Balkenende: A felelősség vállalása a kiút a gazdasági és erkölcsi világválságból
2013. június 05. írta: Redakció

Balkenende: A felelősség vállalása a kiút a gazdasági és erkölcsi világválságból

Nem csak a kormányzatnak kell felelősséget vállalnia a társadalomért. Ez a te felelősséged is: hogyan járulsz hozzá egy jobban működő világhoz – vallja Jan-Peter Balkenende. A holland politikus-üzletember nyolc éven át, 2002 és 2010 között szolgálta Hollandiát miniszterelnökként. Most az Ernst & Young partnereként a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fontosságát hirdeti a világ körül. Kedden Budapesten járt a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara meghívására, majd a Mandinernek adott exkluzív interjút. Jan-Peter Balkenendével a kereszténydemokráciáról, a CSR valódi szerepéről, a hagyományos társadalmi értékekről és azoknak a válság utáni kibontakozásban való szerepéről beszélgettünk.

Rajcsányi Gellért interjúját csr.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr505345523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zwingli (törölt) 2013.06.05. 21:05:37

a probléma, hogy ma lassan egy viccé kezd válni például a philips. ahhoz képest, hogy mit tud a samsung, vagy a sony. vagy akár a tajvani és hongkongi sufnikból szerveződő laborok és üzemek. és egyébként azért, mert a vállalatok élére a sok hr/pr "szakember". és ezek a nagy "nyugati" vállalatok reklámcégekké silányultak. a philips ma már alig tud tévét gyártani, vagy háztartási gépet. de mindenki hülye, csak ők vannak a "fenntartható" pályán. mert ezt mondja az ernst&young. nevetséges, vagy inkább szánalmas.

Bell & Sebastian 2013.06.05. 23:42:36

Nem kell, hogy összepisilje magát bárki is a holland koma hajmázas beszédjétől.

Először is: Hollandia az első kísérlet a szabadkőműves államra, onnan ugrott át a vírus Angliába, hogy Amerikában váljon csak igazán virulenssé.

Másodszor: Hollandia tipikus példa egy tengerparti rablónépség farizeus kettősségére, hintik a zöldbéke és fenntarthatóság dumát, miközben a legnagyobb fegyverexportőrök.

Harmadszor: nem véletlenül emlegeti Dél-Afrikát, ezer szállal kötődnek Mandula elvtárs országához, amely az első számú ugródeszka Afrika belsejébe.
Oda hamis gyöngy/kagyló, ide gyémánt és arany.
Nesze neked laissez-faire gazdaság. Kenőpénz oda - extraprofit ide.

Negyedszer: az óriásvállalatok érzik a vesztüket, nem véletlen a sertepertélés a kormányok körül.
Legalább kettő, égbekiáltó bűnt követnek el nap mint nap. Az egyik az egyre rövidebb élettartamra tervezés, amit a gyors erkölcsi avulással magyaráznak, a másik pedig az árkartell. Ha az Európában kapható minden hűtőszekrény gyakorlatilag Philips, akkor pont annyit kérnek érte, amennyire szükségük van.

Végezetül: nehéz elképzelni, hogy Európában olyasvalaki kerüljön pénzügyek közelébe, aki párhuzamosan nem jelent a FED -nek, ugyanis, mióta a dollár és euró kéz a kézben jár, az USA rajta tartja a szemét, se még inkább a kezét mindenen, ami csak visszahathat a tengeren túli gazdaságra. Együtt sírunk - külön nevetünk.

Az sem titok, hogy a levitézlett pénzügyesek a kiépített kapcsolati hálójukat lobbizásra használják.

Ergé találkozott egy kijáróval, aki elbűvölte a sültparaszt-bűvölő sípjával és keresztény cukormázzal bevont vackorával. Úgy kell neki!

www.youtube.com/watch?v=iauhSMUNjV0
süti beállítások módosítása