Vitapartnerek
2013. december 13. írta: Dedics Zsiga

Vitapartnerek

internet_commenter_the_ultimate_hater.pngEszter huszonhat éves, szereti a konfitált kacsamellet, örömmel jár pilatesre, de rendkívül idegesíti, ha beül valahova, és a pincér nem érkezik ki az asztalához két percen belül. Az egyetem elvégzése után egy nemzetközi ügyvédi irodában helyezkedett el. Napi tizenkét órát van az irodában, ebből nyolcat dolgozik, fennmaradó idejében netezik. Nem jár pedikűröshöz, mert szereti szagolgatni a körömvágáskor előkerülő piszkot. Ezt a félve őrzött titkát nem tudja még a barátja sem, akivel három éve van együtt. Azt tervezik, hogy a lány szakvizsgája után összeházasodnak és lesz két gyerekük. Eszter a jogi egyetemen HÖK-ös volt, és többször részt vett a kormány felsőoktatást érintő intézkedései ellen irányuló tüntetések szervezésében.

András recepciós egy fitnesz-teremben és menthetetlenül szerelmes a pultos kolléganőjébe, aki nem menthetetlenül szerelmes az X6-ossal járó, szétgyúrt félvilági csávójába, viszont a kényelmet és a férfi oldalán elfoglalt társadalmi státuszt mindennél fontosabbnak tartja. András nagy odafigyeléssel gondoskodik vak anyukájáról és szabadidejében anime képregények rajzolásával próbálkozik, illetve II. világháborús ereklyéket gyűjt.

Mária nyugdíj előtt álló tanítónő, aki deklasszálódott nagypolgári családból származik. Kollégái régebben irigyelték azt a kivételes képességét, hogy a hét-nyolcéves gyerekek figyelmét minden nehézség nélkül le tudta kötni, és még a hangját sem kellett felemelnie. Mostanra – 35 év tanítás után – elfogyott a türelme és a múlt héten, életében először, megpofozott egy gyereket. Válása nem csupán érzelmileg tette instabillá, de komoly presztízsveszteségként éli meg, hogy a Svábhegyről le kellett költöznie az Üllői útra.

Sándor kétgyermekes családapa, aki nyúlszájjal született. Fogyatékossága miatt sokat csúfolták kiskorában, ezért mélységesen együtt érez azokkal, akiket a többségi társadalom valamely ok miatt megbélyegez vagy kirekeszt. Sándornak három ingatlana van, melyeket külföldi turisták számára ad ki. Szeret unokaöccseivel pecázni, és odavan a Led Zeppelinért. Kedvenc időtöltése a Ligetben való sétálás a családdal, de irtózik megfogni a gyerekei kezét, ha azok vattacukrot ettek.

András szerint Eszter egy „telibebaszott gyurcsányista geciputtony″, míg Eszter szerint András „néha megtörölhetné a száját, amikor előbújik Orbán seggéből″. Sándor úgy vélekedik, hogy Steiner Kristóf egy nagyon bátor ember, ellenben Mária „egy 14 éves kis hokizó szarcsimbók lehet, aki látens meleg″. Mária határozott meggyőződése, hogy Sándor jobban tenné „ha Steiner metszett péniszét izgatná orálisan Izraelben, ahelyett, hogy Budapesten rontja a levegőt″. Sándor kéthetente tájékoztatja Andrást, hogy „éppen most szállt le a kurva anyjáról és nagyon jó volt″. András erre azt szokta tanácsolni, hogy Sándor „egy Auschwitzba tartó vonatra szálljon fel inkább, és arról ne szálljon le addig, amíg le nem veszik″. Eszter kijelentése szerint a Mária-féle „két általánost végzett fasiszta férgek miatt″ élhetetlen hely Magyarország.

Eszter, András, Mária és Sándor személyesen nem ismerik egymást, viszont ugyanabba az online közéleti fórumba kommentelnek. Illetve András a múlt hónapban átadta a helyét a buszon a csomagokkal megpakolt Eszternek, míg Sándor egyszer a boltban kisegítette Máriát húsz forinttal, amit a nő egy köszönömmel és egy félénk mosollyal viszonzott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr355657889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2013.12.13. 23:51:40

:D
Zseniális írás.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.13. 23:57:53

@Valóraváltógép:
Ez egy olyan post, ahol kurvanyázni kell.

Te mocsok komcsi.

genyamagyar 2013.12.14. 00:21:29

Azért a Mandiner helyében elgondolkoznék, hogy nekik csak ilyen kommentelők jutnak....

Vajon miért?

P.Freddy 2013.12.14. 00:32:14

1989 előtt hatalmon voltak, szétkúrták az országot, utáltuk őket, mint a sz@rt.

2010 után hatalomra kerültek, még széjjelebb kúrták az országot, most is utáljuk őket, mint a sz@rt.

Rohadt, büdös kommunisták. Vörösből kisárgultak, és még büdösebbek lettek mint elődeik.

Hajrá Orbán Viktor, Hajrá Fidesz-szavazók, Vezessétek Győzelemre Ismét a Rohadt Büdös Kommunistákat!

Anders Behring Breivik 2013.12.14. 00:37:25

Mocskos buzik, rohadt zsidok, budos ciganyok AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.14. 01:17:17

Akkor itt most nem illik egyik orbánista gecit sem elküldeni a kurva anyjába, ha legyurcsányista férgez?

Milyen szar blog ez már?

31/48 2013.12.14. 03:31:04

Nekem is nagyon tetszett. :)

sírjatok 2013.12.14. 05:21:56

De hát én tényleg egy tizenhárom éves, látens meleg fasiszta vagyok, semmiféle egyéb tulajdonságom nincs!

sírjatok 2013.12.14. 05:24:25

@Karmadealer: "saját nevelésű trollhadsereget lehetne kölcsönözni BTL kampányokhoz a piaci szereplőknek, politikai pártoknak és társadalmi szervezeteknek (bár utóbbiaknak mégsem, mert csórók, kivéve ha valamilyen nemzetközi világuralmista háttérhatalom kirakatszervezetei)"

ÉN INGYENIS VÁLALOM!!!!

maskep 2013.12.14. 05:43:30

@vuvuzela importőr: Újszülött, minden vicc új neki... És megmutatja nekünk is, mert mi még biztos sohasem láttunk ilyet... Phej, kommentelők vaze!... Istenem, mit élvezhetett a posztíró, miközben nem csak idézte ezeket az aberrált megszólalásokat, de úgy tálalta, mintha kívül-felül állna rajtuk. Pedig láthatóan élvezettel citálta-fikázta őket...

Void Bunkoid 2013.12.14. 06:42:15

@Holger Hartland: mi a kutyaúristen az a "köpködőcsárda"?

Én még soha nem hallottam ilyen intézményről.

Valószínűleg úgy alkothattad a szót, hogy egyszer valamikor kiszabadulhattál a körútról valami skanzenbe, vagy hasonló jellegű helyre, és ott mutogattak neked régi kocsmát/csárdát, ahol külön megemlítették a köpőcsészét mint megszokott bútorzatot.

Megsúgom, száz-százötven évvel ezelőtt - amikor még nem is annyira cigarettáztak, inkább pipáztak, szivarozta, vagy konkrétan bagót rágtak az emberek - a köpőcsésze kb olyan tartozék volt _mindenhol_, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt a hamutartó. Az Egyesült Államokban máig - igaz már csak rituális, tradicionális jelleggel - a bírósági tárgyalótermek elengedhetetlen dísze-kelléke a köpőcsésze.

tisztítottVihar 2013.12.14. 07:43:40

A kommentelőknek elveik vannak. Pedig tudhatnák, az elv olyan, mint a fing, tartja az ember, amíg tudja.

gmower (törölt) 2013.12.14. 07:56:58

Egy szép napon Eszter, András, Mária és Sándor összefutnak az MSZP székházában, és jót nevetnek azon, hogy megint sikerült feszültséget szítani, náciveszélyt kiáltani :)

Geréb gyíkká változtatott... de már elmúlt... 2013.12.14. 08:01:13

hát ez...
így van...

esetleg kimaradt még, hogy Eszter és Sándor magát felsőbbrendű értelmiségi, liberális demokratáknak képzelik, akik szerint az evolúció megdönthetetlen tény, és a tudomány sosem téved, mert bizonyítékokon alapszik

Mária 2013.12.14. 08:43:33

Nahát, megszerezte a Mandi belépési kódjait a Modoros blog?

elvi sík 2013.12.14. 09:14:52

@Valóraváltógép: akkor az van, hogy a helyemen ülsz az egyéni sikerhez vezető lépcsőn. Takarodj onnan!

Egy kedves kétbetűs (HR, PR, stb.) kollégának mondtam egyszer, aki a "rajtad múlik, hogy sikeres vagy-e" maszlaggal etetett. Hogyne. Rajtam múlik, hogy a néhány millió közül én szakítom-e a pár százezer "sikerlépcsősorszám" egyikét. Azon nem, hogy voltam-e jókor jó helyen, tolták-e a szekerem, meg a többi szükséges körülmény.

Egyébként jól ellennék, ahol, különösebb sikeresség nélkül is, ha nem volna a "hétköznapi élet" egy nyomorszélen egyensúlyozó túlélőtúraszerű akadálypálya, ahol az ilyen barmok basszák fel az agyam, mint te.

pierre bayle 2013.12.14. 09:17:40

Péter szereti a gíroszt és utálja a bort. Különösen falra mászik a borral kapcsolatos sznob megnyilvánulásoktól. Egy vidéki egyetemen adjunktus. Állását folyamatosan félti a Balog-Hoffmann páros egyetemellenes politikájának beköszönte óta. Felesége szerkesztő egy tankönyvkiadónál. Valószínűleg fél éven belül elveszíti az állását a Balog-Hoffmann páros piac-államosító nemzeti bolsevista politikájának következtében. A kiadóban dolgozó jobbos kollégák is tudják, h a túlélés egyetlen sovány esélye a fidesz választási veresége, ezért a nemszavazás és a jobbik között ingadoznak. Péter édesanyja nyugdíjas. Szánalmas jövedelmét nyelvtanításból egészítgeti ki, de már nem sokáig teheti, köszönhetően a Balog-Hoffmann páros nyelvtanítást szabályozását szigorító intézkedéseinek. Ha így marad, nemsokára támogatnia kell anyagilag édesanyját.
Péternek két óvodáskorú gyermeke van. Az iskolaválasztás szempontjai közül a legfontosabb: az egyházi befolyás elkerülése. Ez most még lehetségesnek látszik.
Péter 2010-ben az LMP-re szavazott, mert úgy gondolta, h ráfér egy kis pihenő a baloldalra. Bár nem ért egyet az LMP "sem-sem" politikájával, szavazatát nem bánta meg, mert szép ellenzéki tettei voltak a pártnak. Péter a fideszesekről azt gondolja, hogy 2010-ben lehetett bízni abban, hogy csinálnak valami értelmeset, még ha fel is volt arra készülve, hogy ideológiailag nem fog neki tetszeni. 2013 végén azonban Péter szerint csak ostoba, elvakult trollként lehet azt hinni, hogy az ország jó irányba halad. Péter szerint a Fidesz egy korrupt és agresszív bűnszövetkezet, amely már-már lehetetlenné teszi az életét, ennek megfelelően ingerülten kommentel a mandineren és máshol.
Péter szereti a focit, hetente kétszer űzi, köszöni, stadiont nem kérnek a barátaival.

Mária 2013.12.14. 09:26:42

@tobeor:

Tényleg, a "fruzsinákról" egyetlen sor sincs ebben a kisállat-határozóban :D

valaki senki 2013.12.14. 09:32:10

Jó! A való világ, és a Való Világ közötti különbség!

béla a görög (törölt) 2013.12.14. 09:34:30

Az írás jó.
-----
De tudod, hogy van ez.
Elvi kérdés, hogy ha ütnek akkor visszaüssek.
Majd ha már nem mozog megbocsájtok. Neki. A felmenőinek nem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.14. 09:42:37

@Void Bunkoid: Köszönöm szépen, hogy te is a kutyám szeretnél lenni, de nyomot kereső vadászkutyára sincsen szükségem. Pláne olyan butára, amelyik hamis nyomot követ.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.14. 09:48:49

@Mária:
Mi van, már a patkányblog összes trollja itt kommentel?

maroz 2013.12.14. 10:40:59

@tesz-vesz: Más meg mást keres benne, és ugye van egy olyan tulajdonságunk, hogy igazság csak egy létezhet, és ha azt látjuk, hogy a másik mást keres, akkor nem azt látjuk, hogy a másik mást keres, hanem azt, hogy hülye, mert nem azt keresi, amit mi.

Nézd meg például a virtuális kurkászókat. Nekik szinte teljesen lényegtelen az értelem, számukra az a fontos, hogy egy kis tetvészkedésért cserébe viszonttetvésszék. És valahol ez is megérthető, hiszen ha jobban belegondolunk, akkor tudhatjuk, hogy ez valójában miről szól és mi az oka annak, hogy az, amiről szól virtuálisan manifesztálódik. Ami sokszor nehezen tolerálható az a kurkászók azon meggyőződése, hogy a net csak és kizárólag erre való, és mindenki más patológiásan viselkedő idióta, aki nem kurkászik.

maroz 2013.12.14. 10:44:41

@is: Ez olyan, mint a madármegfigyelés? Gondolom van egy noteszed, amit állandóan magadnál tartasz, és ilyenkor gondosan bejegyzed, dátummal, dzsípíesz-koordinátákkal, szakszerűen, hogy: -Ma rászóltam egy nácira.

Izgalmas hobbi lehet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.14. 10:53:13

@Herr SturmLikudnik: meg ha elítélem a melegeket akkor meg látens vagyok mi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.14. 10:57:36

@maroz: aha, igazság csak egy létezhet, egyetértek

Tyto Alba 2013.12.14. 11:32:10

@harcigolya: Bravó. Köszönjük mindannyian.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.12.14. 11:43:23

@tesz-vesz: te hoztad egyáltalán szóba a meleg témát, szóóóóval... :DDD

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.12.14. 11:46:51

@tesz-vesz: most fürödtem. kellett is, mert nem patyolat a merkava tankon az olajcsere, kenés nélkül meg nem tud áthajtani a szittyaputridon a kosherized karpathia hadművelet során.

Kandeláber 2013.12.14. 12:56:07

Találó jellemzés emberi mivoltuktól kivetkőzött nethuszárok mentalitásáról.
Bár vannak akik névvel és arccal firkálnak ilyen színvonalon, itt van mindjárt Tóta Weisz Árpád.

pagesailor 2013.12.14. 16:38:41

Remek írás, köszönet érte a szerzőnek.

Dzsentrisvihák 2013.12.14. 16:53:00

@Valóraváltógép:

Nem bántásiból, de fura egy szerzet vagy te, de tényleg.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.14. 19:35:20

@Bálna69:

"Az eddigi legjobb poszt, amit a Mandineren olvastam. (Ez most dicséret volt, igen.)"

+1

És szerintem nem arról van szó, hogy 'az emberek máshogy viselkednek az interneten', hanem arról, hogy milyen elképesztő módon meghülyített és hiszterizált tömegeket a politika.

Cáfolja, aki még nem látott, barátokat, rokonokat dagadó nyaki erekkel üvölteni a bogrács fölött, hogy ki a náci/komcsi/libsi, és ki "nem érti".

Valóraváltógép 2013.12.14. 20:03:41

@Doomhammer: Nyah, utólag átgondolva, elnézést a kurvaanyázásért... nagyon fáradt voltam, és nem tetszett hogy belehánytál egy ártatlannak szánt megjegyzésbe... főleg hogy ilyen baromsággal. Bár így és ilyet akkor sem írunk, ennek semmi köze senki anyjához, szóval bocsánat.

Mindazonáltal kapd be. :D

Valóraváltógép 2013.12.14. 20:04:30

@genyamagyar: A blog.hu összes többi részéhez igen jól el vannak látva.

Valóraváltógép 2013.12.14. 20:06:23

@elvi sík: Nem igazán fogtad meg az egésznek a lényegét, hm?

@Dzsentrisvihák: Igen, ez így van.

Alfőmérnök 2013.12.14. 21:29:32

@genyamagyar: A mandinernek volt egy jó törzskommentelő csapata, csak a Loxon nevű ügynök átterelte őket a jósdára.

Gyűrött Papír 2013.12.14. 21:46:30

Ez nagyon jó volt! Nem tudtam mi lesz a vége, de ütött.

Néha elgondolkodom, hogy mi lenne, ha kiderül(het)ne, hogy ki található egy egy nick mögött. Bele érteve magamat is. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.14. 21:54:45

@genyamagyar: Júj, egy magyargyalázó zsidó magyargyalázó nicknévvel! Hihetetlen szenzáció!

bömböcz 2013.12.15. 03:13:45

Mindenki bekaphatja a redvás faszomat!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2013.12.15. 13:18:20

a jellemábrázolások kicsit felületesek, de a lényeg a helyén van. ilyenek vagyunk.

egyébként kár ezért a zsigáért, hogy ilyen rossz társaságba keveredett, mint a mandi
ha szerencséje van, csak egyszerű
kormánybarát médiavállalkozó lesz, nem egy újabb aristo, lola vagy robinmasters

Valóraváltógép 2013.12.15. 14:01:04

@.Pierre Bezuhov.: Szerintem meg gondosan ügyelt rá, hogy még véletlenül se lehessen egyik példamókust se összefüggésbe hozni egyik kommentelővel sem.
Ezt külön értékeltem a dolgozatban. :)

bgp 2013.12.16. 08:25:43

@Valóraváltógép: A Mária kicsit ismerős név.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.17. 11:01:55

@MolnarErik:
a patkányblog örömforrás.
ha az ember kicsit bánatos a nemzeti együttműködés rendszere okán, elég ha beleolvas a patkánysírásba. máris értelmet nyer minden.

___________________________ (törölt) 2013.12.17. 15:59:28

@MolnarErik: erre? minek? szegény Szempontpuska még mindig ott tart, hogy a szélsőség az olyan, hogy magától terem, és egy dolgot lehet vele tenni, rituálisan kiátkozni.

Még mindig nem jött rá, hogy szélsőség attól terem, hogy teljesen értelmes kérdésekre - pl. itt az, hogy hogyan sikerült az ANC-nek Dél-Afrika közbiztonságát teljesen elbaltáznia, főleg a nemi erőszak tekintetében, és miért kussol erről szaporán a nyugati liberális sajtó - nem kapnak értelmes választ, hanem lebaszást kapnak szakajtószámra, ettől bemorculnak és benáculnak.

Lényegében a nácoid figurák azokból lesznek, akik soha nem kapnak választ a kevésbé PC kérdéseikre, csak a pofájukra kapnak minden alkalommal, amikor felteszik, hát előbb utóbb gyűlöletté változik bennük a harag.

Nem is fog szerintem rájönni, az egész világképe mágikus: Szempontpuska és társaik olyanok, mint egy középkori plébános, aki szerint a fene ördögimádó eretnekek csak úgy maguktól lesznek, teremnek, mint a dudva, a sátán teremti őket, nem az egyház hibái.

Én végignéztem a blogján Tomcat szélsőségessé válását. Teljesen normálisan kezdte, kérdései és kritikái voltak. Ahogy erre mindig lebaszólagosan reagált a ballib, úgy vált benne egyre több gyűlöletté a felháborodás.

Na ezt nem fogja fel az átlagos vinceszentes.

Valóraváltógép 2013.12.17. 23:22:40

@bgp: Szerintem az egy másik Mária. :)

Alfőmérnök 2014.01.09. 07:59:47

@Shenpen: "Én végignéztem a blogján Tomcat szélsőségessé válását. Teljesen normálisan kezdte, kérdései és kritikái voltak. Ahogy erre mindig lebaszólagosan reagált a ballib, úgy vált benne egyre több gyűlöletté a felháborodás."

Másként fogalmazva: ő akkor ("normálisként") volt azon a szinten, mint most te. Majd ha összeomlik a gondosan felépített kis világképed, belőled is Tomcat lesz.

szempontpuska 2014.01.09. 20:38:03

@Shenpen: Néééé, csak most látom, hogy gondolatolvasással is próbálkoztál (gondolom nem ment a bolt, mi? :-) )

Ha jól értem az ún. logikádat, az idézet posztban illusztrációként betett trollok azért niggereztek, mert soha nem kaptak értelmes választ, arra a mindennapjaikat feszegető kérdésükre, hogy mitől növekedett a bűnözés Dél-Afrikában és ettől a koponyaűri nyomástól itthon benácultak. Jól mondom? :-)

BTW a poszt egyáltalán nem arról szól, hogy mitől lesz valaki rasszista (ugyan ki a frászt érdekel az???). Talán néhány elmecsökkentésben szenvedő kedvéért be kellett volna kereteznem pirossal mi a topic témája... ohhh wait!
Hiszen megtettem :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.09. 20:59:53

@szempontpuska: "mitől lesz valaki rasszista (ugyan ki a frászt érdekel az???)"

Például akár azt is érdekelheti (a témával tudományos érdeklődésből foglalkozók mellett, vagy akár őket is beleértve), aki nem szeretné, hogy egyre több ember legyen rasszista. Tudod, prevenció. Mint ahogy a kriminológusok mellett a bűnmegelőzésben érdekelt gondolkodó embereket is érdekelheti, hogy mitől lesz valaki bűnöző. De szerinted ugyan ki a frászt érdekel. Látod, öreg, ezért tart itt a ballib.

Hont András ma végre valahára eljutott egy felismerésig:

"Ez az a társulat [a ballib értelmiség - H.Hartland] – noha számtalan társadalomtudományi végzettségű, sőt ilyesmiket oktató, ilyesmikről író ember is van benne –, amelyik elgondolkodni sem volt hajlandó, hogy miért született meg a kétharmad, hogy két évtized alatt mi vezetett a 89-es rendszer összeomlásához."

hvg.hu/velemeny/20140109_Elkurtuk_elkurjuk_el_fogjuk_kurni

szempontpuska 2014.01.09. 21:16:59

@Holger Hartland: Holgerdír!
Shenpen fentebb azt feszegette miért nem értem mitől lesz valaki rasszista.
Te már egy lépéssel közelebb jársz a Földhöz, amikor azon töprenx, dehát miért _nem_ érdekel ez jelenség engem.

Ahogy magad is megemlíted, vannak erre szakmák, akik - bizonyára - hozzáértően és elkötelezetten kutatják az okát. Az ő dolguk a "prevenció". Én meg úgy vagyok vele mint a kutyaszarral. Eltaposni nem lehet, mert csak sz@ros leszel tőle, tehát nem marad más, mint átlépni fölötte.

Amúgy meg persze, hogy zavar (nagyon!), de ettől még nem szedem fel a másét. Nekem nincs küldetéstudatom.

BTW gondolod, hogy a rasszizmus kizárólag a ballib értelmiségnek a problémája?
Naugye

:-D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.09. 22:00:01

@szempontpuska: Nahát, ezek szerint mértéktelenül eltúloztam a hangyabajusznyi különbséget a "ki a frászt érdekel???" és a "fontos kérdés, de nem értek hozzá" között. Akkor csak annyit tudok felhozni mentségemre, hogy egy, a társadalmi és politikai kérdések iránt érdeklődő és azokban véleményt is nyilvánító, gondolkodó embert - pláne ha egy nyolcezres lájkoltságú blogot szerkeszt, még ha csak amatőr alapon is, amint az egy 2012 júniusi Népszabadság-riportban olvasható volt - esetleg érdekelhet az ilyesmi.

Hont Andrásnak szerintem igaza van, a ballibeknek nem ártana saját magukat sem kímélve kielemezni, hogyan bukott meg a rendszerváltás rendszere. Persze táboron kívülieknek sem árt, ha gondolkodnak erről.

szempontpuska 2014.01.09. 22:21:14

@Holger Hartland: azt hittem írni fogsz valami kedvcsinálót a prevencióról :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.09. 22:39:53

@szempontpuska: Érdekes, hogy te beszélsz így a rasszizmusról, akinél elvakultabb rasszista nem sok van a blogzónában.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 01:30:23

@szempontpuska: Nem is arra gondoltam, hogy írj erről. Hanem hogy gondolkodj. Már ha akarsz, mert miért is mondanám meg bárkinek, hogy mit csináljon? De ha már akarsz valami kedvcsinálót, itt egy régi, de tanulságos cikk:

hirszerzo.hu/velemeny/2010/1/27/138082_az_antiszocialis_szakma

És egy másik:

hirszerzo.hu/velemeny/2011/4/14/20110414_pinter_hazugsag_garda_hajduhadhaz

Az előítéletekről és az egyén gondolkodásának társadalmi meghatározottságáról tőlem csak ilyen kis irodalmiaskodó szarokat olvashatsz, mint pl. ez:

hartland.blog.hu/2012/07/02/a_szorny_166

Vagy ez:

hartland.blog.hu/2011/05/24/nosztalgia_egy_nyolcvanas_lany_elbeszelese

szempontpuska 2014.01.10. 08:52:36

@Holger Hartland: remélem érteni fogod az analógiát:
egy férfi a bárban hevesen (és minden látható eredmény nélkül) csapja a szelet egy gyönyörű nőnek.
Végül barátja siet segítségére és kiváltja reménytelen helyzetéből:
- Figyelj ide! Ne erőlködj, ez a nő leszbikus.
- Leszbikus? Az micsoda??
- Hát tudod, az olyan aki a nőket szereti, megbámulja a mellüket, belemarkolna a fenekükbe, simogatná a lábukat...
- ÚRISTEN! - temeti kezét az arcába az iménti
- Most meg mi bajod van? - kérdezi a barát
- Rájöttem, hogy én is leszbikus vagyok...

(Ps: A Te posztjaidat mindig olvasom) :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 09:52:33

@szempontpuska: A viccet még értem, az analógiát nem. Adtam linket két, szerintem jó publicisztikára, amelyek elgondolkodtathatnak a rasszizmusról és a vele kapcsolatos balliberális kánonról. Ráadásul külön érdekes, hogy ezeket liberálisok írták, liberális médiumban jelentek meg. És ahogy a balliberális tábor állapotát elnézem, ezek a pár éves cikkek most is aktuálisak.

Ami pedig az én kis posztjaimat illeti: ezek szerint te vagy az egyik olvasó a rendszeres (ajánlók és címlap nélküli) kb. ötvenből, akiknek teljesen rendszertelenül, puszta szórakozásból írok. Ehhez kell igazítani az elvárásokat, hogy mihez írjak kedvcsinálót vagy miről írjak bármit. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.10. 10:53:16

látom, holger vincentes körbeszopása folytatódik! térj meg az ávós keblekre, hülyegyerek!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 11:37:04

@jose maria padilla: A szóba állás csak nálad azonos a körbeszopással, komcsikám. Szóba állni azzal is lehet, akivel nem értünk egyet. Ennél többet majd akkor, ha normális leszel.

szempontpuska 2014.01.10. 13:40:00

@Holger Hartland: vazz! Ki kellett kapcsolnom a szűrőt, hogy megnézzem, ki traktál a homoerotikus fantáziáival Téged! :-)))

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.10. 17:52:42

@Holger Hartland: nem veszed észre, hogy mézes nyelvvel nyalják a makkodat, hogy megtérjél?

szempontpuska 2014.01.10. 19:06:22

@Holger Hartland: btw évekre tehető mióta tele van a hócipőm az ún. értelmiségi köldöknézegetéssel.

Valaki egyszer már elmagyarázhatná (talán te leszel az?), hogy ugyan már miért lenne az értelmiség küldetése/feladata pl. olyan aggasztó és önromboló jelenség visszaszorítása mint a rasszizmus? (mellesleg: ez _csak_ a ballib értelmiség problémája?)

Mert azt még értem, hogy mondjuk a tanároknak, mittomén népművelőknek és még pár értelmiségi szakmának ez benne lehet a "munkaköri leírásában", de vagy egy tucat olyan értelmiségit tudnék felsorolni, akik wtf-alakú fejjel néznek a dologra, mint a műszaki értelmiség, az orvosok, a jogászok, könyvelők, festők, az írók, a közgazdászok, a meteorológusok és a balett táncosok akiknek semmi kompetenciájuk a kérdéshez.

Úgy értem ezt hogy jó 10-15 éve nem a rossz ajtón teccenek dörömbölni dühösen Seresek, meg Czeglédy és egyéb köz- illetve magángondolkodók????

Mi köze ehhez a teljes értelmiségnek (vagy akár csak a ballibnek)?

Mert sztem ez nem az ő feladatuk, kompetenciájuk. Nem képesek rá és nincsenek is meg az eszközeik hozzá. Nem is kell, hogy legyenek.

Az efféle társadalomszobrászat legáltalánosabban talán a politikusok dolga kellene, hogy legyen. Ma már - tessenek ezt észrevenni! - a politikus egy külön szakma, az értelmiségi politizálás (leszámítva néhány kávéházi szalon/polgári klub tévképzeteit) egy profi foglalkozás.

Túúúúdom, most mit akarsz mondani, de egy NB I-es focista is profi azon a szinten amilyenen.

Zanzásítva: Sztem qrvára nem az en bloc értelmiség dolga, hogy a rasszizmust visszaszorítsa és ezen rinyálni nem egyéb, mint pótcselekvés.

szempontpuska 2014.01.10. 19:08:25

@szempontpuska: uhh.
Lehet, hogy ezt talán nem a mandin kéne megbeszélni....

bömböcz 2014.01.10. 21:21:31

@szempontpuska:
a libsi makimajom önmagát cenzúrázza poénból...?
elfajult a tábort vezető makimajmok izléstudata...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 22:10:00

@jose maria padilla: Sajnálattal olvasom, hogy elkaptad a blogbetegséget. Azaz: jelentőséget tulajdonítasz az itteni beszélgetéseknek. Teljesen mindegy, hogy egy magamfajta (vagy épp magadfajta) kommentelő mit gondol. Ezért "megtéríteni" sincs értelme.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 22:24:20

@szempontpuska: Szerintem Seresék az "értelmiségi" szót abban az értelemben használják (mellesleg én is), hogy "olyan ember, aki közügyekben nyilvánosan megszólal, állást foglal, véleményt alkot és befolyásol". Fellengzősen: "írástudó". Szemben az általad felsoroltakkal, akik inkább "szakemberek". Az angol nyelvben jobban megkülönböztetik a kettőt, mert van a "(public) intellectual", aki az "értelmiségi", és van a "professional", aki szintén diplomás, de nem mondja meg a tutit, hanem inkább ért valamihez.

A két szerep egyazon ember által is betölthető. Például ha Schiff András cikksorozatot Beethovenről, vagy ha elmondja, hogy szerinte Magyarország így meg úgy, akkor a kettő közül az utóbbi az a fajta értelmiségi szerepalakítás, amitől sokunkat kiver a víz. :)

Seres és társai talán azért dörömbölnek, mert valahogy csak összejött az a kétharmad, plusz az erős Jobbik. Valahogy összejött, hogy 2010-ben a szavazók 70%-a szavazott a létező jobboldalra, és ebből is úgy 17% a szélsőre.

Mi lenne amúgy a fenti értelemben vett értelmiség dolga, ha nem a megmondás? Mert ha az nem, akkor nincs is rá szükség, ebben a szerepben. És akkor pl. Schiff András is foglalkozhat inkább a zenével.

bömböcz 2014.01.10. 22:29:02

@Holger Hartland:
maga látens cionista megmondó-térítő?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.11. 11:35:01

@Holger Hartland:
én nem feltétlenül. de az ávósok bizony igen. térítő vallás a komcsilibsi

szempontpuska 2014.01.11. 12:23:59

@Holger Hartland: Akkor viszont hosszú kör után sikerült visszatalálni a kiindulóponthoz ("ki nem sz@rja le")

Olyan szűken húztad meg a vonalat az értelmiség/írástudó definíciójában, hogy az már marginális tétel. Mind létszámát, mind eszközeit nézve.

Adieu prevenció, adieu szerepalakítás és adieu társadalomformálás.

Néhány nagy írástudó bekiabál a zsöllyéből, akikre azért odafigyelnek, mert hát mégiscsak ismert arcok.

De hogy azt aprópénzre váltják-e, az már a politikusok dolga (és felelőssége).

Alfőmérnök 2014.01.11. 13:01:53

@szempontpuska: A kisebbségi rasszizmus ellen mikor küzdenek ballib értelmiségiek?

szempontpuska 2014.01.11. 13:12:50

@Alfőmérnök: ez fontos kérdés neked?
Irigylem a problémáidat!
muhaha

Alfőmérnök 2014.01.11. 13:25:43

@szempontpuska: Nagyjából pont leszarom. Csak kíváncsi voltam a reakcióra. (Valami ilyesmire számítottam.)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.11. 14:33:01

@szempontpuska: Miért, mi lenne a jó definíció? Nagyon sok esetben szokták úgy érteni, ahogy írtam. Persze, hogy a politikusok felelőssége is jelentős, talán még nagyobb. De lehet, hogy csapatjátékként kellene értelmezni a dolgot, vagyis az egyik vagy másik politikai oldal csapatként nyer és csapatként veszít - nem tudom, hogy néz ki ez belülről. Mindenesetre úgy tűnik, a ballib csapat még nem számolt el (magának sem) azzal, hogyan is lett 2010-ben 70% jobboldali szavazat és Fidesz-kétharmad. És akkor nem oda találunk vissza, hogy "ki nem szarja le", hanem ahhoz, amit Hont András publicisztikájából idéztem.

(A kényelem kedvéért:
"[A ballib értelmiség] – noha számtalan társadalomtudományi végzettségű, sőt ilyesmiket oktató, ilyesmikről író ember is van benne – (...) elgondolkodni sem volt hajlandó, hogy miért született meg a kétharmad, hogy két évtized alatt mi vezetett a 89-es rendszer összeomlásához.")

@jose maria padilla: De én nem vagyok olyan fontos, hogy érdemes legyen térítgetni, és nem is vagyok téríthető. Ezért nem hiszem, hogy bárki meg akarna téríteni. Ha mégis, az megint nem az én problémám, hanem a térítőé.

szempontpuska 2014.01.11. 14:40:38

@Holger Hartland: Erről kiötlöttem egy dán mesét.
Megírom :-)

szempontpuska 2014.01.11. 15:31:07

@Holger Hartland: Azért nézd meg!
Tudom hogy olvasod :-)

szempontpuska 2014.01.11. 15:38:35

@Holger Hartland: kábé te leszel az egyetlen, aki megérti...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.11. 16:43:35

@szempontpuska: Már elolvasás után írtam. Az intenciót érteni vélem, de a történet nem logikus. Nincs megmagyarázva, hogy miért a tűzoltókra haragszik a nő.

szempontpuska 2014.01.11. 19:22:44

@Holger Hartland: na ez az amit én sem értek :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.11. 21:02:13

@szempontpuska: De átpillantva látom, közben önálló életre kelt a sztori. Akkor ennyi. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.12. 14:38:03

@Alfőmérnök: Az ilyen szempontpuskák miatt rühellik a zsidókat.

Ianas 2014.04.05. 20:54:22

Természetesen a szoci körömpiszkot szagolgat hobbiból, a libsi nyúlszájjal született, a szegény jobber tanárnő persze csak válása miatt frusztrált, a fikuszos pedig hősszerelmes mintaúr. Jellemző. :-) Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a Mandinerről.

Ianas 2014.04.05. 20:59:18

A kirekesztés el nem fogadása nem csak abból fakadhat, hogy valki kirekesztett csoportba tartozott, hanem mert az illető esetleg kellően intelligens, hogy felfogja, a kirekesztés oka nem a kirekesztett valamilyen tulajdonsága, hanem a kirekesztők egyetlen, közös tulajdonsága. A sötét, reménytelen ostobaság.
süti beállítások módosítása