Nagy háborúk, honvédek és honvédrajzok − Kommentár 2014/2.
2014. június 16. írta: Redakció

Nagy háborúk, honvédek és honvédrajzok − Kommentár 2014/2.

kommentar_142.jpg

Június 18-án, szerdán este hattól, a budapesti Centrál kávézóban lesz a Kommentár 2014. évi második számának bemutatója, beszélgetéssel egy pohár bor mellett. A lapszámot bemutatja: Ablonczy Bálint felelős szerkesztő.

A számot az első világháború kitörésének századik évforduló jegyében szerkesztették, beszélgetőpartnereikkel is ezt a témát járják körbe. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját a háború kitörésének okairól, a felelősökről és arról kérdezik, vannak-e „jófiúk” és „rosszfiúk” a történetben.

Pintér Tamás Szerecz Miklóssal közösen páratlanul izgalmas forrásközlést publikált a friss lapszámban: a Nagy Háború blog szerzői Kovács György honvéd illusztrált naplóját tették közzé. Ezért Pintér Tamást katonákról, emlékezetről, az áldozat értelméről vagy hiábavalóságáról és a hősiességről faggatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr256306848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füstös-Róka Giovinezza 2014.06.16. 18:52:56

Szívesen vennék egy szürke téglalapot, amit feszt hirdetnek, ha valaki elárulná végre, hol lehet kapni?
Ha utána megnyúzzák nekem azt a gyógypedagógiai szakon végzett informatikust, aki ezt ide kiötlötte, mindenki örömére.

Robinzon Kurzor 2014.06.17. 00:29:15

Kávézó, naná ... miért nem rögtön presszó, tahókám?
süti beállítások módosítása