Kárpátiák – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXVI.
2013. június 06. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kárpátiák – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXVI.

karpatia.jpg

Kezicsókolom, van még az EMMI-ben olyan szakértő, aki tisztában van a kitüntetni kívánt szereplők valódi kilétével? Egy friss hír tovább apasztja ebbéli reményeinket. Nem elég, hogy szerencsétlen, a jelennél szebb múlttal rendelkező Szaniszló Ferencet is megforgatták, előbb kitüntetve, majd megkérve őt, hogy inkább adja vissza a már megkapott kitüntetését. Mindezt azután, hogy a hazai és nemzetközi pofonokat már elszenvedte emiatt a minisztérium, és leginkább a komplett kormányzat. De talán a szíriusziak vesznek Szaniszló miatt pár államkötvényt. Na.

Most úgy tűnik, a másik vitatott kitüntetés, a Kárpátia Arany Érdemkeresztje körül is problémák vannak. Úgy tűnik, nem azt a Kárpátiát tüntették ki, amit akartak. Vagy azt, de mégse. Vagy mi van?

Érdekes adatok derülnek ki abból az indoklásból, amit a 444 egy olvasója kért el a Miniszterelnökség Kitüntetési Főosztályától. A főosztály továbbította a kérdezőnek az EMMI előterjesztésének a másolatát, ami egyben a Kárpátia-kitüntetés indoklása is volt.

Az EMMI indoklása szerint a Kárpátia népszerűsíti a táncház-mozgalmat és a kulturális sokszínűséget. Szerintük a zenekar 1997-ben alakult, de a tagjai már 1990 óta táncházaznak és koncerteznek, s a zenekar Moldva és más kelet-európai régió zenéit játssza, néha gólyalábas, bábjátékos előadásokkal, utcaszínházzal is kísérletezve. Az indoklás egyúttal dicséri Petrás János művészetét és személyiségét is.

Úgy tűnik, a minisztériumnál sikerült egybegyúrni két Kárpátia zenekart. Az egyik, a korábban megalakult zenekar Kárpátia Folkegyüttesként kísérte évekig Palya Beát, de ma már nem léteznek ezen név alatt – többek között a másik banda miatt. Az indokolás azonban így is nagyrészt az ő munkásságukat méltatja. A másik pedig a 2003-ban alakult Kárpátia, az ismert sírva vigadós nemzeti rockzenekar, amelynek Petrás János az énekese.

Attól tartok, ilyen blama még nem történt egy Arany Érdemkereszt-kitüntetés ügyében. Balog Zoltán talán megint széttárja majd a kezeit, hogy nem ismeri a Kárpátia, illetve mindkét Kárpátia munkásságát? Vagy csak egy alkalmatlan tanácsadó keverte össze a kitüntetni kívánt művész munkásságát máséval? Vagy megint egy túlbuzgó nemzeti radikális beosztott akarta mindenképp a kitüntetettek között látni Szaniszlót és Petrásékat, meghekkelve a kulturális kormányzat tevékenységét?

Most komolyan, milyen már, hogy egy ilyen szintű állami kitüntetés indoklásának nagy része nem állja meg a helyét, mert az indoklás alapjául szolgáló művészeti tevékenység jelentős részét nem a kitüntetett végezte? Vagy valójában tényleg a másik, népi zenekart akarták kitüntetni, de végül Petrást sikerült? Egyik jobb lehetőség, mint a másik.

Ilyen kultúrpolitika pedig nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr595347001

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kárpátiák 2013.06.06. 14:39:02

Úgy tűnik, nem azt a Kárpátiát tüntették ki, amit akartak. Vagy azt, de mégse. Vagy mi van?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stenonis 2013.06.06. 16:12:08

@Vén Csataló:

A seggnyalást én átvitt értelemben használtam először.
Viszont neked indult be erre a fantáziád: "libsi seggekben szeretsz felkúszni a forró szarig".

Erre válaszoltam, hogy a libsi seggeket sem szeretem.

Szóval nem bennem van a hiba... ;)

A latenciát szerintem nem nagyon kellene emlegetned. De tudod, a homoszexualitás nem bűn, nem betegség. Akár regisztrált élettársi kapcsolatban is élhetsz választottaddal. ;)

Tudod, az államigazgatás sokmindenben hibázhat. Elszámolhatják a költségvetést, nem fizetik ki időben a számlákat stb.
De egy kitüntetést elcseszni az azért durva dolog.

Smittelni fogok:
Kitüntethetnénk:
"Illés Bélát a magyar könnyűzene gazdagításában szerzett elévülhetetlen érdemeiért
George F. Hemingwayt, a Kispest tulajdonosát szépirodalmi munkásságáért"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 16:15:37

@Vén Csataló:
Ocsikem, teneked nyilvan fogalmad sincs, kik es milyen kontextusban irtak Petras dijarol. Itt peldaul a Spiegel szamol be arrol, hogyan kapott Balog egy magas nemet kituntetest.

www.spiegel.de/politik/ausland/ungarn-deutscher-verdienstorden-fuer-umstrittenen-minister-a-903006.html
"In diesem Jahr erhielten erklärte Antisemiten und Rassisten Auszeichnungen des Ministeriums. Balog hatte davon offenbar keine Ahnung. Einen, den Journalisten, notorischen Roma-Hasser und Antisemiten Ferenc Szaniszló, forderte Balog hinterher auf, seinen Medienpreis zurückzugeben. Was dieser tat. János Petrás, der Sänger der rechtsextremen Band Kárpátia, durfte seinen Verdienstorden behalten."

Vagyis ebben az evben antiszemitak es rasszistak kaptak dijat a miniszteriumtol. Szaniszlonak vissza kellett adnia, de Petras megtarthatta.

Es ezek utan elhiggyem, hogy a dij egy tevedes miatt lett Petrasnak adva?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.06.06. 16:35:10

Elég valószinűtlen a tévedés . ) Nem csak Petrást és Staniszlót, de Bakay Kornélt is kitüntették, az ismert régészt. Az ő esetét is próbálták felfújni, több kevesebb sikerrel. Sőt ebben a sztoriban még egy vascső is befigyel:

"…Bakay Kornél kitüntetésének fogadtatásáról…

…Dr. Bakay Kornél ellen 2013. márciusában újra ringbe szállt régi esküdt ellensége, György Péter médiakutató, az ELTE egyetemi tanára, aki Balog Zoltán miniszterhez intézett nyílt levélben követelte a régészprofesszor kitüntetésének visszavonását. Bakay Kornélt a Szálasi-kultusz propagátorának nevezte, amivel a 2003-ban Kőszegen megrendezett Horthy katonái, Szálasi nyilasai című kiállítás miatt az akkor ellene intézett támadásokat idézte fel…

…Dr. Bakay Kornél 2003-ban a kőszegi múzeum igazgatójaként elmondta, hogy a Mazsihisz vezetői és a velük érkező verőlegények „a teremőröket félrelökve azt ordították, hogy szétverik a pofámat, és azzal fenyegetőztek, hogy vasdorongokkal rombolják le a kiállítást."…

budahazijudit.hu/kozelet/tema/892-bakay-kornel-kituentetesenek-fogadtatasarol

. )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.06.06. 17:04:03

@gloire:

"…Dr. Bakay Kornél 2003-ban a kőszegi múzeum igazgatójaként elmondta, hogy a Mazsihisz vezetői és a velük érkező verőlegények „a teremőröket félrelökve azt ordították, hogy szétverik a pofámat, és azzal fenyegetőztek, hogy vasdorongokkal rombolják le a kiállítást."…"

Szép!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.06.06. 17:22:40

A Kárpátia a választások előtt olyan népszerűségre tett szert országos szinten, ami már-már a hetvenes-nyolcvanas évek csöves korszakának zenekarai, a Beatrice, az Edda művek stb. sikereit idézte. Elsősorban a kisebb településeken, kisvárosokban, falvakban turnéztak, elképesztő, többezres tömegek előtt, amikor az országos média és a kiadók által promótált egyéb produkciók párszáz embert tudtak megmozgatni.

Egy észak-magyarországi város népszerű pódiumának nézőszámai 2008-ból:

Quimby: 350 vendég
Kaukázus: 250 vendég
Heven Street Seven: 200 vendég
Korai Öröm: 120 vendég
Kárpátia: 2200

(forrás: alkaloida.blogspot.hu/2008/04/ezeket-akarom-hallani.html)

Rádiók egyáltalán nem játszották, televíziók még annyira sem. Kivéve a Hír-televíziót, ahol a 2006-os eseményeknek a kapcsán jópárszor elhangzott a "Neveket akarok hallani" című szerzeményük, Wittner Mária közreműködésével. Erre talán mindenki emlékszik. Ez akkoriban volt, amikor Palya Bea Horn Gyulának kívánt dalban boldog szülinapot. Kizárt a tévesztés.

Egyértelműen százalékokban mérhető szavazattömeget hoztak a jobboldalnak 2010-ben. És nem biztos, hogy csak a Jobbiknak, sőt.. aki tévedésről beszél, nem mond igazat. Kérdés, hogy miért? Szerintem nem kérdés, jól látható az a
taktika, ahogy lépésről lépésre hámozza le magáról ezt a vonulatot a fidesz, a háttérben politikai alku, zsarolás, bármi lehet, csak tévedés nem.

Bell & Sebastian 2013.06.06. 18:46:10

Szélsőjobbos Kárpátia? Az anyukátok csipája, az széljobbos, persze attól is függ, honnan nézzük!

Ettől még a kommancsokban is több volt, mert létezett a hazafias nevelés, mint pedagógiai cél.

És most? Buzipropaganda, libsikém, azt tudjátok, de legalább stabilan.

A minőség egy másik tészta, a Jerry Bock -féle Hegedűs a háztetőn, vagy a klezmer harci indulók, amelyeket mindkét szoci alfaj használta, az lenne a minőség?

Mintamókus jazz átiratban, az kéne, mi? Csakis.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 19:13:16

Petrást is jól becsapta a minisztérium annak idején. Nemigaz indoklást mutattak neki.

alfahir.hu/a_kituntetes_minden_rajongonke_interju_petras_janossal
"Alfahir: Mi szerepelt a díj odaítélésének indoklásában?

Petrás: Egészen pontosan a magyar nemzeti motívumokat rockzenével ötvöző zeneszerzői és dalszövegírói munkásság volt az indok. Ám ismét hangsúlyozom: én hiába írok jó szöveget, hiába szerzek jó dallamot, ha nincs az a fogadóközönség, aki egyetért ezzel az értékrenddel. Amikor ezt mondtam Balog Zoltán miniszternek, ő is elismerte.

Alfahir: Milyen érzés járt át a díjátadón?

Petrás: Csütörtökön az ünnepségen ismét találkoztam Bakay Kornél professzor úrral, aki átkarolt és azt kérdezte: „Te, János, mi lehet ebben az országban, hogy egy Bakayt, egy Petrást kitüntetnek?” Kornél bácsival egyébként régi jó barátság köt össze minket.

Alfahir: Szúrja is a szemét a balliberális médiának! Bakay Kornélt áltudósnak bélyegzik, Szaniszló Ferenc - aki külpolitikai kérdésekben a hivatalos, Izrael-barát irányvonallal szembehelyezkedik - Táncsics-díja miatt pedig szélsőbaloldali újságírók egyenesen zsinórban adják vissza a kitüntetéseket: Németh Péter Népszava-főszerkesztő, Nej György, Bolgár György stb.

Petrás: Szaniszló Ferencet nagyon tisztelem, Világ-Panoráma című műsorát minden héten várom és örömmel nézem.

Alfahir: Titeket is elkezdtek ekézni, szélsőjobboldali rendezvények aláfestőzenéjeként aposztrofálnak.

Petrás: Olvastam én is ezeket az írásokat, csak röhögcsélek rajtuk. Örülünk ennek a kitüntetésnek, a rajongók is büszkék lehetnek rá, az ő kedvüket pedig nem ronthatja el semmi!"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 19:18:40

@Bell & Sebastian:
"Mintamókus jazz átiratban, az kéne, mi? Csakis. "

Szöveget abbahagyja, tölti a homokzsákot, közben ezt énekli:
www.youtube.com/watch?v=GnvMFK0MM-E

Bell & Sebastian 2013.06.06. 19:28:37

@Doomhammer: Grammy -díjas, mit akar még? Melyik Jesiva pecsétje hiányzik róla? Töltöm, nyugodt lehet.

zwingli (törölt) 2013.06.06. 19:33:27

@Bell & Sebastian:
a "nemzeti" errefelé a magyarkodó, székelykedő. abban a kárpátia élen jár. "hazafi" az, aki a magyarok, vagy a székelyek jó hírét kelti. függetlenül attól, hogy milyen a világ.

zwingli (törölt) 2013.06.06. 19:40:37

@Doomhammer:
őket akarták kitüntetni. az indoklás megírását bízták egy nyaloncra. akinek fogalma sem volt, hogy miről van szó. beírta a zenekar nevét google-ba. kidobott egy másik kárpátiát. azt másolta le. aztán ezt aláírta a minisztériumi osztályvezető, főosztályvezető és maga a miniszter.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 19:43:20

@zwingli:
Az alairasokat a 444.hu altal kozzetett dokumentumon nem lattuk.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.06. 19:46:25

@Doomhammer:

Atyaég, 387 ezren nézték meg ezt a fost? :(((

Szindbad 2013.06.06. 19:56:14

Hátez.

www.vice.com/read/meet-russias-gay-aryan-skinheads-finally-bringing-homosexuality-to-the-neo-nazi-world

Öszintén nehezen igazodok ki a széljobbosokon. De pl Bell & Sebastain avatárját kezdem érteni. No offense.

Vén Csataló 2013.06.06. 19:59:03

@Stenonis: Persze. Átvitt értelemben. Tudod a fixáció az pont erről szól. Hogy átvitt értelemben valahogy mindig ilyesmi jut az eszedbe.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.06.06. 20:20:16

- Te Erge, elofordulhat, hogy a hulyeknek tapsoltunk?
- Nagyon ugy nez ki, Turul. Raadasul Te meg a honlapjukat is szerkesztetted.
- Az semmi, Te meg az alkotmanyukat vedted.
- Me legyen most Turul? Probaljuk finoman kritizalni a kormanyt?
- Nem tudom mi legyen. Inkabb ne mondjuk fullba, hogy szar amit csinalnak, csak nyomjuk ezt a szoveget, hogy igazi konzervativ kormanyzas kellene.
- Kurva jo vagy, Turul. Ezen a vonalon kell menni.
- Hatha nem buknak meg jovore.
- Ja. Aztan a szar csak negy evvel kesobb omlik a nyakunkba.

Stenonis 2013.06.06. 20:58:00

@Vén Csataló:
Ügyülü-bügyülü ;)

Talpnyalót sem írhatok, mert az is egyfajta fetisizmus...

Csak azt nem értem, hogy a seggnyalótól miért indult be neked ilyen élénken a fantáziád. :)

Szerintem keress egy jó pszichológust és tarts vele önvizsgálatot ;)

Megéri, kevesebb frusztráció, boldogabb élet... :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.06.06. 21:33:04

@Vén Csataló: Harcolj, utolsó csatlós, harcolj az utolsó töltényig, az utolsó kommentig. A komcsik már a spájzban vannak és elveszik a trafikodat. :-DD

Bell & Sebastian 2013.06.06. 22:00:09

@Szindbad: Esetleg alaposan félre.

@zwingli: A magyarság kirekesztő, elsősorban a nem magyarokkal szemben. Ha nem ilyen lenne, akkor akár szamojéd is lehetne. Tud követni?

Bell & Sebastian 2013.06.06. 22:07:07

@Kettes: A pártokban gondolkodás egy kényszer, amit demokráciának neveznek - fejlett humorérzékről tanúbizonyságot téve. Ezzel el is árultam, hol a kútfője ennek a marhaságnak. A szavak eredeti értelme kicserélve valami másra.

Ez az igazi geciség, nem az, hogy csak kevesen tudták, megemelik az árrést. Aki csak pályázott, az mind tudta ezt.

Vagy akkora hülye, hogy számtanból bukott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 22:13:16

@Bell & Sebastian:
Keseruseget erzek a szavaiban. En peldaul tudtam, palyaztam is, nyertem is ket trafikot. Kozben pedig teli szajjal szidom Orbant, reggel nem okoz nehezseget a tukorbe nezzek es teli szajjal rohogok a sok melymagyaron, akiknek csak a Karpatia jut.

Tudom, ez igy nem igazsagos, de a vilag nem igazsagos.

pierre bayle 2013.06.06. 22:15:12

Nyílt levél Balog Zoltán Úrnak, az Emberi Erőforrások Miniszterének
Bolya Mátyástól, a Kárpátia Folkműhely alapítótagjától

Tisztelt Balog Zoltán Miniszter Úr!

Az egykori Kárpátia Folkműhely alapítótagjaként írom levelem. Vezető internetes hírportálok útján jutott el hozzám annak az indoklásnak a szövege, amely alapján 2013. március 14-én Ön adta át Petrás Jánosnak a Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát. Szándékomon kívül nevem belekerült a hírfolyamba, így kénytelen vagyok reagálni a leírtakra.

A szöveget olvasva a félreértés nyilvánvaló: a leírtaknak semmi köze Petráshoz, hiszen ezek a Kárpátia Folkműhely munkásságáról szólnak, szó szerinti átvétel a honlapomról (www.kobzart.hu/irasok/karpatia_zenekar.html). Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás.

Egykori zenekarom tagjai a mai napig aktív részesei a hazai és nemzetközi zenei életnek. Zeneakadémiai vagy bölcsész diplomával rendelkeznek, koncerteznek, tanítanak, tananyagokat állítanak össze, munkájukkal a zenetudományi kutatásokat segítik. Számunkra a szakmai hitel megőrzését jelenti a fent részletezett félreértés tisztázása. Kérem a kialakult helyzet rendezését. Ha a részletek tisztázása ezt megkívánja, készségesen állok Ön és munkatársai rendelkezésére.

Bízva további józan kultúrpolitikai döntéseiben, köszönettel:

Bolya Mátyás
Előadóművész, zeneszerző
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára
az MTA BTK Zenetudományi Intézet munkatársa

...de persze téved, szerintem is a náci gyereket akarták kitüntetni a 2014-es összeborulás jegyében, nyilván ezt a célt szolgálja a nyilas történész megsimogatása is.

zwingli (törölt) 2013.06.06. 22:25:24

@Bell & Sebastian:
no és kik azok a britek? vagy a németek (nem a poroszok, a szászok, vagy a bajorok), hanem a germánok. vagy a spanyolok vajon kik? nem a kasztíliak, katalánok, galíciaiak, baszkok, hanem a hispánok. és egyéb világnemzetek. az olaszok vajon kik? nem a szicíliak, a szárdok, vagy a nápolyiak, hanem az itáliak. és egyéb világnemzetek. vagy az alpesekben a helvetek. vajon kik? és kik a vándorcigány manusok? értem én, hogy ennek a népnek újabban ők szolgálnak mintaként. a magyarok balkáni vándorcigányok akarnak lenni. jó kis terv.

Bell & Sebastian 2013.06.06. 22:36:04

@Doomhammer: Gondolja, hogy összeegyeztethetőnek tartom a méreggel dílerkedést az értékrendemmel?
Van nekem szép hivatásom, fókabébi a tisztességes végzettségem, egészen addig amíg nem kapok a kezembe egy rendes bézból ütőt.

Bell & Sebastian 2013.06.06. 22:51:48

@zwingli: Azt megnézném, ha egyszer miszlikbe vágatta a farkát, hogyan nyeri meg Erősebb Kutya -vetélkedőt?

A multikulturális eszménykép számunkra sem a népek nagy olvasztótégelye, hanem a konföderatív együttműködés. Most például egy panaszos klezmer szól yiddish nyelven a Petőfin. Vajon ez a kötelező, magyar kontingensbe számít?

Vagy ilyet ne is kérdezzek, mert a holotörvény hatálya kiterjed erre is?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.06. 22:53:41

@Bell & Sebastian:
Haj, egyszer en is voltam fiatal es hittem a tiszta eszmekben. Ma azonban mar realistabban latom a helyzetet. Azt a merget igy is, ugy is megveszik. Lefogadom, hogy akar azon az aron is, hogy becsempeszik, meg ha ezzel azt is kockaztatjak, hogy a csempesz belehal.

Akkor mar ne gazdagitsa a mereg ara a nemzeti zsebeket? Maga szerint a Karpatiat mibol fizetik?

Bell & Sebastian 2013.06.06. 23:03:08

@Doomhammer: Legutóbb a Közgép fizetési listáján láttam őket, ürgebőr kikészítői munkakör mögé bújtatva.

Gépkezelő egy se, lehet, hogy nincs is nekik? Felragasztják a matricájukat minden alvállalkozó homlokára, aztán nagyjából ez is minden, amit hazavihetnek a végén szerencsétlen flótások.

Dokumentum kereskedésből élhetnek ott Pesten, másként nem lehet.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.06. 23:10:40

@Doomhammer: "Haj, egyszer en is voltam fiatal" ez talán az egyetlen, amiért még szót érdemel. Mondja, nem unalmas még az a "moral insanity" amit áraszt magából? Amellett, hogy nyilván a "Kárpátia jelenség"-ből egy büdös kukkot sem ért. Bizonyos "dolgokban" mi jobban fizetünk, Maga tudatlan.

Dzsentrisvihák 2013.06.06. 23:18:23

Ezeket a kurvaátlátszó trükköket médiahekknek hívjuk, gyerekek! (Annak is a legalja, amikor egy médium - gyk. Zsindex Light - hekkel médiát, olvasottságért... Szánás.)

Szindbad 2013.06.06. 23:25:39

@Mihint: Drága jóuram. A moral insanityt a jelenlegi rezsim árasztja magából, nem Doomhammer.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.06. 23:34:24

@Szindbad: Váratlan megszólítás, ámde igaz, bizonyos szempontból: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten. Most komolyan, csodálkozik? Én nem, bár nekem sem tetszik. Mindamellett szerintem nem kevésbé "rezsim" a mostani, mint ami eddiglen az elmúlt hatvanegynehány évben volt, ráadásnak elég következetes. Mi is lett ebben hirtelen olyan nagy baj?

Bell & Sebastian 2013.06.06. 23:35:21

Mi van itt ma, bűzgörény futam? Mondjuk akkor érdemesebb legelöl szaladni.

Bell & Sebastian 2013.06.06. 23:48:00

@gloire: Azannya, ennyire sötét a helyzet, szerencsére? :)

Voltam olyan koncerten, ahol bevallották, újakat játszanak és még nem gyakorolták be rendesen. Petrás leintette a zenekart, ha melléfogott valaki és kezdték elölről, ráhúztak vagy egy órát, mire hibátlanul lement minden szám és adtak ráadást is bőven.

A közönség sem bánta, nem várt ajándéknak tekintette.

vizipipa 2013.06.07. 00:15:25

Az se normális aki komolyan veszi, hogy tévedésből másik Kárpátiát tüntettek ki. A Kárpátia Folk 2007 óta nem működik! Ki és mire föl javasolta volna?

Azonkívül:

"De összetéveszthető-e a folkzene a rockzenével? Aligha. Érdeklődésünkre Petrás János először egy kétperces nevetésben tört ki, majd közölte, a kitüntetés az ő nevére szól, így szó sem lehet tévedésről. A zenekarvezető emellett emlékeztetett: több Kárpátia nevű zenekar is feltűnt a magyar könnyűzene színpadán. Így például Kárpátia volt a neveTátrai Tiborelső profi zenekarának 1969-ben, de említhetjük a fiatalon elhunyt Daczi Zsolt 1999-ben alakult Carpathia Project nevű zenekarát is. (És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a nemzeti majálison tavaly is és idén is a Kárpátia koncertjén dobolt vendégként Z. Kárpát Dániel, a Karpatia című havilap főszerkesztője.) Egyébként a portál által emlegetett Kárpátia nevű folkegyüttes valóban létezett, többek közt ennek volt tagja a Horn Gyula fejére áldást kívánó, de Gyurcsány Ferenccel is közeli, jó kapcsolatot ápoló Palya Bea. E zenekar azonban évek óta nem működik, így nem is értjük, miért lenne érdemes egy kitüntetésre.

Palya Bea egyébként már részesült állami kitüntetésben: 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét (tehát Petrás Magyar Arany Érdemkeresztjénél magasabb díjat) vehetett át Hiller István minisztertől „kimagasló előadóművészi pályája elismeréseként”. Egy állami kitüntetés után azonban annál alacsonyabb szinten levő díjat viszont nem lehet odaítélni, így ez is a fenti hírportál teóriája ellen szól."

zwingli (törölt) 2013.06.07. 00:18:05

@Bell & Sebastian:
no és kik azok a nemesek? nem azok, akik egymás faszát szopták azért, hogy a birtokot egyben tartsák. hanem a főnemesek. ők vajon kik? miben különböztek a paraszttól. mégis miben?

a kevés őstől való származás érték. ezért csaba királyfiznak a székelyek. árpád vezéreznek az magyarok. ez eddig rendben. csakhogy ez a magánéletben hasznos. a magyarok az etnikai alapú nacionalizmusukkal mire mentek a közéletben? főnemesek nélkül mikor nyerték meg utoljára az erősebb kutya vetélkedőt? vagy a székelyek.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.07. 00:29:17

@zwingli: Kétgsételen, hogy Maga vagy sokat ivott, vagy elmebeteg. Vagy kezdő.
Maga szerint egyrészt érték a "kevés őstől való származás", másrészt ezt a "magánéletbe" száműzi, ezek után "etnikai alapú nacionalizmust" említ.
Lehet, hogy érdekesek a gondolatai, nem próbálná meg jobban kifejteni?

Bell & Sebastian 2013.06.07. 00:29:51

@zwingli: Azt kellene látni, hogy mindenki sovén, csak a szemétdombra való népségekkel tudják elhitetni, hogy micsoda haladó dolog nem sovinisztának lenni.

A leigázottaké a befogadás kötelessége, a leigázóké meg az intruderkedés. Ez az ideológia ágyaz meg annak a tévhitnek, hogy bárki nyithat cukrászdát Bécsben.

Pedig ez úgy van, hogy bármelyik bécsi itt, mi meg ott nem. Föld dettó.

Remélem érzi, hogy ez így nem egyenlő felek viadala a csillagszemű Miss Kapitalina keszkenőjéért.

Bell & Sebastian 2013.06.07. 00:31:55

@Mihint: Nem jött még rá, kit tisztelhet az ifjúban?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.07. 00:32:00

No mi ez itt, újabb 444-promóció?

Mégse OV az első számú financírozó, hanem Pitör New.
Ki ne tüntessék tévedésből, mondjuk Lajka kutya helyett...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.07. 00:35:37

@Bell & Sebastian:
Addig örüljön, amíg Pesten csak a nevezetes 10%-ot szedik le, de az aktuális munkát helyieknek adják. Mi lenne, ha a Kárpátia tagjai markológépek nyergében jelennének meg a városában? Azt hiszem, elhagyná a jókedve.

Élni és élni hagyni. Emlékszik, ebből is mekkora botrány volt:
www.pecsistop.hu/regio/ures-ceget-vett-100-millioert-a-varos/1141226/

Itt is csak az volt a baj, hogy nem pécsi volt a projektcég, ami leakaszthatta a 100 milliós garantált lóvét.

Maga egy irigy ember. Az előbb a trafikjaimat irigyelte el, most meg a Kárpátia dokumentumkereskedését. Lehet, hogy ha maga is kilépne a fókabébi-perspektívából, akkor magának is csurranna-cseppenne.

Bell & Sebastian 2013.06.07. 00:41:24

@Doomhammer: A Haza nem eladó, ami -stílszerűen- egy Kárpátia dal. De üdvösséget is mondhatnék, tökmindegy.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.07. 00:42:01

@Bell & Sebastian: Vannak sejtéseim, ezért hát a klasszikus "Winnetou végrendelete" szövegkörnyezettel élek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.07. 01:00:09

@Bell & Sebastian:
A Kárpátia viszont eladó volt. Meg is vették, ki is fizették.

Erre itt maga az erkölccsel jön nekem.

S=klogW 2013.06.07. 01:01:03

apránként visszaszivárog a józsda? :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.07. 01:02:29

@Doomhammer: A "szélsőjobboldali" Kárpátiára gondol? Csak, hogy ugyanarról beszéljünk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.07. 01:06:17

Még mindig nem értem, hogy miért kell rockzenészeknek állami kitüntetést adni. Ld. még: Kovács Ákos, Kossuth-díj.

@gloire: Nem tudom, Bakay a jobboldalon ikon-e, és hogy a jobboldal mely és mekkora részének ikon, de önmagukkal szúrnak ki, akik ilyen ikonokat választanak maguknak. Sokszor tisztáztam már: én ál- és féljobboldali vagyok, vagy inkább negyed sem, tehát nem nekem kell, hogy fájjon (legfeljebb negyedrészt). Jóindulattal mondom: a magyar jobboldal, vagy annak egy része zsákutcában halad. Befelé.

S=klogW 2013.06.07. 01:11:23

@Mihint: szóval egyéni akció. tehát félrelépésről van szó :) ha tett elég altató L teájába esetleg megúszhatja: megadom a Szűz-szigeteki számlaszámom

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.07. 01:14:55

@S=klogW: Lótúrót doki a fülibe :) Inkább olvasgasson, szökőévente rendetlenkedek, Maga meg rögtön lebuktatna. Szép dolog, mondhatom, akkor most be is fejezhetem. Megveszem az árát ezért Magán :)

S=klogW 2013.06.07. 01:38:01

@Mihint: szóval, ha meghívót kapnék jósdatalira, jobb, ha nem megyek, mert az áldozati üstjükben végezném :)

zwingli (törölt) 2013.06.07. 01:46:53

@Mihint:
a kevés őstől származás is érték, és az is, hogy valaki a sokfelől ered. előbbi a magánéletben hasznos, utóbbi a közéletben. a többség felmenőinek száma persze az átlag körül szóródik. de az nem véletlen, hogy a főnemesség folyamatosan idegen nációval házasodott. persze az arisztokrata szalonok ettől olyanok, amilyenek.

amikor a hétszilvás, félsarkantyús bocskoros kisnemesség került mindenfelé hatalomba az volt horror. mert ők egymás között házasodtak. a kisbirtok egyben tartása miatt. a monokultúrás parasztok sem alkalmasak a közélet szervezésére, miközben ezek a vidékies családok a legjobb vendéglátók.

S=klogW 2013.06.07. 01:57:49

pikáns suttogó propaganda KOMOLYZENEI portálról

Politikai homokozó • 1531 2005-11-03 20:15:46
Semjén Zsoltnak csak egy viccére emlékszem az átalánosból:

"Szoptál már zsenge női mellet?"
"?"
"Szóval te is apád f.szán nevelkedtél?"

(Nem egy osztályba jártunk, de tanúkkal tudom igazolni,)
[előző oldal] [következő oldal]

www.momus.hu/account.php?display=405&pager=1&sorter=CatName&direction=DESC

maskep 2013.06.07. 07:05:21

@Vén Csataló: A Kárpátiát a NER-kormány, a kitüntetés előtt már világ, de legalább Európa-híressé tette. Mikor az EU elnöksége idején Magyarországot és a magyar pálinkát azzal a kedves kis operett- dalbetéttel népszerűsítette, miszerint a hétszervarrott csizmácskáikban szeretnének bemasírozni Kolozsvárra...

maskep 2013.06.07. 07:21:46

@Mihint: Tehát ez a moral insanity verseny (feltételezve, de nem megengedve, hogy ez folyik) úúgy kezdőőődött, hogy a Zorbán sleppje visszaütött?

Fölösleges tovább versenyezni, a győztes nyilvánvaló...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.06.07. 09:36:18

OK, a Kárpátiát kitüntették, de mikor tüntetik ki végre Sziva Balázst?

Az ő formációjának a nevét csak egy portrékiállítással lehet összetéveszteni:
www.facebook.com/events/143274219194144/
vagy:
arpadhosmagzatjai.com/

Bell & Sebastian 2013.06.07. 10:52:06

@Doomhammer: Gondolja, hogy én vagyok Petrás, aki köztudottan a levegőből tud szublimálni cipót a gyerekeinek? Vagy alkalmazott tehetségről még nem hallott? Ingyen majd a kommunizmus eljövetele után dolgozunk, ahol is a bőség asztaláról mindenki igényei szerint vehet. Jó lesz sietni, hogy jusson.

Samott 2013.06.07. 11:21:45

Volt mar ilyesmi a szociknal is: www.origo.hu/itthon/20070823-forgacs-peter-kituntetese-hibazott-a-kulturalis-miniszterium.html

Itt a Karpatia ugyben a miniszterium valasza a legjobb, mint az agressziv kismalac amikor leesik a biciklirol: kuss, en igy szoktam leszallni! ;)

zwingli (törölt) 2013.06.07. 11:24:20

@Bell & Sebastian:
a közéleti alfahímek mind idegen kultúrába szerelemesek. akként hazafiak. hunyadi jános szerelmes volt a balkáni népekbe. mátyás király szerelmes volt itáliába. a zrínyiek szerelmesek voltak a magyarok. de ők ugye echte horvátok. vagy a szerb petőfi. a szlovák kossuth.

a legnagyobb spílerek persze azok a hódítók, akik az ellenkultúrába szerelmesek. ezért lett volna jobb ha széchenyi vezeti a szabadságharcot. mert ő eredendően rajongott bécsért. de nem volt elég magyar főnemes, aki ezt elmagyarázta lojzi bácsinak. szerelmesnek kell lenni ausztiába ahhoz, hogy meghódítsuk őket.

magyarországon a "nemzeti elbuzulás" a "divat". ami nem feltétlen rossz. de ez az, amiért a magyarok nem nyithatnak cukrászdát bécsben. mert ahhoz "bécsbuziság" kell a nemzeti összetartás mellett. ahhoz ausztriát meg tudja hódítani szerelmesnek kell lenni az "osztrákságba". a kulturális sokszínűségre azért van szükség, hogy nemzeti kultúra valójában ne legyen. mert akkor azt a népet könnyen leigázza egy idegen. az egy védekező mechanizmus.

budapesten azt kellene mondani, hogy legyünk hazafiak, de "zsidóbuzik". mert másképp a magyar főváros nem nagyon lehet a kárpát-medence pénzügyi-szolgáltató központja. debrecenben azt kellene mondani, hogy legyünk hazafiak, de "svájcbuzik". mert a reformált tradíciókból, a lokálpatiotizmusból az következik. nyíregyházán egy a magyarokba szerelmes evangelikus tót csinálhatna a nyírségben egy mini skandináviát. miskolc városrészeit angolszász mintára megszervezhetné egy anglomán hazafi. vagy egy erős nő. valaki igazán megszervezhetné már az osztrák-magyar burgenlandot. azért, hogy sokszínű legyen a kultúra. ami nem azt jelenti, hogy mindennel keverjünk össze. kell egy mini amszterdam. és akkor ott évről évre vonuljanak fel a szivárvány melegek. de közben lehetnek ultrakatolikus városok. leginkább az érseki központok. de ezt a magyar nép nem érti. a magyar értelmiség jelentős része közéleti értelemben ostoba.

ezért tudja leigázni őket orbán viktor. aki a magyarokba szerelmes cigány. a jobbikosok azt mondják: senki se legyen a cigányokba szerelmes magyar. orbánt nem is könnyű kormányzati szinten legyőzni. szinte csak külföldi segítséggel lehet. az önkormányzatokat azonban könnyen el lehet tőle venni. azért üresíti ki azokat. ezért akar teljhatalmat. nem azért, mert ő a gonosz diktátor. ő egy felcsúti cigánygyerek. aki nem érti, hogy nem a keleti, hanem a nyugati kereszténységbe kell szerelmesnek lenni ahhoz, hogy meghódítsa európát.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.07. 11:39:13

@Bell & Sebastian:
Sir itt nekem, hogy kell a love cipore, de merget nem hajlando arulni a trafikjaimban? Maga egyszeruen egy hatarozatlan szelkakas, aki egyszerre akarja az erkolcsot es a zsozsot is.

Hat ezt felejtse el. Gondoljon a Karpatiara, nekik se sikerult, oket is kifizettek.

Jobban jar, ha minel elobb beall a gyoztes csapatba.

bömböcz 2013.06.07. 15:33:44

@Doomhammer:
Természetesen -mint az esetek bizonyos hányadában- igaza is lehetne, ha...
Nem lenne kiismerhető az ide-oda csapongása egy kis baksisért!
Ezzel a trafikos kamingauttal meg véglegesen megbukott, mint rottenbiller a lóversenyen!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.07. 15:46:17

@bömböcz:
Dehonesztalonak tartom ezt a trafikozast.
En Nemzeti Dohanyboltosnak szeretem nevezni magam.

bömböcz 2013.06.07. 16:03:36

@Doomhammer:
Akkor fagyit sem fog árulni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.06.07. 16:45:43

@bömböcz:
Mennyi a fagyin a torvenyben garantalt haszonkulcs?
Tudja, en azt gondolom, hogy a liberalis piacgazdasag megbukott. Koltseg-haszon, kereslet-kinalat, a fene bibelodik az ilyenekkel. Torvenybe foglalt haszon, az valo nekem.

bömböcz 2013.06.07. 17:03:21

@Doomhammer:
Egyértelmű hogy én is az államilag garantált eksztrahaszon pártját támogatom!
Egy 21-ik századi 4-ik emeleti bélai koncepcióval élni kell:
Egy igazi Nemzeti Dohányboltban legyen minden árúsítható, ami Nemzeti!
Például:
fütyülős barack, bőszárú gatya, landeszmann rabbi stb...

S=klogW 2013.06.07. 18:11:11

@bömböcz: maguk kollégák téglabélával?

S=klogW 2013.06.07. 18:53:37

@bömböcz: most ettem étkezési tepertőt 50% kedvezménnyel mert ma jár le elvileg

bömböcz 2013.06.07. 19:02:31

@S=klogW:
Nagyonderék hogy a hazai ipart (is) támogatja!
Nem kell mindig kaviár meg languszta ...estebédre.

S=klogW 2013.06.07. 19:20:27

@bömböcz: lesz még töltött tyúk is, de már csak az ágyban :D

bömböcz 2013.06.07. 19:30:57

@S=klogW:
Gondolom...berak megint valami niggerpicsát kedvcsinálónak...
Kösz, de inkább nem vagyok kíváncsi a maga "étkezési" szokásaira.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.06.07. 19:32:24

@bbjnick: teljesen nyilvánvalóan holmi nemzeti radikális beosztottak hozzák a döntéseket a minisztériumokban, mint tudjuk ez egy beosztott alapvető funkciója, dönteni a miniszter helyett

túl náci valami ügy => radikális beosztott a hibás

akadozik valami ügy => gyurcsányista szabotőr beosztott sara

teljes kudarc valami ügy => ajrópa a hibás, meg a sajtó fújja fel

csak a forradalmi vezetés, az nem hibás

SOHA SEMMIBEN

tessék megjegyezni

S=klogW 2013.06.07. 19:33:30

@bömböcz: hazai - bár lehet hogy kóser is :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.06.07. 19:44:26

@Herr SturmLikudnik: Én hülye, a felhozatalra és a korábbi életútra (nem egy harácsnok Lázár típus, a tekintete sem olyan teljesen üres, mint a fidelitasos hülyéké) figyelemmel azt feltételeztem Balogról, hogy legalább emberileg elfogadható.

Akkora Augeiász istállóját csinált a minisztériumából, és olyan szánalmas, hazudozó ronggyá alakította magát, hogy hamarosan versenyre kelhet Hoffmann (née: Bajnai) Rózsával.

bömböcz 2013.06.07. 20:01:31

@Herr SturmLikudnik:
Sikertörténet!
Tessék megjegyezni eztet a szótot.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.06.07. 20:05:47

@Counter: 20 forintos kérdés: Az utóbbi években a Maximo Lider megtűr maga mellett bármilyen gerinccel, önálló gondolattal rendelkező egyént döntéshozó pozícióban?

Hírgyártó meg Lézerdzsonni csillaga fénylik egyre magasabban a forradalmi égbolton, nem is látsz velük kapcsolatban kritikus cikket a mandin :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.06.07. 20:11:22

@Herr SturmLikudnik: No nem is önálló gondolatokat vagy effélét vártam, hanem valami minimális alázatot, egyenességet, jóhiszeműséget.

Alamuszi nyuszi nagyot ugrik, látom már. Gondolom, Balog Selmeczihez jár továbbképzésre, "a maga részéről lezártnak tekinti".

A minisztériumában meg összekeverik az aktákat, a neveket, az évszámokat meg amihez csak hozzányúlnak.

bömböcz 2013.06.07. 20:11:28

@S=klogW:
Ne tetézze...
Még többgenerációs francúz-kevercsként is alulról súrolják a káajrópai cigánylányokat.
Más:
Jó tokazalonna-töpörtyű zsenge fokhagymával, kovászolt kenyérrel (lőkösházi) badacsonyi olaszrizlingel, szódával fröccsöntve igény szerint.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.06.07. 20:35:31

@Counter: csak a nagybetűs hűség számít (fizet), klasszikus bolsevik káderpolitika. Mostanság divat kimaxolni, bár mi tagadás, évtizedek óta rutin eljárás a kontraszelekció. Legyél hülye, vagy hülyülj hozzá a többihez. Vagy legalább fogd be a pofád :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.06.07. 20:39:56

@Herr SturmLikudnik: Lehet hűségesnek, sőt elvtelenül szervilisnek, erkölcstelennek lenni úgy is, hogy nem "keverik össze" az előterjesztéseket, hogy megmondják, Petrás Jánost tüntetjük ki és kész, és hogy az emberek erre szavaztak.

Az legalább tökös és gusztustalan. Egy Lázár János, de még egy GFG is ezért értelmezhetőbb jelenség Balognál.

De ez így még töketlen is. Ebből csak a pökhendiség meg az úrhatnámkodás igénye látszik.

S=klogW 2013.06.07. 20:44:50

@bömböcz: álmodozik vagy eszik? :)

S=klogW 2013.06.07. 20:46:10

@Herr SturmLikudnik: diktatörp a gátról diktálja a mandarint a népbe, tutta?

Robinzon Kurzor 2013.06.07. 21:05:22

Vagy csak tényleg "ez és ennyi" a NER?

Fel kéne már ébredni ...

bömböcz 2013.06.07. 21:39:33

@S=klogW:
Három
napja nem eszek ,se sokat se keveset,
Húsz zsákomat eltolom, húsz centiért dolgozom.
Ha az Ördög veszi meg: Nem adom!
Legfőbb a polgáridemokratikus hatalom!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.08. 01:00:58

@zwingli:
"amikor a hétszilvás, félsarkantyús bocskoros kisnemesség került mindenfelé hatalomba az volt horror."
Ez mikor is volt?
"mert ők egymás között házasodtak. a kisbirtok egyben tartása miatt. a monokultúrás parasztok sem alkalmasak a közélet szervezésére, miközben ezek a vidékies családok a legjobb vendéglátók."
Tájékozatlan. Kovács Imre monográfiáját ajánlom Magának: "Néma forradalom" címmel. Utána (ha elolvasta) térjünk erre vissza.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.08. 01:02:59

@S=klogW: Ennyire ne értékelje túl magát ;-)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.08. 01:04:21

@maskep: Ha nem tud a politikától elvonatkoztatni, akkor igaza van.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.08. 01:09:24

@Mihint: "Kovács Imre monográfiáját" természetesen Kovács Imre szociográfiáját akartam írni, elnézést, kissé elfáradtam.

Bell & Sebastian 2013.06.08. 01:50:02

Szociopatológiát is mondhatott volna, ha még precízkedik kicsit. Mer hogy má meghótt szegény, ami a tárgya lenne.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.06.08. 02:37:43

Nem egészen: Még nem halt meg teljesen, és ez úgy "hallatszik" manapság, hogy globális probléma: mennél előbb halasztják meg végleg, annál hamarabb emelkedhet fel a progresszív globalizáció szép, színes léggömbje. Nem, nem halt meg még mindenik, különben nem volna oly harsány az üvöltés. Hallgasson a fülire :)

zwingli (törölt) 2013.06.08. 20:10:47

@Bell & Sebastian: @Mihint:
@Mihint:
uram-bátyám gondolkodásról nyilván hallott mindegyikőtök. ami az unokatestvér házasságokból fakad. egy szűk körben mindenki mindenkivel rokon lesz. közéleti értelemben problémás, ha ezek a belterjes csoportok etnikai keveredés nélkül kerülnek hatalomra.

európában a latin-kereszténység nem véletlen terjedt el. a főnemesség egymás között házasodhatott, mivel a vallás az etnikai csoportok felett áll. ezt a szabályt még orosz elit is követte. amikor ezt a szabályt megszegték, akkor az szinte mindig háborút vagy a polgárháborút eredményezett. megjelent a törzsi vallás visszaállításának és a népirtás igénye.

de ez biológia. szóval ez nemcsak a németekre és a magyarokra érvényes. az ortodox nacionalista zsidó elitet csak a nemzetközösség tartja vissza attól, hogy eltiporja az összes palesztint. az összeset. ugyanez a probléma meg van persze az arab oldalon is. az elitnek össze kell keveredni. össze kell házasodniuk, mert másképp nincs jólét (béke).

nem a népeknek kell teljesen összekeveredni, hanem a közéleti elitnek két törzsből jönnie. és abból lehetnek a nagy uralkodók. ezért kellenének a határszélen uniós megyék (mint az egykori királyságban), és eurorégiók ("szövetségi államok"), amit berlin favorizál. mert akkor létrejöhet mitteleuropa. ami a német diplomácia álma. ami egyébként nem lenne nagyon nagy butaság. erős feltételekkel közép-európai államszövetséget kötni.

de ehhez biztosan hiányzik a magyar "nemesség". nem az a probléma, hogy cigány cigánnyal házasodik, székely a székellyel, magyar a magyarral. hanem azt, hogy az emberek hogy a közéleti elittől ugyanezt a belterjességet várják el.

a nemzeti érzelmű családbarát népek kiválasztják a nemzeti érzelmű családbarát politikusokat. magyarul a maffiát. a cigány alvilág a kisebbségi önkormányzatok jött létre. a magyar az egykori besúgókból. de ugyanígy létezik egy székely politikus maffia. tessenek megnézni hogyan foglal el magyar városokat a "pereputty". fenyegetik a polgárságot, szétzúzzák az amúgy is ingatag alapokon álló közbiztonságot. a kincstár kifosztására törekszenek. ez az elit akar mindent nacionalizálni, de ugyanilyen "süsü" elit volt az, amelyik privatizált mindent.

Bell & Sebastian 2013.06.09. 00:57:59

@zwingli: Ezen már túl vagyunk, mert ki az a naiv, aki elhiszi, hogy egy majdnem moszkvai lélekszámú (hogy ne kínai példát hozzak), európai országot az elitje irányítja. Ettől sokkal fontosabb az, hogy a maradék kevés, amit meghagytak, kinek a kezében van. Cigányok és zsidók kezében van, így megnyugodhat, teljesültek a feltételei.

Béke és jólét meg mégse nem van, no, ezt magyarázza meg, ha tudja.

zwingli (törölt) 2013.06.09. 15:58:55

@Bell & Sebastian:
moszkvát jelentős részben a maffia irányítja. magyarországot is. és az mindig "nemzeti". budapest nincs az (ortodox) zsidók kezében. ha így lenne, akkor a magyar főváros a kárpát-medence pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltató központja lenne. vidéken szinte egyáltalán nincs komoly zsidó érdekeltség. debrecenből a teva éppen kivonulóban van. nyugat-ukrajna (galícia) a célország, úgy tudom.

az egy másik kérdés, hogy a magyar kormány zsarolható. nem vagyok nagy híve az összeesküvés elméleteknek. azt el tudom képzelni, hogy a rendszerváltás idején a kgb a kulcs ügynökaktákat lemásolta, a moszad pedig ellopta. ha 1989-ben pesti laci be tudott menni az irattárba, akkor bárki.

többek között ezért kellene a gazdaságot az állami szint felett, vagy alatta szervezni. vagy egy szövetségi kormány kellene. ha ilyen nem tud létrejönni, akkor a lehetőségek közül marad az önkormányzati szint. abban az esetben a szabad királyi városok tradíciójából kiindulva a nagyobb agglomerációkban élő polgárság átmenetileg kivívhatja az önállóságot.

a magyar költségvetés bevétele 15.000 milliárd forint. ebből 3.000 milliárd forint a nyugellátás, és 2.000 milliárd a szociális és egészségügyi ellátás. azaz 10.000 milliárd forint a szabadon elkölthető pénzmennyiség. évi 1 millió forint per fő a gazdasági, kulturális és védelmi költségvetés. ehhez jön még "koponyánként" 100 ezer forint uniós forrás.

a 2,5 milliós budapesti agglomerációt 2500 milliárd forintból kellene fenntartani. ennek az ötödével gazdálkodik szabadon. miért? budapest kapja meg az egy főre jutó gdp átlagát. lényegesen többet fizet be, de a polgárságnak nehogy már ezért pitizni kelljen. a 250 ezres debreceni agglomerációt évi 250 milliárd forintból simán fent lehetne tartani. és ehhez jöhet még évi 25 milliárd az unióból.

a humán és a reál értelmiségnek egyet kellene értenie abban: ki kell rakni a pártokat az önkormányzatokból. orbán viktor jó szolgálatot tesz azzal ha kiüresíti ezeket. az ellenzék jó szolgáltatot tesz azzal ha minden hatalmat ténylegesen a kormányzónak ad. mert akkor lehet rendszert váltani. lehet 200-300 keleties (feudális) landkreis, és 20-30 nyugatos (föderális) stadkreis. budapest stadtstaat.

Bell & Sebastian 2013.06.09. 18:55:33

@zwingli: Ha még kicsit nyomná a több pízet Budapestnek, kiírná magát az úri szalonokból.

Ha csak az elsődleges elosztást nézi, torz képet kap, tulajdonképpen végtelen számú menettel tudná csak közelítőleg leírni, kinek mi jut?

Nagyjából egálban állnak a vidék és nagyvárosok lakosság tekintetében, mégis óriási a különbség forrás-össztömegben. Vagy költözzenek még többen Pestre?

Kezdi tetézni a hülyeséget.

zwingli (törölt) 2013.06.09. 19:32:33

@Bell & Sebastian:
akkor fussunk neki még egyszer. a magyar gdp 30 ezer milliárd. ebből a költségvetésbe befolyik 15 ezer. 5 ezer a nyugdíj, az egészségügyi és szociális ellátás. szabadon elkölthető pénzmennyiség 10 ezer milliárd forint. "koponyánként" évi 1 millió forint magyar forint. ehhez jön 100 ezer ejrópából. ez, az ami nem a szociális ellátást szolgálja.

ezt a pénzt kapja meg mindenki, aki önálló akar és tud is lenni. budapest működhetne úgy is, mint egy közép-európai stadtstaat. a fővárosnak nem privilégiumokat kell adni, hanem szabadságot. az agglomeráció 2,5 milliósnál nagyobbra nem tud nőni. nem kell félni, hogy még többen költöznének budapestre. az egykori szabad királyi városok miért ne kaphatnának önállóságot. és ha a vidék központosítást akar, akkor működjön a centrális erőtér. az egy főre eső közpénzt ők is kapják meg. a főváros még így is bőven a kincstár nettó befizetője marad.

Bell & Sebastian 2013.06.09. 23:44:24

@zwingli: Tőlem annyiszor fut neki, ahányszor csak akar a statisztikának. Hozzá nem értő kezekben akár még el is sülhet.

zwingli (törölt) 2013.06.10. 09:17:52

@Bell & Sebastian:
maga is esélyes arra, hogy megegyezzünk a kölcsönös idiótizmusban.
süti beállítások módosítása