Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Szepesi Niki, a Nyugat alkonya
2013. szeptember 14. írta: hercsel.adél

Szepesi Niki, a Nyugat alkonya

szepesi_niki.jpg

Olcsó, ám kétségtelenül szórakoztató tevékenység az önjelölt, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő magyar Paulo Coelho-hasonmások álbölcsesség gyűjteményein, a propaganda- és a pénzcsináló gépezetet olajozó értéktelen celebkönyveken, ábrándos lelkű tinilányok és az unatkozó háziasszonyok szexuális kíváncsiságát kielégítő vadromantikus puha fedeles irományokon, és más, szépirodalomnak csúfolt végtermékeken élcelődni.

Nem beszélve arról, hogy milyen hálás műfajról van szó, hiszen jobb esetben az olvasók nagy része remekül szórakozik, a humortalanabbja mintaszerűen fölháborodik, miközben az újságíró az összes felgyűjt feszültségét és frusztrációját levezetheti. Micsoda szerencse, hogy a magyar könyvipar rendre kitermeli a féktelen – és tökéletesen jogos - gúnyolódás alanyait, és most direkt nem szeretnék neveket mondani. Legyen elég épp annyi, hogy az Ulpius Ház jóvoltából a magyar könyvpiac csillagos egén idén májusban üstökösként jelent meg a 26 éves egykori úszóbajnok, Szepesi Nikolett, Én a szexmániás című vallomás-dokumentumkönyve.

Épp a szokásos könyvheti recenziós-példány begyűjtő akciómat tartottam a Vörösmarty téren, amikor megpillantottam a szexuális kalandjairól és polgárpukkasztó életmódjáról őszintén valló újdonsült magyar celebet. Valamiért vissza nem térő alkalomnak, egyben jó poénnak tűnt a könyvet megszerezni és dedikáltatni. Másnap nagy örömömben a Facebook-oldalamon meg is osztottam a dedikációról készült fénykép társaságában egy szaftos részletet a könyvből – azzal a forradalmi hittel, hogy ezt mind az ezernégyszáz ismerősömnek látnia kell. És akkor elszabadult a pokol: lavinaként indult el a soha nem látott kommentáradat, szellemes beszólások és sikamlós utalások közepette egymásnak feszültek az indulatok, megszólaltak a prűdek, a vagányok, ment a hőzöngés, de szerencsére nem maradtak el a szexista és az antiszexista felhangok sem.

Miközben azzal szórakoztattam magamat és az ismerőseimet, hogy minden nap egy újabb méltán felvillanyozó részletet osztottam meg Szepesi Nikiből, a barátaim precízen gondoskodtak arról – ezúton is köszönöm nekik –, hogy naprakész legyek a szakirodalomból: elküldték az összes Szepesi Nikivel foglalkozó, pontosabban az őt ócsároló cikket, és a mémgyár termékeiről sem kellett lemaradnom, például Polgár Petitől a Szexi úszónő dala napokig az albérletünk himnusza volt. Miközben olvastam az Én, a szexmániást, rengeteg emberrel volt szerencsém elbeszélgetni a könyvről, akik közül sokakat meg kellett győznöm: nincs baj, egyelőre nem őrültem meg, továbbra is Dosztojevszkij a barátom után a második férfi az életemben. Arról nem is beszélve, hogy több szerkesztőség is megkeresett, hogy mostantól szex és irodalom témában számítanának a cikkeimre. Végül a Szépirodalmi Figyelő számára írtam egy értekezést Szepesi Niki életművéről, és a leadás után bíztam benne, hogy liaisonunk Nikivel itt véget ért.

Amikor néhány hete felröppent a hír, hogy Niki már a folytatáson dolgozik, nem akartam hinni a fülemnek, de az Orgazmuspontok, az Én, a szexmániás folytatása a napokban könyörtelenül megjelent. Úgy éreztem, nincs más választásom: megint olvasnom kell. Miközben a legújabb opuszt olvastam, egyszer csak azon kaptam magam, hogy a kikapós bajnoknő világa beszippant, és akármennyire tiltakozom, végérvényesen magával ragad és képtelen vagyok a könyvet letenni. Sok mindent vártam a szexmániástól: azt hittem, majd bizsergetően fölizgat, vágyakat ébreszt, miközben megbotránkoztat és fölháborít, ráadásként pedig mocskos kis titkokat tereget ki az élsportolók kegyetlen világáról.

Lady Chatterley olajos testű vízilabdás szeretői fecskében feszítenek két edzés között a medence szélén, miközben fekete levesen élő úszó kislányokat kínoznak perverz edzők és masszőrök egy félreeső uszodai szertár sötétjében. Ehhez képest olvasás közben folyamatosan meghatódtam és magam elé meredve méláztam el hosszasan Niki történetein: a sokszoros magyar bajnok olimpikon, egykori válogatott élsportoló a kelleténél eggyel őszintébb vallomásain. A legmegdöbbentőbb élmény az volt, hogy minden ellenszenvem és gúnyolódásom ellenére a második kötetet olvasva végérvényesen elkezdtem Nikit megkedvelni, és nem az érzékletesen leírt, sikamlós szexjelenetek, a remek dokumentációs érzékkel megörökített orgiák, vagy a könyvben felbukkanó jobbnál-jobb pasik miatt.

Mert szexmánián és Sex United pompomlány csapaton innen és túl arról van szó, hogy az egykori élsportolónak, aki mindent egy lapra tett föl, vagyis gyermekkorától kezdve, nagy áldozatok árán keményen küzdött azért, hogy a legjobbak között legyen, egy szép napon elege lett. Úgy érezte, írnia kell: az évek során felgyűlt összes mocskot ki kell adnia magából. Nem véletlenül, mert a kemény edzések, a rengeteg pofon, a testi-lelki gyötrelmek, a megaláztatások, a spártai szigor mellé társult egy pedofil gyúró, aki szexuálisan zaklatta a tizenéves Nikit és csapattársait, és egy Cár nevű hajcsár edző, aki leginkább csak „durva lelkű pedagógiai érzék nélküli pedagógus” eposzi jelzővel szerepel a könyvben. „Mert ha a Cár, akivel nagyjából tizenegy évet dolgoztam együtt, egyszer, legalább egyszer odahív magához, be az irodába, vagy a medence szélére, és azt kérdezi: Mondd, Niki, minden rendben, bírod a tempót, ne pihenjünk, ne változtassunk az edzésmódszereken? Hát lehet, hogy én másként állok hozzá a tréningekhez, s akkor ki tudja, talán többet, sokkal többet hozok ki magamból.”

Turi Györgynek, aki leginkább arról híres, hogy ő juttatta a topra többször is Egerszegi Krisztinát, Risztov Évát és Kovács Ágnest, Szepesi Niki állítása szerint semmi érzéke nem volt a nőkhöz. A vallomáskönyvből az is kiderült, hogy a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül küldte vízbe törött kézzel Szepesi Nikit, és különösebben soha nem tűnt föl neki, hogy a gyerek, a sportoló testéhez lélek is tartozik. Persze mindez Niki részéről inkább ténymegállapítás, mint panasz, hiszen egy igazi sportoló nem panaszkodik; de ettől függetlenül ő is emberből van, akinél időnként ugyanúgy elszakadhat a cérna, mint bárki másnál.

Az igazán nagy pofon azonban nem a Cártól, hanem a Magyar Úszószövetségtől érkezett: „az történt ugyanis, hogy indultam az isztambuli rövid pályás Eb-n, csakhogy rajtengedély nélkül. Idióta egy szabály, de ez van: aki egyszer abbahagyja, mint én is, majd újrakezdi, annak bizony be kell jelentenie, hogy folytatja a versenyzést. Ez az én esetemben elmaradt. Senki sem szólt a Magyar Úszószövetségtől, hogy hahó, emberek, hahó, FINA-vezetők, itt van a mi nagy reménységünk, itt van újra Szepesi Niki.... Én semmit, de semmit nem tettem azért, hogy meghurcoljanak.”

Az Én, a szexmániás lényegében Niki sportolói karrierjének dicstelen és fájdalmas históriájáról szól egy spanyolországi utazás történetébe ágyazva. Egy régi szeretőjéhez, Alejandróhoz utazik, hogy elmesélhesse neki, ennek apropóján nekünk is, elmúlt 26 évének sport- és szexkarrier történetét. A barcelonai élménybeszámoló közben többnyire Niki vulgárpszichológiai fejtegetéseit olvashatjuk, amelyekben a szexmánia, a testi gyönyörök hajszolása utáni féktelen vágy az aszkétikus élsportolói életmód elfojtásaiból egyenes arányossággal következik: amit nem tudsz kiélni az uszodában, azt éld át az éjszakában.

Vagyis egyszerre két perszóna, két Niki működik: az egyik nappal szorgalmasan tempózik faltól-falig, keményen hajtja magát, a másik az éjszaka királynője, aki keményen hajtja a pasikat, a legjobb pasikat. Az ördögi körként működő mechanizmushoz az is hozzátartozik, hogy ha megaláznak és megütnek az uszodában, a versenyeken, akkor az éjszakában, az ágyban mindezt a férfiakon kell leverni. A Szepesi-könyvek is eszerint a logika szerint működnek: a szerzőnek bosszút kell állnia mindazokon, akik valaha szemetek voltak vele.

Az már a második könyvből, az Orgazmuspontokból derül ki igazán, hogy Nikit a legjobban a képmutatás idegesíti. Az első kötetben hosszú kifakadó tirádákat olvashatunk arról: férfi élsportolóink, akik a magyar társadalom számára a két lábon járó tökéletes erkölcsi tisztaságot jelentik, az egykori jó tanuló, jó sportolóból lett nemzeti hős úszók, focisták, vívók, kajakosok, kenusok, stb. valójában mind álszent, sunyi, hazug alakok. Akik miután egy teljes női ifjúsági szakosztály szűztelenítését elintézték, angyali arccal nyilatkoznak a kamerába a sikereikről, küzdelmeikről és a család szent egységéről. „Jókat röhögök magamban, amikor látom a faszikat, akikkel hosszabb-rövidebb szexuális élményem volt. Beszélnek, mesélnek a család fontosságáról, az összetartozás, a szeretet segítő erejéről, a háttérről, amely elengedhetetlen a sikereikhez, miközben engem hívogatnak naponta háromszor, az én combom közére vágynak, és utánam sóvárognak.”

Tény, hogy ha járatosak vagyunk a közelmúlt sporteseményeiben, és/vagy sorvezetőnek magunk elé vesszük az elmúlt 12 év olimpiai, világ- és Európa-bajnoki éremtáblázatait, akkor tényleg mindent megtudhatunk válogatott sportolóink fizikai adottságairól és teljesítőképességéről. Hiszen Niki az Én, a szexmániásban pontosan nem nevez meg senkit, cserébe következetesen úgy jellemzi a könyv szereplőit/szeretőit, hogy egy kis kutatómunkával, vagy utánagondolással beazonosíthassunk bárkit. Miközben Szepesi Nikinek sikerül bevezetnie bennünket az agyonsztárolt csúcspasik valódi világába, azaz részletesen elmeséli strigulagyűjteményének hőstörténetét, az olvasók bulvárigényét is maradéktalanul kielégíti, hiszen nem csak a negatív élményekről, hanem a szexmániáról is minden áron be kell számolni: „muszáj írnom a farkakról. Egyszerűen kikívánkozik belőlem ez a téma, mert tartalmas és sűrű életem során megannyi nemi szervvel találkoztam. Nem tartom magam szakértőnek, de jó rálátásom van erre a témára”.

Szerencsére a második könyv sincs híján a szexuális kalandok érzékletes leírásának, de itt már nem a magyar válogatott sportolók alternatív teljesítményét, hanem egy másik világot ismerhetünk meg. Az Orgazmuspontok hősnője már nem a válogatott úszó Szepesi Niki, hanem az Én, a szexmániás című botránykönyv szerzője, aki élsportolói karrierjét maga mögött hagyva új életet kezdett. Szerelmes lett, boldog párkapcsolatban élt, egy kis családi vállalkozásnál értékesítőként dolgozott, és élte a mai huszonévesek, a Facebook-generáció budapesti hétköznapjait – amíg egyik napról a másikra őt lett az egyik legfelkapottabb magyar celeb, aki hirtelen ott találta magát a kamerák kereszttüzében.

Szepesi Niki tehát új dimenzióba került, ahol újabb kalandok, naná, hogy szexuális kalandok vártak rá, főleg miután a pasija is elhagyta a könyv körüli óriási botrány miatt. Nem véletlen, hogy a második kötetben Niki még nagyobb kiábrándultságnak ad hangot, mint az első kötetben, és a képmutatás megvetése csak most válik csak igazán az egykori úszónő vesszőparipájává. Ám ezúttal az ún. értelmiségiekről, a művészekről, és legfőképp az újságírókról tudhatunk meg a kelleténél megint több információt: farok- és egóméret, gerinchiány súlyossága, szeretők, gyermekek, családok és feleségek száma, stb. Szóval ha eddig nem lett volna élmény újságot olvasni, mostantól Niki jóvoltából garantáltan az lesz.

A viszonylag nagyképűre, durvára és magamutogatóra sikerült, gyakran az önismétlés hibájába eső, amolyan sportolósan bárdolatlanul és szókimondóan megírt első könyv folytatása meglepően jól sikerült. Úgy tűnik, hogy Szepesi Niki érettebb és felnőttebb lett attól a szürreális és kontrollálhatatlan eseménysorozattól, amivé a könyv változtatta az életét, és már-már képes nyíltságával, szerethető vagányságával és életrevalóságával az olvasóban tiszteletet ébreszteni. A többi szerencsétlen analfabétával ellentétben – akik egy viszonylag jól fogyó irodalomnak csúfolt nyomdai hulladék után minimum az irodalom felkent papjának érzik magukat, Szepesi Niki pontosan tisztában van önmagával, és nem tartja sem írónak, sem ügyeletes megmondóembernek magát. A vágy kiolvasható a sorok közül: szeretne többnek, érdekesebbnek, bonyolultabbnak látszódni, és nem belesimulni abba a közegbe, ahol egyébként éli az életét: a fővárosi szórakozónegyedek tengelyein mozgó, a budapesti éjszakai élet és a fogyasztói társadalom viszonylag egyszerű szabályait követő, az élet örömeit hajszoló fiatalok közé.

Miközben pörög az élet, megállíthatatlanul zajlik az élvhajhászat a gyorsabban, magasabbra, erősebben jelszó jegyében és Niki hangosan, büszkén írja le a hódításait, végső soron azt a halk segélykiáltást fogalmazza meg, hogy nagyon nincs jól ez az egész. Bulizunk, iszunk, össze-vissza szexelünk – mert megtehetjük –, de közben rendkívül üresek vagyunk. De ha ez a nagy szabadság sem elég, akkor miről álmodik a lány? Mi másról, mint a nagy szerelemről, menyasszonyi fátyolról, násznépről, esküvői tortáról, szerető férjről, aki miatt érdemes lesz hűséges lenni, akivel a szexmániát maradéktalanul ki lehet élni, aki megbízható, akinek lehet gyerekeket szülni, akivel békében és boldogan lehet élni és öregedni. Szepesi Niki botránykarrierjének mélyén valójában egy elveszett, egy átmeneti generáció útkeresése és küzdelme látszik. Ezt a könyv körüli zajból nehéz kihallani, mert mindenkinek van róla véleménye, mert Szepesi Nikivel kapcsolatban mindenki tudja a tutit, de a könyvben megfogalmazott valódi kérdésekre, amelyeket egy generáció nevében fogalmaz meg, eddig valószínűleg senkinek sem sikerült válaszolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr205493399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szepesi Niki, a Nyugat alkonya 2013.09.15. 09:13:02

Szepesi Niki botránykarrierjének mélyén valójában egy elveszett, egy átmeneti generáció útkeresése és küzdelme látszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:19:46

@ArmaGedeon: Elvileg tudom, de elismerem, nem olvastam sem eredetiben, sem fordításban. Azt viszont látatlanban is minden tét ellenében le merem fogadni, hogy ekkora baromságot nem írt. Ez úgy néz ki, mint amikor te is hozzáteszel egy kis saját kiegészítést csak úgy minden forrásmegjelölés nélkül. Ne mondd, hogy nem volt ilyen eset, visszakérdezésemre elismerted. Most nem mondom, hogy a te kiegészítésed, elképzelhető, hogy te most is csak másokat szajkózol.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:22:05

@ArmaGedeon: Nabasszus! Kik azok a "zsidó-keresztény teológusok"? Vaskarikából falovak?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:22:14

@biboldó: kitettem egy linket, majd közöltem egy részletet a linkelt műből, saját kommentár nélkül. Ha nem olvastad el, milyen alapon mered lefogadni, hogy ilyen baromságot nem írt? :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:24:44

@ArmaGedeon: Olyan alapon, hogy nem csak logikátlan, de ellentmond minden józan észnek is.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:30:42

@biboldó: Idézek neked a zsidó Forward cikkéből, hogy kik az ilyen fából vaskarikák, akik külsőleg katolikus teológusok, valójában azonban zsidók:

forward.com/articles/159955/converts-who-changed-the-church/?p=al

"John Connelly: Áttértek, akik megváltoztatták az Egyházat - Zsidó születésű papok segítettek átnyomni a II Vatikáni Zsinat reformjait "

"A nemrég megjelent "Az Ellenségtől a Fivérig: A zsidókra vonatkozó katolikus tanítás forradalma" c. könyvemhez folytatott anyaggyűjtés során fedeztem fel, hogy ezek a szakértők nem az 1960-as években kezdték munkájukat. Többjük három évtizeddel azelőtt ausztriai és svájci előőrsökből próbált katolikus érveket kialakítani az antiszemitizmus ellen a náci törvények árnyékában. Ezek egy cseppet sem voltak tipikus katolikusok. Nemcsakhogy elég bátrak voltak közép-európai létükre szembeszállni Hitlerrel, amikor az számított, hanem többnyire nem voltak született katolikusok. A katolikusok, akik segítettek az egyháznak elismerni a zsidó nép továbbra is érvényes szentségét, áttértek voltak, sokuk zsidó családokból.

A legfontosabb Johannes Oesterreicher volt, aki 1904-ben született egy zsidó állatorvos, Náthán, és felesége, Ida családjába Stadt-Liebauban, egy németajkú észak-morvaországi településen. Gyermekkorában részt vett a cionista cserkészmozgalomban és középiskolájában a zsidó diákok választott képviselője volt, de ekkor, máig megmagyarázhatatlan okból (később azt mondta, ”beleszeretett Krisztusba”), Oesterreicher érdeklődni kezdett a keresztény írások iránt (Newman bíboros, Kierkegaard és maguk az Evangéliumok iránt), és egy később a nácik által mártírrá tett pap (Max Josef Metzger) hatására katolikus, majd pap lett. "

"1937-ben Gurian, Oesterreicher és Thieme egy katolikus nyilatkozatot írtak a zsidókról, úgy érvelve a rasszisták ellen, hogy a zsidók egy különleges szentséget hordoznak. "

" 1961-ben Oesterreichert meghívták munkatársnak a II Vatikáni Zsinat "zsidókérdéssel" foglalkozó bizottságába, ami a legnehezebb üggyé vált, amellyel a püspököknek foglalkoznia kellett. 1964 októberében egy kritikus pillanatban két pap, Gregory Baum és Bruno Hussar Oesterreicherrel közösen állította össze a zsinat zsidókra vonatkozó határozatának leendő végső szövegét, amiről a püspökök egy évvel később szavaztak. Akárcsak Oesterreicher, Baum és Hussar is zsidó származású áttértek voltak."

"Mik voltak a háború utáni szerepvállalásuk mögötti indítékaik? Peter Gordon a The New Republicban könyvemről írt barátságos recenziójában felveti, hogy az áttértek mások érdekében való kiállását a saját magukért való aggodalom hajtotta. Ők még a Katolikus Egyházban is továbbra is zsidónak tekintették magukat."

ŐK MÉG A KATOLIKUS EGYHÁZBAN IS TOVÁBBRA IS ZSIDÓNAK TEKINTETTÉK MAGUKAT."

Itt a fából vaskarikád megoldása.
És a magyarázat, hogy a Vatikán egy ellenséges célú behatoló csoport foglya lett.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:31:52

@biboldó: Valóban, ellentmond a józan észnek, hogy nem olvasod el, mégis véleményed van róla... :-)
Ilyen állat nincs - mondod a zsiráf láttán.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:37:29

@ArmaGedeon: Mitől "ellenséges" és mitől fogoly? Rabbik között is van betért zsidó. Azzal sincs gond, ha a Vatikán át akarja értékelni a kétezer éves "istengyilkos" álláspontját, ad abszurdum nem helyesli a holokausztot.
Hogy ők minek tekintik magukat, azt csak ők tudják.
Ez és vaskarikás magyarázatod a már említett "kiegészítés" kategória.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 13:37:37

@biboldó: Téved. A másik parancs: a világuralom megszerzése, finomabban fogalmazva: a diaszpórában élők elsődleges feladata a zsidó érdekvédelem. Az első (államalapítás) is csak bizonyos feltételek mellett igaz. Máig megoszlanak a vélemények arról, hol is gyűljenek össze? Van, akik szerint pragmatikusabb Amerikában.

Bassza meg maga, mivel ebben a témában elég járatlan, csak erőlködik itt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:39:36

@ArmaGedeon: A zsiráf nem mond ellen az ismert teremtett vagy evolúció által létrejött természetnek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:48:22

@Bell & Sebastian: Még ha így is lenne, más az érdekvédelem és más a világuralom.
A cionisták semmi más helyszínben nem gondolkoznak csak "erec cion" (cion földje) innen a nevük. Az érdekvédelem abból áll, hogy minden zsidó érdeke, hogy erec cion földjén éljen.
Az összes többi nem más, mint gedeonos "megjegyzés".

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:48:33

@biboldó: Teljesen egyértelmű a helyzet. Van két, egymással teológiai vitában álló vallás. Az egyik vallás teológiai elitjébe egy történelmileg rövid időn belül beszivárog feltűnően sok egyén a konkurens vallás közösségéből, elvileg az áttéréssel vállalva, hogy szakít a született közössége vallásával és elfogadja új vallása hittételeit. Ezek után véghezvisznek új vallásukban egy reformot, amely legfegyverzi új valllásuk egyházát a régi vallásuk agressziója előtt.
Majd a sikeresen végrehajtott harci feladat után egyes tagjaik szögre is akasztják a reverendát, a melót elvégezték, mehetnek vissza zsidónak.( pl. Vermes Géza.)

Soha meg sem próbálták ezek a diverzánsok felszóljtani "előző" vallásuk teológiai elitjét, hogy legyen kölcsönös a békülés és a katolikus teológia és liturgia zsidóbarát reformjávalpárhuzamosan a zsidó teológia és liturgia is lenyeg kereszténybarát módon megreformálva. Ha ez utóbbi lett volna a programjuk, őszintének tekinthetnénk "missziójukat", így viszont marad a hostile takeover, ellenséges célú behatolás és hatalomátvétel, mint a folyamat értékelése.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:51:53

@biboldó: Nem, a cionista vezetőktől idézhetünk egyrészt arra, hogy felmerült Madagaszkár, uganda, vagy Argentína, mint helyszín (pl. Herzlnél), másrészt, hogy nem akartak minden zsidót a cionba telepíteni, épp ellenkezőleg. A cionizmusra nem vevő zsidóknak a pusztulást kívánták.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:57:11

@ArmaGedeon: Rossz a kiindulás, nincs konkurenciaharc. A zsidó nem térítő vallás, nem akar híveket szerezni. A római "fősodor" kisajátította a zsidó Jézust, a maga képére formálva csinált egy új vallást. Be akarta kebelezni a gyökeret is, de nem sikerült, ezért minden saját balhéját, mint istengyilkosság, világuralmi törekvés.... a már ellenséggé kikiáltott zsidóság nyakába akarta varrni. A holokauszt fényében már kezdett neccessé válni ez az alap, ezért kezdődött az "idősebb testvér" felfogás.

Oké, most mennem kell, este valószínűleg gépnél leszek és reagálok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 14:00:03

@ArmaGedeon: Túrót! A cionizmus élét elvenni akaró ellentábor próbált más helyszíneket a képbe hozni.
Még egyszer: erec cion = cion földje. Innen a nevük és ideológiájuk.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:10:10

@biboldó: Ahhoz képest, hogy te vagy a "biboldó", lusta vagy utánanézni egy ilyen zsidó témának. Én olvastam Herzl Zsidóállamát, abban nyitva hagyja a kérdést, hogy Palesztina, vagy Argentina legyen, de a cionista kongresszuson komoly tábora volt Ugandának is.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 14:43:00

@biboldó: Eszem megáll ettől az értelmezéstől! Még az a szerencse, hogy keresztények nem törekednek annyira azzal a beszivárgással.

@ArmaGedeon: Vermes végül is elvégezte a feladatát, megkísérelte dekonstruálta az Újszövetséget. Azért érdemes elolvasni, mindkét oldal forrásaiba belenézhetett.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:44:09

@Bell & Sebastian: Sose mondanám, hogy ne olvassunk zsidó szerzőket... :-)

Bell & Sebastian 2013.10.03. 14:46:01

Hát ja, mindenkire mástól jön rá az erekció. Szerencsére.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:50:40

@biboldó: Ügyesen hamisítod az án állításomat, mivel én nem álljtottam, hogy a két vallás "konkurens", vagy hogy a zsidók meg akarták volna téríteni a keresztényeket. (a kiirtásukat remélik a Megváltástól, lásd Israel Yuval könyvét) Én ezt álljtottam:

"Van két, egymással teológiai vitában álló vallás. " (volt)

Mindkettő utalt liturgiájában és teológiájában a másikra, a keresztények a zsidók megtérését kérve Istentől, a zsidók a keresztények tönkretételét, kiirtását kérve tőle.
Ezek után fellépett egy zsidó származású csoport, legnevesebbjük egyenesen a cionista cserkészettől ment a szemináriumba, amely a látszatra felvett új vallásából kigyomláltatta a zsidók elleni szelíd önvédelmet, a liturgiából és a teológiából is, de szó nélkül hagyta a továbbra is magáénak érzett zsidó vallásban a veszett, szadista keresztényellenes liturgiai és teológiai elemeket. Tehát nem voltak őszintén megbékéléspártiak, hanem belopóztak az ostromlott katolikus várba ötödik hadoszlopnak és megnyitották a kapukat. Most pedig jaj a legyőzöttnek.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 15:08:36

@ArmaGedeon: Kinek mit. Palesztin hajlamokat vagy egészséges gerjedelmet helyszíni megtapasztalásra.

Nem kell hozzá semmit sem olvasni, nézzen magyar RTL -t. Sóbálvánnyá dermed, mint egy emberes fütyi.

bömböcz 2013.10.03. 16:29:25

@Bell & Sebastian:
+állítólagosan:
a mormonok rendelkeznek a kárpát-medencei születési anyakönyvi kivonatok "mikrofilmre viteli jogaival"...
Elég bizarr egy história.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 19:13:54

@bömböcz: Nekik van a legnagyobb családfa-adatbázisuk a világon. Állítólag ennek segítségével keresztelnek visszafelé is, hogy senki se maradhasson ki a jóból. Lehet, hogy per kopfra megy a kedvezmény az usankában.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 19:52:50

@ArmaGedeon: Azt én is olvastam. A belemagyarázat szerint nyitva hagyta a kérdést. Valójában nem beszélt helyszínről, mert meg sem fordult a fejében más alternatíva.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:01:25

@Bell & Sebastian: Az "eszem megáll"-ra nem reagálok, annyira magas labda, hogy sportszerűtlen lenne leütni.
Annyit azonban mégis, hogy ez nem érv.

Személyesen is számtalan érdeklődő keres meg a hogyan lehet betérni a zsidóságba kérdéssel. Nem vagyok illetékes, azt sem tudom eldönteni, hogy milyen indíttatás vezérli az érdeklődőket. Zsidóságból kikeresztelkedni akarókról egyetlen esetről nincs tudomásom. Ez nem statisztika akar lenni, csupán megjegyzés. Ha van tudomása az ellenkezőjéről, érdeklődve várom az infót.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:10:37

@biboldó: "Azt én is olvastam. A belemagyarázat szerint nyitva hagyta a kérdést. Valójában nem beszélt helyszínről, mert meg sem fordult a fejében más alternatíva. "

www.angelfire.com/zine2/judeolog/shahak/zsidall.htm#r008

"Palesztina vagy Argentina?

Palesztinát vagy Argentinát részesítsük-e előnyben? A Society azt fogja venni, amit adnak neki, és ami mellett a zsidó nép közvéleménye meg fog nyilatkozni. A Society mind a két tényt szem előtt fogja tartani.

Argentina a föld egyik természetileg leggazdagabb országa, nagy kiterjedésű sík felülettel, gyér népességű és mérsékelt klímájú. Az argentinai köztársaságnak legnagyobb érdekében állana, hogy javunkra területének egy részéről lemondjon. A mostani zsidó beszivárgás természetesen lehangoltságot okozott ott; fel kellene Argentinát az új zsidó vándorlás lényeges különbségei felől világosítani.

Palesztina a mi felejthetetlen történelmi hazánk. Ez a név egymagában hatalmasan megragadó varázzsal lenne népünkre. Ha a szultán O felsége nekünk adná Palesztinát, ennek fejében magunkra vállalhatnók Törökország pénzügyeinek teljes rendezését. Európa számára ott egy darab sáncot alkotnánk Ázsiával szemben, ellátnók a kultúra előőrsi szolgálatát a barbársággal szemben. Mint semleges állam, egész Európával összeköttetésben maradnánk, amely egész egzisztenciánkat biztosítani volna hivatva. A kereszténység szent helyei tekintetében a területenkívüliség valamely népjogi formáját lehetne felállítani. Mi képeznők a szent helyek mellett a díszőrséget és létünkkel biztosítanók ezen kötelezettségünk betartását. Ez a díszőrség lenne a zsidókérdés megoldásának nagy szimbóluma tizennyolc ránk nézve szenvedésekkel telt évszázad után."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:13:13

@biboldó: "Ha már most a hatalmak készeknek nyilatkoznak a zsidó népnek egy semleges ország feletti szuverenitást megadni, a Society tárgyalni fog a felajánlott ország felől. Két terület jöhet számításba: Palesztina és Argentina. Mindkét helyen történtek figyelemre méltó gyarmatosító kísérletek. "

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:13:23

@ArmaGedeon: Ismét rossz a kiindulás. A zsidó vallás alapja a Tóra, minden egyéb kívül van a "fősodortól". A keresztény bibliában szerepel a Tóra, ezért kénylen-kelletlen foglalkozni kell vele. Tehát az egymással való foglalkozás nem kölcsönös. A kiirtás is egy "kutyáknak és... belépni tilos" fikció, ugyanis zsidóirtás, pogrom már volt dögivel, a keresztények max egymást irtották a történelem folyamán.
A keresztény liturgia egy az egyben a zsidó másolása. A zsidó liturgia pedig nem egyéb a valamikori szentélybeli valós szertartások jelképes felelevenítésénél.
Hol itt a kölcsönösség?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:16:43

@biboldó: Israel JAcob Yuval: Two Nations in Your Womb

Sok egyéb érdekes téma mellett (zsidó riituális véráldozatok) tárgyalja azt is, hogy a korábbi tévhittel ellentétben a középkorban a két vallás kölcsönösen hatott egymásra. A liturgia terén is, tehát a zsidó liturgia is reagált a keresztényre, itt-ott még utánozta is, de csak szakértőnek felismerhető módon. A szerző elismert izraeli történész, természetesen nem antiszemita.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:17:31

@ArmaGedeon: A könyvre hivatkoztál, most meg az angyalfirés faszsággal jössz?
Snassz.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:18:47

@biboldó: Azt akarod mondani, hogy Herzl "A zsidó állam" című könyve nem ugyanazt tartalmazza, ha az angelfire-n teszik közzé?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:21:49

@ArmaGedeon: Ez is egy logikátlan faszság. Olvass már baszki valami érdemlegest is a szentélybeli áldozati szertartások valós mibenlétéről is. Itt és most nincs ingerenciám ennek kitárgyalásába belemenni, de utánanézhető, hogy nem a "vér" a lényege. A félremagyarázásokat szajkózd ha kedved tartja, de a magam részéről nem vitaalap.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:22:08

@biboldó: Ha neked az angyaltűz nem megbízható, itt van a Sófár zsidó médiaportálról:

regi.sofar.hu/hu/node/109

"Címlap » Herzl Tivadar: A Zsidó-Állam » Általános rész

Palesztina vagy Argentinia?

Palesztinát vagy Argentiniát részesítsük-e előnyben? A Society azt fogja venni, amit adnak neki, és ami mellett a zsidónép közvéleménye meg fog nyilatkozni. A Society mind a két tényt szem előtt fogja tartani."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:24:50

@biboldó: Véletlenül olvasgattam már az Ószövetség idevágó részeit. A Szentélyben ÖMLÖTT a vér, természetesen állati vér, Yuval olyan eseteket idéz fel az első keresztes hadjárat idejéből, amikor emberi (zsidó) vért használtak rituális célra, Isten haragjának a gojok ellen felkeltése céljára. Nekem megvan a könyv, te akkor se hinnéd el, ha magad olvasnád... :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:25:22

@ArmaGedeon: Engem igazolsz. E szerint Herzl nem tudott elképzelni más helyszínt. Belemagyarázni lehet, de a szöveg önmagáért beszél.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 20:26:18

@biboldó: Adok erre egy elemi egyszerűségű magyarázatot, a csúcsra jutni, vagy pénzhegyek közelébe másként nem lehet, mint bizonyított identitással / elkötelezettséggel (vallási- vagy származási alapon), a CEU -diploma oda már kevés.

Kellenek a haverok, na.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:27:48

@biboldó: :-) Az előbb még azt se hitted el, hogy ez Herzl szövege, miközben persze "olvastad"... :-)
Most meg nincs zsiráf.

Ha valakik olvassák még ezt itt, a "vita" biboldók lejáratására különösen alkalmas! :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:27:58

@ArmaGedeon: Milyen könyvben olvashatókat nem hinnék el? A Tórát?
Csúsztatsz, állítólag a Tórát olvastad és másra hivatkozol.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:28:44

@Bell & Sebastian: A CEU-ról jut eszembe, ott tananyag Yuval idézett könyve.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:29:34

@ArmaGedeon: Ne féltsd tőlem a biboldókat, ők tudnak szöveget értelmezni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:30:59

@biboldó: Te viszont nem! :-) Nem tőled féltem a biboldókat, csak jelzem, hogy te, mint bioboldó rossz fényben tünteted fel az olvasók előtt a biboldókat. Ha nem is lehet mind ilyen hülye, azért a benyomás megmarad.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:36:40

@Bell & Sebastian: Azért mondtam, hogy "nem tudom az indíttatás okát", mert minden bizonnyal a jelentkezők között van olyan is, aki azt hiszi, amit Te. Sőt, jó házasság reménye is vezérelhet néhány nőivarú delikvenst. Nem ez a lényeg, hanem, hogy ellentétes folyamat napjainkban nem tapasztalható.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:40:52

@ArmaGedeon: Örömmel konstatálom, hogy átmentél személyeskedőbe. Azt jelenti, hogy szenvedsz. No nem a genetikailag kódolt gójellenesség beszél belőlem, csupán a vitakultúra árulkodó mivolta.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:42:58

@biboldó: VITAkultúra? :-) Rád felesleges az időt pazarolni. Mások okulására érdemes a forrásokat közzétenni, te meg csak demonstráld a biboldó vitakultúrát és főleg a legendás b. észt!

Bell & Sebastian 2013.10.03. 20:45:18

@biboldó: Lekonyuló ágban vagyunk mi, pápisták, ez tény. Az ortodox államegyházak sikeresebb projekt, míg a zsidó-keresztény, szinkretista törekvések komoly áldozatokat követelnek tőlünk, '62 óta.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:46:13

@ArmaGedeon: Ezt már néhányszor megállapítottad. Véletlen egybeesés, hogy mindig olyankor, mikor vesztésre állsz, kifogytál még az idióta forrásaidból is?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:47:39

@Bell & Sebastian: Őszinte részvétem:-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:48:08

@biboldó: Miben állok vesztésre, egyáltalán nem is versenyeztünk. Én érvelek, te biboldót szégyenítesz. Ez hasznos, de nem vita.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:50:15

@Bell & Sebastian: Már előre készülök látványosan távolmaradni a miséről, vagy bármiről, amikor szenttéavatják a galíciai pápát. Vagy a dicsőítés közben majd keresztbe teszem az ujjaim...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:52:20

@ArmaGedeon: Mióta érvelés az idiótábbnál idiótább kopik szajkózása? Ezek hitelességében állsz vesztésre.
Semmi gond, hirdess győztest ha az megkönnyebbülés, de szólok, az nem a résztvevők feladata.
Te kezdted a minősítést.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:54:30

@ArmaGedeon: Hát, ettől majd minden bizonnyal összeszarják magukat és rohannak eredeti gedeonkopikat olvasni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:55:39

@biboldó: Amikor idézem neked Herzltől, hogy számára Argentina is opció volt a Cionhoz, majd te ezt a szöveg láttán tagadod, továbbá pontosan ugyanezt teszed bármilyen forrás láttán, akkor nem mard más, mint megállapítani, hogy hülye vagy.
De szeretnék már egy okos zsidóval vitatkozni...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 21:02:12

@ArmaGedeon: Egy okos zsidó nem áll le veled vitatkozni, nem látja értelmét.
Herzl nem látott más opciót, ezt a kopijaid is igazolják, csak szövegértelmezés kérdése.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 21:12:31

@ArmaGedeon: Hogy őszinte legyek, nekem Madagaszkár még szimpatikusabb lett volna, mert ott még kedélyesen lincselik a szervkereskedőket.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 21:47:39

@Bell & Sebastian: Lincseld már meg a bibsit, szerintem szervkereskedők eladták az agyát. (marhatápba...)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 21:49:28

@Bell & Sebastian: Nem azért, de ha a zsinat óta szavaznak a hívek a lábukkal, akkor az a behatolók elleni kritika is... (tudom, hogy nem igazán)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.03. 22:27:01

@ArmaGedeon: Középiskolában volt egy tesitanárom. A fickó alig volt 160 centi, de megszállottja volt a kosárlabdának. Mi, persze, focizni szerettünk volna, de kosaraznunk kellett. Mindezt a tomboló szocializmusban. Milyen már egy 160 centis kosaras? Milyen, hát szar. Mégis kosarazni akart állandóan.

Te pont így vagy az embertudományokkal, az antropológiával. Annyira analfabéta vagy hozzá, hogy bátran kijelenthetem, nálad inkompetensebb személlyel még nem találkoztam e tudományterületen. Nem érted a szövegeket, amiket olvasol és beidézgetsz. Nem látod át, hogyan működik az emberi kultúra. Soha nem is fogod átlátni, mert egy szemernyi érzéked sincs hozzá. Biztos remek informatikus vagy, esetleg minősített hegesztő, de ez neked magas, mint tyúknak a lórács.

Egy kultúra megismeréséhez nyitottság kell. Nyitottnak kell lennünk a befogadásra. Te viszont csak a - legtöbbször minden alap nélküli, a formális logikára fittyet hányó - kis összeesküvés-elméleteidhez keresel igazolásokat. A gombhoz keresed a kabátot. Ez viszont az értelemnek olyan alacsony szintje, beszűkült állapota, amely orvosi segítségért kiált.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 23:09:39

@Mr Falafel: Szóval még mindig kötöd az ebet a karóhoz, hogy Herzl nem tartotta lehetségesnek Argentinát, mint a zsidó állam színhelyét? :-)

Én egészen konkrét dolgokat idézek, te/ti meg általánosságokban gyalázkodol itt, minden avatárodban.

Bell & Sebastian 2013.10.04. 00:16:07

@Mr Falafel: Csak nem a S. Lajos! Keblemre, földi!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 00:21:28

@ArmaGedeon: Bibsinek kicsit tréfli, sok igaza is van, de majd hülye leszek bevallani.

Szökik a nép, ahogy hülyül és gazdagodik, ezek szerint az idősebb konkurenciához. Majd visszaokosodik, ha szegényedik.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 08:25:44

@Bell & Sebastian: Nem kérdéses, hogy a beltenyésztési szabályok ellenére és a nagy szaporulat ellenére a választott nép történelmi demográfiájához kellettek a tömeges betérők is, bár nem mindig és mindenhol volt rá lehetőség. A kiválasztottságtudat egy nagyon kurrens áru a kollektív tudat-imázsok piacán. Ehhez képest egy olyan konkurencia, ahol azt tanítják neked, hogy bűnös vagy, a bűneidet meg kell bánnod és igyekezni a jövőben nem elkövettni őket, sokkal macerásabb lelkileg. Hát nem jobb az, hogy nem szabad semmi rosszat elkövetned - a többi választottal szemben, viszont a szargojokkal szemben annál inkább?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:09:57

@ArmaGedeon: Azt sem tudom, ki az a Hertzl. Nem is érdekel, milyen teóriái voltak a zsidó állam létrehozásával kapcsolatban. Ezt vitasd meg biboldóval. Én általánosságban beszéltem az antitalentumodról.

Közben csak furdalt a kíváncsiság, és beleolvastam Hertzl könyvébe. És lám! Erről beszélek: nem érted, amit olvasol. Hertzl leírja, hogy a XIX. század végén Argentínába volt nagyobb "beszivárgás". Ő ezt a szót használja. Azt is leírja, hogy a hatalmak kínálják fel a lehetőségeket. Tehát elég valószínű, sőt, biztos, hogy Argentína így metódus szerint merült fel. Tehát nem Hertzl találja ki, hanem a felkínált esetleges lehetőségre reflektált, hogy valóban, oda nagy a "beszivárgás". Mindez mikor? - 1896-ban! Fel tudod ezt fogni, mennyire teoretikus volt mindez? A cionista mozgalom hajnalán, annak minden gyermekbetegségével, egy csomó megválaszolatlan és megválaszolhatatlan kérdéssel. Hol volt még akkor a II. VH és a holokauszt?
Egyébként fogalmam sincs, hová akarsz kilyukadni Argentínával, milyen zsidó ármányra akarsz ezzel rávilágítani. Tartok tőle, hogy csupán bomlott elmédben létezik ez az ármány. Minden, ma is élő nép, amely valamilyen okból elveszítette hazáját, saját hazáról álmodozik. Az Európába bevándorló népek többnyire kolóniákat hoznak létre. Gyakorlatilag kizárólag a magyarok kivételek ez alól, ha valahová nagyobb létszámban bevándorolnak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 09:13:31

@Mr Falafel: Nagoyn jól szemlélteted mindkét alteregóddal, hogy mi a zsidó módszer a tudatformálásban. megszerezni a közvéleméynt befolyásolni képes médiumokat és elnyomni, leugatni az ellenvéleményeket, lyukat beszélni a közönség hasába a propagandával. Korrekt vitát kerülni, mert tudjátok, hogy abban csak alulmaradhattok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:14:27

@ArmaGedeon: A kiválasztottság-tudatról: biboldó világosan leírta, még illusztrálta is héber nyelven, hogy a kiválasztottság a Tora elfogadására vonatkozik, nem másra. Az ő Istenük rendeléseinek betartására, mint egyedül alkalmas népnek. Vagyis világos, hogy a zsidó hit nem térítő, hanem inkább zárt. És ezzel a betéréses ostobaságaidat is simán agyonütöttem. Érted? - Ha valaki kizárólagosan tartja alkalmasnak magát valami magasztosra, az nem szaladgál társakat keresni hozzá, nem osztom meg a féltékenyen őrzött kincset mindenféle jöttmenttel. Ez a logikus. Amit meg te leírsz, az baromság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:34:36

@ArmaGedeon: Hogy akarsz korrekt vitát, ha szavak jelentését nem érted, mondatok értelmét nem fogod fel?

Úgy vélem, rólam mindenki tudja, ki vagyok. A facebook profilom alapján egy nem túl hülye ember biboldót is viszonylag könnyen be tudná azonosítani. Ismétlem: egy nem túl hülye ember. Feladtam a leckét, bizonyíts!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 10:56:46

@Mr Falafel: Maga most méltatlanul szívatja Armát, ugyanis egy betű nem igaz abból, amit állít, nem is tudja alátámasztani semmivel, a Tórával vagy Ószövetséggel semmiképpen, a hozzáfűzött magyarázatok meg pont az ellenkezőjét bizonyítják. Az a helyzet, hogy egyikünk sem elég dörzsölt ahhoz, hogy lenyomjuk. Arról nem is beszélve, hogy az ő egységes rendszerét igazolják a történések, míg a magáét nem, az enyémet részben.

Persze megpróbálhatja kiröhögtetni. Hacsak nem sül el visszafelé. Ez a lehetőség magát nem izgatja, az előző meg Armát végképp nem, hiszen ugyanezt mondja évek óta.

Tehát, hiábavaló a próbálkozása. Másik liga.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 11:09:36

@Bell & Sebastian: Hát hogyne, másik liga. Így is mondhatjuk. Ilyen érvek ellenében nem is kérem ki magamnak a burkolt lehazugozást.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:17:37

@ArmaGedeon: Kiragadsz valamit olvasmányaidból ami beleillik a "hontalan, gyökértelen, parazita nép" című kényszerképzetedbe, az összes többit figyelmen kívül hagyod.
A szentély lerombolása óta szerepel egy imában: "száradjon el a kezem, ha elfeledlek, Jeruzsálem" Kétezer éve a peszah zárómondata: "sana haba bejerusalajim" = jövőre Jeruzsálemben. A Hatikva mai szövege - egy idős a cionizmussal - szabad fordításban:
Kétezer éve él a remény a zsidó szívekben, lelkekben, lesz még egyszer hazánk, szabad országunk Cion földje és Jeruzsálem.
Nem csak Herzl és a cionisták, de a legjámborabb zsidó sem tudott más helyszínt elképzelni alternatívaként.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:22:25

@Bell & Sebastian: Az ő "egységes rendszere" azért egységes, mert a végletekig beszűkült. Nem egyéb idióta kopik szajkózásánál. Érvek, logika kívül esnek a rendszerén.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 11:26:20

@biboldó: Ezt az alternatívát Argentínára érted? Bocs, ha értetlen vagyok, de nem olvastam vissza a teljes diskurzust.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:31:04

@Mr Falafel: Valamelyik huszonnyolcadik rangú konferencián huszonnyolcadik súlyú megszólalásban felmerült Argentína, Madagaszkár és ha jól emlékszem Etiópia vagy Uganda is. Természetesen egyetlen zsidó sem fogadta el lehetséges megoldásként.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 12:08:53

@biboldó: Hertzl könyvéből úgy veszem ki, hogy az eseteleges megoldások lobbitárgyalásokon merültek fel. Így kellett lennie, ha a hatalmak ajánlatairól értekezik. Mert amúgy mire írná, hogy Argentínába valóban van "beszivárgás"? Nem azt írja, hogy van beszivárgás, tehát az jó nekünk.
Gedeon menthetetlen, vele tényleg nem érdemes vitatkozni. Nincs élmény benne, mert fel sem fogja, hogy mekkora ökör. A lealázhatatlan. :-)))

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 12:41:12

@Mr Falafel: Ha valakik ezt olvassák, eléggé illusztratív lehet nekik, hogy te a tényeket nyjltan meghazudtolva ökrözöl le. Idéztem szó szerint, mit ír Herzl Argentínáról, hogy számára nyitott kérdés volt, lehet-e ott a Cion. Ezek után csak az a két lehetőség maradt, hogy nem értesz magyarul, vagy hogy le akarod járatni a zsidókat.
A beszivárgást mint létező jelenséget álljtja szembe az ő szervezett felvásárlási tervével, ami jobb lenne.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 12:42:40

@Mr Falafel: Miéert nem hívtok még vagy 15 zsidót a kórusba, hogy hülyézzenek le engem, hátha a hang-túlerő elnyomja a tényeket? :-) Tipikus módszeretek, a sajtóban valahol be is szokott jönni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 13:03:18

@Mr Falafel: Nekem elég egy nick, nem úgy, mint neked...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 13:08:22

@Mr Falafel: Ez világos, de az "ajánlásokat" ki kellett valahol értékelni. Lényeg, a zsidók részéről komolytalan lehetőség volt.

Gedeon meg van magával elégedve, ezzel semmi gond. Csakhogy "évek óta" ugyanazt a beszűkült szemléletet szajkózza, ami miként a példa is bizonyítja, ezáltal követőkre talál. Talán hívői körében felmerülhet egy halvány kétely, ha néha bele van nyomva az orra a saját hülyeségébe.

Bell & Sebastian 2013.10.04. 15:36:06

@biboldó: Azért az megfontolandó, hogy kettő, vértengeres világháború (célszerűbb lenne egynek tekinteni) kellett ahhoz, hogy a nagyhatalmak megadják a zsidóknak Palesztinát. Ami egyáltalán nem tekinthető végleges állapotnak, léteznek tartalék megoldások, evakuációs tervek, kár tagadni. Ahogyan léteztek előzetes tervek is.

Onnan indultunk, hogy mit akarhat Moroni népe? Amiről is kár elgondolkozni, hiszen le van írva a hitvallásukban, látható-olvasható, nem úgy, mint az eredeti szentírásuk, amit a sóher angyal visszavitt a mennybe, tekintettel arra, hogy aranylapokra volt írva egyiptomi hieroglifákkal és fordító sisak is dukált hozzá, amit szintén csak bérelni lehetett.

Amerika létező opció manapság is, ahogyan az is, hogy a sokadik szétszóratás (ha lesz) első állomása Magyarország.

Nem gitt ez, hogy felváltva rágicsáljuk!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 15:40:18

@Mr Falafel: Burkoltan lehazugoztam volna a kiválasztottság taglalása kapcsán? Már az sem igaz, hogy a Tóra egymagában érvényes, hát még a többi!

Egyezzünk meg abban, ha magának zsidó is az identitása, az annyira neológ, hogy ellógta az összes hittanórát.

Alfőmérnök 2013.10.04. 20:13:33

@Mr Falafel: Azért maradtak nyomok az interneten az RTL-klubos korszakodból.
img379.imageshack.us/img379/938/stegowt4.jpg

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 21:17:12

@Bell & Sebastian: A Moroni pereputty nem éri el az ingerküszöbömet. Attól lett téma, hogy valami judeo ármányt sejtettél a háttérben. Ha ezt kipipálhatjuk, a gitt eme része kiköpve.

Világháború(k) és Izrael állam összefüggésben az általad sejtetni vélt ok-okozati viszony nem teljesen tiszta számomra...

Vészhelyzet esetére minden bizonnyal van kiürítési terv, de, hogy Magyarország hol szerepel a listán, az csak találgatás, ha úgy tetszik gittrágás. Egy biztos, a rendelkezésemre álló ingatlanok minden négyzetméterét felajánlanám.
Lehet drukkolni.

Bell & Sebastian 2013.10.05. 01:33:46

@biboldó: Ármány van, szákolják a lóvét és filoszemcsi az egész bagázs, a napkő környékén meg tán egészen az.

Még szép, hogy Jurop közepe az első megálló és logisztikai elágazás. Gondoljon egy NATO pénzen kibővített repterünkre! Megvan? Nos, az az, eltalálta.

Maradt a nyakán lakópark? Hergelje az arabusokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.05. 09:13:41

@Alfőmérnök: Ezt hogy sikerült előásnod? :-))
Rengeteg fotó készült abban az időben a fórumos bulikról. Nekem az összes megvan. Az ott készült fotókból lettek a montázsok. Számos montázst magam készítettem. Ez itt vagy Csati, vagy Merlin kreációja. Az volt az internetes kommunikáció hőskora. Már elnézést mindenkitől, de ez, ami most van, csak árnyéka, halódó utódja annak. Semmi nosztalgia, ezek tények. Akkor még tudtuk, mi a különbség a virtuális imágók és a valós ember között. Ám az is tény, hogy végül magunk mérgeztük meg saját virtuális életterünket.

Alfőmérnök 2013.10.05. 19:42:12

@Mr Falafel: stego, rtl klub + a régi neved.
Kíváncsi voltam, milyen volt az rtl klub fórum, de néhány montázson és meta-fórumon kívül tényleg semmi nyoma.
Elhiszem, hogy más volt, mint a mostani. Egyébként ez is már csak árnyéka az egykori reakcióblogos fórumnak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.05. 23:07:29

@Bell & Sebastian: Ez olyan gedeonos okfejtés. Ha a túlspilázás igénye nélkül továbbgondolom, akkor ezek szerint csak az a jófiú, aki antiszemcsi.

Natoval vagy anélkül repterünk juropi mértékkel nézve is csak a futottak még kategória. Logizstikailag még az sem.
Semmi gond, legyen meg a mindennapi rettegni való.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.05. 23:12:42

@Mr Falafel: Utólag nézve nem a fórumozók mérgezték meg a virtuális faszverdénket, hanem a kispályás eladdig rajongói topikokat moderálók. Az sem kizárt, hogy felsőbb utasításra.
Elmúlt, fátylat rá....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.06. 11:23:50

@Alfőmérnök: Én is kutakodtam, de csak egy olyan stego-t találtam, aki már nem én voltam. A megújult fórumra én már nem regisztráltam, viszont a nicknevem ért valamit, ezért valami barom beregelte.
A régi fórumozás olyan volt, mint a vadnyugat. Voltak ugyan szabályok, de nagyon kezdetleges volt minden. Mindenesetre nem volt mindenki troll, ha más véleményen volt, mint én. A szabályozott virtuális világ kevésbé izgalmas, ráadásul a társadalmi dekadenciát képezi le.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.06. 11:26:51

@biboldó: A moderálást a balfasz Csati cseszte el. Előadta, hogy nála nagyobb informatikus nem létezik. Erynome-ot folyamatosan bombázta levelekkel privátban. Az idióták meg engedtek neki. Aztán volt egyfajta klikkesedés is. Az egyik fő aknamunkás a vértörpe volt, aki minden szarért megsértődött és öriharit játszott.

Alfőmérnök 2013.10.06. 20:14:50

@Mr Falafel: Én ezt a "vadnyugat-feelinget" éreztem egy kicsit a reakció-mandiner blogon anno. Néhány kitiltás, moderálás volt - téged is kitiltottak párszor -, de ettől még egy pezsgő, izgalmas fórum volt szerintem.
A legviccesebb az, mikor azok támadják a mandinert, akik annak köszönhetően lettek netes "valakik", hogy a mandiner/reakció felületet adott nekik, lehetővé tette a kibontakozásukat tulképp liberális moderálási elveivel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.06. 23:21:26

@Mr Falafel: Érdekes értékelés. Számomra nem Csati volt a modik legkispályásabbika, vértörpe viszont a legkevésbé ártalmas, már-már az idegesítően megalkuvó típus iskolapéldája. A modik személyesítették meg az államhatalom mindenbe beleszólási akarását, egyben a házmester karaktert. Voltunk többségben, kik tojtak a felsőbb hatalomra és voltak néhányan gyengék, kik igényelték az "állam" gondoskodó anyáskodását. Győzött a diktatúra, ezért lettünk menekültek.
A világ és az emberi természet nem változik........
Szerintem legalábbis.

Fekete Sámuel 2013.10.12. 03:04:31

@biboldó: Szerintem szánalmas voltál. Azért jó látni, hogy ennyit értek, amikor nincs a seggetekben moderátori nehéztüzérség. Méghogy zsidó szellemi fölény... bahh..

Fekete Sámuel 2013.10.12. 03:07:26

@Mr Falafel: Tudom, a kultúrához csak a zsidók értenek. A gójok piszkosak, bunkók.

Nem is volt oly rég a HC, így elfelejtettétek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.12. 09:56:26

@Juhász Jácint: Szép volt, Jácint! Jól beszóltál a mocskos zsidóknak.

Fekete Sámuel 2013.10.12. 12:25:51

@Mr Falafel: Be ám!

Amúgy összeraktam, mit akar a világösszeesküvésetek hosszú távon.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.12. 23:15:41

@Juhász Jácint: Bizonyára fel vagy készülve a kinyilatkozást alig váró kíváncsi kérdésekre. Ahogy a példa is mutatja, a faszt sem érdekli az "összerakásod" eredménye. Még akkor sem, ha minden bizonnyal szerinted ütős kopikkal tudnád alátámasztani. Vagy lehet, hogy azért?

Fekete Sámuel 2013.10.14. 23:38:49

@biboldó: Nem, nem volna benne kopi. Azt meg nem hiszem, hogy bárkit érdekelne.

Mi a szar van, hogy ennyire teli lett a zsindex a fajtársaiddal, hogy mostanság lépten-nyomon belétek ütközöm? Végzett az évfolyam a moszad (pardon: izraeli intézet vagy mi a picsa) trollképzőjén?
süti beállítások módosítása