Ilyen a magyar falu, a Másik Magyarország a kétezres években
2014. január 29. írta: Redakció

Ilyen a magyar falu, a Másik Magyarország a kétezres években

Szociológusok tiltakoznak, Mezőszemerén háborognak, de Nagy Dénes filmrendező Másik Magyarországát, a Bukta Imre Munkácsy-díjas művész mezőszemerei mindennapjait és a kulturális nyomorban élő helyi kamaszokat középpontba állító filmjét minden vetítéskor csönd, majd tapsvihar kíséri.

A nézők katarzisról beszélnek, talán nem túlzás a tavalyi év dokumentumfilmjéről beszélni, amely megmutatja azt a Magyarországot, ami a Starbucks ablakából soha nem látszik. A Másik Magyarországot vasárnaptól a rotterdami filmfesztiválon vetítik. A film rendezőjével, Nagy Dénessel és Bukta Imrével a dokumentumfilmezésről és a végét járó magyar vidékről beszélgettünk.

Csunderlik Péter interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr935787840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2014.01.29. 13:15:16

Ezután a kis eszmecsere után nem csodálom tiltkoztak a helyiek a film ellen ezerrel... "a favellák népei"????ez mi a fasz?

Láthatóan szart se érdekel "a favellák népei", a kis filmes brigád felfuttatása a cél.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.29. 15:37:13

majd csányi, simicska , demján és csányi kézenfogva leisztingerrel, raskóval, mészárossal , nyergessel, meg puch lacival beköltözik a falvakba

nincs itt probléma, az új kulákok ők

calabria007 (törölt) 2014.01.29. 15:42:01

@tucano:

nem is beszélve arról, hogy a __valódi__ favelák népe már egy világvárosban van - afféle fapados és rendkívül __olcsó__ házban, amit folyamatosan javítgat, épít és szépít

lényegében minden város így indult...

Pest is...

tán lazább építésszabályozás kéne...

és akkor többen tudnák __maguk mögött__ hagyni a falusi létet...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.29. 16:25:40

mindegyik faluba vesznek majd egy kis népműves parasztházikót, hétfőn pusztaröcsögén alszik, kedden alsószentmihályon, nincs itt probléma, így a falvak nem néptelenednek el, és a népi magyar kultúra is megmarad

Bloodscalp 2014.01.29. 16:31:09

@tucano: azért nem tudok rajta őszintén nevetni:)
inkább nem írják le hogy nyomornegyed-ek szabdalják keresztül-kasul az országot. Hiszen ha nem beszélünk róla, az a próbléma nincs is.

Helyette adjunk neki cuki egzotikus neveket.
süti beállítások módosítása