Andorra és futballja: egy büszke focitörpe
2013. október 15. írta: kovacspe

Andorra és futballja: egy büszke focitörpe

andorra.jpg

Igazán nem kegyes a futball Istene a sorsüldözött magyar fociválogatott tagjaihoz. Pár napja a holland válogatott negyedgőzzel, röhögve törölte bele a fapapucsát a papíron a világbajnokságért focizó, ám valójában tökéletesen láthatatlan légióként támolygó magyar válogatottba. (Illetve dehogy is láthatatlan: Guzmics feledhetetlen bukaresti megoldása után egy másik szombathelyi, Devecseri jelezte Amszterdamban fejesével, hogy van a pályán Haladás!) Immár szembe kell nézniük az arcpirító vereség után a szurkolókkal. Ami vélhetően nem lesz egyszerű menet, mert azért a kudarcokhoz igazán hozzászokott honi fociközegben is kiverte a biztosítékot a válogatott 110 éves történetének legnagyobb veresége. Nem lepődnénk meg pár jól irányzott transzparansen, vagy rigmuson, de azon se, ha a kutya se menne ki a meccsre.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezúttal olyan csapat látogat hozzánk, amely ellen – ezt még a 8-1 után is megkockáztathatjuk – még ilyen megtépázott idegállapotban is nyerni fog a válogatottnak nevezett társulat. Ha nem, az még az amszterdami oktatófilmnél is nagyobb blama lenne. Andorra ugyanis igazán a legritkább esetben szokott egyáltalán gólt rúgni, nem is beszélve a csodaszámba menő pontrablásaikról. Azokat is kiváltképp az otthoni meccseikre tartogatják, nem hagyva ki az élményből a miniállam nemzeti stadionjaként funkcionáló, telt ház esetén is csak 1500 nézőt befogadó fővárosi pályájuk közönségét. Mielőtt azonban mindezen jót derülnénk – nekünk aztán végképp nincs okunk mosolyogni senkin sem! –, szögezzük le: Andorra alig másfél évtizedes nemzetközi futballmúltjához képest egyáltalán nem kis teljesítmények állnak már mögöttük.

A Franciaország és Spanyolország közé beékelődött, alig 80 ezer lakosú pireneusi társhercegség (mindenkori társhercege a katalán Urgel püspöke és a francia államfő) fölött ugyanis olyannyira elment az európai történelem, hogy még a békékből és a háborúkból is kifelejtették őket. Így hát nem is csoda, hogy az 1993-as alkotmánymódosítás után ENSZ-taggá váló államban csak egy évre rá alakult meg a labdarúgó szövetség, összefogva az addig a spanyol regionális ligákban focizgató amatőr csapataikat.

Rögvest el is indították nyolccsapatos saját bajnokságukat, amelynek legfőbb érdekessége, hogy az összes bajnoki mérkőzést az egyáltalán stadionként értelmezhető két pályájukon játszák, imígyen lényegtelenné téve a pályaválasztói jog fogalmát az andorrai fociban. A bajnokság erejét jól jelzi, hogy legkomolyabb csapatukat, az FC Andorrát a mai napig nem tudták rávenni, hogy válassza a hazai pontvadászatot a katalán Primera Catalana, vagyis a spanyol 5. liga helyett. Így hát főleg a hazai bajnoki csúcstartó FC Santa Coloma és a Principat a kilencvenes évektől lelkesen elindulhatnak az európai kupákban, hogy aztán az első fordulóban búcsúzzanak. A Principat még 1998-ban akadt össze a Ferencvárossal az UEFA-kupában (6-0,8-1), de azóta mi is felzárkóztunk a korai búcsúk tekintetében az andorrai focihoz.

Andorrában – a fentiek alapján nem meglepő módon – a legtöbb játékos amatőr vagy félamatőrként űzi ezt a szép játékot, nagyon ritka az olyan tehetség, mint a jelenlegi válogatottat irányító és a minden idők legjobb andorrai játékosának megválasztott Koldo Alvarez, aki egészen az Atletico Madrid B-csapatáig jutott, de védett a Toledoban és a Salamancában is, igaz akkor, amikor azok nem voltak tagjai a spanyol élvonalnak.

A 2005-ben,79 válogatottsággal visszavonult Koldótól – bármilyen hihetetlen is  az andorrai sikerkorszak visszatértét várnák a szurkolók. Az észtek elleni, 1996-os bemutatkozó mérkőzés (1-6) óta ugyanis a válogatott már három ellenfelét is legyőzte (Macedóniával, Fehéroroszországgal és Albániával esett meg ez a világcsúfság), a kilenc döntetlen mellett. Bár átlagban csak minden harmadik meccsen találnak a hálóba és ritkán kapnak háromnál kevesebbet, a szurkolók ma is könnyes szemmel emlegetik a 2006-os világbajnokságért vívott selejtezőket. Ott ugyanis bekövetkezett a megacsoda: tétmérkőzésen győzött a csapat Macedónia ellen 1-0-ra! 

Ráadásul az andorrai futball 6-3-jának megfelelő diadalt még sikerült megfejelni két pontszerző 0-0-val is. Idegenben szintén Macedónia, majd otthon a finnek életét keserítették meg hősies védekezésükkel, ily módon öt ponttal zárták a selejtezőket. Ezt sem előtte, sem utána nem tudták megismételni, sorozatról sorozatra elveszítve minden meccsüket. Ugyanakkor nem szabad elhallgatni, hogy Andorrában voltak olyan mérkőzések, ahol igen megszenvedett az orosz szbornaja és többször a szlovák válogatott is. Arról nem is beszélve, hogy a most zajló sorozatban a hollandoktól is csak kettőt, majd hármat kaptak. Mi ennyit simán hozunk ihletett napjainkon egy félidő alatt is az oranje ellen!

A válogatott legnagyobb sztárja a középhátvéd Ildefons Lima, aki megfordult a Rayo Vallecanón túl svájci, görög és olasz csapatokban is, továbbá ő egyben a válogatott gólrekordere is, köszönhetően annak, hogy ha kedve úgy tartja, hajlamos középcsatárt is játszani. Mellette nagy név Andorrában a mostanában jobbára csereként bevetett, 37 éves biztosítási ügynök, Oscar Sorenjee, aki belső védő létére is több mint tíz gólt jegyzett a nem túl hosszú andorrai góllistán. Ide sorolható a jónevű Ayala (aki az építőiparban tevékenykedik, s a főváros, La Vella városházája is a nevéhez fűződik) és a Real Madrid C-csapatát erősítő tehetség, Marc Vales is.

Andorra nem adja könnyen a bőrét senkinek. Bár 5-0-ra győztünk ellenük a selejtezők nyitányán, az eredmény csalóka. A törpeállam válogatottjai még az utolsó percekben is keményen ütköznek: amíg erejük bírja, hajtanak. Bár Szalai Ádám már az andorrai mérkőzés után szóvá tette, hogy a durva falusi csapat módjára rugdalózó ellenfél tisztátlan eszközöket is bevetett ellenünk, vélhetően most már a hollandiai bohózatot náthára hivatkozva kihagyó csatárunk is szerényebben áll a szimpatikus andorrai amatőrökhöz.

Már csak azért is, mert olyat tudnak, amit mi Bukarestben és Amszterdamban bicskanyitogató módon nem tudtunk: úgy játszanak, hogy minden válogatott találkozó után belenézhetnek honfitársaik szemébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr535568229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Andorra és futballja: egy büszke focitörpe 2013.10.15. 07:39:01

Andorra nem adja könnyen a bőrét senkinek. Bár 5-0-ra győztünk ellenük a selejtezők nyitányán, az eredmény csalóka. A törpeállam válogatottjai még az utolsó percekben is keményen ütköznek: amíg erejük bírja, hajtanak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2013.10.15. 07:10:00

Nem szép dolog ilyenen gondolkodni, de nem tudom, egy esetleges pontvesztés katalizálna-e valamilyen változást. Az észtek elleni (egyébként eléggé vállalható játékot mutató) meccs után döbbenetes volt Dzsudzsák hisztis sértett picsogása, legalább ettől megkímélne így bennünket.
Bár az is lehet, hogy mondjuk egy döntetlen után Csányi megkapná a nyakába a fideszes katonáktól, hogy a magyar családok százezreinek nyomorba döntése után tönkretette a magyar labdarúgást is. Szóval menne minden tovább, csak mondjuk Deutsch Tamás lenne az MLSZ elnök.

vantaan 2013.10.15. 08:17:58

El tudja-e felejtetni ez a "válogatott" a Nyóc-cegyet?
Esetleg ha kikapunk vagy döntetlent játszunk az Andorraiakkal.
..... de félre a túlzott optimizmussal. Első lépés felfüggeszteni a magyar bajnokságot s 1 évet adni arra hogy maximum 3 külföldi játékossal csapatonként újra alakuljanak az egyesületek. Zárolni az összes kifizetést s 3 főben maximálni a fizetett "managerek" számát csapatonként.
Leállítani az összes stadion építést!
Kitiltani az összes olyan sport vezetőt a pályák környékéről akinek bármi szerepe volt az elmúlt 20 évben a honi labdarúgásban!

Kezdetnek talán jó lenne .... s akkor 6 év múlva lenne esély az U-19-cel eredményt elérni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.15. 09:27:51

"úgy játszanak, hogy minden válogatott találkozó után belenézhetnek honfitársaik szemébe."

Azért ennek lehet, hogy van egy olyan oka is, hogy ha Lichteinsteinnel 1-1-eznek, akkor ők nemzeti hősök, a mieink inkább haza se jöjjenek.

Egyébként szimpinek szimpik, de egyéb mondanivaló nélkül ez merő demagógia.

(Btw: Andorra győzni jön Budapestre. :) )

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2013.10.15. 10:06:48

Igen, igaza van a szerzőnek, az egész a hazafiatlan, rossz hozzáállású, lusta, nem eléggé akaró játékosok hibája. Cseréljük le a keretet, jöjjön Mezey (teljesen igaza van Bognár Gyurinak), az EB selejtezőkön pedig csoportelsőség a cél! (Szerintem Szalait életfogytiglan tiltsák el a válogatott szerepléstől a hozzáállása miatt.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 10:14:55

Huszti 45 percet töltött a pályán Anglia ellen egy 2-1 re elveszített barátságos meccsen, cseréje Hajnal Tamás volt. Miután ez nem tetszett Husztinak, hogy a Videoton labdarúgói gyakorlatilag előnyt élveznek a többszörösen válogatott fiatal, külföldön játszó focistákkal szemben, ezért nyílt levélben kritizálta a kapitányt. Ekkor már Buzsáky Ákos, Dzsudzsák Balázs, Vanczák Vilmos, és Hajnal Tamás is szóvá tette. Huszti le is mondta a válogatottságot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 10:16:39

@tesz-vesz: Sokat viaskodott az akkori hatalom képviselőivel, szeretett volna másfajta színházat létrehozni a hozzá hasonló szemléletű színészek, színházi szakemberek részvételével. „...összeférhetetlen vagyok. Mindazokkal szemben, akik nem értenek a szakmájukhoz, mégis gyakorolják, sőt vezető helyen gyakorolják - azokkal én nem tudok egyetérteni. Nem is fogok. Erre engem nem lehet rávenni.” Sokan, sokféleképpen hallgatták a Magyar Rádióban 1967 karácsonyán elhangzott nyilatkozatát.

A nagy hatalmú szakszervezeti titkárrá előléptetett harmadrendű színész, a tehetségtelen katonatisztből párthatározattal fabrikált kulturális miniszter, a szolgalelkűségéért színházigazgatói stallummal jutalmazott gerinctelen pártkatona okkal érezte úgy: Latinovits Zoltán összeférhetetlen, izgága, ártó szellem

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 10:16:54

Az andorrai lakájmédia (ha van ott egyáltalán olyan) és sportsajtó (ha van ott egyáltalán olyan), csak hogy hűségüket ezúton is bizonyítsák, gerjesztenek-e folyamatosan teljesen irreális elvárásokat és hurráhangulatot egy-egy váratlan "pontrablás" után?

A honfitársak szemébe való meccs utáni belenézésnek talán nem az-e a kulcs, hogy nincs közösen felfújt élethazugság arról, hogy ők mire esélyesek.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 10:22:19

"egy másik szombathelyi"

Abban az országban, ahol a külföldi bajnokságban való megméretés elől egész pályafutása alatt következetesen megfutamodó, a "merjünk kicsik lenni" Kovács-elvtársi ars poeticát a futball-életművével tökéletesen példázó Illés Béla nevével futball-akadémiát lehet működtetni ... nos, az az ország Guzmicsokkal és Devecserikkel járul hozzá az egyetemes futballhoz.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 10:27:35

Pedagógiai szempontból pedig az lenne a legjobb, ha megvernénk Andorrát ... a hollandok meg a töröket és az észtek a románokat.

És akkor ott állnánk (mondjuk Franciaország vagy Portugália ellen) a pótselejtezőben, lehetőséget adva egy újabb rekord, az 1997-es 1-12 megdöntésére.

WhyCantITouchIt? 2013.10.15. 10:30:12

És íme, ezen a napon a világon először megszületett az első cikk az andorrai csapatról!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 10:33:27

@Robinzon Kurzor: nem irreális elvárás, hogy megverjük a románokat.
csak annyi kellett volna

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 10:46:25

@tesz-vesz:

Egy-egy meccsen bármi lehet, akár a románokat is meg lehet verni.
De ha megnézed a két keretet (ki hol játszik, mennyit), akkor nem tudom mi alapján lehet ezt reális elvárásnak nevezni.

Továbbá irreális elvárás az, hogy a jelenlegi magyar játékosállománnyal ki lehet jutni a vébére.
Márpedig ezt ígérte Egervári (nyilván, mert a Kedves Vezető ezt akarta hallani, ennyit kell fialnia a disznónak), ezt harsogta a kormánypárti és az úgynevezett "szak" sajtó is.

Esetleg Szalai tegnapi monológját tudom ajánlani. A vágatlan verziót.

WhyCantITouchIt? 2013.10.15. 11:13:59

@Robinzon Kurzor:
Ha csupán a válogatott piaci értéke alapján értékeljük a mostani teljesítményünket, akkor többet is teljesítettünk annál, mint amennyi elvárható lenne a válogatottól ilyen állománnyal.
A török keret ér 145 milliót. www.transfermarkt.co.uk/en/turkey/kader/nationalmannschaft_3381.html
A román 49 milliót.
www.transfermarkt.co.uk/en/romania/kader/nationalmannschaft_3447.html
A magyar 33 milliót.
www.transfermarkt.co.uk/en/hungary/startseite/nationalmannschaft_3468.html
(Szalait az oldal nem sorolja a kezdő 11-be, ő ér 6 milliót, így jön ki a 33)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 12:52:33

@Robinzon Kurzor: a románok olyan hihetetlenül bénán játszottak vendégben, h nem számított náluk ki hol játszik.
annyi kellett volna h a magyar kapus az utolsó két percben nem előreveti a labdát a semmibe, hanem tikitakiznak a magyarok.
kész, kijutottunk a vb-re. ennyi. ennyit az irrealitásról.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 12:59:16

@WhyCantITouchIt?: "Ha csupán a válogatott piaci értéke alapján értékeljük"

Az egy virtuális szám, szándékosan nem azt mondtam.

Ami számít és mutat valamit (már az eredményen kívül), az az, hogy ki melyik bajnokságban, azon belül milyen csapatban és mennyit játszik.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 13:01:10

@tesz-vesz: " hanem tikitakiznak a magyarok"

Eddig fel sem tűnt, hogy milyen jó humorod van.

2013.10.15. 13:04:54

@tesz-vesz:

a vb-re még nem, esetleg pótselejtezni ott meg még jöhetett volna(még jöhet is) egy francia kamion vagy egy CR súlyosbított portugál tank. a horvát megyénkről ne is beszéljünk.
amúgy érdemes megnézni a Szalai interjút:
www.youtube.com/watch?v=HQkn16ukkOU
mert ott az agyhalott "újságírók" az igazán szánalmasak.
Egyébként a magyar válogatott tényleg erőn felül teljesített, mert még mindig versenyben vagyunk a pótselejtért, lásd transfermarkt lista fentebb.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 13:19:16

@Belpo: "ott az agyhalott "újságírók" az igazán szánalmasak"

A felcsúti akadémia PR-részlegével sajátos perszonálunióban főszerkesztett FourFourTwo jár ebben élen.

Ők tették fel a cipőkötős-tökvakarós fotóra vonatkozó hiánypótló kérdést, hogy aztán ejnye-bejnye publit írjanak róla, meg azon mélázzanak, hogy bár lehet, hogy Szalainak sok dologban igaza van, de akkor is: nem jókor mondta, meg különben is, ő nem is játszott a hollandok ellen ...

Kandeláber 2013.10.15. 13:42:13

Láttunk már csodát a magyar fociban.
Például 2006 júliusában, amikor a szebb napokat is megélt Újpest az akkori UEFA-kupa első selejtező körében a Megyeri úton négy nullra kikapott a liechtensteini Vaduz csapatától, amely egyébként a svájci másodosztályú bajnokságban vitézkedett.
Lehet itt ma még meglepetés, ne becsüljük le Andorrát!

2013.10.15. 14:00:37

@Robinzon Kurzor: nem akarták megérteni amiről Szalai beszélt. tiszta sor hogy csak propagandisták és nem újságírók. de ezt ismerjük ugye ;)

Kandeláber 2013.10.15. 14:01:53

@WhyCantITouchIt?: A Muszben Mihály nevű "sportközgazdász" már játszott egy ilyen a "Nemzeti" Sportban.
Egyszerűen összeadta adott csapat játékosainak euróban kifejezett értékét, majd összevetette más csapatokéval, és bölcsen kijelentette hogy az értékesebb az esélyesebb.
Nagy szellemi teljesítmény volt.

2013.10.15. 14:28:34

@WhyCantITouchIt?:

az izlandi válogatott is többet ér mint mi :) vannak 320ezren :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 15:10:26

@Robinzon Kurzor: akkor úgy mondom, hogy passzolgatnak hátul lassan közép felé, 3 percig azért csak megcsinálják hiba nélkül. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 15:15:05

@Belpo: néztem, kedvencem a hülye aki szerint 3-1-re győztünk a törökök ellen. persze látványosan nem akarja megmondani, mi a probléma

elolvastam most a régi husztit is:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/huszti-nem-szimpatikus-a-csapat-korul-kialakult-legkor-2044283

meg hogy gerát nem akarták játszatni Dániában
mikor az angol 1. osztály álomcsapatába beválogatták.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.15. 15:17:50

@Robinzon Kurzor: most nézzétek meg, aki magyar öngólrekorder 6 találattal, most ő az edzője az illés akadémiának

Kuttor Attila az Illés Akadémia edzője

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 15:59:06

@tesz-vesz:

Persze, lehetne hátul passzolgatni 3 percig ... de a jelek szerint még ez sem ment.

Rendes ember az uram, amikor nem iszik ... csak hát mindig iszik.

Egy teljes selejtező sorozat 10 mérkőzését tekintve nem az a kérdés, hogy volt olyan momentum, amikor ha kibírunk 3 percet gól nélkül, akkor .... mert ugyanezzel az erővel azokat a momentumokat is figyelembe kellene venni, amikor az ölünkbe hull egy gól vagy az ellenfél bénázása.

És még egyszer: nem a románok megverése irreális egy meccsen, még csak nem is a pótselejtezőig való esetleges eljutása (jó adag szerencsével és az ellenfelek körbeveréseivel).
Ami irreális, az a vébére (vagy a pótselejtezőig) való kijutás, mint elvárás. Elvárás alatt azt értve, hogy ha nem teljesítik, akkor az kudarcnak minősül.

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 16:00:09

@tesz-vesz:

Nem tudom, melyik kérdést ki tette fel: hangról nem ismerem fel a magyar sprotújságírás jeles képviselőit.
(Mondjuk képpel is csak néhányukat.)

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 16:04:16

@tesz-vesz:

Itt az írják, hogy volt egy hatos szériája másfél év alatt, de a teljes élvonalbeli karrierje alatt nyolc öngólig jutott Kuttor:
magicmagyars.blog.hu/2013/03/26/ongolkiralyok_top5_magyar_slagerlista

2013.10.15. 16:44:48

@tesz-vesz: ja, és Szalai hiába mondja hogy Törökországban szerencsénk volt(a románoknak meg nálunk fiftyfifty)

namost Gera egy külön mise(ugyebár :)), mert amit ő összemelózott Angliában az mutatja hogy akarattal is magasra lehet kapaszkodni. a másik az, ha Gera nem ebben a közegben nő fel messzebb jutott volna(+ebben benne van a "szipus" korszaka amiről őszintén mesél is). Gera ösztönös tehetség volt ezért aránylag magasra jutott de benne megvolt a csúcs csak hát a közeg egy időre visszavetette.
Az biztos, tőle nem lehet elvenni a MU-nak vágott ollózós gólját
www.youtube.com/watch?v=psO0OP2fXKw
vagy a chelseast:
www.youtube.com/watch?v=P3Vt6m0c474

Kandeláber 2013.10.15. 16:56:47

@Belpo: Bárki bármit mond, Gera az elmúlt évtized legsikeresebb magyar labdarúgója.
EL döntőt játszott a Fulhammal, és a döntőbe jutáshoz nagy mértékben is hozzájárult. Ilyen a közeli jövőben egy focistánkkal sem fog történni.
Emlékszem amikor 2004-ben Angliába ment a West Bromhoz, Torghelle pedig a Crystal Palacehoz, Tornyi Barna az óriási szakember a Sport 1-en nagy pofával kifejtette, hogy Gera nem érvényesül majd az angol bajnokságban, bezzeg Torghelle...

Robinzon Kurzor 2013.10.15. 17:06:29

@Kandeláber: "Bárki bármit mond, Gera az elmúlt évtized legsikeresebb magyar labdarúgója.
EL döntőt játszott a Fulhammal, és a döntőbe jutáshoz nagy mértékben is hozzájárult. Ilyen a közeli jövőben egy focistánkkal sem fog történni."

Ez így van.

FVB 2013.10.15. 18:38:05

@Robinzon Kurzor: Pedagógiai szempontból pedig az lenne a legjobb, ha normálisan gondolkodnának a játékosok és a vezetőik. És nem álmodoznának olyan dolgon, ami még nagyobb szégyenbe sodorná őket.
Mert azt követné az igazi leégés.

2013.10.15. 19:13:45

nem hittem volna, hogy az 1:8 után még mi focitörpézünk másokat

vladimir964 2013.10.15. 20:22:13

Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen színű mezben játszottak azok, akik nyolcat rúgtak "Elmútnyócév" Orbánnak?

Silcon 2013.10.15. 20:27:55

Semmi bajunk nincs Andorrával, hagyjuk nyerni őket. Ebből a gödörből egy Andorra feletti győzelem nem fog kihúzni minket, nekik meg legalább lesz egy jó napjuk.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.15. 21:38:59

A seggnyaló Knézy most ezerrel osztja az észt, holott ő is felelős a dolgokért.
Minden meccsen ment az "akarnak a fiúk" meg, erre lehet építkezni, meg a "labda gömbölyű" meg ha az elején bemegy egész más lehetett volna ...stb.
Nála nagyobb seggnyaló csak a Menczer volt.
Most megvilágosodott, elég jellemtelen egy alak.
Orbán kérdezze meg a népet akarunk e ennyi új stadiont ilyen áron, akár levélben is?
Vagy legyen róla népszavazás!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.15. 21:49:30

@tesz-vesz: "most nézzétek meg, aki magyar öngólrekorder 6 találattal, most ő az edzője az illés akadémiának

Kuttor Attila az Illés Akadémia edzője"

Ez viszont annyira gyönyörű, hogy nem hittem el, hogy igaz. És de.

"Az NB1 -s mérkőzésszám magyar csúcstartója ,a volt válogatott játékos az NB3-s csapat szakmai stábjának tagjaként,főképp a védekezés elemeit oktatja a fiataloknak."

Sírok.

2013.10.15. 22:53:22

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nem érted ezt:) most a magyar focista az új ellenség a bankok, az EU, IMF, komcsik stb után :) ja, meg a Csányi :) ő már az első számú közellenség, bankos is mlsz elnök mi kell még :) nézd meg, kocsis óta mint a megvadult bikák szidják a focistákat. Pedig egy Szalai vagy Dzsudzsák(pedig a csávót ki nem állhatom) ezerszer többet dolgozott hogy eljusson akár arra szintre ahol most van, mint bármelyik fidesznyik. ez van. ha fiúk kijutottak volna most orbán viktor érdeme lenne :) átlátszó az egész amit csinálnak, csak a zombi híveik bekajálnak mindent

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 09:49:40

@Robinzon Kurzor: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Koszta János egykori válogatott kapus szerint is egyes menedzserek túl nagy nyomást gyakorolnak a mindenkori kapitányra a válogatott összeállításánál.

Szalainak - de ide citálhatnánk Husztit is - már régóta azzal van baja, hogy rendre vannak ki tudja miért favorizált klubok. Egervárinál most éppen ki tudja miért a szombathelyi játékosok ugrottak előtérbe. Az NB1-es védőrangsorban a hátsó traktusban tanáyzó Guzmicsot, vagy a lábában mindössze 30(!!!) NB1-es meccsel rendelkező Devecserit favorizálta a válogatott környékén.
sport.hir24.hu/labdarugo-valogatott/2013/10/16/szalait-lenne-a-zulleszto/

nyilván nem ingyen, lefizetik egervárit.

Ha Egervári a márciusi magyar-román (2-2) 80. percében nem enged a nyomásnak és nem cseréli be az amúgy rettentő tehetséges fehérvári Kovács Istvánt, meglehet minderre fény sem derül... Viszont engedett.

Hogy, szakmai hiba egy létfontosságú csúcsmeccs utolsó 10 percében, 2-1-es vezetésnél mély vízbe dobni egy 21 éves játékost a válogatott középpályáján, olyannal stabilizálni a taktikailag létfontosságú területet, aki alapvetően »előrefele« játékos, ergo szerelni nem tud, az nem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy éppen a kis Kovács labdavesztése után gázolt át a 92. percben Chipciu az éppen kifele lépő magyar védelmen... Kovács azóta a felnőtt keret közelében sincs...

mandiner.hu/cikk/20131016_sport24_egervari_sandor_koszonjuk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 09:57:47

Huszti Szabolcs, a legpiacképeesbb magyar focista írt egy levelet, amiben azt állította, hogy olyan játékosok játszanak a csapatban, akiket a menedzserük el akar adni. És, ha beférnek a válogatottba, az áruk emelkedik. Így a játékosügynökök beleszólnak az össszeállításba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 10:44:50

@Belpo: gera a legjobb magyar focista, ez kétségtelen, nem dzsudzsi, nem szalai, nem huszti, hanem gera.
nélküle a fulham nem ért volna el ilyen eredményeket, olyan biztos a labdakezelése, labdatartása, olyan jó a mozgáskoordinációja és még kapura rúgni is tud.
a csapat lelke.
www.youtube.com/watch?v=Wmn4AJ3NTLw

hátrafele is tud gól rúgni, tudja hol a kapu, nem a kapuba fejel öngólt mint devecseri.

www.youtube.com/watch?v=P3Vt6m0c474

ekkor még nem volt ennyire korrupt egervári:
www.youtube.com/watch?v=fJgIE-fRM9A

és van egy másik videó, amit nem találok, de megfog egy labdát és így lesz kirúgás helyett szöglet, amiből gól lesz, de az a labdamegfogás nagyon profi

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.16. 11:07:50

@tesz-vesz: Ez legfeljebb viccnek jó. Bár én is kedveltem Gerát.

arvizparty 2013.10.17. 19:29:19

Nnnna! Van egy megoldás, kérjük kölcsön az andorraiakat, fillérekért, és lehet, hogy a révükön nem kapunk 8-ast a hollandoktól.
süti beállítások módosítása