És most mi a jobb?
2014. július 30. írta: pinter.bence

És most mi a jobb?

utelagozos.jpg

2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott volt 2006 ősze is. Meg a nokiás dobozok. Meg a 2004-es szégyenteljes népszavazási kampány. Nem volt kérdés, hogy azt a bandát úgy kell a búsba elküldeni, hogy esélyük se legyen visszatérni. Ez még ma is igaz, és az ország többsége is láthatóan így gondolja. Ne feledjük soha ezt a nyolc évet.

2010 tavaszán a fentiek következtében kétharmados parlamenti felhatalmazást szerzett a Fidesz-KDNP. Mondhatni forradalom történt a szavazófülkékben. Vagy mégse? Mindegy is. Ez azt jelentette, hogy a nyolc évig ellenzékben építkező jobboldal végre révbe ért: gyakorlatilag azt csinálhatott az országgal, amit akart. Sokan ekkor azzal érveltek, hogy ez jó: meg kell törni a neoliberális/balliberális politikai elit és értelmiségi kaszt vélemény- és tematizációs monopóliumát. Be kell fejezni az örök szolgai igazodást a nyugat elvárásaihoz, az IMF iránymutatásaihoz. Be kell fejezni a rendszerváltást. Le kell győzni a nemzetpolitikai kérdéseket nagy ívben letojó komcsikat. Ehhez minden − minden lehetséges eszköz, intézkedés elfogadható.

Az első megkérdőjelezhető eset talán 2010 októberében történt az ún. „pofátlan végkielégítések” kapcsán. Visszaható hatállyal 98 százalékos adót írtak elő a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítésére. A törvényt az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Válaszul a Fidesz visszavágta az Alkotmánybíróság jogköreit. Nem egy jobboldali ismerősömet itt veszítette el a Fidesz: ha ilyet csinálnak azok, akik elvileg úgy gondolkodnak, mint én, akkor mi marad? Ki marad? A „pofátlan végkielégítések” ügye aztán úgy zárult: végül vissza kell fizetnie őket a magyar államnak.

Sorolhatnánk az ilyen ügyeket a földrajzinév-bizottság megleckéztetésétől a trafiktörvényen és az azeri baltás gyilkos kiengedésén át a közmédia propaganda-médiummá süllyesztéséig. A manyup-pénzek államosítása. Az ügynökügy máig halogatott rendezése is ide tartozik. A gazdasági szabadságharc retorikája. Schmitt Pál plágiumügye. Az ideológiai dörgölőzés Oroszországhoz. Aztán most a Kishantos ügyében testet öltő Ángyán József elleni visszavágás, a civil szféra befeketítése és a német megszállás emlékművének kínos története, a reklámadó kivetése. Nem egy ilyen dolog történt, ami az én nem kifejezetten jogvédő liberális világlátásomtól jobbra állókat is kiakasztotta.

De hát a komcsikat meg a világ-SZDSZ-t le kell győzni. Újra, és újra és örökké. Ha ehhez egyre több 2010 előtti hangzatos eszmét el kell vetni, akkor is ezt kell csinálni. A Fidesznek van egy erős tábora, akik hajlandóak velük menni ezen az úton. Őket láttuk a rezsifórumokon. És még mindig nincs mindezekről komoly, nyilvános vita, párbeszéd a konzervatív, jobboldali értelmiség köreiben. Két éve futott a Mandineren egy posztsorozat, ahol a hazai jobboldal véleményformálóinak egy egyszerű kérdés lett feltéve: mi a jobb?

Mi most, 2014-ben a jobb? Annyi, amit Orbán Viktor éppen mond?

Ahogy Szilvay kolléga megírta, Orbán Viktor semmi újat nem mondott Tusványoson. Ez még nem ok arra, hogy ne beszéljünk még róla. A teljesen inkompetens „baloldali” ellenzék persze egyből Brüsszelhez szaladgál, mintha csak a Fidesz kottájából játszanának. Ne foglalkozzunk velük. Nincs remény odaát sem.

Az én olvasatomban ez nem a rendszerváltás befejezése, hanem visszabontása. Az egykoron Soros pénzén külföldön tanuló, radikális liberális pártjával a rendszer radikális kritikusaként tevékenykedő szépreményű fiatalember idomult a Kádár által harminc évig faragott néplélekhez. A párt hatalma; a hanyatló nyugat víziója; a kivándorlók hulláma; az itthon maradók közélettől való visszavonulása; az új alkuk megkötése; az állam óvó karja, mint megoldás... Persze lehet mondani, hogy kicsit savanyú, kicsit sárga, de legalább a miénk. Nem oktrojálta ránk sem Bécs, sem Moszkva, sem Brüsszel, sem Washington. Magunktól ennyire vagyunk képesek? A mindenféle ésszerű korlát leépítése nem szolgálja az ország, a nemzet érdekét. Az ország érdeke ugyanis az lenne, hogy minél több gondolkodásra, megfontolt véleményalkotásra képes, politikai jogaival aktívan élő polgár működtesse. Szívesebben élek egy mértékletes, liberális, szolidáris társadalomban, mint Kínában vagy Oroszországban. Egy ilyen társadalomhoz azonban nem a most uralkodó ideológián, a mostani intézkedéseken keresztül vezet az út.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr356556379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És most mi a jobb? 2014.07.30. 18:52:01

Az ország érdeke az lenne, hogy minél több gondolkodásra, megfontolt véleményalkotásra képes, politikai jogaival aktívan élő polgár működtesse.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr Smittpálelnökúr 2014.07.31. 10:08:46

@gyalog.galopp: rosszul tudtad. Én is ezt tanultam a Kádár-korszakban, gondolom te most tanultad ezt a ffideszes barátaidtól.

Mindkettőnek ugyanaz az alapja:

A sikertelenség relativizálása. Amikor nálunk nem annyira fényes a helyzet, fikázzuk azokat, ahol jó.

Mérges 1234 2014.07.31. 10:23:37

Korrekt a blog, fos volt Gyurcsányia, de ettől még nekünk most nem jó.

És senki nem kivánja vissza az elmúlt 8 évet.

Én azt nem értem, hogy 2/3-dal rendbe lehetne szedni ezt az országot, még mindig.

Ehelyett továbbra is az uram bátyám rendszer visszaállítása folyik, csókosok pozicióba helyzése stb....

Normális országot kellene már építeni, bár Orbánékon kivül továbbra sincs kormányzóképes csapat, ezért ezeknek kellene normalizálódni, de nem teszik.....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.31. 10:48:34

@Mérges 1234: ilyen 4 év után is azt állítod, hogy kormányzóképes a csapat, és építeni képes?

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 11:28:41

@Holger Hartland:

Jó, hát én sem gondoltam komolyan, most már bevallhatom.

Viszont ettől még tényleg itt van az a kérdés, hogy mi következik mindabból, ami a posztban írva vagyon?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 11:59:20

@bbjnick: Elég sokat bloggolok brit oldalakon. Nem, nem törlik a rendszerellenes tartalmakat. Akár hörögve usztíhatsz Nagy-Britannia ellen, akkor sem.

GERI87 2014.07.31. 11:59:36

"Magunktól ennyire vagyunk képesek? "

Igen, a nép nem fog megváltozni, másképp gondolkodni, lemondani az erős államról, a vezérkultuszról egyik-napról a másikra, pláne nem ilyen életszínvonal és kilátások, lehetőségek mellett.

Stabil egzisztenciával, jó anyagi körülményekkel könnyű liberálisnak, toleránsnak, megértőnek lenni, kis államra és nagyobb szabadságra vágyni.

Nyugaton is csak azért van jogállam, stabil demokrácia, független civil élet, erős polgári öntudat..mert van eredménye!: ráléptek erre az útra és van jólét, fejlődés...ezért működhet.

Ha ez eltűnne, esélyes hogy pár generáció alatt semmivé válna (lásd: náci, fasiszta, jobboldali rezsimek hatalomra kerülése választásokkal, passzív támogatottsággal fejlett, polgárosodott társadalmakban.)

Ha nem lenne, az emberek ott is szarnának bele hogy jó e a kisebbségnek, mi van az alkotmányban stb.
Kisebb gondjuk is nagyobb lenne annál.

Mi is ráléptünk erre az útra, de mára az látható hogy MO-on az emberek rájöttek "nem leszünk nyugat" , ha meg nem leszünk, kit érdekel a jogállam, a kisebbség, cigányok integrálása, választás stb,?

"nekünk legyen a lehető legjobb, abból ami még van, ami megteremthető és adható" (rezsiharc, egykulcsos adó, nyugdíj, bankok cseszegetése stb)
"a többi le van szarva".

Így, kétféleképpen gondolkodik a tömeg, mert a tömeg mindig rövidlátó, ostoba és primitív, de ez van.

picur3ka 2014.07.31. 12:10:13

Nyugaton nincs liberális demokrácia különben, sok országban legalábbis, amit mintának szeretnek tartani.

Csak, hogy beleköpjek a levesbe.

Ilyen liberálisok meg, mint nálunk! Csak a keleti blokk liberálisai hasonlítanak valamelyest. Külön faj. Egyik alapvető ismérve, hogy hazaáruló és gyűlölködik az állítólagos hazája ellen.

Ezt a politikai, közáleti minőséget azonnal liberáliskánt azonosítják a keleti blokk országainak lakói. Határokon átívelő.

De ez keleti sajátosság.

Szóval, teljesen eltévelyedve vitáznak már megint sokan a semmiről.

Ppix 2014.07.31. 12:12:25

Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.

Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra.

Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda.

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.

Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk.

picur3ka 2014.07.31. 12:12:33

@ingyenebed:

"tessék tudomásul venni, hogy a világot nem érdekli a magyar nép sorsa"

Persze. és ez természetes. A magyarokat meg igen. És elsősorban. És ez is természetes.

Tessék tudomásul venni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.31. 12:14:49

@Robinzon Kurzor: Kb. az következik belőle, hogy "a kurva életbe, kibaszott seggfejek", csak Pintér Bence nem fogalmaz ilyen vulgárisan. :)

picur3ka 2014.07.31. 12:15:20

@gyalog.galopp:

Nem kérlek, a liberalizmus. Pl. a felvilágosult abszolutista O-M : Összeomlott.

Sőt, olyan liberális volt a nyugat, hogy a rabszolgatartás intézménye dívott itt-ott a huuszadik százdban, stb.

picur3ka 2014.07.31. 12:17:26

@Ppix:

Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne.

picur3ka 2014.07.31. 12:19:42

@tauglich:

Remélem, Horger fintorogni fog erre a csúnya Tölgyes írásra. Mert ez ráadásul önmaga csúnya, hiszen talán nem is járt még vidéken a szerencsétlen szerző, nekem olybá tűnik.

GERI87 2014.07.31. 12:39:10

@maxval, a gondolkodó birca:

Autoriter rendszerek, pártállamok, monarchiák is teremthetnek, gazdagságot, (relatív) jólétet, fejlődést persze, akkor az ellen nem fog tiltakozni senki (Arab világ, kína, venezuela egy ideig stb), de ezek mind NEM a hatékonyságon alapulnak hanem ásványkincs vagyonokon, vagy "újraelosztáson" (elvesszük attól akinek sok van, lehúzzuk azt aki többet akar).

"Orbán helyesen fogalmazza meg a problémát."

Orbán - még ha vannak is jó meglátásai - az egyszerű, kétbites prolik igényeit elégíti ki, adókból, hitelekből, uniós finanszírozásokból....semmi fejlődés, értékteremtés nincs ebben és persze fenntarthatatlan, mert hiába egyezik a nép igényeivel, szintjével az távol áll attól ami reálisan követendő és helyes. a nép is tévedhet, téved is.

"az orosz kísérlet híve vagyok. "

Nincs rá fedezet!
Ha nem lenne az ásványkincsvagyon, Oroszországban kommunizmus lenne, vagy katonai diktatúra.

A magyarnak sem kell a nyugati demokrácia, sem pedig a szabad, verseny alapú piacgazdaság.

Orbán rendszere akkor működne és találkozna a realitás a magyar "néplélek" kívánalmaival ha a piacgazdaság, globalizáció megteremtené azt a jólétet ami fenntartja az áhított rezsimet.
De nem fogja, mert azt is elutasítják.

Marad az egyre növekvő szegénység.

Mo-nak egy Pinochet-re lenne szüksége (liberális gazdaságpolitikával), akit majd demokratikusan leváltanak, leválthatnak.

Oroszország az marhára nem követhető példa a kis rezsiharcos, autóipari beszállító magyar valósággal.

Croma Soma 2014.07.31. 13:23:04

Tudjátok az a baj Orbánnal is meg a posztolóval is, meg a hozzászólók többségével is, hogy mindannyian azt gondoljátok, hogy Magyarország szar hely... :(, és ezért kizárólag mások a hibások Ti nem. :((((
A valóság az az, hogy Magyarország egy nagyon jó hely, de sajnos vannak hibái, és romlik a helyzet. Ez viszont nem független tőlünk.
Orbánnak vannak igazságai, pl. a demográfiai kérdés feszegetése, illetve annak fölismerése, hogy a tőke bizony nem automatikusan jószándékú, a tőke kárt is képes társadalmilag okozni, miközben "hasznot" hajt pénzügyi értelemben.
Orbán a lényegben téved. Egyrészt nincs általános és örök üdvözítő megoldás, másrészt a legjobb megoldás nem az eddig legjobban működő modell eldobása...

GERI87 2014.07.31. 13:29:29

@Ppix:

"Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország,"

Az államalapításkor Mo-ág a latin rítusú egyházhoz és a nyugati feudális berendezkedéshez csatlakozott, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán.
Mo-ág elsősorban K-európai ország és annak is számított történelme nagy részében, ez nem a vasfüggönnyel kezdődött.

Croma Soma 2014.07.31. 13:34:54

Ha a "liberális" jelző a tőke garázdálkodásának kontroll nélüliségét jelenti, akkor valóban igaza van Orbánnak.
Ha az "illiberális" a tekintély elvű autokráciát akkor igaza van mindenki másnak, aki fikázza...
Csak az a fölismerés hiányzik, hogy nem egyről beszélnek.

kaqxar 2014.07.31. 15:03:26

@picur3ka:
ez ám a riposzt apám. nekem meg tele van a tököm a kétdimenziós csököttekből, akik csak mi-ellenség vonatkozásban képesek a világra tekinteni. nekem tőletek és a másikoktól is kifordul a belem.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 15:59:47

@kaqxar: Az én ingerküszöbömet sem haladta meg a felsorolása, ha ez megnyugtatja. És tudja miért? Mert egyikünk sem tud jobbat. Esetleg ugyanezt, csak kicsit másképp.

___________________________ (törölt) 2014.07.31. 16:18:10

@Croma Soma: "A valóság az az, hogy Magyarország egy nagyon jó hely, de sajnos vannak hibái, és romlik a helyzet."

A vidéket kevésbé ismerem, de a budapesti emberről nagy általánosságban elmondhatnám, hogy lehetne sokkal kevésbé aggresszív, sokkal türelmesebb, a dolgokat sokkal elfogadóbb, empatikusabb, és így tovább. A gazdasághoz meg mindenhez első sorban együttműködés kell, és másodsorban versengés, és nekem már nagyon sok munkaórám ment el olyan hülyeségre, hogy valaki valahogy valamit elképzel és nem hajlandó elfogadni, hogy azt úgy nem lehet, de van helyette más megoldás.

Ez nem annyira nyugat/kelet kérdés, még csak nem is országok, hanem azon belül is régiók kérdése.

Mert bizony ez a város tényleg jó hely lehetne, ha a lakói együtt tudnának működni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.31. 16:22:52

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Amiket elérsz, amikhez hozzáférsz, azokat, nyilván, nem törölték.:-)

Bell & Sebastian 2014.07.31. 16:30:45

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Én elhiszem. De hivatkozáskor ott is Wiki a menő, amit ugye szerkesztenek. Erre szoktam mondani, hogy aki még tud oroszul, hivatkozzon onnan, az még kevésbé herélt, vagy csak másképpen.

Mert mit ér a gerjedelem, hatalom nélkül? Lószart.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:39:40

@bbjnick:

"Amiket elérsz, amikhez hozzáférsz, azokat, nyilván, nem törölték.:-)"

Amik meg nem elérhetőek, és nem hozzáférhetőek, azokról honnan tudod, hogy törölték? :D

Azon kívül, hogy feltételezed?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:41:41

@Bell & Sebastian:

Hát ha az angol nyelvű orosz hírportálokból indulunk ki, akkor teljesen biztos, hogy durvábban szét vannak szerkesztve és törölve az orosz források.

Ugye ott aztán minden van, ukrán halottak más országokból származó, több éves képekkel illusztrálva, meg ugye a nő, aki öt különböző embert játszott a hírekben. :D

picur3ka 2014.07.31. 16:43:31

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Próbáltad már megemlíteni a zsidókat?

Persze ez attól is függ, hol blogolsz.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:44:36

@picur3ka: Ugye nem zavar a sok homok, ami a füledben és a szemedben van?

Kellett neked a fejed beledugni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:45:53

@picur3ka: Persze, napi szinten. Szerinted Gázáról nem beszélnek Angliában?

Csak ez ugye nem Oroszország, itt szabad azt mondani, amit gondolsz.

picur3ka 2014.07.31. 16:47:17

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Komolyan kérdeztem. nem kell mellé beszélni. Törlik bizony a nekik nem tetsző tarttalmakat rendesen.

Azt hiszi, hogy mmmaga itt valami messziről jött ember, aki azt hazudik, amit akar?

Téved.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.31. 16:50:06

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Látom, lassan fölfogod, hogy hülyeségeket beszélsz:-)

picur3ka 2014.07.31. 16:50:53

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nézze, néhány éve egy nagy köztiszteletnek örvendő 70 éves brit politikus a TV-ben be akarta olvasni egy ilyen témájú hírműsorban a gázai palesztinoknak adományokat gyűjtő szervezet nevét, a műsorvezető nem engedte neki.

Majdnem összeverekedtek, élő adásban.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:51:26

@picur3ka:

Daily Mail kapta rajta az öt különböző szerepet játszó nőt:

www.dailymail.co.uk/news/article-2574131/How-Russian-television-used-actress-pretend-five-different-people-opposed-revolution-reported-normal-Ukrainians-backed-Kremlin.html

Itt vannak még egyéb a lebuktatott orosz propagandaanyagok.

www.stopfake.org/en/

Egyébként ha felmész orosz híroldalakra, te magad is meggyőződhetsz róla, ha képkeresőben utánanézel a képeknek. Némelyik kép 5 éve is fenn van az interneten, és különböző háborús konfliktusokból származnak, az orosz "hír"portálok viszont azt állítják, hogy mostani, és Ukrajnában készült.

Putyinék két dolgot tudnak: hazudni, és nagyot hazudni.

picur3ka 2014.07.31. 16:53:37

@picur3ka:

Iron Lead Operation, azt hiszem így hívták a military offenzívát, amit akkor folytatott Izrael Gázában.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:56:23

@bbjnick:

@picur3ka:

Csak az a bajotok, hogy zavarlak titeket abban, hogy összehazudozzatok mindenfélét arról, hogy hogyan is megy errefelé az élet. :D

Erre csak annyit tudtok mondani, hogy "nem, te hazudsz", ugye mert sajnos szellemileg ennyire futja.

Hozzátenném, hogy én legalább alátámasztom amit írok, linkekkel, ti csak hörögtök.

picur3ka 2014.07.31. 16:57:13

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Maga Daily Fail-t olvas? Gondolhattam volna, de ez nem orosz media, mint azt írta.

Ez egy tabloid és angol. Úgy kell kezelni. Ez az orosz médiáról általában semmit nem mond, hogy vannak nyugati újságok, amik tele vannak mindenféle butasággal.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:58:20

@picur3ka: Ja a screenshotok is bizonyára a Trafalgar Squarerről vannak.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:58:58

@Bell & Sebastian:

????

Játszol valami játékot?

picur3ka 2014.07.31. 17:00:03

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nem támasztott alá semmit. Alinkje épp az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit írt, i.e.: a nyugati sajtó tele van hülyeséggel. Ezt sikerült eddig bizonyítania.

Oroszul meg gondolom, nem is tud. nem hogy még fogalma lenne róla, mi van az orosz sajtóban, meg melyikben, mert van vagy ezer.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:02:47

@picur3ka:

Na de mitől hülyeség?

Attól, hogy nem azt mondja, amit hallani akarsz?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:04:26

@picur3ka: Bővebben? Link, vagy valami? Ne nekem kelljen már keresgélni, amit te állítasz!

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:04:54

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Ki hiszi el neked, hogy Angliában élsz? Én ugyan nem. Aki egyszer hazudik, az a sánta kutya.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:06:30

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Bírom az ilyen link mániás hazugokat. Vagy nem is.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:07:00

@Bell & Sebastian:

Tőlem azt hiszel, amit akarsz.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:09:54

@Bell & Sebastian:

A link pont a bizonyításhoz kell. Azért zavar, hogy linket kérek, mert akadályoz téged a hazudozásban. :D

Mond még egyszer, hogy hazudok. Még egyszer meg kell ismételned, hogy igaz legyen. :D :D :D

Magadból indulsz csak ki. Mivel tudod magadról, hogy non-stop hazudoznod kell, hogy védd az ostoba világnézetedet.

Na mars vissza ülepet nyalni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:10:41

@Bell & Sebastian: Elnézést, nem tudtam, hogy nem vagy normális.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:12:32

@Bell & Sebastian:

Nem jött össze lebutulnom a szintedre?

Valóban, de nem is volt cél.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:12:47

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Ilyen nickkel -mint ami neked van- ugyebár a normálisak járkálnak.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:14:01

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Hogy úgy mondjam, a sorköz ütögetés tahóság. Innen indulunk.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:15:21

@Bell & Sebastian:

Rowan Atkinson - Black Adder.

s02e04 - Money

Abban található "Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke".

picur3ka 2014.07.31. 17:16:14

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Pedig neked kell, mer én nem érek rá, nézted volna meg a híreket, mielőtt leállsz róla vitázni.

David Dimbelby contra Tony Benn. És gondolom, tudod, hogy ezek kicsodák.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:17:14

@Bell & Sebastian: "Hogy úgy mondjam, a sorköz ütögetés tahóság. Innen indulunk."

Nagyon nincs mivel érvelned mi? :D

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:18:04

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: És? Ez a műveltség netovábbja? Hogyan lépsz be az orosz Wikibe, amikor rád tör a bűzös kórság?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:19:12

@picur3ka: Mármint Dimbleby?

Pedig muszáj lesz, a bizonyítás kényszere rajtad.

Tudod, aki az állítást teszi, azé a bizonyítás terhe...

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:20:17

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Tégedet mindebből 80 -as ikúra lőttelek be, mehecc is békével. Álgyon-vigyen!

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:20:50

@Bell & Sebastian:

Ennyire nem tudsz mit mondani? :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:22:26

@Bell & Sebastian: Ezt most jól megmondtad. :D

A 80-as IQ még mindig duplája lenne a tiédnek. :D

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:22:35

Doom! Ez sokkal hülyébbre sikerült, mint az előző Kurzor! Csak ennyit érünk magának?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:23:36

@Bell & Sebastian: Most a hangokhoz beszélsz a fejedben?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:27:49

@Bell & Sebastian: ???
Csörgő a válasz?
Megint valami játékot játszol?

picur3ka 2014.07.31. 17:27:52

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nekem nincs semmilyen kényszerem. Épp most rúgtak ki egy csapat embert a BBC-től, mert fontos embereknek/ről kellemetlen kérdéseket mertek feltenni (pedofília).

Akkora közhelyet tagadsz, hogy már szinte mulatságos vagy vele.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:28:47

@picur3ka:

Sőt, a BBC székháza előtt lőtték őket tarkón.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:30:27

@picur3ka: Ha van ennyi időd kommentelni, hogy hogy nem találod a videót, amin a BBC a bácsit nem engedte beszélni?

Mert én már keresem egy ideje, de sehol nincs.

picur3ka 2014.07.31. 17:34:10

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Te erről sem tudsz, hogy hogy meghurcolták -nem mást, mint többek közt a nagy név Jeremy Paxmant - ez nem régen volt pedig?

Óh, baz, hülye alfával eszélgetek, elmécc a túróba.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:37:01

@picur3ka: Az érvelésed fergeteges :D

Komolyan röhögök. Haver, ha arra se veszed a fáradságot, hogy legalább megpróbáld alátámasztani, amit mondasz, akkor ne csodálkozz, hogy nem veszlek komolyan...

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:40:10

@picur3ka: Jeremy Paxman az nem a másik (észak-walesi) otthonokban elkövetett gyermek-bántalmazások ügyében került szóba?

Nem keversz te itt két dolgot?

2014.08.01. 10:36:44

No ez érdekes. Miért is volt borzalmas az a 8 év:

1) Hazudtak. Kétségtelen. De hol van az a hazugság attól a hazugságtól, ahogy Orbán már indította az uralmát? Hazudott az alkotmányról, a nyugdíjpénztárról, a visszamenő törvénykezésről, az ellenőrző hatalom einstandjáról, az egykulcsos adóról (amit kifejezetten tagadott). És akkor még nem is beszéltünk a mindennapi, "apró" hazugságokról.

2) Inkompetens emberek... Kétségtelen. No és Matolcsytól Hoffman Rózsáig? Orbán semmivel nem inkompetensebb, mint Gyurcsány vagy Medgyessy, egy megszállott akarnok, sikeresebb a saját hatalma szempontjából, ez tény.

3) 2006 ősze: kétségtelen. De az is igaz, hogy abba a Fidesz és radikális holdudvara közvetlen támogatásával sikerült belehajszolni a kormányt. Vajon ha most tüntetnének úgy a kormány ellen, mint akkor, mit kapnának ezek az emberek (és joggal) a jobboldali sajtótól? Már így is megkapják, pedig csak szelíd demonstrációra telik az erejükből.

Az Orbán-kormány nagy ívben leszarja a közvéleményt, nem érdekeli, mekkora tömeget sért meg, amíg a népszerűségi mutatók őket igazolják.

4) A Nokiás-dobozokról konkrétan kiderült, hogy hazugság. Valóban volt korrupció, de a Fidesz által beépített ügyészség jól végezte a munkáját, kellő időben szállította az áldozatokat. Amiket aztán kevés kivétellel felmentenek, de ez kit érdekel?

A korrupció ma már állami szintre van emelve, a Közgép-beszerzésektől a trafikbotrányig. Addig nem is szabadulunk meg ettől, amíg valóban nem független ember vezeti az ügyészséget.

5) És végül 2004-es népszavazás: a legszégyenletesebb ebben azok, akik ebbe belehajszolták az országot, megosztva a magyarságot. Milyen előnye származik ebből akár a külhoni magyarságnak? Az égadta világon semmi, egyetlen értelme, hogy segédcsapatokat küld a Fidesz mellé a választáskor, amiben szintén hazudott Orbán Viktor, hiszen 2004-ben még szó sem volt választójogról, szó sem volt erről a 2008-as választáskor sem.

Összesítve: igen, nagyon rossz volt az a 8 év. De a részben még előttünk álló 8 év ennél nagyságrenddel rosszabb lesz.

2014.08.01. 10:39:08

@iii: Korr: 2010-es választáskor, természetesen.

2014.08.01. 10:48:08

Ja és még a "Brüsszelhez szaladgál" kitételhez: drága szerzőkém, egyrészt Brüsszel az mi vagyunk, az Európai Unió, aminek tagja vagyunk, aminek a szabályait elfogadtuk. Az ellenzék teljes joggal veszi igénybe ezt az eszközt is. Az általad is említett 98%-os rablóadót végülis ki miatt kell visszafizetni?

Másrészt hova forduljon az ellenzék, ha a média, az AB, az ügyészség a Fidesz kezében van? Hmm?

Ppix 2014.08.01. 10:49:59

@picur3ka:
"Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne. "

De nem így mondta el, kérlek ne kérdőjelezd meg a miniszterelnök úr gondolatainak helyességét!

picur3ka 2014.08.01. 11:23:53

@iii:

A pokolba? Ahova való.

picur3ka 2014.08.01. 11:24:49

@Ppix:

Nem kérdőjeleztem meg. Mármint itt. Mondám: is.

picur3ka 2014.08.01. 11:30:30

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Mondja, maga tudja egyáltalán még, hogy miről nyitott vitát (mert maga nyitotta, aztán bizonyítsa akkor)?

Olvassék vissza néha, ha rövid az emlékezete! Segítek: azt állítja - igen naív és nevetséges módon -, hogy nyugaton nincs törlés és cenzúra a sajtóban, azt mond az ember fia, amit akar, ellenben az agyoncenzúrázott, marhaságokkal teli orosz sajtóval.

Ezek nem más témák, hanem különböző példák az ellenkezőjére annak, amit maga állít.

Bell & Sebastian 2014.08.01. 13:40:04

@iii: Esetleg közvetlenül a patás ördöghöz is fordulhatnának aki Izraelben telel, de New Yorkban van a bejelentett lakcíme.

Brüsszelben csak helytartóságot üzemeltet, ebben a formában. Én nem sokat szaroznék, azonnal behívnám a NATO -t, bombázza csak vissza a sárga agyagig ezt röfögő csordát.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 14:58:41

@picur3ka:

Biztos, hogy nem a te emlékezeteddel van baj? Nem lehet, hogy én véletlenül a bloggerkedésről beszéltem, mert arról, hogy nyugodtan lehet azt mondani, amit akarsz, és csak te keverted bele a sajtót?

:D

Ezzel nyitottam:
"Elég sokat bloggolok brit oldalakon. Nem, nem törlik a rendszerellenes tartalmakat. Akár hörögve uszíthatsz Nagy-Britannia ellen, akkor sem."

Oroszországban ez pont nem igaz.

picur3ka 2014.08.01. 15:56:08

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nem. Nagyon jól emlékszem. Erre én küldtem magának egy tabu témát, amibe beletört a bicskája. A cenzúra nem úgy működik, ahogy azt maga elképzeli. A rendszert mindenütt lehet szidni, Oroszországban is, csak maga még az orosz blogoszférában nem járt, tehát elhiszi, amit erről a nyugati sajtó mond.

Camerontól Orbánon át Putyinig, mindenütt lehet szidni a rendszert, még a Kádár-érában is. Tabu témák vannak, erre ugrik a hatalom. Változóak lehetnek országonként, de nálunk, ebbe a UK is beletartozik, elég egységes.

És itt, most, ahol kommentel, ez most sajtó vagy blog? Mert ez egy blog. Viszont úgy kitörlik a kommentjét vagy betiltják, mint kommentelőt, ahogy jólesik nekik, aztán mehet Allah-hoz panaszra.

Ajánlanám figyelmébe például a Kommentbűnözés című írást, ugyanezen blogon.

2014.08.01. 16:11:56

@picur3ka: Aj, te kis demokrata.

2014.08.01. 16:12:40

@Bell & Sebastian: Hát ha vagy olyan hülye, hogy saját magadat bombázod, akkor hajrá. Amúgy meg ilyen tünetekkel pszichológushoz kellene fordulni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:14:10

@picur3ka:

"Erre én küldtem magának egy tabu témát, amibe beletört a bicskája"

:D :D :D :D
Ja, mondtál egy szegény öreg bácsis sztorit, akit a gonosz BBC nem engedett megszólalni, mert palesztin-párti.

Igaz, csak bebizonyítani nem bírod, hogy ilyen tényleg történt. Természetesen neked bemondásra el kéne hinnem, de azt ne higgyem el, amit a nyugati sajtó mond az oroszokról. :D

Akkora a kettős mércéd, hogy a plafont veri. :D

A másik sztoriban meg az sántít, hogy a BBC újságírója (nevét még mindig nem találtam meg) amikor ki lett rúgva, akkor éppenséggel még konteónak hitték a Westminster pedofil ügyet, most meg már vizsgálják. Érdekes cenzúra. :D

Sőt, pont a BBC pont most a Home Office-t cseszteti, hogy mi is van a pedofilügyben. Ahhoz képest, hogy lecenzúrázták, címoldalas hírek vannak belőle.

www.bbc.co.uk/news/uk-politics-28125537

Szóval vagy szándékosan hazudsz egyfolytában, vagy csak fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. :D

" A rendszert mindenütt lehet szidni, Oroszországban is, csak maga még az orosz blogoszférában nem járt, tehát elhiszi, amit erről a nyugati sajtó mond."

Tudod mit? Benne vagy abban, hogy én regisztrálok a vk-ra (orosz közösségi oldal) és elkezdek putyinellenes tartalmat megosztani (oroszul és angolul egyaránt)?

Megnézzük, hogy hagynak-e beszélni, vagy letiltanak? (Megadom neked is a felhasználónevet és a jelszót, hogy te magad is ellenőrizhesd, hogy mi megy a profilomon).

Csak ugye ha tényleg letiltanak, akkor nem nagyon tudod kimagyarázni, ugye tisztában vagy vele? :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:16:42

@picur3ka: Ja, egyékbként ha a palesztin téma ilyen tabu Nagy-Britanniában, akkor hogy lehetnek róla beszélgetések az állami YouGovon?

yougov.co.uk/news/2014/03/11/israel-and-palestine-whose-side-britain/

:D

:D

Kicsit nem vagy összhangban a valósággal. :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:21:58

@picur3ka: Arra sem válaszoltál, hogy miért gondolod, hogy az elég meggyőző screenshotok ellenére kamu a sztori, miszerint egy orosz színésznő öt különböző szerepet játszik.

Mármint azon kívül, hogy nem hiszed el, mert aláássa az orosz seggek közelében felépített világképedet.

picur3ka 2014.08.01. 16:39:54

@iii:

Igen. Bűnözés kizáró ok a demokráciában.

komplikato 2014.08.01. 17:50:01

@picur3ka:
>>"tessék tudomásul venni, hogy a világot nem érdekli a magyar nép sorsa"

>>Persze. és ez természetes. A magyarokat meg igen. És elsősorban. És ez is természetes.

Nem tudom elég óvatosan megfogalmazni, hogy mennyire nem ... és sajnos meg is látszik.

tintamin 2014.08.03. 09:58:29

Kiváló írás. Hasonlóan gondolkodunk, ezek szerint jobboldali lennék?....

Azon gondolkoztam, hogy ha Orbán ún. Nagy Államférfi kívánt volna lenni, akkor nem szalasztja el ezt a lehetőséget. Sajnos már valószínűleg késő, mert magával ragadta a hatalom, itt már más érdekek dominálnak (kizárólag a sajátjai).

Ahhoz, hogy valaki államférfi legyen, bátornak is kell lenni: nem szabad félni a kritikától. A nagy emberek hallgatnak másokra, nem félnek a kritikától.
2010 óta egyéni indítványokkal adják be a törvényeket, de bármilyen egyéb kérdésben sincs társadalmi egyeztetés, véleménykeresés. És talán 8 éve volt utoljára, hogy Orbánt bármiről lehetett kérdezni, nemcsak az előre leadott kérdéseket szabadott neki felolvasni.

Most a jobboldali eliten a felelősség....

wantaan 2014.08.03. 11:50:31

@Mérges 1234:
No először is Gyurcsányia jobb volt! Ma már mindenképp.

Másodszor nincs az a kétharmad amivel ez az a rendszert meg lehetne reformálni ,jobbá tenni.
Sajnos ez a kétharmad szétlopta az országot s lenullázta a magyarságot.
A kár felbecsülhetetlen!
A nemzet mint közösség megszűnt , a magyarság gerince megroppant.
Kocsmai hőbörgök , napi haszonlesők laza szövetségévé vált az ország.
Magyarság, a magyar lét mint jellemformáló erő eltünt

wantaan 2014.08.03. 11:58:16

@tintamin: Orbán alkatilag-jellem beli hiányosságai miatt alkalmatlan arra hogy államférfi legyen. Egy szerencsétlen báb akit egyre többen rángatnak, s akinek egyre többen használják ki megvezethetőségét , mentális problémáit.
Eddig úgy tűnt 2-3 ember tartja kézbe ma már úgy tűnik adják kézről kézre. S ennek tudható be Putyin seggének orbáni imádata vagy a legutóbbi posványosi böszmesége .
süti beállítások módosítása