Bajnai − az ember, aki ott se volt és ott se lesz
2014. szeptember 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Bajnai − az ember, aki ott se volt és ott se lesz

bajnai_gordon.jpg

Pótolhatatlan veszteség éri a hazai progressziót: Bajnai Gordon, az elmúltötév ellenzéki jolly jokere Párizsra veti vigyázó szemeit; és, úgy tűnik, francia céges karrierjére koncentrál a hazai politika helyett. A hvg.hu azt írja, Bajnai ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását egy infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a Meridiam csoportnál. Ahogy a lap írja, Bajnai egyébként az elmúlt két évben a vállalat felügyelőbizottságában dolgozott.

Felmerül a kérdés, ugyan hogyan lehet elkötelezetten politikát, mozgalmat, pártot, kampányt csinálni, alapvetően a politikai nulláról indulva közéleti áttörést és választási sikert elérni, mindezekre koncentrálni, testben és lélekben benne lenni úgy, hogy az ember az egyik lábával egy külföldi cégben áll – és erről a mellékes körülményről a választóit sem tájékoztatja? Mégis, hogy gondolta Bajnai, hogy egy francia nagyvállalatban (is) üldögélve, ennek érdekeit képviselve törekedett először hazai ellenzéki vezetői, esetleges kormányfőjelölti pozícióra, majd egyszerűen ellenzéki pártvezetői babérokra?

Egy jóval nagyobb pályán Gerhard Schröder német exkancellár azzal kavart botrányt, hogy kancellársága után lett egy Gazprom-leánycég felügyelőbizottsági elnöke; és az orosz kapcsolatai annyira erősek, hogy a jelen válságban is Oroszország pártjára állt. Mit szóljunk akkor, ha valaki miniszterelnöki megbízatását követően, politikai karrierje (újra)építése során ül külföldi cég fb-jében?

Persze Bajnai, a jolly joker, ahogy eddig is, ezután is mindenhol ott lenne, ami persze inkább azt jelenti, hogy sehol sincs ott. A hvg.hu-nak azt mondta, új megbízatása nem érinti a Haza és Haladásban, illetve az Együtt pártban betöltött pozícióit, az ottani feladatait továbbra is el akarja látni. Azt közölte: „a munka sok utazással jár majd, időm jelentős részét külföldön töltöm, de nem költözöm el Magyarországról”; miközben egyébként operatív igazgató lesz a cégnél. 

Külföldi céges operatív igazgató, aki külföldön lesz, de nem költözik ki, közben hazai ellenzéki politikus, aki se parlamenti, se EP-mandátumát nem vette át. Az ember, aki ott se volt − és ott se lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr226658543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai − az ember, aki ott se volt és ott se lesz 2014.09.02. 13:26:01

Hogyan lehet elkötelezetten politikát, mozgalmat, pártot, kampányt csinálni, alapvetően a politikai nulláról indulva közéleti áttörést és választási sikert elérni, mindezekre koncentrálni, testben és lélekben benne lenni úgy, hogy az ember az egyik lábáva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 13:55:40

Bajnait csak a hataloméhség vonzotta, neki nem érdekes más, csak a kormányfőség.

Bevallom, a legelején még nekem is tetszett Bajnai, de alig 3 hónap alatt kiábrándultam belőle.

WinterMute 2014.09.02. 14:08:34

Mennyire szar már, hogy az a gond, ha Bajnai dolgozik. A versenyszférában. Egy külföldi cégnél. Ezért ő a megvetett bohóc.

Bezzeg azok, akik életükben egy pillanatot nem melóztak a piacon, hanem a KISZes vagy a HÖKös karrier után egész életükben mások sorsáról döntögetnek anélkül, hogy egyszer is a valódi ligában kellett volna küzdeniük.

Előttük le a kalappal.

Virág et. 2014.09.02. 14:09:59

"Bajnai Gordon, az elmúltötév ellenzéki jolly jokere"

Bajnai 2012. október 23-án jelentette be, hogy visszatér a magyar politikába. Elmúlt öt év, persze. Eddig kellett volna olvasni, mert ha már a felütés ekkora mellé, akkor a maradék sem lesz jobb, gondolhattam volna.

Schröder egy (sőt: AZ) orosz multihoz ment FB elnöknek. Bajnai egy EU-s multinál FB-tag volt. Bejelenteni? Az életrajza elérhető, a meridiam oldalán fent van, volt hogy tag! Mellesleg Joschka Fischerrel és a kanadai min. elnök Clark-kal együtt. Fischer meridiamosságából is volt botrány, te nagyon nem nyalonc? Tényleg? Mint Schröderéből, ha már német példa?

De igazad van. Tisztességes politikus nem dolgozik, hanem traffikot lop magának, meg kaszinót. Vagy gázszerelő strómanokkal tömködi tele a zsebét és nemtaggyűléseken vesz részt. Ez a magyar módi. A rendes munka egy rendes cégnél, az büdös nektek fidesznyikeknek. Ez a cikk kordokumentum is. Az a tisztességes ebben az országban, ha a politikus lop és soha egy napot nem dolgozik. Még ellenzékben sem. Ha valaki munkát mer vállalni, az szemét idegenszívű.

Ha nem is ez volt a cél, nagyon ez jön le ebből.

vizipipa 2014.09.02. 16:47:58

@Virág et.:

Egy kicsit elvetetted a sulykot. Nem tudom mi volt rg célja, már azon túl, hogy rúgott egyet a libásba, de azért azt te is nagyon jól tudod, hogy ez a kettő nem megy együtt.

Nem lehet úgy egy országos(?) politikai pártot (szövetséget) vezetni, hogy valós(!) állásom van, ráadásul külföldön.

A két pozícióból az egyik kamu. Szerinted melyik?

Virág et. 2014.09.02. 17:00:17

@vizipipa: Bajnai áprilisban bejelentette, hogy formálisan (értsd: névben) megtartja az Együttben a pozícióját, de a napi politikától visszavonul, a parlamenti mandátumáról is lemond. Ebben mi nem volt egyértelmű, amikor áprilisban belemondta a kamerába. Azt is belemondta, hogy a politizálástól nem vonul vissza.

rg-nek az a baja, hogy a Meridiamnál dolgozik és az fujj-fujj, mert ex-miniszterelnök meg -jelölt (bár ez a kampányban ugye sosem volt) az ilyet ne csináljon, mert a Schröder is elment a Gazpromhoz és mekkora botrány volt belőle. Igen, mert A GAZPROMHOZ ment, ami nem egy cég, hanem konkrétan Putyin ökle, és ezt rg pontosan tudja, csak játssza az idiótát, hogy miért, azt nem tudom. Egyébként a Meridiam fb-tagja J. Fischer is, akivel kapcsolatban senkinek nem volt baja, hogy ott dolgozik, nem volt belőle botrány a németeknél Schröderrel szemben. Pontosan azért, mert a Meridiam egy cég, a Gazprom pedig egy cégnek álcázott politikai és gazdasági fegyver.

Virág et. 2014.09.02. 17:06:44

Egyébként Bajnai bötűre pontosan ugyanazt játssza, mint 2010-ben, ezért sem értem ez a mitkeresoszkópéteravizerben felháborodást. (Amit egy Budai képességűnek eltűrünk, mert ennyit várunk tőle, azt rg-nek nem. Vagy nem kéne.) Visszavonul 2-3 évre, aztán a kampányban megint előlép jelöltként 2018-ra. Ennyi.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.02. 17:16:45

@Virág et.: Legalább játssz el a gondolattal, hogy esetleg teljes félreértésben vagy. Lehet, hogy Ergének már nagyon elege van a Fideszből, és titokban alig várja, hogy jöjjön végre a felszabadító baloldal, és vágja el az ő pórázát is. De ezt nem írhatja le. Amikor viszont mégsem jön a hős lovag, hanem kiderül róla, hogy inkább nyúl (de nem vérnyúl), akkor szabad őt átkozni, gúnyosan kinevetni, és ezzel a feszültség is le van vezetve. :)

Persze azzal semmi baj, ha egy politikus dolgozik is (= rendes munkája van, és nem csak politikus :)), Orbánról és társairól pedig (bárhogy nyalja őket a Mandiner) nyugodtan leírhatjuk, hogy "életükben egy percet sem dolgoztak", de pont Bajnai megengedhetné magának a teljes munkaidős politizálást - aligha van rászorulva, hogy állása legyen:

atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

Virág et. 2014.09.02. 17:23:35

@Holger Hartland: Az atlatszo.hu-s cikk már 2012-ben is hülyeség volt. Egyrészt abból minden lejön, csak az nem, hogy Bajnai oligarcha lenne. Az oligarcha fogalmilag jelenti, hogy valaki a saját maga ura, kiskirály legyen, míg Bajnai életrajzából mindenhol menedzseri állások, alkalmazotti jogviszonyok kerülnek elő. Ilyen a mostani Meridiam is. Én egyébként nem tudom, neki mennyi pénze van, nyilván nem kenyérre kell az állás, de egy felnőtt ember talán ne dőljön hátra, ha még aktív keresőkorú, hanem igenis dolgozzon. Pénzért, tapasztalatért, akármiért. Valahol ez lenne a normális, nem?

"Amikor viszont mégsem jön a hős lovag, hanem kiderül róla, hogy inkább nyúl (de nem vérnyúl), akkor szabad őt átkozni, gúnyosan kinevetni, és ezzel a feszültség is le van vezetve. :)"

Ebben az esetben rg eltévedt cirka négy és fél hónapot. Áprilisban be lett szépen jelentve, hogy Bajnai visszalép, helyébe Szigetvári lép a napi ügyek intézésekor. Ma csak az az új hír, hogy nem otthon ücsörög hétköznap, hanem dolgozni fog.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.09.02. 17:24:18

Biztos forrásból tudom, hogy felajánlották neki a bolgár Essov olajtársaság főtanácsadói székét, de szegény pára a hanyatló Párizsba megy inkább.

Mi sem bizonyítja jobban, mennyire rossz stratéga és politikus: minden megmozdulása bukásra van ítélve!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.02. 18:00:45

@Virág et.: Semmi baj azzal, ha elmegy dolgozni, én szívesen látnám pl. Orbánt is mondjuk cégjogászi vagy válóperes ügyvédi szerepben. De Bajnainak, ha elmegy dolgozni, kevesebb ideje jut a politikára. Hogy ez a Mandinernek miért baj, az kérdés: vagy ennyire ki van adva nekik, hogy ütni kell az ellent, vagy az van, amit én írtam. :) (Az ne zavarjon, hogy április óta eltelt négy és fél hónap, a hiába várt lovag okozta titkos csalódásuknak sosem késő. :))

Bajnai az Átlátszó definíciója szerint "oligarcha": az állammal bizniszelt és van pénze neki, sok. A 2010-es vagyonnyilatkozata szerint volt öt ingatlana, 177 milliója értékpapírban és bankszámlán, mínusz 40 millió tartozás. Neki opció lenne az is, ha csak politizálna, de én a poszterrel ellentétben nem akarnám megmondani neki, mit (ne) csináljon. Elvégre nem kérdezte. :)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 18:29:32

A ballib oldalon Bajnai két széket akart megülni és a földre esett.

A két szék: az MSZP hagyományos demagóg baromságai és Gyurcsány ultraliberalizmusa. E két irányzat eleve utálja egymást, folyton egymást hibáztatják. Erre jön Bajnai, aki egyszerre akar lenni a kettő.

Mi is Bajnai története? Éles szemmel meglátta: marha sok ember nem akar se ballibeket, se Fideszt, se Jobbikot. Ez helyes meglátás volt. Azonban Bajnainak csak egyetlen terve volt: meghódítani az LMP-t, s az LMP alapján építeni ki az új erőt. Schiffernek viszont más tervei voltak, esze ágában sem volt betagozódni Bajnai alá alvezérnek. Innentől indult Bajnai ámokfutása: elvitt az LMP-ből pár háttér nélküli embert, majd elkezdte nyomni az MSZP-t. A médikampányával elérte, hogy az MSZP bevegye őt, de így már megszűnt alternatíva lenni, egyszerűen ő lett az újabb ballib erő, mely abból él, hogy elviszi a már meglévő ballib tábor egy részét. Na most, ezt se a DK, se az MSZP nem igazán értékelte.

Ez a bukás története.

Belátta ő is, s abbahagyja. Tulajdonképpen tisztességes hozzáállás.

czjanos 2014.09.02. 18:34:16

Magyarországon még szokatlan, hogy egy politikus nem a politikából él(ősködik), hanem van tisztességes foglalkozása is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.02. 18:37:10

Khmmm, dolgozik, addig se lop.
Nyilván ebből a nagyívű karrierből, amit mostanában politikailag produkált, nem lehet fenntartani a megszokott életvitelét, azt meg mi a faxnak ne akarná fenntartani...

Tudományos libsizmus 2014.09.02. 18:46:07

Bajnai egy szarjankó. Gyurcsány legalább kiváló showman.

no_successful2 2014.09.02. 18:53:16

@Virág et.:
" A rendes munka egy rendes cégnél"

Honnan tudod hogy ott mi lesz a "munkája" ?

Nekem folyamatosan az az érzésem, hogy ennek a fazonnak, meg még jónéhánynak a ballib oldalon folyamatosan a hóna alá nyúlnak, most már közvetlenül külföldről is.
Infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelő, na ja.
A liba üzletben is faszán kezelte az alapokat.

no_successful2 2014.09.02. 18:57:18

@maxval a bircaman:
"Bevallom, a legelején még nekem is tetszett Bajnai, de alig 3 hónap alatt kiábrándultam belőle.
"

Te legalább rájöttél a tévedésedre, de itt még sokan tolják, az egyébként egyre nehezebben védhető ballibes emberkéket.

no_successful2 2014.09.02. 19:00:04

@czjanos:
"Magyarországon még szokatlan, hogy egy politikus nem a politikából él(ősködik), hanem van tisztességes foglalkozása is. "

Nagyon sok olyan ország van, ahol alapkövetelmény, hogy egy politikus kormányzati funkción kívül is, független legyen.

no_successful2 2014.09.02. 19:09:55

@Virág et.:
" Egyrészt abból minden lejön, csak az nem, hogy Bajnai oligarcha lenne.
"

Tök mindegy minek nevezik, tolják k.vára a szekerét.

Már a rendszerváltás előtt benne volt a pikszisben azzal a menzakajás akciójával, (muhaha) meg a Juszt Laci haverjával.
Ez a fazon, nem tud akkora balfaszságot csinálni, hogy tönkremenjen, mert valahonnan folyton jön valami jó kis meló, (felügyelőbizottsági tag elnökségi tag apjafasza) úgy ahogy neked (gondolom) meg nekem soha nem fog.

Sexual Harassment Panda 2014.09.02. 19:15:58

@maxval a bircaman:
"Bevallom, a legelején még nekem is tetszett Bajnai, de alig 3 hónap alatt kiábrándultam belőle."

Szexuàlis vonzalmat éreztèl?

tralalala 2014.09.02. 19:20:35

@Sexual Harassment Panda: én kicsaptam rá, biztos ami biztos.

Sexual Harassment Panda 2014.09.02. 19:26:22

@tralalala: nàlam Kulka Jànos a nyerő!
Tele van a szobàm fala az aktfotòival, mèg a szomszèdokos időkből, mint Màgenheim doktor.

kigyurt álat 2014.09.02. 19:30:46

bajnai egy képmutató opportunista selyemfiú, csak a legfelső miniszterelnöki székbe lett volna hajlandó beleülni. Egy parlamenti képviselői és egy EP szék persze már derogál neki, csak azért volt a választási listájuk élén, hogy megvezesse a birka ballib szavazókat (lásd képmutatás). Mit képzel az ilyen magáról, hogy politikai munkát (társadalmi munka) nem hajlandó végezni, de azért a bársonyszék kellene? És ezt tartják nagyra a baloldali szavazók...?

Továbbá nem tudom, miféle ez a Meridiam csoport, és kik a tulajdonosai, de valószínűleg azért vették fel, mert jó kisfiú volt náluk, megfelelően képviselte az érdekeiket. Ahogy anno Németh Miklós és Bokros is megkapta a székét Európában miután itthon megbuktak, és Schröder is ezért lett a Gazprom fejese.
Valószínűsíthetően az lesz Bajnai dolga, hogy ha Magyarországon tevékenykedni akar a vállalat, akkor minél nagyobb szeletet hasítson ki az EU-s pénzekből induló infrastruktúrális beruházásokból a cége számára. Amelyeket egyébként minden magát valamire tartó ország hazai cégeivel végeztet. Majd megfigyelhetjük, hogy kezdenek-e itthon kavarni és perelgetni, amikor veszítenek a pályázatokon, feltéve, hogy elindulnak. Ezzel mondjuk még mélyebbre ásná magát bajnai.
Ha nem itthon, akkor más országokban fogja csinálni ugyanezt, mindenesetre az EU pénzekkel való kavarással már van itthoni tapasztalata, gazdasági miniszterként ő felügyelte a végletekig korrupt NFÜ-t.

no_successful2 2014.09.02. 19:47:25

@kigyurt álat:

Én már régóta úgy hívom a ballib politikusokat, hogy külsősök. Kívülről kapják a támogatást, és kifele játszanak.
Mint a focimeccs, ami meg van bundázva, de mindíg úgy, hogy mi bukjunk.

Virág et. 2014.09.02. 19:53:44

@Holger Hartland: Orbánnak nincs szakvizsgája. Anélkül nem lehet sem ügyvéd, sem jogtanácsos.

Amit felsoroltál Bajnai vagyonának, annál egy közepes fidesznyik több vagyonnal rendelkezik. Lázár, Seszták meg depláne. Ők is oligarchák? Az én szótáramban az oligarcha az Csányi, Leisztinger, Simicska, Demján, Széles és társai. Cégbirodalmakon ülnek és milliárdjaik vannak.

@no_successful2: ügyvezető igazgató lesz. CEO, chief executive officer, azaz a menedzsmentet fogja vezetni, a legfőbb operatív döntéshozó.

@kigyurt álat: Ez a nap második legviccesebb kommentje.

legeslegujabbkor 2014.09.02. 19:56:15

@no_successful2:
Én sem értem, hogy Bajnai miért nem fogadta el a felajánlott Balatonakarattya SC vezetőedzői állását.

Alfax 2014.09.02. 19:57:39

bajnainak a politikuskodás is csak egy fizetett szakmája volt. amúgy lehet, hogy jó fej, de valójában csak egy alkalmazott.

Virág et. 2014.09.02. 20:01:54

@no_successful2: Ellentétben a jobber politikusokkal, akik egy részét nyíltan Putyin fizeti, a másik részét meg paksi fű alatt. Mármint részben, mert a finanszírozásukban részt vesznek azok is, akiknek ellopták a trafikját, kaszinóját, játéktermét, manyup pénzét stb.

Vagy persze az is lehet, hogy full természetes 100 milliós ingatlanban élni a 30-pár éves politikusnak, havi 1 milliós fizetés mellett. Végül is, száz hónap alatt félre lehet rakni annyit és csak fényt kell enni hozzá. Meg nem csinálni rezsit. Csak akkor miből lett a sokszázezres hímnős táska meg a három milliós karóra? Meg a wellness hetek anyukával? Meg az Audi? Gondolom azok is kinőttek a földből, mint a terasz. Van ez így.

A szenátorasszony is sokat tudna beszélni külső finanszírozásról.

Mondjuk azért Bajnai legalább nem aktív politikusként dolgozik, nem Putyinkától kapja a lóvét (és nem is az ajatollah-tól, ha már itt tartunk), hanem munkabérként egy civil cégtől. Kemény, mi? Hogy ezeknek van pofájuk dolgozni? Oszt' nem is a Mészáros & Mészárosnál, mint minden böcsületes magyar ember? Rohadék áruló ez mind, én mondom.

Virág et. 2014.09.02. 20:03:59

@Alfax: Az. Ahogy minden miniszterelnöknek annak kéne lennie, ezeket a csúnya angol úgy hívja, hogy civil servant. Nem pasa meg nagyvezér meg führer, bármit is gondol ma magáról Orbán.

A mi alkalmazottunk. Erről szólna ez a munka ugyanis, ha nem képzelné minden huszadrangú mucsai senki prófétának magát. Jöjjön az épp Pápáról vagy Felcsútról.

Pelso.. 2014.09.02. 20:17:34

"hogyan lehet elkötelezetten politikát.."
Tele vagyunk példával, akik elkötelezettek irántunk és az ország iránt, hazai értelmezésben persze.

Bloodscalp 2014.09.02. 20:32:11

@no_successful2: bezzeg az elmúlt 4 évben a fejlödés megkérdőjelezthetlen:) főleg egy hollandiával összehasonlítva.

@Holger Hartland: ezeknél ha kampány van ha nincs, önkormányzati vagy épp uborkaszezon, csak egyet tudnak:gyurcsány-bajnai-gyurcsány-pici lmp-gyurcsány-bajnai-vona-gyurcsány-gyurcsány-gyurcsány-bajnai-pici lmp-gyurcsány

Tökmindegy hogy háború van a szomszédban, meglop a saját kormányunk, járványok vannak. A lemezt föltették és csak forog és forog:)

Fejesrob 2014.09.02. 20:36:35

Elég nyilvánvaló, hogy nem Bajnai döntötte el, megy vagy marad. Soros beleinvesztált egymilliárdot, nagyon nem úgy néz ki, hogy jó befektetés volt.

A franciák pedig nyilván meghálálják szolgálatait, csak mi szívtuk meg 2002-2010 között, a francia cégek nem.

hanta boy 2014.09.02. 20:39:08

Bajnairól mi is ugrik be?

Ja, megvan!

Hát persze, hogy a Bilderberg ülés...130-150 befolyásos embert hívnak meg az ülésre. Magyarországról Bajnai Libás Gordont!

Milyen érdekes!

"Bajnai Gordon a Hír24-nek adott interjújában korábban azt állította, hogy Magyarország „lényegében” nem került szóba a Bilderberg-konferencián, ahol „a világot meghatározó jelentős folyamatokról beszélgettek különböző döntéshozók, gondolkodók”. Az Együtt–PM vezetője akkor azt mondta: hogy a Bilderberg-találkozón nem kötnek szerződéseket, megállapodásokat, pusztán azért titkos a konferencia, mert „az összes szereplője olyan, aki valahol valamiért nagy befolyással bír, vagy a szava számít valamilyen területen, és nem tudna olyan szabadon beszélgetni, ha állandóan mérlegelnie kellene”.

ephart 2014.09.02. 20:40:24

amíg ily balfaszba mint a Pislogó veti reménységét a judeolibsibolsi csürhe addig nyugodt lehet a nemzeti oldal

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.09.02. 21:06:58

Phűűű, ergé, ez necces volt. Ez a Bajnai, ez majdnem átvert téged, de te átláttál a szitán, és előrelátóan Viktorra szavaztál. Róla legalább tudtad, hogy soha nem fog elmenni dolgozni.

@Holger Hartland: Höhö, ennél még Lévai Anikónak is több van a nevén, pedig ő huszonöt éve hátébé. :-))

Mondjuk én azt nem értem, hogy miért megy be valaki pöcsig a hideg vízbe, ha már a térdig érő vízben is fázott.

tron.encom 2014.09.02. 21:18:22

Csak megjegyezném azoknak akik állandóan azzal jönnek hogy Orbánék soha nem dolgoztak, hogy szvsz a politikus is egy szakma, és a politikus is dolgozik mikor politizál és intézi az ország ügyeit. Ezt is lehet profin és kontár módon csinálni.

Azért is bukott fletó is,libás is mert azt hitték hogy ők ehhez is kurvára értenek zsigerből, beejtőernyőzve a közepébe egyből a csúcsra, ugye majd Hungary kft t is elirányítgatják mint a Hajdú-Bét-et vagy a Motim-ot.

Meg lehetne kérdezni a libást is hogy kevesebbet dolgozott-e mikor minelnök volt, mint mikor nem.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.09.02. 21:42:58

@tron.encom: Csak megjegyezném azoknak akik állandóan azzal jönnek hogy a politikus egy szakmai, hogy szvsz a strici is egy szakma, és a strici is dolgozik, mikor veri a lányokat és köpködi a szotyit. Ezt is lehet profin és kontár módon csinálni.

Blogger Géza 2014.09.02. 22:05:47

@Virág et.: Oligarchának azt szokták nevezni, aki üzletember, de politikai hatalomra (is) tör. Bajnai az egyik legjobb példa, de D-209 és Gyurcsány is egyértelműen ez a kategória.

micsoda? 2014.09.02. 22:06:33

@maxval a bircaman:" Ez a bukás története.

Belátta ő is, s abbahagyja. Tulajdonképpen tisztességes hozzáállás."

Ugyan már! Mit látott be? Legfeljebb, hogy mennyi ostoba birka van Magyarországon:)

Blogger Géza 2014.09.02. 22:06:39

@Kettes: Ez igaz, és aki jó, azt újraválasztják (Orbán), aki meg gyengécske, azt meg nem (Bajnai).

Blogger Géza 2014.09.02. 22:09:06

@Bloodscalp: Egyébként igazad van, a magyar gazdasági fejlődés az utóbbi pár érben sokkal erősebb, mint a holland. A liberálisok mintaállama igencsak gyengélkedik... No nem zuhan, csak marad le...

Blogger Géza 2014.09.02. 22:12:36

@Virág et.: Szerinted 2018-ban még egyszer elő lehet jönni ezzel a bohóckodással, amit művelt? Meg lennék lepve...

Blogger Géza 2014.09.02. 22:17:08

@Virág et.: "Bajnai 2012. október 23-án jelentette be, hogy visszatér a magyar politikába". Aha. És a történet ott kezdődött, hogy "visszatér"? Ez olyan, mint a verekedés, amelyik úgy kezdődött, hogy visszaütöttek. :)

A HaHa alapítvány meg a "Költségvetési Felelősségi Intézet" világosan mutatta, hogy csak taktikából mondta Bajnai 2010-ben, hogy visszavonul a politikától.

jet set 2014.09.02. 22:30:47

Bajnait ezentúl is oda lehet biggyeszteni bármelyik lista elejére, hogy a mandátumát ne vegye át.

tron.encom 2014.09.02. 22:37:28

@Kettes: Ja meg a hóhér is, meg a pék is, de ez most hogy jön ide. Azt hittem politikáról és politikusokról folyik a diskurzus.

zobod 2014.09.02. 23:16:01

Game over. Most egy kicsit biztosan megkönnyebbül. Látszott rajta, hogy mennyire nem érdekli.

nu pagagyí 2014.09.03. 06:33:23

Bajnai megpróbálta, de nem sikerült egységet teremtenie az ellenzéki oldalon. Most háttérbe vonult, mivel ő nem a konfrontációk embere. Lehet szapulni, de felesleges, eljöhet még az ő ideje is. Demokratikus körülmények között tud igazán hasznos lenni az ország számára, ahogy miniszterelnökként meg is mutatta.

Az pedig logikus választás a részéről, hogy nem egy magyar cégnél tevékenykedik, ugyanis jelenleg minden komolyabb magyarországi cég ki van szolgáltatva a Fidesz által felzabált államnak. A "hazaffyaknak" pedig azt mondanám, hogy Európa nem Magyarország ellensége. Magyarország és a magyar nép ellensége jelenleg a saját kormánya.

felcsutisuttyo 2014.09.03. 06:42:32

Bajnai is a forradalomra vár..mint oly sok ember Magyarországon!

Pan Modry 2014.09.03. 06:44:00

Nem ertem miert lenne ez problema?

Ez inkabb elony, eleg a mostani fidesz kormanyra egy pillantast vetni, nincsen senki a kormanyban aki a valodi, nem mutyikon alapulo versenyszferaban valaha is komoly poziciot toltott volna be, latszik is hogy mekkora bugris senkihaziak, az orszag tovabb csorosodik, lovesuk sincs arrol hogy mit hogyan, csak ide-oda csapkodnak mint az ittas balhesok egy kocsmaban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 06:48:39

Bajnai már akkor megbukott, amikor bejelentette, hogy visszatér a politikába. Minden egyes nyilvános szereplésénél látni lehetett, hogy nincs kedve az egészhez. Az arcára volt írva, hogy hatalmas teher neki politikát csinálni.
Azt nem értem, hogy minek csinálta?
Lehet, hogy kényszerítették?

Pan Modry 2014.09.03. 06:48:59

@nu pagagyí:
Azert is teljesen logikus, mert Bajnai inkabb egy pragmatikus menedzser volt miniszterelnokkent is, nem pedig egy olyan diszfasz aki 2 millios birkamenetes proli elott bohockodik. Gyurcsany vagy Orban az inkabb a buta embereknek valo ripacskodo politikus, aki a ripacskodashoz es a nagyottmondashoz ert, de orszagot vezetni egyikuk sem tud. Orban meg talan ugy ahogy 1998-2002 kozott elfogadhato volt miniszterelnokkent is, de mara mar teljesen megorult, szerintem klinikai ertelemben is.

Pan Modry 2014.09.03. 06:50:37

@bölcsészmérnök:
Neki a valasztashoz nem volt kedve, egyszeruen nem az a tipus akinek az a kozege hogy a birkamenetes alacsony IQ-ju emberek elott bohockodjon.
Ahhoz meg Angela Merkelnek sem lenne valoszinu kedve.

nu pagagyí 2014.09.03. 06:55:30

@hanta boy: A Bilderberg csoport összejövetelén 2008-ban Martonyi vett részt. Az sem volt egy jó választás, mert bár világos volt, hogy fordulat lesz a politikában, Martonyinak gőze sem lehetett mire készül Orbán.

Bajnai sem volt 2010-ben jó választás, mert mint kiderült, a Fidesz az antidemokratikus lépéseit villámgyorsan lenyomta a nép torkán, gyorsabban építette ki a diktatúrát, minthogy a nép reagálni tudott volna rá.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 06:57:44

@Pan Modry: Milyen politikus az akinek nincs kedve a politikához?

Pan Modry 2014.09.03. 07:17:12

@bölcsészmérnök:
Szerintem neki inkabb ahhoz van kedve hogy az orszag jo menedzsere legyen, amihez elotte bohockodni kell egy sort a birkaknak, ez utobbihoz valoszinu nincs kedve, de ez utobbi Nyugaton nem egyenlo a politikaval, csupan egy resze annak.

nu pagagyí 2014.09.03. 07:17:30

@Pan Modry: Amikor Bajnai bejelentkezett a politikába, még a régi választási rendszer volt érvényben. Bajnai nem is pártban gondolkozott, hanem egy választási szövetségben, nem akart konkurenciája lenni az ellenzéki pártoknak. Erre a feladatra jó lett volna, a mostani struktúrához viszont más ellenzéki hozzáállás kéne, valami olyasmi, amit Gyurcsány javasol: formailag egy párt, megőrizve a tagok önállóságát. Az is jó lenne, ha a jelöltek az amerikai előválasztáshoz hasonlóan az egymás elleni nyílt vitában mutatnák meg rátermettségüket (ne színfalak mögötti alkudozás döntsön), amit az él túl, aki vitaképes és megfelelő ajánlata van a különböző helyi ellenzéki csoportoknak. Egy ilyen jelölt valószínűleg a Fidesznek is kellemetlenséget tud okozni.

nu pagagyí 2014.09.03. 07:57:09

@bölcsészmérnök: Más feladatra más típus kell. Normális demokratikus viszonyok között a szar kormányzás a kormányzó párt bukását jelenti. A Fidesz szarul kormányoz, mégis megingathatatlannak tűnik a hatalma. Ez az egyik jele annak, hogy nem demokratikusak a viszonyok.

A Fidesz jelenlegi hatalma azon alapul, hogy a valós tények nem jutnak el az emberekhez, illetve ami eljut az is csak a kormánypárt tálalásában. Ennek eszköze a közmédia totális megszállása, a független média zaklatása, hatósági eszközökkel való visszaszorítása, pénzügyi ellehetetlenítése: zsarolással, lefizetéssel vagy ha más nincs pofára szabott törvényekkel.

Az emberek alulinformáltak. A legális érdekvédelmet kiiktatták, a foglalkoztatottak felét kitevő állami szférában gyakorlatilag minden tiltakozás az illető elbocsátását vonja maga után, sztrájkolni gyakorlatilag nem lehet az "elégséges szolgáltatás" kreatív szabályozása miatt. Minden állami intézmény, vállalat menedzsmentje dróton rángatható pártkatona.

Nincs már jogállami értelemben vett ellensúlya a törvényhozásnak és a kormányzásnak. Egymást felüllicitáló fideszes faszkalapokkal van teletömve az összes ilyen intézmény: AB, ügyészség, MNB, ÁSZ, versenyhivatal, Médiatanács, közmédia, ombudsman, a bíróságokon még dolgoznak. A totális hatalom része az önkormányzati rendszer is, amely immár önkormányzás nélküli szimpla kijáróhivatal lett.

A helyzetet súlyosbítja az is, hogy megszűnt a versenyszektor. Pontosabban a fodrászokra, műkörmösökre, turkálósokra, a személyi szolgáltatásokra és a kisiparosokra korlátozódik. Minden nagyobb cég állami megrendelésektől függ, ahol pedig ez nem lenne jelentős, ott koncessziókkal és különadókkal teremtették meg a kiszolgáltatottságot.

Ilyen körülmények között nem Bajnai az, aki alkalmas lehet a társadalom normális ösztöneinek újraélesztésére. Az lesz a nyerő, aki hitelesen kimondja, hogy nem kell az olyan törvényeket betartani, ami csak a hatalom érdekeit szolgálja és képes lesz megszervezni egy alternatív, erőt mutató közösséget.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 08:06:08

@nu pagagyí: Orbán leváltható, de a jelenlegi impotens ellenzék erre nem képes.
Egy potens ellenzék képes lenne leváltani a Fideszt a jelenlegi viszonyok között is.

Virág et. 2014.09.03. 08:33:19

@Blogger Géza: "Oligarchának azt szokták nevezni, aki üzletember, de politikai hatalomra (is) tör"

Dehogy. Ezzel az erővel kb az összes politikus oligarcha, kivéve azt a néhány alkalmatlan hülyét, aki az életben semmi nem volt politikai pályafutása előtt, mint pl ... Igen, ő.

Az oligarcha kényúr, hatalmaskodó főnemes, kiskirályt jelent. Az oligarcha fogalmilag olyan személy, aki öntörvényű, eléggé gazdag és független ahhoz, hogy külön hatalmi tényező legyen akár a politikában is. Ez nehezen illeszthető össze, a "Bajnai csak egy alkalmazott" dumával. El kéne dönteni, hogy akkor most melyik.

"Szerinted 2018-ban még egyszer elő lehet jönni ezzel"

Igen.

"A HaHa alapítvány meg a "Költségvetési Felelősségi Intézet" világosan mutatta, hogy csak taktikából mondta Bajnai 2010-ben, hogy visszavonul a politikától."

Ja, utólag. De azt ugye tudod, hogy a HaHa és KFI tagja pl Oszkó is, aki meg nem tért vissza. Jé. Egyébként 2010-11-ben még itt is ment a nagy agyalás, hogy akkor most Bajnai visszatér vagy sem. rg meg azt írta, hogy ő volt 5 évig a jolly joker. Hát nem. Max 3-ig.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.03. 08:46:49

hogy akar ő más cégeket vezetni? van neki egy saját jól működője, nem?!
mármint cége.

Virág et. 2014.09.03. 09:05:13

@doggfather: Bajnainak egy cége van, az Ebit Consulting Kft., ami tavaly 50 milliót hozott. Ez a heti válasz szerint mesés jövedelem (éves szinten 50 millió osztalék egy cégben), a Simicska-Mészáros közbeszerzőbrigád milliárdjairól már ez az újság nem ír. Nyilván 2-3 milliárd lófütty 50 millióhoz képest. De még Papcsák kétszemélyes ügyvédi irodájának éves 100+ milliós profitja (mármint ez csak Papcsák része belőle, az össz nem ennyi volt, ne vicceljünk már) sem volt ehhez a "mesés" fizetéshez mérhető.

Blogger Géza szerint ezek az emberek pl. nem oligarchák. Az ő definíciója szerint oligarcha az csak baloldali lehet. :)

Egyébként meg miért ne vezethetne valaki két céget? Vagy akár ötöt? Szerinted Csányinak hány cége van? Vagy Simicskának? De még a Mészárosnak is legalább kettőről írtak az újságban, az M&M és a Búzakalász akármi.

Mondom, jobb ha az ember strómanokon keresztül gazdagodik. Az kell a magyarnak, hogy a képébe hazudjanak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.03. 11:01:56

@Virág et.: vezehet, miért ne vezethetne, csak nehéz elképzelni, hogy kinn van párizsban dolgozik, közben itthon céget vezet. :D

Virág et. 2014.09.03. 14:48:31

@doggfather: Miért szerinted az, hogy cégben ügyvezető, az azt jelenti, hogy reggel 9-től este 5-ig meló? jelentheti nyilván ezt is, meg azt is, hogy kéthavonta aláír egy szerződést, amúgy az üzlet megy magától, forog a pénz, fizetik a számlákat, a munkavállalókat, teljesítenek. Szerinted, aki 5-6-15 cégben ügyvezető, mert mondjuk cégbirodalma van, mint bármelyik nagyvállalkozónak, az hatszoros munkát végez egy nap? Egy fenét. Fletó sem jár be az Altusba dolgozni, a cég megy a maga útján, nem feltétlen igényel napi személyes közreműködést.

Nyilván Bajnai belőtte, hogy neki belefér még a munka a cége mellett is. Nem látom itt hol a probléma.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.09.03. 21:10:29

Mekkora perverz rohadt állatok vannak itt! Ez a Bajnai egy Mossados lúzer. A Mossad Johnny Englishe. Röhejes buta pojáca, akibe azért öltek pénzt, mert szerintük nyerő lap. Most odabasszák valami zugvállalatba, mert kínos lenne likvidálni, ha már ennyire sztárolták az üresfejű zsidaját.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.09.03. 21:55:14

@Mr Falafel: Mondjuk ha Bajnai (vagy bárki a baloldalon) moszados lenne, akkor te meg mostanra haleledel. Érted, ugye? Na azért.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.09.03. 22:19:08

@Kettes: GigaLoL.
Nyilván nincsenek Magyarországon moszadosok, a jobboldalon talán lehetnek, de kizárt, hogy a baloldalon vannak. Nyilván nem voltak KGB ügynökök se soha Magyarországon. Sőt, olyan, hogy titkosszolgálat, nem is létezett, nem is létezik és semmi hatása nincs a politikára, a közéletre.
Ekkora baromságot csak egy moszados dezinformátor terjeszthet.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.09.03. 22:27:11

@Kettes: Én pl. Csurka Istvánt is egy moszados provokátornak gondolom.

Bell & Sebastian 2014.09.04. 00:40:38

Na tessék, a III/III már smafu, nagyobbat kell mondani? ISIS -es beduin volt, nemsokára bárki meglássa.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.09.04. 14:21:47

@Kettes: Honnan tudod, hogy honnan veszem az infóimat? És ha belső infó? Nehogy te légy haleledel!

Dr Kebab 2014.09.05. 07:32:15

@Kettes: Ha Magyarországon nem lenne jelen a legfelsőbb politikai és ga(rá)zdasági körökben a Moszad, te már rég lámpaernyő lennél. Érted, ugye?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.09.05. 23:59:25

köcsögrohattbajnai.

na, végre kimondtuk, ez is megvolt. fél milla lesz kedves államtitkár úrelvtárs.

Bell & Sebastian 2014.09.06. 01:00:23

@mavo: Végül is, az. De ha libasorba állítanánk mindet, a Clark Ádám tértől elérnének Bécsig.

2014.09.07. 06:29:31

Bajnai rájött hogy a nép birka, és nem akart birkapásztor lenni. Igaza van. A birkapásztorkodás OVI-nak való feladat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.09.07. 09:11:24

@földalatti:
<irónia>
Ha az ostoba, korlátolt nép az egyetlen és legnagyobb akadálya annak, hogy egy bölcs, széles látókörű, történelmi súlyú államférfiú vezesse őket, akkor nem lehetne ezt a népet valahogy leváltani?

Hiszen önerőből azt se tudja felismerni, mi a jó neki! Ez egész Európa békéjére veszélyt jelenthet...
</irónia>

gyalog.galopp 2014.09.07. 12:40:57

@Counter:
Na, mivan, nem bírtad cérnával, kiraktad az útjelző táblákat.:)

2014.09.08. 07:09:25

@Counter: Sajnos a politikusok is a népből emelkednek ki, mindannyian egy bizonyos kultúrát, mentalitást képviselünk. :)
süti beállítások módosítása