Wunderwaffe
2014. december 10. írta: aristo

Wunderwaffe

wunderwaffe.jpg

„Ukrajna kérdésében az utóbbi időben pozitív nyilatkozatok hangzottak el. A kormány eddig is megtette, ami szükséges, de nem beszélt erről, mostanában már nyíltan is állást foglalnak.” (André Goodfriend nyilatkozata a Népszavában)


Történt, hogy Kr.e 394-ben Marcus Furius Camillus vezetésével a rómaiak megtámadták Faleriit, a faliscusok fővárosát. Az ostrom elhúzódott a nagyszerűen megerődített város ellen; a rómaiak nem is vezettek közvetlen rohamot, inkább csak afféle ostromzárat vontak köré. A városlakók kijártak dolgozni, sőt a város előkelőinek gyermekeiket is nap mint nap sétálni vitte a falakon kívülre a nevelőjük. Egy nap azután a gonosz nevelő a gyerekeket a római táborba vezette és felajánlotta őket túszként, elősegítendő az ostrom sikerét. Camillus, aki mélyen felháborodott az áruláson, a liktorokkal meztelenre vetkőztette a galád pedagógust, a gyerekek kezébe pedig korbácsot és vesszőket adva hazáig verette velük, mondván: „A hadvezér és harcostársai a saját tudásukra, személyes vitézségükre számítsanak, és ne egy idegen aljas árulóra.” A város vezetői, akik nagyon aggódtak gyermekeik életéért, annyira meghatódtak a nemes gesztustól, hogy visszakapván őket megegyeztek a rómaikkal és békét kötöttek. Így ért viszonylag gyorsan és békésen a faliscusokkal vívott háború. Ezt regéli nekünk Plutarkhosz a „Párhuzamos életrajzok” Marcus Furius Camillus életéről szóló részében.

Mostanság, nálunk a libi honfitársaink levetették magukról az „utcai politizálás” arisztokratikus megvetését és naponta új és új tüntetéseken követelik az általános, nagy lemondást, tudniillik, hogy mondjon le a kormány és az ellenzék is egyszerre. Persze nem tudják, hogy mi következik ebből a lemondásból, de úgy vélik, biztosan jobban fogják tőle érezni magukat.

Ezekben a hetekben minden a magyar-amerikai viszályról kezd szólni. Nem tudom megállni, hogy meg ne jegyezzem: nekem erről az egészről egy régi vicc jut eszembe, amelyben Arisztid és Tasziló vadásztörténeteket mesélnek egymásnak:

– Indiában tigrisre vadásztam – meséli Arisztid – ám amikor le akartam teríteni, a puskám csütörtököt mondott. A vadul támadó bestia elől gyorsan felmásztam egy fára, mászás közben lepillantottam és ijedten láttam, hogy a fenevad is felmászik utánam. Tovább másztam egyre vékonyabb ágakra, de a sárga gyilkos csak közeledett feltartóztathatatlanul...
– És, és?? – szakítja félbe izgatottan Tasziló
– Mond, te most kinek drukkolsz, nekem vagy a tigrisnek?

„Teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány nemzetközi reputációja romokban hever” – hangzik a verdikt. Pintér Bence kolléga teljes, szenvedélyes és meglehetősen zavaros cikket szentel ennek az állításnak bebizonyítására az Alternatíva névre hallgató, abszolút elfogulatlan és mértékadó blogon. Tekintsünk most el annak boncolgatásától, hogy mit is jelent egy kormány „nemzetközi reputációja” és meddig áll az fent. Számomra nyilvánvaló, hogy amint egy kormány érdekellentétbe keveredik egy vagy több más kormánnyal, úgy „nemzetközi reputációja” – ellenfelei szemében – azonnal romokban hever. Ebből az aspektusból szemlélve a dolgot, úgy vélem, nem kell a kétségbeesés szélére sodródni a romokban heverő nemzetközi reputációnk hatására. Fog az még javulni, hiszen ahogyan változnak az egyes országok érdekei, úgy változik az a bizonyos nemzetközi reputáció is. Egyébiránt hasonló okokból az USA nemzetközi reputációja is romokban hever a világ nagyobb részén, Dél-Amerikától Kínán és Oroszországon át a Közel-Keletig, de ők nem látszanak aggódni emiatt. Sőt.

Magyarország kétségtelenül viszályba keveredett az USA-val, így – mint minden viszály esetében – meg kell vizsgálni, hogy milyen kimenetele lehet ennek a viszálynak, milyen következményekkel jár/járhat ránk nézve. Eltekintve most az olyan általánosságoktól, miszerint: ők nagyok, mi kicsik vagyunk, mindig az erősebb kutya... stb. Feltéve, hogy az ellentét fennmarad, mit tehet Amerika ellenünk?

Az egyik lehetőség, amivel az USA szívesen élt eddig is, amint azt az ukrán példa ékesen bizonyítja, hogy továbbra is az EU agyatlan bürokratáival veri a csalánt. Ez olcsó és tanulságos eljárás, ők akár a barátaink is maradhatnak látszólag, csak az a fránya EU kizár, megvon, megtilt, megbélyegez. Mindehhez nem is kell más, csak a liberális-szocialista-zöld frakcióval elhitetni, hogy Magyarországon fasizmus, kommunizmus, putyinizmus, antiszemitizmus, kádárizmus, diktatúra és – a legsúlyosabb – illiberalizmus van. (nem kívánt törlendő!) Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindezt a mértékadó liberális-szocialista-zöld média cikkekben, videókban és könyvekben megírta, lefilmezte, leleplezte; méghozzá oly módon, hogy a  liberális-szocialista-zöld frakció és szimpatizánsaik ilyen tartalmú interjúkat adtak ennek a médiának. Ezt nevezik szak-körökben weyerbélázásnak. Azt nyilatkozom a „mértékadó”, „elfogulatlan” sajtónak – lásd Ulfkotte könyve –, hogy Magyarországon fasizmus van; majd hivatkozom arra, hogy a teljesen mértékadó és elfogulatlan nyugati média szerint Magyarországon fasizmus van. Mi sem egyszerűbb ennél.

Az EU azonban oly mértékben impotens és döntésképtelen, hogy – bár tevékenysége hasznos az amerikaiak szempontjából – igazi cselekedeteket nem lehet várni tőlük. A szklerotikus EU-bürokrácia – mint minden bürokrácia – irtózik a döntésektől, igazán karakán állásfoglalásra csak a saját költségkeretének emelése tekintetében hajlandó, ott viszont kétségtelenül oroszlánként harcol. Egy igazi bürokrata két szót gyűlöl tiszta szívből, ezek pedig az „igen” és a „nem”; mert ezek kimondása ugyanis döntés és a döntés mindig kockázatos, az pedig nincs megfizetve. Megvárják hát, hogy a tagállamok kormányfői, miniszterei mit döntenek – őket ezért fizetik –, és aztán jelmondatuk: „ahogyan lesz, úgy akarom”. Az Európai Parlament pedig szívesen hoz mindenféle állásfoglalásokat, és teheti is ezt kockázatmentesen, mint afféle politikus-elfekvő, ám ez igazából a kutyát sem érdekli.

Túl ezen, ebben az érdekellentétben Amerika meglehetősen eszköztelen. Bombázni, megszállni csak nem fog bennünket, és gazdaságilag sincs túl sok eszköz a kezében, hiszen a magyar gazdaság elsősorban EU-orientált. Azt pedig, hogy Vida Ildikót nem engedik be az USA-ba – már ha egyáltalán akar oda menni –, valahogyan csak túléljük, hiszen túléltük már a tatárjárást is.

Van azonban Amerika kezében egy Wunderwaffe, amiről azt hiheti, hogy komoly veszélyt jelenthet, ez pedig az Orbán-gyűlölet lobogói alatt gyülekező megrögzött kisebbség. Ez sajátosan magyar jelenség. Normális országban ilyen nincs, mert mégoly súlyos belpolitikai vitákban sem várják, hogy külföldiek döntsék el javukra azt. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy belső vitákban valaki a külföldhöz forduljon, mert ezzel mindenki szemében azonnal diszkvalifikálja magát. Nem úgy nálunk. Az itteni anti-orbánista seregek bármikor szívesen vesznek igénybe bármilyen külső segítséget, ha gyűlöletük tárgyáról esik szó, és kinyilvánítják, hogy igenis a tigrisnek drukkol. A Wunderwaffe elsütésének mennydörgő robaja nem más, mint a tüntetők ordibálása és a libi média apokaliptikus víziói. Persze az, hogy az utcán Guevara-pólóban tüntetőket Amerika Wunderwaffénak tekinti, sokat elmond az USA diplomáciai és helyzetfelismerési képességeiről.

Van-e hát félnivalónk az amerikai Wunderwaffétól? Szerintem nincs. A látható és meglehetősen durva beavatkozás a magyar belpolitikába és a külgazdasági kapcsolatokba nem ér el mást, mint hogy tovább mélyíti a politikai szekértáborok közötti szakadékot; és lehetővé teszi az egyik oldalnak, hogy hazaárulózzon, a másiknak meg, hogy putyinozzon. Mindez persze nem vezet sehová. Mint a nyitó idézet is tanúsítja, Amerika elvárja, hogy ne csak a hátsó felét nyaljuk, hanem – bár ez anatómiailag kétséges kivitelezhetőségű – hangosan éljenezzünk is közben. Mert ha nem tesszük, ránk engedi a Jávor Benedek által vezetett, sajátos beszédkultúrával rendelkező utcai harcosokat; de ne aggódjunk, feleim, oly súlyos egyéniségek támadásait is elviseltük már mint Dopeman vagy Karsai Dorottya – ki emlékezik ma már rájuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr606971843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Wunderwaffe 2014.12.10. 11:26:01

Van Amerika kezében egy Wunderwaffe, amiről azt hiheti, hogy komoly veszélyt jelenthet, ez pedig az Orbán-gyűlölet lobogói alatt gyülekező megrögzött kisebbség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.10. 12:02:37

Aristo nem fél az amerikai Wunderwaffétól, de attól fél, hogy kiderül a kiléte. Aristo konzervatív, de nem meri felvállalni a véleményét a saját nevével. Aristo egy szar, műkonzervatív ember.

BigBeeeee 2014.12.10. 12:04:44

Kutya nehéz dolog atlantistának lenni manapság, mikor a muzulmánok által hangoztatott szállóige (Amerika a nagy sátán!) napi szinten nyer igazolást.

Okkoskka 2014.12.10. 12:04:51

"Egyébiránt hasonló okokból az USA nemzetközi reputációja is romokban hever a világ nagyobb részén, Dél-Amerikától Kínán és Oroszországon át a Közel-Keletig, de ők nem látszanak aggódni emiatt. Sőt."

USA nem egy kicsi, jelentéktelen, megkerülhető ország.

"Van-e hát félnivalónk az amerikai Wunderwaffétól? Szerintem nincs. A látható és meglehetősen durva beavatkozás a magyar belpolitikába és a külgazdasági kapcsolatokba nem ér el mást, mint hogy tovább mélyíti a politikai szekértáborok közötti szakadékot; és lehetővé teszi az egyik oldalnak, hogy hazaárulózzon, a másiknak meg, hogy putyinozzon."

Hát ennek a bejegyzés sokkal megosztóbb hatása volt, mint bármilyen amerikai "beavatkozás"-nak. Mit is csinált Amerika? Titokban kitiltott hat személyt. Amit aztán egy magyar lap nyilvánosságra hozott.. hupsz.

"Mostanság, nálunk a libi honfitársaink levetették magukról az „utcai politizálás” arisztokratikus megvetését és naponta új és új tüntetéseken követelik az általános, nagy lemondást, tudniillik, hogy mondjon le a kormány és az ellenzék is egyszerre."

Jah minősítsük "libinek", attól minden jobb lesz.

Urfang 2014.12.10. 12:05:22

@wantaan:

Tény, hogy a fidesz elvtelen és jellemtelen párt. Ami aggasztó az az, hogy mivel a fidesz ideológiája egy üres mező, ezért a hatalmas fideszes tömegeket ideológiailag egy olyan erő irányítja aminek vannak elvei, csakhogy ez a jobbik. A fideszes tömegek totálisan el lettek vannak szeparálva a ballibtől úgyhogy onnan semmilyen hatást nem fogadnak be, ezért a jobbik ideológiája csordogál be a fejükbe.

A jobbik pedig EU-ellenes, USA-ellenes, nyugat-ellenes, radikális, autokrata, erőkultuszos, ésatöbbi, és pontosan ezt látjuk most, ilyenné válnak a fideszes tömegek, ilyenné válik a fidesz. Mindenhol van ilyen, ez általános európai válságjelenség, csakhogy míg a görög Arany Hajnal, a francia Nemzeti Front, vagy az osztrák Szabadság Párt egy elszigetelt ellenzék, addig nálunk ez maga az állampárt, maga az állam.

Ezért fordulnak sorra ellenünk a volt szövetségeseink, intő jel vagyunk Európának, sőt az egész nyugatnak, mi vagyunk az elsők akiknél a radikális szélsőjobb hatalomra jutott. Mi vagyunk a példa, hogy ez fog történni ott, ahol a szélsőjobb kormányra kerül, ezért mi fogjuk elszenvedni azt a reakciót, amit a mérsékelt demokratikus államok ennek megakadályozására tenni kényszerülnek.

Ez nem lesz túl jó meccs nekünk :(

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.10. 12:10:06

@wantaan:

Az én jóslatom: a Fidesz, ha sikerül hatalmon maradnia Orbánnak, ki fog lépni a Néppártból.

Ma már Orbán átállt az EU-ban a statusquo támogatóinak oldaláról az ellenzők oldalára. Amerika és a nyugat minden erővel igyekszik ezt megakadályozni minden tagállamban, s valószínűleg Mo. lesz az első tagállam, ahol a kormány rendszerkritikus erőkből áll. Görögországba 200 milliárd ajándékot adott a nyugat és kötelezte a két
elvileg ősellenség pártot az együttműködésre, csak hogy ne juthasson kormányra a rendszerkritikus Sziriza.

Angliában és Franciaországban pedig az aránytalan választási rendszer jelenleg a fő eszköz a rendszerkritikusok távol tartására.

Valószínű fejlemény: Mo. lesz az első fecske ezen az új tavaszon. Mert ez a tavasz lassítható, de meg nem állítható.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.12.10. 12:11:19

a háború az usa és ejrópa között dúl. csak most a perifériát baszogatják. manapság pl. a szlovák kormányt korrupcióbasztatja az usa nagykövet.
ideje, hogy a töketlen ejrópa amerika ellen forduljon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.12.10. 12:13:59

@aristo:

Az USA Wunderwafféja totális erkölcstelensége, határtalan aljassága.

mult-kor.hu/karpotlast-kapnak-a-francia-vasuttarsasag-vagonjaiban-deportaltak-20141209

Épp úgy viselkedik, mint egy védelmipénz-szedő maffia: törvényt alkot, amely sújtaná a franciákat, majd eladja jópénzért --- "kárpótlásért" --- a franciáknak az ellenük hozott törvény alóli mentességet. Gyönyörű!

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 12:31:18

@Urfang:

Remek klisé-, és csúsztatásparádé, gratulálok, fasza lehet a Népszavából, meg az ATV-ből tájékozódni a világ dolgairól...

wantaan 2014.12.10. 12:34:39

@Urfang: Valóban nem lesz jó meccs nekünk! ...... a meccs eredménye már előre látható. Sajnos a tömegek még nem látják , ahogy a magyar társadalom 43-ban vagy 44-ben sem látott semmit előre. ....mert lefoglalta a harács s a veszély érzetét meg elkábította az elvtelen propaganda. 1942 augusztus 20.-án mondotta Antall József az idősebb " A nemzeti propaganda áldás a bolsevik propaganda átok." .....valahogy most is így vagyunk ..... még a közmédiák és a lenyúlós csatlósaik (Hír Tv, Echo, LánchídRádió) kábítanak, szabadságharcot vívnak ..... közben egyre nyilvánvalóbb az anyagi és erkölcsi csődje is a nemzetnek. ...most is elnyomja a veszélyérzetet a harács és a korrupció lehetősége és a vakló bátorsága.

Tehéntőgy 2014.12.10. 12:38:42

Cornelius Rufus híres jambikus állatmeséit olvasgatva remek párhuzamait lelhetjük annak, miért nincs még rendes ultramontán civilizációhoz méltán a Dunába lőve a sok zsidó disznópásztor értelmisi.

"Egy nap a szürakuszai Agathoklész türannosz Vitruviust, a krotóni antipatikusok misztériumvallásának főpapját fogadta. Borüszthenészi jáspisból faragott szümposzionukon heverve Vitruvius példás történetekkel szórakoztatta őt, elmondva, hogy miként vágta le a Heszperídák szigetéről Szkítiába érkezett Fílosz az agathürszosz Fidesz künoszkephalaiját, miután az megsértette a vendégbarátságot.
-S örvendtek-e az agathürszoszok a zsarnok halálakor?- kérdezte Agathoklész, a nép ügyelője - Fejüket torquessel hintve ujjongának-e, s lábaikat felövezék-e kalliszthenésszel, mint szabad polgárokhoz illik?
-Igen - felelt Vitruvius - ám örömükbe csömör vegyült, látva, hogy a zsarnok kedvenc állatai továbbra is mélyenszántónak hitt antik anekdotákkal játsszák a hülye fejüket.
-Hát ez szomorú. Na, gyerünk inni -felelte rá Agathoklész, a bölcsesség kútfeje.
S ebben maradtak."

Sir Galád 2014.12.10. 12:39:32

Tipikus - ha sztereotíp akarok lenni - jobboldali írás. Gőg, bagatelizálás és minden a libsik hibája. Tényleg ennyi van benned aristo? Vagy ennyire rosszul érint, ha a kormányod szenved a dilettantizmusától?

wantaan 2014.12.10. 12:41:59

@maxval bircaman szerkesztő: nem hinném ,hogy Orbán bárhová is állhat már. ..... ha csak oda nem ahová Ceausescu állt utoljára. ...mondjuk megérdemelné.
Orbán már eljátszotta teljes emberi hitelét az Eu-n belül. Miért is kellene bárkinek is egy köpönyegforgató????

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 12:49:15

@wantaan:

Bírom ezeket a hangzatos szólamokat, de akkor légyszi-légyszi, világosítsátok már föl a népet, hogy mit kellene tenni? Hogy fog megmenteni minket az, ha még jobban fölmászunk Amerika és az EU valagába, és minden kapcsolatot megszakítunk a kelettel, sőt, egyből hadat is üzenünk nekik (bocsánat, személyesen Putyinnak, mert nem hallom, hogy mondjuk Kínával, vagy annak vezetőivel bármi baj lenne éppen, hisz most nem ők az aktuális gonoszok), akár gazdaságilag, akár katonailag? Miben lesz nekünk előnyös, ha még jobban föladjuk a maradék, így is alig létező önállóságunkat?
És mi lesz jobb attól, hogy most 8 év Fityesz után esetleg újra jön a rendszerváltó "elit" másik fele, ami Orbánékkal kéz a kézben tette tönkre az országot?
Mert a ti propagandátok szerint csak így dicsőülhetünk meg, ugye? Levezetnéd, konkrétan, hogyan lesz e lépésektől kolbászból a kerítés, ingyen a sör, meg örök az élet...?

Urfang 2014.12.10. 12:51:07

@Dzsentrisvihák:

Ezt maguk a fideszesek gondolják így a leginkább. Nézd már meg a kommentjeiket, lényegében ugyanazt gondolják mint az én értékelésem, csak azzal a különbséggel, hogy szerintük ez jó.

És ha még csak a kommentelőik gondolnák így, de már a fideszes értelmiség is úgy gondolkozik amiről beszéltem. Nézd már meg a fideszes médiát, csak a vak nem látja hogy ez a helyzet.

Vagy csak nézd meg ezt az Aristot. Ez lett a fideszből és ezek már nem fognak visszafordulni, ebbe az utcába hajtanak be még mélyebbre.

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 12:54:46

@Urfang:

A Jobbiknak kb. csak a szólamok szintjén van ráhatása a kormányzatra, tartalmilag nem. Sajnos.

Csúsztatni te velük kapcsolatban csúsztatsz, és a kliséhalmazokat is rájuk aggatod, úgy, hogy láthatóan fogalmad sincs, mi is a párt politikája/álláspontja egyes kérdésekben. Csak annyit tudsz, amit mások hülye mocskolódásából összegereblyéztél, és ezért rossz következtetéseket vonsz le.

wantaan 2014.12.10. 13:04:04

@Dzsentrisvihák: Vona Gábor mondotta a Fidesz a Jobbik programját valósítja meg. Tehát a tartalom ugyan az! Esetleg a Jobbik még többet lopna. ....s azért ne feledjük Vona ugyanannak a polgári ökörkörnek volt a tagja mint Orbán.

Urfang 2014.12.10. 13:09:32

@Dzsentrisvihák:

Sokkal nagyobb hatásuk van mint gondolnád. A jobboldali tömegek gondolkodását alakítják, a fidesz pedig ezekhez a tömegekhez igazodik. Ez az átalakulás ami történt a fideszben 2010 óta a jobbik kottájából játszódott le. 2010 előtt a fideszes tömegek simán tapsoltak a "modern, európai néppártnak", az "elkötelezett atlantista pártnak". De a jobbik már akkor is olyan volt mint most a fidesz.

Azóta teljes átalakulás történt és a fidesz a jobbik hatására lett Európa-ellenes anti-atlantista párt. A jobbik formálta a saját arcára a szavazóikat, ők pedig a fideszt. Ezek nem csúsztatások, ezek tények. 2010 előtt csak a jobbik volt ilyen, a fidesz meg nyugatos atlantista, de meghajolt a jobbik ideológiája előtt és a böhöm nagy fidesz hasonult a kisebb jobbikhoz.

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 13:16:06

@wantaan:

Végig is kellene olvasni a sajtóközleményeket, nyilatkozatokat, híreket... stb. A Fidesz lenyúlja a jobbikos javaslatok egy részét (többnyire a szimbolikusakat), és kiherélve, felvizezve "valósítja meg" őket. Ez minden, csak nem annak bizonyítéka, hogy a Jobbik valami mesteri, politikai vudu mágiával bábként irányítja a kormánypártokat.
Sokkal inkább a béna szélkifogási taktika része.

"s azért ne feledjük Vona ugyanannak a polgári ökörkörnek volt a tagja mint Orbán" - 1. Múltidő. 2. Én is voltam fideszes, aminek mára semmi jelentősége, mert rájöttem, hogy Viktorkáék rohadtul nem azok, aminek látszani akarnak :P

I_Isti 2014.12.10. 13:18:28

@Urfang: Aki még kitart a fidesz mellett, az csak nettó debil lehet, vagy már túl sokat lopott ahhoz, hogy egy esetleges hatalomváltás esetén ne kelljen elszámoltatni.

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 13:26:46

@Urfang:

"De a jobbik már akkor is olyan volt mint most a fidesz." - Egyértelmű hazugság, hiszen a Jobbik most sem olyan, mint a Fidesz. De Vona Gábor nyilván örülni fog, ha megtudja, mekkora hatással is vannak az országra, nomeg a kormányra. Istenem...

A Jobbik Európa-ellenességéről csak annyit, hogy az egyik fő külpolitikai célja gazdaságilag, és politikailag a legélhetőbb kapcsolat kialakítása pl. Németországgal. Fú, ez ám az Európa-ellenesség!
Bár, ezért meg biztos nácik, ugye, mert jóban akarnak lenni a németekkel, akik a mostani propaganda logikája szerint (ld.: Oroszország még mindig = Szovjetunió) a Harmadik Birodalom.

De eleve az, hogy a Jobbik Európa-ellenes, csúsztatás. Miért lenne az Európa-ellenesség, ha teljesen jogosan számon kérjük Brüsszelen a propaganda dumát, amivel belerángattak minket egy, számunkra teljesen féloldalas, előnytelen, gazdasági/politikai együttműködésbe? A deal az volt, hogy üdv a népek asztalánál, ahol mindenki egyformán részesül a javakból, a jogokból, és a kötelezettségekből, és mindenki csőstől nyitja majd Bécsben a cukrászdákat.
Nem tudom, hogy vagy vele, de szerintem ebből kb. semmi sem valósult meg, sőt. Ez pedig nem éppen igazságos, nem gondolod?

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 13:28:40

@I_Isti:

Valahogy úgy (bár attól is függ, ki váltja majd a hatalmat).

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.10. 13:30:52

@wantaan:

Népszerű magyar tévhit a szellemi fejlődés és a köpönyegforgatás keverése.

Ha Orbán maradt volna atlantista, az egész nyugat tapsolna neki. Ha csak a hatalom érdekelné, miért nem maradt atlantista? Direkt szereti a problémákat?

S azt ne mondd, hogy anyagi érdek, mert már eddig is összegyűjtött annyit, hogy az unokáinak is elég. S persze a pénzek akkor is mentek voltak hozzá, ha atlantista maradt volna.

Kandeláber 2014.12.10. 13:44:59

Érdekelnek valakit ezek a Che Guevara-pólós narkósokból és dékás nyuggerekből összeverődött tüntizők?
A Nyugaton megszokott százezres bank- és globalizációellenes tiltakozókhoz képest ezek egyszerűen senkik, jelentéktelen pojáca felszólalókkal, semmitmondó jelszavakkal.
Nem szavaztam a Fideszre, sőt senkire, mert áprilisban távol maradtam, de az impotens, Soros és ki tudja kik által pénzelt ellenzékhez és az említett niemandokhoz képest még mindig elviselhetőbbek.
Bár kétség kívül egyre hülyébbek és ellenszenvesebbek, különösen az ilyen Lázár-féle olajosbőrűek.

vizipipa 2014.12.10. 13:48:30

@wantaan:
@Urfang:

A Fidesz ekézése nem vezet túl messzire. Nem inkább arra kéne koncentrálni, hogy legyen épkézláb ellenzéke?

Kritizálni könnyű, csinálják is épp elegen. Építkezni! Alkotni! Na, ez a feladat.

Csaxólok.

I_Isti 2014.12.10. 13:51:07

@Dzsentrisvihák: Azért mindenesetre attól a párttól, amelyikben egy KGBéla jelentős karriert tudott befutni, sok jót ne várj!

Virág et. 2014.12.10. 13:59:21

Jól értem, hogy a példád szerinti gyermeksereg az most a magyar kormány lenne? Szellemileg, talán.

"Normális országban ilyen nincs, mert mégoly súlyos belpolitikai vitákban sem várják, hogy külföldiek döntsék el javukra azt. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy belső vitákban valaki a külföldhöz forduljon, mert ezzel mindenki szemében azonnal diszkvalifikálja magát. Nem úgy nálunk."

Tényleg n+1. alkalommal is írjuk le, hogy hányszor és miként ment vagy próbált menni külföldre panaszkodni a Fidesz-brigád az elmútnyócév alatt. Vagy Orbán is antiorbánista?

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 14:21:16

@I_Isti:

Bármi, hivatalos bizonyíték, vizsgálati, vagy büntetőeljárási eredmény abban az ügyben? Nem? Én is úgy tudtam. Rágalmakkal meg tele a padlás, főleg az ócska, kampányra időzített cseszekedésekkel.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.12.10. 14:22:51

@Virág et.: Nem. A gyermek sereg, az utcára vit szerencsétlen Guevara pólósok.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.12.10. 14:23:49

Vitt. Bocs, mobilról nehéz.

Candidus 2014.12.10. 14:32:08

Na tessék, most lehetek az ördög ügyvédje.

Szóval, kedves Aristo, értem én az álláspontodat, de lenne három észrevételem.

1. Amit bármelyik kormány nemzetközi reputációjáról írsz, az bizony csúsztatás.

A reputációnak nem az ellenfelek, ellenérdekeltek szemében van (lenne) jelentősége, hanem a barátokéban. És bármennyire is unjuk és utáljuk a "nemzetközi" véleményekre való, általában túlzó baloldali hivatkozást ("romokban hever"), sajnos ma van benne némi igazság.

A német politikai elit - néhány kivételtől eltekintve - 1990. óta soha nem nézett ránk ennyire lesajnálóan.

2. Az USA helyzetfelismerési képességét sem becsülném le a helyedben: nagyon is hatékonyan képviselik a saját érdekeiket.

Persze csak feltételezhetem, hogy nem csodafegyverként tekintenek az általad oly pontosan leírt anti-orbánista csoportra, hanem mindössze arra használják őket, amire éppen szeretnék: erőteljes nyomásgyakorlásra.

3. Arra azért felhívnám a figyelmed, hogy a jelenlegi magyar helyzetben az USA nem csak ezt az érzelmileg valóban túlfűtött anti-orbánista csoportot használja eszközként, ők csak a leghangosabbak.

Az USA kommunikációs offenzívája sokkal szélesebben érinti az érzelmileg semlegesebb, mondhatni pragmatikusabb réteget is, akik a netadó-ellenes tüntetésen jelentek meg először.

Persze tudom, ezt a réteget sokkal nehezebb törzsi alapon besorolni, hiszen éppen abban hoztak újat, hogy nem hajlandók törzsi alapon gondolkodni.

Nehéz dolga lesz velük az árokásóknak.

Jobblada 2014.12.10. 14:46:08

@Virág et.: Azt felejted el, hogy a Fidesz konkrét, megnevezett ügyekben reklamált, a meglévő törvények betartatását kérve. Nem rágalmazott, ködösített, hablatyolt ellensúlyokról, meg védőbástyákról, hanem számon kérte a rendőri azonosító számok hordását, név szerinti ártatlanul letartóztatást stb. Ég és föld.

picur3ka 2014.12.10. 14:53:19

Poszt:

Egy dologban mindenképpen egyet kell értenem az előttem szólóval, sőt, finoman fogalmaz.

Az ország hírneve romokban. Fel lehet róni a Fidesznek legnagyobb hibájaként, hogy nem veszi komolyan az infoháborút. Másrészt viszont, a bal-lib 70 év alatt kiépített kommunista ügynökhálózatával és az USA + No. propagandagépezetével nem is tudná.

Rettenetes erővel rombolják az országot. 20 éves tevékenységük sokkal több kárt tett, mint 50 év kommunizmus.

Egyébként igazad van, szerintem.

Virág et. 2014.12.10. 15:04:26

@Jobblada: Hát persze. Például már 2003-ban is a 2006-os események miatt tiltakoztak:

"2003 júniusában, Lisszabonban Orbán Viktor kijelentette: amióta a szociál-liberális kormány van hatalmon, azóta elterjedtté vált a pártpolitikai befolyás a rendőrségre, a társadalmi szervezetek gyülekezési jogának korlátozására, folyik az ellenzéki gondolkodók megfélemlítése, a polgári sajtó ellehetetlenítése, hirdetési bevételi forrásainak elvágása, valamint állami támogatások nyújtása a kormánypárti sajtónak, amely amúgy is domináns. A Fidesz ekkor olyan határozatot fogadtatott el a Kereszténydemokrata Internacionáléval (CDI), amely jogtiprással, az emberi és a szabadságjogok csorbításával vádolta a Medgyessy-kabinetet. A Fidesz "érvei" közt szerepelt, hogy a baloldali kormány szervezeteinek, hatóságainak, közintézményeinek egyes képviselői olyan lépéseket tesznek, amelyek nincsenek összhangban a magyar alkotmánnyal, valamint az ENSZ, az Európai Tanács és az Európai Unió alapdokumentumaival. A hazánkat elítélő határozat ügyében Orbán egy európai parlamenti (EP) bizottsági ülésen személyesen szólalt fel, s fogalmazott meg súlyos vádakat."

Vagy például ez:

Orbán Viktor, 2003: "Európa országaiban is előfordul, hogy megsérülnek az emberi jogok, ilyen esetekben az egyes országok nem elleplezik az eseteket, hanem nemzetközi fórumokon beszélik meg."

De volt 2006 után is, tény:

Martonyi János, 2007: "Magyarországnak külső jogállami kontrollra van szüksége, mert önmaga lábán nem tud megállni. Ez az ország a jogállami kontrollt, a demokratikus intézmények tartalmi működését saját erejéből megvalósítani nem tudja."

tableno 2014.12.10. 15:04:44

"Túl ezen, ebben az érdekellentétben Amerika meglehetősen eszköztelen. Bombázni, megszállni csak nem fog bennünket, és gazdaságilag sincs túl sok eszköz a kezében, hiszen a magyar gazdaság elsősorban EU-orientált."

hvg.hu/gazdasag/20141112_Varga_szemelyesen_szamolt_be_Magyarorszag

Ennyit erről, ostobenkó.

Kandeláber 2014.12.10. 15:29:10

@Virág et.: Történt-e ebben az időszakban olyan mértékű beavatkozás Magyarország belügyeibe, mint amely például Goodfriend vagy McCain nevéhez fűződik?
Előbbi állami tisztviselő, minden megnyilatkozása az általa képviselt állam hivatalos álláspontjaként értékelhető, utóbbi szenátor, akit megválasztottak.
Elítélte-e Magyarországot bármilyen szinten az EU a 2006-os rendőri brutalitások miatt, amikor idős plébánost, perui turistát, Amerikában élő, hazalátogató magyart ütlegeltek, sokakat szabályosan megkínoztak?
Jelentek-e meg ebben az időszakban tendenciózusan Magyarországot bíráló/gyalázó cikkek mértékadó nyugati sajtóorgánumokban?
Tudjuk, hogy nem.
Azt is, hogy titkosszolgálati megrendelésre írtak tendenciózus cikkeket egyes újságírók.
Szándékosan nem az mno cikkét linkeltem:
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201410/tudom_kik_sarozzak_magyarorszagot

Virág et. 2014.12.10. 15:37:55

@Kandeláber: Azért nem, mert akkoriban nem voltak ilyen meredek intézkedések. Nyilván nem volt 2/3, de 94-98-ban volt és akkor sem volt ilyen dúlás az országban. Új alkotmány, új médiatörvény, új egyháztörvény, új választási törvény, új ptk, új btk stb. stb. Mindent átalakítottak és úgy alakítottak át, hogy nekik legyen jó. Ilyet a szocik még Horn alatt sem csináltak, amikor egyébként nem voltunk EU tag még.

Ha valaki odasz.rik a padlóra, akkor csak akkor illik másokra mutogatni, hogy bezzeg nekik senki nem verte bele az orrát a mocskába, ha azok is odacsináltak. Mivel erről nem beszélhetünk, ezért nyilván ilyen reakció sem volt.

Magyarországot nem gyalázza senki. A kormányt bírálják. Idézek én is neked olyat, aki szándékosan nem balos:

"- Áder János, 2003: "A (lisszaboni - a szerk.) határozat a szocialisták állításával ellentétben nem Magyarországot, hanem a jelenlegi koalíció hatalomgyakorlását ítélte el."

Egyébként a társalgás nem arról szólt, hogy mit tett vagy nem tett a külföld, mivel azt nehéz befolyásolni. A társalgás arról szólt, hogy MENT-E ki, próbálkozott-e a Fidesz ellenzékből külföldre vinni, ott elítéltetni a magyar kormányt. A válasz határozott igen. A sikeressége az más kérdés, de a szándék vastagon megvolt.

picur3ka 2014.12.10. 15:38:32

Na jó, de akkor az amerikai katonák kényszerleszálltak.

TG69 2014.12.10. 15:43:26

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy Pintér Bence írása mért nem itt jelent meg és Aristo "válasza" meg mért itt? Met ha ez valami tudatos értékrendválasztás, akkor ezt jelezni kellene a szerkesztőnek és akkor nem olvasok többet mandinert.

Jobblada 2014.12.10. 15:51:08

@Virág et.: 2002-ben elvittek a rendőrök és több napig fogdában tartottak egy fiatalembert, mert azt mondta Medgyessyre, hogy hazaáruló. A Milleniumi Központ igazgatónőjét letartóztatása után kétszer vetették alá testüregi motozásnak. Miután a vád hűtlen kezelés volt, az egyszeri motozás is törvénytelen. Betiltottak - a közlekedés akadályozására hivatkozva - egy globalizáció ellenes tüntetést.

Te ideidézted a konklúziót, a bejelentésben a konkrét esetek voltak fölsorolva kb. 13. Nekem ennyi jutott eszembe hirtelenjében.

Nem emlékszem, hogy akár a zöldek, akár bármelyik ballibsi párt az EU-ban egy szót vesztegetett volna a fenti, törvénybe ütköző eljárásokra.

Almunia pénzügyi biztos a csaláshoz is segédkezet nyújtott Gyurcsánynak. Bár a CBS is közölt interjút a hazug miniszterelnökkel, mégsem hallhattál olyan követelést amerikai vagy amerikás magyarok részéről, de a 2006-os napi jellegű fideszes demonstrációkon sem hangzott el egyszer sem, hogy " nem demokratikus eszközökkel távolítsák el" a miniszterelnököt.

Ennyit a reputációról is.

Kandeláber 2014.12.10. 15:56:58

@Virág et.: Ulfkotte állításaira nem reagáltál.
Egyébként ha már itt tartunk, a külföld felé történő "árulkodást"anno Göncz kezdte meg, a Corriere Della Sera című olasz lapnál, '91-körül, amikor a magyar nép többsége által törvényesen megválasztott Antall-kormányt a sajtószabadság és a demokrácia megsértésével vádolta.
Bezzeg az szdsz által vezetett taxisblokádnak álcázott '90 októberi puccskísérletet támogatta.

Jobblada 2014.12.10. 15:59:33

@Virág et.: Tévedéseid: de, az a kétharmad (amit jellemzően a baloldalra természetesen szintén hazugság szült, hiszen az SZDSZ a két forduló között megígérte, hogy nem áll össze a szocikkal) (jellemzően akkor 20%-ot kapott, ez után a hazugság után hajszál híjján tudták magukat 5% fölé tornászni) szintén csinált új médiatörvényt, úgy hogy nekik jó legyen és csinált úőj választási törbényt is, úgy hogy nekik jó legyen. Csakhogy nem láttak a jövőbe, nem látták, hogy az SZDSZ így meg fog gxyöngülni és a jobboldal képes lesz összefogni (respect Orbán), így ami akkor jónak látszott mégse lett annyira jó, és 2010-ig gyakorlatilag működésképtelen lett a rendszer (médiára gondolok).

Virág et. 2014.12.10. 16:02:10

@Jobblada: "2002-ben elvittek a rendőrök és több napig fogdában tartottak egy fiatalembert, mert azt mondta Medgyessyre, hogy hazaáruló"

Loppertet csak előállították, egyébként szabálysértési ügyben, amelyet aztán a bíróság jogerősen megszüntetett. Mi a helyzet azokkal, akik ÉVEKET ültek előzetesben (pl. XI. kerületi szoci polg.m.) ártatlanul, jogerős ítélet mentette fel őket. Az nem számít, igaz?

"Miután a vád hűtlen kezelés volt, az egyszeri motozás is törvénytelen. "

Ne legyél már ilyen fogalmatlan. Az "egyszeri motozás" az nem létezik. Van motozás és van ruházat átvizsgálás. A motozás az MINDIG kiterjedhet a testüregekre és semmi nem zárja ki, hogy hűtlen kezelés esetén is lehet ilyet alkalmazni. Egyébként tudod kit motoztak még meg? Minden olyan szocit, akit előzetesbe tettek: Hagyó, Hunvald, Simon, az MNV-sek stb. stb. Ott nem láttam, hogy könnyeket hullajtottál volna.

"Betiltottak - a közlekedés akadályozására hivatkozva - egy globalizáció ellenes tüntetést. "

Ide tényleg kell példát írnom 2010 utánról? Ugye nem?

Virág et. 2014.12.10. 16:06:23

@Jobblada: És lett új Ptk? És Btk? És alkotmány? Azok is lettek? És gerrymandering? A médiatörvény olyan lett, mint a mostani? Tényleg? Melyik hatálya alatt akartak bezárni ellenzéki rádióadókat és melyik hatálya alatt tudott a teljes jobboldali média, hírtévétől echoig, lánchídig felállni?
Melyik médiahatóság volt a demokratikusabb: a pártok és civil szervezetek általi delegáltakból álló, "működésképtelen" ORTT, vagy a csak fideszes Médiahatósg? Szerinted ez utóbbi miért bántotta a kritikusok szemét?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.12.10. 17:25:07

@TG69: a Mandinernek természetesen van egy tudatos értékrendválasztása, megfogalmaztuk, nem is egyszer.

Pintér kolléga írása azért az Alternatíván jelent meg, mert ott jelentette meg. Aristo írása azért a Mandineren jelent meg, mert ide küldte az írást. Én is írok publikat a Heti Válasznak, amik ott jelennek meg. Pintér kolléga írása egyébként a Mandineren is olvasható, teljes egészében: mandiner.hu/cikk/20141209_pinter_bence_igy_kattant_bele_orban_a_kitiltasi_ugybe

mrZ (törölt) 2014.12.10. 17:34:35

@rajcsányi.gellért (ergé):

>>a Mandinernek természetesen van egy tudatos
>>értékrendválasztása, megfogalmaztuk, nem is egyszer.

jaj de jó lenne megint olvasni, olyan feledékeny vagyok.

Robinzon Kurzor 2014.12.10. 17:55:23

"libi honfitársaink"
"libi média"

Mi ez a libi? Ez olyan buzis!
Miért nem libsi?

Cenzúrázzák aritsot?
Most már nem írhatja le szabadon, hogy libsi?

Robinzon Kurzor 2014.12.10. 18:02:49

"Persze az, hogy az utcán Guevara-pólóban tüntetőket Amerika Wunderwaffénak tekinti, sokat elmond az USA diplomáciai és helyzetfelismerési képességeiről."

Helyesen: persze az, hogy az utcán Guevara-pólóban tüntetőket @aristo Amerika Wunderwafféjának tekinti, sokat elmond @aristo helyzetfelismerési képességeiről.

Kandeláber 2014.12.10. 18:24:46

Ez a Goodfriend fazon lassan úgy viselkedik, mint Veesenmayer '44-ben, vagy mint a szovjet "megbízottak" a megszállás kezdeti éveiben.

tableno 2014.12.10. 18:49:45

Milyen jó, hogy már mindenki elfelejtette, ki hozta nyilvánosságra az egész kitiltási ügyet, és kreált belőle belpolitikai botrányt! Súgok: nem az amerikaiak, és még csak nem is a libik...

www.napigazdasag.hu/cikk/25771/

Pelso.. 2014.12.10. 18:50:56

A legcsekélyebb félnivalónk sincs a Wunderwaffétól.
A pávatánc megvéd minket, ugye.
Ugye?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.12.10. 19:18:23

- Ne rohangálj a kutyához panaszkodni áruló módjára. Mi, kisebb fajta házi emlősök, tartsunk össze! - mondta a macska az egérnek.

Herr Schwarze Liste 2014.12.10. 19:44:04

Wunderwaffe? Civilek? Ugyan... elég egy kis cukkolással lendületben tartani a guruló pirulát, önelintéződik az ügy magától is.

Herr Schwarze Liste 2014.12.10. 19:48:20

@Holger Hartland: ezerszer többet ér holmi árulóknál a hülyeséget szűretlenül és szolgaian áteresztő droid. A gép forog, az alkotó pihentagyú. Korrekció nélkül hamarabb áll bele a földbe. Win-win.

Bell & Sebastian 2014.12.10. 19:54:51

@Tehéntőgy: Ez legalább szellemes.

Poszt!

Első, hasonló élményem a folyton óvónénihez rohangászó áruló. Melyik árulónak ki az óvónénije.

Aztán volt a másik típus, a csak nyaranta megjelenő rendőrunoka. Aki alapból városi öntudattal volt felszerelve és nem vegyült. Nos, ő senkihez sem szaladozott, fogta az ácskapcsot és beleállította egy antirajongója fejébe. Szombaton meg vízbe fojtott (volna) egy kiscsopist a forintos csokijáért (a délutáni ellátmányt kézbe adták), ha nem lép közbe egy felnőtt.

Jó lenne megtudni, ezek mire vitték, később? Van egy olyan sejtésem, hogy felvirradt a napjuk, csak a mienk áldozott le.

Eddig a külügyek. A belügyekre kár is szót vesztegetni, márpedig az átlag német / átlagnyugati úgy tájékozódik, hogy a nem pont kalandvágyból télakolt honfitársunk mesél ezt-azt az itthoni valóságról.

Így fordulhat elő, hogy bár O. Viktornak mindig igaza van, az igazsága csak a köré rajzolt, két méteres átmérőjű körben érvényes.

Kezdem úgy látni, hogy Szem bácsival hordatná ki a ganyét a saját adóhivatalából. Itthon kitört a talicskahiány - valszeg.

picur3ka 2014.12.10. 20:32:37

@tableno:

Ebben a cikkben szó nincs a kitiltásról és csak az hozhatta nyilvánosságra, aki 'titokban' kitiltott, már alapvető logika szerint.

picur3ka 2014.12.10. 20:36:28

@Pelso..:

Ez egy jó meglátás. Van mitől tartani, hiszen a WW úgy működik, mint a gazdája, ha nem szavaznak rá, öl.

Lásd terrorista, tömeggyilkos múltját a mozgalomnak, vagy az ukrajnai, stb eseményeket.

picur3ka 2014.12.10. 20:38:33

@Robinzon Kurzor:

Igen, ez így működik, szélsőbal, vagy széljobb, vallási fanatikusok, etc. ezeket használják, aki van, mindegy, aki képes erőszakra.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2014.12.10. 21:09:24

@Disznóvári:
"Aristo konzervatív, de nem meri felvállalni a véleményét a saját nevével"

láttad, hogy hogyan járt legutóbb a hazaárulózó, sikkasztó fideszes kurva :)
korábban a böszörményi nagy gergő névre hallgató miniszteri rágcsáló sem éppen lett népszerű miután lebuktatta magát, pedig akkor még bőven szárnyalt az állampárt népszerűsége.

mostanra viszont jogosan foshat aristo, hogy kiderül kiléte. de én azt mondom, hagyjuk meg neki a menekülés reményét ;) élvezzék ki az utolsó hónapokat ;)

TG69 2014.12.10. 21:45:05

@rajcsányi.gellért (ergé): Tenyleg ott van. Nekem csak a blog letezik, de ez idohiany miatt van meg megszokasbol. Az nagyon tetszik hogy sokfele velemeny megjelenik itt. Ez pl olyan ertek amit a ballib oldal megtanulhatna toletek. Furcsa viszont aristo balllib posztolokat minosito arrogans stilusat viszontlatni mandineres szerzok iranyaba is.

Bell & Sebastian 2014.12.10. 21:53:11

@.Pierre Bezuhov.: Maga micsoda, mert buziban ritka az előre megfontolt szándékból bosszúszomjas, inkább erős felindulásból és szerelemféltésből ölnek.

A Vinceblog hatása a dögevőkre lehet a felelős.

Bell & Sebastian 2014.12.10. 22:07:11

@tableno: Mértékadó forrás, kétségtelen.
Mondtam már, köztörvényes gazemberek átcsúsznak a rostán, de elég egy figyelemfelkeltő, Amerika-ellenes megnyilvánulás és ugrott a beutazás. És még ott a bevándorlási tiszt, aki indoklás nélkül bárkit megfordíthat, ha gyanúsnak találja.

Türelmetlenül várják a kedves vendéget. Csak az a baj, hogy ezt nekünk nem szabad, mert itt fasizmus van, ugyebár.

De ettől még lehet benne igazság, ez a jegenye (Vida) eddig bírt függőlegesen terjeszkedni. Csak nem érte el az eget.

TG69 2014.12.10. 22:07:16

@Bell & Sebastian: A fidesz nepszerusege romokban. A vincent ehhez keves lesz:-).

picur3ka 2014.12.10. 22:15:22

@tableno:

Az, feltételes módban, sokat fantáziálnak így az újságban/politikában.

Valójában, kijelentő módban, azt sem tudták, hogy ki vannak tiltva, mikor már rég megjelent a hír.

picur3ka 2014.12.10. 22:16:32

@TG69:

Bizony, André miatt az összes szavazójuk átállt a libáshoz.

tableno 2014.12.10. 22:16:54

@Bell & Sebastian: Hát igen, ez a rohadt világ már csak úgy működik, hogy egy szuverén állam maga dönti el, kit lát szívesen és kit nem. Ahogy Magyarország is úgy döntött nem is olyan rég, hogy nem engedi be a rasszista konferencia (amerikai) főszervezőjét. Ha jól emlékszem, az amcsik nem szóltak egy szót sem.

tableno 2014.12.10. 22:18:15

@picur3ka: Ezt te mégis honnan tudod? Rajta vagy a listán? :)

picur3ka 2014.12.10. 22:26:01

@tableno:

Hogy kinek van mumpsza?

picur3ka 2014.12.10. 22:28:41

@Bell & Sebastian:

Leállítottak egy sztár séfet is az usákok a határon, be nem engedték, mert egy műsorban elmondta, hogy szokott füvet szívni. Droglistára tették ottan valaki nagy fülűek azonnal.

picur3ka 2014.12.10. 22:29:47

@tableno:

tólük, bazmeg, te csak teletubbyt olvasol?

Bell & Sebastian 2014.12.10. 22:29:55

@tableno: Jól esett nekik a túlnyalás, így is kell ezt, ha nincs fenn komoly tét. Inkább legyen kettő holo-konferanszié pluszban, de legalább egy vájtpóver mínuszban. Mondjuk a kormány helyében nekem se esne jól a vájtpóverezés, tegnap se találta viccesnek a Főnök.

Bell & Sebastian 2014.12.10. 22:32:14

@picur3ka: Már azt hittem, zakó alatt nála volt a Shogun késkészlete, azé.

wantaan 2014.12.11. 08:02:54

@vizipipa: Nem a Fidesz ekézése. Ezek a mai magyar közállapotok! Lopás, sikkasztás .... korrupció mindenhol. Az egyszerű állampolgár vegzálása, basztatása ...a milliárdokat lopók békén hagyása! ...a 47 ezerből is meglehet élni m

Robinzon Kurzor 2014.12.11. 09:05:17

A libsik elleni szent háború legújabb Wunderwafféjének (fizetős M0 és városi bevezető szakaszok) tükrében az a kérdés is felmerül, hogy a szerző ugyan ki Wunderwafféjének képzeli magát?

jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.11. 09:10:25

@Urfang:
orbán kapott két nagy leckét: az egyiket gyufától a horn-kormány idején, amikor az alkotmánybíróválasztás előtt megállapodást kötött a kormány az ellenzékkel: támogatják a szavazáson egymás jelöltjeit. először a kormányjelölt bíróról szavaztak, aztán az ellenzéki jelöltről. az ellenzék jelöltje elhasalt. ez volt az első lecke.

a második 2010-ben, a választás után. ovi nagyon akart atlantista lenni, csak annyit várt, amennyit a liberális szemkilövető meg a kontakthibás szemafor kapott az imf-től és brüsszeltől, de beintettek neki. mondhatnánk atlanti barátai visszazavarták a sor végére.

a konklúzió világos:csak érdekek vannak. orbi ezt követi. azon lehet vitázni, hogy jól vagy rosszul. abban biztos hibázott, hogy ezt ki is mondta.

Pelso.. 2014.12.11. 10:47:14

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Érdekek, ja.
Amennyiben valakinek érdeke, hogy igyon valamit a kocsmában, akkor ne köpjön a padlóra, sem előtte, sem közben, -mert könnyen szomjas marad.

kiir 2014.12.11. 11:53:12

Mindent elárul e jobbnak nevezett oldal szellemi színvonaláról, hogy szerinte az USA legveszélyesebb fegyvere Jávor Benedek.

(Ó mondd, Aristo, erre mindig is kíváncsi voltam: milyen érzés reggel felkelni és Aristónak lenni? Egy napra kipróbálnám.)

tableno 2014.12.11. 12:35:54

@kiir: Perverz egy alak vagy, hallod! :)

jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.11. 21:17:17

@Pelso..:
mer t az úgy van, hogy van a nagyvonalú kocsmáros, aki beenged az ivóba, én meg összeköpködöm hálátlanul a padlót. nem úgy, hogy üzletet akar csinálni, ezért minimum pariba jövünk ki a boltból, bár nem kizárt az sem, hogy esetenként csúnyán megkopaszt. ha meg így, akkor bizony ne csodálkozzon, ha valaki erre rájön, esetleg a padlóra köp.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.11. 21:37:52

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Magyar Atlanti Tanács tagjai:
www.mat.hu/hun/tagok.html

"A Magyar Atlanti Tanács egy nem profit érdekeltségű, kormányzaton kívüli szervezetként alakult 1992-ben, majd 1999-ben újjászerveződött, mint közhasznú társaság a magyar törvények értelmében. Eredeti küldetése, hogy előmozdítsa Magyarország NATO csatlakozását, valamint elősegítse az euró-atlanti elvek és értékek minél szélesebb körű elfogadását a magyar társadalomban. 1997-ben a magyar népesség, egy referendum keretében, 85 százalékos arányban jóváhagyta a NATO csatlakozást. Napjainkig, ez a legmagasabb arány bármely csatlakozó ország részéről, ami a NATO-ba történő belépés támogatását illeti.
A Tanács jelenlegi tevékenysége az euró-atlanti elvek integrálását irányozza elő, melyek keretén belül gyakorlati kérdésekre összpontosít, megalapozott ismeretek és hiteles információk terjesztését célozza meg. A Magyar Atlanti Tanács elsődleges célja az atlanti együttműködés erősítése más tagállamokkal, nem elfelejtvén a magyar történelem folyamatosságát, hagyományait és kulturális sajátosságait.

Feladata ezen belül, hogy:

- elősegítse az európai és észak-amerikai demokratikus országok együttműködését,
- terjessze a magyar társadalomban az alapvető európai értékeket és elveket,
- eszmei központként működjön minden hasonló elkötelezettségű szervezet összefogójaként,
- képviselje Magyarországot olyan nemzetközi fórumokon, melyek atlanti elkötelezettséggel bírnak,
- tájékoztatja a partner országokat Magyarország történelmi múltját és hagyományait illetően,
miközben elkötelezettséget vállal az euró-atlanti elvek mellett,
- ismertesse a partner országokkal Magyarország szerepét mind az európai közösségben, mind a
demokrata országok közösségében világszerte.

A Magyar Atlanti Tanács úgy véli, hogy szükséges az atlanti és a nemzeti gondolatot egymással összehangolni, melyek együttes képviselete a magyar társadalomban akár fontos társadalmi konszenzusteremtő jelentőséggel is bírhat.

A Tanács a "biztonság" koncepciójának egy szélesebb értelmezését szorgalmazza, mely hangsúlyt fektet a nukleáris biztonságra, a források ésszerű felhasználására, valamint energiakészletekre és tartalékokra. Ezen kívül figyelemmel kíséri a klímaváltozás vonatkozásait, a terrorizmust, az emberi jogokat és a polgári védelem kérdésköreit is.

A Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács (MIAT) a Magyar Atlanti Tanács ifjusági szekciójaként jött létre 1995-ben. Alapfeladatként tekinti a középiskolás és egyetemista közvélemény, valamint a fiatal szakemberek tájékoztatását. A MIAT részt vesz az atlanti eszmeiség, illetve a nemzetközi együttműködés gondolatának terjesztésében, összhangban az ATA keretén belül megvalósuló nemzetközi ifjúsági együttműködéssel (YATA).

A Magyar Atlanti Tanács az Atlantic Treaty Association (ATA) teljes jogú tagja."
www.mat.hu/hun/bemutatkozas.html

Bloodscalp 2014.12.12. 00:08:13

@Kandeláber: a jelek szerint igen:) nagyon is érdekelnek, mivel állandóan téma:) én is letagadnám ha a fizess!re szavaztam volna, megértelek:D

@aristo: te annyira hülye vagy bazdmeg, azon se csodálkoznék hogy pár fajtabeliddel kimennél a "Miniszterelnökség" elé ellentünizni, olyan táblákkal hogy "Had fizessek többet! Hajrá Magyarország!"

Bloodscalp 2014.12.12. 00:20:38

@Robinzon Kurzor: azt hiszem még a Führer csodafegyverének, vannak ezek a géfodor típusú kis nyomorékok (szó szerint ugye, meg mentálisan és gerincben is) akik gotterdémerungot folytatnak, utolsó töltényig harcolnak majd. Libsizni/gyurcsányozni/kommunistázni fognak akkor is amikor elzavarják őket Debrecenből/Győrből/5. kerből (úramisten rogántónika után vajon hányan sírnak majd??????) stb stb
Kikopnak a beépitett embereik az állami posztokról, közt. elnök, legfőbb ügyész (lemond?) -és ki lesz az oka/hibás? fletó! és a titkos világot átszövő magyarellenes összeesküvés! És a Moszad.

Bell & Sebastian 2014.12.12. 00:34:44

@Bloodscalp: Máma te vagy a harmadik, aki végítéletet vizionál a pohárba. +.

Pelso.. 2014.12.12. 06:14:39

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Űzlet azokkal köttetik, akik betartják alapvető szabályokat, s nem nyúlják le az asszonytól otthon a kosztpénzt piára.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.12. 07:06:49

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: @Disznóvári: Néhány név:
Baló György, Bod Péter Ákos, Demján Sándor, Eörsi Mátyás, Hende Csaba dr., Kovács László, Kupa Mihály dr., Lengyel László, Martonyi János dr., Mécs Imre, Medgyessy Péter dr., Németh Zsolt, Orbán Viktor, Ormos Mária, Pálinkás József dr., Polt Péter dr., Pozsgay Imre, Schmitt Pál, Szájer József dr., Szerekes Imre, Szent-Iványi István dr, Szűrös Mátyás, Tabajdi Csaba Sándor dr, Tamás Pál, Vizi E. Szilveszter prof.dr.

--
A nagyon hülyék kedvéért összefoglalom: az „ellenfelek” a színfalak mögött összejátszanak.

jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.12. 07:59:57

@Pelso..:
gyorsan eljutott a kocsmárostól a feleségig. szóljon, ha posztmodernt játszik, akkor hagyom.
köpködni meg menjen a patkányblogra. ott most éppen rasszista nagygyűlés van.

Pelso.. 2014.12.12. 08:58:39

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Legyen családi kassza, feltételezem, hasonló módon félreérthetetlen.
Ez már a köpködés kategória?:)

Herr Schwarze Liste 2014.12.12. 09:57:00

@Bell & Sebastian: pohár? fecskendő! ránk virradt a mexikóisztáni drogkartellharcz. nem lennék a technokol rapidból jóslók helyében...

Herr Schwarze Liste 2014.12.12. 10:14:38

nap kérdése: drogozik aristo? csak hogy tudjuk, valójában hol áll :DDD

Kandeláber 2014.12.12. 11:17:38

@Bloodscalp: Ha valóban a fideszre szavaztam volna, eszem ágában sem volna letagadni, sőt, a magadfajta fkalapoknak vigyorogva mondanám: egy vokssal én is hozzájárultam ahhoz, hogy most szűköltök...
De sajna nem tehetem, mert valóban nem mentem el áprilisban. :D

Herr Schwarze Liste 2014.12.12. 11:48:08

@Kandeláber: szavazás helyet drogoztál, mi? jellemző. most már tudjuk hol állsz, nem kell ide a hablatty.

Jean Sol Partre 2014.12.12. 12:28:54

@Herr Schwarze Liste: voltaképpen újságírónak számíthatjuk, ergo alapból drogosnak kell tekinteni.

Bloodscalp 2014.12.12. 21:11:53

@Bell & Sebastian: semmilyen végítéletet nem képzelek be, egyszerűen utolsó töltényig harcolni fognak.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.12. 23:29:10

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: A paraziták parádéján a patkány a prímás.

Amúgy nem olvasom a vincentet, de biztos. Itt a mandineren és a jósdán nyoma sincs rasszizmusnak és köpködésnek, az csak a libsikre jellemző, igaz, katuska?

Herr Schwarze Liste 2014.12.13. 14:39:48

@Kandeláber: droooogoooooooooos! ráadásul óperencián túli zászlóval a nickedben. észak? dél? egyre megy: atlantista népellenség, pfej.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.14. 21:41:55

@.Pierre Bezuhov.: Ja, bocs, ezt csak most vettem észre.
Nem hiszem, hogy a fidexnek pár hónapja van hátra.

De azért az aristo-és MézesRozi-féle műkonzerveken, műkeresztényeken jókat röhögök. Egy általuk áhított korban olyan kijelentésekért, amiket gátlástalanul tesznek, párbajra hívták őket az ellenfeleik. Ezek a kis beszari balfasz pojácák meg álnevek mögé bújva játsszák a nagy konzervatív erkölcscsőszt. Pffej.

(Nem vagyok anonimitás-ellenes, bár egyesek hajlamosak visszaélni ezzel a lehetőséggel. Én mondjuk először a Bell&Sebastian-féle elmebeteg nácikat moderálnám ki a picsába, aztán a HolgerHartland-féle moral insanity szellemi éhenkórászokat, az Aristokat meghagynám, hadd égessék szénné magukat.)
süti beállítások módosítása