Judge: Putyin akciói ébresztőként hatottak Amerikára
2014. október 01. írta: Redakció

Judge: Putyin akciói ébresztőként hatottak Amerikára

clark_s_judge.jpg

Amikor a szovjet kommunizmus összeomlott, mindenki nyert – kivéve a KGB-t – mondja lapunknak Clark S. Judge amerikai publicista, a White House Writers Group tanácsadó cég igazgatója, Ronald Reagan elnök egykori beszédírója. A Danube Institute meghívására Budapesten előadó Judge szerint Putyin elnök ukrajnai akciói ébresztőként hatottak az amerikai kormányzatra.

„Mi Reagan elnök tartós politikai öröksége?

Először is, a hidegháború lezárása a Szovjet Birodalom felszívódásával, ami után Kelet-Európában és a világ más részein a szabadság vette át a zsarnokság helyét. Másodszor: a politikai és gazdasági szabadság lett a társadalmak és a kormányzatok globális mércéje. A Világbank szerint a nyolcvanas évek óta kétmilliárd ember emelkedett ki az extrém szegénységből a világ körül. Ez is a reagani globális szabadság öröksége. Ez az örökség tükröződik a szegénység csökkenésében, a középosztály növekedésében Kelet-Európában, Indiában, Kínában, Latin-Amerikában és – ha Putyin elnök nem fojtja el – Oroszországban is.

A hidegháború megnyerésével a reagani időszak volt az Egyesült Államok elmúlt évszázadbeli legsikeresebb időszaka?

Nem mondanám, hogy az Egyesült Államok nyerte meg a hidegháborút. Mindenki nyertes volt. A kommunizmus rossz volt Magyarországnak, Kelet-Európának, Oroszországnak, mindenkinek, aki abban a rendszerben küszködött. Amikor a szovjet kommunizmus összeomlott, mindenki nyert – kivéve a KGB-t.”

Rajcsányi Gellért interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr906749839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2014.10.01. 13:39:32

Unalomig ismételgetett klisék teljesen hülye gyerekeknek. Nem a Medve piszkálta az alvó Oblamát, a tények szerint.

Nem is tudom, mit képzelnek ezek magukról?

mrZ (törölt) 2014.10.01. 15:38:29

Miért kellene mást mondania?
Ez a hivatalos.
Ha elég sokszor mondják, még igaz is lesz.
És pont a napokban figyeltem hogy milyen jól megragadt a "katyni üzenet", dőlnek az oroszellenes beszólások pusztán arra hivatkozva.

Vazelint vegyetek!!!!

2014.10.01. 20:32:08

"Mit tesz annak érdekében, hogy meggyőzzön, többet tesz majd az oktatásért annál, hogy szavakat mond róla? -kérdezte. Navracsics egyetért, hogy az oktatás a jövőbe fektetett beruházás. Európa jövője múlik rajta, hogy sikerült-e stabilizálni a tagállamok költségvetését, az oktatás pedig növeli a versenyképességet. Az az ország, ami elvesz pénzt az oktatástól, megérzi majd a verseny hátrányt - mondta. "Amennyiben az oktatástól vesznek el pénzt, a jövőtől vesznek el pénzt." - zárta a gondolatát. "

gyalog.galopp 2014.10.02. 11:23:40

"Nem mondanám, hogy az Egyesült Államok nyerte meg a hidegháborút. Mindenki nyertes volt. "

A hidegháborút a németek nyerték meg. Kelet-Európa pedig, leszámítva egy igen vékony réteget, nem tudja, hogy hogyan is áll most. Nem arról álmodoztak, hogy diplomával a zsebükben szabadon mehetnek nyugatra mosogatni.

picur3ka 2014.10.03. 14:53:49

Á, gyerekek. Hát épp most tartotta a coming-outját Biden, most már nyugodtan lehet mindent mondani.

Az EU USA gyarmat, ala Morvai és Marine le Pen és egyéb "neo-nácik", nem kevésbé az oroszok. Akik ugye, végig mondták, hogy ők tudják, hogy nem az EU hibája.

Minden kiderült, megnyerték a repteret a donyecki bányászok, külföldi zsoldosok vannak benne és amcsi bácsi bábkormánya az EU-s izé, mint Porocsoki bácsi. Sehol semmi mese, mindenkinek jó hétvégét!

Biden Says US Forced EU Countries to Impose Sanctions Against Russia

MOSCOW, October 3 (RIA Novosti) – The United States and US President Barack Obama personally forced the European Union members to introduce sanctions against Russian over its stance on the Ukrainian crisis, US Vice President Joe Biden announced.
Washington rallied “the world’s most developed countries to impose real cost on Russia” and introduce restrictive measures against Moscow, Biden said at Harvard University's Kennedy School of Government on Thursday.
“It is true that they did not want to do that but again it was America’s leadership and the President of the United States insisting... Europe to stand up and take economic risks to impose cost,” the vice president said.
"We don't want Russia to collapse, we want Russia to succeed," Biden added.
The relations between Russia and the United States have deteriorated amid the Ukrainian crisis, as Washington kept blaming Moscow for meddling in Ukraine's internal affairs.
Over the past few months, the United States has introduced several rounds of economic sanctions against Russia, with its allies later following the move and drawing up their own blacklists.
In response to western sanctions, in August, Moscow implemented a one-year ban on certain food imports from the European Union, the United States, Australia, Canada and Norway.

picur3ka 2014.10.03. 16:57:41

Azt olvsták különben, hogy a NATO átvette az ukrán államtitkokat és kötelező lesz az angol nyelv a közigazgatásban?
süti beállítások módosítása