Kommentszűrés
’13 dec
18
14:01

Angry Ukrainians: így tüntetnek Kijevben

Írta: Novák Tamás (spanyol)

Ukrajna_Kijev_Angry_Ukrainians.png

Brüsszel vagy Moszkva?

Miután a Berkut az ukrán biztonsági szolgálat szétverte az Uniós közeledés elmaradása miatt tüntető fiatalokat, a tiltakozók elfoglalták a város főterét, a Majdant és a kijevi városházát. Lassan 3 hete védik magukat, naponta 50-70 ezer ember fordul meg a barikádok között.

SANY0408.jpeg

Fesztivál vagy forradalom?

A tüntetők sátortábort építettek és éjjel-nappal megy a politikai forgószínpad, ahol hol a Svoboda az ukrán szélsőjobb vezetője szónokol, hol Klicsko az Ütés párt vezetője, hol pedig a Haza, Julia Tyimosenko pártjának képviselői szólalnak fel. A tüntetés koordinálására a pártok egy közös bizottságot hoztak létre. Janukovics ellen együttműködnek, de a koalíciójuk nagyon törékeny. És persze Európáról is különbözőképpen gondolkodnak. Sokan mondják, hogy az egyik legnagyobb baj, hogy nincs egységes arca a mozgalomnak.

SANY0415.jpeg

Ki fizeti a forradalmat?

A megmozdulás nagyon szervezettnek tűnik, a barikádokat váltott őrség védi, a térre csak facekontroll után lehet bejutni, a részegeket, vagy provokátorokat azonnal elvezetik. A téren nagyon hideg van, a tüntetők elmondása szerint a fát, élelmet, ruhát és pénzt a kijeviektől kapják. De a mozgalmuk sorsát valószínű nem a téren megfordulók és az összehordott lekvár mennyisége fogja eldönteni, hanem az, hogy hány Lexusra vagy Aston Martinra teszik ki a gazdáik az uniós zászlót.

SANY0429.jpeg

Csak a testemen keresztül

A téret profi módon védik a tüntetők. A többlépcsős védelmi vonalakat csak vérrel lehetne bevenni. Ezt valószínű nem kockáztatja meg a hatalom. Viszont a türelemjátékban az idő a hatalom oldalán áll, a következő elnökválasztás 2015-ben lesz, addig biztos nem tudnak kitartani a tüntetők. 

IMG_2656.jpg

Forradalmunk tisztasága megengedi, hogy iPadet használjunk

A tüntetők összetétele nagyon vegyes. A sok fiatal mellett idős veteránok, vidéki munkások is támogatják a megmozdulást, de sok az ortodox pap is a tüntetők között, és rendszeresek az imák a színpadon. De egyes résztvevők szerint egy elhúzodó válság felmorzsolná az erejüket. A kedden aláírt orosz-ukrán gázárcsökkentés is várhatóan a tüntetők ellen hangolja az ukrán közvéleményt. Az elnökhöz hű TV-ben, az Inter TV-ben már mennek is a propagandaműsorok, ahol a kijeviek elmondják, hogy elegük van a teret elfoglaló csőcselékből, és üdvözlik a rezsicsökkentést.

SANY0414.jpeg

Veteránok a néppel

Az afgán veteránok is a tüntetők mellett. Ők biztosítják a rendet a Majdanon. De a tüntetés alapvetően nagyon békés. Rendőrt nem látni a környéken és a téren található Globus áruház is éjjel-nappal nyitva van. Akinek kedve van, bármikor vehet valamit a Zarában. 

SANY0377.jpeg

Ki a következő?

Az elfoglalt városházán lehet aludni, melegedni. A betegekre gyógyszertár vár és orvosi ellátás, de bejutni csak alapos ellenőrzés után lehet. A kiválasztottak itt aludhatnak. A kevésbé szerencsések a téren sátorban. Az épületben mindig van egy ellenzéki városi képviselő, aki a foglalást legálissá teszi, mert az ukrán törvények szerint a városházára bármikor bemehet egy képviselő és ott bármikor fogadhat vendégeket. Ez a mostani fogadóóra, úgy tűnik, egy kicsit elhúzódik.

IMG_6164.jpeg

Multi selfie kozákkal

Az egyik legnagyobb szórakozás természetesen itt is a selfizés. Menő kozákokkal fotózkodni, de van medveember, nyuszika, körhinta, minigolf, ahol Putyin és Janukovics szájába kell beütni a golyót, és persze professzionálisan épített barikád, ami előtt csodás új Facebook-profilképet lehet csinálni!

IMG_6052.jpeg

Anti-Majdan

A kormánypárt kicsit késve, de meghirdette a saját tüntetését, ahol naponta néhány ezer ember fordul meg – ez kb. 2 kilométerre van a Majdantól. Ezt a tüntetést a Berkut biztosítja, a tüntetők egy jó részét vidékről, főleg a Krímből hozták fel. Az újságírókkal szemben nagyon bizalmatlanok. Az itteniek szerint a Majdanon már felütötte a fejét a kolera, míg a Majdaniak meggyőződése, hogy ezek az emberek pénzért tüntetnek. Eredetileg egy napért 1000 hrivnyát (30.000 Ft-ot) ígértek a tüntetőknek Janukovicsék, de állítólag a kormánypárti tüntetők örülnek, ha egy hideg nap után a felét hazavihetik.Tény, hogy esténként – tüntetésen szokatlan módon – fegyelmezett sorokban, vezényszóra vonulnak fel a környező utcákban.       

IMG_6142.jpeg

Európa hallgat

AZ EU megosztott az ukránokkal kapcsolatban. Míg a lengyel, a német és a balti diplomácia mindent megmozgat a majdanosokért, addig a válsággal küzdő déli államok vagy a keleti árnyékba húzódott magyar és balkáni diplomácia inkább kivár. Tény, amit Oroszország ígért most Ukrajnának – 30%-os gázárcsökkentés és 15 milliárd dolláros államkötvény vásárlás –, azzal most Európa nem tudna versenyezni. Eurázsia – Európa 1:0

IMG_6132.jpeg

Boldog karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag új évet!

Címkék: külföld forradalom EU Ukrajna Kijev Majdan

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr655697189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angry Ukrainians: így tüntetnek Kijevben 2013.12.18. 15:26:01

Lassan 3 hete védik magukat a kijevi tüntetők, naponta 50-70 ezer ember fordul meg a barikádok között. Képriportunk az ukrán fővárosból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

___________________________ (törölt) 2013.12.18. 14:48:03

"Ki fizeti a forradalmat?"

Nem vagyok híve az összeesküvéselméleteknek, de ki fizeti a FEMEN-t? Mert azon is látszik, hogy kb. profik szervezik akik fejből ismerik Alinsky összes tételét és pénz is van valahonnan, és mondjuk nem hiszem hogy DJ Hell lenne a fő szponzor, inkább csak stróman.

Samott 2013.12.18. 16:16:06

Sajnalom oket es nagyon kenyelmetlen nekem (mint EU polgarnak) hogy hitegetjuk oket. Sajnos Ukrajna akkora (mint Torokorszag) amekkora orszagot az EU mar nem fog befogadni, integralni. :(

♔bаtyu♔ 2013.12.18. 16:16:10

Soros és az USA ukránokat áldoz fel céljaiért.

A Femen aktivistái amúgy egy olasz lap szerint akciónként 1000-1500 Eu-t kapnak. Nem véletlenül rágtak be rájuk az oroszok.

♔bаtyu♔ 2013.12.18. 16:19:22

Ezt nem reklámozzák a német demokraták az ukránoknak:

www.inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-603497

J.László 2013.12.18. 16:31:17

Ez az egész ukrán dolog egy kívülről mozgatott titkosszolgálati akció. Kész röhej, ahogy ugrálnak rajta a liberálisok.

kvadrillio 2013.12.18. 16:34:37

Petíció aláírása
Aláírások (2 769)
Hozzászólások (954)
Statisztika
Kiemelt hely

A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

Tisztelt Emlékbizottság!

Mi, ma élő magyar emberek sem 1944-ben, sem azóta és különösen 2014-ben nem tartjuk magunkat felelősnek a zsidók II. világháborús deportálásáért. Személyünk elleni kollektív bűnösséggel történő megvádolásnak tekintjük, ha a nevünkben bárki, bármilyen bocsánatkérést fogalmaz meg vagy fizet a mi adónkból bármilyen összegben kártérítést a zsidóság felé. Mi nem követtük el azt, amit az emlékbizottság a magyarság egészére terhel rá!

Tudomásunk szerint létezik olyan zsidó érdekeltségű szervezet, amely feladatának tekinti, hogy az általuk bűnösnek tartott személyek után nyomozzon. Nincs tudomásunk viszont arról, hogy e szervezet bármilyen bizonyítékot talált volna arra, hogy a ma élő mintegy 10 millió magyar embernek 1944-ben köze lett volna valamely zsidó halálához!

Éppen ezért követeljük, hogy a vádlók és a bocsánatot kérni szándékozók tételesen, személyenként mutassanak fel bizonyítékokat. Amennyiben nincs bizonyíték, nincsenek bűnösök sem!

Mindezek alapján mi, 10 millió ártatlan magyar ember, nem kívánunk bocsánatot kérni a zsidóságtól és nem fogadjuk el, hogy a mi munkánkból származó adóból akár egyetlen fillér kártérítést is fizessenek, mert nincs miért! Vezekeljenek és fizessenek a bűnösök! De csak ők!

Ha az emlékbizottság tagjai a zsidóságtól bocsánatot akarnak kérni avagy kártérítést akarnak fizetni, ám tegyék, de csak a maguk nevében, a saját anyagi forrásaikból! De miért is? Talán mert ők maguk elkövettek valamilyen bűnt? Akkor viszont miként lehetnek az országunk közéleti személyei? És vajon mit követtek el? A magyar közvéleményt kötelesek e kérdésben tájékoztatni!

Megjegyezzük továbbá, hogy Magyarország 1100 éves történelmének tragédiáit a magyar nép az egyetemes magyar nemzet elleni támadások, erőszakos cselekedetek szerint tartja számon, mint például a mongol-tatár támadás, a török uralom, mely alatt magyar gyerekek tömegét vitték el janicsárnak és vált az ország nagy része lakatlanná. De ugyanilyen tragédiának tartjuk a Habsburgok vérengzéseit, különösen a ’48-49-es szabadságharc leverése után avagy a kun (kohn) béla banda 133 napos szadizmusát, a trianoni gyalázatot vagy a II. világháború utáni kommunista terrort, abban az ávh-s, ávo-s gyilkosok kegyetlenkedéseit az ártatlan magyar emberek tömegével szemben. Jelen helyzetben nem kívánjuk a magyar nemzeten belüli kegyetlenkedéseket (kun (kohn) béla és rákosi terrorja) faji alapon vizsgálni, mivel ez a mostani tiltakozásunknak nem tárgya, pedig érdekes és fontos összefüggéseket tárna fel az emlékbizottság által kezelt témával.

Felhívjuk az emlékbizottság tagjainak figyelmét, hogy az önök által szervezett rendezvényt, annak költségeit és eseményeit csak az e témához olyan, ÖNKÉNT csatlakozó személyek körében szervezzék, akik ezen ügy mellett személyesen kiállnak és saját anyagi forrásaikból fizetnek rá hozzájárulást! Mi, ártatlan magyar emberek nem vagyunk hajlandóak ennek a műsornak semmilyen formában, sem anyagilag, sem közéleti programként a részesei lenni.

Éppen ezért felszólítjuk a magyar kormányt, hogy erre a programra is csak a más nemzetiség számára e célra biztosított mértékű támogatást nyújtson, annak ellenére is, hogy a zsidóság, mint népcsoport nem is szerepel a magyar nemzetiségek listáján!

Kelt, Budapest, 2013. január 17.

„Tégy a magyargyűlölet ellen” Mozgalom

TÉGY A MAGYARGYŰLÖLET ELLEN MOZGALOM NEKEM EZ TECCIK NAGYON !!! :)

Shopping 2013.12.18. 16:38:12

Ahogy már írtam:
A jó ég kíméljen meg minket attól hogy ukrajna csatlakozzon az EU-hoz!

Amit mi, mint közvetlen szomszédok remélhetünk onnan, az az összes stricijük, meg szervkereskedőjük, autótolvajuk. A balkán az egy dolog, de ez meg Kelet. Nulla - európai mércével vett- kultúra.
Könnyű a fotelból okosnak lenni, meg buzdítani a népet a forradalomra, de aki ezt teszi, előbb menjen el oda és nézze meg miféle népek azok.

Hogy legyen viszonyítási alapotok: Románia hozzájuk képest Svájc.

Zb74 2013.12.18. 16:42:49

"A kormánypárt kicsit késve, de meghirdette a saját tüntetését, ahol naponta néhány ezer ember fordul meg – ez kb. 2 kilométerre van a Majdantól."

Milyen amatőrök, még egy békemenetet sem tudnak összehozni.

kvadrillio 2013.12.18. 16:45:08

@Shopping: NOVEMBER 6 – ZSIDÓ SZERVKERESKEDŐK MEGINT
JEHOVA GYERMEKEI MINT SZERVKERESKEDŐK

Hat tagja volt egy izraeli szervkereskedelmi bandának, akik az Azerbajdzsán Köztársaságban működtek, de most egy speciális bíróság elé kerültek Ukrajnában. A banda három tagja specializálódott arra, hogy eladják a szerveket, ezek egy klinikán dolgoztak, Azerbajdzsán fővárosában Bakuban – amiről az IRIB számolt be pénteken. Azeri gyerekekből vették ki a szerveket és 25 ilyen esetről tudnak, de valószínűleg ennél többet is csináltak. Az azeri sajtó hallgatott erről az ügyról, hogy ne zavarja kapcsolatait a cionista rezsimmel, Izraellel. Ezért tartják a tárgyalást az ukrán fővárosban, Kijevben, hogy ne akadályozzák az információk felfedését. Politikai megfigyelők úgy vélik, hogy Azerbajdzsánnak azért van szorosabb kapcsolata Izraellel, mert az izraeli kormányzatot felbátorította az, hogy ilyen bűncselekményeket ott el lehet követni. Ez nem az első szervkereskedelmi bűntény volt, mivel 2010 augusztusában az ukrán rendőrség felszámolt egy izraeli tulajdonban lévő szervkereskedelmi hálózatot, illegálisan toborzó adományozókat, akik kiküldték a szerveket Izraelbe. A hálózat elsősorban a vesére ment rá, amiért 10.000 USA dollárt adtak. Ukrajna belügyi szervei elmondták azt, hogy a legtöbb donor elszegényedett fiatal nő volt. Miközben ez a banda egy vesét 140.000 dollárért adott el. Néhány szervdonor nem kapott pénzt miután a veséjét eltávolították. Ilyen esetek olyan országokban fordultak elő, mint Azerbajdzsánban és a Fülöp-szigeteken. (presstv részlet és kép)
Csodálatos módon az AP hírügynökség és az MTI, amelyek csüngnek minden izraeli híren, ezt valahogy nem tálalták a hírekre kiéhezett magyar olvasók számára. Itt Magyarországon eddig már tudtunk azokról az izraeli banditákról, aki arab és észak-afrikai országokból és palesztínokból loptak szerveket, erőszakos módon. Amerikából, Albániából is jöttek ilyen hírek és már Romániából is. Úgy tűnik a zsidó banditák egyre több országot szemelnek ki erre a célra és az EU nem üvölt erre.

?????? hogyisvanez ember ?????? :)

Bicepsz Elek 2013.12.18. 17:38:52

@Shopping: Azaz!!! A 45 millio emberbol mennyi indulna meg Nyugatra??? Mar a romanokat meg bolgarokat sem akarjak beengedni, sot hamarosan korlatozasokat vezetnenek be!!! A vamunio meg megb..a a gyenge orszagok gazdasagat!!!

♔bаtyu♔ 2013.12.18. 17:45:21

@Bicepsz Elek: Nagy szerencséje az ukránoknak, hogy az oroszok léptek. Az USA és az EU pedig a háborút kockáztatja, ha tovább provokálja az ukránokat.

Érdekes is lenne számukra, amikor egy ottani Kuncze bejelenti számukra, hogy mától kezdve a gáznak piaci ára van, mert az EU... és innentől sorolja a hazai ballibsik érveit.

bgp 2013.12.18. 17:47:56

@♔bаtyu♔: Ez inkább a mi szerencsénk :D

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.18. 18:28:14

Hisztérikus kisebbség harca a demokratikusan megválasztott kormány ellen.

♔bаtyu♔ 2013.12.18. 18:31:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Hisztérikus kisebbség, akit fizetett provokátorok hergelnek, harca a demokratikusan megválasztott kormány ellen.

"Demokraták" ezek is, akik legjobban a választástól irtóznak.

Kandeláber 2013.12.19. 07:39:54

A Magyar Nemzet szombati kulturális mellékletében Lukács Csaba nagyon jó tudósítást írt a kijevi eseményekről.
Fanyalgás előtt kéretik elolvasni.

bz249 2013.12.19. 11:16:01

Hat igy a kommentek alapjan 56-ban pontosan azt kaptuk, amit erdemeltunk...