Von Storch: Nem tud működni a demokrácia az Európai Unióban
2014. november 28. írta: Redakció

Von Storch: Nem tud működni a demokrácia az Európai Unióban

_von_storch.jpg

Az euró már nem ugyanaz, mint amikor bevezették; az EU-ban pedig nem működhet a demokrácia, mert a népeknek saját magukon, nem egymáson kell uralkodniuk egy demokráciában – mondja Beatrix von Storch, az Alternative für Deutschland (AfD) európai parlamenti képviselője; aki szerint ha Németországban döntenének arról, hogy Magyarországon mi legyen, azt a magyarok nem fogadnák el, és ez fordítva sem működne.

„Akik konkurenciát látnak bennünk, könnyen ránk sütik, hogy jobboldali radikálisok vagyunk, mert így egyszerűen elkerülhetik, hogy tartalmilag vitatkozniuk kelljen az állításainkkal. Mert a radikálisokra oda se kell figyelni. Nem csak mi, más kis pártok is megkapják ezt. De nem lehet ilyen egyszerűen az érdemi vitából kizárni valakit. Másrészről pedig mi az ország érdekeit akarjuk képviselni, amit ma nacionalistának tartanak. Most azt mondják, hogy a nemzet fogalma túlhaladott. Szerintünk viszont nem erről szól Európa és igenis képviselni kell a nemzeti érdekeket, ezért kapjuk meg, hogy nacionalisták vagyunk. Ez az egyik dolog. A másik pedig, visszatérve a külföldiekre: ha valaki ezzel a témával foglalkozik, akkor már automatikusan jobboldali radikális. Ez egy érzékeny téma; gyakran a rossz integráció az, ami visszaüt. Valóban sokan vannak, akik egyszerűen idegenellenesek Németországban. De mi nem őket akarjuk megszólítani. Hanem azt mondjuk, hogy itt egy probléma van, amit meg kell oldani; mert ahogy jelenleg működik a rendszer, az nincs jól. Nem tudjuk korlátlanul befogadni a menekülteket, tehát szabályozni kell a bevándorlást és a menekültügyet. Pontosabban most is vannak rá egyértelmű szabályok, csak alkalmazni is kellene őket, ami viszont nem történik meg. Az iszlamizmus problémájának a felerősödésével még inkább érinti az embereket ez a téma, mi pedig megoldást keresünk a multikulti mellébeszélés helyett.”

Bakó Bea interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr726940455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2014.11.28. 17:34:50

Hol él ez a gólya hozta? Elefántcsonttoronyban?

A bevándorlók bevonása a szolgamunkába zökkenőmentes, egy jó takarítónőért lovagi tornán küzdenek meg a reménybeli megbízók.

Ám próbáljon valaki diplomát honosítani! Vagy fordítva, de németül mondani a dátumot, akkor majd megtudja, hányféle fóbia mozgatja a német, munkás hétköznapokat.

Török autópálya-rendőr csak a tévében van ám, aki a valóságban szalonspiccesen nyiszatolja a kebebabot egy lakókocsiban. Attól, hogy muzulmán, még iszik, mert ennyi belefér a kulturális alkalmazkodásba.

Kandeláber 2014.11.28. 17:50:25

"Nem tudjuk korlátlanul befogadni a menekülteket, tehát szabályozni kell a bevándorlást és a menekültügyet. Pontosabban most is vannak rá egyértelmű szabályok, csak alkalmazni is kellene őket, ami viszont nem történik meg. Az iszlamizmus problémájának a felerősödésével még inkább érinti az embereket ez a téma, mi pedig megoldást keresünk a multikulti mellébeszélés helyett.”

Na, ez is hamarosan megkapja, hogy rasszista és náci, pedig csak annyit mondott, hogy az idegen nem szép.

Bell & Sebastian 2014.11.28. 20:42:21

@Kandeláber: Magának csak a Charger teteje jutott? Akkor itt valaki egy Dodge cabrioval szaladgál.

mrZ (törölt) 2014.11.28. 21:53:27

"Nem tudjuk korlátlanul befogadni a menekülteket, tehát szabályozni kell a bevándorlást és a menekültügyet."

Mi pedig nem tudjuk korlátlan befogadni a nyugati termékeket, szabályozzuk egy 15%-os importadóval, plusz a határon belépéskor azonnal fizetendő áfá-val.

huKKK 2014.11.29. 04:35:30

@Bell & Sebastian:

"Cigány emberként
44 évig tanultam+dolgoztam a céljaimért.
Ma min.elnök vagyok.
Ez a demokrácia!"

(@!)

Kandeláber 2014.11.29. 09:56:29

@huKKK: Na látja!
A nagy Ámerikában meg egy félkenyai füstös az elnök már a második ciklusban, akit a Barack mellett még Ibrahimnak is hívnak.
Az akkor mi? :D

huKKK 2014.12.01. 14:35:26

@Kandeláber:

Nyelvrokonság.
2 világpolgár ballag a Király utcában.
No hiszen - mondja az amerikai, no huszein - mondja a magyar.

huKKK 2014.12.01. 14:39:16

@Kandeláber:

A magyar szőke rendőrnő igazoltatja az amerikai szőke nőt.
Ismered?
Mee akkó nem írom le...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.01. 19:26:48

öröm látni hogy a vadnyugaton is vannak még értelmes emberek
süti beállítások módosítása