S. tanár és a szektásodás − Az értelmiség útja az útvesztésig III.
2014. július 18. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

S. tanár és a szektásodás − Az értelmiség útja az útvesztésig III.

S_tanar.jpg

Az év talán legnyomasztóbb riportját közölte a minap a 444 arról, hogyan folytatta a budapesti elitgimnáziumban tanító S. tanár − majd tévés szerkesztő − szexuális játékait, üzelmeit, visszaéléseit különböző kiskorú diákjaival elzárt táborokban vagy épp a lakásán − és hogyan maradt mindez évtizedeken keresztül titokban, elszámoltatás, felelősségre vonás nélkül. A következmények nélküli ország, ugye.

Nem akarok most kifejezetten a személlyel, a médiában már egyre inkább teljes nevén emlegetett S. tanárral foglalkozni. Lehet, hogy a tettei jogilag már elévültek, de ő most is itt él közöttünk. Pontosabban, egyes információk szerint most már leginkább a társadalmon és régi baráti és munkahelyi kapcsolatain kívül, minden nap arra ébredve, hogy a fél ország, és annak nyilvánossága − vagyis az ő régi közege − róla és tetteiről beszél. „Vidéken élek, egy hegyoldalban van a házam, nem kell a társadalommal érintkeznem. Ez büntetés, de felszabadulás és megtisztulás is” − állítja maga S., és utána botrányos flegmasággal teszi hozzá: „Csúnya kudarctörténet ez az egész. De ezt dobta a gép”.

De hogy tudta ezt − és mindössze ennyit − dobni a gép? Ezért fontos S. tanár ügyéről az értelmiségi elit és annak útvesztése kontextusában beszélni. Tűnhet távolinak ez a kapcsolat, de feltevésem szerint van miről beszélni ennek kapcsán. Mert ahogy Konrád értelmiségi önhittségről és az európai valóság meg nem értéséről tanúskodó mondata („Az autonóm értelmiségeknek szellemi felügyelet alatt kell tartaniuk a nemzetállami kormányokat”), ahogy a Pásztor Albert körül immár a baloldalon belül dúló valóságértelmezési és szóhasználati vita, úgy az intellektuális elit S. tanár ügyében mutatott csődje is az értelmiségi útvesztés egyik mostanában felbukkant epizódja lehet.

*

Mert mit is tudunk az ügy körülményeiről? Adott az egyik budapesti elitgimnázium, amibe a budapesti elit egy részének egymást követő nemzedékei járnak. Ugyanez az elit versengett azért, hogy gyermekei azokba a nyári táborokba (nyaraltatásokra) jussanak el, ami az elit ifjú nemzedékeit fogta össze a nyári hetekre. Ezeket a táborokat a szélesebb társadalom nem is ismerte, sőt, olyan zárt közegek voltak, amiből még maguk az érintettek sem beszélhettek ki túl sokat.

Egy párhuzamos valóságot létrehozó, elkülönült közösség jött létre a táborban, ahol beavató rítusokon, szerepjátékokon keresztül formálták és manipulálták a belső viszonyokat. Akik mindent végrehajtottak, hamar irányító, vezérlő pozícióba kerültek. Az alternatív mikrotársadalom hangadóinak, véleményvezéreinek igazat kellett adni, ha jót akart magának a kis táborozó. A kibeszélésért, kivonulásért másként gondolkodásért, a belső viszonyok kiteregetéséért büntetés járt. Azt sem volt ildomos kimutatni, ha rosszul esett, ha fájt a büntetés. A tábort megjártak között megmaradtak a közös titkok, a táboron kívül rekedők pedig irigykedhettek a szerencsés kiválasztottakra.

S. tanár táborokon belüli üzelme csak a hab egy nagyon rosszízű tortán; hiszen sajnálatosan egyáltalán nem egyedi eset, hogy elzárt közösségekben (legyen szó hippikommunáktól a katolikus egyház legsötétebb epizódjaiig) hatalmat szerezhetnek és vissza is élhetnek azzal a szexuális tévelygők. S. tanár táboraiban a visszaemlékezések szerint tulajdonképpen a Legyek Ura világa találkozott A hullámból ismert, ijesztően torzító hatású, gyerekeken folytatott társadalmi kísérleteivel.

*

Kérdések sorakoznak bennünk. Milyen hatással lehetett mindez a jellemzően fővárosi értelmiségi elit formálódó személyiségű gyermekeire? Milyen magatartásmintákat tanultak el, hogyan rögzültek ezek az élmények bennük? Hogyan hat ez vissza felnőtt korukban, az értelmiségi elitbe való belépés után a társadalmi kapcsolataikra, más társadalmi rétegekkel, más, idegen közösségekkel kapcsolatos megértési képességeikre, egyáltalán, a valóságérzékelésükre? Tényleg a szektásodás tüneteiről kell beszélnünk?

És bár egyáltalán nem akarok egyenes kapcsolatot teremteni S. tanár ügye és politikai ideológiák között, de az tény, hogy ezt a fővárosi értelmiségi elitet leginkább a baloldali-liberális attitűd jellemzi, ezt hozták otthonról, ebben érzik magukat otthon, ezen belül folytatják saját belső vitáikat, és ebből kibeszélve vitatkoznak az ő köreiken kívüli társadalomról a csak lassan újraépülő párhuzamos (jobboldali, konzervatív, whatever) értelmiségi elitekkel. Utóbbi körök egyébként jóval sokszínűbbek, de egyúttal töredezettebbek az előbbieknél, hiszen a mai „jobboldali elit” tagjai magyar társadalom legkülönbözőbb rétegeiből, az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkeztek. Eredendő összetartó közösség nélkül és a jobboldali, konzervatív eszmék elmosódottsága, tulajdonképpeni ideológiamentessége miatt nem is jellemző rájuk a „balliberálisokon” viszont sokszor felismerhető, elkülönült elittudat.

Lukács Csaba Magyar Nemzetben megjelent írásában az olvasható: S. tanár jobboldali kormányok idején aláírt, aggódott, kiszolgáltatottságot érzett, baloldali-liberális kormányok idején meg a közmédiában dolgozott komoly szerkesztői pozíciókban. De vajon hányan érezhettek kiszolgáltatottságot S. tanár perverz közeledései során?

Ahogy Socialdance mikroblogger írja számos megfontolandó felvetést tartalmazó posztjában: „De senki nem foglalkozik azzal, hogy ebben a Kádár-kori, elméletben liberális közegben éveken keresztül − talán előtte és utána is  egy merőben antiliberális, antidemokratikus (fasiszta?) átnevelőtábort szerveztek a gyerekeknek ezek a liberálisok és azon az alapon védik a jelenlegi liberálisok, hogy micsoda nagyszerű »fantáziajátékok« voltak ezek, mennyire el lehetett rugaszkodni »az általános konvencióktól«. Nekem a sztori leírásából sokkal inkább az tűnik fel, hogy a kádári, gerontokráciára és szocialista tapasztalatra, valamint a vasökölre és a félelemre építő tekintély helyébe egy másik, már-már vallásos kultuszt emeltek, amely egy másfajta zárt rend elfogadását kérte és követelte a gyerekektől mindenféle jutalomért, de többségében a hierarchiában való előmenetelért cserébe, amely ugyanúgy nem tűrt ellentmondást, mint bármilyen más autoriter játékszabály. (...)

Azt is értem, amikor azt mondják, hogy ezek a fajta keretjátékok csak az életet modellezik, az életre készítenek fel, mert végeredményben az egyetemtől kezdve ez vár rád, jó, ha hozzászoksz és azon dolgozol majd, hogy te mondhasd meg, milyen rendet kell szeretni.

Visszatérve a liberálisnak mondott közeghez. Ha a liberalizmus annyit jelent, hogy a hagyományos kötelékek (család, Isten, haza, Kádár, állam) helyett mostantól valami mást kell feltétel nélkül ünnepelni, és ebben nincsenek külön utak, mert meg van mondva, hogy mit, akkor nekem nagyon nehezemre esik erre azt mondani, hogy liberális. Ez valami egészen más, vagy én nem vagyok az és mindent félreértettem eddig.”

Sokan sok mindent félreértettünk eddig.

*

Akkor egészséges egy társadalom, ha minél organikusabban szerveződő közösségek hálózata szövi be minél több rétegben, s ezeket a közösségeket a belső bizalom és a más közösségekkel szembeni nyitottság és türelem jellemzi. A társadalom alapja, legkisebb közössége persze a család: ha szülő és gyermek között nincs meg a bizalom, ha a család és más közösségek, vagy éppen az államhatalom és az igazságszolgáltatás között nincs kölcsönös bizalom, akkor  az egérutat jelent a mindenkori S. tanároknak és a hasonszőrű figuráknak.

De nézzünk túl S. tanáron! Minél több organikus közösség nyúl minél mélyebben a társadalom különböző rétegeibe, annál több visszajelzést, visszacsatolást kaphatnak mindannyian a társadalom valódi állapotáról. Minél több ilyen közösség van, féken lehet tartani az állam bürokráciáját és a politikumot is, megakadályozva azok túlzott beavatkozását a társadalmi folyamatokba.

Minél több ilyen közösség van,  annál inkább működhet a valódi, autonóm, polgári, szabad társadalom.

Ha ez nem történik meg, marad egy széthulló, bizalmatlan, nem szolidáris roncstársadalom, és marad benne néhány elzárkózó, szektariánus elitcsoport a maguk álomvilágaival, délibábjaival és eltorzult valóságképükkel, amíg végképp útvesztőbe nem vezérlik magukat.

Az ilyen bizalom, önvédelem és önvisszacsatolás nélkül maradt roncstársadalmakból nőhetnek ki aztán az elszámoltathatatlan S. tanárok és más társadalmi, közéleti, politikai Cipollák.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1006520691

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: S. tanár és a szektásodás − Az értelmiség útja az útvesztésig III. 2014.07.18. 14:39:01

Széthulló, bizalmatlan, nem szolidáris roncstársadalom, benne néhány elzárkózó, szektariánus elitcsoporttal és a maguk álomvilágaival. Az ilyen önvédelem nélkül maradt roncstársadalmakból nőhetnek ki aztán az elszámoltathatatlan S. tanárok és más társadal…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 14:54:31

Ahelyett, hogy -- természetesen szigorúan a szándék ellenére -- vastag ideológiai töltettel megspékelve megy a fejcsóválás, lehetne azért a tényleg érdekes kérdésekkel foglalkozni.

Hogy például ha most, a NER szép új világában derülne ki egy budapesti elit gimnázium T. tanáráról hasonló sztori, akkor nem pont ugyanaz lenne-e rövid távon a minden érintett szereplő számára leghasznosabb megoldás, ami 25 évvel ezelőtt is volt.

Mert hát kinek lenne szüksége a botrányra?
Az egykori jogkörei töredékén egyensúlyozó igazgatónak? (Aki már nem is diri, hanem "intézményvezető".)
A KLIK-nek? Az államtitkárnak, a kormánynak?
Az áldozatoknak, akikre pont olyan megalázó rendőrségi eljárás várna, mint akkoriban?
A szülőkre, akire rászállna a teljes magyar média?
Na, ugye!

teknős 2014.07.18. 14:56:39

Hazudnék, ha azt mondanám, elsőre értem, amit írsz, Gellért

A pesti értelmiség belterjessége , ami jobb és baloldal irányában is megáll, már régóta szúrja a szemem, már a nyolcvanas években is érzékeltem a létezését és meghatározottságát a viszonyokra. Ha őszinte akarok lenni, mint kívülállót, zavart is mindig.

Mára viszont az zavar, hogy ezen körök politikai nyitása -szerintem- szerepet játszott a vidék megsemmisítésében.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.18. 15:13:50

@teknős:

@rajcsányi.gellért (ergé) valami olyasfélét pedzeget, hogy "abban a közegben" S. tanár esete nem a kivétel, hanem a szabály...

bolá 2014.07.18. 15:21:21

@bbjnick:
Ezért sem járunk abba a közegbe.

marko11 2014.07.18. 15:56:33

@bbjnick: Na, jó, de ezek nagyon súlyos vádak. Ráadásul egy közismert emberről. Alapja egy 444 riport?!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.07.18. 15:59:34

@marko11: te elolvastad azt a riportot? megszólal benne maga a tanár is, és elismeri a történteket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.18. 16:02:54

Engem egyelőre annyi érdekelne, hogy ha az ifjújobboldalnak ennyi komplexust és bosszúságot okoznak egyébként méltán leszerepelt balliberális értelmiségiek, akkor miért pontosan az ő útjukat kezdi járni, már a másik oldalon persze.

Vagy nem az volt a baj, hogy korlátolt politikai ribancok voltak, hanem az, hogy nem a tiétek volt a placc? Mert azt kipipálhatjuk, most már ti vagytok ott. Ugorgyunk.

negyvenrabbi 2014.07.18. 16:07:55

@bbjnick:

A közös bűn a legnagyobb összetartó erő: itt szó sincs megrontásról meg pedofíliáról -

annyi történt csak, hogy a tapasztalt buzi beavatta a pina helyett faszra induló, de még kezdő kamaszbuzikat.

atron 2014.07.18. 16:09:42

Miért nem írjátok ki sipos pál bűnöző nevét?

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 16:10:20

@bbjnick:

Én nem tudom, hogy ergé ezt pedzegeti-e, de az biztos, hogy amint a történteket "az a közeg" megtudta, a szülők azonnal léptek és maguk módján lerendezték az ügyet.

Aki azt állítja, hogy "abban a közegben" ez nem kivétel, hanem szabály, az lényegében azt állítja, hogy "abban a közegben" a többség ilyen nyaraltatásokon nő fel.

Csak ha ez volt a szabály, a megszokott (elvárt?) akkor miért távozott hirtelen és titokban -- a botrányt megelőzendő -- S. tanár, hiszen -- ezek szerint -- "abban a közegben" teljesen természetes volt mindez.

Az első generációs tanyasi értelmiségi beszél belőled, aki a Kádár-rendszer nélkül ma is csak a disznót legeltetné.

S=klogW 2014.07.18. 16:15:08

@Robinzon Kurzor:

Nem kellene ilyen képmutatón hazudoznod - bár tőled más nem várható.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 16:16:50

Ha már szektásodás, Mérő írt egy jót a Magyar Narancsban.

magyarnarancs.hu/egotripp/mero-laszlo-maga-itt-a-tanctanar-90803

Az kurva vicces, hogy már a 70-es években lényegében ideológiai alapon két analízis tanszék is volt az ELTE-n ...

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 16:18:07

@S=klogW:

Tőled vajon várható, hogy ha szerinted hazudok, akkor hozz erre valami érvet is, vagy elég neked a címkézés?

S=klogW 2014.07.18. 16:27:47

@Robinzon Kurzor:

Tudod te azt jól, milyen aljas, sunyi módon hazudod a feketét fehérnek.

picur3ka 2014.07.18. 16:30:05

@Robinzon Kurzor:

Mér'? Te szerinted is csak onanizáltak egyet közösen, ivarérett fiatalokkal, mint a másik topikban írtad.

Hogy az ilyen bűncselekményekből csak a jéghegy csúcsát látjuk, az közhelyes ismeretanyag.

Egy szakember készített ilyen felmérést pár éve, ebben a nemi bűncselekmények áldozatai úgy nyilatkoztak, hogy 95,x%-uk soha nem tett semmilyen feljelentést.

Maradhattál volna az első kommentednél inkább.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 16:30:26

Tyűha, ezt a semmitmondást kár volt bő lére ereszteni!

S. történetét már sokan és több fórumon tálalni akarták, csak nem lehetett. Nincsen független média.

Sőt, a mainstream médiát eddig egyenesen a buzilobbi irányította, vagy irányítja ma is. Persze lehet ezeket udvariasan ballibeknek nevezni, csak minek?

Ez persze nem azt jelenti, hogy a formálódó jobboldalé olyan nagyon jó lenne, az is pocsék, csak másként. (Kivétel persze van, a Duna.)

A sem volt egészséges ötlet, hogy a tanmenetekből kiszedték a nevelést és a tanári kinevezés csak az iskola területén volt hatályos, holott az ifjúságra nagyon ráférne az éjszakai kijárási tilalom, intővel és hazazavarással feldíszítve.

Végül a szocializáció. Ha se tömeghadsereg, se tömegszervezetek, ugyan hol a túróban tanulják meg az együttműködést?

A gyerekek hitélete jobb esetben addig tart, ami le nem megy a bérmálás és hasta la vista, legközelebb akkor jönnek, ha puccos lagzit akarnak, hadd ámuljon a rokonság!

Igenis, szükség van nyaraltatásra, jóságos Orbán bácsi és Erzsébet néni nem fogja megszervezni senki helyett.
De lehetőleg ne a pedafőköcsög tartsa a gyertyát, amikor éppen átmásznak a fiúk a lányok körletébe.

Szóval, van itt baj elég. Azt tudomásul vettük, hogyan reprodukálta eddig enmagát az egymás farkába harapó elit, hogyan toboroztak, zártak ossze, épült a hálózat, kussolt a beavatott és oszlott a lé.

Ennek még koránt sincs vége, mert ami helyette formálódik, az sem különb.

Mi lesz így a gyerekeinkből? Boldog és kiegyensúlyozott felnőtt, másokkal szolidáris és hasznos tagja a NER -nek semmi estre sem.

Bele fognak köpni a sírunkba, másodszor ezért. Először a liberális magánbűneinkért, másodszor a cigány / sémita közerkölcsért.

És megérdemeljük, bamba bambínónak a apja is rosszul kezdett neki, pedig a felét már azzal megoldhatta volna.

Chi pecora si fa, lupo lo mangia.
Ki bárányként viseli magát, azt felzabálja a farkas!

severinus 2014.07.18. 16:33:03

Több tanítványa az évfolyamtársam volt. Imádták, ez biztos. És azt is lehetett tudni, hogy bratyizik velük, vannak kedvencei, de ezt azért nem mertem volna gondolni se róla.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 16:34:57

@severinus: Még az a szerencse, hogy estek teherbe.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 16:42:28

Nemet kellett volna mondanom nekem is, csak tudok.

S=klogW 2014.07.18. 16:46:07

@Bell & Sebastian:

Maga egy ideje semmire nem tud nemet mondani.

Mi ez az kritikátlan, fatalista hedonizmus? :)

Bell & Sebastian 2014.07.18. 16:51:34

@S=klogW: jó kérdés, is tudom rá a választ.

picur3ka 2014.07.18. 17:01:31

@atron:

A bűnözőknek is vannak jogaik. Ezt így szokás: K. Márió, stb.

picur3ka 2014.07.18. 17:02:12

@S=klogW:

Most kell megkörnyékezni, amondó vagy?

picur3ka 2014.07.18. 17:03:45

@S=klogW:

Ő legalább érvel, hogy aszongya: te hülye vagy, tanyasi paraszt, stb.

picur3ka 2014.07.18. 17:04:52

@marko11:

Elvek önalkalmazása: előbb olvasd el, aztán vádaskodjál.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 17:11:40

@picur3ka:

Megint kevered a szezont S. tanár faszával.

A magas látencia egy dolog, a pedofília meg egy másik.

A magas (a konkrét esetben: 100%-os) látenciából nem következik, semmilyen "közhelyes ismeretanyag" alapján (amely kifejezéssel nyilván előre felmentést akarsz magadnak az alól, hogy bizonyítani kellejen, amit állítasz) sem, hogy egyébként S. tanár a 8 éveseket is molesztálta volna.

Ettől még persze mindenki azt képzel/hisz, amit akar, csak nem árt tiszteletben tartani a műfaji határokat.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 17:15:19

@picur3ka:

Nem tudsz értően olvasni: az a véleményem volt.
Az érvek néhány sorral felette olvashatók.

És hogy az érvek ellen nem tudtál mit felhozni te sem, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kizárólag a személyemmel foglalkoztál a reakciódban.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 17:21:12

@Bell & Sebastian:

Téged a diákkori éjszakai kijárási tilalom és a tömeghadsereg szocializált ilyen nagyszerű és árnyalt gondolkodású emberré?

S=klogW 2014.07.18. 17:22:29

@Robinzon Kurzor:

Csakhogy itt nem pedofíliáról, nem gyermekkorúakkal való fajtalankodásról van szó,

hanem fiatalkorúakkal való buzulásról.

S=klogW 2014.07.18. 17:34:14

@Robinzon Kurzor: @S=klogW:

Mégpedig ismétlődő jelleggel elkövetve, amiből a fiatalkorúak sem szálltak ki:

nem áldozatok voltak, hanem partnerek.

Az egyik faszverő is csak azért köpött a 444.hu cikk tanúsága szerint, mert úgy érezte, kezd kiesni S. tanár kegyeiből:

"Zoltán többször is részt vett az S. lakásán rendezett közös maszturbálásokon. Nagyon lelkes híve volt sokáig S-nek, táborozott is, és gimnáziumi tanítvány is volt. Igazi kis kedvenc, mások irigyelték, hogy mennyire futtatott fiú.

Ezektől a szexuális szeánszoktól viszont zavarban volt. Kifogásokat kezdett el keresni, hogy ne kelljen mennie S-sel, hazudozott mindenféle elfoglaltságokról. Ekkor hamar megérezte, hogy már nem kedvenc többé. Már nem kérdezi meg S. a véleményét a versről. Már nem figyel rá, már nem olyan fontos. Ettől is szenvedett a fiú, és attól is, hogy újra részt vegyen a közös szexben."

Buzibosszú volt ez, nem áldozati segélykiáltás.

"Zoltánt" nem a csoportos buziszex zavarta, hanem hogy a tanárával kell csinálnia.

S=klogW 2014.07.18. 17:47:20

@S=klogW:

A tanár-diák viszony miatt Zoltán nyilván nem érezhette egyenrangú partnernek magát S.-sel, pláne nem lehetett alkalma domináns szerepet betölteni -

leginkább ez frusztrálhatta a közös alkalmakkal kapcsolatban.

picur3ka 2014.07.18. 17:47:52

@Robinzon Kurzor:

Tegnap már megpróbáltam ennek egy részét elmagyarázni neked.

A látenciát illetően olvassál bűnügyi statisztikákat, meg hasonlót, nem én találom ezt ki, tele a padlás szakértői munkákkal a témában.

A pedofíliát illetően meg mindegy, hogy te, vagy akárki mit nevez annak. S az a nagy helyzet, hogy körül vagy véve ilyen hülyékkel, mint én, mert jogászok régóta kritizáltak már a vonatkozó mo-i törvényt több szempontból is, és a tavaly hozott pontosan megteszi azt amiről tegnap írtam, a tett a lényeg, nem hogy mekkora cicije/cerkája volt a gyereknek éppen.

Ezt a törvény valahogy így nevezi, hogy 'az elkövetés minősége', ennek alapján a nemi erőszak minősített esete, különböző feltételek megléte esetén, pl. gruppen sex,

12-ig,
12-14,
14-18

éves korig. Sőt, talán még fiatal felnőttekről is beszél, 21 évesig.

Szerintem, nagyon helyesen, mert a tett minőségét tekintve, semmi különbség nincs.

Másodszor, próbáld már meg megérteni, hogy a pedofília orvosi esetét nem aszerint állapítják meg, hogy molesztál-e az illető gyermekeket.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 17:52:53

@S=klogW: "Csakhogy itt nem pedofíliáról, nem gyermekkorúakkal való fajtalankodásról van szó,
hanem fiatalkorúakkal való buzulásról."

Így van, de ezt sokan egyszerűen nem akarják megérteni.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:09:32

@Robinzon Kurzor: Nem-nem, engem szocializáltan találtak a káposztafőzelékben. Most csak kötözködsz itten vagy megint önkéntes buzivédőként lépsz fel?

A szocializmusban a ferde hajlamú gyereket hazaküldték az úttörőtáborból és leszerelték a seregből. Ez a különbség, ami nem is kevés.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 18:11:18

@picur3ka:

Nem vitattam a magas látenciát, hiába okoskodsz.
(Ezek szerint nem is értetted, hogy mit olvasol.)

A büntetőjogi hivatkozásaidban pedig összekeversz mindent, amit lehet.

A szexuális erőszaknál két minősített eset van kor alapján: 18. évet be nem töltött személy, illetve 12. évet be nem töltött személy sérelmére.

A szexuális kényszerítésnél is két minősített eset van kor szerint: 18. és 14.

A szexuális visszaélés esetén (18 feletti 14 alattival), ahol erőszak vagy kényszerítés nélküli önkéntes beleegyezés van, ott számíthat az, hogy mekkora a cici.
A tévedésre (mint büntethetőséget kizáró okra) persze nem elég hivatkozni, azt bizonyítani is kell.

S. tanárra egyébként a mai Btk-ból ez a fordulat állna: "Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

És akkor van még a gyermekpornográfia, ahol szintén 18 éves kor a határ, amit az illetőnek adott esetben ugye fotóról kellene tudnia eldönteni.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 18:13:38

@Bell & Sebastian:

Tehát aki szerinted nem akar az ifjúságnak éjszakai kijárási tilalmat és tömeghadsereget, az "buzivédő".
Miért nem rögtön buzi? Vagy pedofil?

Akváriumod van?

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:13:42

@Robinzon Kurzor: Kezdesz belezavarodni, mert idáig én mondtam, hogy S. buzi és mivel a hamvas fiúcskákra bukott, még pedo is. Te valami egészen mást mondtál.

Cavinton, barátom, úgy hívják.

bloggerman77 2014.07.18. 18:15:15

Úgy tudtam, hogy ebből az ügyből is egyeseknek a "belvárosi ballib értelmiség" fog csak egyedül lejönni. Ti nem tudtok összesküvés-elméletek nélkül élni?

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.07.18. 18:15:54

aztamedúza mindenit, a siposügyet is sikerült az "elferdült elitértelmiség" fogalmaival összezagyválni. grat!

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:16:45

@Robinzon Kurzor: Nem, az egy libsi és baloldali, ha megmond, akkor még buzi is, ha gyerekeknek is megmond, akkor politikai pedo, ha a szájukra is veszik, akkor amúgy.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:20:51

@bloggerman77: Minden birka kiválóan elvan összeesküdözés nélkül, aztán hogy mivé lesz az élete, arról is csak maga tehet legvégül, mert az ember már csak ilyen, nem szokott kibaszni másokkal, mert tiltja a törvény, ugyebár.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 18:21:08

@Bell & Sebastian:

Én eddig is azt mondtam, hogy S. homo (egészen pontosan homo és hetero, vagyis bi), és mivel nem bukott hamvas fiúcskákra, ezért nem pedo.

Hiába kötekedsz, ahogy a tömeghadseregben szépen megszocializálódtál, attól még igazad nem lesz.

picur3ka 2014.07.18. 18:25:00

@Megyko:

Tipikus elkövetői réteg ebben a műfajban. Evvan.

Hogy is mongyák manapság? Rasszistikailag nincs, de statisztikailag van.

picur3ka 2014.07.18. 18:27:20

@Robinzon Kurzor:

Sajnos, a jogi hivatkozásaidat is lejárattad már.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:29:25

@Robinzon Kurzor: Jaja, ott láttak a cigányok először angol vécét, zuhanyozót és tanultak fegyelmet, szabálykövetést, etc...

Te nagyon buta vagy.

S. bácsiból és belőled is elég volt már. Mint a buziaktivisták díszpintyeiből.

marko11 2014.07.18. 18:29:31

@picur3ka: Nem vádaskodtam, csak értetlenkedtem. Az meg, hogy a mai bulvárvilágban kételkedve olvasok (vagy nem olvasok!:), az talán érthető. (De azért, tényleg, elolvashattam volna!)

mcc 2014.07.18. 18:37:59

Hát nemtom. Nálunk a tanárok rendszeresen "jártak" lányokkal az osztályból, akár egyéjszakás kalandról legyen szó osztálykiránduláson, akár pár hónapos kapcsolatról.
Ez 1970-75. között volt. Nem hiszem, hogy a lányoknak ettől bajuk lett volna.

Legalább olyan neves gimi volt, mint a Trefort.

17-18 éves lányok esetében pedofiliáról beszélni nevetséges. Akkor talán a fiúk esetében is az.

Tképpen miről van szó pontosan? Esetleg erre is épül egy iparág, a segítőké, akik majd 25 év után kikezelik az "áldozatokból" az izét?

Vagy valamit félreértettem.

picur3ka 2014.07.18. 18:39:19

@marko11:

Na jó, csak kicsit úgy hangzott.

bloghal 2014.07.18. 18:44:23

a pedofil személyiség definíciójának szerintem elég jó és használható ez:

pedofil az, akiben a másik fél szellemi/testi éretlensége kelt szexuális vágyat, és azt nem kontrollálja

és mivel általában a vágyaink miatt kerülünk zűrös helyzetekbe, ezért fullosan büntethető is szerintem

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:46:51

@mcc: Arról van szó, hogy az abnormális lett a szabály. Térben és időben terjed, a bal-liberalizmus terjeszti.

Nem hogy a konzervek közt, de még normálisok közt sem szokás ilyesmit cselekedni. Gondolni rá szabad, mert a tanár is ember. Ám sokkal jobb lenne, ha inkább kiverné a fejéből az a tanár.

picur3ka 2014.07.18. 18:48:55

@mcc:

Hát elég nagy fertő helyre járt akkor. És egy normális országban ilyenért azonnal kirúgnak egy tanárt. Még csak a híréért is...

Tudja, mit mondott nekem egy angliai iskolaigazgató, amint a gyerekek körülrajongták?

Tudom, hogy sokuk szomjazza a fizikai kontaktust is, de annyira túl van ez már lihegve, hogy egyszerűen nem engedheti meg magának az ember, hogy megfogja a gyerek kezét akár.

Ami nálunk van ehhez képest sok helyen, azt nem iskolának, hanem bizony kuplerájnak nevezik máshol.

Makkasz 2014.07.18. 18:53:12

Sikerult sok baromsagot osszehordani.

Pedofilok minden tarsadalomban vannak es lesznek (ugyanugy a bigott Amerikaban mint a keresztenydemokrata kormanyu Magyarorszagon vagy liberalis Belgiumban, esetleg elmaradott Columbiaban).

Egy pedofil eletutjanak megismerese nem igazan alkalmas tarsadalomkritikara, kovetkeztetesek levonasara.

picur3ka 2014.07.18. 18:53:58

@bloghal:

"a pedofil személyiség definíciójának szerintem elég jó és használható ez:

pedofil az, akiben a másik fél szellemi/testi éretlensége kelt szexuális vágyat, és azt nem kontrollálja"

Majdnem tökéletes, de ezt sok zseninek nem fogja tudni elmagyarázni, ha megszakad se, hogy nemcsak a cici méretről van szó...

egysmás 2014.07.18. 18:54:04

Ez lesz, ha a konzervativizmus, meg a tekintélytisztelet teret kap.

Ahogy a katolikusoknál, úgy az elitgimnáziumban is a gyerek a hülye, ha történik valami, ezzel pedig élni és visszaélni is lehet.

Szar ügy, de ez van.

A roncstársadalom alapja, hogy van olyan tekintély, amit nem lehet megkérdőjelezni, amit nem kell kiérdemelni.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 18:58:13

@picur3ka: Aki tud ilyesmire példát, az utólag képzelje hozzá a tanár feleségét és gyerekeit (mert azok sem hülyék), majd nézze meg a sorsukat, későbbi preferenciáikat. Egy rothadt alma így tesz tönkre egy egész kosárra valót.

Most jön majd az a védőbeszéd, hogy az iskola az életre nevel. Miközben az iskola formálja ilyenné. Zárt hurok ez, mert megfojt mindenkit, aki csak a nyakába veszi.

Megéri? Nem.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 19:01:55

@egysmás: A roncstársadalom röviden: megszakított kontinuitás. Kilépés a régiből úgy, hogy nincsen helyette más, csak sok minden, ami semmi.

Értékválság minden szintem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 19:05:12

"Utóbbi körök egyébként jóval sokszínűbbek, de egyúttal töredezettebbek az előbbieknél, hiszen a mai „jobboldali elit” tagjai magyar társadalom legkülönbözőbb rétegeiből, az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkeztek. "

Akkor egyértelmű, mi a teendő. Itt a példa, a másikak hogyan hizták létre a kívánatos egységet. Ha a mioldalunkon nincs ehhez mérhető egység, akkor csak veszíthetünk.

Hol is volt az a nógrádi falu? S. tanár urat meg felkérhetjük szakértőnek.

egysmás 2014.07.18. 19:11:58

@Bell & Sebastian: A tekintély, amit nem lehet megkérdőjelezni az mindig felhívás a keringőre.
Az a tekintély, amit nem kell kiérdemelni, mert a pozícióból adódik, az pedig a szarembereknek maga a vágyak netovábbja.

A roncstársadalom az, amiben a szaremberek vannak kontroll nélkül pozícióban.

Amúgy milyen régi kontinuitásból lépett ki . a katolikus egyház, amikor ugyanazt csinálták, mint a Trefortosok: amikor kibukott a dolog, felfelé buktattak?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.07.18. 19:13:18

mindenki tudja, hogy a liberalizmus legvégső, kiterjedt, eláltalánosodott, egyben kikristályosodott csúcsstádiuma a közös faszverés, anális közösülés. bbj jól látja, és gellért talán érzi, a liberális" elitben" ez teljesen természetes érintkezési módszer.
persze minek tagadnám, megfordult a fejemben, hogy talán gellértre ráfért volna egy s tanár, legalább matyizni megtanult volna fesztelenül.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 19:17:24

@Bell & Sebastian:
"A roncstársadalom röviden: megszakított kontinuitás."

A roncstársadalom annak a másfél millió embernek a neve, akiktől a Nyugat Birodalma elvette a munkahelyét.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/06/birodalom-ujabb-bune.html

Adtak helyette demokráciát. Sokra mennek vele a roncstársadalmisták.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 19:36:42

@egysmás: Nézd, ha te rögtön a katolikusokra kötöttél át, akkor teljesen jól látod a lényeget. A Pápa tehet mindenről és haladhatunk tovább. Ha nekik szabad ilyet csinálni, másnak egyenesen kötelező. Így, amellett, hogy bevontuk a buzitémát, egyúttal ejtettük a liberalizmus felelősségét, ráadásnak megfejtettük az ősi talányt, miért mákony mindenféle vallás és a vele járó etika.

Így gondoltad? Vagy még igazítsak rajta?

Bell & Sebastian 2014.07.18. 19:45:34

@Doomhammer: Egyre nehezebb megmagyarázni, miért ebrudalták ki a hősök oszlopcsarnokából Kádárt és kommunistákat. (Mi persze tudjuk.) Kádár és kommunisták legalább megpróbálták, míg a magyartalan és etnikailag érzékeny polár-grízes, hibrid medvék csak úgy tesznek, mintha.

A múltkor beírt egy Svédországban, főorvosként dolgozó magyar (pro Kádár) és már nem volt szívem belekötni.

Mindig azt gondoljuk, hogy innen már nincsen lejjebb. De bizony, van! A feneketlen mélység.

egysmás 2014.07.18. 19:49:09

@Bell & Sebastian: Nem igazán értem, hogy egy egyértelműen a tekintélyt védelmező cselekedet hogyan lehet a liberalizmus bűne, hibája?

Amit a liberális felfogás tett az ügyben, az az, hogy kipattant.

Vagy tán az a baj?
Hogy kiderült, és nem lehetett tovább sumákolni?

Alkibiadesz 2014.07.18. 19:51:30

Ez a poszt egészen undorítóra és aljasra sikeredett!
Ezért:
"És bár egyáltalán nem akarok egyenes kapcsolatot teremteni S. tanár ügye és politikai ideológiák között, de az tény, hogy ezt a fővárosi értelmiségi elitet leginkább a baloldali-liberális attitűd jellemzi, ezt hozták otthonról, ebben érzik magukat otthon, ezen belül folytatják saját belső vitáikat, és ebből kibeszélve vitatkoznak az ő köreiken kívüli társadalomról a csak lassan újraépülő párhuzamos (jobboldali, konzervatív, whatever) értelmiségi elitekkel."

Hát igen. Mi más juthatna eszünkbe egy szektáról, mint a balliberális értelmiség zsákutcája. Az, hogy az S. által is megvalósított karizmatikus vezetés legszebb példája éppen a jobboldalon lelhető fel manapság még véletlenül se zavarjon minket. Az meg pláne ne zavarjon, hogy a jobboldal - önmagát szerényen csak "politikai gondolkodóként" meghatározó vezető ideológusa "ágaskodóan" szexuális hasonlatokon keresztül tiszteleg a vezér zsenialitása előtt, amivel gondolom nem kevés elvbarátja életérzésének ad hangot.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 19:57:51

@Bell & Sebastian:
"Egyre nehezebb megmagyarázni, miért ebrudalták ki a hősök oszlopcsarnokából Kádárt és kommunistákat. "

Azt, hogy a kommunistákat miért rúgták ki, azt értjük: a nemszakrális Birodalom ügynökei voltak, egyenest a francia forradalmárok nyaktilójának a leszármazottai. De azért ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel. Voltak kommunisták, akik átérezték a magyarság 3000 éves történelmi küldetését, a vér kötését és adtak a magyarságnak. Megértették, hogy a Birodalom ellen győzni nem lehet, de elhajolhatunk, mint a fű és mégis nőhetünk. Na, ilyen volt Kádár.

És voltak idegenarcúak, akik a Birodalom rabszolgáivá lettek és elfelejtették a magyar rögöt, amiből kinőttek és ami táplálta őket. Itt van egy:
hvg.hu/instant_tudomany/20140713_magyar_talalta_ki_gyilkos_malenkij_robot
"Varga", muhaha. Vagy "Sipos". Nem mindegy?

Bell & Sebastian 2014.07.18. 19:58:29

@egysmás: Megírta a 444. Na és? Ez csak egy döglött oroszlán, hol az élő? Reszkessen a Fidesz, mert a következpő onnan kerül ki? Már nagyon ráfért a nimbuszukra egy kis szidolozás. Csak ettől még pesterlloyder és judapesti marad a gárda.

Többet pozíció (ezért?) itt nekik sem jár.

bloghal 2014.07.18. 20:00:39

@mcc: kizártnak tartom, hogy valóságot írtál.

A tanár persze, hogy látja, érzékeli a lányok szexuális kisugárzását, mivel azok rá is játszanak, miért is ne, ez tényleg normális. Sőt az is, hogy ezt felhasználja magában lelkileg, motiválja, a szó jó értelmében élvezője a hely adottságainak, ahova nap mint nap bejár melózni. Akár témává is teheti a maga szofisztikált módján, egyszóval nem olyan nagy ügy ez.

De ettől még ne tessék Münchausent játszani.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 20:01:29

@Alkibiadesz: Olyan ez is, mint a cigánybűnözés, csak ezt buziterrornak mondjuk az ötödik sör után.

egysmás 2014.07.18. 20:05:33

@S=klogW: Te elárulod a valódi neved itt, az Interneten? :o

bloghal 2014.07.18. 20:05:56

@Makkasz: én se nagyon értem ezt a nagy körítést.

Nagy Britanniában most borul a bili pedofil ügyben, ahhoz képest S. egy kispöcs.

fedezték ezerrel, de hol nem ?

akkor most mi van ?

kalandfereg 2014.07.18. 20:09:23

Az a baj, hogy én éltem olyanban, úgyhogy tudok mondani olyan társadalmat, amelyben a szolidaritás nagyon erős, továbbá alulról szerveződő, erős közösségek alkotják. Írországnak hívják. És mégis ott derülnek ki a legcsúnyább dolgok, egyházi pedofília, Magdolna-mosodák, stb.
Gondolom, sokan mások is tudnak olyan ellenpéldát mondani saját tapasztalataikból, amely a poszt meglehetősen belterjes alapvetését megingatja.
Úgyhogy sajnálom, de sztem a problémát nem sikerült feltárni, kedves posztoló, hanem sikerült megragadni a szokásos konzi-libsi mantrában.

Ebbe az egészbe pont tök bénaság volt belehozni ezt a liberális-konzervatív felosztást. A perverzek pont, hogy nem politikai ideológiák mentén perverzek, hanem minden oldalon megtalálják maguknak az egészségtelen közösségeket. A jobboldalon főképp a vallásosakat, a baloldalon az ezo-izéket, és mindenhol azokat, akik nem rendelkeznek szilárd én-határokkal. Ez pedig politikafüggetlen, szerény mintavételem alapján.

Alkibiadesz 2014.07.18. 20:17:05

Újragondolva a posztot és a sorok között elrejtett üzenetet is dekódolva módosítani kell a véleményem!
Ha jól értem a posztoló is arra gondol, hogy jelenleg egy olyan S. tanár "tanít" minket, aki annak idején (születési helye miatt) nem vehetett részt ilyen szektákban és ezért most egy egész bizalomhiányos-roncstársadalmat szervez meg úgy, hogy felosztja azt a szektásokra és az általa vezetett szektából kirekesztettekre.

S=klogW 2014.07.18. 20:21:01

@egysmás:

A "hülye" volt a jóhiszeműbbik jelző a kommenteddel kapcsolatban.

Köszönd meg a jovialitásomat és toleranciámat.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 20:26:38

@Doomhammer: Arányosan átérezték a magyarság háromezer éves történelmét csakúgy, mint a saját, hatezer évesüket. Szóval, félig.

Kádárban nem volt zsidó vér (persze, minden lehetséges), valószínűleg ezért mozgatta jól a sakkfigurkáit.

Viszont hibrid volt. Mióta fontos a z antiizéizmus és szitokszó a nemzetállam, valahogyan mindig hibrid a főnök. Ügyeljünk a látszatra, kérem szépen, mert fontos.

A magyar köcsögök élén legyen magyar buzi! Elodázhatatlan forradalmam jelszava ebből, az egyetlen pontból áll. Ás még ez sem hallgattatik meg a Komprádor Központban.

Borzasztó, orrot földre horgasztó.

Alkibiadesz 2014.07.18. 20:27:40

@S=klogW:
Jaj, bocs hogy egy szektavezérhez hasonlítottam az istenedet!

Bell & Sebastian 2014.07.18. 20:29:25

@Alkibiadesz: Ravasz, ravasz, de terelésnek nagyon gyenge. Most akkor beáldoztátok ezt az S. -t, vagy csak vicceltetek? Iden, túúdom, a közismerten híres humor, az.

egysmás 2014.07.18. 20:30:15

@S=klogW: Miért?
Tán nem értesz egyet vele?

Vagy szerinted a tekintély tisztelete és védelme liberális érték?

Bell & Sebastian 2014.07.18. 20:39:35

@egysmás: Az összes bibsi.libsi-maszop ex katedra beszél, zsebükben a bölcsek köve, plusz még a meleg víz feltalálói, sorsüldözöttek és Nobel -várományosok egyszerre.

Már hogy a viharba ne lenne liberális érték a tekintélyelvűség? Amikor legfontosabb tartópillére!

Alkibiadesz 2014.07.18. 20:40:19

@Bell & Sebastian:
Érteni vélem a többesszámot, de ki kell hogy ábrándítsalak, ugyanis vidéki gyerek vagyok.

picur3ka 2014.07.18. 20:43:18

@Alkibiadesz:

Na, hasonlatokat állítasz párhuzamba kiskorúakkal folytatott csoportos szexeléssel, tekintély pozícióban?

Nem meredekebb az, mint a cikk?

Mellesleg:

"Lukács Csaba Magyar Nemzetben megjelent írásában az olvasható: S. tanár jobboldali kormányok idején aláírt, aggódott, kiszolgáltatottságot érzett, baloldali-liberális kormányok idején meg a közmédiában dolgozott komoly szerkesztői pozíciókban."

Szegénynek Weimar volt a jobboldali kormányok alatt, ez vajon honnan van?

picur3ka 2014.07.18. 20:45:35

@egysmás:

"Ez lesz, ha a konzervativizmus, meg a tekintélytisztelet teret kap.
Ahogy a katolikusoknál, úgy az elitgimnáziumban is a gyerek a hülye, ha történik valami, ezzel pedig élni és visszaélni is lehet.
Szar ügy, de ez van.
A roncstársadalom alapja, hogy van olyan tekintély, amit nem lehet megkérdőjelezni, amit nem kell kiérdemelni."

Te eltévesztetted a cikket, ez nem a katolikusokról szól.

eöeöe 2014.07.18. 20:47:36

Kedves poszter magánéletében is vájkált S. tanárúr, vagy mi a szent szar ez a poszt?! Még ebből is politikát gyártani oltári prosztóság, ha sajog az ülögélés inkább álldogálj

picur3ka 2014.07.18. 20:49:59

@bloghal:

" én se nagyon értem ezt a nagy körítést."

A közömbösség, legyintés, ez normális, mindenütt ez van, stb. Ez csak segít és támogat.

"Nagy Britanniában most borul a bili pedofil ügyben, ahhoz képest S. egy kispöcs."

Honnan tudod ki állt mögötte, mellette?

Mekkora kör és kik tudták és hány ilyen volt és van?

Indított itt valaki is vizsgálatot?

béla a görög (törölt) 2014.07.18. 20:53:28

Hozzászólásom a módszer bírálata:

Azt 'bírom' itt, hogy feldobtok egy témát
pl.: "Az értelmiség útja az útvesztésig" vagy a "A társadalomból kivonuló középosztály" - csináltok hozzá több részt, vonalvezetést adtok, megpróbáltok terelni, sötétiteni.

Na most értelmiség ott kezdődik, hogy majd minden hatalomnak de amelyik irányítani akarja annak mindenképp - így a jelenlegi hatalomnak - egy LÓF@SZ a seggébe.
Lehet ezt szépen mondani - „Az autonóm értelmiségeknek szellemi felügyelet alatt kell tartaniuk a nemzetállami kormányokat” - csak annak az a következménye, hogy önhitségnek, gőgnek tituláljátok, majd elkezdődik a több részes megvezetés.

Igy a véleményem a LÓF@SZ.
Rövid, tömör, nem lehet belekötni és félremagyarázni.
Meg lassan mondom, hogy a népnemzeti is megértse.

egysmás 2014.07.18. 20:56:10

@Bell & Sebastian: Libsivel, szocival lehet vitatkozni.

@picur3ka: Valóban, ez a gyerekbántalmazókról szól, azokról a gyerekbántalmazókról, akik tekintélyesek, akiket a saját szervezetük, intézményük véd.

A poszt írója szerint ez is a liberalizmus.

Pedig, a tekintély és a pozíció tisztelete nem a liberális étosz.
Hanem inkább a konzerveké.

Azt a liberálisokra, liberalizmusra kenni, hogy a fenti dolog megtörtént és, hogy nem derült ki eddig, meglehetősen hogyismodjamcsak agyfaszos dolog.

Alkibiadesz 2014.07.18. 20:56:44

@picur3ka:

A saját asszociációim nem meredekebbek azoknál, amelyek egyenesen a balliberális értelmiség viselkedési kódját akarják levezetni ebből az esetből.

Pedig nincs itt semmi speciálisan balliberális ügy. Az S. által megvalósított szexuális visszaélés - sajnos - minden nevelői modellben előfordul. A szektásodás ügye pedig a közösségképző emberiség általános tulajdonsága. (Gondoljunk csak az elit katonai alakulatok kiképző gyakorlatára.) Ami speciálisan "liberális" ebben az ügyben az csupán a lépéselőny, hiszen nem minden társadalmi rétegnek volt módja arra, hogy már a kádár korban ilyen "elitképzőbe" járassa a gyerekeit. (Ráadásul a "nyaraltatás" gyakorlata még a két világháború közötti időkből ered, ha jól emlékszek.) Azóta viszont jócskán behozta a hátrányát a jobboldal ezen a téren is.

picur3ka 2014.07.18. 21:19:24

@Alkibiadesz:

Sajnálom, de sok ponton nem értek egyet. Én politikai nézet szerinti szexuálisan aberráltak számáról szóló
felmérésről nem sokról tudok, viszont amiről tudok, az a homoszexualitást a liberálisokhoz köti erősen.
( Nem ők akarták a pedofíliáról szóló törvényt is megváltoztatni néhány éve?)

Nem szektásodásról beszélünk szimplán, hanem komoly szexuális bűncselekményről.

Van politikai különbség, mennyiben fogad el, tűr, tolerál egy-egy ideológia bizonyos deviáns, esetleg egyenesen törvénysértő magatartásformákat.

És úgy személyes tapasztalat kapcsán. Én is elit gimnáziumba jártam a Kádár-érában. Nem kellett hozzá benne lenni a csókosok körében. És semmi ilyen még véletlenül sem folyt. Táboroztunk is pedig. Na nem így...

Elég furcsa hely lehetett a maga módján persze. A töri tanár például szinte minden órát egy bibliai idézettel kezdett.

burakefendi 2014.07.18. 21:24:06

Néha le kellene tudni venni ezt a bal-jobb-jobb-bal szemüveget

picur3ka 2014.07.18. 21:24:09

@béla a görög:

"Na most értelmiség ott kezdődik, hogy majd minden hatalomnak de amelyik irányítani akarja annak mindenképp - így a jelenlegi hatalomnak - egy LÓF@SZ a seggébe."

Ez inkább a vandál proli vagy szkin-head definíciójának tűnik.

Alkibiadesz 2014.07.18. 21:30:45

@picur3ka:
Akkor ezzel most azt akarod mondani, hogy egy elitista és zárt csoport működtetése csak a liberálisok esetében ad lehetőséget a tárgyalt szexuális visszaélésekre?
(Bizonyosan valamiféle "templomos átok" ez akkor. :))
Én meg úgy tudom, hogy a homoszexualitás nem speciálisan liberális jelenség. Hanem általában véve a zárt és erős kohéziójú férfi közösségek jelensége (elit katonai alakulatok, szerzetesrendek, bajtársi szervezetek.)
De nem is ez a lényeg, hanem a szektásodás jelensége, amit én most elválasztanék a konkrét esettől, mert egy sokkal általánosabb probléma állhat itt a háttérben. Nevezetesen az, hogy a jelek szerint a magyar társadalmat csak ilyen szekták vezethetik (előbb a "balliberális" most meg a jobboldali szekták).

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:32:08

@Alkibiadesz:

Bizony, ekkora nagy ellenálló az az ergé!

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:36:30

@picur3ka:

Na, és ha annyira rosszul hivatkoztam, akkor miért nem mutatod meg, hogy mi nem stimmel a hivatkozásban?

Mert segg hülye vagy hozzá, azért.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:39:54

@jose maria padilla:

Már azt hittem, nyaralni mentél ... vagy csak az ügy jellege miatt szolgálatba helyezted magad?

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:45:20

@Bell & Sebastian:

Ez itt mellékszál, de akkor ezek szerint az a követendő, hogy a cigányok ezentúl is csak a tömeghadseregben lássanak először angol vécét, zuhanyozót, fegyelmet, szabálykövetést.

Nyilván veled is így történt, ha mást opciót nem tudsz erre elképzelni.

Ja, és úgy hisztizel mint egy karikatúra-buzi valami vígjátékban.
Férfiatlan.

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:48:43

@Bell & Sebastian: "S. buzi és mivel a hamvas fiúcskákra bukott, még pedo is."

@S=klogW: "Csakhogy itt nem pedofíliáról, nem gyermekkorúakkal való fajtalankodásról van szó"

Na, kiskandúrok ezt cicaharcoljátok le szépen egymással (karmolni is ér!), én iszom közben pár fröccsöt.

béla a görög (törölt) 2014.07.18. 21:49:40

@picur3ka: tűnik. de nem az. gyomor kell hozzá.
ahogy a jelenlegi hatalomhoz is.
és nem csak humán értelmiség van ám :)
a matematika is barátunk ám ;-)
de te természetesen annak tartod/tarthatsz aminek akarod/akarsz. ha könnyebb az emésztés nyugodtan prolinak.
tőled függetlenül sajnos sokáig csak azt kell mondani LÓF@SZ. (NEM)
Csak hogy legyen egy ilyen vélemény is, hogy szokják. Mint Pavlov kutyáinál. Szisztematikusan.
Le kell verni a jelenlegi fidesz ego-t földközelbe mert még túl komolyan veszi magát és elhiszi, hogy hibátlan. Aztán majd ha kérdez lehet vele tárgyalni. De még nem kérdez. Addig meg NEM!

Robinzon Kurzor 2014.07.18. 21:50:17

@picur3ka: "pedofíliáról szóló törvény"

Hát, ha te mondod...

Alkibiadesz 2014.07.18. 21:56:29

@Robinzon Kurzor:
Ne zárjuk ki a lehetőségét :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.07.18. 22:01:18

@Robinzon Kurzor:
mostan kellett kirúgni az árbóc névre hallgató vitorlamesteremet, mert az is buzi vótt

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.07.18. 22:02:57

@Disznóvári:
csak az a különbség, hogy a katolikusoknál bűn /még ha előfordul is/, a liberálisoknál a szabadság maga, tehát erény.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.07.18. 22:04:06

@Alkibiadesz:
az rögtön látszott. rögtön megismerni a vidéki bunkót, aki a liberalizmuson akar ejrópaivá válni.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 22:07:46

@Robinzon Kurzor: Tapasztalt obsitos lehettél volna, ha egyáltalán bevesznek.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.07.18. 22:21:19

@jose maria padilla: Nyilván nem fordul elő a szent életű katolikusoknál, csak a buzi liberálisok terjesztik róluk.

Alkibiadesz 2014.07.18. 22:22:59

@Bell & Sebastian:
Jaj, akkor valamit biztosan rosszul csináltam. :)

Bell & Sebastian 2014.07.18. 22:29:57

@Disznóvári: Figyu, szárnyas malac. Buzernyák és / vagy pedo gyaníthatóan ugyanannyi van százalékosan a katolikusoknál, gyakorló kevesebb, a pedo esetek 0,3 százaléka köthető papokhoz.

Ebből bírsz következtetni. Ha már ekkora, disznópofával vert meg urad, az ördög, legalább nézegessél meg egy-két lexikont vagy reprezentatív kutatást. A németeknél nagy divatja van ilyesminek, az eredmények alapján próbálkoznak a visszaszorításukkal és nem az egyenjogúsítással, amit sokan csak csak remélnek.

Utána pofázz, köcsög!

picur3ka 2014.07.18. 22:31:33

@Alkibiadesz:

Padilla már megírta egyszerűbben, amit az elébb is magyaráztam, mi politikailag a különbség.

A férfiközösségek egy jó pont, csak a jelen ügy, messze nem az és nem ott történik.

Egyébként jut eszembe egy amerikai veterán megjegyzése a 'homokosok szolgálhatnak törvény' óta, aszongya: az a baj velük a seregben, hogy folyton mindent meg akarnak baszni, ami mozog.

A szektásság nem kell, hogy buzisággal, vagy bármilyen perverzióval járjon. Csoport, kohéziós erő. Mi például, magyarok vagyunk, ez egy szekta. Nem kell hozzá kecskét kúrni.

picur3ka 2014.07.18. 22:33:31

@Robinzon Kurzor:

Csak azért szórtam, hogy tudjál mivel foglalkozni.

Alkibiadesz 2014.07.18. 22:58:15

@picur3ka:
"Mi például, magyarok vagyunk, ez egy szekta."
Köszönöm a beismerést, én se beszéltem másról!

picur3ka 2014.07.18. 23:02:36

@Alkibiadesz:

Akkor meg mit buziskodsz össze-vissza?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 23:03:54

@Bell & Sebastian:
"A magyar köcsögök élén legyen magyar buzi! "

Pontosítanák: a magyarság élén álljon magyarpárti vezető. Olyan, aki tudja, hogy etetni kell a jószágot, hogy fejni lehessen, vagyis nemzetstratégiai célok teljesítését csak akkor lehet elvárni, ha van életszínvonal.

Adni kell a roncstársadalmistáknak.

picur3ka 2014.07.18. 23:06:18

@Alkibiadesz:

Jut eszembe, köcsög listán fenn vagy? Ha nem, mennyél fel, mer' ez egy liberális kohéziós izé, aki fenn van, az liberális, érted? Liberális felmegy.

Aki liberális, az meg ha a rákosokat támogatja, rákot kap, sajnos nem az én mondásom, de tetszik.

egyetmondok 2014.07.18. 23:11:25

" És bár egyáltalán nem akarok egyenes kapcsolatot teremteni S. tanár ügye és politikai ideológiák között, de az tény, hogy ezt a fővárosi értelmiségi elitet leginkább a baloldali-liberális attitűd jellemzi, ezt hozták otthonról, ebben érzik magukat otthon... "

ez bizony igaztalan, Gellért.

Legalább tetszett volna pontosítani, hogy a pesti nagykörúti, vagy belvárosi, de nem általában "a fővárosi értelmiségi elit". A milliárdos budai hegyi villák fővárosi értelmisége jobboldali Gellért, és nem ballib.
Ők nem a gyerekek, hanem az államháztartás testéért rajonganak.

picur3ka 2014.07.18. 23:12:00

@Doomhammer:

Pontosítanók: Nem szavaznók meg.

Ja, magyarpárti, felejtse el, azt hittem, magyart mondott...

Alkibiadesz 2014.07.18. 23:12:47

Mer ugye ha magyarnak lenni csak szektás módon lehet, akkor abból az is következik, hogy a magyar szektában érvényesülő hatalmi gyakorlat ugyancsak kitermeli a maga pederasztáit. A különbség csak annyi, hogy a "mester" itt egy egész virtuális közösséget ront meg.

picur3ka 2014.07.18. 23:18:29

@Alkibiadesz:

Áh, kiábrándít. Már azt hittem, megértette. Maga tényleg azt hiszi, hogyy a csoportos kohézió egyetlen formáló ereje a szexuális deviancia/bűnözés?

Nem mondom, vót néhány kecskebaszó magyari gyerök is a történelemben, de nem ez a formáló erő.

Persze, a bűnözői szindikátusok erejét sem szabad alábecsülni manapság, de mégis, nem ők a megtartó erő, hidd el.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.07.18. 23:30:00

@Bell & Sebastian: A gondolkodásnak, az érvelésnek vannak bizonyos szabályai, amik kényszerítő erejűek; elhiszem, hogy egy magadfajta ostoba nácinak az ördög művének tűnik, ha ezekbe beleütközik.

Ami a nagy pofával való "megáldottságomat" illeti, nem én vagyok az, aki hamis információkat, rágalmakat terjeszt másokról.

Alkibiadesz 2014.07.18. 23:31:05

@picur3ka:
A szexuális deviancia szerintem tágabb jelenségkör, vannak "szellemi-politikai-nyelvi" formái is. Ahogy gyakran mondjuk: "ne baszogassál már".
Ha kicsit jobban megpiszkáljuk a dolgot akkor arra juthatunk, hogy maga a pőre uralomvágy se más mint a szexuális deviancia egyik megjelenési formája. Magyarul: átbaszás.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 23:32:04

@Doomhammer: Nehéz lesz, ha hétmillió azt mondja, hogy dögöljön meg hárommillió proletár, vagyis hárommillió-egy, azaz, hárommillió-kettő. ..., mindegy , ne számoljuk.

Az van, hogy napról napra nehezebb lesz visszalapátolni a lepényt a tehénbe, mert keményszik.

De sebaj, mert szárnyal az építőipar. Mint a szabad madár. Menjenek a picsába, de szárnyakon és máma még.

Bell & Sebastian 2014.07.18. 23:35:12

@Disznóvári: Mivel bekaptad az összes rizikófaktort, társadalmi helyzeted az udvari bolondéval egyezik meg. Bármit megtehetsz, büdös kunbéla.

Alkibiadesz 2014.07.18. 23:37:40

@picur3ka:
Nem gondolom, hogy a csoportos kohézió egyetlen formáló ereje a szexuális deviancia.
Azt viszont fenntartom, hogy a szektás alapon működő csoportkohézió hajlamos az "elfajzásra".
Márpedig mi most egy ilyen elfajzott korban élünk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 23:39:46

@Bell & Sebastian:
"Nehéz lesz, ha hétmillió azt mondja, hogy dögöljön meg hárommillió proletár,"

De a kommunikációs szempontból egyszerűbb a probléma, ha azt mondjuk, hogy a hárommillióból egymillió cigány, a másik kétmillió pedig tiszteletbeli cigány, mivel cigánymódra él, gyerekét Dzsesszikának nevezi el, és a többi.

A cigányokat meg ugye ki szereti?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.18. 23:42:17

@picur3ka:
"Ja, magyarpárti, felejtse el, azt hittem, magyart mondott... "

Örülhetünk már a magyarpártinak is, hány leszármazottja maradt a pozsonyi csata győzőinek? A nemzethalál már meg is történt.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/03/szibaritak.html

picur3ka 2014.07.18. 23:50:43

@Alkibiadesz:

"A szexuális deviancia szerintem tágabb jelenségkör, vannak "szellemi-politikai-nyelvi" formái is. Ahogy gyakran mondjuk: "ne baszogassál már".

Az nem deviancia. Az egyszerűen normális káromkodás. Az, hogy a szex tabu téma és ezért az erre utaló, azt megnevező kifejezések káromkodásnak minősülnek, annak semmi köze a szexuális devianciához. Ezt nem szabad összekeverni.

Másrészt, a baszik ige a magyar nyelvben egy külön doktori témája, röviden: annak, amit idéz és sok más jelentésének, használatának, semmi köze a szexhez.

"Ha kicsit jobban megpiszkáljuk a dolgot akkor arra juthatunk, hogy maga a pőre uralomvágy se más mint a szexuális deviancia egyik megjelenési formája."

Ilyesmi. Én megfordítanám: a szexuális deviancia pőre uralomvágyban, erőszakban manifesztálódik.

Mert egyébként, megint csak nem devianciáról beszélünk, alapállásban - a deviáns magatartás ettől eltérőt jelent -, hanem az uralkodás, birtoklás egyik reprezentációja a szexuális birtoklás.

"Magyarul: átbaszás."

Nem. Ugye, ugye, maga a bűnözést tartja hatalomnak, már megint kibukik.

Nem, 'átbaszás' nem birtoklást jelent, hanem csalást.

A bűnözés, a deviancia, legyen szexuális, az igen, az 'átbaszás'.

Normális, nem deviáns birtoklás az 'megbaszás'.

picur3ka 2014.07.18. 23:59:27

@Alkibiadesz:

"Nem gondolom, hogy a csoportos kohézió egyetlen formáló ereje a szexuális deviancia.
Azt viszont fenntartom, hogy a szektás alapon működő csoportkohézió hajlamos az "elfajzásra".
Márpedig mi most egy ilyen elfajzott korban élünk."

Jó meglátásaid vannak, csak nagyokat ugrassz a kicsiny dobbantódeszkáról, aztán meg leesel.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 00:02:25

@Doomhammer: Aki az ágyúcsövön ül (bz), az egyszer levezette, hogy egymillió-hatszázezer az az egymillió, plusz a hibridek és fehér under~.

Ez rossz duma, hogy nem etetjük őket, mert akkor rögtön jön a következő ciffer; akkor kit etetünk?

Mert a hétmillió nagy részén sem látszik a jóllakottság.

Szerintem valójában pont fordítva van, mit ahogyan kommunikálják, ezért nem jut sehová sem elég.

Abból a kevésből, amit véletlenül elfelejtettek ellopni.
Ez a rablóbanda napi ötmilliárdba fáj, már régen mondom, csak nem hiszi el senki.

Ennyiért bárki beáll rúdtáncosnak a buzibárba. Még akkor is buzik, ha nem mind az, mert a hajlamuk megvan rá.

Kibaszott hibridek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.19. 00:07:11

@Bell & Sebastian:
"Mert a hétmillió nagy részén sem látszik a jóllakottság."

A túltápláltság a legfőbb bizonyítéka annak, hogy a demokrácia működésképtelen.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/03/kozjo.html

picur3ka 2014.07.19. 00:09:41

@Alkibiadesz:

Engedj meg egy személyes kérdést, nem személyeskedésből, csak kordokumentumként, aztán ha nem akarsz, nem válaszolsz.

Hány éves vagy? Esetleg a posztkommunista érában nőttél fel?

Csak azért kérdezem, mert nagyon erősen a bűnözéssel identifikálod a hatalmat és a tekintélyt.

picur3ka 2014.07.19. 00:13:49

@Doomhammer:

Kellett, hogy feldobjon.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 00:17:12

@Doomhammer: Marha egyszerű, akit kapálásra teremtett az istene, az ne a tévében lógassa ki a szájából, aki pedig oda termett, ne zabáljon amerikai szemetet.

A hájmegmaradás törvénye kimondja;
- Ami az amerikai,dupflafenekű, segélyes négerbabán fölösleg, pont annyi hiányzik 4,7 etióp faluból.

De tudom ugyanezt a pénzről is, csak németekkel /fhransziákkal és ex-KGST -relációban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.19. 00:31:29

@Bell & Sebastian:
"De tudom ugyanezt a pénzről is, csak németekkel /fhransziákkal és ex-KGST -relációban."

Ezt hívják úgy a mélyszerkezet ismerői, hogy buzgárelv.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/01/buzgar.html

2014.07.19. 04:24:13

'Kapcsolatain kívü'l?

SP a BKF-n még oktatott. Ha nem bukik be, oktatna.

Itt még vendég volt tavaly:

www.pacsirtaradio.hu/wp/?page_id=1154

A facebookon kormányt akart váltani - már törölte.

Ennyire vonult vissza.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 05:07:53

@Robinzon Kurzor:

Szeretnéd tisztázni, pontosan mi is "az a közeg", amiről beszélnünk?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 05:11:28

@mcc:

Te nem mondasz igazat. Vagy már erősen hanyatlasz és az emlékeid nem egészen pontosak, keverednek benne egyes helyek és időpontok.:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 05:53:02

@jose maria padilla:

Szerintem itt most @rajcsányi.gellért (ergé), bár nagyon óvatosan, de alaposan belepiszkál a szarkupacba. Nem a közös faszverésen van itt hangsúly, az csak egy szimptóma, hanem egyfajta ethoszon és entitáson, annak mikéntjén és mibenlétén.

Kíváncsi leszek, hogy miféle ocsmányságok fognak előmászni abból a kupacból és hogyan fognak @rajcsányi.gellért (ergé)-re rátámadni, mert, szerintem, erősen sanszos, hogy ezért ő rendesen kapni fog.

2014.07.19. 06:32:46

Akkor a Repeta:

SP a BKF-n még oktatott. Ha nem bukik be, oktatna.

Itt még vendég volt tavaly:

www.pacsirtaradio.hu/wp/?page_id=1154

A facebookon kormányt akart váltani - már törölte.

Ennyire vonult vissza.

Alkibiadesz 2014.07.19. 06:40:11

@picur3ka:
Életem első 14 évét még a kommunista érában töltöttem, és igazad van, a pőre (öncélú) hatalomgyakorlást valóban összekapcsolom a bűnözéssel.
Jobban mondva nem én kapcsolom össze, hanem összekapcsolódnak azok maguktól, mégpedig úgy, hogy a bűn játssza az alárendelt, kiszolgáló szerepet.
Jelen pillanatban tehát van egy bűnös hatalom, és van egy nagyszámú szájtáti tömeg, akik vagy nem látják a hatalom bűnös jellegét, vagy egyenesen tetszik nekik. No ez egyfajta perverzió.

Szúrófény 2014.07.19. 06:52:26

@Bell & Sebastian: Dizsó betegség, dizsó (választott) országvezetés! Fejtő Ferenc: (József Attilával, Szép szó, szerkesztője)

„”A Kelet-Közép-Európai államok politikai sorsa, és a lakosság civilizációs színvonala szorosan összefügg! A Népi. Demokráciák. története 1954!
Értsd saját bunkóságunk, (választásunk) következményeit szenvedjük, tűrjük el, kollaboráns uraikkal, uraiktól!
Fia Fejtőnek, színtén pedofiliával vádolva! Alma és fája!

2014.07.19. 07:20:45

Válaszd a tudást!

SP a BKF-n még oktatott. Ha nem bukik be, oktatna.

Itt még vendég volt tavaly:

www.pacsirtaradio.hu/wp/?page_id=1154

A facebookon kormányt akart váltani - már törölte.

Ennyire vonult vissza.

mcc 2014.07.19. 07:44:46

@bloghal: Hát nem tudom bizonyítani, az egyik lány, aki velem beszélte meg a dolgot, már meghalt, a másikat nem szeretném megpróbálni rávenni, hogy nyilvánosan igazoljon... a mi osztályunkban ez a két eset volt, mind2 az ofő, aki mellesleg pszichológus volt, ez sok mindent megmagyaráz... :)
az énektanárt tényleg kirúgták, de ő feleségül is vette a lányt (másik osztály).
homo esetről nem tudok, az tényleg nem volt akkora divat.
de miért olyan hihetetlen?

mcc 2014.07.19. 07:56:10

Ja, azt nem értem, mi köze ennek miféle politikai irányzathoz. Hát nem a papokról derül ki naponta, hogy molesztálják a kisfiúkat? Azok ballib papok?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 08:08:37

@mcc:

"Hát nem a papokról derül ki naponta, hogy molesztálják a kisfiúkat?" --- írod.

Nem egészen! A legátfogóbb ilyen jellegű vizsgálat a Deethman-vizsgálat volt Hollandiában (2010). Azidőtájt Hollandiában kitört a pedofilhisztéria (miközben Hollandiában bejegyezték a világ első pedofilpártját, azzal párhuzamosan a holland liberális sajtó a Holland Katolikus Egyházat támadta pedofil fertőzöttsége miatt:-)). A holland kormány egy vizsgálóbizottságot hozott létre a pedofilügyek kivizsgálására. A Deetman-bizottság 32000 személyt kérdezett meg (akik 1945 és az ezredforduló között jártak iskolába) arról, hogy érte-e őket tanulmányaik alatt szexuális zaklatás: a vizsgálat azzal zárult, hogy a hollandok kb. 10%-át zaklatták (különböző mértékben) gyermekkorában, a kollégiumokban, internátusokban, egyéb bennlakásos intézményekben, sportegyesületekben stb. ez az arány kb. 20% --- függetlenül attól, hogy katolikus, más felekezetű vagy vallástalan megkérdezettekről volt-e szó (a hollandok kb. fele felekezetenkívülinek/ateistának vallja magát) és attól, hogy milyen fenntartású iskolába járt vagy milyen közösségi intézménynek/szervezetnek volt tagja. Azaz semmiféle speciális összefüggést nem tudtak kimutatni a katolikus intézmények és a pedofília között.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.19. 08:18:32

@bloghal:

Pedofil az, akit szexuálisan a serdületlen gyerek érdekel. Aki szimplán csak fiatalok, serdült fiatalok iránt érdeklődik, az nem pedofil.

Begren 2014.07.19. 08:42:43

"A következmények nélküli ország, ugye."

Az angol sajtó mostanában két ugyanilyen, csak még sokkal csúnyább és nagyobb volumenű botránytól hangos.

Begren 2014.07.19. 08:47:46

... ott mindkét elkövető esetében a haláluk után borult ki a bili, sorra szólaltak meg az áldozatok stb.

Begren 2014.07.19. 08:58:41

"Jimmy Savile abused 60 people at Leeds General Infirmary who ranged from five years old to pensioners and included men, women, boys and girls.
Investigators were also given "macabre accounts" of Savile "acting unacceptably" with dead bodies in the mortuary of the hospital.
They found that staff were told about some of the incidents but no allegations reached senior managers."

Az úr órási sztár volt a gyerekműsoraival a briteknél, a királynővel teázott stb. és mivel sok pénzt hozott a házhoz, elnézték neki a... öö... dolgait.

Begren 2014.07.19. 09:07:51

A másik angol "úr" Rolf Harris.

Egyébként teljes hülyeség ezt a "baloldali-liberális'-ozás... pedofil papok??

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 09:41:49

@Begren:

"mindkét elkövető esetében a haláluk után borult ki a bili" --- írod.

Erről jut eszembe. Nemrégiben láttam egy "dokufilmet" a Spektrumon a Beatles együttesről. A Beatles felfutását egy Brian Epstein nevű homoszexuális zsidó bútorkereskedőnek köszönheti, aki hajlandó volt pénzt invesztálni beléjük és egy nagyon komoly menedzsment rendszert épített ki a futtatásukra. A NEMS nevű cég később nem csak a Beatlest, hanem számos más brit popszárt is menedzselt. A "dokufilmben" többek között megszólalt egy olyan öreg fickó is, akinek a NEMS-nél anno az volt a feladata, hogy elsimítsa az "ügyeket". Elég gyakran előfordult, hogy a túlhajtott életmód, az alkohol, a drogok stb. miatt egyik másik gombafejű elszállt, történtek balesetek, botrányok, erőszakoskodások, ez-az. Ennek nemritkán estek áldozatul vétlen személyek, szállodai alkalmazottak, rajongó leánykák... A vén szarházi széles mosollyal a pofáján mondta: végül, így vagy úgy, de mindenkit sikerült meggyőzniük, hogy ne tegyenek följelentést, ne legyen ügy a "dologból".

Begren 2014.07.19. 10:38:27

ill. Harris még él, rosszul írtam, sorry.

mcc 2014.07.19. 11:11:19

@bbjnick: Még mindig nem értem, mi olyan hihetetlen.

mcc 2014.07.19. 11:12:20

@bbjnick: Ennek örülök. Felteszem, pártállásra vonatkozó összefüggés se volt.

picur3ka 2014.07.19. 11:23:58

@Alkibiadesz:

Kösz. Éppen azért kérdeztem, mert szerintem a posztkummunista érában a bűn nem alárendelt szerepet játszik.

Érdekes lenne egy ilyen felmérés azokról, akik teljesen abban nőttek fel, különösen a politikai apátia fényében.

Hogy élvezik-e? Kötve hiszem.

A tömegpszichózis és politikai propaganda mintha elment volna abba az irányba, ami a szemfényvesztéssel teljesen rokon. Az áldozatok teljes anyagi/fizikai/érzelmi függőségét kialakító bűncselekmények elkövetési módszere ilyen. Ezt látjuk ebben a bűncselekményben is.

Tipikusan így működik az uzsorakölcsön, a rabszolgatartás, csicskáztatás, a prostituáltak futtatása.

Felderítésük, bizonyításuk már csak ebből adódóan is igen nehéz, az áldozat mintegy hálás a kínzójának. Stockholm-szindróma.

Politikai propaganda szintjén a 'minden politikus ilyen' féle üzenetek például azt szuggerálják a tömegekbe, hogy egyszerűen ez így normális. Pedig nem. Ezt már annyian el is hiszik, hogy valami rémisztő.

picur3ka 2014.07.19. 11:27:56

@Begren:

Na de az a két mostani botrány az csak porhintés, meg csúsztatás önmagában. Mert ugye, vizsgálatot indítanak és több mint két fickó üli a 30 meg akárhány éves börtönbüntetését.

picur3ka 2014.07.19. 11:48:58

@mcc:

Nem hinném, hogy vizsgálták. Szívesen látnék egy ilyet nálunk. Persze itt még ezt a fickót sem vizsgálják.

Minden kockázat nélkül lehet teórizálni szerintem, puszta logika az ismert tényekből megadja a választ.

Ezek az emberek e szerint szervezik meg az életüket, mint a súlyos drogfüggő. Elvek, politikai elméletek csak annyiban számítanak, amennyiben támogatják, segítik szexuális életüket.

Ezen kívül ezek teljesen lényegtelenek, a fontos, a hatalmi, tekintély pozíció és ilyen állások, ahol könnyen befolyásuk alá keríthetik az áldozatokat.

Tehát ott lesznek belőlük többen, ahol kisebb az ellenállás, a szűrés.

A politikai propagandával ellentétben, az állami iskolákban sokkal több az ilyen botrány, mint az egyháziakban. Az már csak érdekesen mosolyogtató, hogy mennyi butaságot képesek az emberek elhinni, hiszen ez így lenne, már csak a számok törvényéből adódóan is.

A mostani angliai botrányok is komolyan mutatják a szűrés, megelőzés hiányát. Ez ott az iskolákban létezik, ott gyűltek össze, ahol nem: TV, kormányminisztériumok, kórház.

picur3ka 2014.07.19. 11:52:58

@Lion K:

Ez a visszavonulás csak porhintés. Ez nem múlik el, majd esetleg a szexuális vágy elmúlásával. Savile még a 70-es éveiben is aktív volt.

picur3ka 2014.07.19. 11:56:41

@bbjnick:

Jobb, ha vigyáz akkor, mer majd jól körbecsinyálják, s nem fogja merni bevallani. Meg különben is, most már ő is.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 11:59:43

@Bell & Sebastian: ezerre három, elnézést

Bell & Sebastian 2014.07.19. 12:00:55

@Bell & Sebastian: ezerre három, elnézést

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 12:11:10

@mcc:

"Még mindig nem értem, mi olyan hihetetlen." --- írod.

Azt állítod, hogy 1970-1975 környékén, amikor te középiskolás voltál, az iskoládban a tanárok rendszeresen jártak diáklányokkal, gyakoriak voltak az egyéjszakás kalandok stb. Később arról írsz, hogy te két ilyen esetről tudsz. Két eset még nem rendszer.

A szocializmus egy vér erkölcstelen világ volt (tudom, mert én is abban nőttem fel), a szexuális erkölcsök kimondottan szabadosak voltak, de olyan, hogy egy tanár egy diáklánnyal nyilvános kapcsolatot folytasson, több ok miatt is, kizárt volt. Én is tudok olyan esetről, hogy egy tanár összejött egy diáklánnyal és elvette, no, de ez "botrányos eset" volt és nem magától értetődő jelenség. Én is emlékszem olyanokra, hogy tanáraim kirándulásokon lerészegedtek és a férfi és női kollégák egymásba gabalyodtak, de diákokkal ez kizárt volt (vagy ha meg is esett, akkor az titkolnivaló szégyen volt és veszélyes folt volt egy tanáron, amivel zsarolni lehetett).

A szocializmus egyik fő vonása volt, hogy a magánélet is hivatalosnak minősült, s így ideológiai ellenőrzés alatt állt. Egy tanárnál különösen! Csak addig volt jogod a magánéletre, amíg az megfelelt az ideológiai elvárásoknak. Egy tanár azért sem engedett meg magának mindenféle kétes kalandot, mert a hatalomgyakorlás bevett módszere volt a zsarolás: gyakran olvastak a fejedre valós vagy kreált bűnöket ilyen-olyan feletteseid, majd ezekkel zsarolva tartottak sakkban vagy használtak föl bűnbaknak "saját s*ggük védelmében".

Bár lehet, hogy a belpesti elitiskolákban az már akkoriban is másként volt... :-|

Bell & Sebastian 2014.07.19. 12:13:05

@Szúrófény: Nem ismertem, nálunk a zsici dívik. Nekem Suchman Tamásnál tűnt fel először, addig nem érdekelt, mert ártatlannak születünk.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 12:15:07

@bbjnick: A tanárok inkább ittak, mint a kefekötő, az összes többi csak utána következett.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 12:35:34

@Bell & Sebastian:

Az ivászat bocsánatos bűnnek számított:-)

Persze csak addig, amíg nem volt/lett valami galiba, mert akkor azok is, akik tíz perce még veled ittak, nyomban rád, az "iszákosra" próbálták verni a balhét.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 12:52:35

@bbjnick: A szocialista értelmiség vedelt. Hogy elengedje a rendőr, ahhoz kellett a párttagkönyv. A vedelés az orosz kultúra szerves része.
(Mivel "csokigyárban" dolgoztam, nem szeretem a csokit.)

De el lehet képzelni, hogy miféle, pompás ötleteik támadhattak részegen? A szocialista értelmiségnek.

picur3ka 2014.07.19. 13:59:31

Na, ez visszavezet BBJ igazságához, igen pontos korrajzot készített fennebb, ez a 80-as, 90-es években lett gyakoribb szerintem.

Hálistennek, mint mondja, ötleteik lehettek, csak kivetelezni, alkolos befolyásoltság okán nem tudták őket.

Ez egyébként figyelemreméltó, hogy a személyellenes bűncselekmények között (vagy még nagyobb körben is talán) a szexuális bűncselekményeknél nagyon alacsony számban szerepel az alkoholos/drogos befolyásoltság.

Az elkövetők nagy többsége fizikai/szellemi/érzelmi problémákkal küzdő, retardált személy.

- erőszakos/kegyetlen személyiség
- szellemi fogyatékos
- szexuálisan deviáns

Többségük szintén egyedül/párkapcsolaton kívül él. Szakértői magyarázat: fizikai vagy szellemi, érzelmi fogyatékosságuk okán, nem tudnak normális párkapcsolatot teremteni.

Az alkalmi elkövetőknél hasonlók figyelhetőek meg, időszakos trauma, első helyen erőszakos cselekmény áldozatai voltak, aztán családi élet, párkapcsolat megromlása.

Érdekes történelmi adalék, hogy a feudalizmusban - a most megváltoztatott - 12 éves korhatárral ellentétben, 14 volt a korhatár. Nemcsak igen súlyosan büntették a szexuális bűnselekményeket, de a korabeli beszámolók szerint, a megelőzés is sokkal hatékonyabb volt:

„Az esetek csaknem felében a cselekmény kísérleti stádiumban marad azért, mert a megtámadott segélykiáltásaira a közelben levők összefutnak – a közösségi szolidaritás parancsa még eleven ekkortájt az emberekben –, megakadályozzák, hogy egy nőt meggyalázzanak.”

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.07.19. 13:59:33

@Bell & Sebastian: "@Begren: 0,3% (3.000 esetre 1) "

Tanároknál mennyi ez az arány?

Bell & Sebastian 2014.07.19. 14:53:45

@Disznóvári: Kérdezd a tanárokat. A pap-mininstráns eseteknél gyakoribb a tanár-diák.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 15:00:54

@picur3ka: Az egy dolog, hogy mit mond a törvény. A nyugati és keleti kultúra gyakorlata ebben a kérdésben a mai napig eltér. Nemrégen volt Magyarországon egy rongyrázó cigány lagzi, 12 éves menyasszonnyal.

A sémi népekről meg Teve tudna mesélni, ott a buzulmán több, mint ostoba szóvicc.

Mi meg itt csücsülünk, pont középen.

picur3ka 2014.07.19. 15:15:17

Bizony így van, mi meg itt csücsülünk, pont középen.

Angliában a korhatár a XVI. század végéig 10 év volt, nálunk pedig 14.

Aztán lecseréltük 12-re, hogy nyugatosan felzárkózzunk, most meg visszacseréltük 14/18-ra, mert ők meg közben felzárkóztak...

Talán a 80-as évekből való a Paedophil Act a UK-ben, amely 16 évnél húzza meg a korhatárt.

India meg az angolok úgy küzdenek a tiniterhességek ellen, hogy beleszakadnak, nálunk meg kulturális ünnep lett...

Nyilván több, ha a gazdag fickónak 60 felesége van, csak gondolj bele, mi jut a többinek.

------

Akartam kérdezni, hun van Teve?

picur3ka 2014.07.19. 15:22:02

@Disznóvári:

Számokat nem tudok, de ott is jól meg lehet lepődni, hiszen:

- a pedofil cselekmények nagy részét férfiak követik el, ezeknek többsége homoszexuális pedofília

- az elkövetők sokkal nagyobb arányban idősek 40-70, mint egyéb szexuális bűcselekményeknél

- a 40%, fiatalkorú elkövető

- a legtöbb eset családon belül történik, valamint szomszéd, közeli ismerős, nagy család/rokon az elkövető

Mindebből logikusan következik, hogy a tanári elkövetők száma is meglepően kevesebb kell, hogy legyen, mint azt a közfelfogás, közbeszéd tartja.

egysmás 2014.07.19. 15:32:04

@Bell & Sebastian: Jah, az egyetlen különbség, hogy szemben az egyházzal, az iskolát nem arra használják, hogy bújtassák benne a pedókat, a legfőbb tanár -az oktatási miniszter- pedig ellentétben a pápával, nem azzal foglalkozik, hogy lehetőleg ne derüljenek ki a cuccok.

Mert ugye nem az a fő botrány, hogy volt pedofil pap, hanem az, hogy az egyház bújtatta őket, hogy védje a renomét.

Csak erről az apróságról mindig megy a terelés.
Mondván, hogy ott nem is sok a pedó.
Mintha az lenne a fő baj, hogy sok a pedó, nem pedig az, hogy maga szervezet védi, protezsálja őket.

picur3ka 2014.07.19. 15:37:36

@egysmás:

Épp az ellenkezőjét látjuk annak a jelen esetben is például, mint amit állítasz.

Polanszky úrral is mi lett, például?

Nemcsak Savile úszta meg ugyanis.

egysmás 2014.07.19. 16:00:17

@picur3ka: Ellenkezőleg?

A Katolikus Anyaszentegyház Ratzinger nevű bíborosa nem azon ügyködött, hogy ki ne derüljenek a dolgok?

Megy a nagy ihajtyuhaj a magdalénázáson, és felfüggesztették a teljes ir katolikus egyházat, a vezetői előzetesben, és mint Biszku, várják a büntetésüket?

Polanskyt elítélték, és ha kiteszi a lábát a onnan, ahol van, ülni fog.
Ratzinger is?
Meg a többi bűnpártoló?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 16:28:29

@egysmás:

Nem vagy te egy kicsit nagyon hülye?

"(...)

Visszaéltetek a bizalommal, amit ártatlan fiatalok és szüleik helyeztek belétek. Ezért felelnetek kell a mindenható Isten előtt és az erre létrehozott bíróságok előtt. Elvesztettétek Írország népének megbecsülését és szégyent és gyalázatot hoztatok paptestvéreitekre. Azok, akik közületek papok, megsértettétek a papi rend szentségét, amelyen keresztül Krisztus jelenvalóvá válik bennünk és cselekedeteinkben. Amellett, hogy hatalmas károkat okoztatok áldozataitoknak, nagy kárt okoztatok az egyháznak és a papságról és szerzetességről való közvélekedésnek.

Arra buzdítalak benneteket, hogy végezzetek lelkiismeret-vizsgálatot, vállaljátok felelősségeteket a bűnökért, amelyeket elkövettetek és alázattal juttassátok kifejezésre sajnálkozásotokat. Az őszinte megbánás megnyitja a kaput Isten megbocsátása és a tényleges megjavulás kegyelme előtt. Személyesen imát és penitenciát kell végeznetek azokért, akiket megbántottatok, hogy így ti is tegyetek cselekedeteitek jóvátételéért. Krisztus megváltó áldozatának hatalma van megbocsátani a legsúlyosabb bűnöket is és a legszörnyűbb rosszból is képes jót teremteni. Ugyanakkor Isten igazságossága megköveteli tőlünk, hogy adjunk számot cselekedeteinkről anélkül, hogy bármit is rejtegetnénk. Ismerjétek el nyilvánosan vétkeiteket, vessétek alá magatokat az igazságszolgáltatásnak, de ne veszítsétek el reményeteket Isten irgalmában.

(...)"

uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1463

Tudod mi van ideírva? Az, hogy aki bűnös, az adja fel magát. Ha ezt a pápa mondja a papoknak, az kétségbevonhatatlanabb parancs, minden katonai parancsnál.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.07.19. 16:38:22

"És bár egyáltalán nem akarok egyenes kapcsolatot teremteni S. tanár ügye és politikai ideológiák között, de az tény, hogy ezt a fővárosi értelmiségi elitet leginkább a baloldali-liberális attitűd jellemzi, ezt hozták otthonról, ebben érzik magukat otthon, ezen belül folytatják saját belső vitáikat, és ebből kibeszélve vitatkoznak az ő köreiken kívüli társadalomról a csak lassan újraépülő párhuzamos (jobboldali, konzervatív, whatever) értelmiségi elitekkel."

Hibás következtetés. Ez minden olyan közösségben előfordul, ahol a konform viselkedés minden más értéket felülír, azaz hogy a közösség érdekében nem szabad se megkérdőjelezni, se kritizálni semmit. Ez nem csak a "balliberális értelmiségre" igaz.

egysmás 2014.07.19. 17:45:27

@bbjnick: "Megy a nagy ihajtyuhaj a magdalénázáson, és felfüggesztették a teljes ir katolikus egyházat, a vezetői előzetesben, és mint Biszku, várják a büntetésüket?"

he?

Benn csücsülnek a böriben?
Jah, nem!

Ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.19. 18:31:04

@egysmás:

Neked vannak adataid arról, hogy hány eljárás van folyamatban és hány embert ítéltek már el?

picur3ka 2014.07.19. 19:02:16

@egysmás:

Tudjuk, utálod az egyházat, a katolikusokat, a papokat, de ezt így beköpködhetnéd minden logika és összefüggés nélkül, akármelyik topikba.

Nem is a papok közt van a legtöbb pedofíl. Ja, akkor nem is az a baj, hanem az, hogy titkolják, rejtegetik. Ha rejtegetnék, nem tudnál róla, az elég valószínű.

Téma: S Pál, kommunista-szocialista-liberális, állami oktatási intézményben diákokkal buzeráló, támogatott világi értelmiségi. A nemzeti televízió oszlopos munkatársa, kollegái tudják a hobbiját és annyira nem történik semmi, hogy még soha senki feljelentést nem tett, vizsgálatot se nem indított. Te személy szerint pedig annyira rejtegeted, hogy a papokat vitatod meg helyette.

Polansky egy elítélt szökevény jogállása szerint, erőszakos bűnöző. Csak mindenfélék védik, meg rejtegetik a törvény elől, s nem, egyik sem az egyház: Hollywood, a buzi művészek szövetsége, a lengyel, a francia, a svájci állam. Világiak. Mind.

Írországot pedig felesleges idehozni, az csak névben ez meg az. Valójában vagy 600 évvel ezelőtt járó társadalmi formáció, csak papíron szekuláris állam és valószínű, nem nagy túlzás azt mondani, hogy a Vatikán modernebb, mint ők.

Az ír iskolák nagy része ma is vallási iskola. Az ügy eltussolgatása az ír egyház ÉS állam közös ügye volt.
Mellesleg, 1930-tól beszélünk. Nem kell nagy ész hozzá, hogy a testi fenyítés általános jogi gyakorlat volt a vizsgált időszak jelentős részében.

Másrészt kit ítélnél el, valami halottakat?

S mégis. Képzeld el, SP tanár bácsival ellentétben, ott vizsgálatot indítottak, többet is. Az egyik vezetőjét, egy kardinálist meg kirúgták - nem az állam, nem, az egyház - mert a vizsgálat eredményét csak az egyháznak adta át, a rendőrségnek meg nem.

Próbáljál meg sipire koncentrálni, az legalább a te országodban történik ráadásul.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 19:09:00

@bbjnick: Nagyon egyszerű a felállás. Ez is csak megideologizálja, miért kell ütni a katolikusokat (a többi ugye messze van, kit érdekelnek?), majd onnan ugrik egy nagyot és az éesz a vége, a vallásos jobboldal egy szemforgató, farizeus bagázs, le velük és éljen a liberál-bal, ugyan azok is ugyanezt csinálják, de legalább bevallják, mert lám.lám, S. ügyét is milyen jól megírták.

Amikor Holger belinkelte, abban a pillanatban világos volt, hogy leszedik róla a pedo- és buzivádat, majd jönnek a katkó papok.

A forgatókönyv mindig ugyanaz. Másról leszedni a keresztvizet, mert a mi farizeusaink / szaduceusaink / esszénusaink sokkal, de sokkal különbek!

Hát hogyne. Egyenesen vezetésre születtek, follow me, és minden jó lesz!

Bell & Sebastian 2014.07.19. 19:12:34

Picur, Tevét a retardált addig buzerálta, míg eltűnt. Legalábbis innen, máshol még összefutni vele.

picur3ka 2014.07.19. 19:13:36

"A MAJOR sex crime crackdown has led to the arrest of 660 suspected paedophiles across Britain, including 67 in Yorkshire, the National Crime Agency said today.

The six-month operation targeted internet users who access child abuse images but has already led to charges for serious sexual assault...

The NCA said suspects include doctors, teachers, Scout leaders, care workers and former police officers. In total, only 39 registered sex offenders are among those arrested.

Officers have searched 833 properties and examined 9,172 computers, phones and hard drives...

All are male, white north European and aged between 14 and 70. Some are married, some with children of their own, all of whom have been supported and have protected by child safeguarding arrangements...

The 431 children who were safeguarded were in the “care, custody or control” of the suspects, and included 127 who were deemed to be at immediate risk of harm..."

www.yorkshirepost.co.uk/news/main-topics/general-news/doctors-teachers-scout-leaders-and-ex-police-among-600-paedophile-suspects-held-1-6731996

egysmás 2014.07.19. 19:32:13

@bbjnick: A baliberális bulvármédia tudósítana róla, ha lenne ilyen.
Sőt, az igaz katolikus konzervatív kibaszottulszentéletű ifjúsági mozgalom szintén ott örvendezne, hogy megkapják a tömeggyilkosok, amit érdemelnek.
gondolom.

Ám, csak néma kuss van.
Tehát nem történik semmi, pihentetés van, hátha megnyugszanak a kedélyek és nem kell lesittelni azokat a kedves öreg néniket, bácsikat.

@picur3ka: nem, bazeg, azon megy a vita a részemről, hogy balliberális dolog-e a pedofília meg a pedofilbújtatás.

Amennyibben a katkók a szentté avatott gyerekbaszó-bújtató, magadalénizáló pápájukkal együtt liberális, úgy oké, de faszomöccse, akkor a liberális szó konzervatívul egyszerűen gyerekbaszót jelent.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 19:53:57

@egysmás: Persze, hogy balliberális dolog a laza nemi erkölcs, méghozzá annyira, hogy teljesen nyíltan megy a szodómia. Elég megnézni, hogy merre cirkuláltak a szodomiták, amikor pont nem a ballib volt a nyerő.

Azt sem tagadja senki, hogy a katolikus egyházban erős a zsidó befolyás, sőt, még buzilobbi is van.

Remélem, kipurgálják ezeket az akolból. Mint a ballibeket a hatalomból. Nem kis feladat, az biztos.

Szerinted egy egyszerű állampolgár milyen következtetésekre jusson mindezek ismeretében? Hát még ha történetesen katolikus? Hogy egyik sem különb a Deákné vásznánál?

Ezt ti csak szeretnétek. De nem így van.

picur3ka 2014.07.19. 20:07:52

@egysmás:

Ezt mán Padilla pedig egyértelműen megfogalmazta, és igaza volt, nem valószínű, hogy te a kulturális vonatkozásokat képes vagy, vagy hajlandó lennél megérteni.

Próbálkozzunk nyelvileg! Liberális. Magyar fordítása: szabadelvű, szabados. Az. Amikor az sszony nem veled, hanem a tejesemberrel hál. Magyari polkorrekt az erkölcstelenre. Kicsapongó, laza erkölcsű.

Egyébként miért hirdetik a szexuális szabadságot, a buzulást, etc.?

Ez teljesen nyílt és egyértelmű. A magyar bal-lib pedig egy tolvajok gyülekezete is. A legkorruptabb párt voltak a legkorruptabb EU-s országban.

A SZADESZ főhadiszállás a 90-es években Pesten pedig egész egyszerűen egy körbe-baszoda volt. Szó szerint.

Még akkor ilyen kérdéseid vannak, az mán röhejes.

egysmás 2014.07.19. 21:25:53

@picur3ka: fixált vagy.

Mi a baszás abban, hogy a liberális állam elismeri a katolikus egyházat, a protestánst, zsidrákot, böszörményt, hitgyülit, meg a többit?
Mi a szex az általános választójogban?
Mi a nemiség a szabad iskola- és orvosválasztásban, hadkötelezettség eltörlésében?

@Bell & Sebastian: milyen következtetésre jusson, ha szerinte láthatóan zsidóbuzi befolyás alatt áll az egyház?

Azt nem tudom, milyenre kéne jutnia, csak azt, hogy milyene jutott: tűzzel-vassal védi és következetesen kiáll a az akkori és a mai vezetők személye és politikája mellett.

picur3ka 2014.07.19. 21:53:39

@egysmás:

Az volt a kérdés, s most meg már megint témát váltottál.

Nem én vagyok fixált, te vagy egy súlytalan maszatoló.

Bell & Sebastian 2014.07.19. 22:11:08

@egysmás: "... tűzzel-vassal védi és következetesen kiáll a az akkori és a mai vezetők személye és politikája mellett."

Semmit sem tudsz erről (sem), maradjunk ennyiben.

egysmás 2014.07.19. 23:59:04

@Bell & Sebastian: Mondja nekem egy olyan ember, aki szerin a liberalizmus az a tekintélytiszteleten alapul, egyébként meg azt jelenti, hogy basszunk össze-vissza...

@picur3ka: Állítottál. Azt, hogy a liberalizmus az a magyari polkorr a (szexuális) erkölcstelenre.

Én rákérdeztem néhány liberális vívmányra, hogy abban mi a nemiség.

Most meg azt mondod, maszatolok.

Jah. Azt csinálom.
Amennyiben a konzisztencia keresése a beszélgetőpartnerem mondókájában az maszatolás, azt csinálom.

picur3ka 2014.07.20. 00:28:26

@egysmás:

Köcsoglistán fenn vagy? Mer' ott a helyed.

Bell & Sebastian 2014.07.20. 01:33:33

@egysmás: A kettő között nincsen ellentmondás.

Nevezetesen a tekintélyelvűség és a promiszkuitás között. A bonobo majmok és a liberálisok egyazon elvek alapján szerveződnek. A bonobo majmokat azért nem mutogatják állatkertben, mert a hierarchia kialakítása és fenntartása kizárólag a coituson alapul, amiben nem finnyásak (apu, anyu, gyerekek). Ha érdekelnek a részletek, majd megnézed az SZDSZ prominenseinek párválasztási szokásait, különös tekintettel a belterjességre, partnerváltásaik sűrűségére és a permutálás során követett elveikre.

A katolikusokról nagyjából annyi fogalmad van, mint liberálisnak a monogámiáról. Mindketten hallottatok már róla harangozni valamit, de nagy hülyeségnek tartjátok.

Szóval, köcsöglistás lettél.

Szentkereszti Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.20. 17:13:43

Nem igazán értem, mi a botrány.

Az iskola neve Ságvári volt, nem? Aki oda adta a gyerekét, az tudhatta, hogy szélőliberális, judeobolsevista nevelést fog kapni. Reklamálni annak van oka, akinek a gyerekével nem fajtalankodtak az aberráltak!

Az igaz viszont, hogy a gyerekek ezt nem érdemelték meg.

Szentkereszti Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.20. 17:23:05

Emlékszem, amikor a szélsőballiberálisok amiatt hőzöngtek, mert Áder közölte azt a nyilvános adatot, hogy az egyik börtön összes előzetes fogvatartottja az MSZP-SZDSZ-re voksolt 2002-ben. Mind!

Az MSZP-SZDSZ a bűnözők érdekvédelmi szervezete. Ezért szavaznak rájuk a Sipos-féle véglények is.

Szentkereszti Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.20. 17:30:07

Ez a Sipi amúgy ugyanaz a szélsőliberális Sipi, aki errefelé is szokott kommentelgetni, mint "citizen of the EU"?

picur3ka 2014.07.20. 17:39:18

@Szentkereszti Istóczy Győző:

Én nem tudom, majd Alfa kinyomozza. Ő a belső AVH-s.

egysmás 2014.07.20. 20:26:47

@Bell & Sebastian: akinek egynél több nője volt, az nem monogám, aki nem monogám, az köcsöglistás.
Értem!
Ennek neve is van: reakcióképzés.

hu.wikipedia.org/wiki/Elh%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3_mechanizmus

Megértem, hiszen szar lehet állandó nyálfolyással élni, pornóra recskázni, tudva, hogy abban, amit ott látsz, sosem lesz részed.
Szar lehet érezni, hogy az idő egyre csak múlik és a remetepóz az egyetlen, amit variálni tudsz.
Lenézni, utálni azt, akinek több jutott! Ennyi maradt neked.
Azé' szánlak egy kicsit.
Úgy a magam módján.

@Szentkereszti Istóczy Győző: Mióta nyilvános az az adat, hogy mozgóurnáknak mi a tartalma?
Mióta nem kell belekeverni a többi szavazat közé értékelés előtt annak tartalmát?

picur3ka 2014.07.20. 21:12:59

@egysmás:

Jobb lenne, ha nem égetnéd magad ilyen alapfogalmak nem értésével.

Bell & Sebastian 2014.07.20. 23:42:30

@egysmás: Nem látom be, mi dolgunk még egymással, ha én már végeztem, miközben neked is pont annyi időd volt rá, mint nekem.

pocaklakó minimanó 2014.07.21. 15:22:18

Ha egy csoportnál előjönnek a csúnya ügyek és ott az eltussolás miatt kollektív a felelősség, akkor egy másik csoportnál miért nem?

pocaklakó minimanó 2014.07.21. 17:26:29

Kisebb hírértékű...

"Boys used to come and tell me that they go the ritual bath—they’re being sodomized,” the rabbi said. “Girls used to tell me that their father sleeps with them.” Faced with mounting reports of child molestation, Rosenberg founded a free hotline to inform his community about sexual predators, as well as how to get the police involved. Other rabbis denounced the open condemnation of community pedophiles, labeling Rosenberg an “informer” against the Jewish people." (www.thedailybeast.com/articles/2014/01/27/rebel-rabbi-exposes-child-molesters.html)

picur3ka 2014.07.26. 20:39:08

Külföldre távozott állítólag, csak tudnám, mért.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.30. 15:17:53

@rajcsányi.gellért (ergé): Milyen érzés ennek a mocsoknak az előfutárának lenni?

valasz.hu/kultura/pedofilugy-s-pal-es-a-balliberalis-elit-belterjes-nyaralasai-102595

Mert ugyan a balliberális elitet ki nem állhatom, de ez mocsok.

picur3ka 2014.07.30. 17:02:48

@Holger Hartland:

Ez szerintem érdem. Valami, amire Ergé büszke lehet.

A közelmúlt titkainak feltárása. Az én könyvemben nagy piropont.

Már csak egy hivatalos, független bűnügyi vizsgálat hiányzik, mint azt minden esetben indítanak civilizált országokban ilyenkor.

Kéne követelni, ha ilyent nálunk a kormány vagy akárki más hivatalból nem rendel el.

picur3ka 2014.07.30. 17:04:21

@Holger Hartland:

Mer ugye, mocsok az, ami történt, nem az, hogy megírják.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 17:16:10

@Holger Hartland: Nem szép dolog egyenlőbbnek, belterjesnek és szabatosnak beállítani más emberek régen volt gyerekeit, mai, liberális felnőtteket.

Egyenesen csúnya dolog.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 17:19:10

@Bell & Sebastian:

"Jó tanítványok" voltak a fidesznyikek! Épp úgy lapátolják a szart egykori mestereikre, ahogyan tőlük tanulták.

picur3ka 2014.07.30. 18:03:06

Én ezt nem szardobálásként értékelném.

Ennek a kivizsgálása nagyon fontos lenne.

Persze, ha megint semmi nem türténik, akkor csak annyi, igen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 18:06:17

@Holger Hartland:

Ha a Schmitt-ügynél nem zavarta a szépérzékét a koncepció mocskossága, most miért fintorog?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 18:25:02

@picur3ka:

Pontosan mit kellene kivizsgálni?

picur3ka 2014.07.30. 19:18:05

@bbjnick:

Hogy mi történt a konkrét esetben és ezen táborok szervezeti, működési rendszerét.

S mit kell kivizsgálni a 70 évvel ezelőtti ír iskolákban?

Van, ahol kivizsgálásokat indítanak ilyenkor. Valamelyik államtitkár rendelte el utóbb a UK-ban is.

Szerintem, igen helyesen. A furcsa az, hogy botrány botrány hátán és semmi nem történik.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 19:33:46

@bbjnick: Trágya szétterítése robbantással is lehetséges. A mezőgazdaságban ezen már régen túlléptek, mert nem jött be az elképzelés.

Ha csak az eset(ek) dallamára koncentrálunk, a napnál is világosabb, hogy rendszerszintű a rohadás.

Egyébként az ügynöklista célzott szivárogtatása pontosan ez a kategória. A módszer sikeresen elveszi majd ennek az élét is. Itt sem cél a generális megoldás, csak az ellenfél defenzívában tartása. Ami igazán érdekes lenne, hogy például S. -nek kik voltak a mentorai, az sohasem fog kiderülni, a tartótisztek névsorával jól őrzik azt valahol.

Belháború lesz ez, pontosan annyira, mint Ötvenhat egyik vetülete. Része az előadásnak, amit a szórakoztatásunkra kitaláltak.

Ahhoz képest, hogy mennyit beszélünk róla, kézzelfogható értelme vagy következménye nincsen. Letelik a csoda három napja és karaván halad tovább.

Csak nehogy megmozduljon az a Gábriel, ha már egyszer odarakták.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 19:36:49

@picur3ka: Pont ez a furcsa, hogy ismét nem történik semmi.

picur3ka 2014.07.30. 19:39:06

Hülye érzés, mindig azt hiszem,, engem szólítanak.

Sőt, honnan tudjuk, hogy ma ilyenek nem működnek?

Az USA-ban és a UK-ben több száz ilyen 'sex ring'-ről tudnak. Meglepődnék nagyon, ha nálunk nem lennének.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 22:08:21

@picur3ka:

S. ügyében/ügyeiben vagy a bánki vagy a szendrői stb. táborban történetekkel kapcsolatban egyetlen feljelentés sem történt. Ha tömegesen kezdenék följelentgetni az egykori tanítványok/táborozók egykori tanáraikat/nevelőiket, akkor volna alapja egy akár kormányzati szintű vizsgálatnak, így...

picur3ka 2014.07.30. 22:24:29

@bbjnick:

Nem mindenhez kell feljelentés. Sehol. Csak az különbözik, hogy hol, mihez. Bizonyos ügyekben állami/akármilyen szervi hatáskörben feljelentés nélkül is nyomozást indítanak.

Szerintem, így kellene, hogy legyen. Végeredményben állami iskoláról beszélünk.

Érdekes módon a két tanárt meg annyi rendőrt, akik munkakörülményeik tényeit mondták el, azonnal kirúgták, felfüggesztetták. Ki tett feljelentést az ő eseteikben? Tudtommal senki.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 23:13:43

@picur3ka: Mi az a szex-ring? Jut eszembe, valaki a Hagyma feltörését emlegette. Az angolok ott kapták el (a mély-neten) a legutolsó razzia "áldozatait", talán maga linkelte. Mit görcsöl ezen Putyin, ha van kész recept?

picur3ka 2014.07.30. 23:22:47

Biztosan más változat, legalább. A részleteit nem tudom, de az angol rendőrség szeret beépülni.

A szex-ring szó szerint az, amit SP csinált. Definíció szerint a pedofília kutatásban (egy felnőtt-több gyerek). Ezekből szerveződnek gyakran a szindikátusok, a szex bizniszbe vezetik be így a gyerkőcöket.

A rendőrséget ezért különösen érdeklik bizonyos országokban az ilyen esetek.

picur3ka 2014.07.30. 23:24:01

@Holger Hartland:

Ne maszatoljon, most írta, hogy Ergé nem olvassa a kommenteket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.30. 23:40:06

@picur3ka: Mert maguk írják azokat. :)

A nicknek címzett válaszokról érkező e-mailben bíztam.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 23:46:45

@picur3ka: Akkor olyan többnejűség -féle. Strapás dolog lehet a szexuális bűnözés, szerintem nagy hülyeség az egész.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 23:52:52

@Bell & Sebastian:

Nem a magunkfajtáknak való:-D

picur3ka 2014.07.31. 00:08:08

@Holger Hartland:

Kikérem magamnak. Nekem válaszolt a minap, nem is kérdeztem semmit.

Engem olvas, biztos ki akar tiltani.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.07.31. 00:29:26

@bbjnick: "@Bell & Sebastian:

Nem a magunkfajtáknak való:-D "

Mi az, ami közös benned és B&S-ben, ami miatt "magunkfajtának" hívod őt, és amire büszke vagy?

Bell & Sebastian 2014.07.31. 11:28:55

@ALFI: Monogámoknak a buziparty nem való, mert lehet benne lazsálni.

Pont nektek való, mert telibe kaphatod az összes személyiségedet, nyulastól, ügynököstől, bibsistől, konyhamalac 's azon is túl.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.07.31. 12:13:35

@Bell & Sebastian: Buta vagy náci.
És tegnap kissé elszámoltad magad, nem fog következmények nélkül maradni.
(A mandisok nem basztak ki úgy látszik, mondjuk nem lep meg.)

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 13:52:39

@picur3ka:

Látom, igen erős igény mutatkozik arra, hogy "hivatalos" vizsgálat állapítsa meg, amit te látni-hallani szeretnél.

Végül is, az sem baj, ha nem vizsgálják ki ... elnézést, Virág elvtárs, ez már az ítélet.

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 14:08:46

@bbjnick:

Hogy jelen esetben mi a koncepció mocskossága, azt érteni vélem.

Schmitt-ügyben mi is volt az?
Mert ott ugye volt egyfelől egy ilyen korabeli VIP-doktori, némi külsős segítséggel (nyilván nem egyedül Schmitt szerezte így, de ahogy az egyszeri tolvajnak nem mentség, hogy más is lop, úgy ez Schmittnek sem felmentés), meg volt egy jelenkori többkörös hazudozása arról, hogy márpedig ő csinálta az egészet, egyedül és/vagy csak annyit hibázott, hogy elfelejtette kitenni az idézőjelet a dolgozat első karaktere elé és utolsó karaktere után. Mert akkor már rendeben is lett volna minden.

Hogy jön mindez ahhoz képest, hogy egyedi és sajnos nagyon is későn napvilágra került esetből a HV megpróbál pedofil ügyet kreálni (ami nyilvánvaló hazugság) és egészet próbálja általánosan ráhúzni a politikai ellenfelekre.

picur3ka 2014.07.31. 14:19:16

@Robinzon Kurzor:

Nézze csak, maga ítélkezik vizsgálat nélkül:

"Látom, igen erős igény mutatkozik arra, hogy "hivatalos" vizsgálat állapítsa meg, amit te látni-hallani szeretnél. Végül is, az sem baj, ha nem vizsgálják ki ... elnézést, Virág elvtárs, ez már az ítélet."

"egyedi és sajnos nagyon is későn napvilágra került esetből a HV megpróbál pedofil ügyet kreálni (ami nyilvánvaló hazugság)"

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.07.31. 15:33:19

@Bell & Sebastian: Csak szólok. Jól tennéd, ha leállnál, mert a saját helyzeteden rontasz az ilyen kijelentéseiddel, ostoba náci.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.31. 15:36:34

"Egy tényt tárt fel a Heti Válasz a "bánki gyerekekről"

Soha nem fogod kitalálni. Azt, hogy zsidók voltak."

cink.hu/egy-tenyt-tart-fel-a-heti-valasz-a-banki-gyerekekrol-1613867457

@rajcsányi.gellért (ergé): Na, milyen?

Bell & Sebastian 2014.07.31. 15:50:09

@ALFI: Idegen bácsiktól jó tanácsot nem veszek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.31. 15:53:59

@Holger Hartland:

A "bánki gyerekek" "zsidósága" épp annyira és épp úgy releváns, mint Jeszenszky Géza "rasszizmusa" vagy Schmitt Pál "plagiárius" volta stb.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 16:21:11

@Holger Hartland: Hábizony, gyónás nélkül nincs bocsánat. Kommunistáknak kollektív önkritika.

Miért is van felháborodva ennyire, mert nekem nem világos. Hogy egyenesen elnézték az imatáborokat, az is ordas hazugság. Még a szocializmus végóráiban is kiszállt az elhárítás az ilyen eseteknél, ha akadt, aki felnyomja a szervezőket. Mondjuk, ha elhárítós kölke is benne volt a buliban, akkor kevésbé valószínű, az anál inkább, hogy ő jelentett.

Nem kell itt idegrohamot kapni a jobboldali kommentároktól, mert a (be)szervezési elv mintázata korábban is ismétlődött, később is és nem csak Magyarországon.

Milyen meglepő, mi?

picur3ka 2014.07.31. 17:22:00

Én ezt a Heti Válasz cikket nem tudom megnyitni, tudna valaki adni egy linket?

Bell & Sebastian 2014.08.02. 00:21:11

@picur3ka: Némi spéttel. Csak be ne avatkozzon a NYT.

picur3ka 2014.08.02. 11:24:27

Ja, mint egy kolléga frappánsan fogalmazott még nálunk is leesik egy maláj gép.

S=klogW 2014.08.06. 05:45:14

@Robinzon Kurzor:

Arról nem ír senki, hogy pontosan hány évesek voltak azok, akikkel maga S. konkrétan intim viszonyba került: ha csak középiskolásokkal, 14 éven felüliekkel, akkor az minden visszataszítósága mellett is, nem pedofília, 14 év felett már nem gyermekkorúakról van szó.

Felvetődik egyúttal egy másik kérdés is:

Bentlakásos középiskolákban, a kollégiumokban az elsősök negyedikesek általi szívatása, MEGALÁZÁSA (szeretik "beavatásnak" eufemizálni) nem szokott nélkülözni megalázó szexuális felhangokat, utalásokat, ráadásul jellemzően nyilvánosan és csoportosan.

EZ talán nem abúzus, bántalmazás?
Függetlenül attól, hogy az elkövető/k maga/uk is fiatalkorú/ak.

Robinzon Kurzor 2014.08.06. 12:44:09

@S=klogW:

Bár az életkor csak büntetőjogi szempontból lényeges, eddig minden utalás csak olyan kontextusban történt, hogy szexuálisan már érett diákok voltak a célpontjai.

Közben persze megy az erőlködés, hogy pedofilt csináljanak S. tanárból, de eddig erre semmi nem utal.

Nincs semmilyen ismeretem középiskolai koleszokról, de szerintem ott nagyon is vigyáznak arra, hogy ilyen "beavatás" ne történjen. Ettől még persze előfordulhat, de szerintem ezt nagyon próbálják fogni.
Ha általános gyakorlat lenne, akkor lett volna ebből botrány, szerintem.

S=klogW 2014.08.06. 13:03:04

@Robinzon Kurzor:

"Bár az életkor csak büntetőjogi szempontból lényeges,"

Meg pl. pszichiátriai diagnosztikus klasszifikáció szempontjából, hiszen mondjuk egy 8-10 éves gyermek össze sem vethető egy 14 feletti fiatalkorúval.

Minek jártatod a szádat, ha tudatlan vagy?

gyalog.galopp 2014.08.06. 13:08:07

@Robinzon Kurzor:

A hatályos Btk. szerint szexuális visszaélésként minősíthető S. tanár esete, de már elévült.
A pedofília az egy jól hangzó bulvár kacsa még az akkori jogszabályok szerint is.

A szexuális felvilágosítás, valahogy évszázadok óta nem működik társadalmi szinten, de nem vettem volna jó néven, ha az én gyerekemet S tanár világosította volna fel.

picur3ka 2014.08.06. 14:38:49

A serdülőkornak az időtartama mára megnőtt. Mindkét irányban. A jog, ha lassan is, de próbál erre lépést tartva reagálni.

A UK-ben 9 évesekkel kezdik a szexuális felvilágosítást és a Pedofíl törvény 16 éves korhatárral van érvényben. Mi csak próbálunk éppen felzárkózni az EU-s normához.

lényegtelen, hogy tizenévesek az áldozatok. hatalmi pozícióval való visszaélés kiskorúakkal.

lényegtelen, hogy elévült, a rendszer szempontjából.

gyalog.galopp 2014.08.06. 15:01:14

@picur3ka:

ez az, nem S tanár ügyében kell jogászkodni, hanem miatta, mivel nincs egyedül, bárhol, bármikor felbukkan belőle egy.

picur3ka 2014.08.06. 23:15:47

@gyalog.galopp:

hát, nem ártani megismerni a működési mechanizmust, az elterjedtségét, a kört, stb.

de nálunk vagy 20 plusz éve bűnmegelőzés nincs. sőt, bűnüldözés is csak módjával. csoda, hogy áll még a kóceráj, ha belegondol.

Robinzon Kurzor 2014.08.07. 00:16:57

@S=klogW:

Butuska barátom, te jöttél azzal, pedofília szempontjából az a lényeg, hogy betöltötte-e már a 14. életévet.

Erre írtam, hogy az csak büntetőjogi szempontból lényeges, egyébként nem ezen múlik, hogy pedofília vagy sem. Nem az áldozat életkora, hanem szexuális érettsége a szempont a diagnózásnál.

És akkor jössz és leírod ugyanazt ...

Szerintem előbb tanulj meg olvasni, mielőtt nagy mellénnyel hülyét csinálsz magadból.

Robinzon Kurzor 2014.08.07. 00:39:23

@picur3ka: "a Pedofíl törvény 16 éves korhatárral van érvényben"

Ez a korhatár pontosan mire vonatkozik?

Tudod mit? Inkább adj egy linket erre a törvényre, ha már állandóan ezzel jössz.

S=klogW 2014.08.07. 06:42:11

@Robinzon Kurzor:

"Erre írtam, hogy az csak büntetőjogi szempontból lényeges, egyébként nem ezen múlik, [...]

És akkor jössz és leírod ugyanazt ..."

Én eleve nem fogalmaztam úgy, hogy "csak".
Na, menjél, játssz magaddal, vagy keress vitapartnert a saját súlycsoportodból: pl. egy csigát vagy gombát.

Robinzon Kurzor 2014.08.07. 10:51:02

@S=klogW:

Össze-vissza beszélsz, nyuszó-muszó!

Mondjuk vitalépesség szempontjából tényleg nem vagyunk egy súlycsoportban, el is menekültél gombászni.

picur3ka 2014.08.07. 13:36:22

@Robinzon Kurzor:

Másodszor és utoljára. Tanulja meg használni a guglit, nem olyan nehéz.

"The Sex Offenders Act 1997 defined paedophilia as a sexual relationship between an adult over 18 and a child below 16."
www.theguardian.com/society/2013/jan/03/paedophilia-bringing-dark-desires-light

www.legislation.gov.uk/ukpga/1997/51/contents

en.wikipedia.org/wiki/Sex_Offenders_Act_1997

picur3ka 2014.08.07. 13:37:23

@picur3ka:

Módosítás:

"Section 45(2) changed the definition of "child" in the Protection of Children Act 1978 (which applies to child pornography) from a person under 16 to a person under 18."

"The Home Office says legalising consensual sexual activity between children "would damage a fundamental plank in our raft of child protection measures".

en.wikipedia.org/wiki/Sexual_Offences_Act_2003

www.legislation.gov.uk/ukpga/1997/51/contents

picur3ka 2014.08.07. 13:38:35

@picur3ka:

A nemi bűncselekményeket elkövetők regisztrációjáról és nyilvántartásáról szóló törvényerejű rendelet:

www.unafei.or.jp/english/pdf/RS_No72/No72_11VE_Middleton3.pdf

Tájékoztató a hivatalok, szervezetek kötelességeiről:

content.iriss.org.uk/throughcare/files/pdf/f1_legis2.pdf

Robinzon Kurzor 2014.08.07. 13:55:41

@picur3ka:

Az elsőről lemaradtam, ezt meg köszöntem!

picur3ka 2014.08.07. 14:18:33

@Robinzon Kurzor:

Szívesen. A tavalyi hazai törvény egyik elemzésében az illető jogász kitért erre, hogy az új törvény az EU-s harmonizáció jegyében született.

S hasonlóképpen, bizonyos feltételek, körülmények meglétekor uo. súlyosan értekeli a nemi erőszakot a 14-18 korosztályban, valamint kitér a fiatalkorú felnőttekre is, ha jól emlékszem, 21-ig.

Nem tudom mióta, de orvosilag ma már a tinédzser kort valami 8/9-től 20-on egynéhány éves korig terjedő időszakként határozzák meg. Amint látom, ehhez idomulnak fokozatosan a törvényeink.

Robinzon Kurzor 2014.08.14. 15:25:01

Éppen házkutatás zajlik Cliff Richard egyik házában egy állítólagos megrontási ügyben, ami még a 80-s években történt, ha igaz.

www.bbc.com/news/uk-28790718

Hogy ez miért nem évült el, azt nem tudom.

picur3ka 2014.08.14. 21:07:57

@Robinzon Kurzor:

"Hogy ez miért nem évült el, azt nem tudom."

Mert a UK-ban nem évül el.

Robinzon Kurzor 2014.08.14. 21:37:09

@picur3ka:

Akkor ezt jól csinálják a júkéjben.

picur3ka 2014.08.14. 21:49:40

@Robinzon Kurzor:

azért kérdeztem hetekkel ezelőtt viccelődvén, hogy nem értem, mért megy külföldre

Robinzon Kurzor 2014.08.14. 21:56:19

Na tessék, az MTVA-ban sem évül el!

index.hu/kultur/media/2014/08/14/az_mtva_varja_s._aldozatainak_jelentkezeset/

Miért gondolják, hogy majd pont egy MTVA-ás etikai (!!!) bizottság előtt fog megnyílni az, aki ezt 25 éve temeti magában.

Eleve micsoda Monty Pythonba illő ötlet, hogy az MTVA-ban etikai bizottságot csinálnak.

Bell & Sebastian 2014.08.15. 12:48:14

@Robinzon Kurzor: A katolikusoknál első kanyarban az Egyház vizsgálja, gondolom, a libsi felekezetben is így van, ha kiborul a köcsög. A TA olyasmi nekik, mint nekünk a bíborosak zsinata.

bömböcz 2014.08.15. 12:59:29

@Bell & Sebastian:
Le kéne szoknia a zsidó-keresztyén-muszlim-budaista megvezetés bódító ópiumáról...

Robinzon Kurzor 2014.08.15. 13:13:37

@Bell & Sebastian:

Ha a katolikusoknál valahogy van, akkor mások is biztos egy felekezet és náluk úgy van.

Hát hogyne ...

bömböcz 2014.08.15. 13:19:28

Felkészül: bojárivánandrás

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.08.15. 14:00:40

@bömböcz: a bia ügy sajtószellőztetése undorító. az ilyen esetek 90%-ban az asszony szörnyűlelkű bosszújáról van szó.

bömböcz 2014.08.15. 14:10:14

@jm padilla:
Ebben most nem vagyok biztos...(de nézze csak meg a látható ékszereit...)
(Bár az asszonyállat mindenre képes, sőt azon túl is...!)
süti beállítások módosítása