Sportos párt: Lekerülhet rólunk a kamupárt jelző
2014. március 18. írta: Redakció

Sportos párt: Lekerülhet rólunk a kamupárt jelző

sportos_egeszseges_magyarorszagert.jpg

Gyakorlatilag a semmiből tűnt fel az ajánlások gyűjtése során a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, ráadásul országos listát is sikerült állítaniuk. A stadionépítéseket is támogató tematikus párt elnöke, Kovács András állítja: nem csak az állami támogatás mozgatja őket, és nagyon örül, hogy fogalma sincs a jelöltjeik ideológiai vagy politikai irányultságáról. Listavezetőjük, Pásztori Patrícia reméli, hogy egy sikeres választási szereplés után bebizonyíthatják: valósak a céljaik és lekerülhet róluk a kamupárt jelző.

„A politikai elit-ellenes protest szavazatokat szeretnék begyűjteni?

KA: Felmerült az az ötlet, hogy mi lenne, ha szavazólapra azt a kis szlogenünket tennék fel, hogy »SEM EZ, SEM AZ«. Akkor talán az 5 százalék sem lett volna kizárt. De úgy döntöttem, hogy ezt nem. Szurkoltam a Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy sikerüljön bejegyezni, és begyűjthesse azokat a klasszikus protest szavazatokat, amiket mondjuk külföldön egy sörpárt. Tudjuk, hogy az előző választáson is voltak, akik bementek a fülkébe, és rajzoltak egy nagy X-et, vagy mást, jelezve, hogy sem ez, sem az. Ezt a szóviccet ki lehetett volna használni, de szerintem ennél felelősségteljesebben kell hozzáállni. Protest szavazatra persze van esély. A kisorsolt 7. hely a kormánypártok után és az LMP előtt van a listán, szóval nagyon illusztris társaságba keveredtünk. Ha az egész szavazólapot megnézzük, akkor is nagyon ideális helyen van a párt. De ha meg kéne fogalmazni, hogy honnan várunk szavazatokat, akkor azt mondanám, hogy egyrészt azoktól, akik nyitottak erre a gondolatvilágra, másrészt számítok az olyan szavazókra is, akik most biztosra veszik, hogy a jelenlegi kormánypárt megőrzi pozícióját, akár kétharmaddal is, és azt mondják, hogy na itt van egy új, friss tematikus párt, miért ne szavazzak rájuk?”

Kiss Brigi interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr825867946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2014.03.18. 20:41:43

mennyire igyekeznek kimagyarázni hogy ők aztán nem ..
oké, ahol ilyen kamupártok vannak mint a fidesz/mszp ez nem könnyü.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.19. 07:09:34

Valami azért azt súgja nekem, hogy mégiscsak kamupárt, amelyik a támogatásért állt össze.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha nem járna támogatás, akkor ezeknek az embereknek a fejében meg se fordult volna a pártalapítás.

Az Orbán kormány legnagyobb légvárát, a stadionépítéseket is támogatják... milyen protest párt az ilyen?

KAMU!

wantaan 2014.03.19. 07:31:17

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: No ezekre találták ki a "Homo Mutyisztanicus" kifejezést, amely nagyon pontosan kifejezi ezen faj fő jellemzőjét.
Ugye van a Homo Sapiens no ennek egy atavisztikus leágazása a Homo Mutyisztanicus amely pl a 2014-es választáson különböző pártszerű csoportosulásban indul.

pocaklakó minimanó 2014.03.25. 16:42:16

@wantaan:

A kettős nevezéktan szabályai szerint minden faj tudományos neve két tagból, egy generikus és egy faji névből áll. A tudományos fajnevek első tagja mindig nagy kezdőbetűvel írandó, a második mindig kicsivel.

Örülök, hogy segíthettem. :)

wantaan 2014.03.25. 17:05:53

@pocaklakó minimanó: Köszönöm! Igazán felüdülés számomra amikor pár sort válthatok egy minimanóval.
Csupáncsak a második szó jelentőségét akartam kihangsúlyozni. Tudom a Sapiens nem minden ember társamra vonatkozik ..... a Mutyisztanicus meg egy teljesen új faj amely az evolúció csodája is lehetne , hiszen 4 év alatt fejlődött ki, azonban az atavisztikus irány akár még a Homo Sapiens kisebbségbe kerülését is okozhatja a Kárpát medence területén.
süti beállítások módosítása