszünk amcsi gyarmat, mert német leszünk. Orbán marad, vegyen egy csomag Taschentuch -ot, oszt facsargassa vödörbe, betöltheti az ablakmosóba.

Balt 2015.02.08. 17:22:02

@coog: Olvasva a blogodat: igen, ezek az aktuális kérdések.

Balt 2015.02.08. 17:24:53

@Balt: Vagyi a rosseb tudja, a szakmai vezető nyilván Aszódi Attila. De tudtam, hogy N. L.-né neve is felmerült a témában:
index.hu/gazdasag/2014/06/03/megvan_mit_csinal_majd_nemeth_laszlone

Toportyán Zsóti 2015.02.08. 17:54:41

@Balt: Kérdés az hogy ő intézte az új reaktorépítési üzletet magának vagy a csuti akadt a gazpromkgb horgára.

Balt 2015.02.08. 18:14:00

@Toportyán Zsóti: Vagy az oroszok a mi horgunkra, mert ma nyilván nem akarnák/tudnák megkötni azokkal a feltételekkel az üzletet, mint tavaly.

profilo 2015.02.08. 20:12:10

@toportyánzsóti:

"Csintalan Sándor kijelentette"

Hú vazze! Sanyi bácsinak megint sikerült felköpnie és gyorsan áláállnia? Van még olyan felület,ahová bemerik hívni saját maguk leégetése mellett a nagyon hiteles Sanyi bácsit kijelenteni?

:)

annamanna 2015.02.09. 02:02:19

@toportyánzsóti: Simicska mást mondott, és az a releváns, amit ő mondott, nem az, amit Csintalan.

" Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit. Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események."
magyarnarancs.hu/belpol/sok-mindent-tudok-orbanrol-melyinterju-simicska-lajossal-93660

Itt ez a lényeg. Cakkpakk Orbán hosszútávú tervei az országgal, amiket Simicska gyomra már nem bírt bevenni. Itt nem Paksról meg a médiáról van szó, annál sokkal többről, mindenről.
Mivel még soha nem szólalt meg, ezért egyelőre nem látok okot arra, hogy hazugnak tartsam. Már csak azért sem, mert tényleg igaz, hogy tavaly óta igyekeznek kiszorítani őt, és ezt mindenki tudja.
Ha pedig nem hazudik, akkor érdemes megjegyezni azt, amit mondott - Orbánnak olyan tervei vannak az országgal, amiket még a legrégibb haverjának a gyomra sem bírt bevenni, és inkább szembefordul vele, csak ne kelljen egyetértenie.
Hogy most ennyire kibukott, annak már nem Orbán az oka, hanem a többiek, pláne Liszkay, akikről azt hitte, szintén úgy látják a dolgokat, mint ő, és hajlandóak kritizálni Orbánt. Én ebben egyelőre nem diktatorikus parancsot látok (tehát hogy az újságírók minden meggyőződés nélkül legyenek bírálóak), hanem szerintem Simicska komolyan meg van győződve arról, hogy igaza van, és Orbánt bírálni kell.
Ezt már csak azért is így gondolom, mert különösebben nem tűnt dörzsöltnek az ámokfutása, nem zárkózott el az újságírók elől, készséggel adott felvilágosítást még arról is, melyik cége vette meg a Magyar Nemzetet.
Ő nem egy előadóművész, és ha színészkedni akarna, azt is gyakorolnia kellett volna idáig.
Csintalan viszont profi kamuzó.

Akármi is fog történni ezután, Orbánnak tudomásul kell vennie, hogy kiszámíthatatlan, melyik emberénél mikor szakad el a cérna, és mikor fordul szembe vele. Akár lesz ilyen, akár nem, az esély megvan rá. Van egy csomó dolog, amire nem lehet előre felkészülni, és amit nem lehet vasmarokkal kézben tartani.
A fideszből eddig is rengeteg ember bukott ki, akiknek egy idő után elegük lett abból, hogy nem lehet önálló véleményük. Ez eddig is így volt és eztán is így lesz, pár napja volt Illés Zoltán kirohanása. Vagy Kurucz Éva, aki lemondott a kormányszóvivői posztról. Nyilván lesznek mások is, akik valamiért fölállnak, mert nem bírják tovább.
Ferenc Józseffel még a saját fia is szembefordult, gondolom, ő sem számított előre rá, mégis megtörtént.

Toportyán Zsóti 2015.02.09. 21:07:08

@Balt: Az oroszok a mi horgunkra...Rég mosolyogtam ekkorát.

bpe 2015.02.10. 05:17:47

"A teljes televíziós és rádiós reklámbevétel együtt sem éri el az 55 milliárdot"

hát, ezzel szemben a kétszeresét is eléri bruttó..

www.napi.hu/ado/megvan_kiket_sujt_az_uj_ado_itt_a_lista.582142.html

Herr Schwarze Liste 2015.02.10. 17:33:53

@Bell & Sebastian:

Mein Schnuckiputz, a minapok hírei ippenséggel - megint - engemet igazolnak vissza. Teccik tunni az Atlanti Filharmónikusok az egy olyan társulat, ahol Mutti vezérszólista lehet, de karmester soha. Kadenzot írhat, Kottát fullban soha. Arról már nem is beszélnék, hogy a VHS korszak óta ismerni illik a jó zsaru-rossz zsaru tandemet.

Ami meg a Fáraót illeti, nos, szintén a napi híreket ajánlanám, az udvartartás már a vastagabbnak ítélt jégtáblák felé kacsintgatva ugrabugrál, de mivel mindegyik a golfáramlaton úszik, befürdés lesz a vége. Ennek menetrendje és módja mindössze nem egészen a galamuszi-nyuszik álmai szerint müxik, mivel a sültgalamb nem tanult meg repülni és a Mecénások is rájöttek, hogy a helyi haverok Mesügék és a nyafogáson túl nem sok minden megy nekik, a Munka meg nem intézi el önmagát. De ha nincs blitz-majdan, akkor lassú botrány berlusconit mos.

Üdvözlettel
Captain Obvious

gyalog.galopp 2015.02.10. 18:54:00

@Herr Schwarze Liste:

Ezek most a csillagok állásából, vagy tenyérből? :)

Herr Schwarze Liste 2015.02.10. 19:21:24

@gyalog.galopp: ürgebőrbe varrt dobozból, békaemberek hozták

2015.02.14. 02:32:26

Borókai, te tényleg egy kurva hülye vagy.

valasz.hu/publi/balszezon-109485

Pelso.. 2015.02.14. 09:05:52

@Herr Schwarze Liste: A fáraók legalább piramisok formájában valamit hagytak ránk, nem csak szétb@szott országot.

2015.02.28. 05:38:38

Ki fogja megállítani a részeges Simicskát?

Bosszúálló geci fasz - szarik mindenkire.
süti beállítások módosítása