Támadnak a rasszista melltartók! − Szebb új világ I.
2014. szeptember 20. írta: dobray

Támadnak a rasszista melltartók! − Szebb új világ I.

bras.jpg

Lépésről lépésre halad egy progresszívebb, szebb új világ építése a glóbusz felvilágosult sarkaiban. Mostantól rendszeresen szemlézni fogjuk a híreket a progresszió apró győzelmeiről a mindenütt fel-felbukkanó, sötétben bujkáló reakciós erőkkel szemben.

Az utóbbi hetekben sem állt le a rasszizmuskutatás: idővel talán meglesz a rasszizmus elleni kötelező védőoltás, addig pedig felbukkanási és terjedési pontjait próbálják azonosítani az orvosok. Mostanában derült ki, hogy bizonyos melltartók és hamburgerek, no és a gyorskajától való elhízás is a rasszizmusnak köszönhető. A divatos új tudományos kifejezés a „mikroagresszió”, amit nem lehet olyan könnyen leleplezni, mivel „körmönfont” módon, látszólag ártatlan jelleggel mutatkozik meg − ha épp nem rejtőzködik valahol a háttér félhomályában.

Az Oklahomai Egyetem lapjának, az Oklahoma Dailynek a szerkesztőségi cikke a semleges, avagy bőrszínű melltartókban mutatta ki a rasszizmus halálos kórjának új terjedési gócát. „Hogy érzed magad attól, hogy a divatipar és a társadalom a kaukázusi (fehér nyugati) embertípusból indul ki, amikor a bőrszínű árnyalatra (nude) gondol?” – teszi fel a kérdést a vezércikk. Hiszen ha nem vagy fehér, akkor a te bőrszíned nem számít bőrszínűnek! Természetesen a „semleges” avagy „bőrszínű” smink és a „hússzínű” öltözet is rasszistának bizonyult. A cikk szerint a melltartógyártók által használt kifejezés erre az árnyalatra „a rasszizmus körmönfont példája”, ami „mikroagresszió”, és bizony sajnos igen elterjedt a társadalomban. A szerkesztők felszólítják az olvasókat, hogy küzdjenek bátran a rasszizmus ilyen formái ellen is.

A kaliforniai Ventura High Schoolból ki akarják tiltani a Chick-fil-A hamburgerlánc szendvicseit, mivel azok rasszisták. Miért? Nem, nem a tartalmuk miatt. A hamburgerlánc helyi kirendeltsége éppenséggel jó adag kajával támogatott egy iskolai sportrendezvényt, amire az intézmény egyik vezetője azt válaszolta, hogy ki kell ezeket onnan tiltani, mert a suliban ne csináljanak profitot piaci cégek. Kár, hogy a Chick-fil-A-nak egy cent haszna sem keletkezett a jótékonykodási akcióból. Az igazi ok persze kiderült, miszerint a vállalat ellenzi a melegjogokat, és ezért rasszisták a hamburgerei. Persze a vállalat nem ellenzi a melegjogokat, és senkitől nem kérdezik meg, aki betéved egy üzletbe, hogy meleg-e vagy sem, pusztán a vállalat vezetője, Dan Cathy nyilatkozta a BaptistPressnek 2012-ben (!), hogy a házasság bibliai definícióját támogatja, azaz ellenzi a melegházasságot.

Tudományos bizonyíték van már arra is, hogy a gyorskaják rasszisták. Pontosabban – a Rutgers University tanulmánya szerint – az amerikai kisebbségiek azért híznak el, mert a rasszista „mikroagresszió” miatt több gyorskaját fogyasztanak. Luis Rivera szociálpszichológus szerint ugyanis ha negatív sztereotípiáknak vagy kitéve, akkor több egészségtelen kaját eszel. Miből vonta le a következtetést a „kutató”? Abból, hogy brit tudósokhoz méltó módon végzett statisztikai kutatásai szerint az amerikai hispánok közt azok, akik igaznak érezték magukra a negatív sztereotípiákat, háromszor magasabb az elhízottak vagy kövérek aránya. A mikroagressziók itt is „körmönfontabb” módon jelennek meg a „társadalmi interakciók” folyamán.

A zombizmus terjedésének további példája az az eset, amikor egy fekete nő azért támadott meg egy 16 éves, másik fekete nőt Dél-Karolinában, mert szerinte túlságosan fehér módjára viselkedett.

Nem minden azonban az erőszak. A liberális kereszténység háza tájáról is tudunk jó hírekkel szolgálni, ugyanis végre elutasítja az Iszlám Állammal szembeni erőszakot egy igazi bibliai felekezet, az egyesült metodista egyház egyik vezetője, Susan T. Henry-Crowe tiszteles asszony, aki Obamának írt, augusztus 27-i nyílt levelében arra szólítja fel az elnököt, hogy „közösségalapú, erőszakmentes ellenállási stratégiákkal” küzdjön a fundamentalista iszlám ellen. Ez szerinte hatásosabb, emberibb és egészségesebb volna. Kell persze szankció, civil társadalom támogatása meg humanitárius segítség is, de a bombázást abba kell hagyni. Elképzelem, ahogy a tábortűz körül, gitárral énekelve megbeszéljük az ISIS-esekkal a vitáinkat a pluralitás jegyében.

Az amerikai hadsereg eközben úgy fokozza ütőerejét, hogy az egyik legkeményebb alegységébe, a Rangers Schoolba, ahol a jelentkező férfiak többsége kipotyog a felvételi vizsgán, ezentúl nőket is felvesznek. Ez persze nem elég, mivel nem jók a faji arányok a hadseregben: a legénység 18 százaléka fekete, de a tisztek között csak 10 százalék. Irving Smith, a West Point katonai akadémia szociológusa meg is mondja, hogy sajnos a legtöbben nem fogják fel, hogy az ilyen arányok javításától növekedne a hadsereg hatékonysága.

Amint lesznek újabb hírek a szebb új világ építéséről, újra jelentkezünk majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr256697075

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Támadnak a rasszista melltartók! − Szebb új világ I. 2014.09.20. 10:52:01

Lépésről lépésre halad egy progresszívebb, szebb új világ építése a glóbusz felvilágosult sarkaiban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2014.09.20. 10:12:37

"Amszterdam polgármestere és a város téli gyermekfesztiváljának szervezői bejelentették, hogy megváltoztatják Fekete Péter, a holland Télapó segítőjének hagyományos külsejét, miután több szervezet tiltakozott a figura megjelenésének rasszista elemei ellen. Eberhard van der Laan, Amszterdam polgármestere bejelentette, hogy a következő néhány év alatt változtatnak Fekete Péter (hollandul Zwarte Piet) külsején, akit hagyományosan koromtól fekete arcú fiúként ábrázolnák. Egyes hollandok sértőnek, a hétköznapi rasszizmus szimbólumának tartják ezeket a mulatságos figurákat, és már évek óta követelik a hagyomány megváltoztatását. Úgy vélik, hogy Fekete Péter, akit a hollandok általában fekete arcfestéssel, vastag pirosra pingált széles ajakkal és bodros parókákkal személyesítenek meg, valójában egy a gyarmati időkben elhurcolt fekete bőrű rabszolgára emlékeztet. Hollandia lakosságának többsége azonban úgy gondolja, hogy Fekete Péter egy pozitív figura, akinek külseje semmilyen rasszista jelentést nem hordoz."

"A Forum für Sinti und Roma (Fórum a szintikért és romákért) nevű egyesület eredetileg a cigánymártás (Zigeunersauce) kifejezés ellen tiltakozott a húsételekhez használt csípős szósz gyártóinál. A szervezet arra hivatkozott, hogy a négercsók kifejezést sem használják már, a cigánymártás pedig ugyanúgy rasszista, ezért legfőbb ideje új elnevezést keresni a szósznak. Azt tanácsolták, hogy változtassák például pikáns mártásra vagy paprikamártásra a termék nevét. Az élelmiszeripari vállalatok elutasították a kérést.

A mártások előállításával foglalkozó cégeket is képviselő, ínyenc élelmiszerek gyártóinak szövetsége (Kulinaria Deutschland) közölte: a cigánymártás elnevezést több mint 100 éve használják már, és nem találnak benne semmi kivetnivalót. A hannoveri városvezetés viszont úgy döntött, hogy az önkormányzati fenntartású menzákon a cigánypecsenye helyett a magyaros- vagy pusztai pecsenye elnevezést használják - számolt be hétfőn online kiadásában a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lap. A helyi roma szervezet augusztusban fordult a gyártókhoz a cigánymártás elnevezés miatt.

A kezdeményezésről beszámolt a német sajtó, de nem kezdődött komolyabb közéleti vita róla. A németországi szinti és roma közösségeket összefogó központi tanács sem támogatta a hannoveri egyesület törekvését. Állásfoglalásukban hangsúlyozták: nyelvi kérdésekben dogmatikus szabályozás helyett kritikus, reflektív hozzáállásra van szükség."

Hát itt tartunk most.

S=klogW 2014.09.20. 10:19:21

"próbálják azonosítani az orvosok"

maradjunk a pszichiátereknél

Célkereszt 2014.09.20. 12:49:00

Lám, mennyivel egészségesebb a magyar társadalom! Itt helyükre vannak téve a nők, a melegek és a cigányok.

Amok 2014.09.20. 13:51:07

A progresszív ipar termékfejlesztései

vizipipa 2014.09.20. 14:25:03

Nem tudom, van valami akadálya, hogy a nagy afrikai divatcégek elárasszák fekete, testszínű melltartóval a piacot?

A kínaiak...
A mexikóiak...
A stb.
(Apropó, Brazíliában milyen a testszín?)

Fekete Péter nem azért fekete mert a feketék..., hanem mert Európában vagyunk. Miért nincs a feketéknek fehér Fekete Péterük? Tán tilos?

Mostanság már elég sok embert tuszkolnak piciáterhez, mert az majd segít. Látható, hogy nem az igazán rászorulókat küldik oda.

Szindbad 2014.09.20. 17:35:13

Az ember már-már azt várja, mikor fejeznek le valami konzervatívot a szélliberálisok.

tableno 2014.09.20. 19:26:21

@Célkereszt: Épp mondani akartam. Nálunk nem lesz liberálbuziskodás!

HToma 2014.09.20. 19:48:42

Nagy az isten állatkertje.

Exploiter 2014.09.20. 19:54:29

@Célkereszt:

Általános ideológiai szempontból szerintem nagyon is előkelő helyen áll az ország, mindenféle viccen kívül.

Nem lövöldöznek emberekre mindenféle szélsőséges csoportok, nem erőszakolnak meg csoportosan nőket a buszon, de nem is jelentenek fel, amiért előreengedsz egy nőt az ajtóban. Nem vernek homokosokat, de nem genderszakértők oktatnak az óvodában.
Nincs vallásháború az utcán, de nem a muzulmánok határozzák meg, hogy lehet-e keresztet viselni az iskolában.

Lehet, hogy ezt nehéz elhinni, mivel általában lenézni szoktuk az országunkat, de ilyen téren kifejezetten jó itt élni, legyünk erre büszkék.

Tudományos libsizmus 2014.09.20. 20:39:34

Elmebeteg liberálifasiszták.

Rich.mond 2014.09.20. 22:00:03

Az amerikai "túl fehér volta fekete lány" esettel kapcsolatban jó a cikk alatti komment: "The American black is unique in the world. While demanding equality and acceptance they go to extremes in language, behavior, music/dance, morals, and dress to isolate themselves from the rest of society, they embrace their perceived difference. What ever social gain is made is undermined and reject by themselves. They insist on being the underdog descendants of slave. Insane. Soon, the war between hispanics and blacks will intensify."

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.21. 08:24:00

@Tudományos libsizmus: Mi van KISZ titkár úr? Nincs a főnököd aki alád nyúl, ezért vagy ennyire frusztrált?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.09.21. 08:25:23

@Exploiter: "Lehet, hogy ezt nehéz elhinni, mivel általában lenézni szoktuk az országunkat, de ilyen téren kifejezetten jó itt élni, legyünk erre büszkék."
Mert nem vándoroltak be hozzánk tömegesen. Mivel nem volt errefelé olyan jólét.

Barbaarb 2014.09.21. 09:16:12

Reméljük, hogy sosem gyűrűznek be Magyarországra az ilyen idiótaságok. Lehet, hogy lassan, de sajnos azért nálunk is vannak ilyen jellegű agyament történések, csak még nem ilyen durvák.
Ebből a szempontból ez a kormány viszonylag jó, és remélem, hogy amikor leváltásra kerülnek, akkor nem valami vadliberális társaság lesz a váltópárt. Mondjuk szerencsére ezt a vonalat még isőben alaposan lejáratták nálunk.

Krisz11 2014.09.21. 10:16:22

Szörnyűséges rasszizmust vélek felfedezni! A rettegéstől már alig tudom leírni ezt a pár sort is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.09.21. 12:52:29

Kurva nagy szarban lehetnek a liberális köcsögök, ha már csak ilyen erőltetett, ocsmányul belemagyarázós, belehazudós módon tudnak némi kis rászizmust kimutatni.

Másfelől sajnos nagyon igaz, hogy a mai liberalizmusnál kirekesztőbb, korlátozóbb ideológia nincs.

petraeus 2014.09.21. 12:54:20

Bazdmeg, barcsak mar ott tartanank mi is, hogy a mikroagresszioban megnyilvanulo rasszizmus ellen kuzdenenk. Sajnos mi egy picit le vagyunk maradva, mi bekeszarunk a rasszizmusba, egyfelol mert a tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista, gyakorlatilag menthetetlen, masfelol mi meg ott tartunk, hogy a demokracia legalapvetobb intrzmenyeit se tudtuk kiepiteni es hatekonyan mukodtetni, elosszor azt kene megoldani. De erdekessegkent persze jo olvasni, hogy a vilag szerencseseb/ertelmesebb fele milyen gondokkal kuzkodik...

N48 2014.09.21. 13:07:21

@petraeus:
Ha a társadalom túlnyomó többsége rasszista, akkor talán nem is a demokráciát kéne erősíteni, ha már a rasszizmus ellen akarunk küzdeni, nem?

Exploiter 2014.09.21. 13:28:00

@petraeus:

A demokratikus intézményrendszer alapjai valóban hiányoznak, ez tény és ez nekem is fáj.

De ha te komolyan szerencsésnek tartod azokat a nemzeteket, ahol a bőrszínű smink ilyen indulatokat kavar, akkor valószínűleg egy olyan irányba szeretnéd kormányozni a társadalmat, ami sokkal kártékonyabb hatásokkal jár, mint a fidesz mostani rombolása.

Szerencsére kelet-európa (valószínűleg történelmi okokból) nem igazán vevő a "rasszista mikroagresszió" elleni küzdelemre, így talán errefelé lehet majd megőrizni valamit a hagyományos európai értékekből. Most lehet röhögni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.09.21. 14:41:40

@Exploiter:

""ha te komolyan szerencsésnek tartod azokat a nemzeteket, ahol a bőrszínű smink ilyen indulatokat kavar"

Van néhány megélhetési "antirasszista" libsimajom, aki a társadalom további atomizálása céljából - és valódi rasszizmus híján - már csak ilyesmibe tud belekötni. Aztán ott van néhány PC-től meghülyített idióta, akik erre rábuknak. Végül ott van a liberális sajtó, amely mindebből országos jelentőségű ügyet fabrikál. Valójában azonban a lófaszt sem érdekli az egész.

A szomorú persze az, hogy ennek ellenére sikerül az efféle ideológiai erőszakkal megmérgrzni a társadalmat, ellentéteket szítani ott is, ahol eddig nem voltak.

val 2014.09.21. 15:31:03

"gyfelol mert a tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista"

Én ezzel nem értek egyet, ebbéli hitemben pedig megerősítenek a "halál a magyarokra" feliratú baseballütővel flangáló cigányok.

Gáz van! 2014.09.21. 15:39:22

"There are only two things that I ever considered to be infinite, the Universe and Human stupidity, and I'm not sure about the first one." - Albert Einstein

petraeus 2014.09.21. 17:10:12

@val: Nem ertem, hogy az a teny, hogy a ciganysag egy resze is rasszista a magyarok irant, hogyan cafolja azt az allitast, hogy a " a tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista". hisz a ciganyok is a tarsadalom resze.
A magyarok tulnyomo tobbsege rasszista, mind a ciganyok, mind ugy altalaban a bevandorlok, mind a hatarontuli magyarok iranyaba, egy xenofob, kirekeszto nep vagyunk, ez van, ezt tette velunk majd 80 ev diktatura es 25 ev elbaszott demokracia probalkozas.

petraeus 2014.09.21. 17:13:04

@N48: Velemenyem szerint a rasszizmus elleni kuzdelem nem lehet sikeres a demokratikus alapintezmenyek nelkul,
Amig nincs egy hatekony allam amely szolgalja a polgart, nem korrupt es hatekonyan szervezi meg a szocialis szferat addig nem sokat lehet a rasszizmus ellen tenni, persze ez egy parhuzmos kuzdelem, az egyik fugg a masiktol.

petraeus 2014.09.21. 17:17:30

@Exploiter: Marpedig ha egy orszagban mar arra is van idejuk, hogy ilyen pitianer faszsagokkal foglalkozzanak, mint a "borszin" szo rasszimusa, akkor az azt jelenti, hogy legalabb az alapok ugy nagyjabol rendben vannak, ok nem a biroi fuggetlenseg vagy az oligarchiak altal uralt media miatt aggodnak, hanem a mikroagresszio miatt.
Persze ez igy sarkitas, hisz a vilag legfeljetebb es leggazdagabb tarsadalmaban is van sok sokkal fontosabb tema es problema mint a fentebb emlitett mikroagresszio, de hat buzgomocsingok vannak mindenhol...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.21. 18:15:06

@petraeus:

"A magyarok tulnyomo tobbsege rasszista, mind a ciganyok, mind ugy altalaban a bevandorlok, mind a hatarontuli magyarok iranyaba, egy xenofob, kirekeszto nep vagyunk" --- írod.

Szerintem te nagyon komoly fogalmi zavarokkal küzdesz!

picur3ka 2014.09.21. 18:32:22

@petraeus:

"A magyarok tulnyomo tobbsege rasszista, "

Ez egy rasszista megállapítás, tehát te az vagy.

val 2014.09.21. 18:44:22

"Nem ertem, hogy az a teny, hogy a ciganysag egy resze is rasszista a magyarok irant, hogyan cafolja azt az allitast, hogy a " a tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista"."
Mint ahogy meg sem erositi, en pedig nem ertem, hogy mely kutatasra alapozod azt az allitast, hogy "a tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista".
Egyreszt mennyisegi, másrészt minosegi szempontbol. E minosegbeli megallapitasra kulon kiterhetnel, mert nagyon szorakoztato. :)

"hisz a ciganyok is a társadalom resze."
"A magyarok tulnyomo tobbsege rasszista, mind a ciganyok," Most akkor a magyarok a rasszistak, vagy a magyar ciganyok, esetleg a magyar magyarok vagy cigany ciganyok netan a cigany magyarok? Mindenki minden iranyba rasszistaaaaaa?

"mind ugy altalaban a bevandorlok, mind a hatarontuli magyarok iranyaba," Mely bevandorlokrol esik itt szo? A svabokrol, esetleg a kinaiakrol akik ettermeiben mero rasszismusbol a rasszista magyar ciganyok nem vasarolnak, igy azok csodbe mennek, ehenpusztult kinai kinaibufeseket hagyva uton-utfelen? A hataron tuli magyarsaggal szemben pedig oriasi a rasszizmus: ket “vesszen Trianon” kozott belefer egy ket "ki a magyarokkal magyarorszagrol" rigmus, sot egy-ket szekelyzaszlo-egetes is. :)

Namost a liberalbolsik “tulnyomo tobbsege", "nyilvanvaloan", "csak mert", "egyebkent is", "apukam szerint is" ervrendszere eleg halovany tud lenni.

www.youtube.com/watch?v=OGs2XbQj8Zw

petraeus 2014.09.21. 20:16:58

@bbjnick: elegansan hangzik a megjegyzesed, de kifejtened? ez igy csak ures vadaskodas.

petraeus 2014.09.21. 20:25:50

@picur3ka: jol hangzik es frappans, kar, hogy nincs igazad.
nem azt irtam, hogy a magyarok ugy altalaban rasszistak, azt se irtam, hogy azert vagyunk rasszistak mert magyarok vagyunk, hanem, hogy tulnyomo tobbsegunk rasszista, ez viszont teny, hisz a rasszizmus/xenofobia jol merheto.
raadasul termeszetesen ebbol a megallapitasbol nem kovetkezik, hogy barmilyen szituacioban aktivan vagy passzivan diszkriminalnam a magyarokat illetve nem vonok le ebbol a tenybol messzemeno kovetkeztetest a magyarok egyeb tulajdonsagaira, kepesegeire.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.09.21. 20:32:58

@petraeus:

"elegansan hangzik a megjegyzesed, de kifejtened? ez igy csak ures vadaskodas. "

Mielőtt másoktól igazolást, kifejtést vársz, talán igazolnád azt a vádadat, hogy "a magyarok túlnyomó többsége rasszista"?

ez igy csak ures vadaskodas.

"Marpedig ha egy orszagban mar arra is van idejuk, hogy ilyen pitianer faszsagokkal foglalkozzanak, mint a "borszin" szo rasszimusa, akkor az azt jelenti, hogy legalabb az alapok ugy nagyjabol rendben vannak"

Nem. Ez azt jelenti, hogy egy marginális kisebbség véleményterrort alkalmaz a többséggel szemben, a rasszizmus vádjával revolverezve azt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.21. 21:34:48

@petraeus:

Szerintem neked fogalmad sincs, mint jelent a rasszizmus kifejezés. A rasszizmus hierarchiát feltételez az egyes emberi rasszok között (amiből 4 van, bővebb bontásban 9). Magyarországon már csak azért sem lehet az emberek túlnyomó többsége rasszista, mert nincsenek számottevő tapasztalataink más rasszokról. Azt lehet vizsgálni, hogy a magyarok mennyire xenofóbok vagy előítéletesek vagy akármik, de hogy rasszisták volnának, az abszurd állítás. Xenofób, előítéletes lehet valaki saját rasszán belüliekkel is, rasszista nem.

"nem azt irtam, hogy a magyarok ugy altalaban rasszistak, azt se irtam, hogy azert vagyunk rasszistak mert magyarok vagyunk, hanem, hogy tulnyomo tobbsegunk rasszista" --- írod.

A magyar nyelvben ha egy csoport túlnyomó többségének tulajdonságáról beszélünk, akkor úgy általában a csoportról beszélünk.

petraeus 2014.09.21. 21:45:42

@val: egyben ratapintottal a lenyegre: "Mindenki minden iranyba rasszistaaaaaa", pontosan igy van.

a rasszizmus nem a feher ember privilegiuma, ez minden tarsadalomban es minden rasszban benne van. angliaban peldaul a rasszista buncselekmenyeknel kulon feljegyzik melyik csoport kovette el melyik ellen.

legutobbi statisztikak az egyes csoportok elutasitottsagarol:

www.tarki.hu/hu/news/2014/kitekint/20140716_idegen.html

azt mindketten tudjuk, hogy ciganyok eseteben az elutasitottsag kb. 90 szazalek korul alakulna.

Robinzon Kurzor 2014.09.21. 22:08:23

Micsoda rettegde, beszarás!

Robinzon Kurzor 2014.09.21. 22:13:21

@Szindbad:

Dobray kofferja meg összecsomagolva; ha a hanyatló nyugat ármánykodása folytán kitör a progresszív gyalázat, akkor csak felugrik a Barátság-vonatra, és két múlva már Moszkvában, a konzervatív értékek utolsó, de szerencsére annál erősebb (nem résén, hanem) bástyájában találja magát.

val 2014.09.21. 22:23:49

@petraeus: És akkor most írd le, pici bogaram, mi köze ennek a rasszizmushoz és hogy lett a "tarsadalom tulnyomo tobbsege remenytelenul rasszista"!
Egyben nem fejtetted ki, hogy mitől reménytelen. :)

Azt sem írtad, le, hogy miként lehetnek

val 2014.09.21. 22:25:14

a magyar ciganyok, esetleg a magyar magyarok vagy cigany ciganyok netan a cigany magyarok rasszistak. :)

Hova tovább arra is várom a választ, hogy kikkel szemben.

bozon 2014.09.22. 10:49:34

dobray aszongya, jólmegaszondta, pedig ha ép ésszel felérné, hogy a teljes nyugati világ erős divatáramlataival nem küzdenie kellene, hanem éppenséggel alkalmaznia, csodákat művelhetne. Itt, a Kárpát-medencében is azonosíthatná a mikroagressziót, amikor az érsekújvári rendszám "NZ" és nem "EU" ("ÉÚ" ;-)), vagy amikor Kolozsvárott a magyar polgárok csak román űrlappal jelentkezhetnek át egyik lakhelyről a másikra, illetve amikor a magyarok egynegyedének nem kötelező a hazájában magyarul az orra alá tolni a mosószer használati utasítását. Az oktatásügyről stb. már nem is beszélve, mert az már makroagresszió.

Annak, akinek a kisebbségi jogokról mindig csak a vad- és nemvadhajtások fikázása jut az eszébe, ne fájjon pl. a Trianon utáni világ.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.09.22. 11:32:16

@bozon:

Amiket te felsorolsz, az nem "mikroagresszió", hanem a nemzeti kisebbségi jogok lábbal tiprása.

(Más kérdés, hogy ettől függetlenül egy kisebbségnek mindenképpen célszerű megtanulnia a többségi lakosság nyelvét.)

IdomitottFoka 2014.09.22. 11:36:02

Ez van. Ilyen az inga természete, ha évtizedekig rabszolgasors jut a sötétbőrűeknek meg másod(huszad)rendű állampolgárság, akkor évtizedekig ultraérzékenyek lesznek minden hülyeségre.

Meg hát vmivel ott is meg kell osztani az embereket, a komcsizás ott nem működik.

N48 2014.09.22. 16:15:10

@petraeus:
A demokratikus intézmények (népképviseleti országgyűlés, az ennek felelős kormány, népszavazás) egyáltalán nem jelentenek garanciát se az állam hatékony működésére, se a korrupciómentességre, de még csak a szociális alapellátások meglétére sem.
Ezen intézmények lényege, hogy a népakaratnak érvényt szerezzenek az állam életében.
Amennyiben a társadalom többsége rasszista, úgy ezek az intézmények a rasszizmust fogják képviselni.
A dolog önmagában ilyen egyszerű lenne.
Persze ha szent tehenet csinálunk a demokráciából, és úgy teszünk mint ha a demokrácia maga lenne a kirekesztés, korrupció mentes, társadalmi feszültségeket kiküszöbölő politikai berendezkedés (a jogállamiság, alkotmányosság és úgy általában a kiszámítható, nyugodt közélet metaforája), akkor
természetesen ezen "demokráciába" nem férhet bele pl. a rasszizmus.
Amennyiben demokratikus intézmények alatt olyanokat értesz, mint pl. alkotmánybíróság, ombudsmanok, akkor ezek megerősítése tényleg elengedhetetlen a rasszizmus visszaszorításához, ugyanakkor látni kell, hogy ezen intézmények alapvetően nem a népakarat letétmenyesei, ugyanis a feladatuk pont az, hogy elvont elvont jogelvek érvényesülését biztosítsák a valódi demokratikus intézményekkel szemben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.09.22. 20:04:39

@IdomitottFoka:

"ha évtizedekig rabszolgasors jut a sötétbőrűeknek meg másod(huszad)rendű állampolgárság, akkor évtizedekig ultraérzékenyek lesznek minden hülyeségre. "

Lefogadom, hogy a rasszista melltartós hisztit nem négerek gerjesztik. Inkább olyan liberálisok, megélhetési antirasszisták, akik kicsit kavarni akarják a szart, mert nincs elég rasszizmus, és akkor előbb-utóbb rájuk sem lesz szükség.

Nálunk ennek kb. megfelelője a megélhetési antiszemita-üldöző, akinek úgy kell egy ici-pici antiszemitizmus, mint egy falat kenyér - és ha nincs, akkor majd gerjeszt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.22. 20:20:24

Meleg hercegek házasodnak egy már magyarul is kapható gyerekkönyvben

www.hir24.hu/kultura/2014/09/19/meleg-hercegek-hazasodnak-egy-mar-magyarul-is-kaphato-gyerekkonyvben/

vesd össze

Genetic and Environmental Effects on Same-sex Sexual Behavior:A Population Study of Twins in Sweden

www.academia.edu/716701/Genetic_and_environmental_effects_on_same-sex_sexual_behavior_A_population_study_of_twins_in_Sweden
süti beállítások módosítása