Kürti Gábor: A bringások már ott vannak az úton
2013. április 19. írta: Redakció

Kürti Gábor: A bringások már ott vannak az úton

Az utolsó budapesti Critical Mass-t rendezik meg szombaton. Kürti Gáborral, a Critical Mass egyik főszervezőjével, a Hajtás Pajtás futárcég vezetőjével beszélgettünk a magyar kerékpáros mozgalom történetéről, a Critical Mass tartós hatásairól, a bringás infrastruktúra helyzetéről és a jövőbeli tervekről.

„A mai napig belekönnyezek, ha látom azt, hogy mi lett, ehhez elég egy lámpánál összegyűlő 10 bringás is. Végignéztem az egész fejlődést: 1995-ben lettem biciklis futár, és akkor szinte üresek voltak az utcák. Szerintem minden civilben van ilyen egoizmus. Nem a pénzért csinálod, de marhára büszke vagy, amikor mész mondjuk a Kiskörúton, és tudod, hogy ahhoz közöd van. Látod, hogy változik a város. Ez a fizetség. Jó érzés, hogy ez megtörtént, és az is tök jó, hogy Magyarországon történt meg. Azzal ámítom magam, hogy ha ebben össze lehetett fogni, akkor másban is lehet.”

Kiss Brigitta interjúját Kerékpár.mandiner aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr515235240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2013.04.22. 03:09:43

Kedvelem a bringázókat, csak éppen a futárokat nem. No, őket végképp nem.
süti beállítások módosítása