Hogy is van ez az újságírók kitiltásával?
2014. május 26. írta: pelikán*

Hogy is van ez az újságírók kitiltásával?

diszno.jpg

Már április 6-án is bosszankodva figyeltem a Fidesz magyar újságírókkal szembeni előre kitervelt szemétkedését. Ha valaki nem emlékezne: a budapesti Bálnába szervezett Fidesz-bulira először akkreditálták, majd a külföldi tudósítók nagy létszámára hivatkozva elutasították a 444, a Cink, a Magyar Narancs és a Hír24 tudósítóit. Ugyanekkor a Demokratikus Koalíció nemkívánatosnak minősítette a köztévét és a Hír Tv-t a saját eredményváróján. A hasonlóság adott, noha a két eset nem ugyanaz. Elfelejtkezni ugyanakkor egyikről sem kéne. Pláne most, hogy a dolog kicsiben megismétlődött, a hétvégén a Fidesz ugyanazzal a sablonüzenettel dobta a vissza a Magyar Narancs akkreditációs kérelmét, mint legutóbb.

A sajtóosztály befogadóképességgel kapcsolatos érvelése nyilvánvalóan kamu, még csak nem is a kifinomultabb fajtából. A Bálna és a Millenáris érintett részében blueboxot és repülőszimulátort is fel lehetett volna állítani, ha éppen valamelyik tudósítás azt kívánja. De nem kívánta: a kitiltás nem szól semmi másról, mint hogy a kormánypárt tetszik–nem tetszik alapon engedi be az újságírókat a saját rendezvényére.

Eddig tehát minden világos. Most következne az a rész, hogy megvédem a Magyar Narancs szakszerű és pontos tudósítását. Hát, nem fogom. A politikailag elanyátlanodott, paranoiás liberalizmus lapja jó ideje teljesen olvashatatlan, ahogy arról ezen a blogon is megemlékeztem .

Jobban fáj nekem, hogy ebben a konkrét helyzetben a lap egykori jelentőségének maradványain feszítő narancsosoknál csak egy szánalmasabb van: a tőlük – és az úgynevezett kérdéseket feltevő más lapoktól – fosó kétharmados politikai hatalom. A kisebbrendűséget meg az ostromlott erőd életérzését levetkőzni nem tudó, bő 10 év szuperhatékony médiaépítkezés és mindenféle hatalomtechnikai manőver után is sértett ovisként viselkedő Fidesz. Nem azzal kell erőt mutatni, hogy újságírókkal izmozunk, újra meg újra.

Nem jó jel a médiával való efféle elbánás így, az új kormányzás nulladik perce környékén. Jó lenne újragondolni ezt az egészet, ehhez küldöm a Mudvayne zenekar egyik átdolgozott dalát a párt illetékeseinek. Miközben hallgatják, elgondolkodhatnak stratégiájuk helyességén és a Gyurcsány Ferenc pártjával adódó hasonlóságon is:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr805982737

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogy is van ez a dolog az újságírók kitiltásával? 2014.05.26. 12:26:02

Nem jó jel a médiával való efféle elbánás így, az új kormányzás nulladik perce környékén.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arisztogatya 2014.05.26. 12:50:00

Kulfoldrol szponzoralt fikalapoknak elobb fel kellene noniuk a korrekt ujsagiras szabalyaihoz, azutan mehet a hiszti az eltiport "sajtoszabadsag" miatt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.26. 12:58:06

@pelikán*:

A kétharmados politikai hatalom nem a fosik az úgynevezett kérdéseket feltevő más lapoktól, hanem leszarja azokat.

közösperonos átszállás 2014.05.26. 13:08:08

"a tőlük – és az úgynevezett kérdéseket feltevő más lapoktól – fosó kétharmados politikai hatalom."

Következik ebből valami cselekvés a szavazófülke magányában? Csak úgy kérdem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.26. 13:28:37

@bbjnick:

nem a fosik az úgynevezett=nem fosik az úgynevezett

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.05.26. 13:49:52

Miféle újságírókkal? Ezek nem újságírók, hanem agit-proposok.

közösperonos átszállás 2014.05.26. 15:42:13

@Attitude Adjuster: Valójában ilyen nickkel csak te lehetsz itt agitpropos. :-)

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.05.26. 17:14:57

A rengeteg tárgyi tévedés között szeretnék rámutatni, hogy Budapesten nincs bálna!

Ugyanis a legtöbb bálna a nyarat a sarkvidékek hideg tengerein tölti, ezek a vizek ugyanis ilyenkor vannak tele a legfőbb táplálékukat jelentő apró, rák szerű élőlényekkel. A tél közeledtével aztán a bálnák elhagyják sarki élőhelyüket, s az Atlanti-óceán trópusi vizeire úsznak, hogy megszüljék borjaikat. A legtöbb faj óriási távolságot tesz meg, miközben gyakran megállnak pihenni és utódokat nemzeni. Vándorlás közben azonban nem táplálkoznak, így útközben akár testtömegük felét is elveszíthetik.

Egyébként a bálna szó a latin balena származéka. A régi magyar nyelvben baléna alakban szerepelt, a nyelvújítás korában Bugát Pál módosította bálna formára (a márna, málna, pálma szavak mintájára).

kissiú 2014.05.26. 17:46:01

Sokaknak jott at a poszt mondanivaloja, mondhatom. Ujabb jel a ket part egy torol szakadasarol. Meg 25 evet nekik, ez kell nekunk!

♔batyu♔ 2014.05.26. 17:52:17

Na bumm, az Indexet viszont beengedték, pedig az is eléggé szélsőliberális. Ráadásul annyira szubjektíven írják le hogy képtelenség végigolvasni. Az interjúalany minden második mondata után ott az újságíró kommentje, amitől szétesik az egész. Persze csak ha nem barát van.

Így járt a M. Narancs.

_most_ 2014.05.26. 18:15:23

igazából már is vicc, hogy Orbán csak a saját seggnyaló médiájának hajlandó nyilatkozni, nehogy véletlenül valami kellemetlen kérdéssel találkozzon.

conchita wurst 2014.05.26. 19:02:20

A Mancs, Hir24, Cink, 444 -nek sehova nem kellene beengedni egy firkászát se, hiszen úgyis azt írják ami épp az eszükbe jut.

Bell & Sebastian 2014.05.26. 23:25:14

Büdös kémeket én sem engednék be a nemzeti boszorkánykonyhába, még a végén bele kellene lökni őket a kokillába, hogy el ne pofázzák, amit láttak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.05.27. 00:04:06

@Bell & Sebastian: Vagy titokban készítenének egy kilencszázkilencvenkilencedik szájnyalogató videót, és hátha pont az tenne be a szektának.

Bell & Sebastian 2014.05.27. 00:22:41

@Kettes: Hogy már nem magyaráznak meg semmit, azt csak a saját érdekükben teszik, hogy irtják a kritikát, azt is.

A tömegdemokrácia azt (is) jelenti, hiába kívánja az összíkú nyolcvan százaléka csúcsdísznek Orbánt a karácsonyfára, a maradék húsz százalék dönt.

Egyetlen utód mutatkozik, az a bizonyos lézerblokkolós Hanzi, egymást nem irtják, nem falják föl, sőt, még a díszfarok ellent sem (lsd.: Feri).

Ebből sem lesz Ígéret Földje.

Robinzon Kurzor 2014.05.27. 09:04:41

Csak nehogy a T. Szerzőnek baja legyen ebből a kemény beszólogatásból... azért oda kellene írni a poszt végére a biztonság kedvéért, hogy ezek csak elvi kifogások, az meg már régen nem számít, szóval a Párt iránti gyakorlati hűség töretlen.
süti beállítások módosítása