Szárszó-szindróma: a balliberális zsákutca
2013. június 25. írta: Lakner Dávid

Szárszó-szindróma: a balliberális zsákutca

hellerkesz.png

Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában voltak jelen a balatonszárszói baloldali-liberális találkozón. Értelmiségi gőg, kisszerűség, képmutatás: Farkasházy Tivadar egy évtized kihagyás után megtartott házibulija tökéletes kvintesszenciáját nyújtotta annak, mi is volt annyira visszataszító a kilencvenes évek értelmiségi viszonyaiban.

bmx_ bajnai_mesterhazy_szarszo.jpg

Plankó Gergő tökéletesen foglalta össze 444-es írásában: itt ez a jó csomó fontoskodó ember, akik végre újra valakiknek, a közélet alakítóinak képzelhetik magukat. Ők pedig számukra legfontosabb kérdésként arról próbálnak dönteni, hogy Bajnai vagy Mesterházy legyen inkább a miniszterelnök-jelölt. Filozófusok, írók és újságírók az ország legfontosabb kérdésének tartják, hogy a szürke Mesterházy vagy a még szürkébb Bajnai vezetésével induljon neki az egyesült baloldal a jövő évi választásoknak. Közben eljátsszák, hogy még mindig élet és halál urai, hogy ha Mesterházy nem áll be Bajnai mögé, akkor „belőle már soha nem lesz semmi”; mintha csak az ilyesmiről 2013-ban is még ők dönthetnének. A külső megfigyelő pedig nem győz újra és újra megdöbbenni, hogy Konrád György, Heller Ágnes vagy mondjuk Gálvölgyi János idáig jutottak. Hogy olyan művészek, filozófusok, akiknek szakmai életművében tényleg van egy-két kiemelkedő pont, ennyire nem veszik még mindig észre magukat.

Abban már Schiffer Andrásnak van igaza: az itt megjelentek nem értik Magyarországot. Nem értik jelenét, ahogy jövőjét sem. Oldalakat képesek az ÉS-ben megtölteni arról, minek is nevezzék akkor az Orbán-rendszert, de ennél tovább nem jutnak, nem juthatnak. Mert még ha tökéletes képet is lennének képesek festeni a Fidesz kormányzásáról, akkor sem lenne senkinek világos, rájuk nézvést mi a relevanciája a felskiccelt borzalmaknak. Hogy Kovács Lászlótól, Magyar Bálinttól, Lendvai Ildikótól és Fodor Gábortól mit várhatna Magyarország a jövőben. Reményt? Demokráciát? Hagyjuk már.

Pontosan azért tart ott a Fidesz, ahol, mert az ellenzéki pártok még ahhoz is inkompetensek, hogy Farkasházy Tivadart és Konrád Györgyöt a sarokba állítsák. Kiáll Szárszón Bajnai és Mesterházy és hagyják, hogy Teddy belevigye őket ebbe a rendkívül kínos BMX-es szóviccparádéba; hogy úgy tegyen, mintha neki lenne beleszólása abba, ki mellé is fog végül kerülni az a bizonyos iksz. Bajnai pedig egy csapásra hitelteleníti a legutóbbi húsz korszakváltásról szóló beszédét azzal, hogy asszisztál ehhez a kínos osztálytalálkozóhoz. De miért is tenne másként? Ki ahhoz Bajnai Gordon, hogy valóban érdekelt legyen bármiféle korszakváltásban is?

Persze, Puch László, Vadai Ágnes és Juszt László ott lehet, de indexes újságíróknak nem sokáig van keresnivalójuk Farkasházy Tivadar magánterületén. A demokráciával és a sajtószabadsággal kelő-fekvő értelmiségiek szemrebbenés nélkül legitimálják jelenlétükkel, hogy a házigazda eleve kizárjon egyes médiumokat (HírTv, Echo Tv), majd másikak képviselőit még ki is dobja. Miért is ne tehetné Teddy, hiszen a magánterületéről van szó? Ahol éppenséggel az értelmiségi és politikai elit apraja-nagyja igyekszik valami fontosat mondani az országról, annak jövőjéről. Csak azért szabadjon már megjegyezni: csöppet nevetséges, hogy a sajtószabadság nagy barátai szemrebbenés nélkül nézik végig, ahogy Farkasházy felháborodottan olvas fel részleteket egy cikkből, majd zavarja el annak elkövetőit. Az a Farkasházy, aki Hócipő című lapjában kizárólag hasonlóan szellemes képeket tesz közzé, mint amilyennek az ő mosdójáról készült fotó is nevezhető. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a híres Mimivel sem Panyi Szabolcsék viccelődtek először a sajtótörténelemben. Éppenséggel a Heti Hetes celebjei gondoskodtak róla, hogy hétről hétre kapjunk valami nagyon vicces történetet Teddy és Mimi magánéletéből.

De legalább hallották, Juhász Péter mennyire felháborodott ezen a nyilvánvalóan sajtószabadság-ellenes megnyilvánuláson? A Milla elítélő nyilatkozatát olvasták? Dehogy olvasták, ilyen ezidáig nem született. Pedig Juhász is ott volt ezen a rendkívül elitista partin: persze mikrofonhoz éppúgy nem jutott, ahogy a Párbeszéd Magyarországért egyik aspiránsa sem. Épp annyi szerepük volt a szárszói találkozón, mint a közéletben: cipelhették Bajnai táskáját, illetve reménykedhettek, hogy a buli után hárommal többen fogják ismerni a nevüket. Hogy ehhez Puchékkal kell jópofizni, az, Jávorék már rég bebizonyították, egyáltalán nem számít számukra.

A megjelentek jó része azt gondolhatja (ahogy Schiffer is írta), hogy még mindig a kilencvenes években vagyunk, hogy az ország sorsáról még mindig dönthetnek ilyen belterjes találkozókon. Pedig valójában régóta már csak nevet rajtuk mindenki, aki még nem múlt el ötven: a hvg.hu szerkesztői sincsenek látszólag különb véleménnyel róluk, mint az indexesek. Persze, Farkasházyék még eljátsszák egy darabig, hogy képben vannak: épp annyira, hogy baráti körben lezavarjanak egy Mesterházy-Bajnai deathmatch-et, mintha tényleg csak ennyiről szólna az egész összefogósdi. És ki tudja? Akik még Farkasházyt és Puch Lászlót sem tudják nyugdíjba küldeni, azoktól tényleg nem érdemes semmiféle korszakváltást várni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr775375105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:41:25

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:27:36

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Szárszó-szindróma: a balliberális zsákutca 2013.06.25. 07:53:31

Farkasházy Tivadar egy évtized kihagyás után megtartott házibulija tökéletes kvintesszenciáját nyújtotta annak, mi is volt annyira visszataszító a kilencvenes évek értelmiségi viszonyaiban.

Trackback: Retyizsurnalizmus 2013.06.25. 07:14:54

Istenemre mondom, szeretem a vitriolt! Ha kell, tűzbe tenném a kezedet érte, Kedves Olvasóm. Minden reggel ide van készítve ni, a kávé mellé egy külön kupicában. Mire megjelenik a napi idézet poszt, már le is küldtem az első kortyot, a kedvencek böngés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vantaan 2013.06.25. 08:09:12

Nem tudom ha Lakner Dávid ha vendégségbe hívják mennyi WC-t szokott lefotózni és a világhálóra feltenni?

Az Index meghívott vendégei egyszerűen BUNKÓK voltak!
.... az hogy megbízásból voltak bunkók vagy csak önszorgalomból azt még nem tudjuk. Igaz ez a Lakner megszólalás stílusa alapján erős a gyanú ,hogy az Indexesek megbízásból voltak bunkók.
...mert mi is a fő probléma?
Hogy nem hívták meg a Hír Tv-t és a két kormány lapot. Ez kötelező lett volna?

S a legszebb.
..." hogy Konrád György, Heller Ágnes vagy mondjuk Gálvölgyi János idáig jutottak. Hogy olyan művészek, filozófusok, akiknek szakmai életművében tényleg van egy-két kiemelkedő pont, ennyire nem veszik még mindig észre magukat."

..... nem veszik észre magukat S ki veszi észre magát és az akkor mit tesz?
Például Lakner Dávid vagy Markó Iván netán Fábry Sándor vagy mindenki más is aki olcsó Jánosként önmagát föladva( művészek, tudósok), csak az ánusz melegéért s pár millióért? Idáig jutottak!

...s " hogy Konrád György, Heller Ágnes vagy mondjuk Gálvölgyi János idáig jutottak. Hogy olyan művészek, filozófusok, akiknek szakmai életművében tényleg van egy-két kiemelkedő pont, ennyire nem veszik még mindig észre magukat"..Amig Konrád, Heller, Gálvölgyi s a többi "nem veszi észre magát" azt díjmentesen teszi!
Nem pénzért segget nyalva s nem Orbán szart ebédelve.

Persze pár BUNKÓ Indexes miatt is lehet minden ocsmányságot rákenni Hellerre, Konrádra s a többire ... de nem pont ezzel igazolja Lakner Dávid hogy csak köszönet a megjelenteknek a kiállásért valami emberibb dologért.

"... mert a BUNKÓ Indexesek már a budiban vannak s jegyzetelnek ,felírnak s rögzítenek"
S ki tudhatja mit tesznek még ha letolod a gatyád? Talán Lakner Dávid erre is választ ad valamikor!!!!!

Virág et. 2013.06.25. 08:16:41

Már a sokadik álszent butaságot olvasom az indexesek kidobásáról, mint a sajtószabadság elleni támadásról. A sajtószabadságot eleve magánszemély nem is tudja megsérteni, mivel a saját rendezvénye akkor és annyiban sajtónyilvános, amennyiben ő akarja. A sajtószabadság nem vonatkozik a magánterületen, magánpénzből finanszírozott rendezvényekre még akkor sem, ha azon közszereplők is részt vesznek. Ellentétben pl. a mandineren a lőtéri kutyát nem érdeklő zártkörű, titkos fidesz-születésnappal, amelyet egy közpénzből fenntartott párt szervezett egy közpénzből fizetett székházban. És senkit nem engedtek be, még a saját médiát sem. Pedig ott közhatalmat gyakorló személyek voltak szinte kizárólag, itt pedig egy sem (a képviselő nem gyakorol közhatalmat). A sajtószabadság az államhatalomtól védi a sajtót, nem pedig a magánszemélyektől. Ha Orbán elmegy pálinkázni Eperjeshez vagy Nemcsákhoz, akkor a házigazdának igenis joga van elküldeni a sajtó munkatársait. Erre volt és van is példa, pedig Orbán hivatalban lévő miniszterelnök, nem pedig nesze-semmi-fogd-meg-jól közéleti szereplő.

Egyébként az indexesek taplók voltak, wc-t fotózni és rossz poénokat megpróbálni elsütögetni értelmetlen és felesleges. Lehet poénkodni, de az nagyon messze van a szellemességtől, hogy a retyót fotózzuk meg viccelődünk a résztvevők kinézetével - már persze ha valaki elmúlt 12 éves. Én olvastam a tudósításukat és még mielőtt kidobták volna őket már abbahagytam. tényleg KK és TT szintjét hozták, de ami elmegy egy blogon hobbiból, nem megy el egy hírportálon munkaként. Lehet odamondogatni vagy akár viccelődni, de ez egyszerűen nem volt sem vicces, sem informatív és még a házigazdát is megbántotta. A potyakaját persze azért bezabálták volna az ingyenélők.

embertelen brambertalan 2013.06.25. 08:17:17

ugyanma' laknerkem!

most majdnem elkezdtem irni vmit, de annyira szar ez a cikkecske, hogy nem er annyit.

igy 25. utanloveskent mondjuk egy bablevesre jo lesz ez a cikk, remelem megkapod erte a kis penzecskedet. de semmi masra nem jo.

Virág et. 2013.06.25. 08:23:31

@vantaan: Hát igen, mondjuk az jellemző a mandinerre, hogy Konrád, Heller meg Gálvölgyi "nem veszi észre magát", de amikor Fábry, Ákos, Pataky, Nemcsák, Eperjes vagy a többi ugyanilyen kategóriás jobbos teszi ugyanezt, az rendben van. Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki kinyilvánítja a pártszimpátiáját: megtette ezt Eastwood, Norris vagy épp fél Hollywood. A baj akkor van, ha ezért cserébe röpködnek a milliók meg az állami megbízatások, de ott meg édesmindegy már, hogy a személy ismert közszereplő vagy csak egy névtelen pártbérenc.

toportyánzsóti 2013.06.25. 08:58:08

Narancsmaffia halála lesz a pocakos gátonfutkosó mellett,hogy ilyen nyeretlen pubikra bízta az éceszgéber feladatait,kellően önhittek és gátlástalanok lévén.

toportyánzsóti 2013.06.25. 09:01:27

Ha valami visszataszító az leginkább a narancsmaffia és selejt káderei,bőven van közöttük mszmp nyalon,ügynök múltú,keresztény elveket naponta gyalázó...Dávid narancsvakegér lettél?!

RavenLord 2013.06.25. 09:02:33

A lényeget tekintve mind az indexeseknek, mind a 444.hu-nak, mind a hvg és Lakner Dávidnak is igaza van: aki 2013-ban ettől a szárszói gyülekezettől várja, hogy választást nyerjenek és fordítsanak az ország sorsán, az álomvilágban él és újra keserűen csalódni fog. Ha nem nyernek azért, ha nyernek azért.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.06.25. 09:03:55

@vantaan: relaxáljál, ezek a fiatal indexes arcok abban a korszakban szocializálódtak, amelynek főmegmondói és véleményformálói a fenti elbaszott gyűlésen veregették egymás vállát, akik olyan otromba és ízléstelen nyilatkozatokkal köpködték tele a közéletet az utóbbi húsz évben, hogy csoda, hogy ezek a szemtelen beszívós arcok, nem szarták tele teddy és mimi klotyóját és nem dugtak a kulába egy elszívott spanglivéget.

marko11 2013.06.25. 09:05:27

Először is:
Ne szárszózzunk, mert a szárszói találkozó 1943 óta foglalt. Ez csak egy Teddy-buli!
Másodszor:
A magyar demokratikus (?!) ellenzék a Kádár-rendszerben is így működött. Házibuliszerűen. Csak akkor még nem voltak négyszázan. Negyvenen sem biztos.

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 09:15:21

A sajtószabadságért való aggódást kivéve rendben van ez a poszt.

A Fidesz kétharmados győzelmének egyetlen pozitív következménye az lehetett volna, ha az MSZP-univerzum is darabjaira hullik (mint az SZDSZ-szel történt) és helyén kinő valami új.
Nem így történt.

A nagy kérdés az, hogy mi a kisebb rossz Magyarországnak 2014-től: még négy év lassú NER-kínhalál? És akkor utána talán ... mi is?

Vagy egy MSZP (-Együtt-whatever) last dance?
Ami után a vereségben (remélhetőleg) szétesett Fidesz romjaiból kinő valami konzlib-szerű (mondjuk CDU-szerű) jobboldal és akkor azzal neki lehet futni megint a polgári demokráciának és a kapitalizmusnak.

milner 2013.06.25. 09:16:06

Hát én aztán ezt a kormányzatot úgy élem meg, mintha a nyakamba kaptam volna a 10 bibliai csapást plusz az apokalipszist egyben, de ezek tényleg vállalhatatlanok. A CÖF még ezalatt is van, de ez nem teszi számomra vonzóvá az előbbieket. Úgy néz ki, hogy most üt vissza az a dolog, hogy a rendszerváltáskor ölünkbe hullott a szabadság, nem harcoltunk meg érte (mint például a csehek).

Virág et. 2013.06.25. 09:17:49

@Robinzon Kurzor: Ha a szocik nem semmisültek meg, akkor miből gondolod, hogy a fidesz meg fog? Nem lesz itt semmilyen változás, se így, se úgy. Maradnak ugyanazok, amíg a választóknak ennyi az igényük.

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 09:22:43

Sajtószabadság:

Teddy egy sértődős, de arrogáns paprikajancsi.
De ettől még az indexesek bunkók voltak, én is kidobtam volna őket a saját kertemből.

A Fidesz pártmédia be nem engedésén lehet háborogni, de az ismert előéletük alapján okkal lehetett arra számítani, hogy ők is széttrollkodni szándékozzák a rendezvényt, nem tudósítani róla.

A HírTV nem médium a szó eredeti értelmében: nem átvivő közege az információnak, nem tudósít az ügyekről, hanem -- olykor "bizonyíték" hamisításával -- kreálni próbálja azokat.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2013.06.25. 09:23:47

mire vártak eddig?

csak nem az volt a nagy terv, hogy félidőre (2012) sikerül kívülről bedönteni a Fidesz-KDNP-kormányt?

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 09:25:53

@Virág et.: " Ha a szocik nem semmisültek meg, akkor miből gondolod, hogy a fidesz meg fog?"

Egy próbát megér ...

Nem lenne muszáj azonnal megsemmisülni, elég ha szétesik annyira, hogy egy CDU-szerű nagyobb darab kiválik.

Persze kérdés, hogy az erre meginduló karaktergyilkosság (lásd most: Ángyán) kire milyen hatással lenne ... de hogy ez a mostani felállás a nagy semmi vezet, az egészen biztos.

milner 2013.06.25. 09:27:44

@Robinzon Kurzor: Lehet, hogy bunkók voltak, de gyönyörűen rávilágítottak, hogy itt bizony a legizgalmasabb téma, az bizony Teddy wc-je. Nyilván a saját kertedbe azt engedsz be akit akarsz, sajtószabadságot ez nem érinti, csak éppen ijesztően kádéenpés reakció. Bunkók ellen pedig a legjobb fegyver a humor meg az irónia, nem pedig az ad ide az ebédedet és mennyé innen el.

Virág et. 2013.06.25. 09:31:22

@Robinzon Kurzor: Ángyán eléggé jól kezdi besorolni magát a Jobbikhoz, belőle nem lesz CDU, az biztos. Más törésvonalat meg nem látok, a fidesz-groupiek meg elég számosak, hogy a párt magabiztos legyen és minden kiugrási kísérletnek elejét vehesse.

A szocik rosszabbul álltak 2010-ben és mégis itt vannak, lényegében a DK-s kiválás alig látszik rajtuk. A fidesz eddigi négy éve másról sem szólt, mint a bebetonozásról. Egy vereség itt nem oszt, nem szoroz majd.

kispufi 2013.06.25. 09:32:05

azért valljuk be, a gusztustalan nyanya öltözködése önmagán túlmutató jelenség.
amikor valaki teljességel hiányában van önmaga korlátai tudatának, bármiféle önkritikai attitűdnek, akkor ott nem marad más, csak a nárcizmus önhittsége, a saját tükörképbe beleszerelmesedés, önmaga kiválasztottságának és felkentségének sulykolása, anélkül, hogy kifelé sugározva ennek bármiféle tanújelét adná. hellermamának párját ritkító szerencsétlen módon sikerült ruházkodnia, de ne tekintsük kivételnek: ennek az egész szárszói kompániának ugyanígy lóg kifelé és lefelé a bendője.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.25. 09:33:07

@Virág et.:

Ez egy politikai rendezvény, nem egy szülinap. S politikai rendezvényről kidobni a médiákat súlyos hiba.

kispufi 2013.06.25. 09:37:11

@milner: mér', hát honnan veszed, hogy teddy ezt nem poénnak szánta? hisz ő hivatalosan is a humor nagyágyúja.
bár ilyen alapon én meg a filozófiatudományoké. és a nép-, népi jelzők, mint egykorvolt fosztóképzők szerepét ezennel átveszi a nagyágyú.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.06.25. 09:40:53

Nem értem, miért kellett kiakadni azon, hogy lefotózták a budit. Nem ült rajta senki, nem igaz? A saját kulájukat sem kapták le. Panyi Szabolcsnak gratulálok, ezért a mértéktartásért elnyerte a magyar Buditzer-díjat. :-)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.06.25. 09:42:25

@Kettes: szerintem is fiatalos és jópofa humorérzékről tettek tanúbizonyságot, hiszen csak a feszültséget akarták oldani

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.25. 09:43:17

milyne érzékeny a kis heteihentes teddyke...
évek óta azt hiszi hogy móhumoros...pedig nem. ha lett volna benne némi kraft, vagy épp könnyedség...simán a krumlitárolóba is levitte volna az indexes kiscsákókat. de nem, hisztizni azt kell.
szánalmas társaság, szánalmas piknike a hetvenes évekből ittmaradt díszletekkel (lásd wc csempe). avitt, naftalinszagú élhetetlen társaság.

embertelen brambertalan 2013.06.25. 09:45:32

@kispufi: "amikor valaki teljességel hiányában van önmaga korlátai tudatának, bármiféle önkritikai attitűdnek, akkor ott nem marad más, csak a nárcizmus önhittsége, a saját tükörképbe beleszerelmesedés, önmaga kiválasztottságának és felkentségének sulykolása"

most a fidesz "elitre" kopkodsz? :DD

tevevanegypupu 2013.06.25. 09:48:15

Errol a tarsasagrol - nem azert ahogy kineznek vagy amilyen Farkashazy veceje vagy mert olyan kijelenteseket tettek amit az ujsagirok elcsiptek - nem lehet csak olyan stilusban irni ahogy az index (kozismerten liberalis elkotelezettsegu) tette.

Megpedig azert nem lehet, mert ezeknek az ujsagiroknak, filozofusoknak es kozeleti embereknek ismerjuk szocialista multjat ,szocidemokrataliberalissa valasukat, rendszervaltastol kezdodo kozelmultjat es jelenet. Lehet, hogy voltak kiemelkedo alkotasaik - persze lukacsista filozofusnak, aki megtagad mindent es mindenkit gatlas nelkul ha ugy kivanja erdeke, Europa elott hazudik, kifejezetten kommunista-kommunistabarat ujsagironak,avh-s multu hireselvtarsnak, szinesznek vagy korlatolt kozeleti embernek, libaarusnak es Jacko utanzonak azert megkerdojelezhetoek ezek a kiemelkedo pontjai - de amit muveltek az elmuttnyocevben meg 2010 ota, az az, amitol hiteltelenne, szanalmassa, nevetsegesse valtak. Meg csak nem is duhitoek mar.

Felelmetesnek is csak azert felelmetesek, mert ostobak, es ostobasagukkal meg mindig kepesek hatni..ostobakra? Vagy hivokre? Esetleg olyanokra akik meg mindig remenykednek..de miben? Amit ezek az emberek jelentenek? . Ez a felelmetes.

tevevanegypupu 2013.06.25. 09:48:15

Errol a tarsasagrol - nem azert ahogy kineznek vagy amilyen Farkashazy veceje vagy mert olyan kijelenteseket tettek amit az ujsagirok elcsiptek - nem lehet csak olyan stilusban irni ahogy az index (kozismerten liberalis elkotelezettsegu) tette.

Megpedig azert nem lehet, mert ezeknek az ujsagiroknak, filozofusoknak es kozeleti embereknek ismerjuk szocialista multjat ,szocidemokrataliberalissa valasukat, rendszervaltastol kezdodo kozelmultjat es jelenet. Lehet, hogy voltak kiemelkedo alkotasaik - persze lukacsista filozofusnak, aki megtagad mindent es mindenkit gatlas nelkul ha ugy kivanja erdeke, Europa elott hazudik, kifejezetten kommunista-kommunistabarat ujsagironak,avh-s multu hireselvtarsnak, szinesznek vagy korlatolt kozeleti embernek, libaarusnak es Jacko utanzonak azert megkerdojelezhetoek ezek a kiemelkedo pontjai - de amit muveltek az elmuttnyocevben meg 2010 ota, az az, amitol hiteltelenne, szanalmassa, nevetsegesse valtak. Meg csak nem is duhitoek mar.

Felelmetesnek is csak azert felelmetesek, mert ostobak, es ostobasagukkal meg mindig kepesek hatni..ostobakra? Vagy hivokre? Esetleg olyanokra akik meg mindig remenykednek..de miben? Amit ezek az emberek jelentenek? . Ez a felelmetes.

kispufi 2013.06.25. 09:49:40

@embertelen brambertalan: ha így is lehet érteni, az nyilván nem véletlen. de azért hadd ne legyen az se véletlen, hogy ehhez a poszthoz és ezekhez a szereplőkhöz született ez a kommentem. a "most már mi jövünk, mert most már nekünk kell jönnünk" faék-egyszerűségű hatalompolitikai logika viszont kölcsönösen "primitivizálta" a társadalmat.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.06.25. 09:50:54

Azért képzelem, az a Bajnai Gordon, aki azért nem feltétlenül és nem elsősorban ezeken a vén kommunistákon szocializálódott, milyen szájízzel ment el erre az egyáltalán nem vicces, inkább rohadtul kínos találkára... Valószínűleg azt gondolta: ezek nélkül a vén rohadékok nélkül nem fog menni. És ment szépen segget nyalni...

milner 2013.06.25. 09:56:06

@Józsi bá': aki szart akar pucolni előbb utóbb szaros lesz, lehet, hogy be kéne látnia, hogy ezek nélkül tényleg nem megy, de ezekkel még annyira sem.

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 09:58:18

@milner:

Mintha nem pont azt írtam volna, hogy Teddy arrogáns volt az indexes csávók meg bunkók.
Egymástól függetlenül.

A jelentéktelenséget is lehet humorral bemutatni, de a budi fényképezése Teddy-szintű humor.

A legizgalmasabb téma szerintem Kunhalmi Ágnes volt, őt a HVG is megörökítette:

"Kunhalmi Ágnes egy álom,
ő lett a nőideálom.
Ha beszéltünk volna pár szót,
sosem feledem Szárszót.

Odafent lakott az égben,
leszállt közénk falatnyi kékben,
nem bámulom, csak arra nézek éppen...
fogjunk már össze, kérem szépen!

Megyünk utánad mind a gátra,
nem félünk, nem nézünk hátra,
elég a remény, hogy egyszer hátha
együtt vonulunk a csatába -

Ó, kommunista Kleopátra!"

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130623_O_kommunista_Kleopatra

közösperonos átszállás 2013.06.25. 09:59:18

@Robinzon Kurzor: "Vagy egy MSZP (-Együtt-whatever) last dance?
Ami után a vereségben (remélhetőleg) szétesett Fidesz romjaiból kinő valami konzlib-szerű (mondjuk CDU-szerű) jobboldal és akkor azzal neki lehet futni megint a polgári demokráciának és a kapitalizmusnak. "

Ahhoz, hogy a Fidesz szétessen, először meg kell verni, rendesen. Ami nem csak a választási eredményből áll, hanem utána kb. egy évig rohadt keményen kell kormányozni, olyan értelemben, hogy a kilenc évre kétharmaddal leválthatatlanra telepített aknákkal (és tele van az ország ilyenekkel) tudni kell bánni, mert hogy azok egy új nem-Fidesz kormányra össztüzet zúdítanak majd (képzavar persze), az tuti. Ha ezt nem sikerül túlélni, akkor 2015-ben jön vissza a Fidesz, megerősödve, és azt szajkózva, hogy a négy év kormányzásának eredményei már kezdtek volna épp beérni, csak ezek a ballibek (de amit elértek, azt az ő négy évük alapozta meg).

Továbbra is az a benyomásom, hogy úgy lehet rendesen megszabadulni a Fidesztől, hogy hagyni kell őket tovább kormányozni, hadd dőljön a saját fejükre az impozáns építményük, mert ha nyernek, akkor úgy lesz. Csak ez elég kemény plusz négy év lesz (igen, még a mostaninál is sokkal durvább).

tevevanegypupu 2013.06.25. 10:00:21

@Robinzon Kurzor:

Polgari demokracianak mar nem lehet nekifutni. Abbol a polgari mar elveszett, hala a szocializmusnak es a szocializmus utodpartjanak. Ujgazdagok vannak es prolik, ide besorolva ugy korulbelul mindenkit aki nem ujgazdag. Van nehany konzervativ akik meg otthonrol hoztak a szokasokat, meg emlekeznek es probaljak atadni, de tarsadalmi szinten mar nem lehet. Aztan a lumpenproletarok meg ami meg a parasztsagbol megmaradt, nagyon idos emberek. Ebbol kell gazdalkodni.

Vidéki 2013.06.25. 10:01:24

Heller Ágnes úgy ötözött, mint egy tinédzser lány, aki mindenáron hódítani akar.

Heller Ágnes közszemlére tette ki meztelen hasát és vese tájékát!

A létező szocializmusban ha ilyen öltözéket viselt volna Heller Ágnes,akkor „Izgatásért” felírta volna a rendőr!

Heller Ágnesnek a filozófusnak gondolnia kellett volna arra a veszélyhelyzetre is, hogy Szárszón az illusztris társaságban ott lesz Ungvárí Tamás a szexmániákus is, aki az ilyen kísértésnek nem tud majd ellenállni.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.06.25. 10:02:06

Mondjuk Teddyke Hócipőjének szellemi nívója soha és semmivel nem volt emelkedettebb, mint az Index inkriminált anyaga, sőt! Akkor meg?

1000bocs 2013.06.25. 10:04:32

A fürdőszoba képe önmagán túlmutat. Mintegy önmagát beteljesítő jóslat. A kép elkészült, a komancs brigád bemutatkozott. A valódi színvonalat láthatjuk itt kérem, minden téren. Farkasházy állami pénzből 2010-ig eltartott Hócipő kisvállakozása, ahol a budis képnél ezerszer szegényebb dolgok szerepelnek, mint ami vicces. Persze amikor máson köszörüljük a nyelvünket, az elmegy. Ha az arcába kapja Teddy a saját proli színvonalát, az már fáj. pedig a tükör nem hazudik. Teddy, innen üzenem: a lapod legfeljebb ilyen fürdőszobákban fordul elő magyarországon, lepukkant komcsi nyaralókban.

"A zsidót pedig dobjátok a pallóla le! De dulván!"

Sajtószabadság: hát persze hogy kidobhatja. Ki nem zs@rja le. Viszont ha nagy nyilvánossággal világmegváltó kerti bulit szervezel, amire meghívod a prominenseket és a sajtót is, UTÁNA NEM JÁTSZUNK KIDOBÓSAT VAZZE! Nem állítjuk pellengérre nyilvánosan a nekünk nem tetsző tudósítót! A fürdőszoba képe csak sejtet valamit, de mikor Farkasházy sértetten kidobja a neki nem tetsző újságírót, megmutatja hogy igen, ő valóban abba a budiba való! Az a budi az ő világa! És nem újítja fel, nem csinál szebbet, de halálosan megsértődik, ha valaki tükröt állít! És bosszúért liheg. És megteheti. Szerinte.

Én a magam részéről megköszönöm a fiúknak, hogy így, ennyi év után sikerült megmutatni, él még a pártállami szellem. Él még a fensőbbséges gőg, amikor a felkapaszkodott cselédfattyak grófot játszanak. Köszönöm a kontrasztot. Aközött, amiről beszélnek, és tetteik között. Köszönöm azt a budis képet.

Ennél már csak az itteni mosdató szerecsenek viccesebbek. És ennek az Orbán rezsimhez semmi köze:)

Ezt saját erőből hoztátok össze fiúk!!!!!!!!!! csak így tovább!!!

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:07:50

@Virág et.:

"A baj akkor van, ha ezért cserébe röpködnek a milliók..."

Vö.: A pénzek mentek valamire (by H. Á.)

Farkasokkal táncoló 2013.06.25. 10:09:12

Az indexes ujságírók meg se voltak híva. Azt se tudták, hogy a résztvevők közül ki kicsoda. Fogalmuk nem volt a szárszói találkozóról mint olyanról. És még le se törölték a pörköltszaftot (a potya pörköltről van szó természetesen), máris ellenálhatatlan ingert éretek, hogy gyorsan egy képet küldjenek a Farkasházi wc-jéről, valamint arról, hogy Heller Ágnes mennyire előnytelenül öltözött egy bográcsozós házibuliba. Mert egy baloldali összeröffenésen csakis ez lehet a lényeg ugye?

Szeretném látni Orbán wc-jét!!! Meg a többi nagyemberét, pl Kövérét, Lázárét, és szeretném látni a feleségeiket a reggeli toilette előtt! Na majd akkor ujra beszélhetünk ha ez megtörtént.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:10:08

@milner:

"Úgy néz ki, hogy most üt vissza az a dolog, hogy a rendszerváltáskor ölünkbe hullott a szabadság, nem harcoltunk meg érte (mint például a csehek)."

De akkor nem rendezhetne Teddy bácsit efféle bulit, mert egyrészt ő kukázna valahol a belvárosban, a meghívottak jelentős része meg bentről írogatná a szabadlábra helyezési kérvényeit.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:10:57

@Farkasokkal táncoló:

"Mert egy baloldali összeröffenésen csakis ez lehet a lényeg ugye?"

Jól látod. Lehetett volna más is, de csak az lett a lényeg. Azt adják, ami a lényegük.

WLaci 2013.06.25. 10:12:11

Szerintem ott a félreértés, hogy ezekben bárki alternatívát lát. Nem jobb-bal küzdelem van itt, ezek a "balosok" nem kellenek már senkinek. Részemről Orbán sem a megoldás. És már szinte nem is számít, hogy jobb vagy bal. Boldogan szavaznék valakire, aki nem teljesen hülye és erkölcstelen.

A fotó pedig tényleg megmutat valamit: szánnivaló öregedést. Nem indulatok kellenek itt már, kívánjunk nekik boldog nyugdíjaskort.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.06.25. 10:12:11

@Józsi bá': Bajnai úgy szocializálódott, hogy soha semmiért nem kelett tennie az égvilágon semmit. Legyen szó felügyelőbizottsági tagságról, tulajdonrész birtoklásáról, cégvezetésről, egy miniszteri bársonyszékről, vagy a miniszterelnökségről, mindig szépen megvetették, megágyazták és kipárnázták számára a terepet, majd belefektették aktuális szerepébe. Mindenkori üzleti és közéleti szereplése nem szól semmi másról, mint a strómankodásról.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:12:19

@Robinzon Kurzor:

"A HírTV nem médium a szó eredeti értelmében: nem átvivő közege az információnak, nem tudósít az ügyekről, hanem -- olykor "bizonyíték" hamisításával -- kreálni próbálja azokat."

Ezt most betesszük a Független Országos Média Teller-levél Szekciójának következő napirendi pontjai közé. :)

milner 2013.06.25. 10:15:46

@Robinzon Kurzor: én azért továbbra is azt gondolom, hogy rendben volt az a kép a budiról, de a költemény tényleg visz mindent, az tényleg zseniális, ahogy az egyik hsz írja, már-már Karinthy szint.

BöszmeBunkó 2013.06.25. 10:16:26

szeretem ezt a blogot.

minden poszt után teleszarják kommentekkel a komcsik/zsidrákok/nyugdíjasok/stb.-k.

élvezet olvasni, ahogy visszasírják az "elmútnyócévet"...majd felébredtek vagy eltemetnek bennetek, a ti időtök lejárt/elmúlt. tudom, nehéz ezt feldolgozni, dehátezvan!

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.06.25. 10:17:12

@Virág et.: "A baj akkor van, ha ezért cserébe röpködnek a milliók meg az állami megbízatások" -- írod.

Na igen.

"Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel"

Medgyessy Péter miniszterelnök (2004)

"Nem véletlenül hívják a pártot sokan Strabag Demokraták Szövetségének"

Retkes Attila, az SZDSZ újonnan megválasztott elnöke (2009)

milner 2013.06.25. 10:17:40

@pocaklakó minimanó: "a meghívottak jelentős része meg bentről írogatná a szabadlábra helyezési kérvényeit"
a CÖF-ös nertársak többségével, ennyit azért hozzátennék...

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 10:22:33

@pocaklakó minimanó:

Butácska minimanó: abból, hogy a Népszabadságnak is volt (1 db) ilyen ügye (ami a főszerkesztő távozásával zárult), mi is következik a HírTV-re nézve?

Ja, hogy semmi, csak megint a trollkodásig terjednek a képességeid ... van ilyen.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.06.25. 10:23:08

Ez mind igaz, és nagyon is illendő és üdvös, hogy erről az index, a hvg és a 444 írnak, de a Mandinernek legyen már nagyobb gondja ennél!

Hadd fordítsam meg az érvelést: azért van ilyen ellenzék, mert egy ilyen kormány nem érdemel jobbat. Nálunk egy ilyen MSZP-Együtt'14-DK-PM-SzDSz-árvák fáradtolaj-fa még mindig tényező lehet, ha vesztes tényező akkor is.

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 10:28:25

@közösperonos átszállás: "Ahhoz, hogy a Fidesz szétessen, először meg kell verni, rendesen."

Meg hát.
Ez az optimista forgatókönyv: mindenki a Fidesz ellen.
A kilenc évre kétharmaddal bebetonozott aknákat ki kell hajigálni. (Átmeneti új alkotmány, igen.)
Aztán új, arányos rendszerű választás 2014 őszén vagy 2015-ben.

Lényegében egy új rendszerváltás.
Ami most van, az még a menet közben elcseszett 89-90-es próbálkozás agóniája.

De erre kevés az esély.

vantaan 2013.06.25. 10:28:34

@Wind Callman tér: ..hogy, ki hol szocializálódott lényeges? Orbán hol szocializálódott? Lakner Dávid hol szocializálódott, a nézőpont intézet hol?

Nem ezek a kérdések! A kérdés hogy a budi búvár Indexeseket ki fizette hogy csináljanak egy kis balhét?
Ezt kellene kideríteni .... de az hogy Lakner rárepült mint a marha-bagócs a tehénszarra azért az azt mutatja, hogy az Indexeseket igenis küldték balhét csinálni!

S a másik botrány az hogy van ma Magyarországon olyan művész, tudós aki csak azért nem mert elmenni a találkozóra mert félti a zsééét! Odajutott a nemzet hogy félni kell azért mert itt vagy ott valaki megjelenik. No ez az igazi botrány!!!!

Tehát Sinkovitsot "idézve" ... az oroszok a spájzban , az Indexesek a budiban vannak!! ...hogy szarjon a nemzet a fejükre!

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:41:14

@milner:

"a CÖF-ös nertársak többségével, ennyit azért hozzátennék..."

Tedd hozzá.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:42:24

@Robinzon Kurzor:

"...mi is következik..."

Érthető, tehát a hazugság csak akkor számít, ha bizonyos számú ilyen dolog történik.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:43:51

@Robinzon Kurzor:

"Lényegében egy új rendszerváltás."

És emellett 100 méteres futóverseny, ahol Puch László 100 méteren 120-at ver Usain Boltra.

Még több ilyet, légy szíves! :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:45:07

@vantaan:

"S a másik botrány az hogy van ma Magyarországon olyan művész, tudós aki csak azért nem mert elmenni a találkozóra mert félti a zsééét!"

Nekem rémlik valami olyan szadesz (vagy egyéb ballib) mantra, miszerint "Éljen meg a piacról!"

Vagy ez csak korlátozottan érvényes?

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 10:48:42

@pocaklakó minimanó:

Konkrétan te álltál le mentegetni a HírTV-t a Teller-levél emlegetésével.

Egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy a HírTV hazugságait nem menti egyetlen más médium akárhány darab hazugsága.

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 10:49:28

@pocaklakó minimanó:

Ha neked ez a NER tetszik, az is rendben van.
Majd erre szavazol.

Karpati Zoltan 2013.06.25. 10:54:54

Vigyázzunk a sajtószabadságra ! A kérdés ezzel együtt: mit nevezünk sajtónak. Ha ez a definíció megvan, világos lesz a helyzet.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:55:28

@Robinzon Kurzor:

"Egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy a HírTV hazugságait nem menti egyetlen más médium akárhány darab hazugsága."

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy azzal minősül valaki erkölcsösnek, hogy ő "csak egyszer" hazudott.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:57:10

@Robinzon Kurzor:

"Konkrétan te álltál le mentegetni a HírTV-t a Teller-levél emlegetésével."

Konkrétan én emlegettem, hogy ha már hazugságról van szó, akkor nem kell messzire menni. De tudom, hogy vannak olyan erkölcsi váteszek, akik szerinte egy hazugság, nem hazugság (lárifári) és különben is egy másik hazugság meg csak szenvedélyes igazságbeszéd.

De ha máshol esik ilyen - na, az skandallllllum! :)

Farkasokkal táncoló 2013.06.25. 10:57:19

@tauglich:

Bezzeg Orbán mennyit gürcölt, míg miniszterelnök nem lett, fatasztikus! Meg tudnád mondani nekem, hogy hol dolgozott életében egyetlen napot is azon kívül, hogy politizált és beszédeket tartott?

vantaan 2013.06.25. 10:58:03

@pocaklakó minimanó: szenilis vagy, Ha nem akkor emlékezz nem olyan rég volt amikor Kerényi kommunista miniszterelnöki tanácsadó nyíltan ki mondta most nekik kell aratni és osztogatni.

s nézd már ,hogy mit nem tesznek ezek!
Vajon hogy írta alá a rezsicsökkentést, és honnan volt meg a címe?

„ Orbán Viktor írt minden választópolgárnak, aki aláírta a rezsicsökkentést. Csakhogy a címzettje 9 éve meghalt. Mondhatnánk azt is, rossz helyre ment a levél, csakhogy a címezett tényleg abban a városban, abban az utcában, azon az emeleten és abban a lakásban lakott, ahova a levél érkezett, csupán 9 éve, halála előtt. Vajon hogy írta alá a rezsicsökkentést, és honnan volt meg a címe?”

Ez tényleg botrány! ...és vajon mennyi agyhalott v. halott szavazott 2010-ben Orbánra?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 10:58:19

@Robinzon Kurzor:

"Majd erre szavazol."

Én aztán nem. Kizárt dolog. Az első szabad választások óta következetesen távol tartom magam attól, hogy bármelyik kormányt/ellenzéket legitimáljam a szavazatommal.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:01:19

@vantaan:

"...nyíltan ki mondta most nekik kell aratni és osztogatni."

Örülök annak, hogy csak a dolog nyílt kimondása az, ami téged aggaszt.

Mert ha nem mondják ki és csak sunyiban mennek a nokiásdobozok, akkor az teljesen frankó. Legalábbis kevés ballibtől láttam, hogy kiakasztotta volna az a dolog. Vagy említhetném a Strabag Demokraták gúnynevet. Úgy tűnik, arrafelé az sem húzónév egy kiadós köpködésre.

Akkor végül a probléma nem a lenyúláson van, hanem azon, hogy az egyik kimondja (és ez rossz), a másik meg nem (és ez jó).

Hispan07 2013.06.25. 11:05:56

de kérem szépen az itt keringő bal(lib-kom-egyéb)ereket, valaki írja már azt is le, hogy neki tetszik ez a szárszói brancs, hisz bennük és velük képzeli el Magyarország fideszterror utáni éveit. köszi

vantaan 2013.06.25. 11:06:59

@Kettes: Nagyon jó!!! Budiczer díjat Panyi Szabolcsnak és az Indexnek!

Lehet hogy Lakner Dávid is Budiczer díjra hajt??,

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:07:45

@Hispan07:

Én hiszek bennük. Én velük képzelem el. Csak azt nem hiszem, hogy megérem ennek megvalósulását. :)

vantaan 2013.06.25. 11:11:26

@pocaklakó minimanó: Kiderült már a "Nokiás doboz" eredete?

Mert a legújabb állás szerint egy nyomozó ötletelése volt amit bedobtak a sajtónak rágódni rajta, cserébe a hazug-vallomás tevőt kiengedték és még Pécsen jó zsíros állást is kapott pártutasításra.

No mi az igazság a "nokiás dobozról"?

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 11:12:56

@pocaklakó minimanó: "Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy azzal minősül valaki erkölcsösnek, hogy ő "csak egyszer" hazudott."

Ez rendben is van.
Csak akkor miért mentegeted a HírTV-t?
És szerinted mivel "minősült" a Népszabadság "erkölcsösnek"? Ki állított ilyet?

Már megint mivel vitatkozol?

Hispan07 2013.06.25. 11:13:46

@pocaklakó minimanó: nem szeretem az amerikamánkodást (vagy hogy kell ezt mondani), de: WOW. és pár szóban el tudnád mondani, milyen potenciált látsz bennük?

én férfiasan bevallom, hiába próbáltam rájönni, hogy a másikok (ide lehet bárkit írni) zsigeri gyűlöletén túl mi vonzhat ezek közé az emberek közé bárkit.

az utolsó mondatod arra utal hogy már nagyon idős ember vagy? vagy nagyon rossz egészségi állapotú fiatal?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:18:13

@Robinzon Kurzor:

"Csak akkor miért mentegeted a HírTV-t?"

Nem mentegetem. Csak felemlítem, hogy a dolog oldalfüggetlen és jókat vigyorgok azon, amikor belelavírozod magad olyasmibe, hogy leírd, hogy az egyik csak "egyet" hazudott. :)

Mert akkor az már erkölcsi nívó. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:18:47

@Robinzon Kurzor:

"Ki állított ilyet?"

a) Sokan.
b) Hol ekézted őket?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:19:46

@Hispan07:

"az utolsó mondatod arra utal hogy már nagyon idős ember vagy? vagy nagyon rossz egészségi állapotú fiatal?"

Lehet harmadik tipped is. De ehhez olvasnod kellene a sorok között.

Hispan07 2013.06.25. 11:26:32

@pocaklakó minimanó: ahh, szóval úgy látod, a fidesz terror megdönthetetlen és örök mivolta miatt már nem éred meg a szárszói keménymag 60-70-eseinek újrakivirgázását. elszomorító jövőkép (és persze tele van logikai vakfoltokkal, de azt hagyjuk).

de persze a lényegi kérdésre továbbra is várom a választ - miért?

ydoki 2013.06.25. 11:29:58

Reagáltam én erre a SZÁRSZÓ-ra már, de ebben a közegben is meg kell irnom, amit gondolok. 1943-ban kezdtem. Sajnos az eredeti kötet: SZÁERSZÓ l943 a háború alatt elkallódott.Most a Kossuth Könyvkiadó /1983 kiadás vana előttem, bár amint lehetett Püskinél megvettem az "eredeti" kiadást ismételten.
A Kossuth kiadvány 18. oldalán idézik Darvas Józsefet: "Az 1943-as találkozón résztvevők többsége sokféle 'szellemi-világnézeti batyuval,hittel,tévhittel,rokonszenvvel,ellenszenvekkel magrakottan" érkezett. Tulajdonképpen itt szembesült először a sajtóbana olvasott, vagy különböző beszélgetéseken hallott politikai problémákkal.egyben itt találkozott ezek személyes képviselőivel is...(és később irja)...zárszón, mint csepp a tengerben, jelentkeztek azok az útkereső,jövőt kutató, a 'hogyan tovább'-ra választ fontolgató elképzelések,politikai nézetek,amelyek az országban mindenütt tetten érhetők voltak."
Annak a konferenciának - végső soron - ugancsak kudarc lett a folytatása az 1945 utáni hatalom végső kimenetele során.
Amikor Teddy elkezdte ezt a mostani sorozatot, számokra már akkor világos volt, hogy ott nem lehet más eredmény csak a "részvétel", a "jelenlét", hogy mondan "észlény" láttsassa magát Ez merőben különbözik a Darvas féle jellemzéstől. Ez a mostani haonlóan mutatkozott meg. A nagy azonosság abban van, hogy ott és akkor nem volt jelent a Nyilaskeresztes Párt,Hugarista Mozgalom, itt meg a Jobbik és kapocsolatai. Számomra ma is az a fő dilemma, amit akkor -irásos előadása közben - Németh László elmondott: "Tegyük fel - mondotta - , hogy van Új-Guineában egy párt, amely azt vallja , hogy Új-Guineának az angolokénak kell lennie. A másik szerint Új - Guinea csak a hollandok alatt lehet boldog. S most föláll valaki, és azt kérdi: Nem lehetne Új-Guinea a pápuáké? Ez a - harmadik oldal"
Akkor sem realizálódott Németh László hasonlata a magyar történelemben és mára még világosabb lett, hogy a Világrendszer Europai "szegmensében" sem lehet szó erről. Az azonban nagy kérdés előttem: miért nem lett Magyarország igazi "kompőország" ??? Amit itt ma leszűrtem magamnak, arra Weörös Sándor szavai illenek: "|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segemben is felyem van."
(KISFIUK TÉMÁIRA (www.MEK.iif.hu)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:34:37

@Hispan07:

"...már nem éred meg a szárszói keménymag 60-70-eseinek újrakivirgázását."

Sajnos, úgy tűnik, nem éri meg az ország, hogy ismét ezek az áldott jó emberek kerüljenek döntéshozói pozícióba, akik szakértelmüket és tehetségüket az ország felvirágoztatására fordítanák, mint tették ezt korábban is, és ami miatt sok-sok deprimált, alkesz proli azóta is vágyva várja a visszatérésüket (de szép alliteráció is volt).

Robinzon Kurzor 2013.06.25. 11:37:02

@pocaklakó minimanó:

Beszéltem erkölcsi nívóról?
Nem, azt te képzelted hozzá.

Kellene bárkit is bármiért "ekéznem", csak mert te azt igényled?
Nem.

Te ekézted a HírTV-t?
Nem.

Próbáltad bármivel is cáfolni bármilyen állításomat?
Nem.

Próbáltad a HírTV hazugságait azzal menteni, hogy dehát a Teller-levél?
Igen.

Akkor ugyan milyen alapos van bármilyen "erkölcsi nívót"emlegetni?
Semmilyen.

Kihagytam valami lényegeset?
Nem.
;-)

Hispan07 2013.06.25. 11:37:53

@pocaklakó minimanó: ez szörnyen lehangoló gondolat :(

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:51:57

@Robinzon Kurzor:

"Kihagytam valami lényegeset?"

Lényegeset nem. A lényeget igen. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 11:52:35

@Hispan07:

Jaj, akkor most táncoljak vagy énekeljek neked? Egyikkel sem jársz jól, előre szólok. :)

Hispan07 2013.06.25. 12:04:13

@pocaklakó minimanó: ha választhatok, akkor te énekelj, teddy táncoljon. mimit kihagyom, mert izléstelen lenne

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 12:05:35

@Hispan07:

Ha meglátod a produkciót, áldani fogod, hogy ilyen szép budija van Teddynek.

lokkoL 2013.06.25. 12:08:58

@1000bocs: ez a komment önmagában megért volna egy cikket, kösszi :)

tevevanegypupu 2013.06.25. 12:10:01

@Farkasokkal táncoló:

A helyzet az, hogy Heller Agnes ezen a fenykepen mar tokeletesen tul van a reggeli toaletten: ez az eredmeny. Nem fontos, o ilyen es kesz. Farkashazy wc-je mint egy masodosztalyu falusi etterem noi wc-je, a dzsembori pedig mint regen egy tsz buli, ahol a termes betakaritasat unnepeltek. Nem kellenek ide sem jelzok, sem leiras, nezi az ember a kepeket, ez eleg. Ugy tunik maganak is, mert kisse idegesen reagalt..:)

Geo_ 2013.06.25. 12:10:42

Hogy milyen közel van a mai magyar konzervativizmus - a bunkósághoz:

jobbklikk.hu/index.php?Cikk=788

közösperonos átszállás 2013.06.25. 12:11:38

@Robinzon Kurzor: Úgy látom, alapvetően egyetértünk.

"De erre kevés az esély. "

Pontosan, viszont akkor már a következő legkevésbé rossz felállás az, ha most megint nyer a Fidesz, szerintem. A "béna kacsa" nemfidesz-kormány ennél sokkal rosszabb felállás.

Hispan07 2013.06.25. 12:14:44

@pocaklakó minimanó: majd arra gondolok közben, hogy ha fiatal baloldali lennék, akkor a mindennapi betevő pörköltért heller ágnest kéne szájjal örömre derítenem. helyes nézőpont, ez a fontos

2013.06.25. 12:21:42

öszöd és szárszó :) ezek a balaton mellett hülyülnek meg?
teddy bácsi bebiztosította a fityisz győzelmét
Heller az a balon ami Kerényi a jobbon(fideszen).
Pedig ezek nem hülyének indultak a múlt században.
Tényleg katasztrófa amit művel az ún baloldali hmm holdudvar.

2013.06.25. 12:27:19

@TaTa86.:

ez tök jó de mi van az ország nagyobb részével amelyik elhajtaná orbánt és ezeket a szárszói majmokat se akarja + a jobbikturultól is hánynia kell. kb 60 %. Marad lilazöldgőzös LMP?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 12:29:48

@Geo_:

Hogy milyen közel van a magyar ballibség - a gyűlölködő taplósághoz.

"Az évszázadok alatt az rögzült a magyarokban, hogy egyéni felelősségvállalás és kiállás helyett egyéni utakat keressen - s keresse azokat, akiket gyűlölhet, mert ezzel többnek érezheti magát." (Milla-Mszp koalíció készül?)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 12:31:19

@Belpo:

Az országnak ez a része el kell viselje, bármit is kapjon a nyakába, ha olyan lusta, hogy ezt hagyja. És igen, olyan lusták.

2013.06.25. 12:40:37

@pocaklakó minimanó:
ez nem a lustaságról szól(miközben van benne igazság).
Ma képtelen lennél a 0-ról felépíteni egy pártot a kialakult viszonyok miatt. Se médiafelületed se semmi. elég az LMP példája. Akkor működne ha valamelyik oligarcha szembemenne orbánékkal és beállna egy új kezdeményezés mögé. esélye 0. (aztán ezt az oligarcát le is kell bontani utána)de akkor is kérdés ki lehet e állítani 20-25 olyan arcot akit elismer + ismer az ország legalább fele :). mert kovács pisti a 8kerből az kevés

orosz medve náci olló 2013.06.25. 12:48:13

@vantaan: Neki állnék érdemben, észérvekkel vitatkozni nagyon szívesen, de rohadtul fáradt vagyok, napok óta nem aludtam - viszgaidősuck - így csak annyit írnék erre, hogy - ne haragudj - de egyszerűen egy fasz vagy. Nem az a baj, hogy nem hívták meg a kormányhoz közel álló sajtót, az a baj, hogy ha ezt meg teszik, nem kéne a sajtószabadság, meg a Köztársaság hőseinek tekinteni magukat. Ezek a szerencsétlenek azt hiszik magukról, ők Brutus és Cassius... :DDD Nem gőgösen, sértődötten egy kertben cigarettázva kell befoltozni az omladozó liberalizmuson a lyukakat, hanem fel kéne ismerni, hogy ennek az ideológiának befellegzett. Már sehol sem működik. Se Angliában, se Franciaországban, se Németországban, se Svédországban, ahogy az utóbbi években láthattuk, amikor gyakorlatilag a felsorolt országok fővárosainak kerületeit háborús övezetté téve szarrá vertek, gyújtottak mindent a derék bevándorló fiatalok, akiket Európa a keblére ölelt. Most lesz Waterloo 200. évfordulója, és a britek nem fogják megünnepelni, "nehogy sértse a franciák önérzetét", szerinted ez rendben van? Szerinted ez normális? :DDDD Nem beszélve arról az angliai falucskáról, ahol BETILTOTTÁK az angol zászlót, nehogy a 2500 lakosból azt a 200 valahány muszlim embert "megsértse". Szerinted ez normális? Ez így rendben van? :D Ha nem használhatom a saját országomban a saját hazám zászlaját, én fegyvert is hajlandó lennék a kezembe venni. Olvasd el dr.Pokol Béla kitűnő könyvét, nálunk tanít az ELTE ÁJK-n. "Európa végnapjai, a demográfiai összeroppanás következményei" - ez a címe a könyvnek. Ajánlom. Tudod mit tett a liberalizmus? Azt, hogy Európában 100 év múlva iszlám köztársaságok fognak alakulni. Ez jó? Rendben van ez így? Mert szerintem nem. Mondhatni, már elnézést, kurvára nincsen rendben. Ezért volt gáz ez a találkozó, mert ezek az emberek, művészek, akik a saját pályájukon kitűnő szakemberek, mint pl. Gálvölgyi János, ebben a baromságban még hisznek. Ebben az illúzióban, amit liberalizmusnak nevezünk. Az indexesek valóban bunkók voltak. A klotyós kép erős volt már. De amire rákontráz a bejegyzés, az helytálló. Nem tudom, Te olvastál e már Hócipőt. Bocsánat a faszozásért. Visszavonom.

Geo_ 2013.06.25. 12:48:27

@pocaklakó minimanó: a taplóságot ebben az esetben a "konzervatívok" vannak oly szívesek felmutatni.

Amúgy jól idézted az orbánizmus lényegét :-)

sanity 2013.06.25. 12:49:30

Summa summarum:
Megjelent a 2 vezetőaspiráns, hogy elmondják ugyanazokat a jól begyakorolt szövegeiket, amit eddig is előadtak a fórumaikon. De kérdem én, Bajnai ezzel a belterjes csapattal akar korszakváltást? Így akar ő széleskörű összefogást? Komédia...

Ráadásul elég ciki, hogy Farkasházy a performanszával magára haragította - és elvtársaira- azokat a sajtóorgánumokat, akik jövőre még talán reklámozták volna ezt az egész összefogós bohóckodást a kampányidőszakban.

A Fidesz legnagyobb szerencséje az, hogy nincs egy deka értelmes alternatíva velük szemben.

2013.06.25. 12:54:47

@sanity:
a fidesz legnagyobb szerencséje: nem olyan a rendőrség és ügyészség mint csehországban :)

sanity 2013.06.25. 12:58:11

@addes:
Faterom ezelőtt 2 évvel járt Párizsban. Ahogy ő leírta, a turistákon kívül szinte csak bevándorlót látott a fővárosban, és tőle távol áll bármiféle rasszizmus.

Nyugat-Európára az vár nagyjából, mint ami 476-ban történt a rómaiakkal... És sanszos, hogy mi se ússzuk meg csak úgy.

sanity 2013.06.25. 12:59:20

@Belpo: Vagy Olaszországban ;)

orosz medve náci olló 2013.06.25. 13:03:06

@sanity: Az én álláspontom szerint, vagy most rögtön, - de akkor most még ma kell elkezdeni - tesznek ellene valamit, jogilag, amire lehet építeni, amire lehet kifejezést találni, vagy - ahogy a történelemszerető emberek látva a folyamatokat, nyilván tudják - egyre jobban nőni fog az elégedetlenség, a felháborodás az őslakosság körében, és ez - ne adja az Isten - de melegágyat fog teremteni a szélsőjobboldali eszmék újbóli erősödésére és mivel a végére már - hasonlóan a túlnyomástól szétrobbant gázpalackhoz - nem marad más megoldás, mint a leggyorsabb, legdurvább, legvéresebb, ahogy azt már ismerjük a történelem lapjairól és népirtások lesznek. Persze, ez a legsötétebb forgatókönyv...

sanity 2013.06.25. 13:13:18

@addes:
A probléma ott kezdődik, hogy aki idehaza vagy külföldön szót emel a bevándorlók, kisebbségek bűntettei ellen, az megkapja a náci és a többi szokásos jelzőt...

És egyedül a radikálisabb pártok teszik szóvá ezeket a szörnyű folyamatokat, nem kevés szavazóra téve szert.

Úgyhogy momentán a sötétebb végkimenetel felé haladunk sajnos.

Geo_ 2013.06.25. 13:18:48

@1000bocs: NEM hívta meg őket.

Virág et. 2013.06.25. 13:20:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egy párt szülinapja inkább politikai rendezvény, mint ez. Az nem magánzsúr. Egyébként olyan fogalom, hogy politikai rendezvény nem véletlenül nincs: lehetetlen meghatározni, hogy az micsoda és hol kezdődnek a határok. Értelme sincs: nem közterület volt, nem volt engedélyköteles, magánterületen meg azt csinál, amit akar. A sajtót is beengedte (ellentétben a már említett fidesz-példával), az indexet pedig azért dobta ki, mert nem tudtak viselkedni. Nem politikai okból, szimplán taplóság okán. A MN-t meg a HírTV-t meg joga van elzavarni, ahogy pl. Orbán zavarja el napi szinten az ATV szerkesztőit, akik 3 éve próbálják bevinni az Egyenes Beszéd stúdiójába. Pedig Farkasházy nem miniszterelnök, köztisztséget sem tölt be. Ellentétben Orbánnal.

orosz medve náci olló 2013.06.25. 13:22:33

@sanity: Pontosan emiatt gondolom én is így. És éppen ezért, ezen a szárszói találkozón, nem Bajnai meg Mesterházy ugarának a megművelésével kellett volna foglalkozni, hanem ki kellett volna jelenteni, a jelen lévő meghívott újságírók részére, hogy fejezzék be egyszer és mindenkorra ezt a szánalmas, homokba dugom a fejemet taktikát, és ne húzzák elő többé a náci, antiszemita kártyát, amikor olyan kérdésekről van szó, amikről ők nem szívesen beszélnek. Ez nem újságírás, de még vélemény nyilvánítás sem. Ha valami kínos kérdés szóba kerül, egyből kárognak mint a vadlibák és kongatják a vészharangokat, hogy Magyarországon antiszemitizmus, meg nácizmus van. Ez az inkább botrányos, mint a trafikok, etc. Ezzel csak gerjesztik a szélsőjobbot, amitől annyira rettegnek. Ultima ratio: Ha az MSZP nem cseszte volna el a dolgokat ilyen csúnyán, ma nem lenne Jobbik.

vantaan 2013.06.25. 13:33:03

@addes: Alighanem valami távoli és képzelt világról beszélsz. Mi az hogy vége a liberalizmusnak? S miért is lenne vége? Gondolj bele ha nem lennék liberális szarnék a véleményedre! S miért is kellett volna meghívni a Hír Tv-t és a két kormányszócsővet? Lehessünk már annyira nem liberálisak hogy azt hívhasson meg mindenki akit akar!

De ez lényegtelen. A lényeges hogy volt két bunkó nevezzük őket Indexes újságíróknak akik nem voltak annyira liberálisak ,hogy tiszteletbe tartották volna a vendéglátó magán szféráját!
Ebből a bunkóságból pro vagy kontra érveket hozni a találkozó hasznosságára, minőségére eléggé erőltetett.

A bunkóságot összekeverni a liberalizmussal erős ismeret hiányra utal.

Az ember már csak röhögni tud rajtuk ... "oroszok a spájzban, az indexes újságírók a budiban. -akkor mi már be is vagyunk kerítve?"
Most akkor adjuk meg magunkat a bunkóságnak? Nem !! Ennyire még Én sem vagyok liberális.

orosz medve náci olló 2013.06.25. 13:41:43

@vantaan: Világos. Az indexes újságírók valóban bunkók voltak. Ezt fentebb is elismertem.

közösperonos átszállás 2013.06.25. 13:41:49

@addes: "Nem az a baj, hogy nem hívták meg a kormányhoz közel álló sajtót, az a baj, hogy ha ezt meg teszik, nem kéne a sajtószabadság, meg a Köztársaság hőseinek tekinteni magukat."

Ebből látszik amúgy, hogy valójában te vagy a hülye, de hát ez igazából mindegy is.

orosz medve náci olló 2013.06.25. 13:45:15

@közösperonos átszállás: Rosszul fogalmaztam, elnézést kérek. Nyilván te tökéletes vagy. Szerintem így is rá lehet jönni, hogy értettem az adott mondatot.

sanity 2013.06.25. 13:59:21

@vantaan:

Lehet, hogy a 2 csávó nem viselkedett Grál lovagként, de az is sicher, hogy még Teddy és Mimi toalettje is érdekesebb volt, mint ennek a belterjes közegnek a tobzódása:)

Ha Te komolyan bennük látod az alternatívát, a korszakváltást(!), akkor csak sajnálni tudlak.

közösperonos átszállás 2013.06.25. 14:03:42

@orosz medve náci olló: "Szerintem így is rá lehet jönni, hogy értettem az adott mondatot. "

Értettem, pont azért írtam azt, amit. Nincs túl reális elképzelésed a sajtószabadságról, de azt legalább nagy lendülettel hangoztatod.

(Nem, nyilván én se vagyok tökéletes.)

vantaan 2013.06.25. 14:06:54

@sanity: ... és? Sajnálhatsz. Megengedem. Olyan jól esik amikor valaki sajnál.

No de most akkor az a kérdés : Kap-e valami műsort Panyi Szabolcs Budiczer-díjas újságíró a köztévében vagy a hír Tv-ben? Ha tudsz rá választ akkor várom! ...mert annyi "bunkót" jutalmazott már a hatalom, ő is megérdemli. (lásd Fábry, Jáksó, .... a Jenő a Csiszár, Obersovszky, Jakupcsek/bocs nőre nem illik, de ez van stb, stb.)

sanity 2013.06.25. 14:07:59

@orosz medve náci olló:

Áhh, hova gondolsz, ezeket nem azért fizetik a mecénásaik, hogy ilyen volumenű dolgokkal egyáltalán foglalkozzanak. Meg lehet nézni, hogy miféle integrációs programokat hoztak össze regnálásuk alatt, mennyi milliárdot öntöttek bele haszontalanul.

Ez az egész szárszói buli olyasmi volt, mint egy csapatösszetartó tréning.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.25. 14:10:32

@Virág et.:

Nem jogról beszélünk, hanem politikai érzékről.

sanity 2013.06.25. 14:13:37

@vantaan: Én ebben nem vagyok kompetens, úgyhogy rossz embertől kérded:)

De valószínűleg ugyanúgy jutalmazva lesz, mint a másik KISZ-es csapat esetében Bolgár, Bethlen, Juszt stb.

Mindegyik garnitúra szereti jutalmazni a hozzá lojális emberkéket, ezen kár meglepődni.

vantaan 2013.06.25. 14:23:01

@sanity: Bolgárt nem jutalmazták a Zemút nyócban nem volt közalkalmazott. Bethlen meg bocs a kifejezésért de egy örökös gerinctelen most is ott van s vezet műsorokat a közmédiában, sőt... s had jegyezzem meg a közmédiákban garnitúra cserét a szocik vagy a liberálisok nem csináltak.
S nézd már a mostani vagy a 4 évvel ezelőtti minőséget!!! Egy Vigh András? riportot vagy egy Obersovszky seggnyalást vagy egy ...valamilyen Barna bunkóságát. Azért ennyire nem látszott ki a ló láb még sohasem!!!

sanity 2013.06.25. 14:33:40

@vantaan:

"s had jegyezzem meg a közmédiákban garnitúra cserét a szocik vagy a liberálisok nem csináltak."

Mondj még 1-2 ilyen jó viccet :D :D :D

vantaan 2013.06.25. 14:39:39

... mikor csináltak drága magyar testvérem garnitúra cserét?

Hispan07 2013.06.25. 14:59:55

@vantaan: nem csináltak - a napkelte úgy volt nekik jó, ahogy az meg lett teremtve

Karcolt lendület 2013.06.25. 15:24:10

@Robinzon Kurzor:
"Ami után a vereségben (remélhetőleg) szétesett Fidesz romjaiból kinő valami konzlib-szerű (mondjuk CDU-szerű) jobboldal és akkor azzal neki lehet futni megint a polgári demokráciának és a kapitalizmusnak. "
Sajnos egy 2014-es vereséggel ez még nem történne meg: rengeteg pozíciót fognak állami és üzleti szinten és ha kikapnak akkor sem olyan megalázóan, hogy attól becsináljanak. Szépen összezárnak és elkezdik megint, hogy Vivien Redinggel elcsalta ballib a választásokat, aztán jönnek vissza 2018-ban.
Kurva jó kilátások...

Karcolt lendület 2013.06.25. 15:35:44

"A megjelentek jó része azt gondolhatja (ahogy Schiffer is írta), hogy még mindig a kilencvenes években vagyunk, hogy az ország sorsáról még mindig dönthetnek ilyen belterjes találkozókon"
Azért ezt jól gondolják, csak ők (is) kurva messze vannak a jelenleg az ország sorsáról döntő belterjes találkozóktól. Nomeg ezekről nem igazán értesül a belterjes résztvevőkön kívül senki...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.25. 15:43:39

Hát ez orjási... a tedy kidobta a saját tábora szoponcait, mert meglesték a budit... a budival semmi baj, pont ilyen van Szárszón számos nyaralóban.
Képzelem, a Fidox-szoponcok (Magyar Nemzet, etc.) hogy röhögtek, amikor a kis seggszájú véleményvezér-fityfirittyet is elhajtotta a pitschába a humor őskövülete.
Azért az lett volna a nagy attracijjó, ha Bajnai és Mesterházy közösen lenyaltak volna 1 csupor mézet Heller anyó hasáról.

Hell István 2013.06.25. 15:45:21

Bevallom, ebből a posztból tulajdonképpen egy árva szót sem értek. Én sem szeretek (pontosabban: nem szeretek különösebben) egy csomó embert a jelenlévők közül (bár azt sem nagyon tudom, hogy ki volt ott Szárszón), de ha én írnék a buliról, akkor igyekeznék pontosan megmondani, hogy kivel mi bajom van. Mert a budi csempéjének milyensége, Heller Ágnes ruhája, meg "a kilencvenes évek" - nekem főleg a kiváló Bokros-csomag maradt meg az emlékezetemben (az itt kommentelők egy része meg még nagycsoportos volt) - nem érv. Nem érv a trafikmutyi, a nyugdíjkasza-botrány, az azeri gyilkos kiadatása, a ma tapasztalható négymilliós mélyszegénység, a tőke kiebrudalása, az ország elszigetelődése stb., stb. mellett. Valamit biztosan tudnak az itt írogatók - beleértve Lakner Dávidot is -, de nem tudhatjuk, hogy mit tudnak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.25. 15:50:04

@Hell István:
Mit tudnak, mit tudnak, drága balliba honfitársam... hát pénzt felvenni, azt tudnak. :)
Abszolúte ökumenikus tevékenység, kár is megkülönböztetni az oldalakat.

Hell István 2013.06.25. 16:04:18

@Hepci: Hát akkor gyerünk, valaki mondja már el a drága népnek is. (Balliba a nénikéd.)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.25. 16:21:35

Magánrendezvény volt magánterületen, ami úgysem érdekel senkit azokon a keveseken kívül, akik majd a Népszavában, a 168 órában vagy a Hócipőben, esetleg a Galamuson olvasnak róla. Az indexesek elküldése: vihar a biliben.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.25. 16:25:37

@Hell István: hát mi vagy, dzsobber?
Másra emléxem, de megcsalhat az emlékezet, inkább csak rendes embereket meg faszkalpagokat szoktam megkülönböztetni, ez viszont nem megy virtuálisan.

vantaan 2013.06.25. 16:27:27

@Holger Hartland: s téged nem is érdekel?????

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.25. 16:30:14

@vantaan: A Farkasházy vécéje? Mondanám, hogy szarok bele, de nem hívtak meg. :)

pacifista 2013.06.25. 16:39:37

Az is nevet rajtuk, aki már "elmúlt ötven" !!!

szuperkrumpli 2013.06.25. 17:39:13

Mindkét oldalnak megvannak a felszopó művészeik! Alkottak vmit, majd az egészet nyakon öntötték egy marék szarral, mikor elkezdtek politizálni az MSZP vagy a Fidesz mellett, de ide vehetünk más pártokat is! Kellett a pénz, na! Állás a tv-nél, rádiónál, egy-egy színház, rendezvény központ! Megfelelő nyalás esetén Kossuth díjjal jutalmazva!

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:05:51

@Belpo:

"Ma képtelen lennél a 0-ról felépíteni egy pártot a kialakult viszonyok miatt."

Ennek a legfőbb oka az, hogy lusták az elégedetlen emberek arra, hogy összefogjanak.

Lehet ragozni, de alapvetően ez a gond.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:06:46

@Geo_:

"a taplóságot ebben az esetben a "konzervatívok" vannak oly szívesek felmutatni."

Természetesen, hiszen te mondod. Hogy is lenne másképpen abban az alternatív valóságban, ahol te élsz?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:09:56

@Virág et.:

"...akik 3 éve próbálják bevinni az Egyenes Beszéd stúdiójába."

Mindenki a neki legjobban alákérdezőket szereti és mivel Olgi néne máshová szok' benyalva alákérdezni, így hozzá csak azok járnak szívesen, akik fényes üleppel távozhatnak onnan.

Te is imádtad a metakommunkációs manírjait, amikor a feribohócot faggatta "kőkemény' módon? Testbeszéd-tréningeken oktatóanyag lehetne. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:13:38

@orosz medve náci olló:

"Ha az MSZP nem cseszte volna el a dolgokat ilyen csúnyán, ma nem lenne Jobbik."

Az MSZP a Jobbik. Ehhez elégséges csak megnézned azt, hogy hol volt menő párt 2006-ban a szoci bagázs és 2010-re ezek a körzetek hogy váltak a jobbikosokévá úgy, hogy eközben nagyjából annyival csökkent a maszopnyik szavazók száma, amennyivel a jobbikosoké nőtt.

Bogyó 2 2013.06.25. 22:27:22

"Pedig valójában régóta már csak nevet rajtuk mindenki, aki még nem múlt el ötven"

Ez a mondat azért eléggé árulkodó. Benne van, hogy 50 fölött az emberek alapvetően hülyék, ne vegyenek részt a politikában vagy a közvélemény-formálásban. Magyarul a huszon- és harmincvalahány évesek szarják a spanyolviaszt.
Szóval, a blogíró felfogása alapján nem sok idő jut egy emberre, hogy tevékenykedhessen. Szerencsére nem mindenki gondolja így, én se gondoltam ezt soha, pedig most is távol vagyok még az ötventől. A legtöbb országvezető 50-es hatvanas, s nem véletlenül.
Ha Orbánt szeretnénk is nyugdíjba küldeni, az nem az öregsége miatt van.

Nero Bianco 2013.06.25. 22:30:18

Nem akarom teljesen szétcincálni Lakner Dávid szövegét, de az a gyanúm, méretes félreértésekben szenved.

Mint ahogyan sajnos a mostani szárszói találkozót véleményezők jelentős része is abban szenved.

Tisztázni kéne valami nagyon fontosat.
A szárszói találkozók soha nem voltak politikacsináló találkozók.
Az elején kimondottan arról szóltak, hogy a nem hivatásból politizáló, de különféle értékrendek mellett álló értelmiségiek között megpróbálja fenntartani a párbeszédet.
"itt ez a jó csomó fontoskodó ember, akik végre újra valakiknek, a közélet alakítóinak képzelhetik magukat" Plankó Gergőnek ez a mondata azt bizonyítja, hogy sajnálatos módon halvány fogalma sincs arról, hogy hogyan formálódik a politika.
A szárszói találkozókon soha nem történt semmi, ami politikailag releváns.

Mégis mi a bánatos firlefrancot lehet várni egy rendkívül heterogén társaság tök kötetlen összejövetelétől?
Komoly politikaformálást semmiképp sem.
Nem is ez volt a mostaninak sem a célja, mint ahogyan soha nem ez volt a célja.

"Filozófusok, írók és újságírók az ország legfontosabb kérdésének tartják, hogy a szürke Mesterházy vagy a még szürkébb Bajnai"
Hát ezt a marhaságot nem tudom honnan vette a szerző. Meg úgy egyáltalán azt sem tudom, hogy az egyéb információit honnan vette a szerző, mert egyébként tényszerű információ a találkozóról gyakorlatilag sehol nem jelent meg.

Ráadásul szárszón az ellenzéki értelmiségiek egy rétege jelent meg, nem reprezentálják a teljes ellenzéki keresztmetszetet, és nem is vindikálják maguknak azokat az előjogokat, amiket a szerző a dologba beleképzel.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért gondolja a szerző, hogy aki elmúlt 50 éves, vagy neadjisten 60, az ugyan miért is ne mondhatná el a véleményét a mai magyar politikáról.
Mintha pusztán az a tény, hogy elmondja a véleményét, az azonnal azt jelenti, hogy ezt erőszakosan le is akarja tolni más torkán.

Valami nagyon el vagyon baszarintva a magyar közbeszédben és politikai kultúrában, már nem ért itt meg senki semmit, és baromira nem is kíváncsi senki más véleményére, csak a sajátjára.

A szárszói találkozóról való beszámolók 99% szubjektív értékelés egy harmadik személytől, aki ott sem volt, vagy ha ott volt, nem érdekelte mi hangzik el, és van 1% információ, hogy akkor mégis ki mit mondott.

Mert ne tévedjünk. Hiteles beszámoló arról, hogy ki épp mit mondott, elvétve jelent meg a magyar sajtóban.

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.25. 22:33:47

Brilliáns cikk, tényleg. A baloldalnak új Őszöde van: ez pedig Szárszó. A beszédet itt Teddy mondta, és elqrta, nem kicsit, hanem nagyon.

És hogy ki ebben a szép tájképben a Szárszói Böszme? Hát, kéremalássan, mindenki, aki csak ott volt jópofizni a kommunista szellem vasútjának kriptaszökevényeivel.

bgp 2013.06.25. 22:34:07

@TaTa86.: Nem a kormánynak kéne ellenzéke lenniük, hanem a szavazók számára értékelhető alternatívának.
Én kedveltem a Farkasházyt, de ez nem volt szimpatikus.

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.25. 22:37:07

@Nero Bianco: "és nem is vindikálják maguknak azokat az előjogokat, amiket a szerző a dologba beleképzel."

Dehogynem, Bianco, dehogynem. Éppen ez benne a szomorú. Aki koronával a kezében a Duna jegére lép, az királycsinálóként érkezett, és ha még el is mondja, hogy szerinte az egyik jelölt miért jobb mint a másik, akkor az választási politika.

Nem közélet, nem filozófia, nem baráti társaság, hanem politika. Önjelölt királycsinálókkal, BMX-es lúzer házigazdával.

Mesterlövész 2013.06.25. 22:43:53

Most az fáj nektek, vérfideszeseknek, hogy a hírtv-t meg az echo tv-t be sem engedték? :DDDDD

Muzsikok közt 2013.06.25. 22:45:27

Azért azt örömmel látom, hogy már a 'zsidó értelmiségből' sem égeti magát a többség Szárszón, csak akiknek már minden mindegy(Farkash, Gálvölgyi, Heller, hol van Hernádi?).

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:45:49

@Nero Bianco:

"Mert ne tévedjünk. Hiteles beszámoló arról, hogy ki épp mit mondott, elvétve jelent meg a magyar sajtóban."

Ha nem lehet semmit tudni róla, akkor honnan állapítod meg, hogy a róla szóló valami hiteles vagy sem?

zembertelen 2013.06.25. 22:47:26

"@Lakner Dávid:
A történtek után gondoltam, hogy valami indexes p..sfej vérig sértve érzi magát hivatalból indíttatva.
Rendben, Szárszó gusztustalan.
És aki azon hepciáskodik (és-sel nem kezdünk mondatot) hogy elküldték mert paraszt volt, meg hogy ott miket mondtak, meg kik?
Az mi?
Gusztustalan négyzet!
Ha, egyáltalán érted amit mondok?!
Gondolom te is "szokx" azok gyűlésére is járni akikkel ellentétes nézeteket vallasz, hogy kántálhass.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 22:47:45

@Zuckerbrot:

"...hol van Hernádi?"

Vö.: "Részt vett a Szárszói találkozón Herényi Károly volt MDF-es országgyűlési képviselő, Botka László, Szeged szocialista polgármestere és Lamperth Mónika volt MSZP-s belügyminiszter is. Több politikai elemző: Lengyel László, Kéri László, Somogyi Zoltán, Ágh Attila is a közönség soraiban, illetve az előadók között volt, és elfogadta Farkasházy Tivadar meghívását Gálvölgyi János, Markos György humorista, Havas Henrik televíziós újságíró, Magyar György ügyvéd, Kolláth György alkotmányjogász, Makk Károly filmrendező, Balázsovits Lajos, HERNÁDI JUDIT színész, valamint Bródy János zenész." (origo.hu)

is 2013.06.25. 22:50:26

@tauglich: érdekes világlátás. szerintem többet nem is kell mondanod, hogy kb. pontosan belőjük az iskoláid, az ott kapott jegyeidet, az elért legmagasabb iskolai végzettséged, és az azzal az életben elért pozíciód. nagyon tipikusra sikerült ez a kommented.

Ј.László 2013.06.25. 22:52:32

@Zuckerbrot: Ja, hogy a rokonaid nem engedték be?

Muzsikok közt 2013.06.25. 22:52:58

@pocaklakó minimanó: Szerencsére akkor mindenki ott szurkolt akiket utoljára drogoSStohl perében láttam együtt.

De hol volt Alföldi? Vagy Stohl? Fegyelmezetlen az értelmiség.

Muzsikok közt 2013.06.25. 22:54:14

@pocaklakó minimanó: Hol volt Verebes, hol volt Kern?

Vagy nem figyeltem és meghaltak? Nem TVzek egy ideje.

Lеncsés István 2013.06.25. 22:56:05

@Zuckerbrot: Látom nagyon frusztrál az értelmiség , te anonim ! Fáj az igaz ?

is 2013.06.25. 23:01:10

@poszt: "régóta már csak nevet rajtuk mindenki, aki még nem múlt el ötven: "

tudjuk, ti vagytok az az elbaszarintott nemzedék, akit a FIDESZnek sikerült beszopatnia 15 évig. mindent, de mindent, amit a FIDESZ kiböfögött, azt elhittétek. miattatok van a FIDESZnek kétharmada, mert addig rendben van, hogy elkülditek a felettetek lévő generáció egyik felét, de hogy a másikat meg beszopjátok (a FIDESZ _nem_ a ti generációtok), az csak és kizárólag titeket minősít.

igen, 15 éve arra használ benneteket a FIDESZ, hogy bután, értetlenül, de remek ifjonti hévvel amortizáljátok az ő ellenfeleit. és le is amortizáltátok már az MDF-et, az SZDSZ-t, az MSZP-t, már Bajnait is, Bokrost is 2010-ben. elveszett nemzedék vagytok, és az utókor rátok fog mutogatni azért, hogy a FIDESZt beszoptátok és toltátok.

konkrétan itt veritek a tamtamot, hogy miért kérjen bocsánatot mindenki más, a 2008-as népszavazásról azonban több, mint 5 éve kuss van, senki fel nem állt, hogy bocs, az egyetlen épeszű egészségügyi reformot basztuk el a Viktor kedvéért, 25 év alatt az egyetlent Magyarországon.

(én vagyok a FIDESZ-generáció, de hál istennek van és volt is eszem mióta Orbánt 1989-ban láttam 15 méterről, és hallgattam fél órát, azóta nem szavazok rá)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 23:01:50

@Zuckerbrot:

Kérdezz könnyebbet és kérdezz olyanról, ami érdekel. Most jelzem, hogy ők alapból nem érdekelnek.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 23:02:48

@is:

"...1989-ban láttam 15 méterről, és hallgattam fél órát, azóta nem szavazok rá."

De azért a jelentés az ügyosztálynak rendesen lement, ugye?

Muzsikok közt 2013.06.25. 23:04:28

@is: Perszehogy

1949-90 kommunista államadósság +67%
90-94 jobbkormány államadósság +20%(87%)
94-98 kommunista államadósság -26%(privatizáció)
98-02 fidesz -5%
02-06 kommunisták MegyóGyur +5%
06-10 kommunisták Gyurnai +22%
10-13 fidesz - 3%

Összesítés JOBBoldal + 12%
Összesítés KOMMUNISTÁK 68% + privatizáció

68 több mint 12

ob.szerver 2013.06.25. 23:06:58

A blogokat olvasva az az ember benyomása, mintha Széles Gábor egy jelentős pénzösszeggel járó Untersovszki díjat tűzött volna ki a legvitriolosabb tollú szárszófikázónak, aminek még a ballib bloggerek sem tudtak ellenállni és obligát feladatuknak érezték a részvételt.

De miért is?

Egyetlenegy elhangzott konkrét mondat egyetlenegy konkrét bírálatát nem olvastam. Annál többet egy mellékhelységről, na meg értelmiségi gőgről, kisszerűségről, képmutatásról. Így, im allgemeinen, nem elveszve a részletekben.

Farkasházy rendezett egy magánjellegű összejövetelt, és meghívott oda számára vállalható embereket. Elfogadom, hogy Matolcsy, Laciné miniszter, Szíjjártó és Selmeczi kaliberű entelektüelek és morális világítótornyok egyeseknek hiányoztak, de biztosan lesz majd olyan összejövetel is ahol majd jelen lesznek, felesleges türelmetlenkedni. Farkasházyék nem ígértek bombasztikus bejelentéseket, világmegváltást, nullaponti energiacellát 500 éve nem látott növekedéssel. Összejöttek, beszélgettek egymással. Ennyi.

Akit pedig jobban kielégít az az intellektuális univerzum, amely a nem leszünk gyarmattól a rezsicsökkentésig terjed, az vonulhat Bayer és Bencsik mögött a tömegben. Aki a maffidesz agitprop párhuzamos valóságára kiváncsi, az eljárhat Orbán gyűlöletszeánszira. Ezek ráadásul nyilvánosak is, Farkasházyé nem volt az.

Akkor most mi végre a blogszféra felbuzdulása?

Nero Bianco 2013.06.25. 23:08:13

@tundrazuzmo:
"Dehogynem, Bianco, dehogynem."

Pedig tényleg nem.
Szárszónak soha de soha nem volt ilyen jelentősége, és most sem.
Lementek, beszélgettek, eljöttek.
A politikacsinálás meg egy egészen más szinten zajlik.
Szárszón eddig is mindenki azt mondott amit akart, soha nem volt releváns, és ez nem változott.
Ugyanis másról szólt.

Muzsikok közt 2013.06.25. 23:10:53

@Nero Bianco: Ha nem releváns minek hívtak sajtót?

Nero Bianco 2013.06.25. 23:13:47

@pocaklakó minimanó:
"akkor honnan állapítod meg, hogy a róla szóló valami hiteles vagy sem? "

Az ujságírásnak vannak szakmai szabályai.
Az egyik az, hogy az első és legfontosabb dolog, tényszerűen beszámolni egy eseményről.
Ha ez megvolt, akkor lehet különböző szempontok alapján elemezni, és ha ez is oké, akkor lehet szubjektíven véleményezni.

A mostani szárzói találkozó esetében az "újságírói munka" pusztán a szubjektív véleményezésre korlátozódott.
Az pedig akkor sem hiteles tájékoztatás, mert a tájékozódni kívánó állampolgárt megfosztja az önálló véleményalkotás jogától.
Azaz a tájékoztatás nem hiteles.

Geo_ 2013.06.25. 23:14:55

@pocaklakó minimanó: keresgélj-kutakodj csak más slózijában, egészségedre!

Nero Bianco 2013.06.25. 23:16:01

@Zuckerbrot:
"Ha nem releváns minek hívtak sajtót? "
Ezer meg egy olyan esemény van, ami politikai szempontból nem releváns, mégis hívják a sajtót.

Geo_ 2013.06.25. 23:16:05

@Zuckerbrot: az Indexet nem hívták.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 23:17:52

@Nero Bianco:

"Az ujságírásnak vannak szakmai szabályai.
Az egyik az, hogy az első és legfontosabb dolog, tényszerűen beszámolni egy eseményről.
Ha ez megvolt, akkor lehet különböző szempontok alapján elemezni, és ha ez is oké, akkor lehet szubjektíven véleményezni."

Koestler írt a kétféle újságírás gyakorlati hasznáról. Ó, aki a szubjektíven pallérozódott és az objektívet kedvelte.

ob.szerver 2013.06.25. 23:24:56

"Plankó Gergő tökéletesen foglalta össze 444-es írásában: itt ez a jó csomó fontoskodó ember, akik végre újra valakiknek, a közélet alakítóinak képzelhetik magukat. "

Kedvelem Plankó Gergőt, riszpekt házas tudósításai nagyon jók voltak. Most viszont beszállt a fikázóversenybe, és nem jött jól ki belőle. A jelenlevők közül sokan voltak, akik nemcsak képzelik magukat valakinek, hanem valakik is, sőt még akkor is azok lesznek, amikor már régen nem fogja senki tudni, hogy kiafasz az a Plankó Gergő.

Muzsikok közt 2013.06.25. 23:28:06

@Nero Bianco: Olyan amin politikusok vesznek részt? Ne csigázz.@Geo_: Meg is lepett.

Kim Jong Un 2013.06.25. 23:28:55

Erre a talalkozora egy szo illik: rohadalom. A kepekrol erzodik a ballibsi buz. Jobb lett volna oda berontani a TEK-nek aztan eles loszerrel ezt az osszes szar kivegezni, es arccal lefele elasni a foldbe!

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 23:35:45

@ob.szerver:

"A jelenlevők közül sokan voltak, akik nemcsak képzelik magukat valakinek, hanem valakik is, sőt még akkor is azok lesznek, amikor már régen nem fogja senki tudni, hogy..."

És fogadni lehet, hogy te már most meg tudod mondani, kikre vonatkozik ez.

Legalább olyan profi módon, mint tették azt a korabeli műítészek, amikor a 20. század előestéjén jól megmondták, hogy mely szerzők mely művei vonulnak be halhatatlanként a világirodalmi kánonba (erről itt lehet olvasni: Nicholas A. Basbanes - Every Book Its Reader The Power of the Printed Word to Stir the World) örök emlékként.

A legtöbbjük neveit már a mainstream irodalmárok sem ismerik.

És tegyük hozzá, hogy a műítészek nem amatőrök voltak a területükön, ellentétben veled, aki outsidernek tűnsz a közéletben.

fingerbangs 2013.06.25. 23:40:31

Az a wc tenyleg kemeny volt, micsoda igenytelen emberek ezek

Állam-vizsga 2013.06.25. 23:47:43

Rühellem a fideszt de amikor olvastam az indexes cikket, néztem kik vannak ott majd elhánytam magam. Sok előző rendszerből itt ragadt politikai élősködő. Nem akarom a fideszt 2014-ben, de az mszmpt-t sem! Nálam Bajnai ezzel a performancal elvágta magát.
Az indexesek tényleg picit túl lőttek a célon de nem kellett volna kirakni őket. Tipikus kommunista reakció.
Farkashazy meg olyan vicces mint egy zsák rohadt alma.
Ez az egész budigate jól tükrözi hogyan működik a régi baloldal.

rockjano 2013.06.25. 23:48:08

Kedves Mandíner

A Fidesz nem ezért vezet hanem mert gátlástalan, primitív de hatásos demagógiát nyomnak a sok egyszerű, buta állampolgár meg zabálja.

Majd ha valakit beengednek a jobboldal hasonló találkozóira akkor lehet pofázni addig nem...

Radio Silicon 2013.06.25. 23:48:35

@fingerbangs: Remélem Farkasházyra mondod ezt, mert abban tényleg egyet értek. Elég, ha csak azt a kiégett füvet megnézzük. Így néz ki egy ember füve, júniusban, aki ide vendégeket hív? Nehogy már a politikai dörgölőzés eredményeképpen ne lenne egy kis pénze egy locsolórendszer beszerelésére?

béla a görög (törölt) 2013.06.25. 23:48:40

b...m alasan mert ti aztan ertitek a tarsadalmat mi?
nekem ez az ertes eddig kurva sok penzembe kerult...
de majd elmagyarazzatok hogy ez jo nekem.
en meg szakmaval + 2 diplomaval majd jol megertem hogy ezt tulajdonkepp en akartam... biztos is

Na kosz akkor inkabb a filozofusok, muveszek es szeplelkek, mint ti fajtatok - torteneszek, jogaszok, y-ra vegzodo nevuek es mas egyeb tevedhetetlenek

Nero Bianco 2013.06.25. 23:52:55

@Zuckerbrot:
"Olyan amin politikusok vesznek részt?"

Bammeg egy majális is hemzseg a politikusoktól, oszt semmiben sem releváns.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2013.06.25. 23:58:40

Lehet bennem van a hiba,de nem nagyon értem ezt a sok blogot, százával a kommenteket, miért nem lehet ezt a találkozót csak úgy tekinteni hogy összegyűltek azok akik régen is összegyűltek 10 éves "osztálytalálkozó" volt. Minek kell egy ilyen magánrendezvénybe már a sajtószabadságot is belemosni. Miért nem tud a zindexes "újságíró" (sosem lesz az) ember módjára viselkedni,nem fotózni a wc-t, jó hogy nem túrta fel a bugyis fiókot, gusztustalanok voltak.
Nem kellene egy ilyen öregfiúk találkozóba kormányváltást vizionálni, emberek akik egy oldalon állnak beszélgettek,eltöltöttek egy hétvégét együtt a Balatonnál, ENNYI !!!

TH 2013.06.26. 00:09:00

Nem bírtam végigolvasni a kommenteket, ezért nem tudom, megjegyezte-e előttem valaki, hogy ez a poszt bizony igen jól sikerült. Szóval jelzem, hogy ez egy jó poszt.

sánta vas 2013.06.26. 00:09:13

Egy csomó lejárt szavatosságú bácsi és néni, akik még mindig azt hiszik hogy ők valakik. Pedig nem.
Nagyon megváltoztak a viszonyok ahhoz képest amikor még hatalmuk volt. Eljárt felettük az idő...

semmiextra 2013.06.26. 00:12:30

Szerintem ezzel a találkozóval nem az volt a gond, hogy milyen újság lehetett ott vagy nem. Illetve ki lett kidobva. (Jogosan, bár én csak megaláztam volna őket valamilyen vicces módon.) Hanem, hogy Teddy rendezte meg ezekkel az emberekkel.
Vegyük már észre, hogy eljött az ideje annak, hogy mások vegyék át a stafétát. Nem elfeledve, hogy ezek az emberek mennyi jót is letettek az asztalra. Újra kell szervezni az egész hitelét vesztett magyar értelmiséget.
Ennek valaki más mertjében kellett volna lezajlania az átlátszó blogosokkal, HaHásokkal, Krétakörösökkel, Uj Péterékk és még lehetne sorolni.
Azokkal akik újdonságot és friss arcolulatot, egy modern országot képesek létrehozni, mert őket még nem szervezte meg senki... Itt lenne az ideje.

Null Problemo 2013.06.26. 00:12:45

Most ugy konkretan: pontosan mi is a baj a szarszoi talalkozoval? Mi is hangzott ott el, ami el a sok tisztelt jobber demokrata nem bir egyeterteni? Van valami konkret kinotok azon tul, hogy nem tetszik XY baloldali ertelmisegiek fizimiskaja?

Mar elnezest, de ki a f...om az a Lakner David, vagy ez a Panyi nevu indexes geniusz, aki a sajtos igazolvanyat lobogtatva odapofatoankodik, ahova nem hivtak, felplankolja az ingyengulyast, aztan a budit fotozza, es csodalkozik, ha a mutatvanyert cserebe kipenderitik, mint a macskat szarni?

Nehogy mar Farkashazyeknak kelljen bocsanatot kerni, hogy ezt a csurhet elzavartak. Egy maganrendezvenyrol, maganbirtokrol, ahol az emlitettek messzemenoen visszaelteknmikden vendegjoggal. Vagy Heller Agnesnek es Konrad Gyorgynek magyarazkodnia, hogy miert nem pakotkoltak meg el a jobber agitatorok jobb kedveert!

Menjetek a sunyiba, jobbos barataim, es szegyenkezzetek napestig a Viktorkatok es a Lalikatok miatt. Szarszora pont azert van szukseg, mert Ti keptelenek vagytok rendet vagni a hazatok tajan. Ugyhogy ne fintorogjatok nagy pofaval. Inkabb nezzetek magatokba.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 00:13:35

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

"Minek kell egy ilyen magánrendezvénybe már a sajtószabadságot is belemosni."

Ezért: "Mert vagy nosztalgiabulit szervez az ember, amihez kétségkívül joga van, ám ez esetben miért hívják meg a sajtót, miért adja le a beszédeket az egyetlen ellenzéki tévé, miért teszi tiszteletét a baloldali ellenzék és így tovább..." (hvg.hu)

semmiextra 2013.06.26. 00:35:32

@pocaklakó minimanó:
Bazdki van olyan infó amit nem kaptál meg. Volt olyan hely vagy időpont ahová nem mehetett be a sajtó? Nem. Akkor mit akarsz még? Mindenki hordjon headsetet, hogy élőben lehessen követni?
Befizetek arra, hogy egy Fidesz vagy jobboldalinak mondott rendezvény, (közbeszerzés) mikor lesz ennyire átlátható. Szóval sok kritika érheti a találkozót, de senki ne jöjjön azzal, hogy jajaj sajtó szabadság. Mindenki azt írhat amit akar, de egy normális országban ennek vannak következményei.
Ha a HírTV szarrá hazudja a világot (személyes tapasztalat) akkor meg kell végre büntetni... (Megérdemelték azt is, hogy a tüntetéseken inzultálták őket.)
Ha az indexes újságíró az asztalra szarik meg ki lehet tenni. (Bár én nem ezt tettem volna.)

Szárszó szépe 2013.06.26. 00:50:11

Befizették az idegenforgalmi adót a "demokraták"?

Szárszó szépe 2013.06.26. 00:58:35

@Hell István:

"Balliba a nénikéd"

Mi történt veled, már nem szadeszos vagy? Vagy már nem akarsz az Őszödi Böszmének lovasszobrot állítani?

Szárszó szépe 2013.06.26. 01:00:32

@iiibphun:

"a saját maga által szervezett találkozón miért ne szerepelhetne Farkasházy"

Horn Gyula elvtárst is lekeverte Lopcsányi a saját születésnapján.

Muzsikok közt 2013.06.26. 01:07:28

@semmiextra: A szocik mindig beszopják az átláthatóságot.

Őszöd, most meg ez. A saját sajtójuk is röhög rajtuk.

Szárszó szépe 2013.06.26. 01:08:02

@Nero Bianco:

"heterogén társaság"

Na azért annyira nem heterogének. A legtöbbjük apja ávós, munkásőr vagy pufajkás, az anyja is zsidó, szakterületük jellemzően a cociológia és a holokauszt, és jelentős számban elítélt vagy elítélendő, köztörvényes bűnözők.

Valószínűleg valamennyien a haszonélvezői voltak a kommunizmusnak, amitől ma is bepárásodik a szemüvegük. Szerintük az a demokrata, aki egész nap nácizik, viszont "látja az értéket" a bolsevista terrorban.

Kivétel nélkül az MSZP-SZDSZ szimpatizánsai, vagy ezek elődeié, utódaié (a "történelmi" LMP sem jácc).

Nem értenek semmihez a nácizáson és az orbánozáson kívül, a privát szférában nem értek el szart sem, egyikük sem. Na jó, Gerendai igen, miután évtizedeken át segílyezte őt az állam és Demszky elvtárs, de adjuk meg neki azt a pontot, amit a többiek egyike sem szerzett meg, mert azért tényleg működik, amit csinált.

A többiek főleg sunyiságukról, felelősség-nem-vállalásukról, elkúrásaikról ismertek, legyen szó a libatolvajról, a szalámitolvajról, a Portik-karórásról vagy éppen a maffia pénztárosáról.

Szárszó szépe 2013.06.26. 01:17:06

Amúgy "Teddy" miért nem valami spontán humorral válaszolt a vécéviccre? Nem tudom én, megmutatta volna a torgyános-budis hócipős címlapot, vagy mondott volna egy jó kis vicces sztorit, akár az Orbánról.

Muzsikok közt 2013.06.26. 01:17:56

@Szárszó szépe: Bródy sem volt rossz régen, gondolom ő jelentett anno az Illésből.

Mint szövegíró abszolút jó volt a generációjában, azon kevés müvészhez tartozik, akinek nincsenek megélhetési gondjai, nem is értem mit keresett itt. Már azon kívül, hogy ilyen kihelyezett sabbath-piknik volt az egész.

felcsutisuttyo 2013.06.26. 05:17:49

A cikkíró, Lakner Dávid:)) (ajaj ez a név!:D)
..is látszik be van szarva, hogy hamarosan a kormányváltás után...wc papirra irogathat csak...és örül ha nem verik meg!
Tökéletes Nemzeti Szar kenegetése ez a cikk. A Nemzeti Gazemberek, és Nemzeti Banditák, és Nemzeti Bűnözők, és a Nemzeti Tolvajok és Nemzeti Korrupt kormány seggnyaló cikke. Na töröl mega szádat Lakner fiam, mert szaros!

GONOSZ 2013.06.26. 06:50:27

Nekem úgy tűnik, hogy a bal-ballib, együtt magunkért, bajnai, és az összes többi kormányozni akarok vagy legalább parlamentbe jutni olyan, mint a saját bázisa.
Kocsmában okoskodó, atv-n anyázó, kényszeresen orbánozó, de baszni képtelen. Márpedig aki vezetni akar annak baszni kell, keményen. Aki nem tud, menjen nyugdíjba és próbálja a lankadt pöcsét heller szottyadt seggébe tuszkolni. Szárszón. Ez a mai magyar valóság.

valaki senki 2013.06.26. 07:17:38

Én azért a gőg-gel vitába szállnék! Rémes volt, és kiábrándító a sehonnan- sehová nem tartó szárszói izé, de a gőgöt, azt úgy vélem, kénytelen leszek továbbra is fenntartani a FIDESZNEK, az arroganciával együtt. Úgy vélem, egy ilyen nagyarányú győzelmet ilyen pitiánerül felhasználni- sőt mondjuk ki, kihasználni- ez személyiségi jegyekről, valós szándékokról sokat elárul. Kétségtelen ugyanakkor, hogy az alternatíva szegényessége magyarázat a nagy számú passzivitásra! Drámai, hogy nálunk négyévente a VALAMI ELLEN szavazás megy, és nincsenek olyan jelöltek, akikre VALAMIÉRT lehetne szavazni. Kérdés, hogy pl az LMP ill. Jobbik? mint új színfolt a palettán, mit bír produkciózni a köv. választásokon, hiszen róluk lehet egyedül elmondani- elit? ? - váltók lehetnek... Ugyanakkor, sokat elárulna az ország állapotáról, ha a Jobbik növekedését hozná a választás, bár politikai logika szerint, ez benne van a pakliban. Azért remélem, a józan ész néha képes felülemelkedni ezen a szánalmasan megosztott, immár a gyűlölködésig szembenálló társadalmon! Kívánom az országnak, meg magunknak is, mert szeretnék itthon megöregedni!

élveteg 2013.06.26. 08:07:05

@sánta vas:

Soha nem is voltak senkik Addig látszottak valakinek amíg a liberálisok a médiamonopóliumuk birtokában tematizálni tudtak, meg megtudták határozni hogy ki lehet itt a valaki De az elmúlt egyszer és mindenkorra és így hamar kiderült hogy ezek az agyonsztárolt figurák egy üres felfuvalkodott hólyagok , Hellertől a Farkasházyig a Konrádtól a Kéri Lászlóig meg vissza

2013.06.26. 08:17:55

Megmondom a frankót! Teddy bagázsát nem az eltelt idő vagy az lehetetlenítette el, amit tettek anno, hanem az ahogy Orbán kiáll a magyarok mellett. Ahogy kiáll egyedül egy az EU Parlamentben vitázni egy sereg liberális vérszívóval. Ahogy nekiment a multiknak és a bankoknak. stb.

pipi_NL 2013.06.26. 08:22:13

Elnezest, ha mar valaki kommentelte mar ezt, de a Mandinernek teljes mertekben igaza van. Magyarorszagnak nem a Fidesz kormanyzasi teljesitmenye a legnagyobb problemaja, hanem az alternativa hianya.

Liberalis gondolkodasu vagyok. Azaz inkabb egjek el a maglyan minthogy a Jobbikra szavazzak. A Fidesz nem kepviseli az ertekeimet es egy korrupt, hatalomehes, hatalom-koncentralo banda. De akkor kire? Az MSZP es a DK vallalhatatlan, Bajnai mogott nem all senki (es lassan mar o maga is bizonyitja ratermetlenseget). Ertsd: harom embert is nehez osszeszedni a jelenlegi ellenzekbol, akire az ember jo szivvel leadja a szavazatot, nemhogy egy kormanyra valot...Ki ez a Konya Peter peldaul? O Bajnai masodik/harmadik embere, nem? Magyaran o varomanyos lehetne egy pl. Belugyminszter-szeru posztra. Nagy bajban vagyunk...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.06.26. 08:38:00

@vantaan: nem látok bele ebbe a dologba ekkora drámát. A félelmeid meg saját félelmeid. Én Magyarországon a 90-es években féltem a legjobban, a bolsevik-zsidó liberális terror rezsim idején.

Peterpapo 2013.06.26. 08:40:48

Az a baj a jobboldali gondolkodásúakkal, hogy számukra minden vagy csak fekete, vagy csak fehér lehet. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sajtószabadság, amiért harcolnak és szót emelnek akár Farkasházyék, akár a Klubrádió, nem azt jelenti, hogy a sajtónak mindent szabad, hanem azt, hogy a sajtó, ne legyen kézi irányítású és ne a kormány mondja meg, hogy miről írhatnak és miről nem. De azért nem kell hazugságokat írni, mint a Magyar Nemzet, aki eddig kb 500 perből 500-at veszítette el, a hazugságai miatt.

DFK 2013.06.26. 08:49:40

@Robinzon Kurzor: A Fidesz szétesésében bíztatok 2002-ben, 2006-ban is. Ehelyett inkább megerősödött, stabilizálódott a Fidesz.

rozsé drazsé 2013.06.26. 08:52:19

@orosz medve náci olló:

És nemcsak! Michael Houellbeck "Egy sziget lehetősége" címmel megjelent regényében élcelődik a jelen szocialistáin, akik a munkásosztály (ilyen nincs is már) helyett a nagytőke érdekeit képviselik. Ezeknek a balliberális uraknak nem tűnik föl, hogy az európai szocialisták (Marx, Engels, Hilferding, Bernstein) nyomán a nemzetközi monopolkapitalizmus alapintézményeit képviselik? (pl. Strausskahn, Ch. Lagarde). Vagy ki hiszi el, hogy az osztrák libaüzletben hasító Gordonka balos, esetleg Gyurcsányferi balos, a hátországában egy ingyér privatizált MOTIM-mal és kormányüdülővel.
Talán a Szilinek, meg a Szanyinak elhiszem, hogy balos. Senki másnak.
A farkasházy klikk semmi más, csak normál hatalomtechnika. Mi kapjuk az állami támogatást, a pozíciókat, mi oszthassuk a kártyákat, mi lophassuk el azt, mit most a Fidesz.
S.G. egykori SZDSZ-es politikus mondta sajátjairól: ezeknek nem a kommunizmussal volt baja hanem azzal, hogy nem ők ültek a központi bizottságban. Ettől ő azonnal rossz zsidó lett, mert Székely G. kilistázta a jó zsidók közül.

Na, hát ez a baja ezeknek a szárszói mázas cserépedényeknek. Nem a demokrácia, meg a szegénység, hanem, hogy nem ők vannak ott. Mert demokrácia akkor se lenne, szegénység meg nopláne lenne. Úgy intéznék, hogy minél nagyobb szegénység legyen, mert azzal szolgálják ki a monopoltőkét.

Azt szokták mondani, hogy gyűlölet van. Hát nem.

Nem gyűlölöm őket, mert az ember a csótányt, aki a hátára mászik nem gyűlöli. Hanem UNDORODIK tőle.
Én ezektől UNDORODOM.
Az egy másik alapérzelem a pszichológia szerint.

Ha lesz következő szárszói rendezvény (remélem még ellenzékben lesznek) bérleni fogok egy repülőt és leszórom őket pöcelével. Tudják meg milyen parfüm illik hozzájuk.

dr Smittpálelnökúr 2013.06.26. 08:52:39

A helyzet sokkal szomorúbb: a mai napon is ennél sokkal belterjesebb találkozókon döntenek az ország sorsáról. Nem a nyilvánosság előtt, ahogy a baloldal teszi, nem! Simicska és a felcsúti suttyó és néhány vazallus megbeszélik, aztánmmegteszik. Mi q különbség mégis?

Az, hogy a balosok partvonalon kívülről kibicelnek. A fidesz viszont a 2/3 birtokaban, a belterjes találkozóikon eldöntött rablásaikkal nyomorba döntik az országot.

De ti foglalkozzatok csak a kibicekkel, biztosan ez a fontosabb most! A jobboldali rablás pedig menjen csak tovább a maga útján.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.06.26. 08:53:58

Szerintem már nem nevet senki ezen a dzsemborin. Szánja őket. És ez sokkal durvább.

dr Smittpálelnökúr 2013.06.26. 08:55:36

@Wind Callman tér: bolsevik liberális zsidó terror???

Neked agyadra ment a propaganda, kezeltesd magad!
Elmebeteg vagy.

avanivi 2013.06.26. 08:55:36

@Lindalinda:
Lindalinda 2013.06.25. 19:20:11
Orbán minden károgás ellenére elérte, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól. Már csak ezért is megérdemel még 4 vagy 8 évet a hatalomban. Hogy felvirágoztassa az országot.

Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!

Visszatérve Szárszóhoz. Én megértem a blog író őszinte elkeseredettségét, még nekem is sajnálatra méltónak tűnt az ott összegyült bagázs, pedig én amúgy utálom őket.

Ők assszisztáltak a deviza-hitelezéshez, a nagyon káros liberális morál törvényesítéséhez, a rabló magánnyugdíj pénztárak létrehozásához és még sok minden rosssz és káros dologhoz.

Mára tényleg egy nevetséges, gyülevész csűrhe, szerintem egymást is baromira utálják. Talán jobban, mint mi őket!

Melyik a fronkó?

Lindalinda 2013.06.26. 08:17:55
Megmondom a frankót! Teddy bagázsát nem az eltelt idő vagy az lehetetlenítette el, amit tettek anno, hanem az ahogy Orbán kiáll a magyarok mellett. Ahogy kiáll egyedül egy az EU Parlamentben vitázni egy sereg liberális vérszívóval. Ahogy nekiment a multiknak és a bankoknak. stb.

rozsé drazsé 2013.06.26. 09:00:22

@pipi_NL:
Ezzel ne legyen gondod, hogy nincs a balon kire szavazni. 1919-ben se volt szavazójuk, meg 1947-48-ban sem. Befúrják ezek magukat a hatalomba, mert ahhoz értenek. Ha kell, akkor stukkerrel, államcsínnyel, vagy orosz segítséggel. Ha kell, akkor amerikai, vagy Uniós (v.ö. Reding mutter) támogatással.
Egyébként - ha nem értenél egyet velem - tedd föl a kérdést, hogy a jelenelgi ballib vezetők közül ki az, aki kormányzati pozíciót szerzett valaha úgy, hogy szavaztak is rá. SENKI. Na látod.
Utoljára Medgyessyre szavaztunk, akiből miniszterelnök lett. Gyurcsány puccsal, Bajnai egy MSZP-s castingon lett miniszterelnök. Jó demokraták. Ebből is látszik.
Nem haverom a Zorbán. De azért ő mégicsak azt mondta, nem lesz úgy miniszterelnök, hogy a választók ne szavaznák meg őt és pártját egy választáson.

rozsé drazsé 2013.06.26. 09:04:40

@GONOSZ:
Fúj! A "heller" az durva volt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.06.26. 09:04:58

@rozsé drazsé: Bocsánat, de 2006-ban Gyurcsány választást nyert. Ha jól számolom, ez Medgyessy 2002-es győzelme után történt, némiképp legitimálva ezzel a 2004-es váltást is. Egyébként meg Magyarországon a miniszterelnököt nem a nép választja...

Mi a véleményed eközben arról, hogy ugyanekkor Orbán váratlanul bedobta Bod Péter Ákost a két forduló között, mint miniszterelnök-jelöltet?

avanivi 2013.06.26. 09:06:21

@rozsé drazsé: és 2oo6-ban nem is volt választás, még azt is írd hozzá!

rozsé drazsé 2013.06.26. 09:09:07

@Szárszó szépe:
Ez nem igaz! Kikérem magamnak. Mert pl. a kedvencem, a SZékely Gábor évtizeden át vezette a főváros gazdasági bizottságát, meg gazdasági alpolgármester is volt egy időben. Sőt szerencsejáték Zrt. is volt. Mert Székely megbízható szakember. Aki szereti és érti a piac- és versenygazdaságot.
Aztán, mikor jött a darabont Fidesz, meg a Tarlós, akkor kirúgták mindenhonnan. És elment a versenypiacra a NEO FM-hez. :-) :-) :-)

Van még kérdés?

marko11 2013.06.26. 09:10:35

@rozsé drazsé:
"S.G. egykori SZDSZ-es politikus mondta sajátjairól: ezeknek nem a kommunizmussal volt baja hanem azzal, hogy nem ők ültek a központi bizottságban."
Talált!
Azt pedig végképp nem fogják megbocsájtani OV-nak, hogy ő (a kis falusi senki, akit ők emeltek ki a mucsai posványból!), nos, hogy OV ül a hatalomban. (Ami, ugye, őket illetné.)

P.S.: S.G. nevét nem lehetne kiírni? Megérdemelné a főhajtást!

pipi_NL 2013.06.26. 09:13:18

@rozsé drazsé: Egyetertek azzal, hogy nincs kire szavazni (ugyan nincs mar olyan, hogy jobb vagy baloldal), de tortenelmi parhuzamot nem vonnek ilyen nagyvonaluan, minthogy Orban es Horthy kozott sem.

Ezek szerint te csak es kizarolag a miniszterelnok szemelyere szavazol, amikor ikszelsz? A jelenlegi valasztasi rendszer nem ilyen. Partra szavazol, ok meg azt tesznek oda a kormanyba es a miniszterelnoki pozicioba, akit akarnak. Ezt 4 evig megtehetik, szavazoi felhatalmazassal.

A gondolatmeneted alapjan nem lehetne szemelycsere a miniszteriumok elen sem.

DFK 2013.06.26. 09:17:00

@Robinzon Kurzor: Csakhoghy ehhez kétharmad kell, ami lássuk be nektek nem lesz. Akkor hogyan fogjátok törvényesen lecserélni az Alaptörvényt?

marko11 2013.06.26. 09:17:11

@Szárszó szépe: Nézd, akik elvtársi és jómódú apuci-anyuci háttérrel hülyéskedték végig a Kádár-rendszert, azok később sem tudtak felnőtt, érett ember módjára viselkedni, gondolkodni.
Azt pedig, hogy önerőből, munkával, szorgalommal elérni valamit, azt meg végképp nem értik.
Vagyis csak a (magyar) valóságot nem értik!

tevevanegypupu 2013.06.26. 09:19:59

@rozsé drazsé:

Gyurcsany gyozott 2006-ban, megerdemelten szavaztak ra liberalisek ugye. Sot meg Orbant is legyozte a tv-vitaban. Akkor bizony meg az antifasiszta liberalis erok sokan voltak Magyarorszagon, szolas es sajtoszabadsag is segitette hatalomra keruleset. Gazdasagi es tarsadalmi sikere nyilvanvalo, azota sem volt olyan, maximum 1919-et es 1948-a t(na jo, 1994-et)lehetne ehhez a sikerhez merni.. Azota sajnos..De talan 2014-ben ujra visszajonnek..az orszag lakossaganak szellemi szinvonala halovany jeleket mutat arra, hogy megint felszabadult legkorben elhetunk majd, ha gyoz az antifa . Hat meg ha Demszkyt is visszahoznak..akkor talan meg Farkashazy a wc-jet is felujithatna, ezzel is emelve egy esetleges szarszoi gyozelmi dzsembori fenyet.

Rogerius 2013.06.26. 09:22:00

@pipi_NL:
Romániában élő "echte" románként nem nehéz észrevennem hogy Románia jelenleg végbemenő lassu haldoklását a politikai elitt elkurvulása es az alternatíva hiánya okozza.

A román társadalom politikai kultúrájának a nagyon gyengén fejlett szintje és a hűbértársadalmi beidegződések fennmaradása egy törzsi tipusú politikai rendszert hozott létre amely saját maga szűk érdekeit szigorúan követi és önmagát beltenyészet útján sokszorosítja biztosítva ezáltal a törzsi érdekek és hagyományok folytonosságát.

Ennek érdekében a mindenkori politikai "törzsfőnökök" :
1. bevetik azt a primitív politikai marketing fogást amelynek lényege hogy a "nagyvilág az ellenségünk és csak mi de főleg én tudlak beneteket megvédeni"

2. megteremti a saját oligarhiáját...olyan törvényeket hoz amely révén a pártvezetőség és annak holdudvara törvényesen meggazdagszik.

3. az eképpen meggazdagodott oligarha pedig készséges a gazdáival, mivel muszály neki (...tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit ...)

4. a kialakult törzsi-politika eltűri az ellenzéket, egyrészt mert muszálj neki ( a világ szeme miatt no meg az ellenzék által bespájzolt kompromitálló dosszárok miatt) másrészt pedig mert szüksége van pofozóbábura, belső ellenségra akit látványosan lehet rugdosni, köpködni.

Ráadásul az ellenzék is törzsi politikai rendszerben gondolkodik és él ezért igazábol csak a hatalomra kerülés érdekli és nem érdeke felszámolni a rendszert magát.

5. a kialakult törzsi-politika nem tűri valós ellenzéket ...és a törzsi ellenzék sem örűl az esetleges konkurenciának

ezért a román politika egy végtelenűl kártékony kamu-játszma ahól ugyanazok a hétpróbás gazemberek (vagy fiatalabb politikai klónjaik) váltják egymást a végtelenségig...

No de ez Románia...remélem Magyarországon semmi effélét nem lehet tapasztalni.

marko11 2013.06.26. 09:24:53

@tevevanegypupu:
"Polgari demokracianak mar nem lehet nekifutni. Abbol a polgari mar elveszett... Ujgazdagok vannak es prolik, ide besorolva ugy korulbelul mindenkit aki nem ujgazdag... meg ami meg a parasztsagbol megmaradt, nagyon idos emberek. Ebbol kell gazdalkodni. "
FONTOS és pontos!

tevevanegypupu 2013.06.26. 09:25:44

@DFK:

Miert ne cserelhetnek le torvenyesen az Alaptorvenyt? Gyurcsany hamis koltsegvetest adott be ketszer az EU-nak is, becsapta Solyomot, 2006-ban szetverette a fidesz naggyulesrol hazateroket, semmi baja nem lett..Ezek az emberek mindent megtehetnek akar az EU tamogatasaval is..hiszen meg a demokratikus eszkozok mellozesevel is megdontenek az Orban kormanyt, Charles Gati es az azota jobbletre szenderult Mark Palmer nyiltan hangoztatta, hogy ez lehetseges..Es Vivian Reading is felajanlotta segitseget..Ahogy ok a torvenyt ertelmezik barmit megtehetnek.

DFK 2013.06.26. 09:28:27

@vantaan: Egyszerűen hazudsz, hogy a szocik és libek nem csináltak garnitúra cserét a médiában. Mindenkit, aki nem volt feléjük elkötelezett, azonnal eltávolítottak. aszocikhoz hű médiások már a választások éjszakáján letépték a nem a brancsukba tartozó kollegáik névtábláit a szobák mellől.

tevevanegypupu 2013.06.26. 09:30:25

@marko11:

Bizony az lenne. Meg mindig vannak es szerencsere elnek olyan emberek akik tudjak mi volt az, hogy polgarsag. Jo lenne, ha sikerulne valamelyest megertetni az emberekkel, hogy az ami itt Magyarorszagon liberalizmus vagy szocialdemokracia cimen folyik eppen azt akadalyozza meg, hogy valaha is polgari demokracia legyen..a szo hagyomanyos ertelmeben.

DFK 2013.06.26. 09:30:48

@tevevanegypupu: talán ennyire nem menne símán. Ezért mondom, nagy baj, hogy 90-ben elmaradtak az akasztgatások.

sötéthülye.tahóbarom 2013.06.26. 09:32:27

Igen, az MSZP és környéke szánalmas.

Nem, sajnos még ez sem jelenti azt, hogy a Fidesz egy fikarcnyival is jobb. A Fidesznek sikerült végrehajtania azt a hihetetlen bravúrt, hogy még egy ennyire szánalmas MSZP-nél is sokkal rosszabbak. Hogy az MSZP ennyire szar, az csak azt indokolja, hogy hogyan képes még mindig a Fidesz vezetni a listákat, miközben pedig a többség leváltaná őket.

De az ország igazi szégyene az, hogy egy ilyen környezetben nincs senki, aki képes lenne egy olyan párttal és programmal előállni, ami épp csak annyit tud, hogy a józan ész minimális szintje megvan benne, és ezzel besöpörné mindazok szavazatait, akik lecserélnék a Fideszt, de rohadtul nem az MSZP-re. Ha ennyit se tud ez a szegény ország kitermelni, akkor nagyon rossz lesz neki.

amc 2013.06.26. 09:33:07

@1000bocs: +1 ezt ennél szebben nem lehetett volna ábrázolni. a legütősebb komment, amit a témában olvastam! :)))

vantaan 2013.06.26. 09:34:51

@DFK: No sorold! Kit rúgtak ki? Tényeket ne mesét mondj.

téridő 2013.06.26. 09:35:42

Orbán nem irányít, uralkodik! (ha már az apja, az mszmps-titkár evtás annyiszor elverte, hát erre szocializálódott, ezt tanulta, nem is tehet róla)
Céljuk a magyar nép birkásítása és a közpénzek minél hatékonyabb magánosítása. A baj az, hogy ez nem fityisz-(netán maszop, netán jobblik, stb.) specifikus, hanem magyar tulajdonság. Ennyi.
Ez a magyar gerinctelen, behódoló, "mászsebébőllegkönnyebbmegélni" jellem.
Nincs remény! Nincs kiút! Nincs felemelkedés!

tevevanegypupu 2013.06.26. 09:36:39

@DFK:

Eleg lett volna a kozeletbol valo orokre kitiltas, kisnyugdij es az allami vagyontol szamuzetes nagyon messzire. Mondjuk Recskre, ott mar ugyis felbehagyattak anno a munkalatokat..

tevevanegypupu 2013.06.26. 09:36:39

@DFK:

Eleg lett volna a kozeletbol valo orokre kitiltas, kisnyugdij es az allami vagyontol szamuzetes nagyon messzire. Mondjuk Recskre, ott mar ugyis felbehagyattak anno a munkalatokat..

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 09:38:44

@semmiextra:

"Mindenki azt írhat amit akar, de egy normális országban ennek vannak következményei."

Vö.: Sajtószabadság. :)

sötéthülye.tahóbarom 2013.06.26. 09:41:19

@Bogyó 2: "Ez a mondat azért eléggé árulkodó. Benne van, hogy 50 fölött az emberek alapvetően hülyék, ne vegyenek részt a politikában vagy a közvélemény-formálásban. Magyarul a huszon- és harmincvalahány évesek szarják a spanyolviaszt."

Szerintem a poszt szerzője nem írt ilyet, pedig volna benne igazság. Természetesen vannak zseniális 70 évesek, meg síkhülye harmincasok is, de általában azért az 50 fölöttieknek kevesebb fogalmuk van a világ mai működéséről. Ez választókra és "szak"politikusokra egyaránt igaz.

Én kimondottan szimpatizálnék egy fiatal üzletemberekből meg matematikusokból összerakott párttal.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 09:46:51

@Peterpapo:

"Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sajtószabadság, amiért harcolnak és szót emelnek akár Farkasházyék, akár a Klubrádió, nem azt jelenti, hogy a sajtónak mindent szabad, hanem azt, hogy a sajtó, ne legyen kézi irányítású és ne a kormány mondja meg, hogy miről írhatnak és miről nem."

Vö.: "'A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent "Betelt a pohár" című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését' - áll a kormány MTI-hez eljuttatott közleményében.

Emellett az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül a kormányfő arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban." (index.hu, 2009-ből)

Kézivezérlés, blablabla... :)

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 09:47:56

@dr Kangörény:

"Az, hogy a balosok partvonalon kívülről kibicelnek."

Jelenleg igen. De korábban?

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 09:51:12

@téridő:

"Ez a magyar gerinctelen, behódoló, "mászsebébőllegkönnyebbmegélni" jellem.
Nincs remény! Nincs kiút! Nincs felemelkedés!"

Attól, hogy te ilyenné szocializálódtál, még nem kell az elkeseredésedet másokra is ráverni.

Karcolt lendület 2013.06.26. 10:07:14

@Lindalinda:
Látom, te vagy a célcsoportja ennek a bullshitnek.
Megsúgom: Orbánnál a "magyarok" a "mi fideszes oligarcháinkat" jelenti, nem úgy en bloc a magyarokat. A hatalmas szabadságharc azt jelenti, hogy most csak a saját offshore lovagjainknak hagyjuk, hogy korrumpáljanak minket és megírják a minisztériumok helyett a törvényeket, nem úgy általában bárki arra tévedőnek (pl. akár egy multinak) hagyják, hogy lefizesse a döntéshozókat és törvényírókat. Orbánék még saját volt híveikkel is hagynak mérhetetlenül kibaszni, ha valamely fideszes vagy Fidesz közeli hatalmasságnak az az igénye.

@poszt kritizálóinak:
Úgy látom, ti sem értitek, miért nem tudnak profitálni a szárszói társasághoz közeli politikai alakulatok a Fidesz elkúrásából, és a state capture-ből. Pedig nagyon egyszerű: azért mert ez a társaság pontosan ugyanazt csinálta, mint a mostani fideszes elit: ugyanúgy nem túl szakmai alapon megítélt állami támogatásokból éltek, ugyanúgy nem a teljesítmény, hanem a politikai megbízhatóság alapján tolták a haverokat, ugyanúgy megvédték a saját politikai oldalnak bármilyen hülyeségét, pofátlanságát, lopkodását, harácsolását, ugyanúgy nem volt bennük semmiféle önkontrol és önreflexió (szemmel láthatólag ez most sem erősségük). A más véleményeket ugyanúgy nem érvekkel, hanem a vitapartner diszkvalifikálásával akarják kezelni (nácizás, komcsizás, mindenféle karaktergyilkolászás). Ez persze szoros összefüggésben van az önreflexióra való képtelenséggel. Ez a fajta viselkedésük vezetett a következmények nélküliséghez, ami a Fidesz kétharmadhoz és ahhoz, hogy Fidesz és a haveri újságírók, "értelmiség" pont ugyanezen a nyalonc, szervilis módon támogassa a NER-t.

Na ezért futkározik volt fidesz-támogatók hátán a hideg Farkasházytól és a brancsától: mert ezek ugyanazok pepitában, mint a Kerényi, Markó, századvéges társaság. Ugyanaz a féltudású, szakmai teljesítményre szolidan képes, különösebben erős morális alapokkal nem rendelkező, így csontig benyalásra roppantul alkalmas "elit". Ugyanúgy képtelenek arra, hogy a saját politikai elitjüket a kompromisszumos megoldások keresésére sarkalják és úgymond gyakorlatias, praktikus kormányzást várjanak el (azaz hogy tervszerű, kiszámítható, a józan észt az ideológiai csőlátás elő helyező, az emberiség által az évszázadok során projektmenedzsment címszó alatt felhalmozott tudást felhasználó kormányzás legyen). Azaz pont ugyanannyira nem segítenek egy élhető ország megteremtésében, mint a mostaniak.

Na ez a gond ezzel a szárszói társulattal.

Karcolt lendület 2013.06.26. 10:14:14

@avanivi:
"Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!"

Na, elmész a büdös picsába.

Peterpapo 2013.06.26. 10:14:52

@pocaklakó minimanó:

Látod? Én mondtam. Nem érted hogy mi az a sajtószabadság. Amit Gyurcsányék csináltak, az nem csorbítja a sajtószabadságot. Akkor csorbította volna, ha nem az előfizetést megszüntetését kérte volna, hanem az újság beszüntetését és nem kérte volna, hanem utasította volna az illetékeseket, hogy tegyék meg. Illetve akkor, ha odaszólt volna a szerkesztőségebe, hogy mit szabad megírni és mit nem. Ahogy Orbánék teszik. Érted? A hirdetések beszüntetése sem a sajtószabadságot csorbítja. Ettől még írhatnak, amit akarnak, csak csökken az olvasótáboruk. Ennyi.

politikus-omm 2013.06.26. 10:23:13

@Karcolt lendület: 'ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!'

Számból vetted ki a szót. Kern, Verebes, Alföldi, Stohl hol van? Beteget jelentett?

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 10:28:12

@Peterpapo:

Rendben. Akkor ezt elteszem későbbre, mert biztos vagyok benne, hogy felhasználható lesz - bár sokan nem fognak neki örülni. :)

Karcolt lendület 2013.06.26. 10:33:42

@politikus-omm:
avanini haverodnak gratuláljál, ne nekem, ő írta ezt a méretes faszságot. Nem Farkasháziékról írta, hanem úgy mindenkiről, akit megszivatott ez a kormány. Azok közt meg bőségesen van még olyanok is, akik rájuk szavaztak, úgyhogy nyugodtan el lehet tolni a biciklit ezzel a trafikosmentegető szöveggel a halál faszára.

A listázás pedig ugyanaz a módszertan, mint a szárszóiaké: nem azt nézzük, ki mennyire jó szakmailag, hanem hogy eléggé dörgölőzik-e az általunk kedvelt oldalhoz.

DFK 2013.06.26. 10:35:38

@Peterpapo: Akkor ugye az is helyénvaló lenne, ha most kérnék arra az állami, önkormányzati tulajdonú, résztulajdonú cégeket, hogy ellenzéki sajtóorgánumban ne hirdessenek..

Ugye az hozzátartozott, hogy a Népszavát pl hirdetésre méltónak ajánlották. Vagyis nem gazdasági, hanem politikai szempont vezette a döntést. Nem direkt tiltással, hanem gazdasági úton akarták megfojtani a Magyar Hírlapot. gondolom ez is helyes szerinted. Csak akkor ne sírdogálj, ha a balos újságok most nehéz helyzetben vannak; nem történik velük semmi rossz, ugye?

politikus-omm 2013.06.26. 10:38:47

@Karcolt lendület: ''A listázás pedig ugyanaz a módszertan, mint a szárszóiaké: nem azt nézzük, ki mennyire jó szakmailag, hanem hogy eléggé dörgölőzik-e az általunk kedvelt oldalhoz.''

Pontosan. A szárszói müvészemberek mind a kommunizmusban szerezték 'szakmai' hírnevüket. Igy is kell bánni velük.

Peterpapo 2013.06.26. 10:40:59

@1000bocs:

"Sajtószabadság: hát persze hogy kidobhatja. Ki nem zs@rja le. Viszont ha nagy nyilvánossággal világmegváltó kerti bulit szervezel, amire meghívod a prominenseket és a sajtót is, UTÁNA NEM JÁTSZUNK KIDOBÓSAT VAZZE! "

Miért ne dobhatna ki bárkit, aki a véleménye szerint nem úgy viselkedik, ahogy azt illene? Ennek semmi köze a sajtószabadsághoz, mert mint mondottam volt a sajtószabadság nem azt jelenti, hogy a sajtónak mindent szabad. Ahogy a demokrácia sem azt jelenti, hogy abban mindent szabad. Azt jelenti, hogy mindent szabad, amíg azzal nem sértesz másokat. A demokrácia nem arról szól, hogy nincsenek törvények, szabályok, hanem, hogy azokkal nincsenek az emberek teljesen lekorlátozva.

Peterpapo 2013.06.26. 10:45:41

@DFK:

Kérik. Illetve nem azt kérik, hogy valahol ne hirdessenek, hanem hogy csak bizonyos cégekkel hirdethetnek. Továbbá Gyurcsány csak egy lapra mondta, amit mondott, de a többiben nyugodtan hirdethettek, viszont a mostaniak a teljes baloldali médiát nehéz helyzetbe hozták a kézi irányítással.

avanivi 2013.06.26. 10:53:42

@Karcolt lendület: Te meg nézd meg kinek válaszoltam,! mit írtam és kinek a mondatait idéztem ,azért tettem idézőjelbe!
Aztán írj választ annak aki ezt írta, mert én is felháborodtam rajta mint Te most.

avanivi 2013.06.26. 10:57:10

@Karcolt lendület: NEM én írtam IDÉZTEM LILNDALINDáTÓL !!!

téridő 2013.06.26. 10:57:26

@pocaklakó minimanó: Igazad van, optimizmus kellene, csak az a baj, erre semmi ok nem mutatkozik.
(hacsak azok közé nem tartozik az ember, aki valóban nem fizet adót, és mégis minden juttatást magáénak tudhat, és még a neoprivatizációból is részesedik - bocsi, én nem tartozom ezek közé és sok évtizede ismerem a magyar jellemet, egyéb népekkel összehasonlítva is) Ám akkor is igazad van, fölfelé kell nézni, nem lefelé. Sok erőt hozzá!

Mészáros Laci 2013.06.26. 10:57:53

@Karcolt lendület:

...a második bekezdéstől lefelé elég hasonlóan látom, az elsőt (amit megsúgsz :-) ennél alaposabban vesézte már valamelyik konzi blog: a 98-02 ciklust követő bukásból Orbán nem azt szűrte le, hogy kevesebb arrogancia kellene, hanem azt, hogy a száz százalék lojalitás az egyedüli belépő, és minden más csak ezután jöhet. Az se baj, ha nem ért hozzá, csak legyen lojális. Aki csak 99%-ban lojális, az már ellenség.

Peterpapo 2013.06.26. 11:01:12

Azért az is megér egy misét, hogy a sok jobboldali, most hogy hőbörög a szegény index-es fiúk miatt. Amiatt az index miatt, akit maguk között csak zsindex-nek hívnak és elfogultnak tartanak. :)

Peterpapo 2013.06.26. 11:02:34

@pocaklakó minimanó:

Tedd el jól! De nem ártana, ha meg is fogadnád és hasznosítanád is a tudást! :)

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 11:04:07

@téridő:

"...és sok évtizede ismerem a magyar jellemet, egyéb népekkel összehasonlítva is..."

Ezekre szokták mondani, hogy a franciák békazabálók, az olaszok macskát esznek, a kínaiak meg mindent. Elvégre ez is ismeret.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 11:04:50

@Peterpapo:

"...a tudást!"

Merj szerény lenni! :)

HgGina 2013.06.26. 11:11:06

Az első képen ki az a szottyadt múmia, akinek kifolyik a gusztustalan hasa abból a hihetetlen divatos neccfelsőből?
Ki kellett mennem tőle hányni.

avanivi 2013.06.26. 11:15:54

@Karcolt lendület:

A tegnapi hozzászólása egy részletét idéztem ide ennek a kis zoknielmének,itt van az egész !

" Lindalinda 2013.06.25 19:20:11
Orbán minden károgás ellenére elérte, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól. Már csak ezért is megérdemel még 4 vagy 8 évet a hatalomban. Hogy felvirágoztassa az országot.

Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!

Visszatérve Szárszóhoz. Én megértem a blog író őszinte elkeseredettségét, még nekem is sajnálatra méltónak tűnt az ott összegyült bagázs, pedig én amúgy utálom őket.

Ők assszisztáltak a deviza-hitelezéshez, a nagyon káros liberális morál törvényesítéséhez, a rabló magánnyugdíj pénztárak létrehozásához és még sok minden rosssz és káros dologhoz.

Mára tényleg egy nevetséges, gyülevész csűrhe, szerintem egymást is baromira utálják. Talán jobban, mint mi őket!"

politikus-omm 2013.06.26. 11:18:23

@HgGina: Pedig az összes divatcézár zsidó mint Heller. De úgy látszik csak a gójok pénzére mennek, mert Heller nem sokat költött náluk az fix.

Gilinggalang 2013.06.26. 11:18:39

én aztán igazán nem vagyok nagy kormánypárti, de ez a rendezvény ez valami borzasztó.

Nem kellemes dolog, ha az ember felett eljár az idő, de ha ezt valaki nem látja be, az viszont már az extraszánalmas kategória.

téridő 2013.06.26. 11:22:49

@pocaklakó minimanó: :) Még nincs itt az ebéd ideje! (még alkotni is kell addig egy-s-mást - legalább is az én értékrendemben)

Peterpapo 2013.06.26. 11:24:21

@pocaklakó minimanó:

Okosságomnál, szépségemnél, erősségemnél, ügyességemnél és bátorságomnál már csak a szerénységem nagyobb. :)

Egyébként szerénynek kellene lennem, vagy ne gondolkodjak?

genyamagyar 2013.06.26. 11:39:32

Elolvastam az előző cikket Szárszóról. Az Indexnek valami komolyabb újságírókat(?) kellett volna odaküldeni, mert akiket küldött, azok leginkább valami füvező, bulizós, részeg és önmagukat kereső tinédzsereknek látszódtak, nem komoly embereknek. Megjegyzem, ez abból is kiderül, hogy wc-t fényképeztek. Legközelebb mit fognak lencsevégre kapni? Ahogy Farkasházy kutyája kinyomja a barna macit?

Szóval kilóg a lóláb: az Index egyértelműen prekoncepcióval és a lejáratás céljával ment oda, illetve íratta e cikkeket. Nincs ezzel semmi gond, nyalják csak a fidesz seggét, de ne tekintsék magukat függetlennek.

Ja, és várom a fényképet Kósa vagy Bayer zsóti, esetleg Rogán Antal wc-jéről.

vantaan 2013.06.26. 11:41:53

@genyamagyar: A két "Budiczer" dijas újságíró valójában kém volt. A Zindex kémei , feladatuk kideríteni van-e hamis-hasmenése Bajnai Gordonnak és ha van akkor???
De lebuktak mint ....na ki is .... mint aza Zamerikai elnök, de nem a Zobama. Akkor tudod már a Nixon.
A kiképzésükkel volt a baj! Az oktató film csak rész kérdéseket tett fel s a válasz a levegőben hagyta szellentés formájába. Marha bűzös volt ...
A következő oktató film címe : A Zindexes Fijjuk nyakig a szarba címmel kerül vetítésre. Előszót mond Tóta W - Horn Gábor melyben a magyarosch budiliberalizmus szépségeit ecseteli. Utólag mindenki más mosakszik!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.26. 11:42:09

@Mészáros Laci: Orbán azt szűrte le, hogy legalább olyan g*cinek köll lenni, mint az ellenség.

Sikerült. :)

genyamagyar 2013.06.26. 11:48:57

Az ország romokban, az árak az egekben, az ország presztízse a béka feneke alatt, az emberek nyomorognak, munkahely nulla, pusztul az ország.

Eltekintve attól, hogy milyen a szárszói felhozatal, ha nincs más aki leváltsa a fideszt, akkor nekik kell!

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 11:54:35

@Peterpapo:

"Egyébként szerénynek kellene lennem, vagy ne gondolkodjak?"

Szerénynek kellene csak lenned. A másikat úgysem teszed.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 11:57:26

@genyamagyar:

"Szóval kilóg a lóláb: az Index egyértelműen prekoncepcióval és a lejáratás céljával ment oda, illetve íratta e cikkeket. Nincs ezzel semmi gond, nyalják csak a fidesz seggét, de ne tekintsék magukat függetlennek."

Számomra a függetlenség csimborasszója a drágajóbolgárúr nyelvcsattogásos-kenetteljes alákérdezése és nemzetmentő olginővér kíméletlen faggatózása a 'zátévén.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 11:58:24

@genyamagyar:

"Az ország romokban, az árak az egekben, az ország presztízse a béka feneke alatt, az emberek nyomorognak, munkahely nulla, pusztul az ország."

Vállald be, hogy beszélsz róla! Akarsz róla beszélni? Miért csak erről akarsz beszélni? :)

Mészáros Laci 2013.06.26. 11:58:56

@Hepci:

...de azért belátható, hogy a szarság-versenyben a győztes sem túl szimpatikus :-)

nu pagagyí 2013.06.26. 11:59:51

Engem jobban érdekelne, hogy mi hangzott el Szárszón, de ezt, mocskolódáson kívül érdemi mondanivalót nyomokban sem tartalmazó jobboldali blogból és az állampárt által kisajájított szervilis közmédiából soha nem fogjuk megtudni.

Van azért egy problémája az ideiglenesen hatalmat gyakorló dölyfös jobboldalnak. A választók nagy része mélyen hallgat szimpátiájáról. Valószínűleg a primitív jobboldali pártpropaganda, a kisajájátított állam eszközeivel történő, nem is leplezett nyílt megfélemlítés, a mindent átható egizsztenciális fenyegetés miatt van ilyen csend. Nem hiszem, hogy becsületes jobboldaliak önként szeretnének szolgák lenni saját hazájukban, lemondva minden személyes jogukról. Tőlük is megvonták alapvető jogaikat, cserébe kegyajándékokkal tömik be a szájukat. Ők a kiszolgáltatott áldozatai a mindent átható állami gyámkodásnak, nincs már szabad akaratuk. Ami épül az nem egy polgári Magyarország, észre kéne venni.

Mészáros Laci 2013.06.26. 12:02:11

@genyamagyar:

A WC-ről készült fotó otrombaság volt, az indexes fijjug valahol elvesztették a kontrollt.

De ezzel a szárszói találkozóval nem a WC volt a porbléma. A megjelentek 95%-a a szoci imotencia emblematikus alakja volt, az 5%-ba tartozik mondjuk Puch László meg Bajnai Gordon.

Mészáros Laci 2013.06.26. 12:05:27

@nu pagagyí:

"Engem jobban érdekelne, hogy mi hangzott el Szárszón"

Alapvetően: semmi új. Mind az összes baloldali ellenzéki párt (kb hat darab) továbbra is azt vallja, hogy a többiek sorakozzanak fel az ő háta mögött. Programjuk egy pontból áll: le kell váltani Orbánt, ami kb azt jelenti hogy ötletük nincs, a zsákmányhoz szeretnének hozzáférni. Puch László.

Namost erre szavazzak...?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.26. 12:06:11

@Mészáros Laci:
Mint egykori Fidox-támogató ('90-es évek) szégyellem is magam miattuk.
Bár ahhoz talán élő adásban kellene seggbe kúrniuk 12 éves éves gyerekeket az Erzsébet téren, hogy elmenjek szavazni a lecserélésükre mondjuk Mesterházyval...
Így aztán van, ami volt.
Szar.

Mészáros Laci 2013.06.26. 12:08:38

@nu pagagyí:

"A választók nagy része mélyen hallgat szimpátiájáról."

- Szerintem nem a félelemtől, inkább az lehet, hogy nincs szimpátiájuk. Mert senki nem szimpatikus.

"Tőlük is megvonták alapvető jogaikat"

Ugyan, ezek a tragikus túlzások.
Milyen alapvető jogodat vonták meg?

"Ami épül az nem egy polgári Magyarország, észre kéne venni. "

Valóban nem annak látszik, de a közhangulat leginkább az, hogy "kit érdekel." Szomorú, hogy ebből minden impotenciája ellenére mégiscsak a radikális jobboldal jöhet ki jól.

ingyenebed 2013.06.26. 12:11:49

namost én is azt gondolom, hogy ez a rendszerváltó értelmiségi generáció már megkopott és nem hozzám beszélnek, hanem valaki nemtudomkihez, tán a nyugdíjasokhoz.

deviszont az a hiperbunkóság amivel itt a titán indexesek meg egyéb nulla senkik ehhez hozzáálltak, az kiakaszt engem is, pedig messze vagyok az öregségtől.

szóval a wc meg a Heller Á kép nem kéne.

én azt gondolom, hogy egy ilyen laknerdávid egy Heller-hez képest egy nulla. és majd ha felmutat egy olyan életpályát, akkor fikázza, azt gondolom.
lehetne ugye Heller gondolataival vitába szállni, miért ne? csak ahhoz meg ész kéne, kedves dávid meg műveltség, az meg ugye nincs. úgyhogy marad a kisiskolás röhögcse, hogy milyenhülyénnézmákiatanárnőabbaatopba.

ennyire tellik, ez van.

merugye kedves dávid, pont a mi generációnknak kéne átvenni a stafétát a szárszóiaktól, ugye, ha belegondololsz b+.
csak nem tudjuk, mert nekünk nincsenek Heller Ágneseink, csak laknerdávidjaink, törökgáboraink, mrázágostonsámueljeink vannak. Lsd még Ormos Mária véleményét a fiatal egyemisták alaptudásáról, vagy Debreczeni József véleményét az ifjú bakelitpolitológusokról.

amúgy mind Farkasházynak, mind Hellernek sztem volt egy olyan összességében szép gazdag és izgalmas élete, hogy én inkább irigylem őket ezért, és azt gondolom, hogy ilyen élete egy laknerdávidnak soha nem lesz. még le sem fogják tiltani, mint Hellert, mivel orbán pontosan tudja, hogy az ilyeneken még letiltani sincs mit. ahhoz ugyanis veszélyes gondolatok kellenének, vagy legalább gondolatok úgy általában.

politikus-omm 2013.06.26. 12:12:00

@nu pagagyí: 'Engem jobban érdekelne, hogy mi hangzott el Szárszón'

- Ezeknek az arcoknak azt sem hiszik el amit kérdeznek.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 12:14:37

@nu pagagyí:

"...a kisajájátított állam eszközeivel történő, nem is leplezett nyílt megfélemlítés, a mindent átható egizsztenciális fenyegetés miatt van ilyen csend."

Már majdnem Blikk-színvonaló rettegde. Lehet még belőled bulvárzsurnaliszta, ha igyekszel.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 12:16:26

@ingyenebed:

"...vagy Debreczeni József véleményét..."

Ne rémiszd meg az ártatlanokat egy ilyen horrorisztikus képpel. :)

Mészáros Laci 2013.06.26. 12:17:48

@Hepci:

Hát én kb úgy vagyok ezzel, hogy az ún baloldali pártok nagy részének nincs cselekvési programra lefordítható jövőképe. Technikai ötleteik vannak, amelyek egy része támogatható, másik része szamárság. Összességében az maradt, ami kb a hetvenes évek óta volt: zsákmánypárt.

Valami jövőképe volt az LMP-nek, de már elfelejtettem, és szerintem ők is.

Az ún. jobboldalnak van egy jövőképe, igaz, nem túl koherens, de megpróbálják cselekvési programra lefordítani, aminek egy része támogatható, másik része szamárság. A jobboldal vezéralakjának személyiségzavarai miatt (erőszakba hajló türelmetlenség, paranoia) azonban kialakult egy gondolkodási "beltenyészet", rengeteg torzulással. A lojalitás mindenek elé helyezésével pedig komoly zsákmánypárt rakódott rá.

De ez csak az én véleményem, és mivel kutyaugatás nem hallik az égig, csak azt tehetem, hogy nem másoktól várom a változások elindítását. Mindenki a saját portájának a gazdája. Változni csak alulról lehet.

Mészáros Laci 2013.06.26. 12:21:46

@ingyenebed:

" és azt gondolom, hogy ilyen élete egy laknerdávidnak soha nem lesz"

...ezt honnan lehet tudni? hogyan hasonlíthatsz össze két generációnyi különbségből két embert, két életpályát?

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 12:21:49

@Mészáros Laci:

"Az ún. jobboldalnak van egy jövőképe, igaz, nem túl koherens, de megpróbálják cselekvési programra lefordítani, aminek egy része támogatható, másik része szamárság. A jobboldal vezéralakjának személyiségzavarai miatt (erőszakba hajló türelmetlenség, paranoia) azonban kialakult egy gondolkodási "beltenyészet", rengeteg torzulással. A lojalitás mindenek elé helyezésével pedig komoly zsákmánypárt rakódott rá."

A problémájuk az, hogy a beltenyészet nélkül meg nem tudnák véghez vinni, amit meg akarnak tenni, mert a ballib bagázs nem kíméletes. Amúgy meg tök gáz, hogy a kritikamentes és gondolkodásmentes beltenyészettel kell küzdeni a kritikamentes és gondolkodásmentes ballib beltenyészet ellen.

pocaklakó minimanó 2013.06.26. 12:24:09

@Mészáros Laci:

"...ezt honnan lehet tudni? hogyan hasonlíthatsz össze két generációnyi különbségből két embert, két életpályát?"

Tök könnyű. Hogy csinálják a rajongók? A' enyimé jó, a tiedé meg rossz.

Ez oldalfüggetlen.

Sárga Király 2013.06.26. 12:24:31

"Heller Ágnes-kép nem kéne?" Aztán miért, ciki? Ha ő nem érezte magát annak, nehogy már az Indexen verjük el a port. Egyébként láthatólag senki nem érezte kínosnak saját jelenlétét, a bajok pedig itt kezdődnek.

Azoknak a képzetteknek pedig , akik szerint egy Fidesz-gyűlésről is kidobták volna az ellenzéki sajtót, tehát nincs semmi gubanc - hogy is álltok ti az erkölccsel? Fújfúj, sajtószabadság-ellenes Viktor, de ha neki szabad, akkor a balosoknál is elfér?

Peterpapo 2013.06.26. 12:34:30

@pocaklakó minimanó:

Ha nem tenném, úgy látnám a világot, ahogy Te is. :)

politikus-omm 2013.06.26. 12:36:17

@Sárga Király: Milyen ellenzéki sajtót? Az mszmp-nek az Index mint liberális portál jóbarát, az egyik legmegbocsátóbb velük.

Itt nem erről volt szvsz szó Fakash.-t egyszerüen feldühítette a 2 hülyegyerek. Meg hát frusztráltak a ballibek ami az ő helyzetükben érthető.

genyamagyar 2013.06.26. 12:37:43

@pocaklakó minimanó: Hát aranyom, ez a válasz annyira gyenge volt, mint egy lepkeszellentés Teddy wc-jében... :)

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.06.26. 12:40:41

Még a végén megsajnálom őket :D annyit szívatják szegényeket, mondjuk "érdekes" , hogy az indexes, hávégés, stb. "fiatal"-gonzó-nyugatosch- újpéteres csapat csak most teszi ezt, most lettek (csak) teljesen vállalhatatlanok számukra?Jobb későn mint soha.

röf 2013.06.26. 12:43:05

Sokat dobott volna az összhatáson, ha közösen eldalolják az Amuri partizánok dalát, de végül is eb aki bánja….
Fölsorakozott az élcsapat, Che Guevara és Kun Béla hiányzott a deszkákról.

Azért az a vizuális hatás, amit prof. Dr. Heller Ágnes dr, a liberátorok etalonja nyújtott, nehezen heverhető ki.
Kiskorúaknak még szülői felügyelet mellett sem ajánlott, és cáfolja az emberi testről a biológia órán tanultakat.

Pályaelhagyó autóversenyző 2013.06.26. 12:43:23

@Peterpapo: ja, hat te nyilvan lemaradtal az orsosviktorozo antifasiszta kommentelokrol. az a musor kabe 10 eve megy, szoval lesz meg idod megszokni a 'ha a helyzet megkivanja, meg a jobbos is vedelmebe veszi az indexet' dolgot. ami valoban erdekes, tekintven a 2002-es kormanyvaltasban kifejezetten aktiv szerepet vallaltak (lasd kamu kotelezes)
---
mas. en azert azt hittem, hogy ez az 'onkinevezett ertelmisegi brancs' tema a kilencvenes evekben kifulladt, akkor volt tele a parlament mindenfele eltevedt szinesszel es hasonlo entitassal. persze egy galvolgyinek, bajornak vagy dopemannek nyilvan megalapozott tarsadalompolitikai velemenye van, ez nem vitas...

röf 2013.06.26. 12:43:49

Sokat dobott volna az összhatáson, ha közösen eldalolják az Amuri partizánok dalát, de végül is eb aki bánja….
Fölsorakozott az élcsapat, Che Guevara és Kun Béla hiányzott a deszkákról.

Azért az a vizuális hatás, amit prof. Dr. Heller Ágnes dr, a liberátorok etalonja nyújtott, nehezen heverhető ki.
Kiskorúaknak még szülői felügyelet mellett sem ajánlott, és cáfolja az emberi testről a biológia órán tanultakat.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.06.26. 12:44:05

A mandarínertől mikor várhatunk egy hasonló kommingótot?^^(Természetes nem az aczélos ellenzéktől hanem az aczélos .... ;) )

Parajpuding 2013.06.26. 12:45:14

Jé még mindig rágják a szart a bloggerek szárszó kapcsán. Nem unjátok még?
Ettől függetelenül akárhogy nézzük, a magánrendezvényen való megjelentek közül a legutolsó is valaki. Hát te kedves Lakner Dávid kijaf*sz vagy azonkívül, hogy egy senki?

Parajpuding 2013.06.26. 12:48:22

@röf: te annyira sötét vagy, mint a néger segge éjfélkor a szenesládában. Ha egyszer átviszed az elemi képzés második osztályának szintjét, számold össze, hány komcsi van a fideszben, amit naponta körbenyalsz bértollnokként.

politikus-omm 2013.06.26. 12:52:20

@Parajpuding: 'Ettől függetelenül akárhogy nézzük, a magánrendezvényen való megjelentek közül a legutolsó is valaki.'

- Hát pont ez az. Mindenki Tuggyukki.

Peterpapo 2013.06.26. 12:54:13

@Pályaelhagyó autóversenyző:

Nem értem az összefüggést. Adott egy internetes oldal, amit alapvetően rühellnek a jobboldali szavazók és nem tartják hitelesnek, de amint a baloldalról írnak valami rosszat, az már rögtön hiteles és jaj szegények. Hogy jön ez ahhoz, hogy Viktort 10 éve (ha nem több) ekézik?

Sárga Király 2013.06.26. 12:57:45

@politikus-omm: Ha átfutottad a kommenteket, láthattad, többen érveltek azzal, hogy a Fidesz is ezt csinálta volna.

Tisztában vagyok vele, hogy az Index egyszerűen hülyére vette a magukat fontosnak tartó, vén komenistákat, ezért rúgták ki őket .

DFK 2013.06.26. 12:59:51

@Peterpapo: Jó, double standard: Ha jobboldali lappal csinálják, akkor okés, ha a baloldali sajtó monopóliuma sérül, az mán nem okés.

politikus-omm 2013.06.26. 13:01:57

@Sárga Király: Én sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a fidesz buliba ne engedjenek be nem szimpi újságírót.

Nekem mondjuk nem ez a bajom, végülis magánzsúr magánterületen, sokkal durvább maga a társaság és állapota.

Komolyan megsajnáltam kicsit őket. Na jó elmúlt.

Peterpapo 2013.06.26. 13:02:41

@DFK:

Két kérdésem lenne:

Ezt most mire érted?
Hol mondtam én ilyet?

röf 2013.06.26. 13:12:30

@Parajpuding:
"@röf: te annyira sötét vagy, mint a néger segge éjfélkor a szenesládában. Ha egyszer átviszed az elemi képzés második osztályának szintjét, számold össze, hány komcsi van a fideszben, amit naponta körbenyalsz bértollnokként."

De a Fidesz-komcsik már megtértek, bánják, hogy fiatal korukban megvezette őket a homokos KISZ titkár, és egyébként is imponált nekik a munkásőrök dobtáras géppisztolya.
Ma már mind templomba járnak.
Ellentétben a Teddy-Piknik résztvevőivel, akik közül a fiatalabbak vasárnaponként Németh Sándort hallgatnak, belőve mint állat.
Az öregebbek meg tolókocsi versenyt szerveznek az „Aranyalkony-ezüstvég Aggok Háza” murvás parkolójában.

zorki 2013.06.26. 13:15:34

Mára már nem elég az ellenzéket ekézni, mint ebben az esetben is teljesen jogosan tették azt a bírálók.
Legalább ennyire kritikusnak kell lennie mindenkinek a kormányoldallal is, hogy legyen kire szavazni.
Mondhatnám: SŐT!
Ha mindenki ennyire egyetért az ellenzék töketlenkedésével, annál inkább a kormányoldallal kell foglalkozni. Ahol jelentős önkritikára is szükség lenne, és változtatásokra is sok ügyben.
A további önfényezésnek ideje véget vetni.

Az amúgy balul sikerült -és nem az index miatt- szárszói találkozó még így is, vagy pont ezért is a hétvége politikai híre volt.
Az is szomorú, ahogy ehhez a közszolgálati média viszonyul. Pont annyit tudtak bizonyítani szakmaiságukból, mint a szárszói szervezők-fellépők politikai felkészültségükből.
Nincs min nevetni.

Kacsura 2013.06.26. 13:22:31

@HgGina: Hát, ha szerencséd van, eljöhet még az az idő, amikor tőled kell hánynia valakinek.

királyindiaivédelem 2013.06.26. 13:25:47

Szegény drágajóbolgárúr sem a régi már. Összekeveri a múlt összetört cserépdarabjait.

Peterpapo 2013.06.26. 13:42:42

@röf:

"De a Fidesz-komcsik már megtértek, bánják, hogy fiatal korukban megvezette őket a homokos KISZ titkár"

Persze mert már akkor sem volt semmi eszük, hogy gondolkodni tudjanak és ne lehessen őket megvezetni. Most meg H. Viktornak sikerült megvezetni őket. Csak a segg változott.

high up! 2013.06.26. 13:45:00

Szárszó egy jó nagy komcsi gyülekezet volt. Csak azt nem értem, hogy a Fidesz komcsik miért nem mentek el a szellemi testvéreikhez? A felcsúti párttitkár és fia (Győző fia Viktor), a fajtiszta komcsi családból származó Kövér, avagy az MSMP-s kormánybagázs, Matolcsi, Hoffman Rózsi, Martonyi, Pintér, Schmitt pulika, vagy a Népszabós Szellemiroggyant Birkamenetelő serege a Bayer, Bencsik meg a tönbbi.

Tudja valaki, hogy itt és most egyik marcista miért lövi a másik marcistát?

tevevanegypupu 2013.06.26. 13:47:25

@ingyenebed:

Attol tartok maganak kellene tajekozodni kicsit fent emlitett es irigyelt peldakepeinek multjat. Mondjuk. Ami Heller Agnes kulsejet meg Farkashazy wc-jet illeti az tulajdonkeppen tenyleg mindegy. Azt mutatja..amit mutat.

politikus-omm 2013.06.26. 13:47:53

@röf: ''Ellentétben a Teddy-Piknik résztvevőivel, akik közül a fiatalabbak vasárnaponként Németh Sándort hallgatnak, belőve mint állat.
Az öregebbek meg tolókocsi versenyt szerveznek az „Aranyalkony-ezüstvég Aggok Háza” murvás parkolójában. ''

Hehehe.

Karcolt lendület 2013.06.26. 13:50:04

@avanivi:
Bocsánat, ezt én is csúnyán benéztem.

seahawks 2013.06.26. 14:13:14

jó kis írás. nekem is hasonlóak jutottak eszembe, mikor olvastam a cikket az indexen erről a buliról. szánalmas egy brigád. önmaguk paródiái.

alapvetően liberális beállítottságúnak tartom amgam, de tuti a fideszre fogok szavazni jövőre, ha egyáltalán elmegyek.....

alegszomorúbb az egész országban, hogy tényleg nincs orbánnak alternatívája. sokmindent nem csinál jól, de legalább csinál valamit.

nu pagagyí 2013.06.26. 14:16:06

@pocaklakó minimanó: Miről is van szó? Mondjuk arról, hogy minden tanárt kötelezően besoroznak egy "megbízható" káder által irányított álkamarába. Minden szövetkezetet, melyeknek tulajdonos-tagjai magánemberek, egy hasonló állami szerv alá. Minden köztisztviselő eleve gyanusított lett, korlátlanul lehallgathatják. A bíróságok függetlenségét Szájernére bízzák, a szólásszabadságot egy fideszes pártbizottság felügyeli alkotmányos intézménynek álcázva. A közpénzekről való érdeklődás rosszhiszemű adatkérés lett, még jó hogy nem büntetik. Az önkormányzatok kijáró-hivatallá alakulnak, anyagi forrást csak seggnyalással szerezhetnek, igaz jogosultságaik már lassan csak a segélyezésre terjednek ki: iskoláik, egészségügyi intézményeik, kulturális intézményeik nincsenek, területüket kénye-kedve szerint csökkenti-növeli állambácsi. A versenypiacot szétkúrták, helyette az állam által biztosított fix jövedelmekért lehet versenyezni: koncessziókért, egyindulós pályázatokért stb., ahol a gerinctelenség és a vastagbőr az előny, nem a teljesítmény.

Az a helyzet, hogy Tőled is lopnak: lehetőségeket, szabadságot, biztonságot. Nemcsak az "ellenséget" károsítják, bár neked úgy tűnik. Megérted majd, ha kipöckölnek a tutiból, mert egy erősebb kutya szeretne nemi életet élni. De azért hidd azt, hogy nyertél és örülj, hogy ma jobb a koszt a börtönben.

Kalmár 2013.06.26. 14:28:34

Furcsa látni, hogy egyre kevésbé tud hitelesen aq gazdasági kérdésekben támadni a baloldal.
A jegybank elnök váltás egyértelműen siker. Jó, hogy Matolcsy került oda. A kamatok katasztrófa nélkül csökkenthetőek voltak. (még Fletó is belátta)
A deficit eljárás, a 3%alatti infláció, a növekvő reálbérek stbstb.

Ennek ők az ellenkezőjét produkálták.
Nem csoda ha váltottak és próbálnak valami homályos szavazófülkében rettegő baloldali tömeget vízionáni.
Azt hiszem Szárszó megmutatta tényleg, hogy a baloldali elitet felemésztette a saját hazug kicsinyes hatalomféltése.
El sem tudom képzelni, hogy valaki erős, határozottgazdaságpolitikát remél a szervilis Meserházytól, vagy Bajnaitól.
Minkettő bólogató János.

Peterpapo 2013.06.26. 14:30:02

@seahawks:

Jaj de rossz dumád van! Ha valóban liberális lennél alapvetően, nem szavaznál erre a görény társaságra. Sok mindent nem csinál jól, de valamit csinál? Valamit meg a Fletóék is csináltak, de legalább nem nézték teljesen hülyének az embert. Az is szar volt, de ezektől a belem fordul ki.

Kivlov 2013.06.26. 14:40:42

@Kalmár:

Nem is lenne tőlük határozott gazdpol.
Lenne viszont osztogatás a minimálbéreseknek hitelből. Jól megadóztatnák a bruttó 400 fölött kereső "gazdagokat." stb, stb.

nu pagagyí 2013.06.26. 14:46:07

@Mészáros Laci: Nekem sem feltétlenül szimpatikus az ellenzéki választék. De annyit biztosan állíthatok, hogy Orbánnal ellentétben, nem fognak belepofázni a legszemélyesebb dolgodba, nem fogják elvárni a gerinctelen tetszésnyilvánítást, nagyobb szabadságot hagynak mindenkinek és visszaállítják azokat az autonómiákat, amiket ez a rendszer megszüntetett. Élhetőbb volt az ország korábban és Orbán után is az lesz.

Nekem persze tetszene, hogy a mai fosztogatók meglakoljanak, de diktatúrát nem célszerű diktatúrára cserélni. Az állami poziciót viselőket és az állami cégek vezetését természetesen meg kell büntetni az irányított tenderekért, mert ők a mai törvények szerint is korrupt módon járnak el, gondolok itt például Gyulai Zsoltra, aki a helyi pártbizottságokkal egyeztet, ki nyerje a trafik-tendert. A formális nyertest viszont nem kell büntetni, nekem az is elég, ha a nevére írt vagyon társadalmilag hasznossá alakul, rá kell kényszeríteni, hogy hatékonyan forgassa a vagyont. Legyen a kitulajdonított közvagyonnak adóbefizetésben mérhető haszna nulla támogatás mellett is. Hamar kiderül majd, ki érdemelte meg az ingyen vagyont és ki nem.

Peterpapo 2013.06.26. 14:46:41

@Kalmár:

Látszik, hogy nem vagy egy gazdasági szakember. Én sem vagyok az, de annyit azért tudok, hogy mindennek van egy rövid és egy hosszútávú hatása is. Tehát, lehet, hogy rövidtávon valaminek jobb a hatása, viszont hosszútávon nagyon vissza is üthet. Meg az is igaz, hogy bizonyos mutatók jól néznek ki, viszont más mutatók meg katasztrofálisak.

ursus artos 2013.06.26. 14:48:14

@Farkasokkal táncoló: Valamelyik interjújában említi, hogy hol dolgozott egyetemista korában.
Szal legalább egy nap megvan.

Mészáros Laci 2013.06.26. 14:57:55

@nu pagagyí:

Hát amit leírtál, az kb a kádár-rendszer logikája, vagyis hagyjunk valamennyi személyes szabadságot az embereknek, és akkor nyugodtan lophatunk.

Orbán rendszere csak abban különbözik ettől, hogy míg Kádárt az 56 utáni megtorlás miatti lelkiismeretfurdalás és a lázadástól való rettegés mozgatta, Orbánnak talán inkább paranoiája van, meg küldetéstudata, és mivel igaza van, ezért ennek erővel is érvényt szerezhet. Amit te szabadságjogok sérelmének nevezel.

Mészáros Laci 2013.06.26. 15:05:30

@pocaklakó minimanó:

"A problémájuk az, hogy a beltenyészet nélkül meg nem tudnák véghez vinni, amit meg akarnak tenni, mert a ballib bagázs nem kíméletes."

Ezzel nem értek egyet, a szellemi beltenyészet ugyanoda vezet, mint a genetikai: gyorsan felszaporodó "mém", hibák továbbá (a diverzitás hiánya miatt) rugalmatlanság. Pont ezek a tünetek nagyon jól látszanak a fideszen, egyébként nem újonnan, már 93-ban is ez volt. Ha Orbán valamit a fejébe vett, azt végigcsinálta. Ha közben kiderült, hogy ez rossz ötlet volt, akkor sem korrigált, végigcsinálta a teljes vereségig.

"Amúgy meg tök gáz, hogy a kritikamentes és gondolkodásmentes beltenyészettel kell küzdeni a kritikamentes és gondolkodásmentes ballib beltenyészet ellen."

Nem kell :-) a destruktív versengésből mindig rosszul jövünk ki. Alapelvekből nem szabad engedni, az mert erkölcsi prostituálódással elért eredmények nem adnak szilárd alapot az építkezéshez.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.06.26. 15:10:01

egyébként ezek mitől értelmiség?
mert nem értenek semmihez?

vagy csak annyira értelmiségiek, mint amennyire liberális demokraták, meg amennyi bizonyíték van az evolúció elméletre
vagyis 0, semmi
csak ezt hazudják

nu pagagyí 2013.06.26. 15:13:19

@Kalmár: Nem látok gazdasági sikert. A jegybanki alapkamat csökkentését azt tette lehetővé, hogy az MNB trezorjában ott lapul még az IMF pénz, amit az előző kormány vett fel, így egyelőre nem támadják be a forintot.

A költségvetés viszont sajnos magasabb, mint az előző ciklusokban volt, tehát semmilyen spórolás nem történt, valahová elfolyik a pénz mert látható beruházás nincs, az adófizetők pénze nyomtalanul tűnik el.

Az államadóság abszolút mértékben és százalékosan sem csökkent. A költségvetési hiánycsökkentés virtuális, a hiány annyival kevesebb, amennyit már nem kell átutalni az emberek magánnyugdíjszámlájára. A megtakarítások felélése a jövőben fog gondot okozni.

A költségvetés amúgy is manipulált, az állami cégekhez helyezték át a hiány egy részét. Az állami nemfizetés magánvállalkozásokat dönt romba.

Az állami bevételekkel is gond van, az adók a teljesítőképes ágazatokat fogják vissza, gazdasági fellendülésre esély sincs. Strukturálisan semmi pozitív nem történt, az ország egyre jobban leszakad már Közép-Európától is.

A foglalkoztatottság nem nőtt, sem egymillióval, sem semennyivel. Legalább is nálunk, mert külföldön egyre több magyar dolgozik. A "reálbér" növekedés sajnos vásárlóérték csökkenéssel társul, legalább is az emberek 90%-ánál.

nu pagagyí 2013.06.26. 15:19:28

@Mészáros Laci: Nem valamennyi szabadságot, hanem szabadságot. A szabadság csak akkor teljes, ha felelősséggel társul. Mindenki tegye szabadon, amit akar, de övé a felelősség. Nincs parancsra tettem, nincs birka szemlélet, nincs hova bújni. Ez ma nem népszerű, ezért küszködik a bal-liberális oldal. Pillanatnyilag sokan reménykednek, hogy lelkiismeretük eladásával jó üzletet csinálnak. Nem sokáig lesz nyereséges a gerinctelenség, nincs annyi vagyon az országban, hogy annyian jól járjanak, amekkora a Fidesz támogatottsága.

Mészáros Laci 2013.06.26. 15:33:25

@nu pagagyí:

Szerintem túldimenzionálod a "megvásárolt" réteget, a népesség nagy része tényleg közömbössé vált a politikához kapcsolódó kérdésekben, sőt, több mint közömbössé: taszítja őket a téma.

Ennek vélhető oka a az árnyalatok hiánya; az, hogy a politikai versenytárs minden lépése egy tragédiához vezető útnak volt beállítva, idővel hiteltelenné tett minden ilyenfajta megszólalást. Tudod, van az a mese, ha sokat kiáltasz farkast, egy idő után nem vesznek komolyan, bármit is mondasz.

Nem kifejezetten rád gondolok, hanem a politikával még foglalkozók stílusára általában: átvették ezt a polarizált fogalmazást (és polarizált gondolkodást), akaratlanul is. Ha elolvasod, amit te magad írtál, te is észreveheted.

Szellemi ujjgyakorlat: meg tudod-e fogalmazni ezeket a kijelentéseket úgy, hogy ne ítéld el a fideszt, hanem egy alternatív értékrendet láss meg abban, amit a fijjug csinálnak. Persze te nem azonosulsz ezzel az értékrenddel, mert neked van sajátod. Ez is egy értékrend, az is. Nincs kizárólagos és egyedüli jó, aminek bármilyen eszközzel érvényt szabad szerezni, ahogy ezt Orbán gondolja.

politikus-omm 2013.06.26. 15:33:28

@nu pagagyí: 'Nem látok gazdasági sikert. A jegybanki alapkamat csökkentését azt tette lehetővé, hogy az MNB trezorjában ott lapul még az IMF pénz, amit az előző kormány vett fel'

- Ekkora baromságot. Nyilván ezért volt az alapkamat a duplája mert az előző kormány ugyanezzel a pénzzel nem tudta lenyomni.

Mészáros Laci 2013.06.26. 15:35:40

@nu pagagyí:

Itt van néhány pontatlanság, elkezdtem tételesen korrigálni, de fölösleges. Tulajdonképpen azt írtad le, hogy amit a fidesz csinál, minden rossz, és tökéletesen eredménytelen a kormányzásuk.

Nem fogsz ilyenkor gyanút?

nusica 2013.06.26. 17:44:37

Az öregkor erénye és előnye a bölcsesség, a méltóság, amint azt Rembrandt festményein, Shakespeare drámáiban, Weöres Sándor verseiben, Verdi operáiban látjuk.
Ezt egy helleresen elővillantott pocak tönkrezúzza. Egy aktuálpolitikai acsargás a földre dönti.
Öregek, ti nem lehettek annyira szépek, mint a fiatalok. Tartsátok magatokat ehhez, ne próbáljatok előszabadulni biológiai ketrecetekből. Mert abból nagy nevetség lesz. Ahogy azt az index bemutatta.

nusica 2013.06.26. 17:52:14

@wmiki: vannak, akik azt mondják, hogy ők a legokosabbak. A baj ott kezdődik, hogy a kételkedőket csoportosan megalázzák.

nusica 2013.06.26. 17:54:50

@Karcolt lendület: a tudatlanság leginkább akkor zavaró, ha öntelt pimaszsággal párosul. Kerényi, Pető.

nusica 2013.06.26. 17:58:18

@Karcolt lendület: ezzel a stílussal nehezen fogtok visszajönni.
Valóban nagyon sok kárvallott van. De a legnagyobb kárvallott a Hálózat. Patikusok, trafikosok, vidéki kádári oligarchátus.

nusica 2013.06.26. 17:59:13

@Peterpapo: Orbán melyik újságot szüntette meg? Mikor csorbította a sajtószabadságot?

nusica 2013.06.26. 18:01:00

@Peterpapo: most nem mindenható a Piac? :D

nusica 2013.06.26. 18:02:32

@Peterpapo: nem sajnálatból. Nehogy azt hidd. Szimplán rámutatnak a baloldal ordító önellentmondásaira.

királyindiaivédelem 2013.06.26. 19:04:53

Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek?

királyindiaivédelem 2013.06.26. 19:09:49

Az biztos, hogy ezekre az arcokra akkor sem szavaznék, ha Orbán Viktor személyesen lőné ki a szemem holnap délután. Jó duma, hogy le kell váltani Orbánt, csakhogy ennek a szövegnek az oldalvizén ezek a leszerepelt, szaros gatyájú figurák visszaevickélnek a hatalomba. Nesze neked korszakváltás.

királyindiaivédelem 2013.06.26. 20:02:36

A Farkasháziéhoz hasonló bulik országszerte vannak hétvégente, és bőszen osztják fel maguk között a hatalmat, mert teljesen biztosra veszik, hogy vissza jöhetnek ez kicsit megijeszt, remélem nem jönnek.
De ami a bulikat illeti legalább a Chivas-t, Remi Martin-t és a többi VSOP-t megvehetnék itthon az ilyen bulikra, mert tudomásom szerint nem sűrűn látni magyar zárjegyet a piákon...

királyindiaivédelem 2013.06.26. 20:29:09

Ha ez a mai magyar baloldal, akkor nyugodtan elkezdhetünk gyűjteni Orbán Viktor lovas szobrára, mert holtáig fogja irányítani ezt az országot.

Kék az ég 2013.06.27. 05:17:24

@HgGina: Nézd meg akkor Orbán tanácsadóját csak előtte egy hétig ne egyél

hetek.hu/files/2012/38/hegedus_zsuzsa.jpg

Ja, hogy ilyenkor a polgári bunkó mentalitás eltűnik es érzékenyek lesztek a női nem iránt

Kék az ég 2013.06.27. 05:23:49

@politikus-omm: No igen a divatos öltözködés aki 20 évig használ egy inget (pedig Bécsbe jár inget vásárolni, derogál neki a magyar)

kep.index.hu/1/0/328/3286/32862/3286286_1183f0bd019e02acbf247a4747f6dbe7_wm.jpg

Kék az ég 2013.06.27. 05:30:25

@genyamagyar: Azt várhatod!

Hont András is szépen elárulta, hogy most GYÁVA sz... Orbánékkal ugyanezt a stílust megjátszani, de majd ha buknak, akkor fene nagy bátor lesz beléjük rúgni úgy 20 év múlva.

Mert ugye Hont szavai szerint ezt most 90-es évekért tettek, de majd fogja a nemzeti jobboldallal is.

Most nem, ahhoz betoji, félti állását...majd ha a nép kikaparta gesztenyét es megdöntötte az Orbán-rezsimet, na majd akkor jön az index, Hornt és gúnyolódik hasonlóan mint most.

"Szerintem nem árt tisztában lenni azzal, hogy amit most ez a garnitúra kap..., azt a kilencvenes évekért és a kétezres évek elejéért kapja.

Eljön majd az idő – minél később, annál durvábban – amikor Orbán galerijén röhög majd az ország, amikor divatkonzi bérbloggerek, az államilag kitüntetett rocksztárok, a háttérintézet-vezetők (Demos! még mond valamit?), az ütődött professzorok, az összes trágyatörvényt megszavazó képviselők nem tudnak sehová megérkezni úgy, hogy ne ellentüntetők fogadnák őket."

vantaan 2013.06.27. 07:38:52

@Kék az ég: Hont András? A "budiczer-díjas"?
Istenem Tudod mennyi ilyen féreg van még? Ezek csak szarevők ,hozzá kell szokni. Nézz bele a média világába ezek ilyenek. Hont következő lépése lehet ,hogy az lesz hogy a Kossuth téren bassza meg a saját anyját. El tudod róla képzelni? Én igen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.06.27. 08:07:24

Szárszó vagy nem Szárszó, ha nekem az elmúlt húsz évben, akár csak érintőlegesen (vagy áttételesen) is közöm lett volna ennek az országnak a kormányzásához, akkor nemhogy nem exponálnám magam, nemhogy hatalmi szerepre nem aspirálnék, de, már nagyon rég, emberek közé sem mernék menni!

Mialatt 5,3 millióról 3,8 millióra csökkent a munkavállalók száma, mialatt GDP arányosan 80% körülire emelkedett az államadósság aránya, mialatt a nemzeti vagyon gyakorlatilag kézen közön elveszett: "Az egy főre jutó éves munkajövedelem 1989-ben 76 999 Ft volt, 2009-ben 499 985 Ft. Vagyis, nominális értékben a nettó munkajövedelmek 649 százalékkal emelkedtek. Ha ezt az inflációval korrigáljuk, azt állapíthatjuk meg, hogy a 2009-es szint már csak 48,8 százalékát teszi ki a húsz évvel korábbinak!"

Miről beszélünk?!

Kék az ég 2013.06.27. 08:31:44

@vantaan: Igen, olvasd el a HVG-s válasz cikkét Farkasházynak.

Annyira nyíltan leírni, hogy most betoji mind a Kormánnyal ezt megtenni mondjuk Kötcsén, de majd 10-20 év múlva - mert ugye állítólag 10 evvel ezelőtti tetteikért volt a budi ügy - ha megbuktak akkor majd fog rajtuk gúnyolódni...

Hááát... igen. Ez ám a gerinc!

Peterpapo 2013.06.27. 09:16:03

@nusica:

Nem csak egy újság megszüntetése jelentheti a sajtószabadság csorbítását és sosem mondtam, hogy Orbán megszüntetett újságot. Viszont a frekvencia elvételét elbukták.

Milyen önellentmondásra gondolsz? Arra, hogy a ti MSZP-setek szemét besúgó volt, a mienk meg rendes és szegényt megzsarolták? Ez a gondolkodás mód a fideszesek sajátja.

Peterpapo 2013.06.27. 13:44:02

@pocaklakó minimanó:

"Vö.: "'A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent "Betelt a pohár" című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését' - áll a kormány MTI-hez eljuttatott közleményében.

Emellett az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül a kormányfő arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban." (index.hu, 2009-ből)"

"Bayer Zsolt idén januárbna a cigányok ellen is kirohant, a gyáva, undorító, kártékony állatoknak nevezve őket. A publicisztika miatt számos civil szervezet, köztük Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International nyílt levélben kérte a magyarországi nagyvállalatok vezetőit, hogy határolódjanak el az írástól és ne hirdessenek Magyar Hírlapban és online felületén.

Kampányuk hatására öt cég, az IKEA, a FedEx, a GDF Suez, az Erste Bank és a CIB Bank bojkottálja a lapot, az NMHH Médiatanácsa pedig 250 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Hírlapot."

index.hu/kultur/media/2013/06/27/a_kuria_szerint_bayer_zsolt_zsidozott/

Ez nem Gyurcsány volt! :)

pocaklakó minimanó 2013.06.28. 21:46:49

@Peterpapo:

Örülök, hogy nincs ezzel semmi gond. Bízom abban, hogy hasonló módon fogsz örvendezni, ha az alcsúti patássátán kéri fel valamelyik lap bojkottjára a minisztériumokat és állami szervezeteket.

És pontosan eképpen fogsz örömködni, ha más civil szervezetek felhívására magáncégek is csatlakoznak a bojkotthoz.

Már alig várom. Ugye te is?

Peterpapo 2013.06.28. 22:31:58

@pocaklakó minimanó:

Örvendezik a fene. Inkább szomorú, hogy a média és politikusaink azzal a két majommal az élen, ide juttatták az országot. A mosolyjel nem az örömködésnek szólt, hanem Neked. Majd ha egy újság, olyan mocskos stílusban ír róla. illetve bárkiről, ahogy a Magyar Hírlapban megjelent cikkben tették, akkor teljesen jogosan fogja bojkottálni azt az újságot. Akkor sem fogok örömködni, de jogosnak fogom tartani. És itt most nem arra gondolok, hogy kritizálják a kormány, vagy akár az ő munkáját, hanem, ha olyan aljas, gennyes stílusban teszik, ahogy Bayer Zsoltika szokta.

pocaklakó minimanó 2013.06.29. 10:04:50

@Peterpapo:

"Majd ha egy újság, olyan mocskos stílusban ír róla. illetve bárkiről, ahogy a Magyar Hírlapban megjelent cikkben tették, akkor teljesen jogosan fogja bojkottálni azt az újságot. "

Nem vágod a sajtószabadságot. Sem a vélemény-nyilvánításét sem.

Nem baj.

Peterpapo 2013.06.29. 23:56:53

Szerintem meg Te nem vágod. Attól, hogy bojkottál egy újságot nem sérül sem a sajtószabadság, sem a szabad vélemény nyilvánítás.
süti beállítások módosítása