A jóléti állam gyengíti a családot
2014. november 23. írta: Redakció

A jóléti állam gyengíti a családot

csalad_konferencia.jpg

Nem egyformán értékesek a család különféle formái, a legjobb és gazdaságilag is legértékesebb a hagyományos család, amelyet azonban rombol a jóléti állam, a modern nyugdíjrendszer és az újraelosztás – mondta el Christof Zellenberg német közgazdász a Barankovics István Alapítvány családpolitikai konferenciáján. Veresné Novák Katalin családügyi államtitkár a demográfiai folyamatok veszélyeire hívta fel a figyelmet, Rétvári Bence KDNP-s politikus pedig rámutatott: a nemzeti keresztény-konzervatív gondolatkör is európai.

Christof Zellenberg kifejtette: a család az ember természetének leginkább megfelelő, legtermészetesebb közösség. Robespierre-t, a jakobinus terror vezetőjét, a francia forradalom egyik szellemi vezérét idézve rámutatott: a szabadság titka az oktatás, a zsarnokságé az, hogy tudatlanságban hagyjuk az embereket. II. János Pál azt mondta, hogy az a társadalom, ahol habár mindenki a jót teszi, de kényszerítik rá, közelebb van a pokolhoz, mint a mennyhez; XVI. Benedek pedig a szabadság felelősségteljes felhasználását hangsúlyozta a Caritas in Veritate enciklikában. Ma Zellenberg szerint feltehetjük a kérdést: nem jutottunk-e el egy ilyen pokolhoz közeli világba, hiszen ma sokan felteszik a kérdést, hogy van-e igazság egyáltalán, és csak a szubjektív véleménynek van jogosultsága; a szabadság igazság nélkül létezik.

Szilvay Gergely tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr686925965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.11.23. 15:52:36

" a legjobb és gazdaságilag is legértékesebb a hagyományos család, amelyet azonban rombol a jóléti állam, a modern nyugdíjrendszer és az újraelosztás "

Hát akkor a jóléti államot, a modern nyugdíjrendszert és az újraelosztást meg kell szüntetni.

Kezdhetjük mindjárt a gyerekétkeztetéssel.

Rodeo36 2014.11.23. 16:51:31

emberszabású csimpánzok egybegyűltek és hülyeségeket dumálnak, mert van rá idejük és van valaki aki meg is hallgattya őket...hogy mit akarnak arról egy szó sincs de hogy minden rossz ami ma van azt kinyilatkoztattyák, mongyuk én a zellenberget szüntetném meg és a kdnp -t és a fidex-et kezdetnek azután folytatnám

Kdo Je Ugasnil Luč 2014.11.23. 17:47:11

@Rodeo36: ha megbocsatasz, ez johet ide is a nemleszunkgyirmotiaknak hamozasra:

CHRISTOF ZELLENBERG
Director - Head PWM REE
Deutsche Bank, Austria
Born in 1970. In 1997 he graduated in economics and business administration in Vienna. He also studied literature and history at the Universite de Toulon for some months. In 1995 he worked at the Leadership Institute (USA) and at the US Congress. From 1992 to 1997 he was the federal chairman of JES – Studenteninitiative & Paneuropa Jugend Österreich. After graduation, he worked for 2 years as an investmentbanker for Raiffeisen Investment AG and Procurator for Raiffeisen Investment Ukraine.

Since 1999, he is Director at Deutsche Bank AG, PWM REE, specialising on wealth management for clients from Russia and Eastern Europe.

PWM PRIVATE WEALTH MANAGEMENT
REE REGIONAL EASTERN EUROPE

He is a member of the Sovereign Military Knights Order of Malta, Editorial Board Member at www.kath.net, online news agency. President of the Europa Institute a public policy think tank.

Bell & Sebastian 2014.11.23. 21:04:57

A híroldalra (nem) vezető link nekem önmagába harap.

A kivonatolás -első ránézésre- szent igaz. Ha és amennyiben kialakul róla valami érdekes vita, kifejtem, miért?
Addig is: marhának minősítem az ellene szólókat.

Széles legelőt!

BŐS 2014.11.23. 21:40:31

Csókolom, a Kósa Lajos-feleség-titkárnő háromszög a hagyományos keresztény-konzervatív család fogalom mely osztályába tartozik??? Őket is a jóléti állam tette tönkre???

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.11.23. 22:49:55

@Bell & Sebastian:

Sok vitatkoznivaló nemigen van rajta, mivel a jelenlegi módi fenntarthatatlan. Minket a szükség fog rákényszeríteni, a Nyugatot pedig a demográfia (a máskultúrájú bevándorlók), hogy újragondoljuk, amit a család szerepéről (modellszinten) gondolunk.

Pelso.. 2014.11.24. 06:15:54

Rétvári rámutatott, - besorolva a konferenciát, oda.

Tündér_Lala 2014.11.24. 09:17:17

Ha kitépjük a légy szárnyait, majd a lábait egyenként, akkor megsüketül.
Pontosan ilyen okosság ez. Nem a jóléti állam rombolja a gyerekszülési kedvet, hanem a vele párhuzamosan a neoliberalizmussal tönkretett egészséges néplélek. (A fogyasztási őrület, az anyaság fokozatosan adagolt lenézése és a nők agymosása ahol aki a családjával törődik azt lesajnálják, stb.,stb.)

Bell & Sebastian 2014.11.24. 09:52:44

@Tündér_Lala: Ohyeah, megsiketül. A modern, progresszív kalandozások jótékony hatással vannak a családra, generációs együttélésre és kisközösségekre.

A fékek és ellensúlyok rendszerében ezeket a (végső soron) káros folyamatokat talmi intézkedésekkel kompenzálni kell, hogy ne legyen annyira kiáltó a szívás.

Gondoljon csak arra, hogyan takarítjuk el nagyüzemi módszerekkel a halottainkat.

Dehumanizálás és elidegenedés, ez van.

Mit nekünk a letelepedett életmód, nyargalászás a pusztában, az az igazi, középkor kell ide, sőt, vaskor!

Egyen meg mindenki még egy kishalat, kannibál-fesztivál, ohyeah!

Bell & Sebastian 2014.11.24. 10:07:17

@bbjnick: Tegnap itt 8 Celsius fok volt. Láttam egy afrikai anyukát, aki kézen fogva húzta a kislányát, miközben az itteni államnyelven szaggatva a szót hendizett. Talpig szőrmebundában, (tudom:) sál-sapka-kesztyű. A Milliomoson pedig egy szimpatikus vietnami mamka tarolt, aki olyan szinten bírta a nyelvet (és helyi kultúrát), hogy arra gyanakodtam, csalnak és / vagy szinkronizálják. Ami nem lenne meglepő fejlemény, tekintettel arra, hogy a nemzetiszocialisták rémtetteit és egyházellenes intézkedéseit hosszan taglalták a szentbeszédben, a mindösszesen féltucatnyi(!) hallgatóságnak.

Nekik ez jó? Mint gazdasági menekülteknek? Biztosan, különben nem lennének itt. És nekünk?

Nagyon nem úgy néz ki. Mert természetellenes, csak utána az összes többi.

____törült____ (törölt) 2014.11.24. 15:38:02

Van igaza, de a jóléti állam bizonyos elemei viszont növelik is. A mai nőt egyáltalán nem könnyű gyerekvállalásra rábeszélni, és ha van rugalmas munkaidő, óvodai férőhely, nyugati szintű GYES meg családi pótlék, meg effélék, az segít. A katasztrofális nyugati demográfiai ráták kezdenek már megfordulni, pont azért, mert a nyugati államok elkezdték "körbenyalni" a gyermekes anyákat - például Ausztriában a gyerek 6 éves koráig annyi órát dolgozik olyan műszakbeosztásban, ahogy akar, és a munkaadónak el kell ezt fogadnia. Nyilván órabérben fizetve persze, nem fix havi.

Tény, hogy a jóléti állami is szerepet játszott a gyermekvállalási kedv csökkenésében, de ugyanakkor célzott támogatásokkal használható annak növelésére is, ez már látszik.

Csak az a durva, hogy így aztán méginkább borzalmasan sok pénzbe kerül az a jóléti állam.

Baldrick68 2014.11.29. 17:12:43

" a legjobb és gazdaságilag is legértékesebb a hagyományos család, amelyet azonban rombol a jóléti állam, a modern nyugdíjrendszer és az újraelosztás "

Akkor lehet költözni fekete Afrikába vagy valamelyik Dél amerikai banánköztáraságba, ott nincsenek ilyen családra veszélyes huncutságok.
Oszt jónapot.
süti beállítások módosítása