Brüsszel ostoba moszkvázása − Ilyen ország pedig nincs CDV.
2014. október 24. írta: TuRuL_2k2

Brüsszel ostoba moszkvázása − Ilyen ország pedig nincs CDV.

szovjet_katonai_parade_moszkvaban_560.png

Október 23. alkalmából Kövér Lászlóval készített portréinterjút az Echo TV. A házelnök ebben többek közt a Tavares-jelentésről, Brüsszelről és az Európai Unió jövőjéről is véleményt mondott:

„Tehát ők azt gondolják, hogy ezeket a magatartási szabályokat ők lediktálhatják, tehát e tekintetben Brüsszel engem valóban Moszkvára emlékeztet. Moszkvában volt szokás az, hogy a szocialista tábor pártfőtitkárait néha összehívták és kiadtak közös nyilatkozatokat, amelyben adott esetben '68-ban Csehszlovákiát, később Lengyelországot megrendszabályozták, hogy mit szabad és mit nem, és hogyan kell viselkedni a csehszlovák, a magyar, a lengyel elvtársaknak. Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak.” 

Különösen kifinomult ízlésre vall éppen a Szovjetunió által levert 1956-os szabadságharc évfordulóján előhozakodni a Brüsszel-Moszkva párhuzammal, ami ráadásul többek közt a következő okokból ostobaság:

– az EU-ba önként, szuverén döntésünk alapján léptünk be, míg a Szovjetunió megszállta Magyarországot, és rákényszerítette a szovjet államberendezkedést;
– az EU-nak tagjai vagyunk, a Szovjetuniónak alárendeltjei voltunk;
– az EU ügyeiben szavazati-, bizonyos kérdésekben egyenesen vétójogunk van, a szovjet blokk működésébe nem volt beleszólásunk;
– az EU nem állomásoztat negyvenezres megszálló hadsereget Magyarországon, ellentétben a Szovjetunióval;
– az EU-tól jóval több fejlesztési támogatást kapunk, mint amennyi tagdíjat fizetünk, a keleti blokkon belüli transzfereknek a Szovjetunió volt a haszonélvezője;
– az EU egyik hivatalos nyelve a magyar, a szovjet időkben Magyarországon volt kötelező oroszul tanulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr926828381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:26:03

Mese, mese, naív mese...

Igen, sokan azt hitték, a NATO és az EU nem ugyanaz, mint a VSZ és a KGST, mert ott nem az erősek akarata kötelező, lehet vitázni, s aki nem ért egyet, az nem kap seggberúgást. Dehát kiderült: ez csak álom, a NATO-ban és az EU-ban ugyanez megy, aki nem követi az erősek által megállapította "helyes" irányvonalat, azt UGYANÚGY seggberúgják...

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 11:30:50

Nem az a fő gond hogy a nagyra becsült házelnök úr hülyeségeket beszél, ennek már évtizedes hagyománya van. Volt hogy választásokat fordított meg, de ez legyen a pártjának a baja.

A fő gond hogy egyre kevesebb normális hang van a vezetésben. Veszélyes dolog otthagyni a mainstream választóréteget pár jobbikos álmodozó szavazóért...

Ráadásul a cikk maga eléggé visszafogott még, bár a fő vonalakat jól vázolja.

wantaan 2014.10.24. 11:36:40

@Velemenyem szerint....: no de azért ne feledd Kövér pont azért lehetett egyetemista mert ősei szoc hazás érdemrendet kaptak. Azt pedig többségében az 56-os számára szerintem máig "ellenforradalom" leverésében játszott szerepért osztották.
Persze hogy nosztalgiázik egy kicsit a ruszkik felé. Kövér egy örök kommunista minden megnyilvánulása ezt mutatja ... ez a beszéd is.

Csigorin 2014.10.24. 11:41:30

Na akkor:

az EU-ba önként, szuverén döntésünk alapján léptünk be, míg a Szovjetunió megszállta Magyarországot, és rákényszerítette a szovjet államberendezkedést;

FORMALISAN onkent, szuveren dontesbol, hogyne, csakugy mint a Varsoi Szerzodesbe.

az EU-nak tagjai vagyunk, a Szovjetuniónak alárendeltjei voltunk;

FORMALISAN vagyunk egyenrangu tagok pl a nemetekkel, a gyakorlatban pont ugy, ahogy a KGST-ben a Szovjetunioval

az EU ügyeiben szavazati-, bizonyos kérdésekben egyenesen vétójogunk van, a szovjet blokk működésébe nem volt beleszólásunk;

Megintcsak formasag, meg azt a nyuves szankciot se tudtuk megvetozni amirol tucatszor elmondtak mar a vezetoink hogy nem akartak.
Formailag szavazati jogunk volt a VSZ-ben is.

az EU nem állomásoztat negyvenezres megszálló hadsereget Magyarországon, ellentétben a Szovjetunióval;
Szoval nem voltak es nincsenek NATO katonak Magyarorszagon? Taszart talan elcsatoltak tolunk?

az EU-tól jóval több fejlesztési támogatást kapunk, mint amennyi tagdíjat fizetünk, a keleti blokkon belüli transzfereknek a Szovjetunió volt a haszonélvezője;

Mese habbal. Ki elt jobban egy atlag orosz vagy egy atlag magyar? Most ki el jobban egy atlag nemet/amerikai vagy egy atlag magyar?
Akkor lehetosegeihez merten ki ad(ott) tobbet?

az EU egyik hivatalos nyelve a magyar, a szovjet időkben kötelező volt Magyarországon oroszul tanulni.
A "kulfoldi" nyelv volt kotelezo, az mar a rezsim szolgalelkusege hogy az az orosz lett. Pl a SZU-ban angolul tanultak. A nyelvtudas meg nehogymar hatrany legyen, akarmilyen nyelv is.

wantaan 2014.10.24. 11:51:18

@Csigorin: Elvtárs tetszik lenni??? ...netán maga Virág elvtárs és a nemzetközi helyzet fokozódik?

Veridicus76 2014.10.24. 12:00:29

Ki fizette ezt a bejegyzést? Verhofstadt, vagy melyik brüsszeli seggfej?
Mert gondolom, nem ingyen szopod ilyen undorító nyáladzással Brüsszelt.

Veridicus76 2014.10.24. 12:01:08

Brüsszel ugyanúgy diktál, mint annak idején Moszkva. Ezt minden épeszű ember látja. Pont.

freehckr 2014.10.24. 12:01:57

Na most nem az van, hogy erre szavaztatok?! Hiszen ez is világosan benne volt a Fidesz-KDNP választási programjában... idén az összesben... nem?! :)

A házban ha kivágsz egy ajtót, a másikat bevágja a huzat... így lesz a fideszes „keleti nyitásból” rögtön „nyugati zárás” is... :)

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 12:11:32

@Csigorin: fogalmad sincs semmiről. Kicsit olvass utána a dolgoknak és ne ideológia alapon pipálgass a tényeket mellőzve.

Milyen szankciókról hadoválsz?

Ott volt az az intézkedéstervezet az invazív fajokról amibe a magyarok belekeverték az akácot, úgy meg tudtuk vétózni hogy semmi sem veszélyeztette az akácot, nem is volt benne, csak valaki itthon műbalhét akart... És ezt mi simán kigolyóztuk...

A "Ki élt jobban" érved meg maga a végtelen hülyeség. Pont az a lényege a SZU-nak hogy az oroszok színvonala felé húznak le. Mi pedig azért csatlakoztunk az EU-hoz hogy az életszínvonal a németekéhez közelítsen, ami meg is történt, legfeljebb nem abban a Kánaán szinten amiről álmodoztak egyesek.

A nyelvre vonatkozó kommented pedig maga a sötétség. Te hány éves vagy 15? Fogalmad sincs mi volt akkor, minek írogatsz akkor hasonlatokat...

Már fel sem merem hozni neked hogy az EU-ban mennyi fék és ellensúly van, miközben a SZU-ban (vagy akár most a Putyini Oroszországban) mennyire durva dolgok történnek.

Fogalmad sincs arról hogy a SZU-ban (és nem csupán megszállt országokban, mint nálunk) gond nélkül vittek a birodalom túloldalára (évekre!) a fiatalokat katonának, hogy tilos volt a saját nyelv használata (pl a balti államokban), hogy jegyre működő hiánygazdaság volt szinte végig, amiben simán éhen haltál, ha nem csaltál mutyiztál vagy ügyeskedél, kockáztatva többéves börtönt.

Mégis miféle hasonlóságot vizionálsz a világ legnagyobb legfejlettebb jóléti gazdasága és a SZU között?

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.24. 12:15:00

a mandiner hülye, turul főleg, kövérnek teljesen igaza van. az eu-t picsán kell rúgni, a mandarinokat kitelepíteni.

Gitche 2014.10.24. 12:25:42

@Csigorin: javaslatom: te mehetsz élni Oroszországba, én meg Angliába. Good luck and enjoy! :)

Herr Schlemihl Löwenstein 2014.10.24. 12:31:04

@jm padilla: nem hülye hombre, csak most már a CEU-ból diktáljuk turulkának a cikkeket. polgári életminőség nincs ingyen és a vincentbloggerek szíves közvetítésével már ropogós dolcsikkal tömjük a mandit finesszes reklám-morzsák meg a főnök vállveregetése helyett.

talpalás a békemeneten, vagy inkább kocsikázás miami beachen?... így terem a jó demokrata.

neked is tudnánk egy egész gyűjteményre való trikornist venni, avagy életfogytig goldbroiler, ledér latexos lédik által szervírozva berlin legjobb kupijában.

join the winners club, before its too late ;)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.24. 12:34:01

Azután, hogy nem lehet szavazni az EU-ból kilépéskor, elég pofátlan, zsarnokpárti "érv" azt felhánytorgatni, hogy önként léptünk bele az EU-ba.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.24. 12:37:57

"az EU nem állomásoztat negyvenezres megszálló hadsereget Magyarországon, ellentétben a Szovjetunióval"

Az igaz, ennél kifinomultabbak a brüsszeli tavarisok.

Helyette üzletet kötnek. A GDP-nk 3%-át idelökik, amiért cserébe az ország minden ügyébe beleszólást követelnek maguknak. Ennek a 3%-nak a feléből pedig simán eltartanak ők is negyvenezret, hogy nyomják az EU-propagandát orrvérzésig, hogy bemeséljék, hogy a másik 1,5% GDP-nyi "segély" nélkül éhen pusztulnánk, a "sötét középkorba" kerülnénk.

"Turul", te például híresen jól szívod az állami csöcsöt. Norvégiából, pardon, az EU-tól mennyit kapsz a propagandára?

Herr Schlemihl Löwenstein 2014.10.24. 12:40:06

@Istóczy úr: dehogynem lehet szavazni a kilépésről. az angolok is erre készülnek (kac-kac), de majd sorosgyurkó időben megdolgozza a nemzeti valutájukat (mint már egyszer) és akkor sírva könyörögnek a maradásért.

neked egy vadiúj szakállvágó készletet ajánlunk első körben, ha beállsz közénk a rezsimet rezetelni. de csak szólj, richard field puttonyában van ajándék minden derék átállónak. csak ne késlekedj, a háború utáni partizánokat alacsonyabb tarifával alkalmazzuk.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.24. 12:42:22

@Csigorin:

Na igen, a "baráti országok" közé is önként léptünk, hiszen a megválasztott kúrmányunk léptetett oda be minket. Attól, hogy nem volt népszavazás, még faszán legitim volt a bolsik szerint, nemde?

Mint ahogy ez is legitim ugyanazon csürhe szerint, hiszen népszavaztunk róla; hogy most már soha nem lehet a kilépésről szavazni?

Hogy a mai 18-28 éves választópolgárok sosem szavazhattak arról, EU-tagok akarnak-e lenni életük végéig? Nem baj, annál legitimebb!

gipsz1234 2014.10.24. 12:44:36

@Csigorin: A párhuzamállításod félrebeszélés. Azért mert jogállamiságot várnak el a tagországoktól az még nem beavatkozás az ország belügyeibe. És pont október 23-i ünnep idején írsz ilyen ökörségeket. Tudod te egyáltalán milyen alja rendszer volt volt kelet Európában 1989 elött? Ha annyira dörgölőzni akarsz a ruszkikhoz hát akkor húzzál el oda.

Herr Schlemihl Löwenstein 2014.10.24. 12:44:54

@Istóczy úr:

"Norvégiából, pardon, az EU-tól mennyit kapsz a propagandára?"

nem tudnál rálicitálni. Moishe barátom az Atlantic Investment Plc-nél jobban pörgeti a zsetont Matolcsy-nál. Improve your life: gyere közénk! Első lépésben csatlakozz a vincentbloghoz. Kellő társadalmi támogatottság látszata nélkül nehezebben marketingelhető a kinevezésük átmeneti kormánynak.

a mandi már a mi csapatunkba igazolt, neked se késő ;)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.24. 12:46:07

@Herr Schlemihl Löwenstein:

Nagy-Britanniában is csak a skót függetlenségről lehetett népszavazni, az írekéről nem, mert ők tényleg kiszakadtak volna. Érdekes.

Egyébként megdöbbentő, hogy a GDP-nk 3%-ának megfelelő júdáspénzért így lehet fényezni az EU-t, nemrég már az ment, hogy egymillió magyart mentenek meg az éhhaláltól drága nyugati elvtársaink, liebe németadófizetők. Egyszerűen MINDENRE elég ennyi pénz. Enélkül a 3% nélkül nem lenne itt semmi!!!!444

huKKK 2014.10.24. 12:46:10

@Veridicus76:

Ugyanúgy?
Hasonló=Azonos?
Disztingváljunk.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.24. 12:48:17

@Herr Schlemihl Löwenstein:

A "Mandi" mindig is abban a csapatban volt. Nem véletlen, hogy a turulnevű rókaképű és a szakállas vigyori kisköcsög lassan többet szerepel az ATV-n, mint Braun Róbert, Korózs Lajos, Burány Sándor, Karácsony Gergely és Horn Gábor együttvéve.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:49:54

@Csigorin:

az EU mindössze a kollektivista világkép fejlettebb, modernebb, piacosított verziója

és ha ez kő a népnek hát miért ne kapja meg? :)

gipsz1234 2014.10.24. 12:50:10

Az meg külön röhej hogy a fideszesek komcsiznak, Azok a fideszesek akik most fényesre nyalják Putyin seggét. Az arabokkal való kacérkodás meg még röhejesebb. Azzal az Iránnal haverkodunk ahol egy táncolós YouTube videóért embereket bebörtönöznek.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:50:42

@Istóczy úr:

Ulster anno népszavazással maradt az UK-ban

wantaan 2014.10.24. 12:54:26

Szakad a rezsim! ...az az nem is csak a 2/3-ad és rendszer.
Ezzel az írással TuRuL gyakorlatilag kilőtte/rálőtt Kövér (kommunista) Lászlóra. LEOSTOBÁZTA!!!! Értitek elvtársaim az úrban? LEOSTOBÁZTA a párt pajzsát, öklét, az országgyűlés 2/3-dal megválasztott elnökét!

Persze igaza van, de mégis.... Ez már a hatalom széthullásának a jele. Végjáték amelyben egyre több lesz a hülye ,az ostoba.

Eléggé izgalmas és látványos időszak elé nézünk.

Bryan élete 2014.10.24. 12:54:33

@Csigorin: valami népszavazási izére nem emlékszel az általad gyalult témában?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:54:34

@Istóczy úr:

jóval több az 3%-nál

az a 3% ugyanis minimum 50-60%-ban befolyik a központi költségvetésbe (multiplikátor hatás)

+ az EU tagság nélkül sokkal drágábban lehetne finanszírozni a magyar államadósságot is (ez legalább megint egy GDP arányos 3%...

+ az EU tagság nélkül jóval kevesebb működőtőke jött volna ide

szóval ez EU-t mi egyhamar nem fogjuk elhagyni

az EU-t csak masszív __szabadpiaci reformok__ mellett lehetne elhagyni...

Bryan élete 2014.10.24. 12:55:42

@wantaan: miéééért, nem az?
Meg tahó.
Meg bunkó.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:56:44

@gipsz1234:

a demokratikus jobboldal meg azzal az Amerikával haverkodik, amely néhány évente porrá bombáz egy közel keleti államot a __petrodollár__ rendszer védelmében...

gipsz1234 2014.10.24. 12:59:11

@Velemenyem szerint....: Szerintem hiába mondod neki, felfogni úgysem tudja. Mondja mantrát -történelmi ismeretek nélkül. Azt nem tudom hogy magától ilyen vagy valamilyen agymosodában készítették fel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.24. 13:01:46

Lassanként már nem haladja meg a szellemi színvonal a beidézett cikkek alatt vitázók pöcegödrét...

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 13:02:18

Most akkor Brüsszel vagy Washington a Moszkva? vagy a mindkettő?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:02:28

@Velemenyem szerint....:

mi a fenének kell EU-szinten szabályozni az "invazív" fajokat?!

wantaan 2014.10.24. 13:04:04

@Spániel: Én is úgy tudtam , de eddig nem mertem kimondani. Ezek után lehet?
Meztelen a király!

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:04:07

@Velemenyem szerint....:

az EU-ból is csak birodalom lesz...

...ever closer union... (Római Szerződés...)

Európai szintű elitizmus és plutokrácia...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:06:11

@Velemenyem szerint....:

az un. "demokratikus" kollektivizmus mindössze a "bolsevik kollektivizmus" fejlettebb verziója...

afféle "ember arcú" totalitarizmus...

tényleg élhetőbb a primitív népi demokratikus verziónál

wantaan 2014.10.24. 13:06:23

@Istóczy úr: Te nézed az ATV-t? .... s önszorgalomból vagy párt utasításra?
Most akkor csoda ez az ideológiai elhajlás???

gipsz1234 2014.10.24. 13:06:42

@calabria04: A fideszes oldal meg azzal az Oroszországgal amelyik Csecsenföldön garázdálkodott. És azzal az Oroszországgal (vagy jogelődjével) amelyik mindig csak szop...tt minket amelynek sötét hordái lerohantak minket 1956-ban, amelynek vezére gátlástalanul leszámol minden politikai ellenfelével, ahol minden a vezértől függ, ahol 5-10 millió ember baromira jól él, a többi 130-150 millió meg még a magyar szegényeknél is jobban nyomorog.

marko11 2014.10.24. 13:06:57

Aki a ritka világosan fogalmazó Kövért is félre akarja érteni, az félre érti. Ennyi a fenti írás "üzenete".
Egyébként pedig a Brüsszel-Moszkva párhuzam jogos. A változás, a különbség mindössze annyi, hogy a politikai elnyomást felváltotta a gazdasági.
Azzal a kiegészítéssel, hogy Magyarország speciális eset.
Ugyanis a rendszerváltás előtt mi voltunk a szovjet blokk irigyelt országa, nálunk volt a legenyhébb a moszkvai nyomás (nyilván '56 miatt!).
Most pedig Brüsszel/Washington minket baszogat a legerőteljesebben, mert nem vagyunk elég kompromisszum-készek. (Lásd még Csurka megállapítását: „Sorozatos kompromisszumok után éhen halt”.)

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:07:40

@Velemenyem szerint....:

az alábbi könyv az EU kapcsán is rendkívül tanulságos

Fabian Freeway: High Road to Socialism in the U.S.A. -mises.org/document/4621/Fabian-Freeway-High-Road-to-Socialism-in-the-USA-Digital-Book

gipsz1234 2014.10.24. 13:11:46

@Hepci: Ha ennyire érzékeny vagy akkor miért jössz ide. Írjál valami magvasat, emeld a színvonalat. (Egyébként tényleg nem lesz nehéz:))

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:11:53

@gipsz1234:

1917-ben egy Wilson nevű hazug ember a választási ígéretei ellenére bevezette az USÁ-t a világháborúba...

a Wilson-i kaland az un. "burzsoá" évszázad végét eredményezte...

és a totalitárius rendszerek nyitányát hozta el...

ja és az Osztrák-Magyar Monarchiát is ő nyírta ki

külön pontot szentelt neki még a róla elnevezett Wilson-i pontokban...

ez lenne a te kedvenc Amerikád...

Bell & Sebastian 2014.10.24. 13:27:59

Aki szerint Kövérnek igaza van (mert nettó igaz, amit mond), az tegye hozzá, hogy őrá ezt a szerepet osztották.

(Ha például a Jobbik állna elő ilyen szöveggel a _Parlamentben_, simán kikapcsoltatná a mikrofont. Azt most feledjük egy pillanatra, milyen fészekalja fiókája.)

A cáfolat megdönthető agyaglábait más már kiütötte előlem.

Mindkettő politikai szöveg, egyiknek sincs köze a valósághoz, Kövéré is csak ott hibádzik, hogy nem nagyon látni a tettekre váltást.

Turuléról feltételezem, hogy szilárd meggyőződésből fakad. Ezért aztán nem eldönthető, melyik a rosszabb.

Ezek nem vélemények, hanem a közvélekedés befolyásolása céljából írt / mondott, manipulatív szövegek. Ezért súlyuk egyformán nulla.

Grafológiai (írástudományi) környezetszennyezés.

Urfang 2014.10.24. 13:30:18

Az EU-ból ki is léphetnénk ha akarnánk, nem tartanának vissza erőszakkal, talán meg is könnyebbülnének nélkülünk, de nem akarunk kilépni, Kövér elvtárs és a fideszes neobolsi bagázs sem tesz semmit a kilépésért, akkor minek ez? Minek? A fidesz tényleg szándékosan törekszik rá, hogy Európa sereghajtója legyünk, egy lesajnált, megvetett, rossz hírű páriaállam.

Turulkám, kezdhetnétek már valamit ott a jobboldalon, ha vannak még ott európai értékrendű emberek láthatjátok hogy a fidesz nem veletek van, ha a baloldalnak végleg vége akkor a jobboldalon kéne csinálni egy európai értelemben vett polgári konzervatív valamit, mert a fideszből soha nem lesz az, a fideszből egyre szélsőségesebb nyugatellenes valami lesz.

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 13:31:18

@calabria04: anélkül hopgy a szakértője lennék, talán mert a környező országokat is telexarod vele ha nem irtod a saját házad táján.

Gyakorlati példával élve, van egy ultragazos telek a szomszédodban. Te hiába fogsz gyomlálni kéthetente, onnan mindig újra terem a kutyatej. Ami sokkal szaporább és túlélőbb mint a te pázsitfüved.

ost tekintsünk elé abból hogy amúgy is uniós pénzből veszik a mezőgazdasági vállalkozók itthon a családi bimmert és porschét.

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 13:36:22

@calabria04: nem fogok könyveket olvasni, írd le mire gondoltál...

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 13:41:02

@calabria04: neked fogalmad sincs a történelemről, gazdaságról, politikáról, minek kommentelsz akkor politikai cikket...

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 13:41:23

@marko11:

Úgy van lépjünk ki az EU-ból, csatlakozzunk majd a Putyini birodalomhoz!

Ostoba fasz! Kommunista fideszes.

Klaci55 2014.10.24. 13:41:52

Csak folyik a sz@r a szájából, csak folyik...

Pelso.. 2014.10.24. 13:43:31

@Bell & Sebastian: Kövérre szerintem csak egy valaki oszthat szerepet. Röhej, hogy nem találtak egy másodrangú barmot, aki bedarálja ezt a szöveget, ez a kapkodás jele.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:52:03

@Velemenyem szerint....:

nem hallottál a Fabian Society-ről és még te akarsz engem kioktatni...

hát mit mondjak... röhej...

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 13:55:20

@calabria04: legalább vettem a fáradtságot hogy a mainstream dolgokat megismerjem/megértsem mielőtt a hülyeségeket tanulmányozom.

Akkoriban Wilson volt a leginkább Magyarországpárti a mértékadó 4 döntséhozó közűl. Nem az ő hibája volt, hogy úgy alakultak a dolgok, valamilyen szinten ki is hátrált, mert ez nem az ő elképzelése volt, a vonatkozó Wilsoni pont egyáltalán nem azt jelentette ami végül kialakult.

Megjegyzem pont akkoriban pont úgy egy kommunsta forradalmat csinálni legalább akkora marhaság volt mint a nagybajuszó beszéde ma...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.24. 13:59:20

@gipsz1234:
Időnként benézek s elszomorít a látvány.
A becitált cikkek alatt szinte kizárólag masszív elmebetegek kommentelnek, de már itt is közelíti az arány a kétharmadot.
Eszemben sincs emelni a színvonalat, illetve ennyi elég belőle. :)

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:05:38

@Velemenyem szerint....:

Wilson azzal nyert választást, hogy nem lép be a háborúba...

en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_1916

utána azonban - az Antant hatalmaknak kihelyezett hiteleik visszafizetéséért aggódó pénzügyi körök nyomására - belépett a háborúba...

eredmények

1. + két év vérfürdő
2. forradalmi káosz a vesztes államokban
3. megalázó békediktátumok (USA támogatás nélkül ilyen nem lett volna...)
4. brutális jóvátétel (ki kellett vmiből elégíteni a Wall Street-i hitelezőket...)

PS.: az etnikai tisztogatásokat/ népirtásokat is nyugodtan hozzá lehet tenni a listához, Wilsonék nagy élvezettel verték szét a multi-etnikus birodalmakat...

és ez nem ment békés eszközökkel...

Csigorin 2014.10.24. 14:07:22

@Spániel: Emlekszem. Arra, hogy pont ezert levittek az 50%-os ervenyessegi kuszobot...
Hogy biztos legyen...

Meg arra is, hogy a nepet leszavaztatni mar 1949-ben is divat volt, nincs uj a nap alatt.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:07:52

@Velemenyem szerint....:

ó dehogynem, hallgatnia kellett volna a jó öreg Washingtonra aki óva intette az USA politikusokat az európai ügyektől...

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington's_Farewell_Address#Foreign_relations_and_free_trade

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 14:13:36

@calabria04: nem te belinkeltél egy könyvet. Írdd le hogy mit akartál vele, ne én találjam ki...

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 14:18:53

@calabria04: azt tette ami akkoriban helyes volt.

Amit te írsz az pont nem a Wilsoni pontok voltak, hanem az amerikai játékszabályok semmibevétele.

A békeszerződések során a régi nemzetállamok tombolták ki magukat (még egyszer utoljára), megvetve a II VH magját.

Pont az az amerikai megközelítés lényege hogy egy jó világot ajánlanak fel neked, amiben a részt vevőknek egyszerre van szerepe és nyeresége is.

A SZU-t a vörös hadsereg tartotta össze, a mostani USA által meghatározott világrendet a gazdasági (és lássuk be józan ész által is diktált) érdek.

a II VH utáni NSZK, konszolidált Japán, ezek mind ez a stratégia sikerét mutatja...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:21:51

@Velemenyem szerint....:

a Fabian Society demokratikus eszközökkel akarta kollektivizálni a kapitalista rendszereket

és ebben elképesztően sikeresek voltak

mindamellett sohasem tagadták meg a primitívebb kollektivista rendszereket

www.telegraph.co.uk/news/uknews/1433323/How-Shaw-defended-Stalins-mass-killings.html

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 14:24:24

@calabria04: még mindig nem tudom hova akarsz kilyukadni...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:25:01

@Velemenyem szerint....:

Wilson az alábbi szlogennek nyert választást 1916-ban

"He has kept us out of war"

apushop.weebly.com/uploads/2/1/0/7/21070452/9382329.jpg

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:30:30

@Velemenyem szerint....:

kb. oda, hogy demokratikus úton is el lehet jutni az "ember arcú" totalitarizmusig

a Fabian Society gyakorlatilag erről szólt,

+ egy világkormány alatt létrejövő szocialista nemzetközösségről (internacionalisták voltak ezek...)

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:31:26

@Velemenyem szerint....:

a II vh magvát az USA beavatkozás vetette el

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 14:33:53

@calabria04: és jobban jártak volna ha nem avatkoznak be? Aligha.

Viszont a következő alkalommal már nem csak segítettek de bele is szóltak, és lássuk be lényegesen jobban is jártunk ezzel.

Nem csak jobban rendezték a világot, mint a korábbi gyarmatosító hatalmak, de korábbi háborús feleket is pacifizálták, az ahogy Japánt konszolidálták, például nagyon nagy tapintatot és körültekintést igényelt. Nyilvánvalóan a személyre szabott terápia nem feltétlenül a legfájdalommetesebb, de azért a hadüzenet nélkül hátba támadó és tömegmészárlásokat elkövető, utolsó vérig védekező Japán igen finom bánást kapott.

És itt egy elnöknek nem csak a saját fiaikat gyászoló választóival kellett ezt össze egyeztetni de pl a háborúban nagy személyi és anyagi áldozatokat hozó, nem kevés civil lakosság elleni rakétatámadást elszenvedő Angolokat is, pl az NSZK-nak nyújtandó Marshall segély során.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:34:41

@Velemenyem szerint....:

"A SZU-t a vörös hadsereg tartotta össze"

meg az USA segílyek...

Russian Famine Relief Act
en.wikipedia.org/wiki/Russian_Famine_Relief_Act

US deliveries to the USSR
en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease#US_deliveries_to_the_USSR

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:37:18

@Velemenyem szerint....:

mindenki jobban járt volna, még ők is...

az USA évszázada a legvéresebb évszázad lett az emberi történelemben

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 14:39:21

@Velemenyem szerint....:

apropó Wilson előtt __sorozás sem volt__ az USÁ-ban...

President Wilson's Proclamation Establishing Conscription, 28 May 1917
www.firstworldwar.com/source/usconscription_wilson.htm

Wilson __rabszolgát__ csinált az USA polgárokból

sorkatona = rabszolga

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 14:43:58

@calabria04: de pont ezért írtam a fékek és ellensúlyokról. AZ EU pont erről szól, itt nincs olyan hogy a Merkel leszól telefonon, és másnap úgy van, mint Putyin, vagy akár Obama esetében (vagy nálunk).

Az EU-nak nincs egy olyan hatalmi pontja ami bármit keresztül vinni. Nagy és hosszú kifutású lépései vannak kötött játékszabályokkal, és bármihez ami a játékszabályokon változtat kell a 28 ország.

Ez csak egy példa, de fontos eleme: minden uniós szabály utólag is elvethető ha nem indokolja a subszidiaritás.

Azért tragikus az amit @Csigorin: ír, mert alapvető dolgokat nem képes megérteni. Nagyon behunyt szemmel kell nézni hogy épp az ellentétes rendszerhez hasonlítsa... De nyilván ő sehol sincs egy vezető politikushoz önsorsrontásban....

kalaposinas 2014.10.24. 14:48:17

@wantaan: Most az EU bomlasztása a pártfeladat. Mindig sejtettem, hogy hazánk jelenlegi vezetői pártjuk és szavazóik támogatásával képesek lesznek a rothadó kapitalizmus megdöntésére.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.24. 14:58:38

@Bell & Sebastian:
ne beszéljen hülyeségeket. turulék meggyőződéses ejrópaiak és atlantisták. hollánutcisták. csak az nem jut eszükbe, hogy ha vincentes barátaikkal megvalósítanák a magyari kultúrvilágbékét, hát másnap már cion emberdarálója fosná ki őket. ezért kell őket kinyírni /nem szó szerint/. erre évek óta felszólítom a hatalmat, és hiába, nem is értem... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 14:59:01

@TuRuL_2k2:

Kövér László nem tesz mást, mint kimondja a Zemberek többsége számára nyilvánvalót. (Hogy igaza van-e a Zemberek többségének, az más kérdés, de a többség kétségtelenül úgy érzi --- és köznapi megnyilvánulásaiban ennek gyakran hangot is ad ---, hogy a Brüsszel-Moszkva-párhuzam evidens.)

A Fidesz azért rendelkezik rendkívüli mértékű választói támogatottsággal, ha úgy jobban tetszik, demokratikus legitimációval, mert gyakran úgy beszél, ahogy a többség kétségtelenül érez. Felismerték a választói igényt és, lehetőségeikhez, képességeikhez mérten, kielégítik azt.

Ám, hogy ezt megtehessék, hogy primitív hatalomtechnikájukra fogékony legyen a lakosság, hogy módszerük hatékonyan működhessen, azt húsz év liberálbolseviki ideológiai ámokfutás alapozta meg. Orbánból ugyanúgy az eszdéesz csinált "Viktor, Viktor!"-t, mint ahogy Kádárból a moszkovita-rákosista terroristák "Kádár apánk"-at.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.24. 15:00:50

azt nem értem hol a cöf? már régen niggerbábukat kéne százezreknek égetniük az usa követség előtt, és tüntetni a kilépési népszavazásért.
éljen putyin!

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.24. 15:09:02

és nagyon jó lenne kedves hatalom, ha letartóztatná végre a mandarin és a heti válasz egymásbaérőfaszú ellenséges ellenzéki huligánjait. sokkal inkább megérdemlik a tek-es házkutatást, mint a norvégcivilek.
ha gyávák a letartóztatáshoz, hát legalább állami pénz, vagy baráti tőkepénz ne mehessen hozzájuk egy csepp sem.

Bloodscalp 2014.10.24. 15:09:05

Haladunk a polgárháború felé.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.24. 15:14:43

@Bloodscalp:
megindulnak az internetezők gyilkos tömegei? :)

egyébként régen mondom. csak egy maradhat. addig nem lesz nyugodt alkotás és munka ebben az országban amíg maguk fizikailag léteznek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 15:21:15

@Bloodscalp:

És kivel háborúznál? Lejátszanád a tükör előtt?

huKKK 2014.10.24. 15:29:09

@Bloodscalp:

Ha tartjuk az iramot, 40 év múlva odaérünk.

Virág et. 2014.10.24. 15:33:08

Amit kihagytál:

- az EU-ból nemhogy bármikor kiléphetünk, hanem konkrétan ott tartunk, hogy a németek, az angolok meg úgy kb mindenki a szíve szerint dobna ki minket, mint a sz.rós macskát. Nem tankokkal fognak bevonulni, hogy marasztaljanak, hanem konkrétan pezsgőt bontanak, hogy végre elkotródtunk. Ebben nem kis szerepe volt a NER-nek, pont azoknak, akik most sírnak a képernyőbe bele, izgalomtól remegő bajusszal. Te főzted, Laci, tessék szépen megenni!

Egyébként meg gratula a trollmágnes bejegyzésért, Turul.

huKKK 2014.10.24. 15:36:36

@Bloodscalp:

Á, itt még uniós pályázaton se lehetne 12 épkézláb dühös embert találni egy vmire való forradalomhoz.

bz249 2014.10.24. 15:39:49

@Velemenyem szerint....: "Megjegyzem pont akkoriban pont úgy egy kommunsta forradalmat csinálni legalább akkora marhaság volt mint a nagybajuszó beszéde ma... "

1919-ben a létezö legkevésbé hülye dolog volt, kommunista forradalmat csinálni. Ugyanis Németország éppen nem játszott az Antant meg ugye az ellenségeinket támogatta. Vagyis az egyetlen szóbajöhetö szövetséges a kommunista Oroszország volt (a törökök is velük haverkodtak).

KopaszMercis 2014.10.24. 15:41:17

@Virág et.:
Amúgy én már ebben kezdek bízni... talán akkor majd lehet politikai menedékjogot kérni az USA-tól. Azok legalább odabasztak ennek a kommunista csürhének a kitiltással egy kicsit. Milyen beteg, amúgy, hogy eddig az amcsik álltak csak ki mellettünk? Se az EU, se mi saját magunk... Senki nem tett még semmit. Igaz az amcsik is csak ilyen picsafüst semmi intézkedést.

BÁRCSAK Brüsszel Moszkva lenne. Bár csak úgy reagálnának az oroszokkal való haverkodásunkra, most, mint ahogyan az oroszok reagáltak a nyugattal való haverkodásunkra 56-ban.

huKKK 2014.10.24. 15:48:06

@Virág et.:
Bármikor?
Ahogy a skótok?
Ezek az ölelő karok tele vannak tapadókorongokkal.

István Tamasi 2014.10.24. 15:50:32

@wantaan:
Pontosabban a "szochaza" kitüntetést 1945 előtti illegális kommunista tevékenységért illetve a fasizmus elleni FEGYVERES harcért adták. Nem csak a leszármazott felvételi nélküli egyetemi felvétele járt vele, hanem sok egyéb: "Kútvölgyi " kórházi ellátás, minden évben főszezonban pártközponti üdülő, minden évben szoc. vagy 3 évente nyugati autó kiutalás, azonnali telefonbekötés /bárhol legyen is a lakás/, lakáskiutalás, munkahelyi védelem /kirúghatatlan/, állami temetés, stb

Herr Schlemihl Löwenstein 2014.10.24. 15:53:07

@Istóczy úr: buta kisz magyahkám... a jukéjben bármiről lehet népszavazni, feltéve hogy ad hoc jelleggel törvényt hoznak róla. ezért lengeti be az a gyanús cameron is az ajrópai kiválást, mert kiírathat ilyet. de mi majd lebeszéljük, markunkban van a londoni city összes fontos bankaja, hehehe

István Tamasi 2014.10.24. 15:54:04

@bbjnick:
A maffiafitymasz soha nem fog kilépni az EU-ból, mert pontosan tudják, hogy az EU milliárdjai tartják hatalmon és működésben a mutyirezsimjüket. Anélkül a pénzek nélkül heteken belül összeomlana a fitymasz maffiarezsimje.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 16:06:10

@István Tamasi:

"A maffiafitymasz soha nem fog kilépni az EU-ból" --- írod.

Szerintem se'. De ez nem nagy fölismerés, mert, tudtommal, soha nem is állított olyat, hogy ki akarna lépni...:-)

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 16:06:31

@István Tamasi:

Akkor az EU dob ki minket. Megtehetik, van rá joguk.

a nagy levin 2014.10.24. 16:06:58

@calabria04: azert, mert ez egy klasszikus esete a hatarokon atnyulo problemaknak, amiket sokkal nehezebb lenne tagorszagonkent megoldani. Vagy lehetetlen.

huKKK 2014.10.24. 16:11:09

@jm padilla:

A Fidesz-forradalom tán nem a
Fészbuk-mezején vívta döntő ütközetét?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 16:12:04

@Guestenye:

Már miért dobna? Jól tejelő tehenet csak bolond gazda szokott kitenni, levágni.

huKKK 2014.10.24. 16:19:31

@Guestenye:
Nem mernek.
Sarokba szorítottuk őket.
Ha így szárnyalunk, 2018-ra bevezetjük a koronát, ami 3 eurót fog érni!

István Tamasi 2014.10.24. 16:24:23

@bbjnick:
De bizony köteleslackó a szochazásfelmenővel már pedzegette a kilépést.

_most_ 2014.10.24. 16:25:00

ha nem teszik, ki lehet lépni az EU-ból, azt be lehet lépni a Szovjetunióba, gyanítom a jobboldali csürhe vissza fogja még írni az EU-t.

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 16:34:23

@_most_:

2015 január 1-jén létrejön az Eurázsiai Unió csak mondom.

Csigorin 2014.10.24. 16:37:27

@Gitche: Nezz meg hat-nyolc veletlenszeruen kivalasztott angol meg oroszcsajt, aztan meglatjuk ki jart jobban :)

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 16:38:20

@bz249: Akkoriban oroszország nem létezett, épp letudták a rendszer megbuktatását, és a külföldi intervenciótól parázhattak.

Mást mint egy nyugati rendszer aláásását aligha érhették volna el.

Kb annyira volt ostoba dolog a tanácsköztársaság, mint a törökök behívása Budára vagy az oroszok visszahívása 56ban, vagy mondjuk most épp Putyinhoz dörgölőzni (de írhattam volna még számtalan példát).

Vérünkben van a rossz helyzetelemzés...

Velemenyem szerint.... 2014.10.24. 16:40:46

@calabria04: de ez aligha az ő hibájuk... Ha megnézed a spirált, olyan eszközök kerültek a kezünkbe hogy egy más rendszerben már nem lenne földbolygó (így is közel voltunk hozzá párszor)...

huKKK 2014.10.24. 16:47:16

@Guestenye:
Az már tavaly májusban létrejött.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:08:35

@a nagy levin:

vagy talán valójában probléma sincsen...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:09:54

@Velemenyem szerint....:

a harmadik világban a hidegháború majdnem annyi áldozatot szedett mint anno a II. világháború

és az utóbbi 25 év amerikai kalandjai is meglehetősen katasztrofálisak voltak

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:11:25

@_most_:

az EU-ból - ha döntéshelyzetbe kerülne - még a jobbik sem lépne ki...

magyar establishment számára ideális hely az EU...

wantaan 2014.10.24. 17:12:30

Ez a Kövér holnap is mondhatna valami bődületes baromságot, hogy ne a szar debrecen-fradi legyen a téma.

Hajrá Laca ....húúzzz bele.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:12:51

@KopaszMercis:

egy kissé vicces ez a "kiállás" az USÁ-tól az arab diktatúrák legnagyobb barátjától...

pl. lásd a szaúdi rezsimet meg a többi kis USA-kedvencet...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:13:46

@Virág et.:

az EU-ból senki sem fog kilépni

ez a politikai elit nem akar kilépni

és nem is hagynák azt, hogy kilépjünk

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:19:47

@Velemenyem szerint....:

azért pl .Görögország már egy német protektorátusra emlékeztet..

Német adóhivatalnokokat küldenek a görög adócsalók ellen
hvg.hu/gazdasag/20120225_nemet_adohivatalnok_Gorogorszag

István Tamasi 2014.10.24. 17:20:37

@bbjnick:
Például itt a mandineren a kommentek előtt, de megtalálható számos más híroldalon is.

Gitche 2014.10.24. 17:31:55

@Csigorin: boldog nős emberként, kisgyerekes apaként engem már nem ez mozgat, bocs - a gyermekem jövője szempontjából az viszont nem kérdés számomra, hogy hol lesz jobb neki, Moszkvában vagy Londonban.
Unicef link gyererekek boldogulásáról, rangsor: www.unicef-irc.org/Report-Card-11/

Mindenesetre good luck az orosz nőkhöz, csak utána majd meneküljetek gyorsan onnan, ha gyerek is lesz belőle (és ha később esetleg ha vállalkozni akarsz és az orosz maffia vagy egy helyi oligarchia vinné a boltod, meg hasonlók)

Csigorin 2014.10.24. 17:34:26

@Gitche: attol fugg.
A kulimunka nem fizet jol az oroszoknal, mosogatni Londonban eri meg jobban.

A tehetseget, tudast viszont mar megfizetik legalabb olyan jol mint nyugaton.
Jopar orosz ismerosom van, tudom pl a moszkvai bereket. Azt kell mondjam hogy Magyarorszagon nehezebb a helyzet.
Eltem egy ideig oroszoknal, szoval nem a levegobol szedem az infokat.

Veridicus76 2014.10.24. 17:40:39

@huKKK: valóban nem ugyanúgy. Moszkva legalább a színfalak mögött adta az ukázokat, miközben azért az aberrációt és a devianciát nem akarta kötelezően megtapsolandó értéknek beállítani. Ezek a brüsszeli patkányok pofátlan nyíltsággal diktálnak, és lassan kötelezővé teszik a buzeranciát. Ha így nézzük, az EU sokkal rosszabb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 17:43:58

@István Tamasi:

"Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak."

Szövegértési gyakorlat:

Szerinted mit mond a nyilatkozó? Véleménye szerint, ki kell lépni az EU-ból vagy nem kell kilépni az EU-ból?

:-)

Gitche 2014.10.24. 17:46:15

@Csigorin: nem értem az érvelést, akkor mosogatni menjünk Londonba, mérnök meg Moszkvába?
mert hogy azt sugallod, hogy Londonban nem fizetnek annyi mérnöki fizetést, mint Moszkvában?

ezt azért eléggé kétlem, bár én csak Londonban, New York-ban és Montreal-ban laktam, Moszkvában még nem..

De sokat hallottam már, hogy milyen marha jó hely (pl. a fenti helyekre menekült oroszoktól), és az orosz szemlélet is remek, a közhangulat kiváló, közbiztonság fantasztikus, és vállalkozni is a legjobb hely Moszkva, pl. biztos nincs korrupció KKV-k részére pl. egy tűzvédelmi igazolás kitöltésénél nem kell a fél hivatalt megkenni, ugye? Nem úgy, mint az erről közismert Londonban. Hja, és még erről nyíltan panaszkodhatsz is jogvédő és antikorrupciós szervezeteknél Moszkvában (legfeljebb kezed törik), vagy mehetsz a szabad sajtóhoz is (nyakad törik vagy lelőnek).

Legalábbis nekem ilyeneket meséltek a menekült oroszok.

De biztos a Moszkvába menekült angolok és amerikaiak a másik felét mesélték el, azt nem osztanád meg?

Virág et. 2014.10.24. 17:49:14

@huKKK: : A skótok? Ez a példád, tényleg?

Vegyük a skótokat, akik nem az EU-ból, hanem az Egyesült Királyságból akartak kiválni, vagy legalábbis Salmon azt akarta. Aztán közel 90%-os (az nem 30%, amin a NER alapszik, csak szólok) részvétel mellett rendezett népszavazás meg mégis inkább maradt volna.

Az EU az egész történetbe úgy került, hogy a skótok jelezték, a kilépés után is szeretnének EU-sok maradni. Erre elkezdtek sokan okoskodni, hogy ez nem automatikus stb, mire Cameron jelezte, hogy amennyiben nem lesznek automatikusan tagok, akkor ők a csatlakozásukat már most előre támogatnák.

Szerintem nézzél utána jobban a tényeknek, mielőtt érvelni próbálsz. A példád alapból, kiindulásként hibás volt.

@calabria04: Nem is kell akarnunk. Még két gulyásgergő meg kövérlaci szösszenet, egy kis árulás a ruszkik felé és rúgnak ki minket, ahogy kell.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:52:33

@Virág et.:

az EU-ból valószínűleg akkor se tudnánk kilépni ha akarnánk...

de az a nagy helyzet, hogy a magyar politikai establishment-ből egyetlen párt sem akar kilépni onnan

ami nem meglepő, mivel a mi "jóléti" államunk néhány hónap alatt csődbe menne az EU-n kívül...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:54:12

@Gitche:

a londoni pénzmosoda is csak az oroszokból él...

Why are rich Russians so obsessed with buying up London property?
www.theguardian.com/cities/2014/may/09/rich-russians-buying-london-property-real-estate

István Tamasi 2014.10.24. 17:55:16

@bbjnick:
Köteleslackó és más fitymaszmaffiózók célozgatásai a fideszbirkáknak szól /lásd még kettős beszéd címszó alatt/.

Virág et. 2014.10.24. 17:56:47

@calabria04: Ebben egyetértünk, nem akarnak ezek kilépnék csak jártatják a nagy pofájukat, mint mindig. De azt ne gondold, hogy nem dobhatnak ki minket. Az EU jól megvolt előttünk és jól meglesz utánunk is. Nem vagyunk akkora piac, hogy bármi áron megtartsanak. Főleg, hogy a bankjaik zsugorodnak-pakolnak, a közműcégeiket kiüldöztük és ahol lehet államosítunk. Egyre kisebb, levesebb az EU-s pénz itt nálunk - az autógyárak tolják a GDP nagy részét. Erre kötnének egy nekik előnyös szerződést, hogy ne legyen vám, mi meg térden állva írnánk alá kb bármit, hogy ne rúgjanak ki vagy 10 000 embert azonnal.

Ha meg nem, akkor pakolnának Szlovákiába.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:57:33

@Gitche:

sokat lehet szidni Oroszországot, de azt nem lehet elvitatni, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt 15 évben...

Russia - GDP Per Capita PPP 1999-2014
www.tradingeconomics.com/charts/russia-gdp-per-capita-ppp.png?s=rusnygdppcapppcd&d1=19990101&d2=20141231

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 17:59:09

@Virág et.:

az EU-ból még a görögöket se dobták ki, pedig ami ott folyt az tulajdonképpen döbbenetes volt...

még az euro-zónából sem dobták ki őket...

az EU-ból __senkit sem__ dobnak ki...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 18:01:21

@Gitche:

különben már érkeznek a gazdasági menekültek:)

Depardieu megkapta Putyintól az orosz útlevelet
www.blikk.hu/blikk_aktualis/depardieu-megkapta-putyintol-az-orosz-utlevelet-2128159

Virág et. 2014.10.24. 18:04:09

@calabria04: A görögökön mi már réges-rég túltettünk. Ilyen mélyre EU-s állam még nem süllyedt. Nem hiszed? Olvass el bármilyen nyugati lapot, a legutóbb a német konzervazív sajtó akart minket kidobni.

És akkor az amerikai kitiltásról nem is beszéltem, amivel megint rávertünk mindenkire, a görögökre is.

Orbánék is így gondolkodnak: bármit megtehetünk. Hát nem.

Herr Schwarze Liste 2014.10.24. 18:05:35

@Istóczy úr: @Urfang:

"egy európai értelemben vett polgári konzervatív valamit"

a kerék-bárczy meg a bokros neked nem elég? ejnye. de nyugi, a mandipubik már járnak a ceu továbbképzésre. a politicus srác meg már úgy reszket, hogy maholnap beköpi a kubatovot ingyé is.

így jár, aki illuminátusokkal kekeckedik

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 18:07:19

@Virág et.:

gyenge kezdők vagyunk hozzájuk képest...

Athens Olympics venues become new Greek ruins
www.youtube.com/watch?v=UTY9ZzXTyW4

_most_ 2014.10.24. 18:10:08

@Veridicus76: végül is Moszkva csak a kommunizmust tette kötelezővé, de gondolom a magadfajtának nem okozott túl nagy gondot a komcsi eszmék elfogadása :)

Tündér_Lala 2014.10.24. 18:11:41

Különösen kifinomult ízlésre vall éppen a Szovjetunió által levert 1956-os szabadságharc évfordulóján előhozakodni a Brüsszel-Moszkva párhuzammal

Kérdezze meg Rajcsányi urat a tegnapi cikke után (az USA és hazánk mutatóinak összehasonlítása és az általa szrgalmazott magyar magatartás - húzzuk be fülünket farkunkat, ha ráncolja a szemöldökét aki nagyobb - , hogy ez pontosan okt.23.-án mennyire kifinomult izlésre vall.

Különben pedig amikor a vitás kérdéseket erőből akarják eldönteni, akkor mi másra lehet gondolni mint a valamikori Moszkva-Budapest párhuzamra ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:21

helyesen a mondat:
"Különösen "kifinomult" ízlésre vall"

Magyar Helyesírás Szabályainak 272. szabálya:

272. Idézőjelek közé teszünk a mondaton belül olyan szavakat, amelyeknek hangulati velejáróját, gúnyos vagy egyéb értelmét ki akarjuk emelni: Megkaptam „kedves” soraidat. Ne akarj te engem mindenáron „jobb belátásra bírni”! Stb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:25:48

egyébként kövér hazudik, ez csak propaganda, kell ez echótévébe a jópofa szöveg, hadd örüljön a célközönség, csak operettpropagandában állnak ellen az EU-nak, amúgy hűséges csatlósai, bábkormánya a fidesz is, ahogy az mszp is, az EU-nak, USA-nak.

"az EU-tól jóval több fejlesztési támogatást kapunk, mint amennyi tagdíjat fizetünk"

nana, nemcsak a tagdíjon múlik ám a világ dicsősége.
ott van pl a vámbevételek elvesztése is

az uniós tagdíj kb az uniós támogatások fele, negyede, namost jön a vámbevételek elvétele, ami nem olyan nagy szám, elhiszem, (nekem mondjuk ez is számít) de ez azt jelenti, hogy elveszik a piacunk szuverenitását, és a nagy multicégek határozzák meg mi legyen itthon a gazdaságban, ugye ismerős szó neked a banánköztársaság? pedig a nagy cégek, bankok vezetőinek is csak egy szavazata van a demokráciában, hiába gazdagok.

mert az ország vezetésének, akár védővámokkal de nincs joga így beleszólni a saját gazdaságába, ami a legfontosabb egy ország működésében.
ha te bízol a nagy mogyoróosztogató cégekben, akkor ostoba vagy, ők csak a profitra törnek a rabszolgáikkal, és nemérdekli őket az emberi élet. a környezetvédelem, a nemzetbiztonság, stb.

mert voltak játszóterek Magyarországon 2004 előtt is...

az eu nem ingyenpénzt ad, nem jótékonysági szervezet, nézd meg a történelmét, elődje az Európai szén- és acélközösség. ez ma is, csupán egy multik, gazdagok által létrehozott szervezet. az Európai Parlamentnek semmiféle döntési jogköre nincs, ahol a képviselők vannak különböző országokból, ez egy parasztvakítás, le kell önteni valami mázzal a gazdasági kiszolgáltatottságot, különben sokkal több embernek nem tetszene.

István Tamasi 2014.10.24. 18:29:12

@tesz-vesz:
Közgazdászok kiszámolták, hogy a vámok eltörlésével többet nyertünk /export oldalon/ mint amennyit vesztettünk /import oldalon/.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:31:01

de a legegyszerűbb tény, hogy hogyan van bárkinek ahhoz képe, hogy olyat állítson, hogy mi egy csoportba, unióba tartozunk pl a németekkel, franciákkal, britekkel, ezeknek az órabére magasabb mint a magyarnak a napi bére! hogy van pofátok így Európai Unióról beszélni?

persze ezeknek a posztkommunistáknak itthon megéri engedelmeskedni. megszokták már hogy kiszolgálnak valakit, mszp-fidesz mind áruló unióbarát. a nyugat-európaiakat meg az ottani nagy cégek "biztatták" a belépésre őket. de az ottani országoknak is jó, nem kell a ny-európai politikusoknak hazát árulni (ellenben az itthoniakkal), mert a tőke, a nyereség oda vándorol, ezért az ottani ország gazdasága erősödik.

a világtörténelemben eddig is szinte mindent a hatalmasok és gazdagok mozgatnak, úgy ez ma sincs másként.
a világtörténelemben még soha nem volt olyan, hogy ingyenpénzt adtak volna és semmit se kértek érte cserébe. ez axióma legyen

van az EU-nak tagdíja,
2004-2010 időszakában pl 5 milliárd eurót fizettünk be tagdíjnak és visszakaptunk 15 milliárdot bruttó. kérdés mennyit lehet belőle lehívni, erről sosem szól a fáma, de maradjunk abban, hogy eddig pozitív a mérleg elvileg, jön az eu-s támogatás, hiába okozott a vámunió 60 mrd ft-os bevételkiesést, de !

a fejlett országokból származó tőkeberuházások (a működő tőke) tartós gazdasági függéshez vezetnek.
Az Eurostat tőkeáramlásra vonatkozó adataiból világosan látszik, hogy a kelet-közép-európai országokba a tőkebeáramlás még jóval az uniós tagság előtt megkezdődött.

tehát van élet az EU-n kívül is.

Magyarország esetében 2004-ig a KSH külkereskedelmi statisztikáiban külön-külön mutatta be a hazánkban megtelepedett külföldi és a hazai tulajdonú vállalatok exportját és importját (vámszabad-területi és vámterületi külkereskedelem). E statisztikából megtudhatjuk, hogy 2004-ig 1990-hez képest a magyar gazdaság évi tízmilliárd eurónyi hazai és külföldi piacot veszített el, ennyi volt ugyanis a hazai gazdaság külkereskedelmi egyenlegének romlása a két időpont között (ez a GDP több mint tíz százaléka és évente!). 2004 után az uniós belépéssel a vámszabadterületek megszűntek, és ezzel a hazai és külföldi vállalatok külkereskedelmi tevékenységének statisztikai szétválasztása is megszűnt. Az együttes kereskedelmi egyenleg a külföldi tulajdonú vállalatok nagy exporttöbblete miatt kissé pozitív, ám exporttöbbletük túlnyomó többségét jövedelemként kiviszik az országból

A fizetési mérlegek növekvő hiánya miatt az országok külső adóssága az 1990-es évek közepétől kezdve rakétaszerűen emelkedett a magasba. E tekintetben Magyarország volt a listavezető, ahol a világbanki adatbázis szerint a GDP-hez viszonyított bruttó külső adósság a 2000. évi 60 százalékról 2009-re 170 százalékra emelkedett

az Eurostat fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik része (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország, Magyarország, Portugália és még néhány másik ország) nagyjából ugyanekkora összeget fizetett ki jövedelemátutalások formájában. A jövedelemátcsoportosítás mértéke egy évre elosztva megközelíti az unió éves költségvetését, vagyis az európai unió sokat emlegetett költségvetésével szemben működik egy másik jövedelemátcsoportosítás, amely a periféria vagy fél periféria országaiból szivattyúzza át a jövedelmeket a centrumországokba. Magyarországra például az említett 2004–2008-as időszakban mintegy nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalást teljesített a centrumországok felé.

Ez az egy a hatos arány a centrum javára mutatja azt, hogy a demokráciáról, szolidaritásról, felzárkózásról szóló naponta elhangzó kenetteljes szavak mögött valójában milyen érdekek is mozgatják az „egyre szorosabb unió” szorgalmazóit.

Lóránt Károly

ezért is fizetnek többet be a nyugatiak, mert jóval több hasznuk is van belőle....
szerinted olyan ostobák, hogy csak azért fizetnek be egy csomó pénzt, több tagdíjat a nyugatiak, mert érdekli őket a gyengék felemelése? ez olyan tündérmese, nem érzed?

már 1848-ban kivitték az osztrákok a hasznot, ezért volt a forradalom. szerinted most már kitört a világbéke?

a jenki modell, hogy a politikusok összejátszanak a magánszektorral, a vagyonukat ott rejtegetik, tudják hogy a gazdaságot ők írányítják, a gdp rajtuk múlik, eképpen ők irányítják az országot is, mérhetetlen vagyonukkal, ami egy politikus kampányára kell.
ez olyan egyszerű mint az 1*1 és nem érted?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:32:16

@István Tamasi: a közgazdász az egy szakértő ugye?
a szakértőség meg egy bolsevik trükk, mondta a raszkolnyikov fedőnevű ügynök, nagyon helyesen: @tesz-vesz:

István Tamasi 2014.10.24. 18:39:07

@tesz-vesz: Mivel lemaradt a hszedről, ezért pótolom: (:

Pelso.. 2014.10.24. 18:43:38

@bbjnick: "kimondja a Zemberek többsége számára nyilvánvalót"
Mi az amit te nyilvánvalónak akarsz beállítani?

Gitche 2014.10.24. 18:45:29

@calabria04: nem szidtam.
csak békasegge alatti gdp-ből könnyű látványos növekedést mutatni. Egy darabig. Most például már zuhan az orosz gdp. Azt miért nem linkeled?

Depardieu-t meg egy ember, ez nem statisztika. Százezrek menekültek oroszországból. Nyugatra. Oda meg csak kazahok mennek max. Ez elég sokat mond

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:53:35

@Veridicus76: turu ilyen, halálkomolyan elhiszi ,hogy a politikusok dolgoznak. nyilván az apja mundérját védi az orbanviki.hu honlapgondozója

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.24. 18:54:16

@Veridicus76: amúgy te már beláttad hogy a fideszed elhatárolódott Horthydtól?

Gitche 2014.10.24. 19:00:38

azért vesznek ott ingatlant, mert ott nem kobozza el az éppen kinevezett új oligarcha

Gitche 2014.10.24. 19:06:39

@calabria04: és mennyi angol menekíti pénzét Moszkvába, a jogbiztonság kilimandzsárójába? ;)

wantaan 2014.10.24. 19:18:49

Ne feledjük Kövér szinte örökletesen vonzódik az oroszokhoz. Vöröskatona nagypapi, szochazás szülők. Kaya Ibrahim ....szóval amikor lehetőségük volt mindig rátámadtak a nemzetre. s kommunista disznóból sohasem lesz demokrata szalonna.

huKKK 2014.10.24. 19:23:21

@Virág et.:
Köszönöm a kiigazítást.
Igazad van.
Leleplezted a tévedésemet, ez tény.
Nem ez volt az 1etlen.

@Veridicus76:
De legalább valamiben egyetértünk.

@Guestenye:

"2015 január 1-jén létrejön az Eurázsiai Unió csak mondom. "

"Az Eurázsiai Gazdasági Unió (röviden EaEU), vagy más néven Eurázsiai Unió (EaU) egy három ország részvételével létrejött gazdasági együttműködés. Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország elnökei 2014. május 29-én írták alá Asztanában azt a szerződést, amelynek értelmében az összesen 170 milliós népességet és 2,7 trillió dollárnyi bruttó hazai terméket felölelő új gazdasági integrációs szervezet megkezdi működését 2015. január 1-én.[1]

Az Unió célja elsősorban a tőke és szolgáltatások szabad áramlásának megteremtése. Az összefogást az Európai Unió ihlette, ugyanakkor tagadja annak alapelveit.[2] Örményország, Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán a szerződés megkötése napján kifejezte érdeklődését egy esetleges későbbi csatlakozást illetően.[3]"

Lépjünk bele?

Bell & Sebastian 2014.10.24. 19:24:22

@Tündér_Lala: Ez mind semmi, Moszkva szívfájdalom nélkül megosztozott volna U Krajnán a lengyelekkel, ha nem avatkozik be Us Anka.

El tud képzelni egy lengyel dominanciájú Uniót? Csak potyognak azok a fránya utasszállítók, gazdájuk meg sosincs...

huKKK 2014.10.24. 19:26:30

@wantaan:
"Ne feledjük Kövér szinte örökletesen vonzódik az oroszokhoz."

Szerintem nem erről szólt a nyilatkozata.

Bell & Sebastian 2014.10.24. 19:29:02

@huKKK: A közepes vágányú vasút vonzza.

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 19:34:33

A Mandiner is tolja a pávatáncot, csak nekik nem megy olyan jól.

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 19:51:05

@bbjnick:

A Fidesz (Orbán) nem elsősorban azért rendelkezik nagy támogatottsággal, mert "kimondják, amit sok ember érez", hanem mert jó érzékkel tudják manipulálni a tömegek véleményét az általuk (mármint a Fidesz által) hatalomtechnikai okokból hasznosnak vélt irányba.

A Brüsszel-Moszkva párhuzam sem a magyar néplélekben rejtőzött búvópatakként, hogy aztán Orbán ott rátaláljon; ezt a mémet Orbán hozta létre és terjesztette el hívei és potenciális szavazói körében, miután az EU intézményeit tudatosan provokálta (alaptörvény, médiatörvény, civilek basztatása) kellően ellenséges(ként interpretálható) válaszlépések érdekében.

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 19:55:25

@Bell & Sebastian:

Ők most, ha jól értem, azt a szerepet játsszák, mint néhány "reformkommunista" '87 körül: szerintük a rendszer megreformálható.

Luke-kal hiszik, hogy a Darth Vader gépszörny belsejében még van egy szemernyi az egykori Anakinból... mekkora balfaszok, el sem hiszem!

Bell & Sebastian 2014.10.24. 20:05:05

@Robinzon Kurzor: Nem hiszem. Másik hullámon szörfölnek.

Az oroszok kitiltása oka és az, hogy a NAV korifeusainak irányításával zajlanak a legzsírosabb ÁFA -csalások, az már eddig is evidencia -számba ment.

Én időben és nyilvánosan szóltam, hogy nem éri meg-megbízni génturmixos leszbosziban.

Az orosz kapcsolat meg hosszú távon bejön. Ha nem akarnak az ejrópaiak végképp megzsidulni. Cigányélet ez így.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:21:02

@Gitche:

speciel minket már lehagytak

és menet közben még az államadósságot is törlesztették...

Russia - government debt to gdp 1999-2014
www.tradingeconomics.com/charts/russia-government-debt-to-gdp.png?s=rusdebt2gdp&d1=19990101&d2=20141231

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:23:08

@Gitche:

nem hinném, hogy tartós lenne a visszaesés, s a nagy jegybankok segghülye monetáris politikájának köszönhetően masszív inflációs periódus jön, az pedig jól szokott jönni a nyersanyag-kitermeléssel foglalkozó államoknak

aranyeső fog hullani Oroszországban...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:24:21

@Gitche:

azt nem tudom, de hogy rengetegen viszik ki a pénzüket az UK-ból az hót ziher

nagyon magasak ott az adók...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:27:07

@Robinzon Kurzor:

egy fenét ezt már korábban kitalálták, annyi igazság van benne, hogy az EU is csak internacionalista, szocialista nemzetközösség akar lenni, persze piacosabb és hatékonyabb formában

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:29:11

@Bell & Sebastian:

a lényeget tekintve a gettómentalitással rendelkező, származásmániás, kiválasztott nép szindrómával megvert szélsőjobboldaliak zsidultak meg

Bell & Sebastian 2014.10.24. 20:32:43

@calabria04: Na hiszen, hiszen a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét saját kezűleg hamisította az Ohrana, ezért csak tudják az áfiumuk ellen való orvosságot. Jól is néznének ki, ha nem, vagy Amerika be-, mint nyomtató ló a nyári konyhába. /:)/

Gitche 2014.10.24. 20:39:42

@calabria04: ja, de minket nem nehéz :) lassan mindenki lehagy a környékről.
De ugye nem ez volt az alap felvetés, hanem angliával összehasonlítás. Ahhoz képest jól tart az porosz gdp? Fele és zuhan?

Gitche 2014.10.24. 20:43:17

@calabria04: aha. Közismerten menekül a brit tőke Moszkvába. Ne röhögtess.. téged fizetnek ezért amúgy?
Mennyit ad orosz titkosszolgálati fedőcég a bérkommentelésért?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:47:04

@Gitche:

Anglia a XX. században sikeresen leküzdötte magát a number 1 világhatalomból egy viszonylag csekély súlyú középhatalommá (Thatcher nélkül valószínűleg még mélyebbre süllyedtek volna...)

+ Angliában nemcsak az állam úszik az adósságban, hanem mindenki...

az átlag angol egész életében adósságokat görget maga előtt...

total UK debt
www.economicshelp.org/wp-content/uploads/blog-uploads/2011/11/total-uk-debt.png

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:48:42

@Gitche:

ki mondta, hogy Moszkvába megy?!

azt mondtam, hogy vhová - pl. offshore paradicsomok felé - megy, mivel az UK-ban felettébb magasak az adók...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:49:22

@Gitche:

engem a MOSZAD és a CIA fizet:)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 20:49:37

@Veridicus76: Mi van keresztény magyar elmebetegke? Ilyenkor kínos nekem hogy én is keresztény magyar vagyok.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 20:51:41

@Veridicus76: Bár végül is jár neked a tisztelet, hiszen a legtöbb társadalomban tisztelik az elmebetegeket.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 20:56:22

@calabria04: azé bazz, mert az invazív fajok nem mutattyák fel a 6áron az útlevelüket. Ja! Nincsnek is 6árok!

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:56:38

@Gitche:

és a fentebb belinkelt grafikonok alapján inkább a brit érték zuhant az elmúlt években az orosz köszöni jól van (magasak a nyersanyagárak...)

Gitche 2014.10.24. 20:57:22

@calabria04: ez orosz (szovjet) birodalomról is sokszorosan elmondható. Ha valaki sokat szívott, és most is szívás az élete, és nagyon nem költöznék oda, azon a listán az oroszok és kínaik a lista elején vannak. És szerintem a diplomás magyarok 99%a így gondolja. Az átlag magyar is egy osztrák kisvárosban élne, nem egy panelban, Moszkvában

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 20:57:49

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

eddig is megvoltunk efféle európai szabályozás nélkül pedig voltak invazív fajok...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:00:07

@Gitche:

a sokszoros az talán túlzás Oroszország szuperhatalom volt 1989 előtt, mondjuk ez nem volt vmi nagy élmény a birodalom lakosság számára de az már egy másik történet

ajánlott egyperces videó:)

www.youtube.com/watch?v=tlVPYsix9Z4

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:00:31

@jm padilla: "és nagyon jó lenne kedves hatalom, ha letartóztatná végre a mandarin és a heti válasz egymásbaérőfaszú ellenséges ellenzéki huligánjait"
A kis feljelentgetős. Tudjuk a Kádár rendszerben jelentgettél szépen, szorgalmasan.

Gitche 2014.10.24. 21:01:07

@calabria04: Menekül a tőke Oroszországból | PORTFOLIO.HU
www.portfolio.hu/.../menekul_a_toke_or...
Sep 30, 2014 - Az orosz központi bank egyre komolyabban fontolgatja, hogy bizonyos mértékű tőkekorlátozást vezet

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:01:43

@calabria04: Lehet hogy nem szeretnénk még többet?
Például az őshonos vörös mókus helyett amerikai szürkét?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:02:17

@Gitche:

annyiban azért persze igazad van, hogy a SZU - bármilyen furcsa - sohasem tudta utolérni a cári Oroszország világgazdasági súlyát...

Véres Miklós állama az 1914 előtti világ egyik leggyorsabban fejlődő állama volt...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:03:08

@calabria04: A brit érték a bankválság miatt zuhant, mert a City elég szép részét adja a brit GDP-nek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 21:03:08

@Robinzon Kurzor:

"A Brüsszel-Moszkva párhuzam sem a magyar néplélekben rejtőzött búvópatakként, hogy aztán Orbán ott rátaláljon; ezt a mémet Orbán hozta létre és terjesztette el hívei és potenciális szavazói körében, miután az EU intézményeit tudatosan provokálta (alaptörvény, médiatörvény, civilek basztatása) kellően ellenséges(ként interpretálható) válaszlépések érdekében." --- írod.

"A Magyarország EU-csatlakozásáról szóló népszavazás eredménye

(2003. április 12.)

A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő 100%

A megjelentek száma 3 669 252 fő 45,62%

Ebből érvénytelen szavazat 17 998 a megjelentek 0,49%-a

Ebből érvényes szavazat

Válaszok

Igen 3 056 027 83,76%

Nem 592 690 16,24%

Összesen 3 648 717 100%

A csatlakozás melletti politikai kampányt fejtett ki

a magyar kormány
az összes parlamenti párt

A csatlakozással szembeni politikai kampányt fejtett ki

MIÉP
Munkáspárt"

"(...) Zenészek, filmesek, tudósok és politikusok vitatkoztak a Parlamentben hétfőn megrendezett konferencián az uniós csatlakozásról. A rendezvényen részt vett Bródy János, Zorán, Koltai Lajos, Jancsó Miklós, Glatz Ferenc, Göncz Árpád és Boross Péter is. A legtöbben a csatlakozást népszerűsítették, Jancsó azonban erre nem volt hajlandó. Szerinte úgyis csak másodosztályú állampolgárok leszünk az EU-ban. (...) A konferencián Jancsó Miklós - a többi felszólalótól eltérően - nem kampányolt az uniós csatlakozás mellett. Szerinte ugyanis csak másodosztályú tagok leszünk az EU-ban. Emellett a piaci versenynek is az árnyoldalai erősödnek majd szerinte, ha az Európai Unió tagjai leszünk. (...)"

2002 júniusa és 2003 márciusa között folyamatosan csökkent a csatlakozást támogatók aránya:

www.median.hu/object.31ca97b3-b03d-4bec-a5c3-de42438b7c78.ivy

Gitche 2014.10.24. 21:06:07

@calabria04: figyu, most komolyan, pont nincs munkám, ezt én is tudnám, amit itt tolsz, mellébeszélés, usa és nyugat fikázás, jól tudok érvelni bármi mellett és vissza.
Nem tudsz beajánlani? Nem kérek sokat..

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:06:21

@Veridicus76: "aberrációt és a devianciát nem akarta kötelezően megtapsolandó értéknek beállítani. Ezek a brüsszeli patkányok pofátlan nyíltsággal diktálnak, és lassan kötelezővé teszik a buzeranciát. Ha így nézzük, az EU sokkal rosszabb. "

- Áááá.. innen fúj a szél! Egy újabb látens homokos. Sebaj, bircát is kikezeltük!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:07:54

@calabria04: Ja, csak olyan vírust hordoznak amire a vörös nem immunis. Angliában már írtják őket helyenként. Nekem a megszokott magyar vörös tetszik, nem akarok amerikai elnyomó szürkét! :-))

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:08:00

@Gitche:

ha ennyire bízol a portfólióban akkor miért nem tőzsdézel a tippjeik alapján? :)

Gitche 2014.10.24. 21:09:07

@calabria04: jobban hiszek nekik, mint a kgb grafikonoknak :)

mikka 2014.10.24. 21:09:14

Ebben az országban nem győzhettek liberális "honfitársaim" Soha nem lesztek elegen hozzá.. Ez az ország nem lesz liberális, lehet hogy a kormánya az lesz de az ország maga, soha. Egyébként csak szólok itt néhány faszkalap szerzőnek az index.hu-n belül hogy az illiberális kifejezést nem Bokros Lajos, vagy Orbán Viktor használta először hanem Kossuth Lajos.. Aki ma kitépné a szíveteket ha látná mit műveltek..

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:09:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

nekem nagyon tetszett, hogy tele van velük London, kinéztem a szállásunk ablakán és kb. egy tucat kövér mókus volt a kertben álló egy szem fán:)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:09:34

@bbjnick: Ha jól értem, akkor az EU tagságunk lényegesen legitimebb mint a fidesz kormányunk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:10:41

@mikka: Mit jelent az hogy liberális ország? Le tudod írni pár sorban? Fogadjunk hogy nem!

mikka 2014.10.24. 21:13:11

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: A liberális ország a hagyományaitól, európai keresztény örökségétől megfosztott, deviáns, degenerált fogyasztói társadalom megtestesülése. A fogadást elvesztetted.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:17:21

@Gitche:

pl. az USA is tele van "nyugatfikázó" honlapokkal...

pl. zerohedge, mises.org, schiff report, tom woods Libertarian View-ja, stb, rengeteg van...

leginkább olyanokból tájékozódom

de pl. az alábbi brit honlapot is felettébb kedvelem:

www.iea.org.uk/

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:18:53

@mikka: Nem vesztettem el. Mit jelent az hogy a keresztény örökségtől megfosztott?
Mit jelent az hogy deviáns, degenerált fogyasztói társadalom? Ezek csak üres frázisok.
Mellesleg ez mióta liberalizmus?
Kispofám! Azt sem tudod mi a liberalizmus.

"Liberalizmus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.

Az először Adam Smith által megfogalmazott gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet, klasszikusai hittek abban, hogy egy láthatatlan kéz spontán rendet alkot az eredendően széttartó egyéni szándékok és tettek szövevényéből, s a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet, feltéve, hogy a minimális információ és igazságszolgáltatás rendelkezésre áll mindenki számára, azaz senki sem lophat, vagy alkalmazhat kényszert másokkal szemben. A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul.

A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe.

A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.

Sok belső egyet nem értés is van a liberalizmuson belül, különösen amikor a gazdasági és a szociális szabadság ütközik. A klasszikus liberalizmus hívei szerint az egyetlen igazi szabadság a kényszerektől való mentesség szabadsága. A liberalizmus minden formája a szabadságot védi, csak éppen mást és mást értenek szabadság alatt."

mikka 2014.10.24. 21:19:29

Elég annyit tudnom hogy egy hazátlan féreg vagy.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:22:32

@mikka: Hűha! Ez aztán komoly érvelés volt! :-)) Mondjuk egy ilyen tanulatlan bunkótól, mint te, aki még a jelentését semi ismeri annak amire annyira gyűlölködik, nem is vártam szofisztikáltabbat. :-))

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:24:11

@mikka:

a liberális hagyomány a katolikus hagyományokból, jelesül az akaratszabadság elvéből, eredeztethető

lexikon.katolikus.hu/A/akaratszabads%C3%A1g.html

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:25:13

@mikka: "Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus."
- Akkor gondolom te ezeket viszont vallod, ugye?
Ha úgy utálod a liberálisokat.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:26:18

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

valószínűleg már az angol verzió is jobb, pl. többen szerkesztik

pl. Adam Smith is kapcsán is kőkemény viták dúlnak van aki Marx bátyó elődjét látja benne:)

The Adam Smith Myth
mises.org/daily/2012

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:28:50

@calabria04: Az hogy többen szerkesztik attól mitől jobb?
A flogiszton elméletet is többen találták ki mint a relativitás elméletet.

zobod 2014.10.24. 21:28:58

Ha minden európai ország az EU tagja - lassan már ez a helyzet -, ha az európai országok közti gazdasági és nem gazdasági együttműködés zömmel az EU keretein belül történik, akkor szükségszerűen kell nekünk is az EU részének lenni, oszt' jónapot.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:29:49

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

speciel ezekkel már a skolasztikusok is szembeszálltak...

The Learned Extremist: Juan de Mariana
mises.org/daily/3937

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:30:00

@mikka: Na hova tűntél gyerek? Leugrottál a kocsmába hogy a jobbikos pultos magyarázza el újra szerinte mi az hogy liberális?

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 21:30:54

@calabria04: "egy fenét ezt már korábban kitalálták"

Ki mondta, hogy most találták ki?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:31:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

pedig erre épül az egész hagyomány, az egyén szabad akaratára, a protestánsok inkább az eleve elrendeltetésre helyezték a hangsúlyt...

szerintem ezt is tovább tudod gondolni...

de ha vmi segítség kell ehhez akkor ajánlom az alábbi könyvet:

mises.org/document/5800/Austrian-Perspective-on-the-History-of-Economic-Thought

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:32:25

@calabria04: Összefoglalnád ez mennyiben változtat a liberalizmus megfogalmazásán?

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 21:33:43

@bbjnick:

A Fidesz, amikor kormányon volt, csatlakozáspárti volt.
Miután kibuktak a hatalomból, és az MSZP-SZDSZ koalíció lett hivatalból csatlakozáspárt, a Fidesz elkezdte a fanyalgást.

Hogy amikor aztán Fletó kezdjen el kelet felé tekintgetni, a Fidesz felismerje, hogy a magyarok Szent István óta a nyugathoz akarnak tartozni ...

Szóval megint sikerült egy jól kidolgozott, de teljesen irreleváns "érvet" előhozni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:34:14

@calabria04: Szerintem meg ez nagyon erőltetett. De különben sem érdekel az eredet. A mai megfogalmazás érdekel. Írd le szerinted mi a liberalizmus!

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:35:37

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

pl. annyiban, hogy a klasszikus liberális hagyomány képviselői már olyan undorral tekintenek a szociálliberális devianciára, hogy inkább libertáriusnak nevezik magukat a félreértések elkerülése végett

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:35:47

@calabria04: Akkor egymillió kínai rizsföldeken dolgozó parasztot állíts rá a relativitás elméletre, biztos jobbat alkotnak mint Einstein.

Robinzon Kurzor 2014.10.24. 21:35:55

@bbjnick:

Talán úgy, hogy 3 millióan szavaztak a csatlakozásra.

A Fideszre meg legutóbb 2 millióan.

(Segítek: az előbbi több, mint az utóbbi.)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:37:11

@calabria04: Mi az a szociálliberális deviancia? Nocsak, nocsak! kezdesz kihátrálni a liberalizmus meghatározásából?

$pi$ 2014.10.24. 21:37:32

"a Brüsszel-Moszkva párhuzammal, ami ráadásul többek közt a következő okokból ostobaság"

A párhuzam nem azt jelenti, hogy nincsenek különbségek, sőt akár rengeteg különbség is lehet. Párhuzamot vonni nem ostobaság, ha van legalább egyvalami, ami hasonló.

béla a görög (törölt) 2014.10.24. 21:37:53

Egy beteg moszkovita akarja nekem megmondani mi a jó? Mennyen a francba.

Laca! Nekem tökéletesen jó az EU!
És még nagyon sok embernek.
Laca, inkább tanulj nyelvet, tanulj szakmát azt kezdj el dolgozni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:38:36

@bbjnick: rendkívül bonyolult matematikával. Tudom te Korlátozott Pontosságú Algebra szakon végeztél, és ott nem tanították hogy a hárommillió több mint a kétmillió.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:40:19

@$pi$: Na! :-(( +j5t a bukott devizahiteles.
Végül is a giliszta és az oroszlán köz5t is von6ok párhuzamot, hiszem min2 okszigént lélegel.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:43:38

érdekes. A nagy liberálisozók 1ike sem j5t még semmijen +6ározással liberál ügyileg. Illetve eddig 1 vót aminek se füle se farka.

ózdi cigány 2014.10.24. 21:47:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Igen. A teli torokból liberálisozóknak csak fel kell tenni a kérdést, tudják-e mi az hogy liberális, tudják-e mit szidnak és akkor általában csönd lesz hirtelen.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:48:25

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

egyáltalán nem az, összes mai politikai irányzat gyökereit a vallásos áhítatban élő középkori Európában fogod megtalálni

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:49:28

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

a klasszikus liberalizmusnak nincs sok köze ahhoz a szóhoz amit ma liberalizmus néven ismernek

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:51:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

rossz a hasonlat, egy enciklopédiában nem kitalálnak dolgokat, hanem __összegeznek__

a wikipedia angol verzióját kb. 100-szor többen olvassák és szerkesztik, mint a magyart, ráadásul számtalan nemzetből, nem véletlenül jobb az...

$pi$ 2014.10.24. 21:52:28

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Végül is a giliszta és az oroszlán köz5t is von6ok párhuzamot, hiszem min2 okszigént lélegel. "

Így van. És a biológia bármilyen furcsa bizonyos esetekben, amikor releváns, von is ilyen párhuzamokat. Jellemzően a nagy genetikai távolságot átívelő, igen régen kialakult gének vizsgálatánál. Klasszikus példa a cytohrome c.

Itte egy példa:

www.pnas.org/content/102/18/6379/F2.large.jpg

Ugyan nem oroszlán és giliszta van benne, de a csimpánz, az elefánt és a béka legalább hasonló, nem?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:53:56

@calabria04: "egyáltalán nem az, összes mai politikai irányzat gyökereit a vallásos áhítatban élő középkori Európában fogod megtalálni "
- Hűűűű... most paff vok. Te asztán tucc frázisokat pufogtatni!

ijjet én is tok

összes mai világnézeti irányzat gyökereit a vallásos áhítatban élő középkori Európában fogod megtalálni

na! Akkó térjünk vissza arra mi a mai liberalizmus!
+6ározás lesz?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:55:07

@$pi$: Fantasztikus párhuzam. És mind a Földön él!
lehidalok tőled.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:56:30

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

a klasszikus liberalizmus alapvetően negatív jogokban gondolkodott a szociálliberálisok pedig az un. pozitív jogok területére merészkedtek be

ezzel mindössze annyi a probléma, hogy a pozitív jogok antagonisztikus ellentétben állnak a negatív jogokkal

en.wikipedia.org/wiki/Negative_and_positive_rights

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 21:56:57

@calabria04: rossz a hasonlatod, mert most egy konkrét dologról vót szó, nem az egész enciki izéről..

$pi$ 2014.10.24. 21:57:37

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "lehidalok tőled. "

Ez csak annyit jelent, hogy a bilógiához sem értesz. Nem gond, lapátolni is kell valakinek...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:59:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

ha a mainstream verzióra gondolsz, akkor az vmi kollektivista katyvasz, melynek kapcsán egy XIX. századi liberális azonnal szocialista diktatúrát kiáltana...

PS.: az eszmetörténetet pedig ne tessék lefikázni, nagyon érdekes terület az, pl. ajánlom az alábbi esszét:

mises.org/daily/3769

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:02:22

@calabria04: és akkor most melyiket kell utálni, a pozitív vagy a negatív jogokat favorizálókat?
Még mindig mellébeszélsz. Mi az a liberalizmus?

Krisz11 2014.10.24. 22:03:33

Brüsszel valóban Moszkva:

1.) Utasításokat ad és nem partnerként kezel

2.) Rendszeresen kioktat, magas lóról beszél.

3.) A saját társadalmi ideológiáit/"értékeit" akarja ránk erőltetni, akkor is, amikor az a magyar társadalom heves ellenzésébe ütközik (pl: súlyos bűncselekményeknél az elkövetők jogainak számon kérése, stb)

Ha brüsszel partner lenne, akkor közöttünk mindössze gazdasági együttműködés lenne a kölcsönös előnyök alapján.

De Brüsszel elnyomó hatalom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 22:03:51

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: @Robinzon Kurzor:

No, azért én kíváncsi lennék a ti matematikai zsenitek csillogására! Magyarázzátok el nekem, hogy az EU-ra leadott 3 056 027 szavazat miért több, mint a Fideszre leadott 4 430 122 szavazat?

www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

2014.10.24. 22:05:01

@Istóczy úr: "Hogy a mai 18-28 éves választópolgárok sosem szavazhattak arról, EU-tagok akarnak-e lenni életük végéig?"

Nap mint nap szavaznak róla. Amikor az EU-ba mennek tanulni. Amikor az EU-ba mennek dolgozni.
És akkor is az EU-ra szavaznak, amikor eszük ágában sincs ide visszaköltözni.

tisztapista 2014.10.24. 22:05:44

Szépek az érvek, de a kontextust kell megvizsgálni. A német cikket például, amelyet Soros rendelt meg, és amelyben azt feszegették, hogy a Magyarországnak van szüksége az EU-ra, és nem az EU-nak Magyarországra.

Ők elengedték ezt a cikket, mi elengedtük a kutyát.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:05:52

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

mint fentebb mondtam a liberalizmus szót olyan mértékben sikerült megfosztani az eredeti értelmétől, hogy a klasszikus verzió hívei inkább nevet változtattak nehogy összekeverjék őket egy csapat liberálisnak maszkírozott szocialistával...

PS. a klasszikus liberalizmus alapvetően két dologról szólt:

1. minimális kormányzat (éjjeliőr állam)
2. egyéni - mindenekelőtt gazdasági - szabadság

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:06:07

@$pi$: A bilógiához tényleg nem. De a hitelszerződésekhez igen. Vonnyak párhuzamot?

@calabria04: nem fikázom. csak leszögezem, hogy linkelsz itt nekem megállás nélkül, de nem írod le szerinted mi a liberalizmus. Ez az állandó linkelgetés és mellébeszélés a témától való menekülés. Régi módszer amikor valaki érvek nélkül marad egy vitában. De ezt már a 90-es években nem kajolták be a rutinos fórumozók.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:08:13

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

aki az un. pozitív jogok mellett tör lándzsát az nem kerülhet közös nevezőre egy XIX. századi liberálissal (és azokkal se akik még ma is az eredeti verzió mellett állnak ki)

a modern (szociál-) "liberalizmus" egészen más műfaj mint az eredeti...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:08:39

@bbjnick: Hülye vagy, egyes, leülhecc!

www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

"ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA
2014. április. 6

Az országos listás választás eredménye
Pártok Hazai eredmény Levélben történő szavazás Összesített eredmény Pártlisták szavazatainak megoszlása
Szavazat % Szavazat % Szavazat %
FIDESZ-KDNP 2 142 142 43.55 % 122 638 95.49 % 2 264 780 44.87 % 45,04 %
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 1 289 311 26.21 % 1 495 1.16 % 1 290 806 25.57 % 25,67 %
JOBBIK 1 017 550 20.69 % 2 926 2.28 % 1 020 476 20.22 % 20,30 %
LMP 268 840 5.47 % 574 0.45 % 269 414 5.34 % 5,36 %"

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:08:57

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

ha egy linkel feljebb nézel akkor megtettem

mindössze 2 pont kellett hozzá...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:10:59

@calabria04: ..ásít.. szóval nem írod le mi a mai értelemben vett liberalizmus. Mert fogalmad sincs róla.
Még másojjá be húsz linket, esetleg keverd ide a majmok vadházasságát, de nehogy nekifogj leírni mi a liberalizmus *inted, mert odafox kozmálni és ezt tudod. :-))

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:12:05

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

persze a második pontot ki is lehet bővíteni azzal ami az egyéni szabadsághoz tartozik (vallás, szólás, gyülekezési, lelkiismereti és mindenekelőtt __gazdasági__ szabadság)

azaz "negatív" jogok

nem volt ebben egy darab garantált, "pozitív" jog sem

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:13:01

@bbjnick: segíccsek értelmezni?

Az országos listás választás eredménye

FIDESZ-KDNP 2 142 142 szavazat

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:13:08

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

azt is leírtam már fentebb

modern szociálliberalizmus = kollektivizmus

ennél egyszerűbben ezt nem lehet megfogalmazni

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:13:53

@calabria04: ..ásít.. ez már kínos. :-)) A saját szavaiddal nem mered leírni?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:15:08

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

kínos az igazság?

nem véletlenül utálja mindenki pl. az SZDSZ által képviselt irányvonalat...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 22:15:26

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

2 165 342 + 2 264 780 szerinted több vagy kevesebb, mint 3 056 027?

"Egyéni választókerületi eredmények országosan
Egyéni szavazatok Egyéni szavazat arány Töredék szavazatok
2 165 342 44.11 % 940 881

Országos listás eredmények
Szavazatok száma Szavazatok aránya % Megszerezhető mandátum Megszerzett mandátum Mandátumok aránya %
2 264 780 44.87 % 93 37 39.78 %"

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:15:56

@calabria04: "modern szociálliberalizmus = kollektivizmus"
Ez egy ritka nagy baromság, mert ugye a liberalizmus egyik alaptétele a piaci szabadság.
Fingod nincs arról mi a liberalizmus ezexerint, idekevered lassan a kommunizmust is, mert képtelen vagy leírni a liberalizmus meg6ározását saját szavaiddal.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:17:38

@calabria04: Aha. Most már jössz az eszdéesszel! :-)) Látom nagyon megszorultál. Na akkor mi is a probléma az eszdéesz féle liberalizmussal?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:19:00

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

hát ezért nincs a mai "liberalizmusnak" sok köze az eredeti eszméhez...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:19:06

@bbjnick: Azért ez súlyos. Komolyan orvosi eset vagy. összeadod az egyéni és a listás szavazatokat? :-))
Ha ezt kiírjuk a ketrecedre a látogatók nem fognak bedobni banánt. :-))

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:19:40

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

kb. annyi hogy lényegében semmi köze sem volt az eredeti klasszikus liberális értékekhez

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:20:02

@calabria04: A liberalizmus nem kollektivizmus. hülyeséget beszélsz. Most vallottad be hogy fingod nincs róla.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:21:59

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

nem az én problémám az hogy vmikor összekeverted a valódi liberalizmust vmi liberális köntösbe csomagolt kollektivizmussal

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:22:22

@calabria04: Miben tért el tőle? Egyre mélyebbre ásod magad, mert most már nem csak a klasszikus liberalizmust kellene leírnod, amit már órák óta halogacc, hanem az eszdéesz féle liberalizmust is és +magyarázni a különbséget.
különben meg kell állapítanom h csak a levegőbe beszélsz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:24:45

@calabria04: Én ugyan nem kevertem össze. Te próbálod kínodban zagyvaságokkal elterelni a figyelmet arról h képtelen vagy leírni mi a liberalizmus. ja és most már jössz azzal is h mi a liberális köntösbe bújtatott kollektivizmus.
Az eszdéesz mikor is hirdetett kollektivizmust? :-))

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.24. 22:24:48

@$pi$:
De olyan értelemben, ahogy Kövér tette, pont hülyeség a párhuzam.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:24:58

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

fentebb két szikár pontban leírtam a klasszikus liberalizmus lényegét...

megismételhetjük

1. minimális állam
2. egyéni szabadság

ennyi nem kell ehhez túl sok karakter

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.24. 22:26:39

@calabria04: És ezekkel mi a baj? Hogy jön ide a kollektivizmus a szociál liberálisok által?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 22:28:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Egy népszavazást és egy országgyűlési választást hogyan tudsz összehasonlítani, ha nem a leadott szavazatszámok alapján, aspergeres trollbarátom?

Egy egykérdéses népszavazáson egy szavazatod van, egy országgyűlésin kettő: szavazhatsz listára és szavazhatsz egyéni képviselőjelöltre, egymástól függetlenül. Mivel titkos a szavazás, azt nem tudhatjuk, hogy hányan szavaztak ugyanazon párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére, csak azt tudhatjuk, hogy adott listára és adott képviselőjelöltre hányan szavaztak.

Újat mondtam, szerencsétlen?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 22:29:36

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

fentebb már ere is kitértünk az un. pozitív jogok csak az un. negatív jogok rovására valósulhatnak és mint tudjuk az SZDSZ nagyon szerette a pozitív jogokat...

ihol egy fantasztikus Bastiat idézet is a témában (ennyit talán még elviselsz)

"M. de Lamartine wrote me one day: "Your doctrine is only the half of my program; you have stopped at liberty; I go on to fraternity." I answered him: "The second half of your program will destroy the first half." And, in fact, it is quite impossible for me to separate the word "fraternity" from the word "voluntary." It is quite impossible for me to conceive of fraternity as legally enforced, without liberty being legally destroyed, and justice being legally trampled underfoot"

en.wikipedia.org/wiki/Negative_and_positive_rights#When_positive_and_negative_rights_conflict

c4rtm3n 2014.10.24. 22:32:08

@Krisz11:
Elnyomó hatalom?!?

Akkor Magyarországon jelenleg totális diktatúra van, csak hogy megfeleő hasonlattal éljek...

_most_ 2014.10.24. 22:36:48

@bbjnick: te mennyire ostoba vagy, mindenki két szavazatot adott le, így nem adhatod össze a listás és az egyéni szavazatokat, legfeljebb átlagolhatod :D

Krisz11 2014.10.24. 22:40:55

@c4rtm3n:

"Akkor Magyarországon jelenleg totális diktatúra van"

Magyarországon 4 éven belül leváltható kormány van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 22:41:21

@_most_:

Te vagy az ostoba!:-) Átlagolni értelmetlen, hiszen annak semmi köze nem lenne a valósághoz. A két szavazat, egymástól független, két szuverén szavazat, szavazhatsz egy adott párt listájára és egy másik párt képviselőjelöltjére vagy akár ugyanazon párt listájára és képviselőjelöltjére is. Az egyetlen egzakt kijelentés ilyen eseten az, hogy egy adott pártlista és egy adott párt képviselői hány szavazatot kaptak összesen.:-)

c4rtm3n 2014.10.24. 22:44:11

@bbjnick:
:):):)
A te szamolasod alapján gyakorlatilag minden szavazó szavazott a Fideszre...
És bár nagy a sötétség, ennyire azért nem rossz a helyzet. ;)

c4rtm3n 2014.10.24. 22:46:07

@Krisz11:
Felejtsd el.
Ha ennyit nem tudsz értelmezni kár beléd a szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 22:52:24

@c4rtm3n:

Nem olyan bonyolult ez! @Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] azt állította, hogy az EU-tagság nagyobb legitimitású, mint a jelenlegi kormány, mivel több szavazatot kapott. Kérdeztem, hogyan számolta ezt ki? Nem válaszolt, csak handabandázott. Szavazatszámot csak szavazatszámmal lehet összehasonlítani, egy egykérdéses népszavazást egy országgyűlési választásokkal pedig csak az egy adott kérdésre leadott szavazatok száma alapján. 2003-ban "az akarja-e hogy Magyaro. Eu-tag legyen?"-kérdés 3 056 027 igen szavazatot kapott, 2014-ben pedig a Fidesz pártlistája és egyéni képviselőjelöltjei 2 165 342 + 2 264 780 szavazatot. Ezek a tények.

c4rtm3n 2014.10.24. 22:53:46

@bbjnick:
Elfelejtetted hozzáadni az önkormányzati és az EP választás eredményét. Azok is szuverén szavazatok voltak!!!

_most_ 2014.10.24. 22:56:15

@bbjnick: ha két független szavazásnak tekintjük, ami eleve hülyeség, hisz a pártlista és az egyéni szavazat között elég nagy a korreláció, akkor se adhatod össze, mert ennyi erővel össze adhatnád az összes eddigi országgyűlési szavazás eredménynét is.

c4rtm3n 2014.10.24. 23:02:02

@bbjnick:
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]-nak igaza van.
Te azt próbálod megmagyarázni, hogy nem lehet megállapítani, hogy mennyi az átfedés a listás és az egyéni szavazatok között, ezért összeadod őket (amivel lám kijön az amit bizonygatsz). Holott nagy valószínűséggel elég nagy az átfedés, tekintve az ország elég erőteljes (mondhatnám végzetes) megosztottságát. Emiatt az érvrlésed gyenge utánzata a kormány által tökélyre fejlesztett unortodox kommunikációnak (lásd még negatív növekedés is növekedés).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 23:02:08

@_most_:

"a pártlista és az egyéni szavazat között elég nagy a korreláció" --- írod.

Te tudod, hogy mekkora?

"ha két független szavazásnak tekintjük (...) akkor se adhatod össze, mert ennyi erővel össze adhatnád az összes eddigi országgyűlési szavazás eredménynét is." --- írod.

Miért, szerinted az országgyűlési összetétele hogyan alakul ki, ha nem úgy, hogy (lényegében) összeadódnak a pártlistás és az egyéni képviselőkre leadott szavazatok?:-) Így születik a legitimáció:-)

c4rtm3n 2014.10.24. 23:06:41

@bbjnick:
Te vagy az élő példa az oktatás minőségének hanyatlására :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 23:13:30

@c4rtm3n:

Te meg egy balfax troll vagy, aki vak vagdalkozásba, üres fölényeskedésbe és buzis személyeskedésbe menekül, ha szembesítik tévedésével:-]

_most_ 2014.10.24. 23:20:08

@bbjnick: mivel az országgyűlési szavazáson mindenkinek két szavazata van, így a szavazatok száma nem egyenlő a szavazók számával, hanem a kétszerese, bár ezt gondolom magadtól is kitaláltad, míg az EU csatlakozásról szóló szavazáson mindenki csak egyszer szavazott, így a szavazatok száma megegyezik a szavazók számával. Ezért, aki az EU-ra szavazott az a rezsicsökkentést támadja.

c4rtm3n 2014.10.24. 23:24:15

@bbjnick:
Te próbálod belemagyarázni egy szegény almának, hogy ő bizony egy körte...
Ha már szavazás, miért nem az EP választást vetted alapul a Fideszre nézve? Ott a Fidesz 1.200.000 szavazatot ért el, és nem volt egyéb zavaró körülmény (mint pl egyéni jelöltek).
Ez persze sehogyan sem támasztaná alá eddigi érveidet... ;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 23:31:25

@_most_:

A kérdés a legitimáció volt. Az EU-szavazás legitimációját a népszavazás egy szavazata adja, a kormány legitimációját az o.gy.-i választáson leadott két szavazat alapján létrejövő országgyűlés összetétele. Ez így logikus. Szavazatszámot pedig csak szavazatszámmal tudunk összehasonlítani.

Krisz11 2014.10.24. 23:34:20

@c4rtm3n:
Talán gyenge volt a hasonlat..

c4rtm3n 2014.10.24. 23:39:06

@bbjnick:
Az EU-s népszavazáson a csatlakozáspártial 83%-os többségben voltak. Az összes leadott szavazat alapján a Fidesz a 2014-es választások során (mindkét szavazatot figyelembe véve) nagyjából 50%-ot ért el.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.24. 23:48:52

@c4rtm3n:

:-D

Te magad írtad fentebb, hogy az alma nem körte:-) A két szavazás különböző jellege miatt egy ponton tudjuk a kettőt összehasonlítani és ez a leadott szavazatok száma. Írjam le még egyszer a leadott szavazatszámokat?

Bell & Sebastian 2014.10.24. 23:55:43

@bbjnick: Cartman műveltségére ne bazírozzon vitát, aki beleragadt ebbe a seggfej rajzfilmbe, attól más disznóság is kitelik.

c4rtm3n 2014.10.25. 00:06:48

@bbjnick:
Olyan vagy mint a kormány: de attól még, hogy valamit folyamatosan ismételgetsz még nem lesz igaz. (ásít)

Beléd is felesleges karaktert ölni. Remélem jól megfizetnek és nem önszántadból vagy ilyen.

c4rtm3n 2014.10.25. 00:10:02

@Bell & Sebastian:
Aki nem érti a viccet az annyit is ér ;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 00:16:29

@Bell & Sebastian:

Nem hülye @c4rtm3n, csak egy nyomorult troll:-[

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 00:21:58

@c4rtm3n:

"attól még, hogy valamit folyamatosan ismételgetsz még nem lesz igaz" --- írod.

Írnám, hogy cáfold meg, de fölösleges volna, hiszen nem tudod és te is tudod, hogy nem tudod. Úgyhogy maradsz az agyatlan trollkodásnál. Pedig én volnék a legboldogabb, ha valaki érdemben korrigálna, ha elnéztem volna valamit vagy elkövettem volna valami logikai hibát.

Szúnyog 2014.10.25. 01:20:15

Tökfelesleges szavazatszámokon rugózni. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik szavazás max 4 évre szól, a másik meg ki tudja milyen időszakra.

Tény, hogy az EU-s szavazás esetén ellenvélemény meg sem jelenhetett, szemben a parlamenti választásokkal. Az EU-ba való kötelező belépés régen el volt döntve, csak még csavargatták, hogyan minél jobban megszívatni a boldog csatlakozókat.
Az egész poszt onnan komolytalan már, amikor azt írja, hogy az EU-ba "önként, szuverén döntésünk" alapján léptünk be.
Azt nem tudom, hogy a szerző a publikumot nézi-e hülyének, vagy maga is az, de már ezen mondata után elgondolkozik az ember, mekkora lehet az EU-segg, hogy abban még mandinerrel is lehet pattogni.

huKKK 2014.10.25. 03:47:49

"Brüsszel ostoba moszkvázása"

Összegszerűen kitől kaptunk több támogatást?

huKKK 2014.10.25. 03:56:24

@Szúnyog:
"Tökfelesleges"

Ha felesleges, akkor minek tetézed a bajt további számításokkal?

huKKK 2014.10.25. 04:09:02

@Andy_73: -mal kevertem össze @szúnyog: -ot.
Elnézést az érintettektől!

Niebur 2014.10.25. 06:52:27

@Szúnyog:

Az megvan, hogy ki volt a csatlakozási tárgyalások lebonyolítója?

nu pagagyí 2014.10.25. 07:27:02

@Szúnyog: Az EU-ba azért léptünk be, mert az emberek jobban szeretik a szabadon átjárható határokat, részt vehetünk olyan projektekben (tudományos, gazdasági), amit Magyarország önmagában képtelen lenne összehozni, az EU támogatási mechanizmusa segíti, hogy felzárkózzunk és nem utolsósorban, szavunk van a szövetségben. Az, hogy sokan csalódtak, nem az EU miatt van (aminek mi is részei vagyunk), hanem a magyar politikusok teljesítménye miatt. Velünk ellentétben a szlovákok, lengyelek és a balti országok nagyon jól ki tudták használni az EU által nyújtott előnyöket, mi nem. Nem kell hinni saját sikertelen politikusainknak, akik saját kisszerűségüket, tehetségtelenségüket mindig másra, jelen esetben az EU-ra kennék.

nu pagagyí 2014.10.25. 07:45:03

@Szúnyog: Annyit még, hogy volt ellenkampány is. Például a parlamenten kívüli MIÉP agitált a csatlakozás ellen, pénzt viszont nem kaptak az ellenpropagandához. A parlamenti pártok mindannyian (a Fideszt is beleértve) a csatlakozást támogatták.

csaba03 2014.10.25. 09:43:02

Kövér úr az 50-es években is sokra vitte volna

Wagеm 2014.10.25. 10:00:01

@bbjnick: " Az egyetlen egzakt kijelentés ilyen eseten az, hogy egy adott pártlista és egy adott párt képviselői hány szavazatot kaptak összesen.:-) "

Jézus Mária! De buta vagy! Ha IQ szint minimum kellene az internetezéshez, téged egy olyan épületbe sem engednének be ahol net van.

Wagеm 2014.10.25. 10:01:48

@bbjnick: Te ostoba barom. Az EU szavazáson egy szavazatot adhatott le minden személy, tehát eleve nem stimmel hogy hozzáadod a pártlistáshoz az egyénit.
könyörgöm téged miért engedtek szabadon?

Netuddki. 2014.10.25. 10:12:09

Ééééééés igggggen! Ez az ostoba balfasz az országgyűlés elnöke! Ezúton üzenem neki, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, nem automatikusan jár egy pozícióhoz.

Innentől kezdve meg, hogy mit mondott ez a komcsi teljesen lényegtelen és időpazarlás magyarázgatni. Ha meg ilyeneknek van beleszólásuk Magyarország sorsának az alakulásába akkor Magyarországnak annyi...

Netuddki. 2014.10.25. 10:14:26

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ja, és nem magyarázgatni kellene mit mondott hanem az orbánt rugdalni, hogy váltsa le! Amit persze nem fog, ezért jobb lenne a nemzetnek ha eltakarodnának egytől-egyig az ország éléről, az azeri haverjaikhoz vagy bárhová.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.25. 10:17:25

@bbjnick: Olyan szintű butaságot vagy elvakultságot jelent amit írtál, hogy nem vagy arra méltó hogy további idő pazaroljak rád.

Netuddki. 2014.10.25. 10:24:40

@bbjnick: Nem matekozni kell bazmeg! A fideszesek úgyis fel voltak mentve matekból. Ha a fidesz kilép az EU-ból akkor itt páran lógni fognak. Ezt tartsátok észben kispofáim! Ez olyan egyszerű mint az 1*1, és talán még egy hülye fideszes is megérti.

ózdi cigány 2014.10.25. 10:37:31

@bbjnick: 'Eu-tag legyen?"-kérdés 3 056 027 igen szavazatot kapott, 2014-ben pedig a Fidesz pártlistája és egyéni képviselőjelöltjei 2 165 342 + 2 264 780 szavazatot. Ezek a tények. '

Az ostoba, csőlátású, fidesz birka mintapéldánya vagy.

wantaan 2014.10.25. 10:38:11

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ..... de mennyivel jobb lenne a nemzetnek az összmagyarságnak ha már most lógnának.

huKKK 2014.10.25. 11:00:39

@Kurt úrfi [#312]:
Nocsak. @bbjnick #310-ben elveszett méltósága időközben előkerült?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.25. 11:07:52

@huKKK: Látom neked is gondjaid vannak az olvasással. A vitát most zártam le vele.

conchita 2014.10.25. 11:16:04

@bbjnick: jaj. Téged hogy engedtek ki az utcára a pszichiátriáról?

Rоdney_2 2014.10.25. 11:43:40

@bbjnick: Ez a hét vicce. Természetesen egy fidesz birkától.

huKKK 2014.10.25. 12:48:12

@Kurt úrfi [#315]:
Lezárta mi? Hisziapiszi.
@conchita:
Mit jaj?
@Ildomár:
És a taps?
@Hepci:
Milyen értelemben?

2014.10.25. 13:44:45

@$pi$: a parhuzam tudod mit jelent? Azonos allasu egyenesek, minden pont azonos tavolsagra, az egyetlen azonos pontu egyenesek metszik egymast es mas az iranyuk, te geometria zseni

Szúnyog 2014.10.25. 13:44:47

@Niebur: az unionisták bomyolították le a tárgyalásokat.
De mi köze ennek ahhoz, amit írtam?

Szúnyog 2014.10.25. 13:46:12

@nu pagagyí: vakságod predesztinál az ilyen véleményre.
És nem volt ellenkampány, nem lehetett, s különösen nem volt érdemi, szakmai kibeszélés.

2014.10.25. 13:46:20

@maxval a bircaman: lepj ki a natobol ha nem tetszik, elviseljuk a veszteseget :)

Veridicus76 2014.10.25. 14:48:37

@tesz-vesz: Fideszem? Horthym?
Miről beszélsz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 15:07:12

@Andy_73:

Igen ám, csakhogy itt két különböző jellegű választás került összehasonlításra (@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] által) és a két választás érdemben (ha úgy tetszik, egzakt módon) csak a leadott szavazatszámok alapján hasonlítható össze.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 15:12:56

@Wagеm: @Ildomár: @conchita: @ózdi cigány: @nicktolvajmentesítő_kovi1970: @Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Ha ilyen szellemi bázison áll a fidex-rezsim ellenzéke, mint ti, akkor nem csoda, hogy a fidexék már a ki tudja hanyadik választást nyerik kétharmaddal!:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 15:15:57

@Hepci:

Kérdezd meg a bárpultnál melletted ülőtől;-)

Niebur 2014.10.25. 16:43:10

@Szúnyog:
Ezt írtad:
"Tény, hogy az EU-s szavazás esetén ellenvélemény meg sem jelenhetett, szemben a parlamenti választásokkal. Az EU-ba való kötelező belépés régen el volt döntve, csak még csavargatták, hogyan minél jobban megszívatni a boldog csatlakozókat.
Az egész poszt onnan komolytalan már, amikor azt írja, hogy az EU-ba "önként, szuverén döntésünk" alapján léptünk be."

A parlament csatlakozási tárgyalásokat lefolytató bizottságának az elnöke OV. volt

huKKK 2014.10.25. 17:12:57

@Niebur:
Az akkor volt.
Azóta fölszállott a páva.

huKKK 2014.10.25. 17:28:49

@Veridicus76:
Mért? Azért mert furcsa?
Nem lehet, hogy irígyled a másságát?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.25. 18:07:19

@bbjnick: Összeadod a párt listás és az egyéni szavazatokat? Te teljesen elmeháborodott vagy?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 18:44:48

@Κara kán:

Mert te hogyan hasonlítanál össze leadott szavazatszámot leadott szavazatszámmal, balfax troll?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.10.25. 18:52:44

@bbjnick: Csinos kis flémet hoztál itt össze a szavazatszámláló zseniknek, gratula :-) Majdnem 24 órája csak azt mondják, hogy "csak abban a statisztikai eredményben hiszek, amit saját magam hamisítottam", és ennyi. Ezt nem is értem egészen, ennyi kakaó van az ellenzékben? Elég szomorú.
Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.25. 19:13:06

@Mihint:

:-)

A csőcselék önérzete a lincselés.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.10.25. 19:43:04

@bbjnick: Úgy. Pedig ilyen erővel még akár gondolkodni is lehetne :-)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.25. 20:25:53

@bbjnick: @Mihint: Okoskák!
Adok egy 1*ű tesztet, amit /sze nem tudtok majd kitölteni. :-))
EU csatlakozási szavazásnál egy szavazó hány szavazatot adhatott le az igenre?
a, egyet
b, kettőt

Parlamenti választásnál egy szavazó hány szavazatot adhatott le a Fideszre?
a, egyet
b, kettőt

Remélem a teszt nem túl bonyolult nektek! :-))
Ha túl bonyolult és nem tudjátok kitölteni, akkor csak beszéljetek mellé!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.10.25. 20:34:57

@Κara kán: Én, mint az egyik okoska, a teszt kitöltése után(a, b) csak azt javasolnám, maradjon az eddigi egészséges humoránál, ha már a flémnek beugrott :)

huKKK 2014.10.25. 20:46:08

@Mihint:
Azé zseninek lenni se lehet ám könnyű.
Szerintem Kövérnek lenni is jó nehéz lehet.

böIcsbagoly 2014.10.25. 20:47:11

@Mihint: Nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy nem komolyan gondolja.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.10.25. 21:00:32

@huKKK: A zseniség nehéz feladat, de mindenki felvállalja:)
@böIcsbagoly: Nem szoktam tévedni :)

huKKK 2014.10.25. 21:02:04

@böIcsbagoly:
Ha tudnék se mernék belenézni az emberek gondolatvilágába.
Kövér Laci bá az echo nézőinek lelkére beszélt.

huKKK 2014.10.25. 23:23:26

Kövér Laci bácsi nagyon jól mutatna amint 2 lovon állva nyargal.
Szíp magyar bajúsza betyárosan lobogna a szélben.
Hinnye!

huKKK 2014.10.25. 23:54:51

T. TuRuL_2k2!

Szerintem ez nem egy ostoba moszkvázás volt, hanem egy precízen átgondolt, előre megírt beugratós szöveg.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.10.26. 00:13:08

@huKKK: Olyan ismerős valahonnan Maga. AdyBandi új nicken esetleg? A főddtörvény még érdekli? Mert mostanában nagy csata lesz, legyen ott a vártán :)
p.s. Legalább nálam kevesebbet igyon, kérem. Nem nehéz kérés ez :)

huKKK 2014.10.26. 00:29:10

@Mihint:
De.
Szomjas ember elvből nem igér száraz levegőt.
Távoli rokonok vagyunk.

Témáról:

Kövér urat félreértette
TuRuL.

wantaan 2014.10.26. 02:14:38

@Κara kán: Nem elmeháborodott hanem tipikus szefárd gondolkodás.
bbjnik megtudja hogy van nálad 1000 Ft.
Odamegy hozzád s kölcsönkér tőled 2000-ret.
Mondod neki nálad csak 1000 van s nem tudsz adni.
...de addig addig kér amíg Te hogy időlegesen lerázd odaadod neki az 1000 ft-odat.
bbjnick tesz 2 lépést az 1000 ft-toddal s meg kérdezi tőled: Kara-kán akkor most hogy is vagyunk?
- Kértem tőled 2000-et adtál 1000-t s így jössz még 1000-rel.
Én bbjnick tartozom neked 1000-rel. ....akkor mivel Te jössz nekem 1000-rel s Én meg tartozom neked 1000-rel a kettő üti egymást .
........ no jó lesz ha ezek után elfelejtesz.

huKKK 2014.10.26. 06:12:58

@wantaan:
Úgy gondolja, hogy ha valakit indirekt módon lezsidóz, "vetít" róla, akkor Önnek az jó lesz, neki meg rossz?

huKKK 2014.10.26. 07:39:30

@wantaan:
Kedves Sporttársam!
Néha én is a blöffömön át látom a világot,elemelkedek a földtől,de nem mindig talpon landolok.

huKKK 2014.10.26. 08:01:48

Szerintem TuRuL nem
Kövérre reagált.
Saját szövegértelmezésével szállhatott vitába.
Remélem azóta megtalálta lelki békéjét;

wantaan 2014.10.26. 08:37:43

@huKKK: Ó Én ezt a történetet egy a Zsidóknak írt zsidók által írt könyvben olvastam. S nagyon jó humornak tartom. ...de olvastam André Kosztolányi Tőzsde pszichológiájában is. ... csak bbjnick-et behelyettesítettem.

huKKK 2014.10.26. 08:53:30

@wantaan:

Biztosan emlékszik a könyv címére és az író(i)nak nevére is.
Nézzen utána kérem.
Engem is érdekelne.
Köszönöm.

KopaszMercis 2014.11.25. 23:51:57

@calabria04 (törölt):
A homokniggereknek van olajuk... Nekünk mi jutott? Politikusok akik késsel villával sem tudnak enni... ez a fő exportcikkünk.

Ne csodálkozzunk. Amúgy pedig szeretném azt hinni, hogy a középkori szinvonalon élő szaudiaknál kicsivel többre hivatott nép a magyar... bár lehet pont ti fogjátok bebizonyítani, hogy még se... :)
süti beállítások módosítása