A tojástól a kormánygépig: égig érő populizmus
2013. július 09. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A tojástól a kormánygépig: égig érő populizmus

kormanygep.jpg

A ki alatt volt olcsóbb a tojás? emlékezetes mémje óta Bajnai Gordon legtechnokratább támogatói sem mondhatják, hogy a nemjobbikos ellenzék reménybeli Neója és szövetségesei mentesek lennének a demagógiától. A tojáshelyzet Orbánra kenésén túl most újra kiakadt a lélegeztetőgép-számláló: ezúttal – a régen bevált receptet leporolva – a repülőgépbérléssel próbálnak fogást találni a kormányzaton.

Kilencmillióba került ugyanis Orbán múlt heti, strasbourgi európai parlamenti jelenésének repgépköltsége.Elvárjuk, hogy a Fidesz fizesse be az államkasszába ezt a kilencmillió forintot! Orbán ugyanis nem Magyarországot, hanem saját rezsimjét védelmezni utazott ki, ezért a költségeket is a Fidesznek kell viselnie!” – szól az Együtt 2014 Mozgalom felszólítása. Ezzel akár egyet is érthetnénk, ha távolabbról közelítenék meg az egész ügyet. Mondjuk ha a havi szokásos pár napos strasbourgi cirkuszhoz minden EP-képviselő és azok alkalmazottjai is maguk fizetnék a költségeket. Vagy még inkább: ha a strasbourgi ülésezéshez foggal-körömmel ragaszkodó franciák hívnák meg saját pénztárcából Európát szép városukba, ahelyett, hogy emelt árakon szolgáltatnának mindent a pár napra beeső eurobürokráciának. A legjobb persze az lenne, ha az európai adófizetőknek egy eurocentjébe se kerülne Strasbourg, vagyis ha megszűnne a havi oda-visszautazás az egyébként bájos elzászi városba.

De ha már ott van az Európai Parlament, akkor az bizony egy politikai színhely, egy politikai színtér, ahol – magának az EP-nek a szándékai szerint is – egyre komolyabb dolgokról szól a vita. Az EP, mint az EU egyedüli közvetlenül választott testülete, régóta törekszik arra, hogy valóban egyre inkább európai országgyűléssé váljon. A legelkötelezettebb EU- és Európai Egyesült Államok-pártiak célja pontosan az, hogy az EP az európai szintű viták alapvető helyszíne legyen. Paradox módon ezt erősíti az EU-val szemben egyre szkeptikusabb Orbán Viktor is, aki, mondhatni, immár rendszeresen vitázik a helyszínen a sokszínű európai baloldal változatosan tájékozott képviselőivel – egy uniós tagállam miniszterelnökeként, ami egyébként egyáltalán nem megszokott dolog az EP mindennapjaiban.

Tehát Orbán elrepült a magyar közállapotokról szóló Tavares-jelentés vitájára. A helyzet az, hogy Strasbourgba innen elég nehéz eljutni: nincs közvetlen járat, se földön, se vízen, se levegőben. Még az átszállások is elhúzódhatnak, hiszen nem utaznak tömegek Kelet-Európából kies kelet-franciaországi városkákba. Orbánnak ráadásul a Tavares-vita napján délelőtt miniszterelnöki találkozója volt Robert Ficóval Budapesten; csodálkoztunk is a szerkesztőségben, hogy vajon miként jut el ilyen rövid idő alatt a strasbourgi ülésterembe.

Baj-e a repülőgépbérlés? Értsük meg: nem élünk zárványban. Mivel Magyarország az EU, a NATO és más szervezetek oszlopos tagja, és mivel a nemzetek feletti döntéshozás és jogalkotás mindennapos Európában, a magyar kormány tagjai rendszeresen repülnek Brüsszelbe, ill. más városokba, hogy részt vegyenek az európai döntéshozatalban. Így tesz a mindenkori magyarországi miniszterelnök is. Bizonyos utazásokat meg lehet oldani menetrend szerinti járatokkal is, de azért a Magyarország sorsát is befolyásoló európai döntéshozatalban való magyar részvétel ne múljon azon, van-e még repjegy a holnapután hajnali brüsszeli járatra. Nem beszélve arról, hogy egy állami vezető és kíséretének last minute vásárolt repjegyének összköltsége szintén nem kevés összeg.

Sürgősen megoldást kellene már találni a magyar kormányzat repüléseire. Orbán Viktor miniszterelnök 2002 februári, bostoni díszdoktori címének átvételére utazott különgéppel, azt a kampány hajrájában betámadta az MSZP. 2008-ban Gyurcsány Ferenc a bukaresti NATO-csúcsra utazott különgéppel, azt a Fidesz kritizálta. Most az E14 támadja Orbánt a strasbourgi különgépért.

De mi lenne, ha egyszer végre túllépnénk a populizmusbajnokságon, és elismernénk, hogy állandó megoldást kell találni erre a problémára? Mi Gyurcsány Ferenctől sem sajnáltuk volna a kormánygépet. Nem sajnáltuk volna Bajnaitól és Orbántól sem. A velünk egy súlycsoportban lévő csehek, görögök és portugálok, de a fél magyarországnyi Szlovákia és Horvátország is állandó megoldást találtak az állami vezetők repülésére.

Talán van valami előrelépés itthon is: pár hetes hír, hogy összpárti konszenzus alakult ki a Magyar Honvédség (HM) helikopter- és repülőgép-beszerzéséről. Hende Csaba szerint a Malév megszűnésével Magyarország állami légi szállítási képesség nélkül marad; és a meglévő An-26-os repülők olyan mértékben elavultak, hogy a világ számos repülőterére környezetvédelmi okokból, a zajterhelés miatt nem kapnak leszállási engedélyt. Hende szerint szükség van egy állami légi szállító flottára, amely biztosítani tudja a Magyar Honvédség személy- és teherszállítási feladatainak, illetve egyéb állami feladatok önálló és költséghatékony megvalósítását. Reméljük, ez meg is valósul. Ceterum censeo: kormánygépet Magyarországnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr765397437

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2013.07.10. 08:50:55

Mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett. Mihez ért Orbán az ELTE-n huszonnégy éve szerzett diplomájával? Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció trükkjeit ü...

Trackback: Hajléktalanok toppantak be Orbán Viktorhoz 2013.07.10. 08:49:31

Meg szerették volna tapasztalni, hogy mennek a dolgok Orbán Viktor lakásában. A váratlan vendégek vasárnap délután kopogtattak a miniszterelnök Cinege utcai villájának ajtaján. Bejelentés nélkül érkeztek, hogy titokban nézzenek körbe a miniszterelnöki ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

embertelen brambertalan 2013.07.09. 13:36:55

erge, erge...

latom nem nezed te sem a "kozszolgalati" mediat, ahol "hoppa" nertars minden megszolalasa maga a populizmus es a butulizmus (sic) tortulese.
azokhoz kepest ez a repulougy semmi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.09. 13:47:30

hir6.hu/cikk/10810/080611_gyurcsany_ferenc_csutortokon_szarajevoba_utazik
"Gyurcsány Ferenc csütörtökön egynapos hivatalos látogatást tesz Bosznia-Hercegovinában. A látogatás célja a kétoldalú, illetve a gazdasági kapcsolatok erősítése - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel a dobogókői kormánykonzultáció szünetében szerdán.
...
A szóvivő az MTI kérdésére kitért arra, hogy a delegáció különgéppel utazik Szarajevóba. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a különgépet a kormány 5,2 millió forintért bérli. A miniszterelnök mellett 18 fős kíséret utazik."

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/15816/1/belfold/Fidesz_Gyurcsany_szarajevoi_pazarlasa_egy_kisnyugdijas_evi_megelhetese
"Fidesz: Gyurcsány szarajevói pazarlása egy kisnyugdíjas évi megélhetése

A Fidesz országgyűlési frakciójának számításai szerint egy kis odafigyeléssel és szervezéssel felére lehetett volna csökkenteni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "csütörtöki pazarlásának" költségét.

2,6 millió forintból meg lehetett volna oldani a kormányfő által vezetett 19 tagú delegáció egynapos szarajevói látogatását azzal az 5,2 millió forinttal szemben, amit ezért az útért kifizettek az adófizetők pénzéből - mondta Ágh Péter képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt képviselőjének meglátása szerint a Miniszterelnöki Hivatalban lévő fizetett emberek dolga lett volna erre odafigyelni. "

9 millio forint az mennyi lelegeztetogep?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.09. 13:49:22

@embertelen brambertalan:
www.pecsinapilap.hu/cikk/Kovetendo_pelda_lett_a_magyar_gazdasagpolitika/132074
"A Fidesz szóvivője kitért rá, nem volt ez mindig így, 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai kormányok időszakában egészen más volt a gondolkodás, és úgy tűnt a magyar embereknek csak a gürcölés és az jutott osztályrészül, hogy fizessék a magas adókat és Európa legmagasabb rezsitételeit. "E közben a profitéhes külföldi nagytőke egyre jobban kifacsarta a magyar háztartásokat" - mondta.

Hoppál Péter úgy vélte: azóta, mióta "a külföldi nagytőke gyarmatosítói és helyi helytartóik", a Gyurcsány-Bajnai szövetség nem tudja a magyar családokat kifacsarni, "egyre jobban állunk", a családok a bőrükön érzik, emelkedő pályára került a magyar gazdaság.

"Ezzel egyidejűleg azt látjuk, hogy a profitjának egy töredékéről lemondani kénytelen nagytőke és az ő bábjaik, a Gyurcsány-Bajnai szövetség most készül újra összeállni - közölte.

A politikus szavai szerint a "magyar maffiabaloldal" naponta "kikel magából" s nem titkolja, ugyanazt a szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, mint amit 2010 előtt."

Robinzon Kurzor 2013.07.09. 13:58:13

"De mi lenne, ha egyszer végre túllépnénk a populizmusbajnokságon"

Hát nahát, az a fránya ellenzék már megint gerjeszti a populizmust, belehajszolta ezt az egyébként jóravaló (csak nem elég erélyes, a jó szívük fogja őket a sírba vinni) kormányt a rezsicsökkentésbe, a szabadságharcba, az államosításokba.

Mondjuk ki bátran: az ellenzék mondjon le!

Robinzon Kurzor 2013.07.09. 14:01:54

"egyéb állami feladatok önálló és költséghatékony megvalósítását"

Márpedig arra leginkább gépet kell bérelni.
A pártszóvivők meg köpjenek fel és álljanak alá, akár közösen.

Hattory Hanzo 2013.07.09. 14:04:48

@Doomhammer: És hát a Kúria is a bankok oldalára állt!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.09. 14:21:05

Engem ez a hír is arról győz meg, hogy 2014-ben csak kénytelen leszek elmenni szavazni (pedig nagyon úgy terveztem, hogy, ha egy mód van rá, inkább kihagyom) és a józan ész és erkölcs melletti kiállásként a Jobbikra kell leadni voksomat (akikben pedig nem bízom). Az én szememben ez a mai demokráciásdi már egyáltalán nem politikai választásnak, hanem erkölcsi állásfoglalásnak, demonstrációnak tűnik.

micike napozik 2013.07.09. 14:26:40

azt hittem az alakuló sólyom légitársaságról lesz szó a posztban. amit majd egy tehetséges vállalkozó állami pénzből felépít. üzenem neki: keresek stewardess munkát. szóljatok ha belső fidesz infót kaptok. köszönet. a populista ellenzékről meg annyit: buták, mert nem értik meg hogy a kutya sem jön Magyarországra, szegény Orbán Viktornak kell mindenhova elrepülnie ha látni akar pár eu-s nagykutyát.

Hattory Hanzo 2013.07.09. 14:32:24

@bbjnick: Tényleg, megy még a nem-cigizés, vagy azért néha elpukkan 1-1?

2013.07.09. 14:39:48

"De mi lenne, ha egyszer végre túllépnénk a populizmusbajnokságon"

mi lenne? valami össznépi ébredésként képzeljük ezt el?

uuh bakker - mondja magyarhirlap olvasó Józsi bá a reggeli feles után, a trafikmutyiba vett bláz pöfékelése közben - hát ez a rezsicsökkentés mégis egy populista sz.r és nem is akarnak minket gyarmatosítani? és ez a repülő izé nohát? és brüsszel mégse moszkva?

szerintem ne zavarjuk össze azemberek és békemenetesek fejét kedves szerkesztő úr

Franzi 2013.07.09. 15:09:54

@Doomhammer:

persze, lehet mindent lélegeztetőgépben számolni .....

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.09. 15:17:36

@Franzi:
Igaza van, szamoljuk kisnyugdijasban.

Orban most 9 kisnyugdijas egy evi betevojet utazta el.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.09. 15:25:58

Odakattintottam a második linkre, és látom, a helyzet fokozódott: most már az E2014-PM nevében Szabó Tímea szólítja fel a kormányt, hogy "azonnal állítsa le szegényellenes ámokfutását, és vezesse vissza az országot a megérdemelt fejlődési pályára!"

Komolyan így tolják a facebookon? Akkor jó, hogy nem vagyok fent.

2013.07.09. 15:36:58

@Holger Hartland:

"...megérdemelt fejlődési pályára!" biztos van NEM MEGÉRDEMELT fejlődési pálya is :):) pölö a vikingek kurvára nem megérdemelten fejlődnek :) szemetek :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.07.09. 15:39:47

ergé, nyolc bekezdést szenteltél egy olyan ellenzéki közleménynek, aminél a Fidesz naponta három ruskósabbat szarik. Ezzel próbálod helyrehozni, hogy a múltkori posztoddal olyan keményen beszóltál a sorok között a Pártnak? :)

Hattory Hanzo 2013.07.09. 15:43:10

@Holger Hartland: Tök mindegy, fent vagy-e, hiszen elolvastad, nem? Kibabráltak veled csúnyán.

vantaan 2013.07.09. 15:58:16

„Elvárjuk, hogy a Fidesz fizesse be az államkasszába ezt a kilencmillió forintot! Orbán ugyanis nem Magyarországot, hanem saját rezsimjét védelmezni utazott ki, ezért a költségeket is a Fidesznek kell viselnie!”

Miért van olyan nemzet áruló szarfas.ú trafikos aki azt mondaná hogy ne fizesse vissza? A kurva életbe ennek az urizáló lenyúlásnak sohasem lesz már vége?

Igenis FIZESSÉK VISSZA!!!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.09. 15:58:45

@Belpo: Jó lenne, ha eldöntenénk végre, hogy akkor most a világ legtehetségesebb népe vagyunk vagy mucsai szarország, vagy pontosan hol is a kettő között, mert ettől függ, hogy mi a megérdemelt fejlődési pályánk.

@Hattory Hanzo: Igaz, igaz. Úgy kell nekem, minek mentem oda. :) Penitenciaképpen elolvasok és beidézek egy Fidesz-anyagot. Az a baj, hogy nagyon nehéz választani. Tudod, mit: legyen rögtön kettő.

"A Tavares-jelentés barátságtalan ország képét vázolja fel, olyanét, amelyben nem érvényesül megfelelően a törvényesség, és ez visszatarthatja a külföldi befektetőket attól, hogy helyes képet alkossanak Magyarországról" (Győri Enikő államtitkár nertársnő)
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=193971

"Pedig van egy jó recept, miként lehet kerülni a kommunizmus látszatát. Nem kell úgy viselkedni." (Ugró Miklós újságíró nertárs)
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=193959

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.09. 15:59:48

@Holger Hartland: Bocsánat, összekevertem két újságíró nertársat, ez nem U.M., hanem Megyeri Dávid.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.09. 16:04:07

@vantaan:
"Igenis FIZESSÉK VISSZA!!!! "

Es osszak el a kisnyugdijasok kozott, akiktol elvettek.

kommentR 2013.07.09. 16:08:11

A felvetés jogos.

A kérdés az, hogy az elmúlt nyolc év szijjártói agyzsibbasztó megnyilvánulásai alapján érdemel-e politikai gesztust, gesztusokat ez a bagázs?

vantaan 2013.07.09. 16:22:15

@Doomhammer: a nélkülöző magyar családoknak, a megnyomorított kisnyugdíjasoknak, az éhbérért robotoló közmunkásoknak, az éhező gyermekeknek ..... van kinek visszafizetni az elvert százmilliókat!
FIZESSÉK VISSZA!
Az Azori szigetektől Strasbourgig az összes böszme urizálás költségét!
.....Szijjártó gólyafossos keringéseit a levegőben, Hoppál Péter fölösleges parasztvakításait, Selmeczi szőkenő mesterséges barnításának költségeit ....minden fölös kifizetést!!!

Tündér_Lala 2013.07.09. 16:43:41

Kell kormánygép. Pont.
Lehet, hogy kölséghatékony, vagy nem, de már csak preztizs okokból is. A magyar miniszterelnök ne járjon Suzukival és ne szorongjon a túrista osztály pótülésén, mert csak ott volt hely.
(És nem azért mert az ő segge különb mint bárki másé, hanem mert a magyar polgárok egyik elsőszámú képviselője, ha úgy tetszik reprezentánsa.)
Ez tökéletesen oldakfüggetlen véleményem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.09. 16:45:23

@vantaan:
Tovabba adjak vissza a magyar embereknek a magyar emberektol elvett trafikokat, foldet, patikakat es takarekszovetkezeteket is!

Nem akarunk Del-Szudan lenni!

2013.07.09. 17:04:43

@Tündér_Lala:
és mi van ha rázendít szijgyártó elvtárs:
"ne az emberek fizessék..." blabla ?

@Holger Hartland: hát eddig az jelölte a pályát aki nem bírt egyenesen nézni és piros pöttyöket látott

bozsy 2013.07.09. 17:26:28

Ez gyönyörű! A populizmusmérőt látom kiakasztotta a kedves szerzőnél a repülőgép ügy... Kissé féloldalas ez a műszer...
Ez egyébként egy szolid megnyilvánulása volt a populizmusnak.
Itt legalább politikai indok is van(Kimegy azért, hogy a belföldi közönségnek és a saját médiájának lenyomja a szöveget, ahelyett, hogy intelligens politikai egyeztetést folytasson. ad2 A saját politikailag valóban megkérdőjelezhető döntéseit kell védenie, nem a magyar népet), nem csak a nyilvánvaló "az adófizetők pénzéből érv". Ezt még tovább lehet populizálni, hogy Orbán Viktor saját zsebből fizesse meg a külföldi hazugsághadjáratot, mellyel saját maffiapolitikáját próbálja védeni, miközben a magyar emberek itthon fáznak és éheznek.
Én már olvastam ehhez hasonló, valóban ultrapopulista közleményeket.... De általában narancspapíron.

Steve the Great 2013.07.09. 17:28:23

Szerintem szerencsés lenne, ha sikerülne úgy megoldani a katonai szállítógép-beszerzést, hogy azokból lehessen használni kormánygép-célra is és katonai célra is. Persze kérdés pl., hogy hány gép kellene ehhez, de alighanem ez lenne a leghatékonyabb. Vagy esetleg lecsíphetnének 6-8 milliárdot a közmédia finanszírozásából.

Viszont populizmus-ügyben kétnaponta három ehhez hasonlót elsütnek, lásd pl. legutóbb: "Felszóllítjuk az mszp-t, hogy hagyjon fel a trafikpályázaton nyertes 5000 _kis_vállalkozó elleni hadjáratával blablabla..." Lehetne ezekről is egy szép cikket írni....

2013.07.09. 17:33:12

Mennyi gyógyszert tudtak volna venni 9 milkóért ?
Csak azért kérdezem, mert lassan a betegnek a kaja mellé,már a gyógyszert is vinni kell !

Viktor pedig nem lopott eleget még és nem tudott magának repcsit venni ? Nem hozott a szölőbánya elég hasznot, vagy keveset lopott a szeretett vezetönk ?

Mert magánhadserege már van. Igaz, ezt is mi fizetjük és ebből a" havonta kifizetett " védelmi pénzből vajon mennyi lélegeztető gépet lehetne venni ?

Pelso.. 2013.07.09. 17:41:02

Micsoda elszánt kritika, csak vigyázni, nehogy kikezdje a rendszer alapjait.
S feszülten várom a populizmusbajnokság elleni lépéseket, persze széles körben példát mutatva odafentről.

rolldog 2013.07.09. 18:37:24

Nem értem most miért ez a nagy problémázás, minden másra mintha gyorsabban megtalálnák a megoldást...Miért nem lehet mondjuk holnap az összes magyarsanyargató repülötársaság gépeit államosítani és már kész is a géppark ;)

legeslegujabbkor 2013.07.09. 18:45:11

@Tündér_Lala: A másik oldala pedig az, hogy egy 3 éve regnáló kormányfő, aki egy mostanra reménytelenül eladósodott országot vezet, ne rázza a rongyot. (milyen öröm, hogy piramis helyett csak futballstadiont álmodott)

2013.07.09. 19:04:17

@Pelso..: bizony, nagyon elszánt, pont ilyeneket zúzott ergé amikor elbődült szijgyártó elvtárs:
"NEAZEMBEREK......."

amúgy le..m a repülőgépet ha nem lenne trafikmutyi, közgép, közmédia, stadionépítés, gazdag devizahitelesek mentése, stbstb..... kapjon a mindenkor miniszterelnök gépet kit a francot érdekel....az meg egy másik dolog mekkora katasztrófa úgy ahogy van az ellenzék jobbiktól(közte a volt komcsik maszop, együtt dk) lmpig

vantaan 2013.07.09. 19:18:02

"A Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), illetve a Tőkéshez közel álló Reconstructio Egyesület folyószámlájára kerülnek azok a támogatások, amelyeket az erdélyi magyarok az OTP Bank Románia útján próbálnak eljuttatni a magyarországi árvízkárosultaknak - írta kedden a maszol.ro erdélyi híroldal." Hajrá Mutyisztán, Hajrá Viktor, László, Laja ésatöbbi!

Nero Bianco 2013.07.09. 19:44:26

ergé:

Lassan talán észre kéne venni, hogy ez nem arról szól, hogy ki hogyan jut el A-ból B-be, hanem arról, hogy Hoppál Nemzeti Péter mit kommunikál, és mi erre a válasz.
Nevezetesen az, hogy az ország hülye, és az is marad.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.07.09. 20:26:33

@Tündér_Lala: Hű, te valamit nagyon elnéztél. Orbán nem képvisel engem és még néhány millió polgártársamat. Se szerintünk, se szerinte. Ezért nem jár neki repülőgép. Menjen gyalog Strasbourgba, az apja faszát már. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.07.09. 20:31:18

@Kettes: Hm, valahonnan ismerős ez a fajta konzekvens megközelítés :) Az jó lesz közmegegyezésnek, hogy mától mindenikünk gyalog jár?

Nero Bianco 2013.07.09. 20:42:21

Egyébiránt meg hamvába holt ötlet.

Gyurcsány tett egy tétova kísérletet ennek a vérostoba politikának a felszámolására, de az eredménye az lett, hogy Gyurcsányt számolták fel.

Mi a kérdés?

2013.07.09. 22:35:36

@Nero Bianco:
hát egen a szerencsétlen marhája. tényleg teljesen jókat mondott de a szövegértelmezéssel egy kis gondja akadt a nagyérdeműnek.

Bell & Sebastian 2013.07.09. 23:35:29

Ha Kókadtfasz és Majmai magánhelikofferrel röpködhetett (könnyen lehet, ugyanazzal a géppel) és ez senkinek sem szúrt szemet, akkor hát, mi itt a problem?

Az, hogy már régen vehettek volna egy közös gépet, egy business jetet.

Hogy miből? Pont most mondtam.

(Az egy más kérdés, hogy az üzemben tartása fajlagosan drágább lenne, mint az eseti bérlés. Ám az nem mindegy, milyen soron számolják el. Legegyszerűbb az lenne, ha a bankok összedobnák neki a svejci extraharácsból. Könnyen jött - könnyen ment.)

tevevanegypupu 2013.07.09. 23:41:42

@Nero Bianco:

O de kar, hogy ez a nagyszeru felszamolasi kiserlet zart korben hangzott el egy kis viszki hatasara..Megjegyzem ugy korulbelul a semmit akarta felszamolni, ugyanis mint elmondta nem ertettek semmihez, a kormanyzashoz meg legfokeppen nem. Azert meg egy hamis koltsegvetest beadtak, szoval azt nem mondhatjuk, hogy nem igyekeztek felszamolni..

Bell & Sebastian 2013.07.09. 23:43:37

@Nero Bianco: Felszámolták volna a Ferit? Ahhoz azért az amcsi külügynek is volt egy-két szava. Uniós demokrata, elvégre, azt a kis liezont a Macival -amiért picsán rúgták- meg inkább ne firtassuk.

Éljen az örök és megbonthatatlan fCsIzAb!

vantaan 2013.07.10. 04:48:22

Botswanai szinten a magyar jövedelem!
Egyenlítői-Guinea már beelőzött!!

A világ országainak jó részében tavaly emelkedett az egy főre eső jövedelem, kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt, amely egy kategóriával lejjebb került. Most Türkmenisztánnal, Namíbiával, Irakkal vagy Botswanával vagyunk egy csoportban. Szlovénia, Szlovákia, Csehország rég felettünk jár, de 2008 óta leelőzte hazánkat például Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy Egyenlítői-Guinea is.
Magyarország magasból közepesen magas kategóriába került a Világbank egy főre eső jövedelem (GNI) alapján készített 2012-es listáján Magyarország - tudósít az origo. A világ államai közül csak hazánk és Dél-Szudán esett lejjebb egy szinttel, 13 állam ellenben javítani volt képes belső jövedelmi viszonyain.

Magyarország 2012-es 77. helyezésével egy kategóriával lejjebb, a 4086-12615 dolláros egy főre eső jövedelmi sávba esett. Itt olyan államokat találunk, mint például Türkmenisztán, Namíbia, Irak vagy Botswana.
Ám a 2008-ban még mögöttünk álló Litvánia, Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy épp Egyenlítői-Guinea mára szintén leelőzött bennünket.

A válság után számos ország javítani tudott, ám Magyarországon az utóbbi idők során csökken az egy főre jutó nemzeti jövedelem. Míg 2009-ben 12 980 dolláron (megközelítőleg 3 millió forinton) állt a hazai GNI, az adat előbb 12 860 dollárra, majd még nagyobb eséssel 12 390 dollárra (körülbelül 2,7 millió forintra) csökkent. Ennél legutóbb 2007-ben volt alacsonyabb a mutató.
Ilyen csökkenő trend még a válságtól viszonylag nagyobb mértékben sújtott államok körében is ritka.
A folyamat elsősorban Magyarország versenyképességének romlásával függ össze.

A Világgazdasági Fórum 2012-2013-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 48.-ról a 60. helyre esett úgy, hogy a befektetők kedvezőbb környezetre lelnek például Mauritiuson, Kazahsztánban, Costa Ricán vagy Azerbajdzsánban.
Létezik olyan felmérés is, melyben a korrupció mértékét illetően Magyarország a világ államai között a 107. helyet foglalja el. Eszerint olyan államokban, mint például Botswana, Kambodzsa vagy Puerto Rico, kevésbé befolyásolhatók a döntéshozók kenőpénzzel.

Virág et. 2013.07.10. 06:47:51

A Fidesz azt kapja vissza, amit ő csinált és csinál. Nekem nem szimpatikus az ilyen filléreskedés, de a felmérések szeritn, ha a kormányközeli oligarcha "elnyer" kétszáz milliárdot, az senkit nem érdekel, fel se tudják fogni a kisemberek. Ha költenek pármilliót, akkor ott a botrány.

Ezt a politikát épp Viktorék vezették be Söjtörözéssel, meg luxusbaloldalozással ( a maffiabaloldal leánykori neve).

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.07.10. 06:55:56

Orbánnak csak ki kellene mennie a reptérre egy forgalmasabb napon, és ácsferiként einstandolni egy számára tetszetős gépet, oszt' jónapot. Faszt kell itt számolgatni, gondolkodni, ilyesmik; csak bomlasztja a ner-t a gondolkodás.

vantaan 2013.07.10. 07:24:39

"Rosszul választottak elnököt, ugrott az állami pénz
Az MVM azonnal felmondta a szponzori szerződést a vitorlás szövetséggel, hogy kiderült: nem a fideszes politikust választották elnöknek." Mutyisztán! Föld mutyi, trafik mutyi, Közgép mutyi, stadion mutyi, szponzor mutyi, mutyi mutyi, ..... Magyarország mutyi terén is jobban teljesít!

lavór 2013.07.10. 08:18:45

Szerintem is nagy szükség van egy kormánygépre... Na meg egy becsületes, az országért dolgozó kormányra, a munkahelyek számának növekedésére, a fizetések növekedésére, a civil szervezetek függetlenségére, a jogi biztonságra, a politikai ámokfutók felelősségre vonására, a képviselők büntetlenségének eltörlésére... és így tovább, és így tovább.

2013.07.10. 08:21:52

Nem kellett volna utaznia a miniszterelnöknek, ha a hazaáruló komcsik és liberálisok nem óbégatják tele Európát a hazugságaikkal!

Jól tette, hogy kiment, ez a dolga, kiállni az országért!
Köszönet érte!

Borenbukk 2013.07.10. 08:27:21

@Lindalinda: "Jól tette, hogy kiment..."

De visszajot.

felcsutisuttyo 2013.07.10. 08:28:00

12 fős sleppet is zabáltattunk? nemcsak utaztattunk?...azért hogy ez a Nemzeti Gazember Csirkefogó téphessea pofáját a TV előtt hazafelé...
és kapjon jó sok sallert..
Tudta a Rohadék, hogy úgyis megszavazzák...a tavaris jelentést( előtte mondta is...) akkor miért ugatott 9 millióért hazafelé?????????????????
Szemétláda egy emberállat! Bárcsak Horn helyett Őt temették volna!

xvxvxv 2013.07.10. 08:30:32

@Virág et.: elképesztő úrizálás folyik ebben a szájbabaszott országban. jó, ez egy repcsi, de átlag, paraszt szinten úgy folynak el pénzek, hogy egy átlag magyarnak kettéállna a füle, ha látná, hogy érdemtelenül emberek hogyan jutnak pénzhez csak azért, mert a fideszbolsik seggébe bújtak. kapásból tudnék tizenöt példát mondani, ami soha nem kerül be a hírekbe.

de nem baj, majd székelyeznek, csángóznak, tizenötmilliómagyaroznak, ezeréveznek egyet - és máris tiszta a lelkiismeretük.

de nem baj, majd jön megint valamelyik kitartott seggberakott fideszcsimbók, aztán jól megvédi a teves, tolvaj magyargyalázó férgeket.

elképesztő az a morális fertő, ami a mai magyarország.

dr yetee 69 2013.07.10. 08:32:02

@Lindalinda: Konkrétan,mi volt hazugság?

csárli hárper 2013.07.10. 08:32:03

visszanyalt a fagyi...2002-ben kezdődött ez az egész populista baszakodás amikor a kisztitkárelvtársúr akkorát bukott a pártocskájával, hogy még mindig rezeg a takonyhúr a gerince helyén...

VadMacs 2013.07.10. 08:36:26

@Lindalinda:
a magadfajta gyökerekért, meg a saját hazugságáért ment és állt ki - nem pedig a tisztességes adófizetőkért...

Gera 2013.07.10. 08:41:41

Vegyünk ötmilliárdért egy repülőgépet, hogy évente elkölthessünk egymilliárdot az üzemeltetésére, hogy spórolhassunk néhány százmilliót?

Szerintem inkább ne.

xvxvxv 2013.07.10. 08:42:01

@Lindalinda: te hülye kúrva, mit libsizel meg komcsizól itt még mindig? tudja, mindenki, milyenek.

de a tetves, tolvaj tehetségtelen fajtád országól 3 éve, te idióta! mi a faszomat libsizel meg komcsizol itt még mindig, te fasz. te tényleg ennyire hülye vagy?

a tetves tolvaj fajtád semmi mást nem csinál 3 éve, csak módszeresen bespájzól 4 évtizedre előre a családi kasszába, te nyomorék!

tudod, te fideszbuzi, mennyi pénzt loptatok el tőlünk, magyaroktól. he? tudod, fideszkúrva? ilyen pofátlan, ERKÖLCSTELEN népség, mint a tetves, tolvaj bolsi fajtátok, csermanek óta nem gyalázta a Hazánkat.

te nem okádsz magadtól, fideszkúrva?

Megfigyelo 2013.07.10. 08:50:23

Orbánnak semmi keresnivalója nem volt Strasbourgban: nem tagja az EP-nek és az EP nem hívta meg. Ugyanakkor -- lévén egy úniós ország minisztereknöke -- temészetesen megengedték neki, hogy felszólaljon. (Ha valaki mást küldött volna maga helyett, az nem kapott volna szót, ezért mondta le az ország számára valóban fontos pekingi útját.) Utazásának egyetlen célja az volt, hogy megpróbálja rávenni az Európai Néppárt képviselőit, hogy ne hagyják a magyar kormány (nem Magyarország!) elítélését megszavazni. Mivel a magyar NÉPnek egyérteműen használt a Tavares-jelentés, mert megírta az igazságot, Orbán útja mögött olyan, morálisan nem méltányolható önös érdek volt, amit a magyar adófizetővel megfizettetni nem volt tisztességes.

Peterpapo 2013.07.10. 08:50:51

A blog írójában fel sem merül az a lehetőség, hogyha a kormány nem lenne ennyire szar, tolvaj, hazug, akkor nem kellene állandóan Brüsszelbe utazni, hogy megmagyarázzák a bizonyítványukat? Pedig felmerülhetne. Ráadásul azon túl, hogy nem kellene repülőt bérelni, még az is lehet, hogy az ország gazdaságának és ezáltal a zembereknek is jó lenne.

birkakhoz 2013.07.10. 08:51:12

Orban addig szivja a verunket amig engedjuk neki! Ugy el mint egy kiraly ! Nem dolgozott meg soha eleteben pedig mar 50 eves! elvtelen populista maffiozo O semmi tobb eztkene eszrevenni a nepnek es akkor soha tobbet nem politizalhatna ami FANTASZTIKUS LENNE MAGYARORSZAGNAK ! Mellesleg semmihez nem ert azert haladunk zuhanunk lefele folyamatosan mert mindenben beleszol iranyit a tudatlan felcsuti PARASZT!

Peterpapo 2013.07.10. 08:55:58

@Lindalinda:

"Nem kellett volna utaznia a miniszterelnöknek, ha a hazaáruló komcsik és liberálisok nem óbégatják tele Európát a hazugságaikkal! "

Az tetszene ha mindenki kussolva tűrné, hogy ez a kis gyökér tönkreteszi az országot mi? De ők foglalhatnak hidat, Kossuth teret, felgyújthatnak székházat ha nem tetszik valami ugye?

Mocskos szemetek. Legközelebb jó magyar módra menjen lóháton, huszárnak öltözve, hátha gutaütést kap a melegben. Vagy remélem a nyereg feltöri majd a seggét, hogy hetekig ne tudjon leülni.

Nagy László 0 2013.07.10. 08:56:15

@Gera: főleg, hogy ha minden nap elköltenek 10 milliót utazásra, az akkor is csak 3.65 milliárd évente...

ez egy kis ország, szépen keressenek olcsó repülőgépeket és béreljék azokat, és utazzanak azokkal.

vagy autóval.

egyébként meg gyűjtsék csak az emlékeket, később szükségük lesz rá amikor majd unatkoznak.

xvxvxv 2013.07.10. 08:57:26

@csárli hárper: ugye ilyenkor megujjazod magad, fideszcsimbók? csak úgy folyik le a nyál a perverz soraidból a képernyőre, szinte látni, olyan elégedetlen vonaglasz, amikor kétezerkettőzől. egyenest a lendvay utcából kommentelsz, te nyomorék, vagy neked is van van egy szinekúrás állásod köztisztviselőként, vagy a Konyak Bandi kitömött cégénél nyomod, esetleg lelkes gyakornok vagy a hír tévénél? vagy egyszerűen magadtól, ingyér vagy ilyen hülye?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:57:40

Bajnai már sokadszorra járatja le magát ilyen ostabaságokkal.

Netuddki. 2013.07.10. 09:00:37

"Sürgősen megoldást kellene már találni a magyar kormányzat repüléseire."

Én is mindig ezt mondom. Most már végre jól seggbe kéne őket rúgni, hogy egészen Azerbajdzsánig repüljenek. Minél előbb annál kevesebb kárt okoznak az országnak.
Ez a 9 milló pedig eltörpül a csuti és a többi stadion költsége mellett. Arról nem is beszélve amennyi közpénzt már elloptak...

mizie 2013.07.10. 09:01:30

Azért egy repülő árából sokezer privát repülésre futja. Teljesen felesleges egy repülőt venni azért, mert évi 5-10 alkalommal szükség lenne rá, mert nincs menetrendi járat.

Fejesrob 2013.07.10. 09:01:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Profi balliberálisok automatikusan átszámolják lélegeztetőgépbe.

Amúgy Bajnai az eltűnt cégpapírokkal elég gáz. Persze a felmentő ítélet papírjai megvannak.

Vortex 2013.07.10. 09:04:29

Abból érdekes módon nem lett cikk, hogy Áder Úr Ryanairrel utazott a minap, hivatalos útra. És ez nem vicc, tényleg így történt.

Gera 2013.07.10. 09:04:41

Ha jobban belegondolunk, a kormánygép az egyetlen lehetőség, hogy megszabaduljunk a politikai elitnek csúfolt maffia legalább egy részétől. Bár elég minimális az esély, de pl a lengyeleknek bejött.

Nagy László 0 2013.07.10. 09:06:42

@Vortex:

a csornai paraszt pont a megfelelő kategóriájú járatra került.

csárli hárper 2013.07.10. 09:10:18

@xvxvxv: látom új vagy, sebaj elmagyarázom:
2002-ben kezdődött amikor a kisztitkárelvtársúr (orbánviktor) elvesztette a választásokat,"a haza nem lehet ellenzékben" faszságával, onnan kezdve nincs megállás populizmus terén, főleg a fidesz soraiban...
még valami? mert látom szövegértési nehézségeid vannak.

na__most__akkor 2013.07.10. 09:10:24

@embertelen brambertalan:
kozszolgalati kepest repulougy

@Doomhammer
korul nagytoke utottek tanyat

Az ékezetnélküli kurva anyátokat!

Azt...

xvxvxv 2013.07.10. 09:10:47

nol.hu/belfold/a_rendorseg_nyomoz_javor_blogja_miatt

úgy van. nem a mutyit vizsgálja a rendőrség, hanem a feljelentőt!!! ez így van rendjén!

mikor fog már végre engem is felnyomni valamelyik fideszproli? hát hiába gyalázom a teves, rohadék, tolvaj magyargyalázó fajtájukat? hát én már ennyit se érek? :(

É2I 2013.07.10. 09:11:02

Már most nem azért, de egy, 8-9 fős sleppet is elvinni tudó gép 15-20 millió-, 20+ fős sleppet 70-80 millió dollár(!) körüli áron van, ahhoz képest a 9 millió forint molyfing, még ha személy szerint én se költenék erre a macskajancsira egy árva buznyákot sem.

A magyar katonaság meg egy vicc, nehogy már flottát fizessünk ki nekik, főleg úgy, hogy a katonai reptereinket többnyire leamortizálták már.

csárli hárper 2013.07.10. 09:12:30

@Vortex: szép is lenne ha minden jött-ment kapna pár sort a médiában mert repülőre ült...

Peterpapo 2013.07.10. 09:13:50

@Vortex:

Persze hogy nem, mert ez lenne a normális.

sas70 2013.07.10. 09:14:04

Nem a repülőbérléssel van baj, mert az pitiáner összeg ahhoz képest, amit fölöslegesen basznak el hülyeségekre vagy éppen saját hülyeségük miatt!
A baj azzal van, hogy mindent, mindenhol teleugattak a populista baromságaikkal és aztán meg ugyan azt csinálják, amiért korábban felháborodtak és napi kétszer végighisztizték a teljes médiát!
A baj azzal van, hogy azt pofázzák ők mekkora szentek és egy fillért el nem költenek fölöslegesen, miközben számtalanul folyatják a pénzt hülyeségekre, vagy a haveri vállalkozói körnek.
A baj azzal van, hogy miközben a nemmegszorításokat, nemadóemeléseket, nemazemberekfizetik meg hülyeségeiket nyomatják, leszarják az embereket!

Ezekkel van a baj és nem azzal, hogy 9 misiért bérelnek repülőt.

Nikorene 2013.07.10. 09:14:54

@Gera: +1 :)
Kormánygépet! Kormánygépet! Kormánygépet!

josef_k 2013.07.10. 09:16:34

Azért kies kelet-franciaországi városkának nem nevezném Strasbourgot. :-/ Szerintem Orbán máskor is találkozhatott volna Ficóval, de hát Demján leveléből tudjuk, hogy a miniszterelnök úr napi 16 órát dolgozik (még ünnepnapon is), ezért nyilván sűrű a programja... :-/
Amúgy a jelen kérdésben egy ország költségvetésében nem tétel a 9 millió forint, ezért abban az egyben egyet tudok érteni a cikk írójával abban, hogy ezeket az utakat nem kellene támadni (ahogy anno a Fidesznek sem kellett volna).
De Virág et. 2013.07.10. 06:47:51 hozzászólásával is egyetértek: míg a népet nem akasztja ki az országos mutyizás, addig az ilyen noname tételek igen, tehát akkor erre kell gyúrnia az ellenzéknek...

Nagy László 0 2013.07.10. 09:17:00

@sas70: hát, azért múltkor egy egész a320-ast vagy 100 kormánytaggal béreltek oda-vissza 2 napra 12 millióért, libanonba.

igaz, abban nem bőrfotelek voltak.

Nikorene 2013.07.10. 09:17:41

Rádásul még hülyék is. Mekkora populista lózung lehetett volna, ha bérelnek egy gépet mondjuk 3 millióért, kiutaztatnak 12 ember helyett 20-at, majd benyögik, hogy nahát kérem szépen 2008-ban Gyurcsány 5,4ért utazott 17ed magával, mi meg megoldottuk 5 évvel késôbb fele akkora fejenkénti költséggel...
De még ehhez is hülyék :D

Peterpapo 2013.07.10. 09:19:06

Ha már szóba kerültek a stadionok. Tudja valaki, hogy azokat teljes egészében saját erőből építtetjük, vagy esetleg az EU-tól kapunk egy "kis" támogatást is? Mert ha kapunk, azt valahogy elfelejtették mondani, hogy azok a "mocskok" Brüsszelből mennyit adnak?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.10. 09:24:02

Nem értem miért csodálkoznak azon, hogy azt kapják, mit (kölcsönbe) adtak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 09:29:40

Tehát egy ilyen út mondjuk 5-15 millió Ft-ba kerül. Egy olyan gép, amivel Viktor ilyenkor repked pedig kb 6-7 milliárd Ft (újonnan), plusz kalkulálhatók az egyéb költségek. Nyilván ki lehet számolni, hogy melyik éri meg jobban. Ez ennyi, nem kell túllihegni. Nyilván az ország vezetőjének ott kell lenni bizonyos megbeszéléseken, ezt így vagy úgy meg kell oldani.

Egyébként a Falcon 900 EX kb 13-14 emberrel van tele. Ha a delegáció áll ennyi emberből, akkor általában megéri a magángép, mert a menetrendszerinti járat jó eséllyel hotelfoglalással is jár (desztinációtól függően).

maroz 2013.07.10. 09:31:33

Gyűjtőknek:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/krumpli0.jpg

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/krumpli1.jpg

A dolog sajnos még annál is kínosabb, mint amilyennek látszik.

Valahol olvastam, vagy valaki mesélte, hogy valahol olvasta, mindegy is, a lényeg, hogy kihangsúlyozzam a megbízhatatlan forrást, tehát van egy emlékem egy történetecskéről: a Húsvét-szigeti bennszülöttek megfigyelték, hogy a gyarmatosítók ülnek az asztaluknál és mindenféle furcsa dolgokat csinálnak papírokkal, valamint hogy időnként nagy hajók jelennek meg a sziget kikötőjében és mindenféle földi jókat rakodnak ki belőle. Úgy gondolták, hogy a kettő között ok-okozati összefüggés lehet és nekiálltak hát ők is asztal elé ülve mindenféle papírok fölött bohóckodni, arra gondolva, hogy ha a fehér embernek ment a varázslat, akkor talán nekik is menni fog.

Na, valami ilyesmit látok én most a mostani ellenzék háza táján. Látták, hogy Orbán turbódemagógiája idevarázsolt neki egy kétharmados hajót és mára eljutottak arra a felismerésre, hogy ha ők is lemásolják Orbánt, akkor hátha nekik is.

És akkor vannak még magukat komolynak elgondoló emberek is ebben az országban, akik bíznak abban, hogy ez a mostani ellenzék így, ebben a formában jó lehet valamire, talán még a zorbán elkergetésére is. Merész, nagyon merész.

JT_Biopower 2013.07.10. 09:32:09

Az előző kormány majdnem szerzett egy gépet!
Mert ugyan mit keresett Oszkó Péter a Wizzairben? ;)

czjanos 2013.07.10. 09:34:05

Nem kormánygépet, hanem új kormányt Magyarországnak!

Parajpuding 2013.07.10. 09:46:14

Na egy újabb narancsorkblog.
Te nem érted ergé. A felcsúti gumicsizmás és bűntársai ne repdessenek magángépen 9 milláért, hogy közben éppen a magyar érdekeket elárulva, a saját beteg szabadságharcát védve, végighazudja a kiküldetést és pofánköpje azt a közösséget, amelyhez annak szabályait elfogadva ő is csatlakozott.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.07.10. 09:49:32

"De mi lenne, ha egyszer végre túllépnénk a populizmusbajnokságon?"
És ez a Ti billentyűzetetekből esik ki...a net pedig még ettől sem omlott össze hát nem mondom :)))))

Nagy László 0 2013.07.10. 09:52:25

@Parajpuding:

nem, te nem érted eléggé!

amit orbán mond, azt gondolja az egész magyar nép, hiszen 2/3-ot szereztek, ami valójában 52.73%, ami valójában 2.706 millió ember, ami valójában a lakosság negyede, vagy másképp, a szavazóképes 8.025 millió ember 33.71%-a. arról ne beszéljünk, hogy ennek kb a fele az mszp ellen szavazott, nem a fidesz mellett.

tehát minden harmadik felnőtt szavazott rájuk, így nyugodtan beszélhet minden magyar nevében.

és punktum.

:D

Kim Jong Un 2013.07.10. 09:56:38

Felolem az Air Force Onet is megvehetik, csak a kurcsanyit tartsak tavol a hatalomtol. Ennyi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.10. 10:01:08

@na__most__akkor:
"Az ékezetnélküli kurva anyátokat!"

Ervek nelkul csak az anyazas megy?
Tegyek kotelezove az IQ cenzust az interneten valo megnyilvanulashoz!

Netuddki. 2013.07.10. 10:02:29

@Kim Jong Un: "Felolem az Air Force Onet is megvehetik, csak a kurcsanyit tartsak tavol a hatalomtol. Ennyi."

Soha nagyobb problémád ne legyen mint a qrcsány! Muhaha!

Boldogok a lelki szegények,
mert kevés az IQ-juk...

Peterpapo 2013.07.10. 10:09:48

@Kim Jong Un:

Ha lehet, akkor Orbán tartsa távol szoros emberfogással, így ő se férne oda. Ez lenne a legjobb.

frikazojd · http://kocs.ma 2013.07.10. 10:12:52

jo lenne, ha a fidesszel meg orbannal ez lenne a legnagyobb baj. illetve ez nem is baj, nem birom elviselni orbant, dehat egy orszag miniszterelnoke igenis bereljen gepet, hogy odaerjen idoben ahova kell (illetve jelen esetben ahol jogosan lealazzak a picsaba)

kovi2 2013.07.10. 10:19:43

Mi lenne, ha a több millió példányban tervezett újabb sikerlevél elküldésétől tekintene el nagyságos miniszterelnök úr? Ennek a költségén a hátralevő kis időben akár minden héten kétszer is röpülhetne, mielőtt végleg röpül?

déjá vu39 2013.07.10. 10:35:05

Kedves Mandiner!

Mekkora demagógia ez a cikk. Nem kellene védeni a védhetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant.

Ha valami borzasztóan fontos dolog lett volna ott, akkor még elfogadható is a 9 MFt. De nem volt ott fontos dolog - most a kínai út valóban fontosabb lett volna, Viktor beszédét meg akár Szájer is elmondhatta volna. Aránytévesztés van.

Néhány kommentezőnek: Minek ide belekeverni Gyurcsányt, Kókát, meg a többieket? Az egyik hibája nem menti a másikét - különösen, hogy ez a mostani garnitúra egészen más, tiszta, átlátható, élhetú országot vizionált.

vantaan 2013.07.10. 10:51:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Egyenlítői Guinea meg maga a mennyország!
Tele svájci gazdasági menekültekkel akik a Baseli-tengeren keresztül érkeznek Milka csokiból ácsolt tutajokon az Egyenlítői Guineába!

daito 2013.07.10. 11:26:24

Azt nem értem, hogy miért pont az ilyen utazási költségeket nem lehet 40 évre titkosítani? :)

Konkrétan 2000 akárhányban sem érdekelt, hogy mennyiért utazott Feri/Péter/akárki akárhová, most sem érdekel, hogy Viktor/János/akárki mennyiből utazik akárhová. Egyszerűen nem számítható-értékelhető, egy egyszeri, alkalomszerű utazás költsége, és mindig lesz egyszerűbb, olcsóbb út, ha más nem, akkor a szomszéd Mari néni szamara.

És az 5-9 millás utazási költség 10-20 fős sleppel nem is összeg, főleg egy olyan országban, ahol egy nettó-bruttó havi 1-1,5 milliót kereső állami vezetőnek még havi 200 fölötti összegért bérlünk 75nm lakást. De már a nyugdíjáról le kell mondania, és ez is haladás. És ilyenből nem egy van.

konrada 2013.07.10. 11:26:31

@csárli hárper:
Irigyellek fiatalságodért. Bár csak nekem is 2002-ből eredezne életem első politikai emlékei.;))

(Mert azért a koronaúsztatásos, meg az MDF-kormányt megbuktató populizmus azért mind előbb volt, nem említve a már nekem is történelem 1946-47-es demagógiát, ami persze nem a kezdet volt.
...tán már az első sámán és törzsfő között is hasonló - akkor aktuális - témakörökben ekézték egymást.;))

kopaszállat 2013.07.10. 11:35:19

Csak egy megjegyzés a cikkhez amellett, hogy jó írás: az AN26 repülőgép turboprop és így sehova sem kell neki zajbizonyítvány. A sebessége, belső komfortja és a presztizse az, ami lecserélendővé teszi. Remélem, hogy a cikk többi állítása tényszerűbb.

hunyuan 2013.07.10. 12:12:41

hadd röpködjön az orsós meg a csürhéje egy pár év oszt mennek a levesbe

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 12:37:58

@vantaan:

Egyenlítői Guinea a leggazdagabb afrikai ország, több EU-tagállamot is megelőz, viszont nagyon szar ott élni, ami azt bizonyítja, hogy nem minden az egy főre eső GDP.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2013.07.10. 12:39:05

Az értelmező kéziszótárban a "demagóg" címszó mellé, ezt a cikket kell betenni magyarázatnak.

Leszólt a párt, hogy a legutóbbi cikk után most nyalni kell?

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 12:40:39

@Tündér_Lala:
Engem ez a tahó ne képviseljen, és igenis járjon Suzukival. Bár ha rajtam állna, gyalog járna, mert még a biciklit sem érdemli meg, nemhogy a kormánygépet.

bőrmók 2013.07.10. 12:43:45

Kellenek az ilyen kis populizmusok is a Bukáshoz.

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 12:44:00

@Bell & Sebastian:
Apróbb hiba, hogy ők a saját pénzükből tették, nem az államiból.

Tudom, a hozzád hasonló narancsbarmokat ez nem zavarja.

Skunkworks 2013.07.10. 12:56:51

Mondjuk engem jobban izgat mi lesz a helikopterekkel.

csárli hárper 2013.07.10. 12:59:02

@konrada: sajnos sokkal idősebb vagyok, bizony én is öregszem :) itten kérem most konkrétan a fidesznyikek populista megnyilvánulásaira igyekeztem rávilágítani mert a hozzászóló szaktárs nem igazán értette az első hozzászólásomat...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 13:01:24

@vantaan:

Ez rossz hozzáállás. Mo. gazdag állam, akkor is ha a gazdagok között az utolsó harmadban van. Persze lehet maximalistának lenni, de értelmetlen. Mo. utoljára a XV. században volt a világ élvonalában, irreális arra számítani, hogy most hirtelen oda kerül. Nem, nem fog odakerülni. De érdemes realistának lenni és örülni annak, hogy így is a gazdagok között van az ország.

Amivel érdemes viszont foglalkozni: miért csúszik vissza az ország immár kb. 10 éve folyamatosan.

Franzi 2013.07.10. 13:02:36

@Doomhammer:

mindkét érved eléggé populista

nagyon sok minden miatt lehet hibáztatni a kormányunkat, de számomra az érvelésed úgy tűnik, hogy már csak a fikázás mindenáron.

számolgathatsz iskolákba is, lecserélheted az autókat lovasszekérre is, de ennek semmi értelme.

vak komondor is talál szemet 2013.07.10. 13:04:40

Minimum negyven kormánygép kell, hogy az államtitkárok helyetteseit pótló bébiszittereknek is jusson. Plusz még öt a TEK-nek, gyakorolni.

A típust majd Viktor álmában eldönti, ez a mechanizmus már a vadászgépeknél is bevált.

konrada 2013.07.10. 13:31:22

@csárli hárper:
Én meg azt hittem, hogy az a mondatod:
"visszanyalt a fagyi...2002-ben kezdődött ez az egész populista baszakodás"
Úgy cuzámen a populista b.szakodásra vonatkozik, nem pedig a fideszére, hiszen speciel ez a blog pont egy másik oldali demagógiáról szólt.;)

Hiszen ezek szerint te is tudod, hogy megelőzte ezt a kénsavat eresztő dolomit, meg hogy hány lélegeztetőgép, meg a koronausztatás és a társai... (meg azokat a.... és visszajutunk az időben... hát a majmokig biztosan, mert azok társadalmában is megfigyelték a populizmust!;))

Na de így legalább tisztáztuk azt is, hogy téged csak a fideszé irritál.
Van ez így!;))

csárli hárper 2013.07.10. 13:35:16

@konrada: nem csak az de lássuk be, a fideszé a legpofátlanabb...

Nagy László 0 2013.07.10. 13:43:20

@konrada: engem perpill csak a fideszé irritál... van ez így;)

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.07.10. 14:06:56

Ez az "x millióért bérelt repülőgépet - monnyonle!" típusú piszkálódás tényleg elég álszent, függetlenül attól, hogy ki van éppen kormányon. Ha jövőre mondjuk Bajnai vagy Mesterházy kerül kormányra akkor is ugyanúgy történik majd ilyen skandalum mint most. Csak ellentétesek lesznek a reakciók. Emlékeim szerint minden eddigi ciklusban volt legalább egy tucat ilyen "botrány". Miniszterelnökök, miniszterek, de talán még államtitkárok is béreltek repülőket nagy összegekért.

Egy-két állami tulajdonú repülőgép megoldhatná a problémát (de az is lehet, hogy bérelni gazdaságosabb, akkor viszont mondják azt).

is 2013.07.10. 14:09:24

"De mi lenne, ha egyszer végre túllépnénk a populizmusbajnokságon"

Most így hirtelen a 300 című poszt jutott az eszembe Turul főszerkesztő tollából, meg a 300Ft-os népszavazás körüli történések. Megtértetek volna? Van valahol Mea Culpa című posztotok, amiről lemaradtam volna? Vagy lenne poszt Stefka István beismeréséről, hogy aszondja a jobboldali sajtóval hogyan veszik át a terepet, miközben 2010-ben bulvárba is lementek, mert az ugyan ciki, de kell? Ti túlléptetek valaha is a populizmusbajnokságon? Győzzetek meg, kérlek! Vagy nézzetek a tükörbe, és értesítsetek az eredményről.

dr Smittpálelnökúr 2013.07.10. 14:10:29

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kormánygép mellett érvelő úri közönség mit szólt volna ahhoz, ha gyurcsány akart volna kormánygépet venni?

Csak őszintén kollégák!

Segítségként megemlítem, hogy fideszes berkekben akkor is ment a köpködés, amikor kiderült, hogy a kóka nevű miniszter a saját cégének a saját helikopterével repked, ami ugye mégiscsak a sajátja volt.

is 2013.07.10. 14:15:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Amivel érdemes viszont foglalkozni: miért csúszik vissza az ország immár kb. 10 éve folyamatosan."

Mert még mindig Orbán Viktornak hívják a FIDESZ vezetőjét. egy középszerű menedzser, kisszerű, Rákosista vezető, Kövér Lászlóval megtámogatva, szűk, és elmaradott világképpel. Az elmúlt 10 év minden szarát (100 napos program; lakáshitelezés; őrült minimálbéremelés; értelmetlen beruházások - foci és társai; államilag segített korrupció) támogatta; és minden értelmes dolgot (új Alkotmány; új közigazgatás; egészségügyi reform; pártfinanszírozási reform; Költségvetési Tanács stb.) eltapostatott a hívőivel. És még 20 évig fog tovább is csúszni Magyarország, amíg végre Orbánból is egy Torgyán József lesz.

Nagy László 0 2013.07.10. 14:22:09

@is: orbánból inkább egyfajta csatáry lesz... :D

konrada 2013.07.10. 14:44:09

@csárli hárper:
Hát olvashattad Nagy Lászlótól is, hogy az, aki arra érzékeny, annak az fáj.;)
...kinek a pap, kinek a papné...

...egyébként ez is elbulvárosodásunk része. A következőnek mindig ütősebbnek kell lennie, mert egyébként az egyre növekedő ingerenciaszintet nem érné el.
Ezért van az, hogy míg a múlt század közepén egy horrorfilm 3 sikolyból, meg némi ijesztő zenéből kasszasiker lett, manapság, ha az első 5 percben nem beleznek ki féltucat embert, akkor a közönség már megy is ki, mert nem limonádéra mentek.

...s a politika meg a horror között nem olyan nagy a különbség!;))

(...s ez a jelenség az oka annak is, hogy az ide beíró trollok is egyre mocskosabb szájúak, mert egyébként ha nem kiakasztásra játszanak, a hülyék nem reagálnának rá, hiszen az alap orsósozás, kurcsányizás, libázás már a közbeszéd szolidabb része.;))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 14:51:58

@Lindalinda: De legalább csinálná jól. Nagyon ciki volt. Már-már sajnáltam.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 14:54:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nehéz lehet ma Bajnainak lenni. Tudja, hogy ha csak azokat szólítja meg, akinek 50 felett van az iq-ja, az nem elég. Azokat is meg kell szólítani, akik potenciális fidesz szavazók. Másrészről nem járatja le magát jobban vele, mint a kormányoldal teszi nap, mint nap.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 14:55:41

@Fejesrob: Kell az a lélegeztetőgép is. Nem jó, ha valaki oxigénhiányos állapotba kerül, aztán jön ide kommentelni fejesrob néven...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 15:01:42

@Kim Jong Un: Te szereted odatolni a nagy kerek képedet, hogy "ide üssetek"?

Amúgy te vagy a gyurcsány adócsalós, meg a dollárjeles nicknevű csülök is?

Kim Jong Un 2013.07.10. 15:17:50

@maffiabaloldal az új mantra 2014re: persze, mi mind egy nick vagyunk, es mindannyian abbol elunk, hogy a fidesz fizet azert, hogy ilyen szennyblogokon kommenteljunk. :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.10. 15:23:36

@Kim Jong Un: Igen, gondoltam, hogy így van.

No de az, hogy a Mandinert szennyblognak nevezed még tőled is fura. Pedig téged biztosan nem az eszedért fizetnek.

xclusiv 2013.07.10. 16:12:24

Nem kedvelem a nettó demagógiát, de most speciel egyetértek azzal, hogy fizessék vissza a költségvetésnek.

Azért kellett különgéppel menni, mert "aznap délelőtt magyar–szlovák kormányzati csúcstalálkozó zajlott Budapesten, és más módon nem lehetett volna odaérni az EP-vita kezdetére Strasbourgba"

1. Mert ezt a csúcstalálkozót nem lehetett volna véletlenül se elhalasztani ugye? Orbán nélkül már egy ilyet se tudnak megtartani Pesten...
2. Orbán helyett véletlenül se beszélhet senki más abban a távoli francia faluban: se káder jános, se tömjén zsolt, se egy EP képviselő, senki. Csak akkor azt mondja már meg nekem valaki, hogy ezek a díszpintyek miért is vannak közpénzből fizetve...
3. Még ha azt is mondom, hogy orbánnak menni kellett és akármi, akkor legalább a slepp utazását fizessék vissza, pl. a szájjártatóra meg a milliós főtanátsadaú asszonyra jutó dellát (9 millió / 13 * 9).
4. De lőjük is ki a 3-as pontot, orbán nyilván nem tudott itt már az eredményhez hozzátenni, azt korábban kellett volna, az elmúlt 3 évben. viktor csak onnan nyomta a propagandát a hazai közönségének, itthonra. Ezért kár odamenni.
5. Ráadásul itt egyértelműen nem Magyarországot ítélték el, a kétharmados fideszes hatalomgyakorlást, aminek a megvédése lehet épp vitya célja, de ez nem közcél, szóval a saját bizonyítványukat magyarázni ne közpénzből röpködjenek már bazmeg...

maskep 2013.07.11. 07:02:54

"Sürgősen megoldást kellene már találni a magyar kormányzat repüléseire..." - Egyetértek, csak ez a többesszám zavaró: Egyszer repüljenek, de akkor nagyon... Egészen Kamcsatkáig!

maskep 2013.07.11. 07:13:15

Egyébként a témához: Nem értek egyet, hogy a Fidesz fizesse vissza a 9 milliót. Akármennyire megvetem Orbánt a politikájáért, az EP-szerepléséért, ez a demokratikus politizálás szabályaiba belefér, és hivatalos események közötti szűk időt kellett áthidalni.

Én azt várom, hogy Orbán a 2002-es, Magyaország szempontjából teljesen indokolatlan, ráadásul előkészítetlen és sikertelen amerikai propaganda-magánútjára bérelt repülő költségeit fizesse vissza, potom nettó 80 milliót...

pamocsnyik 2013.07.11. 20:20:51

@xvxvxv: és remélem idővel majd lesz kilövési engedély is a magadfajta selejtre... Nono, ne szarj be... csak az űrbe lőnélek ki, te rosszul szerveződött sejtkupac... :oD

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2013.07.11. 20:44:25

"Mi Gyurcsány Ferenctől sem sajnáltuk volna a kormánygépet."

Hiba.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.15. 07:59:02

Hoppál Péter szűkebb pátriájának tartogatja a legjobb beszólásokat.

www.pecsinapilap.hu/cikk/Fidesz__a_baloldal_eltorolne_a_pedagogus-beremelesi_programot/136178
"Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője szombaton, Pécsen sajtótájékoztatón azt mondta, öröm, hogy Magyarország soha nem látott pedagógus-béremelési programot hajthat végre, de a baloldal ennek bejelentése óta zavar- és hisztériakeltést művel, amely nélkülöz minden erkölcsi alapot.

A politikus hangsúlyozta: a Gyurcsány-Bajnai korszakban mélyen a diplomás átlagbérek alá került a pedagógusok fizetése. "Abban a korszakban több száz iskola bezárása miatt több tízezer pedagógus állása szűnt meg, Bajnai Gordon kormánya pedig egyetlen tollvonással a tanárok egész havi fizetését elvette" - tette hozzá.
...
Hoppál Péter hangsúlyozta: a jelek arra mutatnak, ha a baloldal hatalomra kerülne, az általa képviselt szélsőséges gazdaságpolitikája "zátonyra futtatná" a pedagógusok most induló béremelési programját.

A szóvivő furcsának nevezte, hogy a PDSZ pénteki sajtótájékoztatóját, amelyen egy demonstráció szervezését jelentették be, az Együtt-PM sajtóosztálya szervezte, és kiderült: egy májusi, Hallgatói Hálózat által tartott akció mögött, amikor utcára akarták vinni a pedagógusokat, a Bajnai-gárda azon prominensei állnak, akik a Fidesz-székház elleni "erőszakos balhét" végrehajtották."

Szélsőséges pedagógusok a Fidesz-székház ellen!

Tényleg, mi van a fradista biztonsági főnökkel, aki a minap adott elő autós üldözést az Üllői úton?

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.07.15. 08:39:26

@Doomhammer: nincs ebben semmi meglepő:

a gallóné-féle bolsiseggbe bebújt bajnaista pedagóguscsőcseléktől bármi kitelik.

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.07.15. 17:51:59

Kedves Fidesz-KDNP!

Ha már - nagyon helyesen - pórázt tettetek a közműszolgáltatókra
ugyanezt megtehetnétek a BANKOKKAL!:

TÖRVÉNYBE foglalhatnátok, hogy egy kkv-i ill. lakossági bankszámlát MILYEN és MEKKORA költségekkel terhelhet egy bank.

MA MÁR A BANKSZÁMLA IS DE FACTO KÖZMŰSZOLGÁLTATÁS, nem lehet nélküle mozdulni a hétköznapokban.

Vagy legyen elérhető újra a közvetlen készpénzes fizetésfelvétel (ne csak a versenyszférában a minimálbér mellé zsebbe fizetés).

Gerilgfx 2013.07.21. 01:54:48

éljen az eu, éljen orbán,
éljen a nemzetek fölötti döntéshozatal!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.21. 23:43:33

Miert keletkeztek a devizahitelek a Fidesz szerint?

os.mti.hu/hirek/88202/a_fidesz_kozlemenye
"A Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt a magyar lakosság totálisan ki volt szolgáltatva a bankoknak és a külföldi energiaszolgáltatóknak. Emiatt emelkedett egekbe az energia ára és hajszolták családok százezreit a devizahitelekbe. A baloldal kirohanásai ellenére a Fidesz kitart a magyar családok megélhetését segítő intézkedések, így a rezsicsökkentés és a - szocialisták miatt bajba jutott - devizahitelesek megsegítése mellett is.
Fidesz Sajtóiroda
Kiadó: Fidesz"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.08.05. 09:45:27

160 millio az mennyi lelegeztetogep?

www.blikk.hu/blikk_aktualis/160-millioert-utazott-az-iden-a-kormany-2204065
"A Blikk kimutatást kért a Miniszterelnökségtől és a tárcáktól, hogy a parlamenti bársonyszékek gazdái hova és mennyit utaztak idén július elsejéig, azaz az esztendő első felében.

Kiderült, a legtöbbet Orbán Viktor kormányfő, Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és miniszterelnök-helyettes, továbbá Hende Csaba honvédelmi miniszter volt úton: 38, 35 és 33 napot. ..."
Ennyit utaztak ennyiért

Orbán Viktor 38 nap 128 664 106 Ft
Fazekas Sándor 19 nap 12 851 400 Ft
Semjén Zsolt 20 nap 5 981 526 Ft
Hende Csaba 33 nap 4 967 310 Ft
Navracsics Tibor 35 nap 2 909 148 Ft
Németh Lászlóné 7 nap 1 019 503 Ft
Pintér Sándor 6 nap 373 568 Ft"
süti beállítások módosítása