Elvileg jobboldalinak kellene lennem − Kivonuló középosztály XXII.
2014. május 27. írta: Redakció

Elvileg jobboldalinak kellene lennem − Kivonuló középosztály XXII.

kozeposztaly_22.jpg

PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző olvasóink írásait vártuk. Az eddig megjelent írásokat itt olvashatják.

Egy hazatért olvasónk írása. Fotó: Fortepan.

*

Elvileg jobboldalinak kellene lennem

Kisgyerekként falun voltunk nagyszülőknél. Hétköznap nagyapa segédmunkásként dolgozott valamelyik ÁÉV-nél. A téeszbe elvből nem lépett be. Anyám sokszor elmesélte, milyen érzés volt látni, amikor a nagyapját (dédapámat) bőrkabátos, gumibotos agitátorok éjjel az ágyból húzták ki egy kis agitálásra. Anyám azt is elmesélte, a módos falu legmegvetettebb, legszerencsétlenebb emberei lettek a háború után a kommunisták, a lelkes újgazdák. Ennek okán nagyapám sosem lett téesz-tag, párttag meg pláne nem. Hétvégente és esténként művelte a földeket, ami megmaradt háztájiként. Nagyanyám nappal kapált, éjjel szabott, varrt. Jutottak egyről a kettőre. Közben meséltek, nekünk, unokáknak. Meséltek ősökről, akiknek már majdnem összejött a szép ház ára, amikor jött a nagy válság és elúszott a pénz. A maradékból kápolna lett, mert minek tartsák maguknak.
Aztán a nagyszülők meghaltak, húsz évvel a nemzedékük kihalása után pedig a falu is haldoklik.

Nagyvárosba születtünk. Anya könyvelt, hozott-vitt az óvodába, iskolába. Apa villanyt szerelt hét közben, gyakran vidéken egész héten. Pénteken, hétvégén jöttek táviratok, akkor ugrott, és szombat-vasárnap megkereste a havi villanyszerelői bérét. Aztán már gmk-zott. Ekkor hetente megkereste anyám havi bérét. Jól éltünk mi, gyerekek, de apát ritkán láttuk és akkor se kipihentnek. Közben jártunk hittanra, voltunk elsőáldozók, lépegettünk felfelé a lépcsőn. Meg voltunk kisdobosok és úttörők. Akkor már nem vették komolyan az ideológiai képzést. Aztán láttuk Orbán Viktort a tévében, az NDK-s menekültek autóit a templom körül. Aztán összeomlott anya cége, és apa sem bírta nagyon a heti sok nap munkát.

Lehet, hogy elvileg inkább baloldalinak kellene lennem.

Egyszer megkérdezte a hentes, aki már ismert látásból, hogy teknősünk van-e, annak visszük-e rendszeresen azt a tíz deka darált húst.

Érettségi előtt indult be a fővárosi szociális ösztöndíjprogram. Tanáraim szóltak, pályáztam, megkaptam. Tudtam végre pénzt keresni, hazaadni, ruhát venni, félretenni. Egyetemen akkor épp volt értéke az ösztöndíjnak. Napi élelem, tanszer kijött belőle. Nyaranta dolgoztam, hol ezt, hol azt. Jött a köztársasági ösztöndíj, akkor már nem dolgoztam annyira. Elvégeztem egy második szakot az öt év alatt.

Aztán jött az újabb ösztöndíj. Sok év, fél lábbal itthon, fél lábbal külföldön. Külföldön úgy voltam csóró külföldi diák, hogy itthon kifizettem az autóhitelt, támogattam a családot, és maradt pénz az odakint nevetségesnek tűnő ösztöndíjból.

A munka és tanulás mellett volt idő gondolkodni. Beszélgetni emigránsokkal, első és második generációsokkal. Látni az ottani ipart, adminisztrációt, bürokráciát, jogrendszert és egészségügyet. Kerestem állást, jártam interjúkra. Havi 3300-3600 euró kezdő fizetést kínáltak. Még egyszer átgondoltam a dolgot és hazajöttem.

Lehet, hogy elvileg jobboldalinak kellene lennem.

Elszegődtem a felsőoktatásba. A béremelés után jó pénz volt, csaknem a fele annak, ami a legolcsóbb kinti ajánlat volt. Váltottam mellé vállalkozóit.

Most már én is dolgoztam hét közben és hétvégén is. Ugyanúgy, ahogy nagyszüleim, ugyanúgy, ahogy apám. Jól ment az üzlet, aztán jött a válság. Aztán feleség, gyerek.

Mostanában megint sokat látom Orbán Viktort anyáméknál a tévében. Már nem olyan fiatal. Én sem. Nekem már tíz éve nincs tévém. Még harminc év és állami nyugdíjam sem lesz.

Az intézményünk nevében állami. Gyakorlatban a működési költségek felét adja az állam. Ez az összeg mostanában évi 20-30 százalékot csökken. A béralap tíz éve nem emelkedett érdemben. Az évi tények könyve szerint a friss diplomás diákom 90 százalékát kapja annak, amit én tíz év után. Hétvégente még mindig dolgozom, két teljesen különböző területen. A gyerek ritkán lát kipihenten.

Kezdek fáradni. Ahogy nagyapám. Ahogy apám. Rohad körülöttem a rendszer, ahogy körülöttük is.

Politika? Mikor? Miből? Milyen oldalinak kellene lennem?

Választani? „Ezek közül?” – szokta mondani nagyapám sajátos hangsúllyal.

Magyarország? Külföld?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr326198418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elvileg jobboldalinak kellene lennem − Kivonuló középosztály XXII. 2014.05.27. 07:13:02

Kezdek fáradni. Ahogy nagyapám. Ahogy apám. Rohad körülöttem a rendszer, ahogy körülöttük is. Politika? Mikor? Miből? Milyen oldalinak kellene lennem? Olvasónk írása.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2014.05.28. 00:25:35

@Bell & Sebastian:

Ez egy állítás, miszerint állítólag megjelent valami a NYTimes-ban.

Amit utána az archívumból linkeltél, abban meg nincs semmi magyar vonatkozású tartalom.

Szóval?

(De miért is te csinálod meg bébéjé háziját?)

Alfomernok2 2014.05.28. 00:27:22

@Bell & Sebastian: A hozzád hasonló ostoba nácik teszik (részben) jogossá a baloldal nácizását. Ha ti nem lennétek, a vád leperegne a konzervatív jobboldal tisztességes részéről.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 01:01:29

@Alfomernok2: @Bell & Sebastian: @Robinzon Kurzor:

Látom, buli van:-)

Huszonnyolcadikai cikket nem találtam a kereshető NYT archívumban, a printszámok oldalképei pedig csak 1980-ig szabadon megtekinthetők, de egy huszonötödikei Henry Klamm-tudósítást találtam, amiben megemlíti Laktelket, az ott összegyűlt, sokkal inkább nacionalista, mint liberális "populists" és a főként budapesti ''democratic opposition'' elhatárolódását ezektől.

www.nytimes.com/1987/10/25/world/budapest-leaders-look-for-support.html

Hogy huszonnyolcadikán mi jelent meg a NYT-ban annak majd utánajár @Alfi az OSZK-ban:-)

Bell & Sebastian 2014.05.28. 08:00:30

Mindenki hazudik, főleg Csoóri, de Konrád semmi esetre sem, ez a lényeg, nemde bár.

@Robinzon Kurzor: Persze hogy nincs benne a tartalomban, hiszen másik dátum, de a tárgynap is előcsalogatható. Nosza.

@Alfomernok2: Oszt melyikhez mi közöd van neked? Mert hozzám aztán semmi.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.05.28. 08:03:11

Összefoglalom a jobber kommentelők véleményét: hogy mondhatja bárki is, hogy baja van a politikával, amikor éppen a fityesz elsöprő győzelmet aratott, és a jobbic is ennyire feljött??????
Aki panaszkodik - éppen most! - a politikára, az szemét komcsizsidólibsi!!!!!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 08:46:34

@Bell & Sebastian:

Csoóri bizonyosan nem hazudik.

___________________________ (törölt) 2014.05.28. 10:16:45

@_most_:

Az Interneten könnyű kevés embernek is hangosnak lennie...

A kuruc szerintem egy ember és nagyjából sejtem is, hogy ki, mert a stílus, szóhasználat igen ismerős. "Bennfenteseknek": szerintem az a valaki, aki megtanult finnül, sokat fordított a Helsingin Saanomatból, ellátta pl. Lovas Istvánt témákkal, idézetekkel az említettet lapból régen. Régen sokat fórumozott az Internettón...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 11:56:52

@Shenpen:

" 'Bennfenteseknek: szerintem az a valaki, aki..." --- írja.

Maga meghülyült? Tudja, hogy most mit művel?!

___________________________ (törölt) 2014.05.28. 13:31:24

@bbjnick: semmi különöset, csak így tippelgetek a stílus alapján. De ha valakit zavar, abbahagyhatom, mert az egész ügy nem fontos - akire gondolok, attól vagy 15 éve nem hallottunk semmit, de másokat róla beszélni sem. Lejárt lemez. Az egész a kilencvenes évek sztorija, lényegében elfelejtett történelem. Igazából annyira lényegtelen az egész, hogy már bánom is, hogy felhoztam, ha valakit ennyire zavar. Beszélünk inkább azokról, akik képesek valamennyire normális hangnemben írni... több értelme van.

Alfomernok2 2014.05.28. 13:51:56

@bbjnick: Üüügyeees vaaagy!  [................................../.]
Ezt kikereste már jotunder is az én kommentemre reagálva:
mandiner.blog.hu/2009/11/08/kertesz_imre_nem_koti_magat_magyarorszaghoz/fullcommentlist/1#c7618691
(szerintem te is ezt kerested vissza; mondjuk nekem a gugli nem dobta ki, a merevlemezemen találtam meg fájlkeresővel, mert egy időben mentettem a posztokat, ahova kommenteket írtam). Akkor írtam ezt:
"Sikerült elgúgliznom miatta egy kis időt, de valóban: 87 szept 20. és aug. 16. között Henry Kamm nem is publikált a nytimesban. Felmerül a kérdés: a digitális archívumban az összes cikk (úgy értem, pl. minden kisebb hír is) megtalálható?"

De nem járok utána az OSZK-ban, mert még ha meg is toldotta Csoóri a történetet költői fantáziájával, a jelenség létezik, és ez a lényeg. Megjegyzem, az egész rendszerváltást illető diagnózisa meglehetősen pontos.
Remélem, szégyellik már azok az írók magukat, akik annak idején kiléptek az írószövetségből Csoóri esszéje miatt.
Bayer már korrigált (azóta azért néha átesik a ló túlsó oldalára).
„Amikor nekimentem Csoóri Sándornak a Nappali Hold című írása miatt, azonnal megtudtam, mit kaphatok cserébe. Pedig nem azért mentem neki. Hanem azért, mert akkor egy másik ember voltam. (Ez persze, tudom én jól, nem érdem. Itt csak mások lehettek más emberek, mások válhattak Saulusból Paulusszá. Mások büszkélkedhetnek "szellemi fejlődéssel" – minekünk úgy kellett kipattanunk a világra, mint Pallas Athénének Zeusz fejéből: teljes szellemi vértezetben. De mondhatnám úgy is, hogy mifelénk csak egy útja van a "szellemi fejlődésnek": gyilkos kommunistából bárki lehet modern szociáldemokrata vagy liberális. De liberális nem lehet jobboldali konzervatív, mert az önmagában gyanús…)
De azért még tény, ami tény: amikor nekimentem Csoórinak, még egy másik ember voltam. Egy állandóan túlkompenzáló, nem létező bűnöket is szégyellő, meghurcolt svábivadék, aki nagyjából húszéves koráig nem is hallotta otthon azt a szót, hogy zsidó. S amikor nekimentem Csoórinak, huszonéves taknyosként, azonnal kitárult előttem a világ. Mindjárt nagyon tehetséges és imádni való fiatal szerző lett belőlem. S hogy mindenki értse, mit is jelentett ez akkoriban: maga Ungvári Tamás hívott fel harmadnap, egy fölleges estén, s kérdezte: hová szeretnék kimenni ösztöndíjjal pár évre, Japánba-e vagy inkább az Egyesült Államokba?”
www.magyarhirlap.hu/hatter/naivan_oszinten_remenytelenul.html

@Shenpen: M.B.?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 14:01:13

@Alfomernok2:

Nekem @jotunder nem guglizott ki semmit, nem vagyunk olyan viszonyban, hogy egymásnak guglizgassunk:-) Visszakerestem a NYT-archívumban az adott időszak H. Klamm-tudósításait és ott virított köztük. A visszaemlékezések egyébként kommentárról beszélnek és nem tudósításról, úgyhogy a huszonnyolcadikai lapszámban még akármi is lehet (a kereshető archívum, nyilván, nem teljes), de a printszámok oldalképei csak 1980 előtti lapszámok esetében megtekinthetők az archívumban. Úgyhogy marad a közkönyvtári printszám, mint a kérdésre végső válasz.

Alfomernok2 2014.05.28. 14:11:39

@bbjnick: Miután már többször kiderült rólad, hogy egy sunyi, hazug paraszt vagy, nem hiszem el amit írsz, továbbra is úgy gondolom, hogy a mandiner kommentekből kerested ki a cikket.

Megjegyzés: az, hogy a Csoóri és Bayer által leírt jelenség létezik, nem jelenti azt, hogy nincsenek antiszemiták (te) és nácik (B&S). Az a maguk (≈ jósdások) egyik alapvető tévedése.
(Vicces, mikor Bayer hisztériás rohamban tör ki, mikor a zsidó felmenőit emlegetik a kurucinfós neonácik.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 14:20:49

@Alfomernok2:

Miután már többször kiderült rólad, hogy dilinyós vagy, nem tekintem tőled sértésnek, hogy kétségbe vonod a szavamat.

Alfomernok2 2014.05.28. 14:23:22

@bbjnick: Leginkább az derült ki rólam, hogy általában igazam volt abban, ami néhány balfaszt megbotránkoztatott.

Bell & Sebastian 2014.05.28. 14:36:45

@Shenpen: Höhö, Helsingin Sanomat -nak van nekije angol nyelvű kiadása, nem kell tudni finnet.

Bell & Sebastian 2014.05.28. 14:40:32

@Alfomernok2: Csodás érvelés. Te nem is akarsz vitatkozni. Lebunkózni szeretnél mindenkit, oszt mehet az anyjába. Veszíteni nem tudsz, Fifi.

Alfomernok2 2014.05.28. 14:45:30

@Bell & Sebastian: Megint projektálsz, ostoba náci.
Te vagy vitaképtelen, mert amint érveket meg tényeket hoznak föl az állításaid ellen, elkezdesz halandzsázni. Nyilván egyszerűbb, mint feladni ostoba náci elveidet.

De az antiszemita falkatársaid szemében azért jó vagy, mert a közös ellenség összetart.

Bell & Sebastian 2014.05.28. 15:38:48

@Alfomernok2: Vajon eljutsz-e ma is az anyázásig, Fifi?

Alfomernok2 2014.05.28. 15:45:56

" véres horror 2013.10.19. 20:53:35
@Bell & Sebastian: ragika, ragika... te semmit sem változol. Épp akkora barom vagy, mint húsz évvel ezelőtt voltál. Illetve még ostobább, mert ugye öregszel."
mandiner.blog.hu/2013/10/19/egy_honvedtiszt_hagyateka_fotografiak_a_masik

"hayward 2006.06.23 17:31:44 © 25
Hehe...
"ragi az apád farka"
Érezd magad megtisztelve, hogy Raginak néztek :).

"Tudtad, hogy két Ragi volt?

Az egyik aki itt született a Index ösével amit Ianno nternetto-nak hívtal. A regisztrási száma a százasokban volt. Elesett az ARK (Anti Ragika Kommandó) hacokban. Illetve visszaadta a nicket.
Aztán volt egy késöbbi Ragi akit a Mumu-Kobzar-eke trio tett lapátra."
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9144967&na_order=

Bell & Sebastian 2014.05.28. 15:56:58

@Alfomernok2: Erre bemondok egy Bizsuzdamot és én nyertem. Húzol másikat?

Jack Torrance 2014.05.28. 16:33:34

@bbjnick: forrás? Én is elég nagy fiú voltam, de nem így emlékszem.

Jack Torrance 2014.05.28. 16:39:24

@Jack Torrance: látom, közben meglett valami, de ez azért rohadtul nem az, amit te állítottál.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.28. 18:25:55

@Jack Torrance:

Ez, bizony, rohadtul az. Rakd össze, mi történt ott-akkor. A diktatúra valamelyest enged, az ellenzéki értelmiség el kezd szervezkedni és az egyik ellenzéki csoport hátba szúrja a másikat amerikai kapcsolatain keresztül.Csoóri épp az USÁ-ban házal támogatásért és épp a lakitelki nyilatkozat nyilvánosságra hozása előttre időzítve megjelenik a NYT-ban, hogy a lakitelkiek (aki leginkább vidékiek és munkásosztálybeliek) sokkal inkább nacionalista, mint liberális populisták, míg a budapesti "demokratikus ellenzék" az demokrácia és az emberi jogok elkötelezett híve. Akik Amerikában ebből bármit is értettek (lásd: magyar származású szenátorok, képviselők, pénzemberek) rögtön dekódolták az üzenetet és elmagyarázták azoknak a politikusoknak is, akik nem értették. Ez arra ment ki, hogy még csírájában ellehetetlenítsék, kinyírják a keresztény-népi-nemzeti riválisokat a pesti liberálbolsevikiek.

Van tovább is, igény szerint folytatom.

Bell & Sebastian 2014.05.28. 18:55:30

@bbjnick: Ennek a Dzsekknek sem ártana egy kis ricinus, hogy megmozduljon végre a kereke.

___________________________ (törölt) 2014.05.28. 20:07:21

@bbjnick: ez oké - és szörnyű - de ez az egész megmagyarázható a ballibek kapcsolataival meg azzal, hogy egyáltalán van olyan, hogy magyar származású amerikai elit - szlovák, román pl. lényegében nincs, még cseh se, pedig az eléggé művelt nép - és hogy az az elit akkor milyen is (nem úgy, hogy zsidó, hanem hogy ideológiaialag milyen - Soros-Lantos- A.M. Népszava, Bartos, satöbbi).

200%-ig egyetértek azzal, hogy a magyar ballib nagyrészt a zsidótémáról szól ÉS ehhez találnak bőven külföldi szövetségeseket, ez nem is kérdéses.

Én az ellen vitatkozom, amikor a jobboldal egy része - szerencsére kis része - úgy állítaná be, hogy ami velünk történik, az csak egy része, eleme, valami globális zsidóhatalomnak. Ez a hülyeség.

Ezzel ugyanis tökéletesen félreértenénk a világ igazi hatalmi folyamatait és ezt a hibát kis népnek nem szabad elkövetnie. Túl veszélyes.

(Ha egyébként valaki csak úgy hobbiból felrajzolja magának Trockij személyiségét és összeveti Sztálinéval akkor lejön belőle, hogy nem csak miért nincs, de miért nem is lehet globális zsidóhatalom. Azt mondanám, hogy törvényszerű volt, hogy Trockijnak vesztenie kellett - a személyisége miatt. Túl könyvmoly fajta volt és ez nagyon zsidós. Sztálin, a lánctalpas, ösztönös hatalomtechnikus jobban tudott a gyakorlatban kártyázni. )

Az egész zsidóhatalom dolog olyan 19. századi, kora 20. századi idea. Talán érthető volt, amíg pl. Amszterdam fontos hatalmi centrum volt. De ma mit számít Sanghaj mellett?... csak dekoráció.

Alfomernok2 2014.05.28. 20:42:29

@Shenpen: " ami velünk történik, az csak egy része, eleme, valami globális zsidóhatalomnak"

Szerintem bbjnick így gondolja, bár csak ritkán mondja ki expliciten, mert egy gyáva antiszemita.
B&S egyértelműen a Cionbölcsi jegyzőkönyve-féle elméletekre hajaz, persze ügyel rá, hogy kellően homályosan fogalmazzon, hogy adott esetben letagadhassa, mert az ostoba náci nem bírja elviselni, ha lenácizzák. Megjegyzem, a jegyzőkönyvet a nagy jobboldali guruk, Guénon, Evola sem tartották hiteles forrásnak, és mikor rasszisták voltak (elsősorban Evola), teljesen máshogy (intelligensebben, árnyaltabban) voltak rasszisták, mint mai állítólagos követőik (a magyar netes fórumokon fellelhető "követőikre" gondolok).

Robinzon Kurzor 2014.05.28. 23:05:49

@Bell & Sebastian: "előcsalogatható. Nosza."

Nosza, csalogassa elő, aki alá óhajtja támasztani azt az állítást, miszerint a lakitelki találkozó másnapján az amerikai sajtó már arról cikkezett, hogy antiszemiták.

Robinzon Kurzor 2014.05.28. 23:11:35

@bbjnick:

Tehát mégsem volt másnap antiszemitázós cikk a NYT-ban.

Alfomernok2 2014.05.28. 23:37:51

@Robinzon Kurzor: Ez az, amit egyelőre nem lehet tudni.
Bbjnick szerint nekem kéne utánajárnom ennek. Az ostoba parasztnak nem elég, hogy jotunder kikereste a legvalószínűbb cikket, amire Csoóri hivatkozott, hogy én tovább kerestem a NYT archivumában, és ő ezt itt úgy adhatta elő, mintha az ő szellemi terméke lenne, további kutatásokat vár el másoktól (nyilván, hogy újabb "szellemi terméket" hozhasson létre mások munkájából; megjegyzem, nem meglepő ez egy olyan embertől, aki Schmitt Pál és Semjén doktorijában nem vél felfedezni plágiumot).

BTW: lehet, hogy Csoóri tévedett, vagy csúsztatott de az tény, hogy az ellene indított boszorkányüldözés méltatlan volt. A támadóira jellemző, hogy tudomásom szerint egyikük sem a (lehet, hogy téves) "tényállításait" vonta kétségbe, és próbálta megcáfolni. (Megjegyezném még, hogy én Csoórit elsősorban költőként és forgatókönyvíróként tartom nagyra.)

Robinzon Kurzor 2014.05.29. 00:11:47

@Alfomernok2:

Ebben a kérdésben az a lényeg, hogy bébéjé saját emlékeként adta elő ("Nem tudom, te mit csináltál a nyolcvanas évek második felében, én már elég nagygyerek voltam ahhoz, hogy emlékezzek"), hogy már másnap arról cikkezett az amerikai sajtó, hogy "a magyar szélsőjobb értelmiség antiszemita gyűlést tartott Lakitelken".

Hozzáteszi még, hogy: " Ez 1987 szeptemberében történt!"

Ez az eredeti állítás.
Ha már "elég nagygyerek volt, hogy emlékezzen", akkor azt nem évekkel később kellett, hogy Csoóritól olvassa, hanem saját maga, akkor és ott.

A kérdés, amire válaszolnia kellene, ha tartja magát az állításához, hogy mikor és hol olvasta, továbbá pontosan melyik lapszámban található az a cikk, amiben az idézett állítás megtalálható.

A dolog mindenképpen szolgál annyi tanulsággal, hogy életszerűen kell hazudni, különben hosszú és kínos magyarázkodások következnek, egyre nagyobb égéssel ...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.29. 08:00:10

@vidékii:

Köcsög kommentszpemmer vagy, nicktolvaj!

Trackbackelni nem adott neked az MSZP a blogotokra jogosultságot?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 09:14:31

@Shenpen:

Hol is írtam én globális zsidóhatalomról? (Ha volt ilyen, @Alfi bizonyára meg tudja nekünk mondani, mert ő a vinyójára menti a kommenteket:-))

A világ hatalmi folyamataival én nem foglalkozom, mert gőzön sincs róluk. Ami viszont foglalkoztat, azok a korunkat jellemző szellemi, kulturális áramlatok és változások. És látok néhány olyan irányzatot, amik felfoghatatlan károkat képesek okozni. S ezek közé sorolom a genderizmust és a holokauszt-kultot is.

Alfomernok2 2014.05.29. 10:31:03

@bbjnick: Egész biztos, hogy írtál, de nincs kedvem előkeresni, mert szánalmas vagy. Nem kicsit, nagyon.

Robinzon Kurzor 2014.05.29. 13:21:55

@bbjnick:

Megint hazudtál, business as usual.

Legközelebb próbáld okosabban, hogy ne bukj le egyből.

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 15:38:45

@Shenpen:

"Tényleg nem értem, hogy (...) miért ennyire etnikailag-származásilag fixáltak..."

Erre csak röviden válaszolnék: Szerintem azért, mert itthon azt látni, hogy amennyiben "haladásról, progresszióról" (értsd ezalatt azt a haladást és azt a progressziót, amit a "haladók és progresszívok" magukra vonatkoztatva állítanak) van szó, akkor a szlogeneket hangoztatók között - és itt a leghangosabban nyomulókról van szó - erősen felülreprezentáltak ezek az emberek.

Amúgy meg ugyanúgy fel lehetne tenni a kérdést ellenkező irányban is: Miért veszik a bátorságot az emberek, hogy például az "őskonzervati(vi)zmust" a szélsőjobb (és így kódoltan a nácizmus) mellé csapják a közbeszédben, miközben az így vélekedők ideológiai irányultsága a leggyakrabban ennek éles ellentéte?

Véleményem szerint főleg azért, mert mind az elsőt, mind a másodikat azon személyek alapján ítélik meg, akik a leghangosabban (és sokszor a legtaplóbban) nyilvánulnak meg ezek tekintetében.

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 15:45:17

@Shenpen:

"Na mindegy, ez mind nem lényeges, csak úgy mondom."

Tényleg nem lényeges, csak annyiban, hogy arra világít rá, hogy az ideológiai ide-oda hajlás mindig annak függvénye, hogy az adott helyen, miféle berendezkedés van.

Ha most például a jobbikosokat tekintjük, akkor eléggé nyilvánvaló, hogy velük azért nem szívesen közösködnek a nyugat-európai populista címke alatt emlegetett pártok, mert ott inkább a muszlimokkal van nekik problémájuk. És követve "az ellenségem ellensége a barátom" szövegét, a másik monoteista bagázs szövetséges. Itt pont fordítva.

És ugyanez figyelhető meg ha a "progresszív" baloldal előfordulását tekintjük.

Környezetfüggő.

Ui.: Ahogy ezt durvábban szokták megfogalmazni: Egy nyugat-európai "demokrata" addig érzi kirekesztésnek és rasszizmusnak a "romaellenességet", ameddig a szomszédságába nem költöznek azok, akik már nem "romák", hanem "cigányok."

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 15:48:59

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Arra céloztam - látom, te vagy az, aki nem olvas -, hogy itthon nem tudott ennyi tehetséggel elhelyezkedni?

Vagy olyan illető ő, mint az, aki hasonlók miatt sírt, aztán kiderült róla, hogy hároméves munkatapasztalattal képzelte magát felsővezetői pozícióba, mert okosnak hitte magát.

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 15:54:22

@no_successful2:

"Mikor trianont emlegetjük, a ballib kommentelők csak szajkózzák, nem kell folyton a múlton rágódni..."

Én is ezt pedzegettem másutt, hogy ugyanaz a réteg vernyákol a sok évtizeden és a belőle fakadó feledési kötelezettségen, aki nagy tettnek tartja, hogy a közel kétezer éves szétszóratás után ismét visszatértek az "őslakók" az egykori ígéret mostani földjére.

Avagy másképpen: A gyökér büszkén mondta, hogy milyen frankóság a több, mint 1900 éves diaszpóralét után az 1948-as államalapítás ÉS UGYANEZ a gyökér meg felrótta, hogy milyen ocsmány dolog is, hogy 90 év múltán is fáj nekünk Trianon.

Az 1900 mehet, a 90 nem.

És érdekes megnézni a korrelációt.

Ez is lehet indok.

Jack Torrance 2014.05.29. 15:54:56

@bbjnick: tehát úgy kezdődött, hogy a liberálbolsevikok visszaütöttek :)

Jack Torrance 2014.05.29. 15:57:45

@bbjnick: és hol igazolja ez azt, hogy bárki azt írta volna, "a magyar szélsőjobb értelmiség antiszemita gyűlést tartott Lakitelken"?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 15:59:03

@Jack Torrance:

Úgy kezdődött, hogy a liberálbolsevikiek aljas nemzetközi hazugság- és rágalomhadjáratot indítottak potenciális politikai riválisaik ellen.

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 16:00:49

@Alfomernok2:

Nahát! A ragit nagyon bírtam a nettón. Olyan jókat lehetett röhögni a pörgésein. :)

pocaklakó minimanó 2014.05.29. 16:03:25

@Shenpen:

"Én az ellen vitatkozom, amikor a jobboldal egy része - szerencsére kis része - úgy állítaná be, hogy ami velünk történik, az csak egy része, eleme, valami globális zsidóhatalomnak. Ez a hülyeség."

Délkelet-Ázsiában a kínaiak a zsidók. :)

Jack Torrance 2014.05.29. 16:06:30

@bbjnick: akik szerveztek egy találkozót, amiből pont azokat hagyták ki, akik a gyakorlatban is tettek valamit mint ellenzékiek. Nem voltak ők akkor még potenciális politikai riválisok, hisz akkoriban nem volt még sok remény a politikai változásra.
Csak olyanok, akik már a kezdet kezdetén befeküdtek a hatalomnak, és ki akarták szorítani azokat, akiknek a jelenléte esetleg kockázatosabbá tehette volna ezt. A népiek igyekeztek úgy forgolódni a reformok körül, hogy valahogy a zsíros meleg és biztonságos oldalon legyenek (hisz sokuk amúgy is karámon belül volt, elismert, megbecsült emberei a hatalomnak), ebben gátolták volna őket a "liberálbolsik".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 16:34:03

@Jack Torrance:

Átírjuk a történelmet? Szerintem ne!

Mondd valamit a Társadalmi Szerződés 1987? Az ellenzék egy szűk csoportja jelentette még a Beszélőben 1987 júniusában, mint a magyar ellenzék programját. Mivel senkivel nem egyeztettek, ebből komoly viták és törés keletkezett az ellenzéken belül. Lakitelekre számos "demokratikus ellenzéki" meg volt hívva, de ők bojkottot hirdettek, mivel a Társadalmi Szerződés álláspontjára helyezkedtek, ezt tekintették vitaalapnak (ennek ellenére például Konrád György elment).

Csak hogy tudd.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.05.29. 16:44:50

@pocaklakó minimanó: Itthon valószínű nem rendelkezik párt összeköttetéssel!

Jack Torrance 2014.05.29. 17:20:37

@bbjnick: "Kulin Ferenc az első lakitelki találkozó résztvevője: (…) "A kilencek, akik szervezik a lakitelki találkozót, mindenkit meg akarnak hívni, akinek szerepe volt az elmúlt évek vagy évtized ellenzéki akcióiban. (…) Az MSZMP reformszárnya jelzi, hogy ők nagyon szívesen vállalnak kockázatot, és leülnek mindenkivel egy asztalhoz, akik másképp gondolkodnak és mást akarnak, mint amit ők. Ők egyet nem tehetnek, mivel állami és pártfunkciót viselnek, hogy olyanokkal nem vállalhatják a közös szereplést, akikkel szemben szabálysértési eljárások vannak folyamatban a nyilvánosság előtt. (…) nagyon sokakat meg akartak hívni. És amikor megtudják, hogy Kis Jánost, Tamás Gáspár Miklóst nem hívják meg, akkor szolidaritásból nem jönnek el. Ez felerősíti azt a látszatot, hogy a népiek nem akarnak leülni egy asztalhoz az urbánusokkal. Holott nem arról volt szó, hogy nem akarnak leülnek, hanem úgy döntöttek, hogy ebben a helyzetben az MSZMP-t választják. A reformszárnyat választják (…).""

Nyilván volt jelentősége a Társadalmi Szerződésnek is persze.

Szerintem az ideológiai ellentéteken túl rengeteg személyes sértettség motiválta őket mindkét oldalon. Nem is akarnék vitát nyitni erről, csak azt akartam mondani, nem annyira egyszerű a dolog, hogy "a liberálbolsevikiek aljas nemzetközi hazugság- és rágalomhadjáratot indítottak potenciális politikai riválisaik ellen".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 17:40:28

@Jack Torrance:

"nem annyira egyszerű a dolog, hogy "a liberálbolsevikiek aljas nemzetközi hazugság- és rágalomhadjáratot indítottak potenciális politikai riválisaik ellen"" --- írod.

Márpedig ez történt. Klumm, az NYT-tudósítója, nyilván nem a kisujjából szopta, hogy Lakitelken a vidéki és munkásosztálybeli származású értelmiségi, inkább nacionalista, mint liberális populisták találkoztak és a demokrácia és az emberi jogok mellett elkötelezett, főként budapesti demokratikus ellenzék elhatárolódik ezektől.

Jack Torrance 2014.05.29. 17:47:31

@bbjnick: Elég jól ismerem azokat a liberálbolsikat, ők akkor másképp élték ezt meg, de te szereted feketén-fehéren látni a dolgokat és tudni az abszolut igazságot, legyen így.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 17:51:18

@Jack Torrance:

Úgy élték meg, hogy zsarolták politikai riválisaikat és azóta is ezt teszik.

Jack Torrance 2014.05.29. 17:55:22

@bbjnick: Azóta is? Mármint kicsoda? Akik akkor szerepet játszottak, egy sincs már a politikában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 17:59:36

@Jack Torrance:

Ma már nincsenek liberálbolsevikiek a politikában?

Jack Torrance 2014.05.29. 18:07:01

@bbjnick: ma mindenféle faszkalapok vannak a politikában, de ezek a konkrét személyek már rég sehol.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 18:25:58

@Jack Torrance:

Most miért fárasztasz? Mert ma nem Kis János, Kőszeg Ferenc, Haraszti Miklós, Tamás Gáspár Miklós, Bauer Tamás, Pető Iván, Magyar Bálint & Co. és a csőcseiken felnőtt slapajaik mondják meg, hogy mi demokratikus és mi nem az? Nem ők és slapajaik fossák tele a világot folyamatosan a magyarok náczifáscistaántisémitárászistamucsaiak-sirámokkal? Ugyan, ugyan!

Jack Torrance 2014.05.29. 19:15:36

@bbjnick: ez paranoia. hol van nekik bármiféle befolyásuk?

Robinzon Kurzor 2014.05.29. 22:17:18

@bbjnick:

Alig egy napja buktál le egy hazugsággal, és megint fröcsögsz ész nélkül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.29. 22:48:40

@Robinzon Kurzor:

Te meg állatokat hágsz meg szakmányban; ha százszor leírom igaz lesz?:-)

Robinzon Kurzor 2014.05.29. 23:43:14

@bbjnick: "Te meg állatokat hágsz meg szakmányban"

Na, látom, megérkeztünk a komfortzónádba.

Értem, hogy te itt érzed jól magad, de talán térjünk vissza a hazugságodhoz: "én már elég nagygyerek voltam ahhoz, hogy emlékezzek: a lakitelki találkozót követő napon [...] az amerikai sajtó már arról cikkezett, hogy a magyar szélsőjobb értelmiség antiszemita gyűlést tartott Lakitelken. Ez 1987 szeptemberében történt!"

Hol az a "cikkezés" az amerikai sajtóban, a lakitelki találkozó másnapján, amiben a lakitelki résztvevőket szélsőjobbnak és antiszemitának nevezik, és te ezt hol és mikor olvastad a 80-as évek második felében. (Mert hogy saját emlékedként adod elő.)

Szóval két állatmeghágásos fantáziálás között erre kellene pontos választ adnod, az állításodat alátámasztanod.
Ha nem tudod megtenni, akkor hiába menekülsz az állatmeghágásos fantázia világodba, akkor is hazug vagy ...

Robinzon Kurzor 2014.05.30. 00:21:00

@bbjnick:

Ez egy cikk a lakitelki találkozóról, ami nem másnap készült és semmi olyan nem szerepel benne, hogy "a magyar szélsőjobb értelmiség antiszemita gyűlést tartott Lakitelken."

Ez a cikk a hazugságod bizonyítéka.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.30. 00:30:15

@Robinzon Kurzor:

Szerinted ez mi?

"The meeting addressed by Mr. Pozsgay was called by writers and thinkers whose origins are rural and working-class and who go by the name of ''populists.'' Their ambitions are considered to be more nationalistic than liberal.

Because they failed to invite critics who belong to group calling itself the ''democratic opposition,'' which is centered largely in Budapest, some who were invited refused to attend.

But the ''democratic opposition'' was present at a gathering Oct. 11, at which more radical demands for democracy and human rights set the tone. Also unpublicized, it took place on a cruising Danube boat chartered by about 100 critics of the regime. Surprisingly, it was not interfered with."

Robinzon Kurzor 2014.05.30. 00:42:14

@bbjnick:

A másolás, az már pont olyan jól megy neked, mint erkölcsi példaképednek, Schmitt Pálnak.
Csak eszed is pont annyi van hozzá.

De ettől még ebben a szövegben szó nincs sem arról, hogy szélsőjobbosok, sem arról, hogy antiszemiták lennének.

Márpedig a te állításod az volt, hogy a cikk szerint "a magyar szélsőjobb értelmiség antiszemita gyűlést tartott Lakitelken."

Meg azt is állítottad, hogy már másnap megjelent, továbbá, hogy az amerikai sajtó arról cikkezett ... ez egy darab cikk (és ebben sincs az a tartalom, amit állítottál róla), nem "az" amerikai sajtó.

És akkor még ott van az, hogy honnan is emlékszel te erre: hol olvastál te 1987-ben NYT-ot?

"Szerinted ez mi?" -- kérdezed.

Ez továbbra is csak a hazugságod bizonyítéka.
Elolvastad évekkel később Csoóritól, és nem csak elhitted, hanem annyira beleélted magad, hogy tényleg azt hitted: ezek a saját emlékeid.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.30. 01:11:27

@Robinzon Kurzor:

Hazug provokátor vagy; szívből szánlak.

pocaklakó minimanó 2014.05.30. 17:37:58

@Jack Torrance:

"...akik a gyakorlatban is tettek valamit mint ellenzékiek."

Lósz@rt mama! Majd pont a másodvonalbeli garnitúra kényelmesbe beült pereputtya lesz az, aki ellenzékieskedik?

Ugyan mit tettek? Mi volt az a fene nagy ellenzékieskedés?

Abból éltek/élnek most is, hogy alkalomadtán megkergették őket a rendőrök (és ezt jól láthatóan dokumentálják is mindig, hogy kitűnjék, mennyire ellen is álltak) és aztán minden ment a régiben. A másodvonalbeli garnitúra pereputtya rájött, hogy valamiféleképpen a hatalom közelébe kell kerülni, így bevállalták az "ellenzéki" szerepet, miközben nem álmodtak másról, mint egy még vidámabb barakkról, ahol ők lesznek majd idővel a kápók.

Reformszocialista senkiházik.

Alfőmérnök39 2014.05.30. 18:04:08

@pocaklakó minimanó: Lehet, hogy te élvezted, mert egy beteg lelkű korcs vagy.

De nem ez az érdekes a történetben. Hanem az, hogy ez a nyilvánvalóan elmebeteg valaki most az összes vádat, amit az elmúlt húsz évben megkapott, rázúdítja másokra. Még ez sem lenne túlzottan érdekes(elég egyértelmű a kórisme), ha nem adnának a szavára, többé-kevésbé értelmes emberek is. (Most éppen padilla kacsintgat össze vele.) Egy nyilvánvalóan antiszociális, náci nézeteket valló korcs, aki abban leli örömét, hogy tisztességes embereket besároz, rágalmakat szór rájuk, ócska módon személyeskedik. Persze kialakított egy nyelvezetet, egy taktikát, hogy mindezt megtehesse, mert megtapasztalta, hogy ezzel minden valamirevaló közösségből kibasszák.
Az, hogy "konzervatív" oldalakon ennek az elmebeteg nácinak teret adnak, adják alá a lovat, csak hab a tortán.

Jack Torrance 2014.05.30. 18:10:23

@pocaklakó minimanó: ezek szerint nem volt ellenzék egyáltalán és senki nem tett semmit. Mert a jobboldaliak vagy a hatalom kegyeltjei voltak akkoriban, vagy pont olyan másodvonalbeli emberek, mint a demokratikus ellenzék. Az igazgatóhelyettesek. Akik mind azt gondolták, többre hivatottak és ezért a helyettességüket politikai üldöztetésnek állították be.

Jack Torrance 2014.05.30. 18:12:06

@Jack Torrance: ők azok, akik alámerültek és kibekkelték, amíg mások kikaparják a gesztenyét.

Alfőmérnök01 2014.06.03. 18:06:13

@pocaklakó minimanó: Lehet, hogy te élvezted, mert egy beteg lelkű korcs vagy.

De nem ez az érdekes a történetben. Hanem az, hogy ez a nyilvánvalóan elmebeteg valaki most az összes vádat, amit az elmúlt húsz évben megkapott, rázúdítja másokra. Még ez sem lenne túlzottan érdekes(elég egyértelmű a kórisme), ha nem adnának a szavára, többé-kevésbé értelmes emberek is. (Most éppen padilla kacsintgat össze vele.) Egy nyilvánvalóan antiszociális, náci nézeteket valló korcs, aki abban leli örömét, hogy tisztességes embereket besároz, rágalmakat szór rájuk, ócska módon személyeskedik. Persze kialakított egy nyelvezetet, egy taktikát, hogy mindezt megtehesse, mert megtapasztalta, hogy ezzel minden valamirevaló közösségből kibasszák.
Az, hogy "konzervatív" oldalakon ennek az elmebeteg nácinak teret adnak, adják alá a lovat, csak hab a tortán.

pocaklakó minimanó 2014.06.17. 12:11:52

@Jack Torrance:

"...ezek szerint nem volt ellenzék egyáltalán és senki nem tett semmit."

Nem teljesen pontos, de közel van hozzá.

Mert nehogy már valaki a demokratikus nézetei üldöztetésének állítsa be azt, hogy nem utazhat külföldre előadásokat tartani és itthon nem publikálhat. Ez nem üldöztetés, hanem RÖHEJ. :)

pocaklakó minimanó 2014.06.17. 12:18:17

@Alfőmérnök39:

"Lehet, hogy te élvezted, mert egy beteg lelkű korcs vagy."

Te hajhászod a népszerűséget az alaposan megfontolt, részrehajlás nélküli, kiforrott nézeteiddel és véleményeiddel. Akarva-akaratlanul... :)

Alfőmérnök56 2014.06.17. 13:09:17

@pocaklakó minimanó: Nem hajhászom a népszerűséget, de kétségtelen, hogy igyekszem részrehajlás nélkül ítélkezni, véleményt alkotni.

Persze van az a szint, az alemberi, amihez csak (verbális) erőszakkal érdemes hozzáállni.

pocaklakó minimanó 2014.06.17. 13:25:10

@Alfőmérnök56:

Persze. Van. Nálad a legtöbb ilyen.

Otthon a tükör jól van?

Alfőmérnök56 2014.06.17. 13:35:56

@pocaklakó minimanó: Tévedés, a legtöbb nem ilyen.
Csak a magadfajták csak azt veszik észre a több, mint 15000 hozzászólásomból. (Ez is része volt az ellenem indított rágalomhadjáratnak, hogy csak "kurvaanyázni" tudok és nincs érdemi hozzászólásom.)

Füstös-Róka Giovinezza 2014.06.17. 17:26:45

@Alfőmérnök56: Ságvárikám, az alemberezés olyan zsidónáci izé. Kiment már a divatból, mint kedvenc pártod, az SZDSZ.

Alfőmérnök75 2014.06.18. 10:24:15

@Füstös-Róka Giovinezza: Amíg nem tud idézni tőlem olyat, hogy az SZDSZ-ről, vagy valamelyik baloldali kormányról pozitívan nyilatkoztam volna, addig az állítása hamis, más szóval hazugság, de úgy is mondhatnám rágalmazás. Mivel mindig is küzdöttem az SZDSZ”liberálisok” ellen, aligha fog ilyet találni. Hogy eközben a nácik ellen is küzdök, az csak a magafajta leépült szellemi fogyatékos nácik számára ellentmondásos.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy visszaolvasható az összes kommentem.
blog.hu/user/166725/tab/activity
De a korábban Gagarin nicken írott kommentjeim is visszaolvashatóak, pl. itt:
arokaso.blog.hu/2008/07/15/babarczy_eszter_1?fullcommentlist=1#comments

Na, rajta, nyomorult patkány, idézzél tőlem olyat, ami azt támasztja alá, hogy kedvenc pártom lenne az SZDSZ!

Ja, és még valami te hulladékember.
Lehet, hogy más értelme is van annak, amit írsz, "madárnyelven" akarsz közölni valamit.
Csakhogy amit írsz, annak az elsődleges jelentése akkor is rágalmazás, jó hírnév megsértése.
Más esetben persze a szövegeid másodlagos jelentése a botrányos, és sunyiságra, gyávaságra vall, hogy nem mered explicit "kimondani", amit gondolsz, tán mert tudod, hogy ez esetben elküldenének a picsába minden normális közösségből. (Hogy a jósdán megtűrnek, sőt néhányan "kedvelnek", annak az illetők ostobasága és/vagy hitványsága, silánysága az oka. De hangsúlyozom, ettől ők még nem nácik, csak ostobák, silányak, vagy hitványak.)
Egy szánalmas szarházi, sunyi, gyáva alak vagy, aki a pokolban fogja végezni.

pocaklakó minimanó 2014.06.18. 11:08:36

@Alfőmérnök56:

"... hogy csak "kurvaanyázni" tudok és nincs érdemi hozzászólásom."

Nehéz az ellenkezőjét feltételeznie bárkinek rólad, amikor egy ártatlan hozzászólásra is azonnal olyan alpári, otromba és tapló módon reagáltál ahogy.

Még apropó sem kellett ehhez. Defaultból lógattad ki a kapát a szádból.

Biztos sok barátod lehet ezzel a hozzáállással.

Vagy sem. :)

Alfőmérnök75 2014.06.18. 11:16:51

@pocaklakó minimanó: blog.hu/user/166725/tab/activity

Normális blogokon, normális nickekkel soha nem "kurvaanyáztam". (Lásd pl. tauglich, grift, falafel, mormogi blogjait. Pedig ezek közül néhány még nácinak is számít a ballibek szerint.) De itt a mandineren sem, ha nem elmebeteg, személyiségzavaros hülyékkel volt dolgom. MézesRozi más eset, ő szándékosan, előre kitervelten próbált meg lejáratni, érthető, racionális reakció volt a részemről, hogy ellene fordultam.

pocaklakó minimanó 2014.06.18. 11:32:47

@Alfőmérnök75:

a) "A ragit nagyon bírtam a nettón."
b) "Lehet, hogy te élvezted, mert egy beteg lelkű korcs vagy."

Erről beszélek. Most azt, hogy te a ragit nem bírtad/bírod, miért úgy reagálod le, hogy én vagyok beteg lelkű korcs?

Nem látom, az összefüggést.

Alfőmérnök11 2014.06.18. 21:10:14

@pocaklakó minimanó: "Nem látom, az összefüggést."

Pedig elég egyszerű. Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall.
Pl. akik a Sas-kabarén (őszintén, tehát nem azon, hogy milyen szánalmasan szar) jókat röhögnek, azok korcs lelkű alemberek.

Én úgy gondolom, hogy ragi/B&S kommentjeinek az élvezte is ilyen alemberi dolog. Nem valami szürreális izé, hanem halandzsába csomagolt gyűlölet. Ha lehántod róla a halandzsát, nem marad más, mint szélsőjobbos közhelyek gyűjteménye. (Hogy ellenpéldát hozzak, pl. Grift vagy Falafel zsidózása időnként szórakoztató, sőt, még azt is elismerem, hogy egyik fő ellenségem, Loxon rasszizmusa sem mentes szellemességtől, intelligens meglátásoktól; nem is a rasszizmusa miatt támadom.)

Annyit hajlandó vagyok enyhíteni az ítéletemen, hogy nem vagy beteg lelkű korcs, csak idióta, vagy alacsony intellektusú, amiért egy beteg lelkű korcs vergődését "bírod".

Bell & Sebastian 2014.06.18. 23:40:39

@pocaklakó minimanó: Ne tiltakozzon, hagyja a francba, csak mellébeszél. Kiemeli a veszélyesnek vélt nickeket és elintézi őket, szépen sorban. Ez a dolga. Hogy ösztönös tehetség vagy tanítják az ilyet, arra is lenne tippem. Agresszív, gátlástalan és érzelemmentes pszichopata jellem kell csak ehhez és rengeteg szabadidő.

Itt minden összejött. A történet szempontjából teljesen lényegtelen, hogy ő maga hiszi-e az állításait és az is mellékes, ki a lófasz az a Ragi? Bizonyítsa be, hogy nem maga az, vagy azt, hogy nem idióta, ha tudja.

Ha megpróbálja, már veszített. Rájött arra a szemétláda, hogy másoknak vannak érzelmei, neki meg nincsenek. Ez az egyetlen előnye. Ha csak arra reagál, amit megpróbált elültetni másokban, megint veszített. Megértette?

Alfőmérnök12 2014.06.19. 07:28:17

@pocaklakó minimanó: "Nem látom, az összefüggést."

Pedig elég egyszerű. Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall.
Pl. akik a Sas-kabarén (őszintén, tehát nem azon, hogy milyen szánalmasan szar) jókat röhögnek, azok korcs lelkű alemberek.

Én úgy gondolom, hogy ragi/B&S kommentjeinek az élvezte is ilyen alemberi dolog. Nem valami szürreális izé, hanem halandzsába csomagolt gyűlölet. Ha lehántod róla a halandzsát, nem marad más, mint szélsőjobbos közhelyek gyűjteménye. (Hogy ellenpéldát hozzak, pl. Grift vagy Falafel zsidózása időnként szórakoztató, sőt, még azt is elismerem, hogy egyik fő ellenségem, Loxon rasszizmusa sem mentes szellemességtől, intelligens meglátásoktól; nem is a rasszizmusa miatt támadom.)

Annyit hajlandó vagyok enyhíteni az ítéletemen, hogy nem vagy beteg lelkű korcs, csak idióta, vagy alacsony intellektusú, amiért egy beteg lelkű korcs vergődését "bírod".

Alfőmérnök91 2014.06.20. 15:41:39

@pocaklakó minimanó: "Nem látom, az összefüggést."

Pedig elég egyszerű. Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall.
Pl. akik a Sas-kabarén (őszintén, tehát nem azon, hogy milyen szánalmasan szar) jókat röhögnek, azok korcs lelkű alemberek.

Én úgy gondolom, hogy ragi/B&S kommentjeinek az élvezte is ilyen alemberi dolog. Nem valami szürreális izé, hanem halandzsába csomagolt gyűlölet. Ha lehántod róla a halandzsát, nem marad más, mint szélsőjobbos közhelyek gyűjteménye. (Hogy ellenpéldát hozzak, pl. Grift vagy Falafel zsidózása időnként szórakoztató, sőt, még azt is elismerem, hogy egyik fő ellenségem, Loxon rasszizmusa sem mentes szellemességtől, intelligens meglátásoktól; nem is a rasszizmusa miatt támadom.)

Annyit hajlandó vagyok enyhíteni az ítéletemen, hogy nem vagy beteg lelkű korcs, csak idióta, vagy alacsony intellektusú, amiért egy beteg lelkű korcs vergődését "bírod".

Alfőmérnök91 2014.06.21. 13:50:31

@pocaklakó minimanó: "Nem látom, az összefüggést."

Pedig elég egyszerű. Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall.
Pl. akik a Sas-kabarén (őszintén, tehát nem azon, hogy milyen szánalmasan szar) jókat röhögnek, azok korcs lelkű alemberek.

Én úgy gondolom, hogy ragi/B&S kommentjeinek az élvezte is ilyen alemberi dolog. Nem valami szürreális izé, hanem halandzsába csomagolt gyűlölet. Ha lehántod róla a halandzsát, nem marad más, mint szélsőjobbos közhelyek gyűjteménye. (Hogy ellenpéldát hozzak, pl. Grift vagy Falafel zsidózása időnként szórakoztató, sőt, még azt is elismerem, hogy egyik fő ellenségem, Loxon rasszizmusa sem mentes szellemességtől, intelligens meglátásoktól; nem is a rasszizmusa miatt támadom.)

Annyit hajlandó vagyok enyhíteni az ítéletemen, hogy nem vagy beteg lelkű korcs, csak idióta, vagy alacsony intellektusú, amiért egy beteg lelkű korcs vergődését "bírod".

pocaklakó minimanó 2014.06.25. 15:41:55

@Alfőmérnök91:

Nézd, ha neked az a passziód, hogy a saját beképzeltséged alapján mindenkiben ellenséget/untermenscht láss, akkor lelked rajta.

De ez kábé olyan, mint amikor készülődsz az első randidra és a vágyott nőnek az első alkalommal beszólsz valami ordas ostobaságot (értékítéleted alapján) és aztán meglepődsz, hogy (ha nem is vág azonnal és jogosan képen egy szívlapáttal) rögtön lelép és neked marad továbbra is a kétdimenziós, lapozható nőimitátum a szoba magányában.

De persze mindig a másik a hibás.

A család hogy viseli? :)

pocaklakó minimanó 2014.06.25. 15:55:27

@Alfőmérnök91:

"Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall."

Dr. Réthy László, az MTA egykori tagja (költőként) trágár verseket írogatott, amelyekben kortársai (pl. Szép Ernő) nagy örömüket lelték.

Most akkor melyikük a korcs lelkű? Réthy? Szép?

Epedve várom markáns ítéletedet. Csak keményen! :)

Alfőmérnök91 2014.06.25. 16:11:14

@pocaklakó minimanó: Réthy nem elmebeteg ember volt. Ellentétben B&S-el.
Amúgy:
mandiner.blog.hu/2014/05/16/mi_a_kivonulas_kivonulo_kozeposztaly_xiv/full_commentlist/1#c23488107

(És ennél a posztnál tanulmányozhatod is a betegségét. Persze ha nem értesz hozzá, nem fogod észlelni. Na pá.)

pocaklakó minimanó 2014.06.25. 16:14:28

@Alfőmérnök91:

De te nem személytől tetted függővé az "értékítéletedet", csak szólok.

na ez azért mindennek a teteje 2014.06.25. 16:33:02

@pocaklakó minimanó:

"Most akkor melyikük a korcs lelkű? Réthy? Szép?"

zsidók?

na ez azért mindennek a teteje 2014.06.25. 16:33:56

@pocaklakó minimanó: @na ez azért mindennek a teteje:

pontosítok:

"Most akkor melyikük a korcs lelkű? Réthy? Szép?"

csak nem zsidók?
süti beállítások módosítása