Válasz a fruzsinázóknak
2013. november 29. írta: Lakner Dávid

Válasz a fruzsinázóknak

arokasas.jpg

A dolog egyszerű. Ha megkérdem: »Gergő, hogy írhatsz ekkora hülyeséget?«, nem ugyanaz, mintha azt kérdeném: »Gergő: hogy lehetsz ekkora hülye?« Az első esetben úgy utasítom el a szavaidat, hogy téged érintetlenül hagylak, sőt jelzem, hogy több telik tőled. A második esetben személyedben bélyegezlek meg. (Ez csak példa, egyik sem áll szándékomban.) Vagy nézzük Heller Ágnest” – ezen sorokkal példálózott két éve Balavány György az akkor még hírlapos Huth Gergelynek, hogy nem éppen helyes dolog bizonyos közéleti megnyilvánulások alapján magáról az emberről messzemenő következtetéseket levonni.

De ami Balavány György szerint kijárt Heller Ágnesnek, kijárt Huth Gergelynek, az – mai, hvg.hu-n megjelent írása alapján – úgy tűnik, Skrabski Fruzsinát valamiért már nem illeti meg.

Egy dolog stílusvitát folytatni, azt kritizálni, hogy miért kell olyan mondatokat leírni: „tegyétek ti is ezt és akkor senkinek nem lesz bántódása”. Megint más viszont fruzsinázni, felmenőket, diplomát és nómenklatúrát emlegetni – ez már inkább a Vincent blog legrosszabb, legméltatlanabb arca (nem véletlen, hogy ők is megírták a maguk változatát).

Azt meg tényleg nem értem, hogy jutott el a hvg.hu szerzője addig, hogy Skrabski Fruzsina érzéketlen lenne a szegénységgel, nyomorúsággal szemben. Azért sem értem, mert amikor Skrabski nemrég Balogh Józsefnek küldött, naiv hangvételű üzenetét osztotta meg Facebookon, azt Balavány egy szimpla „Így” kíséretében osztotta tovább. Skrabski Fruzsina hozzászólásait („az a baj, hogy ez tényleg gyakori és ez ellen a legkeményebben kell fellépni, mert az áldozatok megfélemlítettek és tehetetlenek”) pedig sorra belájkolta pár hete.

De Balavány szerint mára, két blogbejegyzés után a „fruzsinaság” első számú képviselője eljutott odáig, hogy ignorálja a több százezer éhező gyereket, és csak az élet napos oldalára hajlandó figyelni. Ami még csak politikai véleménynyilvánítás szintjén sem feltétlenül állja meg a helyét (vegyük csak a tavalyi videót, amikor a Schmitt ellen tüntető igazoltatását mutatta be Skrabski).

Igen, bátran lehet a két blogbejegyzést kritizálni – de ennek kapcsán egy ilyen életutat – benne a legutóbbi, szovjet katonák által megerőszakolt nőkről készült filmmel  így leminősíteni, elég igazságtalan dolog. A máskor olyannyira elítélt apákésfiúkozás úgy tűnik, Balaványnál már nem olyan kínos – ugyanis Skrabski családját, felmenőit emlegeti a mostani cikkében. Különösen ízléstelen, hogy Heller tragikus családtörténetével állítja szembe a szerinte privilegizált Skrabskiéval. És ahogy Heller esetében, úgy Skrabski kapcsán sem értem: ha lehet normális hangnemű, jogos kritikát megfogalmazni, akár a másik írásáról, akár a kormányzatról; akkor miért kell rögtön annyira eltúlozni a dolgot, hogy még aki egyetértene, az is tiltakozni kényszerüljön.

Arról pedig nem beszél Balavány: Skrabski a lehetőségeit arra használja, hogy katonák által megerőszakolt nőkről mutasson be dokumentumfilmet. (Amiről amúgy a Washington Post is beszámolt.)

Nem értem, miért kell az önreflexióra való képtelenséggel vádolni azt a Skrabski Fruzsinát, aki a Schmitt ellen való tüntetés kapcsán is leszögezte„így tudok tükörbe nézni holnap, holnapután, a Fidesz-éra után és még azután”.

Azt sem értem, miért kell párbeszéd-képtelenséggel, öncélú liberálisozással vádolni olyat, aki rendszeresen igyekszik meghaladni a jól ismert, árokásó politikai „kultúrát”. Hogy milyen stílusban, milyen mondatokkal, arról lehet vitatkozni – de nem kell igazságtalannak lenni. És akkor már a stíluson is csiszolhatna a másik fél – a kisbetűs, nemecsekernős „fruzsinázás” ugyanis rendkívül színvonaltalan.

*

A szerző a Vs.hu munkatársa

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr945667319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 13:01:47

@Holger Hartland: csak nem részt vettél egy tanúvédelmi programban? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 13:08:36

@mavo: tehát nem érdekel, milyen ostobaságokra tanított az ávós apád?
képletesen mondtam a koponyád betörését, ja, hát ezen nem kell besértődni :)

a ctrl+c, -v hasznos találmánya az emberiségnek, nopersze csak azon tagjainak, akik szeretnek fejlődni.
kkbk.blog.hu/2013/11/05/a_horthy-szobor

vantaan 2013.12.02. 13:12:29

Bréking: Közterületesek támadtak a hajléktalanügyben kérdező járókelőre (frissítve! Cink.)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.02. 13:13:49

@mavo: Akkor mit vársz, vagy mit kifogásolsz?
Röviden és expliciten, hogy értsem. :)

@tesz-vesz: Ha igen, az annyira hatékony lehetett, hogy nem emlékszem rá, minek is volnék a tanúja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 13:17:10

@mavo: Könnyedén osztogatod a dehonesztáló jelzőket. Neked mindenki náci, aki jobboldali, éppen most azok, akik a Mandinert látogatják. S közben értetlenkedsz, miért vagyunk ellenségesek veletek, a Hellerekkel és Bauerekkel szemben.
Az arab terrorizmust pénzelő ex-zsidó ex-bolsevikok 90-ben hirtelen elkezdtek rettegni a nácizmustól. Történt ez azokban az időkben, amikor az emberek 99%-a azt sem tudta, mit jelent zsidónak lenni. Vagyis a társadalmi békétlenség magvát a terrorizmust pénzelő ex-bolsevik, visszazsidóultak vetették el. Ez ellen lehet ágálni, csak fölösleges, mert cáfolhatatlan tény.
Innentől világosnak kell lennie mindenki számára, hogy az emberi értékmérő, ki hogyan viszonyult a megváltozott társadalmi helyzethez. A baloldal attitűdje elfogadhatatlan, békétlenkedő, hazug és aljas. A magyar baloldal a bolsevizmus ideológiáját Dávid csillaggal díszített pajzs mögé bújva terjeszti. Amíg a hazai zsidóság ezektől a tömeggyilkosoktól el nem határolódik, a "zsidózás", mint a nácizmus terjedésének bizonyítéka bizony egyre erősebb lesz. S ha azt hiszed, hogy ti több okkal tartotok tőlünk, akkor tévedsz. A mi irántatok táplált ellenérzésünk legalább annyira jogos, a mi szempontunkból indokoltabb is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 13:17:32

@maroz: nem tudom, mert engem kitiltottak, mikor egy idézetet mondtam, ill tényeket állítottam.
az egy dolog, hogy ezek nem legkedvezőbb képet festették le a zsidóságról, de akkor is tény volt, így alig ért meg két kommentet az egész örülünkvincentes pályafutásom, azóta nem járok oda, mert nincs értelme, ott nincs az a szellemi nívó, ami képes lenne megvédeni a saját álláspontot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 13:19:53

@maroz: ez pedig nem jó, a polgárda.blogon a 3000 karakteres kommentemben nem tudom kitalálni mi szerepel a tiltólistán, így megette azt is guláta, ilyen szavakra hogy "hosszú", ilyenekre meg nem tudok gondolni se, mert akkor minden szót ki lehetne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 13:22:31

@Alfőmérnök: nem tudom ez a szokásos vetítés-e, de jó lenne ha alátámasztanád miért is buta és aljas holger, mert egyiket se gondolnám róla, az egy dolog, hogy fárasztó és sablonos volt a melegfelvonulásos posztja, de egyéb?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 13:23:08

@tesz-vesz:

nem nagyon szoktam ezekkel törődni, de pont apámat talán hagyd ki az ávósozásból nagyon szépen megkérlek. ha még élne, és megmutatnám, valószínűleg megütné a guta, hogy pont őt ávósozza egy büdös kis nyikhaj, akinek fingja nincs milyen _tényleg_ egy ávóspincében lenni.

hátha tudsz emberként is viselkedni. köszke.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 13:27:22

@Mr Falafel:

eszméletlen, ha ezt a zagyvaságot te tényleg elhiszed.

persze ha csak vicceltél, lécci jelezd már valahogyan, hogy tudjam, mikor kell röhögni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.02. 13:45:13

@tesz-vesz: Volt Alfinak egy kedves ismerőse, akit kirúgtak valahonnan. Alfi kitalálta, hogy én is benne voltam a kirúgásban, vagy egy brancsban vagyok azokkal, akik az ő valakijét kirúgták, nem is tudom. Előtte nem volt velem baja, de amióta ezt gondolja, azóta csak baja van velem szegénynek.

Ezek mind hülyeségek (semmi közöm nincsen semmilyen ismerősének semmilyen ügyéhez), de Alfi sajnos bolond, ezért ezt képtelen belátni. Hát ennyi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 14:00:29

@mavo: ok, viselkedek emberként veled, ha te is és befejezed Horthy gyilkososázását, felőlem önként is teheted, meg úgy is hogy elolvasod ezt:
kkbk.blog.hu/2013/11/05/a_horthy-szobor

ahhoz hogy emberszámba vegyelek, azért meg kell ám dolgozni kispajtás, nem jár ám az alanyi jogon

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.02. 14:12:38

@Holger Hartland:
Leszel te még a vascső ólommal bélelt végén. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.02. 14:24:08

@vantaan: jajj de bojzasztó! örüljön az a csótány, hogy csak a kabátját tépték szét

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.02. 14:28:06

@jose maria padilla:

Nem láttad véletlenül a Nemzetiben a Johanna a máglyánt?

Alfőmérnök 2013.12.02. 14:29:10

@Holger Hartland: Hazudsz, féreg. Te informálódtál már akkor, mikor elküldtem neked a cikket, és azt hazudtad, nem érekezett meg.
Miért másodnicken kérted, miért nem reagáltál a levélben leírtakra?

Persze nem ezért vagy ostoba és aljas, ez csak egy megnyilvánulása ezen tulajdonságaidnak.

maroz 2013.12.02. 14:32:04

@tesz-vesz: Nos, akkor talán kérd meg mavo-t vagy Countert, hogy valamelyikük kérdezze meg a kedvedért. Gondolom velük még szóba állnak, bár ezt sohse lehessen tudni, a helyzet a végjátékhoz közeledve nagyon fokozódni látszik.

Ha tanácsolhatom, akkor Jótündért kérdezzék. Ha már neki olyan mereven áll a morális mércéje a nomenklatúrát illetően, mint a fagyott kutya lába, akkor kizárt, hogy visszautasítaná a kérdést. :)

maroz 2013.12.02. 14:38:01

@tesz-vesz: Á, ez csak egy vicc volt, Holger Hartlandnak szólt, aki beleszerelmesedett a Sörgyári capriccioba és lett neki egy ilyen kurtítómániája. Most pont az egysorosnál tart, de síkos lejtőnek látom én ezt, pár hét és eljut az egyszavashoz, majd újabb hetek múlva az egyszavasra is permanensen azt fogja mondani, hogy "hosszú!", és áttér az egykarakteresre. Esemes-nemzedék, neobarbárok, régen minden jobb volt! ;)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.02. 14:43:22

@bbjnick: mindjárt mennem kell a gyerekért az óvodába, így csak tőmondatokban:

hatalmas kiállítású laikus mise felesleges politikai szájbarágó aktualizálással -ezt nem szoktuk alföldiéknek elnézni- és ez, brodvéji erőltetett monumentalizálással pravoszláv gezamtkunsztverkbe öltöztetve.
és udvarossal, mint egy selejtes, de a színpadon maradásért a rezsimnek mindenre hajlandó ciráki lucival /te rongyos élet/.
és egy a laikus misében liberális színeházi szennyétől megtisztulni alkalmat kapott tomposkátyával.
és erik honekker, vagy kinek a zenéje meg hát a kor modernizmusának megfelelő görsvinien szakrális karminaburána.
:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.02. 15:29:48

@jose maria padilla:

Kár:-] Nagyon szeretem Claudelt, vártam, hogy --- hátha végre --- történik valami nagyszerű is magyar színpadon. Eszerint nem történt:-[

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 15:37:04

@mavo: Te elmondod, hogyan láttok minket, én elmondom, mi hogyan látunk titeket. Vagy te is csak viccelsz?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 16:16:33

@Mr Falafel:

az a baj drágám, hogy te ücsörögsz itt a náciklubban, és ha találsz valakit, aki nem nácul veletek, akkor gyorsba kinevezed zsidónak, és neki meséled el életed nagy fájdalmait.

ha tényleg volna közölnivalód a zsidóknak, akkor keresnél valami igazi zsidó fórumot, ahová tényleg zsidók járnak, ahol igazi zsidóknak mesélhetnéd el, hogy "ti" hogyan látjátok "őket". egyszerre jó soknak. ha pesti vagy, akkor irl is elmondhatod nekik. a pajeszos válfaj pl. elég könnyen felismerhető.

lásd például tótát, aki ugye "egyházellenes", és ehhez képest a jezsuiták blogjában társalgott jezuitákkal. nem tudom, csinálja-e még, de ő megcsinálta.

csakhogy itt van a másik nagy baj, te nem akarsz igazából semmit sem elmondani a zsidóknak, te zsidózni akarsz,amiért téged abban a zsidó fórumban kurva gyorsan kibasznának a picsába.

így aztán marad a pótcselekvés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.02. 17:16:31

@mavo: nem szeretsz olvasni? mavo, mavokám, hát ne hagyd már el a kultúrát, mi lesz így nélküled a közélettel?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 17:30:23

@mavo: Először is nagyon tetszik ahogy egyesek felháborodnak, ha valaki lezsidózza őket, mintha az valami szitok lenne. Holott nem az. Egy tisztességes zsidó büszkén vallja magát zsidónak, és egy tisztességes magyar is büszke a zsidó származására. Mert zsidónak lenni nem valami borzalmas dolog, hanem éppen hogy nagyszerű. Ahogyan magyarnak lenni is az.

Másodszor a bolsevik identitású, rendszerint zsidó felmenőkkel bíró emberek sajátja ez az arrogáns, az internacionalista vakhitre alapozott felsőbbrendűen kinyilatkoztató stílus, amellyel te is operálsz. Ti vagytok a szakértők, a függetlenek, meg a demokraták, mindenki más buta náci. Miközben teljesen nyilvánvaló, hogy a tudományos gondolkodást, amely az emberi faj fennmaradásának záloga, ti mérgeztétek meg dogmatizmussal, tőletek lett az emberi társadalom dekadenssé.

Harmadszor, engem Tóta W. Árpáddal sehol se említs egy lapon. Az egy alacsony intellektusú, frusztrált gyűlölködő, akinek nincs egyetlen egészséges gondolata sem. Hős pedig semmiképpen nem lesz belőle, ha a kereszténygyűlöletét egy kereszténybogon fejti ki.

Negyedszer, én csak egy nick vagyok. Az engem megformáló valós személyről az égadta világon semmit sem tudsz. Hogy mit gondol az őt körülvevő világról, a más nézeteket vallókról, az ellenkező neműekről és más identitásúakról. Nem tudhatod a valóságban mit mond a zsidóknak, hogyan jön ki velük, mit tesz értük, vagy a zsidók érte. Ez nem a virtuális tér része, ő nem a virtuális világban él. Virtuális személynek lenni azon túl sem pótcselekvés, hanem egy fantasztikus utazás, ahol a lehetőségeidnek csupán fantáziád szab határt.

maroz 2013.12.02. 19:09:31

@mavo: Látod, mindig ez van. A nagy löttyös indulat, faszom erre, faszom arra, kapásból lenácizni mindent meg leszarozni, és egy csöppet se igyekezni megérteni.

Mert ha csak egy picit is odafigyelsz, akkor már eleve láthattad volna, hogy Kettes is alapból két dologról beszélt: "Tudom, hogy nem győz meg téged semmiről, de én tettelek ki a blogról is meg a listáról is. ".

Tehát az általad feloldhatatlannak mondott ellentmondás feloldása is egyszerű: volt a blog, és volt egy attól teljesen független levelezési lista. Na, ez utóbbiról iratkoztam én le akkor, amikor egy másik blogger által emígyen jellemzett Vincent először háziállatkázott le:

"Idősebb, kevéssel a nyugdíj előtt, tanít néha, egyébként közalkalmazott. Ez utóbbival pénzt keres, de azt már senki sem tudja, mit csinál érte: jön megy, és ahol lehet, ott dohányzik azzal, aki szóba áll vele. Kegyetlen, könyörtelen ellenzéki, szókimondó alak – neki még ezt is szabad: hisz kritikusan viszonyul, továbbá egyébként is ügyesen pozicionálja a véleményét. Nem csoda, hisz rettentő művelt, borzasztó tájékozott és persze kilátástalanul tehetségtelen: párszor volt ugyan neki egy-két tizenöt perce különböző kertévék különböző vidám műveltségi vetélkedőjében, és írogat is valamit, valami ártatlant, álnéven, blogokba, de ennél fontosabb, hogy ismer mindenkit, akit kell. A többiről jelent.

És ez elég: senki se meri kitenni. Túl tájékozott."

(Sajnos a szöveget nem tudom formázva betenni, pedig fontos lenne, mert van benne pár kurziválás, de hát megtalálod te két pillanat alatt, ha érdekel.)

Gondolom tudod, hogy levelezési listáról milyen egyszerű leiratkozni: küldesz egy 'unsubscribe' mélt és kész. Utólag belegondolva talán még az is lehet, hogy Kettes ezt nem vette észre és tényleg mókolt ő is valamit a levlista admin oldalán, de ezt szinte kizártnak tartom, szerintem inkább az van, hogy még saját magának is hazudik.

Namost, ez a szóban forgó kedves Vincent azon rágott be, hogy én már nem voltam hajlandó velük együtt ajvékolni azon, hogy a mocskosorbán ráteszi a rabló mancsát a rádió vidéki stúdióira is, és azokon a Szent Kultúrmisszió helyett nótát és egyházi műsorokat fognak sugározni. Ehhez aztán fontosnak tartotta Jótündér is hozzátenni a magáét, és ez a két dolog, tehát az, hogy egy általam nem különösebben tisztelt Vincent a képembe mondta, hogy lám, ideerisztettük ezt a sutyerákot az asztalunkhoz, aztán tessék, most meg ideszarik, plusz Jótündér aljas oldalvágása egy olyan témában, amihez úgy érzem, hogy én kellő alázattal viszonyulok, szóval ez olyan brizáns elegy volt, hogy a már amúgy is érő 'unsubscribe' levelet elküldtem.

"úgy mellesleg, ha én vagyok alapítója egy blognak, és _meghívok vagy beengedek_ oda valakit hogy írjon, bizony mondom néked, akkor és úgy vonom meg a jogokat tőle, ahogy és amikor úri kedvem tartja."
De ha többször és teljesen nyilvánvalóan deklarálod, hogy nincs senkinek előjoga, hogy mindenki, még az alapítók is teljesen egyenlőek és nincs szó olyasmiről, hogy lennének itt rajok és csicskák, tehát ha te mondanád el nekem azt többször is, hogy az a blog az én blogom is és ott mindenki egyenlő, mindenki tulajdonos, akkor az téged nem kötelezne semmire? Mert a Vincent blognál pontosan ez történt.

"és ennek semmi köze konkrét személyekhez és konrét bloghoz, ez így működik és kész."
A konkrét személytől, aki engem vagy a saját kezével vagy a Kettesével, ebbe most ne menjünk bele, hogy ők hogy verik, szóval nekem ettől a konkrét személytől van egy konkrét levelem, amelyikben azt írja, hogy ebben a zsidóügyben (a Horthy-kultusz vonatkozásában) jórészt igazam van, és hogy ez a Horthy-hiszti tényleg túl van spilázva, hogy: "Erről egyébként írhatnál posztokat, teljesen nyugodtan. Mindenről írhatnál, csak így lehet kibeszélni a dolgokat.", és amikor én meg is írtam azt a bizonyos posztot, akkor fogta magát és reggelre egy kibaszott kukk nélkül megvonta az adminjogomat. A szóban forgó levelet ez év január 9-én, 21:29 perckor írta, válaszul egy olyan levelemre, amelyikben hosszan és nagyon személyesen próbáltam meg neki elmagyarázni, hogy mi is nekem a bajom ezzel a zsidóhisztivel. Magánlevél, de ha elkéred tőle, akkor én hozzájárulok, hogy elforwardolja neked.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.02. 19:39:11

@Hepci: A bélelten? OK. (Gondolkodj!) A bolond nem számít.

Valóraváltógép 2013.12.02. 19:48:29

@maroz: Azért ne sírjál. Itt sem szeretünk annyira, hogy bárkit komolyan meghass vele. :)

Pedig ha elfogulatlanul nézzük, van egy tragikomikuma a helyzetednek... lásd be maroz, te nem tudsz jobboldali lenni. Nem tudod, hogy mi fán terem az.
Szerintem nem is kellene erőltetni, mert a "csicskáknak" (ahogy fogalmaztál) mégiscsak odaát van jobb dolguk.

Pityergés lesz ebből, aztán csak még jobban meghasonlasz.

Pelso.. 2013.12.02. 21:05:04

@Valóraváltógép: Nocsak, te tudod, mi fán terem most s ebben az országban?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 21:27:36

@maroz: Hú, bazmeg, az már a nem semmi, amikor a vincentesek itt baszkodják egymás fejéhez a szart! Még, még, még, még, még, ennyi nem elég!

Valóraváltógép 2013.12.02. 21:27:44

@Pelso..: A hozzászólás lényege az volt, hogy azt tudom, maroz olvtársunk mi fán termett. Meg hogy mitől esett le róla.
Egyébként nem kell komolyan venni, ártatlan trollkodás. Kb. arról szól hogy maroz büszkén és fensőbbségesen bezárkózott a kis elefántcsonttornyába, és azzal fejezi ki a megvetését, hogy nem reagál rám.Én meg úgy fogom fel, hogy azt csinálok a hülye vén uborkájával, ami nekem jólesik... tehát kiröhögöm, és csinálom. Már persze, ha éppen nincs jobb játék.
Ha úgy tetszik, nevezheted generációs szakadéknak is. :)

Valóraváltógép 2013.12.02. 21:28:29

@Mr Falafel: Szia Fali, rég láttalak. Mizujs?

Valóraváltógép 2013.12.02. 21:29:53

Francba, elfelejtettem uborkát venni...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 21:42:31

@Mr Falafel:

nos, akkor megkérdezem tőled, mert ez az írásod alapján igen fontos:

ha téged valaki lezsidózna, (tegyük fel, hogy nem vagy zsidó) te büszkén vallanád magadnak zsidónak, vagy nem.

köszönöm a választ előre is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 21:44:11

@Valóraváltógép: Minden gromek. Kösz a kérdést! Remélem, nálad is minden okés!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 21:47:24

@maroz:

löttyös indulat? még jó, hogy te itt olyan obejektíven, minden indulat nélkül pszichopatázol, ezt a legrissebb epeömlésedet már nem is számítva. :) amit egyébként elég magasról leszarok, és bocs, de nem is olvastam el. rohadtul nem érdekel, kit miért gyűlölsz, és rohadtul nincs kedvem a gyűlöleteddel mérgezni magamat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.02. 21:48:30

@mavo: Engem gyakran mondanak öngyűlölő zsidónak. A jósdások közül sokan zsidóznak le, de ez nem zavar. Én magamat helytelen kifejezéssel mélymagyarnak tartom, aminek nem mond ellent felmenőim zsidósága. Én magyarul érzek, az identitásom szilárd, elkötelezettségem megingathatatlan. A bolsevizmus a magyarság és a zsidóság közös ellensége, én ez ellen harcolok. A bolsevikokat szoktam "zsidónak" nevezni, mert tudom, hogy hörögnek miatta.

Valóraváltógép 2013.12.02. 21:50:30

@Mr Falafel: @mavo: Nincs véletlenül uborkátok? Zöld, nagy, savanyítatlan..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.02. 21:57:49

@Mr Falafel:

hú, ez komoly. :)

nekem (tudtommal) nincsenek zsidó felmenőim, tehát hazugság lenne, ha a zsidózásra "büszkén vállalnám" zsidóságomat. evvan.

@Valóraváltógép:

nincsen, én most csalamádéban utazom, a hűtőben van némi csemege uborka, de nem adok :P

Alfőmérnök 2013.12.02. 22:05:50

@jött a csősz és mindenkit hazazavart: JT nem buta ember, és látszik, hogy "műgonddal" készíti a posztjait.
A felületes olvasónak épp azért nem feltűnőek a hazudozásai és a csúsztatásai, mert a stílus uralkodik a szövegeken, és ez elvonja a figyelmet a tartalomról. Ugyanez elmondható aristoról.
Meglepne, ha pusztán önszántukból és nem megbízásból csinálnák, amit csinálnak.

Valóraváltógép 2013.12.02. 22:12:50

@Alfőmérnök: Alfi, te már megint paranoiáskodsz. Nincs véletlenül uborkád?

Alfőmérnök 2013.12.02. 22:24:39

@Valóraváltógép: Nincs.
Milyen célra kell? Mert lehet ám helyettesíteni mással is. Tudok ötleteket adni, csak ahhoz tudnom kell, hogy milyen célra kell?

maroz 2013.12.03. 08:05:16

@mavo: A te kommentedre reagáltam, újfent megszegve egy viszonylag friss sajátnormámat, mert arra gondoltam, hogy egy régi törzsolvasómnak igenis tartozom magyarázattal. A löttyös indulatot tényleg nem kellett volna beleírnom, elnézést kérek érte. Az el nem olvasott válaszomban pont azt szerettem volna némileg árnyaltabban és a saját szemszögemből is magyarázni, ami miatt haragszol rám és amiről én azt gondolom, hogy nem több, mint egy egyszerű félreértés.

De megértem azt is, ha most lelkileg nem bírnád elviselni annak a tudatát, hogy talán mégsem jól ítélted meg ezt a helyzetet. Nálam is pont ugyanilyen agresszív reakciót váltott ki a bizonytalanság, az, amikor a homályos tükör már se a víziót de még se a valót nem tudta helyesen mutatni. Nem könnyű megküzdeni ezzel, én aztán megértelek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 08:17:21

@maroz:

ettől még leszarom az egészet.

az itteni hozzászólások között (és nem csak itt) a te munkásságod semmi másból nem áll, mint hogy folyamatosan mutogatsz vissza, a volt barátok mára pszichopaták, ők voltak hatalmon, és a többi.

tényleg nem érzed, hogy ez mennyire undorító? tényleg nem. rólad ennyit.

haragszom rád? te hülye vagy. ennyire azért nem forog körülötted a világ.

maroz 2013.12.03. 08:56:59

@mavo: Miben tévedek? Abban, hogy a volt haverjaim voltak hatalmon? Szerinted ebben tévedek? Honnan _tudod_, hogy ebben _én_ tévedek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 09:16:57

@maroz:

na, most már igazán érdekel. :) elő a farbával, melyik volt a kóka, melyik a libás, és melyik a gyurcsótány. :)

közösperonos átszállás 2013.12.03. 09:19:34

@maroz: "Abban, hogy a volt haverjaim voltak hatalmon?"

Mit keres Oszkó Péter a Vincenten? Vagy hogy?

Figyu, sajnos ez az "ők voltak hatalmon, ezt tudom IRL, de nem árulhatom el, mert az IRL-ezés lenne" egy alapvetően meghasonlott álláspont, márpedig konzisztenciát elvárni nem tűnik épp túlzónak. Egy valamirevaló courtroom dramaban a bíró azt mondaná az esküdteknek, hogy az eddigi ilyen kijelentéseidet hagyják figyelmen kívül (bár a filmes hasonlatot már a múltkor is kényszeresen túlinterpretáltad). Vagy akkor elő a farbával. (Az idézeted is elég nehezen értelmezhető, ezt most JT írta rólad?)

Nameg az "a blog mindenkié" dologról. Tfh. mindenki úgy gondolja, amíg mindenki ugyanazt gondolja. Aztán jön egy konfliktus (tök mindegy, miért, és kinek van igaza inkább: van egy konfliktus, valami eltörik), és az egész már nem mehet úgy tovább, mint addig. Szerinted mi a megoldás?

(Mondom még egyszer, koncentráljunk csak a megoldásra. Ha jól értem, erről akart volna szólni a horthys posztod is.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 09:27:36

@maroz:

de kérlek, tényleg, csak egy picikét állj meg, és gondolkodj már el, hogy mi a fasz van veled.

itt egy post, abban egy közelező odaszúrással, ami azonban nagyon-nagyon mellékszál, és elég meglepő (?) módon még olyanok is inkább a kisemlős blog legkínosabb alakjának adtak az ügyben igazat, akik amúgy legszívesebben lámpavason látnák az illetőt. de még ez is mellékszél persze. ha köpködtek volna rá, az se jelentene semmit, hiszen mellékszál.

ezek után egy ezer (vagy több?) karakteres kirohanással fejezed ki a véleményedet, aminek a fenti posz tartalmának bő 99% ához az égvilágon semmi köze, kizárólag a volt barátaid gyalázása.

szerinted ez normális? biztos?

@közösperonos átszállás:

jogosak a kérdéseid!

maroz 2013.12.03. 09:32:30

@mavo: Tegnap még azt érzékeltetted, hogy HH kollégánk részéről jellemhiba az, hogy a Mandineren _kommentel_. Azon a Mandineren, amelyiknek a főszerkje - akinek amúgy tudjuk a nevét is - kért/kapott/elfogadott a hatalomtól egy néhány milliós megbízatást valami honlap működtetésére.

Jótündér sem Orbánt vagy Matolcsyt vagy Simicskát nómenklatúrázta, hanem Fruzsinát.

Kettes permanensen szóvá teszi, hogy mekkora aljasság már Turulék részéről, hogy nem rúgják lendületből picsán ezt az idióta Orbánt.

Nem tartod azt az erkölcsi mércét némileg billegőnek, amely szerint a Mandiner aljas pártérdeket kiszolgáló oldal, mert van körülötte pár, a hatalmi játszmák szempontjából amúgy századrangú figura, ámde a Vincent esetében mindez csak akkor merülhet fel, ha ott személyesen Gyurcsány blogol?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 09:43:32

@maroz:

még ha a valóságnak megfelelően interpretálnád a mondanivalómat, ahogyan ez kurvára nem igaz, még akkor is:

ennek mi a fasz köze ahhoz, hogy folyamatosan visszamutogatsz, gyalázod, rágalmazod a volt barátaidat?

természetesen most is mutogatsz vissza.

ha rákérdezek, miért, ugyanúgy visszamutogatsz. miért?

hagyjuk, nem érdekel, amikor sokadszor leírod, hogy mit keres jótündér a wizzairben.

maroz 2013.12.03. 10:14:49

@közösperonos átszállás: Melyik idézet? Újraolvastam, és nem találtam a kommentemben értelemzavaró elemet, de persze ettől még lehet.

Nekem ennyi a farbám. Aki nómenklatúrázik, aki permanensen szóvá teszi, hogy egy civilnek látszó blog alapítói-főszerkesztője-szerzői részéről morálisan kifogásolható a hatalommal bárminemű összefekvés, aki azt sugallja, hogy a rossz hatalom ellen a Mandinernek, mint blognak és a Mandiner szerzőinek-működtetőinek radikálisan kellene szólniuk, azokról feltételezem, hogy ezt a morális mércét magukra nézve is kötelezőnek ismerik el. Tehát nincs is más dolog, mint odamenni és tisztelettel megkérni őket, hogy nyilatkozzanak az egykori és a mostani, hatalomhoz kapcsolódó tisztségeikről.

Kizárt dolognak tartom, hogy egy olyan bajnoka a morálnak mint Jótündér ne válaszolna őszintén és tisztességgel egy ilyen kérdésre.

"Aztán jön egy konfliktus (tök mindegy, miért, és kinek van igaza inkább: van egy konfliktus, valami eltörik), és az egész már nem mehet úgy tovább, mint addig. Szerinted mi a megoldás?"

Én a megoldást kerestem akkor is. Hosszan, és nagyon személyesen elmondtam egy (több, de ez most mellékes) magánlevélben Jótündérnek azt, hogy miért is tartom én nagyon súlyos hibának azt a fajta megközelítést, amit a ballib követ zsidóügyekben és kifejezetten ebben a Horthy-hisztériában. Erre válaszul írta meg nekem Jótündér azt a levelet, amelyikben igazat ad nekem, elismeri ő is, hogy túl van a hiszti spilázva, és arra biztatott, hogy erről nyugodtan írjak posztokat, szó szerint azt írta, hogy teljesen nyugodtan írhatnék, és még azt is hozzátette, hogy mindenről írhatnék, mert csak így lehet kibeszélni a dolgokat.

És akkor én megírtam ezt a posztot:

kakukkfeszek.blog.hu/2013/12/02/jelenseg_es_lenyeg_ii

Megírtam nyugodtan, és azért, hogy kibeszéljük a dolgokat. Este lefeküdtem és reggel arra ébredtem, hogy se poszt, se admin-hozzáférés.

Most figyelj jól rám: én se akkor, se azóta egyetlen sor megkeresést sem kaptam attól a társaságtól, tehát még csak kísérletet sem tettek arra, hogy valamiféle megoldást keressünk, de még csak egy fél sornyi magyarázatot sem adtak arra, hogy miért töröltek és miért vonták meg az adminjogom. Egyetlen szó, egyetlen sor nem érkezett tőlük.

Mint ahogyan máig nem kaptam a diskurzusetika elvárásainak megfelelő, tehát ebből a szempontból érdemi magyarázatot arra, hogy mi is volt a baj a konfliktust kiváltó posztommal. Olyan válaszokat kaptam, hogy "tudod te azt nagyon jól", "átléptél egy határt", és ezekre szerintem nyugodtan rá lehet mondani, hogy olyan érvek, amelyeknek semmi helye egy etikus vitában.

Szóval az van, hogy én kerestem a megoldást. Még akkor is nyitott voltam a megoldás keresésére, amikor Jótündér a törlés és a tiltás után valami olyasmit kommentelt, hogy nagyon sajnálja, és hogy fog erre a problémára valami megoldást keresni, mert így nem maradhat, de pillanatnyilag nem tud foglalkozni vele, mert ez túl nagy teher neki. Érted? Kibasz egyetlen szó nélkül a hóra, miután magánlevélben ő biztat arra, hogy írjam meg nyugodtan, majd közli velem, hogy a problémámmal most éppen nem tud foglalkozni, mert nagyon megterhelné lelkileg. És emlékeim szerint én még erre is rábólintottam, de amikor a Vincent legaljasabb trolltenyészete és a szerzőtársaim másodnickjei gyakorlatilag kánkánt jártak a beleimen én is elborultam. Lehet, hogy az igazságérzetem indokoltnak látta a túlzottan is szenvedélyes igazságkeresést, de az akkor is sajnos egy méltatlan adok-kapok volt, amit perszehogy utólag sajnálok, de ismétlem, a megkreált legenda ellenére mégiscsak az az igazság, hogy az már egy következmény volt. És engem egy picit zavar az, hogy mára a legendagyártók elérték, hogy sok ember fejében a következmény átlényegült okká, és a Vincentesek által odahazudott valóságmagyarázatot olyan helyeken is visszakapom, ahol irtózatosan nem vagyok tőle boldog. Teljesen biztos vagy te abban, hogy nekem ezt szó nélkül kellene tűrnöm?

maroz 2013.12.03. 10:31:27

@mavo: Nem, az ezer karakter az tényleg nem normális. Erről sajnos iszonyú nehéz nekem leszoknom.

A kérdésed többi részét sajnos nem értettem, ha fontosnak véled megtennéd, hogy átfogalmazod? Lehetőleg mindenféle kulturális kódok nélkül, mert nem mindegyiket értem. Tudom, hogy nem fogod elhinni, de én csak kábé egy hete jöttem rá arra, hogy bizonyos diskurzuskeretekben mit is jelent a "kisemlős blog".

maroz 2013.12.03. 11:07:43

@mavo: Egyszer sem írtam le ezt a wizzairt, az egy balliberálisok által felkapott és a politikai csetepatékban használt kód, mi helye/keresnivalója lenne annak egy civil diskurzusban?

A folyamatos is nehezen értelmezhető. Ebben a posztban például ha megnézed akkor semmi más nem történt, mint reagáltam egy teljesen korrekt és tisztességes felvetésre:

"Megint más viszont fruzsinázni, felmenőket, diplomát és nómenklatúrát emlegetni – ez már inkább a Vincent blog legrosszabb, legméltatlanabb arca (nem véletlen, hogy ők is megírták a maguk változatát)."

Ha jól értem, te arra utaltál az előbb, hogy _szerinted_ ez a posztnak csak egy picike és lényegtelen aspektusa. Én ezt el is fogadom, de te cserébe azt fogadd el, hogy _szerintem_ meg nem. És próbáld meg azt is elfogadni, hogy nem azért tartom fontosnak, mert a szóban forgó blog szerzőivel és törzsközönségével nekem konfliktusom volt, hanem azért mert a balliberális elit részéről tartom nagyon csúnya, nagyon igazságtalan dolognak azt, hogy így, ilyen módon alkalmaznak morális mércéket. Olvasd el a legelső hozzászólásomat ez alatt a poszt alatt: maroz · kakukkfeszek.blog.hu 2013.11.30. 13:08:59

Miért nem tudod abból a megközelítésből nézni, amelyikből én is nézem? Miért nem fogadod el, hogy nekem az elitemmel, azzal a bizonyos balliberális elitemmel van bajom, és posztok garmadájában el is mondtam azt, hogy miért van velük bajom? Ha valamit csinálok folyamatosan, hát akkor az az, hogy a balliberális elitet ostorozom, de erre úgy gondolnám, hogy van bőséges okom, hogy erre ők alaposan rászolgáltak. Érdekes mód téged nem nagyon vettelek észre a posztjaim alatt, nem nagyon tűntél fel, nem mutattál rá, hogy mi az, amit állítok és az miért téves. Lehülyézel, bazdmegezel, kioktatsz, holott minden további nélkül beszállhatnál akár abba a közös gondolkodásba is, amit a posztjaimmal generálni szeretnék. Miért vagy te ennyire ellenséges velem? Érzésem szerint mi még csak nem is ismerjük egymást, ha pedig így, nickként bántottalak valamikor (ami könnyen elképzelhető, mondtam, hogy sajnos nekem is voltak időnként durva dühöngő periódusaim) azért most bocsánatot kérek. És persze egyúttal arról is nyilatkozom, hogy én soha nem voltam tagja az elitnek, nem voltam semmiféle pártnak az alkalmazottja, sem tagja*, nem voltam politikai kinevezett semmiféle hivatalban, és ma sincs semmiféle olyan megbízatásom, amit egy párttól, vagy egy párt bármiféle szervezetétől kaptam. Kijelentem azt is, hogy a szüleim sem voltak benne semmiféle totalitárius rendszernek az elitjében, semmiféle nómenklatúrának a részei nem voltak, és tudtommal semmiféle elnyomó titkos vagy kevésbé titkos szolgálatokban soha, semmilyen formában meg nem fordultak. Nem igazán látom, hogy neked mi okod lenne arra, hogy velem ennyire ellenséges legyél.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 11:19:26

@maroz:

"Egyszer sem írtam le ezt a wizzairt"

lám, már megint a lényegre koncentráltál. :)

szia, told csak a sokezer karakteres epeömléseidet, igazából nem zavar. :)

"de még csak egy fél sornyi magyarázatot sem adtak arra, hogy miért töröltek és miért vonták meg az adminjogom. Egyetlen szó, egyetlen sor nem érkezett tőlük. "

bő egy napja még személyesen jótündér írt neked, hogy kibaszott, és hogy miért.

de persze csak az után, hogy te magad már önként távoztál.

rugalmas ez a sztori, nagyon rugalmas. :-DDDDDD

nem érzed, hogy kurvára nem kéne a nyomoroddal nomasztani a közönséged? ez a topik is már csak a te nyomorodról szól, semmi másról. szerinted ez így helyes?

Google 2013.12.03. 11:21:23

@maroz:

Úgy tűnik, bekerültél a Fruzsina és Jótündér generálta patáliába - és nem a jó oldalon foglaltál állást. Már megint.
Ami érdekelne: tényleg annyira megvisel, hogy a Vincentesek nálad nélkül látják szebbnek a jövőjüket, vagy csak a friss csalódás munkál benned?
Esetleg a meg nem talált, el nem ért közép iránti vágy?
Nincs jobb és nincs bal, egy eszmény van, ami után loholunk, a baj az, amikor ez elfelejtődik, eljelentéktelenedik. Az egésznek éppen az alapja vész el, és minden darabokra törik. Reméljük, azért, hogy valami új szülessen.

maroz 2013.12.03. 11:37:36

@mavo: Azt, hogy ez az én nyomorom te interpretálod így. És én ezt nem tartom helyesnek. Sokkal helyesebbnek tartanám azt, ha mi ketten ezt a kérdést meg tudnánk beszélni. Egészen egyszerűen nem értem, hogy te, a civil blogger miért viselkedsz ilyen engesztelhetetlenül dühösen velem, egy másik civil bloggerrel szemben. Nem értem, hogy mi okod lehet neked erre. Mi okot adtam én neked arra, hogy alázz. Nem értem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.03. 11:55:13

@maroz: Az én meglátásom szerint arról van szó, hogy a problémáid uralkodnak rajtad és nem fordítva.
Hogy akarhatod így, hogy bárki bármit megbeszéljen veled? Hiszen nem veled beszélne, hanem a nyűgjeiddel.

maroz 2013.12.03. 11:55:55

@Google: Elmondtam, hogy pont ez ellen a Vincentesek által generált hamis valóságmagyarázat ellen emelek most szót. Elmondtam, hogy nekik pont az az érdekük, hogy engem a személyemben semmisítsenek meg, tehát elérjék azt, hogy mavo és Counter és ..., szóval azok, akik nekem régebben mégiscsak törzsolvasóim voltak azzal a meggyőződéssel vannak, hogy amikor én a balliberális elitet simfelem akkor valójában csak azt a frusztrációmat írom ki, hogy a szobatisztaságom megszűnte miatt kibasztak a Vincentről.

Csináltak egy ilyen legendát és ez sajnos terjed. Olyan közegekben is, ahol én ennek kifejezetten nem örülök.

Mi más lehetőséget hagytak ők ezzel számomra mint azt, hogy leírjam, miszerint nem, én amikor a balliberális elitről írok, akkor tényleg a balliberális elitre haragszom, és az csak egy koincidencia, hogy a balliberális elit és a Vincentek között van egy átfedés? Miért nem lehet elfogadni azt a megközelítést, hogy én nem személyes sértettségből haragszom rájuk, hanem azért, mert ők is részesei annak a bizonyos balliberális elitnek és emiatt részesei annak az elkúrásnak is, amit szerintem a balliberális elit elkövetett, _és_ aminek számomra is fájdalmas következménye ez a mostani orbáni kétharmad, illetve az ebből logikusan következő hatalomgyakorlási mód is?

A Fruzsina és Jótündér közötti patáliában nekem egyetlen állásfoglalásom van: ha már beszélünk a nómenklatúráról, mint jelenségről, no meg felmenőkről és diplomákról, akkor beszéljünk erről nyíltan és őszintén. Kezdjünk el például rögtön a saját portánk körül is söprögetni egy kicsit. Hátha találunk végre arra is valami magyarázatot, hogy mi az oka annak, hogy ez az elit a szinte teljes csődbe és megsemmisülésbe vezette a balliberálisokat Magyarországon. Mi van, ha történetesen ennek a csődnek (amiből nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy az orbáni kétharmad is következett) úgyszintén oka némi nómenklatúrás, felmenős, flancos diplomás ez meg az?

Ez az én álláspontom a Fruzsina-Jótündér patáliában. Könnyen elképzelhető, hogy ez a rossz oldal, de én nem látom, hogy miért lenne az.

maroz 2013.12.03. 12:13:02

@Counter: Most is te szólsz hozzám, te akarsz velem valamit megbeszélni. Eddig ebben a komment-folyamban én tudtommal hozzád sem szóltam. Még arra se reagáltam, amikor elkezdtél "egy kicsit olyanozni", mert úgy gondoltam, hogy ha akarnád akkor értenéd, hogy én nem a szóban forgó emberek _nevében_ beszélek, hanem csak szimplán _róluk_. Amint hogy azt is beláthatnád, ha akarnád, hogy amit állítottam az tény, ott a jegyzőkönyv, publikus, ellenőrizhető. Te is minden további nélkül értelmezhetted volna úgy, hogy a "több, mint egymillió hozzám hasonló embert üldözött el magától" állításban a "hozzám hasonló" azt jelenti, amit már többször és több helyen is leírtam, hogy hozzám hasonlóan ezek az emberek is korábban a balliberálisokra szavaztak. Egy kooperatív vitában minden további nélkül értelmezhetted volna így is a kijelentésemet, és abból, hogy te másként, nagyon másként, cinikusan és bántó, de legalábbis a bántás szándékával interpretáltad abból én nem nagyon tudtam levonni más következtetést, mint azt, hogy te velem szemben beszüntetted a kooperatív, etikus diskurzust és erre én mostanság úgy próbálok reagálni, hogy szomorúan vállat vonok. Annak pedig nem sok nyoma marad az interneten.

Tehát visszafordítva a kérdésed: hogyan is tudnék én olyanokkal bármit is megbeszélni, akik teljesen nyilvánvalóan kivonják magukat (lásd: "egy kicsit olyan", de ez csak egy példa) egy etikus vita normái alól? És akkor ugye ehhez még vedd hozzá azt is, amivel kezdtem, hogy nem is én szóltam itt hozzád először, tehát nem is én voltam az, aki téged megpróbált bevonni a vitába.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.03. 12:39:00

@maroz: Betámadtad a kisemlős blogot, a sérelmi keretezéseddel támadási felületet adtál, most pontosan azt kapod, amire számítani lehet ezektől.

Viszonylag olcsón megúsztad. Nem írták ki a valódi nevedet, mint a Kínai Kálmán és tölgy nevű nickeknek, nem próbáltak befenyíteni a munkahelyeden keresztül, mint Kínait és tölgyet, nem írt rólad lejárató cikket a Hírszerző és Hont András, mint Kínairól és tölgyről.

Ne kezeld a helyzetet sérelemként. Pár illúzión kívül nem vesztettél semmit. Este még írok pár dolgot egy magán e-mailben, de most nincs időm.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.03. 12:50:28

@Holger Hartland:

És tényleg! Gyanús nekem az a @maroz!
Neki miért nem írták ki a nevét, őt miért nem akarták kirúgatni stb?!

maroz 2013.12.03. 13:00:21

@bbjnick: Mert ez az, amit mavoék nem akarnak elhinni, hogy én tényleg egy annyira jelentéktelen ember vagyok, hogy még a nevemet kiírni sem érdemes. :)))

Velem ezt érdemes kezdeni:

"Jackie mindent pontosan leírt, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy maroz Vincent-es korában egészen kiváló dolgokat írt, aztán -- fogalmam sincs, hogyan, de -- megbolondult, kitalálta ezt a "ti csak romkocsmás gettó vagytok" őrületet, hosszas kínlódás után a Vincentek nagyon udvariasan kitessékelték maguk közül, és azóta szerintem is mindenütt ugyanazt látja sértettségében. Nagy kár érte."

És ezzel közvetve ugyan, de már el is érték azt, amit szerettek volna. De én persze fogjam be a pofámat, mert ha megpróbálnám magam egy picit is megvédeni, akkor ezek csak az én nyűgeim, és teljességgel érthetetlen, hogy miért is nem fogom engedelmesen a bokám amikor éppen ánuszolnak.

maroz 2013.12.03. 13:15:28

@Holger Hartland: Hidd el, boldog ember lennék, ha _tudnám_ hogyan kell nem sérelemként kezelni. :)

No meg sokkal könnyebben tudnám nem sérelemként kezelni, ha nem azt látnám, hogy a balliberális elit pontosan ugyanolyan módon* baszta szét a balliberális oldalt, ahogyan az az én esetemben is megfigyelhető. Se szeri, se száma azon embereknek, csoportoknak, teljesen ártalmatlan vélekedéseknek, életformáknak, értékeknek, amelyeket teljesen szükségtelen és abszolút céltalan módon, mintegy élvezetből szarrá aláztak és vérig sértettek, aztán miután rendre elfordultak tőlük a "blame the victim" elvet követve tovább alázták azokat, még inkább rádolgoztak arra, hogy még csak a semlegesüknek se bírjon az az ember vagy az a csoport megmaradni, hanem kérlelhetetlen és kíméletlen ellenségükké váljon.

Ami még nem lenne baj, de mindeközben teljesen lejáratták, megutáltatták, szitokszóvá tették azokat az értékeket, amelyek nevében ezt a végtelenül ostoba harcot vívják. És ez az, amit sokkal, de sokkal nehezebben tudok nem sérelemként kezelni, mint azt a másikat, ami végső soron mégiscsak az, aminek Kettes leírta: cicaharc a buzibár öltözőjében. Ugyanakkor persze az a törekvés is érthető, ha ők foggal-körömmel megpróbálják elérni azt, hogy a köz úgy lássa, hogy nem ez a mégiscsak a közre tartozó sérelem fáj nekem, hanem az a tényleg nem annyira jelentős privát sérelem. Tökéletes védekezés, és tökéletesen erkölcstelen is egyúttal, de hát.

*Kíváncsi vagyok mit fog ebből Counter kihozni. ;)

Google 2013.12.03. 13:48:17

@maroz:

Értem én, de neked is meg kell értened, hogy így, kívülről nézve nehéz eldönteni, az fáj-e, hogy ők ilyenek, vagy az, nem vagy köztük?
Nem vagyok én az élveboncolás híve, de azt, hogy nekik közük lenne a ballib elithez, eddig is tudhattad. És erre a bizonyos nyolc év alatt mások is rájöhettek, feltéve, ha akartak.Egy dolgot nem tudhattál: hogyan fognak viselkedni a nekik nem éppen kedvező körülmények között. Hát így! Nemhiába mondják a népek, hogy bajban ismerszik meg a jóbarát (nem is tudom miért, de ők barátnak hívják a tündért).
Soha nem úgy tűnt, hogy ők a párbeszéd hívei, hamarabb látszott az, hogy elhallgattatni, eljelentékteleníteni akarják a másikat, a mondandójával együtt. És ezt ún. békeidőben, nekik kedvező széljárásban. El lehet képzelni, mit tesznek ilyenkor...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 14:13:39

@maroz:

nem vagyok az ellenséged, ahogyan a barátod sem, a viselkedésedtől ráz ki a hideg. nem rád vagyok "dühös", hanem arra, mit itt művelsz.

abban a pillanatban, hogy ÉRTELMESEN kezdesz el kommunikálni, tőlem aztán megbeszélhetünk bármit.

az értelmes alapszinten annyit jelent, hogy nem a lelki bajaidról mesélsz, pláne nem epeömlések formájában, hanem ún. tényekről.

nem vagyok a lelki szemetesládád, már ne haragudj, nem érdekel, mennyire utálod mittom kettest. hogy őszinte legyek, még az se nagyon érdekel, miért. szerintem mást se olyan feltétlenül, ehhez képest napok óta ezen rugózol, megakadályozva azt, hogy lolácska legyen a téma.

ezen felül meg annyit jelent az értelmes (és igazából nekem ez még fontosabb), hogy nem mesélsz el 2 nap alatt háromféle sztorit, mert az erősen ront a hiteleden.

ha ezt be tudod tartani, tőlem beszélgethetünk, csak kérdés, hogy miről is. ja, hogy mondjuk a fenti post témájáról, na ja, csak ahhoz meg neked nem fűlik fogad a jelek szerint.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 14:16:51

@maroz:

látod, erről beszélek. minden hozzászólásod középpontja magad vagy, és körülötted ott keringenek a gonoszok.

annyira siralmas. annyira illik rá kettes kifejezése, hogy cicaharc a buzibár öltözőjében, hogy már fáj.

normális ember pár nap, pár hét múlva tovább tud lépni. neked is ezt kéne.

maroz 2013.12.03. 14:31:32

@Google: Teljesen igazad van, én túl is lépnék, de mit tegyek, ha még oda is utánam jönnek, ahol én nem is vagyok? Lásd a bbjnicknek beidézett részt: @maroz: :)))

De persze azt is tudom, hogy ezzel sincs mit kezdeni. Valójában ha nagyon le akarunk ásni a platóig, akkor blogolni is értelmetlen hülyeség. Kommentelni meg még annál is inkább az. Pláne művelni mindezt itt, a blog.hu-n. Irracionálisabb tevékenységet kevesebbet tudnék elképzelni, hiszen minden egyes pillanata, minden egyes momentuma előre tudható, előre kiszámítható és soha semmi nem változik.

Én már többször is nekikészültem, hogy hagyom az egészet a francba, törlöm a blogom, törlöm a nickem és még csak a környékére se jövök többet soha ennek a honi onlájn szcénának, de persze eddig nem bírtam rávenni magam erre a teljesen racionális lépésre, magam sem tudom, hogy miért. Mert ha tényleg következetesek szeretnénk lenni, akkor ez lenne az egyedüli racionális döntés. :)

Google 2013.12.03. 14:47:38

@maroz:

Vagy ... vehetjük játéknak ezt az egészet, és akkor még szórakoztató is. Annak, aki szórakozni, dolgokról filozofálni, és nem harcolni akar. Akkor rossz, amikor ez az egész kedélyes elfoglaltság, ez harccá fajul. És korántsem csak ártatlan cicák harcává.
Tegyünk róla, hogy ez ne maradjon így, a vita ne jelentsen harcot, ne csak a magunkét akarjuk elmondani, hanem a másik mondanivalójához is legyen fülünk, hisz tőlünk is függ, hogyan néz ki ez a dolog, vagy nem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.03. 14:50:09

@maroz:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Lásd: @Google:

:-)

maroz 2013.12.03. 16:33:52

@mavo: Akkor mintegy zárszóként egy remélhetőleg utolsót hadd mondjak még el.

Írtam egy posztot számomra két nagyon fontos témáról. Ezek az oktatás és a civil társadalom. Tény, hogy kurvahosszú, de az, hogy az a poszt rólam szólna, hogy annak én lennék a középpontja, és satöbbi, nos, talán nem áll meg. Esetleg olvasd el te magad is a posztot:

kakukkfeszek.blog.hu/2013/10/06/a_nagyobbik_baj

Én kifejezetten örültem volna annak, ha ott, ahol erről az írásról viták kialakulnak még csak szóba se kerül a szerző személye, hanem a posztban megfogalmazott állítások. És akkor mit látok, mi jön vissza? Az, hogy az általam megfogalmazott és meggyőződésem szerint minimum vitára alkalmas állításaim helyett a személyemmel van foglalkozva, és a pár kommenttel feljebb betett idézet csak egyike volt azon kísérleteknek, amelyekben pont hogy a személyemen keresztül próbálták meg hitelteleníteni a mondanivalómat. Ne is foglalkozzunk érdemben az állításaival, mert maroz megbolondult, agyára ment az, hogy a Vincentek nagyon udvariasan kitessékelték maguk közül.

Tehát ha én felháborítóan igazságtalannak találom azt, hogy annak a bizonyos körnek a munkája nyomán még ma is a személyemmel foglalkoznak a megkreált legendárium szerinti módon, és nem a mondanivalómmal, akkor erről mélyen hallgassak, mert ha szóvá teszem, akkor meg rám sütik, hogy minden megnyilatkozásomban saját magamat helyezem a középpontba. Erre pedig nem tudok mit mondani, mert ez egy jól felépített csapda: ha szólok, ha megkísérlem elmondani, hogy miért is hamis az a megkreált legendárium, akkor ugye rám lehet mutatni, hogy na tessék, már megint a saját személyével foglalkozik, hát nem megmondtam!

Lásd még:

cgt2099.com/blog/wp-content/uploads/2011/03/arguing.jpg

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.03. 16:50:04

halgattassa már el valaki ezt a kibaszott, nyervogó cicafiút, az összes kibaszott sérelmével együtt, ne kelljen már ettől hányni naponta!
nem szégyelli az ilyen tetves buzi a siránkozását? tipikusan az a faszszopó, aki a feleségének sír az előzőtől elszenvedett sérelmei miatt.
ezt a taknyot is biztos egyedülálló, baszatlan, idegbeteg anya nevelte.

Leskelődő 2013.12.03. 16:54:35

@jose maria padilla:
Franckarikát.
Nagyon érdekes dolgokat ír.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 19:08:19

@maroz:

amely vita részedről egy idő után a szokásosba fulladt: a TUDJUKKIK blog rohadékok, A BALLIBEK rohadékok. mindezt úgy, hogy a TUDJUKKIK blog szóba sem került, amíg te szóba nem hoztad.

az alaptéma egyébként kibaszott érdektelen és kibaszottúl túllihegted, és a kommentek nettó háromnegyede a tied.

mi a faszt kezdjek én ilyenekkel? nem vagyok én mazochisat...

Valóraváltógép 2013.12.03. 19:26:30

@Alfőmérnök: Megenni természetesen... mégis milyen más célra lenne jó egy uborka? De már vettem.

@Mr Falafel: Köszi. Milyen színű?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 19:31:37

@Valóraváltógép:

én is most ettem iborkát. te is nyersen toltad?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.03. 19:41:08

@Valóraváltógép: Sárga, zöld és piros volt. Elég sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, úgyhogy már csak egy fél sárga van. Holnap megyek a Fővám téri csarnokba és veszek még.

Valóraváltógép 2013.12.03. 19:43:30

@Mr Falafel: Abból csak a pirosat szeretem. Hozzál nekem kettőt légyszíves.

@mavo: Sózva. :D Egészségtelen, de finom.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.03. 21:00:53

@maroz: Tetszett egy blog, meghívtak, örültél, írtál. Sort láttál, kilógtál, nem álltál be, leléptél. Hülye voltál, visszamentél, vitatkoztál, kidobtak.

Mit vesztettél?

Barátságot, ami nem volt barátság. Megbecsülést, ami nem neked szólt. Olvasókat, akik nem a te olvasóid. Illúziókat - azok tényleg a tieid.

Utálhatod és megvetheted a ballibeket azért, amit az országgal és az eszmével műveltek. Utálhatod és megvetheted őket a minőségükért. A személyes sérelmeidet most már hagyd. Kicsik azok.

Valóraváltógép 2013.12.03. 21:03:01

@Holger Hartland: Nohát. Sosem gondoltam volna rólad, hogy ennyire gondoskodó vagy.

maroz 2013.12.03. 21:22:10

@Holger Hartland: Pláne egy jó nagy, férfias uborkához képest. :)

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2013.12.03. 21:25:06

azért az,hogy ez a köpönyegforgató balavány, ez a radikális jobbosból szélkakasként levedlett, olcsó bértollnok veszi a szájára Skrabski nevét, ez azért több a soknál.

való igaz, jól írja le Hamvas az ördög zuhanását, iszonyú sipítással, le, és még lejjebb öröké, mert arrafelé soha nincs megállás. hát ennyit a szenteskedő "szentemberről". korunk Raszputyinja, a korlátolt vajákoskodó. nem tud honnan tarhálni, hát lehúzza egy kicsit a baloldalt.

holnap kinek nyal be? ki lesz az új gazdi?

Skrabski filmje kisebb forradalom volt, tömegek tipródtak lelkesen,hogy lássák a becsinált mozitulajok által kitiltott alkotást. akkor nem mertek volna megszólalni a kis vörös férgek...

de valahol azért következetes ez a sunyi banda: ragaszkodnak az egykori Gazdihoz, akinek martalócai szinte minden magánlakásba betörtek,minden járókelőt kifosztottak és ahol tudták, megerőszakolták a nőket,vagy akár a kislányokat. méltó szövetségesei voltak a későbbi szdsz-nek, akik a muszka által nyakunkra hozott siserehad vér szerinti leszármazottai.a marxisták, a lukácsisták. no hiszen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 21:44:43

@Valóraváltógép:

én most nem sóztam, pedig tényleg úgy a legjobb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.12.03. 21:47:40

@Holger Hartland:

a fene se hinné, az ellenségem ellensége effektus még mindig milyen csodákra képes.

egyébként ja, most már tényleg egyetértetek ti ketten. ebből is látszik, mennyire odafigyeltem az öregfiúra. azt tudtam, hogy megkattant, de hogy 180 fokos fordulatot csinált, azt nem.

ez van, ezt csinálja értelmes emberekből a gyűlölet.

Valóraváltógép 2013.12.03. 21:48:17

@Holger Hartland: Aha, egy hosszú kávét, meg eviant. Kösz.

Valóraváltógép 2013.12.03. 21:52:39

@mavo: Szerintem uborkaproblémája lehet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.03. 21:56:25

@Valóraváltógép: Ez nem panasz, ez dicsekvés. Felöltözhet.
A következőt!

Alfőmérnök 2013.12.04. 01:56:29

@Leskelődő: Nahát, magát még nem sikerült teljesen átterelnie Loxonnak a mandiról a (z immár minimális látogatottságú) jósdára!?
Btw. : nem vél felfedezni semmiféle párhuzamot aközött, ahogy @marozt száműzték a vincentről és ahogy engem száműztek a jósdáról?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:01:40

@Leskelődő:
érdekes legfeljebb abból a szempontból lehet, hogy kiváló pszichopatológiai látleletet ad a nyafogó majomról.
hogy egy patkányfészekben patkánykodások mennek, azt egyrészt tudhattuk, másrészt mégis csak a patkányok magánügye.
süti beállítások módosítása