A Charlie Hebdo-mészárlás után: nem a zuhanás fáj
2015. január 08. írta: Redakció

A Charlie Hebdo-mészárlás után: nem a zuhanás fáj

la_haine.jpg

Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása.

A Charlie Hebdo elleni támadás újabb szeg az Európában élő muszlimok és nem muszlimok közötti párbeszéd koporsójában.

A francia szatirikus lap munkatársainak aligha a Mohamed prófétáról közölt karikatúráik miatt kellett meghalniuk. A francia lap képsorai, csakúgy, mint a korábbi dán gúnyrajzok, vagy a próféta szexuális életét bemutató 2012-es amerikai film csupán apropóul szolgáltak arra, hogy pszichopaták beinduljanak és a már amúgy is fájdalmas fekély kifakadhasson. Az iszlámot és prófétáját támadó öncélú gúny persze Casablancától Párizs külvárosán és Bagdadon át Kuala Lunpurig minden jóérzésű muszlim számára sértő. Az eseteket azonban leginkább ott követik tüntetések, zavargások pláne merényletek, ahol egyébként is fortyognak a felszín alatt különböző társadalmi és politikai konfliktusok. Ahogy Karachi vagy Kairó külvárosának dánzászló-égetőit, a Tripoliban lévő amerikai követség támadóit, úgy Chéif Kouachit és testvérét, Saidot sem a próféta elleni gúny tüzelte. Ők és tettük egy társadalom kudarcának melléktermékei. A Charlie Hebdo szerkesztőségében fél évszázados válság eszkalálódott, mely kialakulásához – tisztelet a kivételnek – mindenki hozzátette a magáét.

A Charlie Hebdo ráadásul nem is Mohamedről, hanem a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet önjelölt kalifájáról közölt karikatúrát a végzetes támadás reggelén. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy al-Bagdádiról muszlim országok mainstream médiumaiban és közösségi oldalain ezrével tobzódnak a Charlie Hebdoénál klasszisokkal durvább gúnyrajzok. A francia lap karikatúrája csupán várva-várt apropó lehetett, mely nyomán a franciaországi születésű, de lélekben idegen radikálisok aktivizálták magukat. És ne higgyük, hogy ezzel vége. Ürügy mindig lesz. Hiába döntenek úgy a mainstream véleményformálók, hogy az eset után óvatosabban állnak bizonyos kérdésekhez, hiába intenek türelemre a mérsékeltek, mindig lesznek olyanok, mint a Korán-égető floridai tiszteletes, Terry Jones vagy a dán Jyllands-Posten ügyet kirobbantó Ahmed Akkari, akik tizenöt perc hírnévért cserébe emberéleteket hajlandóak kockára tenni.

Eltűnő árnyalatok

A francia tragédia újabb szeg az Európában élő muszlimok és nem muszlimok közti párbeszéd koporsójában. Hiába özönlenek most az iszlám világból és a nyugati muszlim közösségek irányából egyaránt az együttérző, gyilkosságokat elítélő nyilatkozatok, a méltán felháborodott közvélemény egyre kevésbé lát árnyalatokat. Az európaiak szemében a „muszlim”, legyen szó vallását nem gyakorló törökről, szenegáli szúfiról, iráni síitáról vagy málikita marokkóiról, mindinkább egy heterogén masszává áll össze. A radikális őrültek pedig mindent megtesznek, hogy ezt a képzetet igazolják.

Hiába magyarázzák a vallástudók, hogy az iszlámnál – mint bármely vallásnál általában – csupán olvasattól függ, hogy a háború vagy a béke vallása-e. Hiába ecsetelik a hozzáértők, hogy a muszlim vezetők európai színtéren folytatott harca továbbra sem a Nyugat, hanem elsősorban az európai muszlim közvélemény uralásáért megy. Nem az őslakók közül toboroznak, hanem egymás soraiból csábítanak át híveket. Hiába köztudott muszlim körökben, hogy a török finanszírozású Kölni nagymecset nem a közeli katolikus katedrálisnál, hanem a többi, szaúdi, iráni, marokkói pénzből épült mecsetnél szeretne magasabbra emelkedni. Hiába támasztják alá kutatások, hogy a reális demográfiai mutatók szerint a muszlimok 2050-re sem érik el Nyugat-Európában a 20 százalékot.

Hiába egyértelmű, hogy a radikális őrültek támogatottsága százalékokban sem mérhető. Hiába bizonygatják statisztikákkal a hatóságok, hogy a potenciális veszélyt jelentő személyekről legtöbb bejelentés nem francia házmesterektől vagy német nyugdíjasoktól, hanem a muszlim közösségeken belülről érkezik. Hála a Kouachi testvérekhez hasonló pszichopatáknak, a közvélemény egyre kevésbé vevő az efféle nüanszokra. Az iszlamofób véleményformálók a francia Nemzeti Fronttól a Holland Szabadságpárton át a német PEGIDA-ig nem kíváncsiak az összetett valóságra. Nekik Mohamed Attákra, al-Bagdádikra, habzó szájú fanatikusokra és autókat gyújtogató suhancokra van szükségük. És sajnos jócskán akad belőlük is.

Növekvő távolság

Az őslakók és muszlimok közti szakadék napról-napra nő. A párizsi gyilkosságig a nyugati műveltségű, lakóhelyüket hazájuknak tekintő muszlimok egyfajta hidat jelenthettek a táborok között. Hídnak lenni azonban egyre kevésbé hálás feladat. Békeidőben is sáros bakancsok taposnak rajta, ha pedig kitör a háború, őt robbantják fel elsőként. Az egyre növekvő muszlim-ellenes nyilvánosságban csakis olyanok kaphatnak teret, akik beleillenek a fekete-fehér narratívákba. Salman Rushdiek, Ayaan Hirsi-Alik és Mosab „Hamasz gyermeke” Youssefek kellenek, akik miután szakítottak eredeti kultúrájukkal, bőrszínükkel hajlandóak tanúsítani, hogy az iszlamofóbiának sincs köze a politikailag inkorrekt rasszizmushoz. A mérsékelt, hagyományaikat privátban ápoló muszlimok, mint amilyen a Kouachi testvérek által kivégzett egyik rendőr, Ahmed Merabet volt, nem férnek bele a narratívába.

A párizsi merénylet Európa betegségének egy tünete. Az öreg kontinens elvesztette identitását, immunrendszere legyengült. Az integráció elbukott, a globalizálódó világban a radikális eszmék – bármely oldalon is helyezkedjenek el – nem ismernek határokat. A liberális demokráciák biztonsági pajzsán mára olyan széles rés tátong, melyet diszkriminatív, de legalábbis a szabadságjogokat általánosan sértő intézkedések nélkül nemigen lehet befoltozni.

 

Európa muszlim-kérdésére aligha van békés megoldás. A II. világháború rémképe már túl messze van ahhoz, hogy visszatartó erő legyen azon radikális európaiaknak, akiknek egyébként mára jogosan van elegük az integrálhatatlan tömegekből. A csendes muszlim többségnek pedig lassan már nem lesz hova hátrálnia eltévelyedett sajátjai és a többségi társadalom radikálisai elől.

A hatások és ellenhatások pokoli spirálja előbb-utóbb robbanáshoz vezet. És mindkét oldalon szép számmal vannak, akik szívesen meggyújtanák a kanócot. A szélsőségesek pedig csakis addig szélsőségesek, míg nem ők vannak többségben. Rendben már rég nincs semmi. A nyugati társadalmak zuhanórepülésben vannak. De a La Haine klasszikus zárómondatát idézve: „Nem a zuhanás fáj, hanem a leérkezés.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr57053181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Charlie Hebdo-mészárlás után: nem a zuhanás fáj 2015.01.08. 14:26:01

A Charlie Hebdo elleni támadás újabb szeg az Európában élő muszlimok és nem muszlimok közötti párbeszéd koporsójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bispora 2015.01.08. 14:11:42

Akkor ez most egy ilyen józanító csitító beírás? Nem is minden muszlim veszélyes, a létszámuk csak 20%-lesz Franciaországban 2050-re, addig meg annyi idő van még... Meg a január eleji diadaljelentés: idén csak 940 gépkocsit gyújtottak fel a franciáknál és lám ez 12%-al kevesebb mint tavaly volt.
Az a baj kedves szerző, hogy az alapadatok hiányoznak. Franciaországban tilos az etnikai nyilvántartás, de szerencsére fejlett az egészségügy. Így minden újszülöttet szűrnek sarlósejtes vérszegénységre- ami észak afrikai genetikai marker. Nos 2012-ben az újszülöttek 36%-a hordozta ezt a bélyeget országosan, a párizsi régióban meg kb 60%.
Ez már most game over...

annamanna 2015.01.08. 14:12:31

"Európa muszlim-kérdésére aligha van békés megoldás."

CSAK békés megoldás van!

A bevándorló tömegek miatt egyre több európai kerül személyes kapcsolatba muszlimokkal. És ahogy nekem is nagyon jó benyomásaim lettek, úgy biztos vagyok benne, hogy igen sokaknak szintén jó benyomásaik lettek az arab világból érkezettekről.
Szerintem pont hogy árnyalódik a kép, pont nem leegyszerűsödik, hanem bonyolódik.

A legbrutálisabb merénylő eddig nem az általad felsoroltak voltak, hanem a norvég SZABADKŐMŰVES mészáros, aki ráadásul a sajátjait ölte.
Nem a muzulmánok jelentik az igazi veszélyt Európára, hanem a Baphomet-imádó szarháziak. Ők pedig "házon belül" vannak.

Hedon 2015.01.08. 14:26:47

Amíg nem látom a békés európai muszlimok tízezres demonstrációját, amelyben kiközösítik maguk közül a szélsőséges, erőszakos elemeket és vallási tanokat; amelyben kifejezik beilleszkedési vágyukat az európai kultúrába, addig az iszlám egy rákos kelés marad Európa testén.
Addig ez csak szerecsenmosdatás.

Sir Galád 2015.01.08. 14:50:57

Na várjunk. Azért nem 2 repülő csapódott a WTC-be.

Helyes Írás 2015.01.08. 15:23:41

Vannak itt érdekes mondatok:

"A Charlie Hebdo szerkesztőségében fél évszázados válság eszkalálódott, mely kialakulásához – tisztelet a kivételnek – mindenki hozzátette a magáét."

"Hiába támasztják alá kutatások, hogy a reális demográfiai mutatók szerint a muszlimok 2050-re sem érik el Nyugat-Európában a 20 százalékot."

"Az őslakók és muszlimok közti szakadék napról-napra nő."

"A párizsi merénylet Európa betegségének egy tünete. Az öreg kontinens elvesztette identitását, immunrendszere legyengült. Az integráció elbukott, a globalizálódó világban a radikális eszmék – bármely oldalon is helyezkedjenek el – nem ismernek határokat. A liberális demokráciák biztonsági pajzsán mára olyan széles rés tátong, melyet diszkriminatív, de legalábbis a szabadságjogokat általánosan sértő intézkedések nélkül nemigen lehet befoltozni. Európa muszlim-kérdésére aligha van békés megoldás."

"A hatások és ellenhatások pokoli spirálja előbb-utóbb robbanáshoz vezet."

Mindez egy árnyalt (és valóban arra törekvő) összefoglalóban. Undorodom azoktól, akik egy ilyen esemény után muszlimokra támadnak. De 20% muszlim már nem játék. Ráadásul a 20% muszlim a 30 év alattiak körében akár40% is lehet. (S mi lesz azután, hogy az arab országokban elfogy az olaj?) Ezt bizony meg kellene előzni, mert, ha berobban, az az európai kultúra végét is jelentheti.

Bell & Sebastian 2015.01.08. 16:22:55

Összességében jó (egy belsős tollából nem jó), elemzésnek közepes fölé, konklúzió: éppen hogy kettes.

El kellene végre jutni oda, hogy meg kell szabadulni az államvallássá tett, amerikai agybajtól. Európai viszonylatban, magyar viszonylatban meg nem muzulmán -kérdés van, hanem _más_ kérdések vannak, amelyek megoldása fontosabb.

Lehet itt ajvékolni, hogy így meg úgy a radikálisok, csakhogy az adható, helyes válaszok egyike sem neoliberális lesz, innen nézve.

Sajnálatos, de itt pont a Turulok és Ergék mennek először a levesbe, bárhogyan is fáj ez most nekik.

Megint nem sikerült a tüzet vízzel házasítani, pedig hányan akarták újra feltalálni a langyos vizet. Lesz helyette tűzzel-vassal, ez a rossz hír.

Innen nincsen már szabadulás, túl késő hozzá.

mrZ (törölt) 2015.01.08. 16:39:58

Csak adalék a hebdo féle újsághoz, 2010ben kidobták ezt a fickót mert viccelt a sárközi gyerek(zsidó az is) és egy gazdag zsidó lány házasságával.
www.theguardian.com/world/2008/aug/03/france.pressandpublishing

Végignézve a képeiket tisztán látszik hogy főleg az iszlámot csúfolta, valamennyire a keresztényeket, és nagyon elvétve a zsidókat. Ami viszont újabb kérdéseket vet fel az ügyben, illetve megmutatja a provokatív zsidó propagandát.

Ugye gellért?

Bell & Sebastian 2015.01.08. 16:44:36

@mrZ: Mondja csak, a Sárközi pont úgy zsidó név, mint az Orsós?

mrZ (törölt) 2015.01.08. 17:08:39

@Bell & Sebastian:
France's new president, Nicolas Sarkozy, lost 57 members of his family to the Nazis and comes from a long line of Jewish and Zionist leaders and heroes, writes RAANAN ELIAZ.

www.joi.org/bloglinks/France.htm

Az orsós is az, orbánosítva van, mert cigányként még csak elfogadja a célközönség, az antall-horn-gyurcsány zsidóvonal után már nem lehetett volna érvényesülni, legalábbis finkelstein szerint így könnyebb a bibliai család ködbe borítása.

huKKK 2015.01.08. 17:49:33

@annamanna:
Hablaty.
Maga egy keresztény színű muzulmán propagandista?

picur3ka 2015.01.08. 18:02:17

Oroszország meg a NATO partnere a terrorizmus elleni harcban. Van az a bőr...

@huKKK:

Multi-kulturális figura.

annamanna 2015.01.08. 18:26:18

@Sir Galád: igazad van.

Amikor II. János Pál ellen merényletet kísérelt meg egy muzulmán, mi lett belőle, vallásháború? Nem.
A londoni, madridi robbantások után kitört vallásháború? Nem.
Az Utoya-szigeti mészárlás után kitört vallásháború? Nem.
Most se fog. Ez is csak egy piti szarházi provokáció, egy a sok közül, de az élet most is megy tovább.

@huKKK: mintha megígérted volna, hogy nem szólsz hozzám! Ennyire nehéz betartani?

annamanna 2015.01.08. 18:34:29

@mrZ: Igen, ez teljesen igaz, bár itt végképp marginális, én két forrást tudok rá.
Az egyik: www.sokkaljobb.hu/content/s%C3%A1t%C3%A1n-szolg%C3%A1i
Eszerint Orbán a B'nai B'rith tagja www.bnaibrith.hu/

A másik:
Vig Istvan 2014-12-24 at 18:45 Reply
Orbán Viktor:’ Je suis un Hongrois d’origine juive.’ = ‘ Zsidó származású magyar vagyok.’
Mais je n’ai pas de double identité. De nincs dupla identitásom. Mon identité est hongroise et je n’ai aucun problème avec le fait d’être juif. Az identitásom magyar és semmi problémám nincs azzal, hogy zsidó vagyok. Je ne l’ai jamais nié et mon père me frapperait si je le faisais », affirme Viktor Orban. “Soha nem is tagadtam ezt, és az apám megütne, ha ezt megtenném” deklarálja Orbán Viktor.
Viktor Orban, l’infréquentable
Les Echos n° 21104 du 18 Janvier 2012 • page 10
La Commission européenne a ouvert hier à l’encontre de la Hongrie des procédures d’infraction et envoyé à Budapest plusieurs mises en demeure. Le Premier ministre hongrois, Viktor Orban, vient s’expliquer aujourd’hui devant le Parlement européen.

birkakvagytok.hu/a-pofatlansag-legteteje-a-holokauszt-magyar-bun-schmidt-es-furjes-tel-avivban/#comment-11725

huKKK 2015.01.08. 19:16:28

@annamanna:
Vegye úgy, hogy nem Önhöz, hanem a realitásoktól elrugaszkodott óemberéhez szóltam.
Gumidémont elvből nem űzök ki, azt Önnek kell megfeszítenie.

huKKK 2015.01.08. 19:25:18

@annamanna:
"...provokáció..."

Annál azért több.

Bell & Sebastian 2015.01.08. 19:55:51

@annamanna: Ottan azt írja az ismertető, hogy a B'nai B'rith csak zsidókat vesz fel. Vita eldöntve.

@mrZ: A kedves O. nagypapit észrevette? Aki Hornnal sertepertélt pufajkában (innen hát a haverság) és (gondolom) ösmerte a páncélmasiniszta Kövér nagypapit.
Hol szedte össze ezeket Soros? Az Ifjúgárda esküjén?

huKKK 2015.01.08. 20:12:49

@Bell & Sebastian:
"2015-01-08 19:55:51"

Még nincs eldöntve, mert még nincs ellenőrizve az a luk, ahonnan az infó fúj.
Bemondásra nem válik senki zsidóvá.
Gyenge agitprop anyag naív laikusoknak.

huKKK 2015.01.08. 20:19:50

@annamanna:
"mintha megígérted volna, hogy nem szólsz hozzám!"

Ez így, ebben a formában nem igaz.

Bell & Sebastian 2015.01.08. 20:27:32

@huKKK: Fiúnál ez általában úgy derül ki, hogy megmondják neki. Mert addig fogalma sincsen róla, a személyzet pisilteti. Bár micváig ezt el is hiszem.

Ha mindenki elmúlt 13, nem az apja felelős. Fordítva meg végképp. És nincs röhögni.

huKKK 2015.01.08. 21:00:58

@Bell & Sebastian:

Viccnek nem rossz, de próbáljunk komolyak maradni.
Már a születés előtt is ismerhetőek a szülők.
Jézus bácsinál se kellett várni a micváig, de még a nyolcadnap*-ig sem.
Őt már az ósz-i próféták is előre beazonosították.

* biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=42&c=2&v=21#v19

Ezt most csak azért vetettem közbe, hogy eltereljem Orbán úr görög származásáról a figyelmet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.08. 21:11:37

www.jpost.com/Diaspora/Jewish-caricaturist-among-those-killed-in-Paris-shooting-387042

zsidó karikaturista a lemészároltak közt

(...)
Wolinski, 80, a Tunisia native who moved to France as a teenager, also was a cartoonist at the magazine and was known for his cynical and at times vulgar style. After entering journalism in the 1960s, he went on to work at leading French publications such as L’Humanite, Le Nouvel Observateur and Paris Match.

"Wolinski, 80 éves, tuníziai születésű, aki tinédzserként ment Franciaországba, képregényrajzoló volt a magazinnál, cinikus és időnként vulgáris stílusáról volt ismert. Miután elkezdett újságírni a '60-s években, oly vezető francia újságoknál dolgozott mint a L'Humanite, Le Nouvel Observateur és a Paris Match"

Bell & Sebastian 2015.01.08. 21:42:58

@huKKK: Jól idéz, de nyolcadnapos emlékei senkinek sincsenek.

Azt a karikatúrát látta, amelyiken Isten így szól, midőn feltűnnek a kapuban a tizenkettek: - Miért pont ezek?

Olyan idézete nincsen, amiből kiderül, hogy miért jár rögtönítélő megnyuvasztás? Attól, hogy a Pétékából és Bétékából kipaterolták, még létezhet ilyesmi. Csak elszoktunk tőle.

picur3ka 2015.01.08. 22:09:34

@Bell & Sebastian:

És a Fellegi?

Bell & Sebastian 2015.01.09. 01:51:14

@picur3ka: Fogós kérdés, ezt csak haladóknak adják fel.

nepszava.com/2013/08/velemeny/lazar-gyorgy-fellegi-tamas-most-eppen-zsidokent-erzi-otthon-magat-magyarorszagon.html

Induljunk ki abból, hogy mindig az ellenkezője az igaz annak, amit az Amerikai Népszavában írnak.
Mondja csak, maga világlátott ember, politikus-castingon meztelen menet is van?

Ismeri az angol csokit? Hogyne, biztosan evett már. Elvégre annak a bizonyos gyártónak köszönhetjük a Valentin napot, aranyeső a családjukra. Kakaó nem sok van benne, édes, mint a veszedelem, mégis eladják csokoládénak. Így valahogy. Van az a pénz, amiért bárki megzsidul, főleg akkor, ha van benne egy vonósnégyes.

annamanna 2015.01.09. 03:14:21

@Bell & Sebastian: Ha erre gondolsz: "Orbán Miklós ÁVH-s ezredes" akkor az tévedés, mert O. nagyapját Mihálynak hívták, és neki is ez a 2. keresztneve, a nagyapa után. Itt van némi infó róla:
forum.nol.hu/index.php?topic=21683.1415;wap2

"Dehát mitől is „zsidó” Fellegi Tamás? Már megbocsássanak az indiszkrét kérdésért…"
Ez azért vicces pont az Amerikai Népszavában, mert olvastam Bartus egyik cikkét, még évekkel ezelőtt, a Kertész-botrány miatt, és abban arról is elmélkedett, hogy ki a zsidó, és arra jutott, hogy az a zsidó, aki liberális. Tehát aki liberális, az zsidó, írta Bartus az Amerikai Népszavában. És ugyanebben a lapban számon kérik Fellegi Tamás zsidó vallásosságát???

Bell & Sebastian 2015.01.09. 12:39:58

@annamanna: Kártyázunk? Akkor O. kapcsán először üsse a nagypapa állami plecsnijét és O. páholytagságát.

F.T. kapcsán az egyik hozzászólóval értek egyet; annyira sokfélék a zsidók, hogy még zsidó is van köztük.

Megjegyzem, egyik kérdést sem fogjuk eldönteni. azért érdekel, mert a hirtelen felemelkedést általában születési előjogokkal szokás magyarázni, praktikusan zsé / pártvonali származással.

Ha úgy tetszik, a politikailag megnyilvánuló egyetemistákból választanak utánpótlást a királycsinálók, a pedigré aprólékos ellenőrzése után.

A mindenféle szabadkőműves páholyok általában nem szoktak keresztények > katolikusok > reakciósok lenni. A Szanhedrin nagypecsétje nélkül lett főmuftit fölmutatni itt nem tud a Habsburgok óta (de még ez sem biztos), az Árpád -ház kihalása óta.

Van-e ennek jelentősége? Maga szerint?

picur3ka 2015.01.09. 18:20:50

@Bell & Sebastian:

Áh, csak a névre gondoltam. Mint olyan név...

Persze, igen, hozzátartozik a másik része is, de énnekem ehhöz nincs időm, túl bonyolult.

Ötperces Nickregisztráció 2015.01.09. 20:19:28

@annamanna: "A bevándorló tömegek miatt egyre több európai kerül személyes kapcsolatba muszlimokkal. És ahogy nekem is nagyon jó benyomásaim lettek, úgy biztos vagyok benne, hogy igen sokaknak szintén jó benyomásaik lettek az arab világból érkezettekről."

mrconservative.com/2013/03/6673-ten-horrifying-stories-of-muslims-gang-raping-white-woman/

www.barenakedislam.com/2012/05/14/sweden-horrific-gang-rape-of-29-year-old-white-mother-of-two-by-muslim-asylum-seekers-in-swedish-refugee-camp/

www.youtube.com/watch?v=mmV3x7jo_QQ

www.youtube.com/watch?v=TddiDjQ_Y10

annamanna 2015.01.10. 03:36:49

@Bell & Sebastian: "A Szanhedrin nagypecsétje nélkül lett főmuftit fölmutatni itt nem tud a Habsburgok óta (de még ez sem biztos), az Árpád -ház kihalása óta."

Az Árpád-ház zsidó volt.
"A türkök és kazárok szokásához híven a csatlakozott népek vezetője – a magyarok esetén a kabaroké – minden bizonnyal a törzsszövetség trónörököse volt, azaz a magyarok esetén Árpád nemzetségének a tagja" hu.wikipedia.org/wiki/A_h%C3%A9t_vez%C3%A9r
"Hasonló Koppány esete, akinek származását nem is ismerjük biztosan." hu.wikipedia.org/wiki/Levir%C3%A1tus
De, pontosan ismerjük. Mivel Árpád-házi volt, ezért kabar, és mivel kabar, hát zsidó vallású. Ezt megerősíti az is, hogy zsidó szokás szerint akart házasodni. Sarolt nem a pogány, hanem a zsidó szokásoktól tért el, amikor nem akart hozzá feleségül menni.
Plusz adalék: mandiner.hu/cikk/20120203_magyar_fruzsina_arpadhazi_es_zsido
www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
www.youtube.com/watch?v=nTPQBtMaV1Y

Ez tökéletesen összevág Koestler Arthur 13. törzs c. könyvével, a kazár-zsidó elmélettel.
Ebből elég sok dolog következik. Leginkább, hogy a kabarok nem "csatlakoztak" a magyarokhoz, hanem leuralták őket, a legeslegelejétől fogva a mai napig.

Ennek bibliai nyoma: Askenázról ennyit említ meg:
1. Móz. 10:1. Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
2. Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
3. A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.

Askenáz tehát Gómer fia, Jáfet unokája, ilyen módon nincs köze Sém leszármazási vonalához, akinek utóda lett az idők során Ábrahám-Izsák-Jákób/Izrael-Júda.
Jáfet utódai teljesen más ágat képviselnek.
A Biblia még azt is megemlíti, hol laktak az askenáziak:

Jer 51,27 Tűzzétek ki a zászlót az országban, fújjátok meg a trombitát a nemzetek között, avassátok fel ellene a nemzeteket, gyűjtsétek össze ellene az Ararátnak, Menninek és Askenáznak országait, válaszszatok ő ellene hadvezért, hozzátok ki a lovakat mint rettenetes sáskasereget.

Menni = Arménia, tehát Askenáz az Ararát és Arménia melletti ország volt, ami nyilván a mai Azerbajdzsán.
Ez is összevág Koestler Arthur 13. törzs c. könyvével, a kazár-zsidó elmélettel.

Már az Egyiptomból való kivonulás idején megemlíti a Biblia, hogy sok nép csatlakozott Izrael törzseihez, akiket két-három generáció után izraelitának kellett tekinteni. A vérkeveredés (elég nagyarányú vérkeveredés) a későbbi idők során sem állt le, erről az ószövetség végig tudósít.
Az egyik nagyon nagymérvű hígulás a babiloni fogság idején következett be, erről Eszter könyve számol be - a perzsa birodalomban rengetegen tértek át zsidó vallásra, nem más okból, mint a zsidók bosszúja miatti félelemből.

Az ószövetség idején a betérés egyáltalán nem volt tilos.

Jézus azonban már nagyon elítélően beszél a farizeusok intenzív térítő tevékenységéről:
Mt 23,15 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

A Jelenések könyve pedig a legszigorúbb váddal illeti a hamis Izrael létrehozását:
2,9. Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
3,9. Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Mi az oka annak, hogy amíg az ószövetség megengedő volt a térítő tevékenységgel és vérhígulással kapcsolatban, az újszövetség a lehető legdurvább szavakkal illeti ezt?

Nyilván az, hogy amíg az ószövetség idején Isten legális képviseletét az izraelita nép látta el, az újszövetség idején a kereszténység vette át ezt a szerepet, a térítő tevékenységgel együtt;
ezek után a farizeusok térítése illegális, és nem Istenhez, hanem az ördöghöz térítenek, hiszen Istenhez Jézus óta csak Jézuson keresztül lehet közeledni, és a kereszténység az érvényes szövetség.

"Van-e ennek jelentősége? Maga szerint?"
Miazhogy! Nagyonis! Nem árt tudni, mi az ábra.

"Ha úgy tetszik, a politikailag megnyilvánuló egyetemistákból választanak utánpótlást a királycsinálók, a pedigré aprólékos ellenőrzése után."

Vagy pont fordítva - a pedigré miatt kaphat valaki hatalmat.
Ezen gondolatmenet mentén fogadni mernék egy bizonyos összegben, hogy Orbán Árpád-házi leszármazott.
Nagyon gyanúsan titkolják a származását. A családtörténet azzal indul, hogy Orbán Mihály a második világháború után Alcsútdobozra költözött. Pár éve még fent volt a wikin a "családfa", de már a nagymama is N. N. névvel volt jelölve, noha 1993-ban halt meg. A dédszülők pedig azzal, hogy n. a.
Azért ez roppant karcsú.
A politikai karrierje kivételes, és Makovecz azt mondta, hogy...

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.10. 04:15:41

@Hedon: " Amíg nem látom a békés európai muszlimok tízezres demonstrációját, amelyben kiközösítik maguk közül a szélsőséges, erőszakos elemeket és vallási tanokat; amelyben kifejezik beilleszkedési vágyukat az európai kultúrába, addig az iszlám egy rákos kelés marad Európa testén. Addig ez csak szerecsenmosdatás." - teljesen mindegy, hogy par tiz vagy szazezer muszlim az utcara vonul-e, tiltakozik, szolidaritast vallal az europaiakkal... Ez mind csak hazugsag, taqiyah, amit a Quran eloir nekik. Nincs olyan, hogy szelsoseges es mersekelt iszlam, egyfele iszlam van, az pedig pont az, amit a terroristak vallanak. Nyugati tevhit, hogy a terroristak a dzsihadistak. Minden muszlim dzsihadista. Minden muszlim Quranban eloirt kotelessege a jihad.Csak van amelyik ezt fegyverrel teszi, masok meg gyerekeket szulnek, penzzel tamogatjak az iszlamizaciot, de a napi otszori ima is a jihad resze. A jihad kuzdelem az iszlam vilag megteremteseert, a shariah bevezeteseert mindenhol. A vilagi torvenyeket egy igaz muszlim se fogadhatja el, torekedni kell azok felszamolasara es a shariah bevezetesere. Ez a kuzdelem a jihad, melynek van aki fegyverrel, masok meg alattomos uton latnak neki.
Minden muszlim szelsoseges olyan ertelemben, hogy azt akarja, ha vallasuk uralkodjon a Foldon, az allamok megszunjenek a vilagi joggal egyutt es csak shariah torveny legyen
A legszelidebb muszlim is ebben hisz, tehat o is jihadista.
Mondjak sokan, hogy az iszlam a beke vallasa. Ja, csak nem teszik, hozza, hogy az iszlamban mit jelent a beke. Azt, hogy az egesz vilag atter iszlam hitre, aki nem, azt meggyilkoljak. Es ez az Allah szerinti beke. Minden muszlim beket akar... Csak az a beke nem azt jelenti, amit a nyugatiak bekenek hisznek.
Az iszlam nem vallas, hanem egy totalitaris politikai ideologia. Mint a nacizmus. Csak mivel az iszlam vallasi kontosben jelent meg, ezert vallaskent kezelik nyugaton (teljesen tevesen) es a demokratikus allamokban vallasszabadsag vedelme alatt tevekenykedhetnek a muszlimok.
Ha annak kezelnek az iszlamot, ami, akkor a nacizmushoz hasonloan betiltanak mindenhol.
Csak a nyugat tultolta ezt a polkorrektseget, vallaskent kezel terrorideologiakat is, csak mert vallasi alca alatt nyomjak a propagandat. Mintha Hitler a Mein Kampf helyett egy vallasos konyvet adott volna ki es Istentol eredeztetne a tanitasait... Ma o is szabadon tevekenykedhetne, mert vallasszabadsag van.
Le kell szamolni azzal a nyugati mitosszal, hogy minden kultura egyenrangu, ugyanolyan ertekes es ugyanolyan fejlett es viragozzek mind egymas mellett. Az iszlam az ekes peldaja annak, hogy amelyik nepcsoport kozepkori szabalyok szerint akar elni, azt vissza kell bombazni a kozepkorba.
Reszemrol beszereztem egy Qurant tegnap, matol annak lapjaival torlom a fenekemet :P Ez az en kis forradalmam.

annamanna 2015.01.10. 04:17:37

@Bell & Sebastian: ... a magyar keleti nép és a királya Orbán Viktor.
Makovecz nem semmi figura lehetett, ezt a blogot valaki neki szentelte: ordoguzo.blogspot.hu/
Még ennyit lehet tudni: kkbk.blog.hu/2013/08/07/a_vitezy-hankiss-erdos-klan

Ilyen alapon arról is meg vagyok győződve, hogy Kate Middleton sem a két szép szeméért került az angol királyi famíliába, hanem a származása miatt (nem biztos, hogy a hivatalos származása a valódi). Az anyja családneve mindenesetre Goldsmith.
Valamiért ez a közrendű és nem túl szép csaj minden arisztokrata lányt kiütött a nyeregből. Nyilván van egy titka, hogy miért. Csak ez a titok nem a szerelem.

@Ötperces Nickregisztráció: a svéd nőkről én is olvastam, és mostanában meg is említettem a cikkeket, ugyan nem itt, hanem itt: egyszeregypol.blog.hu/2015/01/07/gyozhet-e_az_iszlam_nyugaton

ex-dr. vuk 2015.01.08. 12:00:27
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: fura ez nekem, vannak olyan nem-kereszteny orszagok, ahol nagyon is jol mukodik a demokracia. Csalnak?

@ex-dr. vuk: svéd liberális sikertörténet www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei
www.demokrata.hu/ujsagcikk/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei_ii_resz/

Azzal még, hogy ilyen cikkeket idehozol, semmivel nem cáfolsz meg. Az én konkrét benyomásaim az én konkrét benyomásaim, erről írtam, és arról, hogy a sok személyes ismeretség révén a kép nem egyszerűsödik, hanem árnyalódik.
Ennél többet nem tudok kezdeni a cikkeiddel. Legfeljebb ajánlani tudom, hogy ismerkedj meg személyesen egy muszlimmal.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.10. 04:27:55

@annamanna: " A bevándorló tömegek miatt egyre több európai kerül személyes kapcsolatba muszlimokkal. És ahogy nekem is nagyon jó benyomásaim lettek, úgy biztos vagyok benne, hogy igen sokaknak szintén jó benyomásaik lettek az arab világból érkezettekről."

Egy baratom PhD-zett Franciaorszagban. 3 ev alatt nem sikerult megszeretnie a neger es arab gennyeket, pedig egy aldott jolelku, birkaturelmu, ertelmisegi gyerek.
Masik ismerosom Erasmus-os volt Del-Franciaorszagban. Lany, normalis hatterrel. Elmondasa szerint Marseille egy komplett getto, ahol eletveszelyes feher emberkent megjelenni. Kalasnyikov a nepviselet resze es eleg gyakran hasznaljak is arrafele.
Szerintem minel jobban megismerjuk az iszlamot es a muszlim gennyeket, annal inkabb ertekelni tudjuk az europai kulturankat.
Marokkorol is sokan aradoznak, akik turistakent arra jartak, de aki picit is melyebbre ment az orszagban, az latja, milyen szornyu dolog az iszlam. Pedig Marokko meg egy szolid hely a muszlim szartengerben.
Persze aki sose mozdul ki Magyarorszagrol, az meg elhiszi, hogy az iszlam, az arab vilag, Torokorszag vagy Indonezia az maga a misztikum es keleti titokzatossag. Aki kozelrol latta es nem egy buta turistauton jart ott vagy egy vedett lakoparkban elt ott, egy multicegnek dolgozva, csupa amerikaival, europaival korulveve, az hanyingert kap.

annamanna 2015.01.10. 05:18:56

@aki mást mond az hazudik: Sajnálom, neked sem mondhatok mást - az én benyomásaim az én benyomásaim.
Te viszont nem a saját benyomásaidról írtál, hanem másokéról.
Nekem is volt rokonom, aki 56 után egy évet lehúzott az idegenlégióban, jórészt Algíriában, és nagyon utálatosnak és borzasztónak találta az arabokat. De ezek sem az én személyes benyomásaim.

Nekem személyesen a cigányokról is nagyon jó benyomásaim vannak. Még az amcsi katonákról is, pedig azok ellen is kifejezett erős ellenszenvet éreztem. Vagy azokat a jehovistákat, akiket személyesen ismerek, nagyon kedvelem. Még egy magát fiúnak kiadó és állítólag sátánizmussal foglalkozó csajt is megkedveltem, pedig először rosszul voltam tőle. Sőőőőőőt, még azokat a hitgyüliseket is kedvelem, akiket személyesen ismerek. Meg a nazarénusokat, akiket személyesen megismertem. Még az ezoterikusokat is kedvelem, akiket személyesen megismertem. Ha tovább gondolkoznék, talán más előítéletes csoport is eszembe jutna, de szerintem ennyi is elég.

A személyes benyomás sokszor teljesen más, mint a csoportbenyomás.
Neked is ugyanazt tudom ajánlani - ismerj meg személyesen egy muzulmánt.

Talán csak párttagokkal jártam úgy, hogy a személyes kommunikáció sokkal rosszabb volt, mint a pártok általános imázsa önmagukról.

"Szerintem minel jobban megismerjuk az iszlamot es a muszlim gennyeket, annal inkabb ertekelni tudjuk az europai kulturankat."
Szerintem valamit nem másvalami ELLENÉBEN kedvelek meg, hanem önmagáért. Pláne valakit.
A saját kultúrámat sem azért értékelem, mert a másiké fúj de ocsmány.

Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.

Volt pl. egy református nő a Horthy-korban, aki elment missziózni a pápuákhoz, akik nemrég szoktak le az emberevésről.
mindennapi.hu/cikk/kultura/kannibalok-kozt-halt-meg-a-magyar-misszionariusno/2011-09-10/7183
terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/molnar.html
Ha ő őszintén és tiszta szívből nem kedvelte volna őket és nem tartotta volna tiszteletben a kultúrájukat, akkor nem sok esélye maradt volna arra, hogy egyedülálló nőként, egymaga elboldogul egy pápua szigeten. De sokáig köztük élt, végül a "baráti szövetséges" japánok lőtték le őt is, meg egy nagyobb szigeten szolgáló német misszionáriusokat is.
Sok hasonló példát lehetne hozni. A megoldás sosem a bezárkózás, hanem a lelki rugalmasság fejlesztése, amivel képes vagyok tőlem eltérő felfogású, kultúrájú emberekhez közel kerülni.

Vagy vegyük a Mátrixot, amiben Neo elképesztő rugalmasságra tett szert. De a legrugalmasabbá akkor vált, amikor képes volt baráti kezet nyújtani azoknak, akik elvileg az ellenségei voltak.
A film azzal oldotta meg a trilógia alapkonfliktusát, hogy Neo kiegyezett a gépek urával, tehát az egész Mátrix vezetőjével; hogy magára vállalja azt a feladatot, hogy megküzd az "ügynökökkel", akik a Mátrix egyensúlyát, stabilitását veszélyeztetik; tehát ő, aki az első részben még a Mátrix szétbomlasztásáról beszélt, most már a Mátrixot igyekezett stabilizálni. Mert ez szolgálta mindenki érdekét. A gépek ura ebbe bele is egyezett, hiszen ez neki is az érdeke volt; cserébe belement abba, hogy akik el akarnak távozni a Mátrixból, azok ezt megtehessék (úgyis nagyon kevesen vannak ilyenek). Tehát Neo azokért is küzdött, akiknek eszük ágában sem volt a Mátrixból kilépni. Minden ember életéért küzdött, minden emberi lélekért feláldozta magát, mindegy, hogy igazat adott neki vagy sem. A Mátrix stabil működése mindenkinek jó, sokkal jobb, mintha a Mátrixon belül szabadon garázdálkodhatna Smith ügynök és csapata.
Ettől Neo még nem vált önnön elveinek árulójává, a céljai továbbra is ugyanazok maradtak, mint amik korábban voltak, mégis a Mátrix segítőjévé vált, mert az adott lehetőségek között ezzel vált a leginkább hasznára mindenkinek.
Sőt, még Smith felé is rugalmassá és elfogadóvá vált, feladta az ellene való küzdelmet.

annamanna 2015.01.10. 06:57:11

@aki mást mond az hazudik: még az jutott eszembe (azt hiszem, az Osztropoli Herschel ostorában olvastam ezt a viccet), hogy egy zsidó azt mondja - ó, hát a gójok rettenetesek, de a Kovács, meg a Szabó, meg a Tóth, akiket ismerek, nagyon rendes emberek. A zsidók pedig csodálatos teremtmények, na de a Kohn meg a Grün meg a Braun... hát azok minden hájjal megkent gazemberek.
Szerintem ebben van valami, ez egy általánosabb érvényű megfigyelés. Ha olyanokról van szó, akik nem tartoznak a te csoportodhoz, hanem sőt, esetleg ellenséges viszonyban álló csoport tagjai, akkor tőlük nem vársz el semmit, legalábbis semmi jót. Így aztán mindent értékelsz, mármint minden pozitív benyomás a meglepetés erejével hat. Ráadásul, mivel neked magadnak is energiát kell szánnod a kapcsolatra, így a saját befektetésedet is véded, amikor az "aliennel" való kapcsolatod pozitív vonásait hangsúlyozod.

Nem így van az ember azokkal, akik a saját szűkebb csoportjának a tagjai. Tőlük eleve jót vár, ezért velük kapcsolatban a negatív élmények érik meglepetésként, és azok maradnak meg erősebb élményként.
Ha egy "alien" viselkedik sértően, azt betudom a csoportja jellegzetességének (a cigányok már csak ilyenek stb); de ha egy saját csoportbeli viselkedik sértően, azt sokszor a szándékos és tudatos rosszindulat jeleként értelmezem. Mert neki tudnia kellett volna, hiszen közel áll hozzám.

Ebből az következik, hogy érdemes "alienek"-kel ismerkedni, mert velük minden pozitív élmény nagyobb sikerélménynek fog tűnni.

Ez itt pölö egy abszolút autentikus felvétel egy arab falusi mulatságról. www.youtube.com/watch?v=7Hu1lAIN4tg Én semmiféle visszataszítót nem látok benne, bár az nyilvánvaló, hogy nincsenek jelen nők, és a zene- és tánckultúrájuk sem áll túl magas fokon.
süti beállítások módosítása