Te is Zuschlag vagy, te sem vagy más?
2014. március 11. írta: hercsel.adél

Te is Zuschlag vagy, te sem vagy más?

zuschlag_janos.jpeg

Zuschlag János magnum opusa, a Pártházból börtönbe – azon túl, hogy kiváló ütőkártya a jobboldal kezében az Összefogás/Kormányváltás elleni küzdelemben  minden kötelező összetevőt tartalmaz, ami igazán szaftossá és eladhatóvá tesz egy bulvárkönyvet: bűnök, titkok, cselszövések, árulás, kaland, intrika, börtön, korrupció, szenvedés, politika, vér, erőszak, hataloméhség, szex, ármány és szerelem. Ráadásul a felsorolt alkotóelemeket a Zuschlag János-Szalai Vivien páros kellemesen egyszerű, minimális intellektuális kihívást tartogató, irodalmiaskodó, de legfőképp hatásvadász stílusban oltja az egyes szám első személyben elbeszélt énregénybe.

A helyesírási és nyelvhelyességi hibáktól hemzsegő életrajzi mű hőse magát elsősorban a Dosztojevszkijnél szereplő különc figurák és az ún. Nagy Gonosz karakterek, továbbá a klasszikus francia realisták, Balzac és Stendhal nagy formátumú karrierista hőseinek távoli rokonaként tünteti fel. Önmagát egy becsvágytól elvakult, a felemelkedésért mindent feláldozó, az átlag fölötti intelligenciával rendelkező örök kívülállóként láttatja, aki mindenekelőtt a körülmények áldozata.

A börtönből frissen szabadult egykori politikus könyvétől tehát egy percig sem érdemes apológiát várni: a Zuschlag-vallomásban a megbánás gesztusai helyett inkább csak mosakodással és magyarázkodással találkozhatunk. Zuschlag szerint az igazi gonosztevő az, aki a korrupt rendszert, a magyar politika bűnös gépezetét fölépítette. A Zuschlag János nevű fiatal srác, aki csak jól akart élni, aki csak magasabbra akart törni, mint a többiek, e rendszer működésének csupán elszenvedője, egyben örököse. Meggyőződése, hogy Magyarországon mindenki bűnös, mert bedől a hazug ígéreteknek. Éppen ezért ő sem rosszabb senkinél, csak most épp ő húzta a rövidebbet: ő a mártír, a véráldozat, akit cserbenhagytak a társai, akit örökre tönkretettek.

Ha félretesszük a könyv kampányeszközként való értelmezését és a Zuschlag iránti (amúgy félretehetetlen) mély megvetésünket, egy több szempontból is tanulságos olvasmánnyal állunk szemben. A Pártházból börtönbe egyrészt pontos pszichiátriai esettanulmányként is olvasható, hiszen ijesztően plasztikus képet fest a lelkiismeret nélküli, antikrisztus-szerű, önmagát übermenschként feltüntető egocentrikus szocio- és pszichopata lélek működéséről. Másrészt a magyar politikai berendezkedés riasztó kórképét is megismerhetjük, amiből kiderül, hogy a mérhetetlenül önző és hazug politikusokat végtelenül hidegen hagyja Magyarország boldogulása és a magyar emberek sorsa. Őket csak és kizárólag a saját önös érdekeik mozgatják, ugyanúgy, ahogy a hétköznapi embereket is. Tehát a Zuschlag-féle tanulság nem más: sok kis és nagy Zuschlag ül a parlamentben, egyébként meg Te is Zuschlag vagy, ugyanúgy, ahogy a többiek.

Ennél többet nem is érdemes elmondani erről a politikai bulvár lektűrről, jöjjön inkább egy pár erősebb idézet a könyvből:

„Azt mondják, fúj, erkölcstelenek a politikusok. Azok. De a választópolgárok sem sokkal különbek. Az emberek döntő többsége nem mer döntést felvállalni. A politikusok azonban mindennap döntéseket hoznak. Én megszavaztam a volt óvodám és iskolám bezárását a csökkent gyerekszám miatt, még akkor is, ha alapvetően sajnáltam, amikor megláttam egy idős nőt könnyel a szemében, aki egykor a nevelőm volt. Mert ezt szolgálta az érdek? Érzéketlen voltam? Nem tudom. De én legalább mertem meghozni döntéseket. Az emberek jó része menekül a döntések elől. Én sosem menekültem el. Álságos az, aki gyűlöli a politikusokat. Akármilyenek is, de felvállalnak döntéseket, arcukat adják hozzá. Ezért is keresnek sokat. Az átlagember elmegy a munkahelyére, megdolgozik a betevőéért, de tömegeket érintő dilemmákkal nem kell megküzdenie. Én egész életemben mertem dönteni, és előremenni. Olykor rosszul is." (12-13.o.)

„Nagyon nehéz megmondani, hogy hol kezdődik vagy hol húzódik a határ egy gyermeki rosszalkodás vagy az igazi gonoszság között. Egyáltalán, mi is a gonoszság? Már gyerekként is nagyon foglalkoztatott ez a kérdés. Nagyon sokan gonosznak tartottak. Néha azt éreztem, hogy még a családom is gonosznak tart. Való igaz, hogy a magatartásomban voltak erre utaló jelek, és gyakran én magam is gonoszságnak éreztem azt, hétköznapi mércével nézve, amit éppen csináltam. De nem tudtam eldönteni, hogy ez egyfajta segélykiáltás, az igazi arcom elrejtése volt, vagy pedig egyszerűen azt az iszonyú komplexust, fájdalmat, kisebbrendűségi érzést, ami elég korán megmutatkozott, azt próbáltam leplezni ezekkel a kisebb-nagyobb gonoszságokkal, amiket az életemben elkövettem. Igazán szándékosan soha nem akartam senkinek ártani. Már csak azért sem, mert világéletemben mérhetetlenül önző, egocentrikus természetem volt. Valójában mindig a saját világom körül forogtam. Mérhetetlenül nem érdekelt senki a környezetemben, csak saját magam és a saját boldogulásom.”(36.o.)

„A horoszkópom szerint Bika vagyok, Bika aszcendenssel, s mélységesen igaz rám az a megállapítás, hogy villámgyorsan döntök, és általában az agresszivitás mellett. Félelmetes ellenfél voltam mindig is, mivel minden életerőmet azonnal nekiszegeztem bárkinek, aki szembeszegült velem. Noha az életcélom nagyobb tárgyilagosságot igényelt volna, a becsvágyam a világi siker, népszerűség felé vonzott, ami ugyan önkontrollt igényelt volna, ami nekem sosem ment igazán. Én mindig az a típusú ember voltam, aki az energiáit az önérvényesítés felé tereli akkor is, amikor valami egészen másra kellene gondolni. (...) Egy horoszkópban azt olvastam, hogy mélyebb céljaim szolgálata érdekében néha feledkezzek el saját magamról, ezért folyamatosan őrködnöm kell afelett, hogy energiáim ne az ego malmára hajtsák a vizet. Ami persze sosem sikerült, mindig viszályt szítottam magam körül, bármerre is jártam." (47-48.o.)

„Gyönyörűnek, vonzónak találtam mindig is az idős nőket, ahogyan a karrierem kezdetén Lendvai Ildikóhoz is egyfajta vonzalom fűzött. Mi tagadás, sokat köszönhettem neki." (85.o.)

„Az volt az MSZP nagy tragédiája, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben képtelen volt valós alternatívát kínálni... Van a mondás, hogy vakok között félszemű a király. Ez igaz volt az MSZP-re is. Meg voltunk áldva.” (96.o.)

„Minden posztot feltöltöttem precízen a saját bizalmasaimmal, semmit sem bíztam a véletlenre. Legyen szó önkormányzati helyekről vagy párttisztségekről. (...) Egy rendszer csak úgy működik, ha olyan emberekkel veszed körbe magad, akik azt teszik, amit mondasz nekik, mert minden, amijük csak van, tőled függ. Mivel a politikában – amúgy szerintem máshol sem – barátságról alapvetően nem beszélhetünk, nem marad más, mint esetleg a lojalitás, vagy a félelem, de mindenekelőtt az érdek.” (98.o.)

„Rengeteg pénzt kellett költeni a személyes imázsra.” (103.o.)

„Az MSZP nagyon gyatrán áll a jó szónokokkal. Úgyis mondhatnám, hogy ezek az emberek alig tudnak rendesen beszélni. Olyat, akinél őszintén azt gondolom, hogy minden szempontból, megjelenését, habitusát, stílusát tekintve minden klappol, nem tudnék említeni az MSZP-ben. Mindenkinek van valamilyen jelentős fogyatékossága, ami eleve megfosztja attól a lehetőségtől, hogy igazi, nagy formátumú politikus legyen. (...) Így belegondolva igazán szomorú, hogy Magyarországon itt tart a politika. Hogy valójában nincs kire, kikre felnézni, kikre büszkének lenni. Illetve butaságot mondok. Lenne kire büszkének lenni. Csak azokat az embereket nem a parlamentben, és nem is az újságok címlapján találjuk meg. De nem ám. Ezek az emberek kimennek külföldre.”(113-114.o.)

„Sokszor megkérdezték tőlem, hogy egy átlagpolitikust érdekel-e bármennyire is, hogy változtasson az ország sorsán. Mindig jót mosolyogtam magamban már azon is, hogy ez egyáltalán felmerül. Hát valóban ennyire naív ez a nép? Ennek a népnek tényleg mindent be lehet adni?” (117.o.)

„Ott van a már említett média. Olyan selejtes újságírókkal van tele, hogy szerintem nincs még egy ország, ahol ennyi ostoba, tehetségtelen ember mondaná magát újságírónak, mint nálunk. Olyan stílusban írnak – olykor komoly, nagy múltú – napilapokba emberek, hogy én azt gondolom, hogy egy emelt szintű érettségin szebben fogalmaznak magyarul a diákok. És jobban írnak helyesen. (...) Egy beteg társadalom beteg politikai elitjében csak beteg tulajdonságokkal emelkedhet ki valaki.” (119.o.)

„Hamar rájöttem, hogy demokrácia, mint olyan, nem létezik. Megállapodások vannak. Kisebb-nagyobb üzletek, mutyik. Ha ügyes az ember, meg lehet állapodni, de nagyon vigyázni kell. (...) Szerintem túl sok jó nem zajlik a parlamentben, de erről nem csak a politikusok tehetnek. Mindenki megérdemli a sorsát, főleg, ha bedől a hazugságoknak. (...) Ha egyszer a társadalom majd szembe tud nézni a hazugságaival, akkor a politikától is elvárhatja, hogy szembenézzen a saját hazugságaival. Amíg össznépi szinten folyik a hazudozás, meg az adócsalás, addig semmi sem lesz jobb ebben az országban.” (125.o.)

„Gyűlöltem a szocialista pártot belülről. Akkor is gyűlöltem, amikor bent voltam. Abban a közegben, ahol minden napomat töltöttem, folyamatosan megaláztak és feltörölték velem a padlót.” (132.o.)

„Úgy éreztem, hogy mindent megtettem, de ennek ellenére sem sikerült megszerettetnem magamat soha senkivel. Állandóan szeretethiánnyal küszködtem. Mindig úgy éreztem, hogy engem nem szeretnek. A magányosságot összekevertem a szeretethiánnyal. Azért voltam magányos, mert rettenetesen eltértem a többi embertől. Persze ezért még nem kellett volna szarban hagyni.” (132.o.)

„Abban a börtönben kezdtem a raboskodást, ahol egykor még látogatást tettem, mint országgyűlési képviselő. Nagyon magasról hirtelen nagyon mélyre süllyedtem. Tudtam, hogy mindennek vége.” (153.o.)

„De miért is gondolná bárki, hogyha börtönbe kerülnek azok az emberek, akik kint is problémásak voltak, akkor egy túltelített büntetés-végrehajtási rendszerben majd megjavulnak? Ez Pintér Sándor és minden belügyminiszter legnagyobb hazugsága. A börtön nem épít, nem nevel, csak rosszabbá teszi az embereket. Kiképzi, kiokosítja őket, hogy még jobb bűnözők legyenek. (...) Aki napi szinten ezért lop, hogy ne haljon éhen, az akkor is lopni fog, ha kijött. Mert nem tud mást csinálni. Az a probléma, hogy a bűnelkövetők döntő többsége a kilátástalan társadalmi helyzete miatt van ott. (...) Ez olyan, mint Amerikában a négerbűnözés. Mit csináljon a néger? Vagy mit csináljon a magyar börtönöket nyolcvan százalékban megtöltő roma? Iskolai végzettség, szaktudás nélkül mit tehetnek? Kijönnek és újra lopni fognak.” (191.o.)

„A börtönben általában két típust utálnak. A gazdag gyereket meg az értelmiségit. Ezt a kettőt nagyon tudják rühellni. Én pedig még egy harmadik kategóriát is megtestesíthettem: a politikust, akinek még a pofája is nagy. Nyilván a tenyérbe mászó személyiségem irritált mindenkit.” (198.o.)

„Miért pont engem küldtek a vérpadra a számlagyárosok, offshore-lovagok és hazug politikusok országában? A szerencsétlen viccelődésem a Terror Házánál, a nagyravágyásom, bizonyos értelemben vett naivságom, butaságom vagy saját helyzetem rossz megítélése, a személyes kudarcaim vezettek ahhoz, hogy lenullázódott az életem? Vagy ez így mind együtt? Magam sem tudom. S ha őszinte akarok lenni, a végeredmény szempontjából kétségbeejtően lényegtelen is.” (203.o.)

„Nem hibáztatok mást, csak azt mondom, hogy nem magányos bűnöző voltam. Azt pedig, hogy valóban jobb lett-e attól a világ, hogy hat évet börtönben töltöttem, tényleg döntse el mindenki maga...” (210.o.)

*

Zuschlag János: Pártházból börtönbe

Napi Gazdaság Kiadó Kft, 2014

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr325853980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na, kábé ennyire kell komolyan venni Zuschlagot 2014.03.12. 15:39:16

Én ugyan nem olvastam el a FIDESZ legújabb kedvencének könyvét, de hát mire valók a sajtómunkások, ha nem pont arra, hogy megtegyék ők helyettem :-) És persze mindenki a saját szája íze szerint idéz belőle, pl. a Facebook-on állandóan fizetett hirdet...

Trackback: Te is Zuschlag vagy, te sem vagy más? 2014.03.11. 14:13:01

Zuschlag János magnum opusa, a Pártházból börtönbe minden kötelező szaftos bulvár összetevőt tartalmaz. A tanulság az lenne: sok kis és nagy Zuschlag ül a parlamentben, egyébként meg Te is Zuschlag vagy, ugyanúgy, ahogy a többiek?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2014.03.11. 14:21:24

Tessék mondani ahol egy újságírónak nyilatkozhat Cuslag és mondhatja most van egy cége ami tanácsokat ad, könyvel, pályázatokat ír és nem kérdezi vissza a médiageczi: mit hazudozik, büntetett előélettel nem lehet cége akkor mit mondjunk?

A hirtelen fidesz idollá lett Cuslag szmeb hazudik mindenkit és a médiageczi meg nem vágja : hazudsz kispajtás!

Ott mit gondoljunk erről a féregről és az őt interjuvolókról??

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.11. 14:33:35

már csak az a kérdés, hogy lendvait meghúzta e, és vajon t.cs. volt e a liftesbácsi? :)

tevevanegypupu 2014.03.11. 14:35:51

@s.g.l.:

Róla azt gondol amit akar, szíve joga..és ha nem akarja meghallani amit mond az azt jelenti, hogy liberálszocialista. Mondania sem kell, de ne merészeljen negatív véleményt mondani, hiszen úgy tűnik helyesli azt, amiről Zuschlág beszél..a nejlonzacskót, az ötvenmilliót, Simon Gábor és Gyurcsány az ideálja és szívesen társulna Bajnaival, tovább a legelső adandó alkalommal egy kis pénzért (ami ráadásul még csak nem is biztos) elárulná a szavazóit és párttársait mint tették azt Karácsonyék. Úgyhogy csönd a rossz kalap alatt.

tevevanegypupu 2014.03.11. 14:37:18

@s.g.l.:

Ja igen..gondolom ott volt a szabadulóbulin is amit a másiknak szervezett az mszp szóvivője ugye?

s.g.l. 2014.03.11. 14:39:45

@tevevanegypupu:

Van egy érzésem: a értelmező kézikészülékét elitta, nem fogja fel mit írtam.

s.g.l. 2014.03.11. 14:42:22

Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnöknek falusi budijának egyik sarkába milliárdos közpénzért lehet egy stadiont. a másik sarkába meg szintén milliárdokért egy futballiskolát lehet építeni közpénzért és nem tartóztatták le, nem számoltatták el, ott senkitől ne várjunk semmit.

Az az ország ahol ezt megtehetik büntetlenül az az ország elveszett!!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.11. 14:43:57

@s.g.l.:
buzikám, orbánnak arany wc keféje is van!

s.g.l. 2014.03.11. 14:50:10

@jose maria padilla:

Az hogy a kiscsaládod buzinak tart, nem biztos mindenki az.
A szádat törüld ki OV arany wc keféjével amikor használta, azután! Idióta személyeskedő szarházi seggfej vagy.

s.g.l. 2014.03.11. 14:52:18

Itt a budi, jobboldalt a stadion, szemben a PFLA.

Csakhogy tényszerűek és vizuálisak legyünk!

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20130716-meghokkento-latvany-orban-viktor-falujaban.html

gyalog.galopp 2014.03.11. 14:55:13

@jose maria padilla:

Hát, elég hitlerjugend feje volt a kölyöknek, bejöhetett nekik....

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.11. 14:55:24

@s.g.l.:
ideges? elhiszem. kétharmad, háromnegyed. kivándorolhat!

vantaan2 2014.03.11. 15:02:55

@jose maria padilla: ....mert ha meghúzta akkor már neked nem is kell???? ....vagy Lendvaira vagy féltékeny ,hogy el vitte előled a Zjanit?

Csak nem Te is Terry néni bácsi partner közvetítő szolgáltatásait veszed igénybe mint a Vona?

Ó hogy mennyi homály van e kis hazában ....

vantaan2 2014.03.11. 15:09:31

@jose maria padilla: Remélem Te azért nem vagy/ voltál ügyfele a Terry néni-bácsinak!

"Terry Black újabb leleplezéssel szolgált ma a Facebookon a politikai bulvár kedvelőinek. Ezúttal azért szólalt meg, mert kiakadt a börtönviselt Zuschlag Jánosra, aki arról is mesélt könyvében, hogyan próbálkozott be nála a liftben egy idősebb szocialista férfi politikus. Terry Blacknek erről a következő jutott eszébe:

"Na kezd kicsit elegem lenni a sok sok hazudozásból ! T.Zuschlag János !
Önt nem kellett megrontani sem egy Liftben sem máshol . Normális körülmények közt ez az ön magánügye lenne de mivel megrontásról beszél így megcáfolom az ön szavait . Ön sokkal korábban is folytatott férfiakkal kapcsolatot , volt időszak amikor egy fiatalemberrel aki éppen a FIDESZ sajtóosztályán dolgozott . Mért kell valótlanságokat állítani és ezt ráadásul nyilvánosan ?!"

Terry Black legutóbb három politikust "leplezett le", akik szerinte erkölcstelenebbek, mint a pornós x-faktoros Krasznai Tünde. Szerinte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szájer József fideszes EP-képviselő és Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartozik ebbe a körbe. Terry Black szerint ők azok, akik örömlányokhoz jártak és/vagy melegbárokba.

Steve the Great 2014.03.11. 15:12:26

@vantaan2: Azért tegyük hozzá, hogy bizonyítéka neki sincs ezekre.

s.g.l. 2014.03.11. 15:20:02

@Steve the Great:

Nem vagyok én olyan biztos abban, nincs bizonyítéka.

Miért is nem pereltek Szájerék?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.11. 15:28:22

Szalai Vivien? Aki a Stohl-könyvet írta?
Utána a BV perelt és erősen felmerült, hogy Bucinak vissza kell menni a börtönbe. Mivelhogy feltételesen volt szabadlábon.

Aztán valahogy megúszta. Rejtélyes dolgok ezek.

gyalog.galopp 2014.03.11. 15:29:28

@s.g.l.: Bocs , hogy beleszólok, de ez egy olyan igazi hülye kérdés.
Má úgyis olyan unalmas ez a mandinka...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.11. 15:31:26

@Doomhammer:
ORFK-t akarunk most is!
www.kiskegyed.hu/sztarok/magyar-sztarok/stohl-andras-szalai-vivien-ragalmazas-hazkutatas-120943
"A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága büntetőeljárást kezdeményezett Stohl András és a színész börtönéletét papírra vető Szalai Vivien ellen, azt állítva, valótlanságokat állítottak A magyar börtönpokol című könyvben. Az ügy eddig sem tűnt simának Stohl számára, ám annak komolyságát az is jelzi, hogy a minap házkutatást tartott a Nem­zeti Nyomozó Iroda a színész és az írónő lakásán is - tudta meg a Bors az ORFK Kommunikációs Szolgálatától.

A nyomozás érdekében nem adhattak ki információt arról, mit is kerestek, de a lap valószínűsíti, hogy a könyv alapjául szolgáló dokumentumok, így Szalai Vivien és Stohl András által készített hangfelvételek lefoglalása lehetett a cél. Ha a rágalmazási pert Stohl elveszti, valószínűsíthető, hogy nem ússza meg pénzbüntetéssel."

Aztán persze megúszta, Buci és Vivi is egyaránt.

vantaan2 2014.03.11. 15:55:17

No most akkor végre kiderül ,hogy ki buzi a mai magyar politikában vagy sem?
Hajrá fiúk, hajrá lányok! Jöjjön ki aminek ki kell! Zuschlag következő könyvéből megtudhatjuk végre .... vagy Vona memoárt kell majd olvasni?

Robinzon Kurzor 2014.03.11. 16:08:34

Mondjuk ezzel a névvel, hogy Pótlék, eleve komoly hendikeppel indult az életnek, ezt szögezzük le.

pocaklakó minimanó 2014.03.11. 16:34:47

Cicaharcok a proletárok számára, akik azt hiszik, hogy valamennyit is számítanak.

De a proletárok nem számítanak.

tevevanegypupu 2014.03.11. 17:18:09

@s.g.l.:

örüljön neki, hogy nem értelmeztem részletesebben. Még megütné a guta, pedig nagy kár lenne magáért, egy elveszett szavazat a tizenkét százalékhoz.

Steve the Great 2014.03.11. 17:34:36

@s.g.l.: Elképzelhető hogy van neki valamit, de amíg nem hozza ezeket nyilvánosságra, addig számomra olyan, mintha nem lenne. A balosoknak marad a wishful thinking ("biztos lehet benne valami"), a jobbosoknak meg egy mocskos b.zi vádaskodása.

bömböcz 2014.03.11. 17:49:07

Ez a kis rühös idióta semmivel sem rosszabb/jobb mint a kortársai, korunk karrierépítői.
Elmehetnek a picsába!

Steve the Great 2014.03.11. 17:50:39

Egy lehetséges forrás, honnan is szerette volna Jánosunk törleszteni az adósságát: 444.hu/2014/03/11/igy-lett-orszagos-listaja-zuschlag-ket-partjanak/

gyalog.galopp 2014.03.11. 18:30:32

Az MSZP-hez

Főldiekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

bömböcz 2014.03.11. 18:46:40

@gyalog.galopp:
Azért egy kaki-pisi szekszorgiánál másról van nagybaszó!

bömböcz 2014.03.11. 18:59:11

A t. szerző fotója nem túl előnyös...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.03.11. 19:08:41

egy beteg ember vallomása, ennyi ez, nem több.

Kovács Nóra Anna 2014.03.12. 08:12:54

A mokkába reggel belenéztem, azért a műsorvezető leizzasztotta a kis pöcsfejet a kérdéseivel. Figyeltétek, szinte soha nem nézett a kamerába, végig lehajtott fejjel ült, úgy beszélt.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.03.12. 09:27:01

@Kovács Nóra Anna: Zuschlag lehetoseget kapott a Fidesztol, hogy ujrakezdje az eletet, amit egyebkent a Fidesz kurt el neki. Az elkurast megerdemelte, az ujrakezdest nem.

pocaklakó minimanó 2014.03.12. 12:53:58

Most, hogy igyekszik szennyest teregetni a békés és boldog börtönévek után (ó, az áldott Kolompár sugárút!), hirtelen ki fog derülni róla is, hogy náci. De csak most. A hidegmeleg-beszédnél még nem volt náci, mert a jó oldalon volt suttyó. :)

Steve the Great 2014.03.12. 18:10:20

@triumphator: Ehhez képest nem kicsit pikáns, hogy az összes fidesz-közeli(nek mondott) médiát végigturnézza: interjú a mokkában, erről beszámoló a kossuthon, folyamatos reklám a könyvének közrádión és a Cool-on - és ezt csak ma.

Amúgy egy dolgot nem értek ezen az 50 millás sztorin: Az nem úgy van, hogy a pártok jelölik a képviselőjelölteket? Nem teljesen világos, hogy miért kellett Z.JÁnost lefizetni, hogy ne induljon.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.03.12. 18:23:28

@Steve the Great:
akkor tekintsük őt celebnek. igaz, csöcse nincs, a csúnyáját se mutogatja, de volt böriben (cukiságfaktor!!!), volt hatalma és pénze (puncimágnes-effektus!!!) és van, akinek fájnak az állításai és ezért reagálni fognak rá. azaz folyamatosan műsoron tartható. a szerkesztők álma a szitu: csak bemondják a pali nevét és ezrek kapcsolnak oda, veszik meg az újságot stb.
szerintem emberünk (alias celeb) egyáltalán nem ostoba, sőt, intelligens pszichopata, aki tudja, hogy a sztoriját most tudja aprópénzre (áthallás-alert!!!) váltani.

wantaan 2014.03.12. 22:19:09

@Belpo: Ekkora barma még legelt az MNB-be a hazának.

nefud (törölt) 2014.03.12. 23:45:00

@wantaan:

sajnos mindenütt így mennek a dolgok

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 10:21:56

@Doomhammer:
Szalai Vivi masik konyvevel naj van.
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/stohl-ellen-vallott-rabtarsa-2242643
"Stohl András (46) egykori rabtársa cáfolta vallomásában, hogy szándékosan aláztak volna meg egy arab fogvatartottat úgy, hogy saját Koránjából tépettek ki lapokat a zárkakutatásnál. A színész tegnap sem jelent meg saját perén – bár ez számára nem is kötelező –, ám így is megtartották a tárgyalást."

Buci otmillio forinttal meguszhatja. Apropenz.
süti beállítások módosítása