Japán bringás: Köszönet a magyar embereknek
2014. január 31. írta: Redakció

Japán bringás: Köszönet a magyar embereknek

yoshihiro_shimoda.jpg

A Yoshihiro Shimadával készült interjúnk és az ellopott bringájának előkerülése után a világutazó japán kerékpáros levelet írt a Mandinernek, köszönetet mondva a magyar embereknek. Alább olvashatják sorait.

*

Pont, amikor eléggé depressziósnak éreztem magamat a bringám ellopása miatt, sok magyar ember kezdett segíteni nekem.

Elkezdték terjeszteni az információt az eltűnt biciklimről az interneten és a tévében. A hír elterjedése után a Budapest Bike Maffia nevű magyar non-profit szervezet, fiatal kerékpárosok egy csoportja olvasott a hírről, és elkezdték járni a használt piacokat a bringám után kutatva.

Végül csoda történt. Egy magyar férfi megtalálta a bringámat egy piacon, és szólt a Budapest Bike Maffiának. Így visszakaptam a kerékpáromat. Újra találkozhattam vele. Nagyon boldog vagyok!!! Most folytathatom az utamat vele.

A csoda a magyar emberek támogatásának köszönhető. Szeretem Budapestet.

Yoshihiro Shimada

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr95791044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönet a magyar embereknek 2014.01.31. 08:52:01

Végül csoda történt. Egy magyar férfi megtalálta a bringámat egy piacon, és szólt a Budapest Bike Maffiának. Így visszakaptam a kerékpáromat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

___________________________ (törölt) 2014.01.31. 09:40:12

Annyira benne van a sztoriban minden, ami Magyarorszagban szerethetö es ami Magyarorszagban zavaro. Egyfelöl kurva ciki, hogy a legnyomorubb afrikai falvakban nem lopjak el, itt meg igen. Masfelöl ez a roppant hatekony, hogy is kell ezt pontosan mondani, civil szervezödes, polgari összefogas, öntevekeny nonprofit nyomozocsapat, ez nagyon menö. Sok nyugati orszagban csak vonogatta volna a vallat mindenki, hogy ez a zsaruk dolga, azer' fizessük a sok adot, minek csinaljunk mi magunk valamit.

Bell & Sebastian 2014.01.31. 09:46:25

Kungfu Banda

Japán gyerek összeverekedik egy "fiatallal" a kínai piacon.
Egyet suhint, elterül a roma.
- Mi volt ez?
- Karate.
Feltápászkodik a cigány, villanás, mire kinyúlik a japcsi.
- Ez mi volt?
- A biciklipumpád.

tevevanegypupu 2014.01.31. 10:00:33

@Shenpen:

Sok nyugati országban nem lopják el a biciklit.Itt lopják el, biciklitárolóboó, ház elől, lépcsőházból, bolt előtt és mindenhol ahonnét csak lehet. Mindjárt sírva fakadok a meghatottságtól..de a rengeteg ellopott és meg nem került biciklikre gondolok amik esetleg munkaeszközök voltak, ajándék szülinapra, emlékeztet valakire, évtizedek óta tulajdon volt..szóval javaslom a japánnak húzzon a bicajával innét sebesen. Másodszor már nem biztos, hogy előkerül, most viszont még meg vagyunk hatódva magunktól, ne vegye el ezt az örömöt tőlünk.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.31. 13:02:12

@Shenpen:
nincs ebben semmi menő. szolgalelkűség. a külföldi imádata.
ami jellemző benne, az az aberráltság támogatása. a viszkisrabló hőssé nyilvánítása, egy társadalomból kivonuló hülyejapcsi túlszeretése.
munka és feladatteljesítés helyett.

Urfang 2014.01.31. 13:13:15

@jose maria padilla:

Bele kellett volna taposni a betonba a sárga férget, na az férfimunka lett volna!

Ehelyett mi mit csinálunk? Ma visszaadjuk a japcsinak a bringáját, ezért holnap már még több sárga tolja ide a bringát, holnapután meg kihal a hófehér faj.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 13:31:33

@Urfang: @jose maria padilla: súlyosan tévedtek! azért kapta vissza, hogy mihamarabb tolja innen el a biciklit.

Oscar Schmidt 2014.01.31. 13:40:50

Egy cigány ellopta a japán bringáját, a magyarok felkutatták, a zsidók meg learatják a babérokat.

Urfang 2014.01.31. 13:51:45

@tesz-vesz:

De ha hírét viszi, akkor még több sárga fogja idetolni a bringát. Tipikus rövidtávú problémamegoldás, oké hogy most gyorsabban eltakarodhat a sárga, de amikor majd egy multietnikus sárga-nigga banda kiirtja az utolsó fehér magyart, akkor eszébe jut majd, hogy lehet jobb lett volna inkább betonba taposni a sárga bringást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 14:11:12

@Urfang: minek vinné a hírét? hogy kitettük a szűrét?

kitesszük a többi sárgának is, okosba kell az ilyeneket csinálni, hiába tolják ide a biciklit, még hogy ilyen csipcsup ügyek miatt ittmaradjanak!
hisz deklarálta a japcsi: addig innen el nem megy, míg meg nem lesz a biciklije, nofene, ha csak ennyin múlik!

és ez nemcsak a sárga biciklistákra, de az izraeli, a néger meg a cigány rollerosokra, szánkósokra, talicskázókra is érvényes.

S=klogW 2014.01.31. 15:47:10

@Shenpen: @Bell & Sebastian: @tevevanegypupu:

Elég szánalmas egy világutazótól, akiről azt gondolhatnánk, hogy csángálás közben belső utazást is tesz, hogy hasznosságán túl is (intéztek neki ugyanilyen bicajt), pusztán önmagáért ragaszkodjon ennyire egy tárgyhoz.

Szánalmas, sőt egy keleti ember esetében szégyenletes dolog ez kis japán barátunktól.

Urfang 2014.01.31. 15:48:14

@tesz-vesz: Annak viszi a hírét, hogy ide nyugodtan lehet jönni, mert ez a nép egymást tapossa azért, hogy megsegítse a fajtaidegen elemet. Erre szoktak a fajtaidegenek vérszemet kapni és beözönleni az olyan helyekre, ahol már nem működik a nemzeti immunrendszer.

Nézd meg ezt a videót, szégyellhetjük magunkat a szlovákok mellett, hogy náluk még vannak nemzeti fehérvérsejtek, akik nem babusgatják a fajtaidegent, hanem megőrzik a nemzettest fajtajellegét.
gyor.hir24.hu/bulvar/2014/01/31/szineszeket-is-megvertek-a-szlovak-neonacik/#a3

Nálunk már kihalóban van a nemzeti érzelem és pár évtized múlva fehér bőrt is csak az albínó négereken lehet majd látni a mecsetekben.

S=klogW 2014.01.31. 15:50:25

@S=klogW: @Shenpen: @Bell & Sebastian: @tevevanegypupu:

Tök feleslegesen szórja el a pénzét világjárásra, ugyanolyan konzumidióta maradt, mint amilyen létből menekülni szándékozott.

Larry Silverstein 2014.01.31. 16:17:58

Rendes tőle hogy megtanult magyarul az alatt a pár nap alatt.

Amúgy ez ilyen féljapán félcigány félszerzet, jobban érzem magam hogy menni készül.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.31. 16:37:56

ERKÖLCS

Erkölcsös polgárban van gát,
S nem lop mástól sose cangát,
Se rollert, se köznép vagyont,
Csak belet dolgoz ki. Vagy ont.

Utóbbit tényleg csak néha,
Pajkos forradalmak léha
Hevében mint elégtétel,
Ha veszíti épp fejét el.

kommentek:

„A kispolgári költő kispolgári verse hiánypótló mű, hiszen eleddig inkább csak hősök, szerelmek és nemzettragédiák lettek lírai tollhegyre tűzve, kádári kisemberből erkölcsös kispolgári munkarobottá váló szürke verebek ritkán. A magunkra erőltetett erkölcsi máz nemzettudathasadási haváriák okozta szétrepedése és a bennünk lapuló állat előtörése e költeményben olyan magától értetődő természetességgel zajlik, ahogy a négylábú ló megbotlik, ahogy a kutya visszatér a maga okádására, vagy ahogy a megfürdött disznó sárban hempereg. A vers érzelmi űrt, lelki vákuumot hagy maga után. Lecsorduló könnyeink a semmibe zuhannak alá…” /Bús Bertalanné Fátyol Jolán, irodalomtörténész és a Ledarált Pegazus c. értelmiségi vitaműsor főszerkesztője/

„Nem kell ahhoz forradalom, hogy egy rendes polgár zsebében kinyíljon a bicska és belezhetnéke támadjon! Elég elolvasnia egy ilyen szánalmas Frady förmedvényt és rögvest vagy az utcára vonul, vagy bősz nassolással véget vet a napok óta kínlódva folytatott fogyókúrájának. Esetleg is-is. A szlengből idecsempészett és természetesen ide nem illő canga szó is megérne egy misét, de anyám még nem varrta mag az előző Frady gány hatására ízekre cincált palástomat.” /Puzsér Róbert, az anticelebitás főpapja/

„Nekem szétszedhető canga lopni el Budapest, de már megkerülni. Nem belezni se más, se magam. Nem szeretni harakiri. Fájni.” /Yoshihiro Shimada, japán világutazó/

„Megkérdeztem apukámat, hogy mi az az erkölcs, és ő azt mondta, hogy nem tudja, de a régi szovjet ifjúsági filmekben hallotta emlegetni. Amúgy apukám szerint nálunk mindenki dézsmálja a közvagyont, úgyhogy nyugodtan hazahozhatom az oviból azt a szép piros pöttyös labdát.” /Höttyéni Pistike, nagycsoportos óvodás/

„Lopni természetesen sosem szoktam, de a közvagyon, ahogy a nevében is benne van, közös tulajdon, ami részben az én adómból halmozódott fel, így teljesen logikus, hogy időnként kiveszem belőle a részem.” /Dr. Höttyéni Huba, jogtanácsos/

„Nálunk senki sem lop. Nálunk rend van. Magyarország jobban teljesít. Meg is mutatom az idevonatkozó statisztikákat. Mindjárt… ööö… nincs meg a dia… hmmm… úgy tűnik, ellopta valaki…” /Pintér Sándor, belügyminiszter/

„Egy magát meg nem nevező hírforrás által illetékes körökből illetéktelenül megszerzett és szerkesztőségünkhöz illegálisan idejuttatott statisztika szerint Magyarországon rend van és senki nem lop.” /index.hu/

„Nálunk a számvitelen nincs lazsálás, a sok lusta kis Tuskó valóban kidolgozza a belét is, sőt még az unokáikat is behozzák és munkára fogják, hogy teljesíthessék a normát. A legkisebb is számít. Tuskóóó!!!” /Csávás-Tuskó Kálmán, ex-őrmester a Tuskó és Családja Rab- és Vécélánc Gyár munkafelügyelője/

„Valamikor bennem is volt gát, de amióta ellopták, azóta folyamatosan tele van a bringaáruházam raktára újabbnál újabb cangákkal és rollerekkel.” /Simli Sebő, Prima Primissima díjas nagyvállalkozó/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/01/erkolcs.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 16:45:20

@Urfang:

egymást tapossa? szerintem a tolvaj önként adta elő, ügyeskedve, mikor megtudta hogy ez sárga bicikli.

a magyar társadalom összezár, nem engedi elkorcsolni magát, és mivel intelligens, úgy jött ki a buliból hogy még egy kis pozitív imázs pr-t is kapott, a sárga elment, a magyar jófej.

szlovákok primitívek, nem tudják hogy kell elbánni a idegen elemekkel, csak a köveket tudnak dobálni, meg a bunkóval tudnak hadonászni.
még sokat kell tanulniuk hogy kultúrnemzet legyenek. lehet, hogy erre amúgy genetikailag képetlenek.

colonel Tigh 2014.01.31. 16:56:41

@Urfang: Az lenne a követendő példa? Te beteg vagy. Nem az ilyenektől lesz erős egy nemzet. Amit azok a szlovákok csinálnak az gyenge, gyáva, gerinctelen tett egy ovis értelmi és érzelmi szintjén.

Intelli 2014.01.31. 17:04:24

Ez egy kamu levél...

Alick 2014.01.31. 17:27:11

@Urfang: ja, fizessünk meg hetedíziglen Pearl Harbor-ért! :)

2014.01.31. 17:28:47

@tevevanegypupu: nyugi, nyugaton is ellopják. ismertem olyan hollandot akinek eddig életében 14-szer lopták el bicikliét és még csak 32 éves :)

J.László 2014.01.31. 17:36:14

@tevevanegypupu:
"Sok nyugati országban nem lopják el a biciklit." Sok nyugati országban nincsenek cigányok.

♔batyu♔ 2014.01.31. 17:36:44

@ébrenjáró: Ja, a sok magyarozó libsi elkezdene kotorászni a holland csatornában. Több bringa van ott mint kagyló.

♔batyu♔ 2014.01.31. 17:39:40

@J.László: Szlovénia. Azzal kezdték, hogy mind a négyezret áttolták a határon azzal, hogy ti horvátok/szerbek/albánok vagytok.

Nem látom, nem hiszem el. Egy cigány horgászott a patak partján és az arrajáró szlovének úgy megbámulták, mint itt vidéken a négereket.

Van is eredménye, az autópálya kerítése, korlátok és a közl.táblák mind rozsdamentes acél.

tevevanegypupu 2014.01.31. 17:47:15

@ébrenjáró:

Ejha..szavam sem lehet.:)

@J.László:

Na igen..de itt most nem lehet tudni végül is ki lehetett, csak az árust lehetne kikérdezni, mert azért az lehetetlen, hogy ne tudta volna..

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.31. 18:03:41

megnézték micsoda egy szódakertes narkós-tetkós banda ez a bp bike maffia?
szerintem ők csalták ki a bringát a naiv jappányzsidótól, aztán megtalálták némi népszerűségért. persze közben pénzt is gyűjtöttek a japcsinak, az a lóvé, hová lett?

komplikato 2014.01.31. 18:04:59

Tudom, hogy nem a rendőrség sara, de az esetet úgy tálalta a sajtó egy része, hogy a RENDŐRÖK megtalálták egy piacon a biciklit. Ami persze nem igaz. Az eredeti felhívást meg sok tízezren osztották tovább különböző oldalakon. De a lényeg pont ez, hogy működött a dolog. És újabban egyre több lopott kocsi és más dolog kerül meg így, egyre több tolvajt kapnak el és egyre többen kapnak segítséget így.

Bell & Sebastian 2014.01.31. 18:08:21

@S=klogW: Kétségtelen, hogy van benne disszonáns elem, mint például Robin Hood bandájában a néger szabadságharcos. Ha én biciklimágnás lennék, adtam volna neki ingyé jobbat, oszt tekerj párászt.

komplikato 2014.01.31. 18:14:08

@Oscar Schmidt: Egyébként lövésem sincs a tolvaj nemzetiségéről jelen esetben, de már az elején látatlanban kijelentették egyesek, hogy a kisebbség vitte el, miközben pl. a Tolvajkergetők videókban a lefülelt tolvajok nagyobbik része pont nem közülük való ... márpedig annak készítőjét szvsz nem lehet részrehajlással vádolni.

@S=klogW: Könyörgöm a fazon japán. Egy átlag japán háztartásban külön kis "oltár" van az olyan marha fontos tárgyaknak amiket utazásokból szerzett a család. Ennek a krapeknek meg az utazás az élete. Még jó, hogy felénk nem él egy csomó ember aki úgy ragaszkodik felesleges tárgyakhoz, mint valamely testrészéhez. :D

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.31. 18:14:08

@Bell & Sebastian:
nem úgy van. a jappánok állatok. egykori nyomoruk okán, amijük van ahhoz beteg módon ragaszkodnak. tutti, hogy ez a buzi is szeppukuzott volna, ha nem tanájják meg a kerót.

sírjatok 2014.01.31. 18:14:51

Aki bicajos, és nem csipázza a tolvajokat, lehet érdekesnek tartja majd ezt az oldalt:

www.facebook.com/tolvajkergetok

Bell & Sebastian 2014.01.31. 18:21:22

@jose maria padilla: Pont jónak mondja, csak japán cuccom van és ragaszkodom is hozzá, mint az állat. De ettől még nem borítanék rá egy amcsi anyahajóra és a meleg szakét is utálom.

Perverz egy társaság lehet az, ahol életre-halálra dolgoznak. Tekernek elfele, nincs ebben semmi csoda.

Dőljön hátra és élvezze a tökélyt.

tevevanegypupu 2014.01.31. 18:21:24

@S=klogW:

Nem tudom mi veszi rá az embert, hogy elinduljon a világ körül biciklin, lélekvesztő kis hajócskán vagy léggömbön. Azt megértem, hogy régen egy Vámbéry vagy Kőrösi Csoma nekiindultak tudományos érdeklődésből, de hogy manapság mi vesz rá valakit a feltűnési viszketegségen kívül..bár talán ez is ok.

valakiatömegből 2014.01.31. 18:25:46

Hihetetlen, hogy még ezt is ki tudtátok hegyezni "más népek nem kedvelésére"

Bell & Sebastian 2014.01.31. 18:26:29

@tevevanegypupu: Keresi önmagát! -mondaná a húgom, akinek ez a sztenderd dumája minden nemszázasra.

Viszketeg · http://zagyvasag.blog.hu 2014.01.31. 18:33:49

@tevevanegypupu: "Sok nyugati országban nem lopják el a biciklit."
Nem tudom, melyik országról van szó, de ahonnan információm van (Svédország, Hollandia), ott nagyon durván lopják a bringákat. Szinte minden ottani ismerősnek, akivel erről beszéltem már több bringáját ellopták.

Amúgy nem lehetne a rasszista sárgázó, zsidózó meg niggerező kommenteket kimoderálni? (Ez az igazi szégyen ebben az országban, nem egy ellopott bringa.)

komplikato 2014.01.31. 18:45:00

@Viszketeg: Ne hülyéskedj, ezen az oldalon? :D

Larry Silverstein 2014.01.31. 18:48:46

@tevevanegypupu: @Bell & Sebastian:

Minden magyar átlag napi 5órát néz TV-t. Ennél bármi értelmesebb, még az is ha gyalog körbemegy a világon. Akkor ki a hülye?

@Viszketeg: Nekem New Yorkból van tapasztalatom, ott is lopják a bringákat, van ahol meg simán leszednek róla..:) De a vidéki bünözés (értsd: cigánybünözés) az nem nagyon jellemző.

tevevanegypupu 2014.01.31. 18:49:00

@Viszketeg:

Nem akarok itten rasszistáskodni tényleg, de a sok bevándorlóval sajnos változik a helyzet Nyugat-Európában is, ami tény az tény, kár tagadni, ahogy itthon is kár. Egy-egy bicikli viszonylag könnyű zsákmány, a facebookon szinte naponta van megosztás elcsórt bicajokról.

Alfőmérnök 2014.01.31. 18:53:25

@jose maria padilla: Jónak mondja. Ez a balfasz Bécsben lakik, onnan osztja az észt.

tevevanegypupu 2014.01.31. 18:55:43

@Larry Silverstein:

Kérdés, hogy mit néznek a tv-n, azért ne hülyézzük le őket kapásból. Tv előtt is lehet világ körüli utat tenni.

S=klogW 2014.01.31. 18:58:16

@jose maria padilla:

Japánban 50 éve nincs semmilyen nyomor.

@komplikato:

A japók nem tárolnak kacatokat otthon: örülnek, ha van annyi hely a lakásban, hogy fekve szexelhessenek.

Larry Silverstein 2014.01.31. 18:59:07

@tevevanegypupu: 'Tv előtt is lehet világ körüli utat tenni.'

Nagyon nem.

val 2014.01.31. 19:00:56

Az elkövető az idén barnult, vagy tavaly?

S=klogW 2014.01.31. 19:39:44

@jose maria padilla:

Szigetlakógenetika.

De ez a fugu(terv)zabáló, nem általában a tárgyhoz ragaszkodik - pedig kapott volna újat -, hanem konkrétan ahhoz, amelyikkel elindult. Pedig ez a bicaj is csak típus, azaz sorozatgyártott termék, nem egy kézi kovácsolt katana.

S=klogW 2014.01.31. 19:48:14

@S=klogW:

jav.: szigetlakó-genetika

S=klogW 2014.01.31. 19:58:32

@Bell & Sebastian:

???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 20:02:10

@Intelli: azt mondod ez egy teller-levél?
lehet benne vmi. nekem már az is gyanús, hogy magyar nyelven íródott és ürgebőr csomagolással küldték el a mandinerhez

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 20:05:33

@jose maria padilla: nekem is gyanús volt ennek a szervezetnek a neve, nem bájk maffia elleni szervezet, hanem ők maguk a bájk maffia, és ezt nyilvánosan is hirdetik. nyilván meg vannak a kapcsolataik, hog ilyen magabiztosak lehetnek.
a pénzből azt írják hajléktalanokat etetnek, meg nyugdíjasokat fürdetnek, gondolom a maradékból meg beszállnak viktor repülőterébe

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 20:09:37

@Viszketeg: @valakiatömegből: ha nem tetszik a rendszer, lehet disszidálni a románokhoz
ők szeretik nagyon a magyarutálókat, pfúj!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.31. 20:12:12

ezen a videóján lehet látni a színtiszta rasszizmust, ez még nekem is felháborító:

www.youtube.com/watch?v=CE0d4gMt7qw

ahogy a majmokhoz hasonlítja a négereket, ez már tűrhetetlen

Bell & Sebastian 2014.01.31. 20:25:48

@S=klogW: A hobbikerékpározás szexuális deviancia, töketlenségre vagy frigiditásra utal, kérdezze csak meg szakorvostól.

S=klogW 2014.01.31. 20:30:56

@Bell & Sebastian:

Na és a motorkerékpározás?

Bell & Sebastian 2014.01.31. 20:36:59

@S=klogW: V -kettes közös főtengely csapon (Harley), az bizony kiveri, de én túrázok.

Bell & Sebastian 2014.01.31. 20:42:11

Fejéből az álmot, csak áldozatául esett a szerkesztésnek.

S=klogW 2014.01.31. 21:27:02

@Bell & Sebastian: Utálom a motor(os)okat, bocsika. Mikor ráhúzzák a gázkart, mindig az jut eszembe, hogy egy vascsövet (:) ) kellene az első kerék küllői közé dugni.

tevevanegypupu 2014.01.31. 21:50:01

@Bell & Sebastian:

Mondja meg a húgának, hogy ahhoz nem kell semmit csinálni az ég adta világon..megvagyunk magunknak magunkban. És nem olyan fontos.

tevevanegypupu 2014.01.31. 21:55:15

@Larry Silverstein:

Ma néztem a Duna anszikszot, saját városomat mutatta, nem ott születtem, de ott életem elég sokáig..ültem a tv előtt és mentem végig az utcákon, sőt a város felett..mentem sokszor bicajjal is, de most nagyon meg tudtam nézni, bár kétségtelen, hogy a város szagát igy nem lehet érezni, de a zajokat lehet hallgatni, talán még jobban is.

Bell & Sebastian 2014.01.31. 23:20:02

@S=klogW: Azt én is utálom, a jól hangolt rendszerből semmit sem hall a motoron, mellette is alig, de amikor egy ilyen tuningmájszter megy elöl, azt megelőzöm, mert csak kínszenvedést okoz és zavar a zenehallgatásban.

@tevevanegypupu: Téved, önmagunk megtalálása a legfontosabb.

Viszketeg · http://zagyvasag.blog.hu 2014.02.01. 03:18:35

@komplikato: Sajnos csak költői kérdés volt. :(

Viszketeg · http://zagyvasag.blog.hu 2014.02.01. 03:20:41

@tesz-vesz: Ki a magyargyűlölő, te agyalágyult? Aki nem rasszista?

tevevanegypupu 2014.02.01. 08:10:36

@Bell & Sebastian:

Általában meg szoktuk találni, nem mindig örülünk neki.

calabria007 (törölt) 2014.02.01. 12:04:11

@Viszketeg:

tesz-vesz kapcsán csak egy szó jut eszembe:

__kisebbségi__:)

hoplita 2014.02.04. 07:13:18

@Viszketeg:
Ja, a rászizmus itt a probléma, nem az ellopott-kirabolt ország...minden bajok forrása.:)
süti beállítások módosítása